Priset på frågan är hur mycket hårtransplantation på huvudet för män?


Alopeci hos män kan utvecklas till ett sådant stadium när medicinska och fysioterapeutiska behandlingsmetoder kommer att vara inaktiva. Detta händer med djup skada på hårrötterna och deras oförmåga att självständigt producera friskt hår.

Under dessa omständigheter är den enda effektiva behandlingen för skallighet fortfarande kirurgi - hårtransplantation. Många är intresserade av kostnaden för detta förfarande, och vi pratar om det i artikeln nedan.

Indikationer för hårtransplantation

Hårtransplantation på huvudet hos män är ordinerad i de sena stadierna av androgen alopeci, när folliklarna skärs av epitelet och blir oförmögna att producera hår även om patogena hormonella effekter utesluts och när blodflödet i hårbotten stimuleras.

Vid cicatricial apopection av traumatisk natur dör follikelns aktivitet också irreversibelt bort, och detta kan endast korrigeras genom kirurgisk ingrepp.

Med dessa två former av skallighet blir endast en del av huvudet frataget hår och det finns hälsosamma områden där det kan fungera som donatorområde under operationen.

Metodval

Verksamheten utförs på två sätt: lapptäcke (FUT) och sömlös (HFE och FUE). De skiljer sig i metoderna för att extrahera material från givarsonen och introducera det i det kala området.

Mer detaljerad information om varje metod som du hittar nedan.

patchwork

Med patchwork-metoden skärs hela hudområdena från donatorområdet och krossas till transplantat, vilka implanteras individuellt i huden.

Ett transplantat är en grupp folliklar från vilka flera hår spruter. Små transplantat är mer praktiska - de lämnar inte märkbara ärr i implantationsområdet och rotar lättare.

Verksamheten utförs i flera steg:

 1. Lokalbedövning administreras.
 2. Med hjälp av en skalpell, avlägsnas en hudflap från givarområdet.
 3. Donatorområdet sys.
 4. Flikskärverktygen är uppdelad i transplantat.
 5. Mikroöppningar är gjorda i den drabbade delen av huden.
 6. Maskiner placeras i hålen med pincett.

Operationen varar 6-8 timmar.

Hur mycket kostar en hårtransplantation på huvudet hos män genom patchwork-metoden? Detta är en ganska billig operation, men smärtsamt för patienten och förvärrar sitt utseende under en lång tid.

Ärr kommer att synas på huvudet i två till tre månader, tills det är täckt med en full hårlinje. Ärret i givarzonen förblir för alltid, vilket innebär en begränsning av antalet möjliga operationer: högst tre gånger under en livstid.

sömlös

Den sömlösa metoden har en låg chans att avvisa det transplanterade materialet, liksom en kort återhämtningsperiod. FUE- ​​och HFE-teknologier innebär inte att hudytor avlägsnas, men i stället tas endast hårfolliklar bort från givarsonen.

Under FUE-operationen extraheras grafterna med hjälp av ett specialverktyg - stans. Diametern på dess arbetsspets är lika med diameteren av folliklarna, vilket gör att du kan göra sitt staket utan att skada epitelvävnaden.

Därefter implanteras implantat i området av skallighet, på vilket mikropunktioner eller skärningar görs. Mikroskopiska ärr finns kvar i mottagningsområdet, men de är smärtfria och läker relativt snabbt.

HFE-metoden är mer komplicerad och involverar kirurgens noggranna manuella arbete. Håret samlas på samma sätt som med FUE, men deras implantation är annorlunda. Det utförs med hjälp av en implantat - ett verktyg med en diameter som motsvarar stansens diameter.

Denna enhet möjliggör införande av transplantat i huden på ett naturligt sätt utan att skada det. Med HFE-metoden bildar ärr inte i något område av huden.

Operationen är helt smärtfri, det behöver inte ens lokalbedövning, men den kan administreras på patientens begäran. Återhämtningsperioden varar bara 2-3 veckor, och håret börjar växa inom några timmar efter operationen.

Den största nackdelen med sömlösa metoder är komplexiteten i deras genomförande när de täcker det skalliga området av en betydande del av huvudet. Patienten kan också avstötas av den höga kostnaden för sådana förfaranden.

Valet av klinik beror på de ekonomiska möjligheterna och den valda metoden. På området för hårborttagning har turkiska institutioner rekommenderat sig bra, men det är viktigt att se till att de har alla internationella certifikat som bekräftar sina kvalifikationer.

Det finns kliniker i den ryska huvudstaden och provinsstäderna som kan utföra FUE-transplantation (Real Trans Hair) och HFE (Hair for Ever) -operationerna.

Nedan är en video som visar en sömlös hårtransplantation:

Förberedande förfaranden

Vilken metod som helst väljs innan operationen ska vara:

 1. Sluta röka och dricka alkohol (minst en månad före operationen).
 2. Applicera Minoxidil på huden (börja 3-4 månader före operationen, stanna 2 veckor).
 3. Ta prov för infektionssjukdomar och kontrollera blodpropp.
 4. Dagen före operationen kortas håret på givarplatsen till 3 mm.

Provpriser

Hur mycket kostar hårtransplantation för män? Kostnaden för hårtransplantation till män beror på klinikpersonalens auktoritet och kvalifikationer, liksom på transplantationsmetoden.

Typiskt visar kliniker priset för en enda transplantat för att få hela kostnaden för proceduren, du bör multiplicera den med det totala antalet transplantat, tillägga priset för nödvändiga läkemedel och underhåll i avdelningen i 2-5 dagar.

Antalet transplanterade transplantat bestäms av baldhetstalet (från 1 500 i 3 steg till 10 000 i den sjunde).

I tabellen presenteras en kort sammanfattning av priset på hårtransplantationer för män.

HAIR TRANSPLANTATION FOR MEN

Indikationer för hårtransplantation

Huvudindikationen är frånvaro eller brist på hår i en viss del av huvudet / ansiktet. Orsakerna eller omständigheterna som ledde till den beklagliga vegetationssituationen är irrelevanta. Hårtransplantation ger absolut önskad effekt i alla fall, oberoende av problemets ursprungliga tillstånd.

Män med olika problem kommer till kliniken:

 • androgen alopeci eller genetiskt bestämd hårdhet i håret i ett visst område;
 • brist på hår (ögonfransar, ögonbryn) på grund av sjukdomar eller skador, brännskador;
 • irreversibelt hårförtunning (ögonfransar, ögonbryn) efter operationen;
 • för hög placering av hårlinjen och önskan att bilda en mer regelbunden ansiktsform, etc.

Specialister på kliniken har omfattande praktisk erfarenhet, är flytande i de mest innovativa metoderna för hårtransplantation, använder mikrokirurgiska instrument. Och därför uppnå framgång även i de svåraste fallen.

Frånvaron eller otillräckligheten av vegetation på de önskade platserna på huvudet eller ansiktet idag är inte längre en allvarlig orsak till sorg. I vår klinik korrigeras situationen i ett förfarande, och utan allmän anestesi, utan spår, i bekväma förhållanden och med en kort rehabilitering på 3-5 dagar.

Var och en av våra patienter får ett estetiskt perfekt resultat - den som diskuterades med kirurgen i samråd. Dessutom ger vi en officiell garanti för överlevnad och livslång tillväxt av transplanterat hår.

Alla våra patienter får en officiell skriftlig garanti för den livslånga tillväxten av transplanterat hår, oavsett metod. Faktum är att hårsäckar tas för transplantation från occipitalzonen (oberoende testosteron), som inte är anatomiskt utsatta för hormonella effekter. Därför växer transplanterat hår hela livet och faller inte ut, och tekniskt korrekt genomförande av transplantation ger engraftment av mer än 95% hårfolliklar. Med andra ord är hårets densitet och fluffighet garanterat!

I vilka fall kommer hårtransplantation på huvudet?

Ökad håravfall är en källa till konstant stress. Med tiden bildas djupa skalliga fläckar på huvudet, skalliga fläckar och det är inte längre möjligt att stoppa balding med konventionella metoder. Men estetisk medicin står inte stilla, och de senaste decennierna har moderna metoder för håråterställning med transplantation uppträtt. Hårtransplantation på huvudet utförs i specialkliniker och gör det inte bara möjligt att effektivt lösa problemet med skallighet utan också att gömma kosmetiska defekter (ärr, konsekvenserna av plastikkirurgi).

Den första hårtransplantationen utfördes för mer än 50 år sedan i Japan. Detta experiment var en riktig revolution i kosmetologiens värld, för att det var tillåtet att uppfylla drömmen om miljontals människor och hjälpte radikalt att korrigera bristerna i utseendet. Idag, med hjälp av moderna transplantationsmetoder, kämpar de med skallighet, effekterna av brännskador eller skador på hårbotten, återställer ögonbryn efter tatuering, eller korrigera skägg och mustasch hos män. Låt oss ta reda på när hårtransplantation behövs, vilka metoder det används för, och finns det några kontraindikationer för förfarandet?

Hårtransplantation på huvudet: när är proceduren nödvändig?

Transplantation (hårtransplantation) är en mikrokirurgisk operation, under vilken egen eller donator hårsäckar injiceras i mottagarens hud. Effektiviteten av denna procedur når 98%, medan strukturen och tillväxthastigheten hos transplanterat hår inte förändras, fortsätter de att växa och uppdateras på ett naturligt sätt. Transplanterade strängar, även vid nära undersökning, kan inte särskiljas från vanligt hår.

När behövs hårtransplantation kirurgi? Indikationer för proceduren är:

 • Androgen alopeci (alopeci);
 • Fokal och diffus alopeci;
 • Djupa skalliga fläckar på pannan och templen;
 • För hög hårlinje;
 • Cicatricial förändras i hårbotten efter att ha lidit skador eller sjukdomar;
 • Brist på hår i ögonbryn, skägg och mustasch hos män.

Specialister rekommenderar transplantationsförfarandet för betydande håravfall, om några behandlingsmetoder är ineffektiva. I detta fall är transplantationen det enda sättet att återställa håret och korrigera utseendet på defekter.

När är en hårtransplantation kontraindicerad?

