Topp 7 effektiva salongprocedurer för hår


Hår är den viktigaste dekorationen för kvinnor, som måste skyddas. Men ofta försvårar yttre faktorer hårets tillstånd. De blir sköra, förlorar fukt, växer långsamt och kan också falla ut och dela upp.

I det här fallet är det dags att vända sig till salongprocedurer. Så, låt oss lära känna de mest effektiva processerna till dags dato, som inte bara syftar till att förbättra hårets estetiska utseende, men också för att förbättra det.

1. Lycka till hår

En av de mest populära salongprocedurerna, som framför allt rekommenderas för ägare av färgat hår. Förfarandet är inriktat på restaurering och behandling av hår som har skadats av färg, strykjärn och hårtork. För att uppnå den synliga effekten är det nödvändigt att genomgå ett komplex bestående av 5-6 procedurer. Behandlingen utförs i tre steg, som hålls varannan vecka. Det första steget syftar till att behandla håret från insidan, det andra är restaureringen av hårets lipidskikt och den tredje etappen är avsedd för hårbotten att stärka hårsäcken, förhindra håravfall och stimulera den tidigaste tillväxten av friskt hår.

Genomsnittlig kostnad: 3000-7000 rubel.

2. Biolaminering

Det näst mest populära salongförfarandet. Biolaminering kommer att uppskattas av de tjejer som vill växa långt hår, men deras tillväxt överskuggas av närvaron av torrt och sprött hår. Under förfarandet är håret täckt med en cellulosafilm, till exempel maskrosjuice eller zucchini. Detta gör att du kan fylla de befintliga keratinhåligheterna i hårets struktur. Kompositionen liknar gelén, innefattar pigment, proteiner, keratiner.

Biolaminering skyddar håret mot skador. Vanligtvis appliceras genomskinliga eller tonade ämnen på strängarna. I salonerna på mer än 20 arter. Håret efter en film blir silkeslen, mjuk och snyggad. Biolaminering kan också användas på färgat hår. Effekten varar ungefär en månad. Biolaminering är användbar för håråterställning och är ett medicinskt och välfärdsförfarande.

Förfarandet tar två till tre timmar.

Kostnaden för förfarandet: från 2000 s. och över.

3. Keratinisering

Håret behandlas med ett ämne som är berikat med keratin. Det är ett proteinämne som gör att du kan släta och bli av med elektricitet. Det stärker och förseglar också de skadade områdena. Dessutom skapas ett skyddande skikt, vilket släpper hårkutiklet. Som ett resultat blir de mer lydiga, släta och levande. Mycket lättare kammade hår. Hår blir mycket mer lydigt och motståndskraftigt mot negativa influenser.

Denna procedur tar ungefär två timmar.

Priset för keratinisering: från 1500 s.

4. Kryomassage

Denna procedur syftar till att stoppa håravfall, stimulera deras tillväxt genom att aktivera vilande lökar, förbättra fettmetabolismen. Detta är en huvudmassage med flytande kväve. Effekten av ämnet väcker folliklarna och påverkar ämnesomsättningen, vilket främjar hårväxten. Peka ämnet på att fördela ämnet på huvudet. Resultatet är synligt omedelbart. Patienten känner en ökning av värmen till huvudet. Hårförlusten sänks betydligt, efter några veckor blir håret mättat i färg. Kryomassage görs bäst med en kosmetolog, en kurs på 10-15 sessioner två eller tre gånger i veckan.

Förfarandet tar 4-10 minuter.

Servicekostnad: från 800 s.

5. Screening

Detta är ett annat förfarande för förbättring av hår, vilket ibland förväxlas med laminering. Men det är inte så, eftersom lamineringen påverkar hårets yttre struktur och skärmen matar in sin inre sida. Särskilda komponenter påverkar hårstrukturen från insidan. Speciell glansig glansig film återställer skadade trådar, vilket ökar deras diameter och volym. Skärmningen gör att du kan förbättra strukturen och ger behandling av hårets delade ändar. Hårets struktur blir omedelbart mer resistent mot yttre faktorer. Den terapeutiska effekten uppnås på grund av närvaron i kompositionen av sådana komponenter som aminosyror och sojaprotein, fuktgivande och närande hår.

Effekten är cirka 4 till 7 veckor.

Screening kostnad: 1500 - 3000 gnid.

6. Pyrophoresis (rostning av eld)

Detta är en hårbehandling med rostningsträngar i brand. Denna procedur kommer att vädja till tjejer som har tunn, poröst och sprött hår. Efter proceduren blir håret av med de splittrade ändarna, bländande glans och volym visas. Procedurens steg: djupt rensning av hårbotten, följt av en massage, då appliceras en regenererande cocktail med keratin och ett komplex av andra läkande ämnen. Sedan behandlas håret med en brinnande flamma över hela längden och torkas sedan med en hårtork. Efter proceduren växer håret snabbare. Detta beror på det faktum att hårlampan inte längre behöver skicka en del av det syntetiserade keratinet till en längd för att rekonstruera de skadade områdena, det vill säga, allt keratin som produceras används för att forma håraxeln. Hårspetsarna bryter inte längre, dvs längden förkortas inte.

Procedurens varaktighet är cirka 45 minuter.

Kostnad: från 2500 gnid.

7. Lamination

Grunden är att mästaren behandlar varje hår med en bioaktiv blandning. Den består av vitaminer och proteiner, vars uppgift är att förbättra utseendet och låta dig behålla ett skyddsskikt. Effekten kvarstår i mer än en och en halv månad. Gradvis tvättas det skyddande skiktet, men hur länge effekten kommer att beror beror på håret och kvaliteten på den beredda kompositionen.

Efter hårfärgning bevarar ett sådant förfarande perfekt krullarnas ljushet och rikedom, liksom frisyren blir lyxigare och fluffig.

Förfarandet tar ungefär 40 minuter.

Priset på laminering: från 1700 rubel. och över.

Behandlingar för hår: namnen på effektiva procedurer i skönhetssalonger

Vårt hår behöver konstant vård. Men ofta hanterar schampon och hårmaskar inte bristen på volym, splittrade ändar och andra vanliga problem. Från den här artikeln kan du lära dig om hur håret ska gå, för att återvända håret skönhet och hälsa är inte svårt.

