Masker för hårbotten: matlagning recept och tillämpningsregler


Många kvinnor tar hand om krullarna regelbundet, samtidigt som man glömmer behovet av att ta hand om hårbotten. Och trots allt är hårets utseende beroende av hennes hälsa och skick. Om några problem börjar med huden, återspeglas detta omedelbart i frisyren.

Det är därför det är så viktigt att mata vissa delar av dermis med speciella medel.

När ska jag ta hand om hårbotten?

För att alltid se bra hår, måste du ta hand om hårbotten regelbundet, utan att vänta på allvarliga problem.

Intensiv behandling är nödvändig om en person lider av följande skäl:

 • klåda i hårbotten
 • peeling;
 • mjäll;
 • alopeci;
 • försämring av hårets utseende.

Eventuell uppenbarelse av obehag tyder på att hälsan inte är okej. Kanske sebaceous körtlar utsöndra för mycket eller omvänt, för lite hemlighet. Ibland uppstår hårproblem när du använder ett felaktigt valt schampo, med hjälp av en varm hårtork och stylingprodukter. Experter hävdar att sjukdomsförhållandena och yttre ytan av dermis försämras signifikant under sjukdomen. Om strängarna började falla ut plötsligt, uppträdde mjäll, det borde vara en anledning att gå till läkaren.

Skötsel av hårbotten bör vara regelbunden massage med en mjuk borste, hudbehandling med speciella scrubs, vid behov, liksom användningen av fuktighetsgivare och andra typer av masker.

Särskilda verktyg kan köpas i butiker, men det är bättre att förbereda verktyget hemma, med fokus på sina egna behov. Det rekommenderas också att använda så lite som möjligt aggressiva stylingprodukter och blötstorka ditt hår endast efter behov. Det är torr och varm luft som oftast orsakar mjäll.

Recept populära masker för hår och hårbotten

Det finns ett stort antal recept av populära formuleringar avsedda för vård av hårbotten. Att välja ett läkemedel måste du fokusera på sina egna behov. Till exempel, i närvaro av klåda och skalning, kommer fuktgivande, närande produkter att göra.

Vid fall av ordern är det bättre att använda stärkande blandningar som förbättrar blodcirkulationen. Om håret snabbt blir smutsigt, är det bättre att vara uppmärksam på rengöringsmedel.

De mest populära är följande masker:

 • med honung Preparatet är så enkelt som möjligt. Det är nödvändigt att blanda olivolja med flytande honung i förhållandet 2: 1. Den erhållna blandningen bör gnidas in i trådens rötter och fördela rester längs hela hårets längd. Därefter rekommenderas att du bär en plastlock och lindar dig med en handduk. Efter 40 minuter kan du tvätta produkten med vatten och ett mildt schampo. Denna procedur är idealisk för ägare av torrt hår. Men honung är en mycket allergiframkallande produkt, så du måste vara försiktig med den. Det är bättre att applicera en liten mängd på den inre ytan av armbågen och utvärdera reaktionen efter 5 minuter. I sin frånvaro kan du säkert använda detta verktyg som en vård. För att göra proceduren så effektiv som möjligt rekommenderas det att värma upp oljan något före användning.
 • med äggula. Äggblomma ska blandas med 5 matskedar burdockolja, tillsätt en tesked honung och 5 droppar lavendeloljextrakt, och lägg sedan på låsens rötter och massera hårbotten med händerna. För att öka effekten måste du sätta ihop sig med en handduk. Tvätta av kompositionen kommer att vara efter 1 timme. Den närmar sig de övre skikten av dermis, lindrar obehag;
 • med vitlök. Det finns också en recept på en mask för hårbotten från intensiv håravfall. Ett par vitlöksklyftor krävs för att passera genom en press, blanda med 3 matskedar burdockolja, 1 tesked brandy och 3 droppar pepperkoncentrat. Denna komposition rekommenderas att applicera på hårbotten, massage och sedan linda med en handduk och skölja av efter 30 minuter. Komponenterna i produkten förbättrar blodcirkulationen i de övre skikten av dermis, vilket förbättrar hårsäckens näring och håren upphör att falla ut intensivt. Om det finns repor, nötningar i detta område, är det lämpligt att försena med sådana förfaranden, eftersom allt detta kan ge upphov till allvarlig allergi.
 • med lök. För att förbereda kompositionen, blanda löken, hackad till ett tillstånd av gruel, med en tesked av brandy, och tillsätt sedan 2 droppar cypress, citron och cedaroljor. Verktyget bör gnidas in i rötterna på strängen och linda sig med en frottéhandduk i 40 minuter och tvätta sedan håret med en mild schampo. Lök har en mycket stark lukt, så det är bättre att använda denna masochka på en ledig dag
 • med vitaminer. Mask för huvudet från förbättrad håravfall kan beredas med tillsats av vitaminer. För att göra detta blanda 4 msk burdock eller ricinolja med 5-10 droppar vitamin A. Den resulterande kompositionen måste gnidas in i dermis och sprida sig i lås, linda med en handduk och skölj håret med shampoo efter 40 minuter.
 • med mejeriprodukter. Om dermis är känslig och flingor starkt kan du försöka göra en mask baserad på kefir, gräddfil eller yoghurt. En halv kopp jäst mjölkprodukt bör värmas lite, tillsätt äggulor och gnugga in i det håriga lagret av dermis och sedan linda upp. Det är möjligt att tvätta medel på 40 minuter. Vatten ska inte vara varmt.
 • med jäst. Masochka baserad på jäst lindrar perfekt irritation, lindrar mjäll. För beredningen måste du blanda 2 matskedar av färsk jäst med varmt vatten och en halv tesked socker. Det tar 30 minuter att införa kompositionen, varefter den kan appliceras på hårbotten, gnidas, sätta på en plastlock och efter 40 minuter skölj krullarna med en mjuk schampo.
 • med kaffe. För att rengöra dermis kan du försöka göra en mycket effektiv skalning. För att göra detta blanda 2 matskedar med kaffegräd med äggula, en tesked kakao och en matsked skate. Den resulterande kompositionen rekommenderas att gnugga i hårrötterna och linda huvudet i 30-40 minuter. Skölj av med varmt rinnande vatten. Shampoo i detta fall är valfritt.
 • med aloe. Mask på basis av aloe juice kommer att hjälpa till att hantera överdriven fet hud. Det måste pressas ut ur bladen, blandas med flytande honung i ett förhållande 2: 1 och gnidas in i hårrötterna. För att förbättra effekten ska huvudet vikas in med en terryhandduk, som tidigare har satt på en plastlock och efter 30 minuter kan du skölja trådarna med hjälp av schampo.

Hur ofta masochki mot förlust av strängar och mjäll?

Masks hemlagad hårbotten rekommenderas att göra regelbundet. När det finns vissa problem är det nödvändigt att använda formuleringarna 2-3 gånger i veckan. I det här fallet, efter ungefär en månad, blir det möjligt att märka signifikanta förbättringar. Om vi ​​pratar om förebyggande behandling, bör du intensivt ta hand om hårbotten en gång i veckan.

