Folkmedel för hårfärgning


Hårfärgsmedel är ett bra alternativ till traditionella kemiska färgämnen. Inte alla kan använda konventionella färger på grund av intoleransen hos enskilda komponenter, allergier och andra kontraindikationer. Folkmetoder kan vara miljövänliga och säkra för att färga håret i en mörk eller ljus färg, gömma grå trådar och ge krullarna önskad nyans.

Egenskaper av färgning med naturliga färgämnen

Nu finns det många som vill färga håret med hjälp av folkmedicin, eftersom det är lätt att göra hemma. Den enda nackdelen med färger av naturligt ursprung är deras instabilitet, målningsproceduren bör utföras igen några veckor. Den tid som färgen kommer att hålla fast vid håret efter färgning hemma beror på de enskilda egenskaperna.

Så, tunt hår håller färgen bättre och kräver mindre tid för färgningsprocessen. Innan du börjar måla hår hemma måste du förbereda de nödvändiga verktygen. Applicera folkmedicinska lösningar bör vara en svamp eller swab, du kan måla och bekväm mjuk borste. Det är också nödvändigt att förbereda ett filt för att skydda axlarna från färg. Innan du målar ska du tvätta håret med vanligt schampo.

Fördelar med naturliga färgämnen

Hårfärg med hjälp av folkläkemedel är bekväm inte bara för att den utförs hemma. Det har också många andra fördelar, inklusive:

 • Noggrann inställning till håret.
 • Brist på irritation i hårbotten.
 • Naturen hos den resulterande färgen.
 • Det är möjligt att regelbundet byta hårfärg.
 • Ger en helande effekt på håret och hårbotten.
 • Lågt pris för naturliga ingredienser.
 • Möjligheten att måla grått hår.

För att få det mest trevliga intrycket av hårfärgningsmedel, bör du komma ihåg några enkla regler. Du kan inte använda naturliga färgämnen omedelbart efter färgning i frisersalongen. Mättnadsprocessen av håret med önskad nyans är ganska lång så att du inte kan skynda och ta bort färgen i förväg. Genom att följa dessa regler kan du enkelt få ett bra resultat hemma.

Henna och basma

För färgning av hår i gyllene färg anses henna vara den bästa folkmedicinen. Det är ett pulver från blad av alkaner eller lavsony. Henna ger inte bara håret en fin färg, men stärker håret från rot till spets på grund av närvaron av tanniner. Användningen i hemmet är ganska enkel, men i hälsosyfte kan det göras varje vecka.

Man måste komma ihåg att henna effektivt bara verkar på brunt och brunt hår. Användningen på blont hår ger en röd-orange färgton. För att ge en mörk färg till håret kompletteras henna med en basma. Andelen av dessa komponenter påverkar slutresultatet. Så, om du tar henna och basma i sådana proportioner kommer det att släppas:

 1. En 1: 1-blandning ger en fin kastanjfärg.
 2. Henna och Basma i ett 2: 1-förhållande ger en bronsfärg.
 3. Henna och Basma i ett 1: 2-förhållande kommer att resultera i en radikalt svart färg.

Dessa siffror kan variera något beroende på den naturliga hårfärgen. För att korrigera mättnaden kan du minska eller öka målningstiden. Dessutom kommer färgen av svart hår folkmedel inte att ge önskat resultat, den mörka och gyllene färgen på dem visas inte.

För att göra henna och basma målar hemma borde du ta sina pulver i rätt proportioner. Pulver hälldes i en glasskål och omrördes till en likformig färg. Därefter tillsätts varmvätska till blandningen, det kan vara antingen vanligt vatten eller rött vin eller kaffe. Eventuellt kan du lägga till droppar glycerin.

Ytterligare hårfärgning är uppdelad i följande steg:

 1. Håret tvättas med schampo och torkas något utan att använda en hårtork.
 2. Hårlinjen är täckt med petroleumjelly så att färgämnet inte passerar över i huden.
 3. En blandning av basma och henna appliceras längs skiljelinjerna med en svamp.
 4. För att färga spetsarna måste du lägga lite varmt vatten i resten av blandningen.
 5. Efter noggrann färgning bör håret döljas i en plastpåse, inslagna med en handduk ovanpå den.

