Orsaker och hur man kan bli av med mjäll: traditionella och folkmedicin, procedurer, förebyggande


Mjölk kan påverka en person i vilken ålder som helst under påverkan av många faktorer, inklusive miljö, hygien och hälsa.

Det är värt att bli av med problemet på ett komplicerat sätt, genom att använda effektiv kosmetika och justera din hälsa och näring.

Idag kommer vi att prata om hur mjäll uppträder och hur man blir av med det, beskriv de främsta orsakerna till sjukdomen, överväga de olika verktygen och förfarandena som hjälper till att bekämpa sjukdomen.

Vad är mjäll och det är möjligt att bli av med det för alltid?

Patologi hänvisar till hudsjukdomar, manifesterad som rodnad, torrskorpor och klåda på grund av irritation av olika faktorer.

Skalor uppstår genom klumparing av hårbotten, som helt enkelt inte har tid att mogna och dö, som bildar en torr skorpa.

 • metaboliska problem;
 • konstant nervspänning och depression;
 • brist på vitaminer och näringsämnen
 • användning av olämpliga schampo och andra kosmetika för hår och hårbottenvård;
 • svampinfektion;
 • överdriven talgkörtlar;
 • frekvent användning av lacker och geler;
 • konstant färgning och fascination med kemiska vinkningsprocedurer;
 • vara ute på vintern utan huvudbonad
 • konstant användning av hårtork och curling;
 • sällsynt eller för ofta shampooing.

Mjölk kan vara av två typer. Torr faller lätt från håret, kan falla på de omgivande sakerna och föremålen. Det skapar effekten av lätt damm eller pulver.

Oljig, tvärtom är det väldigt svårt att avta krullarna, det utmärks av sin stora storlek och obehaglig konsistens. Sådan mjäll bildas under påverkan av talg.

Hur man behandlar mjäll på huvudet?

Därefter kommer vi att tala om hur man kan bli av med mjäll på huvudet med hjälp av olika medel.

apoteksombud

Sådana kosmetika gick igenom mycket mer kontroller än massmedia produkter.

Dessutom är apotekets kosmetika likvärdigt med medicinsk och bör användas efter föregående samråd med en tricholog eller en hudläkare.

Om detta inte är möjligt bör du noggrant studera instruktionerna och använda de inköpta produkterna så många gånger som tillverkaren rekommenderar.

Så beskriver vi hur man kan bota mjäll på huvudet under de listade kosmetiska apotekets verktyg.

Bifon. Utmärkt verktyg i form av en lotion med stor mängd antisvamp ämne bifonazol. Det tar snabbt bort orsaken till huvudets torrhet och dödar patogena bakterier.

Nizoral. Kosmetika finns i form av ett schampo, vilket kännetecknas av en god skumhet. Beredningen innehåller aktiv substans ketokonazol. Det lindrar snabbt klåda och andra obehagliga symptom.

Kan användas en gång i veckan för att förebygga sjukdomen efter att bli av med den.

Soultz. Perfekt för behandling av oljig mjäll, som snabbt anpassar arbetet med sebaceous sekretion. Dessutom lindrar det klåda och provar produktion av nya friska celler. Sulsen kan användas i komplex terapi för ett mer märkbart och snabbare resultat.

Shop Tools

Och nu ska vi prata hur man behandlar mjäll på huvudet med kosmetika som erbjuds i butikerna.

CliarvitaAbe. Prisvärd botemedel, tillverkad i form av schampo, balsam och hårmask. Lämplig, enligt tillverkaren, för någon typ av mjäll och något hår.

Eftersom shampooet har en terapeutisk inriktning bör den inte användas oftare tre gånger i veckan om du tvättar håret varje dag, eller inte mer än en gång i veckan, för de som tvättar lockar 1-3 gånger i veckan.

Nivea. Linjen av Nivea består av schampo och skummelbalsam. Det är bättre att använda komplexet för att snabbt få den önskade effekten.

Sedan det första schamponet ska Niveu användas inte mer än 1-3 gånger i veckan, så att krullarna inte används för effekten av läkemedlet, och behandlingen blir inte värdelös.

Fructis av Garnier. Shampoo och balsam präglas av en tät konsistens och god skumhet. De används tillsammans för att inte bara få en hälsosam hårbotten, men också de starkaste och längsta krullarna.

Tillverkaren försäkrar också att användningen av schampo och balm hindrar håravfall och närmar hårbotten med vitaminer och spårämnen.

Läs tips om hur man väljer rätt shampoo för män eller kvinnor, såväl som torr eller fet mjäll.

Hemmagjorda metoder för att bli av med problemet

Kockrot 15 g torrt växtpulver hälls 250 ml kokande vatten och koka i vattenbadet i ytterligare 15-20 minuter vid låg värme. Därefter filtreras det resulterande avkoket genom en ren trasa och gnids i huden 30-40 minuter före huvudschamponeringen.

Applicera produktkostnaderna 2-4 gånger i veckan i 3 månader. Efter det, ge hår och hud vila, upprepa allt inte tidigare än efter 8 veckor. För förebyggande är det tillräckligt att använda avkoket en gång i veckan.

Yarrow medicinska. 60 g av en torr krossad växt hälls med vattenpolering och kokas efter kokning i 5-7 minuter vid låg värme. Efter buljongen är nödvändig för att avlägsna från värme och insistera under locket i 30-40 minuter.

Den dränerade vätskan gnids i huvudet efter shampooing 2-3 gånger i veckan tills mjäll helt försvinner.

Citronsaft. 45 ml ren och färsk citronsaft blandas med 100 g vodka av hög kvalitet. Den resulterande vätskan infunderas i kylskåpet i en vecka, varefter den används 1-3 gånger i veckan för behandling av mjäll av mjäll.

Applicera endast en citron-vodka-blandning till rotzonen. Behandlingsförloppet är 3-4 veckor. Det är viktigt att veta att citron och vodka blekmedel mycket mycket.

Behandlingar för sjukdomen

Mjölkbehandling kan göras inte bara med lämpliga medel utan även genom mycket effektiva förfaranden.

Huvudmassage

Självmassage hjälper också till med mjäll. Börja proceduren bör vara en mild massage rörelser, gradvis ökar trycket.

Sådana sessioner ökar blodcirkulationen i huvudet och mättar huden och håret med vitaminer och syre. Börja massera huvudet från baksidan av huvudet.

