Sulsen Pasta 1% och 2% mjäll


Jag har aldrig tänkt på hur många människor lider av mjäll (oljig seborré) tills de stöter på sig i sin familj och sulsenpastaen har hjälpt mycket i detta.

Terapeutisk och profylaktisk anti-mjäll Sulsen 1% och 2% av "Amalgam Lux"

För det första är vissa uppgifter från tillverkaren Amalgam Lux LLC ett företag i kosmetikindustrin i Ukraina, grundad 2003. Bolaget har en ledande position inom den inhemska kosmetiska marknaden och i närområdet utomlands i produktion och försäljning av skumdroger, i vård av hårbotten och hår.

"Cosmetics recept från Amalgam Lux LLC förenar alla de bästa - långsiktiga traditionerna och hemligheterna av kosmetisk produktion, avancerad teknik och den senaste vetenskapliga utvecklingen inom kosmetikområdet. Vi är stolta över att tillämpa våra tidigare generations professionella prestationer och förbättra vår egen. Vi stärker metoder för kvalitetskontroll, moderna metoder för att skapa nya typer av kosmetika och introducera innovativ produktionsteknik. "

Vad tillverkaren lovar oss:

Sulsen pasta 2%. På grund av innehållet i 2% svavelförening SeS2 och ett komplex av användbara tillsatser normaliserar pastan funktionen av fettutsöndring i hårbotten, hjälper till att eliminera mjäll och obehaglig klåda, tar bort exogena toxiner som förstör hårets rotapparat, främjar förstärkning och hårväxt, förbättrar hårton och förhindrar destruktiva processer i hårets tillväxtzon. Effektivt återställer vitaliteten hos hudceller i hårbotten, ger håret en hälsosam utseende, glans och elasticitet.

Resultatet: ingen mjäll och obehaglig klåda, självkontroll av hårbotten, hälsosamt hår, effektivt skydd mot mjäll med långvarig verkan.

Tillverkaren rekommenderar att vid behandling av seborré i hårbotten appliceras 2 gånger i veckan, varaktigheten är 3 månader. För profylax är det tillräckligt att applicera en gång i veckan under en månadstid (var en gång var sjätte månad).

Sulsenpasta 1%. På grund av innehållet av 1% svavelförening SeS2 (selendisulfid) och ett komplex av användbara tillsatser är pastan en effektiv profylaktisk mot överdriven sebumsekretion, mjäll och obehaglig klåda, bildandet av exogena toxiner som förstör hårets rotapparat; förbättrar hårsäckens vitala aktivitet, förbättrar hårets ton och förhindrar destruktiva processer inom hårväxten. Främjar sunda hudceller i hårbotten, ger håret en hälsosam utseende.

Resultat: förebyggande av mjäll och obehaglig klåda, överdriven sekretion av talg (talg a) med långvarig åtgärd, förbättring av hårets tillstånd och utseende.

Tillverkaren rekommenderar att förebyggandet av seborré i hårbotten appliceras 2 gånger i veckan, varande 1 månad (med en frekvens om 1 gång per år).

Sammansättningen av Sulsenpasta 1% och 2% är i grunden densamma, med undantag för det procentuella innehållet av selendisulfid, vilket särskiljer dem i färg, och sålunda: vatten, cetylalkohol, stearylalkohol, natriumceratsulfat, glycerin, kaliumcetearetfosfat, selendisulfid, parfym, kanelalkohol, DMDM-hydantoin, citronsyra.

Konsistensen hos båda produkterna är ganska tjock (vid beröring som tjock gräddfil), lukten är ganska specifik, men du kan tolerera, de skiljer sig något i färgmättnad på grund av innehållet av selendisulfid.

Min åsikt. Hela historien började med sin man, som torterade mjäll. Hur många olika produkter och schampon vi inte försökte (inklusive Kerastase för $ 20) och inte ens kunde tro att Sulsen's pasta skulle hjälpa, inte ens 2%, men 1% (mindre än $ 1). Efter den första användningen av pastaen hade mannen en klåda, och efter två veckors mjäll försvann, blev hårbotten frisk. Med tanke på att hennes man använde det medan du badade, och höll på hårbotten inte 10-15 minuter, som rekommenderas av tillverkaren, men 2-3 minuter.

Så här använder du pastan: Efter att ha shampuerat huvudet applicerar jag 1% eller 2% sulsenpasta på mitt huvud och gnider det i hårbotten med lätta massagebevegelser, även sprida det lite genom håret. Och från mitten av håret till ändarna applicerar jag en inköpt mask, håller i ca 10 minuter och tvättar av med varmt vatten, masserar hårbotten och i slutet Opole kallt vatten.

Jag märkte att efter pastan fick håret inte fett snabbare, det var ganska väl tvättat av håret. I allmänhet blev håret starkare, mer lysande, mjukare och utan mjäll.

En sådan trollstav, som alltid finns i badrummet.

Sulsena i kampen mot mjäll - tre i en. Inte ett medel, men en dröm!

För de flesta kvinnor och män är mjäll flingor på huvudet, som kvarstår på kläder och förstör hela bilden. Men när man väljer ett botemedel mot seboré, tror få personer att huden som flingar kan påverkas av svampen, som aktivt började förstöra epidermis.

Sammansättningen av läkemedlet Sulsen

Den huvudsakliga aktiva substansen är selendisulfid, renat vatten, renad cetylalkohol, glycerinbas, natriumcetearetsulfat och kaliumcetearetfosfat, speciella dofter, kanelalkohol, DMDM-hydantoin, citronsyra.

Egenskaperna hos detta ämne gör det möjligt att aktivt ta itu med sådana hudandes manifestationer, såsom klåda, brännande, rodnad, separation av de vita skalorna i hårbotten.

Sulsena används i en koncentration av 1-2%, vilket gör det möjligt att effektivt bekämpa seborrés manifestationer utan att skada hud och hårsäckar.

Detta ämne har ett antal egenskaper:

 • Antifungal.
 • Antibakteriell.
 • Regenerating.
 • Antiinflammatorisk, läkning.
 • Antiseptisk.

Verktyget Sulsen behandlar ett antal sjukdomar som orsakas av mikroorganismer, bakterier och svampinfektioner, bland annat finns det en särskild effekt mot seborré.

Detta läkemedel verkar i tre riktningar på en gång relaterat till kampen och förebyggande av mjäll:

 1. Det saktar förnyelsen av epidermala celler, normaliserar arbetet med talgkörtlarna.
 2. Eliminerar en gynnsam miljö för reproduktion av svampar och bakterier.
 3. Minskar tendensen hos epidermisceller för att exfoliera.

Indikationer för användning

 • Ringorm.
 • Klåda.
 • Flerfärgad versicolor.
 • Seborré.
 • Överdriven sebumsekretion.
 • Behandling och förebyggande av mjäll.

Framstående representanter är:

schampo

Sulsen 2% har en oerhört fördelaktig effekt på att accelerera regenerering av mjukvävnadsceller, ökad immunitet, stabiliserande metabolism, antimikrobiell och antifungal behandling. Shampoos effektivitet är utformad på lång sikt.

På grund av den korrekta kompositionen återgår funktionen av fettsekretion till normal, varför mjäll elimineras. Huvudkomponenterna för denna produkt är: selendisulfid, natriumlaurylsulfat, dimetikonol, salicylsyra.

