Hur man väljer den perfekta färgen för hårfärgning


Från tid till annan tänker någon kvinna på att ändra utseende. Och oftast byter håret - om inte längden, då färgen. För att färgen ska ge ett positivt resultat och försköna dig är det viktigt att följa inte bara ett bytbart sätt, utan också följa vissa regler som hjälper dig att välja hårfärg.

Positiva aspekter av färgning

Psykologer säger att en kardinal förändring av bilden kan vara till nytta. Ett exempel på detta är de många stjärnor för vilka förändringen av krullarnas färg har blivit ödesdigra:

 • Om Norma Jean Baker inte hade ommålat från den brunhårda kvinnan till blondinen, skulle världen inte ha vetat om Marilyn Monroe.
 • Samma sak gäller Madonna: Maria Louise Ciccone förblev obskyr tills hon sa adjö till hennes blonda krullar och blev en blondin.
 • Dita Von Teese kunde inte bygga en karriär medan hon var rätthårig, men valde svart hår, blev hon en burleskstjärna.
 • Polina Gagarina från pyschechka med kastanjhår förvandlades till en tunn platinblondin och tog andra plats i Eurovision 2015.

Naturliga frisyr frisyrer

Frisyrens naturliga färg bestäms av professionell färgpalett - en speciell karta med strängar som ligger på den. För att bestämma den naturliga tonen väljer färgaren en kontrollsträng på baksidan av klientens huvud. Det är i detta område i rotzonen att håret behåller sin naturliga färg, medan den i andra områden brinner ut från solens strålar. Färgen bestäms på torrt och rent hår, som våt och smutsig ser mörkare ut.

För att noggrant bestämma den naturliga färgen lyfter färgaren kontrollsträngen så att ljuset passerar genom det. Det är tillrådligt att göra detta i dagsljus, eftersom det konstgjorda kan ge håret både varma och kalla anteckningar.

Att lära sig att välja den perfekta hårfärgen

När du väljer en nyans som bäst passar ditt utseende, måste du vara uppmärksam på hårets naturliga färg, hudfärg, färgtyp, färg, närvaro eller frånvaro av grått hår, och först då välja det optimala hårfärgen.

Hudfärg

Det finns sju grundläggande hudtoner. Dessa inkluderar:

Alla är uppdelade i tre möjliga undertoner (eller anderton) - varma, kalla och neutrala.

Varm undertoner har en gulaktig nyans, kallblå eller rosa. Neutral är mindre vanligt och kännetecknas av att det har både varma och kalla noter. Och det spelar ingen roll vem det handlar om - en bosatt i Spanien, Afrika eller Sverige, eftersom afroamerikanska kvinnor kan ha kall hud och skandinaver kan ha varm hud.

Det är omöjligt att med absolut säkerhet säga att flickorna i den skandinaviska typen av utseende inte kan målas i mörka färger och mörkskinniga och mörkskinniga - i ljus. Ett exempel på detta är förändringen av bilden av Kim Kardashian: en socialite med bruna ögon och naturligt svart hår förvandlades till en blondin. Detsamma gäller för Rihanna, som trots chokladhuden inte är rädd för att experimentera med kalla färger.

För att avgöra om du är en varm eller kall underton måste du titta på kransen på indersidan av handleden. Söderna är grönaktiga eller brunaktiga medan norrmännen har blått.

För att ta reda på vad din hudton är, rekommenderar vi några enkla test.

 • Bifoga ett papper av vitpapper eller snövit tyg med en slät konsistens till det omärkta, väl upplysta ansiktet. Kall hud kommer att se blåaktig ut på denna bakgrund och varmgul.
 • Experiment med färgad materia. Mättade ljusa tyger som möter en kall subtyp, medan pastellfärgerna är varma.
 • Om du blir vackrare av guldsmycken, hör du till en varm undertyp, och om silver, till en kallt.

Hudfärgen kan variera med ålder. Det beror också på hälsotillståndet och årstiden.

Ögonfärg

Brown. De kombineras med bruna nyanser av hår - kastanj, choklad, konjak. Se också vackert med rödaktigt hår - röd, koppar. I vissa fall kan bruna ögonflickor lätta håret upp till blont hår, men då måste man bara välja varma nyanser av färg.

Black. Svarta ögon är sällsynta och hör oftast till invånarna i Asien, Afrika och ibland Medelhavet. Svart eller mörk chokladhårfärg är idealisk för denna typ av utseende. Om du vill lägga till mer extravagans mot ditt utseende, kan du måla några strängar i accent nyanser - koppar, karamell eller röd.

Valnöt. De är en blandning av ljusbruna, gröna, gula, gyllene färger. Som det är fallet med bruna ögon, skulle den perfekta lösningen vara färgerna i brunt och rött gamma. För ljuskrokar rekommenderas inte, eftersom det kan leda till att ögonen blir matta.

Gray. Vid färgning av hår med gråögda tjejer med varm hud är det värt att avvisa svarta färger - det är troligt att de visuellt kommer att åldras. Använd istället mjukare nyanser - från vete blondin till mjölkchoklad. Om huden är kallt, välj en kontrasterande ton - platina eller ashy blond, svart, mörk kastanje.

Blå, blå, lila. Hårfärg under blå och blå ögon beror på hudton. "Södra" blåögda tjejer ser bra ut med vete, honung, karamell och rödaktigt hår, medan "vinter" är bättre att vända sig till kallt blont eller svart. Mycket ljusa ögon kan inte kombineras med rika nyanser av hår - utseendet förlorar djupet och blir blekat.

Lila ögon är extremt sällsynta i naturen. Till exempel hade skådespelerskan Elizabeth Taylor lila färger, och Targaryens från George Martin saga hade lila färger. Bäst av allt med denna nyans av ögat kombinerar coola hårfärger - silver, ask, svart vingefärg.

Green. Varma nyanser av rött, karamell, vete, mjölkchoklad, guld, koppar - det här är nyanser av gröna ögonflickor bör ta en närmare titt. I det här fallet är det bättre att överge alltför fängslande ask eller svartfärg.

Bestämning av färgtyp för utseende

Utseende hos människor kan delas in i fyra kategorier, vilka är villkorliga namn på årstiderna.

vår

Skinnet på "vår" kvinnor är ljust - porslin, elfenben eller gulaktigt. Det är emellertid ofta dekorerat med fräknar, rodnar snabbt i solen. Naturlig hårfärg - alla nyanser av blond. Ögonen är ljusa - från grått och blått till ljusblått.

När du väljer hårfärg, ge upp svart, mörk kastanje, konjak och choklad. Välj milda ljus nyanser - honung, sandelträ, karamell, valnöt. Men om du har en mycket blek hud, ska du inte målas i gyllene nyanser, eftersom de kommer att smälta med huden - välj coola ashtoner.