Bli inte borttagen med föränderliga näringsämnen och fuktgivande blandningar. Det är bättre att använda samma mask i en månad, och ändra sedan kompositionen.

Du kan också använda 2 verktyg samtidigt och byta dem. Tillsammans med hemlagade produkter är det tillåtet att regelbundet tillämpa professionella masker mot aktiv håravfall på huden.

Många produkter av industriproduktion är ganska effektiva, så du borde inte undvika dem. Men ofta är de av hög kostnad, och hemma kan du göra en mask av produkter som nästan alltid finns i kylskåpet. Professionella produkter innehåller också konserveringsmedel och jämn färgämnen, vilket kan orsaka allergier. Experter rekommenderar inte användning av produkter med alkohol, även om personen lider av sebaceous körtlar. Etanol torkar mycket dermis, vilket leder till mycket oväntade konsekvenser. Efter några dagar ökar utsöndringen av talg bara.

Masker för torr hud och fet hårbotten, liksom mjäll och hårborttagning, måste göras. En sådan intensivvård kommer att göra håret extremt attraktivt. I det här fallet får en person möjlighet att bli av med klåda, skalning och andra obehagliga känslor i huvudområdet.

Läkning av hårmaskor. De bästa folkuppskrifterna

Om vi ​​pratar om hårvård är det omöjligt att föreställa oss det utan masker för hår, det är masker som påverkar håret hårt, behandlar det, återställer det, närar det, fuktar det. Och varje tjej borde ha en bra köpmask, också i arsenalen kommer inte att störa flera recept för att läka hemlagade hårmaskor. Hemma kan terapeutiska hårmaskar göras inte bara på hårets längd, men även i hårbotten ger sådana masker ett mycket bra resultat med regelbunden användning.

Maskan är den enda produkten av all hårvård som fungerar inne i håret och är verkligen kapabel att återställa skadat hår. Eller som en förebyggande åtgärd i tid för att stärka hårets inre struktur, vilket möjliggör i framtiden att undvika eventuell skada på håret, genom att öka sitt motstånd mot effekterna av aggressiva faktorer.

För att se resultatet av hemmamask, måste det ske i en kurs på 10-15 procedurer, och då måste du ta en paus i en till två månader och, om det behövs, kan du upprepa en annan kurs.

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Hemmagjorda masker görs vanligtvis innan du tvätter huvudet och du måste förbereda en mask precis innan du applicerar den. Om oljor ingår i masken, kan de värmas upp, så de beter sig bättre.

För att få ett bättre resultat bör hemlagade masker värmas (med duschlock, plastfolie eller påse, och en varm ullhatt eller handduk ska bäras ovanpå).

Vi erbjuder ett maskrecept, resultatet av vilket bevisas av hela generationer, är en universell närande mask som passar både hårets och skalmens längd.

Universell närande mask för alla hårtyper

 • 1 matsked brandy;
 • 1 matsked olivolja;
 • 1 matsked honung;
 • 1 äggula.

Blanda alla ingredienser, olivolja kan värmas upp i ett vattenbad. Applicera masken först i hårbotten och fördela sedan längden på håret. Försök att se till att innan du applicerade masken på håret inte var skum, lack och andra stylingprodukter. Värm upp masken: Wrap med plastfolie och varma med en ullhatt (du kan ta ett bad i badet eller värma det med en hårtork i 10 minuter) för att hålla någonstans från 40 minuter till 1 timme, tvätta sedan mitt huvud med två schampon och applicera en lätt fuktighetsgivande balsam.

Hemlagad hårbottenmask

Hemmagjorda masker för hårbotten är utformade för att stärka håret, väcka dem att växa, förhindra håravfall, bekämpa fett och mjäll. Huvudingredienserna i dessa masker är lera, senap, kanel och chili-tinktur, vilket förbättrar blodcirkulationen, så näringsämnen blir bättre på hårrötterna.

Mask för att stimulera hårväxten

 • 2 matsked senap;
 • 2 matskedar varmt vatten;
 • 2 tsk socker
 • 2 matskedar av basolja (burk, avokado, jojoba, olivolja);
 • 1 äggula.

Lös upp senapspulver med vatten tills en jämn konsistens och tillsätt de övriga ingredienserna. Masken appliceras endast på hårbotten avskiljning. Håll masken ska vara från 20 minuter till 1 timme, det är önskvärt att värma. Hårets tips bör smörjas med någon basolja för att inte dränera längden. Skölj masken noggrant med schampo (två gånger) och applicera en bra inköpsmask på hårets längd.

Mask för hår utsatt för fett

 • 1 matsked lera (blå, vit, rosa);
 • 1/2 matsked vatten (kokt) eller mineral;
 • 1 äggula;
 • 1/2 matsked honung;
 • 3-5 dunkarolja eterisk olja (rosmarin, tea tree, tall, kanel).

Masken är klar innan du tvättar håret. Torka lera med vatten till konsistensen av gräddfil, tillsätt de övriga ingredienserna. Mask appliceras på hårrötterna och isolerar, någonstans i 20-30 minuter. Tvätta sedan håret som vanligt, men använd en mask eller balsam för hårets längd, annars kommer håret att vara svårt. Denna mask är tillräckligt för att göra en gång i veckan.

Mask för håravfall

 • 2 msk tinktur av chili pepprar;
 • 2 matskedar av basolja (olivolja, linfrö, ricinus, sesam, havtorn);
 • 5 droppar vitamin A och E i olja;
 • 3-5 droppar essentiell olja (beat, orange, lavendel, rosmarin).

Blanda alla ingredienser och applicera en mask på hårbotten avskiljning. Vi värmer duschkåpan eller cellofanfilmen, vi packar den med en varm handduk, du kan bära en varm ulllock. Vi håller var som helst från 40 minuter till 1 timme (det ska värma och nypa lite). Därefter tvättas med schampo, helst två gånger. Denna mask kan användas 1-2 gånger i veckan.

Firande hårmask

 • 1 matsked kanel (pulver);
 • 1 msk havtornsolja;
 • 1 msk hampolja;
 • 5-8 droppar kanel eterisk olja.

Blanda alla ingredienserna i en glasbehållare, kan värmas upp i ett vattenbad. Mask appliceras på hårbotten från 30 minuter till 1 timme och längre. Masken ska vara isolerad (med plastplast eller duschlock, och en hatt eller handduk ska bäras ovanpå), du kan också värma det med en hårtork. Efter tiden är mitt huvud som vanligt.

Nourishing mask för hårbotten

 • halv tesked dimexidum;
 • 1 tesked olivolja;
 • 1 tesked ricinolja;
 • 3-5 droppar vitamin A och E i olja;
 • 5 droppar eterisk oljespalt eller vad som helst.

Vi värmer basoljorna och lägger till resten av ingredienserna, lägger dimexiden i slutet, applicerar masken på hårbotten och värmer. Håll ungefär en timme och tvätta av med schampo (två eller tre gånger).