Biorevitalisering för hår

Injektionsbiorevitalisering för hår

De bästa procedurerna för hår bör riktas specifikt för att återställa strukturen, näring och hydratisering, och detta inkluderar injektionsbiorevitalisering. Med hjälp av injektioner injiceras hyalouransyra under hårbotten, vilket hjälper till att återställa håret från insidan. Resultatet kan ses omedelbart efter det första förfarandet, men effekten kommer inte att vara längre än en månad.

Laser biorevitalisering för hår

Ett annat sätt att införa hyaluronka är laser biorevitalisering. Förfarandet består av 2 steg. Först appliceras en speciell gel på hårbotten, som innehåller hyaluronsyra. Sedan finns det laserbestrålning, under vilken påverkan gelén är aktiverad och alla användbara substanser tränger in i hårrötterna.

biorevitalisering genom injektion

Botox för hår

Alla känner till de populära Botox-procedurerna för ansiktsföryngring, men Botox är för närvarande efterfrågat hår, vilket återställer skadat hår, men inte med botulinumtoxin, vilket är fallet med huden, men på grund av verkan av Intra-Silan-molekylen, som tränger djupt in i håret och interagerar med keratin. Denna kemiska procedur är baserad på verkan av 2 faser. Den första bidrar till avslöjandet av hårflingor för bättre penetration av en terapeutisk blandning bestående av aminosyror, vitaminer och mineraler. Fas 2 är samma förening med molekylen Intra-Silan som appliceras på håret, vilket ger en återbildande, fuktgivande och närande effekt på dem.

Enrobing för hår

För att göra håret förtjockning och volym i skönhetssalonger är glas hår. Metoden är väldigt enkel - varje hår är täckt flera gånger med ett glaslager, vilket innehåller keramiska material som är användbara för hår, oljor och regenererande komponenter. Mycket ofta kallas proceduren silkglas. Det beror på att det spröda håret blir silkeslen och mjuk, och resultatet kan ses i ungefär en månad. Det är värt att komma ihåg att glasering under alla omständigheter ger upphov till färgning, även om färglös glasyr används. I det här fallet blir din färg ljusare.

Glans för hår

Molekylär glansning hör till kategorin termiska moderna håråterställningsförfaranden, som endast kan göras i en skönhetssalong. För det första får håret ett vackert utseende - glansig glans och tjocklek. Men med hjälp av glans kan man också stärka håret från insidan tack vare det komplex av oljor och vitaminer som utgör sättet för proceduren. Tunna lås kommer att skaffa en volym som kan observeras inom en månad från det ögonblick som förfarandet, kommer att ha en hälsosam glans och är lätt att kamma. Om du vill förbättra inte bara hårets tillstånd, utan även hårbotten, var uppmärksam på den cutikulära glansen.

Darsonval hår

Förfarandet för darsonvalisering sker med användning av apparaten med samma namn, som vid exponering för hårbotten och hårrötterna förbättrar deras tillväxt. En effektiv metod för behandling och återställning av krullar kan användas hemma, du behöver bara köpa en av Darsonval-enheterna med hårföremål som ingår. Du kan till exempel överväga att köpa något av följande:

 1. Darsonval Corona;
 2. Darsonval Carat;
 3. Darsonval GEZATONE BT-101;
 4. Darsonval Elad Medteco;
 5. Darsonval Gezatone Healthy Skin.

Efter 10-15 sessioner kommer du att se hur håret har blivit tjockare, tillväxten av nya strängar har intensifierats, och de gamla har fått glans.

utförd av Darsonval

Keratinbaserade hårbehandlingar

Keratin hårrätning

Med denna procedur kan du döda två fåglar med en sten. Först är keratinrätning en riktig frälsning för kvinnor, som på alla sätt försöker göra håret smidigt. För det andra är keratin det viktigaste naturliga elementet som finns i håret. Att berika sina lockar ger dig möjlighet att njuta av 3-4 månaders elegant utseende av hår. Om du har långt hår behöver de speciellt ett skyddsskikt som bildas på grund av keratinisering. Denna procedur är idealisk för splittrade ändar och okränkbara lockiga trådar, men det är värt att notera att priset på keratinhårrätning är ganska bittande.

Keratermia för hår

Det finns ett annat förfarande för behandling av hår med keratin - keratermi. Från namnet blir det uppenbart att detta är ett hett förfarande, till skillnad från keratinrätning. Under påverkan av hög temperatur tränger keratin in i hårstrukturen. I detta fall sker återhämtning direkt, och det erhållna resultatet kan observeras i ca 4 månader.

Lamination för hår

Salonprocedurer för håråterställning, såsom laminering och biolaminering av hår, är mycket populära. Handlingsprincipen och hur mycket effekt som hålls på förfarandena har ingen grundläggande skillnad, men kompositionerna genom vilka håråterställning äger rum skiljer sig, vilket är lätt att förstå från namnet.

Hårbiolaminering

Biolaminering är ett förfarande vars effekt beror på användningen av endast naturliga ingredienser. Dessa kan omfatta humle, växtekstrakter, vitaminer och andra biologiskt aktiva substanser. Alla dessa komponenter utgör en skyddande andningsbar film som omsluter varje hår och skyddar det mot dåliga miljöeffekter i en månad.

Hårlaminering

Under laminering av hår används både naturliga och syntetiska komponenter. Förutom växtextrakt kan keratin och olika aktiva substanser som bidrar till återställandet av skadat hår förekomma i behandlingskompositionen. Du bör inte oroa dig för att kompositionen för laminering inte är helt naturlig, eftersom alla ämnen är hypoallergena och tack vare dem är effekten av proceduren 1,5-2 gånger längre än bio-laminering.

Hår mesotherapy

För näring och håråterställning finns det inget bättre förfarande än mesoterapi. Med hjälp av speciella injektioner introduceras så kallade hårskakningar under hårbotten, som består av en blandning av vitaminer och näringsämnen som aktiverar tillväxten av friskt hår. Det bör särskiljas att det finns allopatiska och homeopatiska cocktails för mesoterapi. Den första appliceras vid allvarliga sjukdomar, såsom androgen alopeci. Den andra typen av cocktail är lämplig för mjäll, splittrade ändar och hårdensitet.

