Permanent hårfärgning och dess egenskaper


Inte bara moderna kvinnor gillar att ändra kulkretsfärgen - långt innan de kemiska färgämnen utgjorde, gnidade modekvinnor en mängd kompositioner i sina lockar för att ändra tonen. På 60-talet av 1800-talet gjordes en ödesdigra upptäckt inom hårvård: forskare upptäckte parafenylendiamin, ett ämne som oxiderar i luft och blir till ett mörkblått pigment. Samtidigt i Paris skapade en brittisk kemist och en fransk frisör i tandem en peroxid som gjorde att någon tjej kunde bli en blondin. Den första permanenta färgen släpptes 1907, författaren till denna skapelse var Eugene Schueller, som senare grundade det kosmetiska imperiet "L'real". Vad är färgämnen i den moderna tolkningen, och hur de påverkar locken, vi överväger i detalj.

Vad är permanent hårfärg

Permanent hjälper till att få en ljus och rik färg. Färgämnen är lämpliga för lätta eller mörkande lockar, de bidrar till att helt ändra bilden eller effektivt dölja grå hår. Paletten innehåller både naturliga och ovanliga nyanser.

Men den största fördelen med sådana färgämnen är deras höga motståndskraft. Pigmentet hålls på krullarna om 6-8 veckor, och först efter det börjar gradvis blekna.

Vad ger sådana resultat? För att förstå detta måste du dyka in i färgämnets kemiska sammansättning och studera hur de fungerar.

Verkningsmekanism

Paraphenylendiamin (PPD) förblir för 150 år sedan den viktigaste aktiva beståndsdelen i färgämnen och dess derivat, peroxid och ammoniak. Forskare arbetar hårt för att skapa nya komponenter, men för närvarande finns det inget mer effektivt än denna "trio".

Verkningsmekanismen är att avlägsna det naturliga pigmentet från strängarna och "inbädda" en ny. För detta behöver du bli av med pheomelanin och eumelanin. Det första naturliga pigmentet ger nyanser av rött gamma, allt från blond till ljusrött. Den andra skapar toner av brun palett, ner till svart.

Tänk på kompositionen av färger, för att förstå exakt hur olika aktiva medel verkar på lock.

pigment

Vid kontakt med luft och oxidation kan oxidativa pigmenter visa färg. Den främsta är PPD. Det blir mycket aktivt när det kombineras med en oxid och reagerar med andra färgade partiklar. Ju mörkare tonen är att få, desto mer parafenylendiamin finns i färgen.

Nackdelen med detta ämne är att det är mycket giftigt. På varje förpackning uppmanar tillverkarna att testa produkterna 48 timmar före färgning för att förhindra allergier och andra oönskade reaktioner.

I motsats till rykten som sprids i media är PPD inte förbjudet i Europeiska unionen, men kvantiteten i permanenta färgämnen kontrolleras av speciella organ. Forskare för tillfället hittade inte en ersättning för denna komponent utan det är det omöjligt att få en mättad varaktig nyans.

Peroxid och ammoniak

Detta par utlöser en mängd olika kemiska processer när de kombineras, det är hon som ansvarar för att ta bort det naturliga pigmentet. Ammoniak höjer hårvågor och skapar en alkalisk miljö för färgning. Färgämnen tränger in i de bildade hålen, de kommer in i de djupa lagren av cortex för att verka på eumelanin och pheomelanin. Destruktionen uppstår på grund av syre, som bildas av kombinationen av ammoniak och peroxid. Efter oxidation av PPD uppträder ett färgpigment, är dess molekyler inbäddade djupt i lockar och bildar starka bindningar med varandra.

Intressant att veta! Färgen på färgämnet bildas vid scenen av parafenylenaminoxidation, själva färgen är färglös. Du kan verifiera detta själv genom att titta på pigmentets färg innan du kombinerar det med oxiden.

Färgade och tillvalskomponenter

När färgning används mer än ett pigment, som vanligtvis tros. En hel uppsättning färgkontakter ger en eller annan nyans. De kan delas in i rött, grönt och blått. Efter exponering för peroxid och ammoniak, kombinerar dessa ämnen med PPD, vilket resulterar i olika toner.

För att göra det bekvämt för dig att använda färg, innehåller den stabilisatorer, förtjockningsmedel, metalljoner, konserveringsmedel och dofter.

Att få en trendig och elegant hårfärg är arbetet med en hel uppsättning kemiska komponenter som utlöser många processer för att få ditt lock nya utseende.

Egenskaper av färgning

Du kan färga håret med en permanent komposition både hemma och i salongen. Det viktigaste är att bestämma om skuggan och märket på produkten. De flesta konsumenter väljer professionella produkter, som med deras hjälp kan du skapa nya nyanser, komponera olika pigment och variera procentandelen oxidationsmedel.

Faktum är att färdiga målningar innehåller en standard uppsättning av komponenter, och tillverkaren säger uttryckligen att på färgerna kan färgen visas annorlunda än i bilden.

Detta är förståeligt, eftersom tonen renhet och ljusstyrka beror på många faktorer, till exempel hårets struktur, förekomsten av förfärgning, basens färg etc. I salongen tar mästaren hänsyn till alla nyanser och gör exakt kompositionen som hjälper till att uppnå önskad effekt.

 1. Vi skyddar ryggen och händerna med en speciell kappa, lägger på polyeten eller gummihandskar, vid behov stänger du golvbeläggningen med tidningar.
 2. Förbereda kompositionen i en icke-metallisk behållare, häll omedelbart oxiden, lägg sedan på färg, blanda allt grundligt.
 3. Vi delar krullarna i zoner och fixar dem med klipp.
 4. Applicera färg på torrt hår, försiktigt träna med en borste varje sträng högst 2 cm tjock i riktning från rot till spets.
 5. Tåla kompositionen under plastlocken och det isolerade locket (om det anges i instruktionerna), den tilldelade tiden.
 6. Vi tvätta bort resterande färg under rinnande vatten med schampo, utan att använda det alkaliseringsprocessen kommer att fortsätta i håret.
 7. Vi applicerar en speciell balm, sköljda lockar och låt dem torka naturligt. Användningen av en hårtork och andra stylingapparater kan påverka pigmentets utseende negativt.

Om farorna med permanenta

Det otvivelaktiga pluset med permanenta färgämnen är att de ger en ljus och mycket hållbar skugga. Men i alla forum och i media läser vi inte de mest gynnsamma kommentarerna om sådana verktyg. De orsakar irritation, torkar ut håret, eftersom de tvättar ut det naturliga pigmentet, avlägsnar locket på skyddsfettmanteln, förstör deras keratin.

Vissa skriver även att ammoniak, parafenylendiamin och peroxid leder till utseendet av cancerceller. Kan det här innebära att vi säkert kommer att få en hel massa sjukdomar från användandet av permanenser? Självklart inte.

Kemikalierna i kompositionen kan verkligen orsaka allergier, men varje konsument är varnad för detta. Personligt intolerans kan trots allt inte bara vara syntetiska ämnen, men också naturliga, såsom kamille eller aloe.

Säkerhetsåtgärder

Farorna med färgämnen är relativa, allt beror på kroppens individuella egenskaper och hårets tillstånd. För att minimera de negativa effekterna av kemiska agens, kan du efter första färgning med permanent användas ytterligare halvvariga sparsamma hårfärger. De förstör inte strukturerna i cortexen, men täcker endast kutiklet, innehåller mindre peroxid och ammoniak. Medel är bra för uppfriskande toner, eftersom de inte ger en ljus kontrast mellan tipsen och rötterna.

Men om du ständigt applicerar en permanent över hela längden, kommer på toppen av krullarna att målas i en given ton och i botten kommer pigmentet att visas intensivare, eftersom det tenderar att ackumuleras i strängarna.

Intressant att veta! Många tillverkare hävdar att de lägger till kompositionerna av färgämnen naturliga oljor, vitaminer och andra ämnen som neutraliserar verkan av kemiska medel. Men alla dessa komponenter "brinner" så fort kemikalierna reagerar med varandra.

Vård på permanent sätt tillhandahålls endast av balsam som appliceras efter färgning.

Produktöversikt

Tänk på de mest populära och populära färgerna som många kvinnor har försökt på sig själva.

"Londa"

Märket erbjuder flera produktserier samtidigt. Den resistenta Londa Professinal creamfärgen innehåller mikrosfärer fyllda med pigment, som tränger djupt in i håren, är sammankopplade och säkert fastsatta. Teknologi Vilaflection ger mättnadsfärg.

Linjen för intensiv toning representeras av semi-permanenta medel, som verkar på krullarna mindre aggressivt, men ger en ljus färg. Också i intervallet finns system för att klargöra Blondoran.

"Matrix"

Modern tillverkare som producerar professionell kosmetika för vård av hår. Samlingen har långvariga färger Socolor Beauty, som ger full täckning av grått hår. Color Grip-tekniken gör det möjligt att få en jämn och rik färg och Oil Cares vårdsystem förhindrar att krullarna förstörs.

Semi-permanenta produkter presenteras i Color Sync Extra-linjen, de är avsedda att måla djupt grått hår upp till 75%.

Också i samlingen finns ammoniakfria formuleringar Color Sync - de kan användas för att anpassa tonen eller ge en djupare, mer mättad nyans till naturligt hår.

"L'Oreal"

Företaget är en pionjär i produktionen av färgämnen, dess namn är känt över hela världen. Samlingen har ihållande permanenta verktyg, representerade av en serie av Excellence, Preference, Ombre, Sublime Mousse, Majirel. De ger uthållig färgning - färgen tvättas inte i 6-8 veckor med lämplig vård.

