Hårtransplantation: jämförande metoder och utvärdering av resultat


Hårförlust och skallighet idag är ett av de vanligaste estetiska problemen. Enligt statistiken, vid 35 års ålder, har mer än 30 procent av männen uppenbara tecken på baldhet. Detta problem går inte ombi kvinnans sida: håret slutar oftast växa på grund av androgen alopeci, som ett resultat av misslyckade kosmetiska procedurer, hormonella störningar och andra orsaker. Hårtransplantation hjälper till att lösa problemet med skallighet.

Hårtransplantationsmetoder

För närvarande används följande metoder i estetisk medicin:

 1. Strip metod (operativ, FUT). Denna metod avser kirurgiska metoder.
 2. Icke-kirurgisk metod (HFE). Sömlöst sätt, utförs med hjälp av specialutrustning.
 3. Kombinerad (FUE). Kombinerar första och andra metoderna för hårtransplantation.

Låt oss mer ingående överväga var och en av ovanstående metoder.

Strip metod Kärnan i metoden är att extrahera små fläckar av huden på baksidan av huvudet och dela dem i små bitar som innehåller från 1 till 6 hårsäckar (transplantat). Det är transplantat, och inte hela hudremsan, som är beredda för transplantation. Grafts av 4-6 folliklar bildar hår och 1-3 folliklar bildar en naturlig hårlinje. Den obestridliga fördelen med remsanoden är möjligheten att transplantera ett stort antal transplantat, vilket gör det möjligt att lösa problemet med alopeci efter en hårtransplantation, även med ett stort område av skallighet.

Denna metod har betydande nackdelar. Så består en av dem i ett begränsat antal folliklar - bara de som faller i transplantat används. När du installerar transplantat i kanalerna finns det ingen möjlighet att observera hårets tjocklek, såväl som riktningen av deras tillväxt. En annan nackdel är sannolikheten för infektion eller purulent inflammation, svullnad i ansiktet, som kan vara upp till 2 veckor. Eftersom operationen använder skärverktyg finns det stor sannolikhet för skador på nervändarna, vilket kan leda till förlust av känslighet och domningar i huden i upp till 6-12 månader. Ärr förblir vanligen efter operationen.

Icke-kirurgisk metod. Modern och minst traumatisk metod för hårtransplantation. Utvecklat för mer än 20 år sedan. Metoden möjliggör användning av hår från olika delar av kroppen. Transplantationerna för denna metod är direkt folliklarna och kombinationerna av hårrötterna. Kirurgisk ingrepp förväntas inte, vilket innebär - efter transplantationen kommer det inte finnas några ärr. En speciell mikrotool används för manipulering: Follikelintaget och transplantationen utförs med en speciell mikrotubule med en diameter på endast 0,5-0,8 mm. Icke-kirurgisk metod har ett antal fördelar, bland annat: möjligheten till upprepade transplantationer med fortsatt skaldethet, avsaknad av ärr, svullnad i ansiktet, huddomningar, smärta i interventionsområdet.

Kombinerad metod. En metod, som en remsa-metod, är i huvudsak en operation. Avlägsnandet av follikelföreningar utförs tillsammans med hudområden, men storleken på den senare är mycket mindre än vad gäller FUT. De resulterande transplantaten är uppdelade i transplantat, transplantation gjord i ett rutmönster. Eftersom hårsäckarna uppsamlas med hjälp av kirurgisk metod har den kombinerade metoden för hårtransplantation samma nackdelar som remsormetoden, men de är mindre uttalade: ansiktssvullnad, onaturlig lutning och hårtjocklek, ärrbildning, huddomningar, infektionsmöjlighet och utseende varbildning.

Hur hårtransplantation är klar: transplantationsstadier

Låt oss förstå hur hårtransplantation sker med varje metod som beskrivs ovan.

Strip metod

Transplantation med denna metod består av 7 steg:

 1. Ett donorområde i huvudets baksida är att förberedas.
 2. Därefter markeras hudflikens område, vars längd är som regel 20-25 cm och bredden är 1,5 cm.
 3. Operationen utförs under lokalbedövning.
 4. En hudremsa extraheras och avlägsnas med en skalpell, och kosmetiska sömmar appliceras på såret.
 5. Den resulterande klaffen är uppdelad i transplantat (follikulära anslutningar) lämpliga för transplantationsstorlek.
 6. I mottagarens hud (dvs värd) zon bildas kanaler med en skalpell eller ett speciellt instrument.
 7. Med hjälp av mikrokirurgiska pincett implanteras implantat i de bildade kanalerna.

Varaktigheten av en sådan operation är i genomsnitt 3-4 timmar, och rehabilitering tar 2 veckor. Från kliniken kommer patienten emellertid att kunna omedelbart återvända hem, begränsningar är endast pålagda när man besöker bastun, solarium i 3 veckor, det är också förbjudet att lyfta tunga föremål och aktivt delta i sport. Emellertid är remsormetoden en ganska traumatisk metod för hårtransplantation, eftersom donormaterialet är hela bitar av hud med hårsäckar. Detta sätt och ganska smärtsamt. Ärr i hårbotten, varifrån klaffen togs för transplantation, är också oundviklig, men de kan döljas under håret.

Icke-kirurgisk metod

Tidskrävande process som möjliggör ett naturligt resultat utan synliga oestetiska konsekvenser av operationen. Metoden innehåller också flera steg:

 1. Alla manipulationer utförs under lokalbedövning.
 2. Hudens yta är speciellt förberedd.
 3. Med hjälp av en förstorande optisk enhet väljs friska folliklar från den ockipitala regionen. Hårfolliklarna samlas in utan snitt: En speciell mikrotubule (mikrostans) används för detta, vars lumendiameter är högst 0,8 mm.
 4. De resulterande folliklarna sorteras efter antalet rötter (från 1 till 4), som under hårtransplantation kommer att skapa den nödvändiga densiteten och densiteten.
 5. Transplantation utförs med användning av mikrotubuli (mikropunch), som bildar mikrokanaler.
 6. Ett specialverktyg (implantat) med en diameter på upp till 0,8 mm bildar djupet på ytan, lutningsvinkeln och hårväxten.

Hela proceduren tar i genomsnitt 8 timmar och är, som redan nämnts, smärtfri. Detta gör att patienten under återhämtningsperioden kan delta i vardagliga aktiviteter.

Kombinerad metod

I huvudsak är FUE en hårtransplantationskirurgi, även om den kombinerar båda ovanstående metoder:

 1. Givarområdet förbereds.
 2. En speciell enhet - en stans (diametern är från 0,5 till 5 mm) används för att samla föreningar av hårsäckar tillsammans med hudområden.
 3. Med en diameter på mer än 1,5 mm delas transplantaten i separata transplantat.
 4. Graft implanteras i mottagarzonen i ett rutmönster.
 5. Operationen utförs under lokalbedövning.

Förfarandet tar i genomsnitt upp till 5 timmar, varefter patienten får gå hem. Det är dock nödvändigt att komma ihåg några begränsningar i den postoperativa perioden (samma som med FUT-metoden), eftersom kirurgisk ingrepp utfördes.

Resultaten och konsekvenserna av hårtransplantation på olika sätt.

Eftersom hårtransplantation vanligtvis utförs för estetiska ändamål är dess resultat och konsekvenser en viktig faktor när man bestämmer sig för en viss metod. Tänk på vad som väntar patienten i den postoperativa perioden.

