Varför hårstorkar länge efter tvätt


Esce, jag försökte inte matrisen, även om jag blev uppmanad att du kan köpa eller beställa den bara i salonger?
Hoh Hej, jag växer bara dem och under den tiden försökte jag många schampon, nu insåg jag att min chock är livlös och den måste avskäras
Jag försökte bara tvätta huvudet med äggulor, men tyvärr var mitt hår dåligt tvättat (jag köpte också handgjorda schampon, samma problem. Anna Roddick, Slytherin, är Anna. Var man kan köpa? Jag kommer från Ukraina.

Yoshida Mana, jag citerar Doodle "Skadat hår torkar snabbare än friskt eftersom det är mer poröst. Den allmänna regeln är detta: hälsosamt hår av medeltjocklek torkar naturligt i minst en timme."

håret torkar snabbare på grund av deras längd eller styvhet

Dra ett hår ut och lägg det i ett glas vatten. Om håret snabbt föll till botten betyder det att det är skadat. Hårmembranets integritet och dess struktur är brutna. Friskt hår kommer att förbli nära ytan.

Ett annat sätt att kontrollera hårets tillstånd är att doppa lös hår i en bred skål med vatten, handfat eller bad. Utvärderingskriteriet är detsamma: skadat hår kommer snabbt sjunka till botten, friska kommer att ligga på ytan.

Efter shampooing observera hur snabbt det torkar. Friskt hår torkar längre eftersom det absorberar mer fuktighet. Ju mer skadat och uttömt hår, desto snabbare torkar de.

Visuellt bedöma hur bra håret ser ut, du behöver i starkt dagsljus. Alla hårproblem kommer att vara synliga, i sin helhet: hur tråkig deras färg är, det finns splittrade ändar och "knutar", huruvida håret bryter i längd.

Ta ett hår mellan tummen och pekfingret och kör andra fingrar mot hårväxten. Hälsat hår ska vara helt slät och silkesleget.

Skadad hårvård, hår hälso tester

Skälen till att håret blir tråkigt, svagt och bräckligt är många. Detta och de negativa effekterna av miljön, näring och sjukdomar i inre organ och naturligtvis felaktig hårvård. Dessutom har de medel som vi brukar använda för att snabbt förbättra hårets utseende på deras hälsa och tillstånd, en negativ inverkan.

Men först måste du ta reda på om allt är så dåligt att det är dags att lägga undan strykning, curling, hårtork och hår stylingprodukter. För att göra detta måste du göra några enkla test för ditt hår.

Hårhälsotest

1. Testning av förlorat hår. Undersök noga håret som kvarstår på kammen efter kamning. Om detta hår faller ut av roten, det vill säga hårspetsen är kronad med en lätt tätning, då är allt i ordning. Men om håren bryter längs hela längden är detta ett tecken på skada. I det här fallet förloras mycket mer hår varje dag än vanligt (vanligtvis upp till 100 hår).

2. Test för att sträcka håret. Ta ett hår och dra hårt i änden, släpp och var uppmärksam på huruvida håret återgår till dess tidigare tillstånd. Om detta inte händer betyder det att håret har förlorat sin elasticitet och kan brytas av hot eller kemikalier.

3. Testa för tiden. Friskt hår torkar längre än skadat hår, eftersom det är mindre poröst. I genomsnitt torkar det friska håret med en genomsnittlig tjocklek under naturliga förhållanden i minst en timme.

4. Testa hårets tips. Om hårets spets är lättare (inte på grund av färgning), betyder det att dess övre lager är skadat och håret behöver ha en hårklippning.

Hur man hjälper skadat hår? När allt kommer omkring, har de förlorat sin flexibilitet och glans tack vare det faktum att skalorna som utgör sitt övre lager, har upphört att ligga smidigt och började stickas ut i olika riktningar. Om du har svarat på testfrågorna positivt, sluta sedan tillfälligt att exponera ditt hår för kaustisk varmluft och friktion. Det finns också effektiva sätt att hjälpa ditt hår att återhämta sig och bli vackert och lättsamt igen.

Ta hand om skadat hår

Metod nummer 1. Tvätta håret mindre ofta

Enligt hudläkare är det den skyddande naturliga hemligheten som utsöndras av hårbotten som gör håret elastiskt och starkt. Med frekvent tvättning tvättas det här skiktet och hårbotten blir torr och försvarslös. Två, maximalt tre gånger i veckan, du måste tvätta håret för att hålla det friskt.

