Hårmaskiner med honung hemma


Vackert och snyggt hår är visitkortet hos någon kvinna. Honung anses vara en av de mest effektiva hjälparna i vård av lås. På grund av dess sammansättning används den aktivt i industriell kosmetika. Hemma kommer dock en hårmask med honung att klara av den här uppgiften perfekt.

Varför älskling

Sedan gamla tider används många människors favorit delikatess inte bara för mat eller medicinska ändamål. Den består av en otrolig mängd användbara ämnen som kan ge ett andra liv till även mycket dåligt skadade lockar. Han omsluter försiktigt varje hår och ger honom all sin styrka. Ännu individuellt har varje ämne från dess komposition förmågan att återuppliva det skadade håret, och tillsammans arbetar de underverk.

 • Fruktos hjälper till att återställa hårstrukturen och stärka dem.
 • Tack vare glukoskrullarna blir mjuk och silkeslen.
 • Glöm på mjäll och fuktiga tipsen hjälper vitamin B2 (riboflavin). Han normaliserar också talgkörtlarna.
 • Tillväxt är folsyra.
 • Vitamin B5, innehållet i kalcium, gör håret glans.
 • Med hjälp av järn förbättras blodcirkulationen.
 • Förhindra spröda hår, hjälper dem att återfuka kalium.

På grund av en så komplicerad effekt har en hårmask med honung blivit ett av de mest populära sätten att återställa hårets skönhet. Den passar nästan alla människor. Det enda undantaget är de som har biprodukter kan orsaka en allergisk reaktion. Därför är det absolut nödvändigt att använda ett test innan du använder det: Applicera en liten mängd söthet på handleden och vänta i 10 minuter. Om huden inte har förändrats kan du säkert använda detta stora verktyg.

Galleri: hårmaskor med honung (25 bilder)

Hur man använder en unik produkt

Alla kosmetiska produkter måste kunna användas korrekt. För att honungsmask ska kunna ge fler fördelar behöver du:

 • Applicera den endast på rena och litet handdukstorkade lockar;
 • Resultatet av förfarandet blir effektivare om man efter att ha lagt pengarna på sig en plastpåse på huvudet och en varm halsduk är knuten över den.
 • Om receptbelagda medok måste lösas i vatten, bör temperaturen inte vara högre än 37 °. Hög temperatur är inte bara skadlig för goda egenskaper, men gör det också giftigt.

Näringsämnen och stärkande blandningar

Det finns många olika metoder för att använda honung för hår. Han ger fördelar även utan tillsats av hjälpämnen och är huvudkomponenten i alla recept. Men det finns ett viktigt villkor - produkten måste vara naturlig.

Recept 1

Detta är det enklaste sättet att mata håret med vitaminer och mikroelement. På ett vattenbad värm upp några matskedar av din favorit delikatesse och gnid försiktigt in i huden på huvudet och sedan försiktigt "honung" palmer för att lösa krullarna från krona till spets. Skölj efter 10-15 minuter med varmt vatten. Du behöver inte använda schampo, honung ger inte bara näring, men rensar också lockar. Och i slutet rekommenderas torra hår att sköljas med kamomillbuljong och oljigt i vatten med en tesked citronsaft. Du kan göra denna procedur en gång i veckan.

Recept 2

Torra och splittrade hår kan reanimeras genom att lägga till äggulor. För att göra detta, blanda 3 matskedar honung med två äggulor och jämnt fördela blandningen genom hela huvudet. Efter 20-25 minuter avlägsnar du isoleringsplattan, masserar rötterna lite och tvättar av masken. För större effekt kan du lägga till några droppar aloeolja till blandningen och skölja lockar i buljonger av läkning av örter. Efter en månad med regelbunden användning av det här verktyget, kommer håret att glädjas åt ett hälsosamt och välskött utseende.

Recept 3

Använd honung för fet hår är bäst i kombination med citronsaft. Acid tar bort överflödigt fett från hårbotten, och Medoc stärker och lever lök. Grundregeln för att använda en mask är att strikt följa tidsramen för proceduren. Citron hänvisar till aggressiva ämnen och om det inte avlägsnas i tid, kan den känsliga huden på huvudet lida.

Bland i en skål två matskedar varm honung med 50 gram citronsaft. Den resulterande blandningen användes på två sätt:

 1. bara på rötterna, om, med ett ständigt glänsande huvud, spetsarna på krullarna förblir torra;
 2. helt full längd om oljigt helt hår.

I båda fallen skölj blandningen och skölj huvudet med varmt vatten och citron efter 25-30 minuter. Detta recept gör det möjligt för flera dagar att gå med vackert flytande lockar och inte samla dem i svansen på andra dagen efter tvätt.

Recept 4

Honungsmask för hår hemma kan användas istället för vanligt schampo. För att göra detta måste du först förbereda en blandning av tre skedar yoghurt och en sked torr senap. Konsistensen av blandningen borde vara som den tjocka gräddfilen. Sedan introducera gradvis en äggula, en tesked honung och en sked olivolja.

Masken appliceras i 10 minuter längs hela längden av locken, lägger på förpackningen och täcker huvudet med en scarf. Tvätta av, som alltid, med varmt rinnande vatten. Tack vare en sådan naturlig "schampo" blir krullarna mindre feta, sluta falla ut, bli mjuka och lätta.

Växthastighetsmaskor

Den naturliga masken för hårtillväxt med honung bidrar till obehaglig förstärkning av glödlamporna och gör krökorna mycket snabbare. Detta recept sparar perfekt situationen vid misslyckad frisättning. På två månader ökar kullarnas längd med 7-10 cm. Dess enda minus är den inte mycket trevliga doften av den terapeutiska blandningen.

På en rivare eller med en blender högg en medellök. Gnugga vattnet genom en fin sikta och lägg till två matskedar honung i den. Så att håret inte har lökaroma före förfarandet applicerar de några droppar av din favoritfärgad olja. Först gnidas blandningen i rötterna och fördelas sedan noggrant genom hela håret. På huvudet måste du först sätta på paketet och sedan en varm scarf. Skölj blandningen efter 45-60 minuter och skölj huvudet med vatten och en bit.

senap

Med hjälp av senap ökar blodflödet och hårlöken "väcker", och honungskomponenterna matar dem med användbara ämnen. För matlagning måste du lösa en matsked torr senap i vatten eller mjölk, tillsätt äggula och två skedar honung till vattnet. Du kan bara använda blandningen för rötterna, eftersom det torkar curls mycket mycket. Innan proceduren startas är det nödvändigt att applicera olja på spetsarna. Maskens varaktighet är inte mer än 15-20 minuter.

konjak

Detta recept kom till oss från gamla medicinska böcker. Dess effekt på håret är bara otroligt. Det blir mer magnifikt för ögonen, förvärvar glans och silke, och tillväxten accelereras flera gånger. Ingredienser: äggula, 2 matskedar honung och 1 tesked brandy. Applicera produkten på hela längden och rötterna och massera sedan huvudet omslaget i 25-30 minuter.

