Lightening mörkt färgat hår: detaljerade instruktioner


Ibland efter färgning matchar resultatet inte kvinnans förväntningar. Om ditt hår har blivit mörkare än vad du vill, kan du lätta det hemma. Inte alla tjejer är redo att vänta tills färgen tvättas av naturligt, så de är redo för avgörande åtgärder.

Hur tänder man mörkt hår?

Lättgörande kemikalier

Det svarta pigmentet lyser gradvis, så proceduren utförs i flera steg. Periodicitet - en vecka. Då kommer hårstrukturen inte att kollapsa. Om du är redo att offra silkiness och smidig krullning, kan du minska intervallet.

Förfarandet innefattar oxidation av pigmentet inuti håret, så då kan du behöva återställa strukturen. Masker, medicinska kompositioner klarar denna uppgift. Professionella rekommenderar att du tvättar med ett oxidationsmedel, blonddoran, vatten och schampo. Kombinationen av dessa komponenter gör det möjligt på kort tid att återvända den naturliga färgen.

Innan du använder bör du noggrant läsa instruktionerna och läsa instruktionerna från tillverkaren. Verktyget måste appliceras på torra strängar, skölj med schampo.

Det är viktigt att kontrollera förtydligandet. Neutralisering av oxidationsmedlet bör ske på de sätt som anges i anvisningarna.

För att lätta mörkt färgat hår kan du använda en djupverkande schampo. För att förbättra dess effekt måste du lägga till en nypa citronsyra i en del av schamponet. Efter proceduren är det nödvändigt att fukta krullarna. För dessa ändamål kan du använda en balsam eller balsam.

Peroxid tvättar helt bort pigmentet och förstör det. Effekten är ganska aggressiv, så efter håret behöver särskild vård. Det är viktigt att välja rätt koncentration och exponeringstid. Förljusa först den lilla strängen, och bara sedan bearbeta allt håret.

Modig och prisvärd lösning - belyser.

Du kan lätta färgade trådar över hela huvudet eller bara i ansiktet. Så bilden kommer att se mycket mer intressant, fräsch. Det är osannolikt att det blir möjligt att lätta håret starkt, men det är lättare med 2-3 toner - ganska riktigt. I framtiden räcker det bara att markera endast mörka återvunna rötter - så att du inte överdriver krullarna.

Folkmedel för att lätta det mörka pigmentet

Hur annars kan du lätta mörkt hår?

Naturliga ljusmedel fungerar inte lika effektivt som kemikalier, men de förstör inte håret.

 • Recept nummer 1 surgjort vatten

Citronsaft och äppelcidervinäger gör färgade trådar ljusare, mer glänsande och återvänder ett friskt utseende. På en liter vatten måste du ta en matsked syra. Skölj håret flera gånger om dagen.

 • Recept nummer 2 uppvärmd olja

Varm vegetabilisk olja förstör pigmentet. Värm önskad mängd och fördela genom hela håret. Låt på i 15 minuter, värm huvudet med polyeten och en handduk. Efter sköljning med schampo.

På natten kan du applicera burdockolja. Det återvänder inte bara den naturliga nyansen, men stärker också håret, ger dem näring med användbara ämnen. Om locket är oljigt kan oljan blandas med citronsaft. För att öka effekten, skapa en växthuseffekt.

 • Recept nummer 3 alkaliska ämnen

Om flickan vill bli lättare, kommer den vanliga sodavatten att göra. Lös upp två matskedar vatten för att göra en gruel. Smörj trådarna och lämna i 10-15 minuter. Efter sköljning av blandningen med schampo och skölj håret med surgjort vatten. Om håret är för hårt, använd en balsam eller balsam.

Klassiskt recept med en ljusande effekt

Professionella vet hur man lyser färgat hår. Blanda vatten med citronsaft i ett förhållande av 3: 1, sätt 60-70 ml kamilledekok och häll 10 ml ricinolja. Om du har torrt hår kan du ersätta det med olivolja. Håll kompositionen måste vara minst 2 timmar. Masken lyser inte bara, men stärker också, fuktar, återvänder silkiness och glans. Utför proceduren flera gånger i veckan.

Citronsaft och äppelcidervinäger torkar ut håret, så de måste kombineras med komponenter som kommer att mildra den aggressiva effekten. Blanda lika stora mängder kefir och brandy, tillsätt äggula, juice från en citron.

Applicera massan för att torka och rengöra trådarna. "Växthuseffekten" kommer att förbättra åtgärden. Efter en halvtimme kan du skölja med schampo. Gör proceduren 2-3 gånger i veckan. Kompositionen ljusnar, återställer strukturen, stimulerar tillväxten, fuktar och närmar sig.

150 gram kamillehäll vodka (500 ml). Insistera på en mörk plats i två veckor, belastning. Häll 50 ml väteperoxid 3% i infusionen. Dampen strängar med denna förening, kontrollerar graden av förtydligande. Efter sköljning med schampo.

Om färgen, som visade sig efter tvättning av den mörka färgen, inte passar dig, måste du utföra färgning med en hållbar förening. Om du vill tända en ton kan du ta en oxidator av 6%, några - 9%.

Lightening svartfärgat hår - är det möjligt?

Lysande färgat svart hår är inte en lätt uppgift. Även många professionella frisörer gillar inte att utföra sådant arbete. Det finns dock situationer när vi är redo för mycket, bara för att bli av med svart och bli lättare. Det är möjligt att experimentet med färgning i svart visade sig vara extremt misslyckat, det är möjligt att den enskilda reaktionen inte var densamma som du förväntade dig, och kanske var den permanenta mörka färgen bara tråkig. Det största problemet är att det svarta pigmentet är väldigt stabilt, det suger håret och det är extremt svårt att bli av med det eller att neutralisera det. Och ändå kan du försöka, för det fungerar inte bara för någon som inte gör det.

Sätt att lätta färgat svart hår

Det enklaste sättet är att vända sig till proffs som kommer att lösa lösningen av en så svår uppgift. De kommer noggrant att välja koncentrationen av komponenterna, beräkna exponeringstiden. Om det var bestämt att göra på egen hand och göra förtydligande hemma, måste du vara mycket försiktig, att väga alla risker och möjligheter. Det viktigaste - att försöka att inte skada håret. Naturligtvis kan ett helt ofarligt förfarande för att lätta svart hår inte vara, men det är sannolikt att minska den negativa effekten till ett minimum.

Varning! Var noga med att tänka på två viktiga punkter: Förstärkning av svart hår bör ske i flera steg, detta kommer att bidra till att spara hår, och för det andra, om du nyligen har färgat med henna, kan resultatet av ljussättning med kemiska medel vara oförutsägbart.

Två huvudmetoder används för att förtydliga:

 • kemikalier,
 • folkmekanismer.

