Hur bota håret skallet på huvudet?


Förlust av strängar är normen om den inte blir till patologi. En sällsynt man räknar upp mängden lös hår, men det är helt enkelt omöjligt att inte märka utseendet på skalliga fläckar på huvudet. Kalliga fläckar i form av fläckar är i regel det viktigaste symptomet på fokal (nesting) alopeci. Sjukdomen kan föregås av olika orsaker, vilka män ibland inte inser. Det är därför det är viktigt att genomföra en omfattande och omfattande läkarundersökning när man upptäcker skalliga fläckar. På detta beror inte bara hårets skönhet, utan också hälsan i allmänhet.

Funktioner av sjukdomen

Den korta hårklippningen, som föredras av många representanter för det starkare könet, ger vissa fördelar, och en av dem är illusionen att håret nästan inte faller ut. En lång sträng i handfat eller på kudden är mer märkbar och fångar ögat snabbare än ett litet hår som växte med 1-3 centimeter. Du kan försäkra dig om att håret är i utmärkt skick och behöver inte behandlas förrän tecknen på hotande håravfall blir för uppenbara.

Varning! Läkare säger att sjukdomen är svår att behandla, särskilt i det starkare könet. Även transplantationsträngar garanterar inte att du kommer att glömma problemet för alltid.

Fokal alopeci (Alopecia areata) har fått sitt namn på grund av naturen av håravfall: foci eller bon, som är formade som cirklar eller ovalar och kan likna en versicolor. Detta är en kronisk lidelse som påverkar hårsäckarna och ibland även naglarna. Den särdrag som är bäst i nestande skallighet är att en hårstopp kan uppstå på kort tid, bokstavligen inom en vecka. I vissa former påverkar problemet ögonfransarna, ögonbrynen, växtligheten på bröstet.

Människor i olika åldrar kan lida av sjukdomen, därför skiljer de fyra typer av fokal alopeci:

 1. Sjukdomen börjar utvecklas i huvudet av sitt liv: 20-40 år gammal. De skalliga fläckarna är övervuxna på ungefär ett halvt år, sannolikheten för fullständig skallighet är extremt låg. Enligt statistiken är denna art vanligast.
 2. Början faller på ett barns ålder. En person kan drabbas av sjukdomen i mer än 10 år och riskerar att bli helt skallig över tiden. Pleish är täckt med nytt hår under en lång och svår tid, det tar mer än ett år. Denna typ av fokalalopeci diagnostiseras hos 10% av patienterna.
 3. Den snabba utvecklingen av sjukdomen i ung ålder kan leda till fullständig skallighet i 50% av fallen, men en minoritet av patienter lider av detta.
 4. Problemet berör personer som har gått över 40-års milstolpe och varar i åratal. Emellertid observeras absolut skallighet endast i enskilda fall.

Det märks att blondiner är mindre mottagliga för fokal alopeci än ägarna av mörkt hår.

Symtom och etapper

I de flesta fall kan även en person som är långt ifrån medicinen korrekt bestämma utvecklingen av fokal alopeci. Huvudsymptomen är för vältalig: rundade skalliga fläckar på huvudet eller kroppsdelarna med hår.

De kan växa större eller visas på nya ställen. Den nybildade skalliga plåstret har en rödaktig nyans, kliande och brännande känsla är möjlig. Håren på kanterna av lesionerna bryter, strängarna faller av i bunkar. De skalliga fläckarna kan växa, slå samman och bilda en stor skallig fläck.

Om förutom alla åkommor påverkar naglarna blir de dullare. På plattorna förekommer längsgående spår, bucklor, deformeras kanterna.

Alopecia areata har flera former. De tar hänsyn till graden av spridning av sjukdomen och allvarligheten av skador på håret på huvud och kropp:

 • begränsad (lokal) - en eller flera skaliga områden på håret eller skägget. I det här fallet kan behandling inte vara nödvändig om områdena inte ökar, och nya skalliga fläckar dyker inte upp.
 • Ophiasis (ribbon-liknande) - skallighet uppstår på baksidan av huvudet, flyttar sedan till öron och tempel. Som ett band sitter det på den nedre delen av huvudet, även om det händer på ett annat sätt: håret på frontalonen (frontalopalopia isata) börjar falla ut först. Detta beror på hårsäckarnas olika känslighet;
 • subtotal - ungefär hälften av håret blir skallig;
 • totalt - på grund av fokal alopeci på huvudet finns det inget hår kvar alls;
 • universellt - efter strängarna faller ögonbrynen, ögonfransar, samt hår över hela kroppen (delvis eller helt).

Vissa specialister särskiljer dessutom 2 fler typer av fokal alopeci: pinpoint, liksom Nikolskys trimningsform.

Den första kännetecknas av små, bokstavligen millimeter skalliga fläckar i håret på huvudet. Den andra är associerad med nervsystemet: epilepsi, schizofreni och andra sjukdomar.

En form kan flytta till en annan. Det är möjligt att en total eller universell sort kommer att visas omedelbart, kringgå ljusare faser. Trots detta finns det alltid 3 steg i utvecklingen av fokal alopeci:

 1. Active. I denna fas finns en manifestation av alla huvudsymptom: klåda, brinnande, fallande och avbrott av håret.
 2. Stationär. Baldness upphör att växa. Huden har ett normalt utseende. Håren lossas inte om de dras med fingrarna.
 3. Regressing. Span täckt med ett ljus ner.

Varning! Trots den uttalade bilden av fokal alopeci är det värt att genomgå en fullständig undersökning för att utesluta sannolikheten för en svampinfektion och bestämma närvaron av åtföljande sjukdomar.

orsaker till

Det finns olika versioner av varför manlig baldhet uppträder. En av de främsta orsakerna till att läkare villkorslöst kallar genetisk predisposition. Man tror att ärftlighet är "skyldig" av problemet i 5-20% av fallen.

Vidare märkte läkare under undersökningen av patienter med fokal alopeci att dessa människor oftare än andra drabbas av autoimmuna sjukdomar (det vill säga förknippade med immunförsvaret). Denna observation gav anledning att associera sjukdomar i denna kategori (lupus erythematosus, diabetes mellitus och andra) med nestande alopeci.

