Hårfärg med naturliga färgämnen


Miljoner kvinnor runt om i världen byter dagligen sitt eget utseende, experimenterar med smink, manikyr och frisyr. Det verkar som att en sådan process som hårfärgning är en mycket enkel uppgift, eftersom motsvarande färger kan köpas på vilken kosmetikaffär som helst. Men många av de produkter som erbjuds har en negativ effekt på håret, eftersom de innehåller många skadliga ämnen, som ammoniak eller starka alkalier. Du kan uppnå önskat resultat genom att ersätta syntetiska medel för naturliga färgämnen av naturligt ursprung. De hjälper inte bara till att uppnå den hårda hårskärmen, men bidrar även till restaurering och behandling av patienter och splittrade ändar.

Vi väljer nyans av naturligt hårfärg

För att färgresultatet ska motsvara de ursprungliga idéerna är det nödvändigt att välja rätt färgämne beroende på hårtonen. Nedan beskrivs huvudtyperna av färgningsverktyg i enlighet med krullarnas naturliga färg.

För målning i mörk färg

För att ge ditt hår en mörkare nyans kan du använda en kombination av naturliga produkter som henna och basma. Färgmättnad bestäms av andelen beståndsdelar:

 • Brun - 2 delar Henna blandat med 1,5 delar basma;
 • För att en mörkare brunhårig man ska komma ut är det nödvändigt att observera en en-till-en-andel
 • Svart färg kommer att erhållas om en del av henna och två delar av basma blandas i behållaren.

För att göra krullarna mörkare, kan du använda ett avkok av salvia, som för en tid ska appliceras på hårrötterna - detta kommer att måla över jämn grå trådar.

För chokladskugga

För att få chokladfärgen på olika nyanser, kan du använda dekoktioner av olika örter, såsom lindblad, svart te eller lökskal, men i detta fall kommer håret att få en ljusare brun ton. Färgmättnaden beror på graden av infusionsstyrka.

Om du utför flera experiment kan du välja den mest lämpliga produkten och späd den med vatten för att ändra graden av koncentration. För att få en rik chokladfärg är en infusion på krossad skal av nötter perfekt.

För blont hår

Få en ljusbrun färg med en kombination av rabarber och vitt vin. Dessa ingredienser gör det möjligt att uppnå det bästa resultatet i omvandlingen av vitt eller gulaktigt hår till en rik ljusbrun ton.

 • För att få en ljusbrun nyans med kopparflöde används rabarberfärg. Receptet på matlagningsbuljong: 2 msk. l. finhackad rabarber häll ett glas vatten och simma i ca 20 minuter över låg värme. Som ett resultat får du en balm som måste sköljas med hår efter tvätt. För att förbättra effekten av att använda rabarber i infusionen, tillsätt lite vitt vin.
 • För att få en vacker ljus blond nyans använder jag linden. För beredning av färgningsbuljong, 8 msk. l. torkad lime häll 400 ml. vatten, koka, dränera. Buljong bearbetar håret och håller i ca 30 minuter. Om det lindbaserade färgämnet hålls i mer än en timme kan du få en vacker kastanjebrunt färg.
 • Om du vill byta från brun till kastanjfärg, använd sedan ett verktyg gjord av kaffe och henna. För detta 4 l. malet kaffe häll 200 ml. vatten och koka i 5 minuter. Efter kylning av kaffedrycket lägger du 1 påse av henna till den. Komponenterna måste blandas och fördelas över hela hårets längd. Sätt en plastlock på toppen och lind ditt hår i en handduk. Håll färgen från 10 till 40 minuter beroende på vilken nyans du vill få, ljus eller mörk kastanje.

För färgning av grått hår

Om uppgiften är att omforma något vitt eller grått hår, tillsätt sken och yellowness till dem, tvätta dem med kamille avkokning. För samma effekt kan vara en blandning av gurkmeja och kanel, infunderad eller utspädd i en liten mängd vatten.

Om det är nödvändigt att färga krullar i ett mörkt, till exempel brunt, färg och göra det snabbt, måste du blanda ihop klassiskt svart te, snabbkaka och kakaopulver. Denna blandning kan eliminera grå hår i minst tid, inte värre än de dyra färgerna i ett syntetiskt prov.

 • Kakao med te. Att skapa en naturlig färg 4 msk. l. brygga svart te med 0,4 kopp kokande vatten. Te kokas på låg värme i ca 40 minuter, varefter den filtreras och kombineras med 4 tsk. kakao. Blandningen ska eldas tills vätskan avdunstar och blir en tjock blandning. Applicera färg på vått hår, linda in och inkubera i ca 1 timme.

Typer av naturliga färgämnen och deras tillämpning

Omedelbart bör det noteras att färgning med hjälp av färgämnen av naturligt ursprung inte bör utföras på förlängda strängar eller hår efter perm, såväl som krullar som tidigare färgats med syntetiska färgämnen. Naturliga färgämnen ingredienser appliceras endast för att rengöra, bara tvättas, fortfarande vått hår. För applicering är det bättre att använda svampar, borstar eller bomullspuddar, glöm inte handskar, eftersom händerna på huden också kan ändra sin färg.

Det är också viktigt att notera att olika typer och naturliga hårfärger är lämpliga för färgning på olika sätt, vilket delvis beror på hårets individuella egenskaper. Tunna och sällsynta trådar kan snabbt ändra sin färg - för färgproceduren krävs en lägre koncentration av lösningen och antalet komponenter i blandningen. Tjocka, långa och grova krullningar kräver längre åldrande för att erhålla den nödvändiga tonen. Tyvärr finns det ingen universell formel som kräver ytterligare kontroll över håret under färgmättnaden. Nedan är huvudtyperna av färgämnen som kommer att uppnå ett visst resultat.

Henna och basma

Henna och Basma är de mest kända och ofta använda hårfärgprodukterna. Båda elementen är ett pulver av torkade och krossade blad av växter, som har en stor mängd läkning egenskaper, förutom färgpigment.

