Hur man väljer ett schampo för torrt och skadat hår?


Ägare av torra lockar har mycket bryr sig om hårvård, eftersom De bryter och splittrar, ständigt elektrifiering. Det enda pluset är att de inte behöver tvättas dagligen. Men de kräver stor omsorg.

Vårdfunktioner

För en början är det värt att se till att en kvinna i verkligheten har detta problem. Det manifesteras som ett resultat av vissa faktorer: störning av talgkörtlarna på grund av felaktig vård och näring, effekterna av yttre faktorer i form av stress, frekvent användning av hårtork, sätt att lägga, gå utan hatt i frost.

Oftast har en kvinna en kombination: feta trådar från rötterna med torra tips.

Helt torra krullar har följande egenskaper:

 • När du rengör svansen blir den tunn.
 • stark elektrifiering efter repning
 • riklig förlust, frekvent mjäll;
 • delade ändar;
 • när det skiner från rötterna är det inte synligt att lysa;
 • omöjligt läggande utan starka klämmor;
 • långt hår är rent.

Om för de flesta tecken håret kan hänföras till torr, bör de följas av korrekt vård, vilket skiljer sig från det vanliga.

Villkor för vård:

 1. Tvätta håret varje 2-3 dagar eller då det blir smutsigt. Håll en vecka otvättat huvud borde inte vara, för problemet kommer bara att förvärras. Ackumulerande partiklar av lack, damm ger upphov till problem med talgkörtlarna. Å andra sidan rekommenderar trikologer inte att tvätta så ofta som alkali i schamponet torkar håret ännu mer. Hur är det? Det finns en lösning: du måste köpa en bra schampo och använda en balsam.
 2. Det bör torkas naturligt, du kan använda en hårtork, men bara i kylflödet. Kombinering av våta lockar kan inte bara efter torkning.
 3. Var noga med att använda oljor innan du tvättar håret. Det räcker att applicera dem i 10-15 minuter, gnugga in i rötterna, täcka huvudet med en påse och handduk, skölj sedan med varmt vatten och schampo. Det är värt att göra oljemaskor varje vecka. De appliceras bara på våta strängar i 40-50 minuter, varefter de tvättas bort med speciella medel. Du kan använda kokosnöt, olivolja. Tillåt att lägga till dem i schampot.
 4. Efter tvättning använd en speciell balsam. Det är önskvärt att förvärva medel inte två i en, men separat, men av ett varumärke.
 5. Skydd från vädret - vind, stark sol, regn och frost - ska alltid vara. Undvik att ignorera hattar.
 6. Täta frisyrer, hårtorkar och strykjärn är inte för torra lockar. De behöver inte för mycket stress, eftersom hårsäckarna är svaga och deras svansar och flätor gör dem ännu mer skada.

Om så önskas kan frisyrer och styling ske, men inte oftare än en gång i veckan. När man skapar frisyrer är det önskvärt att använda träkam, vax och skum med D-panthenol, vilket ger skydd. Använd inte för borstning av massageborstar.

Granskning av de bästa vårdschamponerna

För närvarande är det inte en stor sak att köpa ett bra schampo. Valet är stort, du kan köpa det både i en kosmetisk butik och på ett apotek. Det vet inte nödvändigtvis det höga priset, det är inte en indikator på kvalitet. Du kan välja ett lämpligt alternativ även för 100-150 rubel.

De mest populära sådana välkända företag som Elseve, Loreal Professionel, Klorane, Kapous, Dove, Estel, Vichy, Alerana. Värda alternativ erbjuds och inhemska producenter - Organic Shop, Natura Siberica, produkter från det vitryska företaget Belita-Vitex är efterfrågade. I vilket fall som helst bör inte kostnaden och marknadsföringen av varumärket uppmärksammas och produktens sammansättning.

I allmänhet är enligt följande följande typer av schampon mest efterfrågade:

 1. Vichy Dercos - ger näring och återställer strukturen hos mycket torrt hår, kan köpas på apoteket, eftersom produkten anses terapeutisk. Kan appliceras dagligen. Priset börjar från 700 rubel.
 2. Professionell Estel CUREX VOLUME-schampo är lämplig för täta tvättar, återställer, ger volym och ljusstyrka, accelererar tillväxten. Kostnad - från 400 rubel.
 3. Natura Siberica innehåller inte skadliga föroreningar och silikon, skyddar och närmar sig rötterna. Priset börjar från 300 rubel.
 4. Ett billigt men effektivt alternativ - ORGANISK SHOP EGGultra - speciellt skapad för att ta hand om tunt och styggt hår. Säljs i apotekskedjan, priset är ca 140 rubel.
 5. Dove Repair Therapy är lämplig för torra och skadade trådar, vilket gör att du kan återställa dem. Priset varierar från 180 rubel beroende på affären.
 6. L'OREAL Intense Reparation speciellt för torra krullar är av hög kvalitet, skyddar mot de negativa effekterna av miljön. Det är ganska dyrt, från 600 rubel.
 7. Budgetalternativ - ShineNutrition Blesk och Nutrition från vitryska tillverkare kan köpas för 180 rubel. Hjälper försvagat hår.
 8. Det välkända företaget Clean Line erbjuder en serie schampon som fuktar och närmar hårbotten. Produkter som är tillgängliga för de flesta - priset på 80 rubel.
 9. Naturliga schampon Alloton, innehåller inte natriumlaurylsulfat, bara växtbaserade produkter med vitaminer och antioxidanter.

Urvalsregler

Det är viktigt att köpa kvalitetsschampo för vård. Först och främst bör det vara lämpligt för en viss typ av hår. Medel för torra strängar måste innehålla vissa ingredienser - oljor, fuktgivande tillsatser och mängden ytaktiva ämnen - minimeras.

Vilka komponenter ska innehålla

Om du väljer verktyget bör du noggrant läsa dess sammansättning, följande komponenter bör finnas i listan över komponenter:

 1. Rengöringsmedel, huvudsakligen sulfater:
 • Natriumlaurylsulfat;
 • TEM Laureth Sulfate;
 • Ammonium Laureth Sulfat;
 • TEA Layril Sulfate;
 • Ammoniumlaurylsulfat;
 • Natrium Lauret Sulfat.

