Är det sant att tången förstör håret eller hur man väljer en hårkrullare som är säkert för hår?


Tång för hår - det verkar som att den här lilla enheten kan köpas utan tvekan, stående i hushållsapparater och elektronikhandel, bara ihåg plötsligt att den tidigare modellen vägrar att arbeta. I princip kan detta göras, men sannolikheten för att dessa nyförvärvade tångar snart kommer att förlora sin arbetsförmåga är smärtsamt hög. Men innan du köper tångar är det helt klart inte överflödigt att väga alla möjliga fördelar och nackdelar. Trots allt förvärvas tångar inte för ett år. Men kan alla tångar ge tillförlitlig drift, ge maximal effekt och inte förstöra håret?

Tömmer alla tänger håret?

Ganska frekvent fråga som inte ger många tjejer sinnesro och i själva verket är en illusion. För det mesta förstör inept hantering håret, inte tången själva. Använd exempelvis tångar vid maximal temperatur. För det mesta, tångar med metallbeläggning har en negativ effekt på håret, därför rekommenderas att man applicerar termiskt hår i håret innan de används. Men ännu bättre om du omprövar dina åsikter och förvärvar en modernare enhet, utrustad med en mild keramisk beläggning. Det låter dig jämnt fördela temperaturen och inte överdriven håret. Joniseringsfunktionen låter dig avlägsna statisk stress och släta hårets nagelband, vilket förhindrar att temperaturens effekter förstör deras struktur. Så, till exempel, tångar Braun EC2 Satin Hair Color, utrustad med både teman och teman, kommer att uppnå maximal effekt utan att förstöra håret. Vackra och friska krullar - det är ganska riktigt!

Kan tånga utföra enbart en funktion?

Det borde sägas: varför är det värt att överväga vad du vill ha från pincett innan du köper dem. Självklart syftar hårkrullarna främst till curling eller, omvändt, rätning av hår. För några år sedan, förutom huvudfunktionen, kunde inget annat. Men nu kan många tillverkare erbjuda speciella multi-stylers. Till exempel, Rowenta CF 4132 D0, som innehåller många andra funktioner som implementeras av munstyckena: hårtork, borste, curling gardin och andra. Sådana anordningar är mer ekonomiska att förvärva än individuellt.

Är tungan bara lämplig för normal hårtyp?

Och om denna fråga ställdes om för tio år sedan skulle svaret vara positivt. Men tack vare den snabba utvecklingen av produktionen av termoelement är det inte svårt att hitta en modell med inställbar temperatur. Tänk på att för en vanlig hårtyp rekommenderas en temperaturreglering med en intervall på 150-170C, för tunna är en lägre temperatur nödvändig och för tjock och tung, tvärtom, en högre temperatur: 170-220C. Således kan några tångar krulla eller räta ut flera hårtyper samtidigt.

Tångar ger hår ett naturligt utseende?

I själva verket är diametern hos pincettens munstycke storleken på de framtida krökarna. För långt hår rekommenderas att använda en större diameter, och för mindre - en mindre. Det är inte svårt att gissa att ju större diameteren desto mindre blir det "vågor" på håret. Dessutom finns det nu speciella modeller som har ett konutunstycke som expanderar vid basen. Till exempel Philips HP 8697 eller 8699, som kan användas för att modellera en frisyr utan att ändra bilagorna. Det finns också speciella tångar utan Rolsen RC2521 klämmor, som inte ger några naturliga veckor. De krular locket med plastpistolmunstycken och silikonstyrningar. Eller en ovanlig lösning på problemet med onaturligt vriden hår Rowenta CF 6420, som kan krulla eller räta ut håret, från roten. Denna funktion har blivit tillgänglig på grund av böjning av tången, vilket gör att du kan komma nära hårets botten.

Curling med tang tar mycket tid?

Ja, curling med vanliga tang kommer säkert att ta dig tid. Hur länge en perm tar är bara upp till dig. Om tiden är viktig för dig och du vill spendera den minimalt, har specialmodeller av pincett skapats speciellt för dig som kan curl för dig. Vad är inte mindre kvalitet, men snabbare. Till exempel, Supra HSS-3001 pincett, som låter dig välja krökets riktning och dess "springiness", och gör resten på egen hand.

Är tang inte säker?

De flesta moderna modeller har speciella isoleringsfogar som garanterar absolut brandsäkerhet. Dessutom är många av dem utrustade med en automatisk avstängningsfunktion, ett stativ så att tången kan stängas av under arbets- och temperaturreglering, vilket skyddar håret från oönskad överhettning.

Nu vet du alla fördelar och nackdelar med det här verktyget, du kan vara den mest ansvarsfulla när du väljer pincett och passar bäst för dina mål och önskemål.

Vad är skadlig curling

Innehållet i artikeln

 • Vad är skadlig curling
 • Hur räta ut håret utan krökning
 • Hur man inte ska förstöra håret med ett strykjärn för rätning

Vad får en kvinna att använda krulljärn?

Inte varje kvinna vet vad som är dåligt för håret. Därför upprepar varje dag samma manipulationer varje dag. Men håret kan dela och tunna, blir tråkigt och svagt.

Bristen på tid är anledningen till att en kvinna reser sig till att använda olika enheter, inklusive en curling. Det låter inte bara krulla håret utan också att räta ut det. Mer än hälften av den vackra halvan av mänskligheten har gripit till en så snabb installation.

Sådana manipuleringar är ett test för hår och kan inte passera utan konsekvenser. Om håret kommer i kontakt med heta ytor varje dag förstörs det skyddande keratinskiktet. Dessutom förlorar de näringsämnen. Från detta hår splittras och blir grovt. De ser tråkiga och torra ut. Hår styling ger mycket svårt, vilket använder sig av specialverktyg.

Hur skadligt är krulljärn

Straightening eller curling hår med denna enhet är skadlig, och även mycket. Curler kan göra sitt utseende tråkigt och onaturligt.

Det finns ett sådant förfarande som keratinrätning. Trots hans säkerhet är det också skadligt för håret.

Keratinrätning är populär bland kvinnor. Det handlar om att förbättra hårets utseende på grund av mättnad av keratin. Men användningen av en särskild strykning förstör hårets yta.

Curling är skadligt för håret på grund av de höga temperaturer som exponeras på denna enhet. Om du inte tar hand om ett speciellt skyddsmedel kommer håret se väldigt dåligt ut.