Levande öl eller jäst

Oöverträffade egenskaper honung för hår kan förbättras med levande (inte pastöriserad) öl. För att göra detta måste du göra honungsmuskelmassa, värma det lite och applicera det i en halvtimme över hela längden på lockar. Innan sköljning, för att förbättra ingrediensernas funktion, rekommenderas att massera huden. Denna procedur kommer att säkerställa hårets skönhet, styrka och glans, och på grund av den snabba tillväxten måste man ofta gå och se frisören.

Samma resultat kan uppnås genom att använda levande jäst istället för öl. Svampen hjälper förening att penetrera djupt in i varje hår och närma sig styrka och hälsa. Enligt många kvinnor kan en sådan mask lätt konkurrera med förfaranden i dyra skönhetssalonger. Och detta gäller endast effektivitet, men priset blir mycket lägre.

Levande jäst (1 msk. L.) Måste krossas och blandas med mjölk till pasta. Lägg sedan till honung och lämna i 30-40 minuter på en varm plats. Masken varar 50-60 minuter.

Hår Brightening Föreningar

Honungsprocedurer på ett hårhår kan inte bara stärka och läka det, men lätta det också med flera toner. Det här sättet att byta skugga är det säkraste av alla. För detta behöver du:

 • Tvätta huvudet med din favorit shampoo på kvällen efter att ha tillsatt en kvart tesked sodavatten;
 • våt krullarna väl med en handduk och applicera varm honung på dem
 • sätt på en påse eller simma keps, linda en varm scarf och lämna över natten;
 • morgon tvätta av.

För att lätta de blonda krullarna kan du använda ett annat recept. Först måste du förbereda en blandning: 100 ml vatten, 100 gram honung (bäst lämpad från akacia), 1 msk. l. torr kanel och 1 msk. l. olivolja. Applicera färgen över hela längden med en pensel och lämna i minst en timme. Detta sätt att bli lättare är väldigt mildt och det kommer inte att förändra hårets färg drastiskt, men bara med 2-3 toner.

Brunetter och brunhåriga kvinnor kan lägga ljusstyrka till sin naturliga färg, med hjälp av färgämnena hos granatäpplen. I honung-äggblandningen måste du lägga till nypressad granatäpplejuice i förhållandet 1: 1: 3. Först maskeras masken in i rötterna och fördelas sedan över hela längden och lämnas för näring under 30 minuter. Denna procedur kan utföras två gånger i veckan. Glitter, ljusstyrka och skönhet efter att den är garanterad.

Att använda honungsbehandlingar för hår hemma är väldigt enkelt och enkelt. Du kan ändra ingredienserna, uppfinna dina egna recept. Huvudregeln - alla produkter måste vara av hög kvalitet och naturligt.

Hårmaskar med honung

Enligt sin vitamin-mineralkomposition, liknar honung mänskligt blod, det har allt som kroppen behöver för energi och hälsa. De härdande egenskaperna hos denna biodlingsprodukt är allmänt kända. Den används i kosmetologi, särskilt för skötsel av krullar. Hårmaskar med honung används för att stärka strängarna och förbättra tillståndet för epidermis. Spektrumet av deras åtgärder expanderar på grund av införandet av andra komponenter som är värdefulla i sina egenskaper, men mycket tillgängliga.

Fördelarna med honung för hår

Låt oss försöka lista ut exakt vilken effekt honung, och i synnerhet de viktigaste delarna i dess sammansättning, på villkoret av håret och hårbotten.

 • Fruktos och glukos, som förekommer i honung, hjälper till att återställa hårets axelstruktur, gör krullarna mjukare och mer elastiska och återvänder till dem. Detta är särskilt sant efter färgning och lätta hår.
 • Riboflavin har en positiv effekt på epidermis, som reglerar arbetet med talgkörtlarna. Det hjälper till att förhindra mjäll, förbättra hårbotten, minska fet hår på rötterna. Samtidigt torkar inte spetsen av strängarna, utan tvärtom fuktar. Den här egenskapen av honung kommer att tilltala ägare av lockar, torra och utskurna vid tipsen, feta vid rötterna.
 • Vitamin PP har en positiv effekt på det naturliga pigmentets tillstånd, så att du kan spara den naturliga hårfärgen. På grund av att honung innehåller det i ganska stora mängder, hjälper honungsmaskar att undvika tidigt grått hår, ta hand om de målade krullarna, så att de förbli ljusa och glänsande under lång tid.
 • Vitamin B5 närmar sig hårrötterna, så att de blir starka och elastiska, blir bättre.
 • Vitamin B6, som är rikt på honung, är känd för sin förmåga att motstå stress. Det hjälper lockar motstå de negativa effekterna av miljön, för att inte förlora fukt. Kalium har en liknande egenskap. Tack vare de fuktgivande egenskaperna bidrar honungen till att bekämpa torra och spröda strängar och hjälper till att bli av med torr seborré.
 • Folsyra har en positiv effekt på hårväxten och intensifierar processen med celldelning.

Tillsammans gör dessa och andra element det möjligt att uppnå tre mål. För det första ger de hår från rötterna, stärker det och påskyndar tillväxten. För det andra hjälper honungen till att återställa hårstrukturen hela sin längd, så att krullarna blir släta och glänsande. För det tredje har honungsmaskar en positiv effekt på tillståndet av epidermis, vilket eliminerar mjäll.

Vi behöver veta om en annan egendom av honung - förmågan att lätta krullarna. I växelverkan av honung med några andra ämnen kan denna egenskap öka. På grund av detta är masker med honung mest användbara för blondiner. Ingefära måste vara förberedd för det faktum att deras lockar blir ljusare och mer känslig guldfärg. Mörkhåriga tjejer honungsmaskar bör användas med försiktighet, inte applicera dem ofta och minska tiden för exponering för lockar.

Funktioner av användningen av honungsmaskar

Honung är en av de mest allergifria produkterna. Negativa reaktioner i kroppen kan också orsakas av extern användning. I detta avseende måste du kontrollera hur din hud bär produkten innan du gör en honungsmask. För att göra detta, i 15 minuter, applicera lite honung på din handled. Vid irritation, rodnad, klåda eller brännande, tvätta produkten och sluta använda masken. Om det inte hänt något dåligt med huden, kan honung också användas för hårvård.

För att kombinera honung med andra komponenter är det nödvändigt att det är flytande. Om det har förtjockats måste det smältas. Detta kan bara göras i ett vattenbad, annars kommer honungen att förlora några av dess användbara egenskaper.

Honungsmaskar appliceras endast för att rengöra håret. Detta blir enklare om krullarna fortfarande är våta.

Vid applicering av masker bör särskild uppmärksamhet ägnas åt rötterna och hårbotten. När allt kommer omkring är honungens huvuduppgift att närma krullarna med användbara ämnen, och näring börjar från rötterna, mer exakt, även från hårsäckar.

För bättre påverkan, rekommenderas det att du sätter på ett huvud med en varm handduk, halsduk eller halsduk över en plastfilm. Detta skapar effekten av bastun, porerna expanderar och näringsämnen tränger igenom epidermis bättre. Det är lämpligt att byta ut filmen med ett cellofantlock, sådana produkter släpps för att skydda håret medan du dricker.