Vid slutet av operationen med en remsa-metod appliceras en särskild bandage på mottagningsområdet (mottagaren), vilket avlägsnas efter 3 dagar. Vidare kommer de tre första dagarna att känna sig obehagligt i suturområdet, och smärtsamma skorpor kommer att dyka upp i det transplanterade håret, och ansiktsvullnad kan också vara oroande, vilket i vissa fall kommer att ta upp till två veckor. Efter operationen blir huden i mottagarzonen lik den orangefärgade skalen på grund av de många ärren, och den formade ärr i givarsonen tillåter inte en kort hårklippning.

För att undvika kirurgernas ansträngningar förgäves, är det nödvändigt att observera några rekommendationer, till exempel, att inte tvätta håret i 72 timmar, eftersom även en svag duschström kan skada fortfarande mycket sårbara folliklar. I allmänhet bör hemläget observeras i ca 5 dagar, men sömmen avlägsnas först efter två veckor.

Det kommer att vara möjligt att utvärdera resultatet i 3-4 månader, när hårsäckarna kommer att rota, kommer de transplanterade håren att falla ut och nya, friska kommer att börja växa på plats. Eftersom folliklarna tar en ganska lång tid att ta rot i FUT-metoden, börjar hårväxt efter transplantation först på 2-3 månader. Maximalt möjligt avslag överstiger inte 10% av det transplanterade håret.

Om alopeciområdet är tillräckligt stort kan en andra operation krävas, som utförs på 6-8 månader. En sådan operation är emellertid inte alltid möjlig på grund av en formad ärr i det ockipitala området och följaktligen en reduktion i givarområdet.

Perioden för postoperativ läkning med den kombinerade metoden varar i genomsnitt 7-10 dagar, vid vilken tid skorpor bildas i givar- och mottagningszoner, som efter en tid försvinna självständigt. Också under de första 2-3 dagarna på donatorområdet måste du ha ett bandage för att undvika infektion. Tvätta håret ska vara ett speciellt schampo på rekommendation av en läkare.

Efter 3 månader efter hårtransplantation blir resultatet synligt. Avslaget, som i den första metoden, överstiger inte 10%. Den kombinerade metoden brukar användas för att fylla små områden av skallighet (i genomsnitt upp till 500 transplantat), så i vissa fall kan en andra operation vara nödvändig. Det kan utföras om 5-8 månader och är begränsat endast av närvaron och storleken av ärren i givarzonen.

Modern HFE- eller icke-kirurgisk metod ser mest fördelaktig ut. Efter operationen, med denna metod för hårtransplantation, kan patienten nästan omedelbart börja sin vanliga dagliga verksamhet. Det finns inga smärtsamma förnimmelser, både inom donatorn och mottagaren. Uaestetiska ärr, ärr på dessa ställen förblir inte, endast små punkter är synliga, vilket kan jämföras med en nålpinne. Dessa poäng försvinner inom 3-5 dagar. Överlevnadshastigheten för folliklar med denna metod når 98%, och resultatet kan bedömas nästan omedelbart.

Den obestridliga fördelen med HFE-metoden kan också kallas hårets naturliga tjocklek och den korrekta riktningen av deras tillväxt. Tjockleken uppnås på grund av förfarandets särdrag, som placerar 75-80 hår per 1 cm 2 med en naturlig densitet på 100 hår per 1 cm 2. För jämförelse, med operationsmetoderna för hårtransplantation på huvudet placeras inte mer än 30-40 hår per 1 cm 2, eftersom kirurgen endast kan använda de folliklar som har fallit in i transplantat. Håravfall med HFE överstiger inte 2,5%, medan man med arbetsproceduren kan nå 35% och med den kombinerade metoden - 75%.

Hur mycket kostar hårtransplantation kirurgi?

Svaret på frågan om hur mycket kostnader för hårtransplantation beror på den valda metoden och regionen. Således beräknas priset på en operation som använder FUT- och FUE-metoderna baserat på kostnaden för transplantatet. I det första fallet är den uppskattade kostnaden för transplantatet 75-115 rubel, i andra 135-170 rubel. Men endast individuellt kan du beräkna det önskade antalet implantat för en patient. I genomsnitt kostar hårtransplantation i Moskva med operativa metoder från 55 tusen rubel.

Kostnaden för hårtransplantation med den minst traumatiska HFE-metoden börjar också från 55 tusen rubel (130-150 rubel för en transplantation). Det slutliga priset bör dock förhandlas med läkaren: i vissa fall kan beloppet överstiga 200 tusen rubel.

Moskva hårtransplantationskliniker

Det finns många kliniker i Moskva som behandlar hårtransplantation. När du väljer, bör du inte vägledas endast efter pris. Svara på frågan: Hur mycket kostar hårtransplantationen på huvudet, kan vi sakna en annan fråga: Hur bra kommer operationen att utföras? Och är det värt att göra operationen i kliniker där de inte ger garantier, sluta inte ett kontrakt eller erbjuda priser 2 gånger lägre än de genomsnittliga marknadspriserna? Det är säkrare att kontakta en beprövad klinik där tjänsten utförs på högsta nivå, en individuell inställning tillämpas på varje patient. En sådan klinik är exempelvis Hair for Ever (HFE). Dessutom är det den enda kliniken i Moskva som använder icke-invasiv HFE-teknik. När du går till kliniken får du resultatet du drömde om: ingen gissade någonsin att håret transplanterades. Mer information om tjänsterna finns på hemsidan hfe-hfe.ru.

Clinic CFE. Licens från Moscow Department of Healthcare nr. LO-77-01-011167 daterad den 29 oktober 2015

Hårtransplantation: en beskrivning av metoderna

Tjockt hår är naturligt för oss: de dekorerar, förädlar vår bild och med sin attraktionskraft medför framgångsrikt personlig glädje och karriärtillväxt. Därför är det mycket lämpligt när man tappar dem, plastikkirurgi eller en sömlös hårtransplantation.

Den sociala aspekten är avgörande för att välja hur man ska bli av med att tunna håret.

Naturligtvis är transplantation ofta oundviklig:

 • vid misslyckade försök att vakna sovande lök med medicinska metoder;
 • med huvudskador, brännskador.

Men med androgenetisk eller fokal alopeci (patologisk förlust) borde du inte fördöma dig själv till livslånga blockerare med reduktaser.

Orsaker till transplantation

Det prestigefyllda arbetet med respektabla kunder och ständigt ansvarsfulla förhandlingar, affärsverksamhet och liknande villkor motiverar de operativa hårförlängningarna.

Först klargör vi orsakerna till den snabba gallringen av hårbotten:

 • åldersförändringar
 • en sjukdom
 • påverkan av yttre faktorer.

En hårtransplantationsklinik ger livstidsgaranti, men vi kan upprepa operationen enligt vår önskan sex månader senare.

Ofta påverkas av skaldet tempel och krona, och ibland även bland unga människor. Med fokal "drifting" alopeci, kommer vi ständigt att behöva transplantation, eftersom köldens centrum kommer att uppstå i ett annat område. Och med ytterligare nedfall kan vi täcka ärren med en kvalitet peruk (se även artikeln "Hår på templen: kampen mot förlust och formen av spektakulära moderna hårklippningar").

Plast patchwork metod

Donatorn är patienten själv, då överlevnadsfrekvensen är bäst och avslaget uppstår inte.

Ibland är den enda vägen ut hårtransplantation, hårtransplantationer från baksidan av huvudet eller sidorna, som de mest osynliga och "tätbefolkade" områdena.

