Varför oljor torrt hår


Nyligen har oljebaserade produkter och oljor själva blivit särskilt populära. De används för hud i ansikte, kropp, händer och hår. Men fler och fler personer började märka att oljan inte bara kan återfuktas, utan dess huvudfunktion, men också torr.

Varför torkar oljor torrt hår?

Som regel mottages klagomål på vegetabiliska oljor, nämligen oliv och burk. Dessutom kan dessa klagomål också hittas på recensioner av kokosolja, en av de vanligaste hårvårdoljorna.

Först måste du förstå vad som orsakade den positiva effekten av dessa oljor. Vårt största misstag är att vi ger oljorna de felaktiga egenskaperna. Oljorna fuktar inte håret, det är hela misstaget. De fyller dem med protein och närmar sig. Till exempel är användningen av burdockolja endast avsedd för hårbotten, och vi älskar att applicera den i full längd.

För hela längden är det bättre att använda speciella kosmetiska oljor och elixirer, såsom macadamia, arganolja och liknande produkter.

Oljor innehåller stora mängder vitaminer, till exempel vitamin A, E, C, D osv. Dessutom har flytande oljor som inte tenderar att härda vid låga temperaturer ha en stor mängd omättade fettsyror. Om oljan härdar, är mängden mättade fettsyror stor i det (det här är exakt fallet med kokosnötolja).

En annan användbar egenskap hos oljor är att de innehåller en komponent som liknar hårprotein, vilket hjälper till att återställa hårkutiklet.

På grundval av allt detta kan man bestämma att oljorna är användbara både ute och inne. Men för mycket bra, orsakar ofta en backlash.

Till exempel kan oljor med ett proteininnehåll hjälpa mjukt och tunt hår, öka volymen till dem och göra dem lätta att kombinera. Men regelbunden användning av sådan olja (till exempel kokosnöt) för torrt eller hårt hår, kommer att orsaka onödig ackumulering av protein, vilket gör håret ännu mer styvt och inte elastiskt.

För mycket torrt hår är det bättre att använda fuktgivare, och det här är inte olja. Det kan vara naturligt glycerin, aloe vera, örtteck och infusioner.

Vad mer kan man kalla orsakerna till vilka håret blir hårdare och torrt? Vi måste börja med det faktum att oljan avlägsnar en viss mängd överskottsämnen från håret: färgpigment från färgämnen, stylingmedel, parabener och silikoner. dvs Om du tvättar håret med ett oljeshampo efter oljemaskan, då ska inget dåligt hända.

Det finns dock en sak men. Flera tjejer använder hårprodukter med silikon. Det bör förstås att de själva inte skadar, men de är inte fördelaktiga. De täcker helt enkelt håret med en film på grund av vad det verkar som att de lyser. Det här är bara en kosmetisk effekt, och silikoner läker inte håret från insidan.

Därför, när oljan tvättas av håret, tar alla dessa ämnen med sig, förblir håret som det är i sig: torrt och hårt. dvs Problemet är inte oljan, men själva håret.

Det finns ytterligare en anledning till att håret kan bli torrare efter att ha använt olja. Som regel appliceras oljan på håret ett tag, mätt i timmar. För att tvätta en sådan mask, måste många kvinnor tvätta sina huvuden med schampo inte en eller två gånger, men något mer. Och de kan använda ganska aggressiva tvättmedel. Det här gör håret efter masker från olja mycket torrare. Allt du behöver för att komma ihåg det rättvisa könet är att om oljan är svår att tvätta av håret, då ska den här produkten uteslutas från hårvård.

Således är oljan inte alls skyldig för att håret efter användningen blir torrare. Bara fel vård och otillräcklig uppmärksamhet på ditt hår är att skylla på denna situation. Och naturliga produkter hjälper verkligen, men det kräver regelbundenhet och tålamod.

LiveInternetLiveInternet

-musik

-citat

Fermenterat te från löv av trädgårdar och vilda växter (mästerklass) Kokt sätt.

Kostikova Natalia: "Hur gör jag etiketter!" Länk: http: //igrushki1.blogspot.com/2010/10/blog-post_.

Var får jag mallar för taggar och etiketter Att inte bry sig om bakgrunden själv.

Råvaror. Seminarier Arsen Markaryan. :) Mycket bra praktisk video från Arsen rekommenderas.

Graviditetsplanering och aromaterapi. Få människor tror att dofter kan.

-Tags

-kategorier

 • dofter (10)
 • Ayurveda (24)
 • GUDDESSER (42)
 • vegetarianism (14)
 • Vedarna (130)
 • hår (12)
 • barn (7)
 • kvinnors hemligheter (13)
 • naturljud (6)
 • hälsa (58)
 • läka bilder (3)
 • Kinesisk medicin (9)
 • cremovar (99)
 • mandalas (13)
 • mantraer (210)
 • massage (31)
 • hårmaskor (57)
 • ansiktsmasker (55)
 • oljor (20)
 • meditation (70)
 • böner (50)
 • mudras (13)
 • musik (36)
 • tvål (99)
 • naturlig kosmetika (72)
 • OSHO (18)
 • lameller (14)
 • kryddor (7)
 • råa livsmedel (13)
 • örter (39)
 • formerna av lord narayana (10)
 • läkning (7)
 • Yantras (2)

-appar

 • VykortRegenererade katalog av vykort för alla tillfällen
 • Alltid finns det ingen dialog på plats ^ _ ^ Gör att du kan infoga en panel med godtycklig HTML-kod i din profil. Du kan placera det där banderoller, räknare etc.
 • Jag är en fotograf Plugin för att skicka bilder i en användares dagbok. Minsta systemkrav: Internet Explorer 6, Fire Fox 1.5, Opera 9.5, Safari 3.1.1 med JavaScript aktiverat. Kanske det kommer att fungera
 • Biorhythm calendarThis free biorhythm calculator kan placeras på din blogg eller på din hemsida. Detta gör det möjligt för dig eller dina vänner att inte slösa tid på webben på jakt efter ett biorytmprogram, och
 • Birth NumerologyOnline numerologiska beräkningar av psychomatrix, låter dig ta reda på karaktären baserat på födelsedatum med hjälp av Pythagorean-metoden

-nyheter

-referenser

-

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-intressen

-vänner

-Vanliga läsare

-gemenskap

-sändningar

-statistik

Varför hårstorkar från grönsaker (fet, bas) oljor?