Dessutom erbjuder varumärket ammoniakfria formuleringar av Prodigy, Inoa, Casting Creme Gloss. Modern teknik, som används för att skapa mjuka produkter, ger en ljus och mättad färg som varar upp till 6 veckor.

"Estelle"

Med hjälp av medel från det här varumärket kan du enkelt följa modet, en rik palett uppdateras ständigt med nya produkter. En kardinalförändring av bild och högkvalitativ grå färg är tillgänglig med permanenter från Essex och De Luxe serien.

Färgämnen innehåller omhändertagande ingredienser och skimrande pigment, vilket ger krullarna en elegant glans. För hårets huvud, som ofta är mottagligt för färgning, skapades serien Sence De Luxe och Celebrity - de innehåller inte ammoniak.

De Luxe Silver-linjen hjälper till att klara av djupt grått hår, det innehåller mer än 50 naturliga nyanser.

Låt oss sammanfatta

Permanenta färgämnen är föremål för kontroverser hos många yrkesverksamma och konsumenter. Å ena sidan ger de utmärkt resultat, vilket kan ses i många bilder före och efter färgning, å andra sidan har de en negativ effekt på lockar. Professionella hävdar att någon färg försämrar trådarna, även i avsaknad av ammoniak.

Använd persistenta föreningar inte mer än en gång i månaden och sköta omedelbart ditt hår. Efter exponering för kemikalier behöver den näring och hydrering, speciella schampon, balm och masker hjälper.

Targeted kosmetika återställer inte bara krullarnas struktur utan hjälper också till att bibehålla en ljus nyans så länge som möjligt. Lita på bara beprövade tillverkare, och ditt hår kommer alltid att vara på toppen.

Permanenta hårfärger - egenskaper av arbete och komposition

Permanenta hårfärger är den mest populära gruppen färgämnen som gör att du kan få en stabil hårfärg, vilket uppnås genom att pigmenten tränger in i hårstrukturen. Sammansättningen av permanenta färger innefattar ammoniak eller liknande i aktiekomponenter.

Sammansättningen av permanenta färger

Denna färgkategori utmärks av en hög alkalinitet. Med dess komponenter kan du öppna nagelbandet, vilket bidrar till pigmentens djupa penetration. Före förfarandet sättes ett oxidationsmedel innehållande väteperoxid till färgämneskompositionen, som utvecklar färgen på färgämnet och lyser hårpigmentet.

Färger av permanenta formuleringar har en liten molekylstorlek och är transparenta. Reagerar med ett oxidationsmedel, de förvärvar den erforderliga färgen, deras molekyler blir större, på grund av vilka de väl hålls kvar i strukturen och inte tvättas ut.

Den stora populariteten hos resistenta permanenta färger förklaras av deras förmåga att drastiskt byta färg, för att måla grått hår. Samtidigt ser färgen ut naturligt, håret har en hälsosam glans. Sådana produkter är tillgängliga i form av krämfärger, geler eller vätskor. Den krämiga formen är mest lämplig för lagring och användning.

Hur är permanent färgning

Före färgning är det nödvändigt att välja ett oxidationsmedel:

 • för att få en färg som är identisk med naturen eller för att göra den mörkare med en eller två nivåer, bör du använda en 3 procent oxidator;
 • för att arbeta med grått hår, att lätta eller färgas mörkare i tre nivåer, använd en 6 procent oxidator;
 • för att lysa upp tre nivåer, färga mörkare till fyra nivåer, använd en 9 procent oxidator;
 • lätta upp till fyra nivåer med en 12 procent oxidator.

Denna typ av målning anses vara ett salongförfarande och utförs enligt följande algoritm:

 • beredning av kompositionen: blandad oxidant, pigment, kosmetiska komponenter;
 • Torkat hår är uppdelat i strängar och fixerat med hårnålar;
 • kompositionen appliceras på varje krull längs hela sin längd (när färgning av grått hår är särskild uppmärksamhet åt rötterna);
 • efter det att färgämnet har applicerats, fördelas det genom massrörelser över hela hårets yta;
 • huvud täckt med en polyetenlock och handduk;
 • Kompositionens exponeringstid beror på vilken färgintensitet du vill få;
 • Därefter tvättas färgen och håret behandlas med en fuktgivande balm.
3 november 2018

Bästa hårfärg: Top 2018

Varje säsong visas nya färgtekniker som kan överraska och imponera. I huvudet på allt detta är hårfärger, som inte bara innehåller nya nyanser, men också intressanta variationer baserade på grundläggande färger.

Så, vilket hårfärg, enligt experter, kunde uppfylla förväntningarna hos moderna fashionistas? Se en översikt över de mest populära varumärkena av professionella hårfärger och färgämnen för hemmabruk.

innehåll:

Professionell hårfärg topp ranking

Varje mästare väljer ett hårfärg som passar honom. Det är viktigt att färgen var bekväm att arbeta och få ett tydligt och förutsägbart resultat. Denna recension innehåller de mest populära produkterna för 2018 från professionella hårfärgade linjer.

Wella Koleston Perfect - prof. Hårfärg Vella Coleston, Tyskland

Det är resistent färg som gör att du kan få en rik ton. Hon är utförandet av oöverträffad tysk kvalitet. På paletten finns olika nyanser. Naturliga färger är särskilt populära, men exklusiva nyanser ignoreras inte. Hon föredrar inte bara av erfarna stylister, men också av vanliga kunder.

Matrix SoColor - hårfärg från Matrix-linjen, USA

Detta är ett av de favoritfärger som är resistenta hårfärg, som kan skapa rika och rika färger. Den önskade nyansen erhålls genom patenterad teknik ColorGrip. Målaren faller jämnt på det grå håret och håller den resulterande färgen under lång tid. Nyanserna innehåller redan en naturlig bas, förutom att färgerna anpassar sig till hårpigmentet. Därför är resultatet alltid utmärkt. Sammansättningen av den kemiska formeln innehåller näringsämnen som återställer skadad hårstruktur.

Igora Royal (Igora) - prof. färg från tillverkaren Schwarzkopf (Schwarzkopf), Tyskland

Designad speciellt för resistent färgning. Tack vare en speciellt utvecklad formel flödar färgen inte och appliceras jämnt längs hela längden av håret. Trots att serien tillhör den professionella nivån är den lätt att köpa för hemanvändning. Igora Royal-linjen har en ledande position i antalet nyanser, och närvaron av mixtoner gör att du kan skapa unika färger. Det finns ingen skarp och obehaglig lukt av ammoniak. Färgen har en lätt fruktig arom. Produkten innehåller hårvårdsprodukter och olika vitaminer.

Selektiv professionell italiensk professionell färg

Detta är en professionell färg från det italienska varumärket, som presenteras i 100 nyanser. Ger högkvalitativ färg och mottagande ultramoderna färger. Det otvivelaktiga kriteriet för färg är färgfasthet. Permanent färg målar perfekt över grått hår. Serien innehåller vårdkomponenter som släpper upp det porösa hårets struktur.

Farmavita - professionell färg, Italien

Efterfrågat italienskt varumärke i frisörens miljö. Färgämnen baserade på medicinalväxter och växtextrakt färgar håret försiktigt i naturliga nyanser. Resultatet är en rik och djup färg. Färger "Farmavita" har en krämig konsistens, som appliceras jämnt längs hela hårets längd. Näringsämnen som ingår i produkten minskar de negativa effekterna av kemiska element på strukturen hos hår och hud.

Majirel - Franskt hårfärg Majirelle från Loreal

Detta är en ny utveckling från företaget Loreal. Den patenterade färgformeln består av en mikrokationisk polymer, Ionen G och en Incel-molekyl, så att färgen inte stör hårets struktur. Revel Color (färgutvecklingssystem) förhindrar att pigmenten tvättar snabbt. Färgens krämiga struktur är mycket bekväm att applicera. Majirel är lämplig för dem som föredrar ljusa och mättade färger eller tvärtom reserverade, närmare naturliga nyanser.

Inoa - Fransk Inoa hårfärg från Loreal

Professionell färg utan ammoniak från det kända varumärket Loreal. Har ingen skarp och obehaglig lukt. Basfärgen är färgämne monoetanolamin. Noggrann utformad färgformel ger högkvalitativ färg över grå hår och jämn färg. Överdriver inte hår och upprätthåller naturlig lipidbalans. Färgen innehåller skyddande komponenter som förhindrar hudirritation och manifestationen av allergiska reaktioner.

Materia - Japansk färg

Det är på äraplatsen i rankningen av hårfärger. Färgtillverkaren är ett japanskt företag Lebel. Verktyget har unika egenskaper. Det ger jämn färg och skydd mot hår. På grund av att produkten innehåller en minsta procentandel ammoniak och väteperoxid, har färgen en sparsam effekt. Det höga innehållet av färgpigment bidrar till djup och varaktig färgning. Lipider och fytosteroler är inblandade i restaurering av hårstruktur.

Keune (Ken) - prof. färg för salonger, Holland

Ett nederländskt företag som producerar färger för professionell färgning. De är uppdelade i: ammoniak, ammoniakfri och produkter för SPA-färgning. På Keune-paletten hittar du 107 nyanser (5 - mixton och 80 - primära färger). Slutresultatet sammanfaller alltid med hårfärgens färgpalett. Färgen utsöndrar diskret arom och irriterar inte hårbotten. Silkeproteinerna i basformeln mjuknar krullarna och gör dem mer lätta.