Funktioner av metoden

 • Vid kronan - kroppens högsta extrema punkt - flödes blodet långsammare. Följaktligen är folliklarna underupplied och deras hår faller ut.
 • Det har visat sig att folliklarna på sidorna och på baksidan av huvudet inte svarar på hormonet dihydrotetosteron, vilket innebär att de heller inte kommer att falla ut i de främre parietala regionerna. Dessutom har deras skyddade anatomiska läge med god blodtillgång, det vill säga god näring, gjort dem oskadliga.
 • Norwood-Hamilton-skalaen indikerar att även med 7 grader androgenetisk alopeci finns det alltid en hälsosam tjock hårfälg. Och det är hon som är idealisk för transplantation.
 • För att transplantera hår sönder en plastikkirurg en del av skallig hud och i sitt ställe från nacken övergår håret med sina lök. Såren på baksidan av hans huvud syr han.
 • Mängden beror på densiteten hos givarens område hos patienten.

Effekter av operationen

Kom ihåg att hårtransplantationsresultatet ibland är märkbart på grund av ärrbildning. De är svåra att kompensera, eftersom hårbotten är så tunn och dess feta lager är svagt. Dessutom kan sjuka transplantat som dockor ses längs delningen, det är oattraktivt, inte estetiskt.

Andra konsekvenser av denna operation måste upplevas:

 • några månader efter transplantationen kommer transplanterade hår att falla ut och växa bara 3 månader senare, eftersom hårväxt är denna fas av telogen;
 • en transplantation kommer inte helt att återställa frisyrens densitet, eftersom folliklarna dör, både under operationen och efter det.

Det här är en bra metod, men vi måste alltid ta hand om de transplanterade områdena med egna händer, eftersom sömmen kan bli utsatta.

Människor under 30 år som är benägna att androgenetisk alopeci ska bli av med hårkomplexets gallring. Först behandlas terapeutiskt av orsaken till hårets fall, och sedan med operationen ökar vi håret för att inte tunna de redan sydda trådarna.

Sömlös autotransplantation

På bilden - metoden för autolog transplantation av folliklar utan kirurgi.

Byggandet av FUE-vägen kostar 3-12 tusen dollar. Men det är den sömlösa transplantationen som är optimal för att eliminera bala fläckar. Dess främsta fördel är att ärr och ärr inte kommer att uppträda på huden.

Metod Beskrivning

 • Nu är den icke-kirurgiska metoden särskilt efterfrågad, när hårsäckarna skärs ut, inte med en bit hud, men separat med vardera specialverktyg.
 • En sådan transplantation varar länge, eftersom kirurgen väljer de bästa folliklarna. Dessutom bör givarplatsen vara tjock.
 • Denna innovativa sömlösa transplantation utförs med speciella sprutor. Doktorn tar bort lök från de förtjockade områdena och går in i den drabbade skallen på platsen.
 • Den obestridliga fördelen med metoden i avsaknad av transplantationsspår är att det inte finns några nedskärningar, små sår kommer att läka snabbt och det transplanterade håret faller inte ut, de snabbt och enhälligt tar rot.

Med en mikrokirurgisk tång implanteras ett transplantat med lökar i den formade kanalen.

Var uppmärksam! Den sömlösa metoden kommer inte att spara, när den är gallrande, från sjukdomar som ännu inte har botats och att den aggressiva kemiska verkan inte har eliminerats.

Första gången efter mikrokirurgi

Vid slutet av transplantationen bör kirurgens instruktioner utföras mycket exakt.

 • Patienten lämnar omedelbart hem, men hans läkarundersökning krävs nästa morgon.
 • Lokalbedövning har ryggsmärta i 4-8 timmar, och psykologiskt måste vi vara beredda på tillfälligt obehag.
 • De första dagarna är noga med att tvätta mitt huvud innan du lägger dig: försiktigt täcka det med skum av barns tvål.

Ansiktstransplantation

Våra ögonbryn definierar individualitet, skönhet och ansiktsuttryck.

Tyvärr är ögonbrynen också sårbara av negativa faktorer, externa eller interna.

Och för män krävs ansiktshårtransplantation för att korrigera ett mustasch eller skägg med en brännbar frånvaro av hår där. Detta händer med ärftliga egenskaper, brännskador, skador eller hudsjukdomar.

Högkvalitativa kirurger gör denna transplantation "smycken", sömlösa metoder. Tekniken för att transplantera friska lökar från givardelen till ansiktet liknar det förfarande som redan beskrivits. Men det finns nyanser i principerna om tillväxt och struktur.

teknik

Ögonbryns hårtransplantation kommer att lyckas återställa det naturliga utseendet eller bilda den önskade nya.

 • Kärnan i operationen i samlingen av donorfolliklar och deras implantation i mottagarzonen. För att göra detta behöver du 50-350 transplantat.

Var uppmärksam! Håret i ansiktet är tunnare, så bara glödlamporna från nacken eller bakom öronen är perfekta.

 • För att förbättra effekten av den absoluta naturligheten hos hårbildningen söker experter bara folliklar med 1-2 hår.
 • Priset för förfarandet ökas med en hastighet av 70-150 rubel för 1 graft. Det vill säga den totala kostnaden för 8-60 tusen rubel.

Efter transplantation

 • Framgångsrik engraftment är möjlig med noggrann hårvård under de första dagarna. Därför måste även intensiv förbränning och klåda vara uthärdad och inte repad detta område så att de transplanterade håren inte kommer att falla ut.
 • Hårbotten i ansiktet är vinklad, så vi sätter graven i samma riktning med geler.
 • Vi förkortar regelbundet ögonbryns vegetation med manikyrsaxor.
 • Som regel är det bara en engångstransplantation som är nödvändigt för att bilda omslag. Men ibland med fullständig förlust krävs ett efterföljande korrigeringsförfarande efter 3 månader.

slutsats

Hårtransplantationsmetoden är ganska effektiv. På bilden: Hugh Laurie utnyttjade transplantationen.

Bara med ineffektiviteten av alla kända terapeutiska metoder, låt oss vända sig till operationsplasten. Terapeutiskt smidigt ålderns påverkan och eliminera effekten av faktorer. Alla dessa förhållanden kommer att stärka håren som transplanteras av operationen (lär dig hur man skrubbar hårfärgen från kroppen).

En sådan hårtransplantation hemma är omöjlig. Och alla problem efter transplantationen är kopplade till hygienintrång på sjukhuset och under vår efterföljande självomsorg: endast perfekt renlighet minskar sannolikheten för infektion. Videon i den här artikeln kommer att introducera oss till transplantationsteknologikursen.

Priset på frågan är hur mycket hårtransplantation på huvudet för män?

Alopeci hos män kan utvecklas till ett sådant stadium när medicinska och fysioterapeutiska behandlingsmetoder kommer att vara inaktiva. Detta händer med djup skada på hårrötterna och deras oförmåga att självständigt producera friskt hår.

Under dessa omständigheter är den enda effektiva behandlingen för skallighet fortfarande kirurgi - hårtransplantation. Många är intresserade av kostnaden för detta förfarande, och vi pratar om det i artikeln nedan.

Indikationer för hårtransplantation

Hårtransplantation på huvudet hos män är ordinerad i de sena stadierna av androgen alopeci, när folliklarna skärs av epitelet och blir oförmögna att producera hår även om patogena hormonella effekter utesluts och när blodflödet i hårbotten stimuleras.

Vid cicatricial apopection av traumatisk natur dör follikelns aktivitet också irreversibelt bort, och detta kan endast korrigeras genom kirurgisk ingrepp.