Curler värmer upp till den inställda temperaturen. Förångar vatten från hårets djup, det torkar strängarna. Regelbunden värmebehandling gör att håret blir skört och livlöst.

För att skydda dina strängar mot överhettning måste du ta en paus från att använda curling. Du kan föredra kallt perm. För att krulljärnet ska skada ditt hår så lite som möjligt måste du använda termiska skyddsmedel. Från tid till annan bör du göra fuktgivande och närande hårmaskor.

Sätt att skydda kvinnors strängar

Skydda hår kan vara, om du följer dessa regler:

- Tvätta håret med speciella fuktgivande schampon och balsam.
- efter tvätt bör du inte torka håret, det är bättre om de torkar ut i luften;
- om möjligt, torka håret på ett naturligt sätt, inte med hårtork
- Ställ inte krökaren vid maximal temperatur, eftersom detta kommer att orsaka omedelbar hårskada.
- Det är nödvändigt att göra närande masker baserade på ricinus och olivolja eller äggula.

Den ofarliga hårkrullen är en livslång dröm

Hair curler - ett verktyg för att skapa lockar

Från den första dagen i hennes liv på jorden försökte en kvinna se sig attraktiv. Och medan Adam reflekterade på universums mysterier dekorerade Eve hennes huvud med blommor och tittade på hennes reflektion i vattnet. Därför är det inte förvånande att dagens moderna Eves betalar så mycket uppmärksamhet åt sin skönhet och tenderar att följa modetrender som inte bara handlar om kläder och skor utan även deras utseende och frisyrer i synnerhet.

Så, när krullarna kommer in i mode, börjar i butikerna för försäljning av hushållsapparater en verklig rusning runt hyllorna, som utsätts för alla slags krusningsjärn och krullningstänger. Men om möjligheten att välja sådana produkter är glädjande för ögat, så här är hur man väljer den mest ofarliga hårkrullen så att du inte förlorar hårets styrka och hälsa i strävan efter skönhet och lockning.

Idag har World Without Harm tillsammans med dig, våra kära läsare, bestämt sig för att hitta svaret på frågan - finns det en ofarlig hårkrullare, och vad borde det vara. Vi hoppas att vi i slutet av vår publikation hittar de rätta svaren på våra frågor...

Hur man vrider håret i den gamla världen

Innan vi börjar välja en ofarlig curling - låt oss göra en liten utflykt till historien. Vet du hur och med hjälp av vilka kvinnor i forntida Egypten och Rom skapade sina gudomliga krullar?

Kvinnor förberedde en speciell komposition (hans recept var hållet i strikt förtroende), sedan tillämpade de kompositionen på håret, sedan snodde de håret på träpinnar (prototypen av moderna hårkrullare) och torkade håret under det heta solskenet...

Idag är lyckligtvis allting mycket enklare - köp bara ett krusjärn, värm det, vrid ditt hår och... du kan alltid säga farväl till ditt hår. Varför? Vi kommer att berätta om detta vidare...
tillbaka till innehållet ↑

Vad är curling hår

Hair curler är en speciell enhet för att skapa krullar av olika storlekar, liksom en hårrätningsanordning (modern curling är 2 i 1 - och curling och hårrätning), som ser ut som 2 platta metallplattor kopplade till varandra. Externt liknar curling iron curling tang - ett annat specialverktyg för att skapa ett frisörmästerverk på håret... För att skapa en krull med ett krullande hår - du måste sätta en hårsträng mellan plattorna, först justera den och skruva sedan försiktigt på det krullande håret.

Det är viktigt att hårsträngen inte är för tjock, då kommer krullen att ojämnt blåsas.

Tja, som du kan se, för att skapa krullar och lockar med krusjärn behöver du inte ha några speciella färdigheter. Däremot har du förmodligen kommit över en situation där, efter flera gånger av sådan "vridning", blir ditt hår sprött, ändarna börjar splittras... Varför händer detta? Och finns det någon skylt i detta vin?

Tyvärr, mellan det faktum att ditt hår var i beklagligt tillstånd och vilken typ av krullande hår du använder - det finns ett direkt förhållande. Och eftersom krullningsstången påverkar hårstrukturen med hög temperatur faller hårstrukturen naturligt och håret blir skört. Men, för att behålla hårets skönhet och hälsa måste man överge curling? För nu - skynda inte, försöker vi hitta en ofarlig hårkrullare.
tillbaka till innehållet ↑

Hur man väljer ett harmlöst krullande hår

Förekomsten av en temperaturregulator

Nu ska vi tillsammans med dig försöka hitta en version av den skönaste hårkrullen, skriv dess beskrivning, och enligt en sådan "fotorobot" kommer du att leta efter en sådan gardin i närmaste butik av sådana hushållsartiklar.

Så, för att kontrollera graden av värmeverkan på ditt hår, borde krulljärnet ha förmågan att kontrollera temperaturläget. En curler som inte har en sådan regulator och arbetar vid samma temperatur passerar inte in i kategorin ofarlig. Varför behöver vi en sådan funktion? Det gör det möjligt för oss att välja den optimala temperaturpåverkan på vårt hår, med hänsyn till hårets typ och tillstånd. Ja, ja, när du använder ett krusjärn, måste du komma ihåg om det individuella förhållandet till ditt hår - annars undvik inte de brända trådarna. Med hjälp av denna intensitetsregulator kan du rädda håret från överhettning och deras struktur från förstörelse. Så, till exempel,

Om du vrider eller räker håret hårigt med ett krusjärn, bör du inte värma plattorna över en temperatur på 120-130 grader, medan om du gör det sällan, men du behöver ett korrekt resultat, kan du rychego ett krusjärn och upp till 200 grader.

Som du kan se kan sådana temperaturindikatorer på ögat inte bestämmas. Också omedelbart vill jag säga att upphettningstiden för krullningshåret, som har en keramisk beläggning, är flera gånger snabbare än upphettningstiden för en vanlig metallkrullning. Var därför försiktig så att du inte överhettar krulljärn och inte brinner håret...
tillbaka till innehållet ↑

Video om hårkronor:

Typer av arbetsytor curling och deras fördelar

Nu, sedan vi kort berörde ämnet att täcka curling, låt oss titta på de befintliga alternativen för en sådan beläggning och prata om deras fördelar. Så idag säljs oftast krullningsstrykjärn med keramik och metallbeläggning. Keramik - är dyrare, men har en mer mild inställning till ditt hår. Så, deras yta är jämnare och mer enhetlig, de glider lätt längs hela din curl, och de keramiska plattorna värmer sig upp snabbare.