Först och främst noterar jag att jag aldrig har haft en sådan sak själv. Hår från alla vegetabiliska oljor blir alltid mjukare för beröring, mjukare och skinnigare.

Men ibland hör jag feedback från tjejer som, efter oljemaskorna, blev håret torrare och tuffare. Klagar oftast på kuller och olivolja. Jag ska försöka förklara vad det är kopplat till.

Först ska jag förbinda mig för oljorna.

Olive är en erkänd skönhetsolja. Den har använts av kvinnor i årtusenden. Och till och med idag, trots överflöd av alla slags kosmetika, föredrar många ägare av torr hud denna olja som ett medel för att avlägsna smink och närma huden.

Burk är i allmänhet en av de tyngsta oljorna. Det torkade inte bara mitt hår. Bara motsatsen. Även efter två tvål förblev håret oljigt att röra vid. Men när det gäller burdockolja är det mycket viktigt att komma ihåg att mycket beror på kvaliteten på basen. Återigen är burdockolja en infusion. dvs Inflammation av burdocksrot i vegetabilisk olja. Att veta detta är inte svårt att laga hemma. Men när man köper burdockolja i affären är det viktigt att välja högkvalitativt, beprövat märke. Tillverkare som använder bra naturlig vegetabilisk olja för basen.

Så de klagar oftast på kuller och olivolja eftersom de används mycket oftare än andra. Nedan kommer jag att förklara varför torrhet kan kännas efter användning av oljor (även om problemet inte finns i oljorna själva). Nåväl, just nu vill jag bara stanna på enkel statistik. Mest troliga kommer flickor som känner av oljens torra känsla efter olja. Och inte bara oliv eller burk. Och det måste klart erkännas när vi läser negativa recensioner om ett visst verktyg.

För det andra, låt oss hantera lite med växelverkan

Vilka är orsakerna till deras fuktgivande, närande, regenererande funktioner? Vegetabiliska oljor innehåller ett brett utbud av användbara ämnen. Bland dem är vitaminer, så viktiga för skönheten i hår och hud (A, E, B, C, D, F, K) och mineraler. Vegetabiliska proteiner, aminosyror, proteiner, fosfatider, lecitin och andra oljor.

Men det viktigaste är fettsyror. Det är de som främst orsakar de goda egenskaperna hos vegetabiliska oljor. Om oljan är flytande (härdar inte i kylskåpet) innehåller den omättade fettsyror. Om vi ​​pratar om fasta oljor (smörjmedel), innehåller de mättade fettsyror.

Fettsyror är fördelaktiga för vår kropp, både inom och utanför. Men eftersom vi talar om hår beror det på dem att håret är fuktigt och näring. När allt kommer omkring är vegetabiliska oljor relaterade till talg, vars utveckling är i kroppen och är avsedd för att bibehålla frisk hud och hår.

Sådana medel kan i princip inte skada den normala, väl fungerande organismen.

För det tredje, varför är det bara oljetorka hår i sällsynta fall?

Enligt min mening är problemet som följer. Olja frigör hår från många ämnen. I min personliga erfarenhet kan det vara henna, resterna av stylingprodukter, samt silikon som kan förbli på håret. Det är därför som du lägger oljor på håret, skölj sedan med schampo och använd inte något annat, de visar sig vara så lätta och luftiga.

Och här kommer vi till problemet med silikon, vilket så ofta diskuteras idag på Internet. Jag upprepar Silikonerna själva torkar inte eller skadar håret. Men de gömmer problemet. I en situation om flickan använder järnet måste hon samtidigt använda sig av silikon. I annat fall kommer håret att bli mycket svårt och torrt vid beröringen. Men agenter med silikoner skapar bara en kosmetisk effekt som täcker håret med en film som laminat. Tack vare henne är håret efter silikon smidigt och mjukt vid beröringen.

Men när sådana damer slutar använda produkterna, tvättas silikonen ut ur håret, sistnämnda dramatiskt blir torrare. Därför spekulationen som alla skador beror på silikonhaltiga medel.

Det här är allt jag beskriver på exemplet av personlig erfarenhet. Jag utförde experiment på mitt hår. De tvättade dem med helt naturliga medel (rasul och shikakai), använde inte efter detta en mask eller en tvätt. Hår, som de var, förblev så. Den enda märkbara skillnaden är att utan alla dessa medel blir de mer elektrifierade. Men faktum är att välskötta friska hår kommer att vara sådana att med silikon, det utan dem. Och vice versa.

Nu tillbaka till våra oljor. De befriade håret från silikonerna, och håret visade igen torrhet. Men oljor är inte skyldiga. Fel vård som har praktiserats fram till denna punkt är att skylla: blåstorkning, strykning, curling, färgning etc. Eller kanske en naturlig tendens till svåra torrhet, klimatförhållanden eller hälsoproblem, som för närvarande är maskerad av silikon.

Med andra ord måste vi komma ihåg att om en handling direkt följer en annan betyder det inte att den första var orsaken till den andra. Oljor och silikoner är inte skadliga.

Om du använder oljemaskar regelbundet kommer ditt hår definitivt att säga "Tack!" Och blir mycket bättre. Men i en situation när hårets tillstånd är mycket beklagligt, bör du inte förvänta dig en omedelbar effekt från oljorna. Naturläkemedel fungerar inte som kosmetika. De behandlar, men det tar tid.

Fjärde, för mycket tvätt.

När vi tvätta av oljemaskor, kan vi ibland överdriva det. Torka exempelvis huvudet inte 2 gånger, men 3 eller 4. Speciellt om i början oljan tvättades ut dåligt. Och om vi samtidigt använder schampo med hårda aggressiva tensider, håret och sanningen, kan de bli torrare efter tvätt.

I en sådan situation kan jag rekommendera att använda lättare oljor. Om ditt hår är benäget för fett, kardborre, ricinus, kokosnöt dåligt tvättat av dem, prova andra oljor! Till exempel kommer fröolja, avokado, jojoba, macadamia och många andra inte att kräva långvarig schamponering. De tvättar lätt från 1 till 2 gånger.