Fingrarna bör helt enkelt göra en cirkulär rörelse, som gradvis rör sig från baksidan av huvudet till frontpartiet. Whisky masseras senast. Massage rörelser bör försöka att utföra medurs.

Sessionsperioden bör inte vara längre än 7-10 minuter. Förfarandet utförs en gång varje dag. Så snart som mjäll försvinner kan antalet procedurer minskas till 1-2 per vecka.

Darsonval och dess säkerhet i egenanvändning

Det finns inga bevisade kontraindikationer för användning av enheten.

Som framgår av tillverkaren kan den användas för alla typer av mjäll.

Enheten fungerar på problemet med högfrekvent ström, vilket ger ytterligare näring till hårbotten, vilket i sin tur bidrar till att förbättra blodcirkulationen och återställa hårstrukturen.

För behandling föreskrivs 10-15 procedurer varje dag, som kan variera från 5 till 10 minuter. Gradvis kan proceduren utföras varannan dag och sedan sänka antalet sessioner till flera per vecka.

Hur lång tid tar terapi?

Flodbehandling kan ta från en vecka till flera månader. Det beror helt på graden av försummelse av problemet och människors hälsa.

Förhindra ett problem

För att bli av med mjäll bör du följa följande rekommendationer:

 • Tvätta håret 3-4 gånger i veckan för att inte störa den naturliga feta balansen.
 • under den kalla årstiden, bära en hatt och passa den till huvudets storlek;
 • Använd inte några täta elastiska och hårprydnader;
 • välj kosmetika strängt enligt typen, undviker användning av alltför billiga schampon och balm av oförståelig natur;
 • 1-2 gånger i veckan för att använda profylaktiska masker eller lotioner;
 • en gång i veckan, använd för att förebygga farmaceutiska schampon;
 • äta rätt och följa regimen för att äta;
 • Använd mjuka hårborstar och minska användningen av hårtork och ackord.
 • undvik stress och depression.

För att sammanfatta

Iakttagande av dessa rekommendationer kommer att vara möjligt att minska sannolikheten för sjukdomen.

Men så fort spår av mjäll syns på huden eller håret är det värt att börja behandlingen omedelbart.

Tidig diagnos och terapi kommer avsevärt att eliminera alla symptom på problemet och återfå förtroendet.

Så vi diskuterade orsaker och behandling av mjäll. De berättade hur man snabbt och effektivt kan avlägsna mjäll med traditionella eller folkmedicinska lösningar.

Mjäll - orsaker och behandling

Mjölk är en kombination av orsaker (eller syndrom), som kännetecknas av en accelererad process av exfoliering av hudpartiklar (i form av skalor) under en relativt lång period. Mjölk finns oftast i hårbotten.

Skal inte vara förvirrad med bara torr hårbotten. I människolivets liv finns det en konstant död av hudceller och en liten skalning i hårbotten är normal (ca 487 000 celler per 1 cm 2).

Mjölk är en vanlig sjukdom i hårbotten och påverkar nästan hälften av befolkningen i olika åldrar, kön och etnicitet.

Orsaker till mjäll

Mjölk uppstår vanligen som resultat av tre faktorer eller kombinationer:

1. Felaktig körning av talgkörtlarna (eller seborrhea)

Seborré - ett allmänt begrepp av mjäll, är en sjukdom. I allmänhet är det en obalans i fettbildning, vilket leder till en minskning eller ökning av talgproduktionen och en förändring i den sebaceösa sekretionens kemiska sammansättning. Denna process kan uppstå på grund av kroniska metaboliska störningar, immunsystemets allmänna tillstånd, ålder och kön, kostmönster och hudkontaminering.

Avskilja seborréfett (flytande och tjock) och torka.

Med oljig flytande seborré, porerna är förstorade, huden är blank och håret på huvudet har utseende på oljade, ofta limmade ihop i strängar. Håret är täckt med gulaktiga skalor, ofta förekommer pustler i hårbotten.

Med oljig tjock seboré, reduceras hudens elasticitet, kanske utseendet av komedoner (hornpropp, svart ål). Håret på huvudet är tätt och grovt.

2. Svamphudsskador

Med minskad sebumsekretion täcker skalorna väl håret och hårbotten. Denna process kallas torr seborré (mjäll). Detta fenomen är associerat med processen med aktivering av svampen, som har namnet "Pityrosporum Ovale" eller "Malassezia Furfur".

Med god immunitet beter sig svampen stabilt. Med en stark fysisk och mental obalans, med långvarig kränkning av kosten, aktiveras svampen, vilket leder till accelerationen av tillväxten av epidermala celler. Perioden av hudutplantering tar tid från 5 till 7 dagar (i frånvaro av sjukdomen, varar denna period cirka en månad).

Som ett resultat, ett stort antal över normala skalor. Om denna process åtföljs av irritation i hårbotten, klåda och enskilda hotfläckar av rodnad, så kan vi prata om seborrheisk dermatit. Håret blir i detta fall skört, tunt och torrt.

3.Individuella egenskaper hos kroppen

Dessa inkluderar särdrag av hudutsöndring och dess struktur, ärftlig predisposition och säsongsförändringar. Andra funktioner är följande:

 • Människor med vissa hudförhållanden, som psoriasis och eksem, är mer benägna att drabbas av mjäll.
 • Vuxna med Parkinsons sjukdom och några andra neurologiska sjukdomar är mer benägna att mjäll och seborrheisk dermatit.
 • Patienter av alla åldrar som har lidit hjärtattacker och stroke, och vissa personer med svaga immunförsvar, är mer benägna att mjäll än andra.
 • Vissa experter tror att människor som inte konsumerar tillräckligt med mat som innehåller zink, vitaminer och vissa typer av fetter är mer benägna att mjäll.
 • Mental överspänning. Många experter tror att det finns en länk mellan frekvent stress och många hudproblem.
 • Studien visade att 10,6% av personer med HIV är mottagliga för seborisk dermatit.

Allt ovanstående leder till slutsatsen att alla processer och fenomen som leder till mjäll styrs och kontrolleras.

Mjällmedel

Lyckligtvis kan dessa processer hanteras. I milda fall är det tillräckligt att hitta en lämplig mjällschampo av en viss komposition och stabilisera din livsstil.

I de flesta fall kräver utseende av mjäll i mild form inte ett besök hos läkaren. Om dock hårbotten försämras och användningen av behandlingsschampot inte ger det önskade resultatet, bör du rådfråga en läkare. En läkare kan diagnostisera seborrheisk dermatit eller annan relaterad sjukdom, vilket kräver vissa behandlingsförhållanden.