Metall och keramik är dock inte de enda möjliga alternativen (som du redan har förstått, är metallet sämre än keramik i dess egenskaper - och vi överväger inte ens det som en kandidat för titeln på en oskadlig beläggning). Det finns också curling curls med en speciell Teflon-yta - funktionen är att generera negativa joner som bidrar till att minska statisk elektricitet och som ett resultat av att elektriskt hår inte elektrifieras under användning av curling, blir inte trassigt och fukt från hårstrukturen förångas inte.

Det finns också en annan nyhet - curling curls krullar, vars arbetsyta är täckt med silvermikropartiklar - sådana mikropartiklar har en positiv antibakteriell effekt på håret...
tillbaka till innehållet ↑

Värme yta bredd

Speciella munstycken gör att du kan modellera ditt hår

En annan parameter som kan och bör påverka valet av en ofarlig hårkrullare är bredden på hårkretsens värmeyta. Detta värde beror på modell av krulljärn och tillverkare. Men

Om du har tjockt hår, välj ett krusjärn med en bred yta, men om ditt hår är tunt och ömtåligt, kommer ett krullande hår med en minsta arbetsyta passa dig.

När det gäller användningen av speciella munstycken, vars syfte är att diversifiera utseendet på snodda krullar - det finns munstycken i form av hjärtan, fjärilar, stjärnor, sådana munstycken har inte särskilt negativ inverkan på håret. De formar bara krullen och ingenting mer...
tillbaka till innehållet ↑

Tillverkare av curling hair

Kom ihåg att den gyllene regeln är

bra - det händer inte billigt

Därför, om du sparar och köper en sådan röntgenproduktionsgardin, bli inte förvånad över det faktum att du inte kommer att kunna krulla den efter att ha använts flera gånger. Dessutom misslyckas billigt curling snabbare. Därför, om du redan har bestämt dig för att söka krullar till varje pris, var då beredda att betala ett högt pris för ett kvalitets- och mindre skadligt curlinghår.

När det gäller tillverkarna av tillverkare som inte har bevisat sig på marknaden för produktion av sådana pletter, är dessa PHILIPS, BABYLISS, BRAUN, HAIRWAY, REMINGTON-företag...
tillbaka till innehållet ↑

Vad är den mest ofarliga hårkrullen

Inget harmlöst hår curling

Så vi kom till det avgörande ögonblicket - det är dags att sammanfatta och säga vad det är - den mest ofarliga hårkrullen... Det är bara, även om fotoportret av sådan hårkrullning har fyllts på med nya funktioner och beskrivningar, tyvärr... vi har inte hittat ett harmlöst hårridå eftersom det helt enkelt inte existerar. Och alla tillverkares uttalanden om att deras apparat inte förstör håret är ingenting annat än en publicitetsstunt.

Oavsett hur hälsosamt och starkt ditt hår är, innebär användningen av någon krökning högtemperatureffekter på hårstrukturen, vilket innebär förstörelsen av hårets primära struktur och dess torkning, brittleness och bräcklighet.

Det enda som kan åtminstone något skydda ditt hår mot aggressiva värmeffekter är speciell kosmetika med värmeskydd, vilket måste appliceras på håret innan du använder curling och lockar och lockar. Utan sådant sätt är det helt enkelt inte att rekommendera håret med ett varmt curlinghår. World without Harm har varnat dig för det...

Shevtsova Olga, värld utan skada

5 kommentarer till artikeln "En ofarlig hårkräm är en livslång dröm" - se nedan

TehnoProsto | Webbplats om hushålls- och datorutrustning. Nyheter, recensioner, råd om att välja

Webbplats om hushålls- och datorutrustning, nyheter, recensioner

Hur man väljer en curling? Topp 5 bästa ploek 2016

Curling Iron är en av de viktigaste egenskaperna hos varje tjej och kvinna, för i vår ålder, med konstant brist på tid, rörelse och brådska vill jag fortfarande se vacker och ha en snygg frisyr. Och här hjälper vi oss med att curla hår styling, med hjälp kan du snabbt och vackert forma vilken frisyr som helst och vara oemotståndlig varje dag. Modern industri erbjuder oss ett stort urval av pleyok gjorda av olika material, med olika munstycken, diametrar och beläggningar. Hur man förstår sådan överflöd och hur man väljer ett krusjärn så att det uppfyller alla krav och är säkert för håret?

Curling ytmaterial

Den typ av yta på arbetsdelen av krökningen är en av de viktigaste egenskaperna, eftersom krullarnas kvalitet och hårets säkerhet direkt beror på detta.

Metallyta

Det finns bara en fördel här - sådana curling strykjärn är billigast, men de är destruktiva för hår, eftersom de bränner dem bokstavligen. All fukt från håren när den kommer i kontakt med den uppvärmda ytan av krulljärnet förångar helt och håret håller helt enkelt fast vid metallen. Således är håret mycket torrt, skört och tråkigt. Dessutom är sådan krökning mycket ojämnt uppvärmd, och detta påverkar krökets kvalitet. Slutsatsen här är en: det är bättre att undvika sådana ployok eller använda dem väldigt sällan.

Teflonbeläggning

I samma fall fungerar samma princip som med kokkärl med teflonbeläggning: inget pinnar, håret glider bokstavligen över ytan och minskar därigenom risken för överdryckning till ett minimum. Sådant krusningsjärn värms mer enhetligt, vilket gör att du kan skapa en vacker och stabil krökning. Den största nackdelen med en sådan pleyok är beläggningens skörhet, bokstavligen efter ett år med aktiv användning, raderas det helt enkelt, vilket inte alltid kan ses av ögat. Under Teflon-beläggningen är metall, så länge att använda en sådan krökning är återigen osäker för hår.

