Ska jag köpa schampon med zink från mjäll (seborrhea): fördelarna och nackdelarna med deras användning, effektivitet och resultat


Mjölk ger osjälvis huvud, dess utseende kan permanent fördärva humöret.

Under tiden finns det schampon, vars användning ger en utmärkt effekt i kampen mot denna sjukdom.

Vi pratar om lösningar med zinkinnehåll.

Fördelar och nackdelar med schampon med zink mjäll

De aktiva substanserna torkar i detta fall huden och reglerar mängden talg som utsöndras av körtlarna. Dessa schampon har flera fördelar:

 • har en komplex effekt som förhindrar inte bara utvecklingen av seborré, men också håravfall. Läkemedelsbehandling stimulerar tillväxten av nytt hår;
 • medel som innehåller zink, har antiinflammatorisk, liksom antibakteriell effekt;
 • droger har praktiskt taget inga kontraindikationer, är tillgängliga för många. De kan köpas utan recept i många butiker, apotek, internet;
 • Kostnaden för schampon från seborré med zink är låg.

Det finns ett läkemedel och nackdelar:

 • individuell intolerans av dess beståndsdelar;
 • beroende och följaktligen minskad effektivitet;
 • kan inte alltid hjälpa till med förvärring av sjukdomen.

Viktigt: Zinkpyrition förbättrar väsentligen egenskaperna hos någon hårvårdsprodukt.

Vad kan man hitta mjällschampo med zink i apoteket?

Butiks- och apotekskedjorna erbjuder ett brett utbud av schampon med zinkhalt för behandling av mjäll och därtill hörande hårproblem.

Här är de mest kända:

 • Friderma zink. Den aktiva ingrediensen i läkemedlet är zinkpyrition. Det rekommenderas vanligtvis för alla typer av mjäll, i komplex med andra medel;
 • Shampoo "Zink + björktjära" producerad av "Green Pharmacy". Det finns 2 aktiva ingredienser i beredningen: zinkpyrition, tjära. Begränsningar av antalet ansökningar är frånvarande. Den enda nackdelen - för skarp lukt av schampo;
 • Keto plus De aktiva ingredienserna i detta läkemedel är ketokonazol och zinkpyrition. Deras ömsesidiga åtgärder ökar effekten av behandlingen.
 • Flaska Shampoo Tsinovit. Det anses vara ett innovativt verktyg för att bekämpa mjäll. Aktiva substanser zinkpyrition, klasazol. Båda har antiinflammatoriska och antifungala effekter;
 • Skin Cap. Inte illa, men inte billigt.

Läs tips om hur man väljer rätt shampoo för män eller kvinnor, såväl som torr eller fet mjäll.

Hur väljer man det mest effektiva sättet?

När du väljer den bästa behandlingen för mjäll måste du överväga flera faktorer.

Hur började sjukdomen. Om det första skedet av mjäll kan hjälpa schampon med en aktiv ingrediens - zink, då i svåra former, är det mer lämpligt att använda produkter som förutom zinkpyrithion, ketokonazol.

Typ av mjäll: oljig eller torr.

Individuell intolerans mot drogen. Liksom alla andra kosmetiska verktyg kan schampon med zink i kompositionen inte vara lämpliga, i enskilda fall, vilket ger en helt motsatt effekt.

Det bör noteras att för tillverkning av högkvalitativa schampon används naturliga råvaror. Till exempel koncentrater av örter: salvia, kamomill, nässla, lavar.

Att göra ett val till förmån för ett visst varumärke, det är skönt att fokusera på den vackra förpackningen och bilderna av vackra lockar på reklambroschyrer. Först och främst bör du vara uppmärksam på kompositionen, välja ett verktyg baserat på hårtypen och orsakerna till sjukdomen.

Vad ingår i kompositionen?

Förutom zinkpyrithion finns följande ingredienser närvarande i schampon:

 • Svavel, tjära, syra. Deras uppgift är att förbättra exfoliering av keratinerade hudpartiklar;
 • Clotrimazol, ketokonazol, ciklopirox - kraftfulla antifungala komponenter;
 • Eteriska oljor (te träd, lavendel, ceder, orange) - har antibakteriell effekt;
 • Koncentrat av örter och växter;
 • vatten;
 • Salicylsyra, som har en desinfektionseffekt på hårbotten, tar bort svamp och lager av döende celler.
 • Selsulfid - minskar aktiviteten av svampceller, regenereringsprocesser;
 • Ichthyol - har smärtstillande, antiseptisk effekt.

Särskilda medicinska schampon fungerar enligt följande: pyrition av zink i kombination med andra aktiva substanser tränger in i det övre lagret av epidermis, minskar svampens aktivitet och främjar sköljning av hudvågor.

Viktigt: I medelets sammansättning är det möjligt att innehålla skadliga ämnen i icke farliga kvantiteter, vilka fungerar som katalysatorer under verkan av aktiva komponenter.

Hur man använder terapeutiskt schampo?

Anti-mjäll schampo är lätt att använda. Teknik för tillämpning är nästan lika för alla sätt:

 1. Applicera en liten mängd på vått hår.
 2. Skum, jämnt fördelande på ytan av huvudet.
 3. Lämna på i 3-5 minuter (den tid som krävs för att den aktiva substansen ska fungera).
 4. Skölj noggrant.

Användning av schampo rekommenderas inte mer än 3 gånger i veckan i växel med konventionella medel.

När kommer resultatet att märkas?

Behandlingsskedet för mjällschampon med zink är vanligtvis 3-4 veckor. Samtidigt minskar mängden mjäll märkbart efter 2-3 schampon.

Om det behövs, för en effektivare kamp mot döda hudpartiklar av en läkare: en hudläkare eller en tricholog, kan komplex behandling ordineras.

Dessutom kan specialiserade schampon med zink alterneras eller användas samtidigt med andra medel:

 • Regelbundna anti-mjällschampo. Till exempel, HEADSHOULDERS, NIVEA;
 • Särskilda salvor, scrubs, medicinska aerosoler;
 • Förloppsförloppet: kryoterapi, örtmedicin, ozonbehandling.

Vem är lämplig och när zinkprodukter är kontraindicerade?

Zinkhaltiga preparat hjälper till att lösa problemet med nästan alla slags mjäll.