Kontraindikationer för hårtransplantation är följande tillstånd:

 • Förhöjning av kroniska hudsjukdomar;
 • Svår hypertoni
 • Onkologiska sjukdomar;
 • Villkor förknippade med blödningsstörningar
 • Allergi mot lokalbedövningsmedel;
 • Förekomsten av pacemakare eller andra hjärtimplantat;
 • Kardiovaskulära sjukdomar;
 • Diabetes, endokrin dysfunktion;
 • Psykiska störningar (neuros, obsessiva tillstånd);
 • Ålder under 20 år och över 70 år. Detta beror på det faktum att det vid en ung ålder fortfarande är omöjligt att bestämma omfattningen av skallighet noggrant, och hos äldre patienter finns det problem med vävnadsinplantering och risken för att deras avstötning ökar.

Experter varnar för att hårtransplantation blir ineffektiv i fall där skallighet har uppstått till följd av kemoterapi eller strålning, eftersom hårets struktur som tagits från givarsonen har förändrats och de inte kommer att kunna lägga sig på den nya platsen.

Donorzoner: Var får du ditt hår för transplantation?

Hårtransplantation innebär överföring av hårsäckar till problemområden som utsätts för skallighet. För transplantation används patientens hår (transplantat) oftast, tar det från andra områden i hårbotten (från den ockipitala regionen).

Ibland för transplantation tas hår från andra delar av kroppen. Donormaterial som tas från armar, ben, bröst, skönhetszonens yta. Men denna metod används sällan, eftersom det här håret skiljer sig från den vanliga tjockleken, färgen och längden. Om patienten inte har tillräckligt med livskraftiga hårsäckar, kommer håret för transplantation att tas från givaren. Men sådant donormaterial tar rot mycket värre, så risken för avstötning ökar många gånger.

Egentransplanterat hår tar vanligtvis rot väl. I detta fall är återhämtningsperioden efter hårtransplantationskirurgi ganska kort, strängarna avvisar inte, faller inte ut och fortsätter att växa och uppdateras genom patientens liv. Resultatet efter transplantation är helt enkelt fantastiskt. En persons utseende förändras dramatiskt till det bättre. Du kan verifiera detta genom att titta på fotot före och efter hårtransplantation på många tematiska platser på Internet.

Hur förbereder man sig för förfarandet?

Före hårtransplantation kommer läkaren att ge rekommendationer som måste följas strikt. Framgången av operationen och eliminering av risken för komplikationer under återhämtningsperioden beror på detta.

 1. Om patienten var ordinerad läkemedlet Minoxidil för behandling av androgen alopeci, ska den avbrytas 2 veckor före den avsedda interventionen. Detta kommer att minska blodförlusten under operationen.
 2. En vecka före proceduren bör du sluta röka och dricka alkohol.
 3. Också 7 dagar före transplantation är det nödvändigt att utesluta användning av läkemedel som hjälper till att minska blodpropp.
 4. Före transplantation måste patienten genomgå tester och genomgå en medicinsk undersökning för att identifiera eventuella kontraindikationer.

Om en kvinna ska ha en hårtransplantation, kommer läkaren att föreskriva ett antal ytterligare test. Detta beror på det faktum att svår håravfall i det fria könet inte beror på alopeci, men orsakas av ett antal sjukdomar där transplantation av hårsäckar är kontraindicerat.

Hårtransplantationsmetoder

Det finns flera metoder för hårtransplantation: kirurgisk, icke-kirurgisk och kombinerad. Alla metoder utförs i två steg. I det första steget avlägsnas hårfolliklar från givarområdet, i det andra steget implanteras de i alopeciasonen. Skillnaden mellan transplantationsmetoder ligger endast i metoderna för extraktion och implantering av hårsäckar.

 1. Operations- eller patchwork-metod (Strip-Strip). Dess väsen ligger i det faktum att avlägsnandet och implantationen av transplantatet utförs med hjälp av snitt.
 2. Icke-kirurgisk metod (HFE) - eller huvudlös hårtransplantation. Skillnaden i metoden är att donormaterialet samlas och transplanteras utan att använda snitt.
 3. Kombinerad metod (FUE). För transplantation avlägsnas hårfolliklarna utan snitt och de sätts in i alopeciazonen genom kirurgisk metod med hjälp av snitt.

Låt oss dö på alla transplantationsmetoderna och berätta om deras fördelar och nackdelar:

Strip metod (FUT)

En av de första klassiska metoderna för transplantation. Denna metod anses vara den mest traumatiska och smärtsamma, eftersom en hudflik med hårfolliklar under förfarandet skärs ut från givarens område med en skalpell. Därefter uppdelas den upptagna remsan i mikroskopiska partiklar - mikrograver, vilka var och en innehåller en hårfollikel. Vidare i mottagarregionen tillverkas en mängd små stycken i vilka mikrograven sätts in med hjälp av pincett. Operationen tar från 4 till 8 timmar och sker i flera steg:

 1. Först, i huvudets baksida, utarbetas ett operativt fält, patientens hår i denna zon är kortsluten.
 2. Därefter bestämmer du och markerar hudflikens område. Standardstorleken är upp till 25 cm lång och 1,5 cm bred.
 3. Lokalbedövning utförs och en avsedd hudflik skärs ut med en skalpell.
 4. Såret sutureras med en kosmetisk söm.
 5. Ett specialiserat team av fem sjuksköterskor som opererar i operationen delar upp den infångade remsan av huden i enskilda partiklar (mikrografts) som innehåller en hårfollikel.
 6. På baldnessområdet med hjälp av kirurgiska instrument görs flera mikroskopiska snitt.
 7. Mikrografter med hårsäckar implanteras i det beredda området.

Fördelen med denna metod är möjligheten att transplantera ett stort antal mikrografter, vilket gör att du kan stänga stora områden av skallighet. Patienten kan återvända hem dagen efter transplantationen. Den kosmetiska sömmen i nackområdet är täckt med hår, så det är omärkligt. På hårbaldens område fortsätter processen med hårintagning och restaurering i 7-10 dagar.

Nackdelar med metoden och möjliga komplikationer

Den största nackdelen med patchwork-metoden är oförmågan att observera en viss riktning och jämn tjocklek hos håret när man installerar transplantat i de bildade kanalerna. Med hjälp av skärningar eller punkteringar i donatorområdet kan inte mer än 50 hårpärlor per 1 cm2 placeras, medan hårets naturliga densitet är 100-120 folliklar per 1 cm2. Således visar det sig bara att maska ​​baldnessområdet och om ytterligare håravfall fortsätter, kan du behöva återanvända.

Nackdelarna med FUT-metoden innefattar invasiviteten och risken att utveckla komplikationer i den postoperativa perioden, eftersom det finns risk för att infektera en infektion och utvecklingen av en purulent inflammatorisk process. Dessutom, efter proceduren, är det ofta svullnad i ansiktet, som kvarstår i två veckor. Rehabiliteringsperioden är lång och tar upp till tre månader, medan smärtan i hårbotten kan kvarstå under lång tid.

Bland de möjliga komplikationerna är skador på nervändarna under avlägsnandet av en hudflap och bildandet av kanaler. Detta medför en känsla av nummenhet i huden i kron- och nackeområdet och huvudvärk som kan plåga patienten i 12 månader efter operationen. På huden, i samband med implantation av hårsäckar, efter heling, kvarstår lår och det har formen av en "apelsinskal". Dessutom tillåter hårtransplantation hos män med denna metod att korta hårklippningar inte görs, annars kommer en ärr synlig för andra, som bildas på baksidan av huvudet vid platsen för borttagning av huden.

Icke-kirurgisk metod (HFE)

Denna metod består i en sömlös transplantation av hårsäckar, som tas från donatorområdet utan ett snitt, med en speciell mikrotubule (mikrostans) med en lumendiameter från 0,5 till 0,9 mm.

Först i donatorområdet väljs friska folliklar med hjälp av en förstoringsanordning och skär ut hårpärlorna en efter en, med en mikrostans med en roterande piercer, tillsammans med en liten bit av huden runt dem. Därefter görs mikroskopiska punkteringar i baldingområdet och transplantat med hårlök sätts in i hålen som erhålls med pincett. Denna transplantationsmetod låter dig uppnå den önskade densiteten (upp till 80 enheter per 1 cm2), ge strängarna rätt riktning, lutningsvinkeln och bilda önskad hårlinje. Som ett resultat av manipuleringar är det möjligt att säkerställa maximal naturlighet och det transplanterade håret är nästan omöjligt att skilja från naturliga strängar. Proceduren är i genomsnitt ca 8 timmar, under operationen används lokalbedövning.

Fördelarna med metoden
 1. Efter borttagning av folliklar i givarområdet förblir endast små punkteringar som försvinner utan spår på 3-5 dagar.
 2. Huden på huvudet bevarar känsligheten helt, känslan av domningar är frånvarande. Komplikationer som puffiness eller huvudvärk observeras inte.
 3. Rehabiliteringsperioden är kort, tar i genomsnitt 2 veckor.
 4. Ärr förblir inte på platsen för hårfolliklarna, efter läkning blir hudytan smidig.
 5. Om håravfallet efter operationen fortsätter, kan du upprepade gånger utföra autotransplantation med denna metod.
 6. Icke-kirurgisk transplantation anses vara den säkraste, eftersom risken för komplikationer under återhämtningsperioden är minimal.

brister

Metoden har nästan inga brister. Den enda nackdelen är omöjligheten av dess användning på ett stort område av skallighet och med full alopeci.

Kombinerad metod (FUE)

Tekniken för en sådan operation består i uppsamling av hårfolliklar med en mikrostång med en diameter av 0,5 till 5 mm vid olika vävnadsnivåer i huden. Proceduren utförs utan snitt, vilket gör det möjligt att undvika bildandet av ett ärr. Om en stans med större diameter används (mer än 1,5 mm) är de beslagtagna implantaten uppdelade i separata transplantat.

