Typer av patogena svampar: orsaker, symptom, diagnos av sjukdomar


En av de största grupperna av mikroorganismer är patogena svampar. Deras företrädare orsakar ett antal sjukdomar hos människor, som kallas mykoser. De flesta patogenerna anses vara villkorligt patogena, det vill säga de framkallar utvecklingen av symtom på sjukdomen endast under gynnsamma förhållanden för liv och reproduktion. Den huvudsakliga riskfaktorn för mykosbildning bildas som en minskning av immuniteten.

Klassificering och egenskaper

Vetenskapen som studerar alla mikroorganismer, inklusive svampar, kallas mikrobiologi. Patogen flora, farlig för människors hälsa, klassificeras av forskare enligt deras egenskaper i tre stora grupper:

 1. Actinomycetes - den mest talrika gruppen, som inkluderar dermatofyter, som påverkar huden, jäst, mögelsvampar.
 2. Zygomycetes är parasiter som odlar hos människor eller djur.
 3. Deuteromycetes är ofullkomliga svampar som inte reproducerar sexuellt. Patogener är inte alla representanter för denna grupp.

Sjukdomar i huden, naglar och hår

Varje typ och svampar orsakar en viss sjukdom, som påverkar många vävnader och organ av en person. Beroende på penetrationsdjupet utmärks flera typer av mykoser:

 1. Keratomycosis - Patologi av det övre (kåta) lagret av epidermis, liksom hår, naglar. Alla laven (flerfärgade, svarta) tillhör denna grupp av sjukdomar.
 2. Epidermomycosis - de vanligaste sjukdomarna som kännetecknas av detektion av mycelium, sporer i de djupare skikten i huden, och inte bara i hornhinnan. Denna grupp omfattar: trichophytosis, microsporia, atlet, rubromycosis.
 3. Subkutana mykoser är en lesion av subkutan fettvävnad eller benvävnad. Dessa patologier innefattar sporotrichos, kromomykos.
 4. Djupa mykoser - svampar skadar alla inre organ (speciellt ofta påverkar lungorna). Denna grupp av sjukdomar innefattar histoplasmos, kryptokocker, blastomycos och andra.
 5. Sjukdomar orsakade av villkorligt patogena (opportunistiska) svampar - candidiasis, aspergillos.

Symtom och orsaker till sjukdom

Den kliniska bilden av svampinfektion i huden är representerad av flera karakteristiska tecken:

 • känsla av klåda, brännande av huden eller slemhinnan;
 • missfärgning av huden, oftare - hyperemi eller hyperpigmentering, utseende av fläckar;
 • hyperkeratos, skalning;
 • förändring av hårets struktur, deras uttining, brott
 • stratifiering och förtjockning av nagelplattorna, byte av färg, utseende av längsgående ränder, fläckar;
 • obehaglig lukt från skadade områden på huden.

Infektion med patogena svampar sker genom en kontakt-hushållsrutt när man besöker offentliga platser (simbassänger, bad, bastur), när hygienregler inte följs, med hjälp av andras handdukar, pedikyrverktyg, till följd av att man kläder eller bär någon annans kläder eller skor.

Riskfaktorer för infektion med patogena svampar är olika sjukdomar, patologiska eller fysiologiska tillstånd, tillsammans med en minskning av immunitet:

 • frekventa virala sjukdomar;
 • Förekomsten av kroniska infektioner;
 • långvarig användning av vissa läkemedel (antibiotika, glukokortikosteroider, orala preventivmedel)
 • graviditetstiden, pubertet, klimakteriet;
 • HIV-infektion: det provocerar aktiveringen av jämn opportunistisk mikroflora.

I normal immunitet kan mykosernas patogener förekomma i kroppsvävnaden i form av sporer (inaktiv form) och med minskning av skyddskrafter börjar multipliceringen av svampar, det resulterande myceliet växer till många vävnader vilket leder till utvecklingen av symtom på sjukdomen.

Diagnostiska metoder

För att upprätta en diagnos om du har några hudproblem behöver du kontakta en hudläkare.

Först av allt kommer läkaren att lyssna på patientens klagomål, studera sjukdomshistoria och liv och identifiera de befintliga riskfaktorerna för utvecklingen av mykoser. Då kommer läkaren att undersöka den drabbade huden, naglarna, hårbotten.

I de flesta fall, för att upptäcka svampmycelium och sporer på den drabbade huden kommer det att krävas ytterligare forskningsmetoder:

 • dermoscopy;
 • skrapa från ytan av huden på patogena svampar för att detektera mycelium, sporer av mikroorganismer;
 • mikroskopi - studien av naturliga eller färgade läkemedel under hög förstoring
 • kulturstudie (det erhållna biologiska materialet placeras i ett näringsmedium odlat under gynnsamma förhållanden under en viss tid).

effekter

Ofta, när det finns några problem med huden eller naglarna, söker personen inte vård. I avsaknad av snabb diagnos och effektiv behandling av svampinfektion kan sjukdomar leda till allvarliga komplikationer som signifikant försämrar patientens humör, humör och livskvalitet.

På grund av repor av kliande hudområden uppträder mikrotraumor på dem, vilka är farliga genom tillsats av en sekundär bakterieinfektion, vilket leder till bildandet av abscesser, abscesser.

Med kraftigt nedsatt immunitet tränger mikroorganismen igenom alla vävnader. Som ett resultat av sin massiva reproduktion ackumuleras toxiner i humant blod, giftiga svampar, vilket orsakar en mängd allergiska reaktioner (urticaria, allergisk rinit, bronkialastma).

Det finns ett stort antal mikroorganismer som är farliga för människors hälsa. Många patogena svampar orsakar utvecklingen av en mängd mykoser, som manifesteras av skador på huden, naglar, hår och till och med de inre organen hos en smittad person.

En direkt länk har etablerats mellan tillståndet av immunitet och frekvensen av utveckling av svampinfektion. Om några tecken på infektion uppträder, sök läkare från en specialist som ska ordinera en effektiv behandling.

Patogen svampsporer på naglar

Mycelium på naglarna

 • 1 sätt och orsaker till infektion
 • 2 symtom på onychomycosis
 • 3 Medicinsk behandling av myceliumfilament på naglarna
 • 4 folkmekanismer
 • 5 Apparatmedicinsk ingrepp

I många år försöker man bota MUSHROOM?

Institutets chef: "Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är att bota en svamp genom att ta varje dag ett botemedel mot 147 rubel.