Huden är en kall nyans - mjölkaktig vit, blek eller något olivolja. När garvningen blir sval brun, men inte guldbrons. Håret har ljusbrun, asfär eller ljus kastanjfärg. Färgen på ögonen på "sommar" unga kvinnor är grå, stål, blå, ljusgrön och ibland - nutty. Proteiner i ögon och iris är sällan kontrasterade.

För att välja hårfärg, analysera din typ i detaljer: En ljus tjej är lämplig för vete, medan en mer "kontrasterande sommar" kan rådas om en svart tulpan.

höst

Huden kan vara oliv, gyllene eller har en bronsfärg. Fregnar och mol är vanliga. Från solen får huden en guldbrun. När det gäller den naturliga färgen på håret och ögonbrynen kan det vara varma nyanser av brunt, liksom rött, koppar, ibland - en varm blond. Ögon är vanligtvis bruna, hasselbruna, gröna med gyllene gula stänk. Samtidigt kontrasterar deras proteiner med den ljusa irisen.

Idealisk färg - röd, koppar, mjölkchoklad, brandy, rödaktig, kastanj. Undvik svarta och svarta vita nyanser.

Huden har vanligtvis porslinvithet. Ibland finns det även olivhud, men med en kall rosa eller blå underton. Håret är naturligt mörkt brunt eller svart. Extremt sällsynta ägare av askljuskrullarna. Ögonen är stål, grå, mörkbrun, coolblå, har ljusa ekorrar och en kontrasterande iris.

Vinterfärgstypen ser perfekt ut med kallt hårfärg - det kan vara ibenholt, skogsbok, svart tulpan, vit platina. Men det är bättre att vägra att måla hår i rött, honung, vete nyanser.

Bestäm färgtypen

En färg kommer att hjälpa dig att se yngre och ljusare ut, medan den andra kommer att förändras utöver erkännande, och markerar alla brister. För att lära dig hur man väljer lämplig hårfärg måste du bestämma vilket färgutseende du tillhör.

 • Bright. Mjuka pastellfärger dominerar i ditt utseende: troligtvis är du en "vår" eller "sommar" kvinna. Vid val av kläder klarar sig kosmetika och tillbehör till ljusa färger med medelstark ljusstyrka.
 • Dämpat. Den genomsnittliga mättnaden av hud, ögon och hår finns bland alla fyra färgtyper, men under vintern är den mest sällsynta. Använda dämpade, tråkiga nyanser av kläder är det perfekta alternativet.
 • Bright. Om du har mörk hud, rik hårfärg och kontrasterande ögon (som oftast finns på hösten och vintern) är du en ljus färg. Ljusa och uttrycksfulla färger av kläder till dig alltid till ansiktet.
 • Kontrast. Kontrastkombinationer kan representeras av rättvis hud och mörkt hår eller mörka ögon och ljust hår. Kontrastkombinationer - svartvitt eller svart och ljust blir det perfekta beslutet i kläder. Men från pastellkombinationer blir det bättre att bli av med.

Om du inte kunde bestämma vilken typ av färg, passera sedan ett litet prov. Ta några bitar av tyg eller kläder - pastell, dämpad, ljus och kontrasterande färg (om du har blek hud, ta - svart eller mörkbrun, om mörk hud - då vit). Ta håret i svansen och tvätta alla kosmetika från ansiktet. När allt är klart kan du gå vidare till testet.

Applicera individuellt varje bit av färgat tyg i ansiktet och se om det passar dig. Om flera är lämpliga, sätt sedan på dem igen och välj den lämpligaste. Således kan du bestämma din typ av färg.

Val av hårfärg enligt färg:

 • Ljus - alla blondans färger passar förutom: platina, pärla och blond.
 • Muffled - från ljusblondin till ljusbrun (musfärg).
 • Ljus färg - kastanj och choklad nyanser.
 • Kontrast - intensiva färger, mörkt hår, tydlig kontrast mellan hud, ögon och hår

Närvaron av grått hår

Korrekt vald hårfärg hjälper till att dölja närvaron av silverhår. När du väljer den perfekta nyansen ska du lyssna på färggivarens råd och överväga vilken färgtyp du är.

Användbara rekommendationer

 • Kvinnor av skandinaviskt utseende med gröna, blåa eller gråa ögon ser perfekt ut med ljus eller rödaktiga lockar. Glöm inte att alltför blek hud kan gå ihop med ett guldfärgat hår.
 • Kvinnor med södra utseende (mörkt ansikte och bruna eller svarta ögon) rekommenderas att välja hårfärg som skulle vara mörkare än huden. Mörk kastanj, choklad och ibland svart - det här är de toner som ser perfekt utöver olivbrun hud.
 • Kom ihåg att mörka toner visuellt ger håret mer tjocklek och volym.
 • Rött hår är bra eftersom det passar nästan vilken färg som helst, om du väljer rätt nyans.
 • Om du har fräknar som du vill betona, använd mörk kastanj eller guldfärg. Om du vill dölja dem kommer färgämnen av röd eller rödaktig färg att göra - de kommer att locka uppmärksamhet mot håret, vilket distraherar det från fräknar.
 • Kuperoz eller finnar kommer att bli mindre märkbara om du vägrar röda nyanser av hår. Istället är det bättre att titta på den gyllene, ljusbruna och kastanjet.
 • Kom ihåg att blåsvarta eller platina hårfärger endast är lämpliga för kvinnor som har perfekt hud utan rynkor, rodnad och utslag.
 • Om du gillar en ljus smink är det bättre att välja mörka nyanser av en hårklippning. Blondiner med rik makeuprisk ser mer vulgära ut än brunetter.

Om du ändrar hårfärgen för första gången och inte är helt säker på ditt val, börja med att färgas med ett tonat eller instabilt medel. Om färgen kommer att gå bra med din färgtyp kan du försöka färga håret med varaktig färg.

När du väljer färgfärg, överväga att du hör till en eller annan färgtyp och färg. Se bort från din naturliga färg på hår, hud och ögon - och då blir det mycket lättare att välja den optimala färgen!

Vi väljer hårfärgen genom färgutseende

Ingenting gör bilden mer harmonisk än en väl vald hårfärg. Ögonen blir mer uttrycksfulla, utseendet är djupt och ändamålsenligt, ansiktsskinnet verkar friskare än vanligt, och alla små rynkor och hudfelektioner kompenseras av lyxiga höjdpunkter och skådespelarna av hår. Hur man väljer en hårfärg så att omgivande människor beundrade livskraften och skönheten hos curls, och deras ägare var i harmoni med hennes yttre och inre "jag".

Hur väljer man rätt hårfärg? Det här är den vanligaste frågan som låter i skönhetssalonger, i personliga kontor hos stylister eller på webbplatser som specialiserar sig på att skapa en ljus och fashionabel bild. Det finns flera kriterier och grundläggande principer, baserat på vilket du kan uppnå önskat resultat - att bli oemotståndlig.