De flesta mjällprodukter eller svampschampo (mjällschampo) innehåller minst en av följande aktiva ingredienser:

 1. Zinkpyrithion är ett antibakteriellt medel.
 2. Selsulfid ansvarar för att minska cellproduktionens hastighet.
 3. Svavel - hjälper till att avlägsna mjäll fläckar.
 4. Ketokonazol är en mycket effektiv antifungal ingrediens. De flesta som använder ketokonazolprodukter är nöjda med resultaten. Shampoo med denna ingrediens kan användas av både unga och gamla människor.
 5. Salicylsyra - exfolieringskomponent.
 6. Tea Tree Oil - Denna olja extraheras från det australiska teet (Melaleuca Alternifolia). Vi kan säga att för närvarande tillverkare av schampon, allt oftare ingår i sammansättningen av tea tree oil. Tea Tree Oil är antisvamp och antiseptisk. Vissa människor kan dock vara allergiska mot denna typ av olja.

Den ideala lösningen skulle vara att välja ett sådant schampo, där det finns två eller tre av ovanstående komponenter.

Förutom schampon, för att bekämpa seborré, använd och krämer:

 1. Cortison krämer - minska inflammation. Denna kräm kan köpas i disken 0,5% eller 1% koncentration. Cremen används två gånger om dagen, resultatet kommer bara att visas efter några dagar. Denna typ av grädde är tillgänglig som en lotion för hårbotten. Applicera en gång om dagen, helst på fuktigt hår efter shampooing. Kan användas med medicinerad schampo.
 2. Antifungal krämer. Effekten av sådana krämer syftar till att minska antalet jästorganismer som lever på huden. Clotrimazol Cream 1% och Miconazole Cream 2% är tillgängliga utan recept. Svampskyddande krämer appliceras en eller två gånger om dagen.

Hur bli av med mjäll

Medicinsk schampo för mjäll, liksom medicinska krämer, ska användas under det aktiva skedet av seborré. Eftersom sjukdoms manifestationen minskar är det nödvändigt att minska användningen av läkemedelspreparat och därefter byta till användningen av daglig hygienprodukter. I händelse av en annan sjukdom kan krämer och schampon återanvändas.

Det kan hända att med återuppkomsten av sjukdomen kan de rättsmedel du använde tidigare tider vara ineffektiva. I så fall måste du använda andra schampon och / eller krämer med ovanstående komponenter.

De grundläggande reglerna för användning av terapeutiska schampon. Shampoo ska appliceras på fuktigt hår och lämnas i hårbotten i en period av cirka fem minuter. Om shampooet tvättas bort för snabbt kommer de aktiva ingredienserna inte att ha tillräckligt med tid att agera.

De grundläggande reglerna för användning av terapeutiska krämer (masker, lotioner). Helande krämer används i kombination med terapeutiska schampon. Masker och lotioner suger i hårbotten i 20-30 minuter.

Parallellt med användningen av terapeutiska medel måste du följa följande enkla diet. Maten som konsumeras bör vara rik på vitaminer och fibrer. I kosten bör vara mejeriprodukter. Konsumtion av fett och sött bör begränsas. Det rekommenderas också att använda minst två liter rent vatten dagligen.

Folkmedel för mjäll

Mjölkbehandling hemma kan vara lika effektiv som behandling av dyra mjällbehandlingar.

Äggbaserad mask. Slå två ägg i en liten mängd varmt vatten. Applicera blandningen på håret i ungefär tio minuter, skölj sedan. Denna procedur hjälper till att förhindra mjäll.

Mask baserad på apelsinjuice och aloe. Du behöver två tsk aloejuice och två teskedar apelsinjuice, en äggula. Alla komponenter omrörs till en enhetlig konsistens och appliceras på hårbotten. Skölj med varmt vatten efter 40 minuter. Efter applicering av en sådan mask ska du skölja håret med buljong som är framställt av hästslag (som kan köpas på apoteket).

Sköljare baserad på kalendula. En matsked calendula (ta blomställningen) häll två koppar 80% kokande vatten i 30 minuter. Efter tvättning av håret får du infusionen att rubba i hårbotten efter att ha satt en plastpåse på huvudet, ta av påsen efter 30 minuter, tvätta inte håret. Denna procedur rekommenderas två eller tre gånger i veckan.

Kamille sköljning. Två matskedar av kamomill (blomställning) häll en liter vatten och koka i fem minuter. Efter kylning, gnugga buljong i hårbotten.

Kamille sköljning. Förbered en infusion av kamilleblomställningar i förhållandet 1 till 10. Tvätta infusionshuvudet två eller tre gånger i veckan, antalet procedurer från 10 till 15. Denna kurs kan upprepas om två eller tre veckor.

Tymbaserad sköljning. Fyra matskedar av timjan häller 0,5 liter vatten och koka i 10 minuter. Kyla och täta buljong, sätt på vått hår och vattna dem helt. Skölj inte med vatten. Du kan använda efter varje shampooing.

Skölj från svamp. I 0,5 liter varmt vatten är det nödvändigt att lösa upp en matsked havsalt. Applicera lösningen på rent, fuktigt hår och skölj dem väl efter 5 minuter. Efter sköljning av håret i en annan lösning (tillsätt en tesked citronsaft till 0,5 liter vatten).

Oljor för hår. En msk burdock eller ricinolja blandad med tio matskedar kalendula-tinktur (säljs på apoteket). Används för att gnugga i hårbotten två gånger om dagen.

Vid användning av medicinsk produkt är samråd med en specialist nödvändig.

Medel och metoder för att behandla mjäll på huvudet. Medicin och folkrecept

Mjäll är en obehaglig hårbotten sjukdom som orsakar mycket besvär. Affärshyllor är förpackade med speciella produkter som lovar att bota problemet under övervägande, men inte alla är effektiva, och vissa ger endast tillfälliga resultat. Därför rekommenderar experter att närma sig behandlingen av denna sjukdom i ett komplex, med hjälp av läkemedel och folkrecept.

Allmänna rekommendationer för behandling av mjäll

Mjölk är svår att inte märka. Vita skalor uppträder på kläderna, håret, hårbotten ständigt kliar, krullarna blir sköra, torra, ser orörda ut.

Hur man botar mjäll på huvudet, kommer vi att beskriva i detalj i vår artikel

Därför måste mjäll på huvudet behandlas för att undvika sådana allvarligare manifestationer, som större flingor, som liknar snöflingor, gulgråa skorster och fläckar, vilket leder till utveckling av seborrheisk dermatit.

