De bästa medicinerad mjällschampo som kan köpas på apoteket


Varje person åtminstone en gång i sitt liv mötte sådana problem som mjäll. Smala skaliga formationer är inte bara obehagliga i utseende, men kan också bli ett allvarligare problem i hårbotten i det avancerade skedet - skallighet.

För det första, människor som inte kunde undvika denna sveda, använder sig av att använda massmarknadsprodukter.

Kosmetika av detta slag har ofta mer nackdelar än positiva aspekter, så det är bättre att använda speciella terapeutiska schampon som kan köpas på apoteket. Vi har valt, enligt vår mening, de bästa mjällschampon som säljs i apoteket. Listan presenteras nedan.

Betyg av farmaceutiska mjällschampo

Så, du gick till apoteket och förlorade i ett stort urval av droger. Det mest effektiva sättet, som oftast rekommenderas av trichologer, kommer att beskrivas nedan.

"911"

Detta rengöringsmedel har en stark exfolierande effekt.

Dessutom är det utformat för att minska populationen av multiplicerade jästsvampar, som i sin tur är faktorer i utseendet av sjukdomar i hårbotten.

Shampoo för behandling av seborré, har en mycket mjuk komposition som inte irriterar huvudets hud, rengör effektivt mjäll och andra föroreningar i patientens liv. Det har ingen skadlig effekt på håret och hårbotten.

Sammansättningen av detta terapeutiska medel är: vatten, natriumlaurylsulfat, glycerin, kokosnötoljig fettsyraamid, björktjära, citronsyra, salt, stärkelse, Kathon CG-konserveringsmedel, parfym.

Behandlingsförloppet innefattar användning av schampo två gånger i veckan i en månad. Patienter som behandlades med detta läkemedel noterade effektiviteten, förbättrade hårets utseende i kombination med ett acceptabelt pris. Inga brister observerades. Kostnaden för mjällschampo på apoteket är inte mer än 110 rubel per förpackning.

"Mikozoral"

På grund av dess aktiva substans, som är ketokonazol, normaliserar detta schampo antalet jästsvampar på huvudets hud och bekämpar effektivt produkterna av deras vitala aktivitet, som är klåda, brännande känsla, rodnad.

Förutom den aktiva substansen ingår följande extra ämnen i kompositionen "Mykozoral": renat vatten, natriumlauretsulfat, saltsyra i låg koncentration, glycerin.

Mjölksbehandling utförs enligt samma regler som ovan beskrivna schampo: Det är nödvändigt att rengöra håret och hårbotten "Myozoral" två gånger i veckan, och genomgå en månadskurs.

Även om patienterna noterade den höga effekten av detta läkemedel, men det var inte utan brister.

Priset på denna behandling är något högre än föregående schampo. Kostnaden för schampo mot mjäll i ett apotek kommer att vara 150 rubel.

"Panthenol"

Detta läkemedel innehåller i sin struktur ett sådant oumbärligt verktyg som panthenol. I processen att komma in i kroppen blir till pantenotovoy syra.

Förutom att shampoo effektivt bekämpar mjäll har det också ett antal ytterligare egenskaper, bland annat: återställande av krullarnas struktur längs hela längden, stimulera tillväxten av nya strängar, en signifikant ökning av hårvolymen, vilket ger en lugnande, fuktgivande och närande effekt.

Förutom den aktiva substansen innehåller schampot: natriumklorid, renat vatten, mjölksyra, oxypon, kokamid och smaker.

Kategorin av befolkningen som behandlas med "Panthenol" noterade sin snabba åtgärd, som uppenbarades redan efter en vecka av medicinsk behandling. Antalet vita vågar på huvudets hud har minskat avsevärt, trådarna har blivit tätare, har fått ett volymetriskt utseende.

Den enda nackdelen som noterats av användarna är det höga priset på drogen. Läkemedelsschampo för mjäll, apoteket säljer till priset av i genomsnitt ca 400 rubel. Den rekommenderade behandlingstiden är en månad. Det är lämpligt att tvätta håret med det här verktyget varannan dag.

"Seborin"

Som regel är detta läkemedel idealiskt för ägare av fet hår. Dess effektivitet "Seborin" är skyldig till dess aktiva substans, som är Climbazol. Dessutom har läkemedlet starka adjuvanser.

Till exempel är salicylsyra känd för dess antiinflammatoriska egenskaper. Allantoin har en bra fuktgivande effekt, vilket är viktigt för att bekämpa mjäll och seborré.

Dessutom är läkemedlets struktur koffein och ett stort komplex av vitaminämnen, som har en regenererande effekt på hela håret.

Sjampoen tolkas som ett medel för ett professionellt varumärke och skapas av dermatologer, vilket gör det absolut säkert att använda och reducerar utseendet av allergiska reaktioner till nästan noll.

För det mesta var recensionerna för behandling med detta läkemedel positiva. Shampoo klarade sig bra med uppgiften och hade en ytterligare positiv inverkan på lockets utseende. Men en liten del av dem som använde var fortfarande olyckliga, för att schampo inte hjälpte till att bli av med mjäll.

För att undvika besvikelse behöver du rådfråga din specialist. Dessutom visade en viss kategori av människor att läkemedlets pris var för högt. Kostnaden för schampo från seborré i apoteket är 200 rubel, vilket är ganska acceptabelt för ett professionellt varumärke.

Detta läkemedel är lämpligt för daglig användning. Det finns inga restriktioner på kursen, behandlingen fortsätter tills problemet är fullständigt utrotat.

"Bioderma"

Detta läkemedel hör till varumärket professionell kosmetika. Produktens sammansättning skiljer sig åt i att i stället för det vanliga natriumlauratsulfatet, inkluderar caprylylglykol, som i sin tur är en mer naturlig och användbar substans. Dessutom innehåller havregryn aminosyror många mineraler och fördelaktiga vitaminer för hår.

Mjölksyra, som också ingår i kompositionen, ger mjukgöring av huvudets hud och deras hydratisering. Manitol, ett derivat av fruktos, regenererar hudceller som har skadats genom exponering för ultraviolett strålning.

Även i "Bioderma" finns prebiotika av naturligt ursprung. Men som något rengöringsmedel var sammansättningen av schamponet inte utan emulgeringsmedel och konserveringsmedel. Lyckligtvis är deras koncentration i denna beredning minimal. Mjölk elimineras på grund av det högaktiva komplexet av antifungala ingredienser. Vitamin B6 förhindrar återkommande av sjukdomen.

Vid de första behandlingsstegen är det nödvändigt att använda schampo upp till 4 gånger i veckan. Behandlingsperioden är en månad. Av bristerna noterades ett ganska högt pris på 1 500 rubel.