Henna i sig ger håret en koppar, rik och ljus färg, oftast används den som ett medel för att färga håret en röd färg. Basma är i sin tur en komponent som används som ett naturligt färgämne endast i kombination med andra ingredienser. Detta är en förutsättning, eftersom gräset i sin rena form färgar håret i blågrönt och fördömer dem för omedelbar korrigering. Genom att kombinera båda sätten kan du få absolut någon krullning, allt från mjuk varm choklad till rik svart.

Ekbark för hårfärgning

Ett avkok av ekbark används inte bara som en naturlig ersättning för industriella färger, men också som en effektiv balm som ger näring till håret och ger det styrka, volym och naturlig glans. Verktyget tonar perfekt krullarna och kan mörka strängarna med fyra toner.

För beredning av råvaror kommer att behöva hälla en liter kokande vatten fyra matskedar av hackad ekbark. Därefter täcks blandningen med lock och infunderas i 3-4 timmar. Efter denna tid filtreras kompositionen och appliceras på håret. En förutsättning är att vikta de behandlade trådarna i cellofan, där de ska luddas i ca 4-5 timmar. Över huvudet insvept med en handduk, vilket också är viktigt vid färgning. Varaktigheten av hår åldrande bestämmer graden av deras mörkare, därför är det nödvändigt att justera tiden så att resultatet bäst passar förväntningarna.

Kamomill avkok

Ett avkok av kamille gör att du kan få olika nyanser, speciellt om du kombinerar verktyget med andra ingredienser. Här är några kvalitetsrecept för toningsträngar med kamilleavkokning:
För att lätta krullarna och ge dem en mjuk gyllene glöd, bör du göra en kamillektinktur (en matsked torkade löv på golvet i ett glas kokande vatten) och tillsätt den till en varm Henna mush;

För att måla över grått hår ska torra kamomillblad i volymen av ett glas fyllas med ett halvt glas kokande vatten och låt sedan blandningen stå i några timmar. I slutet av tiden tillsätts 3 matskedar glycerin till kompositionen. Nu kan produkten appliceras på håret, sprida den över hela längden och koncentrera sig på områden som speciellt kräver färgning. Det är nödvändigt att upprätthålla en färgkompress i ca en timme och skölj sedan med vatten; sköljning av håret efter varje tvätt med ett icke-koncentrerat extrakt av kamomill kommer att ge strängarna en guldton med en naturlig glans.

Lök Husk

Lökskal är först och främst ett terapeutiskt medel som kan göra det möjligt att kvalitativt stärka och läka hår. Färgning av hår med denna produkt kan få en gyllene eller ljusbrun nyans, men endast under förutsättning att de naturliga trådarna inte är mörka. Denna färg är perfekt för blondiner för att lätt tona krullar.

Förbered en blandning av toning i guld, häll 50 gram råmaterial med ett glas kokande vatten och sätt på en långsam eld i 20 minuter. För att uppnå en mörkare ton måste du öka volymen av originalprodukten till 200 gram och blanda med samma mängd vatten och på samma sätt koka kompositionen i 20 minuter.

Detta färgämne rekommenderas för mer användning för färgning av mörkare hår för att få en rik svart eller mörk kastanjetone. Det är användbart att veta att kaffelösningen gör det möjligt för de brunhåriga kvinnorna att drunkna ut rödhåran och göra strängarna jämnare och mörka i färg. En rik chokladskugga kommer ut när den är färgad med medelstora och ljusbruna kaffesträngar. För brunetter kommer färgen från kaffe inte att ge en speciell konstruktiv tonförändring, men det kommer att ge sken och skönhet.

För att göra kaffefärg, ska du blanda följande ingredienser:

 • en tesked kaffe
 • 1 tsk te olivolja;
 • cognac i mängden en matsked;
 • 2 äggulor
 • varmt vatten i mängden 2 teskedar.

salvia

Övervägande torkade blad och salvia stammar används för att färga mörkt hår, men verktyget är också lämpligt för grå trådar. Som ett resultat kan du få de mest oväntade färgerna, allt från ljusbrun till gul och slutar i mörkbrun. Att förbereda färgen ska vara 6 matskedar råvaror häll 2 koppar kokande vatten, låt dem brygga i 30 minuter. Denna blandning kan användas för att skölja håret för att ge den en ljus askakent eller att applicera på strängar i större koncentration för att få en mörk färg.

Video: Henna hårfärgning hemma

Videon beskriver steg för steg processen med hårfärgning med henna. Materialet innehåller en kvalitativ beskrivning av beredningen av blandningen baserat på hennapulver, följt av applicering av kompositionen på håret. Författaren till videon delar sin egen åsikt och avslöjar hemligheter som gör det möjligt för honom att precisera välja tonen för sig själv under målningsprocessen.

recensioner

Karina: Jag är en brunett och använder en blandning av henna och basma för att få svart hår - det här är ett effektivt alternativ.

Sveta: Jag sköljer ofta mitt hår med ett avkok av salvia - som ett resultat är det en utmärkt gulaktig nyans för mina rättvisa strängar.

Kira: Jag vill prova alla naturliga färgämnen, eftersom jag redan har bortskämdat mitt hår med kemiska färgämnen, men jag vet inte om den önskade färgen kommer ut. Det verkar för mig att det med hjälp av vegetabiliska färgämnen är omöjligt att få ett kvalitetsresultat.

Färga håret med naturliga produkter

Kvinnor älskar att ändra sin bild. Det är så angeläget att förbli en mystisk tjej. Idag är du med långt rött hår, och i morgon är du redan en brinnande och passionerad brunett. Men trots allt är det inte säkert för dem att färga håret med ammoniakfärger. Hår som är föremål för konstant färgning och rätning kan betraktas som död. Och hur man undviker det?

Om medel ger dig möjlighet att köpa utan ammoniak hårfärg, kan du läsa mycket positiva recensioner om dem. Men det finns möjlighet att byta hårfärg med hjälp av naturliga färgämnen. Naturligtvis kommer dessa verktyg inte att kunna drastiskt ändra hårfärgen, men efter flera procedurer kommer färgen på håret att förändras säkert. Därför använder vi folkfärger, och vi kommer inte att skada håret med kemiska medel.

Vilka naturliga färgämnen kan färga hår i mörka färger och vilka i ljusa? Innan du ansöker måste du veta exakt hur man ansöker dem, så att det inte kommer att hända några händelser senare.