Också följande faktorer kan framkalla riklig håravfall och bildandet av rundade skalliga fläckar:

 • täta stressiga förhållanden, inklusive de som orsakas av överarbete
 • sjukdomar i matsmältningskanalen;
 • kranial skador;
 • infektion;
 • sjukdomar i huden i samband med aktiviteten hos svampmikroorganismer;
 • Påverkan av giftiga ämnen som används i yrkesverksamhet (alkalier, syror, etc.);
 • brist på vitaminer och spårämnen som påverkar hårets tillstånd.

diagnostik

Korrekt bestämning av orsaken till fokal alopeci hjälper till att välja en effektiv behandling, stoppa håravfall och sakta ner sjukdomsförloppet. Om du behandlar sjukdomsbehandlingen i ett tidigt skede finns det en stor chans att återfå ett hälsosamt och tjockt hår.

Tilldela tester och undersökningar kan dermatolog eller trichologist. Vid behov kontakta en neurolog, endokrinolog och andra specialister för att få en fullständig bild av hälsotillståndet.

Den primära diagnosen drar ut några hår från det drabbade området. Samtidigt är det inte ens nödvändigt att använda kraft eller att ta pincett: Lossade strängar smuler nästan utan hjälp. Redan för detta test ensam, kommer en erfaren läkare att bestämma utvecklingsstadiet av alopeci-skaldethet.

Under ett mikroskop eller ett förstoringsglas, en specialist kommer att undersöka rötterna av håret utdragna och bedöma deras tillstånd. En visuell undersökning av huden och naglarna kommer också att bidra till diagnosen av sjukdomsformen och svårighetsgraden. Dessutom kan läkaren ordinera blodprov: kliniskt eller generellt, för socker, hormoner och olika virus, samt biopsi i hårbotten, andra studier av dermis och hår.

behandling

Även med den aktuella och korrekta diagnosen av fokal alopeci hoppas inte att det nya håret kommer att växa snabbt. Processen att bli av med bleka fläckar kräver tålamod och lite ansträngning. Läkare råder patienter att inte falla i förtvivlan och tro på optimistiska resultat.

Alopecia areata är härdbar, om än med stor svårighet. Även om det beror på genetik, är det möjligt att delvis stoppa skallighet, påverka längden av eftergivningsperioder till det bättre och ge ditt hår ett vackert och välskött utseende.

Rådet. Vid fokal alopeci ska hela hårbotten behandlas, och inte bara de områden av hår med skalliga fläckar.

droger

Det är överhuvudtaget överflödigt vid behandling av fokal alopeci kommer att ta multivitaminpreparat. Antihistamin tabletter eller droppar, antivirala och immunmodulatorer, liksom produkter som accelererar hårväxten kommer också att gynna. Om behandling med kortikosteroider krävs, då är det bättre att lyssna på läkarens uppfattning och strikt följa alla rekommendationer.

I kampen mot fokal alopeci kan läkaren ordinera dig följande läkemedel:

 • Beloderm. Innehåller betametason. Finns i form av kräm, salva, spray. Kostnad - från 130 rubel.
 • Diprospan. Ampuller med suspension, vars aktiva beståndsdel är betametason. Lindrar inflammation och har antiallergisk effekt. Vid fokal alopeci administreras läkemedlet subkutant. Priset på 1 ampull är ca 220 rubel.
 • Izoprinozin. Immunostimulant med antiviral verkan. Finns i tabletter med 20, 30 och 50 stycken, priset är från 600 till 1300 rubel.
 • Kutiveyt. Krämen lindrar inflammation och har anti-allergisk effekt. Du kan köpa den till ett pris av 330 rubel.
 • Sandimmune Neoral. Det hör till kategorin immunosuppressiva medel - läkemedel som artificiellt undertrycker immunsystemet. Vid fokal alopeci är det användbart genom att det försvagar autoimmuna processer (om de diagnostiseras, förstås). Följaktligen uppfattas folliklar inte som främmande kroppar som måste bekämpas. Håret faller inte ut. Produkten finns i kapslar om 50 stycken (det finns olika doser: 25, 50 och 100 milligram), såväl som i form av flaskor med en lösning för oral administration. Kostnaden är från 1 100 till 5 100 rubel.
 • Finasterid. Det innehåller speciella hormoner, så det kan bara användas för brännmärkning av alopeci hos män. Priset på 30 tabletter börjar från 200 rubel och beror på tillverkaren (inhemskt eller importerat).
 • Celestoderm B. Ett hormonellt medel kan köpas som en salva eller kräm. Kostnad - från 230 rubel.

Vid fokal alopeci är det användbart att använda Dimexide och preparat med minoxidil. Allt detta kommer att påskynda hårväxten.

Folkmetoder

Hemgjorda recept är en bra hjälp vid behandling av fokal alopeci, men endast om de inte används oberoende och isolerade från läkemedel. Folkmetoder hjälper till att aktivera hårväxt, väcka hårsäckar, förbättra strukturen på strängarna och stärka dem. Sådan hjälp är oumbärlig i en situation där orsakerna till alopeci diagnostiseras, behandling är föreskriven och det är nödvändigt att ytterligare stimulera tillväxten av skalliga fläckar med nya hår.

Det är viktigt! Den huvudsakliga kontraindikationen är en allergi mot någon komponent i receptet.