Jag kommer aldrig tröttna på att rekommendera användningen av naturliga vegetabiliska oljor för hår! De har visat sin effektivitet många gånger. Men de, som alla andra medel, bör användas klokt.

diskussioner

VARFÖR OLJOR TORK HÅR? Vilken olja torkar håret?

7 inlägg

Mycket ofta kan man höra uppfattningen att naturliga oljor torrt hår. Är det så? Låt oss räkna ut det.

Idag styrs världen av vackert långt hår. Ett stort antal populära bloggare i Instagram, YouTube och VKontakte har långt, välskött och vackert hår. De flesta använder naturliga oljor i sin omsorg.

Studier recensioner på olika forum och otzovikah, du kan se ganska blandade recensioner om oljorna. Vissa tjejer beundrar sina egenskaper, medan andra säger att oljor torkar håret hårlöst. Vad är det där?

Genom att genomföra en detaljerad analys kan man se att oljor nästan alltid är lämpliga för tjejer med naturligt hår, men tjejer med färgat och skadat hår har ofta problem med dem. Varför händer det? Det är väldigt enkelt.

Varför har oljetorka håret?

Faktum är att oljan faktiskt inte torkar håret, men tvätta bort rester av vårdprodukterna. Således tvättar hårmaskor baserade på oljor silikon, rester av stylingprodukter etc. från vårt hår.
Effekten av torrt hår beror på att masken tvättar ut silikonerna från vårt hår. Om du följer våra inlägg i gruppen noga, vet du noga allt om silikonernas egenskaper och deras effekt på håret. Låt mig påminna dig om att silikon omsluter vårt hår, fyller i tomrummen som uppstod som ett resultat av olika slags skador, vi påminner dig om att silikoner ger en tillfällig effekt men tenderar att ackumuleras. Silikoner återställer inte skadat hår, men förbättrar deras utseende väsentligt. Det är tack vare silikon, i de flesta fall ser vårt hår bra ut, glänsande och lätt att kamma.

Så det kan finnas en åsikt att oljorna torkar håret på grund av det faktum att efter att de tvättar silikonerna från vårt hår öppnar våra curls verkliga tillstånd framför oss.
Varken oljor eller silikoner gör håret kraftigt torrt. Det är bara att vårt hår "ledde" den felaktiga livsformen, vilket ledde till att de skadades (felaktig vård, färgning, användning av värmeanordningar, exponering för höga och låga temperaturer, vårdslöshet etc.).

Det är anledningen till att vi, när vi byter från konventionell silikonvård, till organiska och pseudoorganiska, upplever torrt hår, glans försvinner och vi skyller på den naturliga sammansättningen och oljorna för allting. Allt som behöver göras i denna situation är att bli av med skadat hår och fortsätta naturvård, eftersom oljor, till skillnad från silikoner, ger vårt hår en kumulativ effekt.

Det är värt att notera att det finns en faktor för individuell intolerans. Som med alla vårdprodukter kan oljor vara lämpliga för vårt hår. Pick up hår olja är nödvändigt för sina egna känslor.

Vilken olja torkar håret?

Enligt statistik, oftast torrt hår, följande oljor:

1. Burdock.
2. Castor.
3. Butters (sheasmör, kakao och kokosnötolja).

Kock- och ricinolja används bäst vid rötterna och smörjmedel ska blandas med andra lättare oljor.

Älska ditt hår och spara ingen tid för det!

Hårolja Kokosolja, smör (fast), raffinerad - granskning

Kokosolja förvandlar hår! Varför från hans hår kan torka. Hur ofta och hur mycket du ska ansöka. Allt inne, med illustrativa bilder före och efter. Och även mina tankar och min upplevelse.

En introduktionshistoria som innehåller många bokstäver och liten användning.

Under lång tid dödade jag mitt hår. Och i slutändan betalade de mig sina åsikter. Torra tips, dela, bryta. Med en känsla av avsky körde jag mina fingrar genom mitt hår, de var så svåra.

Men tack ayrek, jag lärde mig om oljor och deras effekt. Först och främst köptes det i ett apotek med standardoljor, såsom mandel, vetexsolja, burdock. Men i nästan varje återkallning blinkade "kokosnötolja", "kokosnötolja", "jävla kokosnötolja". Och jag blev eld. "Jag behöver det." Jag sa till mig själv och satte mig ner till google butikerna. "För att beställa in en Internet" - är sannolikt att tro att du är, men jag har en konstig relation med en Internet Maghazi, jag är rädd, jag är rädd att de inte anger index, jag är rädd att inte skicka eller ens lurad, väl här man vet aldrig! Därför behövde jag en butik som säljer allt för tvåltillverkning. I min stad är det en miljon! denna butik är ONE! Nåväl, det var inte, jag åkte dit, bara veta var, bakom det, jag vet exakt vad. Jag grep det maslitse oraffinerad kokos på en ganska pris 150 re för 200g och galopperade hem. Tjejer, jag tillbringade denna olja i en månad, kan du tänka dig? Jag smorde det tills det började droppa! Naturligtvis hjälpte det, gav resultat, håret blev lite bättre, men jag ville ha mer!

Jag snabbt avslutade banken för en månad, och gick till ett välbekant sätt för den nya oljan, och jag säger "citizeness, Pardonte, oraffinerad men vi har mycket mer komma tillbaka i 2 veckor eller så, ta -protyagivayut korobochku- förfina det podeshevche, men egenskaperna är samma "grep, det finns ingen kraft att vänta. Och hemma läste jag att jag hällde en napp och denna olja handlar om ingenting! Varken vitaminer där, inte heller till nytta, eller tyvärr inte luktar. Men hon var inte, hon bestämde sig för att testa honom ändå, och du vet vad? Effekten är exakt densamma som med oraffinerad. Fantasi är enkelt! Här tycker jag att det inte är meningslöst att betala för mycket. Det här är min åsikt.

Lite resonemang om varför oljor kan torka hår. Genom att läsa är det obligatoriskt!