Den rekommenderade exponeringstiden för honungsmaskar varierar från 20 minuter till flera timmar, vissa kan lämnas över natten. Det beror helt och hållet på resten av ingredienserna i masken. För att inte skada dig själv bör du inte överstiga den tid som anges i anvisningarna för exponering för masken.

Fuktgivande honungsmask

 • honung - en matsked
 • kycklingägg - en;
 • olivolja - en matsked.
 • Smälta honungen.
 • Separera äggula från proteinet.
 • Blanda äggula, honung och smör.

Verktyget ger näring och fuktar krullarna, varefter de blir elastiska och elastiska, mjuka och behagliga för beröringen. Slöta och torra trådar efter applicering av masken som om de kommer till liv. Speciellt märkbar kommer att bli effekten om du applicerar en mask på kvällen, lämna den på huvudet tills morgonen och tvätta det med varmt vatten med shampoo bara på morgonen. Det är sant att för dem som har fet hår, är det fortfarande inte nödvändigt att lämna masken på natten - bara håll den på huvudet i ett par timmar.

Nourishing mask med honung

 • bakningsjäst - 50 g;
 • mjölk - en halv kopp;
 • honung - två stora skedar.
 • Värm mjölken och lös upp jästen i den.
 • Smälta honungen och kombinera med jästen, blanda väl, så att massan är homogen.

Applicera en mask, helst varm, försiktigt gnugga i hårbotten. Jäst förbättrar honungens näringsmässiga egenskaper och sätter hårsäckarna i sig med användbara ämnen. Som ett resultat blir håret starkt, elastiskt, mindre faller ut. Den optimala exponeringstiden för masken är från en timme till en och en halv timme. Efter det tvättas av med schampo vatten.

Firande honung cognac mask

 • Cognac - en matsked
 • kycklingägg - en;
 • honung - dessertsked.
 • Smälta honungen.
 • Separera äggula från albumen, gnid försiktigt gyllan med honungen.
 • Tillsätt cognac, rör om.

Före användning kan masken upphettas något i ett vattenbad. På grund av närvaron av brandy i det, kommer de fördelaktiga elementen från honung och ägg absorberas bättre, eftersom alkohol ger upphov till uppvärmningseffekt. Detta kommer att stärka krökorna. Håll masken på huvudet i en halvtimme, men alltid under en hatt och en handduk - utan isolering blir resultatet ganska obetydligt.

Honungsmask för håravfall

 • båge - ett huvud;
 • vitlök - en kryddnejlika
 • honung är en stor sked.
 • Krossa löken i en mixer.
 • Klem vitlök i lökvatten.
 • Smält honungen och blanda med den resulterande massan.

En sådan mask appliceras endast på hårrötterna, det är ingen mening att fördela den över hela längden, speciellt sedan då blir det svårare att tvätta det. Värm huvudet och vänta i 20 minuter. Om bränningen är svag kan du sitta med en mask i ytterligare 10 minuter. Om bakningen är stark nog, begränsa dig till minsta exponeringstid för masken. Masken stimulerar väl blodcirkulationen i epidermis, så att hårsäckens näring förbättras. Från lök, vitlök och honung får de många användbara ämnen. Det förbättrar sina försörjningsförhållanden, stärker krullarna och stoppar förlusten. Masken rekommenderas för behandling av alopeci, men kan även användas som förebyggande åtgärd.

Senap-honungsmask för hårväxt

 • senap (i pulver) - en matsked
 • vatten -? glas;
 • honung - dessertsked
 • burdock olja - en matsked
 • kycklingägg - en.
 • Lös senap med varmt vatten för att bilda en homogen massa.
 • Separera äggula från albumen, kombinera äggula med senap, gnugga väl.
 • Smält honungen och lägg den till ägg-senapsmassan, häll i oljan, blanda allt bra.

På grund av den lokala irriterande egenskapen hos senapspulver kommer blodcirkulationen i huden att öka, speciellt om du värmer huvudet. Som ett resultat kommer näringsämnena från honung och äggula att komma in i hårsäckarna i större kvantiteter. Dessutom kommer folliklarna få mer syre. Allt detta tillsammans kommer att stärka krullarna och påskynda deras tillväxt. Med regelbunden användning av masken på huvudet syns prickigt "igelkott" - det betyder att masken har väckt de "sovande" folliklarna. Så som ett resultat av att använda masken blir håret märkbart tjockare. Håll masken på håret i 15 till 30 minuter beroende på känslorna. Applicera kurser på 5-10 sessioner med en paus mellan sessioner på 7-10 dagar. Viktigt: Produkten är avsedd för applicering på hårbotten och hårrötterna - använd inte på krullarna, annars kommer de att bli torra och spröda.

Ölmask med honung för fluffiness i håret

 • icke-pasteuriserad öl - en halv kopp;
 • honung - två stora skedar.
 • Smält honung i ett vattenbad.
 • Utan att avlägsna från vattenbadet, häll öl i honungen.
 • Rör om tills honungen är helt upplöst i öl, varefter kompositionen kan avlägsnas från vattenbadet.

Applicera en varm mask, applicera på håret längs hela sin längd. Håll verktyget på håret under en kort stund, i kvart om en timme, även om det inte kommer någon skada vid en längre exponering. Bara 15 minuter räcker för att masken ska ha den förväntade effekten på trådarna - vilket gör dem mjuka, fluffiga, fluffiga. Det rekommenderas att använda medel efter varje tvättning av huvudet. Det är för själen och ägarna av hårt och orubbligt hår och ägarna av smala krullar.

Honungsmask för hårglans

 • Aloe - 2 lämnar;
 • honung - dessertsked
 • mandelolja - dessertsked
 • kycklingägg - en.
 • Kram saften från löv av aloe.
 • Smält honungen och blanda den med smör.
 • Separera äggula från proteinet, blanda i honung-oljeblandningen.
 • Tillsätt aloejuice i blandningen, blanda väl.

Mask rekommenderas att appliceras på rötterna och lockarna längs hela sin längd. Den har en fuktgivande och uppfriskande effekt på dem, ger krusarna en levande glans. Dessutom har det en fördelaktig effekt på hårbotten. Den rekommenderade exponeringstiden för masken är en halvtimme, men effekten kommer att märkas, även om denna tid är halverad.

Mask för färgat hår

 • honung - två matskedar;
 • granatäpple - en.
 • Skala granatäpplen, pressa saften från sina bär.
 • Smälta honungen och kombinera med granatäpplejuice, blanda väl.

Efter att ha färgat håret vill du att krullarna bibehåller färgmättnad och hälsosam glans så länge som möjligt. Masken av honung och granatäpplejuice hjälper till att uppnå detta mål. Applicera den över hela längden av trådarna i en halvtimme. Masken är lämplig för dem som färgade håret i olika nyanser av rött.