Så varför är naturliga hårfärgsprodukter så bra? Det är ganska enkelt. Naturligtvis kommer naturliga färgämnen inte att förstöra håret, men de stärker det och gör det friskare. Detta är den största fördelen. Sådana färgämnen påverkar hårets struktur noggrant, de bryr sig om dem och ger en hälsosam utseende. Det här är trots allt ett utmärkt färgat hår och stärktes omedelbart. Ideal. Så du kan ändra hårfärgen och till och med stärka hårsäckar. Sanningen är att det finns en nackdel - naturliga färgämnen tvättas ut snabbare, så du måste färga håret oftare, men det är värt det.

Folk recept: naturlig hårfärgning

Många vill bara använda en hårfärg för att byta lite nyans. Och det här är möjligt med naturliga ingredienser som inte skadar dig. Det är möjligt att bibehålla en viss ton icke-kemiska färgämnen. Så ta en titt på några recept.

För att ge ditt hår en liten röd nyans måste du använda lökskalan. För att göra detta hälls hällen kokande vatten och insisterar om 2-3 timmar. Sedan används infusionen som en balsam. Detta kommer att ge ditt hår en ljus rödaktig nyans.

För att avlägsna grått hår, rekommendera ett avkok av blad. För att göra detta häll en sked blad med kokande vatten och insistera på ett par timmar. Buljong måste vara väl rubbed i hårrötterna. Detta kommer att ta bort gråtonens skugga. Vi måste regelbundet göra denna procedur.

Mutterens blad ger en kastanjebrunt färg. För att göra detta, lämna löven och insistera på dem. Detta recept är väl lämpat för långt hår. Buljong ger en trevlig naturlig nyans.

Men avkoket av kamomill ger en vete färg, men den är lämplig för rättvisa. För om du är ägare till mörkt hår, då kommer du inte att fungera. Den gyllene nyansen kommer att visa sig och på ljusbrunt hår.

Om du regelbundet sköljer ditt hår med rabarberdekok, kan du uppnå en vacker halmskugga, speciellt eftersom den nu är i modet. Att göra en frågesport är väldigt enkel. För att göra detta häll ett par skedar gräs med kokande vatten och insistera på 3 timmar. Det är möjligt och mer.

Du måste fråga en sådan fråga - hur mycket råmaterial behövs för hårfärgning? Allt beror på mättnaden. Om du vill att färgen ska bli ljusare måste du ta en stor mängd gräs.

Med hjälp av sköljning kommer håret att ändra färg steg för steg. Därför, efter 1-2 hår tvättar, kan de inte ändra sin färg. Var tålamod. De som vill uppnå snabbare resultat, kan du doppa håret i buljongen och linda dem i en handduk i en timme. Skölj sedan håret med varmt vatten.

Basma och Henna är bästa vänner

Låt oss se vad Henna och Basma är gjorda av? Så, Basma är ett gjort pulver från de torkade bladen i indigosfärfärgningen, och henna är en torkad blomma. Dessa två naturer av produkten är de mest kända färgerna. Om du tar det rent, kommer det mycket bra att ge ditt hår en ljus röd färg. Om du stör Basma kan du uppnå olika nyanser. Det är möjligt att uppnå jämn brinnande björnbär. Ingenting är omöjligt.

Det rekommenderas att använda indiska henna. Det är mer kvalitet och bättre att använda. Du kan köpa den i en butik med orientaliska tematiker. Det är sant att de inte är så mycket. För målning är det bäst att välja den klassiska färgen henna. För att blanda färglös henna och basma blir du ägare till grön-träskhår. Tillräckligt kommer nog att vara. Även om för Halloween kommer du att ha en mycket intressant frisyr.

Nu väljer vi rätt proportioner av henna och basma. För att uppnå en kastanjfärg måste du blanda dessa två ingredienser i ett förhållande 1: 1. Om du vill färga ditt hår svart, så tas 2 delar basmyna 1 del av henna för detta. Men bronsfärgen garanteras vid 2 delar av henna för 1 del av basma.

För att färga håret med henna och basma måste du ta ett pulver av ca 50-100 g. Mängden beror på hårets längd. Häll blandningen med varmt vatten och blanda ingredienserna noggrant. Det visar sig starkt luktande grön blandning. I utseende ser det ut... Det är bättre att inte tänka på det. Gruelen är nödvändig för att rengöra och fuktigt hår, för att fördela "färgen" över hela längden. För att inte måla kroppen med färg, är det nödvändigt att smita över hårlinjen med en tjock grädde eller olja.

Det rekommenderas att tillsätta lite kefir och schampo till blandningen. Då kommer håret lätt att appliceras på håret. Detta är ett bra sätt att färglägga. Efter applicering av blandningen sätta håret i en timme. Om du vill ha en ljusare hårfärg tar det 2 timmar att blanda. Efter detta förfarande, tvätta håret med varmt vatten.

Du kan färga håret med dina favoritdrycker. Med hjälp av kaffe eller kakaopulver kan du uppnå bra resultat. För att få chokladfärgat hår finns ett gott recept.

Ta 3 msk. svart te, kokt vatten och kokt i ca 20 minuter. En tesked kaffe och en sked med kakao läggs till te. För att hålla håret mjukt, tillsätt 1 tsk till denna blandning. glycerol. Det är väl fuktad.

Applicera vätskan i håret och linda det i en handduk. Håll ca 40-50 minuter. Det beror helt på vilken hårfärg du vill ha. Blandning ger en naturlig brun nyans. Ett bra verktyg som gör dig till en brunhårig kvinna.

Naturliga färgämnen tvättas av mycket snabbare, så färgen på färgningen ökar, men ditt hår kommer att förbli levande och vackert. Till exempel stärker henna och basma håret och gör det tjockt. Njut av experimenten!