Försök att eliminera manifestationerna av fokal alopeci med sådana hemmetoder:

 1. Peppartinktur. Förbättrar blodtillförseln till hårbotten och näring av lökarna. För att laga mat, mala en stor röd pod och fyll den med 100 gram vodka. Rengör på ett mörkt och kallt ställe. Efter en dag är tinkturen klar för hårbehandling. Gnid det i de områden som påverkas av fokal alopeci, två gånger om dagen.
 2. Nettle sköljning. 2-3 matskedar torrt gräs, häll en liter vatten. Sätt på en långsam eld och efter kokning håll kaminen i 7-10 minuter. För att stärka håret skölj håret varannan dag.
 3. Buljong från coltsfoot. Den bryggs på nästan samma sätt som nässelsköljning. Endast koktid över låg värme bör minskas till 5-7 minuter. Medel tvättar eller sköljer huvudet. Behandlingsförloppet är en månad. Under denna period bör håret vara mycket starkare.
 4. Ginger tinktur. För att snabbt övervinna effekterna av fokal alopeci och stimulera tillväxten av friskt hår, blanda 2 ingredienser: krossad ingefära (något mer än hälften av den genomsnittliga roten) och ett glas vodka. Stäng tätt och rent i 14 dagar på en mörk och sval plats. Skaka burken regelbundet. Fuktar de platser som har drabbats av fokal alopeci med en tinktur medan du gör en mild massage med fingertopparna.
 5. Infusion av humlekottar. Matlagning är lättare än någonsin: häll 100 gram råvaror med en liter kokande vatten. Wrap och lämna i 15-20 minuter. Gnid in i ställen, skallig på grund av fokal alopeci, eller skölj håret efter tvätt.
 6. Burdock salva. 20 gram burkrot (torr eller fräsch) måste hällas 200 ml vatten och släckas. När innehållets volym halveras, lägg till 1 msk fläskfett och täcka behållaren med lock. Du kan ta bort det från värmen efter att fettet har smält. I kampen mot fokal alopeci är det nödvändigt 3-4 gånger om dagen att behandla med denna salva de ställen från vilka håret smuler.
 7. Ägg och oljemask. Kombinera kycklingägg med en matsked olivolja. Blanda väl och gnugga i hårbotten. Det är inte nödvändigt att värma håret. Blandningen tvättas av i en halvtimme, och proceduren upprepas en gång i veckan.

Även vid fokal alopeci är det användbart att gnugga aloejuice eller vitlöksaft i skalliga områden, för att göra senapsmassor för hår.

Alternativa sätt

Det enklaste alternativet för ytterligare behandling av fokal alopeci tar vitaminberedningar. Det borde vara ett balanserat komplex där det finns en plats för kalcium, zink, magnesium och andra ämnen som är användbara för håret.

För att hjälpa till att klara av skallighet är designade sådana fysioterapeutiska procedurer:

 1. Galvanisering. Effekten på kärl med svaga utsläpp förbättrar blodcirkulationen.
 2. Darsonvalism. En speciell drog behandlar fokal alopecia med högfrekvent ström. Håret blir starkare, folliklar får mer näring.
 3. Laserterapi Användningen av ultravioletta och infraröda strålar hjälper till att klara av häckande alopeci och svampmikroflora på huden.
 4. Massage. Det aktiverar metabolismen, förbättrar blodcirkulationen, vilket är användbart för fokal alopeci.
 5. Mesotherapy. Näringsämnen injicerar levererar vitaminer och mineraler direkt till hårbotten.
 6. UFO. Ultraviolett bestrålning verkar direkt på de områden där håret föll ut, vilket förbättra follikelns tillstånd.
 7. Fonofores. Mättnaden av derma celler med syre aktiverar hårsäckarna, stimulerar blodcirkulationen.
 8. Elektrofores. Injektioner av läkemedel mot fokal alopeci utförs med samtidig exponering för ström.
 9. Andra sätt.

Var uppmärksam! Behandling kräver en hel del procedurer som föreskrivs av en läkare. Men med intensiv håravfall och försummelse av fokal alopeci kan de vara ineffektiva.

förebyggande

Vissa experter tror att mekanismen och orsakerna till fokal alopeci inte är fullt förstådda, så förebyggandet av sjukdomen är omöjligt. Och ändå, de flesta läkare rekommenderar att följa vissa regler som kommer att bidra till att minska sannolikheten för att bota baldness.

För att göra detta måste du följa den dagliga behandlingen, alternativt arbeta med vila, undvika stress och övervaka kvaliteten på maten. Det måste vara balanserat, innehåller vitaminer och mineraler, inklusive folsyra, magnesium, zink. Det är nödvändigt att ge upp dåliga vanor, göra tid för sport och dagliga promenader.

Särskild uppmärksamhet vid förebyggande av fokal alopeci bör betalas till vård av hår. Shampoo bör matcha hårtypen och inte irritera huden. Många tillverkare producerar separata produkter för män, så problem med val av medel borde inte uppstå.

Dessutom är det viktigt att skydda strängar från extremiteter för att täcka dem från sol och frost.

Det är omöjligt att entydigt säga att även om dessa villkor är uppfyllda, kommer någon medlem av det starkare könet att vara 100% skyddad mot bråckalopi eller ens återkommande efter en framgångsrik behandling. Överensstämmelse med enkla regler kan emellertid öka din immunitet avsevärt, mätta kroppen med mikro- och makroelement, öka motståndet mot negativa faktorer och i händelse av sjukdomen - för att påskynda återhämtningen.

Användbara videoklipp

Alopeci - orsaker, egenskaper och behandling.

Fokal alopeci, (fokal baldness), hårbehandling.

Varför syns håret på kvinnans huvud och hur blir det av med det?

Huntigt tjockt hår är stolthet hos vilken kvinna som helst, så utseendet på skallighet på huvudet orsakar hennes verkliga panik och depression. Baldness är ett estetiskt och psykologiskt problem, vars behandling är nödvändig för att börja utan att slösa tid. Varför det finns en stark håravfall hos kvinnor och hur man kan bli av med skallet huvud, låt oss titta längre.

Varianter av kvinnlig alopeci

Håravfall är en sjukdom som leder till aktiv håravfall. Bland de vanliga formerna av patologi bland kvinnor är:

 1. Androgen alopeci orsakar gallring och gallring av håret i huvudets främre och parietala delar. Från 25 till 90% av fallen av ett problem är förknippade med det. Anledningen till denna typ av skallighet är ärftlig. De kämpar med det genom drogbehandling och transplantation av sitt eget hår.
 2. Diffus alopeci - åtföljd av enhetlig håravfall i hela huvudet. Denna patologi förekommer hos kvinnor oftare än män. Det uppstår på grund av att hårsäckarna fungerar, som faller i viloläge. Orsaken till diffus alopeci kan vara hormonella störningar, antibiotika, stress, kroniska sjukdomar, dieter med en dålig kost som orsakar vitaminbrister.
 3. Alopecia areata är huvudets skallighet i separata områden, utlöst av en autoimmun sjukdom. I denna situation attackerar lymfocyterna (vita blodkroppar) istället för att förstöra de patogena virusen och bakterierna hårrotserna. Berörda folliklar kan återställas över tid. Anledningen till att en skallig punkt bildades på huvudet kan vara andra faktorer.