I det första fallet kommer processen dock att gå mycket snabbare, och håret kommer att drabbas av mer. Med hjälp av folkmedicin kan du lätta upp med nästan ingen hårskada, men du måste vara tålamod. Om kemiska agens kan klargöras i 2-3 steg, och i vissa fall i 1, då för samma resultat, när du använder folkmedicinska läkemedel kan du behöva 10-12 procedurer.

Upplyst med kemi

Så det viktigaste är den maximala möjliga respekten för håret, så observera att svart hår är bäst neutraliserat i bara tre eller till och med fem steg. Hur mycket specifika förfaranden som behövs beror på hårets tillstånd, använda färgämnen och lätta medel.

Kemiska produkter för lättare färgat hår:

 • remover,
 • etsning,
 • Shampoo djuprengöring.

Tips! Om du först bestämde dig för att lätta ditt färgade hår själv hemma, är det bättre att först konsultera en frisör, vilken metod och vilket innebär att du ska välja. Läs noggrant igenom instruktionerna för alla valda verktyg och följ det exakt.

Hur man använder tvätten

Denna metod är den mest skadliga, men med hjälp av några professionella verktyg kan du till och med bli av med svart färg i ett förfarande, om du kontaktar en skönhetssalong. Hemma är det bättre att använda mer godartade lösningar, eftersom det finns stor risk att bränna håret. Faktum är att tvättkompositionen bryter ner hårstrukturen, vilket gör det möjligt att tvätta ut färgkomponenterna från dem. En sådan åtgärd är i alla fall aggressiv och håret försvagas, blir tråkigt, kan bryta och falla ut.

När ska jag vara uppmärksam på tvätten? Det här alternativet är lämpligt i fall där frågan om neutraliserande svart färg är särskilt akut, när det inte finns någon tid att vänta på naturlig hårväxt, och att titta på dig själv i spegeln är helt enkelt obehagligt. Tyvärr händer det också.

För effektiv avklaring rekommenderas att använda blondonoran. Professional clarifier gör att du snabbt kan ta bort svart färg. När du väljer en tvätt måste du vara uppmärksam på fondernas sammansättning, till nivån för förtydligande, beroende på de ursprungliga tonerna.

För att avlägsna den gamla färgen appliceras agenten på torra trådar, klarar av den tid som rekommenderas i instruktionerna, samtidigt som man klarar av förtydligande. Därefter tvättas huvudet med schampo och appliceras för att neutralisera de aggressiva komponenterna i tvätten. Normalt anges neutraliseringsmetoden i instruktionerna. När behandlingen är klar är det värt att använda en mask för återhämtning, eftersom håret efter proceduren förlorar sitt skyddande skikt och blir sårbart för eventuella effekter. Innan nästa färgning, var noga med att låt ditt hår vila i några veckor.

Tips som hjälper dig att lysa upp svart hår med sex toner:

Vi använder en pickle

Etsning i huvudsak verkar på samma sätt som en tvätt, det vill säga neutraliserar färgpigmentet på grund av oxidation. Som ett resultat avfettas håret, flakorna är öppna, mängden metaboliska processer ökar och håret blir missfärgat. Etsning verkar mer försiktigt än tvättning, därför orsakar det mindre hårskador och är mer lämpligt för hemmavändning.

Oftast används väteperoxid som en pickle. Det här verktyget själv är aggressivt, så du måste behålla sin koncentration och klara av tiden.

Hur man klargör med väteperoxid

Peroxid köper på apoteket. Vanligtvis säljs en 3% lösning där, det är bara vad du behöver. Häll produkten i sprayflaskan så att det är bekvämt att applicera det på håret.

 1. Förberedelse: Använd handskar, gamla kläder, vilket inte är synd att förstöra.
 2. Håret ska tvättas och torka lätt med en handduk.
 3. Var noga med att kamma den noggrant, så att färgen blir enhetlig.
 4. Applicera peroxid i håret med en spray. Du kan göra det genom att dela håret i strängar, så det är lättare att kontrollera om de är helt bearbetade.
 5. Lämna peroxiden på håret och titta på resultatet. Efter ungefär en halvtimme kan du redan kontrollera graden av förtydligande. För att göra detta tvättar vi lösningen från en sträng och ser om färgen passar oss. Håll peroxid på håret bör inte vara mer än en timme.
 6. Skölj huvudet och använd balsam.
 7. Om nödvändigt, upprepa dressingproceduren tills önskat resultat erhålls, men inte tidigare än nästa dag eller varannan dag.

Mer detaljer om fördelarna och förtydligandeförfarandet skrevs i denna artikel.

Varning! Var försiktig, om du, efter applicering av peroxiden på håret, känner obehag, klåda eller bränning, tvätta genast.

Tips! För att påskynda effekten och förbättra effekten, använd värme. För att göra detta kan du wrap huvudet med folie och värma det med en hårtork.

schampon

Med hjälp av schampo kommer det naturligtvis inte att bli helt av med svartfärgat, färgat hår, men du kan inte göra det så radikalt. Användning av schampo med egenskaper för djuprengöring hjälper till att snabbt tvätta färgpigmentet och göra håret känsligare för användningen av naturliga ljusmedel. Detta förklaras av det faktum att djupa rengöringsschampon tränger djupt in i håret, lyfter vågorna och tar bort alla föroreningar. Deras PH är högre än för konventionella produkter, så de hjälper till att minska hårets skyddande fettlager och gör det möjligt att snabbt bli av med den mörka färgen.

Du borde inte förvänta sig ett mirakel från att använda schampo, de kommer inte att göra dig från en brunett till en blondin, och bara hjälpa till att mjuka färgen.

Använd shampoo djuprengöring såväl som vanligt, men proffs rekommenderar inte att använda dessa verktyg på egen hand hemma.

Tips! Om du tar ett vanligt schampo och tillsätt en liten mängd citronsyra eller citronsaft, får du ett mildt medel för djup rengöring. Syra hjälper till att neutralisera färgen, eftersom det förstör färgpigment.

Lightening folk remedies

Om problemet med ljussfärgat hår inte är så allvarligt, behöver du inte radikalt rätta färgen, du kan använda folkmedicinska lösningar. De kommer att hjälpa till att lätta upp till 1-2 toner, men utan att ha på sig frisyren.

Folkmedel för förtydligande:

Dessa enkla lösningar appliceras i form av en mask, i viss utsträckning avfettar håret och neutraliserar det svarta pigmentet. För att förbättra effekten av ljusmedel tillsättes oljor, till exempel oliv eller burk och huvudet värms med en handduk efter applicering.

Om du gör ljussmaskar två gånger i veckan, då efter 3-4 veckor kan du helt bli av med svart färg och utan att skada ditt hår alls.

Så om du har färgat svart hår och du behöver lätta det, välj ett av sätten, men var noga med att notera att ju mer märkbar och snabbare effekten är desto mer aggressiv blir det. Om du har starkt, sunt tjockt hår kan du försöka ta chansen, men om de är tunna och svaga bör du noggrant väga behovet av lätta och det är bättre att göra det på en professionell frisör.