Metod för användning.

Pre-shampooing krävs inte. Denna procedur är den framgångsrika slutförandet av förfarandena i Sulsen-serien. Shampoo ska appliceras på vått hår, sedan skumma det, gnugga i massagerörelser i hårrötterna.

För att fixa de aktiva ingredienserna är det nödvändigt att schampot var på huvudet i minst 3 minuter. Då ska du noga skölja håret med rinnande vatten vid rumstemperatur. Om du vill uppnå en snabbare effekt, upprepa procedurstilen.

Det finns kontraindikationer: graviditet, amning, individuell intolerans av komponenterna.

Pasta Sulsen

Den aktiva substansen i denna pasta är selensulfid, som syftar till att eliminera bränning, lindra klåda, minska sekretionen av talgkörtlar, saktar tillväxten av bakterier på huden och håret, vilket förhindrar ackumulering av toxiner.

Läkemedlet presenteras för konsumenten i två former, som i sin tur skiljer sig i selenkoncentration: 1 och 2 procent.

2% av pastan är avsedd för behandling av akutstadier av seborré, när nästan hela huvudet är täckt med vita "snöflingor". En pasta på 1% är mer lämpad för förebyggande av sjukdom och seger i kampen mot småfickor av svampinfektion.

Metod för användning

Pastan appliceras på det tvättade huvudet och masseras i cirkulära rörelser över hela området av hårbotten. Efter applicering måste du hålla den i 10-15 minuter, skölj sedan noggrant med varmt kranvatten.

Som ett schampo rekommenderas ovannämnda schampo av samma märke med selensulfid. Men det är tillåtet att använda något annat schampo, inklusive den vanliga kosmetiken.

Användningen av läkemedlet är utformad i 1 månad med en frekvens av 2 användningar per vecka. Efter sex månader är kursen önskvärt att upprepa.

Vid förebyggande av profylax är 1% av beredningsformen tillräcklig en gång om året, även i en månad. Kroniska former av seborré behandlas med en pasta en gång vartannat vecka. Efter applicering av produkten är det bättre att avstå från att använda andra kosmetika för att inte förlora resultatet.

Produkten är förbjuden att användas av kvinnor under graviditeten. Det finns ett antal möjliga biverkningar: brännande, klåda, rodnad.

CREAM 2% (Sulsena Forte)

I denna koncentration har selendisulfid en mer terapeutisk effekt än en profylaktisk. Efter den första applikationen med blotta ögat är resultaten synliga, de vita flingorna försvinner nästan och känslan av klåda och brännande passerar också.

Metod för användning

För det första är det önskvärt att tvätta håret ordentligt med en enkel kosmetisk schampo, skölj under rinnande varmt vatten. Medan håret är vått appliceras grädden på hårbotten. Det är nödvändigt att distribuera det noga, ägna större uppmärksamhet åt rotelement och avskiljning. Sedan lämnas agenten i några minuter så att de aktiva substanserna härdar på huden.

Kontraindikationer inkluderar: amning, graviditet och allergiska reaktioner på komponenter.

Salva i en koncentration av 1%

Det är främst av förebyggande natur och används också för att konsolidera det uppnådda resultatet.

Metod för användning

En tillräcklig mängd pasta ska appliceras på rent (schamponerat) hår. Sedan klistra in med lätta rörelser av fingrarna, gnidas i håret och hårbotten genom hela håriga delen. För att de aktiva ingredienserna i pastan ska kunna tränga igenom hårbotten strukturellt, rekommenderas det inte att tvätta det med varmt vatten före 10-15 minuter efter appliceringen. Ett positivt resultat av behandlingen ska förekomma inom 1-4 veckor.

Cream Sulsen har inga biverkningar. I extremt sällsynta fall av användningen kan allergiska reaktioner uppstå (urtikaria, dermatit, eksem etc.).

Sulsen Paste - ett effektivt botemedel mot hårhälsa: hur man använder rätt, pris, recensioner

Sulsenpasta är en effektiv anti-mjällmedel. Det tar bort mjäll från hårbotten och tar också bort orsakerna till dess förekomst. Sulsen förstör effektivt svampen, vilket ofta blir den främsta orsaken till utseendet på vita flingor i håret. Verktyget har utmärkta antiseptiska och antifungala egenskaper.

Forskningsresultat visade att Sulsena eliminerar alla möjliga orsaker till mjäll och dess obehagliga konsekvenser:

 1. Seborrheisk dermatit.
 2. Psoriasis i hårbotten.
 3. Fokal håravfall.

Recensioner av Sulsen oftast positivt: mjäll försvinner, och håret slutar också att falla ut. Många säger att verktyget hjälper till med bättre kostsamma schampon. Priset är lågt, tillgängligt för alla. För att effekten skall bli så stabil och snabb som möjligt rekommenderas det att använda shampoo av samma märke med pastan.

Innehållsförteckning:

Hur klistras Sulsena

Började förlora hår efter graviditet, stress, på grund av ålder? Blir ditt hår sprött, torrt, faller ut i klumpar? Prova utvecklingen av Sovjetunionen, som förbättrades 2011 av våra forskare - HAIR MEGASPRAY! Du kommer bli förvånad över resultatet!

Endast naturliga ingredienser. 50% rabatt för läsare på vår webbplats. Ingen förskottsbetalning.

Sulsenpasta innehåller selendisulfid, på grund av vilken den har ett antal användbara egenskaper:

 • Det är ett utmärkt terapeutiskt och profylaktiskt medel mot överdriven bildning av talg.
 • Hjälper till att bli av med sådana obehagliga fenomen som mjäll och klåda.
 • Bekämpar bildandet av exogena toxiner, som har en destruktiv effekt på hårets rotapparat.
 • Gynnsamt påverkar tillväxten och stärker håret.
 • Det förhindrar uppkomsten av destruktiva processer i hårväxtzonen.
 • Effektivt främjar cellförnyelse av hårbotten.
 • Förbättrar hårfollikelns tillstånd.
 • Ger hår glans, elasticitet och hälsosam utseende.

Redaktionskommitté

I kampen mot mjäll bör särskild uppmärksamhet ägnas åt den schampo som du använder. För många kommer det att upptäckas att det är mycket skadliga kemiska element för hår och hårbotten som en del av de 94% schampon som vi ser i butikerna. Dessa är sulfater, parabener, silikoner, färgämnen. Sulfater är den främsta orsaken till hår och hårbotten.

Etiketterna är föreskrivna som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Vi rekommenderar starkt att du inte använder daglig användning av schampon, som innehåller dessa komponenter. Nyligen publicerade våra kollegor ett betyg av schampon utan sulfater och parabener, där tillverkaren Mulsan Cosmetic utmärkte sig med en fördel.

Det enda av alla företag som helt övergav skadliga kemiska råvaror, ersätter det med naturliga ingredienser. Vi rekommenderar att du besöker den officiella butiken mulsan. ru.

En viktig egenskap som skiljer kvalitetsprodukter är hållbarhet. På grund av användningen av ett stort antal konserveringsmedel har produkter från snabbköpet vanligtvis en hållbarhet om 3 år, tillverkaren Mulsan Cosmetic har en hållbarhetstid på 10 månader.