Du måste också tvätta håret ordentligt. Till att börja med, vattna håret noga och tvätta det bara med schampo, vilket du inte behöver ta mer än en matsked. Skum behöver bara hårrötterna och hårbotten, ändarna tvättar sig under sköljning. Tvätta av schampon så mycket som möjligt med kallt vatten som hårbotten upprätthåller. Sjampoen själv bör vara "återställande", "stärkande", "för försvagad och skadad hår" etc., det vill säga det där maximalt användbara ämnen skapar ett skyddande skikt runt håren, komprimerar dem och till och med "tätar" spetsarna.

Metod nummer 2. Korrekt hårtorkning

Det är viktigt att veta att under varm luftens verkan blir håret mer lättsamt och flexibelt på grund av att värmen bidrar till mjukgöring av keratin och torkning av håret. Så det bästa sättet att torka håret blir naturligt. Men om detta inte är möjligt, gör luftens temperatur så låg som möjligt, och innan du torkar maximalt med en handduk, ta bort den maximala mängden fukt från håret, sköt under försiktigt och inte gnugga, medan du tvätter håret. Hjälp hår och specialverktyg för varm styling, vilket skyddar håret från hot air action. Sådana verktyg bildar på hårets yta den tunnaste filmen som förhindrar överhettning.

Metod nummer 3. Dölj eller ta bort problemet

För att bli av med slutna ändar eller för torra ändar av hår, rekommenderar experter att klippa dem varje månad. Närmare 30 år gammal hår slutar dock växa så intensivt, och täta hårklippningar är inte längre möjliga. Men det finns ett sätt att maskera skadorna, varigenom tiden förlängs till nästa hårklippning. Denna metod är användningen av speciella balsam av intensiv åtgärd. I dessa luftkonditioneringsapparater är koncentrationen av näringsämnen mycket högre än hos dem som är avsedda för frekvent användning. Tack vare detta hålls det skyddande skiktet som de lämnar på håret i flera dagar. Vanligtvis är panthenol, glycerin eller aminosyror en del av sådana medel, som kan penetrera till de försvagade områdena av håret, även genom deras övre stratum corneum. Sådana balsam används vanligtvis en gång i veckan, de kan till och med vara kvar på håret för natten, ha på sig en speciell keps, och på morgonen tvätta den med varmt vatten. Om det inte finns någon sådan balsam, och håret kräver vård, kan det ersättas med ricin, burdock, mandel, kokosnöt, sesam eller annan vegetabilisk olja. Det är viktigt att oljan var varm (uppvärmd i ett vattenbad) innan den appliceras. Den bör gnidas i hårbotten och håret med massorörelser. Det är nödvändigt att tvätta av oljan snarare än i en timme, men du kan också lämna den för natten efter att ha tvättats på morgonen.

Metod nummer 4. Färg inte ditt hår för ofta

Trots det faktum att hårfärgstillverkare försäkrar oss om deras säkerhet, och reklam ändras varje vecka, kan detta inte göras, eftersom färgämnen först och främst är ett kemiskt läkemedel som förstör det skyddande hårskiktet och verkar aggressivt på dem. Och skadat hår vill inte se blankt och friskt ut. De mest hänsynslösa i detta avseende är ljussfärger. Men det betyder inte att det är omöjligt att sminka, det är bara inte nödvändigt att göra det mycket ofta, och efter radikal färgning, använd mjuka färgämnen under en tid. Och dessutom, vidmakthållande av färgen, färgning endast rötterna, i slutet av färgningen med hjälp av en kam, fördelar färgämnet över hela längden av håret, för likformighet av färg.

För att hålla hårets färg och glans efter att ha dött så länge som möjligt är det nödvändigt att använda speciella schampon och balsam som är avsedda att ta hand om färgat hår. Återigen behöver du inte tvätta håret ofta, eftersom det också bidrar till att tvätta hårets färg och slöhet.

Metod nummer 5. Använd hårmaskor

Hemmagjorda hårkosmetika kan också snabbt förbättra utseendet på håret. Och för beredning av användbara verktyg måste du ta:

 • två matskedar vegetabilisk olja (kan vara solros eller oliv, men bättre än vad som beskrivs ovan);
 • matsked gelatin;
 • en tesked honung;
 • en tesked vinäger.

Förbered masken gelatin utspädd i kokande vatten (2-3 matskedar) och blöt i 10 minuter. Därefter tillsättes alla andra ingredienser och slår bra. Applicera blandningen på hår och hårbotten, linda huvudet med en handduk och tvätta av med varmt vatten på 20-25 minuter. Tack vare denna vård blir ditt hår blankt, tjockt och mjukt.

Ta hand om dig själv och kom ihåg att hårets hälsa är i dina händer.