Naturlig och konstgjord skönhet

Våra mormor hävdade enkla sanningar: "Klänningen kan vara det enklaste snittet av billigt material, men håret och skorna ska vara i perfekt ordning, rent och snyggt." Tiderna förändras, och truismar förlorar inte deras betydelse. Som tidigare, dina krullar - den naturliga inramningen av ansiktet. Hårklippning väljer mycket snabbare och lättare. Och för att uppnå det perfekta, är det inte lätt att i närheten av naturlig hårfärg, men ändå värt ett försök. Som ett resultat kan du antingen bli ägare till den eleganta "manen" som kommer att bli en riktig dekoration eller uppnå intryck av artificitet, vilket sker i fall där den valda nyansen inte passar din färgtyp.

Färgtypen är kall: Färg på ögon, hud och hår

Har du grå, svart eller blå ögon? Eller kanske du är ägare till gröna ögon med en känslig grå färg? Om ja, då kan du säkert tillskrivas personer med en kall färgtyp. Representanter för denna färgtyp ger följande externa tecken:

 • ljus, ibland rosa hud;
 • ljusbrunt eller ashår.

Jag växte ryska spytt! Enligt by receptet! +60 cm i 3 månader.

Sådana tjejer ser mycket harmoniskt ut om de färgar håret i ljusa naturliga toner. Det kan vara naturligt blont. Om du är ägare till perfekt hud kan du säkert exponera ditt hår för experiment, färga dem svart eller röda nyanser. Kom ihåg att dessa färger väldigt starkt framhäver alla brister i huden, så bara ägare av perfekt hud kan bestämma dem. En annan nyans - alla mörka toner lägger till ålder avsevärt. Glöm inte det, vara framför disken med hårfärg.

Du bör inte överväga valet av en guldfärg och alla de röda nyanserna, oftast den här paletten dekorerar inte, men fungerar med motsatt resultat.

Människor med varm färg

Brun, gyllene eller mörkgröna ögon är sanna tecken på personer med en varm färgtyp. Deras hud är från mjukt guld till persika flätig färg, deras hår är ofta mörkt brunt, ibland finns kastanjfärg. För flickor med varm färg typ är färgerna i följande nyanser lämpliga:

Måla ashy nyans och alla ljusbruna färgämnen är i allmänhet bättre att uteslutas från valet för hårfärgning.

Enas om att uppdelningen av människor i två grupper beroende på deras ögon, hud och naturlig hårfärg är ett mycket vagt kriterium. Och vad om naturen blandade färger och en tjej med blont hår (kall färgtyp) har bruna ögon (varm färgtyp)? Hur är det i det här fallet? Vilken hårfärg kommer att möta?

System "Seasons"

Mode och stil är två begrepp som reglerar skönheten och ställer tonen för sina ägare. Men i jakten på mode glömmer många att hårfärg inte kan bli beroende av modetrender och personliga preferenser. Det enda som beror på är färgtypen.
Stylister har länge utvecklat och testat ett annat, utvidgat klassificeringssystem, som inte bara är mer exakt och korrekt, men också detaljerat, vilket gör att man kan gå djupt in i frågan om att välja den perfekta nyansen för hår.

Historiskt var allt det fina könet villkorat i fyra grupper, som ett år till fyra årstider.

"Spring"

Våren... Den varma årstiden är en varm färg typ av utseende. Flickor som tillhör vårårstypen är ömma tjejer.

Bild. Ofta direkt barn, oskyldiga, extremt mjuka och luftljus. Kort sagt, romantisk natur.

Ögon. Exceptionellt lätta nyanser: från himmelblå genom grön till djup grafit.

Läder. Vårt tjej har en ljus hudtyp. Det är mjukt rosa och elfenben. Ägare av sådan känslig hud brinner ofta i solen.

Hårfärg Blondin eller nyans, som påminner om kaffe med mjölk.

Stylister har tydligt bestämt att den färg som företrädare för denna grupp ska följa är gul. Gul är en rik färg, det är grunden för att välja bland en rik färg av färger och nyanser. Idealisk färg:

 • honung;
 • gyllene;
 • valnöt;
 • röd med en gyllene nyans;
 • bärnsten.

Om naturen har tilldelat dig kopparrött hår, måla dem choklad eller brunt. Båda nyanser är självförsörjande, de kommer att göra dig ännu mer attraktiv.

Vi rekommenderar att du överväger möjligheten att markera eller färglägga. För kvinnor av vårtyp är detta beslut mycket intressant.

Använd inte mörkfärg. Du kan få ett blekt och onaturligt ansikte vid utgången. Kall nyanser för personer med en varm vårfärgstyp ska säga nej.

Verkar kollektivbilden av kvinnorsfjädern dålig? Låt oss försöka visualisera och föreställa oss, och kanske se de ljusa företrädarna för vårfärgstypen - sångaren Britney Spears, skådespelaren Tatiana Navka eller skådespelerskan Elena Korikova.

Den här färgtypen är enligt statistiken vanligast bland kvinnor i våra breddgrader. Han gav svagare golvet svala toner och nyanser.

Ögon. Allt är enkelt med ögonen: de kan vara gröna eller grågröna, permeabla blå och jämnt ljusbruna.

Läder. Som i föregående fall är huden blek, de är så ljusa och transparenta att fartyg kan observeras.

Naturlig hårfärg: asfär, ljusbrun, naturlig vit.

Om du enligt de föreslagna kriterierna har hänfört dig till en tjej med "Sommar" färgtyp, stoppa ditt val på färger som:

 • pärlor eller silver;
 • alla befintliga ljus eller bruna toner och nyanser (det är önskvärt att dessa färger har en askfärg);
 • brunt hår. Denna färg, som en saga från en saga, gör underverk, förvandlar musens hårfärg till färg med djup mättnad och friskhet.

Du är en sommarflicka, det betyder att "molnigt" och mörka färger inte är för dig. Lägg åt sidan färg "kastanj" eller "choklad". Detta är inte ditt alternativ. Var inte uppmärksam på rött eller rött. Undvik dem, de kommer bara att bli äldre.

Har du bruna ögon? I inget fall försöker du inte bli blond, lättare hår. Har din hud en gul glöd? Golden paint är kontraindicerad.

Kvinnor med "Summer" -färgstypen är intressanta kvinnor, som de säger "kyssas av solen". Dessa är ljusa och karismatiska personligheter med ledarskapskvaliteter och kärnan inuti. En livlig bekräftelse på detta är den oförglömliga prinsessan Diana, den legendariska Marilyn Monroe, den fantastiska Natalia Vodyanova.

"Höst"

Liksom "vår" är "höst" också en varm färgtyp, men präglas av ljusa och mättade höstfärger.