Hur man använder pastan av Sulsen

Du kan inte använda verktyget okontrollerbart efter eget gottfinnande, eftersom det innehåller specifika kemikalier. Läs noggrant igenom bruksanvisningen före användning.

Verktyget måste användas enligt följande:

 1. Tvätta håret som vanligt med varmt vatten och schampo.
 2. Gnid försiktigt pastaen i en cirkulär massagerörelser i hårrötterna.
 3. Sulsen Pasta ska ligga på håret i ca 10-15 minuter. Vissa har tillräckligt och 2-3 minuter, men ibland för den synliga effekten av pastan behöver du hålla 15 minuter. Det är individuellt.
 4. Efter det att tiden är ut, skölj av med varmt vatten.

Sulsen Pasta 2% - används som ett terapeutiskt och profylaktiskt medel mot mjäll. Pasta Sulsen 1% - används endast för förebyggande.

För att förhindra att 1% Sulsen används två gånger i veckan i 1 månad. Kursen bör upprepas 1 gång om 6 månader.

För seborrébehandling, använd 2% Sulsen två gånger i veckan i 3 månader.

Effekten kommer att synas efter flera användningar av pastan, men det rekommenderas inte att stoppa användningen. För en bestående effekt måste du slutföra en fullständig behandling.

Håll pastaen i badrummet kan inte vara där, det kommer att försämras. Håll det någonstans i rummet.

Om du har långt hår är ett rör tillräckligt för 3-4 gånger. För kort hår - det här är 5-10 sessioner.

Biverkningar

Sulsen Paste kan orsaka några biverkningar som du bör vara medveten om:

 1. Allergiska reaktioner:
  • hudutslag,
  • klåda,
  • dermatit,
  • eksem.
 2. Kan ändra hårfärg.
 3. Hårbottenirritation.

Om du har noterat en sådan reaktion i dig själv, kontakta en läkare.

Om sulsen kommer i ögonen, skölj noggrant med rinnande vatten. Tänk på att sulsen inte ska användas av kvinnor under graviditet och amning. Verktyget är också förbjudet att använda för personer som har en individuell intolerans mot pastaens komponenter.

struktur

 1. Vatten.
 2. Glycerin.
 3. Selen disulfid.
 4. Kanel alkohol.
 5. Citronsyra.
 6. Parfym.
 7. Stearylalkohol.
 8. Cetylalkohol.

recensioner

Om du tvivlar på ditt val kan du läsa recensionerna av dem som har testat effekten av pastan på sig själva. Innan du använder verktyget är det bättre att konsultera en hudläkare, speciellt om du har några sjukdomar i hårbotten.

Jag gillade verkligen pastan av Sulsen. Verktyget luktar örter, även om jag läste mycket recensioner där folk inte tyckte om lukten. Det är lätt att applicera och flödar inte. Jag gillar inte bara effektiviteten av verktyget, men det överkomliga priset. Om du använder det regelbundet kan du stärka håret och bli av med mjäll.

Av natur har jag tunt hår, min frisör rådde mig att prova Sulsen. Först blev jag förvånad, för jag förväntade mig inte en bra effekt på en produkt som har så lågt pris. Till min förvåning hjälpte hon mig. Tänk bara på att detta är ett naturligt läkemedel, så det handlar inte omedelbart, det tar tid. Så ha tålamod.

Nyligen började jag ha problem med hårbotten. På andra dagen efter tvättning uppträdde mjäll. En kollega rekommenderade pasta Sulsen. Efter att ha läst recensionerna bestämde jag mig för att prova detta verktyg för hår. Jag tyckte inte om lukten, det ligner mycket på lukt av svavel. Jag använde botemedlet som rekommenderat. Efter att jag tvättat av pastaen känner jag omedelbart hårets ljushet och friskhet.

Det var mjäll som verkligen upprörde mig. Positiva recensioner om sulsen fick mig att prova detta verktyg på mig själv. Instruktionen förklarar allt i detalj, jag har inga problem. Efter 2 månader försvann mjäll. Jag kan notera fördelarna med verktyget:

 • hjälper verkligen att klara av mjäll
 • rimligt pris
 • hjälper till att klara av klåda
 • mitt hår håller mig rent mycket längre: jag brukade tvätta mitt hår varje dag och efter att ha använt pastan tvättar jag huvudet 2-3 gånger i veckan,
 • Om ditt hår faller ut, kommer sulsena att hjälpa till att lösa detta problem,
 • förbättrar hårets utseende: de blir glänsande och smidiga.

Verktyget har vissa nackdelar:

 • pastaen ska sköljas tillräckligt länge från håret,
 • Det har en specifik lukt, inte alla kommer att tycka om det.

Våra läsare delar i sina recensioner att det finns 2 mest effektiva lösningar för håravfall, vars verkan syftar till att behandla alopeci: Azumi och HAIR MEGASPRAY!

Och vilket alternativ använde du? Vi väntar på din feedback i kommentarerna!

Sulsen i form av pasta eller schampo - ett botemedel mot mjäll och håravfall

Sulsena - pasta, schampo, olja, är ett effektivt läkemedel mot olika former av seborré och seborréisk dermatit. Sulsen undertrycker talgkörteln och bekämpar svampar

Mjölk är ett yttre tecken på seboré, och den sista av den kosmetiska defekten kan lätt bli en obehaglig sjukdom. Att använda produkter som Sulsena kan bli av med mjäll.

Funktioner av drogen

Den främsta orsaken till mjäll är en överträdelse av talgkörtlarna. Den senare producerar en specifik hemlighet. Detta ämne bildar en vattentät film runt varje hår, vilket skyddar det mot förlust av sin egen fuktighet och från påverkan av yttre faktorer.

Med låg aktivitet hos körtlarna produceras talg inte i rätt mängd. Som ett resultat blir håret torrt och sprött, deras tillväxt minskar gradvis. Hårbotten torkar ut, mognadscykeln och dehydrering av epidermis kinniga celler förkortas. Följaktligen bildas ett stort antal av de mycket vita och gråskalorna, som kallas mjäll.

Med stor sekretion är bilden inte särskilt uppmuntrande. Sebum klumpar i sebaceous kanaler och hårsäckar. Samtidigt sänker hårväxten. Hudens hudväggar ackumuleras i fettskiktet som bildas i hårbotten och separeras av hela skikt. Dessutom förlorar fett dess antibakteriella egenskaper och skapar en utmärkt miljö för utveckling av bakterier och svampar. Oljig seborré är ofta åtföljd av sekundära infektioner.

Läkemedlet Sulsena är avsett för behandling av fet seborré. Det innehåller komponenter som undertrycker talgkörtornas överdriven aktivitet och eliminerar därigenom själva orsaken till mjäll.

Sulsena har en trippel handling som ger resultatet:

 • cytostatisk effekt - läkemedlet minskar aktiviteten hos talgkörtlarna. Samtidigt minskar sekretionen inte bara, men också processen för tillväxt och ersättning av kåt celler saktar ner, det vill säga mängden mjäll minskar;
 • fungicid effekt - selendisulfid, som är en del av medlet, har en antimykotisk effekt. Det hämmar tillväxten och reproduktionen av jäst. Och den mycket minskade mängden fett eliminerar jorden som är gynnsam för reproduktion av mikroflora.
 • keratolytisk effekt - i fall av seborré börjar epidermiscellerna att avskalas redan innan de helt förlorar vatten. Detta är inte bara obehagligt, men också en smärtsam process. Sulsena minskar skurningsgraden för att normalisera hudförnyelseprocessen.