Mycket lång hårtork

Vad kan det vara från?
Håret är tunt, inte tjockt, längden innan fästet bh, brunt i naturen och en gång varannan månad uppfriskande gjutning av samma färg.
Straight, badly kept curls och volym, om jag gör det själv - de håller inte en halvtimme.
Tryck inte, slät och glänsande.
Titta frisk, men sååå länge torr.
Von Bebilis är professionell, luftflödet är mycket starkt, klänningen kan torkas, och underkläder eller strumpor är vanligen några minuter bort.
Men här torkar han mitt hår i en timme. och vseravno våt.
om jag går och lägger mig med en våt, kommer de inte att torka över natten, de blir våta.
Det skapar problem för mig, jag går ofta med fettigt hår, flätat etc.
Eftersom det är möjligt att få en förkylning med undersized
Vad är det här? Varför? och vad ska man göra?

Först måste du torka håret naturligt till ett halvtorkat tillstånd och torka sedan det med en hårtork.

Helt vått hår, ingen hårtork kommer inte att torka.

åh syster Det är jag också. Håret är ännu kortare. Men även när de var något lägre än öronen torkade de fortfarande under mycket lång tid. Hon blev van vid att tvätta håret på kvällen strax efter arbetet. Så jag har tid att torka innan jag sover

På grund av detta skär jag också mitt hår, min frisör håller med om att det tar mycket lång tid att torka överraskande, men hon känner sig alltid ledsen att skära. Han säger att de inte ens skära och friska varför de skär. Klarar alltid av att klippa av med mindre än jag ber om det och visa det.

Först måste du torka håret naturligt till ett halvtorkat tillstånd och torka sedan det med en hårtork. Helt vått hår, ingen hårtork kommer inte att torka.

Jag torkar först med en handduk, går med den i 5-10 minuter, gnid och kamma den och torka sedan i en timme och gå ut med en halsduk på huvudet, för att inte få en chill.
Jag vet att detta inte är normen.
På en praktikplats bodde jag med en tjej vars hår var uppe till prästerna, och hon tvättade dem varje dag (eftersom damm, cigarettrök och allt det) på vintern och sovnade med våt (eftersom hårtorken skämdes bort) och på morgonen gick till arbeta med torrt.
Gruvan skulle troligen ha torkat i en vecka utan en sådan hårtork..

Ämne: Hårtork mycket så länge. varför.

Tema alternativ

Hårtorka väldigt sooooo lång. varför.

Jag har en mycket lång hårtork. Jag kommer hem från jobbet så tidigt som 6.30, mitt huvud är klockan 7. Torka inte utan hårtork, nej!
Torka väldigt länge! Tja, du behöver minst 5 timmar för att torka dem, men de kommer fortfarande att vara väldigt våta.
Jag använder hårtork på lämpligt sätt. Men när hon stannade, gick hon till sängs med ett vått huvud och under henne en handduk.
Tja, på morgonen var nästan allt torrt, bara mycket hår klättrar!
Detta är ett problem! Hjälp! Jag tar av på 30-40 hår på morgonen i huvudet! Om inte mer. Räkna inte!
Så här!
Och om du tvättar på morgonen är det inte värt det alls, för det är för tidigt att arbeta, med ett vått huvud. du förstår. Varar inte länge!
Och när tvättar du fortfarande ditt hår? Bara på helgerna? Om de redan är feta och hänger gillar att dra genom flera. dagar efter tvätt.

Det viktigaste är att de torkar länge och på spåret. dagen är i allmänhet torr som en pinne!
Ja, och mitt hår är högre än mina axlar! Det är hemskt att tänka på vad som kommer att hända när de är långa!

De främsta orsakerna till torrt hår och hårbotten: Varför det händer och hur man förhindrar?

Vacker frisyr - dekoration och "visitkort" av någon kvinna som försöker vara attraktiv och lyxig.

Vill du skapa en charmig bild som lockar en älskad, charmar andra och gör dig glad med sin ömhet?

Drömmer du om ett lyxigt hårhår i alla åldrar? Då är det viktigt att ta hand om ditt hår idag.

Torr hud, torrt hår: orsaker

Varför är det hårtork? Orsaken till torrt hår blir ofta brist på talg. Håret splittras ofta, det finns torr fin mjäll, täthet i huden.

Torrhet är ofta ett symptom på sjukdomar i de inre organen (i matsmältningsorganet, urinvägarna), kroniska infektioner, maskar, järnbrist eller är resultatet av felaktig vård av strängarna.