Medicinska hemmamaskar för hårlängd

Om vi ​​pratar om hemma medicinska masker för hårlängd, är huvudingredienserna i sådana masker oljor. Naturliga basoljor kan återställa håret från insidan, fuktar torrt och sprött hår, närma sig uttömda. Behandlingsmasker för hårlängd kan göra underverk med vårt hår.

Laminering av hårmask

 • 1 matsked olivolja;
 • 1 tsk arganolja;
 • 1 tsk jojobaolja;
 • 8 droppar ylang-ylang eterisk olja.

Masken är klar innan håret tvättas och proportionerna av oljor kan ändras beroende på hårets längd. Vi blandar alla ingredienser, uppvärmda i ett vattenbad i en glasbehållare, förutom den eteriska oljan, lägg den till i slutet. Och i form av värme applicerar vi blandningen i håret, går tillbaka från hårets rötter, smörj spetsarna väl och isolerar. Vi lämnar masken åtminstone i 2 timmar och bättre för natten, masken tvättas av med schampo (2-3 gånger). Masken är väldigt närande och det räcker med att göra det en gång vartannat vecka.

Mask för skadat hår

 • 1 matsked sheasmör eller kokosnöt;
 • 1 matsked jojobaolja.

Blanda oljan i en glasbehållare och värm den i ett vattenbad. Vi applicerar masken innan du tvättar håret, någonstans i 2-3 timmar, du kan värma den med plastfolie eller duschlock och lägg en varm hatt på toppen. Mitt huvud med två eller tre schampo tvättar och glöm inte om balsammen.

Hårmask baserad på farmaceutiska vitaminer

 • 1 ampull vitamin B6;
 • 1 ampull vitamin B12;
 • 1 ampul av nikotinsyra - B3;
 • 1 ampull aloe extrakt;
 • en tesked honung;
 • en äggula.

Masken är gjord innan du tvättar håret, blandar alla ingredienser och applicerar längden på håret och går tillbaka från rötterna. Mask vi värmer och håller i 1-2 timmar, och sedan mitt huvud som vanligt.

Nourishing mask för hårlängd

 • 1 matsked linfröolja;
 • 1 msk kokosnötolja;
 • 2 ampuller av vitamin C.

Masken appliceras på hårets längd före tvätt, om hårbotten inte är fet, och du kan applicera på hårbotten. Vitamin C läggs till masken i slutet, eftersom det snabbt förlorar dess egenskaper. Mask vi värmer och håller i 1-2 timmar. Masken kan utföras 1-2 gånger i veckan, i en kurs på 10 behandlingar.

Fuktgivande mask för hårlängd

 • 0,5 kopp kefir;
 • 1 msk kokosnötolja;
 • 1 äggula.

Blanda alla ingredienser, applicera på håret, varma och efter en timme tvätta håret som vanligt. Denna mask är tillräckligt för att göra en gång i veckan, det är mycket väl lämpat för hårvård på sommaren.

Masker för hårnäring - hemlagade recept och feedback på ansökan

Friska, tjocka och lyxiga lockar behöver regelbundna rengöring. Tyvärr försvårar de aktiva ingredienserna i schamponen stammarna, vilket gör dem sköra och svaga. Det rekommenderas också att använda näringsmask för restaurering efter färgning, perm och regelbunden användning av stylingprodukter. För behandling av hår är värt att komma ihåg naturens gåvor, rik på feta och organiska syror, mineraler och vitaminer. Beroende på strängarnas tillstånd kan du välja en unik komposition som löser problemet så mycket som möjligt, återvänder elasticitet och silkighet mot krullen.

Matlagningstips

För att skapa hemlagade masker ska du följa dessa riktlinjer:

 • laga endast från färska produkter av hög kvalitet, räkna volymen av portioner för en enda användning.
 • kombinera i keramik eller glas, i metall kan vissa komponenter reagera;
 • för att bringa föreningarna till en homogen konsistens;
 • För varje typ av hår att välja ett individuellt recept
 • kryddor och estrar bör införas senast, inte överskrida det belopp som anges i receptet.
 • fet vegetabiliska oljor kommer bättre att avslöja deras egenskaper om de värms upp i ett vattenbad.

Regler för användning av masker för mat

 1. Två gånger i månaden är det värt att använda aktiva föreningar med kryddor och kryddor, det är ett utmärkt förebyggande av förlust och bidrar också till att accelerera tillväxten.
 2. Beroende på tillstånd rekommenderas att justera maskenas frekvens. För normala och feta måltider rekommenderas det att upprepa den kosmetiska sessionen två gånger i månaden, för torr och missfärgad rekommenderas varje vecka.
 3. Kontraindikationer finns endast för recept som verkar på hårbotten, för att inte orsaka skada, var noga med att testa före användning.
 4. Kompositionen fungerar bättre om du sätter på huvudet med en film och värmer det med hårtork, efter att du har lagt på en hatt eller en handduk.
 5. Spola för att mildra och förbättra glans av avkok av medicinska örter - kamille, nässla, vinrör, elecampane, växtfena, lind;
 6. Oljemaskar för att ta bort naturligt / organiskt schampo eller vatten med fruktäger eller citrusjuice.

Hemlagad recept näringsrika hårmaskor

Att skapa hemma unika recept av naturen är lätt att lösa problemen med skadade lockar och närma håret med skönhet och hälsa. Efter rengöring med professionellt schampo, utmattning från färgning eller användning av curling blir strukturen mer spröd och porös. Du kan återställa balansen av fukt, syror, mineraler och vitaminer tack vare de magiska folkmedicinska lösningarna för näring.

Mask för kraft och återhämtning

Resultat: För torrt skadat hår som behöver super näring, är det värt att förbereda följande åtgärd. Det säljar nagelbandet, förhindrar tvärsnittet, gör det starkt och elastiskt.

ingredienser:

 • 3 ekorrar;
 • 50 ml öl;
 • 10 gr. sheasmör.

Beredning och appliceringsmetod: Kylda proteiner, slå i ca fem minuter, tillsätt skumdryck och olja. Sprid återställningsmassan på de våta strängarna, värm den. Efter två timmar kan du städa det vanliga sättet.

Hur man väljer en mask för hårbotten och håret? Rekommendationer och hemlagade recept

Vackert och tjockt hår - det här är en av huvudkomponenterna för kvinnlig skönhet. Under årens lopp är mode för frisyr och frisyrer, hårfärg, men friska och välskötta trådar och krullar alltid i trend.

Det är ingen hemlighet att hårets tillstånd beror till stor del på hårbotten. I vår artikel kommer vi att lära oss mer om hur man väljer rätt mask för hårbotten.