Om denna pasta Sulsen berätta för den här videon:

Doseringsformer

Sulsen finns i 3 doseringsformer:

 • schampo - flytande komposition, erbjuds i plastflaskor med en kapacitet på 150 ml i kartonger. Finns även i påsar - 8 ml, förpackningen innehåller 5 stycken;
 • klistra in - krämig substans. Finns i 1% och 2% salva. Formutsläpp - rör, med en kapacitet på 40 eller 75 ml i kartong. 2% pasta kan kallas Sulsen Forte;
 • olja är en oljig vätska berikad med vitaminer. Sålt i flaskor på 100 ml i en kartonglåda.

Sulfensammansättning

Kompositionerna av pasta och schampo är olika, eftersom de har något annorlunda mål. Medicinsk schampo innehåller rengöringsingredienser, eftersom det används för regelbunden tvättning av huvudet.

 • Selen disulfid är den aktiva ingrediensen i salva. Pasta innehåller 1 eller 2% salt;
 • alkoholer - cetyl, stearyl, kanel. Utför som en antiseptisk och torr överdriven fet hud;
 • salter - cetearatsulfat och fosfat;
 • doft, citronsyra - annat ämne som har en torkningseffekt, DMDM ​​hydantoin, vatten.

Sammansättningen av schampo är något mer komplicerad:

 • selendisulfid som en aktiv substans;
 • tvättmedelskomponenter - glycerolkokoat, kocamidopropylbetain, dimetikonol;
 • alkoholer och syror - bensenalkohol, citronsyra;
 • oleater, natriumhydroxid, vatten. Kompositionen innefattar också en parfym.
 • selendisulfid;
 • oljor - ricinolja, olivolja, minkolja och eteriska oljor;
 • örttextrakt - rödpeppar, havtorn och kamille;
 • ytterligare ämnen - propylparaben, butylhydroxitoluen.

Kostnaden för drogen är ganska överkomlig:

 • 1% pasta är 51 p. för 40 ml och från 57 till 70 för förpackning i 75 ml. 2% Sulsen Forte kostar 78-91 r;
 • Kostnaden för schampo mot mjäll varierar mellan 284 och 310 p. per flaska;
 • befästa oljekostnader från 306 p.

Farmakologisk aktivitet

Terapeutiska effekter av schampo och pasta Sulsen tillhandahålls av egenskaperna besatta av selendisulfid. Detta ämne är ganska starkt antimykotiskt läkemedel och ingår i många terapeutiska medel.

Sulsen har följande effekter:

 • överdriven sekretion i de flesta fall beror på överdriven talgproduktion. Selen disulfid hämmar sin syntes, och normaliserar därmed talgkörtlarna.
 • reducerande fett minskar mängden gynnsam miljö för utveckling av svampar eller bakterier;
 • Överdriven talg sönderdelas och främjar utvecklingen av bakterier. Dess disulfidbindning minskar också risken för sekundär infektion;
 • selendisulfid förstör svampens cellväggar, varigenom inte bara förhindrar reproduktion utan även förstörelse av kolonier;
 • i frånvaro av svamp och överskott av talg, normaliseras tillväxten och förnyelsen av epidermala celler, och därför upphör överdriven skalning;
 • normalisering av talgkörtlarna leder inte bara till frånvaron av mjäll utan också till hårväxt och förbättring av deras utseende: alltför mycket oljig glans försvinner, håret blir elastiskt, blir mer lättsamt och mjukare.
 • De sulfat som ingår i pastaen ger hårväxt, eftersom svavel är ett av de mest värdefulla spårämnena för hårsäckarna.

Selen disulfid tvättas inte omedelbart efter schamponering, därför fortsätter den terapeutiska effekten under perioden mellan behandlingar.

Både schampo och pasta, och olja appliceras lokalt. De återstående komponenterna i Sulsen kan penetrera huden och nå hårsäckarna.

vittnesbörd

Sulsen används både som läkemedel och som förebyggande åtgärd. Användning av kompositionen rekommenderas för följande indikationer:

 • kliande hårbotten;
 • fet hår och hud;
 • mjäll;
 • dermatomykos av annan art - endast efter att ha råd med en läkare och en lämplig studie, eftersom disulfid inte verkar på alla typer av svampar;
 • versicolor laven - när det förekommer i hårbotten;
 • oljig seborré - flytande och tjock, som schampo och pasta, normaliserar talgkörtlarna;
 • andra sjukdomar som ett resultat av vilka talgkörtlar påverkas.

Instruktioner för användning

Shampoo och pasta kan användas oberoende av ålder. Det rekommenderas dock inte att använda läkemedlet under graviditet och under amning på grund av möjliga fetotoxiska effekter.

För att bli av med mjäll måste något av Sulsen behöva använda minst 3 månader. Då upprepas kursen efter sex månader eller med en plötslig förvärring av seborré. Som förebyggande åtgärd är det tillräckligt att applicera schampo eller klistra 1-2 gånger om 1-2 månader.

Granskning av drogen dela den här videon:

schampo

Det är säkert mer praktiskt att använda schampo för behandling, eftersom både behandling och tvättning görs i ett förfarande. Förfarandet är enkelt:

 • Applicera schampo och churn till våtkrullar;
 • håll i 3 minuter;
 • tvätta av med vanligt varmt vatten;
 • upprepa proceduren.

Applicera schampo 2-3 gånger i veckan i 3 månader. Om det behövs, upprepa kursen. För att konsolidera effekten rekommenderas att kombinera schampo med pasta.

pasta

2% Sulsen pasta används för behandling och 1% används för att förhindra eller konsolidera effekten. Läkemedlet används på ett annat sätt:

 • håret är förtvättat med ett konventionellt lämpligt schampo, du kan djupt rengöra;
 • de applicerar pasta till våta lås, försöker gnugga det i rötterna i håret och hårbotten;
 • behåll drogen från 5 till 20 minuter beroende på seborrés svårighetsgrad;
 • tvätta av pasta med varmt vatten.

För behandling av seborré, applicera 2% pasta 2 gånger i veckan i 3 månader. Om det behövs, upprepa kursen efter sex månader. Som en förebyggande åtgärd appliceras 1% pasta två gånger i veckan i 1 månad och upprepa kursen var sjätte månad.

Vid behandling av ringmaskar kommer annorlunda: pastan blandas med vatten så att en pastamassa erhålls och blandningen appliceras på de drabbade områdena. Håll kompositionen i minst 10 minuter och tvättas sedan av. Denna procedur upprepas varje dag i 1 vecka.

Med seborrheisk dermatit behövs också ett annat system: pasta appliceras på de drabbade områdena, hålls i 10 minuter och tvättas bort, men upprepa proceduren, först 2 gånger i veckan i 2 veckor, därefter 1 gång i 7 dagar och 1 gång i 2 veckor.