Området för transplantation framställs på samma sätt som med remsanoden. Det vill säga ett specialverktyg gör många små snitt i ett rutmönster. Därefter sätts hårsäckar in i de förberedda kanalerna.

brister

Nackdelarna med den kombinerade metoden är samma som vid användning av Strip-metoden, det vill säga puffiness och förlust av hudkänslighet är möjliga, men de är mindre uttalade. Efter operationen bildar lilla ärr vid implantatplatsen (som inte tillåter korta hårklippningar), risken för överflöd kvarstår, onaturlig hårväxt (felaktig lutningsvinkel) och otillräcklig hårdetsitet observeras.

Rehabiliteringsperioden är också ganska lång (upp till 1,5 månader), men mycket mindre smärtsam. Den största fördelen med metoden anses vara mindre invasivitet jämfört med FUT-förfarandet (patchwork-metoden).

Valet av transplantationsmetod utförs av en specialist med hänsyn till patientens individuella egenskaper, hårklackens tillstånd, typen av alopeci, baldnessområdet och eventuella kontraindikationer.

Hur mycket kostar hårtransplantation?

Kostnaden för hårtransplantation beror på många faktorer: klinikens nivå, personalkvalifikationer, hårtransplantationsmetod. En transplantation genom plåsteringen kostar mellan 80 och 150 rubel. Graftransplantation med FUE-metoden kostar i genomsnitt 100-200 rubel, och HFE-metoden kostar mellan 150 och 300 rubel.

Den totala kostnaden för operationen omfattar samråd med en specialist, nödvändiga analyser och granskning före förfarandet.

Var kan jag få en hårtransplantation?

Hårtransplantation kan göras i Moskva och andra större städer där det finns specialkliniker med gott rykte och högkvalificerade specialister. Här är några av de mest populära ryska hårtransplantationsklinikerna:

 1. RealTransHair är den mest kända Moskva kliniken som erbjuder kvalificerad assistans inom hårtransplantation. Klinikpersonalen använder erfarna transplantatkirurger med ett oklanderligt rykte. Detta är en av de äldsta klinikerna där över 15 000 framgångsrika operationer har utförts under 20 års praktik. Hårtransplantation i "Real Trans Haer" utförs utan smärta och komplikationer, erfarna specialister arbetar med alla typer och steg i skaldethet. Kliniken erbjuder olika metoder för hårtransplantation: kirurgisk och icke-kirurgisk (sömlös). Real Trans Hair har utvecklat ett flexibelt rabattsystem som gör att alla patienter kan få den kvalificerade assistansen som behövs. Priserna på hårtransplantation i kliniken börjar från 120 000 rubel. Här kan du få ett korrespondenssamråd och en preliminär beräkning av kostnaden för förfarandet, för vilket det är tillräckligt att skicka ditt foto.
 2. "Bald head - no." Kliniken har funnits i över 10 år och erbjuder sina kunder de modernaste metoderna för hårtransplantation. Erfarna specialister tillhandahåller kvalificerad hjälp och använder både den klassiska patchwork-metoden (FUT) och den kombinerade metoden (FUE) i sitt arbete. Denna metod kompletteras med en modifiering av BHT, där håret tas från olika delar av kroppen. Den billigaste operationen i kliniken kostar 60 000 rubel.
 3. Hair for Ever - specialisterna på denna klinik erbjuder den mest avancerade och säkra metoden för hårtransplantation - sömlös transplantation (HFE). Alla manipuleringar görs manuellt, kirurger - transplantologer har den nödvändiga erfarenheten och regelbundet förbättrar sina färdigheter när de studerar utomlands. Den genomsnittliga kostnaden för operation vid Hair For Ever Clinic varierar från 130 000 till 180 000 rubel.

Recensioner av förfarandet

Granska №1

Jag började växa skallig tidigt, i vår familj är den ärftlig. Både min far och farfar hade ett anständigt skallet huvud vid 40 års ålder. Jag var inte nöjd med en sådan utsiktsplats, och jag bestämde mig för att ha en operation, eftersom en märkbar skallig plats uppträdde på kronan och djupt tempel uppträdde i templen. Operation kära, jag transplanterades med en sömlös metod.

Detta är det säkraste sättet, varefter ärrbildning kvarstår på huden och det finns praktiskt taget inga komplikationer. Dessutom var det viktigt för mig att rehabiliteringsperioden var så kort som möjligt. Allt gick bra, efter operationen på två veckor jag helt återhämtade, är det transplanterade håret inte annorlunda än det förlorade, och nu är jag helt nöjd med mitt utseende.

Andrey, 32 år gammal - Moskva

Granska nummer 2

I barndomen brann jag med kokande vatten, på huvudet har det sedan varit ett hudområde där håret inte växer. Denna brist var orsaken till mina komplex, jag var tvungen att ständigt övervaka mitt hår och försöka täcka den skalliga platsen säkert med hjälp av olika knep.

FUE hårtransplantation hjälpte till att lösa problemet. Operationen lyckades, det tog bara några veckor att återhämta sig, och nu finns det ingen spår av defekten.

Inga, 36 år gammal - SPb

Granska nummer 3

Jag är en framgångsrik affärsman och bilden betyder mycket för mig. Jag tror att en man bör ta hand om sitt utseende, därför när de första tecken på baldness dykt upp, bestämde han sig för att transplantera hår. Operationen gjordes i en välkänd Moskva klinik, experter rådde den modernaste metoden HFE.

Det är mindre traumatiskt och får uppnå det bästa resultatet. Nu har jag tjockt och vackert hår, precis som i min ungdom.

Egenskaper hos hårtransplantation hos män

Enligt statistiken i världen har cirka 35 procent av männen problem med håravfall och förlust. I den överväldigande majoriteten av fallen är detta alopeci av androgenetisk typ, vars orsaker är relaterade till ärftlighet (vilket är nyfiken - det sänds ofta genom honlinjen) och effekten av det manliga hormonet dihydrotestosteron. Hormonet dödar faktiskt hårsäckarna, vilket hindrar möjligheten till reproduktion.

Detta är karakteristiskt manifesterat hos män till 30-40 (och ofta tidigare) år. Håret i parietaldelen av huvudet och på frontlinjen blir kort, skört och tunt och blir gradvis en nedåtgående. På bara några år bildas kala fläckar. Baldingstadiet av män (det är totalt sju av dem) bestäms visuellt av Hamilton-Norwood-skalan och för alarmerande symptom är det bättre att inte fördröja kontakt med trichologen. Drog och terapeutisk behandling med markerad alopeci hjälper inte. Därför är den mest effektiva lösningen på problemet håråterställning, deras kliniska transplantation.

Teoretiskt kan det produceras vid varje stadium av alopeci, men effektivare i de inledande stadierna. Mycket beror på mängden och tjockleken på patientens donormaterial, hårets kvalitet och hudens rörlighet. Om materialet på huvudets tidsmässiga och occipitala delar inte räcker, är det på män från andra delar av kroppen: bröst, ben, haka. Håret här är annorlunda i struktur. De är kortare (upp till 2 cm), bräckliga, har en tortuositet som inte är sällsynt för ett hårhår, därför används de främst för att förtjocka mottagarzonen.

Follikulär grupptransplantation utförs också för att dölja spår av mekaniska skador, ärr, ärr.

Hårtransplantation hos män är kontraindicerad:

> I diabetes

> Högt blodtryck (över 150/90)

> Dålig blodkoagulering

> Anestesiallergi

> För någon kronisk hud och andra sjukdomar bestäms graden av eventuellt inflytande på resultatet av operationen i varje fall av läkaren

Hårtransplantation rekommenderas inte för män yngre än 18 år och äldre än 70 år. I det senare fallet är sannolikheten för follikelavstötning extremt hög, håret överlever i isolerade fall. Hos en ung man är det omöjligt att exakt bestämma graden av alopeci och göra en prognos för sin utveckling. Dessutom är hormonerna inte fullständigt bildade vid denna ålder.
För hårtransplantation för män i RTH-kliniken används alla metoder som är kända i världspraxis, inklusive deras kombinationer. Operationsmetoden FUT (Strip-metoden) kan bara appliceras en gång till en patient. Transplantation med FUE-metoden kan upprepas flera gånger, med en paus från 9 till 12 månader. Mängden transplanterat donormaterial bestäms i förväg beroende på svårighetsgraden av alopeci och vid 3-4 grader når den 3000 transplantat.

Tekniskt sett är hårtransplantationskirurgi för män på huvudet inte annorlunda än "kvinnliga" transplantationer.

Men som förberedelse för operationen och för återhämtningsperioden för det starkare könet finns specifika rekommendationer.

Två veckor före operationen är det bättre att helt ge upp alkohol, (för rökare, även cigaretter). På operationens dag är det moraliskt att ställa in, vilket i ganska lång tid kommer att ligga ner. Mild obehag vid införandet av anestesi kommer bokstavligen att hålla en sekund, och andra smärtsamma förnimmelser (som ofta är rädda av män) under hårtransplantation kommer inte att uppstå.

Det är lämpligt att inte komma bakom rattet på bilen omedelbart efter operationen (detta händer), eftersom sätet kan komma i kontakt med ett antiinflammatoriskt förband som införs efter att operationen är avslutad. För ett tag är det nödvändigt att vägra aktiva fysiska aktiviteter, yrken genom maktsporter. För många upptagna och framgångsrika män, särskilt chefer och offentliga människor, är det väldigt viktigt att återvända till systemet efter hårtransplantation så fort som möjligt och, viktigast av allt, är inte transplanteringen specifikt annonserad. RTH garanterar absolut integritet för vistelse och till och med konsultation av patienter.

När det gäller estetik och bild försvinner spåren av operationen med exempelvis FUE-metoden efter några dagar. "Nytt" hår börjar aktivt ta sig om 2 månader (det slutliga resultatet är 9-12 månader). De kan tvättas, staplas, målas och skäras som "vanliga".

Hårtransplantation hos män

Det innovativa institutet HairSkin har en smärtfri och effektiv hårtransplantation för män i Moskva. För att bestämma orsakerna till skallighet undersöks en patient, en molekylär analys av hud- och hårpartiklar görs. Efter att ha bestämt typen av alopeci, fattas beslutet om transplantation.