Mask för blekt hår

 • honung - en matsked
 • en citron är en.
 • Kram saften från citronen.
 • Värm honungen i ett vattenbad och mixa med citronsaft.

Masken bryr sig om håret, ger det en glans och en trevlig gyllene nyans. Kan användas för att lätta brunt hår. Det är nödvändigt att hålla det på håret i en halvtimme, om vi talar om vård och en och en halv timme - om du vill göra ditt hår lättare.

Naturliga honungshårsmaskar: fördelar, regler och resultat

Honungsmask för hår hjälper till att bli av med många problem med hår. Denna naturliga och användbara ingrediens gör att du kan återställa hårstyrkan, förbättra och bli av med slutna ändar.

Användbara egenskaper

Honung - den komponent som ger hår med fördelaktiga ämnen kommer att göra dem lydiga och friska. Bland de egenskaper som har en positiv effekt på håret kan identifieras:

 • löser problemet med splittrade ändar;
 • normaliserar talgkörtlarna;
 • ger hår mjukhet;
 • gör färgen ljusare;
 • eliminera mjäll och irritation
 • förhindrar håravfall
 • låter dig skydda håret och hårbotten från exponering för solljus;
 • reagera med olika komponenter, det lyser.

Sammansättningen av denna unika substans innehåller en ofattbar mängd näringsämnen och spårämnen, alla absorberas perfekt av kroppen och ger håret ett friskt utseende. Honungsmaskar passar alla, om det finns några problem i samband med håret. Du kan också använda dem för förebyggande åtgärder.

Kontraindikationer att använda

Honung har en stark allergiframkallande egenskap, så människor som inte tolererar det, är en sådan mask kontraindicerad. För att säkerställa att det inte finns någon allergi mot det är det nödvändigt att genomföra ett test. För att göra detta, lägg ett par droppar honung på armbågen och observera reaktionen. I avsaknad av en hudreaktion kan masken användas säkert.

Resultat efter ansökan

Med regelbunden applicering kan denna biprodukt på kort tid göra håret smidigt, stärka det, mätta med vitaminer, lätta på huden på de flesta problem, återställa elasticiteten. Den kan kombineras med andra användbara komponenter, vilket kommer att ge ytterligare effekt.

Sådana masker är gjorda av de tillgängliga komponenterna, det viktigaste är att endast använda naturliga ingredienser i deras komposition.

Regler för förberedelse och användning

Så att masken inte förlorar sina användbara egenskaper, måste du följa vissa regler när du applicerar den:

 • Innan honung läggs till masken måste resten av komponenterna upphettas till en behaglig temperatur. Om tillåten uppvärmning överskrids med 39 ° C kommer de fördelaktiga egenskaperna hos många komponenter att kollapsa och det kommer ingen fördel;
 • Det är omöjligt att förbereda masken i flera dagar i förväg, det är viktigt att endast använda färska ingredienser i beredningen.
 • håret ska vara rent och lätt fuktat
 • hålla inte mer än 60 minuter;
 • För att fixa effekten av masken, måste du sätta på huvudet med en handduk medan den appliceras;
 • Efter applicering av masken rekommenderas att skölja håret med ört avkok av kamomill och nässla;
 • Varaktigheten av kursen är högst 30 dagar, och ansökningsfrekvensen är två gånger i veckan.

Maskrecept

För normalt hår

Det klassiska receptet innehåller direkt honung, som tidigare förts till ett flytande tillstånd. Denna komposition appliceras längs hela längden av håret.

Separat intensivt slå äggula med 2 matskedar honung, gradvis hälla i lite mörk öl. Till slut borde det bli mycket som gräddfil.

För torrt hår

Äggula blandad med 1 tsk. aloe juice, lägga till dem 1 msk. honung och 2 msk. basolja (du kan ta avokadoolja, ricinus eller burdock).

Ingredienser: 2 äggulor, 2 msk. burdock olja, 1 tsk honung, 2 vitlöksklyftor, 1 msk gräddfil.
Haka vitlök, tillsätt vätskekomponenter till det, blanda allt, använd som en mask.

För oljigt hår

Ingredienser: 1 tsk honung, 1 tsk citronsaft, juice från två blad av aloe, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk. lecitin. För att få honung i flytande tillstånd, för detta ändamål är det nödvändigt att värma det, häll i citronsaft, tillsätt hackad vitlök, aloejuice och lecitin.

Firming mask

Ingredienser: 1 msk. honung, juice 1 granatäpple.
Kram saften ut från granatäpplen och blanda med smält honung. Det är viktigt att endast använda färsk juice.

Ingredienser: 1 lök, 1 msk. honung.
Häll löken till en grötig blandning, mixa med löken.

Blandningen måste gnidas in i huden. För att avlägsna löklukten kan du skölja med vatten med ättika.

Att ljusna

Ingredienser: 1 msk. olivolja, 1 msk kanelpulver, ½ kopp honung, ½ kopp vatten.
Komponenterna blandade sig för att sätta på hela hårets längd. Wrap huvudet med en film.

Ingredienser: 1 msk. honung, läsk vid toppen av en tesked.
Lägg till läsk till schampo. Denna komposition sköljer huvudet. Smält därefter honungen i förväg för att applicera på håret och lämna över natten.

Nourishing mask

Ingredienser: Blanda i samma proportioner honung och olivolja.
Applicera på hår, skölj med schampo.

Från splittrade ändar

Ingredienser: i lika stora proportioner ta lecitin och honung, behöver olivolja 2 gånger mer. Blanda komponenter, applicera en mask längs hela längden, wrap huvudet med en film

Ingredienser: 2 msk. Älskling, 1 msk. äppelcidervinäger, 1 msk. mandelolja.
Alla blanda, applicera. Täck håret med en omslag.

Mask för att återställa skört hår

Ingredienser: 2 ägg, 2 msk. Älskling, 6 droppar aloejuice, 1 msk. mjölk.
Ta med huvudämnet i flytande tillstånd, blanda med ägg och smula gradvis. Tillsätt juice och mjölk

Från yellowness

K 2 msk. honung lägger till 2 msk. citronsaft, applicera på hår.

Med avokado

½ avokado knåd, blanda med 1 tsk. honung och 5 droppar orange eterisk olja. Applicera på hår från krona till spets.

Senapsmask för tillväxt

Senapspulver för att lösa upp med vatten för att få en tjock gröt, tillsätt 1 tsk. honung och 1 äggula. Applicera på hårbotten. För att bli av med mjäll samtidigt kan lavendelolja appliceras på håret längs hela längden.

Mask för densitet

Ingredienser: 2 msk. torr lera (om håret är ljust, måste du bara använda vit, i andra fall någon vilja göra), 1 kopp kefir, 1 msk. honung, 1 ägg.
Torka lera med vatten, tillsätt förvärmd kefir till den, rör om ett rå ägg och smält honung.

Från att falla ut

Hök 1 vitlöksklyfta och 1 lök med en mixer, tillsätt 1 msk till dem. honung.

Med konjak

Blandad 1 tsk. Älskling, 1 msk. brandy, 1 äggula och appliceras på hårbotten.

