Öl maskerar mot ansiktet mot rynkor och kråka fötter


Den antika berusande drinken, öl, är inte bara en glädje för män, vilket ger en känsla av eufori och avkoppling, men är också äventyrad av kvinnor, inte bara som en uppfriskande drink utan också som ett utmärkt verktyg för kosmetiska förfaranden hemma.

Användbara egenskaper öl för huden

Ölmasker för ansiktet, föryngrande och gör huden smidig, ungdomlig och strålande används av kvinnor sedan medeltiden.

Öl innehåller naturens kraft, dess läkningsprocesser baseras på en rik komposition som innehåller humle, B-vitaminer, bryggerjäst, som har en uttalad föryngrande effekt.

Läkande öl kan användas för kosmetiska ändamål, både i naturlig form, och bli grunden för hemmagjorda kosmetika, berikade och andra användbara ingredienser.

Vid beredning av elixir och lotioner, masker och sköljningar bör man komma ihåg att endast färsk öl av hög kvalitet är lämplig för dricks och kosmetiska ändamål.

Toning tvätt

Som en föryngrande tvätt kan du använda öl av någon komposition, oavsett om det är ljust eller mörkt, viktigast av allt, att det inte är för starkt. Morgon tvättar med öl eller torkar ansiktet med en bomullspinne perfekt toner huden, närmar och fuktar den, fyller den med en hälsosam glöd.

Under påverkan av öltvätt ändras, inte bara ansiktets hud, utan även tillståndet för ögonfransarna och ögonbrynen, vilket också ökar öl, vilket gör dem friska, glänsande, deras tillväxt ökar och bräcklighet och sårbarhet minskar.

Öl ansiktsmasker för föryngring - hur man förbereder dem?

 1. Om du har fet hud som är benägen att bilda akne, kan du göra en ölbaserad mask genom att kombinera den med citronsaft och honung. För att göra detta blandas en tredjedel av ett glas öl, en tesked honung och citronsaft och värms upp på elden tills honungen är helt upplöst. Masken, avkyld i sådan utsträckning att den behagliga värmen bevaras, appliceras på ansiktet, håller den i ca 10 minuter och tvättas sedan av med varmt vatten utan tvål. Du kan njuta av resultatet efter den första applikationen av masken, huden blir silkeslen, den lämnar den feta glansen, den ser mycket yngre och fräschare ut.
 2. Ägare av torr hud kan ge ett annat recept på ansiktsmasker, som innehåller två matskedar av lätt öl, en matsked honungs och en matsked vegetabilisk olja. Denna blandning bör upphettas för att lösa honungen, kall och lätt applicera på den ångade ansiktshuden. Effekten uppnås när masken är helt absorberad, och så snart det händer ska ansiktet tvättas med rent, rent vatten. Masken är mycket effektiv och gör det tillräckligt en eller två gånger i veckan.
 3. Om huden utsätts för kyla, eller avskalning av någon annan anledning, då kommer ölmasken att hjälpa till att rätta till situationen. I det här fallet ska du steka ett par matskedar havremjöl med varmt vatten och när de är utdunna bör du lägga till lite lätt öl och lite alkohol. Med denna mask elimineras peeling om några dagar.
 4. Det är ingen hemlighet att under sommarperioden drabbas många av pigmentfläckar som förekommer på de mest framträdande ställena, näsan, kinderna och kindbenen. Ofta påverkar detta kvinnor som är i postmenopausala perioden, och sådana utslag är vanligtvis förknippade med hyperpigmentering. Få en dubbel effekt, å ena sidan eliminera pigmentfläckar och samtidigt föryngra huden, kan du, om du använder en ölblekningsmask. För dess beredning kommer att krävas ca 20 g krossad farmaceutisk öljäst med tillsats av några droppar av en två procentig lösning av väteperoxid. Allt noggrant blandat, du måste applicera grus på huden, och behåll masken i ca 10 minuter, skölj sedan grundligt med kallt vatten.

Ölmasker för ansikte, föryngrande nästan omedelbart, baserat på användningen av en blandning av unga riven potatis och lätt öl, applicerades på ansiktet i tio minuter. Den underbara effekten av denna mask gör att du kan njuta av utseendet av tonad och ung hud efter den första applikationen.

Öl är en gåva av naturen själv, och vi har en unik möjlighet att använda sina helande egenskaper för att uppnå ungdom och skönhet.

Hem kosmetika med öl för hud och hår

Mer nyligen har forskare funnit att den mest skadliga drinken för kvinnor är öl. Men det är om du dricker det. Och om du använder det för kosmetiska ändamål kan öl vara mycket användbart. Vet om dess unika och funktionalitet, använde våra mormor denna hud- och hårvårdsprodukt.

Med hjälp av ölkosmetik kan du:

 • Ta hand om problemskinnet;
 • Replenish vitaminer från grupp "B";
 • Föryngra huden;
 • Bli av med mjäll
 • Stärka håret;
 • Gör ditt hår glänsande och silkeslen.

Ölkosmetik för hud

Mask för torr hud

Blanda 2 delar honung, 4 delar öl och 1 del vegetabilisk olja. Värm blandningen i ett vattenbad tills honungen är helt upplöst. När massan har svalnat, applicera den på ansiktet, som tidigare smält med avkok av kamille. Håll masken i ansiktet tills den absorberas, skölj av rester av produkten med kallt vatten.

Mask för kombinationshud

Blanda 2 msk. Öl, 1 msk. hackad havregryn och 1 äggula. Applicera masken på huden med ett tunt skikt. När det torkar, applicera ett andra lager av produkten och låt det stå i 15-20 minuter, skölj sedan med kallt vatten.

Mask för fet hud

Blanda 100 ml öl, juice av halv citron och 1 tsk. honung. Blanda allt grundligt tills det är smidigt, applicera sedan på huden och lämna i 10 minuter. Skölj med kallt vatten.

Föryngrande mask

Skaka en stor potatis på en fin rivare och blanda den med öl (1/4 kopp). Applicera masken på ditt ansikte omedelbart efter förberedelsen. För att göra proceduren bekvämare, täck ansiktet med en gasväv doppad i vatten och vrida ut. Låt masken vara på i 15 minuter, ta sedan av resten med en bomullsplatta doppad i salvia eller kamillebuljong.

Ölbad

För beredningen, ta 1 flaska öl för varje 100 liter vatten. Häll öl i varmt vatten. Ta ett ölbad inte mer än 10-15 minuter. Som ett resultat blir din hud märkbart mjukare och mer silkeslen.

Fading Skin Lotion

Fyll en handfull kronblad med 250 g öl och sätt behållaren i kylskåp i 5 dagar. Sedan spänna och använd som en lotion på morgonen och kvällen efter tvätt.