Cutrin - professionella färger Kutrin SCC-reflektion, reflektion Demi, Reflektion Fyrverkerier, Finland

Populär finländsk färg bland frisörer och stylister. Klarar effektivt med grått hår. Aktiva ämnen tränger intensivt in i håret och ger högkvalitativ färgning. Färgernas sammansättning innehåller en vårdande ingrediens - arktisk tranbärsvax. Han, tillsammans med bivax, ger håret en attraktiv glans. Fördelen med färg är att den inte innehåller konserveringsmedel, silikoner och ammoniak.

Fyrverkerier i rangordningen av hårfärg är inte den sista platsen. Det omfattande färgområdet gör att du kan implementera även djärva experiment med utseende. Tillverkare använde ett försiktigt program vid tillverkning av färger. Håret får en vacker nyans och samtidigt upprätthålla sin sunda struktur.

CHI - professionell salongfärg, USA

Avser en icke-ammoniak-serie av färger. Tillverkaren av produkterna är Farouk Systems Group. I färgpaletten hittar du naturliga, ashy, koppar nyanser. Jonisk färg är lämplig för färgning av grått hår. Trots att färgen inte innehåller ammoniak, kan den lätta krullarna upp till 12 toner. Hårfärgning sker på grund av våg av det långa infraröda spektret, vilket höjer vågorna för pigmentpenetration.

Video: Hårfärg CHI

Estel De Luxe - Estellefärger för professionell användning, Ryssland

Ingår i branschen med professionella färger. Deras utveckling var engagerad i det kända ryska företaget LLC "Unicosmetics". Färgen färgar håret perfekt, ger en jämn färg och hälsosam glans. På grund av den unika formeln målar färgen perfekt över vitt hår. Den krämiga konsistensen är jämnt fördelad genom håret och flödar inte. Färgets sammansättning är skimrande pigment. Ytterligare skydd för lockar ger en omsorgsfull emulsion. Det är baserat på vitaminer, kastanjetrakt och chitosan.

Kapous Professional (Kapus) - hårfärg för salonganvändning från den ryska tillverkaren Kapous Cosmetics

Ryska varumärke som producerar resistenta permanenta färger baserat på naturliga komponenter. Du kan välja mellan 106 nyanser, inklusive 6 färgförstärkare. Recensioner av specialister kokar ner på det faktum att de målade locken blir likformig, mättad färg. Förutom huvudkomponenterna innehåller produkten kakaosmör, som ger näring till håret från insidan, vilket gör dem fina och glänsande.

Kydra - professionell färg, Frankrike

Detta är en linje av mild hårfärg från en fransk kosmetisk tillverkare. Produktens unika egenskap är att dess formel innehåller minsta procentandel ammoniak och andra kemiska element av aggressiv verkan. Kompositionen är berikad med naturliga ingredienser som minskar negativa effekter av kemiska komponenter och skapar en osynlig skyddsfilm. Färgpaletten består av 66 nuvarande nyanser, allt från naturlig till exklusiv. Färger perfekt över grått hår.

LondaColor - professionella hårprodukter, Tyskland

Långvarig krämig hårfärg Londacolor Permanent. Den oxiderande emulsionen skapar en likformig färgämnesblandning och ger ett kvalitetsresultat. Färgen tvättas inte till åtta veckor. Måla perfekt målar grå hår. Sammansättningen av LondaColor innehåller naturligt vax och lipider, vilket ger fullständig hårvård, neutralisering av de skadliga effekterna av kemiska element.

Revlon - professionella färger Revlon-serien Revlonissimo NMT, Young Color Exel, Orofluido

Populär färg bland moderna modeister. Den varierande paletten består av trettio vackra nyanser. Färgen är utvecklad på grundval av nanomolekylära teknologier. Komplexet innehåller vitaminer E, B3, A, H, som ger skydd mot aggressiva yttre faktorer. Färgen fungerar väldigt försiktigt, så det är ganska lämpligt för känslig hårbotten.

Ollin färg - hårfärg Ollin, Ryssland

Permanent färg med ett minimum av ammoniak. Den huvudsakliga färgpalen visar 80 moderna nyanser, det finns också en speciell blond -12 toner och en blandning - 6 toner.

Goldwell - professionell hårfärgsprodukt

Den alltmer populära Goldwellfärgen har vunnit många hailr-masters förtroende. Professionell produkt som kräver träning. I linjen finns tre typer av färg: ammoniakfri, resistent, toning. Produktion Tyskland. Mer än 100 nyanser tillåter att förklara någon fantasi hos klienten.

Det bästa hårfärgen för hemmabruk

Många tjejer föredrar att göra färgning hemma. Särskilt för dig lägger vi en lista över märken av bra hårfärger som är lämpliga för hemmabruk.

Hårfärg Loreal Preference, Loreal Preference, France

Flytande krämfärg ger en bestående effekt. Färger helt över grå hår. Färgpaletten trivs med en mängd olika färger, den innehåller 45 moderna och relevanta färger. För att återställa den skadade hårstrukturen efter färgning tillsatte tillverkaren en speciell balm baserad på naturliga ingredienser.

Garnier Color naturals, Garnier Color Naturals, Frankrike

Kvalitetsfärg av hög kvalitet innehåller tre värdefulla komponenter: avokadoolja, sheasmör och olivolja. Krämig konsistens är bekväm att använda. Färgen flyter inte under färgningsprocessen. Det finns ingen skarp, obehaglig lukt av ammoniak. Tack vare en speciellt utvecklad formel kan färgen effektivt måla över grå hår.

Anthocyanin Second Edition, Anthocyan - en ny färg med ljusa färger och en lamineringseffekt, Korea

Anthocyan - högkvalitativ färg från den koreanska tillverkaren. Basen för produkten är kombinationen av växtekstrakter. De bidrar till att få rika och ljusa nyanser. Färgpaletten består inte bara av kreativa nyanser men också av naturliga mörka färger. Den har en diskret floral doft.

Faberlic Krasa - Faberlic krämfärg från det rysk-franska företaget Faberlic

Durable cream paint som hjälper till att uppdatera bilden utan att håret skadas. De resulterande nyanserna motsvarar paletten. Håller mycket lång tid, smälter inte och tvättas inte av. De aktiva ingredienserna i färger är amlaolja och arginin. På grund av dessa komponenter blir curls oöverträffad mjukhet. Färgerna innehåller ingen skadlig kemisk komponent PDD, vilket ofta är orsaken till allergiska reaktioner.

Casting Creme Gloss-hårfärgning Casting, L 'Oreal, France

Hårfärg med en unik formel utan ammoniak. Tack vare den milda sammansättningen orsakar den inte irritation, klämmer inte vid färgning och ger en jämn färg. Färgpaletten presenteras i 28 nyanser. Här kan du välja både naturliga och extrema färger. Färgen har inte en obehaglig, akrid lukt. Trevlig konsistens ger enkel applicering på håret. För att återställa hårstrukturen har tillverkaren utvecklat en speciell balm baserad på kunglig gelé.

Avon Advance Techniques, Avon Salon Care Hårfärgskräm, USA

Cream hårfärg, vilket möjliggör en salong effekt i levnadsförhållanden. Huvudpaletten innehåller populära nyanser av blond, choklad och svart. Advance Techniques dye ger ett 3-stegs hårfärgningssystem. Den innehåller: skydd, effektiv färgning, inklusive grått hår, högkvalitativ vård.

Palette, Palet - färg för hemmabruk, tillverkare Schwarzkopf, Tyskland

Paletten är ett populärt varumärke av färger för hemmabruk. Den rika färgpaletten består av 32 moderna nyanser. Färgerna är uppdelade i tre huvudtyper beroende på resistansnivå: lättfärgning, halvbeständig färgning och resistent färgning. Tack vare det innovativa "färgskyddskomplexet" smälter inte färgen till och med efter två veckor.

Syoss, Ciec - hårfärg från tillverkaren Schwarzkopf, Tyskland

Färg från den tyska tillverkaren SchwarzkopfHenkel är idealisk för användning hemma. Det innehåller olika naturliga ingredienser som har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd, såsom: aloe vera, vitaminer från grupp B och veteproteiner. Färgpaletten består av tjugo primära färger.

Rowan, tillverkare Acme Color, Ukraina

Beständig krämfärg med ett extrakt av bergaska. Ger högkvalitativ färg och mild omsorg för hår av vilken typ som helst. I sin produktion används naturliga ingredienser och högkvalitativa färgämnen. Paletten är representerad av trettio olika nyanser.

Fördelar: överkomligt pris, resistent. Nackdelar: Vätskekonsistens, torrt hår, obehaglig lukt.

Gör din egen färgbedömning

Delta i undersökningen, rösta på ditt favoritmärke och gör ditt betyg på hårfärger. Vi kommer också att vara tacksamma för kommentarer om erfarenheten av att använda en viss färg.

Ta till din vägg:

Läs detsamma:

Lägg till en kommentar

Som mästare säger jag Goldwell! Jag gillar färgen väldigt mycket, jag målar mig själv och jag målar klienterna, alla är glada!