"Libriderma"

Detta schampo har sin effektivitet för zink i dess sammansättning. Dessutom rengör det helt strängar från avfallsprodukter.

Dess prestanda har bevisats av många patienter. Efter flera användningar visar Libridder dess effekt.

Dess sammansättning innehåller inte ämnen av artificiellt ursprung. Av bristerna observerades att schamponet inte skumbas väl. Priset på cirka 400 rubel verkade högt för vissa patienter.

"Dermazol"

En bra mjällschampo. Den aktiva substansen i läkemedlet är redan bevisat i kampen mot en stor population av jäst-ketokonazol.

Långvarig användning leder till att skadliga svampar dör. I regel är behandlingsperioden 3-8 veckor. Om det inte var möjligt att avhjälpa problemet efter det att det avslutades är det nödvändigt att tillgripa en annan behandlingsmetod.

Patienterna var mycket nöjda med schamponet, men vissa utvecklade en stor förlust av strängar, missfärgning av hår och kliande känslor. Under graviditet och amning är det lämpligt att välja ett annat läkemedel!

"Biocon"

Den aktiva ingrediensen i schampo är samma ketokonazol. En ytterligare fördelaktig ingrediens är tea tree oil.

Läkemedlet har fått mindre bra recensioner än sina motsvarigheter. Patienter noterade att "Biocon" inte helt klarar av problemet, efter att behandlingen och regenerativ kursens mjäll visas igen.

Av fördelarna kan vi göra en låg kostnad, vilket är mindre än hundra rubel, en fuktgivande effekt. Hur mjällschampo ser ut, du kan titta på det lilla fotot på vänster sida.

"Nizoral"

Huvudämnet är ketokonazol. Dessutom innehåller schamponet kollagen, utformat för att stärka hårlinjens struktur, liksom imidokem, som har egenskapen att eliminera svampen. Kompositionen innehåller saltsyra, vilket kan påverka förekomsten av irritation och klåda!

Som regel fick Nizoral ett ganska stort antal bra röster, men i vissa fall återföll mjäll. En nackdel kan vara det stora priset på drogen. Medicinsk anti-mjällschampo i apoteket kostar 600 rubel per 50 ml. Behandlingsförloppet från 15 till 30 dagar.

"Ch'ing"

De aktiva ingredienserna här är zinkpyrition.

Läkande schampo för kliande och mjäll innehåller klorazol, urea, panthenol, som har respektive antimikrobiella, fuktgivande och antibakteriella effekter.

Behandlingsbehandlingstiden kommer att vara en månad.

Shampoo visade sin effektivitet, vilket noterades av ett stort antal behandlade personer. Brister har identifierats.

"Tar Tar"

Som namnet antyder är huvudämnet tjär. Komplettera läkemedelskanan och ingefära, som är kända som bra aktivatorer av hårväxt. Den härdande shampoo från seborré klarar sig perfekt, det var ingen återkommande, liksom fall av värdelöshet.

Av minuserna noterade patienterna en ganska skarp lukt som släcktes mot bakgrund av snabba behandlingsresultat.

Det har noterats av många att mjäll har minskat efter första användningen. Den önskade behandlingsförloppet är från en månad till 17 veckor.

Keto Plus

Den aktiva beståndsdelen är ketokonazol. Shampoo eliminerar effektivt manifestationen av sjukdomen, liksom klåda och irritation på grund av den antifungala effekten. Som regel visar schampo sin effektivitet vid mild seborré.

I de avancerade stadierna av läkemedlet är det inte längre att klara sig. Behandlingsperioden är en månad, ansökan utförs inte mer än två gånger i veckan.

Många patienter som har använt sig av detta verktyg noterade att läkemedlet inte är ekonomiskt.

"Friderm"

Den aktiva substansen är zink. Kämpar effektivt mjäll och dess manifestationer. Bibehåller optimal pH-balans i hårbotten.

Behandlingen utförs två gånger i veckan under de första två veckorna, då upp till två gånger över 8 veckor. Om det behövs kan du återvända till kursen.

Av fördelarna är den höga effektiviteten hos schampon noterad, av minuserna - det här är ett högt pris.

"Fitoval"

Den aktiva komponenten i detta verktyg är ciklopiroxolamin. Hjälpämne - ett utdrag av vit pil, inte bara aktivt kämpar med sken av mjäll och seborré, men normaliserar också överdriven förlust av strängar. Komplement till zinkkompositionen, som är känd för sin egendom för att bekämpa talgkörtlarna.

Klinisk forskning och empiriskt visat att "Fitoval" är det effektivaste sättet att lösa problemet. Patientrecensioner har visat att schampo visar sin effektivitet efter flera applikationer.

För att fullständigt bli av med mjäll måste du slutföra den fullständiga rekommenderade kursen, vilken är en månad. Inga brister observerades. För att terapin ska kunna ge ett kvalitativt resultat måste urvalet av medel utföras med en specialist!

Det bör komma ihåg att självmedicinering är olämplig här. Läkemedel mot mjällschampo har utan tvekan en effekt, men du bör inte fördröja med att gå till hudläkaren när de första mjällsjukdomarna uppträder.

15 av de mest effektiva anti-mjällschamponerna: granskning, recensioner, rekommendationer

I processen med vital aktivitet uppdateras cellerna i epidermis ständigt, så liten hudskalning anses vara naturlig och normal. Orsaken till larm kan vara överdriven bildning av vågar, vilket indikerar en av de vanligaste sjukdomarna i hårbotten i mjäll. Patologi förekommer i nästan varje sekund invånare på planeten, oavsett ålder, kön och etnicitet. Du kan bli av med problemet om du köper en mjällschampo, som ingår i betyget på det mest effektiva sättet.

Vad är och vad är mjäll

Patchformade skalar av grå eller vit färg är resultatet av nedsatt desquamation av döda kåt epitelceller. Experter kallar detta tillstånd mild seborré, som under påverkan av vissa faktorer kan utvecklas till seborrheisk dermatit. Beroende på kompositionen av sekretet hos talgkörtlarna skiljer man sig mellan torr och oljig seborré.

Dess första form är mer typisk för ungdomar i perioden före puberteten. Skälen till dess utveckling är otillräcklig sekretorisk aktivitet hos talgkörtlarna eller utsöndringen av en alltför viskös sekretion.

Manifierad av försämringen av hårets struktur - brittleness, torrhet, splittrade tips, liksom deras rikliga förlust. Ofta är patologi åtföljd av svår klåda, en känsla av hudöverdragning, bildandet av gula eller vita gråskorpor, utseendet av fläckar av rödrosa färgton.