Sannolikt vet nästan alla att oljorna tvättar färgen från håret, jämn resistent och icke-destruktiv henna med basma. Titta på mina erfarenheter av att kombinera silikon- och oljebehandling, insåg jag att oljan gör detsamma med silikon! dvs om du tänker på håret i en förstorad form, och förstår hur silikonbeteendet, omslutande håret och täcker skalorna, liksom med lång användning, äter in i strukturen. den olja skjuter helt enkelt och rensar håret från silikon. Därför halmens torrhet och känslor.. Den här versionen låter naturligtvis inte vara vetenskaplig, bara mina tankar och observationer. Och alla dessa observationer är relaterade till håret som missfärgades genom avfärgning. Om du har en annan åsikt, kommer jag att lyssna på det med glädje)

Till exempel, vad jag älskar silikon balsam, de kan omedelbart omvandla håret, ser håret mer visuellt snyggt och prydligt, ändarna är mjukare och verkade fuktig, men i själva verket är det bara en kosmetisk kamouflage. Om jag efter en vecka använder silikonbalsam, applicerar jag kokosolja, då på morgonen får jag det riktiga strået!

Men när man systematiskt kombinerar silikonfria balm och olja är håret mjukt och fuktat.

Och nu, varför kokosolja torkar, och till exempel, jojoba eller mandel är det inte. Olja och olja för diskord. Det finns fleromättade oljor och enomättade fetter. Man menar att monomättade (dessa inkluderar kokosnötsolja, olivolja, sheasmör, som jag vet om) har en mer kompakt storlek, och därför penetrerar de håret lättare, och polymättade oljor täcker bara håret ovanifrån, vissa penetrerar in i strukturen, men är så långa och deras egenskaper liknar silikoner (broccoliolja, jojoba, vetexsolja, solros, sesam).

Ansökan!

Kokosolja behöver lite tid att tränga in i hårstrukturen från 4 till 8 timmar. Därför bör det helst appliceras över natten. På mitt hår beter sig oljan bättre i kombination med sheasmör. Om vi ​​talar i vilka delar tar jag då 1 del kokosnöt och 1/2 del sheasmör, nämligen 1chl. kokosnöt och halv tsk sheasmör. Jag blandar dem och lägger dem på spetsarna och fördelar resten i längd utan att påverka rötterna. Jag flätade flätan och lämnade för natten. Om du inte överdriver det blir kudden inte smutsig, lämnar inte oljiga fläckar. Den tvättas lätt bort från det första försöket.

Hur ofta gör man sådana masker 1-2 gånger i veckan. Om du gör det oftare kan du bara mata håret, och de börjar hänga i istappar. När jag återställer håret planerar jag att göra sådana masker en gång varannan vecka för att förebygga.

Det här alternativet enligt min mening ger det bästa och det bästa mitt hår är nöjd!

Jag hoppas att min recension var till hjälp. Tack för din uppmärksamhet!

Uppdatering efter 3 år

Tjejer som inte är avskräckta och fortsätter att ta hand om sitt hår, är mentalt jag med dig och skickar hälsostrålar till dina tips.

Jag vill uppdatera en recension lite. Så i 3 år har jag helt avskuren min skumma blonda.

För närvarande har jag upphört i princip att använda oljor, jag använder fler massor eller professionella hårmaskor. Klara av att odla 60 cm hår.

Jag skär mitt hår en gång var sjätte månad, men om jag går till en frisör rensar jag ca 5-7 cm

Och låt mig vara långt ifrån perfekt hår, men jämfört med vad det var) Jag är väldigt davolna

Så, tjejer, förtvivla inte, ben viks inte, vi lyfter flätan i midjan) Allt finns i våra pennor.

Mina hårrecensioner

Solid shampoo Cafe skönhet för hårväxt, "Jojoba och franska Camellia" oochen rekommenderar. Shampoo överdriver inte, men tvättar väl håret.

Varför kokosolja torkar hår

Kvinnor har länge använt kokosnötolja för att upprätthålla skönhet och bevara ungdomlig hud i ansiktet och kroppen. Hittills har den inte förlorat sin popularitet och är också en av de mest eftertraktade hudvårdsprodukterna.

Som du vet får du det här läkemedlet från kokosmassan, som innehåller 65% olja. För att göra detta isoleras massan från skalet, torkas, krossas och en värdefull produkt bryts av varm eller kallpressning. Eftersom kallpressen är mer godartad, innehåller den erhållna oljan på detta sätt mer fördelaktiga element, men det är också något dyrare än det som erhålls genom hetpressning.

Naturlig kokosnötolja har en tjock konsistens och liknar matolja eller fast vit tvål. Vid en temperatur av 27 ° C blir den en oljig, ljusgul vätska med en lätt, subtil doft. Man tror att ju bättre oljan är renad desto mer transparent är det.

Fördelar och egenskaper hos kokosolja för hud

Värdet av detta läkemedel ligger i dess sammansättning. Enligt allmänt accepterade standarder innehåller olja av hög kvalitet minst 50% laurinsyra, vilket är av stort värde för att återställa och närma huden, tiamin, cell ungdom, folsyra, skydda mot aggressiva miljöpåverkningar, niacin, främja snabb läkning av sår och inflammation, pantotensyra, utjämning av fina rynkor, vitamin C, som har föryngrande egenskaper och andra värdefulla ämnen.

De många egenskaperna hos kokosolja gör den lämplig för alla hudtyper. Den mjuka, lätta konsistensen absorberas snabbt, utan att lämna fettljus och fett. Efter applicering bildar den på ansiktet och kroppen en film som skyddar mot negativa yttre influenser. Den har antiinflammatorisk effekt. Djupt närmar, fuktar, mjukar, stramar huden, gör den mjuk, mjuk och flätig.

På grund av skummande förmåga hos kokosmassa används olja i kosmetikindustrin för framställning av tvål. Det är också viktigt att denna produkt har en desinficerande, antiinflammatorisk, antimikrobiell verkan.

Applicera kokosnötolja i huden kan vara i ren form, eller i kombination med andra naturliga ingredienser. Många kosmetiska tillverkare lägger till kompositionen av krämer och lotioner för ansiktet, liksom solskyddsmedel för att öka effektiviteten.

I sin rena form ersätter läkemedlet en närande ansiktscreme som skyddar mot strålningen från den brännande solen, eller från frost eller stark vind. Det är nog att applicera det med ett tunt lager på ansikte och nacke. Det är användbart att blanda det med andra oljor vid framställning av hemlagade masker eller lägga till den vanliga kosmetiska kräman. Före användning bör tjock massa värmas upp i ett vattenbad till ett flytande tillstånd och omedelbart därefter blandas med naturliga vegetabiliska oljor, hälls sedan i en glasbehållare och tätt stängs. Vätskeblandningen kan användas som en mask, applicera den i 20-30 minuter, eller som en kräm för ansiktet och runt ögonen.