Erfarenhet med hjälp av Lebel Materia 2 år. Varför varade så länge - ville inte byta befälhavaren själv. Färgen gjorde ursprungligen ett bra intryck, särskilt korrekt, de inrättade en marknadsföringskampanj. Men efter 2-3 gånger insåg jag att håret lämnar mycket att önska. Jag bestämde mig för att sluta på det en stund för att vänta på den lovade effekten. Miraklet hände inte. Om du inte använder massor av mycket dyra vårdprodukter med färg, blir ditt hår bara en handduk. Jag hade ingen sådan erfarenhet förrän även med budgetfärger. Lebel bara riktigt bra, och då var jag tvungen att prova en hel del sätt att komma till någonting. Jag kan ge råd om serumproedit (använd komplex). Som ett salongförfarande är det mycket dyrt.
toga:
- färgen i sig ger inte alls sken (det är endast möjligt i salongläge eller med speciella stylingverktyg, men med en sådan arsenal kan denna effekt uppnås med vilken färg som helst)
- dehydrerar håret
- Hårstruktur utan extra medel - släp
- tvättas snabbt. 2-3 toner på 3 veckor (min varannan dag)
-Att måla längden ofta råder jag inte alls. Håret återställs inte
- behandlas inte som angivet Även lätta produkter lämnar inte mycket bra resultat.
- dyrt (prisklass börjar från: rötter upp till 100 U.e - lång -200 cu.)

- bred palett och vacker färg, försett kompetent guide
- enhetlig fyllning
-klarar sig bra med grått hår
-ingen lukt
-brinner inte hårbotten (men om du överdriver det till och med 5 minuter finns det obehag)

Jag har dött mitt hår med Goldwell-produkter i 13 år nu. Användte hela paletten av sina produkter - topchic, colorance, elumen, nectaya. Jag har länge letat efter en sådan färg som inte skadar mitt hår, medan det blir motståndskraftigt för att måla dem. Ingen loreali, londa, snygga inte komma ikapp med det här märket. Och detta känns igen av frisörerna själva. Det enda... om du verkligen vill ha ett fantastiskt resultat - gå till salongen för befälhavaren. Real Goldwell-mästare lär sig ständigt. de har många seminarier och workshops, de vet mycket nyanser och tricks som beror på hur håret, strukturen, färgen, dina önskemål är. Och därför, när jag läser recensioner som: "... jag gick och köpte färg, jag smorde det - ingen effekt..." blir det löjligt, jag är nästan 50 år gammal men mitt hår ser mycket bättre ut och vackrare än många unga tjejs hår.....

Angela, tack för en kommentar. Tillagde hårfärgen rekommenderat av dig till vår ranking av de bästa hårfärgerna för 2018.
Låt oss göra det mest ärliga betyget! Rösta på dina favoritprodukter som presenteras i artikeln och rekommendera nya produkter eller beprövade produkter för färgning. Din feedback är mycket värdefull för oss!

Permanent hårfärg: vad betyder det och hur fungerar det?

Yana Ilinskaya

Skönhet och livsstil direkt från Europa (Prag, Tjeckien).

Hårfärgning är en integrerad del av arbetet på bilden. En välvalad färg, tillsammans med en hårklippning, animerar bilden, ger en inblick i individualitet i den och låter dig ändra när som helst. Färgen kan vara annorlunda. Alla vet att färgerna är permanenta och inte permanenta. Men vad är den viktigaste skillnaden mellan permanenta färger och alla andra färger och vad är semi-permanent färg - få människor vet! Vi förstår tillsammans med SalonSecret-experter.

Vad är "permanent" färg och vad är dess sammansättning?

Permanent färg - betyder "permanent". Naturligtvis kommer inget färgämne inte att ändra hårets färg för alltid, så denna term används för den mest resistenta typen av färgämnen.

Basen för sådana färgämnen innefattar ammoniak eller dess analog - ett ämne som gör det möjligt för färgkompositionen att tränga djupt in i hårstrukturen och ersätta det befintliga färgpigmentet med en ny.

I detta fall förstörs bindningarna mellan molekylerna inuti håret, och sedan är nya linjerade - det är just på grund av detta att färgen varar så länge.

Mekanismen för effekten av permanent färgämne på håret

Ammoniak eller ammoniumhydroxid verkar aggressivt på håret: det lyfter hårvågorna och låter färgkompositionen gå inåt.

Det finns en kemisk reaktion av ammoniak med väteperoxid, på grund av vilket håret sväller och dess naturliga färgpigment är fullständigt förstört och ersatt med ett pigment av färgämne.

Försiktighetsåtgärder vid målning med permanent färg

Ammoniak är otroligt flyktig - det är därför som vi alla luktar en permanent färg när du besöker en salong eller hemfärg, i de allra flesta fall kan ammoniakdammar orsaka kvävning. För att inte ha huvudvärk rekommenderas därför färgning i ett väl ventilerat rum - detta gäller även för färgämnen i hemmet och vid färgning i skönhetssalonger (även om det i senare fall används kraftfulla luftkonditioneringsapparater ofta).

Sammansättningen av permanent hårfärg, naturligtvis irriterar hårbotten. Du bör dock kontrollera om du är allergisk mot en av färgkomponenterna. För att göra detta, applicera kompositionen på ett fritt område av huden och vänta en kvart i timmen: om det finns rodnad eller klåda, är det bättre att vägra färgning med denna komposition.

Fördelar och nackdelar med permanent hårfärg

Moderna kompositioner baserade på ammoniak eller dess analoger är kända som säkra, men permanent färg har inte bara fördelar, men också nackdelar. Låt oss dölja fördelarna och nackdelarna med sådan färgning i mer detalj.

Fördelarna med permanent färg

 • Beständig: färgen varar upp till 7-8 veckor!
 • Copes med grått hår: 100% målade gråhår!
 • Ljus färg: riktiga nyanser för varje smak.

Nackdelar med permanent färg

 • Obehaglig lukt
 • Behovet av fortsatt kontinuerlig hårvård.
 • Det är svårt att ommåla en annan färg eller återgå till den naturliga nyansen!
 • Färgämnet förstör förstör hårstrukturen!

Permanent och halvfast färg: Vad är skillnaden?

Halv-permanent färg är en icke-ammoniakfärg och detta är dess huvudsakliga skillnad från permanent färg. Sammansättningen av halvfast färg innehåller väteperoxid i små doser, och de mindre destruktiva ingredienserna aktiverar peroxiden.

Semi-permanent färg har ett antal funktioner:

 • Det är mindre motståndskraftigt än permanent.
 • Hårets struktur när färgning inte förstörs.
 • Det finns ingen obehaglig lukt vid applicering av färg.
 • Målar inte över gråhår 100%.

Omsorgskomponenter läggs till i många halvfasta färger: Så här omvandlas färgämnen inte bara till bilden utan även till en hälsofrämjande händelse. MATRIX Color Sync bezammiachnye-färgämnen innehåller till exempel ett komplex av ceramider, vilket ger en konditioneringseffekt - det kvarstår för upp till 20 schampoapplikationer!

Hur skiljer sig professionella permanenta färger från hushållen?

Du kan registrera dig för en färgningssalong, eller du kan färga ditt hår hemma (även om SalonSecret-experter inte rekommenderar det här eftersom du kan skada håret och resultatet kanske inte är det du förväntade dig!) - det finns linjer för ett annat alternativ permanenta färger.

De skiljer sig något från varandra:

"Hårfärgen från massmarknadskategorin är en färdig produkt som är utformad på ett sådant sätt att en person inte kan skada sig och hans hår. Salonsammansättningar är utformade för yrkesverksamma som kan välja önskad koncentration av oxid (och som följd intensiteten av färgning) beroende på hårets typ och mål för en viss person. Den professionella paletten är mycket bredare än vanligt - det finns fler nyanser, men också mer nyanser. Och en annan viktig kvalitetssalongmålning är att stylisten, blandar kompositionen, kan lägga till en mängd olika vårdkomponenter - igen beroende på vad ditt hår behöver. "

Victoria Nureyeva

Granskning av professionella permanenta hårfärger

Nu när vi vet allt om hur permanent färg fungerar, är det bara att välja rätt linje!

Majirel Cool Cover av L'Oréal Professionnel

För älskare av ultraljudsfärger rekommenderar vi Majirel-linjen: det här är en högkvalitativ permanentfärg som perfekt möter grå hårfärg och ger en mycket hållbar iston.

Majrouge från L'Oréal Proféssionnel

"Röd linje" för dem som vill glittra med rubinfärger.

Super hållbart färgämne, inget grått hår, de mest levande nyanser och färg som kommer att ta upp till 7-8 veckor!

Majiblond av L'Oréal Professionnel

Linje för riktiga blondiner! Permanent färgämne som ger varaktig färg är en av en hel palett av ljus nyanser. Ren skönhet, yellowing neutralizer, användarvänlighet - allt är i denna linje från L'Oréal Professionnel.

Det verkar som ett fel har inträffat. Försök igen senare.

Vad är skillnaden mellan permanent och halvfast färgning?

Gillar 0 https://elize.ru/news/blog/sovety-dlya-devushek/10476 https://elize.ru/news/blog/sovety-dlya-devushek/10476

Varje kvinna vill vara attraktiv. Och det handlar inte bara om klädstilen, utan också för frisyrer. Alla fashionistas gillar att prova på en ny bild, ändra hårfärg. Och då uppstår frågan vilken färg som är bättre att välja - permanent eller halvvarig? Det första alternativet ger en långsiktig effekt, därför är det mer populärt. Den andra tvättas av snabbare, men är säker. Så vad behöver du veta om hårfärger för att göra rätt val?

