Vad ska man göra om håret är trassigt och dåligt kammade?


Jag vet inte av hearsay vad är trassigt hår? Sedan barndomen har jag lockigt hår och för mig att kammen var värre än någon straff. Jag kommer ihåg när jag togs till min mormor och jag tillbringade tre dagar med samma hårklippning, hon insisterade inte på att kamma håret (förlåt), men jag kom upp med olika anledningar att inte göra det. Men när hon kom hem mamma matade hela kvällen för att kamma håret och lägga olja på det (i mitt fall, solrosolja), så att man åtminstone kammade den innan den tvättades. Nu har jag redan lärt mig hur jag klarar mig själv, så jag delar vad som hjälper mig.

Frekventa orsaker till hårvård

Jag hörde meningen att håret är förvirrat från felaktig kost, jag säger att det här är nonsens. Ja, hårets hälsa beror på näring, men det påverkar inte entanglement, tro mig, jag har följt en hälsosam kost hela mitt liv, jag äter inte skadliga livsmedel, men mitt hår är fortfarande förvirrad. Men vad gäller vården, då är det värt att överväga. Många säger att problemet med att knäcka håret kan lösas med en kort hårklippning, men det här alternativet är inte för mig och jag letar inte efter enkla sätt.

 • om håret är starkt krökt från födseln, då det är benäget för frizz från naturen och här kan du hjälpa till med hjälp av väl valda vårdprodukter;
 • hår kan vara trassat på grund av torrhet och sårbarhet i hårets spetsar, vilket kan vara en följd av brist på vitaminer och mikrodelar, frekvent användning av stylingprodukter och apparater eller felaktigt utvalda kosmetiska hårvårdsprodukter.
 • hårflöde kan leda till frekvent exponering för solen utan en hatt eller i kylan - på vintern;
 • även ackumulering av statisk elektricitet kan leda till hårflätning - fluffigt lätt hår lockar sig till varandra och blir trassliga och kamma sedan hela problemet.

Hur löser du problemet med att smitta håret?

Regelbunden frisättning

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Jag försöker alltid klippa ändarna av mitt hår en gång varannan eller tre månader. Skär inte fem centimeter, men en eller två. Tidigare har jag fortfarande övat hemlagad frisyr "flagella". Hon tog en hårstrån, snodde sig i en bunt, satte sig framför fönstret, tog sax och avbröt alla delade ändar, men här är det viktigt att saxen är skarp och konstruerad för att klippa håret. Jag kommer att säga det här, det är lång och tråkigt, jag förlorade så mycket i ungefär ett år och bestämde mig för att det var bättre att gå till mästaren en gång i tre månader.

Var noga med att borsta håret innan du tvättar håret.

Min mamma lärde mig att kamma mitt hår innan du tvättar, jag gör det redan på maskinen, kamma mitt hår noga och tvätta en ljusmassage varje gång innan du tvättar mitt hår, ibland kan jag lägga till några droppar essentiell olja (beat, orange, mint, rosmarin). Detta förenklar processen för att kamma håret efter tvätt, håret är inte så mattat och lättare att stila. Och kamma inte vått hår, omedelbart efter tvättning, tryck försiktigt försiktigt och blöt håret med en handduk (utan att gnugga och vrida dem).

Välj ett kvalitets- och säkert hårkam

Jag kan med säkerhet säga att detta är den första och viktigaste punkten att börja med. Varför är det viktigt att välja inte bara hög kvalitet utan också en säker hårkam? Eftersom många kammar skadar håret när de kammar. Till exempel kan en träkam av dålig kvalitet göra stor skada på håret, burs som bildas på en kam, skada håraxeln och det kan bryta av längs, splittra och fizza. Därför väljs välkomna kammen hälften av problemen med hår och andra hälften bestämmer jag rättvalda hårprodukter. Borstarna som är gjorda av naturlig eller delvis naturlig borst, även av trä och den berömda Tangle Teezer, anses vara den högsta kvalitetskammen. Det är nödvändigt att endast använda rena hårborstar, vilket är önskvärt att tvätta en gång i veckan med ett mildt schampo. Jag har många olika kamar (med naturliga borst, trä, jonisering), men jag lägger dem alla åt sidan och nu använder jag bara Tangle Teezer, för mig är det här den bästa kammen och den bästa massagen för hårbotten.

Braid ditt hår för natten i en inte tight flätad - det här skyddar dem mot trass och skador.

Välj rätt och rätt hår kosmetika

Jag tror att alla vet att schampon är utvalt enligt hårbotten, och balsam och balsam enligt hårtyperna. Hur man väljer ett schampo för normalt, torrt och fet hår, kan du läsa i den här artikeln. Det är önskvärt att ha flera schampon i din arsenal (neutralt, för frekvent användning, surt schampo med lågt pH-värde på upp till 6 - det är väl lämpat för skadat hår och en alkalisk schampo (pH mer än 7) för djupt rengöring av hårbotten och håret.

Tvätta inte allt hår med schampo, det räcker bara för att skumma rötterna, och när du sköljer schamponet från huvudet, kommer det att strömma genom håret och tvätta hårets längd.

Vår credo i vården av hårets längd: återfuktar, närar och återställer. Efter varje hårtvätt, var noga med att applicera balsam, och en gång i veckan eller oftare applicera en hårmask. Det är bättre att välja masker från professionella serier, de behöver lite tid att agera och ge ett bra resultat.

Odelbara krämer och sprayer

Odelbara produkter: oljor, serum, krämer, vätskor, kristaller - ett obligatoriskt steg för att ta hand om matthår. Idag har många tillverkare specialverktyg för att ta bort håret eller underlätta kamning.

Använd värmeskyddsmedel (kräm, spray eller olja som förhindrar hår från överhettning) innan du använder styling-enheter. I alla professionella varumärken av hårspray är det värmebeständiga medel, de kan tvättas bort och outplånligt.

Hem kosmetika vs fläckigt hår

 1. Naturliga basoljor. Det finns ett stort urval av basoljor för hår, som du kan läsa om i artikeln Naturliga håroljor - hur man väljer?
  och varje olja har en fördelaktig effekt på villkoret av hårlängd, till exempel: argan, avokado, kokosnöt, jojoba, linfrö, broccoli. Och det behöver inte komma med komplicerade recept, bara värma oljan i ett vattenbad och applicera värme i hårets längd, steg tillbaka från rötterna, varma och håll så länge som möjligt. Jag har fortfarande mamma som barn applicerat oljan på håret för att underlätta kamning.
 2. Skölj håret med surgjort vatten. Också receptet sedan barndomen, men det fungerar fortfarande, du måste ta 2 matskedar vinäger eller citronsaft per liter vatten och slutligen skölja håret med detta sura extrakt efter alla procedurer (shampooing).

Det finns ett antal hemmagjorda masker för torrt, poröst hår som också hjälper till att klara av håret, du kan läsa om dem i den här artikeln.

Salonprocedurer mot mattning av hår

Salonger lagar inte heller sig bakom problemet med att knäcka håret. Det finns många speciella procedurer som hjälper till att klara problemet med att fästa håret under ganska lång tid, men med tiden återkommer detta problem fortfarande. Innan du gör dessa procedurer, läs recensionerna.

 1. Hårkeratiniserande
 2. Hårrutor
 3. Hårlaminering
 4. Hårbiolaminering
 5. Hårskydd
 6. Hårpolering
 7. Hår cauterization
 8. Hot sax skärning

Nästan alla salongprocedurer har en positiv effekt på hårets tillstånd, men kostnaden är inte överkomlig för alla.