Torr hudkrem

Häll ett halvt glas öl 2 msk. havregryn flingor. Låt blandningen stå i 20 minuter, sedan spänna. Lägg sedan till 1 glas öl och blanda allt grundligt. Torka ansikte och nacke på morgonen och kvällen.

Torr hudkrem

Häll en handfull mintbladen (torr eller fräsch) med 1 kopp kokande vatten. Låt buljongen stå i 30-40 minuter, dra sedan på det och tillsätt ett glas öl. Torka ansiktet med den erhållna lotionen 2-3 gånger om dagen.

Öl kosmetika för hår

Öl kosmetika kan ta hand om inte bara skönheten i huden, men också håret. Det kommer att ge ditt hår en naturlig glans, göra det lydigt, hjälp bli av med mjäll och stärka håret.

Ölmasker till ansiktet - recept hemma

Den mest populära drycken i världen har flera tusen sorter. Skönheten började använda öl till ansiktet på medeltiden, efter att ha hittat den magnifika föryngringseffekten. En rik dryck kan användas i vården av ansiktet i sin rena form, eller att skapa på grundval av dess läkningskosmetiska kompositioner.

Fördelarna med öl för huden

Det är användbart på grund av innehållet:

 • öljäst;
 • humle;
 • vitaminer av grupper B och C;
 • mineralämnen
 • alkohol;
 • polyfenoler;
 • aminosyror;
 • organiska syror.

I kosmetologin bidrar användningen av öl till ansiktet till:

 1. Avlägsnande av oxidanter och toxiner från vävnader;
 2. Skydd mot skadliga miljöfaktorer;
 3. Blekning och avlägsnande av pigmentformationer;
 4. Återställande av elasticitet;
 5. Minska frisättningen av subkutant fett;
 6. Förbättra kollagen syntes i vävnader.

Bästa hemlagade ölmasker

Den berusande drycken är en utmärkt antioxidant, toner och fuktar. Naturliga recept hjälper till att föryngra och återställa elasticitet. Du kan använda öl till huden i sin rena form, gnugga ansiktet innan du applicerar kosmetika.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Ölmask från rynkor

Resultat: hjälper till att mjuka rynkor, mjukar och närmar sig epidermis öl ansiktsmask. För vätning under den kalla årstiden, använd proceduren två / tre gånger i månaden.

ingredienser:

 • 15 ml mörk öl;
 • 5 gr. majsstärkelse;
 • 5 gr. havre mjöl;
 • 5 ml aprikosolja.

Förberedelse och användningsmetod: sätt in havrepulver och stärkelse i kyld öl, rör om för att tillsätta näringsrika oljor. För att ånga ansiktet med en komprimering av örter samling, applicera en mask med en spatel, lite dra upp huden. Procedurens varaktighet är en halvtimme, efter att ha tvättat huden med en kräm med ett extrakt av alger.

Ölmask för akne

Resultat: Effektiva ölmasker recept hjälper dig att rengöra huden, lindra inflammation och smala porer. Akneutslag kommer att vara betydligt mindre efter det första förfarandet.

ingredienser:

 • 10 ml öl;
 • 5 ml citronsaft;
 • 5 gr. blå / grön lera

Beredning och appliceringsmetod: sätt in lera och färsk citrusjuice i en varm dryck. Torka ansiktet med micellär vätska, använd kompositionen med en spatel, ett enhetligt skikt. Lämna masken i tjugo / trettio minuter, tvätta sedan med vatten och vitt vin.

Mask för torr hud

Resultat: en hemlagad närande ansiktsmask med öl, fuktar epidermis, återställer cellmembran.

ingredienser:

 • 10 ml ofiltrerad öl;
 • äggula;
 • 5 gr. linmjöl.

Förberedelse och användningsmetod: Mala linfrön på en kaffekvarn, sätt in äggula och varm öl. Rengör huden, applicera en mask på hela ansiktet med en svamp (nära ögon). Efter fyrtio minuter, tvätta det kalla avkoket av viburnum.

Mask för fet hud

Resultat: Minska utsöndringen av subkutan fett, rengör porerna, återställ skinnet av ölskinnsuppskrifter. Regelbunden användning kan förhindra förekomst av inflammation.

ingredienser:

 • 15 gr. öl;
 • 5 gr. aktivt kol;
 • 5 gr. svart lera;
 • sandelträ eterisk olja.

Förberedelse och användningsmetod: Värm öl till 35, tillsätt aktivt kolpulver och svart lera, rör om tills slät, inför sandelträsmakad träeter. För att ånga ut huden med en komprimering av kalendula blommor, fördela den svarta helande masken med ljusmassagerande rörelser. Efter femton minuter kan du slutföra rengöringsproceduren med en kontrast tvätt.

Mask med öl och ägg

Resultat: Den närande masken har en lyftande effekt, korrigerar den ovala, stimulerar förnyelsen av epidermis. Blekmedelpigmentering förbättrar egenskaperna hos hudens elasticitet.

ingredienser:

 • 10 ml öl;
 • ägg;
 • 15 gr. kockost.

Förberedelse och användningsmetod: gnugga hemlagad ost genom en sikta, blanda väl med ägget, sätt in den skummiga drycken. Att ånga ansiktet, för att fördela kompositionen med en spatel med ett tätt lager, 2 mm tjockt. Njut av föryngrande mask i ungefär en halvtimme, avlägsna rester av tvätten med rosevatten.

Mask med öl och honung

Resultat: honungsmassan för ansiktstonerna och accelererar blodflödet. Hudstrukturen återställs, fina rynkor slätas, hudens skyddande egenskaper stärks.

ingredienser:

 • 15 ml öl;
 • 10 gr. honung;
 • 5 gr. lockbeten;
 • 5 ml tokoferol.

Förberedelse och användningsmetod: Lägg till halvgrönsak, kandad honung och oljig lösning av E-vitamin för att värma skumlikt öl. Efter rengöring av huden med termisk vätska, fördela kompositionen med en svamp. Efter en halvtimme, tvätta och applicera en kall kompress i några minuter.

Video recept: Hemmagjord mask för att ge näringens ansikte baserat på öl och olivolja

Mask med öl och kefir

Resultat: Använd effektiva masker med naturliga ingredienser för att ta hand om inflammerad, problemskinn, du kan enkelt bota akne. Pustler torkade, svarta prickar försvinner.

ingredienser:

 • 10 ml öl;
 • 10 ml kefir;
 • 10 gr. vit lera.

Förberedelse och användningsmetod: Blanda den skummiga drycken med kefir, tillsätt kaolin, med en mixer. Före ånganvändning (om det inte finns några pustler), applicera kompositionen i ett tunt kontinuerligt lager, undvik ögonlockens och munens yta. Maskens varaktighet är högst tjugo minuter. Torka problemområdena med citron / grapefruktjuice efter att du har tvättat timmextraktet.