Fokal alopeci (skallet huvud) hos kvinnor

Spruta på huvudet förekommer oftast i åldern 15-30 år. Om den provoceras av fokal alopeci, förblir hudytan slät, till skillnad från svampskador. Alopeci förekommer hos en eller flera platser. Den har en oval eller rund form. Med tiden kan problemet förvärras, baldingområden uppträder över hela kroppen (ögonbryn, ögonfransar, under armarna) och naglar lider.

Läkare anser följande orsaker till fokal alopeci:

 • Stress - nervstopp orsakar håravfall, och situationen med skallighet förvärrar deprimerat tillstånd. Under denna period behöver en kvinna socialt stöd.
 • Överförd virusinfektion eller närvaro i kroppen av källan till kronisk infektion, till exempel karies, tonsillit.
 • Har en nära huvudbonad, långvarigt tryck på håret.
 • Graviditet - pågår ett barns hormonella förändringar i kroppen.
 • Genetisk predisposition, upp till 25% av fallen uppstår i flera generationer.
 • Förändringar i hormonella nivåer orsakade av klimakteriet.

Efter att ha eliminerat de faktorer som orsakar skallighet kan håret på den skalliga platsen börja växa på egen hand, om det inte händer, måste du vara tålmodig och följ läkarens rekommendationer.

Behandling av kvinnlig alopeci

Innan behandlingen påbörjas, är det nödvändigt att ta reda på orsakerna till skallighet. Trichologisten, en läkare som specialiserat sig på hår- och hårbedsjukdomar, kommer att hjälpa till att avgöra varför problemet har uppstått. Han föreskriver test för att hitta rötterna i en obehaglig situation.

Ett besök hos en endokrinolog, specialist på diagnos och behandling av endokrina störningar, kommer inte att vara överflödig. Om orsaken till en skallig plats är en hormonell obalans, kommer han att förskriva en kurs av mediciner som stöder normala hormonnivåer.

Varaktigheten av behandlingen beror på individens uppfattning om behandlingen. Processen kan ta från flera månader till ett år. Patienten måste strikt följa det föreskrivna systemet med medicinering och terapeutiska procedurer, inte avbryta när det första resultatet.

 • kortikosteroider, steroider som föreskrivs för att bekämpa autoimmuna patologier;
 • speciella salvor och krämer;
 • droger som förbättrar hårfolliklarna: Minoxidil, Finasterid;
 • tar mineralkomplex med zink och järn;
 • vitaminkomplex: specialdrage Mertz, Esvitsin, Revalid;
 • orala preventivmedel som minskar mängden testosteron
 • lugnande medel för stressavlastning.
 • Mesoterapi - en injektion i hårbotten som innehåller en cocktail av näringsämnen.
 • Darsonvalisering - effekten på nackdelarna i hårbotten med elektriska impulser.
 • Kryomassage - exponering för kyla.
 • Laserterapi.

Ett effektivt sätt att återuppta hårväxt är användningen av olika masker och tinkturer som stimulerar follikelns aktivitet.

Behandla baldness kan använda följande folkmekanismer:

 • Röda paprikonstinkur - kapa den heta paprikan och häll 100 ml vodka. Efter en dag kan du gnugga in i problemområdet. Detta verktyg används med försiktighet, det kan vara allergiskt.
 • Ta 30 ml ricinolja eller burdockolja och 20 g torr senap. Blanda ingredienserna och applicera på hårbotten. Spola med en brännande känsla.
 • Lök är den viktigaste delen av många masker som rekommenderas för att behandla skallighet. Den är maldad i köttkvarn och blandad med honung och klyftaolja. Kompositionen appliceras på huvudet och lindas med en film och en halsduk för isolering. Håll i en halvtimme, tvättas av med schampo. Du kan gnugga in i huden bara lökjuice, det stimulerar blodflödet väl. Denna mask hålls i en timme, tvättas av med varmt vatten.
 • Henna är ett naturligt medel som stärker håret, ger energi och skönhet åt det. Den är fylld med varmt vatten till tillståndet av tjock grädde och appliceras på huvudet. På toppen av masken är täckt med plastfolie. Färgad Henna och färglös är till salu, om du inte vill få en rödaktig nyans av hår, använd det andra alternativet.

Hur döljer man skallet huvud

Ta bort skallet huvud i några dagar fungerar inte. För att förhindra att en kvinna känner obehag under behandlingen finns det flera sätt att dölja ett skalligt huvud:

 • bär en peruk - det är bättre att använda produkten med naturligt hår och ta av det efter 5-6 timmar.
 • huvudbonad - en hatt, hatt, baseballlock på gatan hjälper till att dölja skallighet.
 • hårsträngar på hårnålar, maskering av problemområdet.
 • kamouflage för hår - spray i pulverform. Det appliceras på håret runt den skalliga fläcken, tätt fastsatt på den och gör den tjockare. Skalligt huvud är inte märkbart.

Förebyggande av skallighet hos kvinnor

Huvudråd för att behålla lyxhår är att ta hand om din hälsa. Du kan inte bli involverad i dieter som leder till allvarliga problem i kroppen. Extern skönhet, inklusive hår, beror på interna organens tillstånd. De måste få hela mängden vitaminer (särskilt grupp B), spårämnen och andra nödvändiga ämnen.

Det är nödvändigt att begränsa användningen av heta stylingkrullar och kemisk färgning. När du väljer ett schampo, balsam, masker och andra hårvårdsprodukter bör du ha råd från experter, eftersom felet leder till skallighet. För förebyggande ändamål är det användbart att använda för att skölja avkok av örter: burdock, hopp, kamomill, nässla.