Läkemedel kan kontraindiceras i barndom, under graviditet, amning såväl som vid individuell intolerans mot komponenterna.

Oavsett märket för det valda läkemedlet måste du komma ihåg att ju tidigare behandlingen startas, desto snabbare kommer resultatet att komma.

Användbar video

En kort översikt över Shampoos egenskaper med zink:

I mjällschampo uppnås den terapeutiska effekten av antifungala komponenter. Handlingshastigheten beror på verktygets sammansättning. När problemet med mjäll inte kan lösas av speciella schampon med en helande effekt, är det värt att göra en tid med en specialist.

Anti-mjäll zink schampo

För att bli av med mjäll kan schampon hjälpa till, som inkluderar zink. Det har desinficerande och absorberande egenskaper som stärker håret och regenererar huvudceller. Dessa medel är tillgängliga utan recept och har inga kontraindikationer. Det är nödvändigt att ta hänsyn till hudens individuella egenskaper innan du väljer ett schampo. Behandlingsförloppet är cirka 3 månader följt av återkommande. Applicera på vått hår. Olika företag producerar produkter som inkluderar andra komponenter.

Fördelar och nackdelar med schampon med zink

Ökad utsöndring av talgkörtlarna i hårbotten provar utseende av mjäll - seborré. Samtidigt förekommer vita flingor på håret, huden kliar och kliar, håret är benäget för brott och förlust. I nätverket av apotek och kosmetikaffärer finns ett brett utbud av hårvårdsprodukter som kan bekämpa mjäll. Zinkpyrition, som ingår i sådan behandling, har en komplex effekt på epidermis och hårbotten och kan förbättra effektiviteten hos andra ingredienser. Tabellen nedan beskriver fördelarna och nackdelarna med schampon med zink.

 • lågt pris;
 • bota seborré
 • förhindra håravfall
 • har antibakteriell effekt
 • har antiinflammatoriska egenskaper
 • Leda inte till biverkningar.
 • orsaka en allergisk reaktion med individuell intolerans
 • reducerad prestanda med frekvent användning;
 • i den försummade versionen av sjukdomen ger inte den förväntade effekten.

Skal schampo innehållande zink, lämplig för alla grupper av befolkningen. Det kan användas som en extra behandling.

Effektiv komposition

För att förbättra anti-mjällens egenskaper förutom zink, lägger det till andra komponenter. Kronisk seborré behandlas genom att zink kombineras med ketokonazol. TM "Green Pharmacy" producerar ett verktyg i kampen mot mjäll, som inkluderar björktjära. Tillverkaren hävdar att dessa komponenter kommer att hjälpa till att bli av med mjäll, främja sårläkning, stärka hårfollikeln, främja föryngring av epidermalcellerna i huvudet genom att förbättra blodcirkulationen. Zinkpyrithion och Climbazol är en del av Tsinovita.

Användningsmetod för mjäll

Användningen av schampo mot mjäll skiljer sig inte från användningen av andra schampon. En flaska substans är förskakad och håret fuktas. Shampoo appliceras jämnt längs hårets längd: ju längre de är desto mer pengar behövs. Gnidde i hårbotten till skum, sköljdes sedan med varmt vatten. I vissa anvisningar rekommenderas att skummet appliceras på hårbotten, lämnar i 5 minuter och skölj sedan. Den har en flytande konsistens (inte klistra in).

Behandlingsförloppet och effektiviteten

Behandlingsförloppet beror på effektiviteten av förfarandet. Det rekommenderas att använda schampo 3 gånger i veckan för den första månaden och för nästa 1-2 gånger. För att läkemedlet ska ge bra resultat bör beaktas:

 • utvecklingsstadiet av sjukdomen
 • typ av mjäll
 • kroppens svar på komponenter.

Baserat på dessa indikatorer görs valet av skumdämpande schampo. För att förbättra dess effektivitet läggs naturliga komponenter till det (kamomill, salvia, lav, nässla). Ofta med korrekt användning är behandlingstiden 3 månader. Sedan görs en paus följt av en repetition av kursen.

Kontraindikationer och biverkningar

Den enda kontraindikationen för denna produktkategori är möjlig individuell intolerans mot komponenten av zink eller andra delar som utgörs av. Det finns inga andra kontraindikationer. Om en patient har en allergisk reaktion mot zink eller annan komponent, kan hårbotten kliar och kliar, håret blir skörtare, hudens rodnad observeras. Sådan terapi orsakar inte andra biverkningar, liksom överdosering vid användning.

Zinc Pyrithione Shampoo Tillverkare

Populära märken som producerar ett sådant verktyg är Friederm Zinc, Liberderm Zinc, Keto Plus, Zink + Björk Tar, Ketokonazol + Zink 2+. På hyllorna av stormarknader finns det ofta produkter från bolagen Green Drugstore och Elf. Shampoo produceras i olika länder, har en annan sammansättning och produktionsteknik. På grund av detta är de inte lika med pris och effektivitet.

Hur man väljer?

Konsumenten måste göra sitt val, baserat inte bara på förpackningsdesign och pris. Det är viktigt att noga läsa kompositionen före inköp. Före detta är det önskvärt att genomgå en undersökning av hårbotten och bestämma dess typ. Om komponenterna i mjällschampo innehåller aggressiva ämnen (parabener, natriumlaurylsulfat), bör du vägra att köpa en sådan produkt. Etiketten indikerar koncentrationen av det aktiva elementet, vars mängd beror på resultatet av förfarandena. Basera ditt val på hårets typ och sjukdomsstadiet. Om seborré redan har behandlats med ett specifikt schampo, ska det bytas ut med andra alternativ.

Funktioner av användning av schampo med zink

Användbara egenskaper

Många berömde zinkhårschampo, och noterar sin höga effektivitet. Men det innebär inte att de behöver använda allt. Denna åtgärd bör tillämpas strikt enligt indikationer. Så vad är det för? Låt oss betrakta mer detaljerat vilka användbara och helande egenskaper det har.