Föryngrande mask

Resultat: Anti-aging home remedies stimulerar kollagen syntes, återställa elasticitet, lindra puffiness. Öl ger hudnäring, hydratisering, aktiverar cellförnyelseprocesser.

ingredienser:

 • 10 ml öl;
 • 10 gr. gelatin;
 • 5 ml mangosmör.

Beredning och appliceringssätt: Lös upp gelatingranulerna i en mörk varm dryck, rör om kontinuerligt tills en viskös konsistens bildas, tillsätt mangoolja. Efter hudskrubbning, applicera en föryngrande förening med en bred pensel, skapa så många lager som möjligt. Njut av proceduren i cirka fyrtio minuter, ta bort som en maskfilm.

Video recept: Öl ansiktsmasker hemma

Recensioner om användningen av ölmasker

Öl används ofta i masker för hår och bestämde sig för att försöka på ansiktet. Underbart med svullnad och morgonsvullnad, torka istället för lotion.

Jag måste ständigt göra en rengöringsmaske, jag har problemskinn. Jag tycker inte om lukten av öl, men resultatet är fantastiskt. Det finns inget spår av rodnad, porerna blir mindre.

Fördelarna med öl kosmetika

Om fördelarna med öl för kvinnlig skönhet visste i antiken. I många länder var kvinnor förbjudna att dricka öl, men aldrig använda den för hår och hudvård. I 1900-talet erbjöd en tysk apotekare kvinnor att smörja ansikts- och décolletéområdet med ölskum, eftersom man trodde att hoppaxtraktet släpper ut rynkor, gör huden mer elastisk och ungdomlig.

I vår tid används hoppkonsekstrakt också i den kosmetiska industrin. Forskare har märkt att använda ölmasker framgångsrikt kan behandla akne, dermatit, mjäll och håravfallsproblem. Bryggerjäst, från vilken drycken bryggs, innehåller nästan alla B-vitaminer, liksom D-vitamin, fosfor, kalium, koppar och essentiella aminosyror!

Öl kosmetika för ansikte skönhet

Naturligtvis dricker öl inte helt bra för hälsan, men det är mycket möjligt att använda det externt. För hundra år sedan användes öl som ett nödhjälpmedel för bett av giftiga insekter och ormar! På grund av dess desinficerings- och sårhälsningsegenskaper användes den också för mindre skador och hudskador.

Ingenstans att köpa tjeckiska öl kosmetika? Förbered henne som en värdig ersättare!

Skummig dryck är extremt fördelaktig på huden, speciellt den oljiga och den kombinerade typen, vilket eliminerar överdriven talg, utjämnar och uppfriskar ansiktets hud. Kosmetika på öl - en riktig frälsning för blekande hud. Hoppextraktet stramar effektivt porerna, släpper ut hudens lättnad och återställer sin ton.

Skönhetsindustrin erbjuder ett stort urval olika företag som använder öl i sin produktion, men det är bäst att göra ölkosmetik själv. Detta beror på det faktum att öl, utspädd med konserveringsmedel, förlorar några av dess helande egenskaper. Det är bättre att använda färsk öl i hög koncentration.

Anti-aging ölmedel för hud

Även våra farmödrar använde framgångsrikt hemgjorda ölkosmetika - det hjälpte dem att hålla sitt ansikte och kropp unga längre utan nymodiga kosmetika. Den mest ändamålsenliga effekten har ett tjockt ölskum. Det ska appliceras på huden, låt det torka helt och skölj sedan ansiktet med varmt vatten. Det finns också många variationer av ölmasker.

 • Mask med en ros. Pund 100 g rosenblad i en mortel, häll i 50 ml öl och fortsätt att gnugga massa i ytterligare fem minuter. Låt agenten införa i flera timmar. Applicera den färdiga masken med ett tjockt lager på ansikte och nacke på morgonen och kvällen. Öl drar användbara ämnen från rosenblad och levererar dem direkt till de övre skikten av epidermis.
 • Mask med honung. Använd en visp, slå 120 ml öl, 20 g tjock honung och 10 ml nypressad citronsaft i en djup skål till ett skumt tillstånd. Applicera masken på huden och lämna i en halvtimme tills blandningen torkar på ansiktet. Interagera med öl, fuktar och regenererar honungen huden, förlänger ungdomen och citronsaft exfolierar försiktigt döda hudceller.
 • Föryngrande ölbad. När du badar, lägg till 5 flaskor lätt öl till vattnet och ta ett bad i trettio minuter. Vattnet ska vara tillräckligt varmt för att porerna i huden ska öppna och absorbera alla värdefulla ämnen från öl. Tack vare vanliga ölbad är kroppens hud märkbart skärpad, celluliter och flabbarhet försvinner gradvis.

Öl kosmetika för hår skönhet

Många av oss åtminstone en gång i livet använde öl för hår styling. I själva verket, när torkat, har ölen en tillräcklig klibbighet för att hålla håret under dagen. Men kosmetiska masker, sköljmedel och balsam på basis av öl stärker också håret perfekt, vilket gör dem fogliga. Öl läggs också till i kosmetika för att eliminera mjäll och seborrheisk dermatit i hårbotten.

Med hjälp av mörk öl kan du ge ditt hår en djup nyans, "försegla" de bitade spetsarna och göra håret glänsande. När du använder öl för hårets skönhet, är det nödvändigt att värma den skummande drycken något för att bättre tränga in i hårets struktur. Om du är orolig för lukt av öl, kan du enkelt eliminera det genom att lägga till några droppar av din eteriska olja till ölkosmetik.

Effektiva ölprodukter för hår

Det är fantastiskt hur kvinnor lyckades hålla håret voluminöst, strålande och hälsosamt - för då var det inga schampon och färdiga närande masker! Återigen är hela hemligheten i extraktet av humle och malt.

 • Nourishing mask för hårvolymen. I 70 ml mörk öl tillsätt 10 ml olivolja, fyra äggulor av vaktelägg och 5 g fint havssalt. Slå blandningen med en mixer tills en fluffig vit massa erhålls. Massage blandningen i hårets rötter. Efter några timmar, tvätta av masken med varmt vatten.
 • Medicinsk ölmask. Häll några skivor rågbrödsmulan med ett glas förvärmd mörk öl. Lämna en timme. Rör sedan blandningen tills ett slätt skum erhålls. Applicera masken på hårrötterna i en timme tre gånger i veckan. Om en månad kommer ditt hår att vara starkt, elastiskt och hälsosamt.
 • Skölj på grundval av öl. Om du inte gillar att förbereda masker kan du använda ölens läkningskraft med hjälp av denna snabba metod. Efter varje hårtvätt sköljer du håret med varm ofiltrerad öl och applicerar sedan din favorit hårbalsam.