Mycelium - mycelium. Svampens sporer och mycelium - dess två komponenter, vilket gör att svampen kan multiplicera och växa. Patogena svampar infekterar olika delar av kroppen, men oftare finns det trådformigt mycelium på naglarna. Om ett patogent svampmycelium detekteras, innebär det att svampen redan har vuxit till ett mycelium och kroppen är inte längre lika känslig för läkemedelsbehandling som det var i början av sjukdomen.

För behandling av nagelsvamp använder våra läsare framgångsrikt Tinedol. Med tanke på populariteten hos det här verktyget bestämde vi oss för att erbjuda det till er uppmärksamhet.
Läs mer här...

Vägar och orsaker till infektion

Onychomycosis (nagelsvamp) är ett vanligt problem hos både män och kvinnor, i de flesta fall påverkar det tånaglarna. Med tiden utvecklar mycelial svampar på huden nära nageln och infekterar viktiga delar av kroppen. I detta sammanhang rekommenderas att undvika vissa faktorer som ökar risken för infektion med mykos, såsom:

 • kontakt med svampbäraren;
 • barfota promenader på stranden
 • brist på personliga skiffer i offentliga duschar, simbassänger, bastur, badkar;
 • Användning av utländska eller dåligt renade manikyr- / pedikyrverktyg.

Orsakerna till infektion är enkla. Sporer av svampar som är tillräckliga för att vara på människokroppen för att hitta en gynnsam jord, börjar växa och föröka sig. Värme och fukt - den mest bekväma miljön för mycosis. Därför bör du undvika frekvent användning av kläder och skor av syntetmaterial. På sommaren bör du försöka bära öppna eller andningsbara skor. Om det finns problem med ökad svettning, så kallad hyperhidros, är det nödvändigt att byta strumpor så ofta som möjligt och försök att eliminera detta problem med lämpliga läkemedel.

Man måste komma ihåg att många svampar är en naturlig del av mänsklig mikroflora. Detta kan ses på exemplet av jästsvampen Candida spp. Det kan inte vara patogen i början, men blir som ett resultat av stress för kroppen, till exempel vid graviditet. Eller - med en minskning av immuniteten.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Symtom på onychomykos

Typer av nagelsvamp.

Risken för mykos är att mikroorganismer kan detekteras för sent. För att undvika detta måste du vara mycket uppmärksam på de minsta förändringarna i spikens form eller färg. Det första symptomet, som bestämmer att filamentösa svampar har uppstått, anses vara en sammansättning av nagelplattan. Filamentous svamp börjar vanligen med den fria delen av nageln. Plåten förtjockas, det blir mycket smuligt och bryter lätt. Spiken ändrar sin färg, blir vit eller gul. Ofta ändras färgen inte helt, det finns vita ränder eller fläckar. Vidare utveckling av sjukdomen kan leda till partiell exfoliering av nageln, som samtidigt förvärvar en smutsig grå färgton eller för att slutföra spikförlusten.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Medicinsk behandling av myceliumfilament på naglarna

I grunden behandlas filamenten i myceliet på naglarna med externa preparat. Om salvor och krämer inte hjälper (till exempel svampen var sen upptäckt), då behandling med orala mediciner, samt medicinsk manikyr / pedikyr eller laserbehandling är möjligt. Det är viktigt att komma ihåg att det finns många stammar av svampen, så läkaren som föreskriver läkemedlet som behöver behandla mykos. Läkemedlet väljes, baserat på testresultaten, och förstå orsakerna till bildandet av avvikelser.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Folkmekanismer

Traditionell medicin erbjuder en mängd olika svampbehandlingar.

Svamp är en mycket gammal sjukdom. Av detta skäl skapade ett stort antal populära recept för att bekämpa mycosis. Många av dem har testats i flera år och hjälper verkligen till att hantera sjukdomens symtom. Men tyvärr, med grunden till utseendet av avvikelse, kan folkrecept inte klara av sig. Inget folkmedicin botar svampen en gång för alla. Men många av dessa verktyg kommer att bidra till att eliminera obehaglig klåda eller lukt. Dessa inkluderar:

 • bad bryggt ekbark;
 • soda utspädd i vatten till en pasta;
 • tea tree oil;
 • väteperoxid, vilken behandlas spikplatta;
 • jod appliceras på nageln, men oftare på huden bredvid spiken, vilket ofta också kan påverkas av svamp;
 • svavel salva;
 • infusion av celandine, utspädd i vatten, används som ett bad;
 • tinktur av propolis hjälper till att bekämpa klåda.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Medicinsk ingrepp

Behandlingen av svampen är ofta mycket lång och kombinerad. Förutom användningen av externa och / eller orala läkemedel finns det en hårdvaruintervention. Om det patologiska svampens mycelium upptäcks i de tidiga utvecklingsstadierna, hjälper medicinsk manikyr (eller pedikyr, beroende på trådenes utveckling). Naglarna är täckta med en speciell lack för att återställa det skadade området. Trots de aktiva substanserna som finns i lacken är förfarandet estetiskt i naturen, men inte härdande.

Sedan 2010 har laserterapi blivit en populär terapi för behandling av svampar. Bottenlinjen är att värma spikplattan som påverkas av svampen med hjälp av en laser. Studier har visat att trådarna i ett patogent mycelium dör när de utsätts för temperaturer upp till 70 grader Celsius.

Dessutom behandlas svampen med hjälp av hårdvarubearbetning, vilket innebär att vågstrålningen verkar på myceliet. Denna procedur hjälper inte att snabbt bli av med problemet. En långvarig, ungefär 3 månad, regelbunden exponering behövs. Mellan kurser av terapi ta pauser som bestämmer läkaren.

Gåsvamp på naglarna: symtom, hur och vad man ska behandla

Kärlsjukdomens orsaksmedel är svampen av släktet Candida, varifrån kom sjukdomens andra namn - candidiasis. Mer än ett dussin Candida-arter som är patogena för människor har identifierats. De vanligaste är C. albicans, C. krusei, C. tropicalis och andra.

Beroende på omfattningen av lesionen isoleras candidiasis i det genitourinära systemet, ljumsområdet, slemhinnorna och naglarna. Vi kommer att prata om jästspikar.

Jästsvamp bor i varje tredje person, men visas inte förrän bakgrunden av kroppen förändras. Så snart något händer som försvagar immunsystemet - HIV-infektion, diabetes mellitus, långvarig stress, antibiotika eller andra starka läkemedel, blir den här betingade patogena svampen patogen och avgör, även i naglarna.