8 bästa naturliga färgämnen

Beslutar att färga ditt hår, vi köper färg i affären - valet är väldigt stort. Men även en kvalitetsprodukt som inte innehåller ammoniak i kompositionen skadar krullarna. Med frekvent färgning blir de torra och spröda, tipsen börjar splittras. Situationen förvärras av den frekventa användningen av termiska enheter och stylingverktyg för styling. Så att färgningsproceduren sker utan att håret skadas, kan du använda naturliga komponenter - de tränger inte in i hårstrukturen och förstör inte de naturliga pigmenten i trådarna och är därför helt säkra för dem. Många naturprodukter färgar inte bara strängarna, utan ger också extra omsorg för dem. Den enda nackdelen med naturliga pigment är att de inte ger en omedelbar effekt och flera förfaranden krävs för att få önskad nyans av strängar.

Basma - mörkt hår utan mjäll

Basma erhålls från en indigofer-växt. Med hjälp av detta svarta pigment kan du färga håret i mörka nyanser - från ljusbrun till blå-svart. Krullarnas slutliga färg kommer i stor utsträckning att bero på deras ursprungliga ton och tillstånd. Men att använda basma i sin rena form är oönskad - det kan ge fula blå eller gröna nyanser till strängarna. Ofta blandas svart pigment med henna. I vilka proportioner blandar du färgämnen, och den slutliga färgen beror på.

I Basma finns det många användbara komponenter för hår - du ger dem extravård. Sammansättningen innehåller naturliga ämnen som hjälper till att eliminera mjäll. Att använda Basma är ett säkert sätt att göra håret starkt, slätt och glänsande.

Henna - färg och botemedel för krullar

Den mest populära bland kvinnor naturligt färgämne. Ta det från Lawsons torkade löv. Henna används som en separat färg eller utspädd med basma. Med hjälp av naturläkemedel kan du ge ditt hår en ljus nyans - från gyllene till ljusröda. Det beror helt på kompositionens exponeringstid och krullarnas startton.

Inte undra på att henna ofta används för beredning av terapeutiska hårmaskor. Pigment omsluter varje hår, skyddar det från negativa yttre faktorer. Henna, om alla regler i proceduren för färgning eller applicering av behandlingsmasker följs, gör krullarna elastiska, silkesiga, starka. Färg stimulerar också hårväxten.

Kanel - friskt, vackert hår med en ljus nyans

Kanel används ofta i hemvård för hud och hår - vanligtvis för beredning av friska masker. Detta aromatiska krydda har toniska och antiseptiska egenskaper. Krullar efter applicering av kanelbaserade produkter blir blankt, nedbrutet, deras tillväxt stimuleras.

Om du använder kanel i sin rena form, ger den ljusbrun eller gyllene nyanser. Krullans slutliga färg kommer att bero på deras ursprungliga färg. Rödhåriga tjejer kommer att få en något rödaktig nyans av hår, och brunetter kommer att lägga till gyllene färger i trådarna. För intensiv förtydligande av kran kanel blandad med citron och honung.

Kamille - Brightening och bryr sig om blont hår

Kamille - den bästa naturliga färgen för blont hår. Du kan inte drastiskt ändra färgen med denna medicinska växt - det ger bara ditt hår en gyllene nyans. Att använda kamille för blonda krullar ger dem utseendet av solbränna.

Förutom mildt hårfärg har kamille en rad olika användbara egenskaper - det stärker strängarna, vilket gör dem mer lätta och glänsande. En naturlig botemedel har en positiv effekt på hårbottens tillstånd - klåda och flaking elimineras.

Herbal decoction används för att lätta håret med kamomill - ett glas torkade blommor av växten fylls med 0,5 liter kokande vatten. De sköljde trådarna efter tvätt med schampo. Effekten kan ses efter några veckor av att applicera denna balm.

Rabarber - vilket ger håret en ljusbrun och askig färg

Rabarberrot har länge varit van vid att färga krullar i ljusa blonda och askfärger. Om växtens buljong behandlas med lätta trådar kommer de att få en ljusbrun ton med kopparton. Och användningen av rabarber på ljusbrunt hår gör att de kan tända upp till askfärgen. Växten visar en bra effekt vid färgning av grått hår.

Att färga hår rabarber används avkok - 2 msk. Jag krossade växter hällde 200 ml vatten och kokades i ca 20 minuter. Den resulterande balmen sköljde håret efter tvätt. För att öka effekten av användning av rabarber i infusioner tillsattes ofta vitt vin.

Kaffe - chokladtoner av lockor

Med kaffe är det väldigt lätt att få vackert chokladfärgat hår. Och om du blandar drinken med henna och målar ljusbruna krullar med ett sådant verktyg, kan du ge den en rik kastanjfärg.

För att färga krullar av kaffe, brygg en stark dryck och skölj håret med det, blötlägg ett tag och skölj sedan. Du kan regelbundet upprepa proceduren för att behålla färg.

Kaffetoner hjälper till att öka blodcirkulationen i vävnaderna, vilket har en positiv effekt på hårets tillstånd. Du kan påskynda tillväxten och göra dem starkare. För att göra färgningsproceduren ännu mer användbar, gör en kaffekorka för hårbotten - massage huden med lätta rörelser och skölj sedan håret med den beredda färgämnen.

Citron - snabb hårljus

Om du vill snabbt lätta krullarna, ta en citron. Redan efter flera procedurer lyser strängarna med minst 1 ton. Ta nypressad citronsaft, blanda den med samma mängd vatten, skölj krullarna med den resulterande lösningen och torka sedan i naturliga förhållanden.

Citron rensar väl hårbotten, ger skinsglans.

Observera att det inte är önskvärt att färga torrt hår med citron! Sur frukt har en torkningseffekt som bara förvärrar situationen.

Lipa - mättade bruna och kastanjebruna nyanser

Lipa ger lockar en vacker kastanjfärg. Om du håller det beredda färgämnet på strängarna under en kortare tid kommer du att få en ljusbrun nyans. Lipa används av blondiner och brunetter.

Och linden gör inte bara håret vackert, utan läker också dem. Strängar blir starkare, glänsande, inte elektrifierande. Lipa i komplex hårvård hjälper till att bli av med mjäll.

För att få vackert hår, laga kalkdekok - 8 msk. Jag torkade blommor växter häll 2 matskedar vatten, koka, stam. Behandla håret med lösningen och håll i minst en timme.

Naturliga produkter i kampen mot grått hår

Om du har gråa hår på huvudet, och du inte vill skämma bort dem med ammoniakfärger, bör du prova naturliga färgämnen. Naturligt hårfärg är inte lika giftigt.