Allvarlig sjukdom kan åtföljas av bildandet av suppurationsställen på grund av blockering av hårsäckar och utvecklingen av stafylokockinfektion i dem. Den täta formen av seborré åtföljs av komprimering av epidermis och expansion av kirtlarnas mun, som ett resultat av vilka komedoner bildas.

Orsaker till mjäll

Ofta kallas detta tillstånd en kosmetisk defekt, men dess manifestation indikerar ett brott i kroppen eller en försvagad immunitet, så det borde inte gå obemärkt.

Förstöring av processen framkallar skapandet av gynnsamma förutsättningar för spridningen av svampen och uppstår på grund av ett antal fysiologiska faktorer:

 • förändring i syrabasbasen hos epidermis;
 • ökad exfoliering eller prematur mognad av epitelceller;
 • överdriven sebumsekretion;
 • överdrivna mängder oljesyra i kompositionen av talg
 • mekaniska brott mot epidermal barriären (vid kamning), etc.

Dessutom ökar risken för patologi:

 • genetisk predisposition (storlek på talgkörtlarna, kompositionen och volymen av talgproduktion);
 • fysiologiska egenskaper hos kvinnor (förändringar i hormonella nivåer under puberteten, graviditet, ägglossning, klimakteriet);
 • störningar i könsorganen och bukspottkörteln;
 • svag naturlig skyddande funktion av kroppen;
 • undernäring, avitaminos;
 • Dekorativa kosmetika av dålig kvalitet för krullningar, kränkningar av personlig hygien;
 • sjukdomar och psykiska störningar (stress, neuros, depression);
 • sjukdomar i huden, inre organ (lever, mage, tarmar);
 • negativa yttre faktorer (miljö, väder, värme och kemiska effekter).

Typer och kompositioner av schampon

Medicinska och kosmetiska produkter för att eliminera mjäll väljs utifrån orsaken till förekomst och utseende. Medicinska mjällschampon i apotek kan vara:

 1. Antisvamp (i formeln ingår ketokonazol).
 2. Antibakteriella (de innehåller zirkonium och oktopyrox).
 3. Exfolierande (med salicylsyra och svavelhalt, som har en skrubbningseffekt).
 4. Organisk, baserad på växtbaserade ingredienser.

Koncentrationen av ketokonazol överskrider inte 1-2%. I stället kan du använda ett annat syntetiskt antifungalt läkemedel - ciklopirox. Den sistnämnda särskiljningsförmågan är den snabba penetrering i hudens övre skikt och den aktiva blockeringen av processerna för tillväxt och reproduktion av svampar.

Zinkpyrition (har en antiseptisk, antimykotisk effekt) kan ingå i både antifungala och antibakteriella terapeutiska medel; Tjära - i formeln av svamp och organisk.

Andra aktiva beståndsdelar i sådana schampon är:

 • selensulfid (cytostatisk effekt);
 • Ichthyol (främjar cellregenerering);
 • salicylsyra (förbättrar peeling);
 • selendisulfat (antimikrobiell verkan).

En lista över de 15 bästa mjällschamporna

TOP-15 medicinska schampon för mjällkontroll presenteras med hjälp av vilken typ av hår som helst, så det blir inte svårt för köpare att välja det alternativ som är optimalt för varje enskilt fall.

Otium Unique, ESTEL

Medel tillhör en serie professionella schampon, säljs i specialiserade och onlinebutiker, skönhetsbutiker. Det är utformat för att aktivt återfuktas, bibehåller epidermis lipidbalans och har antistatisk och peelingverkan (peeling effect).

Konsistensen är tjock. Vid första användningen skumar den lite. Färg - transparent blå. Doften är trevlig, citrusferska, uttalad.

Konsumeras sparsamt, en flaska på 250 ml varar i 2-3 månader. För bästa resultat kan du dessutom använda en tonic från raden med samma namn.

Som en del av inga parabener och sulfater. Små kvantiteter innehåller konserveringsmedel metylisotiazolinon och sorbitol.

 • pantenol;
 • glycin;
 • mannitol (alifatisk alkohol som har fuktgivande och antioxidantiska effekter);
 • Allantoin (lugnar irritationer, aktiverar cellregenerering, ger en konditioneringseffekt);
 • zink (antimykotiska effekter);
 • Piroktonolamin (förhindrar spridningen av svampen, eliminerar inflammation).

Genomsnittspriset är 450 rubel.

Dercos, VICHY

Sulfatfri effektiv schampo innehåller termiskt vatten, salicylsyra och selen DS, cahesyl (återställer det intercellulära smörjmedlets struktur) och selendisulfid (har svampegenskaper).

Den har en medium densitetsteknik. Trevlig doft, blomma och bär. Färg - djup gul med pärlemor. Skum dåligt, eftersom det inte innehåller sulfater.

 • graviditet;
 • laktationsperiod
 • barn upp till 12 år
 • intolerans mot komponenterna.

Genomsnittspriset i Ryssland är 649 rubel för en 200 ml flaska.

Kelual DS, Ducray

Lämplig för behandling av kronisk, återkommande seborré.

Konsistensen är tjock. Färgen är vit. Doften är mild, trevlig. Skum väl, konsumeras sparsamt. Volymen på flaskan - 100 ml.

Tillverkaren rekommenderar två användningsformer: Som terapeutiskt medel - 3 gånger i veckan i fjorton dagar, för förebyggande och förebyggande av återfall - 1 gång om 7 dagar.

I kompositionen finns det:

 • B-glycyrrhetinsyra;
 • ciklopiroxolamin 1,5%;
 • zinkpyrition;
 • keluamid (nödvändig för djup rensning av huden, exfoliering av stratum corneum).

Ursprungsland - Frankrike. Kostnad - 990 rubel.

Skräp Relief, Jason Natural

Innehåller inte parabener, sulfater och artificiella färger. De aktiva substanserna är svavel 2% och salicylsyra. Den har en specifik, men diskret arom som fångar lukten av trä.

Konsistensen av grädde, måttligt tjock. Färg - beige, mjölkaktig grädde. Konsumeras ekonomiskt, trots att skummen är svaga. Tillverkaren rekommenderar att gnugga en liten mängd av produkten direkt i rotzonen.

På den fria marknaden är inte tillgänglig. Genomsnittspriset för en flaska på 355 ml i specialiserade onlinebutiker är 1 590 rubel.

Se även: Välj anti-mjällschampo (video)

Sebozol, LLC "Dionis"

Den aktiva beståndsdelen är ketokonazol (1%), men innehåller också glycerin, citronsyra och andra komponenter. Det kan användas för seborrheisk dermatit och psoriasis, pityriasis.