Fördelarna med permanenta färger

Permanent färg dök upp på 1900-talet tack vare den briljanta kemisten Eugene Schueller. Hans misslyckade resa till frisören inspirerade Eugene att skapa ett syntetiskt färgämne innehållande salter av koppar, järn och natriumsulfat. Dessa ingredienser hjälpte hans fru att uppnå den önskade ljusskärmen. Och idag använder alla kvinnor i världen sin uppfinning. Dessa resistenta färgämnen tränger helt igenom hårstrukturen, målar över grå hår under lång tid och gör håret glänsande. Detta beror på den kemiska kombinationen av ammoniak med en oxidant (väteperoxidstabilisator). Deras kombination hjälper till att helt öppna hårkärlskalorna, lätta det "inhemska" pigmentet och ersätta det med en artificiell. Ammoniak gör det möjligt för färgämnesmolekylerna att penetrera nagelbandet genom hårets yttre skikt och färga det helt. Ingen annan färg fungerar så effektivt!

Men medaljen har en nackdel: ammoniak kan förstöra hårstrukturen, göra den svag och torr. Det är därför som det inte rekommenderas att färga hår med permanent färg ofta. Till glädje för den vackra halvan av mänskligheten har forskare funnit ett mer godartat alternativ - halvfasta färgningar.

Fördelar med halvfasta färger

Till skillnad från permanenta färger, semipermanent innehåller inte ammoniak. Istället, i små doser, tillsätt komponenter som innehåller väteperoxid. Det är därför dessa färgämnen verkar mer försiktigt, förstör inte hårstrukturen, bevara och återställa sitt hälsosamma utseende.

välja halvvarig färgDu bör veta att färgämnena är indelade i två typer: alkaliska och sura. Den alkaliska komponenten fungerar på grund av aminer, vilket ger pigmentet och syrafärger färgar håret endast ytligt och tvättas snabbt av med vatten. Dessa färger är lämpliga för dem som vill gradvis byta hårfärg eller de som har skadat hår, särskilt efter en perm. Semi-permanent färgen är så säker för hår som gravida kvinnor kan använda det.

Förutom de uppenbara fördelarna har denna grupp av färger betydande nackdelar. Först tvättas färgen snabbt: det räcker att tvätta håret 5-6 gånger; För det andra målar man inte över grått hår; För det tredje har den en liten nyans av nyanser; och för det fjärde är det omöjligt att tända håret med denna färg. Därför bör du förstå vilket syfte du bedriver innan du väljer halvvarig färg. För kortvariga experiment med nyanser - det enda. Men om du vill ändra hårfärgen drastiskt och under lång tid är det bättre att välja ammoniakfärger.

Lyssna på vårt råd och gör rätt val! Var inte rädd för att vara ljus! Experiment och förvåna!

Hårfärg

I den här artikeln kommer vi att beskriva vilka hårfärger som består av, hur de klassificeras, granska de välkända varumärkena och deras hårfärgspalett samt ge en kort historisk utflykt om denna kosmetiska produkt.

Detaljerad sammansättning av hårfärger

Permanenta färgämnen kallas också oxidativ, eftersom processen att byta hårskugga sker under påverkan av oxidativa processer. Färgen och oxidationsmedlet blandas omedelbart innan proceduren, och skuggan framträder som en följd av en speciell kemisk reaktion och permanent fäst vid håret. Huvudkomponenterna i resistent färg är ammoniak (eller dess substitut), väteperoxid, pigment (oxidationsfärger) och färgämnebasen. Motståndskraftiga färgämnen tvättas inte av håret, och det här skiljer dem från schampo, tints, balm och hårfärg, och ännu mer från hårkroppar som försvinner vid första shampoo.

Ammoniak eller dess substitut, monoetalamin

Denna komponents roll utgörs av bildandet av en alkalisk miljö, vilket gör att du kan skapa förutsättningar för "korrekt" oxidation av färgämnen, liksom förmågan att lossna nagelbandet, vilket gör att kompositionen tränger in i hårcortexen. Ammoniak påverkar hårdskalorna aggressivt och det är möjligt att bara återvända dem till sin ursprungliga position, med särskild vård.

Idag försöker tillverkare ofta använda en substitut, monoalamin, även om detta ämne faktiskt inte tillåter att hårstrukturen löses lika effektivt som ammoniak, och färgerna med innehållet är mer benägna att vara semipermanenta, eftersom de inte kan ge en sådan djup penetration. Fördelen med detta ämne är att det skadar håret avsevärt och upprätthåller också en alkalisk miljö under färgningsprocessen, medan ammoniak avdunstar mycket snabbt och påverkar andningsorganen negativt och kan också orsaka allergier. atopisk dermatit och eksem.

oljor

Moderna hårfärgstillverkare på alla sätt försöker undvika att ammoniak ingår i kompositionerna. Färgerna har nyligen blivit relevanta, där färgämnets ledare spelas av olika oljor, som också bryr sig om håret, ger det glans, skönhet och elasticitet. Som bakpulver kan användas fruktsyra, när det utsätts för vilket håret flingar öppnar. Färgen transporteras inåt med hjälp av olja. Sedan stängs vågarna och förseglas med speciella organiska vaxer och hartser, som också ingår i färgämnena.

Väteperoxid

Har de starkaste oxidationsegenskaperna: substansen oxiderar samtidigt melanin (naturligt hårpigment) och oxidativt färgämne, vilket förvandlas till önskad nyans på håret.

Peroxid kan lossna nagelbandet, så det används ofta för att förbereda för hårt eller grått hår för färgning. Idag används detta ämne i sin rena form praktiskt taget, men kombinerade medel används, vilka dessutom innehåller saltkomplexbildande medel, fosforsyra, såväl som en bas. Ytterligare tillägg gör anslutningen stabilare.

Färgämnen med oxid

Särskilda föreningar (aminofenoler, aminer och hydroxibensener) som oxiderar för att bilda nya färgade föreningar. De minsta molekylerna av oxidationsfärger penetrerar djupt in i hårstrukturen, oxiderar där och går in i en kemisk reaktion som bildar en viss färg. Samtidigt reagerar föreningarna med hårets keratin och är fixerade i strukturen.

De vanligaste oxidationsfärgerna är toluylendiamin, parafenylendiamin, paraaminofenol, fenylendiamin, ortoaminofenol, naftoler, hydrokinon, resorcinol och andra. Beroende på mängden och närvaron av varje komponent kan färgtonen variera.

Färgbas

Enligt dess konsistens kan det vara krämigt, geliknande eller oljigt. Basen är avsedd att lösa upp ingredienserna, bilda en färgblandning, skydda håret och konditionera dem under färgningsproceduren. Upp till 70% av grunden är vård och konditionering. Detta inkluderar speciella salter som inte tillåter att färgämnet oxideras före tid. Obligatorisk komponent är konserveringsmedel, som inte utgör mer än 0,05% av färgämnet.

Hårfärgsklassificering

Det är lättast att dela upp färger i grupper beroende på deras nyckelkomponenter.

• Naturligt - den mest populära Basma och Henna. Många kvinnor målar håret med avkok av lökskal, kamomill eller burdocktinktur, citronsaft, kaffe eller te. Men i bred mening visar det sig inte riktigt att färglägga, men ger håret en viss nyans. En av de viktigaste nackdelarna med dessa produkter är det oförutsägbara resultatet av färgning.

• Fysikaliska färgkompositioner. Dessa föreningar tränger bara in i hårstrukturen och tvättar snabbt. Om strukturen är för lös kan emellertid färgen penetrera djupare och tvättas inte längre under längre tid. Sådana färgkompositioner är idealiska när du inte vill ändra färgen dramatiskt, men tillfälliga ändringar är nödvändiga.

• Kemiska - föreningar som tränger in i strukturen. Indelad i permanent, blond och halvvarig:

- permanent garanti för långvarig och djup färgning av hår i olika nyanser. Oftast produceras de i form av en grädde, liksom att man lägger till omsorgsfull och mjukgörande ingredienser som minskar sannolikheten för skadliga effekter på håret.

- Blonda färgämnen - färg inte, nämligen blekhår. Dessa verktyg används i fall där kunden vill ändra hårfärgen dramatiskt, till exempel gå från mörkt till rött. Håret i detta fall är allvarligt skadat och kräver lång återhämtning.

- halvvarig - innehåller en liten mängd väteperoxid eller ammoniak, eller de saknar fullständigt dessa komponenter. Sådana föreningar under en tid hålls på håret, men sedan tvättas bort.

Det finns en annan alternativklassificering för professionella färger och formuleringar för hemmabruk. Deras skillnad är att professionella formuleringar behöver ett individuellt urval av en viss färgning och utvecklingskomposition, och i färger för hemmabruk ingår alla ingredienser redan och de behöver bara kombineras före färgning.

I detta fall är professionell färgning mildare, eftersom en erfaren mästare kan bedöma graden av skada på håret och förbereda den mest skonsamma kompositionen som kommer att måla håret perfekt. Professionell färgning kan appliceras även för försvagat och alltför skadat hår.

Olika varumärken hårfärgspalettar

Kapous Fragrance FREE Non ammoniak

Färgen är professionell, men den kan användas hemma. Säljs endast i butiker för professionella frisörer. Paletten består av 67 nyanser, inklusive 4 färgfärger. Verktyget innehåller inte cancerframkallande ämnen och skadliga ämnen.

När man använder färg visar den mättade, enhetliga och resistenta nyansen det grå håret målat över. Inkluderingen av plantain, kamille och häxhaseloljor bidrar till att mildra effekterna av färgämneskompositionen, vilket leder till ingen brännande känsla. Kakao essentiell olja återställer håret, tränger in i strukturen, fuktar och stärker. Som den alkaliska komponenten i färgen användes vegetabiliska organiska syror. Ammoniak är helt frånvarande.