Nu är du övertygad om att en skumdryck kan vara mycket användbar för din skönhet. Gör ölkosmetik själv eller köp märkesprodukter baserade på öl - och din skönhet kommer att vara med dig i många år!

Öl för hud och hår: 6 bästa rekommendationer

Öl är välkänt för dess fuktighetsgivande och sammandragande egenskaper. Detta gör det till ett effektivt verktyg för mjukgörande områden av hård hud på fötterna, vilket gör det enkelt att ta bort natoptyshs.

För beredningen av detta verktyg lägger vi till en liten mintinfusion till öl. Detta kommer att påskynda hudåtervinning efter borttagning av döda celler.

ingredienser

 • 2 koppar mintinfusion (400 ml)
 • 1/2 glas öl (100 ml)

beredning

 • Rör varm mintinfusion med öl, sätt sedan fötterna i den.
 • Tiden att ta emot ett sådant fotbad är 15 minuter. Efter detta massera dina fötter bra.
 • Behandla sedan huden med pimpsten. Detta gör att du kan rengöra den från smuts och döda celler.
 • Skölj fötterna igen med vatten och torka dem väl.
 • Upprepa proceduren tre gånger i veckan.

6. Ölbalsam

För att ha glänsande, friskt och vackert hår är det inte alls nödvändigt att spendera stora summor pengar på inköp av kosmetiska produkter. Till exempel, i stället för den vanliga balsam, kan du använda en naturlig balsam gjord av öl och jojobaolja.

ingredienser

 • 1/2 glas öl (100 ml)
 • 1 msk jojobaolja (15 g)

beredning

 • Lägg till en matsked med jojobaolja till öl. Applicera balsam över hela hårets längd efter att ha shampat dem.
 • Skölj håret med mycket vatten och kamma det.
 • Denna balsam används på samma sätt som vanliga hårbalsam som vi är vana vid.

Tyvärr har vi i många år inte vetat något om fördelarna med öl, eftersom ingen kan anta att denna dryck kan användas för kosmetiska ändamål.

Numera har många redan uppskattat sina fördelaktiga egenskaper och använder regelbundet öl för att ta hand om kroppen.

Försök att träna recepten som vi delade med dig i den här artikeln, och du kommer att se hur märkbart resultatet är ölet när vi använder det för att ta hand om vår skönhet.

Öl i kosmetologi: hemlagade skönhetsrecept

Köpa en flaska öl till sin man, glöm inte om dig själv. Nej, vi annonserar inte alkoholhaltiga drycker alls, vi behöver bara tänka på oss själva, vår älskade, och det betyder att använda den bara för skönhetsguide. Tror inte? Förgäves, eftersom denna berusande, skumdryck kan användas i kosmetologi. Förresten bör det noteras att humlen och maltet i mjuka drycken tar bort aluminiumsalter och minskar multiplikationen av patogena bakterier i kroppen, och de vitaminer och mineralsalter som finns i den har en fördelaktig effekt på människokroppen. Men bara under ett tillstånd: öl kan inte förbrukas för mycket.

Hår öl

Vårt hår är mycket känsligt för de minsta negativa förhållandena. Stress, obalanserad näring, färgning, frisör och blåstorkning, liksom många andra orsaker, är faktorer som gör dem livlösa och fula. Men det finns ett underbart verktyg som kan användas i form av masker eller sköljningar. Vi pratar om öl. Förresten, för att stärka håret, rekommenderar experter att ta bryggerjäst. Olika vitaminer är mycket viktiga för hår, inklusive B6, B12, D, aminosyror och spårämnen som utgör jäst, vilket har en fördelaktig effekt på hårets inre struktur. Förresten, vegetarianer tar bryggerjäst som en källa till protein och vitaminer. Om du bryr dig om ditt hårs hälsa, använd en hårmask baserad på öl.

Mask för torrt hår

Värm öl i ett vattenbad, sätt i en tesked olja. Applicera blandningen i ditt hår och sätt på ett cellofantlock och låt det gå i ca 20 minuter. Du kan också lägga håret i en handduk för att skapa en "växthuseffekt" under locket. Förresten är det under påverkan av värme att blandningen mjukar och närmar sig locken. Efter denna tid, tvätta av masken med det schampo du brukar använda. Kockolja kan ersättas med mandel, linfrö eller oliv.

Som ni vet är en banan rik på kalium, vilket är nödvändigt för vår kropp, inklusive vårt hårhår, och äpplen innehåller en stor mängd järn, vilket är nödvändigt för försvagade, yttre faktorer, hår. Ta därför en halv banan och knåd den med en gaffel, hälften av ett äpple riven på en fin rivare och blanda frukten med ett glas varm öl. Hela massan appliceras på krullarna och lämnar i en halvtimme. Därefter tvättas med schampo.

Ölblandning med kefir i proportioner av en till en. Äggula kan tillsättas till blandningen. Kefir, som alla fermenterade mjölkprodukter, mjukar håret, äggulan ger dem silke och öl ökar volymen. Applicera blandningen på krullar och låt i 20-30 minuter, skölj sedan väl. Denna mask har en fördelaktig effekt på hårstrukturen, fuktar och stärker dem.

En äggula fylls ordentligt, tillsätt en halv löksaft och ett glas varm öl. Applicera blandningen på håret, gnid i hårbotten och sätt sedan på en plasthatt och inkubera i 20-30 minuter. Därefter tvättas vi väldigt bra. Gommen, i kombination med lökjuice, har en mycket fördelaktig effekt på krökets tillstånd. Masken ger inte bara näring och förstärker håret utan aktiverar också sin tillväxt. Det är värt att säga att det är värt att använda denna blandning endast om du inte planerar att gå på besök eller att arbeta nästa dag. Lök, som ingår i masken, har en mycket stark lukt.

Ölmask för hårväxt

Först och främst förbereda de nödvändiga ingredienserna för masken. I en separat behållare bör bryggas i ett glas kokande vatten 1 msk. en sked av torr brist, 1 tesked björkpinnar. Låt buljongen brygga i ca 15 minuter, och filtrera sedan och blanda med ett glas öl. Applicera blandningen på håret och hårbotten, sätt på en plasthatt och lämna i 30 minuter. Sedan tvättar vi krullarna noggrant. Efter en sådan mask kommer dina krusar att bli glänsande, mjuka för beröring och för övrigt växa bättre.

Förresten har den vanliga sköljningen av hår med öl också en fördelaktig effekt på hela hårets huvud.

Vi rekommenderar också dig att bekanta dig med andra recept av masker i artikeln "Senap för att stärka och växa hår".