Med dessa två former av skallighet blir endast en del av huvudet frataget hår och det finns hälsosamma områden där det kan fungera som donatorområde under operationen.

Metodval

Verksamheten utförs på två sätt: lapptäcke (FUT) och sömlös (HFE och FUE). De skiljer sig i metoderna för att extrahera material från givarsonen och introducera det i det kala området.

Mer detaljerad information om varje metod som du hittar nedan.

patchwork

Med patchwork-metoden skärs hela hudområdena från donatorområdet och krossas till transplantat, vilka implanteras individuellt i huden.

Ett transplantat är en grupp folliklar från vilka flera hår spruter. Små transplantat är mer praktiska - de lämnar inte märkbara ärr i implantationsområdet och rotar lättare.

Verksamheten utförs i flera steg:

 1. Lokalbedövning administreras.
 2. Med hjälp av en skalpell, avlägsnas en hudflap från givarområdet.
 3. Donatorområdet sys.
 4. Flikskärverktygen är uppdelad i transplantat.
 5. Mikroöppningar är gjorda i den drabbade delen av huden.
 6. Maskiner placeras i hålen med pincett.

Operationen varar 6-8 timmar.

Hur mycket kostar en hårtransplantation på huvudet hos män genom patchwork-metoden? Detta är en ganska billig operation, men smärtsamt för patienten och förvärrar sitt utseende under en lång tid.

Ärr kommer att synas på huvudet i två till tre månader, tills det är täckt med en full hårlinje. Ärret i givarzonen förblir för alltid, vilket innebär en begränsning av antalet möjliga operationer: högst tre gånger under en livstid.

sömlös

Den sömlösa metoden har en låg chans att avvisa det transplanterade materialet, liksom en kort återhämtningsperiod. FUE- ​​och HFE-teknologier innebär inte att hudytor avlägsnas, men i stället tas endast hårfolliklar bort från givarsonen.

Under FUE-operationen extraheras grafterna med hjälp av ett specialverktyg - stans. Diametern på dess arbetsspets är lika med diameteren av folliklarna, vilket gör att du kan göra sitt staket utan att skada epitelvävnaden.

Därefter implanteras implantat i området av skallighet, på vilket mikropunktioner eller skärningar görs. Mikroskopiska ärr finns kvar i mottagningsområdet, men de är smärtfria och läker relativt snabbt.

HFE-metoden är mer komplicerad och involverar kirurgens noggranna manuella arbete. Håret samlas på samma sätt som med FUE, men deras implantation är annorlunda. Det utförs med hjälp av en implantat - ett verktyg med en diameter som motsvarar stansens diameter.

Denna enhet möjliggör införande av transplantat i huden på ett naturligt sätt utan att skada det. Med HFE-metoden bildar ärr inte i något område av huden.

Operationen är helt smärtfri, det behöver inte ens lokalbedövning, men den kan administreras på patientens begäran. Återhämtningsperioden varar bara 2-3 veckor, och håret börjar växa inom några timmar efter operationen.

Den största nackdelen med sömlösa metoder är komplexiteten i deras genomförande när de täcker det skalliga området av en betydande del av huvudet. Patienten kan också avstötas av den höga kostnaden för sådana förfaranden.

Valet av klinik beror på de ekonomiska möjligheterna och den valda metoden. På området för hårborttagning har turkiska institutioner rekommenderat sig bra, men det är viktigt att se till att de har alla internationella certifikat som bekräftar sina kvalifikationer.

Det finns kliniker i den ryska huvudstaden och provinsstäderna som kan utföra FUE-transplantation (Real Trans Hair) och HFE (Hair for Ever) -operationerna.

Nedan är en video som visar en sömlös hårtransplantation:

Förberedande förfaranden

Vilken metod som helst väljs innan operationen ska vara:

 1. Sluta röka och dricka alkohol (minst en månad före operationen).
 2. Applicera Minoxidil på huden (börja 3-4 månader före operationen, stanna 2 veckor).
 3. Ta prov för infektionssjukdomar och kontrollera blodpropp.
 4. Dagen före operationen kortas håret på givarplatsen till 3 mm.

Provpriser

Hur mycket kostar hårtransplantation för män? Kostnaden för hårtransplantation till män beror på klinikpersonalens auktoritet och kvalifikationer, liksom på transplantationsmetoden.

Typiskt visar kliniker priset för en enda transplantat för att få hela kostnaden för proceduren, du bör multiplicera den med det totala antalet transplantat, tillägga priset för nödvändiga läkemedel och underhåll i avdelningen i 2-5 dagar.

Antalet transplanterade transplantat bestäms av baldhetstalet (från 1 500 i 3 steg till 10 000 i den sjunde).

I tabellen presenteras en kort sammanfattning av priset på hårtransplantationer för män.

Hur transplanterar håret på huvudet

Vad är hårtransplantation på huvudet

Det mest intressanta är att testosteron delar upp glödlamporna i kronans område, medan strängar på baksidan av huvudet blir helt normala. Därför kan läkaren ta en del av glödlamporna på baksidan av huvudet. Det är, i området under kronan, där håret är tjockt nog, skärs en bit hår. Därefter fördelas glödlamporna jämnt på kronan, där det inte finns några folliklar.

Beroende på materialet som implanteras, och tekniken i sig, finns det flera transplantationsalternativ:

  Patchwork. I detta fall skärs en flik med strängar från en plats och delas upp i bitar. Därefter implanteras de i ett område där krullarna inte växer.

Kupig. Denna teknik kallas sömlös, eftersom lökarna väljs individuellt och introduceras också i temech och panna. Det finns inga sömmar.

 • Kombineras. Denna metod kombinerar alla två transplantationsalternativ. Det betyder att klaffen tas omedelbart och folliklarna implanteras individuellt på platser där håret inte är så mycket.

 • Indikationer för hårtransplantation

  Självklart är många män lugna om skallighet och komplicerar inte detta. Men en del av det starkare könet upplever smärtsamt förlusten av strängar. Det finns också många kvinnor bland klinikerna på klinikerna, eftersom det inte alls är bekant att se det rättvisa könet utan krus.

  Det finns många indikationer på transplantation:

   Förlust av hår på grund av skador, brännskador. Ofta, efter olyckor, på platser där det fanns sår, kvarstår djupa ärr som hindrar den normala tillväxten av strängarna. Hårfolliklar kan implanteras i dessa zoner.

  Bestrålning på grund av cancer. Vanligt resultat av kemoterapi och strålbehandling är helt eller delvis förlust av hår. I detta fall visas proceduren transplantation.

  Hormonella förändringar. Hos män faller håret ut på grund av den stora mängden testosteron i blodet. Därför kan patienten om så önskas vara transplanterade strängtransplantationer.

 • Bristen på skägg, ögonbryn. Otroligt nog, men det är möjligt att implantera lökarna och på platser där de växer ögonbryn, skägg.

 • Kontraindikationer för hårtransplantation

  Hårtransplantation är ett ganska komplicerat förfarande som kräver kompetens hos personalen. Det finns flera kategorier av personer vars verksamhet kan leda till katastrofala konsekvenser.

   Brott mot hudkoagulering. En sådan operation utförs inte, eftersom hårtransplantation är fylld med död som resultat av blodförlust.

  Diabetes mellitus. I denna sjukdom störs ämnesomsättningen, så de transplanterade lökarna överlever ofta inte. Platser av lås som tar inte läker inte länge.

  Psykiska sjukdomar Transplantation utförs inte om patienten själv drar ut strängar. Förfarandet är värdelöst när det gäller bestående och maniskt missnöje med deras utseende.

