Hårfärgs historia


Arkeologer har funnit bevis för att även i Neanderthals era förändrade människor med olika ämnen färg och hud.

Gamla Gauls och Saxons färgade håret i ljusa färger för att visa sin status och införa rädsla i sina fiender på slagfältet. I Babylon stränkte männa sitt hår med gyllene damm.

Redan vid tidpunkten för uppkomsten av Antik Egypten, Antikens Rom och Antikens Grekland användes material av vegetabiliskt och animaliskt ursprung allmänt för hårfärgning.

Den allra första blandningen kan bara göra håret mörkare, men senare fanns det också metoder för att lätta håret, ofta med att exponera färgat hår till solens strålar i många timmar.

Under hela mänsklighetens historia har en mängd olika metoder använts för framställning av hårfärg av alla regnbågens färger.

Under den tidiga medeltiden uppträdde rödhåriga människor först som ett resultat av ett genetiskt fel. Och i flera århundraden har människor med naturligt rött hår misstänkts för häxverk. Men på 1500-talet. Queen Elizabeths naturliga ljusa röda hår glattnade människornas attityder mot rött hår, och snart började håret till och med färgas speciellt till rött, till exempel med henna, vars historia går tillbaka till de gamla egyptiernas dagar.

Renässansen och den viktorianska eran

I barockens era, när pulverformade peruker av komplexa mönster kom i mode, inkluderade deras färger nästan alla pastellnyanser: från rosa och gult till blått.

Lätt hår betraktades som det mest önskvärda, och för att uppnå en sådan färg bledes färg med kaliumlåg och kaustisk soda. Viktorianska kvinnor hade stora öppna hattar för att exponera sitt färgade hår till den ljusaste solen. Samtidigt var grå hår också populärt, och för att förbättra effekten föll håret med ett speciellt pulver.

Någon gång för att ge håret en mörkare färg, färgades de med silvernitrat, tills det visade sig att överdriven användning av detta ämne färgar håret lila. Och det var denna onaturliga färg som fungerade som drivkraften som ledde till skapandet av det första syntetiska hårfärgen.

Syntetiska hårfärger

På 1800-talet kemister upptäckte para-fenylendiamin, som blev grunden för skapandet av syntetiska färger. Samtidigt fann man att väteperoxid mjukar hår och säkrare hår än de första alternativen till blekmedel.

Dessa två upptäckter banade vägen för Eugene Schueller, som introducerade ett kemiskt hårfärg kallat "Halo" till marknaden. Idag har ett litet företag Schueller vuxit till ett företag "L'Oreal". Snart uppstod en dubbel procedur för hårfärgning i ljusa färger, som perfektioniserades 1932 av Lawrence Gelb.

Han skapade ett hårfärg som faktiskt trängde in i håraxeln. Och år 1950 uppfann han en ensteg färgfärg som lyser håret utan föregående blekning. Det var redan en övergång till tiden med moderna hårfärger, inklusive möjligheten att färga hår hemma.

Hur fungerar hårfärg?

Naturlig hårfärg bestäms av gener som reglerar antalet två pigment som ingår i hårcortexen. Hårfärgen beror på andelen mörka och ljusa pigment, och i grått hår finns inget pigment alls.

Moderna hårfärger interagerar med detta pigment, eliminerar den naturliga hårfärgen och lägger sedan till en ny färg. Nu sker denna process vanligen i ett skede. Beroende på färgämnets sammansättning kan färgförändringen vara tillfällig när håret gradvis återgår till sin ursprungliga färg eller permanent, då den resulterande hårfärgen endast kan ändras med hjälp av en ny färg.

Färgen påverkar inte omväxande hår, vars färg kommer att vara naturlig.

Varianter av hårfärg

Idag har du ett val av hårfärger med ett obegränsat antal färger: från någon naturlig nyans till färger som inte är naturligt förekommande. Hårfärg är fortfarande skadligt för dem, men tack vare olika hårvårdsprodukter kan de flesta skadorna minimeras.

Det finns 4 huvudtyper hårfärg.

1. Tillfällig färg

Denna färg täcker håret ovanifrån och tränger inte in i håraxeln. Oftast produceras tillfälliga färger i ljusa exotiska färger, och gradvis tvättas de bort från håret.

2. Semi-permanent färg

Detta färgämne täcker även håraxeln ovanifrån, men, till skillnad från det tidsmässiga, interagerar det kemiskt med håret. Hon kan inte tända håret, men du kan lägga ljusstyrka på hårfärgen. Förr eller senare tvättas den halvfasta färgen också av.

3. Delvis permanent färg

Delvis permanent kallas färgämne, som tränger in i hårskenet, men inte djupt, det varar därför längre på håret än de två tidigare sorterna.

4. Permanent färg

På grund av innehållet i ammoniak och väteperoxid kan permanent färg penetrera i hårets bark och förstöra det naturliga melaninet. Denna färg förändrar helt hårets kemiska struktur så att den inte kan tvättas bort, även om den kan blekna på grund av felaktig applicering, skada på naglarna och även från exponering för solens strålar.

Framtida hårfärg

Användningen av silikon och andra liknande ingredienser i hårprodukter har signifikant minskat skadorna på håret genom många färgprocedurer. Vetenskaplig forskning som syftar till utveckling av hårprodukter som verkar på molekylär nivå fortsätter.

Det är möjligt att någonsin håret kommer att färgas med en laser, eftersom experiment har visat att lasern effektivt avlägsnar den naturliga hårfärgen. Men för närvarande är laserkontrollen så exakt att det är möjligt att säkert göra mindre förändringar i hårfärg, det är fortfarande science fiction.

Hårfärgets historia: från antiken till nutiden

Vi är säkra på att du någonsin har färgat ditt hår minst en gång! Hårfärg har gått in i våra liv, och det är redan svårt att föreställa sig hur du kan ändra bilden utan att ändra hårets skugga. Jag undrar hur har våra förfäder hanterat det? Låt oss ta reda på det?

Hårfärg i antika Egypten

I många århundraden föredrog egyptierna blå-svart eller ljust rött hår. Så tidigt som 4 millennia f.Kr. bidrog henna, som är känt till denna dag, till detta. För att diversifiera paletten spädade egyptiska skönheter hennapulver med alla slags ingredienser som kan orsaka panikattack i samtida. Så i kursen var koblod eller krossade tadpoles. Håret, skrämd av sådan olämplig behandling, bytte färg på en gång. Förresten är egyptierna tidiga sadlar, en genetisk predisposition som de kämpade med hjälp av blodet av buffel eller svarta katter som kokades i olja eller ravnägg. Och för att bli svart, var det tillräckligt att blanda henna med en indigotillverkning. Det här receptet trivs fortfarande av älskare av naturlig färgning.

Hårfärg i antika Rom

Här var den "tianiska" nyansen av håret mycket modernt. För att få det, gnidnade lokala tjejer håret med en svamp doppad i tvål från getmjölk och aska till ett bökrä och efter timmar satt i solen.

Förresten hade den romerska förtrollaren mer än hundra recept för färgning av blandningar! Ibland användes vanliga moderna fashionistas, och ibland otroliga ingredienser: aska, skal och löv av valnötter, lime, talk, bokskog, lövskal och löv. Och de lyckliga tjejerna, som hade otaliga rikedomar, sprinklade guld på huvudet för att skapa illusion av blont hår.

Det var i Rom att de uppfann den första kemiska metoden för färgning av hår. För att bli märkbart mörkare fuktade tjejerna blykammen i ättika och kammade. Blysalten avsatta på krullarna hade en mörk nyans.

Hårfärg från kelterna och gallrarna

Tillbaka i 1000g. BC, män var galen på blondiner. Därför försökte tjejerna "bleka" sina lockar med lime vatten, vilket gjorde håret bländande vitt.

Hårfärg i antikens Grekland

Här var alla lika med en gyllene Aphrodite och målade lockar med en blandning av kaliumkarbonatlösning med gula blommor (namnet nåde inte oss). Till vilken potash inte var tillgänglig var innehållet med ko urin.

Hårfärg i Tunisien

Tunesiska brudar framför den viktigaste händelsen i deras liv "inducerad skönhet" med hjälp av en blandning som kallas "marduma". Det inkluderade bläcknötter, kryddnejlika och kopparsulfat.

Hårfärg i renässansen

Trots kyrkans förbud fortsatte tjejerna att experimentera med hårfärg och följaktligen med färgämnen. I banan var det samma hönan, blomgås, svavelpulver, läsk, rabarber, saffran, ägg och njurar av kalvar.

Led i utvecklingen av nya färgformler, som vanligt, Frankrike. Så, Margot Valois kom fram med sitt eget recept för lätta hår, som tyvärr inte nått oss. Och för att färga krullor i svart använde franska den gamla och beprövade metoden för romarna - blykam i ättika.

19th century - upptäcktiden

1863 syntetiserades ett ämne, vilket kallades parafenylendiamin, vilket användes för färgning av vävnader. Baserat på denna kemiska komponent utvecklades moderna färgformler.