Beroende på önskad nyans bör färgen hållas från 15 minuter till en och en halv timme. Efter denna tid tvättas färgen av med varmt vatten utan att använda schampo. Om håret är grått tar det längre tid att måla med dessa folkmedicin, men resultatet blir väldigt bra ändå.

kamomill

Kamille - ett prisvärt och populärt sätt att lätta håret hemma. Den har en lugnande, mjukgörande och regenererande effekt, liksom ger håret glans och minskar överskott av talg. Det finns flera recept med kamomillblommor:

 1. 1 kopp torkade blommor hälls med en halv liter nykokt vatten och åldras i två timmar. I infusionen hällde 3 msk. l. glycerin, varefter det appliceras på håret. Håret är inslaget med en plastpåse och en handduk i en timme. Denna folkmedicin kan målas i en gyllene skugga helt gråhår.
 2. Mörkt hår kan tändas med kamomill på så sätt: en och en halv kopp blommor hälls med 1 liter vodka och insisterade på 14 dagar. Därefter blandas infusionen med 50 ml väteperoxid, appliceras på håret i en halvtimme, skölj därefter med vanligt schampo.

Du kan också regelbundet skölja ljust kamille avkok för att ge en guldfärg till ditt hår.

Lök Husk

Bland folkrättsmedel för att måla hår hemma är lökskalan populär. Förutom den hållbara guldfärgen, lägger skinken skinn och mjäll till håret. För att färga hårlökskal bör du ta:

 • 0,5 koppar finhackad skal
 • 1 kopp varmt vatten
 • 2 tsk. glycerol

Skal behöva fylla med vatten och koka. Håll i brand i 20 minuter från kokpunkten, kyl sedan och filtrera. Tillsätt glycerin i avkoket och applicera det på håret med en ren svamp dagligen tills önskad nyans erhålls.

valnöt

Med den gröna skalen på denna mutter kan du ge en ljus kastanjeskugga till ditt hår, speciellt effektivt kommer det att se på ljusbrunt hår. I det här fallet kan de använda råvarorna torkas och skalskalan används vid vilken tidpunkt som helst på året. Det finns många sätt att måla med valnötter, bland dem är:

 1. Lägg i en halv kopp vegetabilisk olja, tillsätt 1 msk. l. alun, 1 msk. l. jordnötsskal och 50 ml varmt vatten. Blandningen sätts på en svag eld och hålls där i en kvart i timmen. Därefter bör du spänna blandningen och applicera den resulterande kakan mot håret. Blöt kakan i 45 minuter och skölj med varmt vatten.
 2. Detta recept är enklare än det föregående. För det ska du ta skalen, slipas i köttkvarn och blanda den med vatten, vilket ger konsistensen av tjock hemlagad gräddfil. Den på detta sätt erhållna produkten ska appliceras på håret med en borste, håll den i 20 minuter och skölj med vatten utan schampo.
 3. För att få ett stabilt resultat behöver du 2 msk. l. finhackad grön skal häll 100 ml alkohol och lämna en dag. Den resulterande infusionen appliceras på håret och håller upp till en halvtimme. Denna metod ger en märkbar och resistent färg till håret.
 4. Det finns ett annat recept på att måla valnöt hår. För det måste du hälla 100 gammas av skalen med en liter vatten, sätt på elden och koka buljongen tills den når två tredjedelar av den ursprungliga volymen. Den resulterande buljongen filtreras och appliceras på håret, efter en halvtimme, skölj med vatten utan schampo.

Video: Naturlig hårfärgning

rabarber

Rabarber ger aska och ljusbruna nyanser, och medlen från den är välmålad över gråhår. Recept baserade på rabarber har följande:

 1. Två matskedar rabarberrot hälls med ett glas vatten och kokas över medelvärme i en kvart i timmen. Buljongen kyles och filtreras, därefter tillsätts 50 ml äppelcidervinäger eller vin. Blandningen kokas igen och exakt hälften av vätskan indunstas. Buljong används för att skölja håret efter regelbunden tvättning.
 2. Bladen och rötterna av rabarber i mängden 200 gram hälls med vitt osötat vin och kokas med hälften. Broth skölj håret efter tvättning för att ge en ljus nyans av fet och normalt hår.