Vissa användare noterar en känsla av torrhet med en lång hållning av produkten på huden, så den ska användas strikt enligt bruksanvisningen - högst 5 minuter. Skölj sedan noggrant med mycket vatten. Lämplig för barn ett år och äldre.

Den genomsnittliga kostnaden är 335 rubel.

Healing Shampoo, Secret Key MAYU

Genomskinligt schampo med en gul skugga. Måttlig tjock, väl fördelad av strängar. Parfym diskret, kosmetisk, söt. Innehåller inte parabener. Praktiskt taget inget skum. Aktiva ingredienser inkluderar hästfett och extrakt av valnöt, svart sojabönor och persikonträdblad.

Medelpriset i ett apotek är 790 rubel.

Markell Professional Hair Line

Den har en flytande konsistens och en diskret kosmetisk doft. Färg - transparent med en ljus pärlglans. Det skumbas väl på grund av närvaron av natriumlauretsulfat (en säkrare SLS-analog) i formeln. Andra aktiva substanser är njur- och kävextrakt, vetekorproteiner och andra komponenter.

Priset på en 500 ml flaska är 229 rubel.

Mikanisal, Grindex

Recensioner av detta läkemedel mot seborrheisk dermatit och mjäll varierar. Bland sina brister kallas den oekonomiska kostnaden och inte den fullständiga eliminering av problemet, men samtidigt är antalet positiva svar förekommande.

Shampoo har en viskös, gelkonsistens och en genomskinlig mörkrosa nyans. Doften känns nästan inte. Skum svagt. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen - ketokonazol, extrakemiska föroreningar och färgämnen. Kontraindicerat hos personer med leversjukdom

Pris - 385 rubel.

Tar 911+, Twins Tack

Billigt verktyg med ett uttalat specifikt doft av tjära. Den har en mörkgul eller brun nyans. Konsistensen är nära vätska. Bedömning av recensioner, torkar det lockar, men klarar helt av problemet med mjäll. Efter kvinnors forum är det rekommenderat att efter fuktgivande och stramande aromatiska masker tillverkas, liksom användningen av konditioneringsmedicinska och kosmetiska produkter.

Pris för en volym på 150 ml - 130 rubel.

Instant Clear Pure Shampoo, L'Oreal Professionnel

Lämplig för hela familjen. Den har en tjock konsistens och diskret lukt. Färg - blå. Det skummar väl. Spenderat sparsamt. Innehåller zinkpyrithion och alfa-bisabolol.

Pris - 586 rubel för 250 ml.

Nizoral

Vattnig, ljusröd. I hjärtat av - cotokonazol (2%). Skum svagt. Det indikeras för seborréisk eksem, pityriasis och hudskador med svampar. Data om tolerans av schampo för barn, gravida kvinnor och omvårdnad är därför inte tillgängliga, därför att dessa kategorier av personer behöver expertråd.

Pris - 700 rubel för 60 ml.

Algopix, Medica

Innehåller salicylsyra, extrakt av gröna mikroalger och enbärstjära. Kontraindicerat i närvaro av mekanisk skada på huden (färska repor, nötningar). Den har en märklig lukt. En öppen flaska lagras inte mer än en månad.

Pris - 260 rubel för 200 ml.

Soultz

Den används för förebyggande åtgärder. Den aktiva beståndsdelen är selendisulfid (saktar mognadsprocessen och sköljning av hudceller, förhindrar svampens tillväxt). Det har också en antiinflammatorisk effekt. Avviker skarp specifik lukt. Färg - orange eller orange-gul. Läs mer om schampo i den här artikeln.

Kostnad - 225 rubel för 150 ml.

Mirrolla Sulsen Forte

Det hör till en serie profylaktiska skräpprodukter baserade på selendisulfid och cotokonazol, men innehåller också vissa naturliga ingredienser. Det har en trevlig, icke-medicinskt doft. Vattnig. Skummande medelvärde. Curls efter användning kamma väl, förbli mjuk.

Kostnad - från 150 till 330 rubel.

Node DS, Bioderma

Texture honung, sträcker sig. Aromen ger kemi, men försvinner snabbt. Det skummar väl, men när det tvättas av kan en oljig film förbli. Innehåller algenextrakt, svampdämpande komponenter och en grupp av zink-vitaminer B6.

Pris - 1450 rubel för 125 ml.

Healing Shampoos

Enligt tillverkarens rekommendationer gnidas sådana mjällprodukter i rotzonen inte mer än 1-2 gånger i veckan. Efter applicering lämnas schampon i 3-5 minuter (ibland 10 minuter) för maximal terapeutisk effekt.

Verktyget innehåller starka svampmedelskomponenter, så det används strikt kurser (för daglig användning är inte lämplig). Den normala kursens längd brukar inte överstiga 4 veckor. Det rekommenderas inte att avbryta det, även om de första förbättringarna är märkbara efter den första användningen av produkten.

förebyggande

Sådana verktyg har en lägre koncentration av aktiva beståndsdelar. Används för att förebygga förekomsten av vågor och förhindra återkommande. Speciellt populär bland sådana produkter är Shampoo Tonic Witcher "Mjölksprevention", vars formel innehåller kock och humle samt Forte Sulsen-schampo, som inte har några åldersbegränsningar för användning.

För daglig användning

I den "nationella" listan över schampon för kamp och förebyggande av mjäll är:

 1. Vitryska Wellreal baserat på aloextrakt, D-panthenol och piroktonolamin.
 2. Perhotinet (innehåller ricinolja, kamillextrakt, tjära och vitaminer)
 3. Klar Vita Abe - shampoo-balsam för män.
 4. Head Axlar.

Kundrecensioner

Marina: "Jag har mycket känslig hud och har en tendens till eksem. Jag försökte olika sätt men stannade på en produkt med ett komplext namn Secret Key MAYU Healing Shampoo. Jag förstod inte vad som ingår i det eftersom texten på förpackningen är utan översättning. Förnimmelserna är ganska bekväma och mjäll försvann efter 2 veckors användning. "

Tatyana: "Jag lyckades prova Tar Desert 911 +... Lukten är standard för tjära, men det går inte så länge. Det hjälpte mig. Good. "

Veronika: "Till exempel, jag älskar Vichy kosmetika, men kostnaden, naturligtvis, biter. Med stor svårighet tilldelade jag medel för köp av VICHY Dercos, han agerade med ett slag! ".

Zhenya: "Jag har kronisk seborré. Jag undrar om Ducray Kelual DS hjälper i sådana fall. Jag tar ett prov.