Med kefir

Ingredienser: 2 msk. honung, senapspulver - 2 matskedar, 3 matskedar. kefir, 6 droppar rosmarinolja. Alla ämnen blandas, appliceras över hela längden.

Kockolja

2 msk olja av burdock, honung och mjölk blanda med varandra i en mängd 2 msk. vardera, fördela hela längden.

Med ricinolja

Anslut 4 msk. Castorolja och 1,5 msk. älskling, applicera på hår. En sådan mask kommer att stärka dem väl.

Med olivolja

Ingredienser: 1 banan, 3 msk. mjölk och honung, 5 msk. olivolja, 1 ägg.
Mala en banan med en mixer, tillsätt resten av ingredienserna. Denna mask ska appliceras på torrt hår.

Med kanel

Blanda 1 tsk. kanelpulver, 2 msk. honung och applicera på hår.

Med jäst

I 2 msk. Mjölk utspädd 2 UF. jästpulver, tillsätt sedan 1 msk. honung.

Alla masker hjälper till att uppnå önskat resultat på kort tid. Tillgången till alla komponenter och enkel förberedelse gör honungsmasken en av de mest

Nourishing, fuktgivande och ljusande hår maskerar med honung

Många känner till honung som en god och hälsosam produkt. Det används vanligtvis för behandling av förkylning och för kulinariska ändamål. Och bara några är medvetna om dess användning som kosmetik för hår.

Honungsmaskar har närande, fuktgivande, helande, stärkande, återbildande och omtänksamma egenskaper. För dem som har försökt sin underbara handling på sig själva blir den älskad.

Traditionell medicin rekommenderas en grupp recept baserat på denna söta produkt. Honung är en biogen stimulator i kombination med andra komponenter som förbättrar hårets struktur.

Användbara egenskaper hos masker på honung

Honungsmaskar är olika och är avsedda för olika ändamål. De härdas, förstärks från förlust, återfuktar och närnar sig. Frisyr medan du blir tjockare och starkare.

terapeutisk

Masker har en helande effekt. Sammansättningen av honung innehåller näringsämnen som, när de tränger in i hårlinjen, börjar aktivt påverka det, utföra sin funktion:

 1. Fruktos - för att reparera skador.
 2. Glukos - för jämnhet och silkighet.
 3. Riboflavin - för att hydrera delade ändar. Normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna.
 4. Niacinsyra - för en mättad nyans. Varnar grå hår
 5. Pantotensyra - verkar för att stärka rötterna.
 6. Pyridoxin - hjälper till att bekämpa mjäll. Fuktar överdriven krullar.
 7. Folsyra - för att öka längden på trådarna.
 8. Askorbinsyra - förbättring av mikrocirkulationen.
 9. Kalium - för hydrering.
 10. Järn - för att förbättra blodtillförseln.

Honungshårsmask för behandling:

 • senap;
 • honung;
 • äggula
 • oljan.
Honung och senap hårmask

Alla komponenter tas på en matsked. Tillsätt äggula. Massan blandas och appliceras på trådarna. Huvudet måste vikas upp så att det var varmt under huven. När 50 minuter har passerat måste allt tvättas bort. Vattnet ska vara varmt.

Strukturen innehåller ytterligare komponenter för att hjälpa terapeutiska effekter. De är lätta att laga hemma. De hjälper till att bli av med problem och göra håret friskt, glänsande och tjockt utan att använda kemi.

Tips! För att uppnå effekten rekommenderas masken att göra regelbundet. De bör vara nyberedda, och huvudet ska vikas med en handduk.

förstärkning

Varför börjar håret falla ut? Det finns många orsaker till detta fenomen. För det första påverkar det kroppens tillstånd, brist på vitaminer, vissa sjukdomar, såväl vår humör som miljöpåverkan.

Ärftliga skäl. En av orsakerna är ärftlighet. Det är nödvändigt att kontakta en kosmetolog som kommer att råda dig att lösa detta problem med några hemmetoder och mediciner.

Om inte nog:

 • vitamin A - det är ansvarigt för återhämtning och elasticitet
 • E-vitamin - med brist på det är de tråkiga och ohälsosamma. Blodcirkulationen är nedsatt
 • vitaminer i grupp B - manifesterad i håravfall, färgen blir matt, livlös;
 • C-vitamin - med sin brist kollapsar hårlampan och järn absorberas dåligt.
 • mikrodelar av zink och koppar - om de saknas kommer gråstrålar och bala fläckar att dyka upp;
 • molybden - regenereringsprocessen saktar ner;
 • kisel och svavel - utan att de förlorar sin styrka och elasticitet.

För att eliminera bristen på vitaminer behöver du äta rätt, äta vitamin, komplexa droger. Utöver detta, använd en läkningsmask.

Firande hårmask med honung och lök

Stressiga orsaker. Hår börjar falla ut en månad efter en svår stressig situation, så orsakerna till detta fenomen är inte alltid tydliga.

Graviditet. Under graviditeten ökar eller sänker hormonnivåerna. Detta är vanligtvis associerat med östrogen. Efter att ha födt faller den kraftigt och de börjar tunna.

Rökare. När man röker i kroppen går vitaminer och mikroelement bort. De blekna och falla ut.

Felaktig kost och lågt vätskeintag.

Mekanisk skada. De verkar om du tvättar ditt hår felaktigt, bär inte en hatt i kylan, såväl som en kam som inte är korrekt vald.

Färgning och perming, blåstorkning. Allt detta har negativ påverkan på staten. De blir torrare. Spetsarna i håret är splittrade och brutna. De blir tråkiga i färg.

Det finns olika metoder för förstärkning, men användningen av masker som är tillverkade hemma är lika effektiv som salongprocedurer.

Honungsmask för att stärka håret: rista en riven lök. Lägg till några skedar av naturlig honung till den. Rör om.

Gnid in i rötterna. Blötlägg i en halvtimme och skölj sedan med kallt vatten. För att eliminera lukten av lök, lägg till någon essentiell olja. Om du har torrt hår, lägg sedan till några droppar olivolja eller burdock till blandningen.

näringsämnen

Näringsrika masker med tillsats av honung har många positiva egenskaper:

 • förbättra utseendet;
 • är mättade med mikroelement och vitaminer;
 • hårfollikel härdar;
 • minskad hårdhet;
 • påverka den friska glansen och pompen.

Näringsrik mask med honung och kefir: 100 gram kefir blandas med en sked vegetabilisk olja (burk eller oliv) och en sked av högkvalitativ honung.

Massan appliceras på trådarna längs hela längden. Den är täckt med en polyetenlock och lindad med en handduk. Efter tvättning i en halvtimma, skölj med kallt vatten.

Nourishing hår maskerar med honung och kefir

För snabb tillväxt

Om håret växer långsamt, applicera sedan en mask med senapspulver. På grund av dess uppvärmningsegenskaper ökar blodcirkulationen och därmed främjar cellförnyelse.

Hårväxtmask med senap och honung.

 • 1 bord. sked torr senap;
 • 1 te sked av naturlig honung;
 • äggula
 • vegetabilisk olja (oliv eller burk).