Hur man färgar hår folkmedel

Hur man färgar hår folkmedel

Letar efter en lösning på hur man färgar hårdmedicinska lösningar. Det är. Läs våra hälsoprecept och använd formuleringar som inte skadar, men bara förbättra ditt frisyrs utseende. Nu är det inte ett problem att köpa industriell färg från någon tillverkare, någon färg och för några pengar. Det är frestande att måla i någon ovanlig färg - det kommer plötsligt att passa. Därefter måla en annan ommålning. Och en gång till. Och då är vi överraskade - håret är blekt, torrt, livlöst - det finns inget att titta på.

Om du har en sådan situation, försök använda masker på dimexidum. vilket kommer att bokstavligen återuppliva ditt hårs hälsa.

När håret är lös. många börjar söka efter andra möjligheter att måla dem och samtidigt förbättra dem. Lyckligtvis kan du hitta dem. Bara snabba resultat från färgning av folkmedicin behöver inte vänta. Det är ju allt som är naturligt, fungerar långsamt och pålitligt.

Fördelar och nackdelar med att måla hår folkmekanismer

Det finns många fördelar när man färgar folkmekanismer:

  Folkmekanismer agerar inte aggressivt, behandlar noga håret.

Men det finns betydande nackdelar:

 • Instabilitet av färgning (som regel före första tvätten).
 • Komplexiteten i tillverkningen av färgkompositionen hemma.
 • Oförutsägbarhet av resultatet.
 • Oönskad användning efter kemisk färgning.
 • Lång färgprocess.

De mest populära folkmedicin för hårfärgning

Detta, naturligtvis, vegetabiliska färger - Basma och Henna. De är kända sedan antiken och har förtjänat kärlek.

1. Henna är vanligt att färga mörkt, men inte svart hår, och vackra gyllene nyanser erhålls. Om henna färgar mycket blont hår (till exempel klarat med väteperoxid) blir håret morot, ljusrött, även rött. Henna arbetar inte alls på svart hår.

2. Basma i sin rena form används sällan, eftersom den ger en extravagant grön eller grönblå färg. Det brukar användas i en blandning med henna i olika proportioner:

 • 1 del basma och 1 del henna ger kastanjfärg
 • 1 del av basma och 2 delar basma kommer att ge en nyans av brons
 • 1 del henna och 2 delar basma färg håret svart.

Förutom kompositionen betyder färgtiden det mindre, desto svagare är den valda tonen. För mörka nyanser tar det upp till 1,5 timmars färgning, för ljusa - cirka en halvtimme. Färgning med henna och basma är ganska resistent, kan hålla upp till en månad. Om du behöver stärka håret. utan att ändra färg, använder de färglösa henna, det gör håret mjuk och silkeslen.

Hur man lättar håret folk remedies

1. Lökskal kan färgas och ditt hår, och inte bara ägg för påsk. Lösningen från skinken ger dem en gyllene färg med en brunaktig kant. Det är inte svårt att förbereda det - häll 30 gram skål med vatten (200 gram) och koka i ca 20 minuter. Tillsätt ett par matskedar glycerin till den filtrerade lösningen och blöt håret dagligen till önskad nyans i två veckor. När lösningen slutar, är den beredd på nytt.

2. Citronsaft kan ljusa håret märkbart. För att göra detta, blanda saften i hälften med vodka och applicera kompositionen på rent och torkat hår. Vi måste komma ihåg att vodka (mer exakt alkohol) torkar hår och om de ursprungligen är torra, bör du inte använda en sådan komposition. Men om håret är fet, blir effekten bra.

3. Inte bara sylt är gjord av rabarber, utan även hårfärg. Behöver bara ta rötterna för denna växt: 250 gram vatten ca 40 gram hackad rot. Koka i ca 15 minuter, stam, coolt. För att skölja det tvättade håret med den färdiga buljongen får de ljusbrun eller asfärgad färg.