 • Shampoo med zinkpyrithion stoppar inflammationen som följer med olika sjukdomar i hårbotten. Det hjälper också till att eliminera skalning, rodnad och obehaglig klåda.
 • Zink kan återställa hårskalans skadade struktur. Detta ämne innehåller pålitligt proteinmolekyler, som är "byggstenarna" för de flesta vävnader i kroppen.
 • Fungerar som ett antiseptiskt och antifungalt medel. Förhindrar spridningen av seborré.
 • Tidies sebaceous körtlar i hårbotten.
 • Hälsar omedelbart mikroskopisk skada på huden.
 • Det är en stark antioxidant. Zink saktar hårets åldrande och förhindrar förstörelsen av dess struktur.

Shampoo accelererar också den lokala metabolismen och tillväxten av lockar, närmar hårsäckarna, förhindrar håravfall.

När du behöver schampo med zink

Schampon som innehåller zink, kan inte användas ofta. Självklart är det dags att använda sig av frågan. Som redan nämnts är dessa terapeutiska medel som har mycket specifika indikationer:

 • atopisk dermatit;
 • seborré;
 • pityriasis versicolor;
 • mykos lokaliserad i hårbotten;
 • psoriasis och eksem, som förekommer i hårbotten
 • håravfall.

Läkemedelsschampoets effekt tillhandahålls av zinkpyrition tillsammans med de övriga aktiva ingredienserna. De infiltrerar den övre delen av huden, vilket leder till att svampens utveckling hämmas och flakorna avtar.

Hur man väljer

När du väljer ett zinkschampo måste du ta hänsyn till ett antal viktiga kriterier. Om du ignorerar minst en av dem riskerar du att få ett ineffektivt botemedel.

 1. Zinkkoncentration. Effekten av schampon är direkt beroende av ämnets mängd. Ju mer - desto bättre. Men kom ihåg att för högt innehåll kan, i stället för den förväntade nyttan, skada håret. Det bästa alternativet är från 10 till 20 mg.
 2. Komposition. Förutom huvudkomponenten innehåller listan över ingredienser ofta många andra användbara ämnen. Till exempel extrakt av medicinalväxter (kamomill, björktjära, kalamusrot), eteriska oljor och ketokonazol (bekämpar svamp). Det är mycket önskvärt att schamponet inte innehåller någon skada (natriumlauryl och natriumlauret-sulfat, olika parabener, och så vidare).
 3. Tillverkare. De flesta människor föredrar idag att köpa pengar av "marknadsförda" varumärken. I viss utsträckning är detta den rätta strategin. De brukar som regel besätta sin nisch på den kosmetiska marknaden under många år och lyckades tjäna konsumenternas förtroende. Men trots allt kan ett litet känt och billigt schampo också vara av hög kvalitet. Därför är priset inte alltid en garanti för effektivitet. För att slutligen bestämma vilken som ska väljas, rekommenderas det att studera i detalj feedback om dem på temat forum, på tillverkningsföretagens webbplatser eller på otzoviki, där alla kan dela sin erfarenhet.

Behöver också överväga vilken typ av hår. För de som har normalt hår eller hög fetthalt i hårbotten, är många schampon lämpliga. Men att hämta ett botemedel mot torra krökningar blir lite svårare.

Populära varumärken

I processen att välja ett zinkschampo förloras många av ett stort antal olika märken. Vilket märke kan säkert överlåta ditt hår? Tänk på listan över de bästa tillverkarna som har bevisat sig på den moderna marknaden för kosmetika.

Instruktioner för användning av droger med zinkpyrition

Zinkpyrithion är en aktiv substans som ingår i drogerna för att bekämpa svampinfektion. Du kan köpa den under varunamnen Friederm zink, Skin cap, Zinocap. Apotekets sortiment är schampo, krämer för extern användning, aerosol. Priset beror på form av release och tillverkare.

Vad handlar den här artikeln om?

Farmakologiska egenskaper

Zink har en ökad antibakteriell aktivitet mot många patogena mikroorganismer: stafylokocker, streptokocker, tarm, pyo-purulent bacillus, svampar.

Läkemedlet eliminerar inflammatorisk process, överdriven hudskalning i mykoser. Den aktiva substansen fungerar bra både på hudytan och i de djupare skikten av epidermis.

Zink har en kraftfull bakteriostatisk, fungistatisk effekt. Zinkpyrithionpreparat:

 • minska koncentrationen av adenosintrifosfat i cellerna;
 • hjälp depolariserar cellmembran;
 • förstöra svampinfektion, bakterier.

Drogen leder till normal aktivitet hos vissa membranbindande enzymer, ackumuleras i de epidermis djupa skikten.

Substansen tränger in i systemcirkulationen i liten mängd, absorptionen är långsam.

Applikationsfunktioner

Det är viktigt att försöka undvika att få grädden på slemhinnorna, ögonen. Om detta händer tvättas de drabbade områdena med tillräcklig mängd varmt rinnande vatten. Med en ökning av användningsfrekvensen finns det möjlighet till mild och måttlig lokal förbränning av huden.

Fonder baserade på aktiverad zink används under remissionstiden som underhållsbehandling för att förhindra återfall. Behandling bidrar till eliminering av manifestfasen, påskyndande återhämtning.

Under graviditet och amning indikeras läkemedlet endast i de fall där förmånen överstiger den potentiella skadan för det ofödda barnet. När det gäller förmågan att påverka reaktionshastigheten vid körning av fordon och komplexa mekanismer observeras en sådan effekt inte.

schampo

Om svampen i hårbotten är skadad appliceras en liten mängd schampo på vått hår, massivt masserar integumentet. Produkten lämnas i 5 minuter, tvättas sedan noga med mycket varmt vatten.

Ansökan ska vara minst 2-3 gånger inom en vecka, efter att symptomen på sjukdomen har eliminerats, fortsätter schampon att användas för profylaktiska ändamål under flera veckor.

Innan du använder shampoo är det viktigt att noga läsa listan över kontraindikationer. Annars riskerar personen inte bara att inte påverka sjukdomen på något sätt utan också medföra utveckling:

 1. svåra komplikationer;
 2. associerade patologier;
 3. resistens mot aktiva substanser.

Användning av schampo är absolut säker, överdosering är utesluten. I detta fall borde verktyget inte användas för ofta, eftersom du kan torka huden, prova mjäll.