Individuella funktioner

För att välja en lämplig mask för huvudet måste du veta vilken typ av hud som helst. Det finns fyra typer av hårbotten och hår:

 1. Den vanliga typen - hårbotten karakteriseras av måttliga talgkörtlar, det är rent, utan mjäll och klåda. Hårelastisk, ganska tjock, har en hälsosam utseende och glans. För att behålla skönheten i normalt hår rekommenderas näring och fuktgivande masker.
 2. Torr typ - hårbotten har minskad sebumsekretion, därför är den mycket mottaglig för miljöpåverkan, irritation och flaking. Torr, fin mjäll kan förekomma. Håret är tunt, skört och livlöst. För denna typ av hårbotten är närande, lugnande, regenererande masker lämpliga, liksom för fuktgivande.
 3. Fettyp är resultatet av ökad aktivitet hos huvudets talgkörtlar. Överskott av talg kan deponeras på den håriga delen i form av gulvågar och orsaka klåda. Oljigt hår blir också täckt med en tjock blomma, har en karakteristisk tråkig glans. Här kan du rekommendera en mask för mjäll, klåda och peeling samt lugnande masker.
 4. Blandad typ - kännetecknad av fet hårbotten och torra, spröda tips. Därför är det nödvändigt att applicera masker på hårbotten, normalisera arbetet med talgkörtlarna på en alkoholbasis, lugnande och mjällmaskor, och närande och fuktgivande masker i ändarna av håret.

Scalp Mask Klassificering

Enligt produktionsmetoden utmärks:

 • kosmetiska masker av industriproduktion;
 • hemlagad - gjord av att blanda olika ingredienser hemma.

Med funktionen av masken är:

 • Näringsrika masker - ge hud och hår med användbara komponenter, bidra till återställandet av skadat hår. Det kan innehålla kycklingägg, örtberedningar, oljor, mejeriprodukter, honung.
 • Lugnande - normalisera blodcirkulationen, lindra inflammation, läka hårbottenskador, återställa subkutana metaboliska processer. De innehåller eteriska oljor, vitaminer, stallost, öl.
 • Fuktgivande masker hjälper till att upprätthålla balansen i hårbotten och håret på rätt nivå, skydda mot de skadliga effekterna av ultraviolett strålning, gör håret smidigt och hanterbart. De innehåller fermenterade mjölkprodukter, vegetabiliska oljor, gelatin, arnica.
 • Regenerering - mättat hår med viktiga vitaminer och mineraler. De innehåller naturliga oljor, grädde, havtorn bär, citrus.
 • Från klåda och skalning - lindra irritation i huden, har antiinflammatorisk och helande effekt. Kan innehålla ägg, aloe, ricinolja.
 • Mjällmaskor - normaliserar talgkörtlarna. Kan innehålla calendula tincture, lökjuice, citronsaft, vegetabiliska oljor.
 • alkohol - rekommenderas för fet hårbotten;
 • fettbaserade masker föredrages för torr dermis.

Vad kan du laga hemma?

Så, oftast för beredning av hemma masker används:

 • kycklingägg
 • kräm;
 • fermenterade mjölkprodukter - kefir, gräddfil, kockost;
 • alkoholdrycker - öl, brandy;
 • vegetabiliska oljor - burdock, castor;
 • eteriska oljor;
 • honung;
 • rågbröd;
 • växtbaserade tinkturer;
 • grönsaks- och fruktjuicer;
 • senap;
 • näringsjäst
 • vitamin A, E, vitaminer från grupp B.

Och nu ger vi några detaljerade recept för hemlagade hårmaskor.

Senap för feta trådar

 1. Tre matskedar senapspulver späd ut samma mängd varmt vatten till konsistensen av gräddfil.
 2. Applicera på hårrötter, täcka med plast och linda ihop med en handduk.
 3. Skölj med varmt och kallt vatten efter 15-20 minuter.

Senapsmask för torr hårbotten

 1. Blanda i en homogen massa av 1 tesked senapspulver, mjukat smör, tung kräm och burdockolja.
 2. Applicera blandningen på hårrötterna.
 3. Skölj med varmt och skölj med kallt vatten efter 20-30 minuter.

Denna produkt kommer samtidigt att ge näring till hårbotten och kommer att ge impulser till hårväxt.

Senapmasker rekommenderas att gälla 2 gånger i månaden.

Kefir för att bekämpa överflödig fettsekretion

Kefir har en torknings- och desinfektionseffekt, så det är mycket användbart för fet hår. Det rekommenderas att applicera icke-fet kefir på håret i 2-3 minuter före varje shampooing.

En blandning av 100 gram kefir och juice 1 lök hjälper till att bekämpa mjäll. Denna mask hålls i 20-30 minuter och används en gång i veckan.

Kefir med tillsats av oljor

Detta verktyg är utformat för torrt hår och dermis, bereds enligt följande:

 1. En halv kopp kefir blandas med en tesked vegetabilisk eller eterisk olja.
 2. Massa gäller hår och försiktigt gnuggar in i hårrötterna.
 3. Täck sedan med polyeten. Skölj med schampo efter 15 minuter.

Näringsrik med oljor

Hårbotten maskerar med oljor är tillgängliga och lätta att använda. För deras tillverkning används:

 • burdockolja - accelererar hårväxten, fyller dem med vitalitet;
 • ricinolja - kan penetrera djupt i hårets struktur, återställa det och täcka ytan med en tät film;
 • olivolja - orsakar inte allergier, lindrar hårdhet och irritation i hårbotten, ger näring och återställer hårstrukturen;
 • kokosnötolja - har en stark antiinflammatorisk och desinficerande effekt, reglerar talgkörtlarna, så det kan användas även för fet hår.
 • Arganolja - på grund av den tjocka filmen ökar hårvolymen och ger den en fantastisk glans.
 • apelsinolja - stärker hårrötterna, slåss mjäll, innehåller en stor mängd vitaminer.
 1. Masker från oljor appliceras på håret, täckt med cellofan och inslagna.
 2. Håll 30-40 minuter.
 3. Tvätta sedan av med schampo.

Inköpta masker för hårbottenvård Idag producerar kosmetiska företag en mängd olika masker för att ta hand om alla typer av hår. Du kan köpa dem i någon kosmetisk butik.

Här är några exempel på masker som köpts med den här produkten:

 1. Mask av Kapous Caring Line med vete och bambu extrakt. Kostnaden för 500 ml av denna produkt är 450 rubel.
 2. Ollin Professional Full Force. Mask för hår och hårbotten med bambu extrakt kostar 550 rubel för 250 ml.
 3. Top Care Repair. Intensiv regenererande mask med bambuxtrakt från Lisap värt 950 rubel för 250 ml.

slutsats

Med denna artikel kan du bestämma vilken typ av hår och hårbotten. Välj de komponenter som behövs för hemgjorda masker som passar dig. Nu är det upp till dig. Uthållighet och regelbunden användning och du får det önskade resultatet.

Varning! Informationen i denna artikel har verifierats av våra experter, utövare med många års erfarenhet.

Om du vill samråda med experter eller fråga din fråga, kan du göra det helt gratis i kommentarerna.

Om du har en fråga utanför ramen för detta ämne, lämna den på den här sidan.

Nourishing hårmasker: recept hemma

Hälsa och skönhet av hår beror till stor del på rengöring och näring. Användningen av vissa schampon, färg och värmebehandling försvagar hårfollikeln och skadar krökets struktur. I sådana fall kommer en närande hårmask hemma, innehållande mineraler, vitaminer och organiska syror, till räddning.

