Peeling för hårbotten, varför behövs det och var är det bättre att göra i salongen eller hemma?


Inlagd av: admin i hårvård 04.08.2018 0 4 Visningar

Sammanfattning av artikeln

Huden på hela kroppen kräver korrekt vård, inklusive korrekt rengöring. Men många lägger inte stor vikt på vården av hårbotten, som ett resultat har olika problem och hårsjukdomar. Såsom: mjäll, överdriven talgkörtlar, håravfall och många andra. Idag ska vi prata om en integrerad del av hårvård - skalpskalning och berätta hur det kan göras hemma.

Hårbotten är utsatt för många föroreningar. Resterna av stylingprodukter, silikoner från balsams och masker, damm - allt detta kan ligga kvar i hårbotten och vanliga schampon klarar inte alltid sådana föroreningar. För att bli av med dem måste hår från tid till annan tvättas med djupt rengöringsschampo, men för hårbotten för att göra skalar.

Skalning av hårbotten är ett förfarande för mekanisk rengöring och skrubbning av huden. Det hjälper till att befria huden från döda celler, silikoner, som är mycket dåligt sköljade på andra sätt och kan ackumuleras.

Scalp peeling är en välbefinnande behandling som har fler fördelar än nackdelar. Skalning är lämplig för alla typer av hår, det rekommenderas för alla tjejer, eftersom förnyelsen av hårbotten sker hos alla människor, och nästan alla kvinnor i deras vardag använder lak, skum, mousser för hår. Och om du är bosatt i en stor metropol, där den ekologiska situationen inte är den mest gynnsamma, men det är ett obligatoriskt förfarande för skalning av hårbotten.

Fördelarna med skalpskalning:

 • cellförnyelse och rening av döda partiklar;
 • hårbottenmassage och som ett resultat förbättrat blodflöde
 • förbättring av cellutbytet
 • hudläkning
 • förbättrar hårfollikelns tillstånd, på grund av tillförsel av syre och näringsämnen

Naturligtvis, med regelbunden skalning av hårbotten, kommer du att se visuella förändringar i ditt hår. Shine, mjukhet, kommer att accelerera hårväxten. Även skalning av hårbotten hjälper till att hantera sådana problem som mjäll och oljigt hår.

Denna procedur har inga minuser som sådana, negativa konsekvenser kan uppstå om du gör felet felaktigt. Du kan inte göra en skalning i hårbotten om du har några sår eller skador, och denna procedur kan inte kombineras med masker för att påskynda hårväxten, applicerad på rötterna, till exempel med hjälp av nikotinsyra.

För att inte överdriva hårbotten och håret, rekommenderas inte peeling att bli gjort för ofta, en gång i veckan eller två kommer att vara tillräckligt för ett bra resultat.

Scalding i hårbotten är enkelt att göra i salongen och överbetala pengar, och du måste göra det hela tiden, så jag rekommenderar att hårbotten skalar hemma, på egen hand.

Nu, de flesta tillverkare av kosmetika för hår, producerar kompositioner för peeling (eller scrubs för hårbotten). Därför är det inte svårt att köpa skalning för hårbotten. Användningen är också extremt enkel: kompositionen appliceras på hårbotten innan du tvätter håret. Före applicering av peeling, fuktar hårbotten, fördela jämnt fördelningen och massage i 3-5 minuter. Då tvättas rester av skalning med rinnande vatten och du kan tvätta håret som vanligt.

Kompositionen för skalning av hårbotten kan utföras hemma med egna händer. Du kommer att se flera sådana recept nedan.

Malt kaffe har anmärkningsvärda egenskaper. För det första, på grund av sin struktur, traumariserar den inte huden, och rengör den försiktigt och exfolierar det keratinerade övre lagret. Plus, koffein tonar märkbart huden och stimulerar blodflödet. Därför är kaffe en utmärkt grund för att skalla hårbotten. Det rekommenderas att använda ägarna av mörkt hår.

Du kan använda vanligt malt kaffe eller till och med kaffebryggor. Kaffet måste blandas med vatten, tills tillståndet av gruel, och sedan applicera på hårets hud och massera väl.

Du kan lägga till eteriska oljor efter eget tycke. Till exempel, om du har fet hår, lägg till tea tree olja, i händelse av problem med håravfall, kan du lägga till ylang-ylang olja eller bay olja.

Om du är saltskalande hårbotten är det viktigt att välja bra salt. Eftersom stora partiklar kan skada den känsliga hårbotten. Det är bättre att välja havssalt. För att förbereda skalningen bör vara enligt följande. En liten mängd salt (cirka en tesked) blandas med vatten - om du har fet hår eller med olivolja, om du har torrt hår. Det används som alla andra skalar. En gång i månaden kan du göra en skalning av soda med salt, blandad i lika stora mängder. Och återigen rekommenderas att man tillsätter eteriska oljor, eftersom hudens hud är mest mottaglig vid tidpunkten för avskalning och effekten av de aktiva substanserna ökas flera gånger.