Läder. Flickor i den här kategorin har skinn av varma gyllene nyanser, ibland med fräknar. Frånvaron av rodnad på kinderna, jämn hudton är det första kriteriet för denna klassificering. Om din hud är starkt utsatt för solbränna, har en tendens att bränna när den kommer i kontakt med solljus, med minimal kontakt, ser du rodnad och inflammation, du är en tjej med "Höstens" färgtyp.

Hår. Karakteristisk röd färg och alla nyanser. Ofta föreslår höstfärgstypen ett lockigt hårhår med rika och lyxiga lockar. Hårstrukturen är elastisk och glänsande, i de flesta fall - tjock och stark.

Ögon. Allt är klart med ögonen: de är ljusa och alltid i kontrast till hårfärgen. Lämplig för denna kategori av ögonfärger:

 • djupa gröna
 • gulbrun;
 • konjak-brun;
 • bärnsten oliv.

En mycket viktig aspekt för denna färgtyp är frånvaron av kvinnor med blå ögon, ljusbrunt eller svart hår.

För tjejer är höst perfekt hårfärg som:

 • rött och alla hans nyanser;
 • eldig koppar;
 • Red;
 • brun: från ljus till mörk.

Om håret har mörkare toner och rika röda nyanser betyder det att de kommer att se perfekt målade i hagtorn eller mahognyfärg.

Kvinnor från denna kategori är kvinnor med kalla nyanser.

Ögon. Svart eller närmare svart, till exempel mörkbrun.

Läder. Här är en komplett kontrast. Det kan vara som porslin-blekt och mörkt.

Hårfärg Också extraordinära: från extrem till extrem. Den mörka brunhårda kvinnan, den skandinaviska blondinen.

Färger som är lämpliga för "Winter" -färgstypen är ljusa färger, till exempel:

 • rosa;
 • svart;
 • turkos;
 • färgen på mogna hallon;
 • saftig rubinfärg.

Om du tycker att dina krullar är perfekta, kan du på ett säkert sätt måla dem svart med blått översvämning, eller du kan ta ett extra sätt att lösa problemet och måla bara några trådar i rött eller blått.

Undanta från fantasin hårfärg färger som grön, apelsin och citron. Med lätta nyanser bör också vara extremt försiktig.

Ljusa representanter för denna färgtyp är skådespelerska Nastya Zavorotnyuk, TV-presentatör Tina Kandelaki och Fröken Universe Oksana Fedorova.

Tips stylister utövare på val av färg

Hur väljer man rätt hårfärg? Om du väljer en komplett ommålning, markering eller färgning, bestämmer du bara en del av problemet för att ändra bilden, den andra halvan av uppgiften är fortfarande olös, eftersom du väljer en metod, inte själva färgen. Algoritmen för sekventiella åtgärder som stylister rekommenderar frisörer, hjälper inte att göra misstag.

 • Bestäm färgtypen av utseende.

Har du redan lärt dig vilken färgtyp du har? Om ja, det här är hälften av framgången, om inte, fortsätt sedan. Att veta din naturliga predisposition till en av fyra typer, minskar risken att göra fel färgval.

 • Försum inte bort färgskalan.

Om färgtypen är bestämd, var noga med att hålla fast vid din färgskala. Om hudfärgen och pigmentfärgerna är inkompatibla, är det lägsta som du kan få, det orörda utseendet på ditt ansikte. Detta är fixerbart, men kommer att behöva repaint håret igen. Processen är tidskrävande och lång, resultatet är inte imponerande - hårets utseende är "förlorat", onaturligt.

 • Kom ihåg kontrasten i ansiktet och hårfärgen.

Har du bestämt dig för att lätta ditt hår eller göra det mörkare? Kom ihåg att du inte kan tåla med tonen, du borde definitivt övervaka nivån av kontrast i ansiktet. Det kan hända att håret är blont och ansiktets allmänna utseende är matt. Här är den viktigaste faktorn den personliga faktorn.

 • Tänk på nackdelarna med mörkfärg.

Detta är den första signalen när den väljs. Mörk färg lägger till ålder. Effekten är oförutsägbar: ansiktet är ungt - hårfärgen är mörk. Större kontrast skapar en känsla av elakhet.

 • Tänk alltid på dina ögon och hud när du väljer hårfärg.

Välja ett frisyr

Färgande hår är hälften av slaget, det är lika viktigt att välja rätt hårklippning. Ansiktsegenskaperna påverkar hårklippningen starkt. Bara färgat hår kan inte förvandla utseendet som en hårklippning. Hårklippning väljs också för personens individuella egenskaper, och vi rekommenderar att du beaktar följande postulat.

 1. För en oval ansiktsform är någon haircut lämplig.
 2. Om ansiktet är runda, skapa en asymmetri av siluetten, kommer den avsevärt att sträcka ansiktets form. Oblique bangs eller parting - allt, men utan en spets av spegelsymmetri.
 3. Är ansiktsplatsen? Haircut välj med asymmetri och höja pannans linje. Vi måste ge upp tjocka smällar.
 4. Den triangulära formen av ansiktet ger en hårklippning utan skarpa kaskader och smällar.

Varje resa till skönhetssalong föregås av en timmes lång vändning av sidorna av modetidningar på jakt efter den perfekta färgen för hår och hårklippningar? Enough. Det är dags att besluta om förändringar. Var säker på att de passar dig.

Hur man väljer hårfärg för årstidens färg

Ett sådant viktigt steg som att ändra bilden är alltid svårt för någon tjej. Du måste närma sig detta med allt ansvar. Och speciellt när det gäller att byta frisyrer.

Sistnämnda är väldigt viktigt, eftersom våra lockar fungerar som ett slags inramning av ansiktet. I sin korrekta "design" kan du antingen betona alla dygder av utseende - se fräsch och söt även med brist på smink, annars skulle alla värdiga sidor vara helt förstörda eller förvrängda.

Vill du förändra, men rädd att utsikten blir löjlig? Bestäm sedan din typ av utseende.

Varm och kall typ av utseende

Innan en kardinalförändring, för att inte misstas med valet av färg, måste du bestämma din typ av utseende. Och efter det, räkna ut hur man väljer en hårfärg enligt färgtypen. Den senare beror på den naturliga tonen i krullarna och huden.

Stylister delar människor i två grupper av utseende:

förkylning

Representanter av denna typ har grå, svart, blå och gröna ögon med grå färg. Hudfärgen är mestadels ljus med en liten rosa färg. Dessa är ägarna av svarta med blå, ljusbruna, aska krullar.

Detta utseende för förändring är bättre att välja ljusa färger, till exempel naturligt blonda. Du kan också använda svarta eller röda nyanser, men bara om du har en mjuk och ren hud. Men du måste vara extremt försiktig med dem, för att de kan lägga till några år åt dig och också göra ansiktsbristarna mer märkbara.

