Typer av sår på huvudet: deras tecken och behandling


Det finns många sjukdomar i samband med hud och hårproblem. "Sår" på huvudet är inte bara en estetisk olägenhet.

I de flesta fall talar de om allvarliga problem i kroppen. I avsaknad av korrekt behandling är fallet inte begränsat till den vanliga klåda. I hårbotten finns utslag, mjäll, torkskorpor, processen kan leda till håravfall.

Orsaker till hårbottensjukdomar

Hudsjukdomar, liksom de flesta andra, uppstår när immuniteten försvagas. Om kroppen försvagas, förlorar den sin förmåga att motstå infektioner och parasiter.

Förekomsten av konstanta nervbelastningar, stress, sömnbrist - detta är också orsaken till dålig immunitet.

Immunskydd försämras med obalanserad näring. Förekomsten av mjäll kan till exempel utlösas inte bara av svampmikroorganismer utan också av den vanliga bristen på väsentliga spårämnen.

En av anledningarna till att det finns sår på huvudet är ett brott mot ämnesomsättningen. Dåliga talgkörtlar stimulerar utvecklingen av dermatit. Sjukdomar i de inre organen och hormonella störningar leder ofta till utseende av cystiska formationer.

Utseendet av smärtsamma foci på huvudet i håret beror på utveckling av onkologi, infektion med ringorm, intag av olämpliga patientmediciner och allergier.

Det är nödvändigt att noga följa alla hygieniska och hygieniska regler: Håll ditt hår rent, använd endast en enskild kam, använd beprövade kosmetiska och hygienprodukter. Även om överensstämmelsen med hygienreglerna inte ger en absolut garanti för skydd mot sjukdomar i hårbotten. Löss kan bosätta sig i helt rent hår.

Sår på huvudet, förutom skador, kan uppstå när de injiceras i en försvagad organism, infektioner som är virala, bakteriella och svampiga i naturen. Med en minskning av immunitet kan kroppen inte klara av sjukdomar. Med tiden blir gråtande hudirritation sår, ibland till och med purulent. Infektionen sprider vid kamning av problemområden och i avsaknad av desinfektion.

Orsaken till hårlinjens sjukdom, uppkomsten av finnar på huvudet kan vara trivial mekanisk skada på huden, användningen av hårnålar och andra tillbehör som framkallar sårets utseende på huvudet.

Mycket komplicerar behandling av ärftlighet, allergiska reaktioner, negativ ekologi.

Symtom på stora hårbottenproblem

Hushållens kvalster

En mycket vanlig anledning till att hårbotten är kliande och fläckig är hushållskläder. Skabb och mjäll är de första tecknen på aktiviteten hos dessa parasiter.

Deras utseende är en signal om brott mot hygienregler. Ofta finns det på ett barns huvud som har varit i kontakt med andra patienter eller hos vuxna som har besökt bad eller tåg, där sanitära normer inte har följts. Små sår förekommer från lusbett och kliande huvud.

Avleda parasiter ganska enkelt. För detta finns det många effektiva mediciner och folkmetoder.

acne

Anledningen är en mikroskopisk mite som ligger i de övre skikten av huden. Med nedsatt immunitet eller på grund av hudsår rysar fästet i djupare lager av dermis, vilket gör att patienten utvecklar akne, sår, rodnad i ansiktet och i hårig del av huvudet. Han är orolig för svår klåda. Hjälpen från inte bara en hudläkare, men också en dermatokosmetolog kommer att krävas.

seborré

Sår i hårbotten orsakas av dysfunktion i talgkörtlarna, undernäring, brist på vissa vitaminer. Patologi kan vara associerad med sjukdomar i nervsystemet eller infektion med HIV.

Det finns inflammationer, skorpor och skalning i håret och på ansiktet. I vissa fall utvecklas seborisk dermatit.

Det kännetecknas av utseende av klåda och mjäll. Och detta beror inte nödvändigtvis på att hygienreglerna inte överensstämmer. Även det bästa och dyraste schampot hjälper inte om talgkörtlarna störs och immuniteten försvagas.

Kontakt med dermatit

Det kan orsakas av en allergisk reaktion på olika föremål eller organismer som en person har haft i kontakt med. Kontaktplatsen blir röd, det finns en känsla av klåda och brinnande, som inte passerar sig själv.

Läkaren måste kontrollera typen av en sådan reaktion och förskriva ett antiallergiskt läkemedel.

psoriasis

Kan vara lätt och tung form. När ljushuvudet kliar upp, uppträder små bulgingplåtar på huden, som du kan bli av med ett speciellt schampo.

I allvarlig form, när det finns en ökning av regionala lymfkörtlar, behöver du hjälp av en läkare.

Eksem seborrheic

Varför det uppstår är fortfarande ett mysterium för forskare. Patienten under håret uppträder först röda fläckar på huvudet under håret, efter ett tag börjar de kliar och skalar. Om sjukdomen inte kan besegras i början med hjälp av ett speciellt schampo, så kommer de snart att visa sig på ansiktet och på hela kroppen.

Lossa platt röd

Hårbotten är täckt med röda och lila tubercles (papules). Med tiden omvandlas de till ärr, där håret försvinner. Barn drabbas sällan av denna sjukdom, för det mesta är gamla människor sjuka. En hudläkare ska kontaktas omedelbart, eftersom det inte kommer att vara möjligt att återhämta sig på egen hand.

Avlägsna bältros

Om vattna blåsor och rödaktiga fläckar uppträder på huvudet kan detta vara ett tecken på penetrationen av herpesviruset i kroppen, som liknar vallkoppspiran. Bältros kännetecknas av smärtsamma symtom: klåda, huvudvärk, vilket gör att även ansiktsnervlamning är möjlig. Att se en läkare är nödvändig.

ringorm

Även kallad dermatofytos. Sjukdomen orsakas av en svamp. Över tiden blåses fickorna på flak på huvudet och blir sår. På deras plats bildas ärr. Sjukdomen är mycket smittsam, främst ungdomar lider av det. Det är också obehagligt eftersom håret i problemområden kan förloras för alltid.

Pityriasis versicolor

Ett annat namn är mångfärgat. På de övre skikten av huden finns fläckar av olika färger, som visas under de små skalorna. Denna typ av lavar kännetecknas av svår klåda och svettning. Eftersom det har en svampig natur, är det nödvändigt att behandla sjukdomen med svampdödande medel.