1867, en kemist från London (EH Tilley) gick ihop med en frisör från Paris (Leon South), öppnade nya horisonter för kvinnor runt om i världen och demonstrerade en ny väg att lätta håret med väteperoxid.

Hårfärg i 20-talet

Vem vet vad vi skulle ha målat nu om Eugene Schuellers fru till frisörens misslyckade resa. Den typ av livlösa strängar från hans älskade make hade inspirerat den geniala experimenten att skapa ett syntetiskt färgämne innehållande salter av koppar, järn och natriumsulfat. Efter att ha testat färgen på hans tacksamma fru började Eugène sälja färgämnet till frisörerna under namnet "L'Aureale". Färgen blev genast populär, vilket gjorde det möjligt för Eugene att expandera produktionen, öppna L'Oreal och fortsätta att experimentera med färgschemat. Det är vad kärlek med människor gör!

Hårfärg på 20-talet

L'Oreal, en ökänd färg, hade en konkurrent, Mury, ett företag som producerar färger som penetrerades djupt i håret, vilken långvarig färgfasthet och målades över gråhår.

30 år

"L'Oreal" expanderar horisonten och publicerar naturlig färg "Imedia", som har en hel rad naturliga nyanser.

Även i Tyskland sitter inte på plats: sonen till grundaren av företaget "Wella" hade tanken att kombinera färgpigmentet med en vårdgivare. Färgen har blivit mer godartad, vilket orsakade en stor glädje hos kvinnor.

Hårfärg på 40 och 50-talet

Andra världskriget påverkade inte tjejernas önskan att vara vacker. Färgerna blir större, formlerna blir bättre, håren är vackrare!

Hårfärg på 60-talet

Utvecklingen av kosmetika marknaden är stormsteg, de stora företag vars specialitet hade ingenting att göra med hårfärger, besluta att ansluta sig till allmänna galenskap. Så skapade företaget "Schwarzkopf" färg "Igora Royal", som har blivit en riktig klassiker.

Samtidigt arbetar kemister runt om i världen på en formel utan väteperoxid, som kan måla över grått hår. Det finns fler och fler nyanser, skönheter runt om i världen använder djärvt hårfärg.

Hårfärg i den moderna världen

Nu har vi ett stort antal olika formler och färgämnen av olika märken. Vetenskapen står inte stilla, därför framkom mousser, skum, balm, tonade schampon och tonics. Tjejer färgar håret för att uppmana sig, inte vara rädda för hårets tillstånd. Nya formler berikas med användbara komponenter, aminosyror, proteiner, keratin och bioadditiv.

Trots det stora utbudet av moderna färger och mjuka formler föredrar många tjejer naturliga färger och återgår till de gamla metoderna för färgning, med hjälp av henna och basma, lökskal, och till och med betor!

© Artikel författare: Tatiana Ebel

Vad är det bästa hårfärgen?

Idag fylls disken av kosmetikaffärer med ett brett utbud av hårfärgprodukter. Och det är ganska svårt för kunderna att förstå varans olika varor för att bestämma vilken produkt - professionell eller vanlig, att föredra.

Det bästa hårfärgen bör uppfylla olika krav. För att vara tillräckligt resistent är det bra att ligga på håret och ha en minimal traumatisk effekt på trådarna. Professionell kosmetisk uppfyller dessa krav mer, vilket framgår av många undersökningar och kundrecensioner. Låt oss ta reda på vilket hårfärg är bättre, och hur man väljer rätt färgverktyg.

Professionella färger: egenskaper och sorter

Alla hårfärger kan delas in i tre huvudkategorier:

 1. Motståndskraftig färg;
 2. Semiproof färgämnen;
 3. Färgmedel.

Hållbar färg. Denna grupp är i sin tur indelad i 2 undergrupper: permanent och halvvarig.

 • Ammoniak och väteperoxid finns i permanenta färger. Detta komplex av aktiva substanser och är ansvarig för färgstabiliteten. Väteperoxid lyser aktivt hårets naturliga pigment och ammoniak säkerställer penetrationen av färgkomponenten i hårets axel. Med hjälp av permanent färg kan du radikalt ändra hårfärgen och helt eliminera grått hår, vilket ger håret en rik färg. Sådan färgning är ganska resistent, färgen tvättar inte under en lång tid och förlorar inte ljusstyrkan. Samtidigt förstörs de aggressiva verkningarna av de aktiva substanserna hårets struktur, de blir tråkiga, torra och livlösa.
 • Halvvariga färgämnen påverkar håret mycket noggrant, men deras effekt är inte lika långlivad. Därför kallas de ofta färgtoner, eftersom de kan uppdatera den huvudsakliga hårfärgen väl eller byta den till 1-2 toner. Sådana färgämnen innehåller inte väteperoxid, därför är de inte lämpliga för lättnad, de kan måla grått hår om deras antal inte överstiger 50%.
 • Halvbeständiga färgämnen anses vara det säkraste håret. De ger en vacker och jämn skugga, men kan inte radikalt ändra färg eller högkvalitativ färg över grå hår, eftersom de innehåller minsta mängd ammoniak. Till följd av avsaknaden av skadlig effekt förblir strängarna starka och friska.
 • Färgmedel. Sådana färgämnen innehåller inte alls ammoniak, vilket påverkar hållbarheten hos färgning. Färgen tvättas snabbt ut och den ursprungliga hårfärgen återkommer efter flera schamponeringsprocedurer. Sådana produkter ger emellertid en naturlig färgmättnad, och tack vare den säkra sammansättningen kan de användas oftare, behålla önskad nyans.

Hur man väljer en kvalitet, bra hårfärg?

Många av oss tycker om att titta på det riktigt populära programmet "Testköp". Dess skapare hjälper ryssarna att välja högkvalitativa varor. Ett av diagrammen i detta program var tillägnad professionella hårfärger. Under överföringen valdes flera prover av populära färgämnen och skickades till ett specialiserat laboratorium för forskning.

Som ett resultat visade det sig att det bästa hårfärgen i "Testköp" -programmet är professionella produkter från välkända kosmetiska märken L'Oreal och Cios. I samma program fick potentiella köpare instruktioner om hur man väljer rätt färgfärg. Så, när du väljer ett färgämne, följ några viktiga regler:

 • Innan du köper, gå till tillverkarens officiella hemsida, kolla in färgpalettens färg och välj det lämpliga alternativet för dig själv.
 • Försök att köpa hårfärg i specialiserade butiker av professionell kosmetika. Vid inköp, kontrollera integriteten av förpackningens täthet hos ett rör av färg. Dessutom måste paketet innehålla batchnummer. Om det behövs, begära ett intyg om överensstämmelse som garanterar äktheten och kvaliteten på produkterna.
 • Var uppmärksam på priset. Bra färg kan inte vara billigt! Professionella verktyg är 2 till 3 gånger dyrare än konventionella färgkompositioner.
 • När du väljer en färg, använd tjänster från en säljare-konsult, han borde berätta om alla nyanser om att använda denna produkt, dess sammansättning, styrkor och svagheter och hjälpa till att hitta det bästa alternativet i "priskvalitet" -förhållandet.

Välj ett färgämne enligt hårtyperna och dess tillstånd. Var uppmärksam på färgämnets sammansättning. Om håret är skadat och torrt, är det bättre att överge användningen av aggressiva, vidhängande färgämnen och gå för mjukare och mer skonsamma alternativ. I ett stort sortiment av kosmetika är det lätt att bli förvirrad, en professionell frisör - stylist eller vårt betyg på de bästa hårfärgerna som vi tar upp till er uppmärksamhet kan hjälpa till med ett val.

Granskning av de bästa hårfärgerna

Experter genomförde nyligen en undersökning bland 700 ryska kvinnor i olika åldrar. Syftet med studien är att ta reda på vilken är den bästa hårfärgen och vilka kända varumärken kvinnor föredrar.

Enligt undersökningsresultaten kom Garniers produkter överst, L'Oreal var andra och Schwarzkopf var på tredje plats. Låt oss dölja mer detaljerat om de grundläggande egenskaperna och fördelarna med de färgämnen som ingår i betyget på de mest populära kosmetika.

1. Garnier

Nutrisse Crème-serien. Det välkända kosmetiska företaget har utvecklat en rad färgämnen, vars palett representeras av 14 nyanser. Det är en hållbar grädfärg med en känslig krämig textur som underlättar appliceringen på håret. Färgämnets sammansättning innefattar fruktoljor, keratin och näringsämnen.

Den unika patenterade formeln skyddar väl mot uttorkning och bryr sig omsorgsfullt för hår och bibehåller sitt hälsosamma och strålande utseende. Inkluderat med färgen är en speciellt utformad balmvård med avokadoolja, vilket ger strängarna jämnhet, mjukhet och silkighet.