Keramisk beläggning och keramik

Sådana krökningsstrykar uppvärms jämnt och fördelar värme, så att krullen blir perfekt formad. De har en mycket mild effekt på håret, utan att överdriva det, tack vare en mycket slät yta. Observera att de flesta professionella enheter är tillverkade av keramik. Men här bör du ägna särskild uppmärksamhet: om krulljärn är helt tillverkade av keramik eller bara har keramisk beläggning. Om det bara är beläggningen, så finns det samma alternativ som med Teflonbeläggning: efter en tid slits det ut och curling är inte längre säkert för håret. Men om det är helt tillverkade av keramik, var så lust att köpa - det här är ett slitstarkt håll och kommer att tjäna dig mycket länge.

Turmalinbeläggning

Turmalinbeläggning är en av de bästa hittills, sådana krusningsjärn är mycket dyrare än liknande med keramisk beläggning, men de är de säkraste för håret, överdriver inte och förstör inte dem. Allt detta händer för att turmalin tenderar att avge en stor mängd negativt laddade joner när den upphettas, varigenom statistisk elektricitet avlägsnas från håret, skalorna stängs och fukten hålls inuti.

Titanbeläggning

Titanbeläggningen verkar på håret på samma sätt som turmalin och har samma egenskaper vid uppvärmning för att producera ett stort antal negativt laddade joner, så att ett sådant krusningsjärn värmer krullarna jämnt, utan att överdriva och elektrifiera dem. Sådana pincett kan användas för något hår, även för tunna och väldigt försvagade, de är mycket skonsamma på håret, värmer upp snabbt, är slitstarka, slitstarka och resistenta mot olika mekaniska såväl som kemiska skador. På marknaden upptar en ledande plats, som de är bland de bästa.

Andra typer av beläggningar

 • Glaskeramik är professionella modeller av plexes som kombinerar kvaliteten på glas och keramik, vilket gör ytan perfekt jämn, håret glider bokstavligen över det och bildar chic krullar, men finns sällan på den fria marknaden.
 • Titan keramik (Sol-Gel) kombinerar de anmärkningsvärda egenskaperna hos titan och keramik, vilket gör sådana krullar mycket slitstarka, slitstarka, säkra för håret och helt enkelt okillbara tack vare titanlegeringen. Sådana anordningar är dyra, och de är sällan tillgängliga på marknaden.
 • Med silver nanopartiklar. Och det finns sådan curling! De silverjoner som finns här läker helt håret på grund av dess antibakteriella egenskaper.
 • Anodiserad beläggning. Sådana krusningsjärn är ännu bättre än keramik, eftersom de på grund av den speciella processen med aluminiumbearbetning är mycket driftsäkra, resistenta mot olika yttre påverkan, slitstarkt och försiktigt lockigt hår utan att förstöra dem.

Tekniska specifikationer

Power curling

Ju högre kraft, ju snabbare ditt krusningsjärn kommer att värma upp och sålunda kommer att komma till ett fungerande tillstånd snabbare. Hittills ligger effekten i enheterna mellan 25 och 90 watt, men för användning i hemmet kommer det tillräckligt med ström upp till 50 watt.

Förekomsten av en termostat

Curling strykjärn finns i två typer: med och utan termostat. Vad är det för eller kan du göra utan det? Låt oss försöka lista ut det.

Varje kvinna har en annan typ av hår: för vissa är det svårt och ommålat, för andra är det tvärtom, det är för tunt och sprött, för det tredje är det färgat och överdriven. Så, för olika typer av hår kräver sin egen uppvärmningstemperatur i tången för att bevara håret så mycket som möjligt och uppnå utmärkta lockningar, och här kommer termostaten, som ställer in önskad värmningstemperatur, till räddningen. Om du har ditt omärkta hårda och tjocka hår, kan du naturligtvis ta en risk och göra det utan en regulator, men i andra fall är det helt enkelt nödvändigt att förhindra överhettning och därmed torka ut och ibland till och med löda håret.

I moderna wobbles är temperaturintervallet från 60 till 200 grader, och ju högre temperaturen desto snabbare och tydligare krullarna och ju längre de håller. Men här bör du vara uppmärksam på din hårtyp, för att bilda en vacker curl och inte skada håret, du borde ställa in värmepannan på tången bara för ditt hår. Här uppmärksammar du igen på det material som din curling är gjord av. På en metall bör man ställa in temperaturen under 20-30 grader, och ju bättre beläggningen desto högre temperatur kan tillåtas utan att håret skadas. Det är dock sällan bättre att använda uppvärmning med 200 grader, även i högkvalitativa beläggningar, bokstavligen i isolerade fall annars kan du allvarligt skada håret. Var därför särskilt uppmärksam: Ju kraftigare ditt valda krulljärn, ju säkrare det borde vara att täcka det!

Vad är den optimala temperaturen att välja? Färgat, tunt och delat hår - högst 150 grader, normalt och ommålat eller färgat, men hårt - upp till 180 grader, bra, svårt och omaintat kan tillåtas och upp till 200 grader. Och också, kom ihåg, ju högre temperatur, desto mer elastiska lockar får du!

I frågan om vilket krusjärn som är bäst i det här fallet är slutsatsen följande: det är bättre att köpa ett krusjärn med en termostat, så att du kan säkra ditt hår så mycket som möjligt och uppnå de högra krökningarna.

Dysor för krökning

Apparater som är utrustade med flera munstycken finns tillgängliga, de är olika: korrugering, strykning, runda mm, utför extra funktioner. Det verkar vara praktiskt, men professionella övertygar oss om motsatsen - avtagbara munstycken går snabbt i ordning och kommer inte att tjäna dig länge. Men om det inte skrämmer dig och du vill köpa en sådan universell enhet, låt oss prata om dessa tips mer detaljerat hur du använder dem.

 • runda skapa krullar och släta vågor för hår av vilken längd som helst;
 • sfärisk, i vilken olika diametrar alternerar, bildar krullar med olika diametrar;
 • spiral för håret under axlarna, krulla i en spiral, som ser väldigt imponerande ut;
 • Triangulära och kvadratiska munstycken gör elastiska och brutna krullar;
 • borsthuvudet kan ersätta hårtork, perfekt hårstyler;
 • koniska munstycken utan klämning, tack vare dessa krullar erhålls utan veck och idealiskt jämnt.
 • Dubbelfasade och trefasade munstycken används för zigzagkrullar.

Nu uppmärksamma sladden, dess tjocklek och längd, det är också viktigt. Välj ett krusjärn med en tjock och roterande sladd, som inte kommer att vridas och förvirras i arbetet. Stoppa ditt val på längden på ledningen minst 2,5 meter, så det är bekvämare att arbeta med.