Matlagning recept

Ett stort plus hemlagad recept - deras enkelhet och tillgänglighet till användning. Resultaten beror direkt på användbarhetstekniken och regelbundenheten i sessionerna. För att kvalitativt förbereda en mask, följ rekommendationerna:

 1. Komponenterna blandas i en keramisk eller plastbehållare, eftersom järnmaterialet orsakar reaktion på vissa ämnen.
 2. Fettoljor visar bättre egenskaper om de förvärmas i ett vattenbad.
 3. Ett individuellt recept väljs för varje hårtyp.
 4. Näringsblandningen justeras till en enhetlig konsistens.
 5. Viktiga föreningar och kryddor införs senast.
 6. Masker är beredda på en måltid med endast färska och högkvalitativa produkter.
 7. Skölj huvudet bättre kokta buljonger av nässla, burdock, horsetail, salvia, kamille.

Den cykliska användningen av masker

Eventuella medel bör tillämpas i åtgärd och enligt reglerna. Folkmetoder är inget undantag.

Anvisningar för användning:

 1. Aktiva formuleringar innehållande kryddor och estrar används inte mer än två gånger i månaden för att rota en hårfollikel, förhindra förlust och stimulera tillväxt.
 2. För oljig och vanlig hårtyp är det tillräckligt att applicera näringsmaskor 2 gånger i månaden. För ägarna av missfärgade, spröda och torra krusar borde du utföra näringsriktning varje vecka.
 3. Effekten av näringsämnen ökar om du sätter på huvudet med en film och värmer upp det med en hårtork, lägg sedan på ett uppvärmningslock eller linda det med en handduk.
 4. Masker kan endast kontraindiceras om de innehåller irriterande, känsliga epidermis-komponenter.
 5. Efter procedurförloppet är en paus i en månad.

Hemlagad Mask Recept

Professionella schampon, hårtorkar, färg och perm gör hårytan porös och spröd. En närande mask för hårbotten och håret hjälper till att återställa balansen mellan fukt, mineraler och syror.

Effekt och återställning

Ett regenererande medel gjord av 3 äggvitorer, Sheasmör - 10 gr., Och öl - 50 ml hjälper till att förhindra tvärsnittet och återanpassa nagelbandet. För att göra detta, kylda proteiner, slå ca 5 minuter, tillsätt en oljig substans och en öldryck. Den resulterande kompositionen fördelas på fuktiga krullar och värms. Håll i 2 timmar, skölj sedan.

Vitamin. Använd vitaminer B 6, B12 5 ml, ricinolja - 20 ml, pressa aloejuice. Blanda innehållet i ampuller med ricinolja och växtjuice. Applicera på en våt hår yta, linda i cellofan, rengör efter 40 minuter.

Fuktgivande vård

Blandningen är effektiv i brittlighet, brist på fukt, hårdhetens porositet skapar ett skyddande skikt. Applikationscykeln är en gång varannan åtta dagar. Förbered pumpa puree - 4 msk. l., lägg till apelsinjuice - 1 msk. l. och aloe juice - 3 msk. l. Vegetabilisk blandning spreds försiktigt på locken och lindades med polyeten. Exponeringstid - 45 minuter, skölj sedan grundligt med vatten.

Förstärkning och näring

Det är lika viktigt att närma huvudets epidermis, då är nagelmattan mättad med fettsyror och mineraler, cirkulationen av ämnen och tillväxt förbättras. För proceduren lämplig krydda kanel - 1 tsk. Linfröolja - 5 msk. l. och 3 äggulor. Kryddor blandas med smör, tillsätt sedan äggulorna. Gnid blandningen i rotområdet och längs hela längden och lämna 15-20 minuter. Spola som vanligt.

Intensiv tillväxt

Att äta folliklar aktiverar tillväxt och tjocklek. Terapi utförs 2 gånger om 15 dagar. För kompositionen är det nödvändigt att ta kiwi - 3 st. Och vitamin B 6-30 droppar. Kiwi skalade, massan är noggrant knådad genom att tillsätta flytande vitamin. Den färdiga blandningen gnids i rotområdet och längs hela längden av trådarna. Lämna i en timme eller så, tvätta av med den vanliga metoden.

Mot en nedfall

Sluta processen med att förlora pryadokhjälpmedel med lök. Behandlingssessionen utförs dagligen under veckan. För beredning, ta en santaleter ca 8 droppar, lök - 3 st. Och havtornsolja - Art. en sked. Tinderlöken är fint riven, först värms smör till uppslamningen, sedan eter. Huden på huvudet och strängarna behandlas med ett medel, efter att ha slutförts, sätter de på isolering. Åtgärdstid - 40-60 minuter. Renat med rent vatten.

Egg. Minskar förlust och brott, hjälper till att snabbt växa längd. Ägg ska tas - 3 st., Naturlig yoghurt - 15 gr., Och flytande vitamin Retinol - 20 droppar. Först slå ägget och yoghurten, häll sedan i vitaminet. Fuktkrämar smörjer och lämnar blandningen för att fungera i en halvtimme. Skölj med lite varm vätska så att ägget inte stryker.

Mot skada

För att göra håret mer levande, för att återställa styrkan och glansen som förlorades till följd av användning av pleyok och hårtorkar, förbereda en helande elixir. Jasmine eterisk olja används - 4 droppar, olivolja - 20 ml och 1 banan. Frukten knådas till ett krämigt utseende, den uppvärmda olivoljan tillsätts, sedan införes eter. Ha bearbetade lås, låt jobba i 30 minuter. Ta bort massan med varmt vatten och tillsätt några droppar citron.

Masker för olika hårtyper

För varje typ av hår kräver ett individuellt tillvägagångssätt och näring. Resultatet beror på rätt behandling.

Varianter av kompositioner enligt hårtyp:

 1. Normal. Det är möjligt att lägga till volym och pomp till en vanlig typ av ost med hjälp av gräddfil - 30 gr. Och vitamin Ascorutin - 4-5 flik. Det är nödvändigt att krossa tabletterna, kombinera med gräddfil. Blandningen hålls på håret i 3 timmar, rengörs sedan med vatten och ättika.
 2. Dry. Eliminera torrheten och brittleness av strängarna möjliggör ett hemhjälpmedel av ingredienserna: kockost - 40 gr., Glycerin - 5 ml, hasselnötolja - 15 ml. Gurkprodukt gnids genom en sigta, gör de återstående komponenterna. Sprid blandningen på ett avstånd av 4 cm från rötterna och behandla sedan hela hårområdet. Sätt på en uppvärmningskåpa och lämna över natten. På morgonen behöver du städa upp resterna.
 3. Fatty. Masken förtorkar håraxeln, normaliserar lipid och vattenbalans. Det rekommenderas att använda 2 gånger i månaden. Blanda äppelpuré - 30 gr., Hennapulver - 20 gr. Och patchouliolja - 9 droppar. Henna är förångad, så tillsätts potatismos och aromatisk vätska. Spraya blandningen på fuktigt rent hår i 15 minuter. Tvätta av på vanligt sätt.
 4. Tunn. Receptet förticker hårstrukturen, tjocknar håret och omsluter varje hår med ett filmskikt. För kompositionen tar burkolja - 30 droppar, gelatin - 20 gram. Gelatinkristaller upplöses i buljong eller tedryck till önskad konsistens och tillsätt den uppvärmda oljan av burdock. Den resulterande massan appliceras på en ren håryta, inslagna i film och hålls i 40 minuter, avlägsnas som vanligt.