Creamfärg har en trevlig, känslig lukt och målar väl grått hår. Många kunder tror att dessa är de bästa hårfärgerna för blondiner. Och det är sant att i denna serie presenteras huvudsakligen mättade, naturliga nyanser (gyllene, blonda, koppar, honung).

Color Naturals. Verktygslinjen påverkar riken i olika nyanser (mer än 30) och hållbarhet. Färgens ljusstyrka försvinner inte ens 8 veckor efter färgning. En innovativ formulär av kosmetika skapad på basis av naturliga ingredienser - olivolja, karit och avokado. De ger näring till håret och behåller sin mjukhet och naturlig glans.

Olia-serien. Dessa är beständiga krämfärger, vars främsta fördel är avsaknaden av ammoniak och andra aggressiva ämnen. Paletten består av 25 olika toner. Den speciella formeln för färgämnen innehåller fyra naturliga oljor: kamelia, solros, passionflower och alba.

De ger intensiv hydrering, främjar djup penetration av färgpigmentet, släpper och tätar vågorna i skadat hår. Denna omfattande vård skapar effekten av laminering, skyddar håret effektivt mot skadliga effekter och garanterar 100% resultat av färgning.

2. L'Oreal

Preference-serien. Paletten av färgämnen från L'Oreal presenteras i mer än 30 nyanser. Dessa är de mest varierade alternativen - från ljusblond till rika röda och lysande svarta färger. Färger av denna serie ger vidhäftande färgning som upprätthåller färgmättnad upp till 8 veckor.

Mikrosfärer med pigment ger liknande hållbarhet, deras miniatyrstorlek gör det möjligt att penetrera djupt in i hårstrukturen och uppnå jämnhet och färgdjup. Sammansättningen av färgverktyg innefattar näringsämnen, vitaminkomplex och keratiner, som ger näring, fuktgivande och skydd av hår. Levereras med en vårdbalsam som fixar färgen och gör håret mjukt och hanterbart.

Casting Creme Gloss är en populär serie färgämnen bestående av 28 nyanser. Dessa är ammoniakfria färger som ger mest skonsam och mild färgning. Den speciella formeln med vård och näringskomponenter ger djup färg och samtidigt skyddar och stärker håret från utsidan och insidan.

Användningen av färg ger rika, ljusa färger och 100% grå hårfärgning samtidigt som hårhälsan upprätthålls. Produkter från denna serie är lätta att använda hemma. Deras ljusa, krämiga konsistens passar bra på håret och överskottet avlägsnas lätt.

Färgen luktar gott, flödar inte och tvättas endast efter 5-6 veckor. I förpackningen finns inbyggd balsam med royal gelé, vilket ger håret en jämn och glansig glans.

Excellence Creme-serien utmärker sig för sin maximala mjuka effekt, vilket uppnås tack vare ett speciellt skyddande serum. Det bör appliceras på håret omedelbart före färgning. Färgets huvudkomposition berikas med värdefulla pro-ceramider, som på ett tillförlitligt sätt förstärker håret och närnar det längs hela längden. Satsen innehåller även en balsam och en mask, de fixar resultatet av färgning och gör håret levande och glänsande.

3. Schwarzkopf

Viktig färgserie. Produkter från Schwarzkopf representeras av en rad ammoniakfria krämfärger baserade på naturliga växtkomponenter. De innehåller extrakt av vitt te och litchi, vilket garanterar mild färgning, näring och skydd av hår.

Som ett resultat är krullarna förvandlade, ser jämna och glänsande och glädje i en rik, djup färg. I denna serie presenteras mer än 20 olika nyanser.

Varje förpackning med färg kompletteras med en förstärkt balsam, som appliceras efter huvudfärgen, skyddar och förstärker håret säkert från rot till spets och gör det lydigt och voluminöst. Färgspektrumet är livligt och naturligt, valfri nyans är ganska resistent och håller på håret under ganska lång tid.

Perfekt Mousse. I denna serie av icke-ammoniakfärger presenteras 22 nyanser. De ger en djup, ljus färg och ger håret en lyxig, glansig glans. Kosmetika berikas med orkidé och sojabönekstrakter, som är ansvariga för att skydda och närma sig strängarna.

Produkterna i denna serie kännetecknas av deras ekonomiska användning och delikat, diskret arom. Färgen kommer med en speciell balm, vars volym är tillräcklig för att bearbeta även de längsta strängarna.

4. SYOS

Professionell prestation. Denna gräddgrå utvecklades av ett tyskt kosmetikföretag speciellt för effektiv hårfärgning hemma. För enkel användning är färgflaskorna utrustade med speciella applikatorer. Färgämnets sammansättning innefattar ett särskilt komplex av näringsämnen berikade med veteproteiner och provitaminer.

Färgpigmentet tränger djupt in i håraxeln, ger intensiv, bestående färgning och lång retention av mättad färg.

ProNature. Detta är det bästa professionella hårfärgen från varumärket SYOSS, eftersom det har ett minsta ammoniakinnehåll och garanterar en mild och försiktig vård. Paletten i denna serie innehåller 12 naturliga nyanser från en kall blond blond, till en glödande blå av svart.

Färgämnen innehåller en ökad koncentration av färgpigment, vilket säkerställer ljusstyrka och färgstabilitet, medan naturliga växtekstrakter av ginkgo och aloe vera återställer strukturen hos trådarna från insidan och säkerställer deras mättnad med vitaminer och näringskomponenter.

5. Wella

Beständig kräm - färger från företaget Vella är skapade på ett innovativt syrebasis, vilket garanterar långvarig bevarande av färgmättnad och ger mjukhet, elasticitet och naturlig glans av hår.

Kokosnötxtrakt, som ingår i produkten, omsluter varje hår med en osynlig biobeskyddande film som skyddar mot yttre och mekaniska influenser och stöder strängarnas hållfasthet och hälsa.

Färgens trevliga och känsliga konsistens gör det enkelt att fördela det över hela hårets längd, garanterar bestående färgning och skydd mot de skadliga effekterna av ultraviolett strålning.

6. Estelle (Estel)

Professional DeLuxe - en serie professionella färgämnen, som ger effektiv vård och skydd av hår. Färger av denna serie kan användas både för huvudfärgning och som färgämne.

Den patenterade formeln baserad på krom-energi-komplexet gör det möjligt att uppnå perfekt hårjustering, restaurering av deras struktur och skyddar strängarna från eventuella negativa effekter.

Efter färgning är håret starkt, mjukt och blir mättat med färg och livlig glans. Färgen är perfekt för att avlägsna grått hår, det är lätt att använda hemma, eftersom dess mjuka struktur gör det enkelt att applicera och jämnt fördela på strängarna.

7. Londa

Londacolor Professional är en färglinje med mikrosfärer som tränger djupt in i hårstrukturen och ger hållbarhet och ljusstyrka i färg. Produkter från Londa har det rikaste utbudet av färger.

Färgpaletten är representerad av mer än 90 olika nyanser, inklusive de mest otänkbara tonerna som kan tillfredsställa den rikaste fantasin. Färgämnena berikas med naturliga oljor och vaxer, vilket ger tillförlitligt skydd och vård och gör håret starkt, friskt och glänsande.

Lätt, krämig struktur säkerställer jämn applicering av färgämne, fyller fylligt grå hår, garanterar varaktiga resultat och lång hållbarhet av djup, mättad färg.

Recensioner om de bästa hårfärgerna bekräftar deras effektivitet och hållbarhet. Användarna är imponerade över det faktum att de bästa professionella färgerna inte bara ger en radikal färgförändring och komplett färgning av grått hår, utan också stöder hårets hälsa och skyddar dem från skadliga effekter.

Som ett resultat förändras hårets utseende dramatiskt, de ser välskötta, släta, starka och glänsande, lätta att kombinera och passar in i en frisyr.

Naturligtvis är allas preferenser olika, men bland produktens överflöd kan alla välja den produkt som bäst passar hårets typ och struktur och ger ett märkbart och varaktigt resultat av färgning.

Titta på videon: Vilken hårfärgning är bättre? Garnier, Syoss, Palette. översikt

Titta på videon: Berättelsen om mitt hår, hårfärg-jämförelse och mitt val

Ansökningsrecensioner

Granska №1

I flera år har jag använt L'Oreal hårfärger. De har en speciell serie produkter utan ammoniak, vilket är perfekt för mitt tunna och torra hår. Min färg är ljusblond, utan färgning, jag ser ut som en grå mus. Men efter att färgen just har förvandlats.

Jag väljer alltid glödande guld nyanser, vilket innebär att mitt hår ser bara lysande ut, och jag blir en mycket intressant blondin.

Färgen passar perfekt på håret, jag applicerar det själv, det orsakar inte irritation och strängarna ser välskötta och voluminösa ut. Naturligtvis är färgen utan ammoniak inte lika hållbar och snabbt tvättad, men den är säker och du kan tona håret oftare.

Granska nummer 2

Jag ständigt tonar mitt hår, för vilket jag bara använder professionella och högkvalitativa färgämnen. Färgproduktion i hytten hos hans fasta mästare. Hon rekommenderade dessa produkter till mig som det mest skonsamma och säkra håret för hälsan.