Det är nödvändigt att uppmärksamma avsaknaden av ammonium i kompositionen, som är avsedd för vård av fet hår.

 1. Oljor (Olja) som ger skydd mot tunt och skadat hår. Till exempel, cyklometon eller dimetikon.
 2. Panthenol, glycin, bioten - återställ vattenbalansen, lugna huden och mjuka strängarna.
 3. Lecitin, vax, keratin eller propylenglykol är proteinkomponenterna som är ansvariga för att återställa hårstrukturen.
 4. Näringsrika och stramande kosttillskott. Extrakt av oljor, vitaminer.

Enligt experter, det bästa valet för torrt hår - schampo med PH upp till 3,5 enheter.

Hur ska håret fungera

Ett bra verktyg ska lösa flera problem på en gång:

 • Att rengöra hårbotten och håret från förorening
 • Återställ hårstruktur;
 • Att näring och fuktar hela längden, från rot till spets.

Efter tvättning blir håret lydigt, levande och glänsande.

Naturliga, medicinska och professionella schampon för mycket torrt hår: Vilken man ska välja, kommer hemlagade recept att hjälpa till?

Sköra, tråkiga, ofta splittrade ändar i ändarna av torrt hår kräver noggrann vård. De behöver ytterligare skydd, mat.

Den vanligaste orsaken till att krullarna och hårbotten är torra i sebaceous körtors svaga aktivitet, som en följd av frekvent användning av hårtorkar, tångar samt efter färgning och andra kosmetiska förfaranden.

Regler av val

Ofta är torra ändar starkt splittrade, mjäll uppträder, hår kamning med en plastkam elektrifieras, och frisyren håller inte länge utan användning av kraftfulla fixeringsmedel. För den kompetenta vården av problemet skapade håret många verktyg: schampon, lotion, balm. Vilket schampo är lämpligt för torrt hår, se nedan.

Behandling av torrt hår med speciella schampon kan vara ganska effektivt med rätt botemedel. Hur man väljer ett schampo för torra och splittrade ändar?

När du väljer det är det viktigt att förstå kompositionen och följa följande regler:

 1. Vanligen innehåller tvättmedelskomponenterna som bildar skummet sulfater: Ammonium Laureth Sulfate, TEA Layril Sulfate. Åtgärden för torra krullar bör inte innehålla ammoniak, som torkar huden och används för att tvätta fet hår.
 2. De främsta försvararna av bräckliga, torra lockar är oljor: olivolja, kokosnöt. Därför är det lämpligt att använda schampon med ett märke av olja för terapeutiska ändamål.
 3. Helst innehåller lösningen komponenter som tänder hårbotten. Till exempel har panthenol, som annars är känt som provitamin B5, förmågan att locka vattenmolekyler till håret.
 4. Om du väljer en produkt bör du föredra varumärken med proteiningredienser. Tack vare dem återställs hårets struktur, en osynlig film som skyddar mot skadliga faktorer bildas. Ett av proteinderivaten, lecitin, fyller det fria utrymmet i nagelbandet hos varje skadat hår. Analogerna betraktas som keratin, propylenglykol, vax.

Grundregeln i vård av hår - tvätta huvudet med det medel som är speciellt utformat för din hårtyp. Till exempel kan ingredienserna i en vanlig typ av hårschampo skada torrt hår.

Tillgängliga Hemlagade Recept

När vanliga medel inte är nöjda kan du förbereda ett schampo för hårdvård i hemmet. Det kommer att innehålla ett mycket mindre antal ingredienser, och när det används kommer det inte att skumma lika mycket som industriproduktion men det kommer att utföra sina funktioner lika effektivt.

För att förbereda ett medel för att tvätta huvudet hemma behöver du ingredienser som ger håret extra fukt: olivolja, kamomillte, tea tree oil, pepparmynta, rosmarin, rosor, ylang-ylang.

Det finns många recept för hemlagad schampo för torrt hår. Här är några av dem.

Chamapun från tvål och eterisk olja

Det kommer att ta: några droppar essentiell olja, en bit babysond som väger 0,2-0,25 kg.

Receptet för schampo för torrt hår är följande: gnid på en rivare tills du helt krossat en bit babysond som väger 200-250 gram.

Tillsätt en liter vatten, några droppar av vilken olja som helst. Du kan tvätta håret med detta schampo på samma sätt som med vanliga medel. För mer information om viktiga och kosmetiska oljor som används för torrt hår, läs den här publikationen.

Äggschampo med vodka

Det tar: ett par äggulor, en kvart kopp vatten, ett halvt glas vodka, 1 tsk. ammoniak.

Citronschampo

Obligatorisk: 2 msk. l. solros eller olivolja, 1 tsk. någon schampo, 1 äggula, 2 tsk. morot och citronsaft.

Blanda de listade komponenterna noggrant. Blandning används som ett vanligt naturligt schampo för torrt hår.

Olje-äggmedel

Krävs: 1 tsk. ricinolja, schampo och olivolja, 1 äggula.

Slå äggula, tillsätt castorca, schampo, olja till den. Blanda noggrant. Tvätta håret med blandningen.

Tansy Shampoo

Krävs: 1.5 Art. l. skum, 0,7-1 liter vatten, 1 tsk. schampo.

Fyll i skålen med kokt vatten, låt det brygga i 10-15 minuter. Lägg till schampo i lösningen och tvätta håret.

Vid beredning av schampon kan kamomillte användas istället för vatten. För att brygga 1 msk. l. plantera blommor 0,7-1 liter kokande vatten och infunderas i 10 minuter. För att få en trevlig arom är det värt att lägga 5-7 droppar av någon essentiell olja.

Utbudet av schampon för mycket torrt hår

Hår- och hårvårdsprodukter visade sig för över hundra år sedan. Då blev inte tjejerna förbryllade av vilken typ av hår de hade, och valet av medel var väldigt liten. Idag fylls apotekens och fönstrenas fönster med olika kosmetiska produkter. Deras utbud och tillämpningsområde är ganska breda.

Apotek och medicinska preparat

Shampoo cream och Vichy system för torrt och skadat hår, som reglerar Vichy Dercos. Komponenterna i dessa produkter återställer hårets struktur, tonar hårbotten.