Läkare-trichologer rekommenderar att man närmar sig problemet på ett övergripande sätt, med den behandling som valts individuellt baserat på sjukdomsbristningen.

De mest effektiva metoderna för behandling av mjäll presenteras i tabellen.

Var försiktig! När du väljer en produkt måste du överväga typen av mjäll - torr eller oljig. Till exempel är senap effektiv i oljig mjäll och kefir i torr. Dessutom är det värt att komma ihåg att vissa ingredienser kan orsaka allergisk reaktion (honung, olika oljor, ichthyolbaserade schampon, clotrimazol).

Mjällschampo: en översyn av det mest effektiva

Läkande schampon innehåller speciella ingredienser vars verkan har antifungal, antiinflammatorisk effekt. Sådana medel utses obligatoriskt, eftersom de är den terapeutiska grunden för behandling av mjäll.

Följande schampon anses vara den mest effektiva och populära:

 1. Dermasens - baserat på ichthyol. Shampoos funktion har antiinflammatorisk, antiseptisk, analgetisk effekt. Förutom ichthyol finns det svavel i kompositionen, som exfolierar de bildade vågorna, vilket minskar deras antal och förhindrar utseendet av nya. Detta verktyg har emellertid inte antifungala effekter, kan bidra till utvecklingen av allergiska manifestationer (utslag, hårbottenhyperemi).
 2. Cloderm - baserat på clotrimazol. Den har antimykotisk effekt, dessutom kännetecknas av antibakteriell aktivitet. Tränger inte in i blodbanan, har därför inga negativa effekter på kroppen. Den enda kontraindikationen är en förutsättning för utveckling av allergier, klåda, hudutslag, skalning, svullnad, brännande hud kan förekomma.
 3. Mycozoral är baserat på ketokonazol. Det är ett botemedel som utsetts av en läkare. Drogens främsta effekt - antifungala bakterier förstör dessutom bakterier (gram-positiva kocker). Det har kontraindikationer, orsakar allergiska reaktioner, rekommenderas inte under amning.
 4. Friederm Zinc - baserat på zinkpyrithion. Shampoo bredspektrum, har antibakteriella, antiinflammatoriska, antifungala effekter. Godkänd för användning av framtida och ammande mödrar. Det har inga biverkningar, den enda kontraindikationen är individuell intolerans mot elementet i kompositionen.
 5. Salicylisk schampo - baserad på salicylsyra. Detta verktyg hjälper både att bota mjäll på huvudet och att normalisera sekretet hos talgkörtlarna. Den har antibakteriell, antiinflammatorisk, keratolytisk effekt, kännetecknas av antiseptiska egenskaper. Det kan emellertid orsaka obehagliga manifestationer i form av klåda och rodnad i huden.
 6. Friderm tjära - baserad på medicinsk tjära. Rengör effektivt, reducerar hudens hud, har en antiseptisk effekt, förbättrar ämnesomsättningen. Bland de biverkningar är förekomsten av kontaktdermatit. Det rekommenderas inte att använda schampo i närvaro av öppna sår, under barnets ålder och amning.

Anti-mjäll medicinering

Med mer avancerade stadier av den aktuella sjukdomen är det nödvändigt att använda droger som har visat sin effektivitet över tiden. Mjölk-trichologer rekommenderar att man använder pastor och salvor baserade på svavel, som en extra behandling rekommenderas de att dricka en kurs med vitaminer och immunmodulatorer.

Svavelolja

Svavel är ett bra antiseptiskt medel, dessutom påverkar det negativa huvudtyperna av svampar, så salvan med svavel rekommenderas för att bli av med problemet. Verktyget tillverkas i ett apotek och har en ganska hög koncentration - 10%, för att förbättra dess kvaliteter, lägg även till petroleumjelly och animaliska fetter.

Hur man botar mjäll på huvudet med hjälp av svavelsalva, trichologen rekommenderar följande: i 7 dagar, gnugga produkten i huvudet i 5 minuter, skölj sedan med termiskt vatten. Efter en vecka måste du ta en paus för en dag. Vidare utförs behandlingen med användning av schampo, som innefattar svavel, men i en lägre koncentration.

Den betraktande agenten anses vara aggressiv, därför rekommenderas den inte för personer med känslig hud och gravida kvinnor. Dessutom bör du inte använda svavelsalva även om håret är tunt och torrt, eftersom deras tillstånd kan förvärras.

Bland de oönskade manifestationerna är det nödvändigt att notera utseende av ödem, brinnande, rodnad, utseende av smärta.

Viktigt att veta! För personer med känslig hud kan du använda droger som innehåller svavel i en mindre procentandel: svavel-salicyl- och svavel tjärsalva.

Pasta Sulsen 2%

Sulsen Paste är ett terapeutiskt läkemedel som effektivt behandlar seborré. Huvudkomponenten är selendisulfid, som normaliserar talgkörtelns funktion, utlöser självförnyelsen av huden. Hjälpkomponenter: glycerin, natriumsulfat, fosfat och andra.

Applicera pasta rekommenderas enligt följande:

 • Tvätta håret noggrant, för detta kan du använda Sulsen shampoo;
 • lägg pastaen på det våta huvudet och gnid det i huden, det är nödvändigt att se till att det inte faller på slemhinnorna;
 • inkuberades i 10 minuter och tvättades sedan av.

Behandlingen utförs enligt följande: 2 gånger i veckan i 3 månader. 2% pasta används, sedan används 1% botemedel en gång i veckan som profylax.

Det rekommenderas inte att behandla mjäll med det ifrågavarande läkemedlet till förväntade mödrar och personer som är predisponerade mot allergiska reaktioner. Bland biverkningarna: förlust av krullningar i en liten mängd, förändring av hårfärg.

Anti-mjäll Olja Wraps

Naturliga produkter som skapas av naturen, inte mindre effektiva i kampen mot mjäll. Olika oljor hjälper till att bota mjäll på huvudet av både svampig natur och härrör från negativa yttre faktorer. Folkrecept rekommenderar användning av kladd, ricinus, linfrö, havtorn och tea tree oil.

Kockolja rensar väl av vita vågar, närmar och fuktar huden. Det används som följer: Produkten smutsas grundligt i ren hud, det värms med film och handduk i 30 minuter. Tvätta av med något lämpligt schampo. Oljevikt, rekommenderas inte för fet hår.