Plasma lyfta för hår

Plasmoliftet baseras på användningen av human plasma, varav hälften av vårt blod består. Blodplasma främjar cellregenerering och regenerering, vilket är nödvändigt för livlöst hår. Det rekommenderas att utföra proceduren endast i tillförlitliga kliniker för att inte riskera dig själv. För det första tas blod från en ven, sedan framställs material för plasma-lyftning från det, d.v.s. separera plasman i en speciell apparat. Din plasma injiceras under hårbotten med injektioner. Efter 6-10 procedurer blir håret tjockt och friskt, men det är inte lat att läsa recensionerna av dem som redan har upplevt plasma-effekten. Det kan påverka beslutet om man ska göra plasma-lyft eller inte.

Hårpolering

Hårpolering lovar ägare av långt hår för att bli av med splittrade ändar utan att behöva klippa av dem. Detta till synes mirakulösa sätt har både plus och minus. Om du inte har tillräckligt med volym, håret är tunt och till och med faller ut, då är proceduren bättre att vägra. I det fall håret är mycket tjockt och det finns problem med splittrade ändar, bör polering ske utan att tänkas. Med hjälp av ett speciellt munstycke för polering utförs proceduren av mästaren med hjälp av en klippare. Inom 3-4 månader efter proceduren kan du observera perfekt slät hår av samma längd.

polering ger ett välplejat och glänsande utseende till locken

Bottenvolymen för hår

För att uppnå den basala volymen kan du tillgripa speciella procedurer för hår som beskrivs nedan.

Bust upp för hår

Processen för att skapa volym utförs med hjälp av speciella studs. Håret på rötterna är sönder på dem, effekten är fast och hårpinnarna avlägsnas och volymen förblir och kan behaga dig från 3 till 6 månader. Det bör noteras att skaparen av boost-up är en frisör från St. Petersburg Elena Glinka. Hon utför teknisk utbildning och det finns en särskild sektion på kvinnans hemsida där på världskartan du hittar och väljer din stad eller den närmaste till din bostad. Här kan du välja vilken mästare som officiellt har utbildats av upphovsmannen. Detta är en otvivelaktig garanti för kvalitet från den ursprungliga källan, vilket inte kan sägas om något annat förfarande för hår.

Hårbuffert

När man skapar volym vid rötterna med hjälp av tekniken utförs buffering genom att kamma håret vid rötterna. Då är volymen fixad med speciella medel, och du kan njuta av basvolymen från 2 till 3 månader.

Ollin upp för hår

Det är möjligt att uppnå basal hårvolym i upp till sex månader tack vare den senaste tekniken för kemisk perm med Ollin Up. Med hjälp av specialverktyg med samma namn tillverkas en effektiv krökning av håret. Det är värt att notera att krullarna efter att förfarandet är luftigt, det finns en viss försumlighet i håret, moderiktigt under den kommande säsongen. Ollin ap - drömmen om kvinnor som alltid ville ha Hollywoodkrullar.

Hårglidning

Skapandet av volymen vid rötterna med hjälp av flirtningsproceduren sker med speciella medel som skapar en permanent hårkrullning i hårbotten medan krullarna själva förblir raka. Du kan njuta av resultatet i 2,5 månader, men först och främst ange om det finns en riktigt utbildad specialist i din stad med hjälp av kvalitets kosmetika. Annars kan du bli besviken.

Bottenvolymen är en riktig frälsning för dem med tunt hår, tekniken kan variera, resultatet är vanligtvis nästan detsamma

Förfarande Lycka Lebel för hår

Det nya förfarandet för restaurering av färgat hår, som har det fängslande namnet "Happiness", kan härda lockor efter de aggressiva effekterna av färg, hårtork eller curling. Det japanska företaget Lebel är en pålitlig leverantör av högkvalitativa kosmetika för hår och hårbotten. Nyheten kallad "Absolute Happiness" låter dig återställa hårhälsan och det vackra utseendet på 3-4 månader. En gång om 14 dagar gör du förfarandet och under den första månaden är komplexets verkan inriktad på att återställa från insidan, då använder du medel för att återställa lipidskiktet och slutligen använda en speciell mask som har en fördelaktig effekt på hårbotten.

Hårskydd

Om ditt hår behöver intensiv näring och hydrering, saknar glans och inte ser livslöst, behöver de en omfattande restaurering, där ett effektivt avskärmningsförfarande kan hjälpa. Effekten av användningen av speciella effektiva formuleringar varar bara en månad, i samband med vilken det rekommenderas att utföra rutiner för förfaranden i 2-6 månader. Det bör noteras att håret efter avskärmning blir hårdare vid beröringen, vilket är normalt.

skärmning för långt hår

Hår eliminering

Hår eliminering är ett användbart färgprocedur med användning av elumen. Den revolutionerande tekniken visade sig relativt nyligen, men har redan fått erkännande från kvinnor. Denna färg kan tränga in i hårets struktur, utan att avslöja skalor. När detta inträffar förstärks strängarna från insidan, och en oföränderlig hårstråle framträder längs hela längden, vilket kan observeras i i genomsnitt 1,5 månader. En annan fördel med förfarandet är färghastighet, eftersom du kan välja vilken nyans som helst om du vill ändra bilden. För dem som inte är redo att repaint, finns det en speciell färglös elumen.

Det är uppenbart att det finns många förfaranden för hår, som alla har sin egen teknik och teknik, sina egna fördelar och nackdelar. Några av dem är inriktade på hårbehandling, andra ger en kosmetisk effekt, men du kan också hitta en procedur som samtidigt återställer håret och förbättrar utseendet. Vad du ska välja är upp till dig.

De bästa metoderna för hår i salongen: behandling, restaurering, tillväxt

Moderna hårprocesser i en skönhetssalong syftar inte bara till att ändra bilden, utan också för att förbättra låsens tillstånd. Professionell vård hjälper till att bli av med slutna ändar, återställa struktur, sluta falla, aktivera tillväxt, ge volym. Salongbehandlingar för hår av vilken längd och typ som helst, förändrar utseendet, ger förtroende. Tack vare innovativa tekniker har ett långt, vackert hårhår, som prinsessan Rapunzel, upphört att vara en dröm för många tjejer.

Låt oss prata mer om skönhetscentralernas omvandlingstjänster. Och om du vill dela din feedback om hårprocesserna i salongen skriver du in kommentarerna på forumet nedan.

Vilken procedur att göra för håret

Att välja vilket salongförfarande för hår som bäst görs, först och främst måste du samråda med en erfaren mästare. Specialisten diagnostiserar förstståndet för trådarna och hårbotten.