Droger appliceras på huden två gånger om dagen, med svampinfektion, fortsätter behandlingen tills symtomsymtomen försvinner. I närvaro av kvarvarande tecken fortsätter användningen av salvan i 7-14 dagar.

aerosol

Spray för extern användning sprutas i tillräckliga kvantiteter från ett avstånd av minst 15 cm. Behandlingen utförs 2-3 gånger om dagen tills ett positivt resultat uppnås. För att förstärka effekten rekommenderar läkare att fortsätta kursen i ytterligare 7 dagar.

Före användning skakas ballongen kraftigt, sprutning utförs strikt vertikalt.

För behandling av hårbotten med ett speciellt munstycke.

Indikationer, kontraindikationer, interaktion

Läkemedel baserade på zinkpyrition är ordinerad för atopisk dermatit, seborréexem hos barn över ett år gammal och vuxna patienter. Tja är substansen lämplig för att eliminera symtomen på mykos: klåda, inflammation, ökad torrhet.

Ämnet rekommenderas inte för känslighet mot zink, individuell intolerans. Zink används inte med externa läkemedel som har glukokortikosteroidhormoner.

Med överdriven användning av sprayen kan salva och kräm orsaka en ökning av negativa kroppsreaktioner. Överkänslighetsreaktioner är inte uteslutna, inklusive:

 1. hudutslag;
 2. spolning;
 3. brännande känsla i applikationsområdet.

Innan behandlingen påbörjas, bör zinktillskott säkerställas att det inte finns några allergiska reaktioner på läkemedlet.

Undvik kontakt med zink i överkänslig hud.

Populära analoger

På apoteket kan externa medel mot svampinfektion köpas utan recept från läkaren, kostnaden för droger är tillgänglig. Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av verktyg för att återställa huden, stärka håret. De mest populära schamponerna ska kallas Keto plus, Mycoral, Nizoral.

Keto plus

Shampoo med en uttalad antifungal effekt, kompositionen innehåller ämnen ketokonazol, aktiverad zink. Komponenter bidrar till att snabbt sväljas av svampen, hämmar utvecklingen och reproduktionen av parasiter.

Patienten blir helt av med klåda, peeling, vilket underlättar sjukdomsförloppet. Den viktigaste fördelen med verktyget i riktningsverkan, maskerar Keto Plus inte bara symtomen, utan bekämpar också den grundläggande orsaken till det patologiska tillståndet. Läkemedlet ska användas inom en månad 2 gånger i veckan.

Mikozoral

Antimikotichesky schampo förtjänade positiv återkoppling på grund av god effektivitet och rimligt prisvärd kostnad. Medlen har en tät konsistens, trevlig arom och orange färg. För mer information om schampo finns i instruktionerna.

Tack vare schamponet passerar skelningen, brinnandet, klåda snabbt. En omedelbar effekt anses vara en fördel, omedelbart efter att huvudet har tvättats, börjar svampens partiklar att dö av aktivt. Eftersom verktyget har en kraftfull effekt, bör du konsultera en hudläkare innan du applicerar, och tillåter inte självbehandling.

Nizoral

Antifunguschampo gjord av zink och ketokonazol. Produkten har en skarp specifik lukt, klar orange konsistens. För ansökan:

 • flaska intensivt skakad
 • en liten mängd schampokummor i palmerna;
 • jämnt fördelad i hela hårbotten.

Efter 3 minuter utarbetas varje område med mjuka massagebevegelser så att de aktiva komponenterna tränger sig bättre in i huden. Förfarandet upprepas två gånger i veckan i en månad.

När du kör mycosis former används schampo minst 5 gånger i veckan, den optimala tiden är morgon eller eftermiddag. Dessutom blir patienten av med mjäll, hans nya hårväxt accelererar.

Granskning av 7 psoriasis schampon - effektivitet, behandlingstid, pris

Shampoo kan användas för att behandla hårbottenpsoriasis. Resultatet visas i genomsnitt i en månad. De mest effektiva är fonder med aktuella steroider. Det måste dock komma ihåg att dessa hormonella potenta substanser och med okontrollerad långvarig användning kan till och med förvärra psoriasis.

För enkelhets skull delar vi schampon från psoriasis i 4 grupper:

Psoriasis Shampoos Avlasta klåda och peeling

 1. schampon med glukokortikoider (hormonella);
 2. mjäll skampon (inklusive Algopix);
 3. schampon med zinkpyrition aktiverad;
 4. tjärschampo.

Nyckeln till framgången här är att hålla sig till det schema som doktorn föreskriver. Då är risken för biverkningar minimal och behandlingen kommer att ge ett resultat.

1. Topikala glukokortikosteroidläkemedel

Den första gruppen som vi kommer att titta på är schampon för psoriasis med glukokortikoider.

Ämnen av denna grupp är hormoner som produceras i kroppen av binjurebarken. Som läkemedel har de använts sedan 40-talet av förra seklet.

Naturligt eller konstgjort syntetiseras, de används ofta i medicin. Glukokortikoider har immunsuppressiva, antiinflammatoriska, antiallergiska effekter.

Med det progressiva stadiet av psoriasis, förskriva läkemedel som:

 • lindra inflammation
 • reglera processerna för celldelning av epidermis;
 • måttligt skalade keratinska hudpartiklar;
 • eliminera allergiska reaktioner
 • eliminera smärta i huden.

Dessa egenskaper har kortikosteroidläkemedel. Tänk på ett schampo som innehåller aktuella kortikosteroider.

1,1. Etreeks schampo

Etreeks schampo är ett starkt läkemedel, endast enligt instruktionerna och med försiktighet.

Aktiv beståndsdel, komposition

Indikationer för användning

Vuxna från 18 år. I psoriasis, förutom:

 • pustulös;
 • omfattande plack (vulgär) psoriasis.
 • graviditet och amning
 • känslighet för medicineringskomponenter;
 • virala, svamp-, mykobakteriella, parasitiska infektionssjukdomar.

Behandlingskurs

Det rekommenderas att applicera varje dag i 4 veckor. Om det inte finns något resultat, granska behandlingen.

Applicera på torr hårbotten, lämna i 15 minuter, skölj med vanlig schampo.

Erievex Recensioner

Recensioner visar positiva resultat. Men många psoriasispatienter är rädda för att använda schampo på grund av den hormonella aktiva beståndsdelen.