Jag föredrar produkter från företaget Schwarzkopf, deras färgområde är perfekt för mig. I produktlinjen hittade jag den perfekta nyansen för mig själv och de torkar hela tiden sitt hår i en guld-chokladton.

Färgen är ganska motståndskraftig, den har en delikat och känslig lukt, en balm appliceras på den, varefter håret börjar skina, som efter laminering. Som ett resultat är håret fullt av styrka och hälsa och ser bra ut.

Granska nummer 3

Nyligen upptäckt Estellefärg. Före detta färgade hon hela tiden håret med billig, genomhärdad färg, från vilken de blev torra och spröda, förlorade sin styrka och såg ut som en svamp.

Frisören rådde mig att läka mitt hår hemma med masker och sedan byta till färgning med professionella produkter från Estelle. För första gången färgade hennes hår med denna färg i salongen. Jag var nöjd med resultatet, mitt hår hade en vacker, rik färg och såg lyxig ut.

Det var en levande glans, de blev släta och mjuka. Nu ska jag använda Estelle hela tiden, och jag själv kommer att färga mitt hår hemma.

Världens första hårfärg, ändrar färg beroende på miljö

Föreställ dig att hårets färg blir eldig när en lätt bris blåser, och när balsammen är påslagen ändras hårfärgen till svart.

Allt detta ser ut som en slags magi, men nu är det verkligt.

Lauren Bowker är ägare till The Unseen, och hon lyckades skapa ett unikt hårfärg.

Dess unikhet ligger i det faktum att det kan ändra hårfärg beroende på lufttemperatur och miljö.

Färgen heter FIRE (English "Fire") och erbjuds i flera färgområden, från ljusrött till mjukare nyanser.

Flerfärgat hårfärg

Färgen är halvbeständig och tvättas av efter flera gånger noggrant tvättning av huvudet.

Tyvärr är varumärket fortfarande på jakt efter kommersiella partners som skulle bidra till att främja denna innovation på marknaden. Det innebär att du måste vänta tills färgen syns på hyllorna.

Intressant hårfärgning (video)

Intressanta fakta om hårfärg

1. Kvinnor försökte färga håret tillbaka i BC. Naturligtvis använde de bara naturliga produkter, varav den mest populära var naturlig henna. Idag används den också i hårfärgning och i kosmetologi.

2. Bevis på användningen av henna hittades på papyrus, där forskare hittade bilder av ett enda kosmetiskt recept. Dess huvudsakliga ingrediens var henna. I Egypten använde kungarna Henna som hårfärg, och även som färgämne för applicering av mönster till kroppen, som de senare kallade tatuering.

3. Forskare tror att de första männen som försökte färga håret var perser.

4. Babyloniska kvinnor använde guldpulver och flodsand för att färga håret en gyllene färg, vilket även vid den tiden var mycket modernt.

5. Det första hårfärgämnet som använde kemi uppstod 1907, när Eugène Schuller, en fransk kemiker och grundare av L'Oréal, skapade färg från flera element, inklusive järnsalter, koppar och natriumsulfat. Att få ett patent för sina avkommor lanserade företaget L'Oreal.

6. Från och med 1960-talet ville fler och fler kvinnor färga håret till blondiner. För att göra detta användes väteperoxid, som idag är en av komponenterna i vissa hårfärger.

Hur och när kom hårfärg? Målarhistoria?

Hårfärgets historia har mycket gamla rötter.
Arkeologer tror att kavaller använde mineraler, insekter och växter för att färga sina kroppar och hår för att locka eller skrämma, men ingen har hittat upptäckt vilken färg Neanderthal först fängslades. 27 kV e. (som kan betraktas som tiden för "pre-carrot tops", gallarna färgade sitt hår i en röd färg för klassdifferentiering.
Det är förvisso säkert att i Assyrien och Persien endast färgade och ädla hår och skägg färgades. Lite senare antog romarna denna vana från sina östliga grannar, och den nästan missfärgade hårskärmen ansågs särskilt populär.

Vi har nått recepten för hårfärgning i den berömda romerska läkaren Galens skrifter. Intressant, enligt dessa recept rekommenderades grå hår att målas över med valnötdekok. Oavsett hur mycket romarna kämpade med barbarerna, men de nordliga blonda kvinnorna var skönhetsprincipen för romarna!

Henna och Basma är de mest populära naturliga färgerna från alla tider och folk. I faraomernas gravar hittade kärl av guld, silver och halvädelstenar innehållande färgämnen för hår, ögonbryn och skägg. Vid tiden för Julius Caesar var ljusgyllet hår i mode och färgämnen användes av både kvinnor och män. Och i det angränsande byzantinet anses krullarna av mörkröd färg vara särskilt relevanta. Ancient master frisörer använde färgning växter som henna, basma, safflor, olika nötskal och animaliska pigment (mestadels färgglada mollusker). I gamla Kina, föredragna icke-järnhaltiga metallsalter och färgade mineraler.
I renässansen har färgningshår blivit särskilt populärt. Ljusat hår ansågs vara det mest moderna. Vi har nått en mängd olika recept för färgning och lätta: gnugga en blandning av buttercupblommor och saltpeter i håret (något som en modern oxidator), applicera safflorblandningar av silt, lime och silversalter till håret och bränna håret ut i solen.

Senare, när den röda färgen kom i mode, antog kvinnor med lätt beteende hårfärgfärgen. Henna var mycket populär - torkade löv och bark av lawsonium. Med henna kan du få nyanser från morot till koppar. Lägga till henna indigo, valnöt eller kamille, fick olika nyanser. Från bladens löv fick indigo Basma. Otvivelaktigt, under de dagarna kunde anständiga kvinnor inte längre så starkt färga sitt eget hår och modet förändras gradvis.

Historien om utseende av hårfärger

Människor från urminnes tider försökte omvandla, med hjälp av alla slags naturläkemedel. Till exempel, inte så länge sedan blev det känt att även Neanderthals inte skakade förändringen i hår och hudfärg. Saksons och Galliens krigsstammar gav avsiktligt håret ljusa nyanser för att se ännu skrämmande på slagfältet. Men inte bara de nordliga folken försökte ändra sitt utseende.

Forntida Egypten och Öst

För att ge håret en vacker nyans använde de sandelträspulver, tinktur av valnötskal, henna, indigofer och kamilleavkokning. De gamla grekerna och romarna försökte lätta håret så mycket som möjligt, för vilket de använde en blandning av kaliumkarbonat (potash) med pulver av ljusgula blommor, citronsaft. Företrädare för en ädel familj sprinklade guldpulver på håret.

I de gamla tiderna försökte man ge speciella nyanser av ansiktshår: i öst målade mustascher och skägg i rött eller svart med henna eller basma, de nordens folk försökte bleka dem så mycket som möjligt.

Medeltida Europa

Naturligt rött hår har blivit särskilt populärt. Under lång tid ansågs människor med denna krullfärg trollkarlar, men allt förändrades med uppstigningen till tronen för den engelska drottningen Elizabeth I, som av natur hade rött hår.

Utseendet på titianernas målningar, som avbildades rödhårig skönhet, förstärkte ytterligare önskan av skönheten i den tiden för att vända sina blonda krullar i rött. Det var lätt att uppnå detta med henna.

Barocktiden

Parykar av de mest ofattbara nyanser har kommit in i mode. Hårfärgning var dock fortsatt populär. För att lätta håret som används kaliumalkali och kaustik soda. För att ge en grå nyans sprinklad med en speciell frisyrpulver. För att göra håret mörkare använde de silvernitrat, vilket överskott gav håret en lila nyans.

Tidigt 1800-talet

Med början av kemiutvecklingen testades metoden för att klargöra krullar med väteperoxid. Trots att håret visade sig vara för torrt upplevdes möjligheten att få en radikalt annorlunda nyans med entusiasm.

Tidigt 20th century

Och den första hårfärgen, som kan betraktas som en analog av moderna färgämnen, uppträdde i början av 1900-talet. Verktyget utvecklades av nybörjare kemist och apotekare Eugene Schueller för sin fru, som utsattes för misslyckad hårfärgning på frisören. Frisyren blev räddad, och snart producerade en innovativ kemiker ett syntetiskt färgämne bestående av salter av järn, koppar och natriumsulfat. Så, på grund av vissa omvandlingar och ett patent på färgkompositionen såg L'Oreal varumärke som blev grundaren av många moderna skönhetsverktyg.

Under 20-talet av förra seklet uppträdde Muryfärg, vars sammansättning trängde in i hårets struktur och inte bara målade den utanför. I 1930-talet erbjöd Imedia, Clairol och Wella växtbaserade vårdfärger med en omfattande palett av nyanser. Och fram till slutet av 1900-talet var många färgverktyg och kompositioner uppfunna och utvecklade, vilket fick ändra färg drastiskt, skapa en nyans, lätta markering, såg de första färgerna utan ammoniak.