Vad är uppmärksam när du väljer:

 1. Typ: normal, oljig, kombinerad, torrt hår.
 2. Behov: fuktgivande, näring, förstärkning, återhämtning.
 3. Hårfärg: naturlig, färgad, mörk, blekt, melirovanny.
 4. Struktur: slät, tung, lockig, fluffig och porös tråd.
 5. Hårets densitet: tjockt, medelstort, sparsomt, tunt hår.
 6. Det önskade resultatet: vård, rätning, rekonstruktion, behandling, odlingslängd, sken eller volym.
Valet av behandlingar för hår

Efter att ha tagit reda på alla detaljer erbjuder mästaren alternativ för tekniker med olika kompositioner. Låt oss prata mer i detalj vilka slags hårbehandlingar som utförs av moderna skönhetscenter.

Läkande behandlingar för hår i salongen

Om krullarna har förlorat sin vitala glans, slutat växa, började falla ut och splittras, är detta en allvarlig anledning till oro och överklagande till en specialist. Orsaken kan vara ohälsosam kost, frekvent stress, otillräcklig vård, yttre irritationer. Den erfarna trichologen kan bestämma de faktorer som orsakade störningen och förskriva terapi.

Hårbehandlingsteknik i en skönhetssalong:

  Kryoterapi - behandling av hårbottenkompositionen med flytande kväve. Exponering för kyla hjälper till att bli av med mjäll, överdriven fett, alopeci. Förfarandet väcker hårsäckar, stimulerar tillväxt, mättar hårbotten med syre.

Mesoterapi för hår eller biorevitalisering - Injektioner med preparat som innehåller aminosyror, mineraler och vitaminer. Injektioner stimulerar tillväxten, normaliserar talgkörtlarna, eliminerar mjäll, ger en hälsosam utseende till locken.

Pyrofores - brandbekämpning. Först appliceras en speciell förening med keratin och proteiner på strängarna. Därefter behandlas ytan med en brinnande bomullsvals. Rostning avlastas endast från tomma, lagrade stavar. Hårförstärkning hållbarhet, glans, deras tillväxt förbättras.

Plasmolifting är en injektionsteknik för att införa patientens blodplasma i hårbotten. Med hjälp av en speciell centrifug separeras en del av biomaterialet berikat med blodplättar från det föruppsamlade blodet. Används för skallighet, förlust, förtunning av strukturen, hög fetthalt.

 • Laserbehandling är ett förfarande för behandling av hår med en speciell enhet med integrerade lasrar. Effekten av effekten beror på att pulserande lågfrekvent ljus penetrerar till ett djup av 8 mm. Strålningsenergi förbättrar blodcirkulationen, stoppar förlusten.
 • Laser hårbehandling

  Säkerhetstekniker som är kliniskt bevisade. Det är dock nödvändigt att noggrant välja vårdcentral och befälhavare.

  Salonbehandlingar för hårväxt

  Hårbehandlingar som hindrar håravfall, väcker glödlamporna och stimulerar aktiv tillväxt är mycket populära bland det rättvisa könet. Tack vare sådana manipuleringar blir krullen mer hälsosamma. Dessutom ökar densiteten med tiden.

   Carboxytherapy - Injektioner i hårbotten med koldioxid. Injektioner stimulerar eliminering av toxiner, påskyndar syretillförsel till vävnaderna, förbättrar blodcirkulationen och metabolism. Som ett resultat vaknar dormanta folliklar, börjar håret växa aktivt.

  Darsonvalisering - mikrostimulär terapi eller myostimulering. För behandling används en speciell enhet för håret - Darsonval. Anordningen verkar på huvudvävnaden med en terapeutisk impulsström. Förloppsförloppet accelererar tillväxten, bidrar till en ökning av densitet, läker hårbotten.

  Iontophoresis - en injektion av läkemedel som väcker hårsäckar. Kompositionen utförs i de djupare skikten i hårbotten med hjälp av en speciell anordning med galvanisk ström.

 • Ozonterapi - stimulering av blodcirkulationen, metabolism, tillväxt genom högaktivt syre. Gas injiceras under huden genom injektioner. Extern behandling kan också utföras med särskild utrustning.
 • På bilden blir resultatet före och efter ozonhårbehandling

  Injektionstekniker och mikrostimulär terapi har ett antal kontraindikationer. Sådana förfaranden utförs inte för hår under graviditet, menstruations-, virus- eller infektionssjukdomar, interna eller dermatologiska patologier.

  Procedurer för håråterställning och delade ändar

  Tunnet, sprött hår med öppna vågar och delade ändar - anses vara sjuk. Eliminera buntet, försegla halsbandet, lägg till glans och silkiness till trådarna kommer att hjälpa till:

   Proceduren "Hot sax" - skär med speciell elektrisk sax med en termisk regim. En sådan manipulation gör att du kan stoppa buntet, löda tipsen. Förhindrar bräcklighet av svagt hår.

  Polering - En speciell hårklippning, utförd med en speciell maskin med slipmunstycke. Enheten eliminerar uteslutande brutna och skalade hår. Friska stavar förblir intakta.

  Cauterization är bioremedieringen av alla lager av håraxeln. Förberedelserna innehåller bara naturliga ingredienser. Komplexet innehåller ofta bambus serum, som rekonstruerar varje hår och en aerosol för tätningsvågar. Cauterization utförs på ett kallt och varmt sätt.

 • Kollagenering - Kollagenåterställning av hårstrukturen. Den naturliga substansen kallas också ungdomsprotein. Kollagen ger hårets elasticitet, näring, eliminerar splittrade ändar. Skyddande film behåller fukt, förhindrar bräcklighet och delaminering.
 • Effekt före och efter hårkollagenisering

  Det är viktigt att förstå det för att uppnå det önskade resultatet, du måste genomgå en procedurförlopp, samt regelbundet behålla effekten.

  Skötselprocedurer för skönhet och hårskydd

  Varje dag utsätts krullarna och hårbotten för de negativa effekterna av miljön. Kall, värme, vind, frekvent färgning - allt detta påverkar utseendet negativt.

  Växtlängd, skina glans och skydda håret hjälper:

   Keratinisering - belägga trådarna med protein. Keratin för hår i denna procedur, till skillnad från keratermi, aktiveras av reducerade temperaturer. Förutom jämnhet bildas en skyddande film som förhindrar skada på stången. En innovativ typ av keratinisering är hår nanoplasti.