Oljan

Detta verktyg används som en oljemask. Förfarandet är som följer:

 • tvätta håret med vanligt schampo
 • gnugga olja i hårrötter i 2-3 minuter. Det rekommenderas att förvärma oljan i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn;
 • sätt på en plastlock, linda huvudet med en handduk och håll masken i 1,5-2 timmar;
 • tvätta av kompositionen med vanligt varmt vatten.

Förfarandet utförs inte mer än 1 gång per vecka, tills mjällen försvinner.

Pasta SULSENA 2%

Kontra

Sulsena är ett helt säkert läkemedel, men har egna kontraindikationer:

 • individuell känslighet för någon komponent i schampo, olja eller pasta
 • graviditet;
 • amningstid.

Biverkningar

I sällsynta fall kan Sulsen orsaka allergiska reaktioner:

 • klåda;
 • hudutslag;
 • irritation i hårbotten;
 • dermatit eller eksem.

I vissa fall kan det ändra hårets färg. Som regel händer detta när man använder olja: den innehåller havtornolja och rödpeppar, vilket säkerställer utseendet på en orange nyans på blont hår.

Särskilda instruktioner

Selenföreningar är mycket irriterande för slemhinnorna, så när du tvättar med schampo eller när du tvättar av pastaen, måste du se till att kompositionen inte kommer in i ögonen, näsan och munnen. Om detta händer, tvätta ögonen och munnen med mycket vatten.

Alla komponenter i Sulsen absorberas inte i blodet, så att de inte på något sätt interagerar med något läkemedel.

recensioner

Dermatologer rekommenderar att man använder schampo och klistrar inte bara som behandlingsmedel, men också som terapeutisk. Effektiviteten av produktionsformerna är nästan densamma, så valet av medel är uteslutande uteslutande med användarvänligheten. Som regel föredrar ägare av kort hårklipp pasta, och långa strängar föredrar schampo.

Kostnaden för formuleringar är ganska överkomlig, så att verktyget är väldigt populärt. Självklart är Sulsena inte ett universellt läkemedel, men i allmänhet är recensionerna positiva. Shampoo ger i alla fall en hälsosam glans och mjukhet i strängarna, men om seborré eller dermatit utlöses av en atypisk patogen, är Sulsen impotent.

analoger

Det finns många verktyg som har liknande effekter. Du hittar en analog av både schampo och pasta.

 • Det mest uppenbara är svavelsalva, som används för att behandla en mängd hudkänslor av parasitiskt, bakteriellt och svampigt ursprung. Svavelsalva har den mest attraktiva kostnaden - från 10 s. för röret.
 • Hudlock - kommer i form av en kräm, men det finns också ett schampo med en liknande formel. Grädden används inte bara för seborré, men också för neurodermatit och psoriasis. Prisfonder - från 565 sid.
 • Mycozoral schampo - ordinerad för behandling av seborrheisk dermatit, fet seborré. Kostnaden för kompositionen - 229 sid.
 • Nizoral shampoo - medvetet verkar på samma grupper av svampar som Sulsen. Shampoo värt från 250 p.

Sulsen i form av pasta, olja och schampo är ett effektivt botemedel mot olika former av seborré. Läkemedlet kan användas för behandling och förebyggande av denna obehagliga sjukdom.

Återkoppling om drogen från flickan som använde den ges i den här videon:

Vad är skillnaden mellan Sulsen 1% och Sulsen 2%?

2% (selen) är mer lämpad för behandling av mjäll och 1% är mer för förebyggande.

Så se själv din hårbottenförhållande. Du kan också använda i kombination med schampo, också mycket bra.

När det gäller mig är det här en marknadsföringsträning. Men tillverkaren hävdar att tillgången på medel i två doser på grund av konsumenternas behov.

Sålunda är Sulsen, som innehåller 1% selendisulfid, ett profylaktiskt medel. Det rengör huden och förhindrar överdriven hud sebum produktion av hårbotten, tar bort klåda och förbättrar utseendet av hår.

2% Sulsena är utformad för att hantera de problem som uppstår - mjäll, ökad fet hud, håravfall, utseende av en obehaglig lukt.

Så, om problem är märkbart, är det värt att ta en koncentrerad version. Men om det bara är misstänkt, och en person, till exempel, inte vet vad som orsakade svår mjäll, kan han ta 1% av pastaen.

Sulsena 2 - ett sätt att bekämpa svampen

Sulsen 2 är ett effektivt antiseptiskt och antifungalt medel. Hjälper till att bekämpa mjäll och oljig seborré. Det hämmar utvecklingen av svampen som orsakar hudsjukdomar och minskar talgproduktionen. Stärker håret, skyddar dem mot förlust och brott.

Släpp form och sammansättning

Läkemedlet presenteras i flera former:

 1. Klistra Sulsen 2% - för behandling av hårbotten; Sulsena 1 - för profylaktiska ändamål. Det produceras i rör med 40 och 75 ml.
 2. Oljan, inklusive vitaminer för tillväxt och hårstärkning, finns i flaskor på 100 ml. Dessutom utrustad med dispenser.
 3. Shampoo standard och med peeling effekt. Finns i 150 ml flaskor eller i form av prober.

Sulsen 2 är ett effektivt antiseptiskt och antifungalt medel.

Trots det gemensamma namnet är medlen olika i kompositionen, vilket gör det möjligt att klara av olika uppgifter: eliminera mjäll, ge terapeutiska och profylaktiska effekter eller förbättra hårväxten.

Den aktiva substansen är selendisulfid. Kompositionen av pastan kompletteras också med hjälpkomponenter:

 • renat vatten;
 • glycerol;
 • citronsyra;
 • cetylalkohol;
 • natrium- och kalium-cetearatsulfat;
 • kanelalkohol;
 • parfymer.

Förutom den aktiva substansen kompletteras schampot med rengöringsmedel:

 • salicylsyra;
 • dimetikonol;
 • natriumlaurylsulfat.

Peeling shampoo innehåller granuler som ger avskalning.

Pasta Sulsen 2% - för behandling av hårbotten, tillverkas i rör med 40 och 75 ml.

 • extrakt av röda paprika frukter;
 • pelargon och lavendelolja;
 • castor, mink, oliv, kamille och havtorns extrakt.

Alla produkter har liknande fysiska egenskaper. Har en orange nyans, tjock konsistens, karakteristisk lukt.

Tillverkare - Amalgam Lux LLC.

Verkningsmekanism

Att komma i hårbotten, den aktiva komponenten i en komplicerad effekt på orsakerna till mjäll. Först och främst normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna. Deras överdriven aktivitet orsakar ofta mjäll, eftersom den utsöndrade utsöndringen blandar sig med talg och keratiniserade hudvågor.

En vanlig orsak till mjäll infekterar håret med jäst. Den aktiva substansen eliminerar snabbt en gynnsam miljö för reproduktion av svampar, vilket gör dem omöjliga att existera. Dessutom hjälper det att bli av med sina avfallsprodukter, förstöra hårsäckar och eliminerar klåda.

Ökad avlägsnande av dermis döda celler kan orsaka mjäll. Produkten minskar flakning, förhindrar bildandet av mjäll, stärker hårstrukturen, ger dem en hälsosam utseende, aktiverar tillväxten. Förbättrar hårfollikelns tillstånd.