Fördelar och nackdelar

Kämpar med grått hår med alla tillgängliga medel och metoder började tjejerna i antiken. Även då använde kvinnor naturliga produkter för att avlägsna grått hår.

En sträng av grått hår är skadat kåta vågar, saknar naturlig pigmentering. Ibland visar dessa förändringar ålder, men det är ofta fallet att grå hår börjar manifestera sig i mycket unga killar och tjejer. Detta tillstånd beror på stress, sjukdom eller miljö, vilket negativt påverkar locken.

Våra mormödrar använde sådana naturliga ingredienser som kaffe, basma, kamomill, henna, samt te för att måla de grå trådarna. Till fördel för dessa komponenter visar produktens naturlighet och följaktligen deras ofarliga hår.

Emellertid kan bara färgämnen på ammoniak måla över den "glansiga" strängen av grått hår. Även trots att Henna och Basma målar över små fläckar av grått hår, är deras varaktighet liten - efter 5-6 schamponeringsprocedurer tvättas resultatet av.

Det är nödvändigt att veta

Även med mycket noggrann vård av de grå trådarna kan det få obehagliga konsekvenser. Det är därför det är värt att försäkra. Om resultatet inte är nöjd med tjejen, så finns det två sätt ur situationen:

 • Omedelbart efter målning, använd djupt rengöringsschampo. Denna metod tillåter några toner att lätta strängarna;
 • För att håret ska mörkas bör du återigen lägga färgkompositionen på trådarna.

Om du till exempel märker att ditt hår har blivit en ljus röd färg, kan du rätta till situationen genom att använda Basma i sin renaste form. För att eliminera risken för obehagliga konsekvenser är det nödvändigt att köpa färgkomponenter och specialschampo i förväg.

Kontra

Färgning med henna eller basma har ett antal kontraindikationer. Denna måttfärg används vanligtvis på hår, där procenten av grått hår inte når 50%. Om mer än hälften av håret är skadat, då vid färgning får du en giftig nyans som inte kan tvättas bort.

Om du planerar att färga grå trådar med basma eller henna, bör du förbereda dig för experiment i förväg. Saken är att dessa färgämnen är mycket ihållande, så det kommer inte att fungera för att tvätta dem på en gång.

För lätta strängar

För att förbereda färgen för de grå trådarna, vara hemma, måste du vara tålmodig. Denna "mask" ska hållas på hårets huvud i 12 timmar. En sådan tidsperiod kommer att tillåta maximal effekt.

Receptfärger som lyser upp trådarna:

 1. Det enklaste receptet för hårfärg beredas på basis av honung. För att använda blandningen måste du tvätta håret med schampo. Sedan bör strängarna sköljas i en saltlösning. Ett sådant stadium kommer att mjukna krullarna och göra dem smidiga, lydiga. Applicera honung på lås, sätt på en värmekork och lämna blandningen på locken hela natten. Nästa morgon måste honung tvättas av.
 2. Den mest kända citronbaserade metoden kommer lätt att färga lås med en vit nyans. Innan du lämnar huset (metoden är endast lämplig för sommaren), applicera citronsaft på trådarna. Efter flera applikationer kan du se de första resultaten. Den största effekten för grå hår har färgämnen baserade på honung och citron.
 3. Kamille anses vara den bästa färgen för slingor. Regelbunden sköljning hjälper till att klargöra trådar med 1-2 toner. Efter applicering behöver inte blandningen sköljas.

För röda lockar

För beredning av färgkompositionen kan du använda ett recept: Detta recept är baserat på saft av morötter, vildrosa och betor. Ta i lika stora proportioner (1.4) koppar juice av betor, morötter och rosenkräm och mixa. I denna konsistens tillsätt 3 koppar kokt vatten. Rör om innehållet och applicera på trådarna. Bo i solen hela hela timmen. Förfarandet bör utföras varje dag i 2-3 veckor. Denna metod gör det möjligt för strängarna att inte bara ge en rödaktig nyans utan också måla över grå hår.

 1. Detta recept är baserat på juice av betor och morötter. I lika delar (1,2) ta juice av betor och morötter. När blandningen ska få en mörk lila vätska. I denna blandning bör doppas strängar. Spraya torka med en handduk så att vatten inte flyter från dem. Därefter bör du bära handskar och häll saften på huvudet. I detta tillstånd borde krullarna vara kvar i 1 timme. Efter det att tiden har gått, ska blandningen sköljas av med en sträng, med hjälp av schampo.
 2. Henna kan fläcka gråa hår och ge dem en röd nyans. För att kunna använda den här metoden ska du spädda henna till ett slamtillstånd. Tillsätt 1 äggula till blandningen, 1 tsk brännvin, kaffe och även vatten. En sådan blandning bör appliceras på strängarna på kvällstid. Med denna konsistens bör det gå högst 2 timmar. Då ska innehållet tvättas som vanligt. Läs mer om Henna och dess fördelaktiga egenskaper.

För svart hår

För gråa krullar är lämpliga blandningar baserade på basma eller henna.

 • Det enklaste receptet är baserat på användningen av basma. Men det bör komma ihåg att om basmen inte är uppfödd på något sätt, så så småningom får du en grön nyans av strängar. För svarta trådar bör basma blandas med henna i proportioner på 1:10.
 • Receptet som använder henna hjälper också mycket bra. För det första är det nödvändigt att måla fläckarna med henna, för beredningen av vilka henna blandas med kefir. Kompositionen bör lämnas över natten. Därefter tvättas blandningen, men använd inte balsam för tvättning. Lös upp basma genom att tillsätta kokande vatten och 1 tsk. salt. Om det inte finns mycket tid att vänta, kan du göra utan ansökan om henna.

Den främsta fördelen med naturliga färgämnen är inte bara att de målar över strängarna, men också genom att de tillåter att återställa den skadade strukturen. Som ett resultat av denna målning blir håret friskt och glänsande. Var inte rädd för att utföra experiment, för i slutändan kommer du inte bara att få en rik färg utan också läka gråa trådar.