Diameterkrullning

Tja, måste fortfarande vara uppmärksam på diameteren av curling, de är olika. Välj först vilka krullar du vill få, beroende på detta och välj önskad diameter. Ju mindre diametern på krullningen är desto mindre blir krullen och vice versa, om du vill ha en något naturlig våg, då måste du välja en enhet med största diameter. Glöm inte att det långa håret under vikten släpar något, så för dem väljer du ett krusjärn med en mindre diameter än önskat resultat.

Den optimala diametern för vilken hårlängd som helst är 19-25 mm, med en sådan diameter får du en vacker medelkull på något hår.

10-15 mm - små och snäva krullar erhålls.

20-25mm - krullar av medelstorlek.

35-40mm - ganska stora lockar.

45-50mm - gör inte krullar, men bara en liten rundad hårspetsarna, väl lämpade för styling av en kvadrat eller kaskad.

Typer av ploek

 1. Curler med klipp är en klassisk version av curling, består av en lång metallstång med ett klämma för att fixera krullen, är väldigt bekvämt och lätt att använda, håll bara spetsen på håret och vrid strängen runt axeln och få en stabil och vacker lockning. Allt är väldigt bekvämt och snabbt, men det visar sig att krullarna är av samma tjocklek längs hela längden, vilket är vackert, men lite inte naturligt, så inte alla gillar det.
 2. Cone curling - har formen av en kon och inte har en klämma, krullarna är mer naturliga, eftersom de är större från rötterna, och gradvis taper till spetsarna, vilket är ganska imponerande och ser ganska naturligt ut. Strängar är fixerade för hand. Var inte rädd - spetsen av ett sådant krusningsjärn värmer inte upp, så det kommer inte fungera för att bli bränt, ju mer så kallade termiska tryck ingår i satsen av sådana tangar, och det är lätt att använda dem.
 3. Curling iron för basal volym. Här talar namnet själv om sin funktion: vacker volym från rötterna och inga krusar naturligt. Resultatet är helt enkelt fantastiskt!
 4. Dubbel- och trippelkronor eller bara dubbla fat har fått sitt namn på grund av den mycket originella formen, de består av två parallella stavar och är utformade för att skapa lockszigzags. Det är nödvändigt att arbeta med ett sådant krusjärn i termiska handskar, annars kan du brinna.
 5. Curling corrugation skapar små vågor på håret, och beroende på plattorna är vågornas amplitud annorlunda. Ett sådant krusjärn är lämpligt för att skapa vågor på enskilda strängar, vilket är mycket effektivt, liksom för dem som är trötta på lockar men vill ha något ovanligt.
 6. Krympjärn med roterande pressyta. Den övre planken snurrar på sin axel och smälter därigenom samtidigt och vrider håret utan att förvirra dem, vilket med viss färdighet är mycket snabbt och bekvämt.
 7. Spiral styler. Denna typ av curling är för dem som vill skapa spiral och elastiska lockar. Mycket enkel och enkel att använda.

Några användbara tips

 1. Var uppmärksam på stativet: det ska vara tillgängligt, det gör att den varma enheten kan placeras på någon yta.
 2. Innan du köper, var noga med att ta enheten i handen och håll den, prova den bekvämt i handen, oavsett om det är för tungt för dig, om det glider, för att du måste arbeta med det.
 3. För att göra det lättare att arbeta med enheten, välj en ledning minst 2-3 meter lång, ledningen ska rotera och inte vara ihopkopplad.
 4. Välj en gardin med funktionen "auto shutdown", tack vare denna funktion överhettar inte gardinen, vilket skyddar dig mot onödiga brännskador och från eld.
 5. I slutet av några pleyos används en värmeisoleringsspets, med hjälp av det kan du säkert hålla krullarna å andra sidan, vilket är väldigt bekvämt, var uppmärksam på närvaron vid köpet.
 6. Var uppmärksam på närvaron av en digital indikator, så att du kan spåra uppvärmningsnivån för curling.
 7. Och var noga med att välja enheter med termostat för att hålla ditt hår vackert och hälsosamt så mycket som möjligt.

Vi hoppas att vårt råd hjälpte dig att förstå vilket krusningsjärn som är bäst för dig.

Bästa curling 2016. TOP 5

PHILIPS Curl Control HP8605 / 00

 • effekt 30 V;
 • keramisk beläggning;
 • tångdiameter 25 mm;
 • upphettningstid 1 minut;
 • termostat, temperaturintervall 130-200º, 8 lägen;
 • LED indikering av uppvärmning;
 • automatisk avstängningsfunktion
 • ledningslängd 1,8 m;
 • Priset är ca 25 dollar.

Denna curling är enkel och perfekt. Medeldiametern gör att du kan skapa naturliga krullar och är lämplig för en absolut majoritet av kvinnor, och förmågan att styra uppvärmningstemperaturen gör att du kan skapa den perfekta frisyren och inte förstöra håret. Keramisk beläggning, enkel reglering, snabb uppvärmning - allt detta gör curling lätt att använda. Dessutom kan du vara lugn om du glömde att stänga av tangarna - efter 60 minuter kommer automatisk avstängning att ske.

MAGIO MG-178P

 • effekt 25 V;
 • keramisk beläggning;
 • tångdiameter 19 mm;
 • upphettningstid 5 minuter;
 • 180 ° C värme, temperaturläge - 1;
 • LED indikering av uppvärmning;
 • automatisk avstängningsfunktion
 • ledningslängd 1,7 m;
 • Priset är ca 10 dollar.

Curler med spiralmunstycke för att skapa vackra och elastiska lockar. Det finns skyddskåpa mot brännskador, värme och temperatur för uppvärmning är utmärkt, men bristen på en termostat gör att ägarna av tunn hår tänker innan de används. Resten är ett bra alternativ för mer än ett bra pris.

PHILIPS ProCare HP8619 / 00

 • Velour termisk beläggning;
 • pincettdiameter 13-25 mm;
 • upphettningstid 45 s;
 • värme 150-200ºС;
 • indikering av uppvärmningstemperaturen på displayen;
 • automatisk avstängningsfunktion
 • ledningslängd 1,8 m;
 • Priset är ca 40 dollar.