För terapeutiska schampon är varumärket Hästkrafter. Det är perfekt anpassat för mänskligt hår. Det finns ytterligare en rysk utveckling - Alerans schampo från Vertex-företaget, berikat med växtbaserade ingredienser.

Alla medicinska schampon för torrt hår kan delas in i:

 • Innehåller silikon. På grund av sin närvaro i produktens sammansättning skapas en skyddande film på håret som skyddar den från effekterna av externa negativa faktorer.
 • Sulfatfria produkter. Vi pratar om allergivänliga schampon med en mjuk formel och frånvaron av starka komponenter. De närmar och fuktar krullarna, ger håret en hälsosam utseende.
 • Shampoo med amineksilom. Denna effektiva komponent stärker försvagat torrt hår, hjälper till i de mest allvarliga fallen.

Läkemedelsschampons sammansättning måste innehålla läkande örter, naturliga oljextrakt, vitaminkomplex, proteiner, biologiskt aktiva och fuktgivande ämnen.

Salong professionella verktyg

De hjälper till med professionell hårvård inte bara på skönhetssalongen, utan också hemma.

Populära varumärken är Kerastase, Londacare VitalBooster Shampoo, Bonacure Volume Boost, L'OREAL Intense Repair, Estel Aqua Otium.

Ett kännetecken för professionell kosmetika - den består av högkvalitativa komponenter:

 • tvättas fullständigt efter den första tvätten, silikoner som inte ackumuleras i håret;
 • oljor och andra som är nödvändiga för underhållskomponenterna i hög koncentration, verkar intensivare än när man använder marknadens massa.

Professionella specialister, vanligtvis måste de användas i komplexet. Om du väljer professionell kosmetika fel kan du skada håret.

Massmarknad

De vanligaste hårvårdsprodukterna för denna linje är: Shauma, Shwarzkopf, Neva Cosmetics, Garnier, Clean Line. Du kan enkelt köpa sådana medel i grossist- och detaljhandeln till ett överkomligt pris.

Massmarknadsprodukter - "butik" kosmetika, utformad för den allmänna befolkningen. Det produceras i stora mängder, användningen av dyra komponenter i produktionen av uteslutna. I grund och botten utför dessa schampon en hygienisk funktion, som inte löser sig till grunden för globala problem.

Med användbara rekommendationer i behandlingen av torrt hår, läs här.

Hur ofta och korrekt tvätta torrt hår?

Ägare av torra krullar bör inte tvättas för ofta: mer än 1-2 gånger på 7-10 dagar. Daglig tvätt leder till förlust av fukt. Det rekommenderas att följa följande regler:

 1. Använd kosmetika som är utformad för att ta hand om torrt hår.
 2. En timme före vattenbehandlingen kan du gnugga vegetabilisk olja i hårbotten, göra en omslag.
 3. Inget behov av att tvätta håret med för varmt vatten. Den optimala temperaturen är 36 ° C.
 4. Om vattnet är för hårt, bör det mjukas genom att tillsätta en tesked soda till 2 liter vatten.
 5. Efter shampooing hela hårets längd, kan du applicera en liten mängd ricinolja eller skölja dem med en infusion av medicinska örter: kamomill, burdock, salvia, mynta.
 6. Torrt hår kan inte gnidas med en handduk, och kammade dem rekommenderas träkam eller borste med naturliga borst.

För terapeutiska ändamål kan du lägga till eteriska oljor i schamponet. Sandelträ, mandarin, lavendel, rökelse, cederträ, pelargon är väl lämpade för torra lockar.

Tänk på valet av medel för torr hårvård, konsumenten har möjlighet att köpa både billiga shampoo från massmarknaden och dyrare högkvalitativa medicinska produkter.

Om vanliga schampon i grunden bara utför en rengöringsfunktion löser professionella viktiga problem med håret.

Därför rekommenderas professionell utrustning och medicinsk kosmetika för användning av dem som letar efter ett verkligt effektivt botemedel mot behandling av torrt hår och färgar ofta håret och gör en perm.

Användbar video

Ytterligare information om schampon för torrt hår:

7 bästa schampon för torrt hår

Hållare av torrt hår är mer benägna att möta ett stort antal problem. Brist på fukt orsakar skador på hårstrukturen, brott, splittringstips och förlust av glans. Sådant hår ser ofta ut tråkigt, otrevligt och livlöst. För att lösa alla dessa problem kan väl vald shampoo för torrt hår.

Efter att ha granskat vårt betyg baserat på kundrecensioner kommer du att lära dig vilka schampon i denna kategori som är värd att betraktas som bästa.

Vilket företag ska välja shampoo för torrt hår

Medel för att tvätta torkat och skadat hår finns i nästan alla märken, men enligt konsumenter presenteras de bästa produkterna inom följande varumärken:

CUTRIN Professional

Linjen av professionella hårvårdsprodukter från den finska tillverkaren Lumene. Ett kännetecken hos produkter som tillverkas under detta varumärke tar hänsyn till klimatets påverkan på krillens tillstånd.

Alla produkter är tillverkade i Finland, ett land nära väderförhållandena för Ryssland, vilket innebär att de är perfekta för våra kunder. Dessutom innehåller produkterna inte mineralolja, parabener och ämnen som orsakar allergier.

Garnier

Varumärket är medlem i den internationella kosmetikanställningen L'Oreal. Det tillhör massmarknadskategorin. Ett kännetecken för varumärket - frisläppandet av vårdande kosmetika, som kombinerar den senaste utvecklingen av forskare, naturliga ingredienser och låg kostnad.

Goldwell

Hårprodukter skapade av professionella frisörer. Produkter med samma namn på det tyska kosmetikföretaget, den officiella distributören i Ryssland är företaget av sångaren Lima Vaikule. Tillverkaren är beroende av effektiva verktyg som är utformade för att lösa olika problem i håret och hårbotten.

Chocolatte

Varumärket för det inhemska bolaget "Aromacik", som specialiserat sig på produktion av organisk kosmetika. Produkterna tillverkas på grundval av utvecklingen av den ryska vetenskapsakademins Novosibirsk-gren uteslutande av naturliga komponenter. En särskiljande egenskap av alla medel i linjen är låg kostnad.