Denna peeling alternativ är idealisk för fet hårbotten. Som du vet, torkar leran huden, rensar bort överskott av talg och har en antiinflammatorisk effekt. Lera har en mindre peeling effekt som malet kaffe eller salt, så det rekommenderas att blanda det med dessa komponenter för ett bättre resultat. Lera, självklart, du behöver köpa en kosmetisk.

Scalding i hårbotten är överkomligt, enkelt och prisvärt. Den kan tillverkas med egna händer och de vanligaste komponenterna som alla har råd med eller köper i affären. Vad du väljer är upp till dig. Det är viktigt att betala tillräckligt med uppmärksamhet för att rensa hårbotten och göra skal regelbundet. Då kan du glömma håravfall, mjäll och andra problem med hår. Och i spegeln ser du vackert friskt hår som nitar andra människors uppmärksamhet och glädjer dig.

Enkelhet och fördelar med saltskalning för hår och hårbotten

Saltskalning för hår, som en av metoderna för högkvalitativ frisättning av hårbotten från föroreningar, är också nödvändig, liksom vanligt tvätt av krullar med schampo eller återhämtning med professionella vårdprodukter. Det tar lite tid, men budgeten på resor till mästaren i salongen sparar väsentligt. I själva verket kan peeling hår med salt kallas "skönhet för ett öre."

Vad är saltrensande hår?

Flödande, silkeslen och tjockt hår från naturen - för en kvinna är det ganska ett gott undantag än regeln. Många av dem måste arbeta hårt för att uppnå reklamglans, pomp, kombinerat med jämnhet och lydnad av strängar, spendera stora summor och lång tid att regelbundet bibehålla sin hälsa.

Någon sköter tjänster av skönhetssalong stylister, någon testar innovativa veckoprojekt för att bibehålla friskt hår. Men den galna strävan efter hårets skönhet har motsatt effekt. Även högkvalitativa schampon, återställande balm och närande serum tvättas inte helt bort.

Mikroskopiska partiklar av deras ingredienser deponeras på hårrötterna, vilket skapar en idealisk miljö för ackumulering av rester av lacker och skum, gatstoft och döda hudceller. Påpekar detta att många kvinnor klagar över det ökade fettinnehållet i huden, inte misstänker att orsaken till oförskämt hår i vanligt lera.

Huden på huvudet behöver samma regelbundna rengöring som hår. Om de täcker dem med ett tätt lager av föroreningar förhindrar "andning", det framkallar blockering och obehaglig skalning, som vi kallar mjäll. Hårsäckar får inte tillräckligt med näring, mot denna bakgrund blir håret tunnare, försvagat och börjar smula. Därför är skönhets- och lyxhår - resultatet av korrekt och djup rengöring av hårbotten.

Hårskalning är lika obligatorisk som hårtvätt. För att städa håret från döda hudvågor kan utsöndringar av talgkörtlar och kosmetika förekomma på två sätt: mekaniskt genom att gnida i skrubber och kemiskt genom att använda speciella sura preparat. För det andra alternativet är det bättre att kontakta salongen, och den första kan enkelt göras hemma.

Det mest tillgängliga och effektiva sättet att djupt och säkert påverka hårbotten är saltskalning. Beredning av slipande blandning baserad på salt kan vara dig själv. Med all dess enkelhet är det svårt att överskatta dess fördel: en naturlig skrubb frigör hårbotten, väcker hårsäckar, förbättrar blodcirkulationen, normaliserar talgkörtlarna och hjälper till att glömma mjäll. För de startade regenereringsprocesserna svarar håret med en extern transformation: de blir starkare, tjockare och förvärvar en efterlängtad glans.

Välja salt för proceduren

Ur namnet är det uppenbart att huvudkomponenten för peeling för att rensa håret är salt. Detta är ett populärt verktyg i de gamla skönhetsrecepten som används av våra mormor. Det snövit och krusiga pulvret var den grundläggande komponenten i traditionella bad för att förstärka naglar, balmer för behandling av inflammationer i ansiktet och spår av akne. Från köket migrerades saltet direkt till moderna skönhetsdisplayer.

Skalning av hårbotten görs bäst på grundval av havssalt. Köp det nu är inte svårt: färdiga saltblandningar visas i de flesta kosmetika- och parfymaffärer, apotek och stormarknader. Om det inte finns något havsalt kan du använda jodiserad för skalning. Dess sammansättning och egenskaper kommer också att tjäna utmärkt service för hår och hårbotten. I extrema fall lämnar tillsatsen av vanligt bordsalt till peeling agent. Det finns mycket mindre användbara saker i det, men abrasivegenskaperna är desamma.

Observera att saltpartiklarna för rengöringsproceduren inte är för stora. Stora och skarpa fragment skadar hårbotten och är mer benägna att skada det - mindre repor kommer att öka och orsaka smärta. Salt av industriell slipning före avskalning är bäst att återplacera i en kvarn och uppnå konsistensen av granulat av tvättpulver.