Det är inte nödvändigt för denna typ av utseende att använda ljusa gyllene och röda toner.

Färgämnen är fulla av färger, men det är inte så lätt att välja en bra.

varm

Ägare av denna typ har hassel, guldgrön och mörkgrön ögonfärg. Hudfärgen är persika eller mjukgyllene. Curls har en mörkblond eller kastanjepigmentering.

Flickor av den här typen, när de väljer färgämnen, bör uppmärksamma färgen på cappuccino, såväl som gyllene och röda. Ashy och ljusblondin är bättre att inte använda.

Denna uppdelning i varm och kall typ, mycket ytlig och vag.

Säsongsklassificering

Denna version av fördelningen av typer av utseende, mer detaljerad.

Han delar årstidernas utseende:

Foto: fördelning av färgtoner beroende på säsongsfärgstyp

På grund av detta blir det mycket lättare att välja hårfärg beroende på säsongens färg.

Tips! För att korrekt avgöra din inställning till denna eller den typen, studera noggrant din ögon, hår och hudfärg. Jämför sedan med beskrivningen av säsongens färgtyper.

Tjej - vår

Det här utseendet hör till den varma gruppen, den är väldigt söt och lite barnslig. Dessa tjejer ser verkligen romantiskt ut - de kännetecknas av lätthet och luftighet.

Huvuddragen i våren:

 • I regel är ljusgrön, grå, blå ögonfärg;
 • mjuk, ljus, genomskinlig hud med en persika nyans. Mycket känslig för solljus;
 • pigmentkrullar - ljus - ljus blondin, blondin.

Frågan uppstår - vilken hårfärg är lämplig för färg typ våren? Svaret är - för den här gruppen måste du ta gult som grund och när du väljer färgämnen bör du styras av olika nyanser.

Den mest framgångsrika är hårfärgen för färgtypen våren i alla varma färger: bärnsten, mörkröd, gyllene, vete, honung.

Om du behöver välja hårfärg under färgtypfjädern, ha en naturlig mörkröd krullfärg, då är ingenting bättre än att måla i choklad eller brun.

Tips! Ägare av vårtypsutseende, som redan har ändrat sin bild, har fått en brun krullfärg, rekommenderar många stylister att markera enskilda strängar med gyllene färger. Så du ser ännu mer intressant och uttrycksfull ut.

Det är inte rekommenderat för denna grupp att använda mörka, kalla nyanser. För blek kan göra ansiktet en ljus röd ton. En ljus blond, ask, platina - betonar inte utseendet.

Tjej - sommar

Karakteristiska drag hos denna grupp är:

 • ljusbrun, mörkgrå, grön, vattnig blå ögon;
 • oliv hudfärg. Ofta har fartyg med nära avstånd
 • ljusbruna och ashy pigmentsträngar.

Representanter för detta utseende är lämpliga lätta kalla färger - platina, ask, silver, askbrun, pärla, etc. Det finns bärare av en tvetydig pigmentkrulle (den kallas också "mus"). Sådana ägare av ett utmärkt alternativ skulle vara färgen i "ljusbrun", som kan uppdatera ditt ansikte och hår.

Lägg till några extra några år röd, kastanj, röd, choklad nyanser. Så det är bättre att inte tillgripa sådan hårfärg, representanter för sommarfärgstypen. När allt är priset på frågan är din ungdom!

Tips! Om du är en sommarflicka och har bruna ögon, så är det bättre att inte tända håret för att inte göra en tung utseende. Använd inte heller guldfärg med gul hud - du slår bara samman med krullarna, och ansiktsuttryckets egenskaper kommer att döljas.

Höst tjej

 • ravbruna, ljusgröna färgögon;
 • beige eller mörk hud med fräknar;
 • pigmenteringen är ljus och mättad - röd, eldig, kastanjebrun, brun med röd färg.

Eftersom företrädare för denna grupp har ganska ljusa nyanser av lockar, är många av dem förvirrade om hur man ändrar sin färg.

Men här löses problemet, höstrepresentanterna kommer att möta:

Men för att använda brons och koppar står det fortfarande med försiktighet, inte alla passar dem.

Men med en mängd olika bruna toner är allting mycket enklare, från dem kan du välja den som ser harmonisk ut med ditt övergripande utseende. Färgningen av strängarna är chokladfärgad, mörkröd, med röd färg. Det ser bra ut på en mörk kastanj. Men du borde inte göra det själv, det är bättre att lita på proffs.

Ommålas starkt i blondinen. Det kommer att se konstgjort, och ansiktet gör det onaturligt.

Tjej - vinter

Orientaliska skönheter som är bekanta med denna typ tillhör alla:

 • bruna, mörka ögon;
 • mörk hud;
 • Alla djupa mörka nyanser är hårets färg beroende på vintertypen.

Vilken hårfärg är lämplig för vinterfärgstyp för att inte se tråkig ut och tråkig?

De flesta stylister rekommenderar att du använder:

 • kaffe;
 • mörkbrun ask
 • hallon;
 • rubin;
 • vinröd;
 • lila.

Om du har en perfekt jämn och ren ansikte, kan du använda svart. För variation kan du välja flera strängar i kall röd eller blå färg.

Hårfärgen för vinterguldtypen och blont ser löjligt ut och löjligt. Du bör inte använda ljusa - orange, grön etc.

sammanfattning

Att bestämma rätt färgtyp kommer inte att resultera i resultatet efter att färgen ändrats. Framför allt, kom ihåg att instruktionerna i färgrutan är de regler som aldrig ska brytas. Först då kommer målningen att lyckas (ta reda på hur rhinestonesna på håret är fastsatta).

Om du har ytterligare frågor för att bestämma din färgtyp hjälper videon i den här artikeln att förstå detta mer detaljerat.

Hur man väljer hårfärg till ansikte och ögon: Testa på nätet

Byt hårfärg är inte så svårt. Men för att fortsätta med återfödelsen av den bild du behöver korrekt. Ny nyans bör inte vara ur den allmänna bilden. Om du färgar håret i fel färg kan du bli äldre av flera år på en gång. Eller förvandlas till en grå moln mot bakgrund av alltför hängiven färg. Färgerna av färger som vi helt enkelt gillar visuellt kanske inte är perfekta för oss. Därför bör en ny nyans väljas så att den harmoniskt går ut på utsidan. Hjälp i dessa färgtyper.