Hårfärg i mörka nyanser med hjälp av naturliga produkter.

1. Vacker brun färg erhålls från lindblommor. 4 matskedar torra eller färska råvaror häll 200 gram kokande vatten och lämna på låg värme. När vätskan indunstas till 1/3 filtreras den, kyls och appliceras på håret. Detta görs i fyra doser - sätt på rent hår och torka dem utan att tvätta. Då andra gången, även den tredje och fjärde. Processen är tidskrävande, men värt det.

2. För att få en mjuk brun färg kan du använda naturligt kaffe. Denna metod är enkel, snabb och trevlig. Först och främst tvätta håret med schampo, koka två stora koppar naturligt kaffe, dränera. Skölj håret med en kopp, drick en annan kopp med mest :)

3. Skönhet i svart är speciellt bekväm på vintern. efter det nya året. Hitta de övergivna träd på gatan (om du inte har en) och samla barken från dem. Vid den här tiden har den redan torkat ut bra och slits lätt av. Bryt den i bitar och slipa i en kaffekvarn. Detta pulver bryter kokande vatten och smälter i ungefär en timme. Stam och applicera på hår, behåll inte mer än en timme.

Tinting grå hår

1. Gråt hår är inte lätt att gömma. Om håret är blont och grått hår, kan du använda kamilleavkok, det ger en gyllene nyans. Buljongen är lätt att förbereda: 100 gram kamillehaltigt kokt vatten (0,5 liter), låt det brygga i 40 minuter och spänna. Rengör fuktigt hår med buljong och lämna i en timme.

2. Ett annat välkänt medel är svart te. Han målar över grå hårkvalitet och under lång tid och ger en vacker nyans till håret. Förberedelsen är lätt: 2 msk. skedar av teblad häller en halv liter kokande vatten och lämnar på låg värme i minst en halvtimme. Fuktar håret med den resulterande lösningen, lägger på baddräkt och sitter i en halvtimme. Om du lägger ett par teskedar av snabbkaffe i den resulterande buljongen får du en brun nyans och om du lägger lökskal i vattnet under kokning blir skuggan koppar.

3. Om ditt hår har blivit helt grått och du inte kan färga det med industrifärg av någon anledning kan du skölja den med en svag lösning av lila bläck. Denna lösning tar bort de obehagliga gula nyanserna och ger hårljus.

Några rekommendationer för hårfärgning folkmekanismer

 1. En färg som görs för hand fungerar inte alltid omedelbart.
 2. Hemfärg appliceras med en pensel eller svamp över hela längden på håret.
 3. När du färgar hår med Basma eller Henna, kan du lägga till en liten kefir i lösningen, du får en bra mask för att läka håret.
 4. Gråt hår henna passar inte.
 5. Kemiskt krökt hår bör inte heller färgas med henna eller basma.
 6. Behöver behålla vård av färgat hår.

Recept Hälsa och skönhetshår samlades för dig Blizzard Bokova

Hälsa recept

Traditionell medicin och alternativa behandlingsmetoder

Naturliga färgämnen för hår ger naturen

Letar du efter en lösning på hur man färgar håret med folkmedicin? Det är. Läs våra hälsoprecept och använd formuleringar som inte skadar, men bara förbättra ditt frisyrs utseende. Nu är det inte ett problem att köpa industriell färg från någon tillverkare, någon färg och för några pengar. Det är frestande att måla i någon ovanlig färg - det kommer plötsligt att passa. Därefter måla en annan ommålning. Och en gång till. Och då är vi förvånade - strängar är bleka, torra, livlösa - det finns inget att titta på.

Om du har en sådan situation, försök använda masker på dimexidum, vilket bokstavligen kommer att återuppliva hälsan hos dina strängar. När håret är försvagat börjar många att leta efter andra möjligheter att färga det och samtidigt förbättra det. Lyckligtvis kan du hitta dem. Bara snabba resultat från färgning av folkmedicin behöver inte vänta. Det är ju allt som är naturligt, fungerar långsamt och pålitligt.