Stärka hälsan, och med det kommer hårets kraft, att hjälpa till att avvisa alkohol och röka. Du kan inte överkolla huvudet på vintern, vilket vägrar locket.

Hur man behandlar hårskallhet

Patologisk håravfall, som orsakar skallighet, kallas alopeci. Oftare än något liknande tillstånd är associerat med successiv predisposition, hormonella störningar, fysiska och känsliga överbelastningar. I de flesta fall uppstår skallighet på parietala och tidsmässiga delar, mycket sällan - på varje huvud eller kropp.

instruktion

1. Läkare och läkare erbjuder många olika sätt att hantera en liknande sjukdom. Några rekommenderar att man tar vitamin-mineral komplex, inklusive vitaminer A, E, C, nikotinsyra, pantotensyra, folsyra, glukokortikosteroider. Andra rekommenderar den externa användningen av Rosental pasta, alkohollösningar av svavel, salicylsyra, tinkturer av varm peppar. Ytterligare andra anser att massage och kryoterapi är mycket effektiva.

2. I folkmedicin finns det många metoder för att bekämpa skallighet och håravfall. En av dem är vidare. Du måste ta 1 tesked av kockrot, calamus, mor och styvmor löv, celandine örter, nässla och björk löv. Rötter häll en liter vatten och koka i 15-20 minuter, tillsätt sedan örter och löv till dem och låt den vara långsam i ytterligare 5 minuter. Därefter ska den resulterande buljongen kylas och filtreras. Läkemedlet appliceras på huvudet, täckt med plastfolie, insvept med en handduk i 25-30 minuter och tvättas sedan med tvåltvål.

3. Det är också tillåtet att ta en äggula, 3 matskedar bordsalt, 4 matskedar av nötköttmjöl och kycklingfett vardera. Nettle mjöl får laga sig från torrbladen, gnidas genom en sikt. Alla ingredienser måste blandas, fuktas med varmt vatten på huvudet och gnugga blandningen i 15-20 minuter. Därefter tvättas allt utan schampo och tvål. Upprepa proceduren varje dag i 2-3 veckor.

4. Som ett förebyggande av håravfall och i de första stadierna av skallighet kommer massage att användas med hjälp av eteriska oljor. Det är mer klassiskt för alla att använda svartpepparolja för detta ändamål, eftersom det stimulerar perfekt perifercirkulationen. Massage får ske på morgonen eller på kvällen, med olika typer av rörelser: från pannan till baksidan av huvudet längs zigzag-linjerna, knyta näven, pressa ner på de tidiga områdena, göra cirkulära rörelser, klämma på huden med alla fingrar, etc.

Tips 2: Hur man behandlar fokal alopeci

Alopeci kallas förhöjd håravfall. Det händer senil, diffus, successiv, fokal och ärr. Alopecia areata är en följd av medfödd predisposition, allergiska sjukdomar och känsliga stress. Behandling av fokal skallighet beror på orsakerna till sjukdomen och inkluderar användning av lugnande medel, ett långt intag av vitaminer, järn, kalcium, zink, kobolt och andra. De resulterande drogerna är irriterande och toniska.

Du behöver

 • - nässla
 • - oregano;
 • - burdock root;
 • - humlekottar
 • - salvia;
 • - johannesört
 • - Calendula blommor;
 • - Kalanchoe juice
 • - häststång
 • - bergsklättrare

instruktion

1. För mottagning inuti förbereda ytterligare samling. Ta 20 gram nässla löv, 10 gram oregano och hoppa keglar, 15 gram kockrot, salvia, Johannesört, kalendula blommor, hugga och blanda alla komponenter. 1 matsked häll ett glas kokande vatten, koka på långsam eld i 5 minuter och lämna i 2 timmar. Därefter spänna och drick en halv kopp 2 gånger om dagen före måltiderna. Kursen är minst 3 månader.

2. Med fokal alopeci är det lämpligt att använda Kalanchoe juice. Krossa Kalanchoe-bladet, pressa saften ut ur det och gnid det lugnt i lesionen 3 gånger om dagen.

3. Dyuzhe utmärkt resultat med skallighet ger ett avkok av hästslag. Ta en matsked av gräsmatta av häststången, häll ett glas kokande vatten, sätt på en lugn eld och koka under ett lock på en långsam eld i 20 minuter. Låt svalna och skölj med detta avkokhuvud efter tvätt. Behandlingsförloppet är 3-4 månader.

4. Med håravfall hjälper bergsklättraren. 3 matskedar av krossade råvaror häll ett glas kokt vatten i en termos och lämna över natten att insistera. På morgonen, påfrestning. Skölj huvudet efter att ha tvättat håret. Gör minst 20 procedurer.

5. Ett utmärkt resultat vid behandling av hårdhetens foci ger smörjningen med ytterligare en komposition. Ta 1 matsked vodka och äggulan av ett rått ägg, skruva försiktigt dem tills det är slät. Därefter gnuggar du i hårbotten, lägger på ett uppvärmningslock på huvudet och efter 40 minuter tvättar du av masken. Behandlingsförloppet är 4 månader.

Relaterade videor

Var uppmärksam!
Behandlingsprognosen är som vanligt gynnsam, även med svåra former av skallighet finns möjlighet att bota. Det är bara nödvändigt att vara tålmodig och närma sig behandlingen fullständigt.

Bra råd
Fokalalopeci rekommenderas också att behandlas med alkohol och eterlösningar av svavel, salicylsyra, resorcinol, chili pepper. Juice av aloe, vitlök, lök är också fördelaktigt att gnugga i fickor av skallighet.

Tips 3: Hur man behandlar torr hårbotten

Läget i hårbotten påverkar nästan hårets tillstånd, och det är därför att den behöver kontinuerlig uppmärksam vård. Torr hud är resultatet av sebaceous körtlar otillfredsställande aktivitet. Hon är snabbt irriterad, röd och kliande. Dessutom blir håret tunt, tråkigt och sprött. Detta tillstånd av huden i medicin är känt under namnet torr seborré.