Vi väljer färgen på färg efter färg

Stylister tror att nyanser av hårfärg bör väljas utifrån deras naturliga data. Att skapa trendiga bilder rekommenderar att de alltid fokuserar på din färgtyp. Det vill säga en kombination av naturliga toner av lock, ögonfärg och hudton. Det finns totalt 4 färgtyper, och de är namngivna efter årstiderna. Bestäm din färgtyp och hitta den rätta hårfärgen som passar ditt ansikte och ögon blir mycket lättare.

vår

Huvudskillnaden mellan "vår" - ljus nyanser av utseende. Även om håret är mörkt, måste de lätta trådarna vara närvarande. Denna färgtyp är indelad i flera grupper:

 • Ljus vår. Ögonfärg - turkos, grön, topas (te). Hår - ljusbrun med en gyllene glans, svart med kastanjetyp, ibland med rödaktiga trådar. Hudtonen är lätt elfenben, porslin, med brons eller varma, mörkbruna undertoner.
 • Varm vår. Ögon - blå, grön med oliv underton, lättmutter, tefärgad. Hår - från ljusblond med gyllene trådar till ljusbrun med en gyllene nyans. Läder - porslin, guldbeige, brons.
 • Ljus vår. Ögon - grön, blå eller lätt mutter. Håret är ljust eller inte för mörkt kastanjetoner, gjutguld. Koppar nyanser är möjliga.

Stjärnortyptyp "ljus fjäder"

Infographics hjälper till att bestämma mer exakt om du tillhör den här färgtypen. Den kan användas vid val av kläderfärger.

Vilka nyanser är lämpliga för "våren"?

Flickor av denna typ kommer att passa varma, gyllene färger. Mycket känsliga rödaktiga undertoner, ljusbruna gamma och sandiga lockar betonar också den underbara skönheten av "våren". De bästa nyanserna för "ljus och varm vår":

 • Koppar Blond.
 • Guldblond.
 • Gyllene karamell.
 • Solig gult.
 • Guldblondin.
 • Sand.

En mer mättad ton passar färgfärgens "ljusa fjäder"

 • Hasselnöt.
 • Guldbrun.
 • Gyllene kastanj.
 • Brandy.
 • Ljusbrun

Detta infographic hjälper dig att bestämma om ditt utseende är relaterat till vårfärgstypen.

Konstigt nog, men funktionen i "sommaren" - kylningsnyanser i utseende. Det gäller blåttvit hud, kallt blont hår och isiga nyanser av ögonen.

"Sommar" är också indelad i tre kategorier:

 • Ljus sommar. Ögon - i en grön eller ljusblå palett. Hår - blont eller blont. Ashy shade strängar - en obligatorisk egenskap. Mjuk eller blek rosa beige hudtoner.

I fotot - kändisar med färgtyp av utseende "ljus sommar".

 • Kall sommar Blå eller grå iris. Curls är målade av naturen i ljusa eller mörka kastanjfärger. Dekorerar trådar av ashen, sällan - gyllene underton. Huden är lätt, med olika svarta beige undertoner.
 • Mjuk sommar. Hår - ljusguldblond eller guldblond. Ögon - blå, grön, tefärgad. Hud - mjuka, bleka toner, med persika och gulaktiga nyanser.

Jennifer Aniston är en välkänd representant för den "mjuka sommaren".

Vilka nyanser är lämpliga för "sommar"?

Alla platina nyanser kommer att kunna betona lite den strikta skönheten i den "ljusa sommaren":

 • Ash.
 • Silver.
 • Platinum.
 • Pearl.
 • Vaniljblond.
 • Vete Blond.
 • Frosty beige.
 • Vitt guld.

Av de extravaganta alternativen kan man rekommendera "lila blont" eller "rosa guld".

För den "mjuka sommaren" färgtyp är ljusbruna och ljusbruna nyanser med en kall askfärg också lämpliga. Kommer att se bra ut och nyanser i paletten av mörkblond. Om du är en representant för denna mjuka sommartyp, kommer du att passa sådana färgfärger som:

 • Blond (ljus).
 • Chokladblond.
 • Ash Brown.

Tjejer med mörk hårfärgstyp "kall sommar" kommer att se bra ut med hårtonen - brunett intensiv aska. Skuggan av "svart tulpan" framhäver perfekt kyla färgen på huden och gråblå eller blå ögon. Om naturliga trådar är gjutna med kallt guld, kan du välja tonen "ljusbrun" eller "djup brun". Mörkbruna toner ser mest naturliga ut:

 • Pärla blond.
 • Askbrun
 • Mörkblondin.

För älskare av ovanliga experiment finns en intressant nyans - lila-brun.

höst

Huvuddragen i "hösten" - en varm palett med utseende med rödgyllda nyanser. Ansiktet av flickor av hösttypen är ofta dekorerade med söta fräknar.

På bilden - hösten-typ kändisar.

"Höst" är annorlunda:

 • Mörk höst. Dessa är de mest intensiva, djupa nyanser av höstfärgstypen. Ögon - i bruna eller mörkgröna toner. Hår - tjocka, bruna toner eller mörkbruna. Läder - med gyllene nyanser.

På bilden - Hollywood kändis färgtyp "mörk höst".

 • Varm höst. Ögonets iris är färgad i olika färger, men brun eller grön färg råder. Blont hår med honung-karamell nyanser av guld. De kan vara mörkblonda med röda eller gyllene nyanser, samt kastanjrött. Läder - varma gyllene, beige eller brons toner.

 • Mild höst. Ögon - blå, gröngrön, ljusbrun, lättmutter. Hår - gyllene blond, blond med röda eller gyllene vete lås. Läder ljus nyanser.
 • Är du fortfarande inte säker på om det här är din färgtyp? Använd denna infografiska för att ta reda på dig själv denna fråga.

  Vilka nyanser är lämpliga för "höst"?

  Choklad-, brons- eller kopparkrullar hjälper till att betona hudens gyllene nyanser och den varma tonen i ögonen på tjejerna från hösten. Färger av färg för hår av guldfärg går också bra med "fallet". De mest optimala tonerna för färgning av hår för "mörk höst" - med en rödaktig och gyllene nyans:

  • Choklad eller kaffe med en guldglans.
  • Gyllene kastanj.
  • Honung kastanj.

  "Warm Autumn" kommer att dekoreras med honung och karamell nyanser:

  • Gyllene honung.
  • Mörk karamell.
  • Gyllene kastanj.
  • Mörk cognac.

  För den "mjuka hösten" är de varma rödaktiga och gula nyanserna lämpliga:

  En och alla höstpiger kan säkert välja koppar och rödaktiga nyanser:

  • Auburn.
  • Röd-röd.
  • Chokladröd.
  • Röd choklad.
  • Röd kastanj.

  Den kallaste färgtypen. Man tror att radikalt ändra bilden av sådana tjejer är mycket svårt. De är mycket ljusa av naturen. När allt kommer omkring är deras huvuddrag kontrasten i utseende. Mot bakgrund av ett blekt ansikte med en blåaktig undertone, mörk, ibland blå-svart hår sticker upp starkt.