  Lamination är ett kosmetiskt förfarande för behandling av strängar med keratin och proteinbaserade föreningar. Efter beläggning och aktivering av medlet uppträder en skyddande mantel också på varje stång. Håret blir mer tätt, lättsamt och strålande.

  Biolaminering - Hårbehandling endast naturlig komposition. Förutom protein och keratin, används vitaminer, växtekstrakter. Resultatet liknar den klassiska lamineringen: fuktigt och skyddat hår, fyllt med glans.

  Belysning är en kombination av noggrann färgning och strukturrekonstruktion. Förutom en ihållande nyans som spelar med överflöd, får strängar en hälsosam glöd. Den skyddande filmen omsluter kärnan, skyddar den från aggressiv styling.

  Screening - exponering för hårets inre del med aminosyror, sojaprotein och hjälpämnen. De skadade områdena är fyllda, strängstrukturen förbättras, sektionen elimineras, volymen visas. Glansig film ger ett välskämt utseende och ljus glans.

  Glasering - täcker håret med ett medium berikat med ceramider. "Glöd" av användbara komponenter ger krullarna en vacker glöd, täthet och lydnad. Kan användas i samband med färgning.

 • Glansning är en händelse som syftar till att återställa och näring krullar. Det är indelat i två typer: cuticular - behandling av hårbotten för håravfall, mjäll; Molekylär - tar hand om varje hår, lägger till sken, lydnad.
 • På bilden är resultatet före och efter att håret är blankt.

  Salons hårvård kräver regelbundenhet. Det är också viktigt att bibehålla låsens tillstånd efter transformationsprocedurerna, med användning av icke-sulfat-schampon, närande balm och masker.

  Salon hårrätningsprocedurer

  Många tjejer står inför problemet med ojämn hårstruktur, porositet eller bara vill byta lock till raka strängar. Salongutjämning förenklar läggningen under lång tid.

  Typer av likriktningstekniker:

   Kemisk rätning är ett klassiskt sätt att jämföra strukturen hos strängarna, vilket gör det smidigt under lång tid. Förfarandet betraktas som en budget, men lite föråldrad, eftersom det torkar hår.

  Keratermia - procedur keratin hår rätning höga temperaturer. Thermokeratin används för att släta upp strukturen och ge en spegelglans.

  Brasiliansk rätning - sträcker strängarna efter applicering av den flytande keratinkompositionen. Till skillnad från keratermi används naturliga högteknologiska preparat. Förutom utjämning ger verktyget djup näring och hårrekonstruktion.

  Japansk rätning är den mest effektiva och säkra typen av anpassning av håraxelstrukturen. Påverkan inträffar på molekylär nivå. Det alkaliska läkemedlet ökar PH-nivån, skapar ett vatten-lipidskyddande membran. Japansk rätning är lämplig för hårt eller mycket lockigt hår.

  Aminosyror för hår. Det mest populära förfarandet är cysteinåtervinning. De aktiva substanserna tränger in i varje stavs djup, imbue och räta ut jämnt lockiga lås.

 • Botox för hår - djupfyllning skadade trådar med användbar komposition. Det har inget att göra med botox för ansiktet. Preparaten innehåller aminosyror, antioxidanter, vitaminer, växtbaserade extrakt, keratin. Botox återställer håret från insidan och ger långvarig jämnhet.
 • På bilden blir resultatet före och efter Botox hår

  Det är viktigt att förstå att genomförandet av manipuleringar kräver speciell kunskap, anslutning till teknik och erfarenhet. Det är inte nödvändigt att utföra sådana rätningsförfaranden för hår hemma.

  Salonbehandlingar för hårvolymen

  Tyvärr har inte alla naturer givit tjockt, voluminöst hår. Därför spenderar många tjejer nästan varje dag tid på att höja håret på rötterna och visuellt öka tjockleken.

  Byt ut vanlig stylingburk:

   Perm-givande volym krullar över hela längden av håret med hjälp av syra-baskompositioner. Före fixering slingras trådarna på spolarna. Den mest populära typen för tillfället är carving. Curling hjälper till att skapa ljusa, romantiska lockar.

  Biowave - även kallad biologisk eller biokemisk krökning. Manipulationen liknar den tidigare klassiska proceduren, men har en säkrare komposition. Skillnaden i tekniken är också att krökarna kan väljas i någon form: elastiska fjädrar, lyxiga krullar eller strängar med en ljusvåg.

  Boost Up (Bust Up) - ett förfarande för att ge volymen, baserat på en liten krull vid rötterna. För att göra detta är hårnålarna skruvas på hårets rotszon, och sedan appliceras en speciell fixeringsförening. Små krullar höjer rötterna, men är inte synliga i den totala hårmassan.

 • Fleecing (fleece) - proceduren med basal volym med en permanent krökning. Uppnås på liknande sätt som med Boost Ape. Skillnaden är att när man flyger, används inga knölar eller andra verktyg, och kompositionen innehåller naturliga ingredienser.
 • På bilden, resultatet före och efter fleece för hår

  Innovativ teknik sparar tid på morgonen. Men det är viktigt att förstå att vid korrigering av strukturen är håret i vilket fall som helst drabbat av en aggressiv komposition, som mer eller mindre dränerar strängarna. Glöm inte därför medföljande procedurer för ytterligare näring.

  Spabehandlingar för hår i salongen

  De representerar en mängd aktiviteter som syftar till att förbättra hårbotten och ge ett välskött utseende till en frisyr. Spabehandlingar kan inte bara sätta håret i ordning, utan också att slappna av.

  Populär vårdsteknik i kabinen:

   Stimulerande huvudmassage. Förfarandet har en avslappnande effekt och förbättrar också blodcirkulationen. Det aktiverar hårväxt. För massage använd speciella masker, geler eller oljor.

  Hot wrapping är ett populärt salongbehovskomplex. En blandning av oljor, proteiner, näringsämnen appliceras på trådarna och huden. Efter fördelning sätts huvudet i ett varmt fall för att aktivera åtgärden. Sammanfattningsvis tvättas kompositionen och fixeras med serum. Förfarandet reanimerar tråkigt, sprött hår, förvandlas till en jämn, iriserande vattenfall.

  Hårkonstruktion - ett medicinskt komplex med kosmetika som innehåller panthenol, keratin, proteiner, ceramider. Det sker i flera steg: rengöring, applicering av näringsämnesammansättning, rekonstruktion av kräm, fixeringssprutning. Som ett resultat blir krullarna mer lydiga, glänsande, håret blir välvårdat utseende.