Metoder för att hantera trånga strängar

Mattat hår klibbar ofta till en kam, som formar tangles. Och det dagliga förfarandet blir ett verkligt problem. Det är nödvändigt att noggrant kamma håret, lägga på det eller göra en frisyr, men vid denna tidpunkt dras det ut, vilket ger inte bara obehag, men också smärta. Och innan du börjar hantera detta problem måste du noggrant undersöka det och ta reda på orsaken.

De främsta orsakerna till att håret smälter

I de flesta fall är det långt hår som blir trasslat. Detta kan ske både i lös form och i morgonkammarprocessen. De främsta anledningarna till att detta observeras är:

 • tunt och löst hår med delade ändar. I uncool-tillståndet blir de lätt sammanfogade och bildar mattor;
 • statisk elektricitet som kan komma från en kam. Normalt elektrifieras de fluffiga krullarna under borstningsprocessen och börjar krossa sig själva. Detta kan hända med tunt och svagt hår;
 • lagra information om en person och visa sina tankar och känslor. Förtrollningsprocessen kan prata om sina ägares känslor och oroliga tankar. Detta faktum förklaras av energi.

Om håret blir trassigt regelbundet kan det här indikera ett hälsoproblem. När allt kommer omkring är curls en återspegling av en persons hälsa och inre tillstånd.

Faktorer som kan leda till ett problem:

 1. Vitaminbrist.
 2. Regelbunden användning av hårtork eller curling.
 3. Rökning eller överdriven dricks.
 4. Regelbunden nervös spänning och stressiga situationer.
 5. Exponering för klorerat vatten.
 6. Frekventa färgnings- eller rätsträngar.
 7. Vägran att bära huvudbonad vid låga lufttemperaturer.

Alla dessa orsaker kan negativt påverka hårets tillstånd, vilket leder till deras förvirring.

Hur man kombinerar trassiga trådar

Förfarandet för kamning ger inte bara estetiksträngar, utan utförs även ett antal andra funktioner:

 • avlägsnande av föroreningar, som ligger på ytan;
 • massera hårsäckarna och hårbotten, vilket leder till förbättrad tillväxt.
 • Produkten av talgkörtlarna fördelas över hela längden av strängarna, matar dem och skyddar dem från negativa yttre faktorer.

En viktig roll i kammarprocessen är själva kammen. Det är bättre att välja träslag med glesa och oskarpa tänder. Plast elektrifierar starkt hår och skarpa tänder skadar det.

Kammarförfarandet innehåller ett antal enkla rekommendationer som inte bara förenklar själva processen utan ger också styrka och lydnad mot håret:

 • Kamma inte våta strängar, de blir tunga och förlängda. Ett sådant förfarande kan därför orsaka inte bara deras förvirring, men också förlusten.
 • i avsaknad av uppenbara hårproblem är det bättre att föredra massageborstar med naturliga borstar;
 • kort hår rekommenderas att kombinera, från rötterna och långa tvärtom.
 • fläckigt hår ska delas in i lås och kamma dem försiktigt. Det är nödvändigt att göra detta, från periferin och på väg mot mitten av huvudet.
 • städning av staven från förorening uppstår vid kamning i flera riktningar.
 • Förfarandet bör vara minst 10 minuter per dag.
 • rörelserna ska utföras försiktigt och smidigt.

Medel och masker för att underlätta kamning av hår

Inte bara dyra produkter kan hjälpa till med matt hår, men även självtillverkade sprayer och masker. Slät hår som lätt kan kammas kan erhållas genom att använda hemlagade masker.

 • maska ​​med ägg. För att förbereda det måste du ta äggula och mjölk, blanda noggrant och applicera på hår. Fördelning längs hela sin längd är möjlig genom kamning. Efter 10-15 minuter kan du skölja;
 • persika-baserad mask. Denna frukt är väl krossad, blandad med några skedar mjölk och appliceras på rent hår. För bättre effekt kan du slå ditt huvud i polyeten. Efter 10 minuter kan du skölja;
 • mask på basis av kefir. Krullarna tvättas noggrant med den här produkten. Inga ytterligare ingredienser krävs.

För att maskera det mest effektiva, efter att deras applikation rekommenderas att täcka huvudet med plast och linda en handduk.

Förutom att masker kan förberedas i hemmet och hårsprayer.

 • citronspray. För beredningen är det nödvändigt att ta ett citron och 250 ml vatten. Kram saften i vattnet, häll i en kastrull och sätt på elden. Koka upp blandningen och vänta tills hälften avdunstas. Torka sedan lösningen och häll i en spray;
 • örtspray. För att göra det ska du ta nässla, kamille, sträng, eterisk olja och grönt te. Blanda alla ingredienser i samma proportioner, häll vatten över och laga långsamt på elden (15-20 minuter). När avkokningen har svalnat, tillsätt några droppar olja, blanda väl och häll i en sprayflaska. Används efter tvättning
 • äggspray. Snarare effektivt sätt att underlätta förfarandet för kamning. För att laga matet ska du ta två äggulor, 2 msk. l. olja (helst olivolja) och lite vatten. Alla komponenter är grundligt blandade och undrar spray är klar. Det ska fördelas över hela längden på krullarna och hållas på huvudet i ungefär en halvtimme, skölj sedan med vatten vid rumstemperatur.

Salonprocedurer för att hantera fläckiga lockar

Kämpa med regelbunden hårklingning erbjuda skönhetssalonger. Bland deras tjänster finns flera ganska effektiva förfaranden.

lamine

Lamineringsproceduren är en speciell komposition på locken (i de flesta fall är det keratin). Hår efter det blir tätare, hälsosamt och lätt att kamma.

När du utför rätt vård för håret, varar effekten i 2-3 månader. I slutet av denna tid kan du upprepa proceduren.

Nackdelarna innefattar bristen på terapeutisk effekt och behovet av regelbunden användning.

screening

En speciell komposition appliceras på locken, som omsluter varje hår och skapar ett skyddande skikt. Som ett resultat av detta förfarande har krullarna ett välskött och hälsosamt utseende, liksom deras volymökningar. Det är möjligt att använda både en genomskinlig och färgad komposition som förbättrar hårets skugga.

Skärmning ger också ett kortlivat resultat, eftersom den applicerade kompositionen har förmågan att tvätta bort.

kauterisation

Förfarandet utförs på ett kallt eller varmt sätt, varigenom håret absorberar terapeutiska formuleringar. I slutet av cauterization blir de ljusare, mer levande och fuktiga. Och nu är kammarens procedur absolut ingen svårighet.

För att uppnå det önskade resultatet bör utföras upp till 5 procedurer. Dessutom är denna tjänst mycket dyrare än de föregående två.

Professionell hårvård Estelle: allt för färg och vård

Mer detaljer om att skapa frisyrer för tonårspojkar ser du här.

video

För mer användbara tips om hur du gör ditt hår lättare att kamma, se videon.

slutsats

Tangent hår är ett obehagligt problem som orsakar regelbundet obehag. Det är dock helt lösligt. För att eliminera det kan du använda salongtjänster, hemlagade folkmetoder eller specialiserade kosmetika.

Varför hår kamar inte efter tvätt?

När de redan är torra.

Naturligtvis kan du använda luftkonditioneringsapparater och fuktgivare, men jag är emot överdriven kemi på håret.