Vid skador kommer även hemmasker att appliceras. Enkla metoder på kort tid gör att du kan återfå glans och styrka.

Vanliga problem:

 • Målade. Regelbunden färgning försvagar hårfollikeln som ett resultat av vilket en hälsosam glans går förlorad. Användningen av honung - 20 g., Kakaosmör - 15 g. Och vitt vin - 25 ml, kommer att återställa hårets naturliga skönhet. I det uppvärmda vinet hälls kakaosmör och smält honung. Sprid på rena strängar, göm under kappan och lämna över natten, skölj bra på morgonen.
 • Blekt. Blekt krullningar behöver ofta hydrering och näring. I sådana fall är ett effektivt recept gjord av jäst - 8 oz., Tvåäggor och serum - 40 ml. Serum måste upphettas, blandas med äggulor och försiktigt häll upp pulverformig jäst. Smörj de våta strängarna och håll i ca 30-50 minuter, tvätta av på vanligt sätt.
 • Split. Det obehagliga problemet med delade ändar kommer att försvinna om du regelbundet förbereder ett recept från aprikosolja - 5 ml och pantotensyra - 30 droppar. I den oljiga vätskan hälls vitamin, blanda. Sprid verktyget över ena ändarna med en inbromsning med en borste. Håll i 30 minuter, bläck rester av papper.

Hårbottenvård

Exfoliating kallas peeling av huden. Du kan utföra peeling för hårbotten hemma. Förfarandet gör att du kan rengöra epidermis från döda partiklar, smuts, rester av färgämnen, damm. Som ett resultat förbättras blodcirkulationen, cellerna förnyas och återupplivas.

Huden lugnar sig, klåda försvinner, mjäll och irritation försvinner, hårfollikeln stärks på grund av förbättrad blodflöde och näringsämnen.

Förberedelser för förfarandet

De som alltid vill se bra behöver veta - hur man bryr sig om hårbotten. Peeling är ett av de effektiva sätten. Du kan få maximal nytta om du förbereder dig i förväg för reningsprocessen.

Förfaranden i förfarandet:

 1. Innan du börjar skura, måste du se till att det inte finns några sår på huden, finnar, för att inte bära infektionen.
 2. Vid fettigt hår ska de tvättas i förväg. Detta gäller inte torrt och tunt.
 3. Var noga med att återfukta strängarna, kan inte appliceras för att torka, sedan dela dem i avskiljningar för att underlätta peeling.
 4. Skrubba appliceras på rotansystemets område i 10-20 minuter. Massage regelbundet, skölj sedan med vatten först och använd sedan schampo.
 5. Skalningskursen utförs i 2-2,5 månader, efter en upprepad tid.
 6. Antalet sessioner beror på hårets typ.
 7. För fetttyper rekommenderas att peeling varje vecka. När det är torrt och sprött, inte mer än en gång varannan vecka.
 8. Efter skrubbning används alltid närande masker.

Utnämning och rekommendationer

Peeling utförs ofta när det finns problem i samband med hårbotten. Lösningen tillgripas om:

 1. Det är nödvändigt att öka sekretionen av talg.
 2. I kampen mot hyperkeratos - förtjockning av huden.
 3. Vid svag håravfall.
 4. För att förbättra mikrocirkulationen, främja tillväxt och öka volymen av hår.

Det är inte tillrådligt att genomföra en session när det observeras:

 • Allvarlig skallighet (alopeci).
 • Mycket känslig hud, det finns skador, brott och torrhet i strängarna.
 • Det finns cancer tumörer.
 • Det finns en allergi mot vissa ingredienser i receptet.

De mest populära och effektiva scrubsna

För förebyggande och behandling av sjukdomar som seborré, mjäll och hårförlust använder du peeling för hår hemma. Recepten av verktygen är ganska enkla.

De vanligaste skrubbarna är:

 1. Saltskalning. För att rengöra epidermis, använd havsalt med fint korn. Antalet ingredienser beror på hårets längd. Förbereda skrubben, ta havssalt (från 2-5 matskedar) och samma mängd varmt vatten. Lätta massagebevegelser gnuggar vattnet i dermis i ca 5-10 minuter, sedan lämna i ytterligare 10 minuter. Efter det att tiden har gått, tvättas saltet med den vanliga metoden.
 2. Äggskalning. Denna metod hjälper till att avlägsna mjäll, lindra irritation och skalning av huvudets hud. Använd en äggula, citronsaft, 2 msk. skedar av vanligt salt, lavendel ester - 2 droppar. Skruva försiktigt och fördela i 5-10 minuter, tvätta som vanligt med shampoo.
 3. Sugar Scrub. Ett mycket enkelt recept innehåller 3 matskedar socker, schampo och eterisk olja (eller burdock). Efter sessionen rengörs agenten noggrant, sköljmedlet används också. Det rekommenderas att ansöka en gång i veckan.
 4. Clay peeling. Clay Gassoul hjälper till att ta bort toxiner från epidermis och exfolierar de kåtpartiklarna. Den kosmetiska vulkaniska naturen behandlar och återställer huden. Lera bör spädas i en varm vätska till den typ av gräddfil som appliceras på dermis, efter 5-10 minuter, rengörs med vatten.
 5. Lera och salt. En utmärkt antiseptisk - blå lera i kombination med salt. Blanda 1 del lera pulver och 2 delar salt. Vänta 30 minuter tills blandningen är infunderad, så kan en skrubb appliceras.

Använda skalar för fet hud

När oljigt hår är användbart för att framställa fruktemulsioner och scrubs med tillsats av salt. Effektiva lösningar hjälper till att ta bort överskott av talg.

De mest populära scrubsna:

 • Blanda naturligt äpple och apelsinjuice i lika delar. Vätskan är något uppvärmd, applicerad med massagebevegelser, vänta 15 minuter, ta sedan bort produkten med vatten utan schampo.
 • Soda peeling. Soda absorberar fett bra, så det är idealiskt för att ta bort talg. Det rekommenderas inte att använda produkten för torra hårtyper för att inte försvåra problemet. För skrubba ta 2 msk. skedar med vatten och läsk. Skölj av med vanligt vatten, använd inte schampo efter rengöring.
 • Kakaopulver och kaffe. Denna metod är lämplig för känslig epidermis, där det finns akne och akne. Blanda lika mycket kakaopulver (du kan strimla kaffebönor) och smör. Använd liknande som andra recept. Med försiktighet måste du applicera skrubben till ägare av ljuskrullar, den här metoden ger nyans.
 • Salt och smör. Blanda salt, vatten och olivolja (kan vara gräddfil) för att få en flytande uppslamning. Krullarna förtvättas, gnidas sedan massan med lätta rörelser och lämnar en tid tills de absorberas. Tvätta av skrubben med schampo i flera tillvägagångssätt, du kan använda en balsam.