Det är den enda typen av patogen svamp som attackerar kvinnor oftare än män. Ibland kallas det "hemmafrussjukdom", eftersom jästsvampen attackerar nagelrullarna och naglarna, försvagas av effekterna av vatten och tvättmedel. Ett riskfaktor är användningen av falska naglar, under vilka en jästsvamp känns bekvämt.

Symtom på jästspikar

Ta en närmare titt på dina naglar. Deras bottenplatta är omringad av nagelhuden, som skyddar nagelmatrisen från skadliga effekter. Med en jästsvamp separeras denna hud från plattan, eller atrofierar och försvinner (som om den avlägsnades under manikyr eller pedikyr).

För det första täcker de inflammatoriska processerna nagelaxeln, som förtjockar, hänger över nageln, rodnad och inflöden. Efter en stund, när den pressas, står en vitaktig pus och ichorus ut ur rullen. Senare attackerar svampen nagelplattan: den bleknar, blir gul, i hålet rör sig bort från huden. Spikens yta blir furrowed och humpig.

Diagnos och behandling

Diagnos utförs genom att skrapa nageln och efterföljande forskning. Gåsvamp, till skillnad från andra svampar, har inte mycelium (trådformad struktur). Såning på ett näringsmedium och kultursekretion tillåter att identifiera typen av svamp i naglarna.

Gåsvamp är inte så lätt att läka. I genomsnitt tar effektiv behandling cirka ett år, men symptomen kan tas bort mycket snabbare.

För behandling föreskriver läkaren läkemedel av lokal och systemisk verkan, ibland är det en kombinerad behandling. Under det senaste årtiondet har det varit goda förberedelser med ett brett spektrum av åtgärder.

Behandlingen börjar med nagelrullarna är ichthyolsalva en gång om dagen för att lindra inflammation. Sedan gnidde in i rullen och runt antifungala ämnen (ketokonazol, clotrinazol och andra droger azolgrupp). Kanske den kombinerade behandlingen av salva och lösning, vars ordning ordineras av läkaren. Spikplattan avlägsnas vanligtvis inte, men lämnas in efter mjukning av de drabbade områdena med bifonazol.

Om detta system inte hjälper, ordinera systemiska droger - flukonazol, itrakonazol eller nizoral. Mängden läkemedel och behandlingsregimen som föreskrivs av läkaren, baserat på barnets kroppsvikt (5-7 mg per kg kroppsvikt) eller 150 mg för vuxna en gång i veckan. Itrakonazol ges på ett pulserat mönster. Nizoral rekommenderas inte för barn och vuxna tar 200 mg varje dag i 3-4 månader tills symtomen försvinner.

En alternativ metod för behandling av jäst är en kombination av läkemedel med exponering för ultraljud. Nail rullar och naglar är alternerande impregnerade med fucorcin, anestesin, retinol Lassar pasta och svavel salva. Då påverkas dessa områden av ultraljud. Och så gör de det varje dag - bara 10-15 sessioner. Efter 2-3 månader, upprepa behandlingen tills svampen försvinner från den drabbade nagelplattan.

Folkmekanismer

Folkmekanismer har en ganska hjälpfunktion, som kan kompletteras med huvudterapin som doktorn föreskriver. Vi listar de vanligaste naturliga metoderna.

 • Juice av grapefrukt eller citron. Häll några skedar juice med ett glas kokande vatten och belägg den sjuka huden och naglarna med en kyld lösning.
 • Honung späds ut med varmt vatten och ansöker om en minuts lotion till fingertopparna.
 • Blanda 2 msk. ättika, en sked glycerin och alkohol och torka dina naglar en gång om dagen;
 • För att mjuka huden är bad av keland- eller tvålbatterier lämpliga. Efter ett sådant bad skär vi bort de drabbade områdena av naglarna.

Inte bara hemmafruar drabbas av candida naglar. Den som tvingas arbeta med nedsänkning av händerna i vätska eller tvättmedel är föremål för honom. Konditorier, kockar, diskmaskiner och canners kan med rätta betrakta jästspikssvampen som deras professionella sjukdom. Händerna i händerna är mycket lidande, torkar, sprickor. Därför är den första försiktighetsåtgärden - använd handskar för "vått arbete".

Video recension: Den verkliga historien om botemedel mot nagelsvamp

Typer av mycelium på huden: symtom och behandling av svampen

I den moderna världen är det ganska lätt att få en sådan obehaglig och farlig sjukdom som en hudsvamp. Vi besöker alla offentliga platser: bastur, simbassänger, köpcentra, gym, etc., ibland utan att tänka på de faror som de kan utgöra för människor. Alla svampsjukdomar kan kombineras med en term - mykoser. Mykoser är sjukdomar hos människor och djur orsakade av parasitiska svampar som infekterar huden och inre organ, liksom parasiter på maten.

Nya svampar kommer ut ur myceliet (mycelium), vilket representerar sammanflätad mycelialfilament (hyphae) som bildas av sjukdoms orsakssamband när den faller i skiktet i huden. Om mycelium hittades på huden är det en anledning att omedelbart börja behandlingen.

Orsaker bidrar till sjukdomen

 • Med minskad immunitet på grund av akuta och kroniska sjukdomar (ARVI, diabetes, bronkialastma, etc.);
 • Om personliga hygienregler inte följs (otrolig tvätt av händer, bär på andras skor, använd andras handdukar, nagelsaxar, disk);
 • Långvarig stress;
 • Kontakt med en sjuk person eller djur;
 • Håll dig i fuktiga förhållanden.

Typer av svamp sjukdomar

klassificering

Lokalisering av den patologiska processen skiljer sig åt:

 1. Ytlig - Skada på hud och slemhinnor, utan att spridas till inre organ.
 • Onychomycosis - mykos av naglarna;
 • Face mycosis;
 • Händerna mykos
 • Mycosis av fötterna;
 • Mycosis i ljumsområdet;
 • Torso hud mycosis;
 • Mykos i hårbotten.
 1. Systemisk - påverkar de inre organen. Sjukdomen uppträder mot bakgrund av nedsatt immunitet.

Enligt kliniska manifestationer:

 • Dermatofytos - orsakas av svampdermatofyter (Trichophyton och Microsporum). I denna grupp av svampsjukdomar, trichofytos (påverkar håret och det horniga skiktet i epidermis), idrottsman (kåt lager av epidermis), isoleras onychomycosis (hornig skikt av naglarna).
 • Keratomykos - den ytliga delen av stratum corneum i epidermis och hår påverkas.
 • Djupa mykoser - svampsjukdomar i inre organ. De farligaste formerna: Coccidioidos och histoplasmos.
 • Candidiasis orsakas av jästliknande svampar av släktet Candida. Denna form av sjukdomen täcker slät hud, slemhinnor, inre organ. Behandlar djupa mykoser.
 • Pseudomykos är en grupp av sjukdomar (actinomycosis, erythrasma etc.) orsakad av gram-positiva bakterier som mycket liknar patogena svampar i kroppens reproduktionsmetod. De bildar de finaste mycelialfilamenten, som myceliet av äkta svamppatogener, och bryter upp i stavformade och avrundade element. Eftersom dessa sjukdomar inte är av svamp, används antibakteriella läkemedel.