Hårfärg

I den här artikeln kommer vi att beskriva vilka hårfärger som består av, hur de klassificeras, granska de välkända varumärkena och deras hårfärgspalett samt ge en kort historisk utflykt om denna kosmetiska produkt.

Detaljerad sammansättning av hårfärger

Permanenta färgämnen kallas också oxidativ, eftersom processen att byta hårskugga sker under påverkan av oxidativa processer. Färgen och oxidationsmedlet blandas omedelbart innan proceduren, och skuggan framträder som en följd av en speciell kemisk reaktion och permanent fäst vid håret. Huvudkomponenterna i resistent färg är ammoniak (eller dess substitut), väteperoxid, pigment (oxidationsfärger) och färgämnebasen. Motståndskraftiga färgämnen tvättas inte av håret, och det här skiljer dem från schampo, tints, balm och hårfärg, och ännu mer från hårkroppar som försvinner vid första shampoo.

Ammoniak eller dess substitut, monoetalamin

Denna komponents roll utgörs av bildandet av en alkalisk miljö, vilket gör att du kan skapa förutsättningar för "korrekt" oxidation av färgämnen, liksom förmågan att lossna nagelbandet, vilket gör att kompositionen tränger in i hårcortexen. Ammoniak påverkar hårdskalorna aggressivt och det är möjligt att bara återvända dem till sin ursprungliga position, med särskild vård.

Idag försöker tillverkare ofta använda en substitut, monoalamin, även om detta ämne faktiskt inte tillåter att hårstrukturen löses lika effektivt som ammoniak, och färgerna med innehållet är mer benägna att vara semipermanenta, eftersom de inte kan ge en sådan djup penetration. Fördelen med detta ämne är att det skadar håret avsevärt och upprätthåller också en alkalisk miljö under färgningsprocessen, medan ammoniak avdunstar mycket snabbt och påverkar andningsorganen negativt och kan också orsaka allergier. atopisk dermatit och eksem.

oljor

Moderna hårfärgstillverkare på alla sätt försöker undvika att ammoniak ingår i kompositionerna. Färgerna har nyligen blivit relevanta, där färgämnets ledare spelas av olika oljor, som också bryr sig om håret, ger det glans, skönhet och elasticitet. Som bakpulver kan användas fruktsyra, när det utsätts för vilket håret flingar öppnar. Färgen transporteras inåt med hjälp av olja. Sedan stängs vågarna och förseglas med speciella organiska vaxer och hartser, som också ingår i färgämnena.

Väteperoxid

Har de starkaste oxidationsegenskaperna: substansen oxiderar samtidigt melanin (naturligt hårpigment) och oxidativt färgämne, vilket förvandlas till önskad nyans på håret.

Peroxid kan lossna nagelbandet, så det används ofta för att förbereda för hårt eller grått hår för färgning. Idag används detta ämne i sin rena form praktiskt taget, men kombinerade medel används, vilka dessutom innehåller saltkomplexbildande medel, fosforsyra, såväl som en bas. Ytterligare tillägg gör anslutningen stabilare.

Färgämnen med oxid

Särskilda föreningar (aminofenoler, aminer och hydroxibensener) som oxiderar för att bilda nya färgade föreningar. De minsta molekylerna av oxidationsfärger penetrerar djupt in i hårstrukturen, oxiderar där och går in i en kemisk reaktion som bildar en viss färg. Samtidigt reagerar föreningarna med hårets keratin och är fixerade i strukturen.

De vanligaste oxidationsfärgerna är toluylendiamin, parafenylendiamin, paraaminofenol, fenylendiamin, ortoaminofenol, naftoler, hydrokinon, resorcinol och andra. Beroende på mängden och närvaron av varje komponent kan färgtonen variera.

Färgbas

Enligt dess konsistens kan det vara krämigt, geliknande eller oljigt. Basen är avsedd att lösa upp ingredienserna, bilda en färgblandning, skydda håret och konditionera dem under färgningsproceduren. Upp till 70% av grunden är vård och konditionering. Detta inkluderar speciella salter som inte tillåter att färgämnet oxideras före tid. Obligatorisk komponent är konserveringsmedel, som inte utgör mer än 0,05% av färgämnet.

Hårfärgsklassificering

Det är lättast att dela upp färger i grupper beroende på deras nyckelkomponenter.

• Naturligt - den mest populära Basma och Henna. Många kvinnor målar håret med avkok av lökskal, kamomill eller burdocktinktur, citronsaft, kaffe eller te. Men i bred mening visar det sig inte riktigt att färglägga, men ger håret en viss nyans. En av de viktigaste nackdelarna med dessa produkter är det oförutsägbara resultatet av färgning.

• Fysikaliska färgkompositioner. Dessa föreningar tränger bara in i hårstrukturen och tvättar snabbt. Om strukturen är för lös kan emellertid färgen penetrera djupare och tvättas inte längre under längre tid. Sådana färgkompositioner är idealiska när du inte vill ändra färgen dramatiskt, men tillfälliga ändringar är nödvändiga.

• Kemiska - föreningar som tränger in i strukturen. Indelad i permanent, blond och halvvarig:

- permanent garanti för långvarig och djup färgning av hår i olika nyanser. Oftast produceras de i form av en grädde, liksom att man lägger till omsorgsfull och mjukgörande ingredienser som minskar sannolikheten för skadliga effekter på håret.

- Blonda färgämnen - färg inte, nämligen blekhår. Dessa verktyg används i fall där kunden vill ändra hårfärgen dramatiskt, till exempel gå från mörkt till rött. Håret i detta fall är allvarligt skadat och kräver lång återhämtning.

- halvvarig - innehåller en liten mängd väteperoxid eller ammoniak, eller de saknar fullständigt dessa komponenter. Sådana föreningar under en tid hålls på håret, men sedan tvättas bort.

Det finns en annan alternativklassificering för professionella färger och formuleringar för hemmabruk. Deras skillnad är att professionella formuleringar behöver ett individuellt urval av en viss färgning och utvecklingskomposition, och i färger för hemmabruk ingår alla ingredienser redan och de behöver bara kombineras före färgning.

I detta fall är professionell färgning mildare, eftersom en erfaren mästare kan bedöma graden av skada på håret och förbereda den mest skonsamma kompositionen som kommer att måla håret perfekt. Professionell färgning kan appliceras även för försvagat och alltför skadat hår.

Olika varumärken hårfärgspalettar

Kapous Fragrance FREE Non ammoniak

Färgen är professionell, men den kan användas hemma. Säljs endast i butiker för professionella frisörer. Paletten består av 67 nyanser, inklusive 4 färgfärger. Verktyget innehåller inte cancerframkallande ämnen och skadliga ämnen.

När man använder färg visar den mättade, enhetliga och resistenta nyansen det grå håret målat över. Inkluderingen av plantain, kamille och häxhaseloljor bidrar till att mildra effekterna av färgämneskompositionen, vilket leder till ingen brännande känsla. Kakao essentiell olja återställer håret, tränger in i strukturen, fuktar och stärker. Som den alkaliska komponenten i färgen användes vegetabiliska organiska syror. Ammoniak är helt frånvarande.

Kapous Professional färgpalett

Wella

Den professionella linjen Wella representeras av flera serier av hårfärgning. Oavsett den resulterande nyansen är hårstrukturen fortsatt stark, intakt, hälsosam och vacker. Innehåller inte ammoniak.

Wella Color Touch-serien innehåller 16 nyanser möjliggör resistent färg och stabil glans. Huvudkomponenterna är keratin och naturligt vax, vilket stimulerar metaboliska processer i hårbotten, ger näring och fuktar håret och ger tillförlitlig vård.

Palett av färger Wella Color Touch

Wella Koleston-serien är ett professionellt verktyg som innehåller 6 färggrupper: röd, brun, rik och ren naturlig, samt Special Mix och Special Blonde. Basen är aktivatorn och HDC-molekylerna, pyrazol och lipider.

Palettfärger Wella Koleston

Hårfärg Wella ILLUMINA skapad på grundval av en speciell teknik Microlight - mikropartiklar inramar kopparpartiklarna som ligger på hårets yta och låter dem inte reagera med färgkompositionen. Som ett resultat får håret en speciell ljusstyrka och glans, och nagelbandet förblir rent och mjukt.

Palettfärger Wella Ilumina

Londa professionell

Färgen innehåller ammoniak, men på grund av det speciella smaksystemet, luktar masan väl vid applicering. Produkten är berikad med speciella Vitaflection-mikrosfärer, som på grund av mikroskopiska dimensioner tränger in i hårstrukturen och bildar i kombination en resistent färg. Formeln är också mättad med lipider och naturliga vaxer, vilket gör att verktyget effektivt och effektivt kan ta hand om hår.