Belita-Vitex

Produkterna från den mest berömda vitryska kosmetiska oro behöver inte introduceras. Syntes av natur och vetenskap, råmaterial av bättre kvalitet, ett omfattande komplex av egna forsknings- och testlaboratorier gör det möjligt för företaget att producera effektiva verktyg till överkomliga priser.

Kosmetika från direktförsäljningsföretaget Avon Products, allmänt känt i vårt land och i världen. Företaget erbjuder kunderna dekorativa och omtänksamma kosmetika av hög kvalitet, vilket kombinerar låg kostnad och hög effektivitet.

Toppschampon för torrt hår: utvärderingskriterier

Efter noggrann granskning av kundrecensioner har vi sammanställt en lista över de bästa schamponerna för torrt hår, med hänsyn till flera faktorer:

 • Kompositionens användbarhet - finns ingredienser bland ingredienserna som kan förbättra hår och hårbotten.
 • Tvättningskvaliteter - hur bra gör produkten sin huvuduppgift
 • Fuktighetsgivande och närande egenskaper - torrt hår som ingen annan behöver fuktmättnad;
 • Möjligheten till biverkningar i form av allergiska reaktioner eller intolerans
 • Användarvänlighet - där flaskan är schampo, om det finns en dispenser;
 • Priskategori av produkten;
 • Arom betyder.

De bästa professionella schamponerna för torrt hår

Salons kosmetika är skapad för yrkesverksamma inom skönhetsindustrin, trichologer, stylister och frisörer. Sådana verktyg präglas av hög effektivitet, kvalitet och tillgänglighet endast i specialutbud.

Sådant schampo produceras i både vanliga volymer hos den genomsnittliga köparen och i stora flaskor med en volym av 1 liter eller mer. Priskategori för denna typ av medel ligger över genomsnittet.

Cutrin Premium fuktschampo - Cutrin Premium fuktgivande schampo

Även om injektionsflaskan betyder och det indikeras att det är konstruerat för färgat hår är shampoo en fuktgivande typ, vilket betyder att den är perfekt för ägare av torrt hår.

Produktfördelar:

 • Produkten har en tjock konsistens och är ekonomiskt förbrukad;
 • har en neutral smak;
 • bildar en stor mängd skum;
 • tvättar hårt håret utan att tömma dem;
 • kompositionen innehåller hyaluronsyra - den mest effektiva av alla kända fuktgivare;
 • verktyget har ett UV-filter, förhindrar skadliga effekter av solljus, skyddar färgat hår från förlust av färg och "brinner ut";
 • kuver hår, minskar brott
 • närmar sig tipsen;
 • lämplig för känslig hårbotten;
 • injektionsflaskan med en praktisk dispenser.

nackdelar:

 • svårt att hitta i offline-butiker.

Enligt de flesta användare som har använt detta schampo har verktyget en kumulativ effekt, vilket innebär att håret ser bättre ut vid varje bruk.

Goldwell Dualsenses Rich Reparation Cream Shampoo - Goldwell Reparera Shampoo Cream för torrt och skadat hår

Verktyget är speciellt konstruerat för torrt hår, vilket kräver restaurering och näring. Tillverkad i Tyskland.

Produktfördelar:

 • Shampoo koncentrerad, har en krämig konsistens, konsumeras ekonomiskt;
 • har söt "godis" arom;
 • bildar tjockt och starkt skum;
 • det tvättas lätt av;
 • noggrant, men tvättar noga håret, lämnar ingen torrhet;
 • löser helt enkelt problemet med lätt förvirrad hår - fuktar och närnar dem
 • tappar inte hårbotten
 • schampo är innesluten i en flaska som öppnas med en finger rörelse;
 • har en dispenser.

nackdelar:

 • säljs endast i skönhetssalonger.

I de flesta av recensionerna noterar kunderna att efter skamponering krävs ingen balsam eller balsam, krullarna ser skina, mjuka och friska ut.

Bästa budget hårda schampon

Kosmetika för massförbrukning (den så kallade massmarknadskategorin) är den mest tillgängliga. Dessa medel är enklaste att köpa, de är inte bara representerade i de flesta kosmetiska butiker, utan även i stormarknader. Eftersom den här kategorin är den mest populära, är den i vårt betyg representerad av flera produkter samtidigt.

Garnier Ultra Doux Shampoo "Nutrition and Smoothness" med kakao och kokosnötoljor för torrt och orubbligt hår

fördelar:

 • verktyget har en medeltjocklek konsistens, det är enkelt fördelat och tvättat
 • schampo ger mycket skum, på grund av vilket det är ekonomiskt spenderat;
 • Som del av inga silikoner och parabener finns det naturliga oljor;
 • har en trevlig söt doft av kokosnöt och choklad, som kvarstår på håret efter användning av produkten;
 • rensar försiktigt utan att torka ut strängarna;
 • gör kamningen enklare
 • fyller den skadliga hårets porösa struktur, näring och näring
 • ger glans.

nackdelar:

 • shampoo gör håret tyngre, gör dem tätare och därför måste du tvätta huvudet oftare än vanligt;
 • i vissa fall kliande hårbotten efter användning.

Sammantaget är kundens återkoppling på denna produkt positiv. Konsumenter noterar uppfyllandet av löften från tillverkaren, en trevlig arom och låg kostnad.

Belita-Viteks Hårvård - neutralt schampo för normalt och något torrt hår

Produktfördelar:

 • volymen av en flaska i 1000 ml;
 • Närvaron av pumpdispenser;
 • det skumar väl
 • tvättar hårt håret utan att lämna torrhet;
 • normaliserar ph-hårbotten, lugnar klåda, lämpar sig för känslig hud;
 • mättar och närnar håret, medan de inte gör dem tyngre;
 • D-panthenol och veteproteiner är närvarande.

nackdelar:

 • serien är dåligt representerad i butikerna.

De flesta köpare noterar sjampens mjuk rengörande egenskaper som sin främsta fördel.