Det unika havsaltet i sitt naturliga ursprung:

 • havsalt - en särdrag av mineraler som är avgörande för hår och hårbotten: kalcium, järnföreningar, natrium, jod, selen och zink;
 • havsalt - ett botemedel mot fettigt hår: det hjälper till att minska sebumproduktionen och torkar huden;
 • Som ett utmärkt slipmedel samlar saltkristaller alla biologiska och parfymföroreningar från huden, samtidigt som de öppnar tillgången till syremolekyler, näringsämnen.
 • havsalt är ett bra antiseptiskt medel;
 • salt av havet stimulerar förnyelsen av epidermis och ökar sin ton, vilket innebär att peeling med havssalt ger närmare drömmen om att "spyta i midjan" närmare.

Spargris Saltrensning

Å ena sidan verkar det som om en sådan enkel rening, som havssaltskrubbning, inte har någon mer effekt än till exempel kaffe. Men det här är långt ifrån fallet. Resultatet av hemlagad saltskalning för förnyelse av hårbotten är jämförbar med många professionella salongprocedurer. Genom att veta detta producerar stora kosmetiska företag färdiga blandningar för denna typ av skalning.

Hav- eller jodiserat saltskalning:

 • reglerar utsöndringen av talgkörtlar;
 • avlägsnar försiktigt alla lera avlagringar
 • stimulerar blodmikrocirkulationen i det epidermala skiktet, aktiverar den intercellulära metabolismen;
 • ger bättre syreförsörjning av hårsäckar, aktiverar mättnad med näringsrika mikroelement
 • eliminerar blockering av hårbotten i hårbotten, frisläppande hårfolliklar;
 • stimulerar hårväxten;
 • eliminerar de komplexa "snöiga axlarna", vilket bidrar till att eliminera mjäll
 • hjälper till att glömma ökad hårfettighet;
 • torkar huden;
 • förbättrar läkning av inflammationsfokus
 • eliminerar känslan av klåda;
 • Det förhindrar seborré och hjälper till att bli av med det;
 • i slutet av sessionen ger en känsla av friskhet och "ljust huvud".

Peeling för hårväxt har låg kostnad - det varierar inom några hundra rubel. Komponenter för framställning av kompositionen räcker inte för en användning. Därför är den mest salta hårskalningen bekvämt framställd av improviserade medel och hålls hemma.

Utför saltskalning hemma

Att göra en saltskalning för hår hemma är ganska enkelt även för en nybörjare. Det viktigaste är att hålla den omedelbart innan du tvättar huvudet, och inte på rent hår. När processen tar ungefär en halvtimme, och du kommer att njuta av dess effekt i minst två veckor.

 • Steg 1: Dampa håret och hårbotten med vatten och uppmärksamma det faktum att det inte finns några torra områden kvar.
 • Steg 2: en hårborste för att fördela hela hårets massa på partings;
 • Steg 3: gnugga den färdiga skalningsblandningen gradvis och jämnt i hårbotten. Fingrörelserna ska vara cirkulära och korrekta;
 • Steg 4: I 3 minuter massera hårbotten med en peeling komposition;
 • Steg 5: Lämna produkten på håret i ca 10 minuter, efter att ha täckt den med en kosmetisk keps av polyeten, med en matfilm;
 • Steg 6: Tvätta av blandningen för att peeling med vanligt schampo, använd balsam, fuktgivande eller närande serum. Det är nödvändigt att tvätta hårroten mycket bra från salt;

Körningen av saltet peeling för hår genomsnitt 8 sessioner med ett intervall på 14 dagar. Upprepa proceduren kan vara ca 4 gånger om året.

Recept peeling saltblandningar

Enkla recept för peeling av hår med saltmassa. I detta avseende kommer Internet att hjälpa dig, och du kan få alla leveranser på apoteket och mataffären.

En blandning av salt och eteriska oljor

 • 1 - 6 msk. krossat havsalt (med fokus på längden på strängarna);
 • ¼ kopp balsam eller balsam
 • 3 droppar essentiell olja (med fokus på hårtyp och hårbottenproblem).

Ökad oljighet kommer att eliminera den essentiella oljan av citron, tea tree, citronmelé, grapefrukt, lavendel och lavendel.

Håravfall kommer att minska den eteriska oljan av ylang-ylang, enbär, cederträ, tall, rosmarin och burdock olja.

Från utslag av mjäll lindra essentiell olja av geranium, lavendel, apelsin, citron och rosmarin.

Essentiell olja av kamomill, jasmin, salvia och rosor hjälper de överdrivna tipsen.

 1. blanda ingredienserna i peeling agent;
 2. Applicera blandningen i huvudet efter steg-för-steg-proceduren.