Eosinofil follikulit

Med en svag immunitet på huvudet kan det förekomma sår, vilket kliar mycket, och då blir ont och fester. Skurven som bildas i deras plats kommer gradvis att växa, om inte att engagera sig i snabb behandling. Läkaren kommer att rekommendera en lämplig salva med schampo och drogbehandling.

microsporia

Mycket smittsam. Överförd från djur till människa. Utbrott i form av bubblor expanderar gradvis i storlek. Håret torkar ut, börjar bryta.

trihofitia

Det finns två former. När ytutslaget ser ut, florar huden bort, håret bryts lätt och faller ut. I deras ställe är mörka prickar. I det andra fallet kan du också förlora hår, men på platsen för deras förlust blir rödbruna knölar.

Favus (scab)

Skador på huden i svampens natur leder till klåda och brännande. Gulaktig korst visas i detta område med en obehaglig lukt. De kan blöda. Håret blir skört, förlorar glans. Ibland tar det flera månader att bota en patient.

behandling


Klåda, rodnad och utslag, alla negativa fenomen som presenteras i bilden - det här är bara den synliga delen av besväret. Scabs och fallskalor kan leda till utveckling av sådana allvarliga konsekvenser som:

 • mikrobiellt eksem
 • protein i urinsammansättningen;
 • även cancerproblem med huden.

Om såren på huvudet inte försvinner länge, och de reklamerade schamponerna, oljorna och vitaminerna gör lite för att hjälpa, bör du konsultera en läkare. Tester kommer att tilldelas som bestämmer besvärets art: huruvida det är en infektion, ett hormonellt misslyckande eller en attack av en försvagad organisme av en svamp.

Rekommendationer om hur man behandlar mjäll och sår i huvudet beror på resultaten från test och analyser. I de mildaste fallen får patienterna råd från den behandlande läkaren om användning av salvor, geler, serum, som har tonisk eller antifungal effekt. I mer allvarliga fall är lokal behandling av lesioner där sår förekommer inte tillräckligt. Ansök sedan:

 • antibiotika;
 • droger som positivt påverkar tarmmikrofloran tarmtoxiner;
 • antihistaminer - för allergier.

De flesta utomhusprodukter som används när huvudet kliar, innehåller koltjära, zink, björktjära. I moderna kliniker, tillsammans med användning av schampo och salvor innehållande salicylsyra eller naturliga oljor, försök att tillämpa komplex behandling.

Patienter som har genomgått subkutan injektion eller laserbehandlingsprocedurer talar positivt om dessa metoder. Ämnen som dödar infektionen injiceras under huden, sår på huvudet med en laser är desinficerad. Komplex terapi, inklusive massage och effekten av ångkapseln, fungerar ganska effektivt och snabbt.

Folkmetoder

Testade av tid och effektivitet är inte sämre än de medel som uppfunnits i vår tid. Naturligtvis bör de inte användas i avancerade fall.

Traditionell medicin vet hur man blir av med skabb eller mjäll. För att göra detta, använd tomatjuice, blanda det med vegetabilisk olja i lika delar. Varm komposition torka de drabbade områdena. Det rekommenderas även salva på basis av svamp, med tillsats av salt och svavel. Även i folkpraxis används ofta favoritdryck av all-bröd kvass. Det är användbart inte bara när det tas in, men hjälper till att läka från skorporna på ytan av huden.

I kombination med medicineringsbehandling kommer användningen av decoctions av Hypericum, ek och kamille att vara en bra hjälp. Samlingar från celandine, succession och calendula kommer i hög grad att underlätta patientens tillstånd. En tjärsåpe kommer att vara användbar inte bara under behandlingens gång utan också i framtiden för att förebygga återfall. Herbal conditioners hjälper inte bara ömt hår, men kommer att bevara skönheten i hälsosamma.

Det är bättre att diskutera alla orsaker och behandling av sjukdomen med din läkare för att inte skada din hud. Regelbunden skrapa kan leda till sorgliga konsekvenser. Frågan om vad som hände med huden och hur man behandlar det ska alltid ställas till en specialist.

Sår på huvudet och i håret: orsaker och behandling

Sår i huvudet - inte ovanligt fenomen som ger en person obehag och obehag. Orsaker till sår kan vara väldigt olika: Hår och hårbotten, infektioner, skador, ohälsosam kost, misslyckande med att följa personlig hygien etc. I denna artikel kommer vi att försöka förstå orsakerna till sårens utseende och lära sig sätt att hantera dem.

Acne på huvudet: orsaker

Som med problemet med akne på påven och i allmänhet på vilken del av kroppen som helst, måste vi först identifiera de exakta anledningarna till att akne uppträdde på huvudet. Detta kommer åtminstone att underlätta den svåra uppgiften att behandla dem.

Så, akne på huvudet under håret kan "snälla" genom sin närvaro om:

 1. Du äter inte som du borde. Felaktig diet - grunden till många problem, inklusive inflammatoriska processer, vilket resulterar i bildandet av akne på huvudet.
 2. Du använder fel schampo. Om du väljer ett olämpligt schampo eller balsam, någon annan hårvård kosmetika, det finns en bra chans att akne i håret på ditt huvud kommer senare bli din oväntade kamrater.
 3. Du har nyligen upplevt en stark nervös uppdelning, stress. Det sägs ofta att alla sjukdomar i vår kropp börjar "på grund av nerver", och med absolut säkerhet kommer du inte att argumentera för att det inte finns någon mening i denna dom. Om du ofta oroar sig för mycket, kan det vara källa till problemet med akne.
 4. Har du haft hormonellt misslyckande eller misslyckande i menstruationscykeln. Om du har akne på huvudet kan det bero på att du har börjat din tid före vanliga eller var flera dagar sena. Så bråttom inte för att panik och ta det värsta ut.
 5. Du har hattar av syntetmaterial. Dessa hattar brukar orsaka överdriven svettning, och svett blandat med överskott av talg orsakar inflammation, allergier, kliande utslag och akne på huvudet.

Hårbotten sjukdomar

Det finns en hel del sjukdomar som olika delar av kroppen utsätts för, och huvudets hud är inget undantag. De vanligaste sjukdomarna i hårbotten är följande (kortfattade beskrivningar av de vanligaste hårbottenssjukdomarna finns):

Infektionssjukdomar

Sådana sjukdomar i hårbotten uppträder oftast på grund av otillräcklig hygien i huden i ett visst område eller överförs från en infekterad person.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

 • Pedikulos - nederlag av den mänskliga huden med lössparasiter. Som regel utvecklas pedikulär i hårbotten och kan orsaka permanent hud klåda i huvudet.