  Intolerans mot anestesi. I vissa sjukdomar i hjärtat är alla typer av anestesi kontraindicerade, så det är omöjligt att utföra operationen.

 • Tonåren. Upp till 15 år transplantation utförs inte, eftersom hormonsystemet inte fungerar korrekt och det är svårt att förutsäga resultatet av operationen.

 • Huvudtransplantationsmetoder

  Patchwork-metoden kan betraktas som klassisk, som nu sällan används, vilket är förknippad med en lång period av rehabilitering och närvaron av ett postoperativt ärr - det vill säga en anständig ärr kvarstår på flikens samlingsplats med lökar. Lite senare uppfanns en annan metod, under vilken donorfolliklarna extraherades med en maskin som skar små bitar av hud med lökar. Om du inte vet om du ska ha en hårtransplantation eller om du är osäker på metoden, kontakta en kirurg.

  HFE icke-kirurgisk hårtransplantation

  Tekniken är mycket vanligt, eftersom det gör det möjligt att helt återställa den naturliga densiteten hos lockar. Ärr och ärr förbli inte, och håret ser naturligt ut. Med denna metod för hårtransplantation är det möjligt att uppnå en densitet på 70-150 hår per kvadratcentimeter av huden.

  Vi kan säga att nästan hela proceduren utförs manuellt. Det är att håret extraheras med kirurgens händer. Det är därför som procedurens varaktighet når 7 timmar.

  Kirurgen använder en speciell piercer för att extrahera grupper av folliklar för hand. Piercerens diameter är 0,5-0,8 mm, därför kvarstår sår på plats där donatorlökarna avlägsnas, som om de injicerades, därefter läker de helt utan märken och ärr. Därefter är de utdragna folliklarna redo för transplantation - implantation utförs med hjälp av en speciell enhet Choi. Detta är en implantat med ett stort antal nålar, som innehåller folliklar.

  Vid användning av HFE-hårtransplantationsmetoden är det möjligt att justera djupet och vinkeln på hårinsättningen. Detta gör att du kan göra krullarna naturliga och hårfina.

  FUT hårtransplantation kirurgi

  Detta är ett kirurgiskt ingrepp där donatorlökar tas från baksidan av huvudet eller patientens tidsmässiga del och implanteras i alopeciområdet.

  En läkare under allmän eller lokalbedövning i nacken eller tempel skär en hudremsa. Därefter skärs stycket i små partiklar, som sedan implanteras i områden där det inte finns några folliklar. Området där materialet togs sys. Det finns ett ärr på denna plats, men det är nästan omärkligt om patienten bär en frisyr med en hårlängd på mer än 1 cm.

  På detta sätt är det möjligt att uppnå inte mycket stor hårdensitet. För 1 kvadratcentimeter är antalet hår 60-70 stycken.

  FUE sömlös hårtransplantation

  Denna metod innefattar utvinning av givarhår och deras användning av transplantat, det vill säga små kluster av folliklar. Samtidigt finns det ingen ärr på baksidan av huvudet.

  En unik procedur möjliggör punkt-till-punkt-val av folliklar på de hårigaste ställena och injiceras i områden där håret inte växer. Det visar sig att det är möjligt att transplantera håret inte bara från huvudet utan även från kroppen. Det vill säga, om det inte finns tillräckligt med folliklar på huvudet, tas de från bröstet eller bakifrån.

  Förfarandet är långt eftersom folliklarna appliceras internt. Den tas bort tillsammans med en liten läderväska med en speciell apparat. Sedan sätts håret in på den plats som läkaren tidigare märkt med en nål. Denna nål gör att du kan justera djupet av nedsänkning och riktning av trådarna.

  Efter transplantation växer håret som vanligt. Och med tillkomsten av denna procedur var det möjligt att uppnå maximal hårdensitet.

  Kombinerad hårtransplantation

  Kombinerar metoder för hårtransplantation enligt metoderna FUL och FUE. Läkare anser denna teknik som den mest effektiva. Genom en kombination av sömlösa och suturmetoder är det möjligt att uppnå ett naturligt utseende på håret med smidiga övergångar från flytande till tjocka platser.

  Under proceduren väljs små fläckar i nackområdet och implanteras på platser där det inte finns några strängar. På konturen och i templets område introduceras glödlamporna genom metoden med användning av nålar.

  Till skillnad från suturmetoden skärs strimlorna små. Vidare är dessa bitar av folliklar uppdelade och inbäddade i skaliga ställen. Inom pannan och i den tidsmässiga delen sätts folliklarna in med hjälp av Chio: på dessa ställen är det möjligt att uppnå en naturlig gallring av håret, för här växer de inte så tjocka som på kronan.

  Tack vare metoden kan du välja hår från kroppen för att tjockna i pannan och templet. Dessutom transplanteras kroppshår för att återställa ögonbrynens eller ögonfransarnas tillväxtlinje.

  Artificiell hårtransplantationsmetod

  Konstgjort hår som är skapat av biosyntetiska material används för implantation. Detta är en av de typer av polymerer som perfekt uppfattas av kroppen och avvisas inte av dem. För närvarande är Medicap artificiella implantat officiellt godkända.

  Eftersom dessa inte är naturliga krullar kan immunsystemet "ta upp armar" mot främmande kroppar, varför varje patient gör ett test. Läkaren ger 100 hår och patienten övervakas. Om det inte finns någon allergi och blödning utförs en fullfjärdig operation vid implantation av artificiellt hår.

  Längden på det konstgjorda håret är 15-45 cm. Det är möjligt att välja den lämpligaste färgen och skuggan. I ett förfarande kan läkaren plantera upp till 8 tusen hår. I slutet av håret finns en keratinkapsel, vilket minimerar risken för irritation och en allergisk reaktion.

  Implementeringen utförs med hjälp av en speciell apparat. Konstgjort hår är fastsatt i huden genom en speciell krok på spetsen av tråden. Efter inläggning i dermis är kroken knäckt, vilket förhindrar att falla ut.

  Denna teknik rekommenderas för kvinnor med androgen nestning typ av skallighet.

  Regler för att förbereda hårtransplantationsproceduren

  I allmänhet utförs registreringen för hårtransplantation i flera månader. Men det betyder inte att förfarandet är enkelt och du väntar bara på operationens dag. Det finns en lista över aktiviteter som kommer att förbereda sig för intervention.

   En månad före operationen måste du skicka ett komplett blodtal. Vi behöver också resultaten av test för HIV, syfilis, hepatit B och C.

  Före operationen utförs ett test för förekomsten av en bedövningsallergi. Läkemedlet väljes baserat på patientens allmänna tillstånd.

  Om det behövs, ett samråd med terapeuten och endokrinologen. Patienten ska informera kirurgen om eventuella sjukdomar och kontraindikationer.

  Två veckor före operationen stoppas läkemedel som minskar blodkoaguleringen. Ta inte läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra.

  En vecka före hårtransplantationen ordineras patienten med en låg kolhydratdiet och äter stora mängder fiber.

  Dagen före operationen är att minska vätskeintaget. Ät tidigt på morgonen.

 • 2 timmar innan ingripandet får inte äta något och konsumera flytande.

 • Hur utförs hårtransplantation?

  Hårtransplantation hos kvinnor och män är lite annorlunda. Detta beror på de olika orsakerna till baldness och mekanismen för håravfall.