I ändarna

Varför blir håret torrt på tipsen? Spetsarna torkar eftersom de är under enormt tryck (styling, torkning, etc.). Även blodtillförsel i ändarna är inte tillräckligt.

Negativa miljöfaktorer förvärrar näring i hårsäckarna, strängarna torkar upp och blir tunnare. Detta påverkar primärt tipsets tillstånd.

Så varför är ändarna torra och döda? Faktorer som kan provocera torra strängar i ändarna:

 • användningen av teknik (hårtork, krusjärn, uppvärmda hårvalsar, stylers);
 • perm;
 • färgning med aggressiva ämnen;
 • smord tillbaka hår;
 • analfabeter av strängarna;
 • några vitaminer i kosten;
 • ha på sig täta svansar, flätor, användandet av metallpinnar och smyg
 • användning av schampon med olika konstgjorda ämnen (inklusive laurylsulfat);
 • semester till sjöss och felaktig vård.

Hela längden

Varför blev håret styvt längs hela längden och hur man kan bli av med det? För att påbörja behandlingen bör du utesluta från ditt menys "meny" några förfaranden som aggressivt påverkar trådarna (färgning, kemi, hårtork, ackord, etc., ultraviolett, saltlösning eller klorerat vatten). Torra strängar bidrar till deras förlust.

Epidermis huvudet

Sammansättningen av moderna schampon, styling lämnar mycket att önska. För att lösa problemet med torra trådar en gång för alla måste du ordentligt ta hand om ditt hår. Och använd schampo, där det inte finns några skadliga ämnen (inklusive parabener).

Välj medel där det finns minst olika komponenter. Förhindra naturliga schampon och applicera mousses, lack och skum så sällan som möjligt.

Torr hud uppstår om schampot är för aggressivt eller du använder ofta skum för styling. Undvik också att torka med varmluft, ta inte utrustningen närmare än 30 cm från strängarna.

Vilka negativa faktorer kan leda till torrhet?

För att inte leta efter orsakerna till torr hud och hår, är det nödvändigt att skydda trådarna längs hela längden för att eliminera påverkan av negativa faktorer, såsom:

 • vägran av huvudbonader (på vintern måste du ha på sig en hatt på våren och sommaren är det nödvändigt att skydda trådarna från solen, ha på sig en huvudduk);
 • stress, överarbete, hög stress på hjärnan;
 • fysisk överbelastning
 • dammig luft, torrhet;
 • hårt vatten
 • felvårdsprodukter
 • frekvent användning av styling;
 • metallkammar, felaktig kamning.

Vad mer kan göras för att bota torrt hår, läs i denna publikation.

förebyggande

Förebyggande är den bästa metoden för att skydda trådarna från torrhet. För att bevara hårets skönhet, räcker det med att ordentligt ta hand om håret. För att göra detta, använd trichologists rekommendationer:

 • sällan torra hårsträngar (maximalt 2-3 gånger per månad);
 • Räta inte håret med ett strykjärn (eller gör det inte mer än var 30-50 dagar);
 • i stället för curlers använda papilotki;
 • vägra att vara fylld
 • Använd salongmetoder för vård (darsonval, mesoterapi, etc.);
 • gör hemlagade masker för hela längden av strängarna (1-2 gånger i veckan);
 • tvätta håret med schampo utan laurylsulfat (eller bättre med naturliga rengöringsmedel: senapspulver, äggula);
 • använd balsam efter shampooing;
 • Applicera mjölkserum för att rengöra håret (med en spray);
 • På vintern, på sommaren, skydda trådarna från väderförändringar (slitage hattar, halsdukar, hattar);
 • kamma strängar från spetsarna, gradvis rör sig upp (och använd en kam av trä).

Du kan lära dig allt om hemvård för torrt hår här.

Nu vet du varför håret blir torrt. Systematisk och ordentlig hårvård, ta hand om hårbotten och tråden - det är vad som är nödvändigt för hårets skönhet.

Dagliga uppmärksamhetsträngar gör det möjligt att behålla hårets lyx, mjukhet, glans och styrka i alla åldrar, oberoende av vädret utanför fönstret.

Användbar video

Vad trichologen säger om torr hårbotten och hår:

Hur länge har du torrt hår efter tvätt?

Håret själv utan hårtork torkar vanligen vid normal temperatur och fuktighet i ungefär en timme, men hårbotten torkar ut om 2 timmar, så även efter att håret torkar måste du skydda ditt huvud mot hypotermi, eftersom varje gram vatten som avdunstar från hårbotten tar 539 kalorier av energi från oss Det är, och så förlorar vi energi och du kan enkelt få en förkylning just nu.