Castorolja eliminerar manifestationerna av torrhet, klåda, förhindrar förekomst av peeling, har närande egenskaper. Instruktioner: Gnugga in i huden i en halvtimme, medan håret tvättas efter masken, och inte före det. Det är bra att kombinera denna lösning med olivolja i lika stora mängder.

Linfröolja tar bort döda celler, renar från vita flingor. Det passar bäst för att bli av med mjäll mjäll. Användning: Lätt varm olja för att gnugga in i huden med massagerörelser, låt handla i 20 minuter, ta av med varmt vatten. Applicera masken 3 gånger i veckan i 1 månad. Den största fördelen med denna olja - den är väl och helt tvättad, gör inte krullarna tyngre.

Havtornolja rensar också huden på döda celler, startar återvinningsprocessen, närmar huden och stärker locken. För att bota problemet är det nödvändigt att blanda havtornoljan med olivolja (1: 6). Oljelösningen appliceras på huvudet och lämnas i 40 minuter, tvättas sedan av. Behandlingskurs: 2 gånger i veckan i 2 månader.

Tea Tree Oil rekommenderas för oljig mjäll och svamp natur. Behandlingen utförs enligt följande: En liten mängd olja blandas med en droppe schampo, churned på krullarna och lämnas i 10 minuter och tvättas därefter av. Också betraktas olja läggs till balms, vilket är ett bra förebyggande av mjäll.

Det är viktigt att komma ihåg! Att använda hemlagade recept för behandling av mjäll på huvudet kommer att ge bra resultat om du kombinerar dem med både speciella schampon och medicinska preparat. Det är dock inte nödvändigt att välja pengar själv, det är bättre att överlåta det till en specialist.

Hjälmlagad mjäll: effektiva recept

Vanlig mat som finns i något hem, också agera som en medicinsk, för att eliminera det aktuella problemet. På basis av ägg, senap, lök, honung och kefir kan du förbereda följande masker:

 1. 2 äggulor blandas med citronsaft och olivolja, gnuggar massan i huvudet i 30 minuter, sköljs utan extra medel, bara vatten.
 2. 10 g torr senap, 50 g färglös henna, 2 msk. l. honungsprodukt, 1 äggula, du kan lägga till några droppar eterisk olja. Blanda allt till läckra grädde, applicera på huvudet, värm med en film och en handduk i 1 timme. Tvätta av med ett lämpligt schampo. Använd inte en mask för torr mjäll och känslig hud.
 3. 1 msk. l. lökjuice blandas med 1 msk. l. ricinolja och 2 msk. l. vodka, blandas i huden och värms med en handduk, tvättas med schampo. För att avlägsna lök lukten rekommenderas att skölja med citronsaft.
 4. 1 äggula frön med 2 msk. l. finhackade gröna lök, blandade med 2 msk. l. honung. Gnugga massan med massagebevegelser i ca 10 minuter, och sedan sätta ihop med film och handduk i 1 timme. Du kan tvätta av med eller utan schampo.
 5. 1 msk. Kefir gnids i huvudet och fördelas i krullar, lindas med en handduk i 30 minuter, tvättas av med varmt vatten utan schampo.

Andra folkmjölks recept

Hur man botar mjäll på huvudet - snabbt omprövade folkrecept. Saltskalning, procedurer med äppelcidervinäger (6%), tjärsåpe anses vara den mest effektiva.

Anti-mjäll salt

Salt renar väl av vita vågar, har en antifungal effekt, förbättrar blodcirkulationen. Det här verktyget är lätt att använda och är mest budget. Förfarandet är lämpligt för vanligt salt, medan det kan jodiseras.

Salt av fin slipning ger inte önskat resultat.

Applicera denna åtgärd enligt följande: salt appliceras på rent tvättade våtkrullar och gnids i huden, massage ska göras i 5 minuter, sköljkrullar rekommenderas i behållaren så att de dessutom tvättas med saltvatten.

Äppelcider vinäger 6%

Äppelcidervinäger (6%) rensar huvudet av mjäll, förstör svampen, toner och återställer huden. Det används för att behandla problemet och för att förebygga det.

Behandlingar med äppelcidervinäger:

 • 4 msk. l. Medlen späds ut med ett glas kylt kokt vatten, krullarnas rötter tvättas väl med en lösning och sköljs sedan igen med vatten.
 • Äppelcider vinäger appliceras ospädd på huvudets hud i 15 minuter, tvättas bort;
 • 2 msk. l. ättika blandad med 2 msk. l. avkok av kamille och mint, tillsätt 1 msk. kokt vatten, lösningen impregneras med rötterna och hela längden på locken, inslagna med film och en handduk i 30 minuter, tvättas av med vatten.

Tjära tvål

Tjärsåp hämmar utvecklingen av skadliga mikroorganismer på huvudet, förbättrar blodcirkulationen, ger näring till hårrötterna och läker små sår. Använd det istället för schampo 2 gånger i veckan. Tvålen är välskummad, huden och ringarna masseras med det resulterande skummet i minst 5 minuter och produkten tvättas av med varmt men inte varmt vatten så att plack inte bildas.

Tjära tvål ganska torrt hår, så det är bäst att kombinera det med fuktgivande masker. För att avlägsna den obehagliga lukten måste håret tvättas med en lösning av vatten och äppelcidervinäger (4: 1).

Vad man inte ska göra när mjäll på huvudet

När den aktuella sjukdomen uppträder är det nödvändigt att inte bara veta hur man botar mjäll på huvudet, utan också vad som inte bör göras under hälsoprocedurer.

Trichologists uppmärksammar följande:

 • alkoholbaserade hårvårdsprodukter kan inte användas, de kommer att torka ut hårbotten ännu mer;
 • Du bör inte aggressivt klia på huvudet, när klåda uppstår, förvärrar bildandet av jämn små sår utvecklingen av sjukdomen.
 • Det rekommenderas inte att måla lockar, använda aggressiva komponenter.
 • behöver använda kamar av naturliga mjuka material, järntänder kan skada huden;
 • under behandling är det omöjligt att tillgripa stylingprodukter, hårtorkar, strykning och andra apparater.

Mjäll är en vanlig obehaglig sjukdom som orsakar stort obehag. Med rätt och komplicerad behandling är det inte svårt att bli av med det, men det är nödvändigt att ta hänsyn till scenen och funktionerna i sjukdomsförloppet, som läkaren kan bestämma.