Feedback på Etreeks schampo av Andrey Masny

Medicinsk forskning

I beskrivningen av den aktiva substansen (clobetasolpropionat) anges det: för kortvarig användning, under överinseende av en läkare.

Medicinsk forskning om läkemedlets effektivitet är inte tillgänglig.

Biverkningar

 • ögonirritation
 • akne, follikulit;
 • svullnad, torrhet, atrofi, åtdragning och irritation i huden;
 • klåda, urtikaria, erytem, ​​utslag;
 • allergisk kontaktdermatit
 • huvudvärk.

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 850 rubel. för 60 ml.

tillverkare

Laboratorium Galderma (Frankrike)

Instruktioner på tillverkarens webbplats

Narkotikabasering

Etreeks schampo är ett läkemedel med en hormonell aktiv ingrediens. Det ska användas med försiktighet, under en kort tid.

Recensioner säger en positiv effekt, men bara vid tidpunkten för användning av schampo. Också beroendeframkallande effekt noteras. Det finns ingen medicinsk forskning om resultaten av psoriasisbehandling.

2. Skräpschampo

Den andra gruppen av schampon, som vi anser - mjällschampo.

I indikationerna för användning av psoriasis är inte angivet, men de har en peeling och mjukningseffekt. Psoriasis i hårbotten är ofta förvirrad med mjäll, symptomen är likartade. Recensioner av dessa läkemedel är ofta positiva för behandling av psoriasis.

I det här avsnittet kommer du också att ta reda på priset på Algopix shampoo.

Några verktyg som jag inte inkluderade i översynen, men värt att nämna.

Det finns få recensioner av Losterin shampoo, men innehåller också naturliga ingredienser. Och i indikationerna för användning finns det mjäll och psoriasis i hårbotten. Shampoo från serien Harmony of Pure Metals är också avsedd för behandling av mjäll och innehåller naturliga ämnen - koppar, järn, zink. Recensioner av dess ansökan räcker inte.

2,1. Schampo "sulsena"

Sulsenschampo hjälper mjäll i 90% av fallen (enligt medicinsk forskning). Det finns positiva recensioner om användning av psoriasis i hårbotten.

Aktiv beståndsdel, komposition

Indikationer för användning

Indikationer - för behandling av mjäll. Enligt recensioner - med psoriasis i hårbotten.

 • överkänslighet;
 • graviditet och amning

Behandlingskurs

Individuellt för alla.

Applicera på vått hår, skum, lämnar i 3 minuter. Skölj sedan och upprepa proceduren.

Recensioner av Sulsen

Det finns positiva återkopplingar om användningen av Sulsen-shampoo för psoriasis:

Recenserad av Natalka om schampot "Sulsena"

Recenserad av Ella på shampoo "Sulsena"

Medicinsk forskning

Studien av schampo utfördes av laboratoriet för laboratoriet i den statliga institutionen för det vetenskapliga forskningsinstitutet för arbetsmedicin vid den ryska akademin för medicinska vetenskaper. Tänk på att dess resultat relaterar till effektiviteten hos en mjällschampo.

Studien innebar 30 personer med mjäll. Resultatet - 27 personer botades (90%). Vad verkar bara fantastiskt.

Biverkningar

 • allergier - hudutslag, eksem, klåda, dermatit;
 • hudirritation;
 • lokal håravfall
 • kan färga något hår.

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 300 rubel. för 150 ml.

tillverkare

Amalgam Lux LLC (Ukraina)

Narkotikabasering

Sulsenschampo är effektivt mot mjäll i 90% av fallen. Recensioner säger att detta läkemedel ger resultat vid behandling av psoriasis i hårbotten. Det minsta antalet biverkningar gör att du kan prova detta verktyg.

2,2. Algopix Shampoo

Algopix schampo har ett minimum av biverkningar på grund av dess naturliga sammansättning.

Aktiv beståndsdel, komposition

 • salicylsyra;
 • enbär tjär
 • mikroalgaextrakt extrakt.

Indikationer för användning

Indikationer - för behandling av fet och torr mjäll, seborrheisk dermatit, pityriasis. Enligt recensioner hjälper det med psoriasis i håret.

Kontra

 • överkänslighet;
 • graviditet och amning
 • barnens ålder
 • varning - med astma i bronkial.

Behandlingskurs

Det är individuellt för alla, i anvisningarna anges det 1-2 veckor.

Applicera på vått hår, skum, lämnar i 5-10 minuter. Applicera 3 gånger i veckan.

Recensioner Algopikse

Recenserad av KATYA på Algopix schampo

Recenserad av Vesna om Algopix shampoo

Recenserad av användare 777 om shampoo "Algopiks"

Medicinsk forskning

Inga data i öppna källor.

Biverkningar

 • allergi i form av klåda, brinnande, skalning;
 • torkar huden.

Kostnad för

Genomsnittspriset på Algopix-shampoo i Moskva är 260 rubel. för 200 ml.

tillverkare

Narkotikabasering

Vi vet inte om medicinsk forskning. Enligt recensioner hjälper schampo med hårbottenpsoriasis. Dess naturliga komposition och ett minimum av biverkningar kan användas för behandling.

3. Shampoo med zinkpyrition aktiverad

Tänk på följande grupp av psoriasis schampon. I dem aktiveras den huvudsakliga aktiva beståndsdelen zinkpyrition.

Effekten av läkemedel med zinkpyrition är inte fullständigt förstådd. Enligt en teori stör zinkpyrition transporten av vitala substanser till cellen. Som ett resultat dör hon. Detta ämne dödar också streptokocker och stafylokocker, som kan provocera utvecklingen av psoriasis.

Använd schampo med zink separat från glukokortikosteroider.

3,1. Shampoo "Skin Cap"

Shampoo "Skin-cap" är populärt för behandling av psoriasis. Verktyget finns också i form av en spray, salva och kräm.

Aktiv beståndsdel, komposition

Indikationer för användning

Psoriasis, dermatit, klåda, mjäll.

Kontra

 • överkänslighet mot komponenterna
 • gravida och ammande kvinnor - med försiktighet.

Behandlingskurs

Behandling tar 5 veckor och 1-2 gånger i veckan för att förhindra exacerbationer.