Mitt hår är väldigt tjockt, varje hår är tjockt med en tråd. Torka efter att ha tvättat i minst en timme. På ett kallt rum varar torkningen upp till en och en halv timme. Jag försöker att inte använda hårtorken, i alla fall extremt sällan.

Hempresdiagnostik av hårförhållanden

Hur hemma kan du bedöma hårets tillstånd? Endast i utseende eller finns det några andra enkla sätt?

Expert: frisör, problem hårvårdspersonal Anastasia Simonova

Omedelbart göra en reservation, den mest korrekta "diagnosen" av problemhår kan endast göras av en erfaren mästare, och först efter att ha sett dem levande. Det är dock möjligt att uppskatta hur illa håret är skadat hemma.

Dra ett hår ut och lägg det i ett glas vatten. Om håret snabbt föll till botten betyder det att det är skadat. Hårmembranets integritet och dess struktur är brutna. Friskt hår kommer att förbli nära ytan.

Ett annat sätt att kontrollera hårets tillstånd är att doppa lös hår i en bred skål med vatten, handfat eller bad. Utvärderingskriteriet är detsamma: skadat hår kommer snabbt sjunka till botten, friska kommer att ligga på ytan.

Efter shampooing observera hur snabbt det torkar. Friskt hår torkar längre eftersom det absorberar mer fuktighet. Ju mer skadat och uttömt hår, desto snabbare torkar de.

Visuellt bedöma hur bra håret ser ut, du behöver i starkt dagsljus. Alla hårproblem kommer att vara synliga, i sin helhet: hur tråkig deras färg är, det finns splittrade ändar och "knutar", huruvida håret bryter i längd.

Ta ett hår mellan tummen och pekfingret och kör andra fingrar mot hårväxten. Hälsat hår ska vara helt slät och silkesleget.

Om ditt hår är väldigt torrt, vad ska man göra för att få det tillbaka friskt?

Hår är hudanslutningar och har inte några viktiga funktioner i kroppen. Men deras roll i det estetiska utseendet, särskilt hos kvinnor, är oersättligt.

Oljigt eller torrt hår och fet hårbotten kan vara resultatet av dermatologiska sjukdomar, nedsatt organ- och systemfunktion, kroppens hälsa som helhet, miljöpåverkan, felaktig vård för dem etc. Vad ska vara behandling och hur man bryr sig om torrt hår?

Varför håret är torrt

Friskt och välskött hår kännetecknas av strukturens integritet, briljans, mjukhet och elasticitet, en viss grad av motstånd mot påverkan av termiska och mekaniska effekter.

Torrt och sprött hår är resultatet av brist på talgummi på dem, vilket kan bero på att det är alltför mycket avlägsnande av yttre faktorer eller nedsatt funktion hos talgkörtlarna. Samtidigt förlorar de sin glans, mjukhet, elasticitet och blir grova vid beröring, blekade, många avbrott i olika höjder eller ändarna är stratifierade ("splittrade"). Även efter tvättning är de tråkiga, och fin mjäll syns på huvudet och det finns en känsla av "åtdragning" och hudklåda.

Oftast finns det en kombinerad typ, i vilken hårbotten är fet, hårrötterna är överdrivet täckta med fet fett och resten av dem är torra med "splittrade ändar". Hård, avbruten i olika höjder, tråkig och täckt med torr fin mjäll, de är trassliga med varandra, kammade hårt, passa illa, verkar livlösa och ge huvudet ett orubbligt utseende. Vad ska man göra om håret är torrt? De kan bara återupplivas genom att kombinera konstant, korrekt vård och samtidigt eliminera eller minimera påverkan av orsaken som leder till ett sådant tillstånd.

Torrhet kan vara:

 1. Resultatet av sjukdomar eller störningar i kroppen.
 2. Ett av symptomen på sällsynta genetiska avvikelser.
 3. Resultatet av exponering för negativa miljöfaktorer.
 4. På grund av felaktig vård av hårbotten och håret - den vanligaste och vanligaste orsaken.