Den fullständiga paletten innehåller 91 nyanser, inklusive 9 mixtones. Fördelarna inkluderar möjligheten att färga ljusare eller mörkare på en gång på 2 nivåer, för att få en perfekt jämn nyans från roten till hårets spets. Krämig konsistens bidrar till kvalitetsapplikation. Verktyget är endast avsett för professionell användning, olika överkomliga kostnader.

Paletten av färger Londa Professional

Revlon ColorSilk

Paint Revlon är en oxiderande blandning, utan tillsats av ammoniak. Utvecklaren av färgämnet innehåller ett dubbelt silikonsystem, vilket gör det möjligt att samtidigt fixa färgämnet och skydda hårets yta. Färgen är avsedd för professionell användning, men det är ganska lämpligt för självfärgande hår hemma.

Paletten av färger Revlon Colorsilk

Ducastel Subtil creme ICE Färger

Hårfärg från den franska tillverkaren passar perfekt på håret, ger den jämnaste färgen och 100% grå hårfärgning. Formeln innehåller inte parabener och ammoniak, men innehåller syre och majsolja. Beroende på typen och strukturen hos håret som ska färgas är det nödvändigt att använda en annan mängd oxidationsmedel. Konstruerad för professionell användning.

Palettmålningar Ducastel

C: EHKO Färg Explosion

Verktyget innehåller ammoniumhydroxid, vilket gör att färgen kan penetrera djupt in i strukturen, vilket ger en rik färg. Kompositionen innehåller också jojobaolja och mandelprotein, som perfekt bryr sig om färgat hår. Tack vare keratin återställs håret och behåller sin struktur.

Färgen målar perfekt grå hår, lämpligt för professionell målning i salonger, såväl som för hemma. Den innehåller 95 grundläggande och 8 mellantoner som kan blandas med varandra.

C: EHKO Färgfärgspalett

Måla L'Oreal

Produkten innehåller inte ammoniak och är lämplig uteslutande för professionell användning. Formeln innehåller en speciell polymer som förhindrar förstörelsen av hårstrukturen. Lipider, i synnerhet aprikoskärnolja, förbättrar de intercellulära hårbindningarna, berikar dem med näringsämnen och stärker. Efter applicering av färgen på hårets yta förblir en skyddande mantel som reflekterar ljuset och ger skina till håret. Måla målar över grå hår, inte tvättade från rötterna.

Hårfärg L'Oreal (Frankrike, Belgien) i denna serie är lämplig för användning hemma. Produkten innehåller inte ammoniak, den innehåller patenterade färgämnen med hög stabilitet. UV-filter och E-vitamin har lagts till vårdbalsammen.

Färgpaletten L'Oreal Preference

En intressant produkt är Preference Platinum - en naturlig oljebelysning som är baserad på oljor, som försiktigt lyser håret med 6-8 toner. Designad för omaintat hår eller färgat, följt av toning.

Preference Glam Lights förtjänar också uppmärksamhet, som det är lätt att utföra markera hemma. Verktyget appliceras med hjälp av en speciell kam, som fördelar den från rötterna till spetsarna, vilket ger en pålitlig och högkvalitativ färgning. Formeln är berikad med nut-ceramider, vilket ger skinn och silkighet mot håret.

Preference Glam lyser färgpalett

L'Oreal Sublime Mousse

Särskilt icke-ammoniak hårfärg hemma. På grund av mousseens struktur är det jämnt och väldigt lätt (som schampo) applicerat på håret, liksom fördelat över hela ytan. Innehåller hög koncentration av pigment, vilket gör att kompositionen kan måla över grått hår.

Färgpaletten L `Oreal Sublime Mousse

Casting Creme Gloss av L`Oreal

Medel för färgning av hår hemma. Innehåller inte ammoniak, det innehåller E-vitamin och UV-filter. De aktiva ingredienserna håller hårstrukturen intakt, inte orsakar skalning av hårbotten. Den uppsättning komposition för färgning tillsatte balsam med kunglig gelé, vilket släpper och närmar hårets yta. Tillverkaren lovar att bevara skugga upp till 28 användningar av schampo.

Paint palett Casting Creme Gloss

AVON ADVANCE TECHNIQUES

Permanent ammoniakfärg ger högkvalitativ hårfärgning och är idealisk för hemmabruk. För det första appliceras ett speciellt skyddsmedel på torrt hår, då färgämnena blandas och fördelas genom håret.

Skyddsmedel innehåller extrakt av solrosfrön, citron, druvor, gota cola, passionflower och ananas. Creamfärg berikas med proteiner av vete och soja, aloe juice.

Färgpaletten Avon Advance

Chi ionisk permanent glans

Ammoniakfärg (USA) är endast avsedd för professionell användning i salonger. Innehåller inte parabener och ger hållbar hårfärgning. Inkluderar en serie Blond, med vilken du kan uppnå förtydligande upp till 5 nyanser. Den innehåller också vackra koppar, bruna och röda nyanser.

Kompositionen innehåller en speciell keramisk legering med mer än 40 oorganiska substanser, som försiktigt lyfter hårflingorna och säkerställer en mjuk injektion i håret. Silkkräm, som berikas med kompositionen, bryr sig om håret, ger dem glans, silkighet och elasticitet. Dessutom är strukturen av siden och håret mycket likartat, men de har motsatta polära laddningar, vilket gör att de kan anslutas ordentligt

Beroende på att du erhåller den önskade tonen, lägger mästaren den erforderliga mängden utvecklare och justerar också exponeringstiden för kompositionen på håret.

Färgpalett CHI Ionic Permanent

KONCEPT Profy Touch

Ryskt verktyg för att ge hår olika nyanser, liksom för att måla grå hår hemma. Paletten innehåller 94 nyanser, så du kan få en enhetlig, rik och djup färg.

Färgen innehåller ammoniak, naftol, resorcinol och fenylendiaminer, så ett känslighetsprov måste alltid utföras före användning. Den omsorgsfulla balsamen innehåller vitamin C, chitosan och cedarolja, vilket gör att håret ser friskt och glänsande ut efter proceduren. Bedömning av recensionerna av de som använde det, påverkar färgen perfekt hårets struktur, förstör inte det, brinner inte igenom, ger inte onödig ytterligare skugga.

Palettfärger Concept Profy Touch

Brelil Colorianne Prestige-färg

Ammoniakfritt färgämne (Italien) är utformat för professionell hårfärgning, paletten består av 75 nyanser. Beroende på önskad ton är det nödvändigt att blanda färgämnet och oxidationsmedlet individuellt. Den mjuka formeln innehåller koenzym Q10-koenzym, som noggrant bryr sig om hår. Kompositionen innehåller passagerare från baobabblad som skyddar håret mot exponering för UV-strålar.

Färgen ger en vacker, naturlig nyans, fyller på ett tillförlitligt sätt det grå håret och är ganska stabilt. Dess sammansättning omfattar inte aggressiva ämnen, så att verktyget är allergivänligt.

Brelil Colorianne färgpalett

Målaroljesystemkoncept

Ammoniakfri färg (Italien) målar perfekt över grått hår och låter dig byta skuggning av hår som är lämplig för hemmabruk. Processens unika karaktär ligger i det faktum att håret samtidigt färgas med en permanent och får ett verkligt omsorgsförfarande. Kompositionen innehåller olivolja och vitt teextrakt, som hjälper till att rensa hårbotten i döda celler, ger en utmärkt näring av hårsäckarna. De aktiva ingredienserna stimulerar produktionen av kollagen och elastan.

Unikheten ligger i det faktum att det naturliga pigmentet inte avlägsnas från håret, vilket minskar den visuella effekten av de "ryckta rötterna". Paletten innehåller 39 nyanser, det är möjligt att tända håret med 3-4 toner.

Oljesystemkoncept färgpalett

Cutrin reflektion demi

Paint Cutrin Reflection Demi (Finland) skapades för professionell användning. Det ammoniakfria medlet tränger djupt in i strängarna och gör att du kan uppnå ett hållbart resultat. Oljebaserad färg appliceras jämnt och ger en jämn hårlackering. Paletten innehåller 57 nyanser.

Den mjuka formeln innehåller inte parabener, paraffin och silikon. Det finns ett extrakt av arktisk hallon, som tillåter hår att förvärva en naturlig, vacker glans, stärker sin styrka. På grund av införandet av polymerer, fuktar verktyget håret och lindrar statisk stress.

Cutrin RHC färgpalett

Ollin Permanent färgkräm

Produkten innehåller en liten mängd ammoniak, vilket säkerställer tillförlitlig penetration av pigmentet djupt in i hårstrukturen. Färgen är skapad för professionell användning, paletten innehåller 96 nyanser.

Panthenol, som fuktar och närnar håret, solrosfrö extrakt som fungerar som ett UV-filter, liksom veteproteiner, som återställer strukturen av skadat hår, tillhandahålls som omsorgsrediens.