Kapous Professional färgpalett

Wella

Den professionella linjen Wella representeras av flera serier av hårfärgning. Oavsett den resulterande nyansen är hårstrukturen fortsatt stark, intakt, hälsosam och vacker. Innehåller inte ammoniak.

Wella Color Touch-serien innehåller 16 nyanser möjliggör resistent färg och stabil glans. Huvudkomponenterna är keratin och naturligt vax, vilket stimulerar metaboliska processer i hårbotten, ger näring och fuktar håret och ger tillförlitlig vård.

Palett av färger Wella Color Touch

Wella Koleston-serien är ett professionellt verktyg som innehåller 6 färggrupper: röd, brun, rik och ren naturlig, samt Special Mix och Special Blonde. Basen är aktivatorn och HDC-molekylerna, pyrazol och lipider.

Palettfärger Wella Koleston

Hårfärg Wella ILLUMINA skapad på grundval av en speciell teknik Microlight - mikropartiklar inramar kopparpartiklarna som ligger på hårets yta och låter dem inte reagera med färgkompositionen. Som ett resultat får håret en speciell ljusstyrka och glans, och nagelbandet förblir rent och mjukt.

Palettfärger Wella Ilumina

Londa professionell

Färgen innehåller ammoniak, men på grund av det speciella smaksystemet, luktar masan väl vid applicering. Produkten är berikad med speciella Vitaflection-mikrosfärer, som på grund av mikroskopiska dimensioner tränger in i hårstrukturen och bildar i kombination en resistent färg. Formeln är också mättad med lipider och naturliga vaxer, vilket gör att verktyget effektivt och effektivt kan ta hand om hår.

Den fullständiga paletten innehåller 91 nyanser, inklusive 9 mixtones. Fördelarna inkluderar möjligheten att färga ljusare eller mörkare på en gång på 2 nivåer, för att få en perfekt jämn nyans från roten till hårets spets. Krämig konsistens bidrar till kvalitetsapplikation. Verktyget är endast avsett för professionell användning, olika överkomliga kostnader.

Paletten av färger Londa Professional

Revlon ColorSilk

Paint Revlon är en oxiderande blandning, utan tillsats av ammoniak. Utvecklaren av färgämnet innehåller ett dubbelt silikonsystem, vilket gör det möjligt att samtidigt fixa färgämnet och skydda hårets yta. Färgen är avsedd för professionell användning, men det är ganska lämpligt för självfärgande hår hemma.

Paletten av färger Revlon Colorsilk

Ducastel Subtil creme ICE Färger

Hårfärg från den franska tillverkaren passar perfekt på håret, ger den jämnaste färgen och 100% grå hårfärgning. Formeln innehåller inte parabener och ammoniak, men innehåller syre och majsolja. Beroende på typen och strukturen hos håret som ska färgas är det nödvändigt att använda en annan mängd oxidationsmedel. Konstruerad för professionell användning.

Palettmålningar Ducastel

C: EHKO Färg Explosion

Verktyget innehåller ammoniumhydroxid, vilket gör att färgen kan penetrera djupt in i strukturen, vilket ger en rik färg. Kompositionen innehåller också jojobaolja och mandelprotein, som perfekt bryr sig om färgat hår. Tack vare keratin återställs håret och behåller sin struktur.

Färgen målar perfekt grå hår, lämpligt för professionell målning i salonger, såväl som för hemma. Den innehåller 95 grundläggande och 8 mellantoner som kan blandas med varandra.

C: EHKO Färgfärgspalett

Måla L'Oreal

Produkten innehåller inte ammoniak och är lämplig uteslutande för professionell användning. Formeln innehåller en speciell polymer som förhindrar förstörelsen av hårstrukturen. Lipider, i synnerhet aprikoskärnolja, förbättrar de intercellulära hårbindningarna, berikar dem med näringsämnen och stärker. Efter applicering av färgen på hårets yta förblir en skyddande mantel som reflekterar ljuset och ger skina till håret. Måla målar över grå hår, inte tvättade från rötterna.

Hårfärg L'Oreal (Frankrike, Belgien) i denna serie är lämplig för användning hemma. Produkten innehåller inte ammoniak, den innehåller patenterade färgämnen med hög stabilitet. UV-filter och E-vitamin har lagts till vårdbalsammen.

Färgpaletten L'Oreal Preference

En intressant produkt är Preference Platinum - en naturlig oljebelysning som är baserad på oljor, som försiktigt lyser håret med 6-8 toner. Designad för omaintat hår eller färgat, följt av toning.

Preference Glam Lights förtjänar också uppmärksamhet, som det är lätt att utföra markera hemma. Verktyget appliceras med hjälp av en speciell kam, som fördelar den från rötterna till spetsarna, vilket ger en pålitlig och högkvalitativ färgning. Formeln är berikad med nut-ceramider, vilket ger skinn och silkighet mot håret.

Preference Glam lyser färgpalett

L'Oreal Sublime Mousse

Särskilt icke-ammoniak hårfärg hemma. På grund av mousseens struktur är det jämnt och väldigt lätt (som schampo) applicerat på håret, liksom fördelat över hela ytan. Innehåller hög koncentration av pigment, vilket gör att kompositionen kan måla över grått hår.

Färgpaletten L `Oreal Sublime Mousse

Casting Creme Gloss av L`Oreal

Medel för färgning av hår hemma. Innehåller inte ammoniak, det innehåller E-vitamin och UV-filter. De aktiva ingredienserna håller hårstrukturen intakt, inte orsakar skalning av hårbotten. Den uppsättning komposition för färgning tillsatte balsam med kunglig gelé, vilket släpper och närmar hårets yta. Tillverkaren lovar att bevara skugga upp till 28 användningar av schampo.

Paint palett Casting Creme Gloss

AVON ADVANCE TECHNIQUES

Permanent ammoniakfärg ger högkvalitativ hårfärgning och är idealisk för hemmabruk. För det första appliceras ett speciellt skyddsmedel på torrt hår, då färgämnena blandas och fördelas genom håret.

Skyddsmedel innehåller extrakt av solrosfrön, citron, druvor, gota cola, passionflower och ananas. Creamfärg berikas med proteiner av vete och soja, aloe juice.

Färgpaletten Avon Advance

Chi ionisk permanent glans

Ammoniakfärg (USA) är endast avsedd för professionell användning i salonger. Innehåller inte parabener och ger hållbar hårfärgning. Inkluderar en serie Blond, med vilken du kan uppnå förtydligande upp till 5 nyanser. Den innehåller också vackra koppar, bruna och röda nyanser.

Kompositionen innehåller en speciell keramisk legering med mer än 40 oorganiska substanser, som försiktigt lyfter hårflingorna och säkerställer en mjuk injektion i håret. Silkkräm, som berikas med kompositionen, bryr sig om håret, ger dem glans, silkighet och elasticitet. Dessutom är strukturen av siden och håret mycket likartat, men de har motsatta polära laddningar, vilket gör att de kan anslutas ordentligt

Beroende på att du erhåller den önskade tonen, lägger mästaren den erforderliga mängden utvecklare och justerar också exponeringstiden för kompositionen på håret.

Färgpalett CHI Ionic Permanent

KONCEPT Profy Touch

Ryskt verktyg för att ge hår olika nyanser, liksom för att måla grå hår hemma. Paletten innehåller 94 nyanser, så du kan få en enhetlig, rik och djup färg.

Färgen innehåller ammoniak, naftol, resorcinol och fenylendiaminer, så ett känslighetsprov måste alltid utföras före användning. Den omsorgsfulla balsamen innehåller vitamin C, chitosan och cedarolja, vilket gör att håret ser friskt och glänsande ut efter proceduren. Bedömning av recensionerna av de som använde det, påverkar färgen perfekt hårets struktur, förstör inte det, brinner inte igenom, ger inte onödig ytterligare skugga.

Palettfärger Concept Profy Touch

Brelil Colorianne Prestige-färg

Ammoniakfritt färgämne (Italien) är utformat för professionell hårfärgning, paletten består av 75 nyanser. Beroende på önskad ton är det nödvändigt att blanda färgämnet och oxidationsmedlet individuellt. Den mjuka formeln innehåller koenzym Q10-koenzym, som noggrant bryr sig om hår. Kompositionen innehåller passagerare från baobabblad som skyddar håret mot exponering för UV-strålar.

Färgen ger en vacker, naturlig nyans, fyller på ett tillförlitligt sätt det grå håret och är ganska stabilt. Dess sammansättning omfattar inte aggressiva ämnen, så att verktyget är allergivänligt.

Brelil Colorianne färgpalett

Målaroljesystemkoncept

Ammoniakfri färg (Italien) målar perfekt över grått hår och låter dig byta skuggning av hår som är lämplig för hemmabruk. Processens unika karaktär ligger i det faktum att håret samtidigt färgas med en permanent och får ett verkligt omsorgsförfarande. Kompositionen innehåller olivolja och vitt teextrakt, som hjälper till att rensa hårbotten i döda celler, ger en utmärkt näring av hårsäckarna. De aktiva ingredienserna stimulerar produktionen av kollagen och elastan.

Unikheten ligger i det faktum att det naturliga pigmentet inte avlägsnas från håret, vilket minskar den visuella effekten av de "ryckta rötterna". Paletten innehåller 39 nyanser, det är möjligt att tända håret med 3-4 toner.

Oljesystemkoncept färgpalett

Cutrin reflektion demi

Paint Cutrin Reflection Demi (Finland) skapades för professionell användning. Det ammoniakfria medlet tränger djupt in i strängarna och gör att du kan uppnå ett hållbart resultat. Oljebaserad färg appliceras jämnt och ger en jämn hårlackering. Paletten innehåller 57 nyanser.