Fördelar och nackdelar med att måla hår folkmekanismer

Det finns många fördelar när man färgar folkmekanismer:

 • Folkmekanismer agerar inte aggressivt, behandlar strukturen noggrant.
 • Irriterar inte hårbotten.
 • Färgen ändras inte radikalt.
 • Ger dig möjlighet att byta önskade nyanser ofta.
 • Har ofta helande egenskaper.
 • De verktyg som används för målning är billiga och lättillgängliga.

Men det finns betydande nackdelar:

 • Instabilitet av färgning (som regel före första tvätten).
 • Komplexiteten i tillverkningen av färgkompositionen hemma.
 • Oförutsägbarhet av resultatet.
 • Oönskad användning efter kemisk färgning.
 • Lång färgprocess.

De mest populära folkmedicin för färgning

Detta, naturligtvis, vegetabiliska färger - Basma och Henna. De är kända sedan antiken och har förtjänat kärlek.

1. Henna är vanligt att färga mörkt, men inte svart hår, och vackra gyllene nyanser erhålls. Om henna är målade på mycket lätta strängar (till exempel klarat med väteperoxid) blir de morot, ljusröd, till och med röd. På svart - Henna fungerar inte alls.

2. Basma i sin rena form används sällan, eftersom den ger en extravagant grön eller grönblå färg. Det brukar användas i en blandning med henna i olika proportioner:

 • 1 del basma och 1 del henna ger kastanjfärg
 • 1 del av basma och 2 delar basma kommer att ge en nyans av brons
 • 1 del henna och 2 delar basma färgad svart.

Förutom kompositionen betyder färgtiden det mindre, desto svagare är den valda tonen. För mörka nyanser tar det upp till 1,5 timmars färgning, för ljusa - cirka en halvtimme. Färgning med henna och basma är ganska resistent, kan hålla upp till en månad. Om du vill stärka rötterna utan att byta färg, använd färglös henna, det gör håret mjuk och silkeslen.

Lightening folk remedies

1. Lökskal kan färga ditt hår, inte bara ägg för påsk. Lösningen från skinken ger dem en gyllene färg med en brunaktig kant. Det är inte svårt att förbereda det - häll 30 gram skål med vatten (200 gram) och koka i ca 20 minuter. Tillsätt ett par matskedar glycerin till den filtrerade lösningen och blöt låsarna dagligen i två veckor till önskad nyans. När lösningen slutar, är den beredd på nytt.

2. Citronsaft kan ljusa håret märkbart. För att göra detta, blanda saften i hälften med vodka och applicera kompositionen på att rengöra och torkade lockar. Vi måste komma ihåg att vodka (närmare bestämt alkohol) torkar, och om de ursprungligen är torra, bör du inte använda en sådan komposition. Men om håret är fet, blir effekten bra.

3. Inte bara sylt är gjord av rabarber, utan även hårfärg. Behöver bara ta rötterna för denna växt: 250 gram vatten ca 40 gram hackad rot. Koka i ca 15 minuter, stam, coolt. Skölj de tvättade trådarna med den färdiga buljongen, de får ljusbrun eller askfärg.

Färger i mörka nyanser med naturliga produkter.

1. Vacker brun färg erhålls från lindblommor. 4 matskedar torra eller färska råvaror häll 200 gram kokande vatten och lämna på låg värme. När vätskan indunstas till 1/3 filtreras den, kyles och appliceras. Detta görs i fyra steg, utan att tvättas med mellanliggande fulltorkning. Processen är tidskrävande, men värt det.

2. För att få en mjuk brun färg kan du använda naturligt kaffe. Denna metod är enkel, snabb och trevlig. Först och främst tvätta håret med schampo, koka två stora koppar naturligt kaffe, dränera. Skölj håret med en kopp, drick en annan kopp med mest :)

3. Skönhet i svart är speciellt bekväm på vintern, efter nyåret. Hitta de övergivna träd på gatan (om du inte har en) och samla barken från dem. Vid den här tiden har den redan torkat ut bra och slits lätt av. Bryt den i bitar och slipa i en kaffekvarn. Detta pulver bryter kokande vatten och smälter i ungefär en timme. Stam och applicera på hår, håll inte mer än en timme, skölj.