Applicera det i kombination med kräm, lotion, tonic eller mjölk kan vara på olika sätt. Smält en liten bit olja i din hand och smörj din hud med den, använd sedan en kosmetisk. Alternativt värm till flytande tillstånd och tillsätt 3 droppar till en enda del av något av ovanstående hudvårdspreparat. Det är användbart att smörja dem grova, förvädda, skaliga, sprickor.

Kokosolja torkar huden, men dehydrerar inte

Raffinerad kokosnötolja är lämplig för alla typer av hud. Det normaliserar talgkörtlarna, men dehydrerar inte, fuktar och mättar perfekt med värdefulla mikrodelar. Kokosolja torkar fet hud, absorberas fullständigt, lämnar ingen glans utan att orsaka inflammation och rodnad. Men när man bryr sig om denna typ av hud appliceras den i liten mängd, annars kan den täppa till talgkanalerna, vilket leder till att komedoner uppträder. Det är bättre att använda denna komponent vid tillverkning av terapeutiska masker. För oljig hud är användbar för att framställa en komposition av 10 droppar av det, 1 msk. skedar av mjölk och samma mängd honung. Alla ingredienser blandas grundligt, appliceras på ansiktet i 15-20 minuter. Efter denna procedur blir huden mjuk, smidig och hydratiserad.

För torr, känslig, blekande hud passar följande mask: 1 tsk av denna produkt blandad med 1 msk. med en sked gräddfil och mjukad mjöl av vetebröd. Applicera uppslamningen i 15 minuter, skölj med varmt vatten.

Kokosolja används också för att mjukna, närma, föryngra huden. För att göra detta, gör en mask från hans 2 msk. skedar, 1 msk. matskedar av havregryn, 5 droppar citron eterisk olja. Denna mask ger näring, mättar med C-vitamin, släpper ut små rynkor, gör huden mjuk och flätig.

Kosmetisk olja för hårbotten: hjälper till att bli av med mjäll

Kokosolja är också lämplig för vård av hårbotten, lindrar klåda, irritation, flaking. Hjälper till att bli av med mjäll för alltid. Detta beror på den rika kompositionen, som inkluderar oljesyra, myristiska och laurinsyror användbara för lockningar. I detta fall upphettas detta läkemedel (2 matskedar) i ett vattenbad till ett flytande tillstånd och blandas med rosmarinolja (1 tsk.) Och burdock (1 msk sked). Alla komponenter blandas, gnidas sedan i hårbotten och fördelas jämt på strängarna. Sätt ovanpå en plastlock och täck med en handduk. Låt på i 2 timmar, tvätta noga med schampo. Tack vare den här masken lugnar hårbotten ner och är mättad med värdefulla ämnen.

För att få en jämn, vacker solbränna appliceras denna botten på ansiktet och kroppen och tar sedan luftbad.

Kokosolja kommer att gynna huden mycket längre om den lagras ordentligt. Förvara den i ett glas, tätt sluten behållare på en mörk, torr plats. Under påverkan av solljus börjar det försämras, medan skadliga ämnen i sin sammansättning uppträder. En sådan produkt blir oanvändbar.

Varför torkar oljor torrt hår?

Som regel mottages klagomål på vegetabiliska oljor, nämligen oliv och burk. Dessutom kan dessa klagomål också hittas på recensioner av kokosolja, en av de vanligaste hårvårdoljorna.

Först måste du förstå vad som orsakade den positiva effekten av dessa oljor. Vårt största misstag är att vi ger oljorna de felaktiga egenskaperna. Oljorna fuktar inte håret, det är hela misstaget. De fyller dem med protein och närmar sig. Till exempel är användningen av burdockolja endast avsedd för hårbotten, och vi älskar att applicera den i full längd.

För hela längden är det bättre att använda speciella kosmetiska oljor och elixirer, såsom macadamia, arganolja och liknande produkter.

Oljor innehåller stora mängder vitaminer, till exempel vitamin A, E, C, D osv. Dessutom har flytande oljor som inte tenderar att härda vid låga temperaturer ha en stor mängd omättade fettsyror. Om oljan härdar, är mängden mättade fettsyror stor i det (det här är exakt fallet med kokosnötolja).

En annan användbar egenskap hos oljor är att de innehåller en komponent som liknar hårprotein, vilket hjälper till att återställa hårkutiklet.

På grundval av allt detta kan man bestämma att oljorna är användbara både ute och inne. Men för mycket bra, orsakar ofta en backlash.

Till exempel kan oljor med ett proteininnehåll hjälpa mjukt och tunt hår, öka volymen till dem och göra dem lätta att kombinera. Men regelbunden användning av sådan olja (till exempel kokosnöt) för torrt eller hårt hår, kommer att orsaka onödig ackumulering av protein, vilket gör håret ännu mer styvt och inte elastiskt.

För mycket torrt hår är det bättre att använda fuktgivare, och det här är inte olja. Det kan vara naturligt glycerin, aloe vera, örtteck och infusioner.

Vad mer kan man kalla orsakerna till vilka håret blir hårdare och torrt? Vi måste börja med det faktum att oljan avlägsnar en viss mängd överskottsämnen från håret: färgpigment från färgämnen, stylingmedel, parabener och silikoner. dvs Om du tvättar håret med ett oljeshampo efter oljemaskan, då ska inget dåligt hända.

Det finns dock en sak men. Flera tjejer använder hårprodukter med silikon. Det bör förstås att de själva inte skadar, men de är inte fördelaktiga. De täcker helt enkelt håret med en film på grund av vad det verkar som att de lyser. Det här är bara en kosmetisk effekt, och silikoner läker inte håret från insidan.

Därför, när oljan tvättas av håret, tar alla dessa ämnen med sig, förblir håret som det är i sig: torrt och hårt. dvs Problemet är inte oljan, men själva håret.

Det finns ytterligare en anledning till att håret kan bli torrare efter att ha använt olja. Som regel appliceras oljan på håret ett tag, mätt i timmar. För att tvätta en sådan mask, måste många kvinnor tvätta sina huvuden med schampo inte en eller två gånger, men något mer. Och de kan använda ganska aggressiva tvättmedel. Det här gör håret efter masker från olja mycket torrare. Allt du behöver för att komma ihåg det rättvisa könet är att om oljan är svår att tvätta av håret, då ska den här produkten uteslutas från hårvård.