Infektionsmetoder med svamp

 • Kontakt - infektion sker genom direkt kontakt med svampens mycelium på huden eller sporer från en sjuk person.
 • Mat - bidrar till infektionen av opportunistiska svampar av släktet Candida.
 • Luftstoftvägen, där sporerna orsakar sjukdom, kommer in i lungorna. Karaktäristisk för systemiska skador.
 • Sexuell candidiasis (eller tröst) överförs på detta sätt.

Symptom på svampinfektion

Endast med en tillräcklig ökning av antalet patogena svampar i människokroppen blir kliniska manifestationer synliga.

För din information: Om en spår eller myceli av svampen kommer in i människokroppen, kan sjukdomen inte manifesteras länge på grund av immunsystemets arbete.

Lokala (eller ytliga) manifestationer:

För behandling av nagelsvamp använder våra läsare framgångsrikt Tinedol. Med tanke på populariteten hos det här verktyget bestämde vi oss för att erbjuda det till er uppmärksamhet.
Läs mer här...

 • Hudhyperemi;
 • Klåda och brinnande;
 • Brötslighet och håravfall (med mikrosporia);
 • Skalning av huden - resultatet av fungins aktivitet orsakar epidermis död;
 • Byte av naglarna (förtjockning och deformation) - Hyperkeratos uppträder när svampinfektionen i nagelplattorna (keratin är spikplattans byggmaterial, med hyperkeratos, dess mängd ökar);
 • Utseendet på korkad vit plack på slemhinnorna är ett symptom på candidiasis.

Systemiska manifestationer beror på det drabbade organet:

 • Feber - när patogen tränger in i blodet;
 • Hosta är ett symptom på lungskador i aspergillos och kryptokocker. Hostan är vanligtvis lång och torr;
 • Hjärtrytmstörning
 • Njurinsufficiens.

Funktioner av kliniska manifestationer:

 1. Mykos av fötterna - patienten störs av klåda och sprickor i de interdigitala utrymmena, blåsorna, hudskalningen, separation och förtjockning av nagelplattorna. Solorna blir något hyperemiska, kliande bubblor bildas också som kan sammanfoga och sedan öppna.
 2. Mycosis i hårbotten - sjukdomen är typisk för barn. I stället för patogenens införande bildas ett avskalningsområde, sedan en karakteristisk röd plack med tydliga gränser. Håret i lesionen blir skört och avbrott, vilket leder till hampa 4-6 mm. Vid sen behandling av läkaren är suppurativ form möjlig.
 3. Mykos av händerna - de interdigitala utrymmena, handflatorna och baksidorna av händerna påverkas, till och med naglar med utvecklingen av onychomykos. Karaktäriserad av: klåda, rodnad, brinnande, peeling, förtjockning av palmernas hud. Utseendet av bubblor med den efterföljande bildningen av erosion.
 4. Inginal mykos - orsakas av Candida-släktet, trihofiton. Patogenen introduceras i den interyagiska veckan, den inguinala femoral regionen. Orsakar utseende av erosion med tydliga gränser som skalar, hyperemisk.
 5. Mykos av slät hud i kroppen - huden i nacken, bröstet, buken, ryggen påverkas. Med denna typ av svamp (versicolor versicolor) uppträder små rosa fläckar, vars nyans blir mörk eller ljusbrun över tiden. Centren avskalas, kan sammanfoga sig i större.

Vid ytlig candidiasis i huden påverkas små vikar på händer och fötter oftare. Sjukdomen kan börja med utseendet av små bubblor på den hyperemiska huden intill veckorna. Sedan, peeling, oozing urladdning, visas erosion med tydliga gränser i vikområdet, vilket leder till att det horniga lagret av epidermis avlägsnas.

Obs! Ibland finns en form av candida slät hud hos ammande kvinnor i bröstvårtan. Symtom kan vara annorlunda: från utseendet på ett litet fokus av hyperemi med vita vågar, till utseende av sprickor och maceration av areolaen, medan fokusen nära bröstvårtan är klart begränsad.

 1. Onychomycosis - det finns en förändring i nagelplattans färg, formen i form av en förtjockning, förstörelsen av nageln.
 2. Mykos i ansiktet - de flesta lesioner tenderar att påverka läppen, hakan, nacken. Rosa eller gulaktiga fläckar bildas. Med infiltrativ-suppurativ form blir stora noder blåaktiga.

Diagnos av mycosis

Diagnosen fastställs på grundval av:

 1. Kliniska manifestationer;
 2. Mikroskopi av hudvågar;
 3. Glöd genom Voodoo fluorescerande lampa;
 4. Plantera patogenen på näringsmediet för att fastställa typen av svampinfektion;
 5. DNA-diagnostik.

Vid diagnos av systemiska svampinfektioner används:

 • Bröstets radiografi
 • Beräknad tomografi;
 • ultraljud;
 • Serologisk metod för forskning.

behandling

Behandlingen av en svampinfektion är en mycket lång process, det tar minst en månad. I sin praktik använder läkare svampdödande medel för både extern och oral användning. Lokala läkemedel inkluderar salvor, lotioner, schampon. För de generella tabletterna och i form av lösningar för intravenös administrering. Moderna droger är mycket effektiva mot mykos. I regel utförs behandlingen fullständigt, system för kombinerad användning av antimykotiska medel är möjliga.

Det viktigaste att komma ihåg är att utseendet av svamp på huden kräver behandling. Om du har diagnostiserats med mykos kan kroppen inte klara av sig själv utan hjälp av svampdödande medel.

Mycelium av en patogen svamp i en person: vad det är och hur man botar det

Mycelium av en patogen svamp hos en person uppfattas ofta inte omedelbart. Sporerna är först långsträckta, ta form av ett rör. Med tiden blir de tunnare och blir till en hypha. Redan från myceliet förekommer patogena svampar. Deras celler är täckta med en kolvväggen. Det bestäms av arten.