Se även: Hur man självhäftar från en brunett till en blondin (video)

Vi lyser mörkt hår hemma efter en misslyckad målning

Det händer att färgen efter färgning visar sig vara något mörkare än väntat. Lätt färgat hår är lätt, tillräckligt för att känna till några hemligheter.

Lightening färgat hår utförs i flera steg. Detta beror på det faktum att pigmentet tvättas bort gradvis.

Procedurernas varaktighet och hårljuskvaliteten beror på den applicerade färgen. Du kan påskynda färgtvätt med vissa procedurer:

 • Tvätta håret omedelbart efter misslyckad shampooing med djuprengöring, som tvättar bort en del av färgen från locken.
 • Använd inte kosmetika för färgfasthet.
 • Applicera på curls olja komprimerar, som äter ut färgpigmentet.

Dessutom kommer balsam med citronsaft gradvis att tända mörkt hår. För detta gör du i en lämplig balsam en saft av en citron, applicera verktyget efter behov.

För att behålla ett hälsosamt hår glans och lätta dem efter misslyckad färgning, kan du tillgripa naturliga naturliga ljusare.

Heta oljekompressor hjälper till att lätta håret utan att skada strukturen. För att lätta mörkt hår används burkolja, som är jämnt fördelad över strängarna. För att förbättra effekten sätter de ett duschlock på under proceduren och rullar sedan upp huvudet med en handduk. Denna mask kan lämnas över natten, och på morgonen kan du tvätta håret med schampo och skölj med surgjort vatten.

Soda masker snabbt och effektivt lyser håret med en ton. Bakpulver blandas med vatten till ett grusigt tillstånd och appliceras på håret, försöker att inte falla på huden. Varaktigheten av ett förfarande är cirka 15 minuter. Efter sodasmaskningen är håret mjukat med en balsam.

Torrt hår från naturen kan missfärda kefir. Det kommer inte bara att avlägsna färgpigmentet utan också förbättra krullarnas struktur. Att förbereda masken med 2 ssk. l. kefir, brandy, juice av en citron, äggula och en sked av schampo. Alla komponenter blandas och appliceras på torrt rent hår. Under proceduren värms huvudet med en handduk. Tåla masken i 30 minuter.

Ljusa mörkt hår utan att skada strukturen är väldigt enkelt. Det är nog att prova några av de ovanstående tipsen. Kom ihåg att effekten av hemmetoden inte visas omedelbart.

Hur man lyser färgat hår: De mest effektiva sätten även för att bränna brunetter

Resultatet av den primära missfärgningen av tidigare färgade lockar gör oss inte alltid glada: tonen är mörkare eller med en rödaktig nyans. Men ändå kan vi uppnå önskad färg, så vi lär oss att ljusa mörkt färgat hår.

Professionellt råd hjälper dig att få önskad effekt.

Om vi ​​är ledsna av en oväntat mörk färg, kommer naturliga eller kemiska medel att försvaga pigmentet till önskad ton. Experter föreslår att tvätta sig bort, gradvis lätta, växa eller tona strängarna.

Ändra färgfärg och ljuskemi

Ljussättning av svartfärgat hår görs i 3 - 5 steg med ett veckovis intervall: på så sätt håller vi trådarna sunda med maximal blekning. Procedurernas frekvens beror också på det faktum att det svarta pigmentet lindras gradvis. Beakta specifika förtydligande metoder.

tvätta

Prova paint remover.

 • Tvätta färgen innebär att pigmentet oxideras i själva håret, därför anses skadligt eftersom det förstör dess struktur. Den efterföljande återhämtningen är lång och dyr, eftersom priset på medicinsk kosmetika är solid.
 • För enkel uppklaring och tvättning av resistent färg rekommenderar stylister en tvätt med blonddoran, ett oxidationsmedel, vatten och schampo. Dessa komponenter komprimerar färgmolekyler och tvättar den ut till en naturlig ljuston.
 • Instruktionen anger varaktigheten och nivån på förtydligande för de ursprungliga tonerna.
 • Vi lägger en tvätt på torra strängar, då kontrollerar vi processen för förtydligande och deras tillstånd.
 • Efter shampooing, neutralisera oxideraren med de metoder som anges i anvisningarna.

schampon

Använd djupt rengöringsschampo.

När du får för mörkt hår från färgning tvättar vi omedelbart det med ett djupt rengöringsschampo. Den efterföljande användningen av balsammet kommer att fukta de strängar som påverkas av uttorkning av kemisk kemi.

Tips! Lägga till vanligt schampo eller citronsyrabalsam kommer att påskynda färgavlägsningen.

peroxid

 • Etsning är en kortvarig oxidation med sparsamma ämnen, där det skyddande hårskiktet avfettas. Detta accelererar syrans penetration genom de nu öppnade hårvågorna.

Den traditionella metoden är blekning med väteperoxid.

 • Peroxid förstör pigmentet och tvättar bort det, därför är det också ett aggressivt, skadligt förfarande. Den rätta koncentrationen och exakt exponeringstid kommer emellertid att rädda oss från brännskador.
 • Koncentrationen av denna lösning är högre för mörkfärgade trådar än för ljusa.

Tabell över kvantitativ komposition för hårgrupper.

Tips! Först lättar vi den lilla ordern, utvärderar resultatet, och först då täcker vi alla krullarna med den här lösningen.

måla

Ljusa färg håret.

 • Modig kompromisslösning - lite lätta strängar precis runt ansiktet. Därför bestämmer vi hur man lyser svartfärgat hår, vi använder denna trend.
 • Med denna metod är det möjligt att lysa endast med 2-3 toner än huvudfärgen.
 • För att inte bränna redan upplysta strängar bleks endast röda rötter av 3 toner lättare än huvudskuggan. Så vi kommer att undvika att bryta ner och släppa ut de utbrända håren och gradvis uppnå önskad färg.

Upplyst av folkmedicinska lösningar

Naturliga klargörande medel agerar inte så snabbt, men helt ofarligt. Men även sådan förtydligande av färgat hår hemma kräver sköljning av dem med surgjort vatten: en sked citron eller äppelcidervinäger per liter vatten. Från dessa lockar är det ännu mer ljus och glans.

Het olja

Vegetabilisk olja kommer oskadligt avlägsna något av det överskjutande pigmentet.

 • Luftkonditioneringsapparater från varm olja fördelas mellan strängarna - och på 15 minuter lyser krullarna lite.
 • Uppvärmning av dem under proceduren med polyeten och en handduk kommer att förbättra effekten.
 • Lightening resultatet för mörkt färgat hår kommer att ge helande burdock olja. Vi sträcker bara strängarna med dem på kvällen före sänggåendet, och på morgonen kommer vi att tvätta av det tillsammans med mörkt pigment. Dessutom kommer krullarna att bli starkare och tjockare.
 • När oljigt hår till oljan doli citronsaft, som smalar sebaceous porer och minska frisättning av fett.