Det här är förmodligen den bästa ployka, åtminstone, så tänk alla som har använt den åtminstone en gång. Allt tillhandahålls här. Enheten gör att du enkelt och snabbt kan skapa vackra lockar som, även om det är hårdast i håret och utan extra fixering, håller på länge. Dessutom är beläggningen helt säker, förstör inte håret. Användaren kan också se efter färgindikationen när ytan är helt uppvärmd, och med displayen kan du välja önskad uppvärmningstemperatur, liksom hårtypen, så att krullningsjärnet varnar dig med en ljudsignal om att krullen är klar. Detta är avsett att inte överhettas håret.

PHILIPS HP8698 / 00

 • keramisk beläggning;
 • tångdiameter 16 mm;
 • upphettningstid 3 minuter;
 • värme 190ºє
 • LED indikering;
 • automatisk avstängningsfunktion
 • ledningslängd 1,8 m;
 • Priset är ca 30 dollar.

Detta krulljärn utmärks av ett stort antal munstycken som ingår i uppsättningen: för att skapa krullar, för rätning av hår, för att skapa volym, för korrugering. Också i uppsättningen är två klipp för hår, för att göra dina idéer inom frisyrområdet så enkelt som möjligt. Curler är utrustad med auto-off funktion, lätt att använda, gör att du kan skapa olika frisyrer.

PHILIPS ProCare Auto Curler HPS940 / 00

 • kraften är 22 V;
 • beläggning keramik + titan;
 • tångdiameter 16 mm;
 • uppvärmningstid 30 s;
 • värme 170-210ºї, 3 temperaturförhållanden;
 • LED indikering;
 • automatisk avstängningsfunktion
 • ledningslängd 2 m;
 • priset är ca 110 dollar.

Före oss är inte bara ett krusjärn, utan en hårkrullare som klarar sig även i de mest försummade fallen, när håret inte kan vridas och inte håller krullen. I detta fall kröks håret med ett roterande uppvärmningsmunstycke. Du behöver bara välja önskad temperatur och varaktighet för vågan, och som ett resultat får du vackra lockar.

12 bästa hårkrullarna

Gardinen kan i ett ögonblick ta dig in i det förflutna eller in i framtiden, för att göra dig till en modern dam, en 18th-century eller en främling. Vem vill du vara idag?

Vilken fast curler är bättre?

Professionella berömmer Valera, BaByliss gardiner, men de kan inte alltid hittas på marknaden. Förtjänade popularitet - bland de pletholes av kända företag "Bosch", "Philips", "Rowenta", "Remington". Enheter av dessa tillverkare kan du enkelt köpa i de flesta butiker.

Vad ska man titta på när man väljer en curling?

 • Täckplattor. Den säkraste beläggningen för håret är keramik, turmalin eller teflon. Keramisk och turmalin curling tjänar länge utan kvalitetsförlust, men priset är också betydligt högre. Denna typ av plether är lämplig för daglig användning. Teflon - billigare, men sådan täckning med lång aktiv användning är raderad.
 • Munstyckets diameter. Vilka krökor vill du ha - stora lockar eller små krullar? Ju tunnare staven, desto tunnare krullarna och vice versa. Om du vill träffa den omgivande variationen av frisyrer, välj ett krusjärn med en uppsättning munstycken.
 • Möjlighet att välja läge, inställning av temperatur. Bra modeller gör att du kan ställa temperaturen över ett brett område (50-200 °). Tunt, känsligt, svagt hår behöver mildt läge och låg temperatur. Hård, tjock hår, svår att krulla, kräver mer värme.

Vilken man ska välja? Introducerar topp 12 i 2018 modeller av pleyok, som finns i våra butiker. Vid upprättandet av värderingen baserades vi på kundernas uppfattning och om tillgången till en specifik modell för inköp.

Hur man väljer ett krusjärnshår

Gör en smart kröning hemma om några minuter - våra mödrar och farmödrar kunde bara drömma om sådana. Nu har det blivit en verklighet - och allt tack vare moderna curling strykjärn, som vet hur man vrider hår i ringar, spiraler, zigzags eller ormar. Med sådana anordningar behöver man inte gå i timmar med obekväma curlers, och skadorna från dem är mycket mindre än ens från den mest skonsamma kemiska permen. Det är bara att välja rätt styler.

De bästa tillverkarna av hårkrullar - vilket företag att välja

Curling på curling kan allvarligt skada ditt hår. För att minimera risken är det bättre att välja apparater från välrenommerade tillverkare. De erbjuder de mest avancerade tångar som värdesätter även tunna och svaga krullar, uttömda av hydroperiod.

Butiken är frestad att köpa en billigare enhet, även om tillverkarens namn på paketet inte berättar något.

Om du letar efter en riktigt högkvalitativ och pålitlig styler, spara inte pengar för att köpa bra tang från något av följande märken:

Några av deras modeller är redan i vår ranking av de bästa hårkrullarna. Men om du inte hittade sådan knep i affären, borde du inte bli upprörd. I slutändan är allas hår olika, så stilaren måste fortfarande väljas individuellt med hänsyn till dess egenskaper, utrustning och andra parametrar.

Principen för användning och anordningen krullar håret

Varje hårkrullare består av två huvuddelar: ett handtag och en arbetsyta - en rulle med ett klämma som förvandlar det till något som en tang. Inuti denna rulle glider värmeelementet, som värmer metallmanteln.

Som ett resultat av värmebehandling, håret sår på en curler "kommer ihåg" en ny form, och jämn strängar blir snygga, identiska krullar. Alla management styler flyttas till handtaget.

Beroende på den implementerade funktionaliteten kan här placeras:

1. På / Av-knapp;

2. Miniatyrläges kontrollpanel;

4. Roterande knapp;

5. Ljusindikatorer.

Inuti vredet finns ett termiskt relä som övervakar värmningstemperaturen hos krulljärn och stänger av värmeelementet när vissa värden nås.

Strömförsörjning sker via den vanliga sladden från uttaget. Men eftersom styleren måste rotera runt sin egen axel flera gånger för krökning, är tråden vanligtvis fäst genom en svängning.

Principen för ploekens funktion är extremt enkel: det är tillräckligt att hålla hårets hår med uppvärmda pincett och vinda den på en vals och lämna den i några sekunder. Därefter kan du med hjälp av "grepp" spaken lossna och dra ut dynan ur den resulterande krullen.