Blanda senap med flytande tills gräddig. Sätt i ett vattenbad och tillsätt honung och äggula.

Massa gnugga i rötterna. Strands fettbalsam. Blötlägg i en timme och skölj med kallt vatten. För större effekt, byt vätskan med kefir, yoghurt eller mjölk.

Du kanske är intresserad av följande artiklar om ämnet honung:

För oljigt hår

Hår med en oljig glans ser fult och hänger istappar. Honungsmaskar kan justera reglering av talgkörtlarna.

Mask för fettigt hår.

I porslinskivor blandade: 1 bord. sked av högkvalitativ honung, 1 bord. sked av aloe leaf och 1 bord. sked citronsaft. Tillsätt 2 pundade vitlöksklyftor till massan.

Lägg det på trådarna och linda det med en handduk. Efter en halvtimma tvättas med kallt vatten.

Tips! Skölj håret efter masken endast med varmt vatten.

Mask med honung och aloe för fet hår

ljusn

Det faktum att den här söta produkten kan lätta håret, få personer vet. Men av kvinnor i Ryssland har denna metod använts länge. Från det blir strängar inte bara lättare, men också hårrödorna matas.

För att lätta trådar, använd två alternativ.

1: a alternativet.

För honom måste du hålla ditt hår rent. Tvätta dem med en fjärdedel av en tesked soda. Sedan sprida på dem varm älskling. Sätt en hatt på huvudet från påsen och linda den med något isolerat.

2 sätt.

Ta rabarberrot i en mängd av 30 gram, häll ½ liter vinäger och kokt ca 10 minuter. Kalendula och kamomill tillsätts till denna blandning. Tar 20 gr. Krympt juice från två citroner. Kokas i ytterligare 5 minuter.

Blandningen kyles och 50 gram acacia honung, 50 gram alkohol och 50 gram citronsaft tillsätts till den.

För att lätta strängerna spädas avkok i mängden av en matsked i en liter vatten och sköljs med en lösning efter tvättning. För en mörk hårsökning appliceras på natten.

För att öka volymen

Komplexa masker med tillsats av honung ger inte bara pomp, men bidrar också till deras förbättring.

Honungsmask för hårvolym:

 • 2 bord. skedar av naturlig honung;
 • 1 bord. skedar av olja ricinolja;
 • 1 bord. skedar av kanelpulver.

Ingredienser omrörs i en porslinskål. Smurt på strängar. Ställ i 50 minuter. Sedan tvättas i en varm dusch.

Masker för att öka volymen av hår med honung och kanel

moisturizers

Masker för fuktgivande hår bör göras inte bara på sommaren, men också på vintern. De upprätthåller hårets vattenbalans och ger dem glans och jämnhet. De skyddar mot miljöpåverkan och gör dem lydiga.

Fuktgivande mask med honung.

Blanda i porslin 2 tsk honung, 2 msk. l burdock olja, 2 äggulor.

Slå på äggulorna innan du lagar mat. Olja blandad med honung. Äggulor blandas i denna blandning. Massspridning på strängarna.

Stäng locket från förpackningen. Top wrap något isolerat. Skölj med kallt vatten efter 40 minuter.

Kontra

Det är nödvändigt att vara försiktig med sjukdomar i diabetes, bronkial astma, diatese.

Tips! Om du har kristalliserat honung, måste du smälta i ett vattenbad innan du använder det.

Receptar honungsmaskar för hår med ägg, brandy och burdock olja

Med äggula

Populära recept för hårmaskor, tack vare att curls blir tjocka, fluffiga och glänsande. Varje kvinna drömmar om vackra lockar. Hårmaskor med tillsats av honung och andra aktiva och användbara komponenter kommer att hjälpa till i detta.

Recept 1. Med burdock olja:

 • naturlig honung - 1 bord. sked;
 • äggula - 2 st;
 • burdock oil - 3 table. sked.
 • slå äggulor i Kina;
 • lägg till honung och burdock olja;
 • blanda allt i en massa;
 • värm blandningen i ett vattenbad;
 • lägg på lock och håll i 30 minuter;
 • skölj med kallt vatten, använd schampo.
Hårmask med honung och äggula

Recept 2. Med olivolja.

 • 3 cha. skedar - högkvalitativ honung;
 • 1-2 stycken - äggula;
 • 3 cha. skedar av olivolja.
 • blanda mat i en skål;
 • sätta på krullar;
 • gör en hatt ur väskan och sätt på den, värm den uppifrån;
 • håll i denna form i 30 minuter;
 • Tvätta allt för att rengöra tillståndet med shampoo.

Recept 3. Med öl och banan.

 • 1 st - banan;
 • 1 st - äggula;
 • 1 msk. jag älskling
 • 0,5 blir en öl.
 • På ett vattenbad blandas alla komponenter till en homogen massa;
 • appliceras på hår
 • vikla i 1 timme.
 • tvätta med varmt vatten och schampo.

Recept 4. Med konjak.

 • 1 msk. l - konjak;
 • 1 tsk - honung;
 • 1 st - äggula.
 • äggulan pundas med flytande honung;
 • brandy läggs till
 • blandningen gnids i hårrötterna och fördelas över hela längden;
 • inslagna med film och handduk;
 • åldrat i minst 30 minuter;
 • tvättas med varmt vatten.
Hårmask med honung, äggula och brandy

Med kanel

Recept 1. Kanel med honung (lightening).

 • 100 gr - hårbalsam;
 • 2 msk. jag - älskling
 • 15 gr - kanel.
 • Blanda i en glasbehållare tills den är jämn;
 • Applicera blandningen för att torka obehandlat hår;
 • Vik upp med en film och en handduk;
 • vänta 30 minuter (för större effekt kan du hålla mer än 4 timmar);
 • skölj med varmt vatten.

Recept 2. Med kefir och kanel.

 • 200 ml - kefir;
 • 1 st - äggula;
 • 5 gram - kanel.
 • värm kefir till rumstemperatur;
 • Blanda alla ingredienser;
 • gnugga masken i hårrötterna och fördela dem över hela längden;
 • vikla i folie och handduk;
 • vänta 1 timme;
 • skölj med varmt vatten med hjälp av schampo.

För att ha en lyxig frisyr, bör du ta hand om henne. Att hjälpa till - hemlagade hårmaskor som är lätta att förbereda. De är lätta att använda, och håret blir fluffigt, glänsande och hälsosamt.

Enkla hårmaskar med honung

Honung är en unik produkt av naturligt ursprung, det har inte bara en trevlig smak, men också en mängd användbara egenskaper. Människor har länge använt den helande kraften som är gömd i honung. Inklusive kvinnor började använda honung för sig själv.

Honung är en unik produkt av naturligt ursprung, det har inte bara en trevlig smak, men också en mängd användbara egenskaper. Människor har länge använt den helande kraften som är gömd i honung. Inklusive kvinnor började använda honung för sina kosmetiska förfaranden. En hårmask med honung har blivit ett mycket bra botemedel, det förhindrar bräckligheten av krullar, deras slöhet och ömhet, och dess väsentliga fördel är att den kan användas för alla typer av hår.