Alkaliska komponenter

På bilden: bakpulver - sparsam blekning alkali.

 • Från 2 skedar av läsk och vatten kommer vi att göra gruel och vi smörjer låsen med det, försöker att inte fläcka huden: det brinner!
 • Efter 15 minuter tvättas med vatten och skölj med ättika: en halv sked vinäger per liter vatten.
 • Sedan, med en balsam, mjukna och vitalisera lite tråkig hård hår.

citron

Förbered en klassisk ljuskondensator med egna händer.

 • Det mest märkbara resultatet kommer att vara från en citronlösning med vatten (1: 3), ett avkok av kamomill (hälften av ett apotekspaket i ett glas kokande vatten) och 2 skedar olja: ricinolja - för fet hud eller olivolja - för torr. Denna två timmars mask kommer att lätta krullarna utan att skada strukturen.
 • Med ren juice kan vi bara nypa några strängar för att hitta skina moduleringar, berika färgämnena.

Men citronet är torrt, torrt eller tunt hår, så det är bättre att missfärda dem med kefir.

kefir

Gör en mask två gånger i veckan och tänd upp gott.

 • Näringsrika kefir masker har alltid använts för att lätta färgat hår. Samtidigt kommer kefir att accelerera sin tillväxt, förbättra strukturen, normalisera fettinnehållet.
 • Stärka dess kapacitet med citron, öka exponeringen för brandy och skydda hårmembranet med äggula.
 • Vi tar 2 skedar kefir och brandy, äggula, juice från 1 citron och en halv sked shampoo. Slå på ingredienserna, lägg den här massan på torra och rena lås och värm med en handduk i en halvtimme.

kamomill

Professionella råd om hur man lyser rött färgat hår.

 • För en halv liter vodka behöver du 150 g kamomill och insisterar på 2 veckor.
 • Till den filtrerade tinkturen lägger vi till 3% väteperoxid (50 ml).
 • Fuktar med denna komposition strängar, övervaka graden av förtydligande och tvätta av med schampo.

Kamille hjälper ljusare hår

slutsats

Vi tar bort färgen från mörka lockar steg för steg i 4-5 gånger med speciella kosmetiska ljusmedel: en tvätt och ett blont öga. Då ger vi skuggan en ljus nyans (gyllene eller ashy) och fuktar det regelbundet för att eliminera torrhet. Tyvärr blir de tidigare färgade locken efter efterföljande blekning spröd och kräver fuktgivande behandlingsmasker.

Naturliga brighteners är universella: de stärker samtidigt rötterna, eliminerar mjäll, stoppar gallring av curls. Men färgen tvättas långsammare: i 10-12 sessioner.

Och videon i den här artikeln hjälper oss att besluta om val av procedur.

Hur lättar håret färgat i mörk färg - en tornig väg till skönhet

Kvinnor tenderar att förändras, förvandla. Vilken brunett åtminstone en gång i mitt liv drömde inte om att bli blondin? Och du vill uppnå detta över natten. Naturlig brunett är en sak, och färgad är helt annorlunda. Vilken typ av resultat att förvänta sig, om det finns följder av sådana åtgärder - låt oss titta närmare på hur man lyser hårfärgat i mörk färg.

Funktioner lättare mörkhåriga

Genom att utföra hårfärgning i mörka nyanser (speciellt om det finns en kardinaländring av bilden) är det inte alltid möjligt att beräkna slutresultatet. Färgen kan vara mycket mörkare än väntat. I det här fallet måste problemet lösas genom att tillgripa olika metoder för förtydligande.

Att komma ifrån en mörk nyans är inte lätt alls, låt oss försöka lista ut hur man lyser färgat mörkt hår. Det röda pigmentet är djupt "förseglat" i strukturen, det kan vara svårt att ta bort eller delvis lätta det. Ofta ger tvättprocessen oönskad rodnad, ojämn färg. Användningen av aggressiva kemikalier kan tömma strängar, förvandla dem till släp. Krullar blir livlösa, blir sköra.

Om den tonade färgen tvättas bort snabbt på ett naturligt sätt, och det är också enkelt att ta bort det med enkla folkmedicin, så är det ganska problematiskt att permanent ta bort mörka varande färger eller henna. Effekten av rödaktigt hår kan eftersträvas även efter återväxt av naturliga strängar.

Förberedelser för förfarandet

För att ljuseffekten ska bli mer intensiv och krullarna är mindre utsatta för skadliga effekter är det nödvändigt:

 • använd kosmetisk vård, innehållande naturliga ingredienser;
 • att utföra stärkningsförfaranden (masker, oljeluckor etc.);
 • att vägra kemiska sätt att lägga (lack, mousse, gel);
 • skydda håret mot temperatureffekter (hårtork, likriktare);
 • ta bort från arsenalen av vårdprodukter som stöder färg;
 • att överge sulfatbaserade medel.

Rådet. Den mest skonsamma behandlingen av deras lockar hjälper dem att göra mindre skada genom ett tvetydigt förtydligandeförfarande. Efter det att aktiviteterna genomförts bör de också följa ovannämnda rekommendationer. Det är önskvärt att dessutom utföra ett komplex av återställande förfaranden.

Folkmekanismer

Folkmedicin kan hjälpa till att lätta upp mörkt hår. Sådana förfaranden, till skillnad från professionella kemikalier, kommer inte att orsaka betydande skador. Ett omedelbart resultat är dock inte värt att vänta. Här är några av de mest effektiva recepten:

 • Den vanligaste är förtydligandet av citronsaft. För att förbereda kompositionen måste pressa saften av 2 citroner, späd med vatten. Skölj håret med den resulterande lösningen efter tvättning. Överdriven beroendeframkallande till förfarandet är inte värt det - citronsaft kan torka ut lockor.
 • Nästa mest populära är kefir för förtydligande. Du kan enkelt distribuera en liten mängd av produkten på trådarna, för att värma dem med en film, handduk. För en starkare effekt är det bättre att förbereda en ljussmask. Blanda ingredienser: 50 g yoghurt, 1 ägg, 2 msk. skedar av vodka, juice 1/2 citron, 1 tsk shampoo. Sprid den resulterande kompositionen i rena, torra strängar. Wrap en wrap, handduk. Varaktigheten av kefir-manipuleringar är flera timmar. Det är att föredra att lämna masken hela natten.
 • Kamille kan hjälpa till i kampen mot mörkfärgad färg. Förberedelse av infusion kommer att ta lång tid, om du behöver bli blondin snabbt, är det bättre att använda andra metoder. 1/2 liter vodka hälls över 150 g kamomillblommor, insisterar på 2 veckor. Därefter ska du filtrera, tillsätt 50 ml 3% väteperoxid. Applicera på krullar, skölj med schampo. Läs mer om kamillehårblekning.
 • Regelbunden burkolja kan också hjälpa till att bli av med den mörkfärgade färgen. Det distribueras i strängar under lång tid (natt). Effekten av lättnad blir obetydlig, men håret kommer märkbart att förbättras. Ett sådant förfarande kan utföras regelbundet. Varje hår blir lite ljusare, tjockare och starkare varje gång. För mer effektivitet, tillsätt 1 citronsaft till smöret.
 • Naturlig honung är en bra hjälpare. Förskalning av hårbotten: en blandning av 1 tsk soda, 1/2 tsk fint salt massage massivt rotområdet. Blandningen tvättas bort. Strängar täckta med honung i 30-40 minuter, tvättas av med vatten, torkas naturligt. Läs mer om förtydligandet av honung.