Indikationer för användning

Produkterna är vana vid:

 • behandling och förebyggande av mjäll, stärka håret och öka deras tillväxt
 • minska sebaceous körtlar i hårbotten
 • behandling av seborrheisk dermatit, ringorm, berövande;
 • eliminera klåda och irritation.

Shampoo kan användas som primärt tvättmedel.

Metoder för användning och dosering

Varaktigheten av behandlingskursen, appliceringsfrekvensen och dosen bestäms beroende på typ av sjukdom och dess svårighetsgrad. Det bästa resultatet kan erhållas med flera medel samtidigt, till exempel schampo och pasta.

schampo

Gynnsamt påverkar cellerna i mjukvävnad och påskyndar deras återhämtning. Stabiliserar ämnesomsättningen, har antisvamp och antimikrobiell verkan. Korrekt utvald komposition gör att du kan normalisera funktionen av fettsekretion och eliminera mjäll.

Kan användas som primärt rengöringsmedel.

Den erforderliga mängden schampo fördelas jämt på våthår, det skummer, gnidas i hårbotten med massörrörelser. Åldras i 3-5 minuter, tvättas sedan med mycket vatten. Om håret är för fet på rötterna, innan du använder shampooet, måste det tvättas med tvåltvål.

Klistra med 2% av denna komponent används för behandling av seborré i det akuta skedet, när mjäll täcker hela ytan på huvudet.

För att undvika irritation på huden, applicera inte mer än 3 gånger i veckan i 2-3 månader. Daglig användning av schampo är endast möjlig med ringorm.

pasta

Aktiviteten av det aktiva ämnet syftar till att minska klåda och brinnande, normalisering av talgkörtlarna, vilket saktar tillväxten av bakterier. Produkten är tillgänglig i 2 former, som skiljer sig från selenkoncentrationen. Klistra med 2% av denna komponent används för behandling av seborré i det akuta skedet, när mjäll täcker hela ytan på huvudet. Produkten med 1% av ämnet används oftast för att förebygga och eliminera småfoci av svampinfektion.

Före behandlingen ska håret tvättas. Applicera den önskade mängden av produkten på hårbotten och gnugga den i hårrotsarna med mjuka cirkulära rörelser. Lämna i 10-15 minuter, skölj sedan. Förbättringar av hudens tillstånd kan ses efter 2-3 applikationer.

För terapeutiska ändamål appliceras pastan 2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 3 månader. För profylax används produkten en gång i veckan i 1 månad.

Oljan

Den vitaminiserade produkten är utformad för att förbättra hårväxten, förhindra håravfall, återställa struktur.

Innan du använder produkten måste du tvätta huvudet med varmt vatten för att öppna porerna i huden. Värm olja i ett vattenbad, vilket inte tillåter kokning. Applicera på huden med lätta körförflyttningar. Efter bearbetning, täck huvudet med polyeten eller sätt på ett duschlock, täck med en handduk och lämna i 1,5 timmar. När tiden är klar, skölj med rikligt med schampo vatten. Förfarandet upprepas 2-3 gånger i veckan i 3 månader.

Kontra

Använd inte droger Sulsena med individuell intolerans mot den aktiva substansen eller andra komponenter som utgör deras komposition. För att eliminera denna omständighet är det nödvändigt att utföra ett modtagbarhetstest: Applicera en liten mängd av produkten på huden och låt den stå i 10-15 minuter. Om det finns rodnad eller utslag efter spolning indikerar det en allergi. Därför kan du inte använda verktyget.

Trots säkerheten av medel och avsaknaden av kontraindikationer, bör du konsultera en läkare innan behandlingen påbörjas.

Biverkningar

I sällsynta fall kan fokal håravfall uppträda, särskilt på de ställen där hårsäckarna var allvarligt skadade.

Om överkänslighet är möjlig hudirritation.

Efter att ha använt schampo kan håret byta färg. En noggrann sköljning hjälper till att lösa problemet.

Egenskaper hos Sulsena 2

Läkemedlet kan användas av alla kategorier av patienter som lider av seborré. Produkten främjar exfoliering av keratinerade partiklar, deras mjukning och borttagning. Åtgärden sträcker sig endast till ytan av det drabbade området utan penetrering i cirkulationssystemet.

Den produkt som innehåller 2% av den aktiva substansen appliceras direkt på behandling av hår. Läkemedlet med 1% - för förebyggande av mjäll.

Det är oacceptabelt att applicera produkter på huden. Skölj med rikligt med vatten efter ögonkontakt.

Trots säkerheten för medel och frånvaron av kontraindikationer är det nödvändigt att samråda med en läkare innan behandlingen påbörjas.

Sulsen serie produkter kan köpas på apoteket utan att presentera recept.

Kan gravida kvinnor och barn

Produkter från Sulsen-gruppen är förbjudna att använda för gravida kvinnor och ammande mödrar.

Det finns inga åldersbegränsningar för användningen av produkter. Därför kan något läkemedel användas för att bekämpa mjäll hos barn.

Läkemedelsinteraktion

Den aktiva komponenten och extra ingredienser fungerar endast på epidermis, inte tränger in i blodet. Denna omständighet möjliggör användning av något medel i Sulsen-serien i kombination med olika medicinska preparat.

Försäljningsvillkor och lagring Sulsena 2

Sulsen serie produkter kan köpas på apoteket utan att presentera recept.

Produkterna ska förvaras på ett mörkt ställe vid en maximal temperatur på + 25 ° C.

Hållbarhet - 3 år.

Den genomsnittliga kostnaden för pasta är 50 rubel. för ett rör av 40 ml och 65 rubel. för 75 ml.

Priset på 1 flaska schampo - från 290 rubel.

En flaska olja kostar i genomsnitt 310 rubel.

Analoger Sulsena 2

En liknande verkningsmekanism har schampo och elf pasta med ketokonazol. Redan efter första användningen reduceras klåda och mjäll.

Shampoo Nizoral hjälper också till att klara av mjäll efter första gången. Dessutom tar det bort patogener av dermatit och pityriasis versicolor.

Effektivt bekämpar mjäll, stimulerar hårväxt, Mirroll sulsen pasta.

Ett bra botemedel mot behandling av seborisk dermatit och psoriasis är Skin-Kap-kräm och schampo.

Antimikrobiella och antifungala schampon har Sebosol.

Salva och lotion Belosalik används för att behandla peeling, seborrheisk dermatit, neurodermatit, lavplanus, lokaliserad i hårbotten.

Läkemedelsrecensioner

Nikolay, 32 år

Jag jobbar på ett kontor där utseende spelar en viktig roll. Och sedan började mjäll att dyka upp, och i slutet av dagen var jackan bara fylld med dessa obehagliga vita flingor. Jag försökte många olika verktyg, men de gav alla bara en kortsiktig effekt. En vän rådde nyligen till att prova pasta Sulsen, sa att det är ett bra och inte dyrt verktyg. Efter den första användningen har mängden mjäll minskat. En månad senare var problemet inte alls.

Elizaveta, 19 år gammal

Seborrheic dermatit har jagat mig sedan high school. Vad jag bara inte försökte. I mitt första hjälpenpaket var både folkmekanismer och professionella. Men ingen av dem hjälpte till att helt eliminera problemet. Och då hörde jag om ett effektivt mjällmedel - Sulsen. Jag bestämde mig för att försöka. Resultaten nöjde mig. Nu använder jag bara medel från denna grupp. Lim som innehåller 2% av den aktiva substansen, som används för behandling. Och så att problemet inte återkommer, 2-3 gånger i månaden använder jag pastan från 1%. Nästan 2 år stör seborré inte mig.