Den vanligaste typen av manlig alopeci är androgen, på grund av ärftlig disposition och påverkan av hormonet dihydrotestosteron. Denna sjukdom börjar manifestera hos män till 30-40 år, och ibland tidigare.

Kostnad för tjänster

Varför män litar på hårtransplantation i läkare HairSkin:

 • Hårtransplantationen utförs av den mest kända transplantologen Akaki Tsilosani i världen med modern medicinsk utrustning.
 • Operationen utförs under lokalbedövning, utvecklad av vår kirurg, vilket inte orsakar blödning och smärta.
 • Efter operationen är inga ärr kvar, ingen svullnad
 • För transplantation används donorsfolliklar hos klienten, vilket garanterar överlevnad av follikulära föreningar och hårväxt

Våra läkare

Akaki Tsilosani

Doktor i medicinska vetenskaper, medlem av International Society of Reconstructive Hair Surgery, Asian Association of Reconstructive Hair Surgery och Georgian Society of Plastic Reconstructive and Esthetic Surgery, professor i American Academy of Esthetic Medicine, författare av 22 vetenskapliga artiklar och 6 uppfinningar.

Akaki Tsilosani
Manucharyan Angelica Garikovna

Behandling av patienter med olika former av infertilitet, missfall. Graviditetsplanering och graviditetshantering. Gynekologisk endokrinologi. Sexuellt överförbara sjukdomar; infertilitet; cervikal sjukdom. Brott mot menstruationscykeln. Graviditetens missfall. Individuellt urval av preventivmedel. Endometriska sjukdomar (polyp, endometrial hyperplasi).

Manucharyan Angelica Garikovna
Vershkova Olga Alexandrovna

Behandling av sjukdomar i livmoderhalsen (erosion, leukoplaki, endometrios, cyster). Behandling av sexuellt överförbara infektioner, inklusive virusinfektioner (HPV, CMV, genital herpes). Utnämning av hormonersättningsterapi. Individuellt urval av hormonellt preventivmedel. Behandling av menstruationsdysfunktion, dysfunktionell livmoderblödning, amenorré, ovariecyster, livmoderom, extern och intern endometrios, endometriell patologi. Behandling av endokrinologisk patologi: premenstruellt syndrom, menopausalt syndrom, hyperprolactinemi, hyperandrogenism, polycystiskt ovariesyndrom. Behandling av missfall. Planering och hantering av graviditet. Behandling av infertilitet (primär, sekundär). Sjukgymnastikbehandlingar: laserterapi. SU i obstetrik och gynekologi.

Vershkova Olga Alexandrovna
Volkova Galina Mikhailovna

Många års erfarenhet; uppfriskningskurser "Diagnos och behandling av venerala hudsjukdomar"; Fakulteten för avancerad utbildning för medicinsk arbetare av folkens vänskaps universitet i Ryssland (RUDN), en certifierad kurs inom dermatologi och venerologi; Fakulteten för vidareutbildning för medicinska arbetare vid RUDN-universitetet, Certified Trichology Course "Clinic. Diagnos. Treatment. "

Volkova Galina Mikhailovna
Ksanaeva Mariana Muradovna

Erfarenhet inom dermatologi och kosmetologi över 14 år. Ger ett brett utbud av estetiska, injektions- och hårdvaruprocedurer. Konsultationer, behandling och programmering av kosmetiska förfaranden. Konturkorrigering, korrigering av mimiska rynkor med botulinumtoxin, införande av mesonitier, biorevitalisering, mesoterapi, plasmaterapi, ozonbehandling. Alla typer av kemiska skalor. Laser hårborttagning, slipning, föryngring. Avlägsnande av pigmentering och vaskulära defekter, tatueringar. Radiovågslyftning. Mikroström och ultraljudsterapi. Ozonterapi. Gas-flytande peeling. Trichological mottagning: utförande och analys av phototrichogram och trikoskopi, utnämning av ytterligare undersökning, behandling av hår och hårbotten (ozonterapi, mesoterapi, plasmaterapi, fysioterapi).

Ksanaeva Mariana Muradovna
Tyumentseva Irina Nikolaevna

Erfarenhet inom dermatologi och kosmetologi 10 år. Ger ett brett utbud av estetiska, injektions- och hårdvaruprocedurer. Äger olika tekniker av konturplast i ansiktet. Fungerar med intradermala implantat (JUVIDERM, Surgiderm, BELOTERO, RESTILAYN.), Radiesse. Botulinumtoxiner typ A (Botox, Dysport, Xeomin, Lantox) Biorevitalisering. Tredlifting. Plasmoterapi ENDORET. Mesoterapi (intralipoterapi), kemiska peeling, rengöring, vård. Laseravlägsnande av blodkärl, tatueringar, pigmentfläckar, tumörer, fraktionell fototermolys. laser hårborttagning (diod, neodym, alexrit). Praktiska färdigheter på en multiline laser maskin, Harmony XL, C0 2 (Alma laser), FRAXEL RE: BUTIK. DECA. CANDELA.

Tyumentseva Irina Nikolaevna

Funktioner av transplantation

En lokalbedövning ges till patienten före transplantationen. Teoretisk och praktisk erfarenhet, såväl som introduktionen av vår egen utveckling, tillåter transplantatorn Akaki Tsilosani att utföra proceduren samtidigt och transplantera det maximala antalet transplantat. Efter en så liten invasiv procedur krävs inte en långsiktig återhämtning - om några dagar kan du återgå till din normala livsstil.

Indikationer för transplantation:

androgenetisk alopeci
- cicatricial alopecia
- Skalliga områden i de främre och tidsmässiga områdena
- hög hårlinje

Om det mesta av håret är förlorat och andra behandlingsmetoder inte är effektiva, är transplantationen det enda sättet att återställa förlorat hår.

Resultatet av hårtransplantation hos män

- Full restaurering av hår
- eliminering av skalliga plåster, alopecia alopecia
- Transplantat hår kommer inte att falla ut
- tillväxt av transplanterat hår

Du kan anmäla dig till ett gratis samråd med en kirurg före en hårtransplantation. Du kan ta reda på kostnaden för hårtransplantation genom att konsultera en läkare (kostnaden för operationen beror på typen och graden av alopeci).

Framgången av hårtransplantation hos män

Priset på frågan är hur mycket hårtransplantation på huvudet för män?

Alopeci hos män kan utvecklas till ett sådant stadium när medicinska och fysioterapeutiska behandlingsmetoder kommer att vara inaktiva. Detta händer med djup skada på hårrötterna och deras oförmåga att självständigt producera friskt hår.

Under dessa omständigheter är den enda effektiva behandlingen för skallighet fortfarande kirurgi - hårtransplantation. Många är intresserade av kostnaden för detta förfarande, och vi pratar om det i artikeln nedan.

Hårtransplantation på huvudet hos män är ordinerad i de sena stadierna av androgen alopeci, när folliklarna skärs av epitelet och blir oförmögna att producera hår även om patogena hormonella effekter utesluts och när blodflödet i hårbotten stimuleras.

Vid cicatricial apopection av traumatisk natur dör follikelns aktivitet också irreversibelt bort, och detta kan endast korrigeras genom kirurgisk ingrepp.

Med dessa två former av skallighet blir endast en del av huvudet frataget hår och det finns hälsosamma områden där det kan fungera som donatorområde under operationen.

Referens: Metoden är inte avsedd för behandling av fokalalopeci, eftersom den orsakas av immunsystemets patologier och inte direkt skada på hårbotten. Ingen transplantation utförs också med diffus alopeci, eftersom kaalhet här inte har ett uttalat fokus.

Metodval

Verksamheten utförs på två sätt: lapptäcke (FUT) och sömlös (HFE och FUE). De skiljer sig i metoderna för att extrahera material från givarsonen och introducera det i det kala området.

Mer detaljerad information om varje metod som du hittar nedan.

patchwork

Med patchwork-metoden skärs hela hudområdena från donatorområdet och krossas till transplantat, vilka implanteras individuellt i huden.

Ett transplantat är en grupp folliklar från vilka flera hår spruter. Små transplantat är mer praktiska - de lämnar inte märkbara ärr i implantationsområdet och rotar lättare.

Verksamheten utförs i flera steg:

 1. Lokalbedövning administreras.
 2. Med hjälp av en skalpell, avlägsnas en hudflap från givarområdet.
 3. Donatorområdet sys.
 4. Flikskärverktygen är uppdelad i transplantat.
 5. Mikroöppningar är gjorda i den drabbade delen av huden.
 6. Maskiner placeras i hålen med pincett.

Operationen varar 6-8 timmar.

Hur mycket kostar en hårtransplantation på huvudet hos män genom patchwork-metoden? Detta är en ganska billig operation, men smärtsamt för patienten och förvärrar sitt utseende under en lång tid.

Ärr kommer att synas på huvudet i två till tre månader, tills det är täckt med en full hårlinje. Ärret i givarzonen förblir för alltid, vilket innebär en begränsning av antalet möjliga operationer: högst tre gånger under en livstid.

sömlös

Den sömlösa metoden har en låg chans att avvisa det transplanterade materialet, liksom en kort återhämtningsperiod. FUE- ​​och HFE-teknologier innebär inte att hudytor avlägsnas, men i stället tas endast hårfolliklar bort från givarsonen.

Under FUE-operationen extraheras grafterna med hjälp av ett specialverktyg - stans. Diametern på dess arbetsspets är lika med diameteren av folliklarna, vilket gör att du kan göra sitt staket utan att skada epitelvävnaden.

Därefter implanteras implantat i området av skallighet, på vilket mikropunktioner eller skärningar görs. Mikroskopiska ärr finns kvar i mottagningsområdet, men de är smärtfria och läker relativt snabbt.

HFE-metoden är mer komplicerad och involverar kirurgens noggranna manuella arbete. Håret samlas på samma sätt som med FUE, men deras implantation är annorlunda. Det utförs med hjälp av en implantat - ett verktyg med en diameter som motsvarar stansens diameter.

Denna enhet möjliggör införande av transplantat i huden på ett naturligt sätt utan att skada det. Med HFE-metoden bildar ärr inte i något område av huden.