Således är oljan inte alls skyldig för att håret efter användningen blir torrare. Bara fel vård och otillräcklig uppmärksamhet på ditt hår är att skylla på denna situation. Och naturliga produkter hjälper verkligen, men det kräver regelbundenhet och tålamod.

Vilka är orsakerna till deras fuktgivande, närande, regenererande funktioner? Vegetabiliska oljor innehåller ett brett utbud av användbara ämnen. Bland dem är vitaminer, så viktiga för skönheten i hår och hud (A, E, B, C, D, F, K) och mineraler. Vegetabiliska proteiner, aminosyror, proteiner, fosfatider, lecitin etc.

Men det viktigaste är fettsyror. Det är de som främst orsakar de goda egenskaperna hos vegetabiliska oljor. Om oljan är flytande (härdar inte i kylskåpet) innehåller den omättade fettsyror. Om vi ​​pratar om fasta oljor (smörjmedel), innehåller de mättade fettsyror.

Fettsyror är fördelaktiga för vår kropp, både inom och utanför. Men eftersom vi talar om hår beror det på dem att håret är fuktigt och näring. När allt kommer omkring är vegetabiliska oljor relaterade till talg, vars utveckling är i kroppen och är avsedd för att bibehålla frisk hud och hår.

Sådana medel kan i princip inte skada den normala, väl fungerande organismen.

För det tredje, varför är det bara oljetorka hår i sällsynta fall?

Enligt min mening är problemet som följer. Olja frigör hår från många ämnen. I min personliga erfarenhet kan det vara henna, resterna av stylingprodukter, samt silikon som kan förbli på håret. Det är därför som du lägger oljor på håret, skölj sedan med schampo och använd inte något annat, de visar sig vara så lätta och luftiga.

Och här kommer vi till problemet med silikon, vilket så ofta diskuteras idag på Internet. Jag upprepar Silikonerna själva torkar inte eller skadar håret. Men de gömmer problemet. I en situation om flickan använder järnet måste hon samtidigt använda sig av silikon. I annat fall kommer håret att bli mycket svårt och torrt vid beröringen. Men agenter med silikoner skapar bara en kosmetisk effekt som täcker håret med en film som laminat. Tack vare henne är håret efter silikon smidigt och mjukt vid beröringen.

Men när sådana damer slutar använda produkterna, tvättas silikonen ut ur håret, sistnämnda dramatiskt blir torrare. Därför spekulationen som alla skador beror på silikonhaltiga medel.

Det här är allt jag beskriver på exemplet av personlig erfarenhet. Jag utförde experiment på mitt hår. De tvättade dem med helt naturliga medel (rasul och shikakai), använde inte efter detta en mask eller en tvätt. Hår, som de var, förblev så. Den enda märkbara skillnaden är att utan alla dessa medel blir de mer elektrifierade. Men faktum är att välskötta friska hår kommer att vara sådana att med silikon, det utan dem. Och vice versa.

Nu tillbaka till våra oljor. De befriade håret från silikonerna, och håret visade igen torrhet. Men oljor är inte skyldiga. Fel vård som har praktiserats fram till denna punkt är att skylla: blåstorkning, rätning, perming, färgning etc. Eller kanske en naturlig tendens till svåra torrhet, klimatförhållanden eller hälsoproblem, som för närvarande är maskerad av silikon.

Med andra ord måste vi komma ihåg att om en handling direkt följer en annan betyder det inte att den första var orsaken till den andra. Oljor och silikoner är inte skadliga.

Om du använder oljemaskar regelbundet kommer ditt hår definitivt att säga "Tack!" Och blir mycket bättre. Men i en situation när hårets tillstånd är mycket beklagligt, bör du inte förvänta dig en omedelbar effekt från oljorna. Naturläkemedel fungerar inte som kosmetika. De behandlar, men det tar tid.

Fjärde, för mycket tvätt.

När vi tvätta av oljemaskor, kan vi ibland överdriva det. Torka exempelvis huvudet inte 2 gånger, men 3 eller 4. Speciellt om i början oljan tvättades ut dåligt. Och om vi samtidigt använder schampo med hårda aggressiva tensider, håret och sanningen, kan de bli torrare efter tvätt.

I en sådan situation kan jag rekommendera att använda lättare oljor. Om ditt hår är benäget för fett, kardborre, ricinus, kokosnöt dåligt tvättat av dem, prova andra oljor! Till exempel kommer fröolja, avokado, jojoba, macadamia och många andra inte att kräva långvarig schamponering. De tvättar lätt från 1 till 2 gånger.

Jag kommer aldrig tröttna på att rekommendera användningen av naturliga vegetabiliska oljor för hår! De har visat sin effektivitet många gånger. Men de, som alla andra medel, bör användas klokt.

Recensioner av www.myhair.su webbplatsläsare om hårets reaktion på oljemaskor

Jag har använt oljor i mer än tre år, mitt hår har blivit märkbart friskare och mjukare. Men sedan, oväntat, sprang jag i problemet med torrhet efter en oljemask (även efter min favoritkokosnöt), även om jag inte kunde tro att det kunde vara så förut.

Samtidigt märkte jag att när jag applicerade olja på natten efter att ha gått till poolen, när mitt hår fortfarande var lite fuktigt var allt bra. Så jag bestämde mig nu om att applicera olja på lite fuktigt hår och inte på torrt, även om jag aldrig hade gjort det i princip tidigare, och argumenterade för det med fysiska lagar om växelverkan mellan oljor med vatten och var säker på att oljan i detta fall inte skulle tränga in i håret.

Men allt visade sig bra - håret är mättat och mjukt vid beröring igen. Ett försök - du bör inte blöta håret och omedelbart applicera olja på dem - så det är svårt att masken är hård att fördela genom håret, som om det är kvar på ytan.

Det är nödvändigt att blötlägga längden väl, klä den med en handduk och låt håret torka naturligt i några timmar - då hårets yta kommer att torka och den nödvändiga små mängden fukt kommer att förbli inuti, dvs. Vid beröring blir håret nästan torrt. I detta fall kommer oljan att appliceras utan problem och ger näring åt håret.