Timotei Precious Oils - Timotei Precious Oils Shampoo

Produktfördelar:

 • komposition utan färgämnen och parabener;
 • Bland de aktiva ingredienserna finns argan, kokosnöt och söt mandelolja, jasmin-extrakt;
 • trevlig söt doft;
 • flaska med dispenser;
 • schampo bildar mycket skum;
 • tvättar hårt håret, vilket gör det smidigt och fuktat
 • kräver inte användning av balsam eller balsam efter användning.

nackdelar:

 • verktyget har en ganska flytande konsistens, så förbrukar sig snabbt.

I allmänhet noterar kunderna effektiviteten hos schamponet som ett fuktgivande och närande medel för torrt och sprött hår.

Avon Advance Techniques Shampoo "BB Secret of Perfection 10-i-1"

Produktfördelar:

 • betyder försiktigt rensar håret, gör det smuligt och silkesligt;
 • gör håret mer tätt och tungt, fyller den skadade porösa strukturen;
 • ger synlig glans och jämnhet;
 • gör kamningen enklare
 • Den har en trevlig arom.

nackdelar:

 • Med tanke på hårets uppenbara kraft och viktning måste du tvätta huvudet oftare än vanligt.
 • Även om verktyget tillhör massmarknadskategorin kan det endast köpas via en företrädare för företag.

De flesta av dem som testat noterar också den vackra förpackningen av produkten, som ser dyra och snygg ut.

Bästa organiska torra hårschampo

Organiska kosmetika är vägran att använda vid framställning av skadliga kemiska föreningar, aggressiva tvättmedel baser, silikoner, parabener, färgämnen och konserveringsmedel.

Huvudingredienserna här är naturliga oljor, växtextrakt och avkok av örter. Det är anmärkningsvärt att prisnivån för inhemsk ekologisk kosmetika inte överstiger kostnaden för produkter i massmarknadskategorin.

ChocoLatte mousse för att tvätta håret "Creamy"

Produktfördelar:

 • ovanligt tjock luftkonsistens - gelmousse;
 • Den söta doften av vaniljglass;
 • endast naturlig sammansättning (vegetabilisk tvättbas, havsalt, växtekstrakter, mjölkpulver, D-pantenol, 7 oljor, propolis och vax);
 • det skumar väl
 • tvättar hårt håret;
 • lämplig för tvättning av oljeblandningar och masker, sköljt med vatten lätt;
 • fuktar hår och hårbotten.

nackdelar:

 • förbrukar sig snabbt
 • Det säljs i nätbutiker, i offline-butiker är dåligt representerade.

I allmänhet är kundernas feedback på denna produkt endast positiv. Konsumenter noterar sina omsorgskvaliteter, naturlighet och hypoallergenicitet.

Vad shampoo för torrt hår att köpa

När du väljer hårrengöring är det bäst att gå vidare med följande tips:

1. Om torrhet är det enda problemet med lockar, kan du lita på lämpligt schampo från massmarknadskategorin;

2. Om håret inte bara är torrt, utan också ett antal andra problem, bör du vara uppmärksam på effektiv professionell kosmetika eller hämta en uppsättning produkter i ekologiska märken.

9 bästa schampon för torrt hår

Kosmetiska tillverkare utvecklar speciella formuleringar på en mild tvättmedel för denna typ av hår. De består av naturliga ingredienser: kamillextrakt, ricinus och mandeloljor, vitaminer. De har en terapeutisk effekt, intensiv återfuktning och näring. Vårt betyg innehåller de mest effektiva schamponerna för torrt hår med en förbättrad komposition berikad med näringsämnen.

Topp shampoo för torrt hår

De bästa billiga torra hårschamponerna

Billiga vårdprodukter producerar nästan alla kända kosmetiska märken. Och även om många anser att låga produkter är ineffektiva, tas alla senaste trender och utvecklingar i beaktande i produkter för masskonsumenten, de innehåller användbara ingredienser som bryr sig om hår och har en positiv effekt på hela kroppen.

Kroppshandeln. Rainforest Moisturizing Shampoo

Säkert schampo gäller produkter med ECO-märkning. Det innehåller inte silikoner, parabener, konstgjorda färger eller dofter. Rengör försiktigt, tvättar bort smuts och rester av stylingprodukter. Den är konstruerad för torrt, sprött hår, lämpligt för personer med känslig hud, är allergisk och biologiskt nedbrytbar.

Den balanserade kompositionen av oljor från olivolja, olivträd, babassu, valnötmanchetti, organisk honung bryr sig om skadat hår, intensiv näring, reglerar lipidbalansen. Efter användning är håret fuktigt, glänsande, spetsarna är mjuka, väl kammade och staplade.

Enligt konsumentreaktion är schampokummor bra, lätt att applicera och tvätta bort, vilket ger en trevlig naturlig lukt på håret.

värdighet

brister

 • inte detekterat.

Estel Curex volym

För det torra, spröda, försvagade håret skapade det ryska kosmetiska oroet ett schampo som ingår i betyget på grund av dess höga effektivitet och positiva kundrecensioner. Det rensar försiktigt, fuktar, ger volym.

Kompositionen innefattar provitamin B5, som främjar regenerering, stimulerar metaboliska processer. Chitosan återställer den naturliga lipidbalansen. Shampoo har en tjock konsistens och en bekväm dispenser, vilket möjliggör minimering av mängden med en enda användning och kontroll av förbrukningen. Det luktar bra.

Många användare håller med om att det är det bästa schamponet till ett överkomligt pris. Det fuktar inte bara håret intensivt, men ger också en god volym, vilket är så nödvändigt för tunt hår och vilket är svårt att uppnå med andra tvättmedel.

värdighet

effektivt avlägsnande av förorening

brister

 • inte detekterat.

Natura Siberica Arctic Rose

Det ryska företaget upphör inte att glädja kunderna med sina naturliga produkter, skapade på grundval av vildläkande örter samlade i ekologiska regioner i Sibirien och Fjärran Östern. Arctic Rose utvecklades för att rengöra och återställa dehydrerade, tråkiga håret. Det rekommenderas även för användning efter färgning och permbehandling.