Natalia: "Jag tror att mjäll inte är en kosmetisk defekt, men en medicinsk. Jag behandlar därför - genom apotek. Jag köpte nyligen Nizoral, för mig är detta schampo det bästa jag någonsin har provat. "

De mest effektiva schamponerna från apoteket

 • Av admin
 • Medel i ett apotek
 • 11 kommentarer

Läkemedel från apoteket är av olika slag. Men de vanligaste och bekväma är naturligtvis medicinska schampon.

Shampoo Nizoral (Nizoral)

Ingredienser: kollagen och andra komponenter.

Effekt: mot svamp i hårbotten. Förhindrar tillväxt av svampar, minskar inflammation och hudskalning, minskar klåda.

Indikationer: Sjukdomar i hårbotten och hår, tillsammans med mjällbildning: seborrheisk dermatit, olika typer av lava och så vidare.

Kostnad: från 290 rubel.

Tillverkningsland: Janssen-Cilag S.p.A., Italien

Recensioner av shampoo Nizoral: mest positiva. Konsumenter noterar mjäll effekt, god skumning och diskret lukt. Bland de viktigaste nackdelarna: manifestationen av biverkningar som bräcklighet och torrhet i håret, förändring av skuggan. En speciell fördel är möjligheten att använda schampo hos gravida kvinnor.

Dermazole Shampoo

Ingredienser: cocodiethanolamid och andra.

Effektivitet: mot olika typer av svampar, hårbotten i huden.

Indikationer: torr mjäll och dermatit i hårbotten, versicolor.

Kostnad: från 260 rubel.

Dermazole shampoo recensioner: positiva, särskilt fokusera på mer för mindre pengar än Nizoral. Bland fördelarna särskilt framhävs: bra skumning, effektivitet jämförbar med Nizoral.

Shampoo Sebozol

Ingredienser: ketokonazol, natriumklorid och andra.

Effektivitet: Dödar inte bara svamp, utan även fästingar. Dessutom återställer hårstrukturen, exfolierar huden, fuktar.

Indikationer: seborré, dermatit i hårbotten och nacken, olika typer av lavar.

Kostnad: från 270 rubel.

Recensioner av shampoo Sebosol: På grund av sitt relativt låga pris och stora volymer har verktyget nästan bara positiva recensioner.

Dermatologiska schampo Hem Institut anti-mjäll med nässla

Ingredienser: naturliga nätextrakt, termiskt vatten och andra relaterade komponenter.

Effektivitet: Perfekt för att slutföra behandlingen och för profylax.

Indikationer: seborré, förebyggande av torrt hår, återställande av hårbotten, balansjustering.

Kostnad: från 275 rubel.

Recensioner av HomeInstitut shampoo: Recensioner är ganska motsägelsefulla. Bland de fördelar som framför allt kännetecknas av en trevlig lukt, effektivitet, stimulerande hårväxt och rensning av hårbotten. Av minuserna - kortsiktig effekt.

Shampoo Instant Clear från L'Oreal Professionnel

Ingredienser: proteiner, lipidkomplex och andra komponenter.

Effektivitet: lämplig för initial behandling av seborré, effektiv nog att återställa balansen i hårbotten.

Indikationer: seborré, avlägsnande av klåda, eliminering av olika typer av svampar.

Kostnad: från 437 rubel.

Shampoo Instant Clear Recensioner: Endast positiva recensioner. Användare noterar hårets renhet, försvinnandet av mjäll, jämnhet, glans och hårvolym.

Shampoo Bioderma Nodet DS

Ingredienser: Betainer, naturliga extrakt och oljor, relaterade komponenter.

Effekt: kronisk seborré, kliande hårbotten, håravfall, psoriasis.

Indikationer: är ett utmärkt antifungalt medel, har en bakteriedödande och antiinflammatorisk effekt, mjukar hårbotten och tar bort mjäll.

Kostnad: från 425 rubel.

Bioderm shampoo recensioner: användare märker försvinnandet av mjäll, minskad klåda. Bland de speciella fördelarna markerade mjukt hår, silkeslen och lätt kamning.

Kloran-schampo för torr mjäll med nasturtium

Ingredienser: svampdödande ingredienser, ett komplex av vitaminer, nasturtium extrakt.

Effektivitet: mot seborré, med torr hårbotten och hår.

Indikationer: Högkvalitativ håråtervinning.

Kostnad: från 555 rubel.

Recensioner av Klorane shampoo: Konsumenter noterar många fördelar: från fördelarna med vanliga schampon till allvarliga medicinska egenskaper: Komplett mjällförvaring.

Vichy Dercos schampo

Ingredienser: aminoxyl - en speciell molekyl mot håravfall och andra ingredienser.

Effektivitet: stark antidandruff.

Indikationer: behandling av seborré, lindring av klåda och rodnadssymptom.

Kostnad: från 395 rubel.

Recensioner av schampo Vichy Dercos: verktyget är väldigt lätt att klara av oljiga typer av mjäll. Användare noterar snabb eliminering av obehag, trevlig arom och bestående effekt.

Squaphane S Shampoo

Ingredienser: Climbazol-komplex, enbärolja och andra komponenter.

Effektivitet: Ett utmärkt verktyg för förebyggande av seborré. Återfall inträffar nästan inte.

Indikationer: Reglering av körtlarna i hårbotten, avlägsnande av symptom på inflammation, avlägsnande av olika typer av hårbottensvamp.

Kostnad: från 595 rubel.

Recensioner av Squaphane S-shampoo: Shampoo-användarnas främsta positiva egenskaper kallar hög effektivitet, utmärkt arom och effektivitet i användningen.

ShampooDrundruff Control Shampoo

Ingredienser: klasazol, peptider, oljor och växtekstrakter, relaterade komponenter.

Effektivitet: lindrar symtomen på mjäll.

Indikationer: behandling av seborré som orsakas av svampar, bakterier eller inflammation i hårbotten.

Kostnad: från 595 rubel.

Recensioner av schampo Mjölkkontroll: Konsumenterna bland fördelarna skiljer effektivitet mot mjäll, ekonomi. Bland minorna framhävde en obehaglig lukt.

Tjärschampo Tervapuun Tuoksu

Struktur: tjär av finsk furu och medföljande komponenter.

Effektivitet: lindrar mjällsymtom, verkar effektivt för att förebygga löss och hårbottensvampar, fuktar håret och ger volymen.

Indikationer: fet seborré, skalpsvamp, andra bakterieinfektioner av hår, löss, psoriasis.

Kostnad: från 178 rubel.