En blandning av salt och natron

 • 1 - 6 msk. krossat havsalt (med fokus på längden på strängarna);
 • 1 - 6 msk. bakpulver;
 • ¼ kopp schampo.
 1. Komponenterna i peelingskompositionen blandas i samma proportion;
 2. skalning appliceras på hårbotten, efter steg-för-steg-proceduren;
 3. Ytterligare schamponering krävs inte.

Kefir skalar med salt

 • 1 - 6 msk. krossat havsalt (med fokus på längden på strängarna);
 • 1 - st.l. kefir 2,5% fett;
 1. Komponenterna i peelingskompositionen blandas i lika stora proportioner;
 2. medel appliceras på huvudet enligt steg för steg
 3. Skölj blandningen nödvändigtvis varmt, men inte varmt vatten.

När du inte kan göra proceduren

Hemskalning av hårrengöring med användning av hav eller jodiserat salt är mildare än salongförfaranden. I den förberedda produkten i köket finns inga aggressiva element som tränger in djupt i epidermala skiktet. Men tillsammans med något annat kosmetiskt förfarande utmärks av peeling med salt av dess lista av kontraindikationer:

 • ägare av torrt hår och med ökad avskalning av hårbotten bör kasseras;
 • havsaltskrubbning innebär inte daglig användning - peeling upprepas högst en gång var 14: e dag;
 • ohälsade sår, färska repor, mikroskador, nackdelar och brännskador finns också i listan över kontraindikationer för att hålla sessioner.
 • överkänslighet i epidermis och tendensen att allergier innebär ett förbud mot saltskalning;
 • Skalning kan inte utföras under infektionen i hårbotten, manifestationen på det av dermatologiska sjukdomar eller purulenta inflammatoriska processer;
 • denna typ av skalning är förbjuden i närvaro av tumörtumörer i zonen av saltbehandling;
 • i perioden med riklig håravfall (till exempel under amning) kan en saltskrubba förvärra situationen;
 • Det rekommenderas inte att utföra sköljningsproceduren inom en vecka efter perming, laminering, keratinrätning eller hårlättnad.
 • Omedelbart efter saltrensning bör värmemaskar inte appliceras på håret, till exempel med senap eller nässla.

Klåda och bränna under havsaltskalning är en signal om att den omedelbart upphör. I framtiden kommer obehaget inte att försvinna, och peeling provocerar utseendet av omfattande rodnad på huden.

Rekommendationer till nybörjaren

Den positiva effekten av användning av peeling hår med salt kommer till intet om du använder fel verktyg. Och inga förväntningar kommer att gå i uppfyllelse om du saknar viktiga nyanser av förfarandet. Speciellt utför det för första gången. Faktum är att salt är en aggressiv substans som kräver noggrann attityd och mätning trots kännedomen.

 • Saltskalar för hårbotten kräver fuktgivande eller närande håret med speciell kosmetika. Applicera samtidigt kompositionen så att den inte kommer i kontakt med själva huden;
 • Vid slutet av avskalningsproceduren, avstå från accelererad torkning av trådarna med en hårtork, gnugga dem inte för aktivt med en handduk. Låt tillräckligt med tid och låt krullarna torka sig;
 • För aktiv massering av hårbotten med saltkristaller och gnugga det kan orsaka skört hår;
 • Under beredningen av peelingskompositionen observera följande saltproportioner: 1-2 matskedar salt är tillräckliga för kort hår, 4-5 för medelhår och 6 för långt hår. Försök att inte överskrida koncentrationen;
 • Applicera peelingblandningen över hårpartierna.

Hårskalning med havs- eller jodiserat salt är långt ifrån överindulgen och ett mycket användbart tidsavbrott. Det kan vara ett förberedande steg för andra omhändertagande och helande förfaranden. Till exempel restaurering av hårets hälsa på cellulär nivå eller läkemedelsbehandling av hårbotten. Efter en sådan skalning absorberas alla medel bättre och har följaktligen en märkbar och snabb effekt.

Skaldning: Ett bra sätt att förbättra hårförhållandet

Kvinnor lägger mycket uppmärksamhet på huden i ansiktet: de använder smink, vårdprodukter, gör kosmetiska förfaranden. Men folk bryr sig inte så mycket om hårbotten. Men för dem som vill ha vackert långt hår är det här väldigt viktigt. En av de mest populära procedurerna i samband med hårbotten är hennes avskalning.

Varför behöver jag peeling i hårbotten

Skalning - ett förfarande som syftar till att rensa det övre skiktet av huden. Det kan användas för att behandla olika problem och som förebyggande åtgärd. Skalning av hårbotten hjälper i synnerhet till att förbättra hårets tillstånd avsevärt.

Effekt av peeling på hår och hårbotten

Först och främst bidrar peeling till att ta bort gamla, döda partiklar från hårbotten. Denna procedur hjälper också till att rengöra huden: tar bort all smuts, sekret från talgkörtlar, svett och obehandlade rester av kosmetika.