Fördelarna med honung i kosmetologi

Honung har använts under mycket lång tid. Med hjälp av honung uppnådde kvinnor perfekt vacker hud, tjockt hår etc. Honung kan användas med andra naturliga ingredienser utan några problem. Honung är mycket rik på naturliga ingredienser och det är därför det är så användbart och dessutom är det också fullt absorberat i kroppen.

Efter procedurerna för masker med honung, förmodligen kommer mjäll att försvinna samtidigt. I honung, mycket vitaminer, mineraler, enzymer etc., kanske efter första användningen av masken med honung, kommer du att märka en positiv effekt på ditt hår.

Citron Honung Hår Mask

Endast två komponenter - honung och citron, och detta kommer att bidra till att stärka håret, medan förberedelsen tar inte mer än 5 minuter, och resultaten kommer omedelbart att märkas. Kram saften från citronen och tillsätt 60 g honung, blanda tills den är jämn, applicera över hela längden. Håll masken i 15 minuter.

Mask för fettigt hår

Det tar 2 msk. honung och 2 äggulor. Denna massa gnids med lätta massageförflyttningar i hårbotten. Det rekommenderas att applicera blandningen på kvällen före sänggåendet och tvätta den på morgonen.

För torrt hår

Honungsmask för hår hjälper också till att lösa problem och torrt hår. För att förbereda nästa mask behöver du följande ingredienser: äggula, vitlöksaft, aloe, honung. Alla ingredienser måste vara i lika stora proportioner. När allt är grundligt blandat, applicera en blandning av masken på håret i en tredjedel av en timme.

För skört och skadat hår

För att förhindra, för att skydda håret från brådhet, snitt och annan skada, kan du göra speciella masker med ricinolja och honung. För 1 del honung behöver du ta 3 delar ricinolja. På hårmaskan för att stå emot minst en timme och skölj med schampo. Om håret är fet, så är proceduren upprepad varannan vecka, och om den är torr och spröd, då oftare.

Honungsmask för håravfall

Honung är löst och problemet med håravfall. En blandning av masker framställda av honung, två äggulor och burdockolja. Masken försiktigt gnuggar i hårbotten och lämnar i 40 minuter. Enligt erfarenhet av att använda, regelbundet använder denna mask, bör håret sluta falla ut efter bara några månader. Men om orsaken till håravfall är en inre sjukdom eller hormonella misslyckanden, då kommer receptet att vara värdelöst.

Hjälpte vitaminer med honung

Vitaminmasker med honung för hår behövs för personer som har överdriven sebumsekretion. På grund av detta kommer håret att lysa, eller tvärtom blir livlöst och sprött. Ofta bryts i ändarna, stratifieras och faller ofta ut. Även om du inte tvättar håret länge med torrt hår går problemet inte bort, eftersom det inte finns tillräckligt med fet fett.

Mask med cognac och honung

Det kommer att ta: en sked olivolja eller burdockolja, lägg till en sked äggula och en sked full av honung. Blanda blandningen och späd ut med brandy - 1 tsk före appliceringen. Blandningen appliceras på håret och varar 3 timmar.

Fet hårmask

Gör en mask regelbundet så att sebaceous körtlarna blir normaliserade och du blir av med den oljiga glansen. Så, med 60 g krita är det nödvändigt att blanda 2 kokta äggulor, applicera detta ämne mot rötterna, vilket gör massagerande rörelser. Masken är kvar för natten, och på morgonen är huvudet tvättat ordentligt och det är det.

"Hårmaskar med honung, hemlagade recept och tillämpningsregler"

5 kommentarer

Bee produkter med helande kraft, används även av våra avlägsna förfäder. Det är från dem att vi har lärt recepten av traditionell medicin, som hjälper till att behandla och förebygga många sjukdomar, återhämtning och vitalitet, normalisering av kroppsfunktioner och förbättrad immunitet.

Sedan antiken har honung också använts i sammansättningen av hemmet kosmetika för hud och hårvård. Tillsammans med naturliga oljor är det en av de mest populära och användbara komponenterna i sammansättningen av närande och fuktgivande ansikts- och hårmaskor.

Honung - Naturhälsobutik

Varför älskling kommer att vara användbart för ditt hår?

Den läckande kvaliteterna av honung bekräftas av modern medicin - det har verkligen unika egenskaper, bland vilka kan noteras:

 • antibakteriella;
 • antiinflammatoriska;
 • reparativ;
 • tonic;
 • anti-toxiska;
 • sårläkning;
 • antiviralt;
 • lugnande;
 • antioxidant;
 • immunmodulerande.

Användbara egenskaper honung för hår beror på dess rikaste komposition, inklusive många vitaminer, organiska och oorganiska syror, makro och mikrodelar, enzymer, aminosyror samt mineral och biologiskt aktiva substanser. Samtliga ovannämnda läkningsproblem gäller endast naturligt rå honung, som inte har utsatts för termisk eller annan teknisk bearbetning, innehåller inte konserveringsmedel och andra kemiska tillsatser.

Honung - nästan universell produkt. På huden har denna elixir av hälsa en mjukning och toning effekt, eliminerar flakning och torrhet. Honungmedel för ansiktet används för att bekämpa rynkor, åldersfläckar och fräknar.

Som en del av maskerna stimulerar honung hårväxten och förhindrar håravfall, stärker rötterna och närmar hårsäckarna, återställer vitaliteten till tråkiga, svaga och skadade strängar, eliminerar bräcklighet och är en effektiv fuktighetskräm.

Vilka hårmaskor med honung är lämpliga för?

Efter att ha väl valt kosmetiska kompositioner är det möjligt hemma att förbereda masker med honung för olika typer av hår, vilket kan eliminera många problem:

 1. Friskt hår blir starkare och tjockare, växer snabbare och ser välskötta ut.
 2. Försvagad - få nödvändiga näringsämnen, vitaminer och kommer att skyddas mot effekterna av negativa miljöfaktorer.
 3. Krullar skadade av frekvent färgning, perm och exponering för heta stylingprodukter kommer att återställa sin struktur.
 4. Svag, tunn och utsatt för håravfall honung kommer att ge näring och stärka rötterna.
 5. Mjuka strängar av denna produkt kommer att ge en frisk glans och vitalitet, från rötterna till spetsarna.
 6. Hårda och orubbliga lockar blir mjuka och släta, de blir enklare att kamma och stapla.
 7. Torrt och sprött hår får den nödvändiga fukten och återställer elasticiteten.

För varje typ av hår applicera sina egna recept, där honung kombineras med andra naturliga ingredienser. De förbättrar effekten av ansökan och bidrar till att uppnå ett bättre resultat. Nedan är de mest populära kompositionerna av masker med honung för hår, som har fått många positiva recensioner.