Recensioner av Tervapuun Tuoksu shampoo: de otvivelaktiga fördelarna med schampo är oöverträffad effektivitet och ett brett utbud av problem som ska lösas, som för ett schampo med en naturlig aktiv ingrediens. Bland minuserna märktes en obehaglig lukt.

Sulsena- schampo

Ingredienser: klasazol, peptider, oljor och växtekstrakter, relaterade komponenter.

Effektivitet: Det är effektivt att undertrycka den vitala aktiviteten hos hårbotten, eliminera mjäll och lämpar sig som ett profylaktiskt medel.

Indikationer: behandling av fet seborré, störningar i fettmetabolism i hårbotten.

Kostnad: från 195 rubel.

Recensioner av Sulsen shampoo: fördelarna med schampo är dess effektivitet och glans av hår efter applicering. Bland minuserna märkt lukt.

Keto Shampoo Plus

Ingredienser: ketokonazol och besläktade komponenter.

Effektivitet: lindrar de symptom som orsakas av hudskalning, har antimykotisk effekt.

Indikationer: behandling av mjäll och dess effekter, kampen mot hårbottensvampar, klåda och inflammation.

Kostnad: från 587 rubel.

Recensioner av Keto Shampoo Plus: Shampoo är effektivt i milda fall av seborrheisk dermatit. Det finns en gradvis botemedel mot mjäll. Bland minorna avges en liten mängd förpackningar (60 ml).

Mjällschampo

Mjölk är inte bara en obehaglig kosmetisk defekt som kan förstöra utseendet, men framförallt en sjukdom som både vuxna och barn kan lida av. Om tiden inte går till handling börjar håret falla ut, vilket ytterligare förvärrar situationen. Det finns många anti-mjällschampo på butikshyllor, men inte alla är tillräckligt effektiva.

Vad ska vara mjällschampo

I butiker och apotek hittar du inte bara mjällschampo, utan även balsam, lotioner och olika krämer. Men alla dessa verktyg har bara ett extra syfte, och kan därför bara hjälpa till i början av sjukdomen.

De flesta annonserade schampon som finns i affären, präglas enbart av förebyggande verkan, och terapeutisk schampo, som kan köpas på apotekskedjan, är verkligen effektiv. Sådana kosmetika produceras inte av kosmetiska företag, utan av läkemedelsföretag, som har stor erfarenhet av läkemedelsproduktion. Mjölkshampor ska inte användas regelbundet. De används i kurser som upprepas om det behövs.

Ett gott mjällschampo ska uppfylla följande krav:

 • Ha en uttalad antifungal effekt;
 • Har bakteriedödande egenskaper;
 • Ha en ihållande antiinflammatorisk effekt;
 • Att vara med en exfolierande åtgärd;
 • Minska fet huvudbotten.

Dessutom bör en effektiv mjällschampo vara helt säker och bekväm att använda.

Typer av mjällschampo

Alla mjällschampon kan delas in i grupper beroende på kompositionen. I butikerna hittar du svampdödande, exfolierande och antibakteriella schampon. Fläktar av alla naturliga kan få mjällschampo baserat på naturliga extrakt.

antifungal

Sammansättningen av dessa schampon är antifungala droger som har en skadlig effekt på svamparnas porer, förhindrar ytterligare spridning och reducerar klåda. Den aktiva substansen i sådana kosmetika är oftast ketokonazol. Detta ämne bekämpar inte bara mjäll, det kan hjälpa till vid behandling av många hudsjukdomar som provoceras av svampen - laven och seborréen.

Sådana schampon säljs oftast via apotekskedjan och har en uttalad terapeutisk effekt. Applicera dem enligt anvisningar av en läkare eller kosmetolog.

peeling

I detta schampo finns speciella ingredienser som har kärnoregulatorisk verkan. De aktiva substanserna är oftast salicylalkohol, svavel eller zink. Alla dessa komponenter förbättrar hårbotten, minskar frisättningen av fett och rengör noga hårbotten i döda partiklar. På grund av detta blir huvudet smutsigare, håret blir rent och attraktivt.

Exfolierande schampon kan inte hänföras till terapeutiska medel. Denna kosmetiska produkt rekommenderas att användas som förebyggande åtgärd för normalisering av talgkörtlarna.

antibakteriell

Dessa är koncentrerade mjällschampo som innehåller ett antibakteriellt läkemedel. Sådana kosmetika används för allvarliga hud- eller hårsjukdomar. Den aktiva substansen kan vara två komponenter - zinkpyrition eller oktoprirox. Antibakteriell schampo rekommenderas för att tvätta håret med seborrheisk dermatit, sår och andra inflammatoriska hudsjukdomar.

Antibakteriella schampon är terapeutiska medel, de kan köpas inte bara i kosmetikaffären, men också i apoteket.

naturliga

Shampoo med örttextrakt innehåller ingredienser som främjar mild avplantering av döda celler och förhindrar spridning av svampar. De har en mild helande effekt, är allergivänliga och kan användas även hos personer med särskilt känslig hud. Den aktiva substansen är björktjära eller ichthyol. Båda dessa ämnen normaliserar talgkörtlarna och hämmar den vitala aktiviteten hos patogena svampar. På grund av sådan shampoos verkan minskar den inflammatoriska processen, skelningen och klåda reduceras.

Naturliga schampon kan regelbundet tvätta håret utan att hälsan skadas.

Hur man använder mjällschampo

För att mjällschampo var den mest effektiva måste du följa ett antal rekommendationer för användning.

 • Shampoo fördelas jämnt på håret och massera noga i hårbotten i minst två minuter. Därefter tvättas skummet med rinnande vatten. Tvätta håret helst med ljummet vatten;
 • Om håret är för långt och tjockt kan du upprepa tvålen.
 • Fläckschampo kan användas inte mer än två gånger i veckan. Om huvudet är mycket förorenat under denna period, är det nödvändigt att välja en annan kosmetisk;
 • Efter tvättning rekommenderas det inte att använda balsam eller masker, eftersom det stör sebaceous körtlar;
 • För svår mjäll är det lämpligt att dessutom använda speciella sprayer eller salvor.

Vanligtvis mängden mjäll reduceras efter första användning av schampo, men för att uppnå en bestående effekt är det värt minst två veckor att tvätta håret med ett mjällmedel. Efter det tar några dagar en paus, och vid behov, upprepa kursen.

Populära mjällschampo

Ett bra schampo bör vara tjockt, luktar gott och innehåller vegetabiliska extrakt och oljor. Glöm inte att schampon med en uttalad effekt endast finns i ett apotek, medan en preventiv anti-mjällmedel kan köpas hos någon kosmetikaffär.