Vad är det för? Faktum är att genom de rena hårbotten användbara ämnen är mycket lättare att tränga in i hårrotsarna. Blodcirkulationen förbättras, hårsäckarna blir starkare. Det finns flera positiva effekter av skalning:

 • klåda går bort
 • håret blir mindre fet.
 • torrhet, hårets bräcklighet försvinner;
 • mjäll förefaller mycket mindre;
 • celldelning accelererar, hårbotten regenererar snabbare.

Peeling rensar hårbotten av smuts, dödsvågar

Typer av skalpskalning

Det finns tre typer av skalpskalning:

 • mekanisk. Med denna typ av skalning används scrubs som helt enkelt rengör hårbotten av föroreningar och döda partiklar. Ofta är mekanisk avskalning gjord som en förebyggande åtgärd, men det kan också hjälpa till att bli av med mjäll och förbättra i allmänhet hårets tillstånd. Den rekommenderade pausen mellan behandlingar är 10 dagar;
 • kemikalie. Denna typ av skalning är ett mycket allvarligare förfarande, som endast kan ordineras av en kosmetolog. Under kemisk peeling används speciella enzymer eller till och med syror, vars syfte är att lösa upp det övre skiktet på huden. Denna peeling gör huden mindre fet, förbättrar hårfollikelns tillstånd. Dessutom används kemiska peeling för att förstöra olika svampar eller skadliga mikroorganismer i hårbotten. Förfarandet görs genom kurser på 1-2 månader. Under kursen utförs peeling en gång i veckan.
 • gas-vätska. Under sådana skalning kombineras kosmetika med gas (syre och koldioxid). Denna procedur rensar inte bara hårbotten perfekt, men låter den också mättas med syre, näringsämnen, vilket förbättrar tillståndet och hårväxten. Denna typ av skalning utförs också av kurser, cirka 5 procedurer med intervaller på en vecka.

Av dessa typer av mekanisk peeling kan du själv göra det hemma, men gas-flytande och kemiska peeling utförs oftast av en kosmetolog.

När gas-flytande peeling näringsämnen bara sprutas på huvudet tillsammans med syre och koldioxid

Indikationer och kontraindikationer

Peeling rekommenderas för sådana ändamål:

 • för att öka mängden fett i epidermis;
 • för att minska epidermis stratum corneum (en sådan sjukdom kallas hyperkeratos);
 • för att bli av med mjäll eller seborré
 • för att bekämpa håravfall (endast med sin lilla förlust);
 • för att påskynda hårväxten, öka densiteten och pompen.

Kontraindikationer för skalpskalning är:

 • förekomst av sår, sprickor i hårbotten;
 • för mycket känslighet eller torr hårbotten;
 • skallighet, mycket stark håravfall
 • senaste färgning, laminering, markering.

Dessutom bör kompositionen för peeling väljas med försiktighet. Se till att du inte är allergisk mot ingredienserna i blandningen. Om du inte vet om det finns allergi eller inte, applicera kompositionen på handleden under några minuter, skölj sedan. Titta på huden nästa dag. Om det förekommer irritation eller rodnad, är det värt att välja andra ingredienser för peeling.

Var noga med att rådgöra med din läkare om du har onkologiska formationer i huvudet eller ansiktet - en specialist kommer att berätta om det är tillåtet att peeling.

Skaldning av hårbotten kan göras för dem som har försvagat, tunt, berövat hår.

Genomför proceduren i salongen

Själva processen med avskalning i kabinen liknar det förfarande som utförs hemma. Du kommer att tvätta eller bara lite vått på huvudet (beroende på hårets typ) och sedan applicera verktyget. Specialisten masserar huvudet i ca 20 minuter med speciella linjer. Därefter tvättas verktyget bort. Mest sannolikt använder specialisten också en speciell schampo och mask.

Om du anmälde dig för gas-flytande skalning, blir proceduren lite annorlunda. Med hjälp av en speciell apparat spruter tandläkaren gaserna tillsammans med de aktiva substanserna, men inget måste masseras.

Priset på skalpskalning kan variera beroende på region och typ av förfarande. Till exempel är den genomsnittliga kostnaden för kemisk och gas-flytande skalning 1500 rubel och mekanisk - ca 1000. Generellt måste denna procedur i salongen spendera från 700 till 3000 rubel.

I salongen kommer skalning av hårbotten att kosta cirka 1000 rubel

Kosmetiska produkter för skalpskalning

För tillfället finns det en hel del kosmetiska produkter som du kan göra med att peeling på egen hand, hemma. Köpare älskade dessa verktyg:

  DSD de Luxe nr 1.3. De aktiva ingredienserna i denna produkt är aprikoskärnpulver, fruktsyror. Kompositionen innehåller olika vitaminer. Skrubba djupt rengör hårbotten, gör håret mindre fet, men det bidrar till ljushet och volym. Dessutom, efter proceduren, blodcirkulationen förbättras märkbart, håret växer snabbare. Pris - 2500 rubel;

Medlen DSD de Luxe nr 1.3 gör håret mindre fet

Nioxin Scalp Renew gör håret inte bara vackert, men också starkt

Peeling från Fem Fatal ökar väsentligt hårvolymen

Ciel Parfum Comfort Zone - Perfekt för fet hår

La'dor Scalp Scaling SPA gör ett utmärkt jobb med rengörande hår och minskar håravfall.