Användbar video om hur man bota mjäll på huvudet:

Mjäll - orsaker och behandling. Hur bli av med mjäll:

Mjäll. Orsaker, symtom och behandling av patologi

Webbplatsen ger bakgrundsinformation. Tillräcklig diagnos och behandling av sjukdomen är möjliga under övervakning av en samvetsgranskad läkare.

Fläck - Skalig avlägsnande av hudpartiklar, som vanligtvis förekommer i hårbotten. Mjölk kan bildas på egen hand, eller det kan ske på bakgrund av vissa sjukdomar, såsom seborré eller psoriasis.

Intressanta fakta

 • Enligt statistiken observeras mjäll oftast hos ungdomar från 14 till 25 år.
 • År 1874 upptäckte en fransk anatomist och histolog Louis Charles Malasse, med hjälp av ett mikroskop, en okänd svamp i mjäll. Denna upptäckt avslöjade en av orsakerna till mjäll.
 • 90% av de som lider av seboré och mjäll har också problem med matsmältningskanalen (mag-tarmkanalen).
 • Enligt statistiken hade varje andra person åtminstone en gång i sitt liv problem med mjäll.

Strukturen av hud och hud bifogas

Huden tjänar som en barriär mellan miljön och människokroppen.

Huvudfunktionerna hos huden är:

 • termoregulering (värme konsumeras och frigörs);
 • skyddande (skyddar kroppen från kemiska och mekaniska effekter);
 • excretion (utsöndrar sebum, vatten och sönderdelningsprodukter);
 • immun (T-lymfocyter och Langerhans-celler bekämpar infektion i huden);
 • Andningsorganen (huden absorberar syre och avger koldioxid).
 • resorption (huden kan absorbera olika droger och kosmetika).

Huden består av följande lager:
 • epidermis;
 • dermis;
 • hypodermis (subkutant fett).

epidermis

Epidermis är hudens ytskikt, där det finns en kontinuerlig reproduktion av nya celler och keratinisering av gamla.

Epidermis innehåller följande celltyper:

 • keratinocyter - producera keratin;
 • Langerhansceller - makrofager som utför en skyddsfunktion;
 • melanocyter - producera melanin;
 • Merkelceller är taktila celler.

dermis

Dermis representeras av bindväv och består av två lager.

hypodermis

Hudanslutningar

Orsaker till mjäll

Skador på hudkörtlarna

Hormonal obalans

Hud- och hårkomplexet består av hårsäckar, sebaceous och svettkörtlar, som avger smörjmedel (talg) som hjälper till att exfoliera döda hudpartiklar. En ökning av androgenhalten (en grupp hormoner som produceras av testiklarna och äggstockarna) hos män eller kvinnor framkallar en ökning av talgproduktionen. Dessa störningar leder till en förändring i talgkvaliteten, som upphör att vara flytande och blir mer tät.

Tjock sebum framkallar klibbning av keratinerade hudpartiklar, vilket förhindrar att de faller av, vilket därefter leder till deras skalande skikt (mjäll).
Försämrad utsöndring och förändringar i sebums konsistens kan leda till utveckling av en sjukdom som seborré.

Följande symtom kan uppstå med seborré:

 • kliande hårbotten;
 • hudutslag i form av rodnad, täckt med oljiga eller torra skalor som kan sammanfoga
 • håravfall
 • pustler i hårbotten.

svamp

Människans hud är täckt med ett osynligt vatten-lipidfett med en sur miljö. Detta smörjmedel skyddar kroppen från en mängd olika bakterier som sitter på ytan av huden och förstör dem. Men om dessa mikrober kommer in i huden, börjar avstötningsprocessen, det vill säga att kroppen börjar intensivt producera talg. Denna skyddsmekanism komplicerar processen att peeling flingor från hudytan, som därefter leder till mjäll.

Med en ökning av talgproduktionen spelar svampar (Pitirosporum Oval) en viktig roll. De lever normalt på hudytan, och under denna period börjar de föröka sig och växa med större intensitet. Hårbotten känslighet förvärras till produkterna av svampaktivitet, vilket resulterar i svampinfektion i huden. Därefter bildar svampar som omfattas av talg och dödsvåg plåtar som orsakar klåda och permanent mjäll att exfoliera.

Normalt har en person 45% av svampflora på huvudets yta, men om sebaceous körtlar störs kan denna siffra öka till 70%.

Det bör noteras att dessa svampar har en fördelaktig effekt på hudens arbete, eftersom de är inblandade i att behålla sin mikroflora och skyddar den från penetreringen av bakterier och virus som orsakar sjukdomar. Svampar bibehåller också ett normalt pH (syra-basbalans) av huden.

Hudsjukdomar

Förberedande faktorer

Det finns också predisponeringsfaktorer som kan utlösa utvecklingen av mjäll.

Endogena faktorer:

 • avitaminos (till exempel brist på vitaminer A);
 • minskning av kroppsskydd (till exempel efter akut respiratorisk virusinfektion (ARVI));
 • tarmdysbios (till exempel efter behandling med antibiotika);
 • genetisk predisposition (om föräldrar har mjäll).

Exogena faktorer:
 • daglig shampooing med olämpligt schampo (naturligt smörjmedel som täcker hårbotten tvättas bort);
 • Regelbunden användning av en varmluftsfläkt resulterar i torrhet i huden (hårtorken ska hållas på ett avstånd av 30 cm från håret och en mild behandling ska användas);
 • frekvent stress (prova arbetet i talgkörtlarna);
 • Rökning (kemikalier i tobak bidrar till försämringen av kroppens försvar);
 • brist på vitaminer och mineraler i kroppen (det kan leda till torr hud eller ökade talgkörtlar);
 • kronisk trötthet (vilket leder till försvagad immunitet)
 • frekvent hårfärgning (leder till skador och utveckling av torr hud).

I vilka områden är mjäll mer sannolikt att uppstå?

Ofta förekommer mjäll i hårbotten i den occipital-parietala regionen, eftersom det på denna plats finns en ökad frisättning av talg. Också förekomsten av mjäll i detta område kan bero på en ökning av antalet svamp Pityrosporum Ovale. Denna svamp är villkorligt patogen och är asymptomatisk på de flesta människors hud (på de ställen där den största ackumuleringen av talgkörtlar uppträder).

Mjölk kan också förekomma i följande områden:

 • ögonbryn;
 • ögonfransar;
 • armhåla;
 • pubis.

Vad är mjäll?