Brewer's yeast - fördelar för kroppen

Många apotek säljer bryggerjäst. Vissa behandlar dem med misstanke, men förgäves, eftersom de innehåller vitaminer B och D, olika aminosyror och mineraler. Experter förskriva dem till personer som lider av olika sjukdomar i mag-tarmkanalen. Denna produkt tas i sjukdomar i huden, furunkulos, infektionssjukdomar och till och med diabetes. Många tar bryggerjäst från akne, liksom för bättre hårväxt, stärker naglarna och kroppens övergripande helande.

Innan du går till apoteket för ett mirakelläkemedel, bör du besöka läkaren, för även om detta vid första anblicken, en ofarlig medicinering, har kontraindikationer. Det kan inte tas av personer som lider av njursjukdom, uttalad dysbios. Bryggerjäst kan också orsaka en allergisk reaktion.

Fördelarna med öl för huden

Det bör dock noteras att den berusande drycken och bryggerens jäst kan användas inte bara för att stärka håret. I kosmetologi används öl för ansiktet som en mask, för med hjälp kan du begränsa porerna, uppdatera, rengöra och återfuka ansiktets hud. För blekning, trött hud, kan du använda anti-aging blandning, som inte bara innehåller huvudkomponenten, men också olika komponenter.

Mask för kombinationshud

På? glasögon öl, uppvärmd i ett vattenbad, lägg till slagen äggvita och gurka, riven på en fin rivare. Applicera denna blandning i ansiktet och håll i 10 minuter, sedan sköljs med varmt vatten. Öl rensar och närmar huden, gurkafärg och ger den en flätig och äggvitt har en torkningseffekt.

Akne mask

Grate färsk gurka, tillsätt 1 msk. l. markerad havregryn, som kommer att fungera som en mjuk skrubb, 1 äggula och 4 msk. l. av öl. Applicera en mask med öljäst för akne i 10 minuter på ditt ansikte, skölj sedan med varmt vatten. Gurka massa rensar huden, och dess äggula fuktar.

Mask för torr hud

Värm 1 tsk i ett vattenbad. honung, lägg till 1/3 kopp öl och lite olivolja. Efter 10 minuter, tvätta av masken och applicera en närande grädde. Oliveolja ger näring till huden och förhindrar även rynkor. Innan du applicerar blandningen på ansiktet, se till att du inte är allergisk mot honung.

Fading Skin Mask

Mala en äggula med en rå potatis riven på en fin riven och lägg sedan till fyra matskedar öl. Massan appliceras i 15 minuter, avlägsnas sedan med våtservetter eller tvättas med varmt vatten. Potatisjuice främjar regenerering av hudceller, och ger näring och fuktar den.

Nu vet du hur du använder öl, för att behålla skönheten. Därför tar vi denna skummande dryck och går, vi gör oss till en mask, en lotion, en sköljning så att det goda inte kommer att försvinna.

Öl i kosmetologi: skönhet och bara!

Idag är det precis etablerat att det är en underbar kosmetisk.

Humle, malt, bryggerjäst, vitaminer i grupp B, aminosyror, naturliga enzymer och mineralämnen i komplexet, som ingår i naturlig öl, ger en fantastisk effekt, som har en positiv effekt på ansikte och kroppens hud, fuktar och föryngrar den.

Våra förfäder noterade också att bryggersjäst behandlar ormbett och juvenil akne, färskt ölskum släpper ut rynkor, ölbaserade masker övervinner överflödigt fett på huden och skärper porerna. Ölhårspolning ger tillbaka sin glans och vitalitet. Till denna dag används extrakt från humlekottar i stor utsträckning i kosmetika och i dermatologisk praxis. På basis av humle producerar många kosmetiska linjer en rad produkter för att eliminera mjäll, stärka hår och behandla problemhud från dermatit och akne. Men låt oss vända oss till traditionell folkkosmetik på ölbasis.

Skumdryck och guldhår

Kanske idag verkar det konstigt för någon, men våra mormor och mormor brukade använda öl (och på platser där det inte var bryggt humle avkok) för att stärka håret, stimulera tillväxten och göra den silkeslen.

Den gamla folkmetoden är väldigt enkel. Du måste tvätta håret med tvål eller schampo och applicera sedan en halv liter naturlig värmd öl i håret och gnugga det i rötterna och skölj huvudet med varmt vatten efter 10-15 minuter. Håret blir friskt och fluffigt.

Men det finns flera mer komplexa recept för att stärka håret.

1. Ta 1 matsked kalendula blommor, humlehoppar och björkblad, de hälls med ett glas varm ljus öl, infunderas i 2 timmar på en varm plats. Efter det här buljongen filtreras och gnids i hårbotten.

2. Slipa roten av en stor burdock, rhizom av calamus swamp och humlehoppar, ta alla växter lika (ca 1 matsked), häll ett glas varm mörk öl, låt i 1-1,5 timmar på en varm plats, filtrera, gnugga in i rötterna hår 2-3 gånger i veckan för att erhålla önskad effekt.
Förresten, med hjälp av öl kan du bli av med mjäll. Du måste ta 2 matskedar salvia och näsblad, häll 0,5 liter lätt varm öl, insistera på en timme, filtrera och gnid varje natt i ditt huvud innan du lägger dig i en månad.

Ner med rynkorna!

I de gamla ölmaskerna ansågs det vara ett verkligt panacea för blekning av huden. I 1700-talet skrev schweizforskaren Shimon Sirenski: "En trevlig och god smak, stark och skummande öl kan göra gott blod och ge kroppen hopp om att ge frisk hud eller färg till en attraktiv kropp". Speciellt fördelaktiga ölmasker påverkar fet hud, ökar elasticiteten, förbättrar blodcirkulationen, minskar fettbildning och smalnar porerna.

Det äldsta receptet är att helt enkelt applicera ett kallt skum av färsk öl på ansiktet och efter 10 minuter tvätta den med varmt vatten. En av de enklaste men effektiva metoderna är äggulan masken: äggula är piskad i öl och appliceras på ansiktet ett tag. I allmänhet fanns det dussintals ansiktsmasker gjorda på grundval av öl. Tänk på det enklaste.

Mask för fet hud. Blanda 1/3 kopp öl, juice av halv citron och 1 tesked honung. Applicera blandningen i ansiktet, lämna i 10 minuter och skölj sedan med varmt men inte varmt vatten.

Mask för torr hud. Blanda 2 matskedar öl, 1 tesked olivolja och 1 matsked honung. Applicera masken i ansiktet med en bomullspinne och låt den vara tills den är helt absorberad. Skölj sedan ditt ansikte med kallt vatten.