Hem rättsmedel för skalning av hårbotten

Det finns en hel del recept som du självständigt kan förbereda en blandning för peeling. Du kan välja ingredienser beroende på användningsformen, samt ta hänsyn till personliga preferenser och förekomst av allergier.

Saltskalning

Saltskalning hjälper dig att förbättra ditt hårs tillstånd: ditt hår blir skinnigare och silkesleget.

 1. Du behöver varmt vatten. Dess mängd beror på hårets längd - du behöver 2 matskedar för mycket korta, 5 matskedar för mycket långa.
 2. Du behöver lägga salt till vattnet, det blir bättre om du använder hav och grunt. Mängden salt bör vara lika med mängden vatten. Rör om blandningen.
 3. Den resulterande kompositionen bör försiktigt gnidas i hårbotten i 10-15 minuter, vilket gör mjuka masseringsrörelser.
 4. Efter gnugga, lämna blandningen i ytterligare 5-10 minuter, tvätta sedan av det och tvätta håret med schampo.

Salt för peeling häll varmt vatten

Sockerskalning

Peeling på grund av socker kommer att lägga glans till ditt hår.

 1. Ta en del schampo, exakt så mycket som du använder för shampooing.
 2. Lägg till så mycket socker. Du kan också släppa 2-3 droppar essentiell olja (till exempel lavendel eller eukalyptus), men det är inte nödvändigt.
 3. Inom 5-10 minuter massera hårbotten med denna blandning och skölj sedan.

Soda Peeling

Peeling på grund av läsk kommer inte bara att rensa hårbotten, men hjälper också till att minska det fet håret. Men här för ägare av torrt hårtyp passar han inte kategoriskt.

 1. Du behöver 2-3 matskedar läsk och samma sked vatten. Blanda allt bra.
 2. Applicera blandningen på huvudet med massörrörelser, håll i 5 till 10 minuter.
 3. Skölj bort bättre utan schampo.
 4. Om du har mycket lite tid kan du förenkla avskalningen: Tvätta bara huvudet med en blandning av schampo och läsk i lika stora mängder.

Kaffe peeling

Peeling kaffe passar alla hårtyper. Det rensar inte bara huden, men gör också håret vackert, mjukt och glänsande.

 1. Du behöver 3 matskedar malet kaffe och samma mängd varmt vatten.
 2. Häll kokande vatten över kaffe, låt det brygga, sedan spänna för att hålla sig tjock. Du kan bara använda tjocka, och du kan lägga till ungefär samma mängd salt.
 3. Den resulterande förtjockningen inom 10 minuter gniddes i hårbotten. Tvätta av med schampo.

Peeling kaffe förbättrar hårets utseende

Clay peeling

Skalning gjord av Gassul kosmetiska ler hjälper till att rengöra hårbotten, förbättra hårets utseende.

 1. Ta en förpackning av lera (130 g), lägg den i en liten behållare och häll gradvis i varmt vatten tills lera, med dess konsistens, börjar likna en pasta.
 2. Massera leran på hårbotten.
 3. Tvätta håret på 5-10 minuter.

Hemskalning kan göras med hjälp av blå lera. Det här verktyget kommer inte bara att förbättra hårets utseende utan också bidra till att bli av med svampar eller mikroorganismer.

 1. Ta blå lera och salt i ett förhållande 1: 2. Vanligtvis är en förpackning av lera tillräcklig.
 2. Torka lera till en pasta med varmt vatten, tillsätt salt.
 3. Låt blandningen stå i 30 minuter och applicera sedan på hårbotten.
 4. Skölj efter 10 minuter.

Fruktskalning

Fruktsaftskalning är utmärkt för ägarna av fettigt hår.

 1. Ta apelsin och äppeljuice i samma mängd.
 2. Blanda juicerna och värm dem lite.
 3. Gnugga juice i hårbotten, tvätta av det efter 15 minuter, utan att använda schampo.

Svartbrödskalning

Svarta bröd är en ganska vanlig ingrediens i peeling, eftersom det städar perfekt hårbotten.

 1. Ta ett par skorskor av svartbröd, täck med varmt vatten.
 2. Låt skorpan branta lite för att göra en grön massa.
 3. Gnid kompositionen i hårbotten, tvätta utan schampo.

Min farfar gjorde självklart aldrig speciella skal, men han använder inte vanligt schampo - han tvättar alltid huvudet med blötlagda skorskor av svartbröd. Jag måste säga att effekten av sådan tvättning är mycket bra: förlusten av hans hår har inte påverkat honom, och hårets huvud är ganska tjock i åldern.

Svartbröd kan också användas som rengöringsmedel.

Äggskalning med citronsaft

Skal på grund av äggula och citron perfekt sparar huvudet från mjäll.