Den mjuka formeln innehåller inte parabener, paraffin och silikon. Det finns ett extrakt av arktisk hallon, som tillåter hår att förvärva en naturlig, vacker glans, stärker sin styrka. På grund av införandet av polymerer, fuktar verktyget håret och lindrar statisk stress.

Cutrin RHC färgpalett

Ollin Permanent färgkräm

Produkten innehåller en liten mängd ammoniak, vilket säkerställer tillförlitlig penetration av pigmentet djupt in i hårstrukturen. Färgen är skapad för professionell användning, paletten innehåller 96 nyanser.

Panthenol, som fuktar och närnar håret, solrosfrö extrakt som fungerar som ett UV-filter, liksom veteproteiner, som återställer strukturen av skadat hår, tillhandahålls som omsorgsrediens.

Färgpaletten Ollin Permanent

Farmavita

Life Color Plus-serien

Professionellt hårfärg med lågt innehåll av ammoniak. Kompositionen innehåller brasiliansk nötolja, de minsta molekylerna som tränger in direkt i hårstrukturen, närnar dem och hjälper till att behålla fukt. Denna komponent ger också hår med näringsämnen: proteiner, magnesium, selen, tiamin och fosfor, kalcium, järn, koppar och zink. Arginin och nut flavonoider skyddar hår från exponering för UV-strålar.

Palettfärger Farmavita Life Color

Suprema Color Series

Professionell färg på oljebasis innehåller en liten mängd ammoniak. Färger något grått hår, ger håret en vacker glans och rik färg. Beroende på hårets struktur och önskad nyans läggs en individuell mängd oxidant till de föreslagna färgämnena.

Den omsorgsfulla oljeformeln bidrar till att mildra aggressiva effekter av ammoniak. Oljan innehåller avokado, macadamia och aragonoljor. Avokadoolja är rik på vitaminerna A och B, mer än 80% består av fettsyror. Aragonolja innehåller vitamin E, linolsyra och har en ovärderlig effekt på håret, återställer sin struktur. Macadamia-oljan innehåller mättade och omättade fettsyror, som ger särskild vård, skydd och glans till hår.

Farmavita Suprema Färgfärgspalett

B.Life-serien

Lämplig för hemmabruk, innehåller inte ammoniak. Den mjuka formeln innehåller arganolja och innehåller även omtänksamma och lugnande ingredienser. Medel för färgning av fuktigt hår, och förbättrar även deras elasticitet.

Palettfärger Farmavita B Life

Goldwell Topchic Hårfärg Färg

Professionellt hårfärg (Tyskland) innehåller ammoniak. Håret får mättad, resistiv färg. Paletten har 100 nyanser, det rekommenderas att blanda färgkompositionen med ett oxidationsmedel av samma märke. Måla perfekt målar grå hår.

Paletten av färger Goldwell Topchic

Keune färg

Produkter från det här nederländska företaget är klassificerade som professionella. Självklart, idag kan sådana färger köpas i nätbutiker, men när du använder dem bör du överväga vissa funktioner i applikationen.

Färgämnets sammansättning innefattar naturliga extrakt, oljor och extrakt av medicinalväxter. Sammansättningen innehåller också Nitron mikromolekylen av en speciell struktur - genom att ha trängt in i håret, det förvandlas till en makromolekyl och fyller de hål som det finner i skadat hår. Denna komponent tillåter hår att få ett hälsosamt och välskött utseende. Hårfärger presenteras i flera serier.

Keune Tinta Color Series

Färgen innehåller ammoniak, men tack vare de aktiva komponenterna lyckas det ta hand om håret - en skyddsfilm bildas på ytan som omsluter noga varje hår. Proteiner gör det möjligt att se ut som silke, och även med grått hår garanteras kunderna ett bra färgresultat.

Färgpaletten Keune Tinta Color

Keune halvfärg

Ammoniakfritt färgämne som gör det möjligt att uppnå den mest naturliga hårfärgen.

Färger paletten Keune Semi Color

Keune så ren färg

Denna komposition möjliggör SPA-färgning under speciella förhållanden. Ammoniumfri komposition innehåller dessutom ett komplex av eteriska oljor och arganolja. Den terapeutiska effekten på håret säkerställs genom införandet av fytokeratin, liksom vitamin E och A. Förfarandet utförs endast av specialister som utför preliminär diagnostik och utgör ett individuellt vårdprogram.

Färgpaletten Keune So Pure Color

Tyska tillverkad färg för professionell användning innehåller ammoniak. Kompositionen ger utmärkt hållbarhet och långsiktiga resultat, vilket ger håret en naturlig färg och naturlig glans. En del av mjölkproteinet och keratin bryr sig försiktigt om hår. Färgen bleknar inte och tvättas inte av.

KEEN Professional färgpalett

Lisap

Hårfärg avsedd för professionell användning. Beroende på kompositionen och graden av påverkan på håret, händer det med tillsats av ammoniak och utan det.

LK Creamcolor Series (Lisap)

Färgen innehåller en liten mängd ammoniak, vilket gör att du kan färga håret försiktigt. Upp till 20% av färgämnena är karit, jojoba och kokosoljor, och pigmentpartiklarna är mikroskopiska, vilket gör att de kan tränga in djupt i håret. Krämig konsistens gör det möjligt att jämnt applicera kompositionen på håret.

Lisap Cream Color Paint Palette

Lisap Escalation Easy Cream Hair Color Series

Ammoniakfri färg, som innehåller färgämnen, presenterad i form av mikromolekyler. Den patenterade tekniken för färgning gör att molekyler tränger in i hårstrukturen och oxiderar inuti den. Således blir skuggan likformig och håret får speciell glans.

Paint palette lisap Escalation

Organiska färgsystem

Organiskt hårfärg, som består av upp till 95% av naturliga ingredienser. Produkterna har dessutom certifikat av kvalitet Vegan (ingen animaliska ingredienser), EcoCert (inga parabener, nanopartiklar, silikon, smaker och syntetiska färgämnen), Soil Association (bekräftar närvaron av minst 95% organiskt material), Cruelty-free (bekräftar att produkten inte är testad på djur), miljövänlig (garanterar miljöskydd).

Det finns en huvudserie, vars palett innehåller 41 färger, det finns naturliga medel för förtydligande. Färgning utförs exklusivt av professionella konsulter som är bekant med principerna för att använda verktygen i denna serie. Förprovning, förskriva omvårdnadsprogram och färgning är applicerat på att rengöra håret. Färgvalet väljs av befälhavaren själv, vilket, beroende på behoven hos klienten, kan ge exakt den färg som ser ut så naturlig som möjligt. Bedömning av recensionerna är färgen verkligen så bekväm som möjligt, och bland kunderna finns det även människor med superkänslig hud som inte upplever obehag vid applicering av färg.

Färgpalett för organisk färgsystem

Salerm

Hårfärg i Spanien och innehåller högst naturliga ämnen. Tilldela en permanent (ammoniak) och ammoniakfri serie.

Salerm Salermvison-serien

Färgen innehåller en liten mängd ammoniak, vilket gör att du kan hålla ditt hår frisk, levande och glänsande. Den speciella formeln innehåller mikromolekyler som tränger särskilt djupt in i hårstrukturen och fixar färgen. Färgen innehåller vetegroddar, mandel- och ricinoljor. Färgen är lämplig för professionell användning.

Palettfärger Salerm Salermvision

Salerm Färg Mjuk färg

Ammoniak är frånvarande som en del av produkten, färgen lyser inte det ursprungliga hårpigmentet, men ger samtidigt bra gråtning och skuggning (om så önskas). Den omsorgsfulla formeln innefattar makadamia-nöt, ricinolja, vetex, mandelolja, salvia och rosmarin extrakt. Verktyget är lämpligt för användning hemma, utspätt med ett oxidationsmedel.

Palettfärger Salerm Color Soft

Måla Hi-Fi Hårfärg BES

Permanent färg för professionell användning. Huvudkomponenterna är växtextrakt av hästkastanj, ginseng, burdock, echinacea, lime blossom, som är inneslutna i liposomer. Detta gör att du kan leverera nödvändiga näringsämnen direkt till hårstruktur och hårbottenceller där de verkligen behövs.
Paletten innehåller 104 nyanser, som var och en målar över gråhår 100% och ger en naturlig, naturlig nyans.

Färgpalett BES HiFi

Kemon cramer färg

Italiensk färg är lämplig för professionell användning, det garanterar 100% färgning av grått hår och ger dig möjlighet att lätta håret. Innehåller ammoniak, ger färghastighet upp till 6-7 veckor. Kokosolja används som en närande, vårdande och hårskyddande komponent som täcker håret med en skyddande film, vilket ger sken och ger extra elasticitet.

Färgpaletten Kemon Cramer Color

Selektiv professionell

Italiensk färg presenteras i två serier.

Selective Colorevo serien erbjuder icke-ammoniumfärgning av grått hår eller förändringar i hårtonen utan grått hår. Kompositionen innehåller ett unikt komplex Ceraflux, som perfekt återställer och skyddar hår, ger dem glans och elasticitet.

Färgpaletten Selective Colorevo

Selective Oligo Mineral Cream serien erbjuder icke-ammoniak hårfärgning. Kompositionen av färgkomponenterna innefattar oligominerala komponenter och bivax, omhändertagande av hår.