Applikationer Recensioner

Efter att ha blivit fött, blev hennes hår krossat och var överallt: på golvet, kudde, kläder. För att inte vara blyg, började hon vidta åtgärder. En gång i veckan gjorde hon en mask med lök och havtornsolja. Det är en liten lukt, men så snart den torkar passerar den omedelbart. Som ett resultat blev inte bara förlusten, utan även av mjäll.

Jag har använt saltskrubba länge. Det enda villkoret är att saltet ska vara bra, då är huden inte skadad. En annan viktig sak är att inte missbruka verktyget och titta på hudens reaktion. Jag gör en gång i veckan i 10 minuter, som det kommer. Det är också bekvämt att gnida vattnet upp och ner, så strängar är mindre trassliga.

Jag har inte extra pengar för inköp av skalor. Därför bestämde jag mig för att gå till hemläge. Jag försökte sockerskrubba, gjorde allt enligt anvisningarna i ca 8 minuter. Efter proceduren glöste håret. Började tillämpa varannan vecka. Två månader senare slutade håret slutligen att falla och gick in i tillväxten.

Hårbotten masker

En mask för hårbotten är lika viktig som en mask för hår - men många människor glömmer det eller helt enkelt inte känner till det. Mycket beror på hudens tillstånd: Hårets densitet och deras växthastighet, närvaron eller frånvaron av mjäll, förmågan att skapa en basvolym under styling. Vid rötterna, skum, gel och lackrester, liksom döda partiklar som hindrar syrets penetration i cellerna, ackumuleras hela tiden. Som ett resultat hård hårsäckens näring är hårets densitet och frisyrens form, strängarna blir bleka och oskärliga, även dyra stylingprodukter sparar inte situationen.

Det faktum att det är nödvändigt att ta hand om hårbotten kommer ofta ihåg endast när klåda och skalning börjar. Det här är en helt fel strategi, eftersom någon sjukdom alltid är lättare att förebygga än att bota. Dessutom är konsekvenserna av dessa sjukdomar synliga nästan omedelbart och till det blotta ögat. Masken ska göras i genomsnitt en gång i veckan, efter att ha kontrollerat att det inte finns repor eller sår på huvudet. När det gäller skalor är det nödvändigt att ta hänsyn till att de bidrar till utlakning av färg, så det rekommenderas inte att använda dem omedelbart efter färgning. Tillsammans med början av kursen, var noga med att besöka trichologen och lyssna på hans rekommendationer, eftersom ytliga symtom kan signalera mycket djupare och systemiska störningar i kroppen.

Anti-mjällmasken är en produkt av grundläggande nödvändigheter för alla som har märkt en oönnskad vit substans i håret. Förfarandet kommer att hjälpa till att bli av med både oljig mjäll, som hänger på håret med flingor och ger dem ett oljigt utseende, liksom från torrt, där huden flagnar och håret blir matt och sprött.

Kombinera äggulan av ett ägg, en tesked calendula tincture och en matsked av ricinolja. Gnugga föreningen i hårbotten och täcka med film och handduk i 2 timmar, skölj sedan med schampo. Förfarandet bör upprepas två gånger i veckan i minst en månad.

Masken för torr hårbotten räddar alla som använder en hårtork, går på vintern med sina huvuden upptäckta, äter snabbmat, lider av hormonella störningar och färgar ofta håret. Blanda en matsked med fet hjemmelagd gräddfil med ett ägg och en matsked citronsaft. Beat, värm i ett vattenbad och applicera i hårbotten i en halvtimme. Tvätta sedan håret med schampo och skölj med ekbark.

En fuktgivande hårbottenmask ska användas nästan lika ofta som en ansikts- eller handfuktighetskräm. På grund av det faktum att fet hud inte håller fukt, blir håret sprött och tråkigt och börjar falla ut. Blanda en tesked honung, brandy och färglös henna. Tillsätt en matsked vegetabilisk olja och äggula av ett ägg. Applicera kompositionen i håret och blöt i 40 minuter.

Nourishing mask för hårbotten är gjord på basis av oljor eller örter. Blanda till exempel smöret med rågbröd med nässla, plantain och kamille i lika delar. Häll 1 matsked av kompositionen med 1,5 koppar kokande vatten, låt det brygga i 2 timmar. Stam, applicera den resulterande uppslamningen på håret. Täck huvudet med plast och en handduk, lämna i 1 timme.

Om ditt hår inte är oljigt, blanda en tesked torrhårschampo med samma mängd olivolja och ricinolja. Gnid in i huden och täck huvudet med en varm handduk, lämna i 2 timmar.

Masken från kliande hårbotten är av särskild betydelse - eftersom den sparar inte bara av estetiska problem utan också av permanent fysiskt obehag. Börja med att genomföra kursen, gå till läkarna och ta reda på vilka kroppsliga sjukdomar du borde bota omedelbart.

Gnid ett stort äpple på en rivare, masha huden och sprida den över ditt hår. Täck huvudet med en bomullsduk och tvätta den på en halvtimme. Förfarandet rekommenderas att upprepas två gånger i veckan.

Blanda i lika stora proportioner lavendel och eukalyptusolja, avokadoolja och kamilleavkokning. Gnid föreningen i hårbotten och låt den stå i 20 minuter.

En bra exfolierande mask för hårbotten erhålls ur gurkmeja, samtidigt som den har en antiinflammatorisk och helande effekt. Lös upp en tredjedel av ett glas produkt med en sked olivolja och blanda noggrant. Om huden blir gulaktig under proceduren - oroa dig inte, det är normalt och tvättas lätt med vatten. Istället för gurkmeja kan du lika bra använda kanel, malet kaffe eller hackade valnötter eller mandel.

Peeling mask för hårbotten används omedelbart före tvätt. Kamma ditt hår noggrant och fukt det lätt med vatten för att undvika att smitta. Dela in i strängar och använd produkten i partiklar, massera i en cirkelrörelse och inte trycka för hårt. Tvätta håret med ditt vanliga schampo efter 3 minuter.

För att göra en peeling mask, blanda en tesked sockerrör med 2 matskedar hårbalsam. I stället för socker kan havssalt användas.

Ett annat populärt recept innebär att man blandar en matsked grovt salt, en äggula, en halv citronsaft och en droppe lavendelolja.

Hårbotten masker

Vackert, glänsande och starkt hår - en naturlig dekoration för kvinnor. Förresten, män är också stolta över hårets rikedom och är mycket svåra att gå igenom problemen i samband med håravfall. Därför är masker för hårbotten populära inte bara bland den vackra hälften av mänskligheten, men också bland starka män.