Läkaren kan lätt diagnostisera sjukdomen och rekommenderar den nödvändiga behandlingen som kan köpas på något apotek. Follikulit - en infektiös skada av de mellanliggande och djupa sektionerna av hårfollikeln, vilket leder till sin purulenta inflammation. Follikulit kan ha en bakteriell, svamp, viral, parasitisk etiologi. Det manifesteras av utseendet inom hårväxten av enstaka eller flera pustler, i vars centrum håret passerar. Öppnade pustler bildar sår, deras helande med en djup lesion av hårfollikeln åtföljs av ärrbildning. Behandlingen utförs av antiseptika, lokal och systemisk användning av antibiotika, antimykotika, acyklovir, antivirala läkemedel.

Furunkulos är en akut purulent-nekrotisk inflammation i hårfollikeln, talgkörteln och omgivande bindväv, orsakad av bakterier (Staphylococcus aureus). Utseendet av kokar är möjligt nästan överallt på människans hud. Koka uppstår när bakterier invaderar hårfollikeln. Hudvävnaden sväller upp och en röd, pusfylld, smärtsam svullnad uppträder. Tills koka öppnas och tömmas kommer det att skadas och det kommer att vara otrevligt att röra vid det. Furunkulos har som regel karaktären av en kronisk sjukdom, som kännetecknas av ständiga återfall. Behandling av furunkulos beror på inflammationstakt, antal koka och deras plats, det kan vara både lokalt och systemiskt (läs mer i avdelningen - Furunculosis). Impetigo är en hudsjukdom som orsakas av bakterier (stafylokocker eller streptokocker). Oftast börjar med penetrering av bakterier som förekommer på huden under normala förhållanden, i ett litet snitt eller rep. Ösande blåsor eller gulliga sår uppträder, täckt med en skorpa och oftast belägen mellan överläppen och näsan. Blåsor förekommer huvudsakligen efter en förkylning. Sår kan förekomma i någon del av kroppen.

Oftast påverkar denna sjukdom barn. I de flesta fall behandlas impetigo med aktuella eller orala antibiotika, antiseptika.

Svamp sjukdomar

Dessa sjukdomar i hårbotten är ganska vanliga och är ganska vanliga. Mikroorganismerna som orsakar dessa sjukdomar kan delas in i fyra typer:

 1. Överflödig trichophoria. Hårbotten flingor och rödor, hår börjar bryta på olika ställen. På de ställen där håret föll ut, dyker en mörk färgpunkt upp. Sjukdomen överförs av smittade personer. Behandlingen ordineras av en läkare beroende på arten och sjukdomen.
 2. Microsporia är infekterade husdjur som överför denna infektionssjukdom. Först blir hårbotten röd och belagd med små bubblor, och sedan syns två tydliga infektionsfält, håret på dessa ställen är skört och enkelt draget ut. Externa antimykotiska läkemedel, hormonkombinationsläkemedel samt systemisk antimykotisk terapi kan användas för behandling.
 3. Favus - en svamp i hårbotten i kronisk form. Nästan alla som ständigt bär en tät huvudbonad eller en peruk är föremål för det. Håret börjar falla ut som ett resultat, och huden blir ljusgul.

Autoimmuna sjukdomar

Psoriasis är en kronisk återkommande sjukdom, som kännetecknas av utslag som består av papiller, täckta med lösa, lätt avlägsna silveryvågar. Sjukdomen fortsätter som regel cykliskt och sedan tystnar, nu flammar upp igen. Eftersom det här är en kronisk sjukdom, kan den inte helt botas, men patientens tillstånd kan lätt lindras genom att minska de kliniska manifestationerna. För att göra detta finns det olika salvor, krämer, schampon och jämn tvål. Lokala droger används (glukokortikosteroidläkemedel, läkemedel som innehåller D-vitamin, tjära, zink) och systemiska behandlingsdroger (kortikosteroider, cytostatika, immunomodulatorer, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel). Förfaranden kan också utföras - ultraviolett behandling och olika andra fysioterapeutiska förfaranden. Sklerodermi är en progressiv systemisk sjukdom, som är baserad på inflammatorisk skada på hela kroppens små kärl, med efterföljande fibro-sklerotiska förändringar i hud, muskuloskeletala system och inre organ. Ursprungligen blir huden edematös, men börjar snabbt tjockna och blir gradvis tätare. Huden är spänd, den kan inte samlas i veck och separeras från de underliggande vävnaderna.

Kan orsaka skallighet, om den ligger på hårets huvud. Denna sjukdom kräver långvarig komplex behandling under överinseende av en specialistläkare, ordineras individuellt beroende på sjukdomsform och -förlopp, arten och omfattningen av lesionerna. Konstant medicinsk observation och regelbundna undersökningar är också nödvändiga för tidig upptäckt av tecken på sjukdomsprogression och eventuell korrigering av behandlingen.

 • Lupus erythematosus är en kronisk autoimmun inflammatorisk hudsjukdom, som manifesteras av skarpt skisserade rundade rosa eller blekröda fläckar, vars yta är tjock, fläckig och senare läker med ett ärr utan föregående sårbildning. Oftast påverkar det ansiktets hud, mindre ofta auriklarna och hårbotten, vilket leder till permanent håravfall. Orsakerna till denna sjukdom är fortfarande oklara. Som ett resultat av några misslyckanden i immunsystemet börjar det att uppfatta kroppens egna celler som främling och försöker förstöra dem. För detta ändamål produceras speciella antikroppar, vars aktivitet leder till svåra patologier hos de inre organen. Omedelbar omfattande behandling krävs under överinseende av erfarna medicinska specialister.