Varför har kokosnöt oljetorkt lockigt hår?

Har läst om fördelarna med kokosnötolja för hår. Köpt dyrt, naturligt, utan tillsatser. Erbjudanden om alla regler. Tvättade av - och har torrtåg istället för fuktigt och mättat vatten. Hur så?

Jag tog med mig smör, även från Thailand. Också lockigt hår. Och märg också att håret blir svårt efter denna olja. De fuktar inte. Även under min vistelse i Thailand märkte jag denna effekt. De har schampon och balm med kokosnötolja. De tyckte inte heller om effekten.

Jag blev uppmanad att ta en liten bit olja, gnugga i palmerna och gnugga den resulterande vätskan i hårets ändar. Spola inte. Detta bör göras regelbundet, varje dag. Så håret blir starkare och mindre flogged. Medan jag var på semester gjorde jag allt detta. Det finns faktiskt en positiv effekt. Men detta underlättar inte att kamma håret efter tvätt. Därför letar jag efter schampon och balsam utan SLS. Mot hårdhet och hårdhet är olika masker berömda. Jag använder ricinolja + äggula + panthenol som en mask mot torrt hår. Och kokosolja - för att eliminera splittrade ändar.

Kan kokosnöt olje torrt hår?

Kokosolja anses för närvarande vara en av de mest mångsidiga hårvårdsprodukterna. Det ger utmärkt mat. Gör krullarna mer lysande och välskötta. Ändå noterar alla inte sådana resultat. I några recensioner om kokosolja kan du läsa att det torkar håret, vilket gör det mer bräckligt. Är det möjligt? Kan kokosnöt olje torrt hår i princip?

Hur påverkar kokosolja håret?

Kokosolja har en stor mängd vitaminer A och E, som den delar med vårt hår. På grund av detta blir de mer hydratiserade och släta efter första användningen. Med regelbunden användning kan du märka ännu mer intressanta resultat.
Av stor betydelse i vården av hår i sammansättningen av kokosnötsolja är olika fettsyror. De absorberas djupt i håret och återställs till sin konsistens från insidan. På grund av fettsyror blir håret slät och motståndskraftigt mot en mängd olika belastningar. De är inte så rädda för att styla en hårtork, användningen av rätare och krullar, metallhårborstar och hårprydnader.

Varför visas torrhet efter applicering av olja?

Efter att ha läst negativa recensioner, undrar nyligen fler och fler om kokosolja kan torka hår. I vissa fall, efter att ha applicerat denna typ av hårvård, kan flickor märka att håret har blivit skört och torrt, men det här är inte felet hos denna olja.
Det finns tre skäl att torka håret vid applicering av olja:

- Avslag på silikongshampo

Alla typer av oljor kan hänföras till naturlig hårvård, som nyligen blivit alltmer populär. Samtidigt med oljorna gick naturliga huvudtvättprodukter, som inte innehåller silikoner eller parabener, till handling. Dessa schampon är vanligtvis mycket dyrare, men det stoppar inte älskare av hårvård.
Vanligtvis fyller tjejer på oljor och naturliga schampon samtidigt och börjar aktivt ta hand om håret med hjälp. Vid denna tidpunkt kan ökad torrhet hos håret uppträda, speciellt tipsen, men det här är inte oljens fel, nämligen schampo.
Även om även schampo inte kan betraktas som den skyldige i sin helhet. Faktum är att naturläkemedel endast är ansvariga för rengöring och näring av håret, men de skyddar dem inte från negativa faktorer.

Silikon shampoo göra ett bättre jobb.

Vid tvättning av silikonformen bildas en ogenomskinlig film på håret. Det skyddar inte bara håret utan gör det också visuellt mer glänsande, smidigt och tjockt. Dessutom, på grund av den skyddande filmen, lagras mer fuktighet inuti.
Silikon skyddar inte hela håret hela tiden. Därför kan du, även om du använder produkter med ett stort innehåll av det, skada håret med hjälp av termisk styling och felaktig vård. Förändringen av hårets utseende på samma gång kommer inte att märkas för dig, för när du tvättar din silikon först omedelbart, döljer du alla hårfel.
Efter att ha övergett silikonet kan du se sidans riktiga position. Ditt hår blir skört, det har mindre glans. Tillfälligt, samtidigt som man nekar silikon, använder många människor ricinolja, men de förvirrar orsaken med undersökningen och skyller oljan för att deras hår började se lite sämre ut.

- Snabb spolning av silikon från håret

Även om du inte ger upp med silikon för att tvätta huvudet, kan du fortfarande ersätta torrhet med kokosolja, den här gången kommer det inte att vara så uttalad längre. I denna situation torkar kokosolja håret igen på grund av frånvaron av silikoner, men sanningen finns en annan princip av inflytande här redan.
När du använder olja blir håret mer mättat och smidigt vilket gör silikon värre på ytan. Efter tvättning är deras huvuden inte så mycket på håret, och en del går bort under dagen. Av denna anledning, och skapar känslan av att håret är torrt, men återigen påminner om. Vad det inte är på grund av kokosnötolja. De var så här förut, bara silikonet döljer inte längre den fullständiga beklagliga situationen.
Det är också värt att notera att ditt hår faktiskt såg ännu mer pitiable än innan du använde kokosnötsolja, för även om den först användes har den lyckats förbättra krillens tillstånd.

- För noggrann shampooing

Efter att ha använts oljemaskar, rekommenderas att tvätta huvudet 2 gånger, och i vissa fall även tre, men detta är bara när man använder ricinolja, som kvarstår på håret i form av en film. Kokosolja har en lätt textur. Det absorberas nästan helt i håret och lämnar bara en inte märkbar glans från utsidan.
Trots detta föredrar vissa människor att tvätta oljan från håret 3-4 gånger, vilket även är skadligt i denna situation. Med torrt hår kan kokosolja tvättas av första gången. När det gäller fet hår behöver du fortfarande tvätta huvudet 2 gånger. För tredje och fjärde gången skadar du bara håret och torkar det.
Om varje gång för att uppnå renhet av håret för att hoppa över, då efter en vecka kommer du att märka att håret har blivit torrare. Återigen, i denna situation är kokosolja inte alls skyldig.
Nu räknar du ut varför kokosnötolja torkar håret. Det gör verkligen inte håret sämre, men visar bara dem i den form som de nu är i verkligheten.