De viktigaste sjukdomarna och störningarna i kroppen är:

 • endokrina störningar - dysfunktion hos endokrina körtlar under menopausala perioden, hypofunktion av paratyroidkörtlarna (hypoparathyroidism) och särskilt allvarlig hypofunktion av sköldkörteln (hypotyroidism), där mycket torrt hår uppträder;
 • järnbristanemi;
 • sjukdomar i matsmältningssystemet, som åtföljs av försämrad absorption och absorption av näringsämnen, särskilt vitaminer och spårämnen;
 • diabetes mellitus, kronisk njur- eller leverfel, autoimmuna sjukdomar i bindväven (sklerodermi, dermatomyosit, etc.);
 • foci av kronisk infektion i kroppen, kroniska sjukdomar i andningssystemet, inklusive tuberkulos;
 • långvarig användning av vissa läkemedel (glukokortikosteroider, immunosuppressiva medel);
 • felaktig diet och dieter som saknar tillräckligt med proteiner, vitaminer, speciellt "A" och "E", makro- och mikroelement, särskilt kalcium, zink och selen, liksom omega-3-fleromättade fettsyror.
 • anorexia nervosa, vars grund är en neuropsykiatrisk störning, uppenbart obsessivt tillstånd i form av en önskan att minska kroppsvikt eller förhindra dess ökning;
 • uttorkning av hela organismen, förknippad med otillräcklig vattenförbrukning eller signifikant förlust av det i heta klimat eller i vissa tarmsjukdomar;
 • hårbotten i hårbotten.

Genetiska anomalier:

 • spindelformat hår, eller ärftlig distinkt hårplans (moniletrix);
 • bambu hår eller knottig trichoclasia (Netterton syndrom);
 • Trichothiodystrophy;
 • lockig hårsjukdom eller Menkes syndrom.

Dessa störningar manifesteras av patologiska förändringar i hårsaxelns struktur med ökad brittleness eller utan den. Var och en av dem kombineras med en specifik uppsättning symtom, till exempel med dysfunktion i endokrinet, dystrofiska förändringar i tänder och naglar, hudfollikelkeratos, ichthyosiiform erythroderma, urtikaria, mental retardation etc.

Externa skadliga faktorer:

 • mycket höga eller omvända låga lufttemperaturer och överdriven exponering för solljus i avsaknad av skyddsutrustning;
 • Ökad lufttorkning, som ofta noteras i lokalerna under vintern.
 • Påverkan av industriella faror - "het" butik, närvaron i luften av aerosoler av syror, alkalier och andra kemiska produkter.

Fel vård för hårbotten och håret:

 • perming, överdriven användning av lätta och färgning, alkohol styling produkter, som avfettar och förstör strukturen ännu mer; speciellt ofta, torrt hår efter färgning och perm är resultatet av att ignorera användningen av speciella produkter avsedda att vårda i dessa fall;
 • frekvent och otillbörlig användning av uppvärmda hårvalsar, termiska tang eller hårkrullare, hårrätare och hårtorkar i läget för hettorkning;
 • otydlig hårklippning "split ends";
 • Fel val av kammar och verktyg för skärning;
 • urval av vårdprodukter som är olämpliga för typen av hud och hår eller användning av förfalskade produkter som schampon, balsam, masker, balm, emulsioner och spray.

Hur man återställer torrt och skadat hår

Innan du väljer medel för torrt hår och att behandla dem är det lämpligt att konsultera en trikolog för att försöka fastställa orsaken. Om detta är en dermatologisk sjukdom, kommer trichologen eller dermatologen att ge rekommendationer om hur man behandlar motsvarande patologi. Ytterligare undersökningar och samråd med andra specialister - terapeuten eller endokrinologen kan också krävas.

Utan behandling av samtidiga sjukdomar eller eliminering av andra negativa faktorer kommer några, även de mest korrekta och intensiva insatserna för att återställa torrt hår, bara ett korttids positivt resultat eller kommer att vara helt ineffektivt.

Det är nödvändigt att använda en tillräcklig mängd vätska, att överge dieter som syftar till att minska kroppsvikt om de innehåller en otillräcklig mängd proteiner, vitaminer, makro- och mikroelement. Det är tillrådligt att sluta röka och alkoholhaltiga drycker, frekvent användning av starkt bryggt kaffe och te.

Dessutom är det nödvändigt att ta komplexa vitaminkomplex och näringstillskott som innehåller vitaminer, särskilt "A", "E" och "B" -grupper, kalcium-, järn-, koppar-, magnesium- och spårelementmikroelement, särskilt zink och selen, omega-3- fleromättade fettsyror.

Det är också nödvändigt att undvika hypotermi i hårbotten under hösten och vintern och långvarig exponering för solens strålar - under vårsäsongen. Dessutom är det i rum under uppvärmningsperioden önskvärt att använda luftfuktare.