Mask för kombinationshud. Skaka en liten gurka, blanda den med 1 äggvita och 1/3 kopp öl. Applicera på ansiktet och lämna i 10-15 minuter. För att förhindra att masken sprids, kan du täcka ansiktet med en gasduk ovanpå.

Anti-aging mask. 1 gnugga den råa potatisen på ett fint rivjärn, tillsätt 3 matskedar öl och 1 äggula. Rör om och applicera på ansiktet i 10-15 minuter, skölj sedan med kallt vatten.

Dessutom kan på basis av öl beredas inte bara masker, men också användbara rengörings lotioner, som kan förvaras i kylskåp i flera dagar.

Lotion för fläckig eller torr hud. 2 msk havregryn häll 1/2 kopp kokande vatten. Låt sitta i 20 minuter och sedan spänna. Till den resulterande buljongen lägger du till ett glas öl och rör om.

Lotion för oljig eller kombinationshud. En handfull färska eller torkade blad av mint häll ett glas kokande vatten och låt det brygga i en halvtimme. Sedan spänna och lägg till buljong ett glas öl.

Fading hudlotion. En handfull färska eller torkade rosenblad, häll ett glas öl, lämna i kylskåpet i 5-6 dagar, och sedan spänna.

Gå till vattenprocedurerna

Längst sedan i bad leddes det att hälla öl på de uppvärmda stenarna. Och detta görs inte bara för att ge ett par "ölanda": ölpar bidrar till en effektivare och djupare rengöring av huden. Inte så länge sedan, i Starkenberger-bryggeriet (Österrike) för 298 dollar, besökte besökarna en ovanlig tjänst: 300 liter färsk öl läggs till i en liten pool där ett glatt företag kan simma för glädje. Men det är roligt. Men de otvivelaktiga fördelarna som öl ger hudens tillstånd och kroppsåtervinning har antagits av ägarna till vissa SPA-salonger. Till exempel i de tjeckiska hotellen Chodovar i staden Čedova Plana kan du ta ett speciellt bad för bierkosmetologi, vars sammansättning hålls hemlig. De kan också erbjuda ölmassage och ölkosmetika. Men om du inte är redo att besöka sådana orter, är det en liten öl SPA-salong som är ganska möjligt att ordna hemma.

Hollywood bantning bad. Vispa ihop en halv kopp mjuk schampo (du kan använda duschtråd för känslig hud istället), 1 ägg, 1 tesked vanilj och ganska lite - 1 matsked öl. Det resulterande skummet hälls långsamt under en ström av vatten i badet. Du kan ta ett bad i Hollywood i en halvtimme. Vissa tror emellertid att öl i det till någonting. Det här är inte sant, och det är därför. För det första måste vid tillverkningen av öl det vatten som används för dess produktion kontrolleras för pH, och vid behov görs en korrigering. För det andra är det ölbad som reglerar svettning och mjuka mjukar huden, varför de är speciellt användbara på sommaren. Om du svettar, var inte rädd för att lägga en flaska öl till varmt vatten och blöt i badet ett tag. Efter några sådana förfaranden regleras svettning.

Fotbad. För att lindra utmattning kan du bada med mineralvatten och öl. För att göra detta, blanda ovanstående komponenter i proportion: 2 delar mineralvatten och 1 del ljus öl.

Handbad. De hjälper till att stärka spikplattan. För att göra ett sådant bad blandar varmt vatten och öl i lika stora proportioner.

Fördelarna med öljäst

I dag är bryggerjäst en del av ett stort antal masker med föryngrande effekt, kompresser, liksom medel för vård av naglar och hår. Det har visat sig att de har en föryngrande effekt, och också saktar åldrandet på grund av ribonukleinsyra, protein och vitaminer. Jäst har länge använts i hemmet kosmetologi. En av de vanligaste var en mask för torr hud. För henne var det nödvändigt att ta rågmjöl, tillsätt 20 gram jäst till det och häll allt detta med varmt vatten. Den erhållna massan hölls varm under 24 timmar. Sedan applicerades det på ansiktet i 20-25 minuter. Den resulterande filmen avlägsnades, tvättar bort rester av rinnande vatten.

Masken för fet hud i ansiktet och mot akneutslag användes endast bryggerjäst: de späddes med vatten till en konsistens av tjock gräddfil, applicerades på ansiktet i ett tjockt skikt i 10-15 minuter och tvättades sedan av med kokt vatten.

Sådan anekdot är känd. Fråga: Vad är det bästa verktyget för att rynka rynkor? Svar: åtta öl per natt. Men allvarligt har naturlig öl länge ansetts vara ett utmärkt kosmetiskt verktyg som kan göra huden ren, ung och frisk och ditt hår - starkt och vackert.

Ölmasker för ansikte

Var alltid vacker och ung - drömmen om varje kvinna. Men det lyckas inte många att få det till liv. Det viktigaste i ansikts- och kroppsvård är regelbundenhet. Det mest effektiva sättet att förbättra hudens tillstånd är att använda masker från naturliga ingredienser. Allt som växer i trädgården och förvaras i kylskåpet kan användas som kosmetik. I denna artikel vill jag prata om fördelarna med öl för ansiktets hud.

Fördelarna med öl för huden

Sedan antiken har öl betraktats som en av de bästa hud- och hårvårdsprodukterna. Om du regelbundet sköljer håret efter att ha tvättat håret kommer de säkert att bli slät, glänsande och silkeslen. Öl har en positiv effekt på huden. Efter maskerna med tillsats av öl blir ansiktets spända och elastiska. Allt detta beror på ämnen som stimulerar produktionen av naturligt kollagen, vilket i sin tur eliminerar små rynkor och stora gör det mindre märkbart. Öl hjälper också till att eliminera fet hud och öppna porer, bekämpar noggrant inflammation och hudproblem av tonårig natur. När du lägger till de rätta ingredienserna klarar du öl med torrhet och peeling. Tänk på de viktigaste och mest populära maskerna med tillägg av öl.

Anti-rynk öl mask

 • öl - 3 matskedar;
 • medelstora potatisar.

Beredningsmetod:

 • Skala potatis och grilla råa. Du kan göra grönsaken i mush med en mixer. Kram ut extra juice.
 • Tillsätt öl till riven potatis och blanda noggrant. För maximal effekt är det bättre att ta ofiltrerad mörk öl.

Denna mask ska appliceras på ren hud. För bättre effekt kan du förånga det på växtbaserade buljong. Mask måste appliceras med ett tunt skikt på ansiktet, vänta tills det är helt torrt. Efter det ska masken tvättas av med kallt vatten, och när du känner av täthet i huden applicerar du en ljuskräm. En sådan kosmetisk produkt anses vara mycket effektiv. Efter den första applikationen försvinna det fina nätet av rynkor, kråka fötter och nasolabiala veck blir mindre märkbara. Och med den ständiga användningen av en sådan mask är ansiktsens ovala kraftigt åtspänd, huden blir elastisk och elastisk.