Faren för myceliet hos en patogen svamp är dess motståndskraft mot olika fysiska och kemiska effekter. Ibland krävs en allvarlig behandling för att bota sjukdomen permanent. De mest känsliga för terapeutiska effekterna är mikrosporer, och minst känsliga är candida.

epidemiologi

Infektion sker på två huvudsakliga sätt:

 • Direct. Det är karakteristiskt för människans växelverkan med jorden, växterna, de sjuka djuren eller människorna.
 • Indirekt. Mykologi av den patogena svampen faller på dermis vid kontakt med kläder och föremål som patienten brukade använda.

Det finns sorter av patogena svampar som finns hos barn. Dessa inkluderar ytlig trichofytos och microsporia. Det finns också sorter av mycelium, som främst påverkar vuxna. Det finns svampsjukdomar som uppträder vid vissa tider på året. Höst ökar sannolikheten för microsporia. På sommaren - zoofil trichophytosis.

Det finns sorter av patogena svampar som finns hos barn. Dessa inkluderar ytlig mikrosporia.

Påverka vitaliteten hos myceliet av patogena svampar och klimatförhållanden. Under de senaste åren har forskare pratat om den cykliska karaktären av sjuklighet. Detta är en viktig indikator för att utveckla metoder för att hantera olika typer av sjukdomar.

Funktioner och typer av patogena svampar

Det största hotet mot myciet hos en patogen svamp är att minska organismens skyddande egenskaper. Det kan provocera utvecklingen av olika infektionssjukdomar. Alla patogena svampar är uppdelade i flera gener och klasser. Genom reproduktionsmetoden utmärks 8 klasser, men endast 4 är kända som farliga för människor:

 • Ascomycetes. Dessa inkluderar dermatofyter, jästliknande och mögelaktiga sorter.
 • Zygomycetes. I avsaknad av drogexponering kan denna art orsaka betydande hälsorisker.
 • Basidiomycetes. En typ av denna klass orsakar utvecklingen av meningoencefalit.
 • Deytremitsety. De leder till utvecklingen av olika hudkoskoser.

Oberoende av klassen framträder myceliet i svampens reproduktiva fas. Den är formad av trådformiga fibrer med olika former. De ordnas i följd eller i kaotisk ordning. reproduktion i en gynnsam miljö sker snabbt. Därför kännetecknas svampsjukdomar av deras transience och progression.

Mycelium ligger i de djupare lagren av dermis, så det är omöjligt att förhindra dess utveckling endast genom yttre påverkan.

Symtom på utseendet av myceliet hos en patogen svamp

Under nederlagsprocessen visas gula fläckar på naglarna. Sådana formationer är enkla eller multipla. I det senare fallet går de samman i en stor fläck, som inte har några släta kanter. Processen börjar med nagelplattans kant, som gradvis sprids till hela ytan. Spiken i sig blir tjockare och spröd.

Om det patologiska svampens mycelium inte syns på spikplattan, noteras det:

 • Hudskalning;
 • Utseendet av en obehaglig lukt;
 • klåda;
 • Burning sensation;
 • Utvecklingen av inflammationsställen.

Under nederlagsprocessen visas gula fläckar på naglarna. Sådana formationer är enkla eller multipla.

Nederlaget för kroppens inre system orsakar allmänt missnöje. Nästan alltid närvarande hosta, huvudvärk.

Diagnostiska förfaranden

Vanligtvis räcker det för en läkare att bara undersöka det drabbade området för att dra slutsatser om utvecklingen av sjukdomen. Vid tvivel används ytterligare tekniker:

 • Ultraviolett. En speciell lampa gör att du kan identifiera inte bara närvaron av svampen utan också myceliet. Använd teknik och övervaka effekten av medicinska förfaranden. Nackdelen med denna metod är en - det är omöjligt att genast identifiera typen av svamp.
 • Mikroskopi. Hudvågar, delar av håret och naglarna som drabbats av mykos tas för genomförandet. Att identifiera den patogena svampen som används inhemska och färgämnen.
 • PCR. Metoden är en av de mest moderna, men dyra. För diagnos måste du skicka flera tester samtidigt.
 • Bakposev. Det säkraste sättet att identifiera orsakssambandet till sjukdomen. Det fullständiga resultatet är klart på bara två veckor.

Behandling av svampmycelium

Svampens mykel i naglarna kräver alltid en lång exponering. Den vanligaste kombinationsterapin. För detta ändamål användningen av speciella preparat. Vid behov avlägsnas den drabbade nageln och protesen. För att bli av med mycelium måste du ta antifungala läkemedel inuti. Endast på detta sätt kan du skydda din kropp mot ytterligare skador. Ibland används speciella plåster och salvor.

Vid spridning av patogena svampar på hår och naglar används systemiska och externa antimykotika. Dessutom används laserterapi. Denna metod har använts sedan 2010. Praktiken har visat att med försiktig uppvärmning av spiken till en temperatur på 60-70 grader mycelium dör de patogena mikroorganismerna. Värmeböljor utan att påverka den omgivande vävnaden kan endast uppnås med en laser.

Mer information om laserbehandling av nagelsvamp finns här.

Som ytterligare tekniker kan hårdvarubearbetning användas (mer här). Med hjälp av våg strålning är påverkan på svampen. Han förgår gradvis. Egenheten ligger i det faktum att hårdvarumetoder måste användas under en lång tid.

Drogterapi i kampen mot myceliet i en patogen svamp omfattar:

 • nystatin;
 • Överlägg svavelsalva;
 • Användningen av jod och väteperoxid;
 • Mottagande fluconazol.

Effektiva och hemmetoder. Dessa inkluderar bad gjorda av ekbark, gnugga de skadade naglarna med teolja.

Sålunda leder myceliet av en patogen svamp hos människor till utvecklingen av allvarliga patologier. Ibland hittas filamenten i myceliet slumpmässigt. De är inte en mening, men genom att identifiera dem kan du börja behandlingen i tid. Infektion uppträder på olika ställen, men den mest levande kliniska bilden observeras med nedsatt immunitet.

svamp

Svamp (mykos) - En grupp av sjukdomar som utvecklas på grund av infektion med patogena svampar i slemhinnorna, huden, håret och naglarna. De viktigaste symptomen är desquamation, inflammation, klåda och en förändring i strukturen hos den drabbade vävnaden. Under sjukdomsförloppet kan det bli en sekundär infektion. Mykos är smittsam, orsakar kosmetiska defekter och ger psykiskt obehag.

Varianter av sjukdomen

Svampsjukdomar hos en person orsakas av filamentösa svampar, infektion uppstår vid kontakt med en sjuk person eller föremål som utsöndras med sporer. Numera finns det flera kategorier av mykoser.