Kompositioner med aktiva alkoholhaltiga ämnen bör inte användas regelbundet. Några förfaranden kommer att räcka för lite effekt. Därefter bör du ta hand om hårets hälsa, för att hålla ett komplex av återställande, återställande förfaranden.

Foto före och efter

kemiska medel

Moderna innovativa kompositioner gör det väldigt lätt för brunetter, brunhåriga kvinnor att helt eller delvis blonda, med hjälp av de senaste teknikerna, för att uppdatera bilden.

En eventuell abrupt övergång kan skada håret. Tvättning, missfärgning, färgning - procedurer som oundvikligen använder aggressiva ämnen. En erfaren specialist kan minimera skador. Att söka hjälp till en bra, beprövad mästare finns en chans att inte skada krullarna väsentligt. Kompetent hantering av kemikalier: Överensstämmelse med proportioner, timing, korrekt applicering hjälper till att upprätthålla hårets hälsa.

Hydrofoam förtydligande

Hemma bör du noggrant följa anvisningarna, var försiktig. Den mest kända metoden för självklarhet - hydroponisk.

 1. Tabletterna upplöses i vatten (30 ml vatten, 40 ml peroxid), ett litet schampo tillsätts.
 2. Den erhållna kompositionen fördelas av strängar. Koncentrationen är vald beroende på vilken typ av hårfärg. Tunn - 4-5%; mycket mörk färg - 6-10%; hårt - tillsätt 1 droppe ammoniak.
 3. Lösningen appliceras på de otorkade trådarna från rötterna i halsen i längd i 20 minuter.
 4. Tvätta av med schampo, skölj med ättiksyra.

En sådan manipulering kan ge resultatet till 4 toner, förklaringen är inte alltid enhetlig. Vid behov upprepas proceduren med större effektivitet.

Det är viktigt! Med detta förfarande är det inte tillåtet att producera värmeväxling, eftersom det finns stor sannolikhet för brännskador.

Lightening med speciella kompositioner

Blondirovanie kan "tvätta" färgen. För att göra detta, använd professionella kompositioner. I specialaffärer kan du köpa en remover för hemmabruk. Noggrann överensstämmelse med instruktionerna hjälper till att uppnå önskat resultat, skydda ditt hår mot alltför stora skador.

Det finns 2 alternativ för blondiner:

 • krämfärg;
 • pulveriserad tvätt.

Färg avlägsnar samtidigt mörkt pigment, toner. Lämplig för medelstort mörkt hår. Pulveriserad version klarar av en sann svart färg, men kräver ytterligare färgning.

Den beredda kompositionen appliceras på torra krullar. Tvätta av med schampo efter en önskad tid, använd en neutralisator. När för att uppnå önskat resultat krävs upprepad repetition av åtgärder, tvättning, torkning av hår - obligatoriska åtgärder efter varje steg. Färgtekniken kan lätta mörkt hår upp till 4 toner åt gången. Powder clarifier klarar 7-8 toner.

Överträdelse av teknik (exponeringstid, koncentration, kompositionskomposition) kan skada krullarna, "bränna" dem.

Andra sätt att lätta på

Det bästa valet kan vara färdiga sprays, krämer, schampon. Applikationsinstruktionerna kommer att berätta om den exakta åtgärden. Sådana formuleringar är vanligtvis mindre effektiva. Ett betydande resultat kan uppnås efter flera applikationer. Applicera medel för att städa håret, shampoo används flera gånger i veckan. Halten av naturliga ingredienser utöver kemikalier bidrar till en relativt mild effekt.

Shampoo djuprengöring kan tona tonen lite omedelbart efter färgning (om färgen inte är nöjd). För att göra detta, så snart som möjligt, applicera det på nymålade strängar.

Om det behövs en icke-kardinal förändring av bilden, låt oss anta en gradvis övergång till en ljusare färg med hjälp av standardfärgning. Färgning med hjälp av tonen är ljusare än tidigare kan färgen ändra något.

Noggrann inställning till hårets huvud kan uthärda många målar, tvättar, toning. Kompetent förberedelse för procedurerna, efterföljande vård kommer att ge håret ytterligare skydd, minimera skadliga effekter. Den önskade färgen kommer att behaga, ge positiva känslor.

Är du rädd för att göra ett misstag när du väljer en clarifier? Vi har förberett dig de bästa sätten att lätta håret:

Användbara videoklipp

Författaren erbjuder alternativ för säker tätning av mörkt hår efter färgning med naturliga, hemlagade masker.

Hur är ljusningen av mörkt hår i en skönhetssalong.

Hur man färgar efter att håret lyser i en mörkare färg

Inlagd av: admin i Hårvård 06/27/2018 0 252 Visningar

Att bli blondin är drömmen om nästan varje kvinna. Blonda hårnitar mänens ögon, blondiner är mer populära, blont hår särskiljer genast sin ägare från mängden - det finns många orsaker till lättnad.

Resultatet av förtydligandet är dock inte alltid lyckligt. Krullarna blir gula, ser ut som halm, ljusfärgen är helt enkelt "går inte".

Efter hur mycket tid kan du färga ditt hår blekt för att återfå självförtroende och visuell överklagning? Hur man gör detta, för att inte förstöra strukturen i strängarna?

Om du färgar blekt hår korrekt kan skadan från kemisk exponering minimeras.

Även om missfärgningstekniken observerades är det omöjligt att helt neutralisera procedurens skada:

 1. Hårbotten och håret blir torrare. En negativ förändring i de flesta fall återspeglas i tipsen - de börjar splittras och bryts av. Om kompositionen är överexponerad kan hårförlust och mjäll provokeras;
 2. När strukturen förändras - pigmentet blir missfärgat och bleknar, minskar kretsens elasticitet och motståndskraft;
 3. Individuella stavar blir tunnare, håret är förvirrat, det blir svårt att kamma det. Samtidigt är det lättare att sätta lock i håret - eftersom deras totala volym minskar.

Externa faktorer har nu större påverkan - utsöndringen av utsöndringar är mindre, strängarna är överdrogerade, keratinstänger är porösa. Håret blir nästan försvarslöst.

Detta händer även i salongprocedurer, när befälhavaren väljer kompositionen, med hänsyn till kvaliteten på håret och huden hos den potentiella kunden. En lättnadsprocedur, som utfördes hemma, lämnar ofta en kvinna olycklig.