Paletten av färger Selective Oligo Mineral

Teotema

Kosmetisk linje skapad av mästare Jean-Jerome Godard.

Teotema Color-serien är avsedd för permanent, professionell färgning. En liten mängd ammoniak gör att färgen kan visa färgen med hög kvalitet, men förstör inte hårets struktur. Grönsakskomponenter som ingår i krämfärgen, återställer, närmar hårstruktur och bryr sig om dem.

Teotema Evanescence-serien innehåller inte ammoniak och paraffiner. Medlar perfekt målar över grå hår. Färgens sammansättning innehåller veteproteiner, vilket gör det möjligt att på ett tillförlitligt sätt skydda håret under färgning.

Paul Mitchell (Paul Mitchell)

Färg för professionell användning innehåller ammoniakpigment. E-vitamin har tillsatts för att mildra aggressiva effekter, macadamiaolja och romersk kamille extrakt är också närvarande. Homogen, krämig konsistens gör att färgen kan falla jämnt jämnt på hårets yta och färgar dem jämnt från rot till spets.

Måla paletten Paul Mitchell

SHOT DNA

Italiensk färg, innehåller en liten mängd ammoniak och är avsedd för professionell användning. Formeln är ganska mild och orsakar inte allergier, så verktyget kan användas på hår av vilken typ som helst. Krämig konsistens gör det möjligt att jämnt fördela håret och högkvalitativ färg över grå hår.

SHOT DNA färger palett

Garnier

Garnier Hair Color finns i flera serier.

Garnier Color Sensation-serien är avsedd för hemmabruk, innehåller inte ammoniak. Intense pigment ger rik färg och rätt hårvård är möjlig tack vare införlivandet av blomoljor och pärlemor. Efter färgning blir håret glänsande och skyddat mot skador.

Garnier Color Sensatoin färgpalett

Garnier Color Naturals serien kan användas hemma. Högkvalitativa pigment ger en ljus, mättad och resistiv färg och olivolja avokadooljor som utgör karitoljorna på ett tillförlitligt sätt tar hand om håret. Medelbrunnar mår ett grått hår och håller på håret till 8 veckor.

Garnier Color Naturals färgpalett

Garnier Olia-serien är oljebaserad och innehåller inte ammoniak och är avsedd för hemmabruk. Oljebasen främjar högkvalitativ transport av färgämnet djupt in i hårstrukturen. Den mjuka formeln ger inte bara tillförlitlig hårfärgning utan garanterar också en speciell mjukhet, glans och omsorg.

Garnier Olia målar palett

Garnier Lumia Paint

Detta hårfärg innehåller ammoniak och kan användas hemma. Färgen rekommenderas att gälla för dem som har mer än 70% hårgrå. Polymerer, silikon och honung läggs till kvaliteten på vårdkomponenterna.

Estel

Estelle hårfärg tillverkas i Ryssland och är en högkvalitativ produkt. Den presenteras i flera serier och garanteras ge ett utmärkt resultat av färgning i genomförandet av rekommendationer från tillverkaren.

Estel Professional DeLuxe-serien är avsedd för professionell användning, innehåller ammoniak. Det här verktyget rekommenderas att användas för dem som har upp till 75-100% grå hår, eftersom färgen klarar av detta problem "perfekt". Formeln innehåller extrakt av grönt te och guarana frön, berikat med keratinkomplex, vilket gör att du kan försiktigt påverka hårstrukturen.

Färgpaletten Estel Professional

Estel Sence De Luxe serien är avsedd för hemmabruk. Färgen innehåller inte ammoniak och ger en mjuk färg. Kompositionen innehåller ett vitaminkomplex och kastanjutdrag, och ytterligare berikning med kitosan har en positiv effekt på hårrots näring och deras struktur. Nedan erbjuder vi dig att bekanta dig med Estels hårfärgspalett.

Estel Sence Color Palette

Matrix Color Sync Sheer Pasel

Hårfärg Matrix innehåller inte ammoniak, vilket gör att du kan behålla hårets naturliga skönhet. Ett särskilt komplex av ceramider hjälper till att ta hand om hårets skönhet och anpassa sin struktur. Verktyget är avsett att användas hemma.

Matrix Color Sync Sheer Pasel

Schwarzkopf

Igora Royal Series

Designad för professionell användning, innehåller ammoniak. Vid applicering får håret en långvarig mättad färg som inte tvättas länge. För att få den perfekta nyansen är det nödvändigt att ta hänsyn till hårets struktur, resultaten av tidigare färgning, samt tillsätta en oxidator till färgen individuellt.

Palettmålningar Igora Royal

Serie Perfect Mousse och Essential Color

Färgen är utmärkt för användning hemma. Ammoniakfri formel gör att du kan måla helt över grått hår, ge ditt hår en fin nyans. Verktyget appliceras bra på håret tack vare mousseens konsistens. Som ett resultat av färgning erhålls vackra, ädla nyanser, ytterligare hårglans framträder.

Paletten av färger Perfect Mousse

Palette Deluxe av Schwarzkopf

Hårfärgspalletten är avsedd att användas hemma. Formeln berikas med 7 oljor: argan, sesam, mandel, oliv, macadamia nöt, marupa och aprikoskärnor. Den högaktiva oljeformeln ger pigment direkt till hårstrukturen, vilket eliminerar användningen av ammoniak.

Palett av färger Palette Deluxe

Syoss av Schwarzkopf

Hårfärg Syoss Color är avsedd att användas hemma, medan tillverkaren lovar utmärkta resultat som i salongproceduren. Verktyget innehåller inte ammoniak, medan det var möjligt att skapa en kvalitativ formel som skyddar mot de negativa effekterna av miljön på grund av införandet av veteproteiner och provitamin B5.

Palett av färger Syoss Color

Oleo Intense Syoss-serien

Denna serie erbjuder permanenta färger som innehåller små mängder ammoniak. Medel kan användas hemma, de är garanterade att måla över grått hår och ger krullarna en rik glans och djup färg. Formeln berikas med ett unikt keratinkomplex, vilket återställer hårstrukturen, vilket ger dem naturlig skönhet och mjukhet.

Palettfärger Oleo Intense Syoss

Beroende på personliga preferenser och ekonomiska möjligheter kan du välja olika färgalternativ och även få det här eller det betyder.

Historien om utseende av hårfärger

Människor från urminnes tider försökte omvandla, med hjälp av alla slags naturläkemedel. Till exempel, inte så länge sedan blev det känt att även Neanderthals inte skakade förändringen i hår och hudfärg. Saksons och Galliens krigsstammar gav avsiktligt håret ljusa nyanser för att se ännu skrämmande på slagfältet.

Men inte bara de nordliga folken försökte ändra sitt utseende. I forntida Egypten och öst användes sandelträspulver, extrakt av valnötskal, henna, indigophore och kamilleavkok för att ge håret en vacker nyans. De gamla grekerna och romarna försökte lätta håret så mycket som möjligt, för vilket de använde en blandning av kaliumkarbonat (potash) med pulver av ljusgula blommor, citronsaft. Företrädare för en ädel familj sprinklade guldpulver på håret.

I de gamla tiderna försökte man ge speciella nyanser av ansiktshår: i öst målade mustascher och skägg i rött eller svart med henna eller basma, de nordens folk försökte bleka dem så mycket som möjligt.

I medeltida Europa blev det naturliga röda håret särskilt populärt. Under lång tid ansågs människor med denna krullfärg trollkarlar, men allt förändrades med uppstigningen till tronen för den engelska drottningen Elizabeth I, som av natur hade rött hår. Utseendet på titianernas målningar, som avbildades rödhårda skönheter, förstärkte ytterligare önskan av skönheten i den tiden för att vända sina blonda krullar i rött. Det var lätt att uppnå detta med henna.

I barockens era blev peruker av de mest ofattbara nyanserna trendiga. Hårfärgning var dock fortsatt populär. För att lätta håret som används kaliumalkali och kaustik soda. För att ge en grå nyans sprinklad med en speciell frisyrpulver. För att göra håret mörkare använde de silvernitrat, vilket överskott gav håret en lila nyans.

I början av 1800-talet, med utvecklingen av kemi, testades metoden för att klargöra krullar med väteperoxid för första gången. Trots att håret visade sig vara för torrt upplevdes möjligheten att få en radikalt annorlunda nyans med entusiasm.

Och den första hårfärgen, som kan betraktas som en analog av moderna färgämnen, uppträdde i början av 1900-talet. Verktyget utvecklades av nybörjare kemist och apotekare Eugene Schueller för sin fru, som utsattes för misslyckad hårfärgning på frisören. Frisyren blev räddad, och snart producerade en innovativ kemiker ett syntetiskt färgämne bestående av salter av järn, koppar och natriumsulfat. Så, på grund av vissa omvandlingar och ett patent på färgkompositionen såg L'Oreal varumärke som blev grundaren av många moderna skönhetsverktyg.

Under 20-talet av förra seklet uppträdde Muryfärg, vars sammansättning trängde in i hårets struktur och inte bara målade den utanför. I 1930-talet erbjöd Imedia, Clairol och Wella växtbaserade vårdfärger med en omfattande palett av nyanser. Och fram till slutet av 1900-talet var många färgverktyg och kompositioner uppfunna och utvecklade, vilket fick ändra färg drastiskt, skapa en nyans, lätta markering, såg de första färgerna utan ammoniak.

Moderna tillverkare försöker endast använda de säkraste och högsta ingredienserna som inte bara förändrar skuggan, utan också förstärker hårstrukturen och sköter dem.Nästa Artikel
Mjäll kliar