Kokosnötolja

Kokosolja är en naturlig lösning som hjälper till att göra utseendet bättre och mer välskötta och lösa många problem. Dess naturliga komposition gör att den kan användas av nästan alla. Därför lägger tillverkarna ofta till alla slags krämer, schampon och masker. Även denna universella fuktkräm kan användas på hud och hår och i ren form.

Egenskaper och skada

Kokosolja anses vara en verklig panacea för problematiskt hår som behöver fuktas, återställas eller stärkas. Denna naturliga produkt, som är användbar för kropp och hår, är framställd av massan av mogna kokosnötter. Detta verktyg innehåller många fördelaktiga ämnen som hjälper till att behandla ansiktet, hårbotten och håret.

Den främsta anledningen till att denna olja är så användbar är att den är rik på fördelaktiga spårämnen och antioxidanter. Därför ger produkten fullständig vård för vilken hårtyp som helst. I detta fall är effekten märkbar nästan omedelbart.

Klämma kokosmassa hjälper till att återfuktas färgat, missfärgat, skadat eller helt enkelt av naturen för torrt, tunt och sprött hår. Om de i naturen ständigt delas upp och elektrifieras av dig, så är det ganska möjligt att sätta dem i ordning och göra dem mer välskötta med hjälp av denna magiska kula.

Du kan också använda den för att återställa hårets tjocklek. Om de faller ut eller växer för långsamt, försök använda en av maskerna baserat på den här produkten och se hur bra det påverkar ditt hår. För hårdets densitet bör olja appliceras under en fullständig kurs på flera veckor.

Rik kokosolja används också ofta för styling. Detta gäller speciellt för lockigt hår som är svårt att räta ut. Som praktiken visar, kan kokosolja inte bara läka håret utan också ge det ett välvårdat utseende. Använd denna produkt för att genomföra lamineringsförfarandet hemma.

Det eliminerar också problemen i samband med torr hårbotten och sjukdomar som orsakas av olika bakterier. Med rika kokosmaskar i hårbotten kommer du att bli av med mjäll och seborré.

Och med åldern kan denna naturliga botemedel blandad med indisk krusbärolja användas för att sakta gråhårets utseende.

På jakt efter recensioner om denna naturliga botemedel kan du komma över negativa. Men problemet här är inte den negativa effekten av oljan på huden och håret, men det faktum att tjejerna använder det, förstår inte helt hur man gör det.

Det största misstaget som många gör är att använda för mycket olja, vilket leder till effekten av ständigt fet hår. För att förhindra att detta händer bör ägare av fet hud inte gnugga den i rötterna. Vid applicering måste produkten också tvättas väl med schampo.

Urvalsfunktioner

Kokosolja är väldigt populär idag. Detta leder till att det blir mer tillgängligt, och det finns ett val. Men denna möjlighet måste också kunna användas korrekt.

Den högsta kvalitetsproducenten av naturlig kokosnötolja är Indien. Samtidigt säljs medel från indiska märken till ett överkomligt pris. Det är bäst att välja organisk olja utan tillsatser och blommiga dofter.

Hög kvalitet skiljer sig från orefinerad kallpressad olja. Det kan erkännas av den lättaste och mest naturliga kokosnötsluften. Oljan i den första spetsen bryr sig försiktigt mot håret och tvättar inte dem med användbara ämnen. Men det finns en nettoprodukt och nackdelar - ett högre pris än raffinerad olja. Men hans förmåga att ta hand om skadat hår motiverar fortfarande kostnaden.

Oftast säljs detta verktyg i tjock form. Det liknar ljusvax eller härdad olja. Du kan också träffa och olika kosmetika, som inkluderar ett kokosnöt-extrakt - hårspray, balsam eller mask. Det finns till exempel speciella kompositioner som tänder håret, gör livet enklare för blondiner, eller vice versa, tvätta bort färgen så att du snabbt kan säga farväl till en oönskade skugga. Men mycket effektivare, men laga dem hemma. Så du vet säkert att produkten inte kommer att skada dig.

Köpa kokosolja, du kan välja och apotek, och kosmetiska. Det viktigaste är att förpackningen indikerar att den är naturlig och avsedd att vårdas och inte för konsumtion.

Hur man använder

När du har valt en kvalitetsvårdsprodukt måste du också räkna ut hur du använder den ordentligt. Kanske är den viktigaste frågan hur ofta du kan använda den. Det beror helt på hårets typ - om de är fet, då är två eller tre gånger i veckan tillräckligt. Om det är torrt - det är möjligt oftare. Applicera produkten till håret varje dag rekommenderas inte under alla omständigheter.

Nu ska vi gå till vårdförfarandet själv. Det finns flera sätt att använda kokosnötpressning. Den första är för styling lockar. Om du vill göra en snygg frisyr behöver du bara hämta lite torr olja och hålla händerna längs hela längden. Gnid verktyget för att ha torrt och rent hår.

Kokosolja kan berika din vanliga smink kosmetika. För att göra detta, värm upp det och häll den varma blandningen i en del av schampo eller balsam som du planerar att använda. I det här fallet kommer verktyget att mildra shampooens verkan och göra håret mer välskött.

För ytterligare näring kan du applicera agenten blandad med andra oljor (burk eller oliv) till fuktigt hår direkt efter tvätt. Denna åtgärd fungerar bättre om du håller det i håret länge. Helst kan du även lämna masken för natten, förpacka huvudet i en plastpåse och en varm badhandduk.

Spårelementen i den oljeaktiga blandningen tränger in i de porösa låsningarna och mättar dem. Som ett resultat, medan håret torkar, är de mättade med användbara ämnen.

Ett annat bra sätt att göra håret mer välskötta är att använda olja som en balsam för hår. Denna procedur tar också hela natten och gör håret mer friskt och tjockt.

Byt till gamla kläder före proceduren. Sätt två skedar av produkten i skålen (precis som du behöver för krullar medellång) och börja värma det i ett vattenbad. Förhettad produkt ska appliceras på smutsigt hår, fördela över hela längden. För denna procedur är det korrekt att använda enbart organisk olja utan tillsatser.Nästa Artikel
Har ditt hår blivit tunt, torrt och sprött? Välj det bästa sättet att återställa dem!