Operationen är helt smärtfri, det behöver inte ens lokalbedövning, men den kan administreras på patientens begäran. Återhämtningsperioden varar bara 2-3 veckor, och håret börjar växa inom några timmar efter operationen.

Referens: Ibland kallas FUE- och HFE-metoderna icke-kirurgiska. Detta är inte helt sant. De är kirurgiska operationer, eftersom de involverar ingrepp i levande vävnad, även om det är obetydligt. Det är mer lämpligt att kalla dem sömlösa.

Den största nackdelen med sömlösa metoder är komplexiteten i deras genomförande när de täcker det skalliga området av en betydande del av huvudet. Patienten kan också avstötas av den höga kostnaden för sådana förfaranden.

Valet av klinik beror på de ekonomiska möjligheterna och den valda metoden. På området för hårborttagning har turkiska institutioner rekommenderat sig bra, men det är viktigt att se till att de har alla internationella certifikat som bekräftar sina kvalifikationer.

Det finns kliniker i den ryska huvudstaden och provinsstäderna som kan utföra FUE-transplantation (Real Trans Hair) och HFE (Hair for Ever) -operationerna.

Nedan är en video som visar en sömlös hårtransplantation:

Förberedande förfaranden

Vilken metod som helst väljs innan operationen ska vara:

 1. Sluta röka och dricka alkohol (minst en månad före operationen).
 2. Applicera Minoxidil på huden (börja 3-4 månader före operationen, stanna 2 veckor).
 3. Ta prov för infektionssjukdomar och kontrollera blodpropp.
 4. Dagen före operationen kortas håret på givarplatsen till 3 mm.

Provpriser

Hur mycket kostar hårtransplantation för män? Kostnaden för hårtransplantation till män beror på klinikpersonalens auktoritet och kvalifikationer, liksom på transplantationsmetoden.

Typiskt visar kliniker priset för en enda transplantat för att få hela kostnaden för proceduren, du bör multiplicera den med det totala antalet transplantat, tillägga priset för nödvändiga läkemedel och underhåll i avdelningen i 2-5 dagar.

Antalet transplanterade transplantat bestäms av baldhetstalet (från 1 500 i 3 steg till 10 000 i den sjunde).

I tabellen presenteras en kort sammanfattning av priset på hårtransplantationer för män.

Kontraindikationer och återfall

Hårtransplantation hos män utförs inte med:

 • blödningsstörningar
 • diabetes mellitus (ökad risk för hudinfektion);
 • sjukdomar i hårbotten (psoriasis, eksem, svåra former av seborré);
 • vaskulit och lupus (i närvaro av dessa sjukdomar kommer håret inte att överleva);
 • sjukdomar i nervsystemet i svåra former. Läs om psykosomatik och håravfall här. Det finns också användbar information om förhållandet mellan stress och skallighet på vår hemsida.

Återfall inträffar i fall där håret inte tar rot på huvudet, avvisas av kroppen. Anledningen till detta kan vara autoimmuna sjukdomar, kirurgi av dålig kvalitet, utveckling av inflammation på huden under infektion. Med patchwork-metoden är risken för återfall högre, det är minimalt med HFE-tekniken.

Referens: Det är statistiskt fastställt att återfall inträffar efter 10-15% av kirurgiska ingrepp.

För att minska sannolikheten för förnyad håravfall behöver du särskild vård för hårbotten. Innan du använder schampon och lotioner, bör du få tillstånd från en trichologist, eftersom många produkter kan orsaka irritation av sårbart hår.

Det är värt att tvätta håret varje dag, men det är förbjudet att torka håret med en handduk - låt dem torka sig. En tillräcklig mängd protein och vitamin B ska intas.

Undvik stark mekanisk kontakt med huden, överdriven uppvärmning och kylning. För att förhindra skada på follikeln under sömnen höjs sängens huvud. Att bära snygga hattar rekommenderas inte.

Hårtransplantation: hur man gör, kliniker, priser

Många män kan ta bort problemet, inte märka, och till och med skämta om sin egen skallighet, men i själva verket påverkar håravfall deras mentala balans och självförtroende. Ofta kvinnor som skalliga män, men bristen på hår på huvudet går inte till alla.

För progressiv håravfall som inte är relaterad till tillfälliga orsaker, rekommenderar läkare hårtransplantation som den mest effektiva metoden. Innan den här radikala metoden, vid de första tecknen på skallighet, kan du prova en av de godkända drogerna:

 • Minoxidil (Minoxidil) - Externt icke-hormonellt medel, kan köpas på ett apotek utan recept (Alerana, Regeyn, Cosilon, Generolon, Revasil);
 • Finasterid - receptbelagda tabletter som hämmar enzymet 5-alfa reduktas, vilket omvandlar testosteron till DHT.

Kosmetiska schampon för håravfall kan inte klara av skallighet. Att ta kosttillskott och kosttillskott hjälper endast i fall där håravfall orsakas av hypovitaminos eller brist på mineraler.

Hårtransplantation: metoder och metoder för transplantation

Det finns två huvudsakliga metoder för hårtransplantation: extraktion av follikulära föreningar, eller follikulärenhetens extraktion (FUE) och follikulär blocktransplantation eller follikulärenhetstransplantation (FUT).

Hårfolliklarna på sidorna och på baksidan av huvudet är mer motståndskraftiga mot hormon DHT, och därför fortsätter starkt och hälsosamt hår att växa där, medan skallighet börjar se överst på huvudet.

Dessa friska folliklar tas från baksidan av huvudet och sidorna och transplanteras till de nödvändiga områdena.

Kärnan i teknikerna

Den vanligaste formen, en typ av guldstandard, hårtransplantation är FUE (Follikulär Unit Extraction). Individuella folliklar från den hårda delen av huvudet avlägsnas en i taget (i små områden av huden, flera millimeter i storlek) med hjälp av ett speciellt FUE-Punch-verktyg.

Bilagan på denna enhet är något större än storleken på folliklarna (för att inte skada hårsäckarna när de tar staketet), på grund av detta kan det finnas subtila ärr på givarplatsen. Sedan sätts de så kallade transplantaten (follikulära enheter) in i små stycken i mottagarzonen - på templen, kronan, bala fläckar.

I regel kräver sådana transplantatmedel i genomsnitt 2500-3000.

Under en FUE-transplantation används lokalbedövning. Förfarandet i sig tar vanligtvis inte mer än åtta timmar. Efter operationen kvarstår mikroskopiska korst i hårbotten inom insamlings- och transplantationsområdena, som försvinner på egen hand om några dagar.

FUE anses vara en minimalt invasiv metod för hårtransplantation. Kostnaden beror på mängden arbete, det passar vanligtvis i intervallet 180,00-350 000 rubel. De första resultaten kommer att märkas efter 4 månader och slutligen bli synliga på ett år.

En variation av denna teknik är HFE-metoden (Handfollikulär extraktion) - Manuell provtagning och transplantation av folliklar separat. Denna metod är minst traumatisk.

En annan typ av FUE är Body Hair Transplantation (BHT). I det här fallet är det inte den teknik som förändras, men den plats där donorsfolliklar tas - de tas från kroppen och ansiktet (skägg, ben, armar, bröst, ljung). Denna teknik används när det inte finns några bra donorfolliklar för transplantation på baksidan av huvudet.

Hårtransplantation med FUT-metoden (Follikulära Enhetstransplantation), eller STRIP, är en patchwork-teknik. Under lokalbedövning tar en man en remsa av hud från baksidan av huvudet, där det finns folliklar.

Under mikroskopet är de uppdelade i enskilda folliklar eller små grupper, sedan införda på samma sätt som med FUE-metoden. Det här är en mer invasiv teknik, varefter det finns en sutur bakom ryggen (vanligtvis onotiserbar bakom håret).

Varaktigheten av rehabilitering är ungefär densamma som efter FUE.

En annan minimalt invasiv metod kallas trihopigmentering, eller ATP (Advanced Trico Pigmentation). I huvudsak är det en tatuering eller en illusion av hår som skapas med en liten nål och en speciell typ av bläck. Följaktligen är den lämplig för män som bär kort stubb på huvudet.

Det används om patienten inte har tillräckligt med friska folliklar för effektiv transplantation. Effekten efter ett sådant förfarande kan variera från fem till sju år. Beroende på odlingsområdet kommer det att kosta 90 000-250 000 rubel.

Ett ungefärligt resultat efter proceduren kan ses i videon nedan.

Hårtransplantation: priser, kliniker

Hur mycket kostar hårtransplantation?

Idag har förfarandet blivit billigare och billigare än för 20 år sedan, då de första klinikerna och deras reklam började dyka upp i Ryssland.

Priset beror inte bara på kliniken och doktorandens erfarenhet utan också på området av skallighet och antalet transplantat som ska transplanteras. För transplantation med användning av FUE-metoden kan det ta från 1500 grafter med III grad av skallighet till 7000 med VII grad. Så, till en kostnad av $ 2,5 per transplantat, kostar en överföringstjänst från $ 3 750 till $ 17 500 (eller 255 000-1 200 000 rubel).

Var överför hårtransplantationer: en lista över kliniker

Ryssland (Moskva):

 • Real Trans Hair - från 180.000 rubel;
 • Clinic HFE (Clinic HFE) - minimikostnaden är 60 000 rubel;
 • Institutet för plastikkirurgi och kosmetologi vid Olkhovskaya - från 100 r. för transplantatet.

St Petersburg (St Petersburg):

 • "Hair Health Center" (m. Sport) - från 37 till 90 s. för 1 st.
 • Clinic "Hair..ru" - från 60 s.

Georgien (Tbilisi):

 • klinik "Talizi" - pris per 1 implantat, taget från kroppen, $ 1,5; standard FUE metod med huvud $ 2,5 stycken.

Turkiet (Antalya):

 • DK Hair Klinik - priset bestäms individuellt efter samråd.

Ukraina (Kiev):

 • RubenHair - från 26 hryvnian för transplantat.

Odessa:

 • Excelline Medical - 1,5 USD per 1 st.