Medel effektivt tvättar bort föroreningar, djup närmar och fuktar, stärker försvagade lockar, släpper, ger elasticitet och fasthet. Efter den första applikationen är den synliga effekten märkbar: håret är starkt, friskt och glänsande. De svävar inte, kamma väl.

Kompositionen innehåller arktisk hallon, ros, panthenol, risprotein. De mättas med vitaminer, aminosyror och mineralsalter, skapar en skyddande film från de negativa effekterna av UV-strålning och styling-enheter.

värdighet

brister

 • inte detekterat.

De bästa torra hårschamponerna i den genomsnittliga priskategorin

I vårt betyg inkluderade vi medelstora produkter som valts av användare som inte litar på budget kosmetiska produkter. De skapas på grundval av laboratorietester, genomgår strikt dermatologisk kontroll. Många schampon innehåller inte sulfater och andra aggressiva ämnen som påverkar hälsan negativt.

Matrix. R.A.W. UPPFÖDA

Shampoo berömda amerikanska varumärket skapat speciellt för mjuk och känslig rengöring av torrt, skadat hår. Den innehåller inga parabener, silikoner, sulfater, artificiella smaker eller färger. Det är ett biologiskt nedbrytbart medel, påverkar inte miljön negativt. Lämplig för känslig hårbotten.

Ekologisk honung, quinoa och kokosnötolja, penetrerar djupt inuti, återställer strukturen på mobilnivån. Hår efter applicering är strålande, fuktad, utan splittrade ändar.

Många användare har en hög terapeutisk effekt. Curls är inte bara väl rengjorda och hydrerade, effekten kvarstår länge. Med regelbunden användning kan du glömma problemen med torrt hår.

värdighet

brister

 • inte detekterat.

Spa Pharma. Mineral schampo för torrt hår

Israels kosmetika är populär på grund av det som ingår i dess sammansättning av salter, lera och vatten i Döda havet, känt för sina helande egenskaper. Mineralschampo kommer att bli en riktig frälsning för trött, förlorat glans och hårstyrka. Det ger maximal hydratisering och näring till lås och hårbotten.

Komplexet av argan, jojoba och mandeloljor har en antiinflammatorisk och sårläkningseffekt, eliminerar mjäll och kli och tätar hårvågor. Havsmineraler fungerar som källor till näringsämnen, återställer skadad struktur, främjar regenerering.

Den unika formeln fungerar som en skyddande barriär mot kemiska, mekaniska och termiska effekter. Håret lyser, fuktas, deras tillväxt accelererar.

värdighet

återhämtning av lipidbalans

brister

 • inte detekterat.

Schwarzkopf Professional BC Fuktkick

Det tyska kosmetikföretaget har lanserat en produktlinje för torrt, sprött, vågigt hår som intensivt återställer elasticitet, fasthet och naturlig glans. Shampoo ingår i klassificeringen tvättar varsamt bort smuts, skadar inte hårbotten.

Hyaluronsyra återställer fuktnivån, reglerar lipidbalansen. Tekniken för cellulär restaurering släpper håret, ger elasticitet, gör dem mer elastiska.

Enligt recensioner är schampon lämplig för lockigt och lockigt hår, behåller krökets naturliga form, förhindrar bildandet av fluffiness. De är lätta att kamma och passa. Shampooen skumar väl, användarna noterar ekonomisk konsumtion och bekväm användning tack vare lockdisplayen.

värdighet

rekommenderas för vågigt hår;

brister

 • inte detekterat.

Bästa Premium Dry Hair Shampoos

De bästa recepten och innovativa teknologier används för att producera premiumklassprodukter. De är avsedda för salonganvändning, många, trots höga kostnader, väljer dem för hemmabruk. Sammansättningen av sådana produkter är berikad med värdefulla, ofta exklusiva ingredienser. Efter applicering ser håret ut efter professionell vård.

Kerastase Nutritive Satin 2 för torrt och svagt hår

Det franska företaget producerar professionella hårkosmetika, vilket uppskattas inte bara av frisörer, men också av vanliga kunder. Nutritiv Satin 2 är konstruerad för torrt hår med måttlig känslighet. Det kompenserar för brist på fukt, förhindrar överdrivning när den exponeras för UV-strålning och hårtork, näring, återställer glans och hälsosamt utseende.

De aktiva ingredienserna - glycerin, lipider och sateenproteiner - har en terapeutisk effekt. De skyddar mot för tidig förorening, håret är länge rent, glänsande, välskötta.

Shampoo uppskattas av många användare. Det spolas försiktigt bort resterna av stylingprodukter, håret kammas väl. Med regelbunden användning stannar nedfallet, deras tillväxt ökar.

värdighet

brister

 • inte detekterat.

MACADAMIA REJUVENATING

Tillverkaren av ekologiska produkter i receptet använder macadamia mutteroljor och arganfrön, kända för sina unika egenskaper. Kombinationen av de två komponenterna ger ett bra resultat, håret återvänder till styrka och naturlig glans, de ser vackra och strålande ut.

I betyget inkluderade vi ett schampo som inte innehåller sulfater och parabener, skadar inte den delikata hårbotten, lindrar irritation och rodnad, förhindrar mjäll. Det skyddar mot yttre aggressiva influenser, stärker glödlamporna, ökar tillväxten.

Verktyget med varje applikation återställer den försvagade strukturen, håret blir jämnt och slät, effekten av fluffiness försvinner. Utmärkt resultat och minsta förbrukning i en användning motiverar kostnaden för verktyget.

värdighet

brister

 • inte detekterat.

L'Oreal Professionnel Nutrifier Shampoing

L'Oreal har skapat ett unikt verktyg som rengör, bryr sig och återställer torrt, uttorkat hår. På kort tid blir de igen starka, starka, välskötta, få glans och hälsosamt utseende. Shampoo innehåller inte silikoner som negativt påverkar huvudets hud och det försvagade hårets struktur.

Speciellt utvecklad formel berikas med naturlig kokosnötolja och glycerin, vilket släpper och tar bort sektionen, ger bokstavligen ett nytt liv. Skyddsbarriären förhindrar negativa faktorer.