Färgpaletten Ollin Permanent

Farmavita

Life Color Plus-serien

Professionellt hårfärg med lågt innehåll av ammoniak. Kompositionen innehåller brasiliansk nötolja, de minsta molekylerna som tränger in direkt i hårstrukturen, närnar dem och hjälper till att behålla fukt. Denna komponent ger också hår med näringsämnen: proteiner, magnesium, selen, tiamin och fosfor, kalcium, järn, koppar och zink. Arginin och nut flavonoider skyddar hår från exponering för UV-strålar.

Palettfärger Farmavita Life Color

Suprema Color Series

Professionell färg på oljebasis innehåller en liten mängd ammoniak. Färger något grått hår, ger håret en vacker glans och rik färg. Beroende på hårets struktur och önskad nyans läggs en individuell mängd oxidant till de föreslagna färgämnena.

Den omsorgsfulla oljeformeln bidrar till att mildra aggressiva effekter av ammoniak. Oljan innehåller avokado, macadamia och aragonoljor. Avokadoolja är rik på vitaminerna A och B, mer än 80% består av fettsyror. Aragonolja innehåller vitamin E, linolsyra och har en ovärderlig effekt på håret, återställer sin struktur. Macadamia-oljan innehåller mättade och omättade fettsyror, som ger särskild vård, skydd och glans till hår.

Farmavita Suprema Färgfärgspalett

B.Life-serien

Lämplig för hemmabruk, innehåller inte ammoniak. Den mjuka formeln innehåller arganolja och innehåller även omtänksamma och lugnande ingredienser. Medel för färgning av fuktigt hår, och förbättrar även deras elasticitet.

Palettfärger Farmavita B Life

Goldwell Topchic Hårfärg Färg

Professionellt hårfärg (Tyskland) innehåller ammoniak. Håret får mättad, resistiv färg. Paletten har 100 nyanser, det rekommenderas att blanda färgkompositionen med ett oxidationsmedel av samma märke. Måla perfekt målar grå hår.

Paletten av färger Goldwell Topchic

Keune färg

Produkter från det här nederländska företaget är klassificerade som professionella. Självklart, idag kan sådana färger köpas i nätbutiker, men när du använder dem bör du överväga vissa funktioner i applikationen.

Färgämnets sammansättning innefattar naturliga extrakt, oljor och extrakt av medicinalväxter. Sammansättningen innehåller också Nitron mikromolekylen av en speciell struktur - genom att ha trängt in i håret, det förvandlas till en makromolekyl och fyller de hål som det finner i skadat hår. Denna komponent tillåter hår att få ett hälsosamt och välskött utseende. Hårfärger presenteras i flera serier.

Keune Tinta Color Series

Färgen innehåller ammoniak, men tack vare de aktiva komponenterna lyckas det ta hand om håret - en skyddsfilm bildas på ytan som omsluter noga varje hår. Proteiner gör det möjligt att se ut som silke, och även med grått hår garanteras kunderna ett bra färgresultat.

Färgpaletten Keune Tinta Color

Keune halvfärg

Ammoniakfritt färgämne som gör det möjligt att uppnå den mest naturliga hårfärgen.

Färger paletten Keune Semi Color

Keune så ren färg

Denna komposition möjliggör SPA-färgning under speciella förhållanden. Ammoniumfri komposition innehåller dessutom ett komplex av eteriska oljor och arganolja. Den terapeutiska effekten på håret säkerställs genom införandet av fytokeratin, liksom vitamin E och A. Förfarandet utförs endast av specialister som utför preliminär diagnostik och utgör ett individuellt vårdprogram.

Färgpaletten Keune So Pure Color

Tyska tillverkad färg för professionell användning innehåller ammoniak. Kompositionen ger utmärkt hållbarhet och långsiktiga resultat, vilket ger håret en naturlig färg och naturlig glans. En del av mjölkproteinet och keratin bryr sig försiktigt om hår. Färgen bleknar inte och tvättas inte av.

KEEN Professional färgpalett

Lisap

Hårfärg avsedd för professionell användning. Beroende på kompositionen och graden av påverkan på håret, händer det med tillsats av ammoniak och utan det.

LK Creamcolor Series (Lisap)

Färgen innehåller en liten mängd ammoniak, vilket gör att du kan färga håret försiktigt. Upp till 20% av färgämnena är karit, jojoba och kokosoljor, och pigmentpartiklarna är mikroskopiska, vilket gör att de kan tränga in djupt i håret. Krämig konsistens gör det möjligt att jämnt applicera kompositionen på håret.

Lisap Cream Color Paint Palette

Lisap Escalation Easy Cream Hair Color Series

Ammoniakfri färg, som innehåller färgämnen, presenterad i form av mikromolekyler. Den patenterade tekniken för färgning gör att molekyler tränger in i hårstrukturen och oxiderar inuti den. Således blir skuggan likformig och håret får speciell glans.

Paint palette lisap Escalation

Organiska färgsystem

Organiskt hårfärg, som består av upp till 95% av naturliga ingredienser. Produkterna har dessutom certifikat av kvalitet Vegan (ingen animaliska ingredienser), EcoCert (inga parabener, nanopartiklar, silikon, smaker och syntetiska färgämnen), Soil Association (bekräftar närvaron av minst 95% organiskt material), Cruelty-free (bekräftar att produkten inte är testad på djur), miljövänlig (garanterar miljöskydd).

Det finns en huvudserie, vars palett innehåller 41 färger, det finns naturliga medel för förtydligande. Färgning utförs exklusivt av professionella konsulter som är bekant med principerna för att använda verktygen i denna serie. Förprovning, förskriva omvårdnadsprogram och färgning är applicerat på att rengöra håret. Färgvalet väljs av befälhavaren själv, vilket, beroende på behoven hos klienten, kan ge exakt den färg som ser ut så naturlig som möjligt. Bedömning av recensionerna är färgen verkligen så bekväm som möjligt, och bland kunderna finns det även människor med superkänslig hud som inte upplever obehag vid applicering av färg.

Färgpalett för organisk färgsystem

Salerm

Hårfärg i Spanien och innehåller högst naturliga ämnen. Tilldela en permanent (ammoniak) och ammoniakfri serie.

Salerm Salermvison-serien

Färgen innehåller en liten mängd ammoniak, vilket gör att du kan hålla ditt hår frisk, levande och glänsande. Den speciella formeln innehåller mikromolekyler som tränger särskilt djupt in i hårstrukturen och fixar färgen. Färgen innehåller vetegroddar, mandel- och ricinoljor. Färgen är lämplig för professionell användning.

Palettfärger Salerm Salermvision

Salerm Färg Mjuk färg

Ammoniak är frånvarande som en del av produkten, färgen lyser inte det ursprungliga hårpigmentet, men ger samtidigt bra gråtning och skuggning (om så önskas). Den omsorgsfulla formeln innefattar makadamia-nöt, ricinolja, vetex, mandelolja, salvia och rosmarin extrakt. Verktyget är lämpligt för användning hemma, utspätt med ett oxidationsmedel.

Palettfärger Salerm Color Soft

Måla Hi-Fi Hårfärg BES

Permanent färg för professionell användning. Huvudkomponenterna är växtextrakt av hästkastanj, ginseng, burdock, echinacea, lime blossom, som är inneslutna i liposomer. Detta gör att du kan leverera nödvändiga näringsämnen direkt till hårstruktur och hårbottenceller där de verkligen behövs.
Paletten innehåller 104 nyanser, som var och en målar över gråhår 100% och ger en naturlig, naturlig nyans.

Färgpalett BES HiFi

Kemon cramer färg

Italiensk färg är lämplig för professionell användning, det garanterar 100% färgning av grått hår och ger dig möjlighet att lätta håret. Innehåller ammoniak, ger färghastighet upp till 6-7 veckor. Kokosolja används som en närande, vårdande och hårskyddande komponent som täcker håret med en skyddande film, vilket ger sken och ger extra elasticitet.

Färgpaletten Kemon Cramer Color

Selektiv professionell

Italiensk färg presenteras i två serier.

Selective Colorevo serien erbjuder icke-ammoniumfärgning av grått hår eller förändringar i hårtonen utan grått hår. Kompositionen innehåller ett unikt komplex Ceraflux, som perfekt återställer och skyddar hår, ger dem glans och elasticitet.

Färgpaletten Selective Colorevo

Selective Oligo Mineral Cream serien erbjuder icke-ammoniak hårfärgning. Kompositionen av färgkomponenterna innefattar oligominerala komponenter och bivax, omhändertagande av hår.

Paletten av färger Selective Oligo Mineral

Teotema

Kosmetisk linje skapad av mästare Jean-Jerome Godard.

Teotema Color-serien är avsedd för permanent, professionell färgning. En liten mängd ammoniak gör att färgen kan visa färgen med hög kvalitet, men förstör inte hårets struktur. Grönsakskomponenter som ingår i krämfärgen, återställer, närmar hårstruktur och bryr sig om dem.

Teotema Evanescence-serien innehåller inte ammoniak och paraffiner. Medlar perfekt målar över grå hår. Färgens sammansättning innehåller veteproteiner, vilket gör det möjligt att på ett tillförlitligt sätt skydda håret under färgning.