  Bio-lödning är ett regenererande vårdsystem för att stärka håret och eliminera splittrade ändar. Den mest populära är Biolage FiberStrong-serien av det professionella Matrix-märket. Utställningen inkluderar stärkande schampo, mask, grädde.

  Shock hår restaurering - djup rekonstruktion av strukturen hos varje hår axel. Efter rengöring appliceras läkemedlet på strängarna med helande oljor och tillväxtpromotorer. Förfarandet är effektivt för blekt, skadat lock, såväl som efter kemiska manipuleringar.

  Förfarandet "Absolut lycka till håret". Det är en fasad återhämtning med högkvalitativa japanska droger. Påverkan på hårsäckarna och strukturen hos strängarna sker på molekylär nivå. Kräver en processkurs som har en kumulativ effekt.

 • Care curls "Milan chic." Komplexet fick detta namn på grund av den strålande effekten av återhämtning. Restaurering av torrt, sprött hår utförs av tekniska preparat baserade på oljor, vitaminer och aminosyror. Verktyget aktiveras av en styler. Resultat: slät, voluminöst, glänsande hår.
 • Resultat före och efter proceduren Milan chic

  Låt oss sammanfatta

  Skönhetsindustrin utvecklas ständigt. Varje år visas mer och mer tekniker för transformation av strängar i salongerna. Man kan bara välja ett förfarande baserat på individuella egenskaper. Sedan kommer hårvården i salongen att bli ägare till en lyxig frisyr, strålande hälsa.

  Se även:

  Titta på videon om hårbehandlingar i salongen: Kerastaz 24 karat ritual

  Behandlingar för hår i skönhetssalonger

  Det finns så många olika behandlingar och så många hårtyper. Vad ska man välja för att få maximal kvalitet till det bästa priset?

  Behandlingar för ditt hår

  Hur väljer man salongprocedurer för håråtervinning?

  Ditt inre tillstånd och de faktorer som omger dig alla har ett betydande inflytande på ditt hårs yttre tillstånd och deras tillväxt och volymindikatorer från rötterna till tipsen. Varje dramatisk förändring i ditt liv är stressigt, tar bort lycka och visar det på ditt hår. Men inte mindre skada på ditt hår gör du meningsfullt med egna händer. Konstant exponering för kosmetika från kosmetika, otillräcklig vård, felaktig användning av produkter för grooming, olämpliga kostvanor, rökning och alkohol förstör utseendet på lockar. Curls förlorar silkiness, mjukhet, luftighet, glans och styrka, börjar splittra och falla ut. Att märka att det är något fel med det enast underbara håret, kvinnorna, knuffar huvudet, rusar till närmaste butik eller apotek för medicinska krämer, tinkturer, masker och schampon, som påstås garantera hundra procent garanti för att återföra ditt gamla hår till ditt hår. Och det här är delvis sant, men genom att köra situationen så långt som möjligt kan hembehandling inte hjälpa dig på något sätt.

  Det enda som återstår i ett sådant fall är att vända sig till ett professionellt spa till specialister som är bekanta med alla funktioner och särdrag hos hårvård. Idag finns det ett stort utbud av olika tjänster som syftar till att återställa hälsan och skönheten hos dina lockar. De mest effektiva är läkemedel som ger långvarig effekt och skydd. Mest troligt kommer du inte veta någonting konkret om de flesta tjänster som erbjuds av specialister. För att inte bli förvirrad bland de många obekanta "håriga" termerna, låt oss undersöka i detalj de bästa, användbara och välkända förfarandena med alla deras nackdelar och meriter.

  Gör håret snyggare

  Om proceduren du gillar namnet är för abstrus, betyder det inte att de kommer att ge fördel och behandling till hår för basal tillväxt och volym. Vissa av dem kan bara tillfälligt ge upphov till förlåtande utseende. Men lämna inte fullständigt dem, för i processen är håret täckt med ett skyddande lager som hjälper till från skadliga effekter på utsidan.

  lamine

  Salonbehandlingar för hår - det är bara lycka! På frisörens älskare hör detta först och främst av laminering, som har en ledande position i alla indikatorer. Poängen är att täcka håret med en komposition som är en skyddande film. Vissa kvinnor tror att denna process har helande effekter, men det här är långt ifrån fallet. Efter det växer håret i storlek, rätning uppstår. Statisk elektricitet uppstår inte mellan håren, så att håret inte klibbar eller sammanflätas. Håret blir mer lydigt, lättare att underhålla, processen med styling och kamning.

  Biolaminering är också populär. Hela processen förblir oförändrad, förutom att den använda kompositionen innehåller biologiskt aktiva substanser som återställer nagelkrokarna. De bästa priserna börjar på en och en halv tusen rubel.

  De positiva punkterna inkluderar:

  1. Snabbt och bekvämt;
  2. Glitter är inköpt för att hålla hårfärgen mer levande;
  3. Skydd mot alla slags yttre påverkan.

  Negativa inkluderar:

  1. Kort livslängd
  2. Det finns ingen återhämtnings- och behandlingseffekt;
  3. Kontraindicerat för svaga, spröda hår.

  glasera

  Nej, ditt hår blir inte is. "Ätbar" vid första anblicken är operationen med håret att mätta dem med ceramider - hårdets beståndsdelar. Detta är en märklig process för behandling och polering. En sådan manipulation gör håret mycket mer lydigt och mer lysande. Det finns ett komplett glas eller partiellt, när ceramider endast appliceras på rötterna. Vanligtvis varar effekten upp till sex veckor. Med en riklig mängd tvätt av huvudet blir effekten ännu mindre. Vid tiden - hela samma och en halv och en halv timme. Den lägre gränsen för kostnaden i spaet är ett tusen tvåhundra rubel.

  1. Om glasyren har en färg kan du ändra hårets ton;
  2. En viss ökning av hårvolymen. (Boost up).
  1. Effekten går mycket snabbt;
  2. Det finns ingen fördel som sådan. Behandlingar med partiell helande effekter.

  På ett sådant område som mode kan du kombinera affärer med nöje och ge inte bara den skönaste effekten av skönhet, men också ha en terapeutisk effekt på håret. Sådana operationer kommer inte att ge ett stort tryck, men det kommer att räcka för att sätta in skadade eller splittrade ändar.