Du behöver

 • - stingnät
 • - Vaselin;
 • - burdock olja.

instruktion

1. Det första som behöver göras vid tvivel om torr seborré är att söka medicinsk hjälp. Dyuzhe ofta crappy tillstånd i hårbotten indikerar några kroniska sjukdomar i mag-tarmkanalen eller hormonell metamorfos. Till exempel kan en torr hårbotten vara resultatet av en funktionsfel i sköldkörteln. Följaktligen, innan behandling påbörjas, är det nödvändigt att noggrant ta reda på orsaken till detta hudförhållande och eliminera det. Läkaren kommer att ordinera dig rätt medicinering.

2. För torr hud, gör ditt bästa för att tvätta ditt hår inte mer än en gång i veckan. Använd för detta schampo för torrt hår. Köp tvättmedel i ett apotek och se till att de har mjukgörande och antiinflammatoriska egenskaper.

3. Avvisa ett tag från sådana förfaranden som färgning eller kemisk perme - effekten av starka kemikalier på hårbotten och håret kan bara förvärra situationen.

4. Titta på din näring eftersom den främst påverkar hudens tillstånd. Uteslut från kosten av tjocka, kryddiga och salta rätter, såväl som rökt kött, sylt mat, choklad, bakverk och kaffe. Ät så mycket som tillåtet större än färska frukter och grönsaker.

5. Torka ibland hårbotten kan indikera avitaminos. I detta fall måste du omedelbart börja ta multivitaminkomplex.

6. Du kan använda några recept av traditionell medicin. Till exempel anses nässla vara mycket effektiv för hudreparation. Ta två matskedar torra krossade löv av denna växt och häll 500 ml kokande vatten. Låt buljongen stå i 2 timmar, sedan spänna. Varje dag gnider du verktyget i hårbotten.

7. Vaselin anses också vara effektiv för att bekämpa denna uppgift. Gnid det i hårrötterna, linda en handduk runt huvudet och lämna det över natten. Tvätta håret noggrant på morgonen.

8. För att lösa häftet av torr hud kommer hjälp och burdock olja. Skruva det noggrant i hårrötterna och hårbotten, sätt på en plasthatt och håll i minst 2 timmar. Efter denna procedur måste håret tvättas.

Tips 4: Hur man behandlar torra ögon

Om dina ögon är röda, känner du en brännande känsla och klåda, något hindrar dig från att blinka, alltså, alla har du torra ögon. Detta är en mycket obehaglig sjukdom, som lyckligtvis är behandlingsbar. Vad ska man göra för att bli av med torra ögon?

Du behöver

instruktion

1. Var noga med att besöka läkaren och ta reda på orsaken till torra ögon. Om sjukdomen inte har köpt en svår form, får du speciella droppar. De kallas också onaturliga tårar. Ge preferenser till droppar som inte innehåller konserveringsmedel.

2. Om torra ögon orsakas av deras kontinuerliga ansträngning, använd lök. Vi måste "gråta" över det på natten. Detta är en stor profylaktisk, uteslutande för dem vars arbete innebär kontinuerlig ögonstam.

3. Gör gymnastik för ögonen. Blinka, titta på något nära objekt och titta på en sak som ligger långt ifrån dig. Upprepa flera gånger. Gör cirkulära rörelser i ögonen, beskriva cirklar och åttor. Titta vänster, höger, upp, ner. Luta inte eller kasta huvudet när du gör övningarna.

4. När du arbetar på datorn, ta pauser på 20 minuter. Stäng dina ögon med dina palmer och ta en paus. Tänk dig att titta på ett tydligt svart papper. Öppna dina ögon och blinka. Utför ögonövningar.

5. Om symtomen inte försvinner eller öka, gå till doktorn. Det avancerade skedet av sjukdomen måste behandlas kirurgiskt. Försena inte.

Relaterade videor

Var uppmärksam!
Orsaker till torra ögon kan vara: sjukdomar och skador på lacrimalkirtlarna eller ögonlocken, långt arbete på datorn, användning av vissa droger, minskad produktion av tårar som ett resultat av ålderdom, hormonell metamorfos, brist på vitamin A i kroppen, för torr luft, kontinuerligt slitage av linser.

Bra råd
För att ta reda på vad som orsakade torra ögon, kommer läkaren att diagnostisera: undersöka sklera och hornhinnan med en slitlampa, gå in i speciella färgämnen, kontrollera epitel för brister, granska tårvätskan. Om så är nödvändigt kommer blodsökningar och biopsier att tilldelas.

Tips 5: Hur man behandlar kontusion

En kontusion är en skada av varje organism eller dess del som ett resultat av en kraftig inverkan av mekaniska faktorer (chockvåg, ett stort antal sand etc.). Behandling av den akuta perioden av kontusion utförs under sjukvårdsförhållandena. Därefter släpps patienten hem för efterföljande rehabilitering, men resultatet av det trauma som lidit känns av honom under lång tid.

Du behöver

 • - analgetika
 • - diuretika
 • - nootropics;
 • - Betablockerare eller lugnande medel
 • sedativa
 • - antikonvulsiva läkemedel

instruktion

1. Huvudvärk behandlas med alla typer av analgetika. Ofta verkar det som ett resultat av ökat intrakraniellt tryck som orsakats av ett brott mot utflödet av cerebrospinalvätska från kranialhålan i ryggradskanalen. Sådan smärta är värkande, uppstår på natten eller senare uppvaknande, förvärras av hosta, huvudlutning, ögonbollsrörelser. Speciellt effektiva läkemedel vid behandling av denna typ av smärta är diuretika. De tar kurser.

2. Minnen och uppmärksamhet minskar med hjälp av nootropics. Ämnen som ingår i deras sammansättning, förbättrar neuronernas arbete, ökar deras stabilitet för brist på syre och glukos. Det finns nootropics som har en stimulerande effekt på nervsystemet, till exempel Piracetam och Fenotropil. De minskar sömnighet, slöhet och trötthet. Alla nootropics tar kurser i 1-2 månader.