Enligt recensioner, med regelbunden användning, blir håret mjukt, silkeslen, som efter salongbehandlingar. Shampoo tjock konsistens, väl skum, lätt att applicera och tvätta av. Av fördelarna skiljer sig dess ekonomiska konsumtion.

värdighet

innehåller inte silikoner;

brister

 • inte detekterat.

Några tips för torr hårvård

Efter att ha granskat vårt betyg är vi säkra på att du kunde välja det optimala schampot. Några tips från experter hjälper till att bevara hälsan hos torrt hår och glömmer obehagliga symptom för alltid.

Hårdvatten från kranen torkar det redan osmyrade håret. För rengöring, varmt (inte varmt!) Kokt vatten eller filtrerat är bäst.

Daglig tvättning påverkar hårets tillstånd. Den optimala behandlingen är 2-3 gånger i veckan.

Åtminstone ett tag är det värt att neka hårtorkar och likriktare. I extrema fall, använd kyla och mildt läge.

Direkt solljus - fienden för torra, försvagade lockar. Huvudbonader och att vara i skuggan skyddar mot UV-exponering.

Använd tvättmedel och stylingprodukter avsedda för torrt hår. Universella schampon är inte lämpliga här, de kan ännu mer skada det redan försvagade håret.

Varning! Denna rangering är subjektiv, annonserar inte och fungerar inte som en guide till köp. Innan du köper bör du rådfråga en specialist.

9 bästa schampon för torrt hår

Egenskaper i rankningen

Torrt, livlöst hår är ett problem för många tjejer. De blir så på grund av den ogynnsamma miljön, användningen av produkter av dålig kvalitet eller olika hälsoproblem. Skönhetsindustrin erbjuder många förfaranden för att återställa och stärka krullarna. Men experter rekommenderar att du börjar försöka välja rätt skötselprodukter för ditt hår, och bara sedan tillgripa olika salongtjänster.

Shampoo - vårdprodukt, utan vilken ingen kan göra. Dess huvuduppgift är att rengöra håret från smuts. Men nu är det sällsynt att hitta en produkt som endast utför den här funktionen. Oftast lägger tillverkarna speciella ingredienser som tillåter schampon att ha mycket olika effekter: återfuktar, närnar, lägger till, mättar färg, återställer struktur etc. Det finns många alternativ, men inte alla har en positiv effekt på lockar.

Endast högkvalitativa schampon som inte innehåller skadliga ingredienser kan verkligen bli av med problem med hår. Den vanligaste av dessa är torrhet och brittleness. För att bekämpa sådana obehagliga fenomen finns det ett antal specialverktyg. De kan produceras i olika länder, har olika kostnader etc. Men det finns egenskaper som är värda att ägna stor uppmärksamhet åt innan de köper:

 • Komponenterna i kompositionen måste vara ofarliga. De säkraste produkterna anses vara utan parabener, sulfater och silikoner;
 • Närvaron av oljor och andra fuktgivande tillsatser krävs;
 • Positiva kundrecensioner kommer att påpeka de mest effektiva schamponerna;
 • Ge företräde för produkter som innehåller panthenol eller bioter. De återställer vattenbalans och mjuknar strängar;
 • Köp endast produkter från pålitliga tillverkare - det här garanterar produkter av hög kvalitet.

Vi valde de bästa effektiva schamponerna enligt köpare och specialister.

De bästa billiga torra hårschamponerna

3 Elseve Luxury 6 Oljor

Den populära tillverkaren av kosmetika L`oreal är ett närande komplex av 6 oljor Elseve, speciellt konstruerat för torrt och sprött hår. De viktigaste fördelarna med verktyget - djup näring och ger otroligt glans. Kompositionen innehåller unika komponenter: lotus, solros, kamille, rosolja etc. Tack vare dem har schampon en aktiv effekt på lockar, vilket gör dem friska och vackra. Den har en genomsnittlig tjocklek och en trevlig lukt. Effekten känns redan efter den första sköljningen - håret är omedelbart mjukt, inte mattat och fuktat, som efter en mask. Volymen 250 ml räcker för en månad för daglig användning.

 • utjämningseffekt;
 • ger mjukhet och silkiness;
 • ger lätt kamning
 • oljetextur;
 • trevliga känslor efter användning;
 • bra recensioner
 • stora skum
 • lågt pris;
 • konsumeras långsamt.
 • icke-naturlig komposition;
 • efter ett tag upphör att agera.

2 GARNIER Botanisk Legendary Olive

GARNIER torrt skadat hårschampo är en ny produkt av 2017. För ett så litet intervall har verktyget redan lyckats vinna många flickars kärlek. De markerar slät hår efter användning, diskret lätt doft och bekväm applicering. Förpackningen är gjord på ett sådant sätt att schampot används till sista droppen. Skum väl, rensar snabbt föroreningar. Tillverkaren har utvecklat en speciell formel som ger sken, mjukhet och skönhet att krulla. "Legendary Olive" ger super lätt kamning efter första användningen. Konsistensen betyder mer fet, vilket är väldigt trevligt att känna vid applicering.

 • gör inte tyngre;
 • håret blir genast mjuk och silkeslen
 • stor glans;
 • tätt tätt skum;
 • bra pris;
 • mycket lätt att kamma;
 • tvättar snabbt
 • bekväm dispenser.

1 Natura Siberica Tuva

Natura Siberica Tuva shampoo är speciellt konstruerad för torrt och sprött hår. Dess sammansättning är berikad med honung, mjölk, extrakt av gran, bergsaska, karväv, etc. Deras åtgärd riktar sig till djup näring av skadat hår och ger dem ett hälsosamt utseende. Förpackning med en bekväm dispenser tillverkas, den har en volym på 400 ml, vilket är tillräckligt för flera månader av daglig användning. Shampooen skumar väl, tvättar snabbt ditt huvud och det garanterar långsam förbrukning. Den ser vit ut med en behaglig doft och tjock konsistens. Efter att ha använt produkten är krullarna mjuka för beröring och lätt att kamma.

 • bra pris;
 • konsumeras långsamt
 • rensar försiktigt håret
 • har en närande effekt
 • positiv återkoppling efter användning
 • trevlig naturlig lukt;
 • användbara ingredienser i kompositionen.