Idag blir nya enheter populärare, som självständigt drar håret in i den inre kammaren och vrider dem automatiskt på en hetstång.

Typer av hårkrullar

Cylindrisk (klassisk)

De vanligaste modellerna med en stav med cirkulär tvärsnitt. De är lätta att använda, de kan skilja sig åt i rulldiametern, och några säljs samtidigt med flera utbytbara munstycken, så att du kan experimentera med krullarnas form.

Konventionellt krusjärn värmer upp till +200.. + 230 ° C, men i avancerade modeller kan man hitta ett dussin ytterligare temperaturregimer.

Rullens längd i sådana anordningar kan nå 25-35 cm, diameter 10-25 mm. Nätsladden är vanligtvis inte för lång - ca 1,5-2 m, eftersom dessa krullningsjärn är huvudsakligen avsedda för hemmabruk.

fördelar:

 • Långa klämmor tätt låsar remmarna;
 • Kan ha flera temperaturregimer för vilken typ av hår som helst;
 • Enkel och enkel att använda;
 • Lämplig för styling av vilken längd som helst.

nackdelar:

 • En kort ledning, som inte alltid är bekväm, om det inte finns något utlopp nära spegeln;
 • Knappar på handtaget är lätta att gripa vid curling.

Cone

Den främsta fördelen med sådana modeller är effekten av naturliga krullningar, eftersom den konformade valsen gör breda krullningar vid basen och minskar deras storlek vid spetsarna. Dessa curling strykjärn anses vara semi-professionella, eftersom det är mycket svårt att använda dem hemma.

Kraftformen hos de konformade stylisterna når 25 W, den maximala uppvärmningstemperaturen är +180.. + 200 ° C med antalet lägen upp till 13. Valsdiametern varierar från 16-26 till 23-33 mm, med en standardlängd på 25-30 cm.

fördelar:

 • Gör naturliga krullar;
 • Har ett stort antal temperaturregimer;
 • Ge en lång curling effekt upp till 2 dagar;
 • Lång nätsladd ca 3 m.

nackdelar:

 • Kostnad högre än standardkrullning;
 • Oavsett gör styling är mycket svårt.

spiral

Från föregående pleyok skiljer sig rulldesign. Här har den en spiralruta, där det är nödvändigt att lägga en krulle för att få tydliga afro-krullar. Följaktligen finns det inte längre en lång klämma - i bästa fall finns det en kort hållare vid basen, vilket inte tillåter tipsen att varva ner.

Spiral curling irons har en standard effekt på 25-30 W och kan värma upp till +180.. + 190 ° C. Antalet lägen är liten - högst 6, om det är en avancerad modell av ett känt varumärke.

Rullens diameter varierar från 20 till 30 mm, med en längd på upp till 20-25 cm, medan den kan vara både cylindrisk och konformad.

fördelar:

 • Du kan skapa vackra lockar;
 • Effekten varar upp till 2 dagar;
 • De har en lång (upp till 3,5 m) roterande sladd;
 • I vissa modeller är spåren gjorda med isolerande foder, skyddar händerna mot brännskador.

nackdelar:

 • Hög kostnad;
 • Det är svårt att hitta en lämplig modell för långt hår.

dubbel

Sådana anordningar är uteslutande professionella. Och om spiral- och konformiga krusningsjärn med viss färdighet kan användas hemma, så är det nästan omöjligt att få de rätta locken utan hjälp utan att använda dessa stylister.

Anledningen är att de inte har klipp och i form liknar en stämningsgaffel. Det vill säga, arbetsdelen här är en "gaffel" av två parallella stavar, där du måste manuellt vrida strängarna, med risk för att bli bränd.

Uppvärmningstemperaturen på dubbelplattan når +200.. + 210 ° C, valsarnas diameter brukar inte överstiga 13-15 cm.

fördelar:

 • Du kan vrida hår på rullar på olika sätt och experimentera med krullarnas form;
 • Lämplig för styling även mycket långt hår;
 • Den enhetliga uppvärmningen av båda rullarna ger en högkvalitativ perm längs hela längden av strängarna.

nackdelar:

 • Frånvaron av åtminstone några låsklämmor;
 • Det finns risk för att du bränner dina händer.
 • Utan hjälp att göra styling är overkligt.

trippel

Representera en hybrid av dubbelt krulljärn med ett järn. De vrider inte strängarna längs hela längden, men klämmer dem mellan två reliefkuddar, vilket skapar S-formade lockar på bara en plats.

Triple curling irons är de mest kraftfulla av alla, förbrukar upp till 130 W och värmer upp till maximalt +210.. + 230 ° С. Temperaturregleringarna är här ca 15, handtaget är ofta utrustad med en liten display. Nominell diameter på rullarna motsvarar 25-32 mm.

fördelar:

 • Ett stort antal termiska förhållanden;
 • Vacker form av lockar;
 • Lång sladd (upp till 4 m);
 • Inget behov av att fuska någonting.

nackdelar:

 • Inte billigt;
 • Att curl de rätta lockorna på egen hand kommer att vara svårt;
 • Ej lämplig för styling kort hår.

Alternativ för val av hårkronor

effekt

Från denna egenskap beror inte så mycket på curlingens maximala temperatur som den tid det tar att ställa in det.

1. Om du letar efter en styler för hemmabruk, kommer effekten från 25 till 50 watt att göra för dig.

2. Om tiden för att lägga på morgonen är mycket brist, kan du ta en professionell modell för stugan, som utgår från 50 till 130 watt.

Tångbeläggning

De enklaste krullningsstrykjärnen är tillverkade av rostfri metall utan beläggning. Men sådana anordningar är bara lämpliga för tjejer med friskt hår och för sällsynt bruk, eftersom de allvarligt kan skada krullarna. Om vi ​​tar enheten med en konventionell stålrulle, är det önskvärt att det ger temperaturkontroll - det gör det lättare att hålla pistolen.

Curling strykjärn med olika beläggningar på rullen visar sig mycket bättre, så att de kan användas även på lös hår och för frekvent styling:

1. Teflon - non-stick lager (som i kokkärl) tillåter inte att brinna hår. Oj, med tiden skrapar den eller sprickor helt och förlorar dess skyddande egenskaper.

2. Keramik - används vid tillverkning av semi-professionella och professionella curlingjärn. Här värms rullen jämnt, förutom de keramiska enheterna skapar effekten av jonisering, skyddar håret både under varm styling och efter det.