LiveInternetLiveInternet

-Tags

-musik

-Fotoalbum

-okänt

-Alltid till hands

-kategorier

 • *** Semester (263)
 • nytt år (121)
 • bröllop (39)
 • kyrka (26)
 • 10% (0)
 • *** SPA (334)
 • hår (48)
 • övningskomplex (42)
 • smink (37)
 • ben (15)
 • naglar, manikyr (65)
 • parfym och lukt (22)
 • industriell gymnastik (34)
 • händer (2)
 • ansiktsövningar (8)
 • personlig vård (56)
 • *** AUDIO BOOKS (685)
 • detektivhistoria (242)
 • historiska (63)
 • barnrum (74)
 • klassisk (29)
 • memoarer (62)
 • boksökning (27)
 • romaner (108)
 • rolig (29)
 • fiktion (80)
 • *** JURIDISKA OCH BUSINESS Tips (98)
 • *** VIRTUELLA EXCURSIONS (1835)
 • Japan (323)
 • offentliga institutioner - sjukhus etc. (140)
 • Nizhny Novgorod - Bitter (84)
 • polen (31)
 • webbkameror (24)
 • värld genom ryssar / utlänningar (346)
 • museer (149)
 • ovanliga showföreställningar (43)
 • 3D - panorama (212)
 • användbart att veta! (101)
 • motell och rekreation (21)
 • flash mob (22)
 • tidsförlopp, tidsförlopp (81)
 • utflykter (332)
 • *** ALLT FÖR BLOGGEN (489)
 • kalendrar (7)
 • roliga flash-enheter (57)
 • info om dagbok inställningar (37)
 • informatörer (15)
 • Google Map (4)
 • knappar och formler (39)
 • översättare (9)
 • separatorer (33)
 • ramar (73)
 • system och avatarer (107)
 • bord (8)
 • text (20)
 • bakgrunder (12)
 • klocka (23)
 • *** FÖR BARN (671)
 • dikter, låtar, gåtor (108)
 • skola (54)
 • spel - flash-enheter (39)
 • kalejdoskop (3)
 • talterapeut (4)
 • erfarenheter och pedagogiska spel (87)
 • pussel (3)
 • DIY hantverk (175)
 • ritning och ritning (74)
 • platser för barn (22)
 • Psykologens tips (99)
 • *** HUS (820)
 • 3D-programvara (5)
 • balkonger, loggias (13)
 • badrum (34)
 • vardagsrum (3)
 • barnrum (5)
 • reparera idéer och buggar (58)
 • vackra och ovanliga hus (267)
 • kök (59)
 • hall (3)
 • reparation - ändring (45)
 • sovrummet (22)
 • hus och hus tomt (86)
 • jordbruk (217)
 • *** DIVERSE LIV (250)
 • katter (133)
 • Akvarier (14)
 • sköldpaddor (6)
 • *** HISTORIA (1457)
 • Soldater i Ryssland (137)
 • Asien (98)
 • Kläder och liv (50)
 • Afrika (35)
 • Amerika (95)
 • Europa (391)
 • historia rekonstruktion (114)
 • Ryssland (536)
 • *** BILDER - BILDER (1049)
 • bilder gif (93)
 • bilder för glädje (31)
 • vackra platser (185)
 • vackra bilder (71)
 • gamla foton och videoklipp (223)
 • konstnärer (396)
 • *** CINEMA (1625)
 • detektivhistoria (157)
 • barn (59)
 • dokumentärer (233)
 • komedier (218)
 • BBC och andra kostymmelodramor (182)
 • musikaliska (47)
 • teckningar (120)
 • om liv och kärlek (145)
 • av skådespelare (103)
 • på riktiga händelser (41)
 • sökfilmer (18)
 • äventyr (23)
 • danser (75)
 • teater (176)
 • tv-program (4)
 • fiktion (69)
 • cirkus (7)
 • *** BÖKER (327)
 • onlinebibliotek (28)
 • *** DATOR (148)
 • tablett (36)
 • *** PERSONLIGT (83)
 • *** läkemedel (651)
 • världen genom en pensionärs / funktionshindras ögon (40)
 • barn (37)
 • diabetes (50)
 • syn (5)
 • musik och andra sätt - slappna av (106)
 • rökning och alkohol (12)
 • läkemedel och folkmedicin (32)
 • medicinnyheter (40)
 • ryggrad (54)
 • hjälp dig själv (169)
 • gå ner i vikt ka! (106)
 • *** VERDEN Män och Politik (632)
 • *** MUSIK (593)
 • 80 - 90 (52)
 • 30 - 50: e (35)
 • 60 - 70: e (11)
 • fm - radio och musik sökning (16)
 • karaoke (13)
 • konserter (31)
 • opera (57)
 • romanser och folksånger (127)
 • 2000-talet (98)
 • *** PSYCHOLOGY (714)
 • = Krugovort av god natur = (156)
 • Deir (14)
 • man och kvinna (262)
 • NLP (20)
 • simoron (69)
 • maskiner (118)
 • eniologi (18)
 • det är bra att veta! (62)
 • *** RELIGION (185)
 • heliga (39)
 • artiklar och filmer om tro (81)
 • Kyrkor och kloster (51)
 • *** RECIPER (1495)
 • bakverk - kakor, bullar, pepparkakor (94)
 • grönsaksrätter (81)
 • fisk och skaldjur (46)
 • alkoholhaltiga drycker (95)
 • utan att baka (30)
 • läskedrycker (53)
 • bakning - formning och deg (80)
 • bakverk - inte söt (129)
 • bakverk - sött (156)
 • ugn - grill (28)
 • efterrätter och godis (109)
 • gelé, aspik, gelé (15)
 • förberedelser för vintern (66)
 • världens kök (98)
 • pasta, nudlar, gryn (16)
 • mikrovågsugn (49)
 • långsam spis (33)
 • kött, fjäderfä (77)
 • panna och frityrkokare (40)
 • ångbåt (1)
 • dumplings, dumplings, manti (24)
 • kryddor (12)
 • Matlagningswebbplatser, böcker och tidskrifter (20)
 • sallader och snacks (78)
 • special meny (70)
 • soppor (17)
 • ost, stekost, mejeri (32)
 • bakverk - kakor (68)
 • frukt (21)
 • brödtillverkare (43)
 • *** HANDICRAFT (1012)
 • dockhus (100)
 • glasmålning (12)
 • stickning (310)
 • decoupage (16)
 • mattan nål (13)
 • tvål (17)
 • ritning (55)
 • handarbete hörn (132)
 • handarbete webbplatser och böcker (12)
 • örhängen och andra smycken (37)
 • tofflor (59)
 • plattor och andra dockor (14)
 • vi fotograferar oss själva (33)
 • broderi (169)
 • *** GARDENING (280)
 • semesteridéer (17)
 • parker och trädgårdar (67)
 • Trädgårdssidor, böcker och tidskrifter (5)
 • växande teknik (86)
 • blommor i trädgården (42)
 • *** VERSES (228)
 • *** TEST OCH LÄSNINGAR (165)
 • *** LÄR SPRÅK (62)
 • lära sig engelska (35)
 • *** BLOMMOR (355)
 • botaniska trädgårdar och växthus (21)
 • vertikal trädgård (24)
 • skadedjur (7)
 • katalog över växter (122)
 • böcker och webbplatser om blommor (18)
 • orkidéer (78)
 • blomma vård (41)
 • citrusfrukter (28)
 • *** SEWING (543)
 • mönster - barn (81)
 • mönster för kvinnor (154)
 • mönster för män (14)
 • hitta din stil (95)
 • kuddar (9)
 • påsar (9)
 • Storleks matchande tabeller (6)
 • sömnadsteknik (80)
 • färghjul: (16)
 • sy i hemmet (56)
 • gardiner (34)
 • *** DETTA ÄR intressant (132)
 • *** HUMOR (712)
 • anekdoter (125)
 • roliga bilder! (203)
 • rolig video (119)
 • roliga historier (244)