Jag har ibland svårt att kamma och ibland är det lätt.

Jag uppmärksammade det och insåg att det finns enkla regler som är kända för alla, vi glömmer bara om dem och skapar svårigheter för oss själva.

Om du inte är för lat och gör lite vatten med citronsyra eller citronsaft eller äppelcidervinäger, om det inte finns något citron och häll det på huvudet efter schampo, så är det lätt att kamma.

Och sedan håller vi alla kammen i håret nära huvudet, men alla rekommenderar att man börjar kamma från hårets ändar, som gradvis stiger till huvudet - det är också lättare att kamma det.

Jag har samma hårproblem. Medan de är våta kan de på något sätt vara mer eller mindre kammade, men om de redan är torra, blir kammar okomplicerad och en mycket lång procedur, och du måste riva ut mycket hår med en kam innan du äntligen kammar den.

Jag tror att allt beror på hårets struktur. Jag vet inte precis vad författarens hår är, så jag säger själv. Jag har väldigt tunt, lätt trångt hår, med en tendens att lite lockigt, de blir snabbt förvirrade och raka även på gatan i en stark vind eller under sömnen.

Av stor vikt är det schampo du använder, mitt hår är kammade annorlunda med olika schampon. Mer eller mindre med dyrt importerat, och mycket dåligt om de är billiga och inhemska. Användningen av en balsam eller en mask efter tvättning hjälper mycket med problemet, men igen måste masken importeras och inte vara billig. Våra alternativ är absolut värdelösa, du kan inte ens spendera pengar på dem.

En gång i tiden köpte jag från min frisör ett verktyg som var tillräckligt för att strö på mitt hår en gång, och de själva föll ihop och föll ihop för mina ögon, även utan en kam. Anläggningen var mycket dyr, men det var värt det. Tyvärr har vi inte länge haft det till försäljning, tydligen på grund av den höga kostnaden, jag letade efter det överallt, men även min frisör kunde inte hitta den genom mina kanaler, bytte till billigare analoger som inte ger någon sådan effekt alls.

Försök titta i avdelningarna för speciell professionell kosmetika, något som en balsam för fuktgivande hår som sprutas på rent, nyvasket hår. Kanske detta om det inte löser problemet helt, då kommer det åtminstone att lätta din kamning.

Vad ska man göra om håret är kammat dåligt?

Håret är inte kammade, om det är svagt, för tunt och mjukt av naturen. Vad är några sätt att hjälpa till att göra trådarna mer lydiga? Låt oss se.

Håret är oftast trassigt och kammat dåligt efter tvätt. Kvinnor har ofta ett dilemma - om du inte kammar i vått hår börjar de bli förvirrade, för att driva, det är svårt för dem att forma. Men trikologer förbjuder kategoriskt kammade våta strängar, eftersom våta strängar är mycket tunga och lätt utdragna.

Håret måste kamma innan du tvättar, du kan inte gå och lägga dig i vått hår.

Anledningen till ökad hårförvirring är ibland så banal att det inte är svårt att eliminera dem.

Varför hår är förvirrad:

 • de gillar inte frostig luft, konstant exponering för hårtork och krusjärn - du måste använda lämpliga medel för skydd och vård
 • När det är nödvändigt med tunna, lockiga och torra trådar för att använda balsam efter schampo.
 • utarmning av strukturen efter felaktig färgning, förtydligande;
 • När det tvättas upp och ner är håret väldigt trassigt.

För hårvård bör du köpa en kam från naturliga borst, vilket släpper ut den porösa och ojämna ytan av trådarna.

I salongen kan du göra de procedurer som förhindrar hårfläckning - laminering, skärmning, keratisering.

Naturliga oljor hjälper till att förhindra att håret tränger, du måste köpa dem i specialbutiker. En produkt av dålig kvalitet kommer inte heller att gynna eller skada hårstrukturen.

Vilka oljor hjälper dig att lättare kombinera hår:

 • kokosnötolja - det bör appliceras före schamponering för att förhindra proteinutlakning
 • karit - ger hår med näringsämnen, fuktar, stärker folliklar, lämpar sig för torra och försvagade strängar;
 • kakaosmör - behåller fukt, minskar hårets porositet;
 • olivolja - hjälper till att undvika överdrivning, gör hårstrukturen mer enhetlig;
 • Argan - en idealisk produkt för hårvård av alla typer, har helande egenskaper, komprimerar trådarna;
 • Jojobaolja - skyddar trådarna mot de negativa effekterna av miljön;
 • Mandelolja - fuktar strängarna, vilket gör dem mindre spröda.

Alla oljor kan appliceras oberoende, läggas till köpta vårdprodukter, hemlagade masker.

Ett enkelt sätt att göra kammarprocessen lättare är att blanda 1 del av balsam med 9 delar varmt vatten i en sprayflaska, tillsätt 2 droppar av din favoritolja. Skaka före användning, applicera på håret innan kamning.

För att enkelt kamma hår måste du ordna dem ordentligt. Trichologists rekommenderar att kamma hår minst tre gånger om dagen, 100 gånger i varje riktning, eller utförs på varje tråd 10 gånger.

Efter att ha tvättat huvudet håret är det väldigt svårt att kamma.

Berätta för mig vad du ska göra om ditt hår blev riktigt förvirrad efter att ha tvättat ditt hår? Redan under tvätten känner sig förvirrad. Balsams brukade hjälpa, men nu av någon anledning gör de inte det.

Konditseoner hår försökte inte?

försökte det. Jag använder det hela tiden. Jag ändrade det, jag trodde att man kunde sluta hjälpa, så den andra, men ingen hjälper.

Och det finns oljor som appliceras omedelbart efter tvätt.

Jag har Dr.Sante Liquid Silk (argan och monoi oljor). Hår kammade perfekt, ingen oljig glans, etc., se bara bra ut.

Det var sant att jag inte hade ett sådant problem, så det är möjligt att helt skrapa det.

Jag ska försöka. Redan uppmärksammat på dessa oljebolag men vågade inte köpa.

+1, också denna olja när staplad smet efter tvätt) överdriv inte det

Samma historia. Efter tvätt på vått hår applicerar jag Matrixolja, det blev lite lättare

Ändrat flera gånger. Jag vet inte vilken som är bättre.

Och vad är de? På apoteket fråga?

Jag kommer inte ihåg företaget, tyvärr. Jag köpte den i Letuale, jag trodde jag bara var en mask, och hemma upptäckte jag redan att det var av en annan plan. Jag blev mycket förvånad över att hon var innan du tvättade mitt huvud.

Jag kammade alltid våt. Det brukade vara normalt efter att balsmen kammade.

Jag försökte. Nyligen trimmad cm 3-4.

Jag använder alltid balsam av hönsna höns, mot tvärsnittet, om jag inte tvättar det med mig, så skar jag i alla fall knulligt

Jag har alltid haft glis röd kyckling. Älskade det. Jag försökte rosa och lila. Men den gula försökte inte.

Jag försökte också allt. Jag ska berätta mer, med en dåre jag köpte en maska ​​av Londa för stora pengar, men jag passade inte alls. Alla hissade på denna balsam

och hårets tips delar inte upp? torka?