Nizoral

Den aktiva beståndsdelen i denna mjällschampo är ketokonazol. Nizoral hänvisar till droger, det är visat att det används för mjäll, dermatit och lokalt beröva, det minskar kliande och flaking av hårbotten.

Ketokonazol är inte bara skadligt för svamparnas porer, men minskar också syntesen av androgener. För att undvika minskad sexuell lust är män bättre att föredra mer skonsamma kosmetiska produkter.

Squafan S

Mycket effektivt botemedel mot kampen mot svampar. Shampoo eliminerar försiktigt klåda, inflammation och flaking. Denna kosmetika innehåller salicylsyra, resorcinol, klasazol och mikonazol. Dessutom innehåller schampot röd enbärolja, som är användbar för huden, som närmar sig epidermis och lindrar klåda. Alla ämnen som ingår i kompositionen, skadlig effekt på svampens porer och snabbt avlägsna även ihållande mjäll.

Keto Plus

I denna mjällschampo är två aktiva substanser zinkpyrition och ketokonazol, som effektivt kompletterar varandra. Keto plus eliminerar snabbt klåda i huden och peeling. Detta verktyg är aktivt mot många typer av jäst. Människor som har provat denna mjällmedel har noterat sin mycket höga effektivitet.

Algopiks

I kampen mot torr eller oljig seborré kommer Algopix schampo att hjälpa till. Sammansättningen av denna kosmetiska produkt är unik. Förutom salicylsyra inkluderar detta ett extrakt av en speciell typ av alger, liksom enbärs tjär. Lukten av detta schampo är ganska obehagligt, men konsumentrecensioner indikerar det höga effektiviteten i detta verktyg i kampen mot mjäll. För att uppnå en bestående effekt måste du använda detta schampo ett par gånger i veckan, i 2 månader.

Head skuldror

Denna mjällschampo anses vara den mest prisvärda och populära bland konsumenterna. Den kosmetiska produktens sammansättning är ganska aggressiva komponenter som har en skadlig effekt på svamparnas porer. En av dem är zinkpyrition. Detta schampo luktar ganska snällt, appliceras snabbt och tvättas av. Detta schampo har visat sig ganska bra, men det är värt att notera att det inte passar människor med känslig hud.

elf

Detta schampo innehåller timmextrakt, ketokonazol och zink. Alla dessa element hämmar reproduktionen av svampar, och zink har en skadlig effekt på vissa patogena mikroorganismer. På grund av effekterna av aktiva substanser minskar klåda och inflammation i huden. Timman förstärker hårrötterna väl och förbättrar blodcirkulationen i de subkutana kapillärerna.

Man bör komma ihåg att nästan alla mjällschampo innehåller aktiva substanser som påverkar cellnivån. Dessa kosmetika bör appliceras med stor omsorg och helst efter samråd med trichologen.

Hår utan mjäll: Välj ett medicinskt schampo på apoteket

Farmaceutiska mjällschampon rensar inte bara hårbotten - de eliminerar orsaken till problemet. Sammansättningen av läkemedelsblandningarna kan innefatta antimykotika, keratin, vitaminer och andra aktiva substanser. Valet av läkemedel beror på vad som orsakade avskalningen.

Skräppostshampor rengör huden, men eliminera inte orsaken till vågans aktiva skvallning.

Välja en mjällschampo på apoteket

Drogschampon brukar diskret förpackas. De har en neutral, växtbaserad eller medicinsk lukt, och priset är högre än det vanliga. Medicinska schampon har ett antal kontraindikationer.

Eftersom skälet till peeling är annorlunda (felaktig hygien, stress, allergier, svamp etc.) behöver du medicinsk rådgivning om vilket schampo som passar dig innan du köper.

Egenskaper av terapeutisk schampo

Bekanta dig med botemedlets egenskaper. Bra läkemedel:

 • blockerar reproduktionen av svamp i hårbotten;
 • minskar aktiviteten av celldelning
 • reducerar sebumsekretion;
 • tar bort exfolierade celler från hår och hårbotten.

Var noga med att läsa kontraindikationerna. Detta är viktigt eftersom apotekshampoo är ett läkemedel, inte en kosmetisk. Om du inte har kontraindikationer, gå till blocket på kompositionen av schampon.

 • Folkmedel för mjäll hemma, bli av med problemet om 3 veckor.
 • De bästa recepten fuktgivande masker för hår hemma, leta efter länken.

Vad ingår i det terapeutiska anti-mjällschampo

Basen för goda farmaceutiska schampon är ämnen som normaliserar talgkörtlarna i hårbotten och bekämpar patogener:

 • Octopirox - normaliserar hudfunktionen, eliminerar torr och oljig mjäll;
 • salicylsyra, svavel, tjärtorkade döda celler, gör dem osynliga;
 • växtbaserade extrakt (celandine, nässla, timjan, etc.) - reglera fettbalansen i hårbotten;
 • Iktyol, selendisulfid - förstör mikrober, förbättra lokal blodcirkulation, reglera processen för förnyelse av hudceller;
 • ketokonazol, klotrimazol, zinkpyriton, clotrimazol, mikonazol-döda svampar; ketokonazol minskar antalet könshormoner i binjurarna hos kvinnor (ett ökat antal androgener är en av de vanligaste orsakerna till mjäll);
 • Climbazol, ciclopirox - kraftfulla fungicida (svampdödande) ämnen; de förstör de patogener som andra droger inte klarar av;
 • bifonazol - antimykotiskt läkemedel; svampar blir inte vana vid det.

Som en del av en bra medicinsk schampo är inte mindre än 3 komponenter från listan ovan. Hans recept innehåller också proteiner, vitaminer A, B, E, aminosyror och lecitin. De återställer hårets keratinstruktur.

Silikon läggs till medicinska schampon för att förhindra klämning av hårändarna. Parabener, sulfater och parfymer i kompositionen bör inte vara.

Klassificering av mjällschampo på handlingsprincipen

Enligt handlingsprincipen är mjällschampon indelade i tre grupper:

 • Antisvamp (de inkluderar ketokonazol, klotrimazol, zinkpyrition).
 • Exfoliating (deras komponenter är salicylsyra, tjära, svavel).
 • Normalisering av talgkörtlarna (innehåller växtekstrakter, eteriska oljor, mikonazol, tichthyol, keratolytika, klasazol, salicylsyra, zinkpyriton etc.).

Denna uppdelning är villkorad, eftersom terapeutiska medel har en kombinerad effekt på hårbotten och håret.

 • Vi berättar varför det finns mjäll på huvudet och vilken typ av förebyggande som kommer att bidra till att förhindra det.
 • Information om hur man korrekt applicerar salt till hår från att falla ut och för tillväxt är här.