För att återställa hårkvaliteten används näringsrika masker - hemma och professionella, de gör massor av rotzonen. Men vad ska man göra för att förbättra utseendet? Efter hur mycket tid kan du färga håret efter lätta, för att inte provocera en förlust?

Även om färgen var mörk, borde du inte ens drömma om att återvända till det omedelbart. För att göra detta måste du använda resistenta färger med aggressiva komponenter - graden av skada kommer bara att öka. Om det finns möjlighet, efter förtydligande är det värt att se ut som en blondin i minst 2 veckor. Denna tid är nödvändig för att mata de skadade trådarna.

Det bästa sättet att återställa elasticitet och mjukhet - oljepackningar. Alla masker med oljor är lämpliga - de introducerar ytterligare ingredienser till din egen smak.

Näringsrika oljor inkluderar:

När man kammar på en kam eller massageborste, är det lämpligt att applicera 3-5 droppar vegetabiliska oljor med en lätt struktur - mandel eller shi. Detta hjälper till att återställa de dränerade tipsen.

Du bör inte lägga till alkohol eller irriterande på maskerna i detta skede - de stimulerar inte bara blodflödet till rotområdet utan dränerar dem också. Det är bättre att göra en huvudmassage med näringsrika oljor.

Snabb leder håret för linolja - 3-4 procedurer.

När du har applicerat denna åtgärd på huvudet bör du noga stänga krullarna från ljuset. Om detta inte är gjort så märker du att håret har blivit ännu värre. I ljuset oxideras linolja och fenol släpps. Denna giftiga substans - ett cancerframkallande ämne - har en skadlig effekt på organiska strukturer och förstör dem. Använd linfröolja med försiktighet.

Om färgen efter missfärgningen visat sig vara gul eller grå, vill man knappt vänta 2 veckor - ska den inte gå i en hatt?

I detta fall är näringsmaskar gjorda med samma regelbundenhet - 2 gånger i veckan, och håret är tonat med en tonad schampo eller balsam.

Det faktum att de flesta skuggningsprodukterna har en lila nyans ska inte vara skrämmande - det här pigmentet neutraliserar perfekt yellowness. Innan du börjar använda färgen måste du noggrant läsa instruktionerna så att du inte får "Malvina hår".

De som är besvikna av den "blonda", passar metoden med tennbalsam inte - de vill snabbt bli av med konsekvenserna av ett misslyckat experiment. I det här fallet måste du välja en bezammiachnye sparsamfärgad naturlig ljusskugga - brukar börja med ljusbrun.

Omedelbart den önskade mörka färgen är värdelös att applicera - den kommer omedelbart att tvätta bort, och strängarna blir jämnare. Dessutom, eftersom pigmentet är fullständigt korroderat, kommer färgen att gå ojämnt - det blir omöjligt att förutsäga slutresultatet.

Vänta inte omedelbart för ett beständigt resultat. För att färga blekt hår utan ammoniakfärger, vilket gör dem några få nyanser mörkare, måste färgämnet appliceras upp till 3-4 gånger. Och du måste tänka på - du kan inte göra det flera gånger i rad. Mellan manipuleringar måste du fortsätta att återställa hårets kvalitet med närande maskor.

Ljusbrun färg har många nyanser, vilket är mycket bekvämt - från nästan blont till ljusbrunt. Därför börjar håråterställningen hos honom.

I de flesta professionella paletter presenteras blondin i följande versioner, som är lämpliga för färgat blekt hår:

 • 9/1 - för blond aska
 • 8/1 - ljusblond aska med metallisk nyans;
 • 7/1 - ljusgrå ashy-grafitskugga.

Följande alternativ är mörkare:

Övergången från en färg till en annan bör genomföras gradvis. Vid frisörförhållanden är det möjligt att lösa problemet med att färga blekt hår mörkare snabbt.

Frisören har möjlighet att tona trådarna och samtidigt hålla selektiv markering.

Förfarandet kommer också att ta tid - du kan inte omedelbart komma in i mycket mörka strängar, men på ljusbrun aska kommer de redan att se ut naturliga, och i framtiden kommer det att vara möjligt att "hoppa över" en av de ljusa nyanserna och påskynda återkomsten till din - eller önskad - färg.

Men i vissa fall kan ommålning av huset vara mer användbart. Det finns situationer när en kvinna valde "blond" eftersom hon är missnöjd med sin egen färg och sitt liv och ville radikalt ändra sitt utseende. Med en gradvis mörkering av håret kan du hitta "din" nyans och ingen ytterligare mörkering behövs.

När du lyckas komma ifrån en aggressiv blondin behöver du inte följa det ljusbruna färgschemat. Det finns ett tillfälle att välja honung eller brunaktig nyans, försök med alla rätter av rika röda pigment. 2-3 månader efter den radikala förtydligandet, kan du redan använda nyans.

Varför kan man inte omhärda håret efter förtydligande med naturliga färger - henna eller basma? De förstärker håret, återställer det, de behandlas. Faktum är att fördelarna med naturliga färgämnen är något överskattade av populär ryktet. Eftersom de ändrar pigmenteringen har de också en dräneringseffekt.

Ja, och när du appliceras på blekta krölar, kan du troligtvis få en grön färg.

Med naturliga färger bör man vara mycket försiktig - den individuella uppfattningen av färgpigmentet har ett mycket starkt inflytande på slutresultatet. Upplyst svagt hår beter sig oförutsägbart.

Inte heller bör man tillgripa folkliga råd, "fördjupa" professionella kompositioner med naturliga komponenter.

De bör inte spädas för att behandla torkade trådar, örtdekok, tillsätt kaffe, svart te, tranbärsjuice och så vidare. Experimentering är endast med friska icke-lysande strängar.

Du måste vara förberedd för det faktum att de tömda strängarna kommer att behöva klippas av när de växer.

Det bästa råd som kan ges till en kvinna som misslyckats har ändrat sitt ansikte till en blondin är att söka en professionell mästares råd.

Men om det av någon anledning inte är lämpligt, då är det möjligt att klara restaureringen hemma. Det viktigaste - skynda inte. Gradvis färgning och applicering av näringsämnen är vägen från "blond" till sin färg.

Så här lyser du svartfärgat hår: tips, tricks

Alla tjejer älskar att förändras och experimenterar med deras utseende. Brunetter undrar hur de ska se ut med blont hår och vice versa. Men svarta färger har en nackdel: efter dem är det ofta omöjligt att måla om i någon färg. Detta ställer frågan om hur man lyser svartfärgat hår. Vad som bara inte kommer upp med det rättvisa könet, att återvända sina lätta strängar och inte förbli helt utan dem.

Sätt att förtydliga

För att lätta håret är det nödvändigt att tvätta bort färgen. För detta ändamål oxideras färgpigmentet, t ex med hjälp av väteperoxid. Denna metod är mycket skadlig för lockar, så det används huvudsakligen i fallet när håret är rent svart.