Nyligen klippte hon cm vid 3. Dela inte upp. Jag förstår inte torr eller normal.

bara torrt och poröst hår är vanligtvis trasslat. Målade, till exempel. Försök att inte lägga till balsam, men balsam. Och en eller två gånger i veckan en närande hårmask. Kanske finns det inte tillräckligt med mat för att vara stark och väl utspridda, kammade. Och till skalorna stängdes i håret, det är bättre att använda en balm och skölj med kallt vatten i slutet.

Svar här

Frågor och svar om allt

Frågor Varför behöver du veta historien?
Frågor Varför behöver jag veta språk?
Frågor Varför behöver du veta dina rättigheter?
Frågor Varför lider jag?
Frågor Var det några dåliga handlingar av superhjältar och superhjältar i vuxna filmer?
Frågor Varför kan du inte titta på din älskade?
Frågor Varför är människor grymma?
Frågor Varför är bin affleck ofta ledsen?
 • HemHygien och HälsaSkönhetssalonger och SPA Varför brinner ditt hår dåligt?

Varför dåligt kamma hår?

Varför dåligt kamma hår?

Dela "Varför brinner ditt hår dåligt?"

Om du har långt hår och efter en promenad i blåsigt väder, kommer de verkligen att kamma. Men det finns andra skäl. Så ditt hår har förlorat sin elasticitet, naglarna har blivit utarmade och skadade. Hår splittras, klamrar och förvirras. "

" " " " " " " "Vi behöver rätt hårvård. " " " " " "

" "Kombinerat hår" kan av många anledningar. "Problem uppstår speciellt" för dem som har långa, lockiga och mjuka. "För att undvika ett sådant problem behövs regelbunden" vård "för dem. Hur många gånger för att tvätta en vecka definierar du "dig själv, och det beror på platsen" och det hårda fettinnehållet. Om de snabbt blir smutsiga och snabbt blir feta, måste du tvätta varannan dag. Förstå, smutsigt hår är svårt att kamma. Det är också nödvändigt att välja ett lämpligt schampo eller använda andra kosmetiska "remedier för dem, inklusive folkens. Huvuduppgiften är att platta hårets översta lager och då blir de enklare att kombinera och skina. Det är oundvikligt att "kamma ditt hår" regelbundet och hålla det i ordning.

"Ett av de enklaste sätten är att skölja håret efter att ha tvättat huvudet med citronsaft och torka av det med rent vatten efter 5 minuter. Citronsyra stramar hårfibrer. Det finns många andra sätt att uppnå önskad effekt, lite experimenterande, du hittar det lämpligaste sättet för dig.

Det är oundvikligt att "kamma ditt hår" regelbundet och hålla det i ordning.

" " " " " "Det är mycket värre om du med rätt skötsel inte kan lösa problemet. Det är mycket möjligt, "att du då har hälsoproblem eller detta negativa inflytande av den ogynnsamma miljösituationen som omger dig. Jag tror att du förstår hur viktigt det är för dig att ta reda på den verkliga orsaken till detta problem. "

Kan inte kamma mitt hår tunna smala sköra

Situationen är som följer: håret är torrt, men det är oljigt vid rötterna, det har länge blivit färgat i blont hår och tvål dagligen + blåstorkning.
Förra året 4 - Jag växte helt hårfärgen, hårtork kvar, min senaste månad på en dag
Det var alltid ett problem, då om du inte applicerar en balsam, är det lättare att klippa av håret än att kamma det.

Under det senaste halvåret tog jag 2 kurser av Selentsin piller - mitt hår började bli bättre, mindre fallande och vanligtvis blå, jag använder shampnupem och balsam i samma serie, + 1 gång i veckan från håravfall och efter tvätt - spray för hårväxt.

En gång i 1,5 månader - jag skär håret, ändå är ändarna delade + det finns sektioner och längs hårets längd
Det stör också det på 2: a dagen efter att ha tvättat håret - de är tråkiga, men inte feta, och samtidigt kammade håret sämre och mer ömtåligt.
Vad råd? berätta för mig.
Tack på förhand

Jag tvivlar på om jag bor i Moskva i en lägenhetsbyggnad.
Jag är förvirrad av en sak - 1 dag efter tvätten är håret nöjd, och på andra sidan blir de tråkiga mer förvirrade.
Nu började jag fläta en flät på natten - det blev lätt att kamma det på morgonen
En frisör, som jag har gått i åtta år redan, säger att inget speciellt behövs - håret är levande och glänsande och splittrar i mitten på grund av snäva svansar under sportaktiviteter

och mer - det kan bero på att efter sporten jag gillar hammamet - jag har inte hår där

Jag vill ha standarden varje 1,5 månad
Nu har en månad gått, om man tittar noga kan man se att en liten mängd hår splittrar sig i ändarna - jag vet inte, kan det vara normalt i princip?
Jag tror att det är tidigt att döma hela längden nu, förmodligen kommer det att vara klart någonstans på ett år (jag slutade besöka Hammam, jag försöker undvika snäva gummiband)

Tidigare var varje vår ett problem - seborré, jag hittade ett idealiskt sätt för mig själv - på våren, 2 gånger i veckan använde jag Friderm med tjära i flera veckor i rad - problemet försvann
Denna vår är inte nödvändig

Det är normalt om håret är kammat kammat bara efter att ha tvättat med schampo. Shampoo är ett alkaliskt medium som lyfter nagelbandet och rengör håret, och balmen / sköljningen / masken är sur, neutraliserar alkaliets funktion, utan att använda en balsam du lämnar nagelskiktet och drabbar håret, blir smutsat snabbare, etc.
Det är viktigt att tvätta huvudet ordentligt, shampoo hälls i handen, jämnt fördelat mellan palmerna och massrörelserna som appliceras på hårrötterna, skum och fördelas längs längden, ingen anledning att kneda en massa hår på toppen av huvudet, först och främst rengörar vi hårbotten.
Balsam / masken är också fördelad mellan palmerna och appliceras indragna från rötterna med utjämningsrörelser från rötterna till spetsarna. Det är viktigt att skölja alla produkter noggrant tills det pipar, de är skapare på vått hår och vid torkning blir de till förstörare. Våt hår rekommenderas vanligen inte att kamma, du måste torka dem först, rikta flödet av luft från rötterna till spetsarna

Jo, på något sätt förklarar jag för mina klienter, det är lättare för dem att förstå när allt läggs ut på hyllorna

Och problemet med splittrade ändar kan fortfarande döljas i mästarens verktyg, tråkiga saxar - riva hårlinjen och provocera ytterligare ett avsnitt.

Aleksandra_Z skrev: Det är normalt om håret är sämre kammade efter tvättning med endast schampo. Shampoo är ett alkaliskt medium som lyfter nagelbandet och rengör håret, och balmen / sköljningen / masken är sur, neutraliserar alkaliets funktion, utan att använda en balsam du lämnar nagelskiktet och drabbar håret, blir smutsat snabbare, etc.
Det är viktigt att tvätta huvudet ordentligt, shampoo hälls i handen, jämnt fördelat mellan palmerna och massrörelserna som appliceras på hårrötterna, skum och fördelas längs längden, ingen anledning att kneda en massa hår på toppen av huvudet, först och främst rengörar vi hårbotten.
Balsam / masken är också fördelad mellan palmerna och appliceras indragna från rötterna med utjämningsrörelser från rötterna till spetsarna. Det är viktigt att skölja alla produkter noggrant tills det pipar, de är skapare på vått hår och vid torkning blir de till förstörare. Våt hår rekommenderas vanligen inte att kamma, du måste torka dem först, rikta flödet av luft från rötterna till spetsarna

Jo, på något sätt förklarar jag för mina klienter, det är lättare för dem att förstå när allt läggs ut på hyllorna

Och problemet med splittrade ändar kan fortfarande döljas i mästarens verktyg, tråkiga saxar - riva hårlinjen och provocera ytterligare ett avsnitt.