I de äldsta troen på olika folk blev en särskild och mycket viktig roll tillskriven håret. Hår betraktades som fokus för mänsklig vitalitet. I antiken föredrog folk att inte ha en hårklippning, som tillsammans med håret förlorade en person livets energi.

style = "display: block; text-align: center;"
data-ad-layout = "in-article"
data-ad-format = "fluid"
data-ad-client = "ca-pub-5702497613954129"
data-ad-slot = "2486323191">

Minns åtminstone den gamla myten om Samson och Dalil. Den skrämmande kvinnan skar hjälten Samson, så han förlorade helt sin styrka, blev svagare än kvinnan. Fram tills dess att håret hade vuxit tillbaka, var Samson tvungen att sitta i en kvinnas klänning vid kvinnans handarbete, eftersom han inte kunde lyfta något tyngre än en nål.

I Ryssland trodde man att den långa och rika, tjocka armen, flickaktiga flätade - det första tecknet på flickans skönhet och hälsa. Det var dessa långbröder som söktes av fäder och mödrar för sina söner.

Hittills är vi försiktiga med möjligheten att använda skarpt hår till nackdel för en person, för vår "respekt" för hårets hår, en symbol för mänsklig vitalitet, är mycket stor.

Om vi ​​lämnar vidskepelse, visar det sig att våra förfäder inte är förgäves med respekt för strängarna och krullarna.

Håret indikerar verkligen kroppens tillstånd. Mjölk, splittrande ändar, matthet och brittleness, torrt eller för fettigt hår indikerar vanliga problem i kroppen, brist på vitala mineraler, vitaminer och näringsämnen.

Hår - en indikator på människors hälsonivå

Hårets struktur är ganska svår, i tvärsnitt består varje hår av flera rörformiga skikt inneslutna i stratum corneum. Lite som strukturen hos en trädstam täckt med bark. I analogi vill du jämföra din hårbotten med marken, som strängt taget växer dessa "träd".

Marken, som det är känt, behöver matas, befrukas, näring och fuktas, det är dessutom mycket intensivare än marken i trädgårdsplanen. Faktum är att varje kvadratcentimeter av hårbotten växer 260 hår, totalt ca 150 tusen hår på ett huvud!

Om du märker att det finns för många förlorade hår på kammen, om mjäll har dykt upp och hårklippningen snabbt "saltats" eller liknar en stack av halm så krävs "första hjälpen" i form av en mask för hårbotten omedelbart. Felaktig undernäring, snäva dieter, brist på sömn, stress, stress och dålig ekologi påverkar kroppens tillstånd och frekvent hårtvätt, torkning och styling, kemiska metoder för krökning och färgning försvagar håret ytterligare vilket gör det livlöst.

Naturligtvis måste den nödvändiga näringen, det vill säga vitaminer och spårämnen intagas med mat, och masker för hårbotten kommer att ge extra omsorg.

Typer av masker för hårbotten

 • Näringsrika masker används oftare än andra. De innehåller vitaminer, växtextrakt, proteiner som ger näring till huden, förbättrar blodcirkulationen och stärker hårrötterna.
 • Uppvärmnings masker är utformade för att höja temperaturen i hårbotten så att ett starkare blodflöde kan aktivera hårfolliklarna. Ofta är håravfall eller för långsam hårväxt förknippad med brist på aktivitet hos hårsäckarna. Applicera uppvärmningsmaskar bör vara försiktig så att de inte skadar den delikata hårbotten.
 • Regenererande masker i deras komposition liknar närande, men appliceras för en kortare period, endast 10-15 minuter.
 • Omsorgsmaskar och balm har en mild effekt på håret och hårbotten. De appliceras i en kort tid, vanligtvis omedelbart efter att ha tvättat håret. Kompositionen fördelas över hela hårets längd och masseras försiktigt i hårbotten och sköljs sedan med varmt vatten.

Det är mycket viktigt när man väljer typ av masker för att huden ska beakta funktionerna i hårbotten. Godkänn att du måste ta hand om torr hud på ett något annorlunda sätt än oljig eller mycket känslig hårbotten.

Masker för olika typer av hårbotten

 • Masken för torr hårbotten hjälper till att klara problemen med torr hud. Naturligtvis finns det många orsaker för hårbotten, bara en tricholog kommer att göra en noggrann diagnos, han kommer att ordinera en behandling. En mask för torr hårbotten kan dock vara ett extra och ganska effektivt medel för behandling, näring och fuktgivande. Naturliga oljor och växtextrakt i sammansättningen av dessa masker ger näring, förbättrar blodcirkulationen, stärker hårrötterna, normaliserar talgkörtlarna.
 • En mask för oljig skalp hjälper till om den ökade intensiteten hos talgkörtlarna är förknippad med omgivningsluftens temperatur. I värmen på körtlarna arbetar mer aktivt. Eller kanske började du bara tvätta håret oftare, så det fanns en sådan defensiv reaktion. Om det oljiga håret åtföljs av klåda och mjäll kan det finnas seborrheisk dermatit eller fet seborré. Då ordineras behandlingen av en hudläkare, som kommer att avgöra orsakerna till det otillfredsställande tillståndet i hårbotten. Oljig hudvård beror på diagnosen. Masker för fet hårbotten under alla omständigheter kommer att hjälpa till att bli av med klåda och andra obehagliga känslor.
 • Masken för känslig hårbotten försiktigt men effektivt bryr sig om särskilt känslig och känslig hud, benägen att reagera på de minsta förändringarna i miljön. Masken lindrar inte bara irritationer, men förbättrar även hudens tillstånd, stärker hårets rötter.
 • Fuktighetsgivande mask för hårbotten är nödvändig för alla hudförhållanden. För förebyggande är en fuktgivande mask tillräcklig för att göra en gång i 7-8 dagar. Om det finns några problem, sjukdomar eller irritationer, då är masken bättre att appliceras två gånger i veckan. Varm sommarsol eller frostig luft på vintern, för torr luft i en lägenhet med centralvärme, hårtork och frekvent hårstyling torkar upp huden. Därför hjälper fuktgivande masker till att behålla den önskade fuktnivån i huden, även under svåra förhållanden.
 • Masker för att bekämpa tidigt grått hår hjälper till att förhindra utseendet av "silvertrådar" i håret. Naturligtvis kan bara färgning helt bli av med grått hår nu, men nu är det möjligt att sakta ner gräsprocessen. Regelbundna masker av en speciell komposition under lång tid kommer att behålla hårets naturliga färg.

Regelbunden användning av masker för hårbotten har en positiv effekt på huden och håret. Medicin och näringsämnen tränger in i huden, stärker hårrötterna, accelererar tillväxten och förbättrar utseendet.

En stor kosmetik företag kan hitta masker för alla typer av hårbotten. Men hemmet remedier gjorda av överkomliga och naturliga produkter är effektiva och mycket hjälpsamma.

Det viktigaste är att vården utförs regelbundet, med kärlek och uppmärksamhet åt dig själv.



Nästa Artikel
Gynnsamma dagar för hårklippningar - 2018