Topp 6 märken av terapeutiska schampon

Gå till närmaste apotek och i showcase för mjällberedningar ser du namnen:

Nizoral (Nizoral)

Antimykotiskt medel baserat på ketokonazol (20 mg / g). Detta syntetiska imidazol-dioxolanderivat har en överväldigande effekt på dermatofyter, jästliknande och dimorfa svampar.

Rekommendationer för användning: pityriasis versicolor på hårbotten, seborrheisk dermatit.

Kontraindikationer: leverfel, graviditet, intolerans mot verktygets komponenter.

Kundrecensioner: Fördelar: eliminerar snabbt och permanent eliminering och klåda. Nackdelar: torkar hårbotten och håret, vissa orsakar allergier.

Pris: från 630 rubel (volym 60 ml).

Behandlingskurs: upp till 2 månader (använd 1-2 gånger i veckan).

Soultz

Den aktiva ingrediensen, selensulfid, ordineras vid behandling av en jästliknande svamp. Tack vare hjälpämnen återställer och förstärker det håret.

Rekommendationer för användning: seborré, mjäll, ökad sebumsekretion, svår klåda.

Kontraindikationer: överkänslighet mot läkemedlet, graviditet, amning.

Kundrecensioner: Fördelar: En trevlig örtluft, peeling och klåda minskar efter 2-3 applikationer. Nackdelar: torkar hårbotten och håret.

Pris: ca 270 rubel (volym 150 ml).

Behandlingsförloppet: minst 1 månad. Du behöver använda schampo 1-2 gånger i veckan. För att förbättra den terapeutiska effekten hålls den i hårbotten i 3 minuter.

Dermazol (Dermazole)

Den aktiva beståndsdelen är ketokonazol (20 mg / g).

Rekommendationer: mjäll, seborrheisk dermatit, hårbotten.

Kontraindikationer: överkänslighet mot någon del av läkemedlet.

Kundrecensioner: Fördelar: snabbt lindrar mjäll och klåda, luktar gott, är ekonomiskt att spendera. Nackdelar: kan utvecklas beroendeframkallande, sedan efter ett tag visas problemet igen.

Pris: ca 350 rubel (volym 50 ml).

Behandlingsförloppet: från 3 veckor till 2 månader (använd 2 gånger i veckan).

Sebozol

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ketokonazol (10 mg / g). Undertrycker aktiviteten hos bakterier och mikrober, återställer hårstruktur, exfolierar döda hudvågor. Kan användas som profylaktiskt medel.

Rekommendationer: mjäll, seborrheisk dermatit, versicolor.

Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter, barn under 1 år.

Kundrecensioner: Fördelar: lindrar mjäll och klåda, luktar gott, skum väl, är ekonomiskt konsumerad. Efter tvättning lämnar den en känsla av renhet och friskhet. Nackdelar: för vissa kommer resultatet inte omedelbart, men efter 3-4 veckor.

Pris: från 315 rubel (volym 100 ml).

Behandlingskurs: 1 månad (använd 2 gånger i veckan). För att förhindra seborré rekommenderas att du använder Sebozol 1 gång per vecka. För att maximera effekten av att använda "Sebosol", bör den hållas på håret i 5 minuter.

Dermatologiska Home Institut shampoo med nässlextrakt

Aktiva ingredienser - ostropirox, nässlextrakt. Shampoo reglerar talgkörtlarna, återställer håret, återvänder glans.

Kontraindikationer: Individuell intolerans mot komponenterna.

Kundrecensioner: Fördelar: hjälper verkligen, har en trevlig lukt. Nackdelar: långsam minskning av fett och flaking.

Pris: ca 600 rubel (volym 300 ml).

Behandlingskurs: 1 månad, använd drogen 3 gånger i veckan. Förebyggande - 1-2 gånger i veckan.

Bioderma Node DS + Anti-recidiv

Under behandling med Bioderma Node DS + Anti-recidive, använd inte vanliga hårbalsam.

Rekommendationer: kronisk, återkommande seborrhea, hårbottenpsoriasis.

Kontraindikationer: överkänslighet mot läkemedlet. Barn upp till 3 år.

Kundrecensioner: Fördelar: lindrar irritation, fuktar huden, konsumeras ekonomiskt. Ökar elasticitet och hårdhet. Effekten är märkbar efter att den första användningen av mjäll försämrats, försvinner helt efter 3-4 veckors användning. Nackdelar: högt pris, specifik lukt.

Pris: ca 1400 rubel (125 ml volym).

Behandlingskurs: Tre veckor, använd läkemedlet 3 gånger i veckan. Underhållsterapi 1-2 gånger i veckan.

Förhindra mjäll

Apotekshampo - pålitliga assistenter vid behandling av mjäll hos män, kvinnor och barn. Men inte allt beror på dem. Om du vill bli av med problemet en gång för allt måste du lösa det på ett komplicerat sätt:

  Tvätta kammar regelbundet, tvätta hattar. Använd inte andras hygienprodukter.

Kontrollera luftfuktigheten i rummet där du spenderar mycket tid på 50-60%. Torr luft, liksom hög luftfuktighet, bidrar till utseende av mjäll.

Följ de allmänna reglerna för en hälsosam livsstil: Ta en promenad i frisk luft varje dag, ha en bra vila och äta, försök att inte genomgå stress (det här är en av orsakerna till seborré).

Tvätta huvudet med endast varmt vatten. Skölj håret med avkok av örter (kamille, nässla, kardborre, skummel).

Begränsa användningen av stylingprodukter. De fixar inte bara håret utan påverkar även hårbotten.

 • Inkludera i din kost vitaminkomplex (omega-3, vitaminer D och grupp B) och hår och hudhälsoprodukter (nötter och helkorn, skaldjur, lövgrönsaker, matrika proteiner).
 • Orsaker till mjäll, graden av hudskador, hårtyp, kontraindikationer - varje enskilt fall är individuellt.

  För att inte förlora tid och pengar förgäves, var inte lat för att konsultera en hudläkare eller tricholog. Och den information som du just har läst kommer att hjälpa till i det gemensamma urvalet av rätt läkemedel för dig.

  Video: Vad en medicinsk mjällschampo i apoteket att välja

  Fläckschampo är väldigt mycket, så det är svårt att göra ett val. I våra videoklipp hittar du recensioner om olika medicinska schampon. Efter att ha granskat dessa recensioner blir det enklare för dig att välja det mest optimala verktyget för dig.  Nästa Artikel
  Hur är japansk keratin hårrätning gjort: en detaljerad beskrivning av proceduren