Den appliceras 2-3 gånger i veckan. Skaka flaskan, applicera på fuktigt hår, massage. Skölj och applicera en andra gång. Lämna på håret i 5 minuter, skölj sedan noggrant.

Hudkepsrecensioner

Recenserad av Renka om shampoo "Skin-cap"

Recenserad av Kate om shampoo "Skin-cap"

Medicinsk forskning

Federal State Institution "State Research Center för dermatologisk kirurgi vid Federal Agency for High-Tech Medical Care" genomförde en studie om effektiviteten av läkemedlet Skin-Cap.

De jämförde behandlingen av vulgär psoriasis med Skin-cap (40 patienter) med andra metoder (10 patienter).

Användningen av Skin-cap-preparatet som externt medel vid monoterapi hos patienter med mild svårighetsgrad av vulgär psoriasis resulterade i klinisk remission av sjukdomen hos 83,3% av patienterna. Användningen av Skin-cap-förberedelsen som en del av komplex terapi (i kombination med PUVA-behandling) hos patienter med svår och måttlig grad av psoriasis gjorde det möjligt att uppnå klinisk remission hos 91% av patienterna.

Biverkningar

 • allergiska reaktioner.

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 1400 rubel. för 150 ml.

tillverkare

"B. Brown Medical SA "(Spanien)

Narkotikabasering

Recensioner av schampo "Skin-cap" lite, men alla positiva. Läkemedlet är icke-hormonellt (enligt tillverkaren) och ger resultatet. Medicinska studier har visat att detta schampo ger remission av psoriasis i 83,3% av fallen. En sådan hög siffra för ett externt verktyg får dig att tänka på studiens kvalitet och sanning. Att lita på honom eller inte - ditt val.

3,2. Shampoo "Friderm Zinc"

Shampoo "Friderm Zinc" har antimykotisk, antimikrobiell, antiseborrheic verkan.

Shampoo "Friderm Zinc"

Aktiv beståndsdel, komposition

Indikationer för användning

 • psoriasis;
 • dermatit.

Kontra

 • överkänslighet mot komponenterna
 • Det finns inga belägg för huruvida gravid eller ammande kvinnor kan användas.

Behandlingskurs

Behandling tar 1,5-2 månader, om det behövs - en andra kurs.

Applicera på vått hår, skum, skölj. Applicera sedan igen, lämna i 5 minuter, skölj. Använd 2 gånger i veckan - de första 2 veckorna, och sedan 1-2 gånger i veckan.

Recensioner av Friederme zink

Det finns få recensioner på psoriasisbehandlingsforum för att utvärdera effektiviteten.

Recenserad av Karina om schampo "Friederm Zinc"

Medicinsk forskning

Medicinsk forskning är inte offentlig.

Biverkningar

 • allergiska reaktioner.

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 700 rubel. för 150 ml.

tillverkare

Narkotikabasering

Shampoo "Friderm zink" innehåller den aktiva ingrediensen - zinkpyrition. Enligt de ryska hudläkarnas rekommendationer bör läkemedlet hjälpa till. Den reella feedbacken är dock extremt liten.

Ovan har vi redan beskrivit läkemedel vars resultat har bekräftats. Valet är ditt - gör forskningen på dig själv eller tillämpa det som är verifierat.

4. Tjära schampon

Den sista gruppen av psoriasis schampo är naturlig tjära. Tjära används för behandling av hudsjukdomar sedan gammalt Ryssland.

Välj tjärschampo är inte lätt. De produceras av ryska och utländska företag:

 • tjärschampo 911 (Ryssland);
 • Finska tjärschampo;
 • schampo från mormor Agafi (Ryssland);
 • schampo från "Neva cosmetics" (Ryssland);
 • Tana shampoo (Ryssland);
 • tjärschampo "Guld silke";
 • Björk tjära schampo;
 • tjärschampo "Ett hundra recept av skönhet."

Huvudskillnaden mellan tjärschampo är tjärens ursprung: enbär, björkbark, tall.

Låt oss titta närmare på 2 populära tjärschampon.

4,1. Schampo "psoril"

Sammansättningen av schampo Psorilom - naturliga ingredienser, växtekstrakter. Därför har läkemedlet ett minimum av biverkningar.

Aktiv beståndsdel, komposition

 • björktjära;
 • extrakt av tåget, Hypericum, celandine.

Indikationer för användning

Vuxna över 18 år med psoriasis.

Kontra

 • överkänslighet mot komponenterna
 • graviditet och laktationsperiod.

Behandlingskurs

Applicera på vått hår, massage och skölj noggrant med vatten. Applicera om, lämna i 2 minuter, skölj.

Behandlingsförloppet är individuellt.

Psorilom recensioner

Generellt positivt:

Recenserad av användaren Poli089 om schampo "Psorilom"

Recenserad av Camomile på schampo "Psorilom"

Medicinsk forskning

Forskning är inte offentligt tillgänglig. Läkare säger att tjära ger resultatet i behandlingen av psoriasis.

Biverkningar

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 400 rubel. för 200 ml.

tillverkare

LLC Alkoy (Ryssland)

instruktion

Narkotikabasering

Shampoo "Psoril" lämplig för de som föredrar naturliga produkter av ryskt ursprung. Den innehåller tjära och medicinska växter, vilket minimerar biverkningar. Feedback från riktiga människor är positivt - botemedlet är effektivt.

4,2. Shampoo "Friderm tjära"

Shampoo "Friderm Tar"

Aktiv beståndsdel, komposition

Raffinerad kol tjära

Indikationer för användning

Patientpsoriasis (hårbotten).

Kontra

Ökad känslighet för komponenter.

Behandlingen tar 2-3 månader.

Applicera på vått hår, gnid in tills skumformar, skölj. Applicera om igen, lämna i 5 minuter, skölj håret noggrant.

Recensioner av Friederme tjära

Bland recensionerna är positiva och negativa.

Recenserad av Natalka om schampo "Friderm Tar"

Recenserad av Ella på shampoo "Friderm Tar"

Medicinsk forskning

Forskningshampo är inte offentligt.