Mjölk består av döda hudceller, som på grund av överdriven exfoliering framträder som gråskaliga vågar.

Normalt dör en person av ett visst antal hudceller i en månad. Hos människor med mjäll observeras denna process mycket oftare, ungefär var tionde dag. Detta beror på en minskning eller omvänt en ökning av talgproduktionen.

Beroende på typen av hår mjäll är indelad i två typer:

 • torr mjäll;
 • oljig mjäll.

Hur man behandlar mjäll på huvudet hemma: användbara rekommendationer

I artikeln förstår vi hur man behandlar mjäll på huvudet hemma. Du kommer att lära dig om orsakerna till vita fläckar, symtom, effektiva sätt att bli av med mjäll och de regler som bevarar hårets hälsa och skönhet.

Definition av mjäll och symtom

Mjölk kallas de små vita partiklarna på huvudet och håret, som härrör från hudcellernas död. Från Latinsk mjäll är "pityriasis" översatt som kli, fläckning av hårbotten.

Hur går det här? Sebaceous körtlar fuktar huden, förhindra torkning. När kränkningar i talgkörtlarna utsöndrade en för stor mängd utsöndring. Denna sjukdom kallas seborré. Det åtföljs av peeling, inflammation i huden, i sällsynta fall klåda.

Vita korn på håret - en kosmetisk defekt som inte passerar sig själv. Fel i kroppen orsakar mjäll, även i ett barn. Förresten, mjäll i barn signalerar om problem som den behandlande läkaren kommer att avslöja.

Sjukdomen är lätt igenkänd i sina tidiga skeden. En alarmerande klocka anses klåda, rodnad i huden, försvagning av hårsäckarna.

Infekterad med en svamp som provar förekomsten av mjäll är det möjligt i frisörsalonger där de ignorerar hygieniska och hygieniska normer, inklusive desinfektion och byte av kamar.

Orsaker till mjäll

Halva världens befolkning uppmärksammar inte denna defekt. Ignorering av symtom rekommenderas inte. Döda partiklar är inte farliga i de tidiga stadierna, men i avancerade fall orsakar de baldhet, dermatit och svampinfektioner.

Vanliga orsaker till vita vågor:

 • ärftlighet;
 • Fel i matsmältningssystemet och nervsystemet;
 • Hormonala störningar;
 • Försvagning av skyddsfunktioner;
 • Kroniska sjukdomar;
 • Brist på vitaminer och mineraler;
 • Obalanserad diet;
 • Stress, kronisk sömnlöshet, överarbete;
 • Oanvändbara hårvårdsprodukter;
 • Bristande överensstämmelse med hygienreglerna
 • Hårtork, strykjärn, curling leder till torr hud.

Vad är mjäll

Vågen är torra och feta. Det finns tecken som skiljer en art från en annan.

Torr mjäll åtföljd av klåda efter att ha tvättat huvudet. Det bildas på grund av interna kränkningar. Att ignorera problemet framkallar seborrheisk dermatit, när de vita skalorna täcker hela huvudet. Det är omöjligt att dölja sjukdomen, därför krävs hjälp från en specialist.

Oljig mjäll formad på glänsande, oljigt hår. Denna typ av mjäll förekommer vid rötterna och liknar snöflingor. Det kännetecknas av adhesion av små partiklar till håret, vilket bildar oattraktiva klumpar som är synliga för blotta ögat. Oljig mjäll provoseras av problem i metaboliska processer, obehaglig skötsel av hårbotten. Gör inte utan att konsultera trikolog.

Vi blir av med mjäll i hemmet

Tillverkare av schampo säger att du kan lösa problemet så snart som möjligt och erbjuda olika alternativ.

 • Använd svampdödande medel enligt instruktionerna. Dessa schampon behandlar hårbotten och eliminerar symtomen på sjukdomen.
 • Personer med fet hårbotten behöver exfolierande preparat.
 • Tjärschampo är lämplig för alla typer av hår. Resultatet är märkbart nästan omedelbart. Rättsmedel baserade på tjära främja cellförnyelse, de kan användas varje dag tills mjäll försvinner.

Om huvudet kliar, avstå från att borsta. Det finns risk för infektion, ofta pustulära sår.

Mormors hemligheter

Våra förfäder brukade bli av med mjäll genom att använda hushållspapper eller tjärsåp. En enkel åtgärd avlägsnar mjäll och förbättrar hårstruktur. Det tar bort irritation, desinficerar, torkar, accelererar hårväxten. Trots de positiva recensionerna, var vänlig notera att tvål innehåller alkali. I stora mängder gör det folliklarna spröda, vilket leder till håravfall. Använd verktyget inte mer än en gång varannan vecka.

Det finns olika sätt att hjälpa till att bli av med mjäll. Nässla används i stor utsträckning och har en förstärkande effekt. Brew i ett glas kokande vatten en matsked av torkade blad av växten. En timme senare, belastning. Använd på rent, fuktigt hår. Gnid lätt in i rötterna. Använd nätet en gång i veckan i en månad.

Seborré hjälper till att bota extrakten av Hypericum eller juice av färskkål. För profylaktiska ändamål är en kolsvampväxt lämplig.

Folk recept

Buljong mot hög fetthalt

ingredienser:

 1. Eksbark - 3 matskedar;
 2. Vatten - 1 liter.

Hur man lagar mat: Lägg till ekbark till kokande vatten, laga i 15 minuter. Kall och spänning.

Hur man använder: Använd produkten var tredje dag i flera veckor. Det kan användas istället för att skölja eller göra lotion.

Resultat: Frekvent användning avlägsnar överdriven fetthet, eliminerar mjäll.

Hårmask

ingredienser:

 1. Honung - en tesked;
 2. Castorolja - en tesked;
 3. Äggula - 1 stycke;
 4. Citronsaft är halv citrus.

Hur man lagar mat: Kryp en citron i behållaren, tillsätt kycklinggul, ricinolja och honung. Rör tills mjuk.

Hur man använder: Sprid ett tjockt lager på rent hår. Wrap huvudet med en wrap eller väska eller handduk. Tvätta inte av masken i 3 timmar. Efter några dagar, upprepa proceduren.

Resultat: Masken eliminerar mjäll, mättade med vitaminer.

Oljig mjällmedel

ingredienser:

 1. Torrt senapspulver - 1 matsked;
 2. Vatten - några matskedar;
 3. Citronsaft - 3 matskedar.

Hur man lagar mat: Lös senap i varmt vatten tills tjock gräddfil. Tillsätt citronsaft. Rör tills mjuk.