3. Vegetativa störningar, som manifesteras av periodiska "tidvatten" till huvudet, svettning, hjärtklappning och en känsla av brist på luft, reduceras med hjälp av beta-blockerare och anti-ångestdroger.

4. Periodiska störningar av irritabilitet, tårförmåga och skarpa humörsvängningar blir mindre uttalade under påverkan av lugnande medel. De kan ersättas av lugnande avgifter med, säg, moderna, valerianska, mint, lavendel och humle. Förutom medicinska örter och piller kan psykoterapi ha ett positivt resultat.

5. Epileptiska anfall som kan inträffa senare än allvarlig hjärnskada elimineras med stöd av antikonvulsiva medel. Dessutom, för att minska hjärnans konvulsiva aktivitet rekommenderar läkare att avstå från att röka, alkohol och betydande fysisk ansträngning.

Var uppmärksam!
Människor som har drabbats av hjärnskakning borde inte stanna länge i värmen, i stupade och höga rum, för det kan förvärra deras humör.

Tips 6: Hur man behandlar blekt hår

Vackert blont hår - drömmen om många tjejer. Men som vanligt är blekta krullar utsatta för större torrhet och brittleness, och därför behövs icke-standardvård.

Du behöver

 • - vegetabilisk olja
 • - citronsaft
 • - älskling
 • - äggula
 • linolja
 • - burdock olja;
 • - olivolja,
 • - ricinolja;
 • - yarrow;
 • - celandine;
 • - salvia;
 • - kamomillapotek;
 • - vatten.

instruktion

1. Observera noggrant valet av vårdprodukter för dina lockar. Observera att etiketten säger att detta schampo, balsam eller balsam är förberedd för skadat eller blekt hår. Det är i sammansättningen av dessa fonder är speciella komponenter som främjar behandling, näring och hydratisering av dina lås.

2. Använd regelbundet hårdmaskor. Du kan köpa dem i en specialaffär eller laga dem självständigt hemma. Särskilt lämpliga komponenter som kan ingå i masken för skadat hår är honung, äggulor, linfrö, burdock, castor eller olivolja, citronsaft. Applicera detta verktyg på rena krullar i 15-25 minuter. Därefter skölj dem med varmt vatten. Denna procedur rekommenderas att utföras 1-2 gånger i veckan. Som ett resultat kommer du att få fuktigt, mousserande och mjukt hår.

3. Åtminstone huvudelementet vid behandling av blekt hår är användningen av balsam. Detta verktyg ger näring och fuktar krullarnas design. Särskilt effektiv balsam för skört och torrt hår kan beredas av dig själv. För att göra detta, 1 matsked yarrow, 1 matsked celandine, 1 matsked salvia, 1 matsked farmaceutisk kamille häll 1 liter kokande vatten. Täck denna buljong med ett tätt lock. Skölj efter 30-40 minuter. Använd det varje gång du tvättar ditt hår.

4. Efter shampooing, använd speciella hårsprayer som gör det lättare att kamma. Således kommer håret inte att bryta och riva under kamningen. Detta verktyg hjälper dig i kampen mot de vackra, friska och kraftfulla krökarna. Kom ihåg: Hårets tillstånd beror på den positiva vården för dem.

Tips 7: Hur man behandlar en hes röst i ett barn

Barnets heta röst oftare än någon uppstår i samband med SARS eller akut respiratoriska infektioner och är ett tecken på trakeit eller andra sjukdomar i struphuvudet. Förutom de läkemedel som doktorn ordinerar, finns det sätt för traditionell medicin som hjälper till att snabbt klara av denna uppgift.

Du behöver

 • - mjölk
 • - älskling
 • - dricka soda
 • - smör
 • - inhalator
 • - Eteriska oljor
 • - mineralvatten
 • - Decoctions av örter: linden, succession, ekbark, etc.;
 • - honungskakor
 • - äppeläger
 • - lugol;
 • - steril spruta utan nål;
 • - bomullspinne
 • - antibiotikumlösning

instruktion

1. Ge ditt barn gott om varm dryck. Förbered en varm dryck från mjölk, läsk, honung och smör. För ett glas vätska, ta en halv tesked soda, en tesked olja och två teskedar honung.

2. Tillbringa inandning med tillsats av eteriska oljor och avkok av örter. Häll mineralvatten i inhalatorn, sätt några droppar olivolja, havtorn eller annan vegetabilisk olja in i den. Täck barnet med en handduk, utför proceduren i 10-15 minuter. Lär din baby djup andning, visa ett personligt exempel.

3. Om det finns ett "arsenal" av medicinalväxter till hands, andas in dem. Utan rädsla är det tillåtet att använda linden, ekbark, sträng, salvia, nässla. De återfuktar struphuvudet och hjälper till att stärka ligamenten. Svåra medicinska avgifter är mer svala att inte använda utan att ha råd med en läkare - de får skada barnets bronkolmonala system.

4. Ge barnet en efterrätt, i stället för godis och kakor, honungskakor med honung från gräs. Låt dem tugga dem två eller tre gånger om dagen i en tesked åt gången. Ett sådant förfarande bidrar till snabb eliminering av heshet.

5. Var avundsjuk att barnet inte belastar oerhört stämband. Spela med honom i "vem är tystare"? Eller prata i en viskning, skapa olika spelsituationer.

6. Försök smörja barnets hals med en varm lösning av äppelcidervinäger eller lugol. Lös 30 ml äppelcidervinäger i 100 ml vatten, doppa en steril bomullspinne och späd ut barnets munkar försiktigt. Det är tillåtet att försöka injicera denna lösning i barnets hals med en steril spruta utan en nål. Be din baby att trycka tungan på underkäken och öppna munnen bred. Gör det i form av ett spel, om barnet är envis och försiktig.

7. Lär ditt barn att gurgla med infusioner av örter eller antibiotika lösningar. Be honom att lägga lite vätska i munnen, kasta tillbaka huvudet och säga "ahh-ahh-ahh." För sköljning kan appliceras tinktur av eukalyptus, kalendula, kamomill och andra naturliga antiseptika eller antibiotika, ordinerad av en läkare.