En mer mild metod är en betning. Det består i att avfetta det övre skiktskiktet med hjälp av speciella ämnen, öppna den centrala delen av håret, påskynda de metaboliska processerna. Effekten av medel på håret i denna metod sker mindre i tid än i föregående.

Ljussmaskar köps i affären eller görs personligen från naturprodukter. I det första fallet förändras krullarnas färg dramatiskt, i andra - endast 1-2 toner. Du kan använda blandningen hemma, enligt anvisningarna. Det är självklart bättre att lätta upp trådarna i salongen, eftersom specialisten är mer erfaren i dessa frågor och känner till alla subtiliteter. Men det kommer att kosta extra pengar.

Det måste komma ihåg att ju mörkare håret desto svårare är det att lätta det. Graden av förtydligande beror också på hur mycket ämne som appliceras på håret, dess temperatur och exponeringsvarighet.

Hur man inte skadar

Vilken blekning som helst påverkar hårstrukturen negativt. Innan du väljer en metod för förtydligande, är det nödvändigt att bedöma deras krullningstillstånd, nämligen deras tjocklek, tjocklek, färg, fettinnehåll, porositet. Efter det är det lämpligt att rådfråga en specialist om hur du ska lätta ditt svarta hår utan skada.

Innan lätta strängarna måste de träna i 3-5 veckor. Under denna tid måste du följa vissa regler:

 • Använd endast schampon på grundval av naturliga ingredienser;
 • se till att det inte finns några sulfater i tvättmedel;
 • Ändra eller behåll inte färgen på strängarna med någon färgämne.
 • försök så mycket som möjligt för att återställa lås av olika närande och fuktgivande masker, det är bra att applicera kokosnötolja för detta ändamål.
 • Använd inte krusjärn, strykjärn och hårtork (du kan använda torktumlaren med kall luft);
 • Avfalla lack, skum, stylinggeler;
 • inte perm
 • gnugga i hårbotten fonder från placenta eller aloe, för att stärka och provocera tillväxten av strängar.

Tips för dem som bestämmer sig för att lysa upp

Om henna någonsin har applicerats på krullarna kan skuggan vara oförutsägbar. Det är därför under de närmaste dagarna efter förfarandet bättre att inte planera allvarliga möten.

Du vet inte hur man ordentligt tänder svart hår och inte misstas med färg? Här är lösningen: Du ska skära av en liten del av strängen, applicera blandningen på den, torka den och utvärdera resultatet. Om färgen visade sig vara äckligt, bör du köpa ett annat verktyg och kontrollera det på samma sätt. Om du gillar resultatet kan du säkert lätta all hår på detta huvud med detta färgämne.

Ljuskrullar med naturliga produkter hemma rekommenderas för tjejer som inte vill orsaka stor skada på deras strängar, eftersom de är säkrare. Denna metod kommer att vara bra i det fallet när det inte finns någon önskan att drastiskt förändra hårets färg. Det är bara för att få reda på hur man ska tända svart hår hemma.

Kamille te

En av de billiga metoderna för att lätta strängarna hemma utan att skada dem är ett avkok av kamomill. Du kan köpa torkade blommor av denna växt i ett apotek eller hälsokostaffär. Koka kamille i vatten med en beräkning av 1 msk. sked (eller en tepåse) blommor per 200 ml vatten, låt dem simma i en halvtimme. Därefter kyles buljongen och filtreras därefter.

Kamille te kan användas på två sätt. Den första är att skölja håret i slutet av tvätten. Den andra är att lägga till ca 2 matskedar te till schampo eller balsam, blanda och tvätta huvudet med denna blandning. Om möjligt, låt trådarna torka ut på gatan under solen - detta kommer att öka effekten.

Kanelmask

Hur annars lättare att lysa svartfärgat hår hemma? Prova kanel. Hon kan curl 1 eller 2 toner ljusare efter varje procedur. Men man måste komma ihåg att trådarna kan få en något kopparfärg på grund av den specifika färgen på kanel.

Innan du använder en mask med kanel i hemmet, bör du vara säker på att du inte är allergisk mot denna produkt. För att göra detta, applicera lite färdiga medel på handens inre yta. Om rodnad, hudutslag, klåda eller andra obehagliga känslor uppträder, är det bättre att vägra detta förfarande och försöka med en annan förtydligande metod.

För att förbereda masken behöver du hugga kanelpinnar eller köpa färdigt pulver. Lägg sedan till det i din hårbalsam (1 matsked. Med kanel för 2 matskedar balsam). Applicera blandningen på rötterna, sedan, med hjälp av en kam, spridda över hela längden av trådarna. En brännande känsla kan kännas på huvudets yta, men efter 2 minuter ska den passera.

Det rekommenderas att montera krullarna och täcka dem med ett duschlock, behåll masken i 4 till 8 timmar, skölj sedan väl med schampo och vatten. Efter applicering kanel hår blir mycket doftande.

Recept hemfärg

Denna färg innehåller inte peroxid, vilket är dess största fördel. Du behöver följande produkter: 1 msk. sked av kamille, honung och kalendula (blommor), 1,5 msk. skedar av välhackad rabarberrot, 50 ml 70% alkohol, en halv liter äppelcidervinäger, 4 små citroner.

Häll ättikan i potten, häll rabarbern där och sätt på elden. Koka och låt sjuda på låg värme i 10 minuter. Häll sedan kamille med kalendula till blandningen, pressa saften från två citroner där, låt den koka i ytterligare 5 minuter. Ställ av pannan, efter att mediet har svalnat, spänna det. Tillsätt honung och juice av de återstående citronerna, blanda.

Färgen appliceras på håret jämnt längs hela längden med en pensel, varar en halvtimme och tvättas av. Men eftersom färgämnet är naturligt kommer det inte att fungera länge och kommer inte att ge en stark effekt. Därför bör du, innan du tvättar håret, regelbundet applicera blandningen (det kan förvaras i kylskåp i upp till tre veckor).

Förtydligande kemikalier

Naturlig färg är bra att använda hemma, det viktigaste är att göra det noggrant och undvika kontakt med slemhinnorna. Men den här metoden kommer bara att gradvis ändra skuggan. Många människor är intresserade av om det är möjligt att omedelbart lätta svart hår på ett sådant sätt att de blir 6-8 tonar lättare. Ja, det är möjligt att göra detta med hjälp av specialsatser för att färga hår hemma. Men det är fortfarande bättre att måla lockar med kemikalier i stugan.

Vilken färg är bättre att lätta svart hår, bara en expert kommer att berätta. När du köper en produkt på egen hand, var uppmärksam på att den var avsedd speciellt för mörka nyanser och inte för blonda.

Förutom färgen i butikerna kan du hitta lysande schampo eller spray. De är huvudsakligen avsedda för lätta trådar, men vissa målade brunetter använder dem istället för masker med citronsaft. Vilken metod att använda beror på hårets tillstånd och hur mycket tjejen skulle vilja lätta sina färgade trådar.