Biverkningar

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 600 rubel. för 150 ml.

tillverkare

Schering-Plau Pharma Lda (Portugal)

Narkotikabasering

Shampoo "Friderm tjära" är inte särskilt effektiv vid behandling av psoriasis. Medicinsk forskning är inte fritt tillgänglig, men människans åsikter är olika: det hjälper någon, men inte andra.

rön

Shampoos för hårbottenpsoriasis eliminerar sjukdomens symptom - psoriasispapper och plack. Det finns emellertid ingen garanti för att sjukdoms manifestationer inte kommer tillbaka igen. Med okontrollerad användning av hormonella droger ökar risken.

 1. Etreeks schampo ger resultatet, vid tidpunkten för appliceringen. Kan vara beroendeframkallande. Använd under överinseende av en läkare, läkemedlet innehåller en hormonell aktiv ingrediens.
 2. Shampoo "Skin-cap" ger resultatet - både i recensioner och i medicinsk forskning (83,3% av fallen med återhämtning).
 3. Effektiviteten hos schampot "Friederm zink" bekräftas inte av någon medicinsk forskning eller recensioner.
 4. Shampoo "Friderm tjära" är inte särskilt effektiv i psoriasis. Däremot är sjukdomen enskild, och läkemedel med tjära har ett resultat (som rekommenderas av läkare).
 5. Shampoo "Psoril" innehåller tjära, extrakt av tåget, Johannesört och celandine. Naturmedicin, med ett minimum av biverkningar. Recensioner talar om verktygets effektivitet.
 6. Shampoo "Sulsena" är avsedd för behandling av mjäll. Men enligt recensioner hjälper det med psoriasis i hårbotten.
 7. I sammansättningen av schampot "Algopiks" - salicylsyra, enbär tjära. Läkemedlet har ett minimum av biverkningar och positiv feedback.

Kom ihåg att psoriasis behandlas individuellt för varje patient. Därför har behandlingen också sin egen. Och det är ganska möjligt att ineffektiva på annat sätt passar dig.

Bland de betraktade fonderna kan du välja den som passar priset. Varning bör endast ske med kortikosteroidhormonala schampon. Resten är säker att använda med rimlig användning. Dessutom rekommenderar läkare att byta shampoo så att det inte finns någon habituation effekt.

Men tänk på om du bara behöver lindra symptomen på psoriasis, om det finns bevisade läkemedel och metoder för behandling av psoriasis.

Top 6 anti-mjäll zink shampoo, som bäst passar dem

Mjäll är en signal att ägna mer uppmärksamhet åt din hälsa, granska näring och byta hårvårdsprodukter. Med hjälp av schampo kan du inte bara förbättra hårets tillstånd, utan också bli av med seborré under lång tid. Det valda läkemedlet bör, förutom noggrann och högkvalitativ rengöring, ha en antiseptisk, antifungal effekt, minska inflammation och bidra till att förbättra barriärfunktionen i huden. Många experter rekommenderar schampo med zink från seborrhea-huvudet.

Princip för verksamheten

Utsläppen av mjäll på huvudet kan utlösas av olika faktorer, i de flesta fall - ett brott mot talgkörtlarna och aktiviteten hos patogena mikroorganismer, svampar. Vårdlös behandling av problemet leder till håravfall och komplicerar vidare behandling av seborré.

En av de effektiva substanserna som kan eliminera de obehagliga symtomen på seborré, påverkar orsaken till problemet och förhindrar att utvecklingen i framtiden är zinkpyrition.

Den aktiva beståndsdelen har följande egenskaper:

 • har en hög fungicidal, antifungal effekt, är effektiv vid behandling av psoriasis, atopisk dermatit, ringorm, eksem;
 • normaliserar metaboliska processer i cellerna i huvudets integument;
 • stimulerar regenerering, vilket bidrar till snabb förnyelse av vävnadsskadade vävnader;
 • främjar eliminering av toxiner, skadliga ämnen från kroppen och epidermis celler;
 • deltar i att förbättra krullarnas kvalitet;
 • stärker hårsäckar, förhindrar håravfall
 • lindrar inflammation
 • stabiliserar utsöndringen av huvudkörtlarna i hårbotten;
 • har en torkningseffekt, vilket reducerar hårets smidighet.

För en snabb återhämtning rekommenderar trichologer och hudläkare att behandla problemet på ett tidigt stadium, vid första utseendet. Detta tillvägagångssätt kommer att minimera risken för återkommande sjukdom i framtiden.

Observera schampon med zink från seborré, svampsjukdomar i hårbotten kan användas för terapeutiska och profylaktiska ändamål.

Fördelar och nackdelar

Bland de positiva egenskaperna hos hårprodukter med tillsats av zink säger användarna:

 • rimligt pris
 • effektivitet vid bekämpning av seborré
 • lindrar snabbt klåda och inflammation i de drabbade områdena i hårbotten;
 • har höga antibakteriella egenskaper, används också vid behandling av psoriasis, eksem;
 • orsakar sällan biverkningar;
 • regelbunden användning kommer att lindra och förebygga problemet med håravfall;
 • en lista med kontraindikationer är ofta begränsad till individuell intolerans
 • överdoseringsfakta är frånvarande.

Shampoo med zink mot seborré är inte utan nackdelar. Först och främst leder överträdelse av tillverkarens och läkens recept till missbruk, en minskning av läkemedlets effektivitet. Många patienter noterar också att produkten är ineffektiv vid behandling av kroniska och försummade sjukdomar. I detta fall krävs en kombination av zink med andra aktiva substanser, t.ex. med ketokonazol, klasazol, allantoin.

Kontra

Mjölkberedningar kombinerar en effektiv lösning på problemet och en mild effekt på lockor, därför har de praktiskt taget inga kontraindikationer. Det är förbjudet att endast använda patienter med allergier mot komponentfonderna.

Undvik en obehaglig reaktion på allergenet, vilket uttrycks i allvarlig klåda, hårdhet i krök och ökad känslighet i hårbotten, kommer att hjälpa allergitestet före första användningen av läkemedlet. Kontrollera hur kroppen reagerar på verktygets komponenter, du kan på armbågens inre böja, bakom örat eller på handleden.

Sådana verktyg är mer lämpliga för ägarna av en fet hårtyp. För naturligt torra lås, använd dem med stor försiktighet.