Mask för torr hud

 • öl - 2 matskedar;
 • olivolja - 2 tsk
 • honung - 1 tsk
 • äggula.

Beredningsmetod:

 • Slå på ägget.
 • Värm den naturliga honungen i ett vattenbad.
 • Blanda ägget med smör, honung och öl. Häll till en homogen massa.

Masken kommer att få lite vätska, så att den inte flyter från ansiktet, du behöver fukta en speciell kosmetisk ansiktsvävnad i vätskan och applicera den på ansiktet. Huden närmar sig, blir levande, förvärvar en naturlig färg. Maskan rekommenderas för tjejer med torr och livlös hud. Masken är bra på vintern och våren, när epidermis är mest i behov av näring och vitaminer.

Öl mot fet hud

 • öl - 3 matskedar;
 • äggvita;
 • citronsaft

Beredningsmetod:

 • Slå på proteinet med en mixer eller mixer. Det borde vara enhetligt.
 • Kram saften från en halv citron.
 • Blanda citronsaft, protein och öl.

Masken ska appliceras med en kosmetisk torka. När det torkar kan du fuktar tyget några gånger - du kommer att uppnå maximal effekt. Detta verktyg hjälper dig att bli av med fet hud, svarta fläckar och ökat arbete i talgkörtlarna. Masken smalnar också porerna.

Mask för näring och rengöring

 • öl - 2 matskedar;
 • gurka;
 • havregryn - 1 matsked
 • E-vitamin i ampullen.

Beredningsmetod:

 • Mala havregryn i en mixer tills mjöl.
 • Häll spannmålen med öl, lämna i 15 minuter.
 • Skaka gurka på en fin rivare.
 • Blanda havregryn, öl, gurka och vitamin E.

Den resulterande massan bör appliceras på ansiktet i ca 20 minuter. Det ger näring och djupt renar porerna. Detta verktyg kan användas för problem hud, i kampen mot akne och akne.

Öl anses vara en mångsidig och populär kosmetisk. Med det kan du förbättra hudens tillstånd och förbli alltid vacker och ung.

Framgångsrik liga

Kvinna på Internet:
självutveckling, självkännedom, självförverkligande.

Rubriker "Tid för förändring"

Nytt på platsen

Senaste kommentarer

  Loading.

Rubriker "Piggy of articles"

Utmärkt kosmetolog - skumlik öl

Öl är älskad av nästan alla män och många kvinnor.
Men idag vill jag inte prata om de berusande egenskaperna hos denna skummiga dryck, men om medicinskt.

Sedan XVI-talet använde domstolens damer på rekommendationer från den visionära läkaren öl som ett helande verktyg för hår och kroppsvård. Och det här är inte förvånande, eftersom den rika uppsättningen användbara substanser som finns i denna dryck har skapat honom ett rykte som ett läkande medel.

Öl tillverkad av humle, malt (grodd korn) och jäst innehåller proteiner, kolhydrater, vitaminer i grupp B, mineraler, aminosyror, enzymer och andra ämnen som förbättrar utseendet på huden och håret.

Öl har smärtstillande, lugnande och desinficerande egenskaper.
Det rensar huden väl, behandlar hud och akne, toner, stramar och föryngrar.
Dessutom bidrar öl till att förbättra utseendet och hälsan hos håret: mjäll försvinner, håret slutar splittras och växer bättre.

Parfymindustrin producerar en serie kosmetiska produkter för hud och hårvård, som är baserade på ölkoncentrat.

Den enda nackdelen med hemlagad ölbaserad kosmetika är den märkliga lukten av öl, som många inte gillar.

VAD ÖL FÖR ATT VÄLJA

Valet av öl i vårt land är nästan obegränsat, och de helas alla.
Det spelar ingen roll och ölets ursprungsland. Tekniken för ölproduktion är ungefär densamma överallt, vilket garanterar samma dryckes kemiska sammansättning.

För terapeutiska ändamål bör du välja en öl utan konserveringsmedel, inte filtrerad, inte pastöriserad, "lev", nyligen bryggd (fräsch) och - mycket viktig - med kort hållbarhet.

Förutom individuell intolerans finns det inga andra kontraindikationer för användningen av öl för kosmetiska ändamål.

Om, efter att ha slagit på huden, orsakar ölen en brännande känsla, stickningar eller klåda, är det bättre att vägra att använda det och tvätta huden med kokt vatten omedelbart.

ANVÄNDNING AV ÖL FÖR FACE SKIN

• Mask för torr hud:

Lätt öl - 2 msk. l.
Honung - 2 tsk.
Vegetabilisk olja - 1 tsk.

Blanda allt, värm tills honung är helt upplöst. Kyl och applicera en varm mask på ångad och fuktad hud i ansiktet, gnugga det försiktigt i en cirkelrörelse. Efter att masken absorberats skölj ansiktet med kokande, något kallt vatten.
Denna mask kan göras 1 timme innan du gör smink. Efter hennes smink i lång tid och "flyter inte".

• Anti-aging mask för mogen hud

Lätt öl - 3 msk. l.
Ung potatis (stor) - 1 st.
Äggula - 1 st.

Skaka potatis och blanda med öl. Applicera masken på det rensade ansiktet, täck med vått gasbind, håll i 10-15 minuter. Ta bort masken med en fuktig bomullspinne.

• Mask för fet hud

Öl - 1/3 kopp
Honung - 1 tsk.
½ citronsaft

Blanda ingredienser och applicera på rengjort ansikte. Håll i 10 minuter. Tvätta av med varmt vatten.

• Mask för blandad hud

Öl - 1/3 kopp
Äggvit - 1 st.
Gurka (liten) - 1 st.

Gurka gurka och blanda med andra produkter. Applicera på huden i 10-15 minuter och täck ansiktet med en gasbinda så att masken inte sprids.
Skölj med varmt kokt vatten.

• Rening av ansiktsmask

För att lösa upp någon apotekslermask med öl till konsistensen av gräddfil, applicera på ansiktet i 20 minuter. Tvätta av med varmt vatten.

• Tvätta ansikte med öl för alla hudtyper

Torka ansiktet med en bomullspinne eller en skiva doppad i öl. Låt det torka. Torka sedan igen och låt det torka igen. Gör detta flera gånger. Tvätta sedan ditt ansikte med kallt vatten.

MITIGATION OCH REMEDIAL SKIN HANDS

• Närande handmask

Kokta hetpotatis (mash) - 150 g
Varm öl - 0,5 glas

Blanda snabbt allt och lägg en varm massa på dina händer. Vika dem i plast på toppen och på toppen med en handduk. Håll i 15 minuter. Skölj med varmt vatten.