Andra sjukdomar i hårbotten (hårsjukdomar)

 • Hårväxt är en sjukdom där håret (vanligen på platser som utsätts för avhärdning eller permanent friktion) inte kommer ut med sina fria ändar och böjer sig in i huden eller växer parallellt med dess yta under stratum corneum. På dessa ställen bildar små knölar orsakar klåda, ofta oacceptabelt, ömhet. Ibland bildar små pustler och papiller. Skadorna i denna sjukdom griper oftast skägget och nacken, oftast utvecklas hos män - med en otillbörlig rakning av skägget börjar håret växa. Laser hårborttagning och fotoepilation utesluter utseende av ingrown hair.
 • Hypertrichos (eller hårhet) är överdriven hårväxt, ovanlig för detta hudområde, vilket inte motsvarar kön och ålder. Kan vara generell och begränsad, medfödd och förvärvad. Hypertrichos observeras i båda könen i olika åldersgrupper. Diagnos av hypertrichos innebär en omfattande dermatologisk och hormonell undersökning av patienten. Behandling beror på etiologin hos hypertrichos.
 • Hirsutism - överdriven manlig hårhårighet hos kvinnor, vilket uppenbaras av utseende av mustasch och skägg, överdriven hårväxt på kroppen och benen, främst på grund av en ökning av androgenhalten (manliga hormoner) i blodet.

Alla dessa sjukdomar är bara en del av de många listorna med hår och hårbotten, endast en specialist (dermatolog) efter en visuell inspektion och på grundval av lämpliga test kan den korrekta diagnosen utföras. Självständigt upprätta diagnosen, och ännu mer självständigt utföra behandling av hårbotten rekommenderas inte, eftersom detta inte bara kan bidra till att förvärra situationen, utan också förvränga sjukdomen och därmed göra det svårt för läkaren att diagnostisera och ordinera nödvändig behandling.

Acne på huvudet under håret: behandlingsmetoder

Du själv är väl medveten om att självbehandling aldrig är den bästa lösningen. Det mest förnuftiga är att ställa frågor till en specialist som hjälper dig att förstå vad problemet är och hur man löser det.

Vanligen, om du har finnar på ditt huvud, rådgivar hudläkare dig att använda en antibakteriell salva, som är noggrant applicerad på aknepåverkade områden i huvudet. Så, som salva, salicylsyra eller kamferanda kan användas: En liten del av den appliceras med en bomullspinne direkt på finnar på huvudet. Det är viktigt att gissa med rätt mängd av botemedel som du använder för att inte bränna huden, vilket leder till ett annat oönskat problem - brännskador. Med fin akne är tjärsåpe bra: försök lite tid att tvätta håret med det, det kommer snabbt att torka finnar, vilket du snart kommer att glömma. I mycket sällsynta fall, när ingenting alls hjälper, kan du ordinera en kurs av antibiotika som kommer att bota akne på huvudet säkert.

Om du av någon anledning inte har något sådant tillfälle eller helt enkelt inte vill se en läkare, så kommer folkrättsliga åtgärder till din hjälp.

 1. Den mest utbredda är äppelcidervinäger. Ta det i en mängd av 100 gram och blanda med exakt samma mängd vatten och skölj sedan håret och skölj det väl med varmt vatten.
 2. Också användbart kommer att vara som en "skölj" avkok av medicinska örter - celandine, yarrow, calendula, nässla. De är förinfunderade, och sedan kan de redan sköljas med hår och massera dem försiktigt i hårbotten med massörrörelser.
 3. Om du släpper några droppar tea tree olja, som kan erhållas på något apotek, i din schampo eller hårmask, kommer detta också att hjälpa dig att bli av med din "huvudvärk".
 4. Prova en honungskanamask. Blanda 2 tsk. kanel med några matskedar honung och försiktigt applicera den resulterande massan i hårbotten i 20 minuter. Var inte lat för att ta en sådan mask två gånger i veckan, och akne på huvudet kommer att lämna dig!

Om du har purulenta finnar på huvudet eller vanliga små finnar under håret, förtvivla inte. Denna artikel kommer att bli din instruktion hur man hanterar ett sådant obehagligt problem och komma ut en vinnare i denna kamp!

Gula skorpor på barnets huvud. Vad är det och vad man ska göra med det

Många barn har gula skorp på huvudet. De kallas också ibland seborrheiska korst eller "lullaby". De kan förekomma både i tidig ålder och hos äldre barn - två eller tre år. Det finns mycket information på Internet, och ofta är det ganska motsägelsefullt. Låt oss försöka räkna ut orsakerna till utseendet på gulskorpor och skapa metoder för att hantera dem.

Om din bebis har gula skorpor, granska försiktigt barnet.

Om skorporna upptar en liten parietalregion av ett barns huvud - allt är inte så dåligt.

I detta fall kan skorporna vara:

 • resterande fett.
 • resultatet av ökad utsöndring av babyens svettkörtlar.
 • Resultatet av felaktig badning, till exempel, alltför frekvent shampooing.

Om du också märkte skorpor på kanterna är detta redan en dålig signal. Skorpor kan vara ett tecken på atopisk dermatit eller diatese. Om det finns röda inflammationer i ansiktet, som sedan blir täckta med en gul skorpa, är det nästan säkert diatese. Var därför säker på att visa smulorna till hudläkaren!

Orsaken till atopisk dermatit och diates är nästan alltid en allergi - mat (för mat), damm, djur etc. Det viktigaste - att fastställa orsaken till allergier.
Om barnet är ammande borde moderen bättre följa en sjuksköterskas diet och vägra allergiframkallande livsmedel. Kanske kommer en viss tid att "sitta" på en bovete.
Om barnet redan äter andra livsmedel - ta en närmare titt på hans kost och om du inte vet exakt vilken produkt som orsakade allergien, gå till icke allergiframkallande livsmedel. Efter manifestationerna av allergi, försiktigt introducera nya produkter, för att inte missa allergenet.

Tips för att bli av med skorpor

På skorpans yta behöver man inte vidröra alls - de torkar ut och försvinna. Följ bara läkarens rekommendationer för att ta hand om dem.