Antimykotiskt medel Amalgam Sulsen Pasta - recension

Pasta Sulsen. Inte en pasta, men ett mirakel! Det finns ingen klåda eller mjäll! 1% pasta och 2% - vad är skillnaden?

Välkommen! Trots att recensionerna på Sulsenpasta är fulla, vill jag verkligen dela vårt resultat. Min sons hårbotten är mycket känslig, ihärdig klåda, fet hud, håret är tunt. Som sådan finns det ingen stark mjäll, men efter tvätt på andra dagen, syns lite märkbara skalor på kronan.

Och på apoteket hörde jag av misstag om Sulsen. Det visar sig att pasta är 1% och 2%. Den första används för förebyggande och 2% för behandling av hårbotten, eliminerar klåda och mjäll. Efter att du har behandlats kan du sedan använda 1% pasta för profylax. Ett 75 ml rör kostar cirka 100 rubel.

Det är faktiskt rekommenderat att använda pastaen för behandling 2 gånger i veckan i 3 månader, men det hjälpte sonen efter tre användningar.

De tvättade håret, applicerade pasta med gnidningsrörelser i hårbotten, lämnade i 15 minuter, sköljdes sedan med varmt vatten. Pasta tjock, orange. Av någon anledning gillar många människor inte lukten, men för mig är det väldigt trevligt, lite som lukten av lila! En förbättring uppmärksammades efter den andra användningen, och efter det att den tredje klåda helt försvann, finns det inte ens en antydan av mjäll! Och vi har redan lidit, har redan provat en massa schampon, både vanliga och mot mjäll, tvättar nu sina huvuden med barns schampo utan dofter, men har aldrig haft så fantastiskt resultat! Bara några mirakel! Son allt i lycka!

Nu vill vi köpa Sulsen-shampoo (förresten, så det var det bästa resultatet, pastaen kan användas i samband med schampo), men jag vill köpa mig själv Sulsenolja förtärkt för att stärka rötterna och hårväxten. Ärligt talat trodde jag inte att det skulle bli ett sådant resultat, och ganska snabbt. Så jag kan säkert rekommendera pasta, tveka inte, det hjälper verkligen! Och det är billigt!

Tack för att du läste. Om för någon är översynen användbar, kommer jag att vara väldigt glad!

Sulsen pasta är ett effektivt verktyg i kampen mot mjäll, bevisat av tusentals köpare!

Mjölk är en mycket obehaglig skalning av hårbotten, vilket gör ditt utseende orört. Därför måste det aktivt bekämpas med effektiva medel som inte bara mekaniskt eliminerar vita vågor utan också hjälper till att eliminera de grundläggande orsakerna till sjukdomen. Sulsenprodukter är precis vad som hjälper till att snabbt avlägsna seborrheisk dermatit och förhindra att de återkommer.

Hur fungerar det

Som du vet, uppstår mjäll på grund av att talgkörtlarna inte längre fungerar ordentligt, vilket markerar antingen för mycket eller för lite hemlighet. En jästsvamp bor på vår hud, som börjar reproducera aktivt på grund av en stor mängd fett. Hans avfallsprodukter blir bara till mjäll.

Tack vare Sulsena elimineras bakterier, svampar och mikroorganismer som lever i hårbotten, och talgkörtlarna normaliseras. Enligt användarens återkoppling fungerar detta smärtstillande medel mycket bättre än dyra schampo. Det eliminerar inte bara de yttre manifestationerna av sjukdomar som seborrheisk dermatit, psoriasis, alopeci, men också kämpar med sina orsaker.

En viktig punkt! För att få en snabbare effekt från att använda produkten, använd pasta i symbios med samma tillverkares schampo.

Fördelar och nackdelar

Sulsena mjällmedel som beror på en sådan komponent som selen kan:

 • eliminera mjäll
 • lindra de obehagliga känslorna av dermatit - klåda, rodnad;
 • stärka lockar, vilket förhindrar deras alltför stora förluster
 • se till att håret hålls långsamt och minska antalet gånger du tvättar håret en vecka till två,
 • uppdatera cellerna i epidermis, accelerera deras regenerering;
 • förbättra hårets tillstånd, vilket ger elasticitet, glans och naturlig skönhet.

Recensioner av Sulsen pasta, schampo, olja och grädde är främst positiva. Användarna tror att deras verksamhet är mycket effektivare än påverkan av dyra schampo och andra annonserade anti-mjällpreparat.

Bland bristerna kan identifieras en obehaglig lukt och en lång tvätt med hår. Men om verktyget verkligen eliminerar den misshandlade mjällen, så kan du donera din tid.

Naturligtvis är inte alla människor nöjda med användningen av Sulsens schampo, pasta, oljor och grädde. De noterar håravfall, torrhet och snabb konsumtion av innehållet i flaskan.

Kontra

Tyvärr kan dessa medel orsaka allergiska reaktioner, som uppenbarar sig i form av:

 • ödem;
 • klåda;
 • rodnad;
 • nässelfeber;
 • allergiska utslag
 • eksem.

I vissa fall kan krullarnas färg ändras efter den första ansökningsförfarandet.

För att inte skada hårbotten rekommenderar tillverkaren att testa någon produkt från Sulsen-serien vid armbögen. Applicera och hålla i 20 minuter på huden, utvärdera lokaliseringsplatsen visuellt. Om minst en av ovanstående symptom på allergi uppstår, kassera användningen.

Vid kontakt med ögonen, skölj noga med varmt rinnande vatten.

Läkemedlet är kontraindicerat:

 • under graviditeten
 • under amningstiden
 • vid individuell intolerans av enskilda komponenter.

Till komponenterna i den terapeutiska blandningen har inte förlorat sin styrka, läkemedlet lagras på en mörk plats med en måttlig fuktighetsgrad. Det är inte nödvändigt att lämna behållaren med helande upphängning i kylskåp eller badrum - där kommer det snabbt att försämras.

Instruktioner för användning

Innan du använder, måste du noggrant läsa instruktionerna. Eftersom aktiva preparat för mjällserien Sulsen inkluderar potenta kemikalier är okontrollerad användning förbjuden - endast på recept.

Det är viktigt! Om du vill bli av med mjäll under lång tid, var noga med att slutföra hela kursen. För förebyggande behandling appliceras 1% Sulsena i hårbotten två gånger i veckan i 1 månad. För att eliminera mjäll bör man köpa 2% botemedel. Behandlingsförloppet i detta fall ökar betydligt: ​​2 gånger i veckan i 3 månader.

När du köper mediciner, överväg hårets längd. Om du har långa krullar är det vanligtvis ett rör vanligt för 4-6 gånger. För kort hår används innehållet i ampullen fullständigt i 10-12 tillvägagångssätt.

Foto före och efter

Blanketter för frisläppande

Skal sulsen kan produceras i 4 former:

 1. Antifungal pasta.
 2. Anti-mjäll schampo.
 3. Sulsenolja med vitaminer.
 4. Cream stimuli för att förbättra strukturen och glansen av håret.