Jag kan inte hjälpa men kamma mitt våta hår, även om jag vet att det här inte är bra. då är det på något sätt svårare för mig att kamma dem när jag torkar den. Jag kammade den med en träkam och glider vanligtvis mellan hår, ibland finns det några ögonblick där håret är trassigt. Jag vet att vått tillstånd är lättare att skada och du kan sträcka håret.. men kan det kamma? om håret är våt, det kämpar inte

lllokony

om skönhet och hälsa hos håret

  Hem »Vård» Dåligt kammat hår efter tvätt

Dåligt kammade hår efter tvätt

Förvirrad hår: Vad ska man göra, hur man räta ut och kamma oroliga krullar?

Problemet med förvirrad hår råkar inte så ofta för kvinnor, men när det kommer är det inte lätt att bekämpa det. Snygg kamning av håret med en pensel eller en kam med fina tänder kommer bara att förvärra situationen, även om du klarar av att kamma krullarna bra, kommer statisk elektricitet att ackumuleras i dem, vilket kommer att hindra styling och nästa dag kommer att förvirra krullarna igen. Så vad ska man göra om håret ständigt förvirras, vad man ska göra och vad betyder det att använda? Du kommer snart ta reda på det!

Anledningarna till den frekventa manifestationen av trassigt hår

Det finns en hel del anledningar till att få håret i håret, och det är inte bara externa faktorer som kan skylla på det här, du kan vara felaktigt omhändertagande för ditt hår.

 1. För ofta användning av värmeanordningar (hårtork, krusjärn, järn), konstant färgning eller markering av hår med produkter av dålig kvalitet, torkar håret mycket och gör det skört, vilket kraftigt ackumulerar statisk elektricitet och stör det normala hårlivet.
 2. Den statiska elektrisitetens manifestation på grund av att man bär syntetiska hattar är ofta. Det är ett idealiskt medium för hånande hår;
 3. Bristen på goda vitaminer och mikrodelar gör håret svagt, tunt, skört och torrt vilket igen skapar en gynnsam miljö för manifestationen av elektrifiering.
 4. Frekvent närvaro av hår i den öppna solen, ständig vistelse i poolen eller stark torr vind, många yttre faktorer påverkar hårets tillstånd;
 5. Frekventa experiment med frisyrer: hår, kaskad hårklippning, flätor med öppna ytor och snäva svansar. Förstör hårstruktur och kan enkelt göra dem mer spröda och svaga.

Vad ska jag göra?

Det är naturligtvis bättre att förutsäga något problem, och det är bra om du fortfarande inte är så allvarlig, men om saker är tvärtom, så krävs behandling omedelbart. Så vad ska du göra om ditt hår är mycket förvirrat och inte kammade?

Till att börja med noterar vi att för att håret ska kunna fästas betydligt mindre ofta, och att borsta dem lättare, behöver du lite trimma ändarna, det är inte nödvändigt att ändra hårets längd, maximal centimeter, väsentligt.

Om du ofta behandlar hår med kosmetiska produkter börjar du ta en mer ansvarsfull inställning till ditt val, köpa beprövade kvalitetsprodukter, helst baserat på extrakt av naturliga oljor och växter, och försök inte hitta det genom försök och fel!

Välj det mest lämpliga schampo, balsam och balsam, använd dem efter behov, skölj inte huvudet för ofta. Och efter tvättning, gnugga inte ditt hår med en handduk, bara torka lite och låt torka naturligt. Minimera användningen av termiska enheter och läggningsanläggningar.

Observera att för torra, spröda och elektrifierade hår är lösa frisyrer ett olyckligt alternativ. Från det här håret är mycket sårbart för yttre faktorer, om du tillåter längden, gör dig lite ljus frisyr, dra inte håret i täta svansar och öppningsflätor!

Folk masker baserade på naturliga oljor så gott som möjligt göra hårets struktur och göra strängarna mer passiva. Blanda två msk burdockolja och en äggula. Applicera blandningen i håret längs hela längden med särskild uppmärksamhet på tipsen, täck huvudet med plastfolie och linda det med en handduk i en halvtimme. Tvätta sedan håret med schampo och balsambalsam.

kocakpaca.ru

hårklippningar, hårklippningar, hårvård

Hur man kamma hår efter tvätt

Så att kamma hår efter tvätt - hemligheten i din skönhet

Vårt hår behöver kontinuerlig vård och omsorg. De bryr sig inte om vilken typ av schampo du använder, hur man skyddar mot skadliga effekter av miljön än kamning. Från denna artikel kommer du att lära dig om du kan kamma håret efter tvätt, hur man gör det korrekt, med vilka medel och kammar att använda.

Det verkar - en bagatell, men din curls tillstånd, deras hälsa, styrka och densitet beror till stor del på det.

För hårets skönhet är av största vikt

Allt om kamning

Vill du veta varför och hur ofta du behöver kamma, hur man gör det korrekt, vad ska man göra om håret inte kamma efter tvätt? Vi kommer att berätta.

Varför behöver jag kamma

Dum fråga? Inte alls. Det är självklart att du måste kamma för att ta huvudet i ordning, för att inte se ut som en fågelskräm men inte bara bakom detta.

Denna process har flera mål:

 • Massera hårbotten. Det orsakar blodflöde till hårbotten, ökar hårsäckens näring och ger dem syre, vilket gör håret hälsosammare och starkare. Samma effekt kan uppnås genom att man utför en massage med egna händer, eller snarare med fingertopparna. Men det finns inte alltid tid för detta, det är inte lämpligt överallt, och håret är fortfarande förvirrat som ett resultat.

Rådet. Det är mest användbart att kombinera medan du sitter, med huvudet nere på knäna - den här situationen ökar blodflödet.

 • Avlägsnande av gammalt, dött hår. Deras förlust är en naturlig process, eftersom varje hår har perioder av tillväxt och döende. 80-100 hår per dag betraktas som normen, och regelbunden kamning gör att du kan bli av med dem "i bulk", vilket minskar sannolikheten för att de håller sig fast i kroppen eller kläderna, vilket ser ganska snuskigt ut.

För referens. Efter att ha fallit i hårbotten förblir papillan - en plats där ett nytt hår snart växer.
Om detta inte händer kommer håret märkbart tunt, vilket är en anledning att kontakta en tricholog för att fastställa orsaken.

Mycket hår på kammen - ett tecken på deras försvagning

 • Kombinera håret tar också bort damm, mjällpartiklar och dekorativa kosmetika.

Man tror att man måste kamma två eller tre gånger om dagen, vilket ger denna process en tillräcklig tid. Ofta inte värt det, annars kommer håret snabbt att bli fet.

Kombinera efter shampooing

En av de mest kontroversiella frågorna är om du ska kamma håret efter tvätt. Många kvinnor klagar på att om du inte gör det direkt, då är det svårt att riva de torkade krökarna, de är mycket elektrifierade och skjuter, det är omöjligt att sätta dem i håret.