3. Tourmaline - curling irons med en sådan beläggning anses vara det mest ofarliga för håret och har också funktionen av en joniserare, återställer naturlig glans och styrka att krulla.

4. Titan - med sina egenskaper skiljer det praktiskt taget inte från en turmalinbeläggning, men den har de bästa non-stick egenskaperna, hög hållfasthet och värmer upp lite snabbare. Tyvärr är priset på sådan curling mycket hög.

Det finns mindre vanliga typer av sprutning, till exempel glaskeramiska eller titankeramik. De saknar praktiskt taget nackdelarna med mono-beläggningar, men används huvudsakligen i professionella anordningar för krökning.

Förekomsten av en termostat

Möjligheten att ställa in en viss uppvärmningstemperatur hos curling wire gör det möjligt för dig att göra en perm på hår av vilken typ som helst utan att orsaka dem betydande skador.

Var noga med att vara uppmärksam på de lägen som finns i din enhet:

1. +60.. + 80 ° С - lämplig för mycket tunna och splittrade ändar, men vid denna temperatur kan endast ljuskrullar erhållas som inte kommer att hålla länge.

2. +100.. + 120 ° С - Mjukt läge för mjuka strängar;

3. +150.. + 180 ° С - Vid denna temperatur kan du locka hårt och orubbligt hår eller normalt, om de är skadade av färgning;

4. Om +200 ° С - det är endast tillåtet för att lägga tufft i naturen, men friska strängar.

Dessa är endast rekommenderade lägen för curling olika typer av hår. Du måste också ta hänsyn till tangentens material när du väljer. Om det är ren metall, är det bättre att ställa in temperaturen 20-30 grader lägre. Med ett krusjärn som har en bra non-stick beläggning är det möjligt att överskrida en given tröskel.

Rulldiameter

Strikta rekommendationer kommer inte att vara här, eftersom denna indikator endast bestämmer storleken på de erhållna locken - från 10 till 50 mm. Det enda du behöver tänka på här är hårets längd.

För curling korta strängar är tångar med en liten valsdiameter från 19 till 25 mm lämpliga, men ju längre din hårklippning, desto tjockare bör curling vara.

Utbytbara munstycken

Om du gillar att experimentera med styling, bör du köpa klassiska tang med extra munstycken. Bestäm deras nummer själv, men försök att inte köpa enheter med ett stort antal olika huvuden.

Tillverkare kompletterar curling med olika munstycken och erbjuder ett urval av:

1. Cylindriska rullar av stor och liten diameter;

2. Triangulära eller koniska munstycken;

3. Flyttbara spiraler;

4. Huvud med runda borstar för att öka volymen;

5. Platt för justering.

Vilken hårkrullning att välja

1. Om du behöver en budgetkrullning och själva håret är ganska friskt kan du ta en enkel metallanordning med en effekt på 20-30 watt utan extra tillbehör. Termostaten är i detta fall mycket önskvärt, eftersom vanligt stål kan överhettas kraftigt.

2. De som gör heta styling mer än en eller två gånger i veckan är bättre att ta en bra pincett med turmalin eller titanbeläggning upp till 50 watt. Dessa är inte billiga modeller, så standard är att ha en pålitlig temperaturregulator.

3. Letar du efter en mellanklass mellan anständig kvalitet och rimligt pris? Köp ett teflonbelagt krulljärn. Det är önskvärt att en uppsättning ytterligare bilagor går med den. Termostaten är valfri, om håret är okej.

4. Ägare av tunn och lös hårpassning, rullar som är helt gjorda av keramik. Ja, de kommer att kräva noggrann hantering, men de kommer definitivt inte att bränna dina lockar. Närvaron av en värmeventilator är obligatorisk, utbytbara munstycken är frivilliga. Men du ska inte jaga efter hög effekt - detsamma kommer du inte att kunna använda lägen över +120.. + 150 ° C.

Hur mycket är ett krullande hår

1. Konventionella metallmodeller kostar mellan 330 och 5100 rubel;

2. Teflon drog redan vid 700-7500;

3. Keramiska tang kostar 1-9 tusen rubel;

4. Tourmaline - från 2 200 till 12 000 rubel;

5. Den dyraste titankrullningen, priset för dem kommer att ligga i intervallet 4-16 tusen.

Hur man väljer en curler för hår som inte förstör håret?

18 juni 2018 12:33

Många kvinnor är rimligen rädda för hårets skönhet och hälsa, och därför rädd att använda för styling curling. Våra experter hjälper till att skingra den populära myten och välja krusjärn ideal för alla typer av hår.

Det bör omedelbart noteras att hårets tillstånd främst är gjord av det material från vilket curling är gjord. Så stålapparater kan verkligen brinna genom håret, vilket gör den ömtålig och smärtsam. Många kvinnor använder dessa enheter på grund av deras billighet, och sedan måste de spendera betydande medel på att återställa sitt gamla hår. Extremt tvivelaktiga besparingar.

Du måste förstå att en bra hårkrullare är dyr. Det enda sättet att spara pengar på att köpa en kvalitetsenhet är att köpa en curlingbar genom prisjämförelsetjänsten. Med hjälp av detta projekt vet du säkert vem som är billigast att sälja denna och någon annan produkt.

Teflon curling irons skiljer sig från stål genom att de inte klibbar håret. Men livslängden hos sådana anordningar är långt ifrån lång - en Teflonbeläggning raderas på ganska kort tid.

Relativt nyligen visade keramiska curling strykjärn, som inte förstör håret. Det finns också hårtänger helt av keramik - de är mer slitstarka, eftersom beläggningen inte kommer att raderas.

Ett annat kunnande är de så kallade turmalinkrullningsstrykjärnen, som är täckta med partiklar av halvädelstenar, vilket garanterar enhetlig uppvärmning. Sådana curling ska inte förstöra håret.

När du väljer ett krusjärn för ditt hår, bestämma vilka krullar i diameter du kommer att få lockar in, eftersom många ägare av sådana elektriska apparater efter att ha köpt ånger att deras lockar är för små. Eller tvärtom, mycket stor.

När du köper ett krusjärn väljer du en modell som är utrustad med ytterföremål. Med hjälp kan du vara unik vid alla officiella och festliga evenemang.Nästa Artikel
Hur man tvättar hår med äggula