  Hur transplantat håret i kvinnans huvud

  Kvinnor är mycket mindre benägna att gå till läkare för hårtransplantation. I grund och botten söker det rättvisa könet hjälp av en kirurg efter lyftning, ögonfransförlängningar och ögonbrynstatuering, eftersom efter dessa procedurer är det ofta nödvändigt att reparera eller korrigera hårlinjen.

  Förfarandet för hårtransplantation i kvinnans huvud:

   Införandet av anestesi. Detta kan vara lokal eller allmän anestesi. Efter att patienten somnar, kommer kirurgen att behandla huvudet med ett antiseptiskt medel.

  I vissa fall rekommenderas att skära eller raka håret. Detta underlättar avlägsnandet och införandet av hår.

  Med hjälp av apparaten extraheras hårfolliklarna från nackområdet och en hårlinje bildas i templen och pannområdet.

  Därefter inför läkaren resten av håret med ett tunt nålrör. Därefter förtjockas håret med hjälp av folliklar som tas från kroppen.

 • Efter en fullständig transplantation behandlas patienten med ett antiseptiskt medel och förbandet fixeras.

 • Efter 2 dagar släpper patienten hem, där hon kan återgå till det normala livet.

  Hur är hårtransplantation hos män?

  Män är mer benägna att besöka kliniker som specialiserar sig på hårtransplantation. Det är associerat med testosteron. Det är detta hormon som bidrar till håravfall hos män, och i åldern 30-40 faller de ut i kronans område - på dessa ställen bildas balding.

  Förfarandet för hårtransplantation hos män:

   Ursprungligen hårborttagning med rakhyvel. Valfri rakning allt. Oftast avlägsnas hår i det område som donorhår kommer att samlas in.

  Därefter utför läkaren med en markör platsens layout, var och var håret ska transplanteras.

  Därefter torkas huden med ett antiseptiskt medel, och kirurgen fortsätter att extrahera grupper av folliklar från givarområdet.

  I små grupper med Chio-maskinen introduceras folliklar i området med alopeci.

  Initialt sätts folliklar in längs curls tillväxtlinje. Därefter förtjockas de - för dessa ändamål kan lökarna från kroppen användas.

 • Efter proceduren behandlas huvudet med ett antiseptiskt medel och en steril förband appliceras.

 • Några dagar senare kommer patienten att vara på sjukhuset.

  Sköter om transplanterat hår

  Några veckor senare tas standardvård för de transplanterade glödlamporna. Men omedelbart efter ingreppet är det nödvändigt att spendera mycket tid på lock och följa vissa regler.

  Regler för vård av transplanterat hår:

   Omedelbart efter ingreppet utfärdas en speciell huvudstödspudde. Detta beror på det faktum att du inte kan sova på ryggen - detta bidrar till ökad friktion inom transplanterade transplantat.

  Nästa morgon efter operationen visar transplantatorn hur man applicerar lotion och tvätta trådarna: 20 minuter före tvätt appliceras en hudkräm för att avlägsna huden, varefter trådarna tvättas med hjälp av hypoallergen schampo utan natriumlaurylsulfat och parabener.

  En vecka efter operationen rekommenderas inte tung träning. Patienten får läsa och arbeta på datorn.

 • En annan 2 veckor efter operationen kan inte bära snäva hattar. Hemma eller på kontoret ska vara utan bandage eller lock. Detta kommer att förhindra infektion och skada på transplanterade transplantat.

 • 2 veckor efter manipuleringen kan du återgå till normalt liv. Vård för transplanterat hår är detsamma som för vanligt hår.

  Resultat efter hårtransplantation

  Resultaten efter hårtransplantation beror på metoden och transplantatorns erfarenhet. Av stor betydelse är organismens individuella egenskaper.

  Förvänta dig inte att huvudet efter hårtransplantation kommer att vara som i hans ungdom. Mest sannolikt kommer krullarna att bli mer sällsynta. Detta beror på det faktum att folliklarna tas från det mest förtjockade området och transplanteras till det skalliga området.

  De bästa resultaten kan uppnås med hjälp av folliklar för transplantation, inte bara från huvudet utan också från kroppen. Korta hår kan transplanteras till tempel och panna.

  I genomsnitt, efter transplantation av en kvadratcentimeter av huden, kan 60-70 lökar transplanteras. I vissa fall kan denna siffra nå 150 hår.

  Om det finns hormonella problem, då efter hårtransplantation, ordineras hormoner. Detta gäller kvinnor som har förlorat håret som ett resultat av hyperandrogenism. Annars kan strängarna falla igen.

  Hur hårtransplantationer - se videon:

  I vilka fall kommer hårtransplantation på huvudet?

  Ökad håravfall är en källa till konstant stress. Med tiden bildas djupa skalliga fläckar på huvudet, skalliga fläckar och det är inte längre möjligt att stoppa balding med konventionella metoder. Men estetisk medicin står inte stilla, och de senaste decennierna har moderna metoder för håråterställning med transplantation uppträtt. Hårtransplantation på huvudet utförs i specialkliniker och gör det inte bara möjligt att effektivt lösa problemet med skallighet utan också att gömma kosmetiska defekter (ärr, konsekvenserna av plastikkirurgi).

  Den första hårtransplantationen utfördes för mer än 50 år sedan i Japan. Detta experiment var en riktig revolution i kosmetologiens värld, för att det var tillåtet att uppfylla drömmen om miljontals människor och hjälpte radikalt att korrigera bristerna i utseendet. Idag, med hjälp av moderna transplantationsmetoder, kämpar de med skallighet, effekterna av brännskador eller skador på hårbotten, återställer ögonbryn efter tatuering, eller korrigera skägg och mustasch hos män. Låt oss ta reda på när hårtransplantation behövs, vilka metoder det används för, och finns det några kontraindikationer för förfarandet?

  Hårtransplantation på huvudet: när är proceduren nödvändig?

  Transplantation (hårtransplantation) är en mikrokirurgisk operation, under vilken egen eller donator hårsäckar injiceras i mottagarens hud. Effektiviteten av denna procedur når 98%, medan strukturen och tillväxthastigheten hos transplanterat hår inte förändras, fortsätter de att växa och uppdateras på ett naturligt sätt. Transplanterade strängar, även vid nära undersökning, kan inte särskiljas från vanligt hår.

  När behövs hårtransplantation kirurgi? Indikationer för proceduren är:

  • Androgen alopeci (alopeci);
  • Fokal och diffus alopeci;
  • Djupa skalliga fläckar på pannan och templen;
  • För hög hårlinje;
  • Cicatricial förändras i hårbotten efter att ha lidit skador eller sjukdomar;
  • Brist på hår i ögonbryn, skägg och mustasch hos män.

  Specialister rekommenderar transplantationsförfarandet för betydande håravfall, om några behandlingsmetoder är ineffektiva. I detta fall är transplantationen det enda sättet att återställa håret och korrigera utseendet på defekter.

  När är en hårtransplantation kontraindicerad?

  Kontraindikationer för hårtransplantation är följande tillstånd:

  • Förhöjning av kroniska hudsjukdomar;
  • Svår hypertoni
  • Onkologiska sjukdomar;
  • Villkor förknippade med blödningsstörningar
  • Allergi mot lokalbedövningsmedel;
  • Förekomsten av pacemakare eller andra hjärtimplantat;
  • Kardiovaskulära sjukdomar;
  • Diabetes, endokrin dysfunktion;
  • Psykiska störningar (neuros, obsessiva tillstånd);
  • Ålder under 20 år och över 70 år. Detta beror på det faktum att det vid en ung ålder fortfarande är omöjligt att bestämma omfattningen av skallighet noggrant, och hos äldre patienter finns det problem med vävnadsinplantering och risken för att deras avstötning ökar.