Keratomikozy - svampen lever i hudens och hårets stratum corneum. Personer som lider av sjukdomen är praktiskt taget inte smittsamma. Att keratomycos hör till - erythrasma, pityriasis versicolor, nodular trichosporia och actinomycosis.

Actinomycosis är en kronisk sjukdom som orsakas av en strålande svamp. Det finns i naturen i spannmålsväxter, därför är sannolikheten att bli sjuk sämre hos personer som arbetar i jordbruksanläggningar, kvarnar och bagerier. Om svampens sporer tränger in oralt, är det möjligt att skada organen i det inre systemet. En tät infiltration bildas på de inre och yttre vävnaderna, som gradvis växer och granuleringar noteras längs sina kanter. Actinomycosis detekteras med hänsyn till symtom, historia och resultat av mikroskopi, och vid behov bakteriologisk undersökning.

Behandlingen av sjukdomen består av antibiotikabehandling, strålning av det drabbade området, blodtransfusion, ibland krävs excision av den infiltrerade vävnaden.

Pityriasis (flerfärgad) versicolor - anses vara den vanligaste hudsvampen. De har formen av bruna rosa fläckar med svag, avskalning, som ligger på kroppens hud (axlar, nacke, rygg och bröst), inga inflammatoriska manifestationer på huden kan spåras. Det är vanligare hos medelålders människor och tonåringar. Sjukdomen bidrar till ökad svettning. Utvecka laven, som regel, på våren. Skadorna är benägna att fusionera och har en vågig form på grund av perifer tillväxt.

Ultravioletta förstörande mikroorganismer kan inte passera genom de drabbade svampcellerna. Efter garvning är det flakiga epitelet ibland synligt på huden, under vilket sekundär leucoderma bildas. Diagnosen är etablerad på grund av symtom och med hjälp av ett jodtest - vid applicering av lösningen på det drabbade området, tar skalorna en mer uttalad nyans. Differentiell diagnos med andra typer av svamp utförs genom skrapning. Sjukdomen påverkar follikelns mun, i detta avseende, bli helt av med sjukdomen är omöjlig.

Salvan, som består av intrakonazol och terbinofin, med lång användning eliminerar tecken på att beröva, men behandlingen bör vara omfattande, du bör inte bära någon annans kläder. Under behandlingen bör du observera personlig hygien och vid eftergift tillämpa svampdödande grädde.

candidiasis - Det drabbade området är plåten av naglar och slemhinnor. Sjukdomen orsakar en jästliknande svamp Candida, som aktivt reproducerar under gynnsamma förhållanden (övervikt, minskad immunitet). Skapat en röd yta med tydliga gränser, på toppen av den är täckt med vit blomma. Mycket ofta, som hos män och hos kvinnor, påverkar candidiasis könsorganen: förhuden, penisens huvud och därmed ytterhåren och slidan.

Candida är ofta orsaken till otomycos (infektion i örat). Som ett resultat av sjukdomen finns det buller, klåda och obehag i öronen. Ibland observeras gul eller grön urladdning från öronkanalen.

tinea - patogena sporer av svampar tränger in i de djupare skikten av huden och provar kroniska inflammatoriska processer. Sådana sjukdomar som microsporia, trichophytosis, fotmykoser och favus utvecklas.

Microsporia - Symptomatiskt är sjukdomen liknande trichofytos, externa tecken är ringar av knölar, vesiklar och korst. Ofta passerar hårbotteninfektion i ansikte och kropp. Det finns ingen klåda och andra subjektiva känslor. En noggrann diagnos kan endast göras efter skrapmikroskopi.

Behandlingen av dermatofytos utförs på sjukhuset med hjälp av svampmedel (exifin, fungosterin), huden behandlas med jod, håret på skadestället är rakat av.

Trichophytosis - en antropofil svamp bidrar till ytliga lesioner, och den zoofila formen av sjukdomen uttrycks i infiltrativ form. Infektion sker genom den sjuka personen, djur och föremål, inseminerad med svampens sporer.

Huvud tecknen på trichophytia är avrundade områden av skador på huvudet inom området hårväxt, hudskalning och sprött hår utvecklas. I barndomen upphör sjukdomen till puberteten, efter pubertetsperioden börjar den kroniska kursen vanligtvis. Hormonala störningar och hypovitaminos ökar risken för att utveckla trichofyti. Svampen kan också leva på huden på kroppen och på händerna, mestadels på naglarna. Som ett resultat kan de fullständigt förstöras.

Epidermofitiya utvecklas vanligtvis hos personer med hyperhidros, sprickor i benen, försummelse av personlig hygien, älskare av simbassänger och bastur. Bidra också till sjukdomshormonala störningar och bär gummistövlar. Hyperemi, skalning och klåda bildas mellan fingrarna och fötterna, efter vattenprocedurer förstärks alla manifestationer bara.

Favus - en svamp bor på hårbotten, huden, naglarna och organen i det interna systemet. Vanligtvis utvecklar familjefoci av infektion, förekommer oftare hos barn och kvinnor. En gulaktig skal bildas runt håret, och huden runt huden är inflammerad. När man slår samman och bildar en enda skorpa, uppträder en obehaglig lukt. Håret blir tunt och tråkigt, det är deras alltför stora förlust upp till skallighet.

Djupa mykoser (blastomycos, maduromycosis) - svampen påverkar de inre organen.

Symtom och tecken

De vanligaste symptomen på svampinfektion är:

• klåda, brännande och obehag
• gallring och håravfall
• hudsköljning och irritation
• obehaglig lukt;
• förändring av naglarna, utseendet på fläckarna på deras platta;
• utveckling av inflammation, blötsutslag och smärtsamma blåsor;
• Skaliga röda, gula fläckar.

Mykos av de inre organen kan orsaka generell sjukdom, allergiska reaktioner, hypertermi, hosta, huvudvärk eller till och med död.

komplikationer

Svampsjukdomar är ganska smittsamma, och därför blir en smittad person orsaken till infektion hos dem runt dem. Komplikationer av mykoser kan vara mikrobiellt eksem och allergisk dermatit. Långvariga svampsjukdomar förändrar ibland kraftigt den vanliga strukturen hos naglar och hud, framkallar skallighet. Livskvaliteten minskar avsevärt, vilket kan bidra till utvecklingen av depression och stress.

Hudskada orsakar ofta sekundär infektion med virus eller bakterier. Svåra mykos kan förvärra manifestationerna av bronchial astma, diabetes mellitus och andra kroniska sjukdomar.