Vårdregler

Direkt vård för torrt hår inkluderar:

 • shampooing inte mer än 1 gång på 10-14 dagar med varmt (inte varmt) vatten; med en viss svårighetsgrad av torrhet kan du tvätta håret 1-2 gånger i veckan, och om du använder skinn, hårsprayer, geler, måste du minst 2 gånger i veckan;
 • sköljning med rent kokt vatten med rumstemperatur eller vatten med citronsaft;
 • vägran från kemiska permer, minskning till det minsta antalet förfaranden för lätta och färgning av hår med artificiella färgämnen, speciellt färger med ammoniakinnehåll, vilket det är önskvärt att inte alls använda. När färgning är nödvändigt är det bättre att använda naturliga färgämnen (henna, basma, blandningar).
 • eliminering av användning av massageborstar och användning av kamar av naturmaterial (trä, ebonit, ben, borst), men inte av metall, med absolut släta och sällan åtskilda, icke-skarpa tänder;
 • användningen av termiskskyddsmedel i fallet med användning av termiska tang, stylers och strykjärn, vilka i allmänhet inte är önskvärda att använda; om en hård hårtork som en sista utväg används för att torka håret ska den placeras på minst 25 cm avstånd.

Hur fuktar torrt hår i en skönhetssalong

I skönhetssalonger och sjukhus är de tjänster som erbjuds främst avsedda för mycket skadat hår. Därför är behandlingar ofta långa. Specialister använder professionell kosmetika, vilket inte bara bidrar till fukt, utan också till restaureringen av själva strukturen. Huvudschemat för procedurer består i förberedande rengöring, för vilken endast schampo för torrt hår appliceras, applicerar fuktgivande och närande masker eller serum och sedan massage eller värmning med efterföljande användning av en balsam.

Skönhetssalonger är också mycket använda kurser av mesoterapi i hårbotten med hjälp av drinkar innehållande vitaminer, mikroelement, proteiner, aminosyror, växtekstrakter, läkemedel som förbättrar blodcirkulationen och blodtillförsel till hårsäckarna. Dessutom utförs fysioterapi i form av högfrekventa impulsströmmar, kryo-massage, fuktgivande och intensivt närande masker, serum innehållande en hög koncentration av aktiva ingredienser.

Användningen av keratinmaskar ("keratinvård") är populär, och i vissa salonger tibetanska innehåller ayurvediska och andra recept blandningar av exotiska naturläkemedel, vars användning kombineras med effekter på biologiskt aktiva punkter eller med en hårbottenmassage.

Ibland rekommenderas biolaminering med hjälp av speciella biologiskt aktiva blandningar. Med detta förfarande kan du skapa ett "film" som skyddar mot det negativa inflytandet av yttre faktorer, och proteinerna, spårämnena och vitaminerna i lösningen garanterar att dess näring och struktur förbättras med restaureringen av det skyddande skiktet, förhindrar fuktförlust och ger ljusstyrka och skina. Nackdelen med biolamineringsförfarandet är dock att det är ganska dyrt och det är önskvärt att utföra det minst två gånger i veckan.

Mycket effektiva förfaranden beaktas med användning av nanoemulsioner och nanok Cosmetics. Att vara överens om dem är dock bara i kliniker som har ett gott rykte.

Hembehandling

Först måste du raka hårets stratifierade tips: de kommer aldrig att återhämta sig. Schampon avsedda för torrt hår (deras pH bör inte överstiga 7), liksom schampon innehållande extraktet av varmrött peppar (för att förbättra cirkulationen och stimulera talgkörtlarna), kakaosmör, olivolja, jojoba, mandeloljor bör användas för att tvätta huvudet. Du kan använda shampoo varumärken "Schwarzkopf", "Wella Professional", L'Oreal, "Dessange", "John Frieda", "Kanebo" och andra.

Innan du tvättar hår, speciellt färgat, helst inom 10 minuter för att hålla hårbotten själv med massor, kardborre, linfrö, solros eller hampolja. Massage förbättrar blodcirkulationen och stimulerar funktionen hos talgkörtlarna.

I fallet när rötterna blir feta och resten av dem torra, uppmärksammas torrhet. Använd inte schampon för fet hår. För att minska fettinnehållet i rötterna kan du gnugga in lämpliga infusioner av sådana växter som - salvia gräs (1 matsked per halv kopp kokande vatten) eller krossad växtblad (1 matsked) med hackad ekbark (1 tesked) - 200 ml kokande vatten.

För egenvård rekommenderas också länge att tillämpa olika folkmedicin, som är baserade på vegetabiliska oljor, frukter, örter för torrt hår. Efter att ha torkat huvudet kan du använda infusionen (2 matskedar per 1 liter kokande vatten) av gräsuppsamlingen, som inkluderar johannesört, kamomill, yarrow, kalendula, stor växt, poplar knoppar.