-citat

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9..

Fitness experter spenderar mycket energi att hjälpa.

Ibland i början av 1917, James Maxwell Pringle (James Ma.

Inte alla lyckades behålla ära och värdighet efter nederlaget i inbördeskriget. Några.

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-intressen

-vänner

-Vanliga läsare

-gemenskap

-statistik

Naturlig hårfärgning - du kommer att bli förvånad!

Tror du att kvinnor i gamla tider hade ingenting att färga håret? Jag blev mycket förvånad.

De hade naturliga färgämnen - henna, basma, rabarber, kamille, te, gröna valnötskal, nötterkärnor, lökskal, knoppar och svarta poppelblad, lindblommor...

Pratar om hårfärgning med naturliga produkter, var ska du börja? Först och främst från att färg hår med växtfärger är ofarligt.

Med dessa färgämnen kan du få olika nyanser av hår. Men det bör noteras att naturliga färgämnen kan agera olika beroende på din naturliga hårfärg, på dess tjocklek och på individuell känslighet.

Och så, var börjar vi?

Särskilt bra att använda kamille för att lätta håret. Hon kommer att göra ditt hår lydigt och glänsande. Kamille är bättre att använda för fet hår, liksom för färgning av grått hår.

Gråt hår

1 kopp torkade kamomillblommor räcker för att brygga med 0,5 liter kokande vatten, lämna i 2 timmar och tillsätt sedan 3 matskedar glycerin. Sedan applicera kompositionen på håret, sätt ett plastlock på huvudet och linda en handduk för att värma den. En timme senare, tvätta av. Gråt hår kommer att vara med en gyllene nyans.

Hur tänder håret med kamomill?

För att göra detta häller 150 g torkade blommor 0,5 liter vodka, insisterar i 2 veckor, spänning och pressning. För att förbättra förtydligandet kan du tillsätta 50 g väteperoxid till kompositionen (som du kan se, kemi inte gjordes här). Att applicera strukturen på håret och att behålla 30-40 minuter, sedan skölja bort vatten med schampo. Håret blir gyllene.

Om du har ditt hår blont,

Använd kamomill som sköljning efter varje shampooing. Ditt hår blir också gyllene.

Och om håret är mörkt?

Sedan bryter 1 kopp torkade blommor 1,5 koppar kokande vatten, insisterar i 1 timme, stam, sedan tillsätt 50 g väteperoxid. Applicera nu kompositionen för att rengöra torrt hår, blöt i 30-40 minuter och skölj med schampo vatten. Ditt mörka hår kommer att bli ljusare.

Du kan färga håret med en blandning av kamomill, henna och te.

Värm 400g vatten till koka och tillsätt 10g svart te, 50g kamomill, 40g henna. Koka i 5 minuter, låt sedan svalna, tillsätt 200g vodka, lämna i 2 - 3 dagar. Spänn sedan blandningen, pressa ut resten. Att fukta håret med denna blandning och att lämna, utan att torka, i 30-40 minuter, sedan för att tvätta upp schampo.

Lök Husk för hårfärgning

Lökskal är en användbar hårvårdsprodukt som inte bara kan färga, men också stärka håret och bli av med mjäll. En speciell förening hittades i lökskal - quercetin, som färgar håret i orangefärgade nyanser. Hennes buljong, du kan helt enkelt skölja hår.

Tänk på några recept.

Blont hår

Du kan måla i en mörk kastanjfärg om du torkar håret varje dag med en stark buljong av lökskal.

Om du vill att ditt blonda hår ska bli ljusgyllt, torka varje dag med en svag buljong av lökskal.

Sedin på mörkt hår.

Använd en stark buljong av lökskal. Ett halvt glas skal häll ett glas kokande vatten, koka i 20 minuter, påfrestning, tillsätt 2 tsk glycerin. Denna komposition måste torkas hår varje dag tills du ser resultatet.

Te för hårfärgning

I tebladen finns samma förening - quercetin, som i lökskal. Te ger en rödbrun nyans.

För att förbereda färgen räcker 2 -3 matsked te till att koka i 200 gram vatten i 15-20 minuter, låt det stå. Och sedan använda samt lökskal, det vill säga den resulterande tinkturen kan antingen sköljas eller appliceras på håret, håller den en stund och sköljs sedan med varmt vatten.