  Molekylär glansning

  Denna procedur syftar inte bara till att uppnå briljans och skönhet, men också vid avsevärd förstärkning och utjämning av hårstrukturen. Naturliga oljor och medicinska preparat fattas som grunden för det applicerade organet. Under påverkan av temperatur börjar läkemedelsmolekylerna att reagera med håret längs hela längden och återställa de skadade områdena. Resultatet är i genomsnitt fyra veckor, ibland lite mer. Spaens maximala längd är cirka två timmar. Minimipriset är en och en halv tusen rubel.

  Varför är det värt att försöka

  1. Silkeslen, glänsande lockar.
   2. Medicinsk terapi, där trådarna stärks och rätas.
   3. Motverkar håravfall och skallighet.
  1. Komplett inkompatibilitet med färgkosmetik.

  screening

  Riktningen för denna tjänst är en omfattande fuktgivande och närande krull, som är nödvändig för att ha full omsorg för håret. Verktyget gnids in i rötterna och bildar en skyddande film av glans. Det finns två typer: transparent och färg. När det gäller färg, färgar inte strängarna, men färgen blir mer uttrycksfull och ljusare. Kostnaden börjar från en och en halv tusen rubel. Effekten börjar försvinna i en månad.

  Denna metod kommer att ge hårstylvolymen (boost up), förtjocka varje hår separat. Mycket populär med ett par lamineringar.

  1. Starka, välskötta lockar på kort tid.
  1. Effekten förloras snabbt;
  2. Pris biter.

  Vi ger håret fullständig terapeutisk effekt

  Vanligtvis går sådana händelser "i strid" först efter att ha hört en läkare specialist i problem med hårbotten, och då först efter en professionell undersökning. För den korrekta effekten av behandlingen måste du välja rätt riktning och sammansättning av läkemedel. Gör inte detta hemma, annars kan du skada ditt dyrbara hår.

  biorevitalization

  Under ett så hemskt namn vet väldigt få personer det. Mer allmänt känd som mesoterapi. Faktum är att det här är inget mer än en vitamincocktail till ögonbollarna ihop med alla slags spårämnen, aminosyror och vitaminer - en riktig lycka för älskare av alla möjliga användbara saker. Syftet med denna "hår" -behandling är att normalisera körtlarna som är ansvariga för utsöndring av talg (sebum), stärka krullarna, accelerera rottillväxt och öka frisyrvolymen (boost up). Processen är mycket specifik och inte mycket trevlig.

  Ett sådant förfarande kommer att kosta klienten minst ett tusen tvåhundra rubel. Enligt statistiken är minst fyra procedurer nödvändiga för det synliga resultatet av att förbättra hårkvaliteten. Hemma rekommenderas inte.

  1. Mycket lång effekt på grund av komplex behandling;
  2. Det behandlar även de mest försummade fallen, där inget annat hjälpte.
  1. Processen är mycket obehaglig, orsakar smärta och obehag.
  2. Det är nödvändigt att upprepa procedurerna, vilket ökar kostnaden för behandlingen.

  Keratinirvanie

  Tekniken för keratinmättnad och håråterställning tar en stark ställning bland spa-kunder. Hår består av en essentiell aminosyra - keratin. Betydelsen av denna manipulation är enkel. Mättnaden av keratinhårbeläggning är så nödvändig för dem protein. Keratin är inte bara ett strukturellt element i hårets struktur utan även naglar och tänder. Terapeutisk keratinolja appliceras på locken, vilket skapar en skyddande film av proteiner.

  Efter keratinintervention uppstår rätning och utjämning av nagelbitarna, vilket gör att krönen för att bokstavligen glöda med hälsa med ljus glans, vilket ger lycka till sin älskarinna.

  På sådan vård tar du lite mer än en och en halv timme. För pengarna omkring två tusen rubel.

  1. Snabbt och effektivt;
  2. Terapeutisk och återställande effekt;
  3. Ett långsiktigt resultat varar upp till tre månader.

  Drug Olaplex

  Olaplex uppfanns i USA för att skapa ett sätt att skydda och återställa håret från oändliga lock och färgning samt att ge maximal vård. Först var botemedlet väldigt dyrt och var endast tillgängligt för samhällets toppar. Snart, efter att ha förbättrat formeln lyckades vi avsevärt minska sin kostnad. Så Olaplex dök upp. Efter uppfinningen utfördes flera test. Olaplex visade sig alltid perfekt. Det spelar ingen roll om rätning eller krökning, perfekt kombinerat med poleringskosmetik och boost-up-teknik.

  I vårt land blir Olaplex bara mer populärt i spa. Linjen består av två produkter. Den första är Bon Multiplikator # 1. Fördjupad till färgen före appliceringen återställer den krullarnas struktur på molekylär nivå, ökar hårets tillväxt och ger lämplig vård och näring, vilket ger strängarna naturlig lycka.

  Den andra produkten i Olaplex-serien är Bond Perfector. Det används för att spara och fixa färgen.

  Förvirra inte det med luftkonditionering och en mask. Olaplex appliceras efter färgen för att skapa fixerings- och torkningsband.

  Först och främst är Olaplex produkter lämpliga för blondiner och damer som bestämmer sig för att ändra färg från mörkt till ljus. Om produkterna helt enkelt tvättas, kommer håret att få irreparabel skada. Efter ett sådant hår behöver vård, behandling och noggrann haircut. Olaplex-systemet är en buffertzon mellan hår och färg. Därför får krullar ett sådant skydd, och strukturen förblir oförändrad under färgning och polering. Efter att du har använt Olaplex, kommer du och ditt hår att känna dig lycklig, och du kommer för alltid att glömma vad hårvård är.

  Botox och allt som är kopplat till det

  Nyligen vill många tjejer göra botox för hår. Botox är en skönhetsprodukt som består av proteiner, aminosyror, vitaminer. Utvecklarna säger att en sådan Botox kan återställa det mest oförskämda håret. De molekyler som utgör Botox penetrerar djupt in i håret, tätar strukturen inifrån, vilket inte tillåter att lämna näringsämnen från krullarna. Botox används aktivt av spa runt om i världen. Botox är en ny teknik, så det rekommenderas inte att försöka göra det hemma.

  Medelpriset på Botox är ungefär fyra tusen rubel för ett förfarande. Det rekommenderas inte att använda proceduren ofta.

  Botox har följande fördelar:

  1. Håret blir silkeslen, förvärvar en karakteristisk glans, som om håret bara hade blivit polerat.
   2. Hår återställer förlorad hälsa, lämnar spårämnen och ämnen inuti.
   3. Botox har en långvarig effekt i upp till sex månader.
   4. Ökar hårdensiteten.