De bästa recepten för honungshårsmaskar

Det enklaste medlet för hårvård är flytande naturlig honung utspädd. Liksom alla masker, där den ingår, bör honung endast appliceras på rent, något fuktigt hår. Förtjockad produkt kan spädas ut med en liten mängd ljummet kokt vatten till önskad konsistens och smörj den låser från rot till spets.

Det är bättre om du använder en hemlagad kosmetisk lite varm. Honung bör dock värmas upp försiktigt och endast i ett vattenbad till en temperatur som inte får överstiga 35-37 grader. Annars kan det förlora dess läkning egenskaper. I maskernas sammansättning värms vanligtvis inte honung och naturliga oljor, innan de blandas med andra ingredienser. Förbered masker för en användning, omedelbart före användning.

Den resulterande masken är fördelad över hela längden av strängarna och ljusmassage rörelser rubbed i hårbotten. För att förbättra effekten läggs en polyetenlock på huvudet och täckes med en handduk på toppen. Honungsmaskor hålls på håret i genomsnitt från 30 minuter till 1 timme, tvättas sedan av med varmt vatten.

Masker med honung och vitaminer för tillväxt och mot håravfall

Förutom naturliga oljor och honung kan andra naturliga produkter som har en fördelaktig effekt på hår inkluderas i masker: citronsaft, äggulor, aloejuice, samt vitaminer i flytande apotek i ampuller eller kapslar. Ägare av mörkt hår bör komma ihåg att citronsaft kan lätta strängar.

Vi ger sammansättningen av de mest effektiva maskerna för håravfall. Dessa hem rättsmedel stärka hårsäckarna och stoppa skallighet i de inledande stadierna:

 • Rå äggula - 1 styck, flytande naturlig honung - 1 matsked, aloejuice - 1 tsk, vitamin B1 - 1 ampull, vitamin B6 - 1 ampull.
 • Naturlig honung - 1 matsked, ricinolja - 1 matsked, aloejuice - 1 matsked, vitamin A - 1 kapsel, vitamin E - 1 kapsel.
 • Kockolja - 1,5 matskedar, flytande honung - 1 matsked, äggula - 1 bit, citronsaft - 1 matsked, vitamin B12 - 1 ampull.

Det har länge varit känt att burdockolja stimulerar hårtillväxt och förhindrar håravfall. I kombination med honung, äggula, vitaminer och citronsaft blir det en av de mest effektiva naturprodukterna för vård av försvagat hår, utsatt för håravfall. Dessutom har denna mask en liten ljusande effekt på locken.

Näringsrika honungshårsmaskar

Bland naturliga läkemedel anses valnötolja vara en värdefull källa till vitaminer och näringsämnen. För en näringsrik honungsmask blanda 1 tesked naturlig flytande honung, 1 äggula och 2 matskedar jordnötsolja. Denna mask ger näring till hårbotten och hårsäckar, och hjälper också till att stärka strängarna.

Ett effektivt näringsämne som stimulerar hårväxten, betraktas som en mask med ägg och honung. För dess beredning ska ta en matsked av brandy, en tesked flytande honung och en äggula. Det är bättre att inte lägga till protein, eftersom det kan krulla, och då blir det svårt att rengöra håret från dess rester. Det här verktyget stimulerar hårsäckarna, närmar dem och aktiverar tillväxtprocesserna, ger strängarna pomp och lyser.

Kokosoljaens närande och återbildande egenskaper har använts i kompositionen av en sådan honungsmask: en matsked flytande honung och en matsked kokosnötolja. Denna mirakulösa naturliga blandning återställer hårstrukturen och återställer styrkan och förlorad naturlig glans till krullarna.

Honungskanamask är också känd för sina näringsegenskaper. För dess beredning ska ta en matsked med kanel och blanda den med två matskedar av vegetabilisk olja. Lätta oljor är perfekta för detta ändamål: söt mandel, druvfrön eller olivolja. Blandningen av olja med kanel måste hållas i ett vattenbad i 15 minuter, kyldes till kroppstemperatur och blandas med en matsked flytande honung. Denna naturliga botemedel stärker hårsäckarna, närmar hårbotten och främjar hårväxten.

Fuktgivande mask med honung

Fukt är nödvändigt för hår inte bara under en hetsäsong. På vintern utsätts strängarna för varm, torr luft från radiatorer, hårtork och varmläggningsapparater. Alla dessa faktorer påverkar extremt negativt hårets tillstånd av vilken typ som helst. På sommaren fortsätter den heta solen och hetvinden att torka ut krullarna, varefter du inte längre kan göra utan fuktgivande masker för att sätta dem i ordning. Och honung är en av huvudkomponenterna i dessa verktyg:

 1. Honungsmask för normalt och torrt hår. Den består av: jojobaolja - en matsked, naturlig honung - en matsked, aloe juice - en matsked. Denna blandning har en vätskekonsistens. Det ger elasticitet till krullar och suger dem med fukt.
 2. Mask för lockigt och orubbligt hår. För dess förberedelse måste du gnugga en matsked citronsaft med en äggula och tillsätt två matskedar olivolja. I denna livgivande blandning hälls 2 matskedar flytande honung, något uppvärmd i ett vattenbad till kroppstemperatur, en kapsel av vitamin A och en kapsel av vitamin E. Denna fuktgivande mask kan lätt ljusa håret.
 3. Mask med honung för fet hår. Den består av två matskedar havregryn, slipas i en kaffekvarn och bryggs med kokande vatten. Efter 10 minuter i denna blandning tillsätt en matsked glycerin och en tesked flytande honung, uppvärmd i ett vattenbad till 37 grader. Denna mask utför en komplicerad uppgift: fuktar håraxlarna och överdriven spetsar, och tar också bort från hårbotten överflödigt fett som produceras av talgkörtlarna.

Kontraindikationer och försiktighetsåtgärder

Kanske är den enda kontraindikationen för användningen av honung i kosmetologi enskild intolerans och allergi mot biprodukter. För att säkerställa att det inte finns någon allergisk reaktion är det nödvändigt att genomföra ett enkelt test. För att göra detta ska en droppe honung eller kosmetika, där den ingår, appliceras på den känsliga huden, till exempel på handleden eller armbågens inre vik. Om det efter en tid blir ingen rodnad, klåda och andra obehagliga känslor - med djärvt inslag av honung i hårprodukternas sammansättning.

Recepten för honungsmaskor som listas ovan kan förbättras och modifieras genom att välja den komposition som är lämplig för ditt hår. Du kan lägga till andra användbara komponenter till dem. Förutom pengar som inkluderar brandy, finns det användbara hårmaskor som använder öl eller vodka. Genom att tillämpa dem, var beredd på det faktum att lukten av alkohol för ett tag håller på håret.

Honungsmaskar med lökjuice eller vitlök är mycket effektiva mot håravfall. Dessa produkter har en kraftfull irriterande och förstärkande effekt, men innan du gör sådana masker, överväga: Lök och vitlök lukt absorberas i hår och hårbotten under lång tid, och kommer från dem även efter att masken har gått över. Och du kan ersätta dem med farmaceutisk peppartinktur.



Nästa Artikel
Hår styling på curlers. Typer av curlers och användarregler.