Experter säger att detta är mycket oönskat av följande skäl:

 • Håret absorberar mycket fukt - upp till en tredjedel av sin vikt - samtidigt som den blir mycket hårdare och ökar belastningen på hårsäcken. Om håret är långt, är det lätt att dra av det med egen vikt.
 • Ångande våt hud håller också håret sämre, vilket kan falla ut med kraftiga rörelser med en kam.

Det är bättre att vänta tills håret och hårbotten är något torrt och kallt, och bara sedan fortsätt till proceduren

Ofta hör du ett sådant klagomål: Jag kan inte kamma mitt hår efter tvätt.

Om du stöter på ett sådant problem, överväg om orsaken ligger i att:

 • Du kamar inte innan du tvättar ditt hår. Detta måste göras för att inte förvirra dem ännu mer.
 • Du använder ett schampo som inte är lämpligt för dig, eller bara tvätta huvudet felaktigt. Shampoo måste först släppas ut på handflatan, lätt slagen och appliceras sedan på rötterna av fuktigt hår, fördela och massera huden i 1-2 minuter. Sedan fördela över hela längden och gnid försiktigt, försök att inte förvirra håret;
 • Kanske går du och lägger dig med ett vått huvud. Vidare är håret samtidigt mycket förvirrad och avlägsnat, det torkar längre, bryts ner, komprimerar, tillåter inte luft i hårbotten, överkylas det. Resultatet är en inaktuell utseende och lukt av hår, förkylningar, neuralgi;
 • Du torrar ditt hår felaktigt, gnuggar det med en handduk eller använder en stark och varm luft från en hårtork.

I allmänhet är det bäst att torka huvudet i frisk luft, men bara i varmt väder och undviker direkt solljus. Om detta inte är möjligt - det spelar ingen roll.

Följande instruktioner hjälper dig att göra detta med maximala fördelar för håret.

 • Efter att ha tvättat håret, linda huvudet med en handduk och håll den här kokongen i 5-10 minuter. Demontera sedan de trassiga trådarna med händerna och bläddra dem omväxlande med en handduk;

Gnugga inte håret, låt bara fukten suga in i tyget

 • Kort hår kam med en massageborste i slutet av torkningen, först håller en kam mot sin tillväxt, för att ventilera hårbotten;
 • Det är användbart att torka långt hår, gör snabba böjningar och kasta lockar framåt med huvudets rörelse.

Du kan skarpa huvudet i olika riktningar

 • Innan du kammar håret efter tvätt, förbereda en hårkam med tillfälliga trubbiga tänder och en massageborste med naturliga borstar. Börja kamma med en kam i ändarna, håll krullen med dina fria fingrar för att eliminera att dra av hår. Sedan gradvis stiga högre till rötterna. Dina handlingar ska vara långsamma och försiktiga.

Gå inte till rötterna tills du unravel tipsen.

 • När alla strängar är unraveled, ta en massageborste, sänk ner huvudet, vänd håret framåt och kamma det först mot tillväxt och sedan som vanligt.

Som ett resultat av dessa åtgärder blir ditt hår slät, fluffigt, mjukt och glänsande.

Försök att inte svalna huvudet tills det är helt torrt, gå inte till vinden eller öppna soliga områden.

Om du har bråttom och du måste snabbt torka och sätta hår, kamma sedan försiktigt dem och håll strängarna med handen på rötterna. Om håret efter tvätt inte kammar kan du använda speciella sprayer och skum för att underlätta denna process.

För torkning och styling använd inte en varm hårtork, tång eller järn - höga temperaturer drabbar särskilt vått hår. Åtgärda dem med ett måttligt varmt luftflöde och använd sedan fixativa stylingprodukter.

Försök att använda hårtorken mindre ofta.

Allt om hårborstar

I vården av hår är allt viktigt: hur det utförs, och vilka verktyg, verktyg och tillbehör som används.

Kombikrav

Det bästa är naturligtvis kammarna och borstarna tillverkade av naturmaterial - trä, ben, ebonit etc. Deras pris är högre än för plast eller metall, men de skadar håret mindre och elektrifierar dem inte.

Massage med trätänder - det bästa valet

För långt hår är det absolut nödvändigt att ha en kam med glesa tänder för den initiala upplösningen av krullarna efter tvättning, sömn eller stark vind.

Rådet. Om du har långa krökningar, innan du lägger dig, flätar du inte tätt i en flätan eller tar bort under ett lock, ett tyg som våra mormor gjorde.

Ändarna på kammarnas och borstarnas tänder ska vara trubbiga, avrundade så att de inte skrapar huden. Och om du har mycket oljig hårbotten, fäst ett lager av absorberande bomull vid basen av tänderna på kammen.

Ha personliga kamningar, bär dem alltid med dig och låt dem inte använda ännu mycket bekanta personer. Du kan inte vara säker på att de inte har några parasiter eller hudinfektioner, och bara städa håret.

Hur man bryr sig om kammer

Penslar och kamar är snabbt förorenade, de måste periodiskt tvättas och rengöras, så att damm och fett inte överförs till rent hår. Och på grund av de tjocka borsten blir penslarna snabbare snabbare - de måste behandlas en eller två gånger i veckan.

För att göra detta, förbereda en lösning av tvålvatten, per liter som läggs till två matskedar ammoniak. Borsten rensad av håret kort nedsänktes i den och tvättades sedan med en gammal tand eller annan liten borste.

Bilden visar ett annat sätt att tvätta penselskummade schampon

Om borsten är mycket smutsig rengörs den först och slår den hårda ytan på med borsten så att skräp flyttas till änden av tänderna. Efter tvättning sköljs det väl med rent vatten, torkas och lämnas till torr.

Var uppmärksam. Plast- och ebonitkammar är rädda för varmt vatten, där de deformeras och mjukas.

slutsats

Överensstämmelse med vissa regler vid kamning kommer att spara krillens hälsa

Sammanfattningsvis kan vi säga att en sådan känd handling, som att kamma hår, kan skada dem eller vice versa - göra dem starkare och friskare. Det beror på hur du gör det. Och var inte frivolous om denna fråga. Bättre titta på videon i den här artikeln och följ råd från professionella.

Hur kamma ditt hår?

svar:

Mademoiselle Nitesch

Håret behöver kontinuerlig vård. Regelbunden borstning, bäst två gånger om dagen, är viktigt. Irritation av nervändarna i huden när kammen återupplivar blodcirkulationen, vilket bidrar till hårets tillväxt och bevarande.

Kammens tänder måste vara trubbiga så att de inte kliar på huden. Kombinerar håret väl ventilerar dem och rensar i viss utsträckning, tar bort damm. Med ökad greasiness och dammighet rekommenderas att man använder en frekvent kam med ett lager av absorberande bomull vid basen av tänderna.

Kombinera långt hår bör börja från ändarna, kort - från roten. För att kamma kort hår bör du bara använda en kam. Mer sparsamt hår kammar dem med en pensel. Hår som är längre än 25-35 cm borstar först med en pensel, sedan med en kam.

Borstning av håret med en borste lägger smärtfritt påhängigt långt hår i ordning. Om håret är mycket långt, är det nödvändigt att täcka håret tätt nära huvudsträngen efter strängen och borsta över den till ändarna. Efter denna förberedelse kan håret lätt kammas och vikas med en kam. Du måste se till att när det kammade fanns inget dragande hår. Kombiner och borstar ska vara rena, de ska tvättas regelbundet.