En långvarig, obehandlad svamp påverkar i vissa fall organen i det interna systemet, vilket leder till döden.

Orsaker till sjukdom

Orsakerna till mykos är olika, de inkluderar:

• Överensstämmelse med personlig hygien
• Aktiv användning av antibiotika, glukokortikosteroider;
• traumatisering av huden (erysipelas, trophic ulcers, ulcers, abrasions);
• tarmdysbios
• nyfödd ålder
• varmt och varmt klimat
• stillasittande livsstil och dåliga vanor;
• sjukdomar i inre organ
• Minskad immunitet, HIV-infektion.

diagnostik

En läkare behöver vanligtvis bara en undersökning för att göra en diagnos, men för att bekräfta det och identifiera typen av patogen krävs ytterligare diagnos. Oftast används de mest informativa metoderna för detta:

1. Det ultravioletta ljuset som emitteras av Woods fluorescerande lampa gör det mycket enkelt, snabbt och noggrant att bestämma närvaron av en svamp. Med hjälp av manipulering är det inte bara möjligt att diagnostisera en svamp, men också för att övervaka behandlingsförloppet. Glöd får inte vara med en ny skada. Det enda negativa - metoden tillåter inte att identifiera typen av svamp.

2. Mikroskopi - studien av skrapa hudvågor, en del av håret, nagel med mykos påverkat område under ett mikroskop. Det finns 2 typer av diagnos: använda naturliga eller färgämnen.

3. En av de mest moderna och noggranna diagnostiska metoderna är PCR. Men för att bestämma typen av mykos är ibland flera test nödvändiga, vilket inte är tillgängligt för alla, eftersom det är ganska dyrt.

4. Bakposev - den mest tillförlitliga metoden för att identifiera orsakssambandet till sjukdomen. Dess typ är lätt att fastställa enligt vad svampen som odlas på näringsmediet ser ut. Bakteriologisk sådd ger tyvärr resultatet först efter 14 dagar.

behandling

Asymptomatiska mykoser kan variera från en till flera veckor. Bara vid de första tecknen på sjukdomen kan en undersökning och starta behandlingen. Först och främst måste patienten observera noggrann kroppshygien, ta bort starkt salt och söt mat från kosten, tillsätt mat som är rik på proteiner och vitaminer till mat. Obligatorisk antiseptisk behandling av skor, kokande linne och kläder.

Systemiska antifungala läkemedel (diflukan, svamp, nizoral, lamisil, itrakonazol, mykosist, flukonazol, onyhon, forcan) används ofta. Tabletter tar i genomsnitt 21 dagar.

Med skada på hårbotten i vissa fall utförs fullständig rakning av håret, i mildare fall används nizoral, mikozoral, keto plus shampoo. Det finns också effektiva antifungala nagellack (loseril, batrafen).

I nästan alla fall är salvor förskrivna mot svampen: nizoral, clotrimazol, candida, pimafucin, naftifin.

För gnidning och lotion lämpliga lösningar mikoseptina, resorcinol (2%), natriumhyposulfit (60%), salifungin, saltsyra (6%), kaliumpermanganat och jod (2%).

Svavel tjära tjära salva är en antiinflammatorisk medicin, ett annat symptomatiskt medel för att fästa bakteriella infektioner är Pimafucort och Triderm. Med en stark klåda, förskriva antihistaminer (suprastin, zyrtek, claritin) och lugnande medel (tinktur av pion, valerian, persin). Skurven som bildas när formen körs avlägsnas med vaselin. I svåra fall av svampsjukdomar, föreskrivs terbinafin och griseofulvin.

förebyggande

För att förhindra infektion med mykos bör du:

• ha personliga hygienprodukter och föremål
• Använd antiseptiska geler på offentliga platser.
• före kontakt med ytan i badet och bastun, skölj det med kokande vatten;
• Försök inte på andras skor och kläder.
• Använd endast dina tofflor och andra tillbehör;
• behandla alla repor och sår med antiseptika;
• noggrant observera hygien (byt vardagskläder, tvätta regelbundet).

Traditionella behandlingsmetoder

Hembehandling kan användas som en extra terapi. Folkmekanismer har i sina lager många recept:

1. Lös upp 5 droppar tea tree olja i 50 ml vatten och behandla huden regelbundet med den resulterande rasteren i 2 veckor.

2. Krama 3 vitlöksklyftor och applicera blandningen på naglarna, det är mest lämpligt att göra proceduren innan du lägger dig. Du kan "wrap" ett finger med en film och gasbind, lämna vitlök på nagelplattan hela natten.

3. Gnid fräsch mjölksåsjuice i fötternas drabbade hud eller med en 1: 1-blandning av bordsvinäger och morotsjuice.

4. Du kan göra lotioner från buljongbodar, ekbark och elecampan.

Typer av mycelium på huden: symtom och behandling av svampen

I den moderna världen är det ganska lätt att få en sådan obehaglig och farlig sjukdom som en hudsvamp. Vi besöker alla offentliga platser: bastur, simbassänger, köpcentra, gym, etc., ibland utan att tänka på de faror som de kan utgöra för människor. Alla svampsjukdomar kan kombineras med en term - mykoser. Mykoser är sjukdomar hos människor och djur orsakade av parasitiska svampar som infekterar huden och inre organ, liksom parasiter på maten.

Nya svampar kommer ut ur myceliet (mycelium), vilket representerar sammanflätad mycelialfilament (hyphae) som bildas av sjukdoms orsakssamband när den faller i skiktet i huden. Om mycelium hittades på huden är det en anledning att omedelbart börja behandlingen.

Orsaker bidrar till sjukdomen

 • Med minskad immunitet på grund av akuta och kroniska sjukdomar (ARVI, diabetes, bronkialastma, etc.);
 • Om personliga hygienregler inte följs (otrolig tvätt av händer, bär på andras skor, använd andras handdukar, nagelsaxar, disk);
 • Långvarig stress;
 • Kontakt med en sjuk person eller djur;
 • Håll dig i fuktiga förhållanden.

Typer av svamp sjukdomar

klassificering

Lokalisering av den patologiska processen skiljer sig åt:

 1. Ytlig - Skada på hud och slemhinnor, utan att spridas till inre organ.
 • Onychomycosis - mykos av naglarna;
 • Face mycosis;
 • Händerna mykos
 • Mycosis av fötterna;
 • Mycosis i ljumsområdet;
 • Torso hud mycosis;
 • Mykos i hårbotten.
 1. Systemisk - påverkar de inre organen. Sjukdomen uppträder mot bakgrund av nedsatt immunitet.