 • På skorpans huvud kan man kamma. 20-30 minuter före badning, smörj med steril solrosolja. Du kan också använda en speciell olja mot skorpor. Jag använde ryska fasta BabyBorn-olja (jag kommer inte ihåg vilken). Många mammor använder barnkräm för dessa ändamål - det viktigaste är att de innehåller oljor.
 • Sätt på en hatt på. Du kan dessutom, för bättre soaking skorpor, linda kronan av polyeten.
 • Sedan, innan du badar eller under tiden, borstar du barnets huvud i olika riktningar med en speciell babyborste med mjuka borstar. Om ett barn har mycket hår, då en baby kam.
 • Kolupat och otkovyrivat skorpa kan inte vara! Borsta inte mer än ett par gånger! Skal ska inte bli röd! Tänk på att barnets hud är öm, det är väldigt lätt att skada och smitta! Därför, om antalet skorskor är litet, föredrar många erfarna mammor att inte kamma dem alls.
 • Försök att utvärdera objektivt - hur varmt du klär din baby. Det bästa sättet att göra detta är att röra på kronan och fötterna. De ska vara torra och varma, men inte heta. Om fötterna är våta - barnet svettar, han är het. Äldre barn kan röra på rygg och nacke: om de är kalla eller våta är barnet varmt.
 • Rätta inför nya produkter i barnets kost.
 • Den första locket börjar med en tesked, som gradvis ökar delen. När barnet mognar kan du introducera nya produkter djärvt. Men ge aldrig nya produkter mer än en gång i veckan! Och se noggrant om det finns en allergisk reaktion.

  • Bada barnet ordentligt. Det finns ingen mening att tvätta barn med tvål eller schampo - de kan torka ut huden mycket snabbt, vilket i sin tur leder till nya irritationer. Därför, om du vill använda schampo - använd det inte mer än en gång i veckan.
  • Var inte rädd för att söka hjälp och råd från läkare - en barnläkare och en hudläkare. Till skillnad från online rådgivare kan de undersöka ditt barn och korrekt diagnostisera.

  Hur man behandlar mjäll och huvudvärk

  schampon

  Sammansättningen av schampo mot mjäll innehåller speciella tvättmedel, vars verkan syftar till att eliminera döda huddelar samt tillsatser som saktar bildandet av ny mjäll. Oftast finns det inga dofter i deras komposition, vilket garanterar maximal mjukhet och säkerhet. För närvarande finns det ett stort antal olika mjällschampon, vars sammansättning är annorlunda. Närvaron av selen, zinkpyrithion, klotrimazol och ketokonazol i sammansättningen av dusulfat bidrar till att minska antalet mikrober. Några av dem är baserade på typen av hår (oljig, torr) och typen av mjäll. Ichthyol och tjära normalisera processen för cellförnyelse, tjärschampon rekommenderas också för patienter med fet hår. Zinkpyrithion hjälper till vid behandling av mjäll hos patienter med normalt och torrt hår.

  Populära schampon:

  • Sulsena - eliminerar orsaken till obehag, kan användas som profylaktiskt medel;
  • Nizoral - anti-svampschampo, effektivt eliminerar klåda, används för seborré, mjäll, herpes;
  • Sebozol - baserat på ketokonazol, förstör effektivt svampen.

  Folkmekanismer

  Tillsammans med läkemedel, populära recept används ofta, deras förberedelse kräver inte komplexa produkter, alla komponenter är till hands.

  • Den mest effektiva är en blandning av vegetabilisk olja och tomatjuice i lika stora proportioner. Blandningen rekommenderas att appliceras i hårbotten 3 gånger om dagen, resultatet är märkbart efter den första applikationen.
  • En blandning av krossat svavel, salt och svamp appliceras på hårbotten 3 gånger om dagen, varaktigheten av behandlingen - 5 dagar.
  • Salicylsyra är också en del av aspirin, den här aktiva substansen har antimikrobiella egenskaper, lindrar klåda, eliminerar inflammation. Två tabletter måste krossas och läggas till schampo, medan tvättning av huvudskum måste hållas i minst 20 minuter.
  • Med psoriasis hjälper läsk, vilket har starka exfolierande egenskaper. Lös 4 tsk soda med rent vatten, applicera blandningen i hårbotten, skölj med kallt vatten.
  • För att bli av med mjäll kan du också massage med aromoljor eller salt. I det senare fallet uppnås effekten av avskalning, vilket medför att det är möjligt att bli av med döda hudceller och fett, stimuleras hårväxten.

  mediciner

  • esdepalletrin - snabbt lindrar klåda och mjäll, ett utmärkt verktyg för att hantera ticks som dör efter första användningen.
  • Valkinsons salva - hjälper snabbt med klåda, utslag och rodnad, eliminerar även mjäll, på grund av hög toxicitet kontraindiceras hos barn;
  • Crotamiton produceras i form av en kräm och en emulsion, applicerad efter en dusch till renad hud, är kontraindicerad hos barn under graviditet och amning; Spregal - produceras i form av en spray, eliminerar mjällsår.

  Om orsaken ligger i obalanserad näring bör kosttillskott göras. Menyn innehåller frukter, grönsaker och multivitaminkomplex kan också användas.

  Problemet kan också orsakas av dysfunktioner i matsmältningssystemet, en särskild diet ordineras för eliminering.

  Sår på huvudet: hur man behandlar och varför de förekommer

  Varför syns sår på huvudet? Sår i huvudet kliar, orsakar obehag. Vilka är orsakerna till deras utseende och hur man kan bli av med huvudvärk? Om detta lär du dig av den här artikeln. Låt oss gå...

  Sjukdomar i hårbotten - orsaker och metoder för behandling

  Utvecklingen av sjukdomar i hårbotten som kan manifestera sig i form av sår på huvudet beror på många faktorer:

  • Förstöring av immunsystemet - efter en allvarlig sjukdom eller på grund av brist på vitaminer och mineraler i kroppen;
  • Felaktig diet - för vackert och frodigt hår måste du följa en balanserad kost. Introduktion till menyn med grönsaker och frukter, hela spannmålsprodukter, färsk juice;
  • Bristande hygien - du kan inte använda andra människors kammar, andra hygienartiklar. Det finns risk för infektion av olika ursprung. Tvätta håret med ett schampo som passar hårtypen och orsakar inte allergier. Du bör alltid ha din egen kam och tandkött med dig;
  • Ärftlig faktor - sjukdomar kan inträffa när som helst, särskilt om immunsystemet är försvagat. Problemet med ärftlighet kan inte lösas, det är bara för att behålla hårbotten i ett normalt tillstånd;
  • Infektion i människokroppen kan vara av en annan typ (virus, bakterie, svamp) och beroende på detta är lämplig behandling föreskriven.
  • Hyppig användning av hårtork, strykning av hår, lack, skum och andra medel som kan orsaka allergisk reaktion.
  • Felaktigt fungerande talgkörtlar, mycket ofta orsaken till sjukdomar i hårbotten.