• Mask för hårväxt

Öl - 0,5 glas
Äggula - 2 st.

Blanda äggulorna med öl och applicera för att rengöra lite fuktigt hår. Täck huvudet med polyeten, topp - med en handduk. Håll i 30 minuter. Skölj sedan håret noggrant med vatten.

• Skölj håret mot mjäll

För att eliminera mjäll, skölj dem med en öl efter att ha tvättat håret. Detta kommer att underlätta hår styling.

• Jästmask för fet hud och mot akne

Brewer's yeast späds med vatten till konsistensen av tjock gräddfil och applicera ett tjockt lager på ansiktet i 10-15 minuter. Skölj med kokt vatten.

• Fastställande öljästmask

Skiljd kefir till konsistensen av flytande surkräm bryggerjäst applicerat på håret och hårbotten. Täck huvudet med polyeten, och toppen - med en handduk. Skölj med varmt vatten efter 1 timme.

Häll och rör i badet 1,5-2 liter öl. Ta ett bad i 15-20 minuter.

Häll vatten på de heta stenarna, inte öl, men öl när du svänger i badet. Öldampor bidrar till effektivare och djupare rengöring av huden.

Om du inte känner avsky för lukt av öl, kommer det att göra din hud ren, ung och frisk, och ditt hår - glänsande, silkesigt och starkt.

1000 hemligheter

Behandlings- och kosmetiska egenskaper hos öl har noterats under lång tid. I många länder rekommenderades kvinnor inte att dricka öl. Men att använda det för att upprätthålla ungdom och skönhet var inte förbjudet. Här är några av våra farmöders hemligheter, hur man använder öl med fördel.

Tillbaka i XVI-talet. En tysk apotekare rekommenderade att kvinnor regelbundet gnuggar sitt ansikte och bröstkorg med ölskum för att göra huden öm.

Det är ingen hemlighet att i vår tid extrakt från humle kottar används ofta i kosmetika och i dermatologiska praxis. På basis av humle producerar många kosmetiska linjer en rad produkter för att eliminera mjäll, stärka hår och behandla problemhud från dermatit och akne.

Men låt oss vända oss till den traditionella folkkosmetik på ölbasis, som vi länge känner till våra mormor.

Öl för en hälsosam utseende

Det har länge varit känt att öl har många användbara egenskaper, det påskyndar metabolismen i kroppen, främjar cellföryngring. Det märks att människor som regelbundet dricker öl i måttlig ålder ålder mycket långsammare än de som inte dricker öl alls. Gerontologer tror att för män 1-2 koppar öl om dagen inte skada, men de saktar åldrandet av kroppen. För kvinnor är denna kurs mycket mindre - ca 100g.

Öl innehåller hoppbithet, som aktiverar utsöndringen av magsaft, hämmar alkoholens biverkningar i öl. Aktiva substanser som överförs från humle till öl hämmar tillväxten och reproduktionen av bakterier. Normal matsmältning hjälper till att upprätthålla en hälsosam hud.

Brewer's Yeast har länge använts för att rengöra huden från pustulärt utslag, innanför. Denna åtgärd rekommenderas nu för att försöka om inga läkemedelsmedel hjälper. Mycket ofta är denna metod överraskande i sin effektivitet. Förmodligen orsaken till ämnesomsättningen, som hjälper till att klara ett så enkelt verktyg.

Öl för att stärka håret

Våra mormor och mormor brukade använda öl (och på de ställen där det inte bryggdes - humlebuljong) för att stärka håret, stimulera tillväxten och göra den silkeslen.

Den gamla folkmetoden är väldigt enkel. Du måste tvätta håret med tvål eller schampo och applicera sedan en halv liter naturlig värmd öl i håret och gnugga det i rötterna och skölj huvudet med varmt vatten efter 10-15 minuter. Håret blir friskt och fluffigt.

Sådana recept är ännu mer användbara för att stärka håret:

 1. Ta 1 matsked calendula blommor, humlehoppar och björkblad, häll dem med ett glas varm ljus öl, infunderad i 2 timmar på en varm plats. Efter det här buljongen filtreras och gnids i hårbotten.
 2. En stor burdockrot, kalamus rhizome rhizom och höns kottar, tas lika (ungefär 1 matsked), hälls med ett glas varm mörk öl, insisterar 1-1.5 timmar på en varm plats, filtreras, gnidas i hårrödder 2-3 En gång i veckan tills önskad effekt.

För att bli av med mjäll med traditionella metoder ska du ta 2 matskedar salvia och näsblad, häll 0,5 liter lätt varm öl, insistera på en timme, filtrera och gnugga varje natt innan du lägger dig i en månad.

Den bästa frisyren som våra mormor visste var öl. Alla känner ölschampo som ger samma effekt som schampon med balsam, men har fortfarande en positiv effekt på håret. Och om du sätter på öl för ett tag på håret kommer hälsosam glans och elasticitet att återvända till dem, deras förlust kommer att sluta.

Ölmasker för vacker hud

I badet har det länge varit vanligt att hälla öl på heta stenar. Detta görs eftersom ölånga är mycket användbar för huden, vilket gör den mer silkeslen och för hela kroppen.

Olika ölmasker och krämer baserade på öl bidrar till utjämning av rynkor.
Det äldsta receptet är att helt enkelt applicera ett kallt skum av färsk öl på ansiktet och efter 10 minuter tvätta den med varmt vatten.

Universal yolk mask. Äggula är vispad i en öl och appliceras på ansiktet ett tag. I allmänhet fanns det dussintals ansiktsmasker gjorda på grundval av öl. Tänk på det enklaste.

Ölmask för fet hud. Blanda 1/3 kopp öl, juice av halv citron och 1 tesked honung. Applicera blandningen i ansiktet, lämna i 10 minuter och skölj sedan med varmt men inte varmt vatten.

Ölmask för torr hud. Blanda 2 matskedar öl, 1 tesked olivolja och 1 matsked honung. Applicera masken i ansiktet med en bomullspinne och låt den vara tills den är helt absorberad. Skölj sedan ditt ansikte med kallt vatten.

Ölmask för kombinationshud. Skaka en liten gurka, blanda den med 1 äggvita och 1/3 kopp öl. Applicera på ansiktet och lämna i 10-15 minuter. För att förhindra att masken sprids, kan du täcka ansiktet med en gasduk ovanpå.

Föryngrande ölmask. 1 gnugga den råa potatisen på ett fint rivjärn, tillsätt 3 matskedar öl och 1 äggula. Rör om och applicera på ansiktet i 10-15 minuter, skölj sedan med kallt vatten.Nästa Artikel
Recension: Shampoo Dove Hair Therapy "Kontroll över håravfall" - Min panacea för håravfall! Dove!