  Experter varnar för att hårtransplantation blir ineffektiv i fall där skallighet har uppstått till följd av kemoterapi eller strålning, eftersom hårets struktur som tagits från givarsonen har förändrats och de inte kommer att kunna lägga sig på den nya platsen.

  Donorzoner: Var får du ditt hår för transplantation?

  Hårtransplantation innebär överföring av hårsäckar till problemområden som utsätts för skallighet. För transplantation används patientens hår (transplantat) oftast, tar det från andra områden i hårbotten (från den ockipitala regionen).

  Ibland för transplantation tas hår från andra delar av kroppen. Donormaterial som tas från armar, ben, bröst, skönhetszonens yta. Men denna metod används sällan, eftersom det här håret skiljer sig från den vanliga tjockleken, färgen och längden. Om patienten inte har tillräckligt med livskraftiga hårsäckar, kommer håret för transplantation att tas från givaren. Men sådant donormaterial tar rot mycket värre, så risken för avstötning ökar många gånger.

  Egentransplanterat hår tar vanligtvis rot väl. I detta fall är återhämtningsperioden efter hårtransplantationskirurgi ganska kort, strängarna avvisar inte, faller inte ut och fortsätter att växa och uppdateras genom patientens liv. Resultatet efter transplantation är helt enkelt fantastiskt. En persons utseende förändras dramatiskt till det bättre. Du kan verifiera detta genom att titta på fotot före och efter hårtransplantation på många tematiska platser på Internet.

  Hur förbereder man sig för förfarandet?

  Före hårtransplantation kommer läkaren att ge rekommendationer som måste följas strikt. Framgången av operationen och eliminering av risken för komplikationer under återhämtningsperioden beror på detta.

  1. Om patienten var ordinerad läkemedlet Minoxidil för behandling av androgen alopeci, ska den avbrytas 2 veckor före den avsedda interventionen. Detta kommer att minska blodförlusten under operationen.
  2. En vecka före proceduren bör du sluta röka och dricka alkohol.
  3. Också 7 dagar före transplantation är det nödvändigt att utesluta användning av läkemedel som hjälper till att minska blodpropp.
  4. Före transplantation måste patienten genomgå tester och genomgå en medicinsk undersökning för att identifiera eventuella kontraindikationer.

  Om en kvinna ska ha en hårtransplantation, kommer läkaren att föreskriva ett antal ytterligare test. Detta beror på det faktum att svår håravfall i det fria könet inte beror på alopeci, men orsakas av ett antal sjukdomar där transplantation av hårsäckar är kontraindicerat.

  Hårtransplantationsmetoder

  Det finns flera metoder för hårtransplantation: kirurgisk, icke-kirurgisk och kombinerad. Alla metoder utförs i två steg. I det första steget avlägsnas hårfolliklar från givarområdet, i det andra steget implanteras de i alopeciasonen. Skillnaden mellan transplantationsmetoder ligger endast i metoderna för extraktion och implantering av hårsäckar.

  1. Operations- eller patchwork-metod (Strip-Strip). Dess väsen ligger i det faktum att avlägsnandet och implantationen av transplantatet utförs med hjälp av snitt.
  2. Icke-kirurgisk metod (HFE) - eller huvudlös hårtransplantation. Skillnaden i metoden är att donormaterialet samlas och transplanteras utan att använda snitt.
  3. Kombinerad metod (FUE). För transplantation avlägsnas hårfolliklarna utan snitt och de sätts in i alopeciazonen genom kirurgisk metod med hjälp av snitt.

  Låt oss dö på alla transplantationsmetoderna och berätta om deras fördelar och nackdelar:

  Strip metod (FUT)

  En av de första klassiska metoderna för transplantation. Denna metod anses vara den mest traumatiska och smärtsamma, eftersom en hudflik med hårfolliklar under förfarandet skärs ut från givarens område med en skalpell. Därefter uppdelas den upptagna remsan i mikroskopiska partiklar - mikrograver, vilka var och en innehåller en hårfollikel. Vidare i mottagarregionen tillverkas en mängd små stycken i vilka mikrograven sätts in med hjälp av pincett. Operationen tar från 4 till 8 timmar och sker i flera steg:

  1. Först, i huvudets baksida, utarbetas ett operativt fält, patientens hår i denna zon är kortsluten.
  2. Därefter bestämmer du och markerar hudflikens område. Standardstorleken är upp till 25 cm lång och 1,5 cm bred.
  3. Lokalbedövning utförs och en avsedd hudflik skärs ut med en skalpell.
  4. Såret sutureras med en kosmetisk söm.
  5. Ett specialiserat team av fem sjuksköterskor som opererar i operationen delar upp den infångade remsan av huden i enskilda partiklar (mikrografts) som innehåller en hårfollikel.
  6. På baldnessområdet med hjälp av kirurgiska instrument görs flera mikroskopiska snitt.
  7. Mikrografter med hårsäckar implanteras i det beredda området.

  Fördelen med denna metod är möjligheten att transplantera ett stort antal mikrografter, vilket gör att du kan stänga stora områden av skallighet. Patienten kan återvända hem dagen efter transplantationen. Den kosmetiska sömmen i nackområdet är täckt med hår, så det är omärkligt. På hårbaldens område fortsätter processen med hårintagning och restaurering i 7-10 dagar.

  Nackdelar med metoden och möjliga komplikationer

  Den största nackdelen med patchwork-metoden är oförmågan att observera en viss riktning och jämn tjocklek hos håret när man installerar transplantat i de bildade kanalerna. Med hjälp av skärningar eller punkteringar i donatorområdet kan inte mer än 50 hårpärlor per 1 cm2 placeras, medan hårets naturliga densitet är 100-120 folliklar per 1 cm2. Således visar det sig bara att maska ​​baldnessområdet och om ytterligare håravfall fortsätter, kan du behöva återanvända.

  Nackdelarna med FUT-metoden innefattar invasiviteten och risken att utveckla komplikationer i den postoperativa perioden, eftersom det finns risk för att infektera en infektion och utvecklingen av en purulent inflammatorisk process. Dessutom, efter proceduren, är det ofta svullnad i ansiktet, som kvarstår i två veckor. Rehabiliteringsperioden är lång och tar upp till tre månader, medan smärtan i hårbotten kan kvarstå under lång tid.

  Bland de möjliga komplikationerna är skador på nervändarna under avlägsnandet av en hudflap och bildandet av kanaler. Detta medför en känsla av nummenhet i huden i kron- och nackeområdet och huvudvärk som kan plåga patienten i 12 månader efter operationen. På huden, i samband med implantation av hårsäckar, efter heling, kvarstår lår och det har formen av en "apelsinskal". Dessutom tillåter hårtransplantation hos män med denna metod att korta hårklippningar inte görs, annars kommer en ärr synlig för andra, som bildas på baksidan av huvudet vid platsen för borttagning av huden.

  Icke-kirurgisk metod (HFE)

  Denna metod består i en sömlös transplantation av hårsäckar, som tas från donatorområdet utan ett snitt, med en speciell mikrotubule (mikrostans) med en lumendiameter från 0,5 till 0,9 mm.