  Hudsjukdomar på huvudets yta (sår på huvudet):

  1. Mjölk - beroende på typ av mjäll föreskriva lämplig behandling. När torr mjäll börjar, börjar skalpen att avskalas kraftigt, vågorna separeras lätt när de kamma och har en vit färg. För oljig mjäll är vågorna fet och gul. Flytta kammen för att ta bort misslyckande. Orsaker till mjäll: störda talgkörtlar, problem med det psykologiska tillståndet, konstant stress, svamp. Behandlingen utförs med speciella schampon och betyder att örtdekok är effektiva. Läkare ordinerar vanligtvis patienter med detta problem Perhodal, Keto-plus, Sulsenpasta, salicylsyra, svavel, tea tree oil.

  2. Kalkskalig typ eller psoriasis - kännetecknad av fläckar på ytan av en röd nyans av olika storlekar. Sedan går fläckarna till huden över hela kroppen. De flesta fall slutar lätt och positivt, men en viss procentandel har komplikationer i form av pustulär typ av psoriasis. Forskare kan fortfarande inte förklara orsaken till psoriasis. För behandling föreskrivna salicylsyra, tjära tvål. Ett viktigt villkor är eliminering av toxiner från kroppen, med hjälp av antihistaminer.

  3. Microsporia - vanligast hos barn. Det detekteras i form av fläckar i hårbotten, som är skalor, korst och papiller av olika former och storlekar. Orsaker - nära kommunikation med husdjur, svag immunitet, brist på vitaminer, störningar i talgkörtlarna. Behandling - Clotrimazol, Terbinafine, oljor med salicylsyra, använde också vegetabiliska och olivoljor.

  4. Trichophytosis eller ringworm - kännetecknas av håravfall på en viss plats i huvudet, efter förlusten finns punkter av mörk färg (ytartyp av trichofyti). Eller håravfall åtföljs av utseendet på högar av röda nyanser (sår på huvudet). Orsakerna kan vara störningar i det endokrina nervsystemet, men oftare överförs denna sjukdom från djur till människor som svampinfektion. Behandlingen är endast föreskriven av en läkare - mestadels svampmedel och tvättar hårbotten med en jodlösning.

  5. Favus - en sjukdom som orsakas av aktiv reproduktion av svampen. Vågar uppträder på vissa ställen i huvudet, vilket orsakar klåda, obehaglig lukt. Den förlängda återhämtningsperioden innefattar administrering av antibiotika och antimykotiska läkemedel. Läkare förskrivar sällan vitaminer och mineraler i kapslar.

  6. Furunkulos - orsakad av mikroorganismer, oftast Staphylococcus aureus, kännetecknad av närvaron av pus i hårsäckarna och omgivande vävnad. Eftersom det är nödvändigt att öppna sådana områden av hud och behandling, utan kvalificerade läkare i detta fall gå ingenstans. Lägg till antibiotika och fortifierande läkemedel för en snabb återhämtning.

  7. Impetigo - en vanlig sjukdom bland barn. Blåsor och sår uppträder. Denna sjukdom orsakas också av stafylokocker. Skälen - inte respekterar reglerna för personlig hygien. I avsaknad av korrekt behandling blir blåsorna till abscesser. Behandlingen börjar med behandling av hårbotten med salicylsyra, eventuellt ytterligare öppning av blåsorna och deras behandling med fucorcin och andra medel. Antibiotika används också.

  8. Pedikulos - sjukdomen är orsakad av parasiter - löss. Oftast är barn sjuka. Symtom är smärtsamma sår i hårbotten (sår på huvudet), vilket kliar dåligt, irritabilitet, generell sjukdom. Lice behandling utförs med hjälp av salvor och schampon.

  Vad orsakar huvud sår

  Inte alltid dermatologiska problem på huvudet manifesterar sig som ofarlig akne. Skabb på huvudet - en patologi som orsakar mycket obehag för användaren, på grund av obehagliga symptom. Att veta orsakerna till såren på huvudet, kan du lära dig hur man eliminerar scabs och vad man ska göra så att de inte återkommer.

  Att inte märka eller ignorera sådana sår är helt enkelt omöjligt. De förekommer i hårbotten i form av torkad pus. Under dessa lager bildas ett öppet sår. Resultatet är att skabbarna ständigt kliar och skadar, så de behöver behandlas omedelbart. Men först måste du ta itu med orsakerna.

  Den främsta orsaken till huvudvärk

  Liksom många andra typer av hudsjukdomar i huvudområdet uppträder vanligtvis skott på grund av parasiten under huden. Det här är en separat typ av scabies-myt, vilket är mycket svårare att producera än vanligt.

  För att undvika ytterligare problem, var noga med att kontakta en professionell hudläkare om du märker sår. Även om det är ett gemensamt fokus som ser ut som mjäll. Detta är den första etappen av miteutveckling. Men efter en dag eller två börjar såret börja klia och utsöndra pus. Om några dagar kommer du att känna en skarp smärta under ett fysiskt kontrakt.

  På hårbotten spred sår mycket snabbare än på någon annan del av kroppen. Det finns flera anledningar till detta:

  1. Det är vanligt att en person tar på sig håret regelbundet. Detta händer oavsiktligt. Du kanske märker att du rör ditt huvud i olika situationer - när du tror, ​​oroa sig, bli trött och så vidare.
  2. Håret i sig hjälper mitten att utvecklas under huden. Plexus och hårets konstanta rörelse sprider fästet över hela området av huvudet utan att du deltar. Därför rekommenderar läkare att skära håret på skallet, om situationen har gått väldigt långt. I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen kan det härdas utan att röra håret.

  Hur skickas fästning:

  • Med flyg. Du kan plocka upp en parasit bara genom att prata med en person. Tick ​​rör sig helt enkelt genom luften.
  • Inhemskt sätt. Var särskilt uppmärksam på offentliga platser. Tvätta händerna noggrant efter att ha använt toaletten. Försök använda dina hushållsartiklar och lita inte på dem på främlingar.
  • Genom personlig vård. Sår i huvudet uppträder ofta efter att ha bott i hotell. Även i sådana fall, försök att använda dina toalettartiklar.

  Orsaker till fästutveckling och huvudsymptom

  Om en kryssning kom på huvudet är det nästan oerhört att bli av med det omedelbart. Anledningen är att du inte känner närvaron av en parasit på huden. Han börjar snabbt lägga ägg så fort han kommer på huden. Det första symptomet är klåda. Det förekommer en månad efter infektion. Våta sår på huvudet kan förekomma utan detta symptom.