Dnipro:

 • Centrum för plastikkirurgi - 1 dollar per styck.

Kazakstan (Almaty):

 • RUBENHAIR - I börsperioden reduceras priset per graf till $ 0,5.

Vitryssland (Minsk):

 • Centrum för plastikkirurgi "Edaran" - 3 y. E. För 1 ymp.

Estland (Tallinn):

Hur man väljer en kirurg / klinik för hårtransplantation?

Förutom doktorens erfarenhet är det viktigt att uppmärksamma tillgången på certifikat och medlemskap i International Society of Surgeons Transplant Hair (ISHRS).

HAIR TRANSPLANTATION I FRÅGOR OCH SVAR

Hur smärtsamt är hårtransplantation?

Förfarandet utförs under lokalbedövning. Vissa patienter rapporterar obehag, men allvarlig smärta brukar inte uppstå. Området i hårbotten kommer att vara känsligt i flera dagar efter operationen, smärtstillande medel brukar ordineras för denna period. FUT-tekniken är mer smärtsam.

Kan hårtransplantation vara ineffektiv?

Precis som vid någon annan operation är ett olyckligt resultat möjligt. Detta händer vanligtvis på grund av läkarens oerfarenhet eller de enskilda egenskaperna hos patienten som inte tog hänsyn till före förfarandet. Follikelavstötning är mycket sällsynt. Resultatet anses vara bra om cirka 90% av det transplanterade håret tar rot.

Kommer det att finnas ärr efter hårtransplantation?

Operation FUE lämnar inte djupa ärr och passar dem som har kort hår. FUT lämnar ett ärr som kan döljas bakom medellångt hår.

Hur lång tid tar hårtransplantationen?

Det beror på omfattningen av operationen, det vill säga antalet enskilda folliklar som läkaren transplanterar. Det tar vanligtvis ca åtta timmar. Återhämtning efter FUE är ganska snabb, eftersom sömmen inte överlappar varandra. Efter FUT kan det ta ungefär en månad.

När kommer de första resultaten att vara synliga?

Fyra månader senare. Den fulla effekten av hårtransplantationskirurgi bör manifesteras efter ett år.

Hur många förfaranden kommer att krävas?

Vanligtvis är det tillräckligt, men ibland krävs flera transplantationsförfaranden för att få det önskade resultatet.

Hur framgångsrikt är hårtransplantation?

De flesta män som genomgår en FUE eller FUT transplantation är nöjda med resultatet. Framgången kommer i stor utsträckning att bero på hur många bra folliklar som finns kvar, hur stor området behöver täckas och på kirurgens kompetens.

Är transplantationen permanent?

Transplanterat hår uppträder som om det lämnades i givarområdet. Resultatet ska vara långvarigt. Vissa kliniker ger livstidsgaranti.

Hur man bestämmer om en transplantation är rätt för mig?

Om det finns tillräckligt med normalt hår på baksidan av huvudet och i sidorna, och de tenderar inte att vara uttömda, tunna och falla ut, förmodligen kan detta område vara en bra källa till givarfolliklar. Om en man har diffus alopeci, håret är tunt och sparsomt, kan detta vara en kontraindikation för transplantation.

Vilka är riskerna med hårtransplantationskirurgi? Finns det några biverkningar?

FUT och FUE anses vara säkra rutiner. Men som med alla kirurgiska ingrepp finns risker. Blåsning, blödning, ärr, cyster i området med att ta materialet är möjliga. Det händer sällan att håret slutar växa på givarplatsen.

Transporterar kvinnor hår?

Ja, även om det finns färre lämpliga kandidater bland dem. Kvinna skallighet är mer komplicerad och ofta diffus (över hela huvudet). På grund av detta är det svårare att hitta en givarplats med bra folliklar.

FAMOUS PEOPLE som har gjort hårtransplantation

Utländska kändisar är vanligtvis inte blygda om att prata om hårtransplantation. Bland de kända västerländska männen gjordes transplantationen:

 • skådespelare James Nesbitt ("The Hobbit", etc.),
 • Amerikanska TV-stjärnan Calam Best (Calum Best har en halv million Instagram-anhängare)
 • Fotbollsspelare Wayne Rooney
 • Kock Gordon Ramsay,
 • skådespelare Rob Bridon,
 • tennisspelare Rafael Nadal.

Tre sista hårtransplantationer ryktes. Det finns också en åsikt att Vin Diesel och Dwayne Johnson genomgått ett ATP transplantationsförfarande.

Hårtransplantation hos män med en garanti. Graftöverlevnadshastighet upp till 95%

Enligt statistiken i världen har cirka 35 procent av männen problem med håravfall och förlust.

I den överväldigande majoriteten av fallen är detta alopeci av androgenetisk typ, vars orsaker är relaterade till ärftlighet (vilket är nyfiken - det sänds ofta genom honlinjen) och effekten av det manliga hormonet dihydrotestosteron. Hormonet dödar faktiskt hårsäckarna, vilket hindrar möjligheten till reproduktion.

Detta är karakteristiskt manifesterat hos män till 30-40 (och ofta tidigare) år. Håret i parietaldelen av huvudet och på frontlinjen blir kort, skört och tunt och blir gradvis en nedåtgående. På bara några år bildas kala fläckar.

Baldingstadiet av män (det är totalt sju av dem) bestäms visuellt av Hamilton-Norwood-skalan och för alarmerande symptom är det bättre att inte fördröja kontakt med trichologen. Drog och terapeutisk behandling med markerad alopeci hjälper inte.

Därför är den mest effektiva lösningen på problemet håråterställning, deras kliniska transplantation.

Teoretiskt kan det produceras vid varje stadium av alopeci, men effektivare i de inledande stadierna. Mycket beror på mängden och tjockleken på patientens donormaterial, hårets kvalitet och hudens rörlighet.

Om materialet på huvudets tidsmässiga och occipitala delar inte räcker, är det på män från andra delar av kroppen: bröst, ben, haka. Håret här är annorlunda i struktur.

De är kortare (upp till 2 cm), bräckliga, har en tortuositet som inte är sällsynt för ett hårhår, därför används de främst för att förtjocka mottagarzonen.

Follikulär grupptransplantation utförs också för att dölja spår av mekaniska skador, ärr, ärr.

Hårtransplantation hos män är kontraindicerad:

> I diabetes

> Högt blodtryck (över 150/90)

> Dålig blodkoagulering

> Anestesiallergi

> För någon kronisk hud och andra sjukdomar bestäms graden av eventuellt inflytande på resultatet av operationen i varje fall av läkaren

Hårtransplantation rekommenderas inte för män yngre än 18 år och äldre än 70 år. I det senare fallet är sannolikheten för follikelavstötning extremt hög, håret överlever i isolerade fall.

Hos en ung man är det omöjligt att exakt bestämma graden av alopeci och göra en prognos för sin utveckling. Dessutom är hormonerna inte fullständigt bildade vid denna ålder.

För hårtransplantation för män i RTH-kliniken används alla metoder som är kända i världspraxis, inklusive deras kombinationer. Operationsmetoden FUT (Strip-metoden) kan bara appliceras en gång till en patient.

Transplantation med FUE-metoden kan upprepas flera gånger, med en paus från 9 till 12 månader. Mängden transplanterat donormaterial bestäms i förväg beroende på svårighetsgraden av alopeci och vid 3-4 grader når den 3000 transplantat.

Tekniskt sett är hårtransplantationskirurgi för män på huvudet inte annorlunda än "kvinnliga" transplantationer.

Men som förberedelse för operationen och för återhämtningsperioden för det starkare könet finns specifika rekommendationer.

Två veckor före operationen är det bättre att helt ge upp alkohol, (för rökare, även cigaretter).

På operationens dag är det moraliskt att ställa in, vilket i ganska lång tid kommer att ligga ner.

Mild obehag vid införandet av anestesi kommer bokstavligen att hålla en sekund, och andra smärtsamma förnimmelser (som ofta är rädda av män) under hårtransplantation kommer inte att uppstå.

Det är lämpligt att inte komma bakom rattet på bilen omedelbart efter operationen (detta händer), eftersom sätet kan komma i kontakt med ett antiinflammatoriskt förband som införs efter att operationen är avslutad. För ett tag är det nödvändigt att vägra aktiva fysiska aktiviteter, yrken genom maktsporter.

För många upptagna och framgångsrika män, särskilt chefer och offentliga människor, är det väldigt viktigt att återvända till systemet efter hårtransplantation så fort som möjligt och, viktigast av allt, är inte transplanteringen specifikt annonserad. RTH garanterar absolut integritet för vistelse och till och med konsultation av patienter.

När det gäller estetik och bild försvinner spåren av operationen med exempelvis FUE-metoden efter några dagar. "Nytt" hår börjar aktivt ta sig om 2 månader (det slutliga resultatet är 9-12 månader). De kan tvättas, staplas, målas och skäras som "vanliga".

Unik hårtransplantation

Hur tider har förändrats! För tjugo år sedan reste "shuttles" till Turkiet: Jag köpte det - jag sålde det. Då, när konkurrensen från Kina växte många gånger över, blev södra landet en leverantör av fårskinnsrockar och pälsrockar. Även helgresor uppträdde: flyga till Istanbul för att återvända med nya kläder.

Efter att Turkiet har blivit en favorit semesterplats för ryssarna. Nu en ny och helt fantastisk trend - detta land har blivit en plats för pilgrimsfärd för dem som vill ha en hårtransplantation.

Men är det så säkert som det verkar vid första ögonkastet? Och är det en värdig och viktigast - helt säker - alternativ till att resa utomlands med en önskan att bli av med irriterande skallighet?

Underjordiska kliniker

Enligt den turkiska regeringens officiella statistik genomfördes 2017 över 140 tusen hårtransplantationer där. Detta är mer än 380 procedurer dagligen.

Tyvärr är det bara de uppgifter som är kända för de federala myndigheterna i republiken.

Problemet är att det finns flera tusen underjordiska kliniker i landet som hjälper män att återställa vegetationen i en otrolig skala. Inte bara på huvudet, men var som helst.