  Tre undergrupper av "vinter":

  • Ljus vinter. Ögon - ljusblå, ibland med en lila underton, smaragdgrön. Kastanj och svart hår med en blåaktig eller asfärgad skugga är visitkortet på "vintern". Huden är vit, blek oliv eller ljus beige.
  • Kall vinter Ögon - blå eller mörkgrå. Strängar av auburn eller "vingefärgade kråkor". Huden är blek, med en antydan av beige eller rosa.
  • Mörk vinter Ögon - svarta eller djupa bruna nyanser. Hårfärg är också mättad. Som regel - svart eller mörk kastanj. Hud - blek färg. Men märkbar beige eller olivton.

  Infographics - 3 undertyper av "vinter".

  Vilka nyanser är lämpliga för "vinter"?

  De idealiska färgerna för "vinter" är kaffe, svarta, rika kastanjebrun. Ser bra ut med sådana blå-röda nyanser? Till exempel - "aubergine". Alla tre vintertyperna kombineras bäst med mörka och rika toner:

  • Blåbärsvart.
  • Svart och kastanj.
  • Antracit.
  • Kakaofusion
  • Mörk choklad.
  • Frostig kastanj.
  • Svart tulpan
  • Frostig glasyr.

  Rådet. Det är bättre att undvika ljustoner av färgning. Men om du fortfarande vill radikalt ändra ditt utseende, välj sedan coola mörka bruna nyanser eller vita platina nyanser. Det finns ännu ett sätt att måla endast den nedre delen av håret i ljusa färger. Moderna ombre och balayazh-tekniker tillåter ljusa brunetter att lätta sitt hår utan att äventyra sin naturliga skönhet.

  I foto - mörkt hår, klargjort med tekniken ombre och balayazh.

  Välj hårfärg efter färgtyp

  Lusten att förändra sitt utseende sker ofta och inte alltid själen kräver kardinalitet. Det mest populära sättet att ge din bild ett nytt utseende är att färga håret. Det handlar inte om en kardinaländring av färg, men om varianter av en uppsättning av ett nyckeltal av din färgtyp. Att välja en hårskugga enligt sin färgtyp gör att du kan göra hårfärgen ljusare eller tvärtom mer begränsad. I frågan om hur man väljer hårfärg, lita alltid på hårfärgstyperna!

  Hårfärgstyper:

  Hårfärgstyp är en kombination av din naturliga färgdata i en.

  Formel för färgtyper: Ögonfärg + Hudfärg + Hårfärg (Naturlig)

  Vetotyper har 4 divisioner enligt nyanser i ljusstyrka:

  • Färg typ Vinter
  • Färg typ Sommar
  • Vårfärgstyp
  • Färgtyp Höst

  Färgtyperna är uppdelade på samma sätt som kalla färgpaletter - det här är sommar och vinter färgtyper, och varma är hösten och våren. Grader av färg är uppdelade i ljus - de representerar sommar och vår och mörk vinter och höst.

  Hårfärgstyp - Sommar

  Färg typ Sommar är lämplig för tjejer med mycket ljus, blek hud med rosa, oliv eller porslin nyans, som även vid garvning, den sjuka ändrar sin färg.

  Färgen på ögonen som passar till sommarfärgstypen är grå, gråblå, grönblå, honung, ljusbrun, nutty.

  De naturliga nyanserna av håret av sommarfärgstypen är ashy nyanser av blont, gråbrun, ljusbrun, askbrun.

  Färgförhållande av färg typ sommar eller kalorier av dem alla 4

  Kalorier är kombinationer av färger i nyanser av sommaren

  1. Lätt kalori - en kombination av lätt hud med rozovinkoy, blont hår, ljusbruna nyanser och blått nyanser av ögon.
  2. Ljus kalori - en kombination där 2 av 3 nyanser syns i en färg, till exempel blont skinn, ashvit hår och ljusa honung-hasselös ögon
  3. Kontrastkalori - en kombination av porslinhud med mörkt blont hår och blå eller grågröna ögon.
  4. Neutral kalori - en kombination av oliv hudton med gråa ögon och gråbrunt hår.

  Nyanser av hårfärger som passar för färgtyp sommaren:

  • Askbrun (ultra ljus)

  Hårfärgstyp Vinter

  Tsveotyp vinter passar tjejer med rättvis hud av likformig färg med en kall blåaktig nyans, beige, askoliv, med en ljus bronsguldbrun.

  Ögonen i mörkbrun, rik brun, nästan svart, grön, ljusblå eller blå är lämpliga för färgtypen Winter.

  Naturfärger av färgtyp Vinter - svart, kastanj, svart och kastanj, askbrun, plommon.

  Kvotens färgförhållande är vinter eller kalorierna är 4, liksom färgtypen - sommaren

  Färg Kalorier Vinter:

  1. Kontrastfärg är en kombination av ljusa ögon, hår och hudfärg.
  2. Lätt kalori är en kombination av kalla nyanser av ögonfärg på hår och hud.
  3. Naturlig kalori är nyanser utan skarpa ljusa färger, hår i en dämpad askbrun nyans, ögonen är mörkbruna, huden är oliv med en droppe brunbrun.
  4. Ljust kalori är dominansen bland 3 komponenter i en ljus färg, till exempel ljusgrön eller blå ögon, beige hud, svart hår.

  Nyanser av hårfärger som är lämpliga för vinterfärgstyp:

  • Svart med en blå nyans (blå)

  Hur man väljer rätt hårfärg färg

  Katerina Fadeeva

  Professionellt men enkelt och enkelt om skönhet, mode, konst, resor och till och med bilar!

  Korrekt utvalt hårfärg färg är det verkliga alternativet mot anti-aging remedies. Kompetent, skräddarsydd för din färgtyp, hjälper till att uppdatera huden, betona ögonskuggan och göra ansiktet ser yngre och mer attraktivt ut.

  I det här materialet kommer vi att berätta allt om subtiliteten vid valet av din idealfärg för hårfärg.

  Välja färg efter färgtyp

  Tsvetotip - en kombination av ögonfärg, hud och naturlig hårfärg. I totalt färgämnen särskiljs fyra färgtyper: två kalla - Vinter och Sommar och två varma - Vår och Höst.

  Vi definierar vår färgtyp och väljer den perfekta nyansen för färgning.

  Dessa är grönögda eller gråögda blondiner med rättvis hud, som Scarlett Johansson, Amanda Seyfried.

  Ögon: grå, grön, blå

  Hud: lätt sval skugga

  Naturligt hår: lättblont, ljusbrunt med aska

  Lämpliga nyanser av färgning: kallblond och fasthållen ljusbrun, samt ljusa färger som betonar hudens blekhet - till exempel choklad

  Taboo: svart, varma toner - honung, guld, röd, koppar, brons

  Vanligtvis är det mörka brunetter med rättvis eller mörk hud, som Gina Lollobrigida, Elizabeth Taylor, Kim Kardashian, Aishwarya Rai.