 1. Ta en halv citron och pressa juice ut ur det.
 2. Tillsätt äggula, två matskedar grovt salt, några droppar lavendelolja. Rör om.
 3. Massera blandningen i hårbotten, håll den på huvudet i 2 till 10 minuter.
 4. Tvätta av med shampoo.

Peeling med eteriska oljor

Saltbaserad skalning, där eteriska oljor tillsätts, är populärt. Effekten av denna procedur beror på vilken olja som används.

 1. Ta 20-30 gram medelstort salt, tillsätt ca 10 g burdockolja.
 2. Om problemet med ditt hår är alltför fet bör du använda eterolja av citron eller cederträ, och om du lider av mjäll, är det perfekta alternativet eukalyptus eller tea tree oil. Orange, kamille och rosewoodoljor är perfekta för torrt hår och tallar, enbär och rosmarinoljor för att bekämpa håravfall. I blandningen nog att tillsätta en eller två droppar olja.
 3. Lätt gnugga kompositionen i hårbotten, lämna i ungefär tio minuter och tvätta sedan huvudet.
 4. För att konsolidera effekten rekommenderas det att göra en näringsmask.

Peeling med tillsats av eteriska oljor - ganska effektiv lösning mot mjäll eller fet hår

Hur man skalar gott hemma

Att peeling medför maximal nytta, du behöver hålla den ordentligt. Om ditt hår är oljigt, var noga med att tvätta det före proceduren. För andra hårtyper är detta inte nödvändigt.

Men du bör inte applicera på peeling på helt torrt hår - de kommer att bli så förvirrade och du kan oavsiktligt beröva dig av en stor del av håret. Det är bäst att kamma strängerna och lätt fukta dem och sedan delas upp i avskiljningar. Applicera försiktigt, glöm inte att massera huvudet med fingertopparna. Gnidningsprocessen bör ligga mellan 2 och 5 minuter.

De flesta skalar behåller håret i 5 till 20 minuter, sedan tvättas verktyget först med vatten och sedan med hjälp av ett schampo. Några skal görs lite annorlunda (till exempel behöver du inte tvätta av schampon), men då anges det i receptet eller instruktionerna.

Skaldning av hårbotten sker vanligtvis i kurser om 2-2,5 månader. Under kursen upprepas proceduren en gång i veckan. Ofta borde du inte göra det: du kan skada håret.

Video: skalpskalning

Peeling recensioner

Jag försökte skrubbe med salt, på något sätt kände inte effekten. Jag hade mycket feta rötter och mjäll i fyndet. Och då, när jag blev av med det redan, jag gjorde en kaffe scrub - det var väldigt coolt. Huden tycktes börja andas, en trevlig känsla.

fält

https://prosto-mariya.ru/piling-dlya-ozdorovleniya-kozhi-golovy_1232.html#4

Jag gjorde bara saltskalning, men det här förfarandet verkade traumatiskt för mig, men briljansen verkade otroligt!

Lesya001

https://kosmetista.ru/blog/pricheski/14966.html

Hemma skäller jag i hårbotten, jag köpte produkten i professionell kosmetika för salonger... Jag märkte inte någon speciell effekt. Men det verkar användbart - så jag gör det, men köper inte längre.

skorpioniha

https://www.u-mama.ru/forum/women/fashion/172119/

Jag rengör regelbundet hårbotten med salt. Jag gillar det verkligen. När du använder fint salt, på ett vått huvud och en massage!

Leni_Vienna

https://kosmetista.ru/blog/pricheski/14966.html

Skalning av hårbotten är inte en väldigt komplicerad men effektiv procedur. Du behöver inte gå till en salong bakom det - även billiga hemmet kan hjälpa dig att förbättra ditt hår och hårbotten avsevärt.

Saltskalning för hår och hårbotten

Helt glänsande hår är varje kvinnas dröm. De beundras, så flickor med sådana krullar har något att vara stolt över. Men för att alltid göra perfekt hår måste du hela tiden ta hand om ditt hår. Om du omedelbart rengör håret och huden i detta område, närma dem med användbara mikroelement, så kommer håret att bli friskt, vackert och börja växa snabbt.

Detta kommer att hjälpa saltskalning. Förfarandet kan enkelt utföras hemma av någon kvinna.

Fördelarna med salt och saltskalning

Saltskalning anses ganska enkel förfarande, men det ger en fantastisk effekt. För utförande krävs det att man i förväg förbereder en speciell blandning baserad på havsalt.

Förfarandet utförs regelbundet: en eller två gånger i månaden. Detta har en positiv effekt på hälsan på huden och hårbotten:

mjäll försvinner på grund av rengöringsåtgärden;
Håret slutar falla ut, blir starkare;
ökar intensiteten av tillväxten;
hårsäckarna är fria från det ackumulerade fettlagret och de keratiniserade cellerna, så att de nu kommer att få en tillräcklig mängd användbara ämnen.