Enligt kliniska manifestationer:

 • Dermatofytos - orsakas av svampdermatofyter (Trichophyton och Microsporum). I denna grupp av svampsjukdomar, trichofytos (påverkar håret och det horniga skiktet i epidermis), idrottsman (kåt lager av epidermis), isoleras onychomycosis (hornig skikt av naglarna).
 • Keratomykos - den ytliga delen av stratum corneum i epidermis och hår påverkas.
 • Djupa mykoser - svampsjukdomar i inre organ. De farligaste formerna: Coccidioidos och histoplasmos.
 • Candidiasis orsakas av jästliknande svampar av släktet Candida. Denna form av sjukdomen täcker slät hud, slemhinnor, inre organ. Behandlar djupa mykoser.
 • Pseudomykos är en grupp av sjukdomar (actinomycosis, erythrasma etc.) orsakad av gram-positiva bakterier som mycket liknar patogena svampar i kroppens reproduktionsmetod. De bildar de finaste mycelialfilamenten, som myceliet av äkta svamppatogener, och bryter upp i stavformade och avrundade element. Eftersom dessa sjukdomar inte är av svamp, används antibakteriella läkemedel.

Infektionsmetoder med svamp

 • Kontakt - infektion sker genom direkt kontakt med svampens mycelium på huden eller sporer från en sjuk person.
 • Mat - bidrar till infektionen av opportunistiska svampar av släktet Candida.
 • Luftstoftvägen, där sporerna orsakar sjukdom, kommer in i lungorna. Karaktäristisk för systemiska skador.
 • Sexuell candidiasis (eller tröst) överförs på detta sätt.

Symptom på svampinfektion

Endast med en tillräcklig ökning av antalet patogena svampar i människokroppen blir kliniska manifestationer synliga.

För din information: Om en spår eller myceli av svampen kommer in i människokroppen, kan sjukdomen inte manifesteras länge på grund av immunsystemets arbete.

Lokala (eller ytliga) manifestationer:

 • Hudhyperemi;
 • Klåda och brinnande;
 • Brötslighet och håravfall (med mikrosporia);
 • Skalning av huden - resultatet av fungins aktivitet orsakar epidermis död;
 • Byte av naglarna (förtjockning och deformation) - Hyperkeratos uppträder när svampinfektionen i nagelplattorna (keratin är spikplattans byggmaterial, med hyperkeratos, dess mängd ökar);
 • Utseendet på korkad vit plack på slemhinnorna är ett symptom på candidiasis.

Systemiska manifestationer beror på det drabbade organet:

 • Feber - när patogen tränger in i blodet;
 • Hosta är ett symptom på lungskador i aspergillos och kryptokocker. Hostan är vanligtvis lång och torr;
 • Hjärtrytmstörning
 • Njurinsufficiens.

Funktioner av kliniska manifestationer:

 1. Mykos av fötterna - patienten störs av klåda och sprickor i de interdigitala utrymmena, blåsorna, hudskalningen, separation och förtjockning av nagelplattorna. Solorna blir något hyperemiska, kliande bubblor bildas också som kan sammanfoga och sedan öppna.
 2. Mycosis i hårbotten - sjukdomen är typisk för barn. I stället för patogenens införande bildas ett avskalningsområde, sedan en karakteristisk röd plack med tydliga gränser. Håret i lesionen blir skört och avbrott, vilket leder till hampa 4-6 mm. Vid sen behandling av läkaren är suppurativ form möjlig.
 3. Mykos av händerna - de interdigitala utrymmena, handflatorna och baksidorna av händerna påverkas, till och med naglar med utvecklingen av onychomykos. Karaktäriserad av: klåda, rodnad, brinnande, peeling, förtjockning av palmernas hud. Utseendet av bubblor med den efterföljande bildningen av erosion.
 4. Inginal mykos - orsakas av Candida-släktet, trihofiton. Patogenen introduceras i den interyagiska veckan, den inguinala femoral regionen. Orsakar utseende av erosion med tydliga gränser som skalar, hyperemisk.
 5. Mykos av slät hud i kroppen - huden i nacken, bröstet, buken, ryggen påverkas. Med denna typ av svamp (versicolor versicolor) uppträder små rosa fläckar, vars nyans blir mörk eller ljusbrun över tiden. Centren avskalas, kan sammanfoga sig i större.

Vid ytlig candidiasis i huden påverkas små vikar på händer och fötter oftare. Sjukdomen kan börja med utseendet av små bubblor på den hyperemiska huden intill veckorna. Sedan, peeling, oozing urladdning, visas erosion med tydliga gränser i vikområdet, vilket leder till att det horniga lagret av epidermis avlägsnas.

Obs! Ibland finns en form av candida slät hud hos ammande kvinnor i bröstvårtan. Symtom kan vara annorlunda: från utseendet på ett litet fokus av hyperemi med vita vågar, till utseende av sprickor och maceration av areolaen, medan fokusen nära bröstvårtan är klart begränsad.

 1. Onychomycosis - det finns en förändring i nagelplattans färg, formen i form av en förtjockning, förstörelsen av nageln.
 2. Mykos i ansiktet - de flesta lesioner tenderar att påverka läppen, hakan, nacken. Rosa eller gulaktiga fläckar bildas. Med infiltrativ-suppurativ form blir stora noder blåaktiga.

Diagnos av mycosis

Diagnosen fastställs på grundval av:

 1. Kliniska manifestationer;
 2. Mikroskopi av hudvågar;
 3. Glöd genom Voodoo fluorescerande lampa;
 4. Plantera patogenen på näringsmediet för att fastställa typen av svampinfektion;
 5. DNA-diagnostik.

Vid diagnos av systemiska svampinfektioner används:

 • Bröstets radiografi
 • Beräknad tomografi;
 • ultraljud;
 • Serologisk metod för forskning.

behandling

Behandlingen av en svampinfektion är en mycket lång process, det tar minst en månad. I sin praktik använder läkare svampdödande medel för både extern och oral användning. Lokala läkemedel inkluderar salvor, lotioner, schampon. För de generella tabletterna och i form av lösningar för intravenös administrering. Moderna droger är mycket effektiva mot mykos. I regel utförs behandlingen fullständigt, system för kombinerad användning av antimykotiska medel är möjliga.

Det viktigaste att komma ihåg är att utseendet av svamp på huden kräver behandling. Om du har diagnostiserats med mykos kan kroppen inte klara av sig själv utan hjälp av svampdödande medel.Nästa Artikel
Stärka håret med luft