  Först i donatorområdet väljs friska folliklar med hjälp av en förstoringsanordning och skär ut hårpärlorna en efter en, med en mikrostans med en roterande piercer, tillsammans med en liten bit av huden runt dem. Därefter görs mikroskopiska punkteringar i baldingområdet och transplantat med hårlök sätts in i hålen som erhålls med pincett. Denna transplantationsmetod låter dig uppnå den önskade densiteten (upp till 80 enheter per 1 cm2), ge strängarna rätt riktning, lutningsvinkeln och bilda önskad hårlinje. Som ett resultat av manipuleringar är det möjligt att säkerställa maximal naturlighet och det transplanterade håret är nästan omöjligt att skilja från naturliga strängar. Proceduren är i genomsnitt ca 8 timmar, under operationen används lokalbedövning.

  Fördelarna med metoden
  1. Efter borttagning av folliklar i givarområdet förblir endast små punkteringar som försvinner utan spår på 3-5 dagar.
  2. Huden på huvudet bevarar känsligheten helt, känslan av domningar är frånvarande. Komplikationer som puffiness eller huvudvärk observeras inte.
  3. Rehabiliteringsperioden är kort, tar i genomsnitt 2 veckor.
  4. Ärr förblir inte på platsen för hårfolliklarna, efter läkning blir hudytan smidig.
  5. Om håravfallet efter operationen fortsätter, kan du upprepade gånger utföra autotransplantation med denna metod.
  6. Icke-kirurgisk transplantation anses vara den säkraste, eftersom risken för komplikationer under återhämtningsperioden är minimal.

  brister

  Metoden har nästan inga brister. Den enda nackdelen är omöjligheten av dess användning på ett stort område av skallighet och med full alopeci.

  Kombinerad metod (FUE)

  Tekniken för en sådan operation består i uppsamling av hårfolliklar med en mikrostång med en diameter av 0,5 till 5 mm vid olika vävnadsnivåer i huden. Proceduren utförs utan snitt, vilket gör det möjligt att undvika bildandet av ett ärr. Om en stans med större diameter används (mer än 1,5 mm) är de beslagtagna implantaten uppdelade i separata transplantat.

  Området för transplantation framställs på samma sätt som med remsanoden. Det vill säga ett specialverktyg gör många små snitt i ett rutmönster. Därefter sätts hårsäckar in i de förberedda kanalerna.

  brister

  Nackdelarna med den kombinerade metoden är samma som vid användning av Strip-metoden, det vill säga puffiness och förlust av hudkänslighet är möjliga, men de är mindre uttalade. Efter operationen bildar lilla ärr vid implantatplatsen (som inte tillåter korta hårklippningar), risken för överflöd kvarstår, onaturlig hårväxt (felaktig lutningsvinkel) och otillräcklig hårdetsitet observeras.

  Rehabiliteringsperioden är också ganska lång (upp till 1,5 månader), men mycket mindre smärtsam. Den största fördelen med metoden anses vara mindre invasivitet jämfört med FUT-förfarandet (patchwork-metoden).

  Valet av transplantationsmetod utförs av en specialist med hänsyn till patientens individuella egenskaper, hårklackens tillstånd, typen av alopeci, baldnessområdet och eventuella kontraindikationer.

  Hur mycket kostar hårtransplantation?

  Kostnaden för hårtransplantation beror på många faktorer: klinikens nivå, personalkvalifikationer, hårtransplantationsmetod. En transplantation genom plåsteringen kostar mellan 80 och 150 rubel. Graftransplantation med FUE-metoden kostar i genomsnitt 100-200 rubel, och HFE-metoden kostar mellan 150 och 300 rubel.

  Den totala kostnaden för operationen omfattar samråd med en specialist, nödvändiga analyser och granskning före förfarandet.

  Var kan jag få en hårtransplantation?

  Hårtransplantation kan göras i Moskva och andra större städer där det finns specialkliniker med gott rykte och högkvalificerade specialister. Här är några av de mest populära ryska hårtransplantationsklinikerna:

  1. RealTransHair är den mest kända Moskva kliniken som erbjuder kvalificerad assistans inom hårtransplantation. Klinikpersonalen använder erfarna transplantatkirurger med ett oklanderligt rykte. Detta är en av de äldsta klinikerna där över 15 000 framgångsrika operationer har utförts under 20 års praktik. Hårtransplantation i "Real Trans Haer" utförs utan smärta och komplikationer, erfarna specialister arbetar med alla typer och steg i skaldethet. Kliniken erbjuder olika metoder för hårtransplantation: kirurgisk och icke-kirurgisk (sömlös). Real Trans Hair har utvecklat ett flexibelt rabattsystem som gör att alla patienter kan få den kvalificerade assistansen som behövs. Priserna på hårtransplantation i kliniken börjar från 120 000 rubel. Här kan du få ett korrespondenssamråd och en preliminär beräkning av kostnaden för förfarandet, för vilket det är tillräckligt att skicka ditt foto.
  2. "Bald head - no." Kliniken har funnits i över 10 år och erbjuder sina kunder de modernaste metoderna för hårtransplantation. Erfarna specialister tillhandahåller kvalificerad hjälp och använder både den klassiska patchwork-metoden (FUT) och den kombinerade metoden (FUE) i sitt arbete. Denna metod kompletteras med en modifiering av BHT, där håret tas från olika delar av kroppen. Den billigaste operationen i kliniken kostar 60 000 rubel.
  3. Hair for Ever - specialisterna på denna klinik erbjuder den mest avancerade och säkra metoden för hårtransplantation - sömlös transplantation (HFE). Alla manipuleringar görs manuellt, kirurger - transplantologer har den nödvändiga erfarenheten och regelbundet förbättrar sina färdigheter när de studerar utomlands. Den genomsnittliga kostnaden för operation vid Hair For Ever Clinic varierar från 130 000 till 180 000 rubel.

  Recensioner av förfarandet

  Granska №1

  Jag började växa skallig tidigt, i vår familj är den ärftlig. Både min far och farfar hade ett anständigt skallet huvud vid 40 års ålder. Jag var inte nöjd med en sådan utsiktsplats, och jag bestämde mig för att ha en operation, eftersom en märkbar skallig plats uppträdde på kronan och djupt tempel uppträdde i templen. Operation kära, jag transplanterades med en sömlös metod.

  Detta är det säkraste sättet, varefter ärrbildning kvarstår på huden och det finns praktiskt taget inga komplikationer. Dessutom var det viktigt för mig att rehabiliteringsperioden var så kort som möjligt. Allt gick bra, efter operationen på två veckor jag helt återhämtade, är det transplanterade håret inte annorlunda än det förlorade, och nu är jag helt nöjd med mitt utseende.

  Andrey, 32 år gammal - Moskva

  Granska nummer 2

  I barndomen brann jag med kokande vatten, på huvudet har det sedan varit ett hudområde där håret inte växer. Denna brist var orsaken till mina komplex, jag var tvungen att ständigt övervaka mitt hår och försöka täcka den skalliga platsen säkert med hjälp av olika knep.

  FUE hårtransplantation hjälpte till att lösa problemet. Operationen lyckades, det tog bara några veckor att återhämta sig, och nu finns det ingen spår av defekten.

  Inga, 36 år gammal - SPb

  Granska nummer 3

  Jag är en framgångsrik affärsman och bilden betyder mycket för mig. Jag tror att en man bör ta hand om sitt utseende, därför när de första tecken på baldness dykt upp, bestämde han sig för att transplantera hår. Operationen gjordes i en välkänd Moskva klinik, experter rådde den modernaste metoden HFE.

  Det är mindre traumatiskt och får uppnå det bästa resultatet. Nu har jag tjockt och vackert hår, precis som i min ungdom.  Nästa Artikel
  Vi behandlar hår hemma: tips, recept, rekommendationer