De bästa torra hårschamponerna i den genomsnittliga priskategorin

3 OLLIN Professional Megapolis

Professionell hårvård är möjlig även hemma tack vare Megapolis shampoo från OLLIN Professional. Den är gjord på basis av en unik komponent - svart risoljaxtrakt. Ger den mest försiktiga vården, för innehåller inte sulfater och parabener. Håller effekt efter keratinrätning under lång tid. Perfekt för daglig användning. Spolas snabbt även de mest förorenade krullarna, men gör dem inte tyngre. Den har antioxidantegenskaper, gör håret smidig och mjuk. Den har en aktiv regenererande effekt på hela längden.

 • innehåller inte parabener och sulfater;
 • den mest skonsamma rensningen;
 • professionell vård hemma;
 • klarar sig väl med sin uppgift;
 • välsmakande lukt;
 • känslig hydratisering
 • väger inte ner.
 • svårt att tvätta tjockt hår
 • snabbt konsumeras.

2 Londa Professional Deep Moisture

Den främsta fördelen med shampoo från Londa Professional är mycket intensiv fuktgivande. Penetrerar in i hårstrukturen, det mjukar och mjukar dem längs hela längden. Redan under spolning känner kunderna omvandlingen av sina lockar. Finns i en elegant flaska med flip-top lock och en bekväm dispenser. Den har en ganska flytande konsistens av en genomskinlig vit nyans. Bland komponenterna finns ett mango-extrakt och naturlig honung. De hjälper till att göra håret hanterbart och ger den enklaste kamma. Regelbunden användning ger utmärkt resultat - sken, hälsosamt utseende, bli av med matthet och mjukhet längs hela längden. Har positiv feedback från kunderna.

 • djup fuktgivande
 • snabb effekt;
 • Tysk kvalitet;
 • har ett bekvämt skydd
 • lätt diskret doft;
 • mjukar perfekt
 • bra recensioner.
 • många silikoner i kompositionen.

1 ESTEL Otium Unique

ESTEL företaget i många år producerar en rad professionella schampon Otium. Under den här tiden har många kunder redan lyckats älska de verktyg som inte bara klarar av olika problem, utan också är relativt billiga. En framträdande representant för linjen är Otium Unique shampoo. Det är utformat för att normalisera arbetet med talgkörtlarna i hårbotten, liksom fuktar torrt hår. Innehåller kalamavärande extrakt, vilket har en fördelaktig effekt på hudens lipidbalans. Förpackningen är utrustad med den mest praktiska dispensern, vilket inte kräver mycket tryck. Volymen är 250 ml, varar i genomsnitt 1,5 månader. Det har en kumulativ effekt från applikationer - efter en tid blir låsningarna vid rötterna mindre feta och resten av längden är mindre torr.

 • fuktgivande och mjukgör torrt hår;
 • elegant förpackning;
 • professionell vård;
 • bästa pris;
 • den mest praktiska dispensern;
 • kämpa mot fett vid rötterna.
 • inte alla tycker om lukten;
 • inte perfekt komposition.

Bästa Premium Dry Hair Shampoos

3 Kerastase Nutritive Bain Satin 2

En av företrädarna för regenereringslinjen Kerastase, Nutritive Bain Satin 2 shampoo syftar till intensiv näring av försvagade lås. Det skumar väl, har en gelkonsistens med en trevlig salonglukt. Djupt närmar och fuktar torrt sprött hår, gör dem mjuka. En viktig fördel är mycket långsam förbrukning. För att tvätta även långa lockar måste du ansöka lite pengar. Det skummar väl och rensar snabbt upp. Finns i volymer på 250 ml. Ett paket varar mer än sex månader. Lämplig för känslig hud, orsakar inte klåda och irritation. Efter några veckor med konstant användning elimineras splittrade ändar.

 • berövar inte volymen;
 • eliminerar splittrade ändar;
 • fyller med näringsämnen
 • återställer det försvagade håret;
 • återfuktar;
 • tillräckligt länge.
 • kan elektrifiera hår
 • inte lämplig för alla
 • mycket högt pris.

2 L'Oreal Professionnel Nutrifier Glycerol + Coco Oil

Linjen Nutrifier framträdde nyligen hos tillverkaren L'Oreal Professionnel. Alla medel som ingår där är utformade för intensivvård för skört och torrt hår. Nutrifier Glycerol + Coco Oil Shampoo är lämplig för daglig skadestyrning. I sina recensioner noterar kvinnliga kunder följande fördelar med produkten över de andra: det gör det inte tyngre, strukturen överensstämmer med hela längden, skyddar den från att torka ut, mjukas omedelbart, etc. Kompositionen utan silikon ger försiktig försiktighet mot försvagade lås. Samtidigt skummer den väl och rensar snabbt. Den har ett behagligt blommigt arom och optimal textur. Efter applicering finns det lätthet och jämnhet i håret, vilket också är otroligt glänsande. Efter några veckor stoppar Nutrifier utfallet och eliminerar splittrade ändar.

 • innehåller inte silikoner;
 • bryr sig helt om håret;
 • strider torrhet;
 • näringspåverkan
 • mycket trevlig arom;
 • skyddar mot torrhet;
 • bra recensioner.

1 Vichy Dercos Anti-mjäll Dry Hair

Tillverkare av professionell kosmetika Vichy utmärkt rykte bland köpare runt om i världen. Dercos torra hårschampo skapas av ett unikt recept speciellt för den mest aktiva påverkan på spröda livlösa krölar. Verktyget kan kallas terapeutiskt, eftersom det bekämpar mjäll och torr hårbotten och eliminerar också klåda. Vichy Dercos levererar professionell kvalitetsvård och skiner och skiner till skadat hår. Efter flera användningsområden blir de mjuka, silkeslen och får gradvis en hälsosam utseende. En viktig fördel med schampo - den fullständiga frånvaron av sulfater och parabener. Påverkar djupt på strukturen. Rekommenderas för användning 2-3 gånger i veckan.

 • säker sammansättning;
 • hög effektivitet;
 • bra recensioner
 • medicinska egenskaper;
 • hjälper till att återställa livslöst hår;
 • fuktar och närmar
 • ger den mest försiktiga vården.


Nästa Artikel
Vilket keratin är bäst för rätning av hår