  Botox har nästan inga kontraindikationer, det enda tillståndet är inte att göra det vid sår och sjukdomar i huden.

  Vad är Boost för hår?

  Uppsteg är mycket populär bland tjejer i spa, vilket ger lycka till dem som har provat det. Detta är tekniken med basal perm, vilket ökar volymen av lock, utan att röra de övre strängarna. Curling är osynlig av sig själv, håret förblir rakt, medan volymen växer märkbart. Effekten av boost up varar upp till sex månader. Det rekommenderas inte att använda uppstartmetoden om du har kort hår, eftersom det är okänt vad som kan komma av det. Också, gör inte ett steg upp hemma, detta kräver specialverktyg och träning. Volymen kommer att vara kvar även om du använder stylingprodukter. På grund av detta, var inte rädd för vått hår på grund av regn.

  Japanska jätten Honma Tokyo

  Honma Tokyo är en av de mest kända företrädarna för kosmetiska företag som distribuerar keratink Cosmetics. Professionell kosmetika Honma Tokyo kombinerar innovation och ny teknik med rottillväxt och volym. Det japanska varumärket är inriktat på rätning, utjämning och återställande av skadat hår, vilket ger lycka till alla ägare av Honma Tokyo-produkter. Med japanska kosmetika kan du göra din egen hårvård utan att tillgripa spa-tjänsterna. Produkter Honma Tokyo hjälper kvinnor runt om i världen för att nå toppen av sin skönhet, vilket ökar det ibland. Honma Tokyo Cosmetics har ett brett utbud av applikationer, använd den för polering, rätning, öka volymtillväxttekniken.

  Denna lista innehåller inte alla procedurer som är kända inom kosmetologin. Men för den inledande nivån och orienteringen i komplexa definitioner och termer kommer det att vara mer än tillräckligt. Glöm inte att det inte räcker till att gå till spaet en gång för att spara resultatet, efter att du ständigt måste behålla hårvård genom användning av alla typer av terapeutiska medel, oljor och masker, med hjälp av nya metoder för att uppnå skönhet.

  Endast på detta sätt kommer ditt hår att behålla sin längd och skönhet under lång tid, tillfredsställa andra och ge lycka.

  Frisör för hår

  Alla drömmar om vackert och lydigt hår. Briljanta, vackert lagda och inte sammanfogade lockar - en saga! Men hur kan du uppnå detta resultat? I moderna salonger ger ett brett utbud av tjänster för att förbättra hårets tillstånd.

  Uppmärksam - de mest effektiva salongprocedurerna för hår.

  Denna procedur är en speciell behandling av hår med en speciell komposition. Vilket är i sin tur berikat med protein från keratin. Keratin är ett verkligt byggmaterial för hår, så du får efter proceduren inte bara slät hår, men också ett skyddande skikt som skyddar dem mot påverkan av yttre faktorer.

  Denna procedur är lämplig för alla ägare av långt hår som är trött på att kämpa med splittrade ändar och olydnad av hår. Efter keratinisering blir de lydiga, mjuka, släta och glänsande.

  Effekten av denna procedur varar mer än tre månader, men priset biter lite - från 4000 rubel (beroende på hårets längd).

  Under ett så vackert namn finns ett förfarande, vars innebörd ligger i den milda färgen när man använder specialverktyg med en restaureringseffekt.

  Under förfarandet appliceras substansen Elumen, från vilken förfarandets namn härrör från. Tack vare detta färgämne återställs hårstrukturen, och hårrötterna stärks. Färgen är mättad och varar länge.

  Proceduren varar ungefär två timmar, resultatet är synligt omedelbart. Effekten efter elueringsproceduren varar från 1 till 2 månader.

  Kostnaden för förfarandet från 2000 rubel.

  Under denna procedur är varje hår täckt med ett speciellt lager av glasyr med ceramider. Håret blir mer glänsande, lättsamt och naturlig hårfärg - ljusare. Förfarandet kan vara både färg och färglös.

  Om du vill ge ditt hår en viss nyans kan du berätta för mästaren om det i förväg, och de kommer att färga upp färgen så att du märker dramatiska förändringar, inte bara i hårstrukturen utan också i deras färg.

  Håret blir mer elastiskt, lätt. Denna procedur görs vanligtvis genom modeller av modehus före tävlingarna, för att förbättra sitt hårförhållande och, om nödvändigt, färga det utan att skada hårstrukturen. Håret är något förtjockat, och en volym skapas vid rötterna, som ibland saknas.

  Effekten av proceduren varar ungefär en månad.

  Pris - från 2000 rubel.

  Detta förfarande är en omfattande behandling av hår som syftar till att återfuka, näring och skinnande hår. Efter avskärmning bildar en skinnande tunn film på varje hår vilket skyddar håret.

  Screeningsmedlet innehåller en stor mängd näringsämnen. Som ett resultat får flickor med tråkigt, styggt och trassigt hår starkt, elastiskt och glänsande hår.

  Effekten varar i ungefär en månad, kostnaden varierar från 2 till 5 tusen rubel.

  Detta förfarande är av enastående popularitet bara för att det är ganska enkelt, och resultatet överstiger alla förväntningar. Hår som var tråkigt för några timmar sedan, livlöst och mycket tunt, som om det blir elastiskt, glänsande och ovanligt slät.

  Kärnan i förfarandet - ett speciellt luft- och fuktgenomsläppligt cellulosabaserat medel appliceras på håret. Oftast görs detta verktyg på basis av maskrosjuice. Experter säger att denna komposition skyddar håret från alla slags skador.

  Effekten av biolaminering kvarstår i mer än en månad. Kostnaden för 3000 rubel.

  Denna procedur innebär att räta håret med ett speciellt verktyg. Denna procedur använder också keratinprotein, men i motsats till keratiniserande hår räknar keratermi håret på grund av hög temperatur.

  Håret efter att proceduren ser slät ut, rak och blank. Förfarandet kommer att hjälpa de tjejer som är trötta varje dag för att räta ut styggt och lockigt hår.

  Det är inte nödvändigt att utföra denna procedur för gravida och ammande mödrar.

  Proceduren varar högst två timmar och resultatet lagras upp till 4 månader.  Nästa Artikel
  Färg för att lätta håret: hur man väljer och använder