Hur man använder: Applicera på hårbotten. Varma med en handduk. Exponeringstiden är 10 minuter.

Resultat: Medlen torkar huden, tar bort oljig mjäll.

Torr mjäll av mjäll

ingredienser:

 1. Kockolja - en tesked;
 2. Citron - Halv Citrus;
 3. Kycklingötter - 2 stycken.

Hur man förbereder: Köp olja i ett apotek, lägg till tre komponenter i en ren behållare och blanda.

Hur man använder: Massage i hårbotten. Varma med en handduk. En timme senare, tvätta den av.

Resultat: Produkten avlägsnar torr mjäll efter första användning.

Avfall avkok

ingredienser:

 1. Näsblad - 2 matskedar;
 2. Vatten - 1 kopp;
 3. Kycklingblomma - 1 stycke;
 4. Kockolja - 2 matskedar;
 5. Vodka - 2 matskedar.

Hur man lagar mat: Häll kokande vatten över näsbladen, som ett alternativ, använd en torrväxt (säljs på apoteket). Kyla, tillsätt äggula, burdock olja, vodka. Rör tills mjuk.

Kockolja eliminerar seborré och behandlar överdriven håravfall.

Hur man använder: Sprid jämnt. Tvätta av efter 30 minuter. Använd produkten en eller två gånger i veckan.

Resultat: Avkok tar bort mjäll, förhindrar håravfall, accelererar tillväxten.

Mjälllök lotion

ingredienser:

 1. Lökskal - 25 g;
 2. Krossade nötköttskorn - på toppen av en kniv;
 3. Castorolja - 3 tsk
 4. Vodka - 200 ml.

Hur man lagar mat: Skala löken, sätt rätt mängd skinka i en glasskål. Tillsätt de krossade kornen till kryddnejlika, ricinolja och vodka. Stäng behållaren tätt med locket och lämna i 2 veckor.

Hur man använder: Lätt gnugga lotion i hårbotten.

Resultat: De aktiva beståndsdelarna i lök förstör svampen som orsakar mjäll. Detta är en effektiv metod i kampen mot karakteristiska vågar.

Scrub för hårbotten

ingredienser:

 1. Blå lera - 50 g;
 2. Havssalt - en halv tesked;
 3. Vatten.

Hur man lagar mat: Granna grovt havsalt. Lös upp blå lera i ett litet vatten. Tillsätt havsalt, blanda.

Hur man använder: Applicera skrubben med ljusmassage rörelser på tvättat vått hår. Tvätta av med varmt vatten. Applicera skrubben en gång varannan vecka.

Resultat: Rensar ut kåta partiklar, återställer processer, huden är mättad med syre.

Du kan laga hårskrubb från vitsocker, och bättre än brunt sockerrör. Lämpligt havjodiserat eller vanligt salt, som har en liten torkningseffekt.

Mjäll läsk

ingredienser:

 1. Soda - 1 kopp;
 2. Vatten - 1 kopp;
 3. Rosemaryolja - 3 droppar.

Hur man lagar mat: Torka ett glas läsk i varmt vatten, blanda. Tillsätt rosmarinolja.

Hur man använder: Använd i stället för schampo varje dag tills mjäll försvinner.

Resultat: Soda har en peeling effekt och dödar svampen - den skyldige för utseendet på vita fläckar på håret.

Äggsmask recept

ingredienser:

 1. Honung - 2 teskedar;
 2. Kycklingblomma - 1 stycke;
 3. Majonnäs - 1 matsked
 4. Aloe juice - 1 tsk;
 5. Solrosolja - 2 tsk.

Hur man lagar mat: Blanda ihop de här komponenterna i en ren behållare.

Hur man använder: Applicera massa jämnt, värm huvudet med en handduk. Skölj med kallt vatten efter 30 minuter.

Resultat: Skinkan närmar hårbotten med näringsämnen som förbättrar hårets struktur.

Vitlök mask

ingredienser:

 1. Gräddfil - 1 tsk;
 2. Majonnäs - 1 tsk;
 3. Castorolja - 1 tsk;
 4. Krit - 1 tsk;
 5. Vitlök - 1 kryddnejlika.

Hur man lagar mat: Blanda ingredienserna, tillsätt den senast hackade vitlökan. Ta med massa till likformighet.

Hur man använder: Gnid in i rötterna, lämna masken i 10 minuter. Tvätta av med vatten vid en behaglig temperatur. Använd en mask en gång i veckan. Behandlingsförloppet är 1-2 månader.

Resultat: Lätt lindrar mjäll, stimulerar tillväxten av hårsäckar. Nackdelen är en specifik vitlök lukt, uttalad på vått och fuktigt hår.

Att bli av med mjäll garanterar inte en långsiktig effekt. För att förhindra att svampen återkommer, följ hygienreglerna.

Förebyggande åtgärder

Trichologists rekommenderar för förebyggande ändamål att anta följande rekommendationer.

 • Undvik stressiga situationer. Stress försämrar kroppens skyddsfunktioner, vilket gör den sårbar mot angreppssvampar.
 • Ändra kosten, lägg till den B, E, F vitaminer, fetter och zink. Användbara ämnen för friskt hår finns i fisk, nötter, fläsk, lever, grönsaker och frukter.
 • Klä på väder. På sommaren skydda ditt hår från det brinnande solljuset under kepsarna, och på vinteren bär du varma hattar.
 • Se bort från sjukdomar som i slutändan blir till kroniska. Kompetent behandling kommer att rädda dig från många problem i framtiden.
 • Tvätta håret eftersom det blir smutsigt. Gör inte detta varje dag, eftersom det skyddande skiktet som täcker håret tvättas ut. De blir sårbara och svaga. Daglig tvättning av torrt hår gör dem livlösa och tråkiga och oljigt hår aktiverar talgkörtlar, vilket kommer att förvärra problemet.
 • Minimera användningen av fixativmedel.
 • I vissa fall rekommenderar experter att man använder sig av professionell behandling.

Vad man ska komma ihåg

 1. Mjölk är en kronisk sjukdom som utlöses av svampen Malassezia globosa.
 2. Masker med naturliga ingredienser och speciella schampon lindrar mjäll, men det tar tid och överensstämmelse med reglerna för vård av hårbotten.
 3. Förebyggande åtgärder förhindrar att svampen uppträder i människokroppen.


Nästa Artikel
Mitt hår. Roux