Gråt hår

Det är nödvändigt att brygga 4 tsk svart te i 1/4 kopp vatten. Koka den här bryggan i 40 minuter över låg värme, påfrestning och tillsätt 4 tsk. Kakao eller snabbkaka. Blanda blandningen tills den är jämn. Applicera på håret med en pensel, sätt sedan ett plastlock på huvudet och linda huvudet med en handduk för uppvärmning. Låt blandningen stå på håret i en timme, skölj sedan med varmt vatten.

Gråt hår blir halmgult om det sköljs med starkt bryggt svart te efter varje tvätt!

Hårfärgning med rabarber är ganska gammal metod.

Denna växt har orangefärgad chrysophan syra, vilket ger ditt hår guld nyanser. Beroende på hårets färg kan du ha strågul eller ljusbrun nyanser. Rabarber rötter minst tre år för att gräva på våren, hugga och torka i skuggan. Om det är mycket svårt, köp färdiga på apoteket.

För kort hår tar det 10g, för långt hår - 20g,

för mycket lång - 30g torr rabarber.

Hackad rot Häll 200 g kallt vatten, koka i 15-20 minuter, rör om hela tiden för att inte brinna. En tjock massa bildas. Det ska kylas och låt det bryggas lite. Ibland läggs en nypa bakpulver för att ge en mörkbrun nyans. Rabarber-extrakten läggs till ren henna, så att den ljusa färgen som är inneboende i henna blir mer dämpad. I så fall behåll proportionerna - 30g rabarberpulver och 70g hennapulver.

Om du har blont hår,

och du vill ha en blond med en gyllene eller kopparfärg, sedan skölj håret, skölj håret med följande sammansättning: Häll 2 msk. skedar av krossade rabarberrötter med 1 kopp kallt vatten, sätt på elden och ständigt omrör, koka i 15-20 minuter, sedan svalna och spänna.

Om du vill färga blont hår i ljusbrun färg, sätt sedan lite vitt torrt vin eller äppeläger till den ovan beskrivna buljongen (100 g vin eller vinäger per 0,5 liter vatten). Hela kompositionen kokas och åldras sedan över låg värme tills halva lösningen erhålles. Skölj håret endast efter rengöring.

För normalt eller fettigt hår.

För att få en ljusbrun nyans kan du använda ett annat recept: krossa 200 g rabarber (löv och rötter) och koka den i 0,5 liter vitt druvvin tills hälften av originalvolymen erhålls.

Gråt hår

Om du använder rabarber för att färga grå hår, få en ljusbrun nyans.

Valnöt har länge använts för hårfärgning. Du kan få en mängd olika kastanj nyanser. För att göra detta, samla gröna valnötskal, den kan användas, både fräsch och torkad.

För att göra ditt hår brunt,

Blanda 0,5 koppar olivolja, 1 msk. sked alun och 1 msk. sked krossad valnöt skal. Hela kompositionen fylls med 1/4 kopp kokande vatten och sätts på långsam eld i 15 minuter, varefter det kyls och vrids ut. Applicera på håret i 40 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Applicera med en pensel, annars kommer fingrarna att målas.

Och detta recept ger det mest varaktiga resultatet.

2 matskedar av den gröna huden av valnötter per 100 g alkohol. Få en kastanjfärg. På håret bör hållas 10 - 30 minuter.

Ett annat färgalternativ:

Koka 100 g grön valnötskal i 1 liter vatten till 2/3 av originalvolymen, applicera sedan på håret och håll i ca 20-40 minuter.

Linden färgat hår fortfarande i det antikens Ryssland. Denna färg inte bara färger, men stärker också håret. Linden fläckar hår i kastanj eller brun nyans.

Tänk på några recept.

1,5 matsked lindblommor häll 1,5 koppar vatten, sätt på en långsam eld och rör hela tiden tills 100 ml vatten indunstar. Det borde vara ca 1 kopp buljong. Kyl sedan buljongen och spänningen. Den erhållna vätskan appliceras på håret och upprätthålles tills önskad nyans.

Du kan göra ett avkok av lind kvistar och löv. Förbered blandningen och använd den som i första receptet. Bli brun.

Kaffe innehåller i sin sammansättning många färgämnen, så det kan användas för färgning av hår.

Lättaste sättet

Brew starkt kaffe och skölj håret efter shampooing, skölj sedan med vatten inte nödvändigt. Håret kommer att få en ny nyans.

Om håret är ljusbrunt,

Du kan få en rik kastanjfärg.

För att göra detta, ta 4 teskedar malet kaffe, häll 1 glas vatten och koka i 5 minuter. Efter att kaffet har svalnat något, häll 1 påse henna in i den. Alla blanda och applicera på hår hela längden. Lägg nu på en plastlock och en uppvärmningshandduk ovanpå. Beroende på önskad nyans håller du blandningen i 10 till 40 minuter.

Vilka naturläkemedel kan fortfarande användas?


Kakao.

Ta 3 - 4 matskedar av kakao, blanda med 25g henna och brygga enligt tekniken som anges på hennapåsen. Applicera på rent hår i 20 till 30 minuter. Således är det möjligt att få en nyans av mahogny på mörkt hår.

Blackberry Juice

kommer att ge ditt hår en rödbrun nyans. Detta är det enklaste sättet att färga - Applicera saften på rent, torrt hår och håll i minst 1 timme. Var försiktig, blackberry juice kan förbli på dina händer och kläder.

Bark åt hårfärgad svart.

För att göra detta måste du slipa barken i pulver i pulver, koka det med kokande vatten och applicera det på ditt hår. Det är nödvändigt att stå emot minst 1 timme.

Sage decoction

4 msk. sked torr salvia brygga ett glas vatten. Om du dagligen applicerar infusionen till hårrötterna, kommer även det grå håret att målas. Sage färgar håret mörkt.

Citronsaft

Håret kan tändas. För att göra detta, kläm citronsaften, blanda den i en 50:50 andel med vodka, applicera på vått rent hår, torka sedan håret i solen, som de gamla romerska kvinnorna gjorde. Efter håret tvätta med varmt vatten. Denna metod bör inte användas av de som har torrt hår.

När det gäller sådana medel som henna och basma är detta ett separat ämne som bör diskuteras. ))


Här tittar på nyanserna -Nästa Artikel
Hur man gör senap hår masker