I många recept rekommenderas av traditionell medicin ingår nässla som en integrerad del av samlingen eller som en självständig infusion. Detta beror på det höga innehållet av karotenoider, vitaminer, organiska element och phytoncider i den. Men för sköljning är det nödvändigt att använda inte färska löv (de torkar huden), men torkade. Infusionen av torrbladslöv med grönt te och avkok av kullrot för sköljning har en bra effekt, maskerna av en blandning av ekbark avkok med extraktet av torrbladslöv och med tillsats av olivolja (applicerad på hårsträngar i 1 timme).

Masker från en blandning eller kombination av vegetabiliska oljor med tillägg av retinol och vitamin "E" kan också användas för att näring och fuktar hår. Oraffinerad ricin, burdock, mandel och olivolja, samt jojoba, kokosnöt, vetex och havtornoljor anses vara de bästa.

En bra fuktgivande och återställande hårstruktur tillhandahålls av masker i form av "phyto-wrappings":

 • Ett lager av uppvärmd yoghurt appliceras, då huvudet måste täckas med cellofanfilm och på toppen av det med en handduk. Efter 30 minuter upprepas proceduren i ytterligare en halvtimme, varefter masken tvättas av med infusion av grönt eller svart te.
 • Samling av örter i en mängd av 100 gram. (3 matskedar av varje ingrediens), som består av moderkruka ört, johannesört, näsblad och björk, kamomillblommor, nasturtium och vitklöver, måste infunderas i ½ kopp olivolja på en mörk plats och i en noggrant stängd burk i en vecka med jämna mellanrum skakning. Spänn sedan, värm och applicera på håret med uppvärmning i 2 timmar, skölj sedan med schampo.
 • En varm blandning bestående av 2 matskedar ricinolja, en tesked glycerin, en rå äggula och en tesked äpple eller vinäger appliceras med uppvärmning i 40 minuter.

I folkmedicin finns det fortfarande många olika recept, men för att förhindra eller bota torrt och sprött hår är det bara möjligt att eliminera eller minimera påverkan av faktorer som skadar deras struktur och med rätt konstant vård för dem.

UznaManiya

Hur man snabbt torkar håret efter tvättning?

1 bild

Skriv svaret:

1 svar

 • Elena1235
 • 10/12/2015 11:00
 • Redigerad: Just nu
 • 0

2 svar

 • lorena
 • 20.08.2015 18:16
 • Redigerad: Just nu
 • 0

Jag vill inte uppröra dig, men det rätta svaret på denna fråga är "ingenting". Tyvärr. Jag kom till detta genom min egen erfarenhet. Jag är hårets ägare som orsakar avundas av vänner och bekanta. Och jag vet säkert att hårtork och friskt hår är inkompatibla begrepp. Men första saker först.

I tonåren blev jag "fascinerad" genom att förbättra mitt eget utseende. Får och hår. Shampooing, blåstorkning, styling har blivit en daglig process. Inga undantag. Allt detta ledde mitt hår till bara en fruktansvärd stat. Jag kommer ihåg hur jag försökte lyfta fram i salongen före prom. Försöket blev inte krönt med framgång. Torrt hår missfärgades nästan inte. För vrede och frustration ville jag gråta.

Och så var det en hårklippning "under pojken" och en lång och smärtsam period av växande. Attityd och stil av hårvård måste ändras helt. Till en början uteslutte jag helt enkelt användningen av en hårtork. Men hon tvättade inte håret varje morgon. Ofta rusade jag på jobbet, jag sprang ur huset med hår som inte var helt torrt. Resultatet var inte långt framöver. Hårets tillstånd förbättrades, men jag fick mig kronisk bihåleinflammation med galen huvudvärk. Det behandlades länge, men denna livserfarenhet gjorde att jag behandlade min hälsa mer noggrant.

Nu använder jag hårtorken endast i "speciella" fall - 1-2 gånger i månaden. Samtidigt försöker jag torka mitt hår på ett naturligt sätt, och bara i slutet tar jag upp hårtorken.

Några tips för att påskynda den "naturliga torkningen" av håret. Först måste du ha några torra varma handdukar (om värmen från handduken inte räcker, kan du värma dem med ett strykjärn). De skriver att de bästa handdukarna absorberar fukt, men jag använder personligen terryhanddukar. Omedelbart efter att ha tvättat mitt hår, försöker jag klämma ut mitt hår till det maximala och bli vått, dela i strängar. Sedan från en torrhandduk gör jag en turban på mitt huvud och så går jag i 10-15 minuter. "Blås torr", för att lägga till volymen, upp och ner.Nästa Artikel
Henna och Basma färgning - delning och dubbel fördel