  Ögon: brun, blå, grön

  Hud: Mycket blek eller väldigt mörk

  Naturligt hår: brunt, blå-svart, andra mörka nyanser

  Lämplig färgfärg: Ultra och svartblå, varma färger - choklad, espresso, kakao

  Taboo: alla nyanser av blond (utom platina)

  Dessa är mestadels gråögda blondiner eller brunhåriga kvinnor, som Lily-Rose Depp eller Fergie.

  Ögon: ljusgrön, grå

  Naturligt hår: honung blond, ljusbruna varma nyanser, ljusbrun

  Lämpliga nyanser för färgning: naturligt ljus nyanser - cappuccino, naturlig blond, vete och ljusa färger - bärnsten, karamell eller koppar

  Taboo: alla mörka mättade färger

  Oftast är det brunögda brunetter eller brunhårda kvinnor, som Julianne Moore och Catherine Vulichenko.

  Ögon: grön eller brun

  Hud: mörk eller vit, ofta med fräknar

  Naturligt hår: röd eller brun

  Lämpliga nyanser för färgning: Gyllene koppar, karamell, bärnsten och mörkbrun, choklad och espresso.

  Taboo: nyanser med ett blått pigment - till exempel ashy eller blåaktig-svart.

  Expertråd: Hur man inte gör ett misstag vid val av hårfärg efter färgtyp

  Professionell livshackning avslöjar Irina Egorova, professionell colorist och stylist, kreativ partner för Kérastase:

  1. Korrekt bestämma den ursprungliga basen av naturlig färg och ta hänsyn till närvaron av grått hår - det påverkar både den ursprungliga färgen och hållbarheten i slitstark färg.
  2. Ta hänsyn till dina sminkvanor: Om du har en läppstift på kopparskärm varje dag och det passar dig, kommer färgskärmen med koppar noteringar sannolikt att bli framgångsrik.
  3. Med ålder, ge upp de röda och ljusa koppar nyanser: de kan markera couperosis och andra hudfelektioner som uppträder genom åren.
  4. Om du vill ha en ljus färg börjar du med att färga små strängar.
  5. Kom ihåg om kläder: För att inte byta hela garderoben efter en kardinal förändring av hårfärg, få tillbehör av lämpliga nyanser: en halsduk, en brosch eller ett bälte.

  Dagens Fråga: Vad ska man söka när man väljer färg?

  Det första att komma ihåg, ta en flaska färg i dina händer är... siffror. Det kan vara två eller flera, och varje har sitt eget värde enligt den internationella skalaen av naturliga toner. Kompetent avkodning av "färgstark kod" hjälper till att identifiera önskvärda och oönskade nyanser i färgämnets sammansättning.

  Den första siffran från 1 till 10 är beteckningen av färgens primära färg:

  1. svart;
  2. Mörk mörk kastanje;
  3. Mörk kastanje;
  4. Auburn;
  5. Ljus kastanj
  6. Mörkblond;
  7. brun;
  8. Lättblont;
  9. blond;
  10. Lättblont.

  Den andra siffran från 0 till 8 talar om skugga:

  Användbara tips när du väljer hårfärg

  När man väljer olika hårfärger finns det subtiliteter som ibland bara professionella stylister vet.

  Vi lärde oss hemligheterna för första hand - från topp Moskvas stylister.

  Hur man väljer färgämne för naturligt hår

  Beslutade om färgning? Vi rekommenderar dig att lyssna på experterna när du väljer den perfekta hårfärgen:

  1. Om du målar för första gången börjar du med att färglägga enskilda strängar eller markera. Detta kommer att hjälpa dig att vänja sig till den nya nyansen och vana locket på färgen.
  2. Vid färgning i ton eller med ett litet tillskott av nyans väljer du färger med en icke-ammoniakstruktur. Sådana färgämnen är också lämpliga om valet av skugga gör att du tvivlar. Efter några veckor kommer det bara att rengöras.
  3. Ägare av långt hår bör först målas över hela längden på locken och sedan fortsätt till rötterna. Korta strängar kan bearbetas på en gång, flytta från rötterna till spetsarna

  Hur man väljer färgämne för färgat hår

  Före färgning av redan målat hår rekommenderar vi att du uppmärksammar följande tips:

  1. Om håret färgades med naturliga färgämnen (till exempel henna eller basma), är en oväntad effekt möjlig vid användning av konstgjorda medel. Det bästa alternativet är att fortsätta att måla med produkter av naturligt ursprung, eller vänta tills färgen har kommit ner, och bara sedan fortsätta att måla med professionella produkter.
  2. När det lyser mörkt hår bör nyanser färgas i flera steg, alternerande färgning med behandlingar. Detta kommer att göra det möjligt att uppnå önskat resultat och minimera hårets trauma.
  3. Det ska inte appliceras på mycket ljusa nyanser på hår som redan är färgade till blond för att undvika allvarliga skador på deras struktur.
  4. För att undvika gula nyanser när du färgar i blond, bör du vara uppmärksam på färgerna med innehållet i omsorgsdelar i kompositionen - oljor, protein och keratin. De hjälper till att mjuka hårvågorna, vilket gör den ogenomtränglig för miljön - damm, smuts och smuts, vilket i sin tur blir en spektakulär färg i en smutsig gul.

  Hur man väljer färg för grå hår

  Innan färgning grå hår bör vara uppmärksam på följande:

  1. Om grå hår är hälften av volymen och mindre, bör du vara uppmärksam på färgämnena på den 7: e nivån och mörkare. Om det grå håret är mer än hälften kommer färgerna med symbolerna 7-9 att göra. Om nästan hela huvudet är täckt med grått hår kan färgämnet vara någon nyans från 1 till 8. Endast mycket mörka och ljusa färger fungerar inte.
  2. Tunt och mjukt grått hår kan färgas med känsliga ammoniakfria färgämnen, för blandade lockar lämpliga medel för 1-2 ton lättare än förväntat. Men med hårt och tjockt grått hår är motsatsen sant: de är svåra att måla än andra, så färgen ska vara mer intensiv och ljusare. Till exempel, för att få en ljusblond färg måste du använda en mörkbrun färg.

  Topp 3 professionella hårfärger

  Färgläggning är en känslig process som endast bör lita på en färgist. Om detta inte är möjligt, ska du vara uppmärksam på professionella produkter när man väljer färg. De håller längre på håret, innehåller omsorgsdelar som är användbara för färgade lockar, och risken att få en oväntad nyans när de används är praktiskt taget reducerad till noll.

  Vi har sammanställt en professionell färgbetyg för dig.  Nästa Artikel
  Hårt förlust på grund av anemi