Bra råd
Om heshet av barnets röst inte går bort länge - kontakta läkare för andra gången, eftersom utvecklingen av en kronisk infektionssjukdom är tillåten.

Tips 8: Hur man behandlar klubbfot

Deerfoot är en ganska vanlig snag. Det förvärvas även som ett resultat av olika systemiska sjukdomar, men traditionellt inborn. Denna brist upptäcks lätt när barnet är födt och utvecklas snabbt om det inte elimineras.

instruktion

1. Börja med en konservativ behandling för clubfoot. Det är dem som kommer att rekommendera dig att hålla många ryska ortopedister. Terapi kommer att bestå i skrovformning av barnets fötter. I början kommer läkaren att knäda fötterna, försök att ge dem som rätt arrangemang är tillåtet. Då börjar han kasta benen från foten till området strax ovanför knäet för att konsolidera resultatet. Efter en viss tid kommer gipset att tas bort från patienten, arbetet med fötterna fortsätter. De kommer att leda till platsen, ännu mer nära normen, och sedan igen zagipsuyut. Traditionellt för att korrigera bristen på denna metod erhålls när barnet når året. Före detta måste krummerna obehagligt uthärda alla manipuleringar.

2. Om konservativa åtgärder inte gav det förväntade resultatet eller deformationen av fötterna är för kraftig, måste du tillgripa operation. Hänvisa till barnets hov-ortoped, bestämmer han när det är roligare att utföra kirurgisk bindning. Olika sjukhus har olika bedömningar på detta konto. Någonstans är experter säkra på att det är nödvändigt att senarelägga operationen så sent som möjligt och fortsätt att använda gips. I andra kliniker korrigeras clubfoot kirurgiskt från och med ett år eller till och med 6 månader. I utlandet drivs 3-5 månader gamla barn på.

3. Oavsett hur du når de rätta resultaten måste de sparas så att foten inte deformeras igen. Medan barnet växer upp är det tillåtet, perioden från 7 till 8 år är extremt svår i detta avseende. Den behandlande läkaren måste föreskriva en kurs av rehabilitering. Barnet kommer att tilldelas användning av ortoser. Han skulle behöva bära ortopediska skor före åldern av åtta. Dyuzhe följer tydligt alla expertens rekommendationer och går inte på vanliga skor, även om du tycker att barnets fötter ser typiska ut. Brott kan bara diagnostisera ortoped.

Tips 9: Hur man behandlar barnneuros

Många föräldrar förstår inte orsakerna till barnens rastlösa beteenden, som utan någon uppenbar anledning, gör tantrums, fruktar mörkret, vill inte vara ensamma i rummet. Onormalt de vuxna som ropar på barnet och straffar honom. Te orsak av häftigt beteende eller irriterande rädsla kan vara en snuskig neuros.

Du behöver

 • - samråd med psykoterapeuten
 • - björkblad
 • - Dillfrö;
 • - Valerianrot

instruktion

1. Om ett barn ofta bromsar, övervinns han av någon rädsla - konsultera en barnlig neurolog. Neuros är en allvarlig sjukdom i centrala nervsystemet och kräver tidig kompetent behandling. Ursprungen av denna sjukdom hos barn beror på kronisk eller akut nervöverskott. Allt som är önskvärt kan vara irriterande för manifestationen av tecken på en sjukdom: ett högt gråta eller tvärtom, fullständig tystnad, mörker eller för briljant ljus, en skarp ban på dörren etc. Neuros kan vara följd av stammar, enuresis, neurastheni, syndrom av irriterande tillstånd etc.

2. Tänk på att den huvudsakliga behandlingen för barnets neuros är psykoterapeutiska sessioner i harmoni med medicineringseffekten. Men dessutom bör det anses att grunden för behandling av neuros hos barn är psykologiskt stöd. Hjälp ditt barn att upptäcka en väg ut ur ett tillstånd av kontinuerlig nervspänning.

3. Konsultera en erfaren psykolog. I dagens medicin finns det tillräckligt med verktyg för att utarbeta neuros av liknande förhållanden: det här är sandterapi, när det är tillåtet att bygga olika världar ur sand och konstterapi där barnet kommer att kunna distrahera från det irriterande tankar och nya rädslor.

4. Försök att applicera dansterapi som ett sätt att behandla neuros och barn. I dansen blir det lättare för honom att öppna och släppa ut sin smärta. Kroppsorienterad terapi kommer från motsatt: "Är du sjuk och vill rycka på huvudet? Snälla! Vill du vinka dina armar och ben, medan du skriker vrede mot någon? Hur mycket är önskvärt. Få gratis! "Naturligtvis måste liknande terapi utföras under överinseende av en erfaren psykoterapeut.

5. Använd recepten av traditionell medicin för behandling av barns neuroser. Låt oss ge barnet chansen att gå barfota på marken oftare - det härdar centrala nervsystemet och hjälper till att lindra nervöst överstrålning.

6. Förbered en infusion av unga björkblad. Ta 100 g krossade blad, fyll dem med 400 ml kokande vatten. Insistera på en timme, sedan pressa och pressa. Ge barnet manifestationer av neuros och 20 minuter före måltider för tredje delen av ett glas tre gånger om dagen.

7. Om barnet har svårt att somna, förbered infusion av dillfrön. På en matsked råvaror ta 500 ml kokande vatten. Därefter spänna genom en sil, ge barnet en tredjedel av ett glas tre gånger om dagen efter måltiden.

8. Ta en matsked av valerianrot, hugg det i pulver, häll 2,5 koppar kallt kokt vatten, lämna i 10 timmar, spänning. Ge barnet 3 teskedar 3 gånger om dagen före måltiden.

Var uppmärksam!
Huvuduppgiften, liksom garantin för framgångsrik behandling, är identifiering och eliminering av vad som har skräp på psyken: intra-family discord, rädsla, hicka i skolan eller dagis mm Utan hjälp av en expert att bli av med dessa snares är ganska svår.Nästa Artikel
Typer av seborré på huvudet: Bild av oljig, torr, tubulär och andra typer av mjäll