  Det är anmärkningsvärt att personer med dåligt fungerande immunförsvar inte känner till dessa symptom. Detta är en väldigt dålig utveckling. Faktum är att du inte känner till utvecklingen av patologi, även när det kom ut ur latent tillstånd. Som ett resultat är det nästan omöjligt att börja behandlingen i tid.

  Vid denna tidpunkt uppträder stark rodnad vid fältets spridning. Med tanke på att de är under håret är det inte så lätt att märka dem. Om du har en klåda, försök att titta på denna plats med hjälp av speglar.

  Mjölk och sår på huvudet skadade redan i tredje etappen. Det innebär att du saknade det ögonblick då det var nödvändigt att konsultera en läkare. Nu ska du kontakta en hudläkare så snart som möjligt och försök att inte kontakta andra personer. På detta stadium kan du enkelt vidarebefordra patologin med hjälp av luft eller hushåll.

  För en noggrann diagnos måste du klara ytterligare tester. Detta är vanligtvis en vanlig samling av urin, blod och så vidare. Faktum är att patologin påverkar många kroppssystem. Med hjälp av test kan läkaren bestämma det exakta utseendet på fästet och hitta effektiva behandlingsmetoder.

  Hur man behandlar sår på huvudet

  Behandling av skorpan innebär korrekt skötsel av huden, håret och användningen av ytterligare medicinering:

  Walkinsonsalva

  Ett av de snabbaste sätten. I hjärtat av drogen är svart tjära. Substansen påverkar parasiten på ett sådant sätt att patologins symptom försvinner efter några minuter genom applicering. En regelbunden användning av salva i rätt dosering gör att du kan bli av med sår för alltid. Läkemedlet har sina egna egenskaper, därför utsetts strikt av den behandlande läkaren.

  Esdepalletrin

  Ganska starkt verktyg, så det rekommenderas att använda en gång. Salvan absorberas snabbt i huden och eliminerar nästan klorvård. Om du letar efter hur du snabbt blir av med huvudvärk, var uppmärksam på detta läkemedel. Men var noga med att samråda med en professionell hudläkare i förväg.

  Spregal

  Universell botemedel. Kompositionen och konsistensen möjliggör användningen av läkemedlet även för behandling av små barn. Spregal säljs som regel som en spray. Det är lätt att applicera på den drabbade huden. Verktyget har praktiskt taget inga biverkningar och är lämpligt för alla typer av hud.

  Dessutom rekommenderar vi att du inte glömmer bort den universella åtgärden som heter Levomekol.

  Hur man behandlar sår på huvudet, se här:

  Att veta de exakta orsakerna till huvudvärk, kan du snabbt bestämma deras utseende och börja behandling i tid. Men kom ihåg att det bara är möjligt att använda starka medicinska läkemedel efter att ha fått en korrekt diagnos och tillstånd från läkaren. Dessutom rekommenderar vi att du läser artikeln om kampen mot subkutan parasit - Demodex.

  Orsaker och behandling av huvudvärk

  Huvudvärk är ett vanligt klagomål hos många människor, men orsakerna till dessa symptom kan vara olika. Detta beror på det faktum att sjukdomar i hår och hud utmärks av ett stort antal. De kan orsaka inte bara obehag och brännande, men också klåda, smärta och sår. Några av dem är mycket svåra att bota.

  Huvudvärk är ett vanligt klagomål hos många människor, men orsakerna till dessa symptom kan vara olika. Detta beror på det faktum att sjukdomar i hår och hud utmärks av ett stort antal. De kan orsaka inte bara obehag och brännande, men också klåda, smärta och sår. Några av dem är mycket svåra att bota.

  Utseende av hudsjukdomar

  Sår på huvudet uppstår av olika skäl. Det finns många faktorer som framkallar deras utveckling, för det första är det förenat med mänsklig immunitet, för när det är försvagat finns det ingen möjlighet att bekämpa infektioner och parasiter.

  För det andra kan konstant stress, trötthet och nervösa störningar leda till detta. Detta dränerar kroppen, så det finns brist på fördelaktiga spårämnen. Immuniteten blir svagare.

  För det tredje kan sjukdomar orsakas av en dålig kost. Med otillräcklig näring eller dess obalans, förlorar kroppen sina fördelaktiga spårämnen, vilket också påverkar immunförsvaret. Förresten kan mjäll förekomma inte bara på grund av aktivering av svampmikroorganismer, men också på grund av bristen på användbara ämnen, vilket leder till att hårbotten torkas och dess ytterligare flaking.

  För det fjärde är ett av de vanligaste problemen ett brott mot ämnesomsättningen. När det gäller talgkörtlarna, slutar de att arbeta fullt, ständigt misslyckas. Och detta leder till att det finns sår.

  Ett annat problem som sällan uppstår är att sanitära och hygieniska regler inte misslyckats. Var noga med att tvätta håret med schampo och kamma dem alltid. Det är förbjudet att använda andras personliga produkter. Var noga med att se till att något specifikt tillämpas på hårvård. Oanvända medel kan orsaka sår, mjäll och andra tecken på sjukdom.

  Sjukdomar kan också uppstå på grund av att en infektion (virus, svamp, bakterie) kommer in i kroppen. En försvagad kropp kan inte motstå det, vilket orsakar sådana konsekvenser. Till exempel händer detta vid utvecklingen av svampsjukdomar på huden i hårområdet. En ohälsosam livsstil kan också provocera olika patologier, så med benägenhet för sådana problem måste du ge upp dåliga vanor, börja äta rätt och spela sport. Dessa åtgärder kommer att stärka immunförsvaret.

  Ett allvarligare fall är en genetisk predisposition. Här är det nödvändigt att se till att olika anledningar inte provocerar en ny sjukdom. En annan faktor som ibland leder till liknande konsekvenser är kroppens allergiska reaktion på olika miljöstimuli. I det här fallet måste du hantera allergener och eliminera kontakt med dem. Ogynnsam miljö situation kan också reflektera dåligt, vilket praktiken har visat. Dessutom är olika färgämnen, medel för krökning och styling och andra kemiska medel också orsaker till sår. Du kan inte missbruka dem och vara säker på att studera kompositionen. Ibland uppträder små sår på grund av den vanliga mekaniska skador som uppstår på grund av nedskärningar, slitstiften och täta gummiband, metalltillbehör. Också orsaken kan vara bristande efterlevnad av säkerhetsbestämmelserna i kollektivtrafiken.