Klistra och schampo anti-mjäll i sin sammansättning har olika komponenter, liksom emulgeringsmedel, som tillåter att kombinera med varandra inkompatibla komponenter. Natriumlaurylsulfat är oumbärligt här, eftersom det bidrar till att tvätta bort all slags förorening från huvudets yta. Den aktiva substansen (selen) är antingen 1 eller 2 procent.

Krämernas och oljans sammansättning är något annorlunda. De inkluderar: minkolja och geraniumolja, extrakt av kamomill och lavendel, keratin, panthenol och mycket mer. Men dessa substanser har inte svampdödande effekter, därför används de inte för behandling av mjäll.

Sulsena schampo

En ganska vanlig form av frisättning. Detta 2 i 1-verktyg gör att du samtidigt kan bli av med föroreningar och läka hårbotten, vilket eliminerar irritation och mjäll. Således, innan du använder mirakelschampot behöver du inte förtvätta ditt hår, vilket krävs vid applicering av svampdödande pasta.

Det bör noteras att effekten av användningen förbättras kraftigt om du kombinerar läkemedlet med andra former, såsom pasta eller olja.

Applikationsfunktioner:

 1. Curls först fuktas med varmt vatten.
 2. Applicera några milliliter pengar till en palm och skumma med den andra handen.
 3. Shampoo fördelas genom håret, gnugga noggrant i hårbotten med massagerörelser.
 4. Vänta 3-5 minuter, skölj sedan av med rinnande vatten.

I princip säljs schampon i flaskor med en kapacitet på 150 ml. Kostnaden för Amalgam är 250 rubel, Sulsen Forte är 230 rubel (250 ml).

pasta

Sammansättningen av helande pasta, vars syfte är att bekämpa vita vågar, innefattar:

 • cearyl, kanel och cetylalkohol;
 • citronsyra;
 • glycerol;
 • vanligt vatten;
 • parfym;
 • selendisulfid.

Den sista komponenten är utformad för att eliminera mjäll på grund av:

 • minimera talg
 • utsöndring av exogena toxiner som har en förödande effekt på follikeln;
 • aktiv hudregenerering;
 • desinficering av applikationsstället, i synnerhet kampen mot jästsvamp.

Var uppmärksam! Sulsenpasta i 1% kan framställas i rör med 40 och 75 ml. Medel med 2% selen finns i rör med en kapacitet på 75 ml. Komponenterna i peelingpastaen eliminerar inte bara de majsade vågorna mekaniskt utan anpassar även utsöndringen. Underbar suspension avlägsnar också toxiner från huden, vilket bidrar till bättre hårväxt.

Handledning:

 1. Tvätta håret som du normalt gör (med ett schampo som passar din hår och hårbotten). Tillverkaren rekommenderar användning av en speciell schampo Sulsen.
 2. Applicera pasta på hårbotten och massage i 5 minuter, gnugga den djupt i epidermis.
 3. Låt helande blandningen ligga på håret i 10-15 minuter. Vissa har 3-5 minuter för att se den synliga effekten.
 4. Skölj med vatten efter den rekommenderade tiden.

Den förväntade effekten ska uppträda om 1-4 veckor.

Sulsenpasta kostar dig 55-120 rubel beroende på tillverkaren och rörets volym.

Oljan

Vitaminiserad olja säljs i flaskor med en kapacitet på 100 ml. I sin sammansättning innehåller den inte selen, men den har många andra användbara komponenter som gör dina lockar vackra och elastiska.

Oljeverkan:

 • Oliver, mink och kokosoljor matar och återfuktar locken, förhindrar död och förlust.
 • Eterisk olja av Geranium är en utmärkt antioxidant som minimerar bildandet av fria radikaler, förbättrar blodflödet till huden och främjar hårväxten.
 • lavendelolja är utformad för att förbättra utbytet på cellulär nivå i de övre skikten av dermis;
 • Kamilleblommor förhindrar inflammation, vars utveckling åstadkommer en jästsvamp;
 • Extraktet av heta paprika frö värmer hårbotten, vilket i sin tur ökar penetreringen av näringsämnen i dermis och follikeln.
 • Sea buckthorn extrakt innehåller retinol och vitamin E, vilket främjar hårväxt.

Anvisningar för användning:

 1. Först tvätta håret noggrant med schampo.
 2. Värm 10 ml olja i ett vattenbad.
 3. Applicera på hårbotten, särskilt i området för avskalning och platsen för de skalliga områdena. Gnid oljan i 2-3 minuter för att aktivera komponenterna.
 4. Stäng håret med en plastpåse och bygg sedan en handduk med en frottéhandduk eller ullduk.
 5. Vänta 90-120 minuter.
 6. Skölj oljan med rinnande vatten med hjälp av schampo.

Kostnaden för medel - 300-350 rubel.

Producenten av grädden Stimulin Sulsen är det ukrainska läkemedelsföretaget Amalgam Lux. Vid försäljning av verktyget finns i plastflaskor med en kapacitet på 200 ml, utrustad för enkel användning med en speciell dispenser.

Används för att återställa strukturen och stärka krullarna. Ger dem sken, pomp och välskötta utseende.

Viktiga komponenter i produkten är keratin, cyklometron, panthenol och naturliga lipider. De hjälper till att återfuka och närma sig lockar, samt ge utmärkt skydd.

Funktioner av användning:

 1. Cremen appliceras på krullarna omedelbart efter schamponering.
 2. Det borde fördela massan över hela ytan av håret (du kan kamma håret med en vanlig plast eller träkam).
 3. Vänta ca 10-15 minuter för att suspensionens aktiva komponenter ska penetrera djupt in i hårstrukturen.
 4. Grädden tvättas av med rinnande vatten och inte en droppe schampo.

Varning! För att förhindra överdriven sekretion från talgkörtlarna (fet hud), använd ett verktyg i symbios med 1% Sulsen pasta, som appliceras 2 gånger i veckan i en månad.

För att köpa kräm i Ryssland måste du betala endast 250-300 rubel.

Effekt av användning

Resultatet av användning av schampo ska visas i 7-14 dagar. Efter den angivna perioden kommer du att märka en minskning av mängden mjäll.

Pasta är ett aktivt skummedel. För behandling måste du genomgå en kurs om 3 månader med dubbel användning under hela veckan. Enligt användarens återkoppling är det kombinationen av två procent pasta och schampo som ger maximal effekt i kampen mot mjäll - det försvinner efter två veckor.

För behandling av dina krullar bör Sulsenolja användas var tredje dag i 3 månader. Om ditt hår är okej kan du använda verktyget för förebyggande varje vecka i en månad.

Sålunda klarar Sulsen i de flesta fall sin uppgift. Verktyget eliminerar mjäll redan under den andra veckan av aktiv användning. Dessutom ger det en minskning av mängden fett som utsöndras från talgkörtlarna, stärker håret och förhindrar håravfall. De speciella komponenterna i berikad olja och grädde förbättrar hårstrukturen, ger volymen och ger en naturlig skönhet till dina lockar.

Användbara videoklipp

Sulsen - effektivitet, applikationsfunktioner, mjällskydd.Nästa Artikel
Klåda och prickning: Vad är orsakerna till klåda i hårbotten och vad är behandlingen av denna sjukdom?