Granskning av de bästa schamponerna med zink

En mängd mjällprodukter kan förvirra användarna. Vår granskning av populära schampon mot seborré kommer att orientera dem för att välja det bästa.

Hudlock

Innehåller zinkpyrition aktiverad i andelen 1 g per 100 ml av läkemedlet. Lämplig för att bekämpa torr och oljig seborré, effektiv vid behandling av psoriasis, seborrheic och atopisk dermatit. Applicering Skin-cap påverkar inte hårets färg och struktur, snabbt minskar tecken på sjukdomen.

Det rekommenderas att använda var 2-3 dagar i 2 veckor. Behandlingskursen mot seborré håller 2 veckor, mot psoriasis - upp till 5 veckor. Läkemedlet kan användas för profylax med intervall om 1 gång på 7 dagar.

Kostnad - från 1200 rubel för 150 ml. Förutom schampo, tillverkaren erbjuder en kräm och aerosol Skin Cap.

Friederm Zink

Friederm Zink är en billigare motsvarighet till Skin-cap. Innehåller zinkpyrithionsuspension med en hastighet av 20 mg av den aktiva substansen per 1 ml medicinsk schampo. Som en del av ingen artificiell färg och dofter.

Det används mot seborré, seborrheic, atopisk dermatit och för att eliminera deras symtom. Läkemedlet klarar av håravfall, stimulerar aktiv tillväxt av nya.

Friederm Zinc är lämplig för alla hårtyper. De behöver tvätta håret två gånger i veckan. Efter 2 veckor är det möjligt att använda produkten en gång var 7: e dag. Behandlingskursen kan ta upp till 2 månader, varefter du måste ta en paus.

Du kan köpa produkten i ett apotek eller webbutik. Pris - från 576 rubel till 150 ml.

Keto plus (Keto plus)

Keto plus är ett kraftfullt antifungalt medel. I 1 g av läkemedlet innehåller två aktiva ingredienser samtidigt: zinkpyrition (10 mg) och ketokonazol (20 mg). Denna kombination hjälper till att bekämpa olika typer av mjäll, seborrheisk dermatit, även ett avancerat stadium.

Keto plus används för behandling och förebyggande av hudsjukdomar i huvudet, åtföljt av utseende av mjäll. För terapeutiska ändamål används kompositionen två gånger i veckan i en månad för att förebygga bara en huvudtvätt på 7 dagar.

Inga fall av överdosering har identifierats.

Kostnaden för en flaska på 60 ml - från 520 rubel. Tillverkaren erbjuder även paket med 75, 80, 100 och 150 ml.

Varning! Trots läkemedlets höga effekt är Keto Plus inte kontraindicerat för gravid och lakterande.

Ch'ing (Zinovit)

Tsinovit schampo används för att bekämpa mjäll på huvudet. Climbazol är närvarande i kompositionen med zinkpyrition (2%) (1%). Tandemet av dessa aktiva substanser säkerställer uppnåendet av den förväntade effekten efter en ansökningsperiod.

Produkten visas mot många svampsjukdomar i hårbotten. Medan samtidigt ser håret ut, tack vare panthenol, glycerin som ingår i struktur, naturlig olja av mynta.

För att bekämpa seborré, rekommenderas att tvätta håret upp till 2-3 gånger i veckan. Behandlingskursens varaktighet är 1 månad.

Priset gläder sig överraskande - endast 262 rubel för 150 ml.

Zink + björktjära (Green Pharmacy)

Produkten används för att bekämpa fet seborré. Förutom zinkpyrition har björktjära, känd för dess höga antifungala, antiinflammatoriska, antiseptiska egenskaper, tillsatts.

Om hårspetsarna försvagas och lider av torrhet, innan du tvättar huvudet med zink + björk tjära från gröna apoteket, behandla dem med vegetabilisk olja och försök att inte röra dem under proceduren.

Betydande minus - en obehaglig, skarp lukt. Kostnad - högst 100 rubel för 350 ml.

Var försiktig! Verktyget är mycket aggressivt och kan göra håret till "halm". Före användning, ange dosering och frekvens av procedurer.

"Zink" Libriderm (Librederm)

"Zink" från Liberoderm - mjällschampo med zink och allantoin. Det ordineras mot olika typer av mjäll, seborrheisk dermatit. Som en del av inga konstgjorda färgämnen, parfymer och parabener.

Passar alla typer av hår, även torra och spröda. Kan användas för att återställa krullarna efter färgning.

Den rekommenderade behandlingstiden är 2-3 veckor. Används med varje shampooing.

Kostnad för 250 ml - från 400 rubel.

Applikationsfunktioner

Användningen av terapeutisk komposition skiljer sig inte från den vanliga tvätten av huvudet. Du behöver:

 1. Skaka flaskan, blöt håret.
 2. Sprid en del av produkten i dina handflator och applicera på hårbotten.
 3. Massage i 1-2 minuter. Sprid skummet längs krullarnas längd.
 4. Tvätta av rester med mycket varmt vatten.
 5. För större effekt upprepas åtgärden. Denna gång hålls kompositionen på håret i ytterligare 2-3 minuter.
 6. Torka noga med håret.

Många användare noterar att om tvätten sköljs med en avkok av medicinska örter (kamomill, kalendula etc.), kan den förväntade effekten uppnås snabbare, och håret blir mjukt, silkeslitet.

Varaktigheten och frekvensen av användningen av läkemedlet beror på kompositionen och graden av problemet. I genomsnitt samlar tillverkarna två till tre gånger i veckan i 1-2 månader.

En viktig punkt! Dessa läkemedel säljs utan recept, men medicinskt samråd och en noggrann diagnos av sjukdomen är nödvändiga.

Vilken effekt kan man förvänta sig

Med regelbunden applicering av schampon förväntar du dig följande ändringar:

 • klåda, obehag efter flera förfaranden;
 • skalning av locket och mjällen minskar gradvis
 • hårfettlighet normaliserar;
 • håret blir mjukare, naturligt lyser fram.

Behandling av seborré-schampon med zink garanterar en mild och effektiv eliminering av problemet. Sådana droger är väl omhändertagna för lock och förhindrar deras förlust. Stanna inte där, använd verktyget för att förhindra återfall.



Nästa Artikel
Shampoo för hårrätning