Om du tittar på Internet säljs sådana tjänster ofta tillsammans med resepaket. Vad? Bekvämt: Jag lämnade för att vila skallig, återvände shaggy. Ja, och garvad, trevlig tid på stranden. Tja, vad är inte "all inclusive"? Det är att kombinera affärer med nöje.

Skalan av denna underjordiska verksamhet är så stor för att den inte är föremål för korrekt kontroll av staten. Korruption, du vet. Där "smedde han", han "tog in", han "hjälpte" det här och är redo.

Du kan sälja häften till turister från hela världen som vill koppla av och ha en hårtransplantation.

Även termen föreföll i samband med detta - "medicinsk turism". Tiotusentals utlänningar, som anländer till Turkiet, hamnar i affärskompetens av mellanhänder och erbjuder kunder ett urval av många kliniker. Intermediärernas intresse är enkelt: Klinikerna returnerar dem sedan en del av vinsten för att stimulera flödet av nya patienter.

Den stora majoriteten av medicinska turister föreställer inte ens att kliniken, där de skickas med sådan ära, faktiskt är underjordisk. Det finns bara cirka 60% av dem i Istanbul ensam, och det är faktiskt varje sekund och ännu mer.

Varken en licens eller ett intyg, och "läkare" för sådana institutioner har ibland inte någon ordentlig utbildning. Men det finns falska dokument och hundra procent övertygelse i deras förmåga, vilka tjocka nudlar hänger på öronen hos intet ont anande patienter.

Vad kan avsluta behandlingen på en sådan klinik? Åtminstone ett resultat som inte tillgodoser patientens behov alls. Som maximalt - svåra komplikationer. Allt detta beror på att klinisk transplantation, med erfarenhet, kunskap, auktoritet och rättsverkan, garanterar sina patienter ett högkvalitativt resultat samt utför postoperativ observation.

Vad är ansvaret för dem som ser patienten för första gången i sina liv och bara en dag? Imorgon kommer han att flyga till sitt hemland, till ett annat land, och han bryr sig inte om vad som händer med honom där. De är huvudvinsten, inte patientens välbefinnande och hälsa.

Ett intressant faktum! Men folket i Turkiet själva försöker inte göra en hårtransplantation i sitt eget land! De hänvisar specifikt till ett stort antal underjordiska kliniker och inköpsbevis.

Billiga, arg och farlig

Nyligen lyckades vi prata med en läkare som flög till Turkiet för medicinsk turism. I stället vilade han sig där, men för intressens skull besökte han en underjordisk klinik som tillhandahöll hårtransplantatjänster. Detta var möjligt tack vare bekanta med en lokal kollega som en gång studerade i Moskva.

Enligt den turkiska läkaren, vars namn vi inte kommer att ange av uppenbara skäl, använder turkiska läkare praktiskt taget enkla tekniker, follikulär extraktion, för att återställa håret i problemområden.

Dess väsen är att små follikulära grupper, det vill säga hårrötterna med omgivande vävnadsfragment, tas från givarens nacke genom borrning. Eftersom staketet utförs av en roterande rotormekanism, vilken värmer upp snabbt, blir den omgivande vävnaden bränd, vilket ökar bildandet av ärr i uttagningsområdet.

Piercingens ständigt kliande ljud, som liknar ett borrens arbete och lukten av brinnande vävnad, kompletterar den övergripande bilden av uttagningen.

Därefter transplanteras de beslagna follikulära grupperna (transplantat) till de skalliga områdena med en skalpell. Det är i staging-området där skärningar görs i vilka det borttagna materialet placeras med pincett. Och som du vet, ger uppläggning med en skalpell-pincett låg tjocklek, inte iakttagande av lutningsvinkeln för framtida hårväxt och som ett resultat - närvaron av lilla ärr i hela stagingområdet.

Hela implantationsprocessen tar från flera timmar till tre dagar, och ca 6-12 månader är det nödvändigt att transplantaten (en uppsättning vävnadssektioner med hårfolliklar) tar rot och börjar växa normalt. Allt detta händer självklart utan observation av en olaglig läkare som är kvar i Turkiet och är väldigt upptagen: patientflödet är väldigt stort.

Anledningen är enkel. Kostnaden för detta förfarande i juridiska kliniker i Turkiet börjar från $ 1500. Underjordiska sjukhus erbjuder hårtransplantation för hälften av pengarna.

Naturligtvis är förekomsten av en certifierad hudläkare eller kosmetisk kirurg uteslutet.

Olagliga kliniker bryr sig vanligtvis inte om vidhäftning med föreskrivna medicinska procedurer, gör inte rekord av behandlingen.

Också i motsats till juridiska kliniker har de hemliga inte speciella preparat och utrustning för oförutsedda omständigheter. Mer än det. Enligt den turkiska läkaren är nästan alla sådana "kontor" placerade i vanliga lägenheter eller kontor, omvandlade till medicinska institutioner.

Självklart finns det i Turkiet tillräckligt och ganska juridiska kliniker, men vad är risken för att medicinska turister kommer in i den här? När allt kommer omkring, se till att du behöver, åtminstone en bra förståelse för funktionerna i det lokala hälsovårdssystemet. Annars riskerar alla som beslutar om hårtransplantation på andra sidan Svarta havet.

Den bästa metoden är HFE

I Ryssland är det lyckligtvis ingen form för underjordiska kliniker som är involverade i hårtransplantation. Staten säkerställer med vigilant att varje sjukhus uppfyller normerna och reglerna. Institutionerna själva försöker se till att konkurrensen mellan dem bygger på resultaten från modern medicinsk vetenskap.

Vi kommer att ge bara ett exempel på en sådan organisation - det här är HFE Clinic (förkortningen står för Hair For Ever eller Hair for All), specialiserat på hårtransplantation.

Klinikens unika karaktär i HFE-tekniken, som utvecklades och patenterades av institutionens specialister. Dess väsen är att för första gången i världen praktiseras hårtransplantation från en kirurgisk operation till en medicinsk poliklinisk procedur.

Transplantatorns huvudinstrument under en hårtransplantation är nålinstrument som inte har några analoger i Ryssland. Deras tjocklek är bara 0,8 mm och penetrationsdjupet under huden är bara 1 mm.

Således förekommer alla åtgärder i de övre skikten i hårbotten. Eftersom inga sår görs i hårsektionen är ärr eller ärr helt borta efter transplantation.

Rehabiliteringsperioden minimeras: de små sår som uppstår vid transplantation liknar mikro-punkteringar och läker utan spår inom 3-5 dagar.

Tillämpningen av HFE-tekniken sker i två steg. Först avlägsnar doktorn hår från givarplatsen med en teknik som kallas FUE manuellt. Här är huvudverktyget mikropunch. I huvudsak är detta en spetsig titanstav som används för att extrahera antingen hela follikulära enheter eller delar av den.

I andra etappen applicerar doktorn den icke-kirurgiska metoden för att sätta follikeln med hjälp av ett Choi-implantat.

Detta är en kirurgisk mikrotool, på grund av vilken tätheten av "plantningen" av hårsäckar är signifikant ökad - till den naturliga densiteten. Liksom lutningsvinkeln hos det transplanterade håret hålls klart.

Denna teknik i den internationella klassificeringen kallades FUI med implanteraren choi 0.8mm.

Sålunda gör tekniken för sömlös hårtransplantation HFE det möjligt att uppnå utmärkta resultat, eftersom det som praktiken har visat sig vara det mest effektiva, smärtfria och säkra för patienterna.

Ger dig möjlighet att återställa hårets naturliga tjocklek under lokalbedövning, utan snitt eller punkteringar i huden. Follikelns överlevnad på den nya platsen når 98%, och du kan inte vara rädd för håravfall.

När det gäller givarplatsen återställs ungefär hälften av de beslagna hårlökarna. Detta innebär att platsen för follikelintaget inte blir balding.

Inga hemligheter

I Hair for Ever Clinic finns ett axiom: patienten måste veta allt. Det vill säga att ha fullständig information om hur proceduren kommer att inträffa, vilka kontraindikationer och möjliga komplikationer.

HFE-tekniken har förresten bara en signifikant nackdel: proceduren varar ganska lång, ca 5-8 timmar, och det kan vara upp till 12 om baldingområdet är mycket omfattande. Detta händer eftersom kirurgens arbete är noggrann och mycket subtil.

Domare själv: du måste transplantera flera tusen hårsäckar.

Kontraindikationer inkluderar ålder. Transplantation är inte klar för patienter under 15 år, eftersom hormonell förändring av kroppen uppträder vid denna ålder, och håravfall kan förekomma mycket snabbt. Andra kontraindikationer inkluderar blödningsstörningar, allergier mot anestesi, diabetes, hudsjukdomar i det akuta skedet och andra.

Efter operationen, om transplantationen behövs för ett stort huvudområde, måste du följa sängstöd och begränsa fysisk aktivitet.

Dessutom bör du veta att hårtransplantation kan åtföljas av smärtsamma känslor. För transplantationsställets sterilitet stängs huvudet med ett bandage efter proceduren.

Under de första två veckorna är det förbjudet att dricka alkohol och röka, bada i poolen och ta en varm dusch.

Förresten är hårtransplantation inte bara möjligt på huvudet. På Hair for Ever Clinic kan de öka hårlinjens tjocklek och på ansiktet. Till exempel, när en man behöver ett tjockt skägg eller en mustasch, och en kvinna behöver mer uttryckliga ögonbryn. Specialister på kliniken hjälper även de som behöver en transplantation i andra delar av kroppen. Till exempel i det intima området. Detta är också modernt nu.

Säkerhet och kvalitet - det här är de viktigaste argumenten som bör följas av alla som vill ha en hårtransplantation.

De turkiska klinikernas cheapness och masskaraktär (som för övrigt också erkänner lokala myndigheter) är för patienter som går genom ett minfält. Det är bättre att undvika detta. Och försök inte kombinera behandling med vila.

Fortfarande måste medicinska förfaranden och speciellt transplantation ske, där patienten senare kommer att observeras, där han får en garanti för en fullständig estetisk återhämtning.