De vanligaste kammen är gjorda av hårdgummi (ebonit), så varmt, men inte varmt, tvålvatten bör användas för att rengöra kammen. Ebonit i varmvatten mjuka tar en matt grå färg, men viktigast av allt förlorar den sin form och blir oanvändbar. Speciellt noga är det nödvändigt att övervaka hårborstens renhet.

Borsten blir smutsigare snabbare än kammen, på grund av borstningens täthet. Det är nödvändigt att tvätta det med en kopp (en gång om 2-3 dagar) med en tvål och flytande ammoniaklösning (2 matskedar flytande ammoniak tillsätts till 1 liter tvålvatten). Denna lösning kan snabbt och enkelt tvättas med en borste för att tvätta händerna. Innan du tvättar borsten ska du släppa den från hår och mjäll.

För att göra detta, slå borstarna på en hård yta (skaka), dammet faller till borstens ände och kammar lätt ut med en sällsynt kam eller metallnål härifrån. Borsten tvättas av blåsor av borst på ytan av tvålvatten, sköljs sedan med rent vatten, torkas med en handduk och hängs för att torka. Den polerade sidan av borsten kan lätt gnidas med olja.

Varje person måste ha en individuell kam och borste. Att överföra det till andra är oacceptabelt, eftersom mikrober kan överföras till det.

När det tvättas, kammade hår och gnugga hygieniska produkter från mekanisk inverkan, faller en viss mängd hår ut. Gamla, döda håret faller ut. Man bör komma ihåg att livet på ett hår på huvudet uppskattas till ungefär fyra år, och därför är förlusten i en liten mängd ett normalt fenomen, speciellt under vår och höst.

Så för en dag kan det falla till 80 hår. Dött hår faller ut med hårfollikel, som kallas "rot", men papillan, som ger tillväxt till nytt hår, förblir i huden. Därför växer håret tillbaka. Otillräcklig påfyllning av förlorat hår och gradvis gallring är en signal om att håret är sjuk (på grund av nedsatt aktivitet i nervsystemet, endokrina systemet och metabolism). I sådana fall är hygienvård inte tillräckligt, du behöver behandling.

Leo regler

Deluxe

Om du pratar om långt hår, är det viktigaste att börja kamma från tipsen, sedan från mitten och slutligen kamma igenom hela längden från rötterna till ändarna!

Leilochka Shaibekyan

helt överens med Deluxe

Ilone.

från ändarna, ständigt ta ut kammen, nedåtgående rörelser

Förvirrad hår: Vad ska man göra, hur man räta ut och kamma oroliga krullar?

Problemet med förvirrad hår råkar inte så ofta för kvinnor, men när det kommer är det inte lätt att bekämpa det. Snygg kamning av håret med en pensel eller en kam med fina tänder kommer bara att förvärra situationen, även om du klarar av att kamma krullarna bra, kommer statisk elektricitet att ackumuleras i dem, vilket kommer att hindra styling och nästa dag kommer att förvirra krullarna igen. Så vad ska man göra om håret ständigt förvirras, vad man ska göra och vad betyder det att använda? Du kommer snart ta reda på det!

Anledningarna till den frekventa manifestationen av trassigt hår

Det finns en hel del anledningar till att få håret i håret, och det är inte bara externa faktorer som kan skylla på det här, du kan vara felaktigt omhändertagande för ditt hår.

 1. För ofta användning av värmeanordningar (hårtork, krusjärn, järn), konstant färgning eller markering av hår med produkter av dålig kvalitet, torkar håret mycket och gör det skört, vilket kraftigt ackumulerar statisk elektricitet och stör det normala hårlivet.
 2. Den statiska elektrisitetens manifestation på grund av att man bär syntetiska hattar är ofta. Det är ett idealiskt medium för hånande hår;
 3. Bristen på goda vitaminer och mikrodelar gör håret svagt, tunt, skört och torrt vilket igen skapar en gynnsam miljö för manifestationen av elektrifiering.
 4. Frekvent närvaro av hår i den öppna solen, ständig vistelse i poolen eller stark torr vind, många yttre faktorer påverkar hårets tillstånd;
 5. Frekventa experiment med frisyrer: hår, kaskad hårklippning, flätor med öppna ytor och snäva svansar. Förstör hårstruktur och kan enkelt göra dem mer spröda och svaga.

Vad ska jag göra?

Det är naturligtvis bättre att förutsäga något problem, och det är bra om du fortfarande inte är så allvarlig, men om saker är tvärtom, så krävs behandling omedelbart. Så vad ska du göra om ditt hår är mycket förvirrat och inte kammade?

Till att börja med noterar vi att för att håret ska kunna fästas betydligt mindre ofta, och att borsta dem lättare, behöver du lite trimma ändarna, det är inte nödvändigt att ändra hårets längd, maximal centimeter, väsentligt.

Om du ofta behandlar hår med kosmetiska produkter börjar du ta en mer ansvarsfull inställning till ditt val, köpa beprövade kvalitetsprodukter, helst baserat på extrakt av naturliga oljor och växter, och försök inte hitta det genom försök och fel!

Välj det mest lämpliga schampo, balsam och balsam, använd dem efter behov, skölj inte huvudet för ofta. Och efter tvättning, gnugga inte ditt hår med en handduk, bara torka lite och låt torka naturligt. Minimera användningen av termiska enheter och läggningsanläggningar.

Observera att för torra, spröda och elektrifierade hår är lösa frisyrer ett olyckligt alternativ. Från det här håret är mycket sårbart för yttre faktorer, om du tillåter längden, gör dig lite ljus frisyr, dra inte håret i täta svansar och öppningsflätor!

Folk masker baserade på naturliga oljor så gott som möjligt göra hårets struktur och göra strängarna mer passiva. Blanda två msk burdockolja och en äggula. Applicera blandningen i håret längs hela längden med särskild uppmärksamhet på tipsen, täck huvudet med plastfolie och linda det med en handduk i en halvtimme. Tvätta sedan håret med schampo och balsambalsam.

Hur håller du hårvolymen? Hur man kammar hår efter tvätt, så att de håller sin volym?

svar:

Joanna seymour

Du tar en rund hårborststräng från rötterna i hela håret och använder en hårtork för att torka över hela ditt huvud. Volymen tillhandahålls.
----du kan fortfarande lite lack, även inne i rötterna för att ströma, varar längre
Jag hoppas jag skrev klart)))

Beaujolais

Använd inte en hårtork. Efter tvättning, wrap håret med en handduk i 5 minuter (ta huvudfuktigheten). Då en annan. Hålls praktiskt tills det är torrt. Men inte till fullo. Från tid till annan kan du ta handduken och skaka håret (3-4 gånger). När de är nästan torra, ta bort handduken och torka den. Kamma först efter fullständig torkning.

Svetlana Semenova

Nadya

Jag lutar mitt huvud framåt och torkar med en handduk. Om tiden är kort, lutar du huvudet framåt med en hårtork utan kam. På hårets rötter applicerar jag agenten för den basala volymen av företaget L'Oreal. Sedan kamar jag mitt torra hår.

Anastasia

huvudet ner med hårtork

Zamotina Olga

Något fuktigt hår något vid rötterna, huvudet ned och torka vid låga hastigheter och sedan försiktigt kamma. Volymen tillhandahålls.

Efter tvättning är det mycket svårt att kamma ditt långa hår.

svar:

Katyushka, först, borsta ditt långa hår inte våt (annars är de mycket sönder) men med handdukstorkad och från tips! För det andra, välj en lämplig vårdprodukt för långt hår. de är fulla, luftkonditioneringsapparaterna är olika, välj din egen, en bra sköljning kommer att hjälpa mycket! Ta hand om ditt hår och lycka till.