Dessutom överväga de goda egenskaperna hos havssalt, som används för att framställa blandningar. Den innehåller användbara element: jod, selen, järn, natrium och zink. Salt stabiliserar huden och fettbalansen i kroppen. Om en persons hår och hud ständigt är oljig, blir salt ett verkligt paradis. Och för det tredje, om du använder salt för huden, förbättras blodflödet i kapillärerna, vilket bidrar till att förbättra metabolism på cellulär nivå. Som ett resultat kommer cellerna själva att få mer syre, och håret börjar växa snabbare.

På grund av en sådan uttalad terapeutisk effekt har saltbaserad avskalning blivit populär. Den är gjord i salonger och hemma. Om du förbereder en saltlösning något koncentrerad utförs proceduren oftare - en gång i veckan. Läkare rekommenderar en sådan tidsperiod.

Salt Peeling Recept

Innan du fortsätter med proceduren måste du noggrant tvätta håret. Välj de schampon som inte skumar. Men det vanliga kommer att göra. Först blöt håret och skölj sedan med produkten. Efter det ska schampon tvättas noggrant från håret.

Det finns flera alternativ för att utföra saltskalningsproceduren.

Applicera salt på huvudet, massera i huden med händerna. Tillbringa proceduren i 8-10 minuter, inte mer.
Blanda 5 matskedar salt med vatten. Mängden vätska är liten så att massan inte är för vattnig. Applicera på huvud och massage. Denna metod är mindre effektiv än den första, eftersom saltet löser sig snabbt.

Läkarna rekommenderar att du lägger balsamer och håroljor i stället för vatten. Valet av eterisk olja beror på vilken typ av hår, sjukdomar och fettinnehåll.

Till exempel används tall, ceder, rosmarinolja för håravfall. Detsamma gäller ylang-ylang extrakt, tea tree och enbär. Om mjäll förekommer, blandas salt med citron, apelsin, lavendelolja. Även lämpliga extrakt av grapefrukt, rosmarin, tea tree, pelargon. Vid hög fetthår rekommenderas det att använda tillsammans med saltolja av bergamot, citronbalsam, tea tree. Också lämplig citron, lavendel och grapefruktolja.

I vissa fall blandas salt med natron, vilket inte är svårt att hitta i köket i något hem. Detta ämne är mycket användbart trots sin enkelhet. Effekten av kompositionen ökar bara. Soda har starka bakteriedödande egenskaper. Det eliminerar patogena bakterier, torkar huden. Det är emellertid ofta omöjligt att använda det. Efter det första förfarandet blir håret glänsande och mjäll kommer att försvinna. Läkarna rekommenderar att du tar salt och läsk i lika stora proportioner. Behandlingsförloppet är i genomsnitt 2 månader.

Hur man närnar huden efter peeling

Skrubba med salt hjälper till att försiktigt rengöra huden, öppna porrhål, förbättra andningen på mobilnivån. Som ett resultat blir alla hudskikt mycket känsligare för alla ämnen.

Du kan använda flera recept:

En blandning av äggula från kycklingägg och honung. Ämnet sprider sig jämnt över hästens päls och hår. Efter 15 minuter tvättas masken av med vatten.
Sammansättning baserad på ricinolja och burdockolja. Tillåt att lägga till lite färsk citronsaft för att förbättra effekten. Efter noggrann blandning appliceras på de tidigare behandlade områdena. Denna mask ger näring åt huden och läker splittrade ändar på håret.
Kycklingula, kefir och en sked mjöl (havregryn). Efter blandning fördelas massan jämnt över hela längden av håret. Curls efter att hon har ett hälsosamt utseende, blir lydig.

Det finns andra recept som är lika effektiva. De är lämpliga för olika typer av hår och hud, så att de väljs individuellt.

Kontra

Saltskalning, som andra behandlingar, har egna biverkningar. Så att de inte dyker upp, kan du ibland använda saltskrubba.

Det finns ett antal situationer när saltskalning är allmänt förbjuden, bland annat följande:

Alltför torkat hår. Om de är för dränerade, kan saltet inte användas. Salt kommer att torka dem ännu mer, vilket kommer att förvärra situationen. Denna regel fungerar emellertid inte alltid. Förfarandet är tillåtet om blandningen framställs inte bara från salt utan med tillsats av näringsrika oljor. Till exempel lämplig kladd eller hjul.
Skada på hårbotten. Om det finns sår och sår på huden, är det bättre att tillfälligt inte göra avskalning. Även om reporna är små i storlek, kommer skrubben att öka sitt område, vilket kommer att medföra smärtsamma känslor.
Dermatologiska sjukdomar. Denna kontraindikation är direkt. Var noga med att rådgöra med din läkare innan du börjar en session.

Saltskalning är ett underbart förfarande för hår och hårbotten. Men innan du börjar sessioner, kontakta din läkare för att inte orsaka försämring.Nästa Artikel
HeadShoulders shampoo volymen från rötterna