HFE (Hea Vor for Eve) Hair Transplant Clinic

Moskva, Schepkina st., 58, s. 3

Dedikerad till alla skalliga! intervju med en man som har en hårtransplantation

Och du, skallig, jag säger inte till telefonen! (C)

Min blogg började precis med det på håravfall. Jag själv i kraft av genetiken måste kämpa för mitt hår hela mitt liv. Därför letar jag ständigt efter alternativa metoder, kvalitetskosmetik, någon annans framgångsrika erfarenhet. När du roterar i ett visst informationsfält börjar personer med liknande problem och intressen locka på något sätt. Så jag träffade Oleg demkristo - en man som bestämde sig för en hårtransplantation. Idag är han gäst på min blogg. Oleg delar hans, förresten framgångsrik, erfarenhet.

Olegs intervju är också värdefull eftersom han är en sällsynt person som talar om sin hårtransplantation kirurgi öppet. Trots allt är hårtransplantationen lik plast. Ämnet är ömtåligt och få är villiga att erkänna att de tillgripit hjälp av plastikkirurger.

Dedikerad till alla skalliga! Oleg, du har golvet.

Berätta för oss hur det började och hur processen med hårförtunning fortsatte.

Allt började med utseende av balding år klockan 16-17. Min farfar, med sitt tjocka hår gick hela sitt liv med samma balding. eftersom upp till 32-33 störde inte mina skaldiga lappar mig, jag var säker på att jag gick till min farfar. Tja, där är de, så var det.

Efter den 33: e började processen med att krossa kronan i en accelererad takt. I 3-4 år började det skalliga huvudet skina igenom, och jag var tvungen att klippa mitt hår kort. Jag kan inte säga att det är mycket högt. Men rent estetiskt utseende passade mig inte.

Har det försökt lösa problemet med mindre radikala metoder?

Ja, definitivt. Jag erbjöds att prova Neogenic. Detta är en lotion som måste vara morgon och kväll gnidas i hårbotten i 3 månader. Viss effekt var självklart. Håret blev lite tjockare, lite bättre. Men jag såg ingen fantastisk effekt.

Vid någon tidpunkt föreslog en av mina vänner, som arbetar i en välkänd Moskva-klinik, att kontakta dem för hjälp. Gilla, du är en bloggare, vi ger dig en rabatt. Och jag trodde att problemet med skallighet kan lösas kirurgiskt.

Så, du tänker på en transplantation. I det här fallet valde valet på den turkiska kliniken. Vilken princip valde du? Varför inte Ryssland och varför Turkiet?

Först lärde jag mig prisordningen här i Moskva.

Det kostar 5-6 tusen dollar beroende på antalet transplanterade transplantat. (Ett transplantat är en hårfollikel med en eller flera glödlampor och en mikroskopisk del av huden - notera Vihtorias)

Då blev jag intresserad av teknik. Och det visade sig att i Ryssland är transplantationstekniken långt efter världen. Och tekniken är som följer. Ett band är skuren på huvudets baksida. Egentligen från hennes givarmaterial och sitter i problemområden. Vid skärningspunkten appliceras en söm.

Stygnen tas bort efter en viss tid, men ett djupt ärr kommer fortfarande att vara kvar. Naturligtvis talar ingen om detta i början. Jag lärde mig detta genom att prata med tidigare patienter och specialister från andra kliniker. I åldern av Internet för att hitta sådan information är inte svårt.

Egentligen är detta svaret på frågan varför inte Ryssland.

Så varför Turkiet? Inte Europa, inte Israel?

Om den turkiska kliniken lärde jag mig igen från en vän. Han började samla information, ringa upp på Skype med klinikens specialister, lära sig teknik...

Den turkiska kliniken, där jag senare transplanterade, arbetar med FUE-teknik. (Follikulär Unit Extraction. Sömlös transplantation av donortransplantat från huvudets occipitala och livmoderhalsiga områden - ca Vihtorias)

Varje ymp tas separat från givarzonen med en speciell enhet och transplanteras separat till problemområdet. I mitt fall var donatorområdet mitt i ryggen. Men nu har tekniken avancerat och hakan kan bli en givarzon.

På grund av att håret på hakan är tufft, när de transplanteras i huvudet, ser de tjockare ut. Denna teknik har utvecklat en turkisk läkare, som själv var en gång ett mål, som ett knä. Nu har han vackert hår och utför samma operation på sina patienter.

Förresten, ingen annanstans i världen är en sådan transplantation gjord.

Hur gick operationen?

Allt började med en samrådsfas och de nödvändiga förhandlingarna. Då var det den mest obehagliga och mest smärtsamma scenen - anestesi. Anestesi injiceras direkt i huvudet. Det är fortfarande "nöje", jag ska berätta för dig. Operationen i sig är uppdelad i två steg: samlingen av transplantat och överföringen. Varje steg varar ca 3 timmar.

Anordningen med nålen går ner till huvudet ca 1 cm, transplantatet tas och sedan placeras det i en speciell lösning. Och så 3000 gånger. Efter stängslet gav de mig en paus och 2: e scenen började - transplantera. Jag kände mig inte någonting, ens frånkopplad i processen J
Efter operationen bär de något som ett lock på huvudet. På grund av anestesi och punkteringar kände det sig som en hjälm på mitt huvud. Jag tittade på mig själv i spegeln - absolut skallig (det var nödvändigt att raka före operationen), huvudet var fullt av sår... På natten gav de en speciell kudde till vilken vätska som kom ut över natten. Egentligen allt.
Sedan inom en månad är det nödvändigt att använda speciella medel som ges till patienter. Till exempel en kräm mot inflammation för donatorområdet, lotion för transplantationsstället, specialerbjudanden. schampo. En annan rekommenderad kurs av vitaminer och kost.
Omedelbart efter operationen
Berätta för den postoperativa perioden.

Det finns inga begränsningar, förutom de estetiska, att vara i ledningarna nästa dag och gå till jobbet.

2-3 månader efter operationen tittade jag på mig själv i spegeln med en enda tanke: "Varför gjorde jag det här. "Om det fanns något slags hår förut, men det fanns ett hårskydd, så faller det också efter operationen. Faktum är att den så kallade chockfallet är en helt vanlig process. Och jag blev varnad för detta. Men i djupet av min själ blinkade hoppet fortfarande, men om jag är speciell och jag kommer att sluta det snabbare...
Efter ett tag återställs håret och tillväxten börjar. Jag hände ca 6 månader efter operationen. Och i själva verket - det här är en bra tid. Ofta börjar tillväxten av nytt hår efter 8 månader. Dessutom, efter att ha granskat mig igen, sa doktorn att endast 30-40% hade vuxit och är fortfarande framåt.
1,5 månader efter operationen
Vad kostar kostnaden för kirurgi på en turkisk klinik?

En sådan operation kostar 2,5-3,000 dollar oberoende av antalet transplantat. I det här fallet inkluderar kostnaden förutom själva operationen även en undersökning, en vistelse i kliniken eller ett hotell efter och specialerbjudanden. organ. Endast biljetter köps separat.

Vad var andras reaktion?

Föräldrar, till exempel, förstod mig inte alls.

Jag började prata om transplantationen efter det att detta hände. Jag berättade inte för någon om mina planer i förväg. eftersom han själv var inte säker till slutet att detta skulle hända, och i så fall när.
Den mest otillräckliga reaktionen hos de som själva lider av skallighet. Enligt mina känslor försöker de kompensera för sin inaktivitet på grund av rädsla eller brist på pengar genom trolling.
Det mest intressanta är att den som vill tjäna, skriver öppna kommentarer under mina inlägg. Och de som verkligen är intresserade av ämnet, skriver meddelanden i ett personligt.

Hårtransplantation kan jämföras med plastikkirurgi. Ofta försöker folk att gömma att de har tillgripit till hjälp av kirurger, säger de, alla sina egna, naturliga. Varför bestämde du dig för att tala öppet om det?

Först och främst dominerade blogger J mig. Det här är trots allt bra innehåll. Ämnet är intressant, som det visade sig senare, väldigt spännande, mycket få människor berättar om det.

Jag noterade mig själv att nu har Oleg en cool, snygg frisyr och tittar på vilken det är omöjligt att föreställa sig vad mer

För ett halvt år sedan var han en typisk baldingman

Du säger att de flesta som kommer till dig med frågor, gör det personligt. Varför tror du att män är blyga?

De är rädda för trolling, de är rädda för att de kommer att visas ett finger på dem, de är rädda för att visa att deras skallighet sväller.

Dessutom, de som gjorde det på andra kliniker vänder sig ofta till mig, se hur tycker du att det här är ett normalt resultat?

Är en transplantation gjord för kvinnor?

Ja. Men den särdrag är att när en man förlorar sitt hår, gäller det vanligen bara toppen av hans huvud. Och kvinnor förlorar håret över huvudet.

På grund av dessa egenskaper kan endast 30-40% av fallen hos en kvinna hitta lämpligt donormaterial. För jämförelse, hos män, är donatorzonen lämplig i 80% av fallen.

Även om det är möjligt i tid kommer tekniken att gå långt framåt och för kvinnor blir transplantationen mer verklig.

Var det människor som följde ditt exempel?

Ja. Jag håller fortfarande kontakt med läkare från kliniken. Och enligt konservativa uppskattningar vände sig 40-50 personer efter mina inlägg till dem. Även om det fanns de som ansökte till andra kliniker. Därför är dessa siffror väldigt mycket ungefärliga.

Är du nöjd med resultatet?

Ja. Även om någonstans i djupet av min själ skärper det fortfarande vad jag skulle vilja vara ännu tjockare. Men med tanke på att processen bara får fart och har ökat 30-40% av vad som borde ha vuxit väntar vi, herre... Jag köpte nyligen en kam. Det verkar vara en bagatell. Men i min situation - det här är bara hela händelsen!

Stänga påpekar att jag är ännu yngre. Ja, och mitt inre humör har förändrats.

Tja, jag kan bara lägga till mig själv att jag är mycket tacksam för Oleg för denna erfarenhet och för att dela den så öppet med den.Nästa Artikel
Hur färgar håret med henna och basma? Foto steg guide