Paul Mitchell (Paul Mitchell)

Färg för professionell användning innehåller ammoniakpigment. E-vitamin har tillsatts för att mildra aggressiva effekter, macadamiaolja och romersk kamille extrakt är också närvarande. Homogen, krämig konsistens gör att färgen kan falla jämnt jämnt på hårets yta och färgar dem jämnt från rot till spets.

Måla paletten Paul Mitchell

SHOT DNA

Italiensk färg, innehåller en liten mängd ammoniak och är avsedd för professionell användning. Formeln är ganska mild och orsakar inte allergier, så verktyget kan användas på hår av vilken typ som helst. Krämig konsistens gör det möjligt att jämnt fördela håret och högkvalitativ färg över grå hår.

SHOT DNA färger palett

Garnier

Garnier Hair Color finns i flera serier.

Garnier Color Sensation-serien är avsedd för hemmabruk, innehåller inte ammoniak. Intense pigment ger rik färg och rätt hårvård är möjlig tack vare införlivandet av blomoljor och pärlemor. Efter färgning blir håret glänsande och skyddat mot skador.

Garnier Color Sensatoin färgpalett

Garnier Color Naturals serien kan användas hemma. Högkvalitativa pigment ger en ljus, mättad och resistiv färg och olivolja avokadooljor som utgör karitoljorna på ett tillförlitligt sätt tar hand om håret. Medelbrunnar mår ett grått hår och håller på håret till 8 veckor.

Garnier Color Naturals färgpalett

Garnier Olia-serien är oljebaserad och innehåller inte ammoniak och är avsedd för hemmabruk. Oljebasen främjar högkvalitativ transport av färgämnet djupt in i hårstrukturen. Den mjuka formeln ger inte bara tillförlitlig hårfärgning utan garanterar också en speciell mjukhet, glans och omsorg.

Garnier Olia målar palett

Garnier Lumia Paint

Detta hårfärg innehåller ammoniak och kan användas hemma. Färgen rekommenderas att gälla för dem som har mer än 70% hårgrå. Polymerer, silikon och honung läggs till kvaliteten på vårdkomponenterna.

Estel

Estelle hårfärg tillverkas i Ryssland och är en högkvalitativ produkt. Den presenteras i flera serier och garanteras ge ett utmärkt resultat av färgning i genomförandet av rekommendationer från tillverkaren.

Estel Professional DeLuxe-serien är avsedd för professionell användning, innehåller ammoniak. Det här verktyget rekommenderas att användas för dem som har upp till 75-100% grå hår, eftersom färgen klarar av detta problem "perfekt". Formeln innehåller extrakt av grönt te och guarana frön, berikat med keratinkomplex, vilket gör att du kan försiktigt påverka hårstrukturen.

Färgpaletten Estel Professional

Estel Sence De Luxe serien är avsedd för hemmabruk. Färgen innehåller inte ammoniak och ger en mjuk färg. Kompositionen innehåller ett vitaminkomplex och kastanjutdrag, och ytterligare berikning med kitosan har en positiv effekt på hårrots näring och deras struktur. Nedan erbjuder vi dig att bekanta dig med Estels hårfärgspalett.

Estel Sence Color Palette

Matrix Color Sync Sheer Pasel

Hårfärg Matrix innehåller inte ammoniak, vilket gör att du kan behålla hårets naturliga skönhet. Ett särskilt komplex av ceramider hjälper till att ta hand om hårets skönhet och anpassa sin struktur. Verktyget är avsett att användas hemma.

Matrix Color Sync Sheer Pasel

Schwarzkopf

Igora Royal Series

Designad för professionell användning, innehåller ammoniak. Vid applicering får håret en långvarig mättad färg som inte tvättas länge. För att få den perfekta nyansen är det nödvändigt att ta hänsyn till hårets struktur, resultaten av tidigare färgning, samt tillsätta en oxidator till färgen individuellt.

Palettmålningar Igora Royal

Serie Perfect Mousse och Essential Color

Färgen är utmärkt för användning hemma. Ammoniakfri formel gör att du kan måla helt över grått hår, ge ditt hår en fin nyans. Verktyget appliceras bra på håret tack vare mousseens konsistens. Som ett resultat av färgning erhålls vackra, ädla nyanser, ytterligare hårglans framträder.

Paletten av färger Perfect Mousse

Palette Deluxe av Schwarzkopf

Hårfärgspalletten är avsedd att användas hemma. Formeln berikas med 7 oljor: argan, sesam, mandel, oliv, macadamia nöt, marupa och aprikoskärnor. Den högaktiva oljeformeln ger pigment direkt till hårstrukturen, vilket eliminerar användningen av ammoniak.

Palett av färger Palette Deluxe

Syoss av Schwarzkopf

Hårfärg Syoss Color är avsedd att användas hemma, medan tillverkaren lovar utmärkta resultat som i salongproceduren. Verktyget innehåller inte ammoniak, medan det var möjligt att skapa en kvalitativ formel som skyddar mot de negativa effekterna av miljön på grund av införandet av veteproteiner och provitamin B5.

Palett av färger Syoss Color

Oleo Intense Syoss-serien

Denna serie erbjuder permanenta färger som innehåller små mängder ammoniak. Medel kan användas hemma, de är garanterade att måla över grått hår och ger krullarna en rik glans och djup färg. Formeln berikas med ett unikt keratinkomplex, vilket återställer hårstrukturen, vilket ger dem naturlig skönhet och mjukhet.

Palettfärger Oleo Intense Syoss

Beroende på personliga preferenser och ekonomiska möjligheter kan du välja olika färgalternativ och även få det här eller det betyder.

Historien om utseende av hårfärger

Människor från urminnes tider försökte omvandla, med hjälp av alla slags naturläkemedel. Till exempel, inte så länge sedan blev det känt att även Neanderthals inte skakade förändringen i hår och hudfärg. Saksons och Galliens krigsstammar gav avsiktligt håret ljusa nyanser för att se ännu skrämmande på slagfältet.

Men inte bara de nordliga folken försökte ändra sitt utseende. I forntida Egypten och öst användes sandelträspulver, extrakt av valnötskal, henna, indigophore och kamilleavkok för att ge håret en vacker nyans. De gamla grekerna och romarna försökte lätta håret så mycket som möjligt, för vilket de använde en blandning av kaliumkarbonat (potash) med pulver av ljusgula blommor, citronsaft. Företrädare för en ädel familj sprinklade guldpulver på håret.

I de gamla tiderna försökte man ge speciella nyanser av ansiktshår: i öst målade mustascher och skägg i rött eller svart med henna eller basma, de nordens folk försökte bleka dem så mycket som möjligt.

I medeltida Europa blev det naturliga röda håret särskilt populärt. Under lång tid ansågs människor med denna krullfärg trollkarlar, men allt förändrades med uppstigningen till tronen för den engelska drottningen Elizabeth I, som av natur hade rött hår. Utseendet på titianernas målningar, som avbildades rödhårda skönheter, förstärkte ytterligare önskan av skönheten i den tiden för att vända sina blonda krullar i rött. Det var lätt att uppnå detta med henna.

I barockens era blev peruker av de mest ofattbara nyanserna trendiga. Hårfärgning var dock fortsatt populär. För att lätta håret som används kaliumalkali och kaustik soda. För att ge en grå nyans sprinklad med en speciell frisyrpulver. För att göra håret mörkare använde de silvernitrat, vilket överskott gav håret en lila nyans.

I början av 1800-talet, med utvecklingen av kemi, testades metoden för att klargöra krullar med väteperoxid för första gången. Trots att håret visade sig vara för torrt upplevdes möjligheten att få en radikalt annorlunda nyans med entusiasm.

Och den första hårfärgen, som kan betraktas som en analog av moderna färgämnen, uppträdde i början av 1900-talet. Verktyget utvecklades av nybörjare kemist och apotekare Eugene Schueller för sin fru, som utsattes för misslyckad hårfärgning på frisören. Frisyren blev räddad, och snart producerade en innovativ kemiker ett syntetiskt färgämne bestående av salter av järn, koppar och natriumsulfat. Så, på grund av vissa omvandlingar och ett patent på färgkompositionen såg L'Oreal varumärke som blev grundaren av många moderna skönhetsverktyg.

Under 20-talet av förra seklet uppträdde Muryfärg, vars sammansättning trängde in i hårets struktur och inte bara målade den utanför. I 1930-talet erbjöd Imedia, Clairol och Wella växtbaserade vårdfärger med en omfattande palett av nyanser. Och fram till slutet av 1900-talet var många färgverktyg och kompositioner uppfunna och utvecklade, vilket fick ändra färg drastiskt, skapa en nyans, lätta markering, såg de första färgerna utan ammoniak.

Moderna tillverkare försöker endast använda de säkraste och högsta ingredienserna som inte bara förändrar skuggan, utan också förstärker hårstrukturen och sköter dem.Nästa Artikel
Hur man torkar håret