Det finns ett annat kemiskt (men inte godartat) sätt att lätta svart hår - det här är användningen av väteperoxid. Häll vätskan i en mörk glasbehållare med en spray. Varje dag ska produkten sprutas på strängarna, det vill säga användas som en spray. För ett starkare resultat blandas peroxid (2 msk) med flytande tvål (2 msk), appliceras som färg och hålls på huvudet i 15 minuter. Därefter tvättas ämnet av och sköljs slutligen med vatten blandat med äppelcidervinäger.

Att veta de grundläggande sätten på vilka du kan lätta svarta strängar, fortsätt till det lämpligaste för dig, viktigast av allt, skada dem inte på förändringsvägen.

Hur man målar blekt hår mörkt

Att återvända den tidigare färgen till blekt hår är mycket svårt.

Håret som lyser ofta förlorar sin glans och attraktionskraft. Efter att ha fått ett sådant resultat försöker många damer att återställa hårets skönhet och den tidigare nyansen, vilket är mycket svårt. Det är särskilt svårt att omhärda blekt hår i en mörk färg.

Professionella är överens om att radikala omvandlingar i hårfärg bör undvikas, eftersom en sådan aggressiv kemisk effekt, som blonding, ändrar hårets struktur, gör dem svaga och livlösa, det kommer att känna sig till och med vid beröring. Men om håret är redan missfärgat och uppgiften är att färga trådarna i en mörk färg, måste du agera i steg och försöka att inte skada håret ännu mer.

Måla inte med resistenta färger bara blekta krölor, det kommer bara att öka graden av skada. Efter blekning behöver håret en paus på minst 1-2 veckor för att återställa sin skyddande funktion. Vid denna tid, fuktar och närnar krullarna med olika masker.

Val av färgämne för blekt hår

Undersök noga de blekta lockarnas färg och välj lämplig mörkfärg. Faktum är att blekt hår inte är strikt vitt, men kan vara med en gul nyans, rosa, blåaktig, pärla, ashy osv. Därför, så att färgerna inte kommer i konfrontation och en helt oväntad nyans på huvudet inte visar sig, är kompatibiliteten och överlappande färger.

Till exempel, om det finns en blond med en gul nyans, när du färgar hår med blått pigment, är det troligt att du kommer att få en grön hårglans. Men det lila pigmentet kompenserar för denna yellowness, så resultatet av färgning blir bättre. Undersök palettlistan för att bestämma basfärgen. Basfärgen anges på förpackningen av färger (lila, violett-rött, rött, blått, blåviolett etc.).

Beroende på hur länge du vill vara en brunett, välj typ av färg:

 1. Permanenta färgämnen håller håret långt och ger det en rik färg. De aktiva ingredienserna som finns i dem kan emellertid ytterligare skada strukturen hos blekt hår. För att få en bestående effekt måste färgen också hållas på huvudet längre. Permanenta färgämnen kommer ut efter 20-25 shampooing.
 2. Halvvariga färger är mindre resistenta, tvättas efter 10 schampon. De innehåller vanligtvis inte väteperoxid eller ammoniak, och är därför mycket mindre skadliga för håret. Den nyans som erhålls med dem är mer naturlig, till exempel kastanj.
 3. Tvätta av färg är bra att använda i fallet när du inte vet exakt vilken färg passar dig bäst och vill experimentera med olika nyanser. Dessa färger finns i form av sprayer, mousser etc. De målar hårets översta lager, utan att tränga djupt in och gå ner redan för 2-3 tvätta huvudet. Med sådana verktyg är det lätt att få en ljus blondin.

Förfarandet för att måla hår i en mörk färg

En dag före färgning test på allergier. Applicera lite färg på huden bakom örat. Om det efter en dag inte finns några manifestationer av en allergisk reaktion (utslag, klåda, rodnad, brännande) kan du börja måla håret. Före proceduren, skydda din hud från färg: använd handskar och applicera petroleumgel längs hårlinjen på ansiktet och décolleté.

Förtorka blekt hår med balsam. Du kan göra det i 1-2 dagar före färgning. För att hålla färgen så lång som möjligt, tillsätt protein hårfyllnadsmedel till färgämnet. Om du väljer att applicera permanent färg, blanda den med aktivatorn, följ instruktionerna på förpackningen.

Separera en liten strand från nacken. Börja från rötterna, applicera hela längden på strängarna av beredd färg med en pensel. Vänta på den tid som anges i instruktionerna (vanligtvis 20 minuter). Tvätta strängen eller torka med en vit handduk och utvärdera resultatet. Kanske för den önskade färgen behöver du lite mer tid eller det visar sig att resultatet är helt annorlunda än det planerade. Med fel kombination av färger visas ofta gul eller smutsig nyans. Justera färgkomposition eller exponeringstid.

Applicera färg på allt hår, fördelad i fyra delar. Det är också nödvändigt att applicera färg från rötterna, röra sig mot spetsarna och noggrant måla trådarna. Efter att ha bearbetat alla 4 delar, sprida färgämnet över håret med massor av fingrar, som om du tvätta håret.

Blötlägg färgen för den tilldelade tiden, skölj sedan ditt huvud för att rengöra vattnet. Vattnet ska vara varmt. Sätt på curls balsam som kommer med färg. Håll det på hårspecifik tid i instruktionerna, skölj sedan.

Torka håret med en handduk och låt den torka på egen hand. Försök att undvika blåstorkning, skadad av blekning och färgning. Håret får inte vara överdriven.

Hårvård efter färgning

Efter målning tvätta inte håret med schampo i 2-3 dagar. Under denna tid penetrerar färgen håret och fixerar. Ibland har blekt hår inte ens en resistent svart färg alls, och den tvättas av nästa gång du tvätter håret. I det här fallet bör du inte försöka rätta till situationen själv, du behöver kontakta en frisör för hjälp.

Efter färgning av de blekta strängarna i en mörk färg måste du ägna särskild uppmärksamhet åt vård och vård av skadat hår. De blir ännu mer torra och spröda, så de behöver djup fukt. Använd för denna balsam för hår minst en gång i veckan och håll den på håret i minst en halvtimme. För bättre resultat kan du själv förbereda näringsrika balsam, från friska och friska produkter. Dessa verktyg bör dock endast användas nyberedda.

För att bibehålla den resulterande nyansen av hår, tona trådarna var 6-8 veckor. Om möjligt, försök ommåla inte helt krullar, men bara omkastade tips med naturlig färg, om de står starkt ut mot den allmänna bakgrunden. För att få en smidig övergång, applicera färg med en borste bara på rötterna och kamma håret med en kam till ändarna. Efter full hårväxt är det lämpligt att ge dem vila och inte utsätta dem för färgning eller missfärgning under minst ett år.Nästa Artikel
Lägg bara till det i schamponet - och inget hår på kammen!