Akzent

Därför skar jag mitt hår.

Denis

schampo förändring. prova det. Jag har hittat mig själv - Pantin Pro-Vie.

Vikulka

Vilken balsam använder du? Det finns en utmärkt och mycket billig balsam "Plyusonda" eller "Revivor" en stor burk kostar 50 rubel, kvaliteten är utmärkt - även professionella känner igen detta.

Marika

Först torka dem lite, använd sedan en spraybalsam från Gliss Chick (det tvättas inte) och kamma för hälsa!

Maksim Maksimovich

För små barn säljs nu produkter för att underlätta kammarhår, på TV finns det något från Johnson, kanske är det för vuxna? men jag tror att barnet kommer att göra

Mrs. Puffnuty

Julia Gladkova

försök att applicera balsam i 10 minuter och kamma inte vått hår :))

Jag skulle råda dig att ställa den här frågan till din frisör. Han vet i alla fall ditt hår. Det här är tiden. Och två: verkligen, prova linjen "Gliss Chicken" (och schampo och balsam).

Alerina

Om det är svårt att kamma, kan de dela upp efter dina tips? Försök med fuktgivande utjämningsmaskor

Shampoo för torrt hår, balm nödvändigtvis - GENEROUS HAND !! ! Från billiga någon vitrysk produktion i en stor "fat" 0,5 kg, ganska anständigt, bättre än någon Pantines och Dawas. Eller tvärtom, dyra - professionell kosmetika, de kommer att sälja den till dig i en frisörsalong, kostnaden för 1000 rubel / flaska. Vid spola tillsätt saften av en halv citron till vattnet eller i värsta fall ättika till en viss surhet. Och kamma aldrig ditt våta hår och sushi inte sin hårtork.

Använd hårbalsam från Pantin. Bra sak!

Hur många minuter efter shampooing kan du kamma ditt hår?)

svar:

efter att du har använt ett verktyg för ändarna på det torkade håret (för långt hår är det mycket önskvärt att använda det regelbundet) - du kan börja sakta kamma håret, börja med tipsen.

Jag svarar på alla frågor

Det beror på hårets längd.

Sekreterare för centralkommittén för kommunistpartiet i hela Ryssland

omedelbart efter tvättning

Koshe4ka

När håret inte är vått och våt kan du börja kamma, först är det önskvärt att kamma med sällsynta tänder. Om du kamar vått hår, kommer de att sträckas, blir skört och börjar splittras. Bättre att vara säker och kamma torr.

lioness

Något fuktigt hår och börjar nödvändigtvis från spetsarna.

Mila Milano

Våt hår kan inte kamma, de kommer att falla ut oftare (jag vet inte bakom piska tips). Det är bättre att kamma när de redan är torra.

Sema4ka_10

Det blir bättre om de torkar ut

Jag tror att efter några minuter efter tvätt kan du redan kamma. Du kan och våt kam :)

Svart katt

Håret får inte i något fall kammas rakt, de är starkt dras ut från detta och klättra. Torrt hår också, då kan du inte kamma. Så du behöver kamma lite vått hår, nästan torrt.

jane luft

spricka inte vått hår, jag har nu tappat på grund av detta
bättre när det är vått och inte pressa hårt

Kan jag kamma mitt hår omedelbart efter tvätt? varför

svar:

lina_andronatiy.

Torka försiktigt efter tvättning. Faktum är att i torrt tillstånd har håret fasthet och styrka. Våt hår sväller och blir mycket känsligt. Och eftersom håret blir grovt, kan de sammankopplas med varandra och bryta.
efter att du har använt ett verktyg för ändarna på det torkade håret (för långt hår är det mycket önskvärt att använda det regelbundet) - du kan börja sakta kamma håret, börja med tipsen.

Vladislav Belous

Nej. Våt hår när kammade rast och bli förvirrad

Själens spegel

De flesta experter rekommenderar att kamma hår 8 timmar efter tvätt. På håret bör ackumulera sin naturliga smörjning. Naturlig smörjning som tillverkas av hårsäckar (folliklar), skyddar och fuktar håret. Våt hår sträcker sig emellertid starkt när det är kammat och lätt skadat.

Julia Egorovskaya

Överallt säger de att det är omöjligt, eftersom vått hår är mer benäget för brott och brittleness.
Och hela mitt liv kammade jag mina koppar, annars skulle jag inte kamma dem torra alls. Och inget hemskt i 44 år med mitt hår hände inte.

Karina Chekar

kan inte eftersom: a) porerna är ångade och öppna, håret på dem kan lätt "utdragas" när de kammar b) medan de våta är tunga, se a)

Höst magi

Om du använder en balsam, kan du blöt och kamma utan förlust.

marina

Våt omöjligt. De sträcker sig och skadas. Sämre unraveled, så det är lättare att bryta dem. Bättre torkad. Använd balsam efter schampo tvättbar eller outplånlig, med håret mindre förvirrad och lättare att kamma. och var noga med att borsta håret före schamponering.

Irina Kazantseva

Jag vet vad som inte är och varför jag inte kommer ihåg det

Yanina Dashkovskaya

Det är bättre att vänta när håret är torrt. och helst på ett naturligt sätt!

Olga Shvetsova

om mycket noga - det kan vara. på en separat pryadochke. Jag gör det själv själv, och så länge allting är bra) bryter de inte ner

Under och efter tvättning av håret, när håret är vått eller vått blir det väldigt trassligt, knutar formar på håret,

svar:

Tatiana

Högst sannolikt är håret tunt, försvagat, och det handlar inte om att använda en hårtork, etc. Torka vitaminer, kalcium, använd hårdmaskor. Försök experimentera med schampon och var noga med att använda balsam balsam. Det rekommenderas inte att kamma vått hår, eftersom vått hår är mer mottagligt för skador. delade ändar bättre skuren.

Marysia

Byt schampo och balsam. Bra Vitex Cashmere.

Inget personligt

Aaaaaaaaaaaaa))))))))))) med Cashmere och Biotin)))))))))))))))), Aaaaaaaaaa, min Gud, varför lade du mig i detta land? !

***
Köp i ett gott apotek dyrt phytopanama schampo och glöm inte balsam, balsam, tre-i-ett och annat skräp för alltid.

Detta är ett flytande schampo för frekvent användning. Han lämnar ingenting på hans hår och hud utom hälsa.

Nej nivån efter det kan du inte se. Dyrt, om det är värt det.

aibolit aibolit

Detta är mitt problem. det finns flera utgångar. 1. Kombinera håret noggrant före tvätt. Min inte vlahmachivaya - med fingrarna masserar vi huvudet och håret lite tre. 2. Shampoo + balsam mjukar håret. torr - inslagna i en handduk. Vi vandrar inte på. Kamma och torka igen med en frisk handduk. 3. Det finns en spray - ingen mer tårar lätt kamspray. han hjälper - men du måste leta efter honom. lätt kam

http://www.cloettafazer.com/brand/Johnsons/
google: inga fler tårar lätt kam spray

KceHe4ka

Det är nödvändigt att använda en sköljning eller balsam från samma serie som shampoo.
Och jag läste inte frågan först... Köp ett annat schampo! Varför försvårar håretNästa Artikel
Varför faller håret på huvudet av kvinnor och män och vad man ska göra åt det