  Större sjukdomar

  Det finns många sjukdomar som kännetecknas av sår och sår i hårbotten under hårbotten. Endast en erfaren läkare kan bestämma patologin.

  Orsaken kan vara mjäll, känd som seborisk dermatit. Oftast uppstår denna avvikelse på grund av att det finns problem med talgkörtlarna. Det finns 2 typer av denna sjukdom - torr och fet. I det första fallet uppträder små feta skalor på huvudet. De får en gul nyans. Klumpar börjar hålla sig till hår och hud. Skaka dem ut. Torr typ av sjukdom kännetecknas av utseende av mjäll vit skugga. Det avlägsnas lätt från håret och huden och hälls på grund av vad dessa skalor alltid är synliga på kläderna.

  Om det finns liknande problem, måste du gå till sjukhuset. Läkaren föreskriver vanligtvis speciella schampon med en terapeutisk effekt. Till exempel kan du använda Perkhotal, Nizoral, Keto-plus och så vidare. Var noga med att följa dietmat. Vi måste begränsa förbrukningen av mjöl, sött, stekt och fet. Sulsenpasta är ganska effektiv. Det hjälper till att lindra klåda och hudirritation, eliminerar mjäll och normaliserar körtlarna. Läkaren kan rekommendera att använda tjärsåpe. Denna folkmedicin har blivit testad i århundraden. När det gäller salongprocedurerna kan du använda darsonvalisering eller kryo-massage (med flytande kväve). Några medel för traditionell medicin - avkok, masker, tinkturer - är också lämpliga för behandling.

  Den skaliga typen av lavar (flera sorter kallas psoriasis) kännetecknas också av att det finns sår på huvudet i ett visst skede. Stora röda fläckar eller mindre placerade kan förekomma på huden under hårlinjen och på dess kant. Förresten, i de flesta fall är det på huvudet att utslag och sår först inträffar, och sedan går de till hela kroppen. I 90% av fallen har människor symtom på en mildare form, vilket är en samtidig sjukdom. Hos 10% av personerna indikerar tecken en svårare sjukdomsförlopp. I detta fall uppträder den pustulära typen av psoriasis.

  Behandlingsterapi bör vara omfattande. För att eliminera sår och utslag måste du börja ta antihistaminmedicin. Du måste avgifta kroppen. Sorbenter kan användas för detta. Användbar är effekten av ultraviolett ljus. Medicinsk schampo, tjärsåp, olika salvor (till exempel salicylsyra) ordineras. Kryoterapi ger också ett positivt resultat. Orsakerna till denna sjukdom är inte exakt fastställda.

  Microsporia anses vara en smittsam sjukdom. Det överförs exempelvis från djur till människor. Huden under håret blir röd. Det finns små bubblor. Sedan sprider utslaget ut och stora infektionsfält uppträder. Håret blir mycket torrt, slöhålligt, skört.

  Trichofytos kan vara ytlig och djup. När den yttre huden börjar avta, visas ett rött utslag. Håret blir mycket sprött och faller ut. På den plats där håret föll ut visas mörka fläckar. Sjukdomen överförs från smittade personer. Med en djup form faller håret också ut, men på denna plats finns stötar av blåaktiga eller rödaktiga nyanser.

  Favus är känt som "scab", det är en mykotisk sjukdom. Skorpor av gul färg visas på huden. Det kan finnas klåda och brinnande, vilket leder till att sår uppstår. Förresten, på skorpans kanter är de mer täta, och i mitten faller de ner, som håren gör sig där. Deras lukt är obehagligt, deras sår kan börja blöda. Hår skört och livlöst. Behandling kan ta upp till 3 månader, beroende på sjukdoms svårighetsgrad. Utsedd med svampdödande och antibiotika egenskaper. Var noga med att ta vitamin- och mineralkomplex för att stärka immunförsvaret. Håret måste vara helt avskuren och alla de drabbade områdena smittas med jod, salicylsyra eller svavelsalva.

  Furunkulos kallas nekrotiska inflammatoriska processer med bildandet av pus i hårfolliklar, talgkörtlar eller på omgivande bindväv. Dessa processer orsakas främst av Staphylococcus aureus eller andra mikroorganismer. Antibiotika är föreskrivna. Det är absolut nödvändigt att öppna köldarna kirurgiskt och att behandla såren så att smittan inte sprider sig.

  Impetigo orsakas också ofta av stafylokocker. De tränger ned och bildar våta sår, blåsor. Vanligtvis uppträder dessa symptom i näsan, hakan och läpparna, men kan gå till huden under håret. Förresten, i de flesta fall börjar symtomen att utvecklas efter förkylning. Med förbehåll för liknande fenomen barn.

  pediculosis

  Infektion med huvudlöss kan också orsaka små sår på huden på grund av att parasiterna kliar hårt och personen kamar dem. Oftast sker detta hos ett barn, men vuxna kan också lida.

  På grund av sjukdomen har en person problem med sömn, det allmänna tillståndet förvärras, utmattning och irritabilitet observeras. För att bli av med denna sjukdom, måste du ta bort alla löss. Nu finns det ett stort antal schampon, sprayer och geler som hjälper till med att bli av med detta problem. Ansök medel för att återvända efter 2 veckor för att ta bort och återkläckta individer. Du kan använda verktygen för traditionell medicin.

  Medicinska händelser

  Huvudvärk är en av de vanliga klagomålen hos personer som går till sjukhuset. Små sår på huvudet uppstår av olika anledningar, men i de flesta fall beror det på hudsjukdomar. Orsakerna kan vara sådana: bakterie- eller svampinfektioner, ärftlighet, hypotermi, svag immunitet, felaktig vård av hår etc. För att behandla sår måste du först göra en diagnos och identifiera faktorer som framkallar sjukdomsutvecklingen.

  Terapi är användning av medicinering. Preparationer av både generella effekter (till exempel svamp och tonic) och lokala (krämer, sprayer, salvor, masker, geler, sköljningar, serum, schampon etc.) är nödvändigtvis föreskrivna. Självmedicinering är förbjuden. Du kan använda recepten av traditionell medicin, men bara efter läkarens tillåtelse, för att inte skada huden ännu mer.  Nästa Artikel
  Hur bli av med fet hår