Tinting grå hår

1. Grå trådar är inte lätta att dölja. Om håret är blont och grått hår lite kan du använda kamilleavkok, det ger en gyllene nyans. Buljongen är lätt att förbereda: 100 gram kamillehaltigt kokt vatten (0,5 liter), låt det brygga i 40 minuter och spänna. Rengör fuktigt hår med buljong och lämna i en timme.

2. Ett annat välkänt medel är svart te. Han målar över grå hårkvalitet och under lång tid och ger en vacker nyans. Förberedelsen är lätt: 2 msk. skedar av teblad häller en halv liter kokande vatten och lämnar på låg värme i minst en halvtimme. Fuktar håret med den resulterande lösningen, lägger på baddräkt och sitter i en halvtimme. Om du lägger ett par teskedar av snabbkaffe i den resulterande buljongen får du en brun nyans och om du lägger lökskal i vattnet under kokning blir skuggan koppar.

3. Om ditt hår har blivit helt grått och du inte kan färga det med industrifärg av någon anledning kan du skölja den med en svag lösning av lila bläck. En sådan lösning kommer att avlägsna de obehagliga gula nyanserna och ge ljushet.

Några rekommendationer

 1. En färg som görs för hand fungerar inte alltid omedelbart.
 2. Hemfärg appliceras med en pensel eller svamp längs hela längden av strängen.
 3. När du färgar hår med Basma eller Henna, kan du lägga till en liten kefir i lösningen, du får en bra mask.
 4. Henna passar inte gråstrålar.
 5. Kemiskt krullade lås kan också inte färgas med henna eller basma.
 6. Behöver behålla vård av färgat hår.

Recept Hälsa och skönhetshår samlades för dig Blizzard Bokova

Färga ditt hår med folkmekanismer - de bästa recepten

Vi tjejer älskar att experimentera med vårt utseende. Och om du köper en ny outfit är det komplicerat genom att spendera pengar och gå till affären, så kan vi när som helst ändra hårfärgen. Få tjejer älskar sin naturliga färg. Detta är ett intressant fenomen som ligger i oss natur. Det är en önskan att experimentera och förändra som driver framsteg, får en person att utvecklas.

I kosmetiska butiker bara ett stort urval av olika hårfärger. Men nästan alla färger är mycket skadliga för hårets tillstånd. Och här kommer frågan om hur man färgar håret med folkmekanismer.

När allt kommer omkring, många naturliga färgämnen. Våra mormödrar och probabushki och visste inte om några hårfärger, och använde folkmedel för färgning. Här kommer vi att prata om sådana underbara recept i den här artikeln.

Hur färgar du ditt hår i olika färger med folkmetoder?

Färgrecept för bronsfärg:

Lös upp 2 delar av henna och 1 del av basma i varmt vatten. Applicera färg i 30 minuter till hår. Skölj sedan med varmt vatten med schampo.

Svart hårfärg populärt recept:

Ta lika delar av henna och basma och rör dem i varmt vatten. Applicera också i 30 minuter.

Hur man får en nyans av mahognyhår:

Blanda i varmt vatten 1 påse Henna och 3-4 msk. kakao skedar. Applicera färgen på håret i 30 minuter.

Rödaktig blond hårfärg:

Blanda 2 matskedar av snabbkaffe och 1 påse henna i varmt vatten.

Gyllene hårfärg folk sätt:

Häll 50 gram lökskal i 200 ml vatten. Sätt sedan tanken på elden och koka den. Efter att färgen har svalnat, applicera den i 30 minuter på håret.

Ett annat populärt färgrecept för gyllene färger, 2-3 matskedar av kamomillblommor (du kan köpa på apoteket), häll liter kokande vatten och låt det brygga i ungefär en timme. Sedan filtrerar vi och gnider infusionen i håret.

Ljus guld, solig hårfärg:

Blanda 1 bordssked av kamomill och 1 påse Henna i varmt vatten. Färg appliceras i 30 minuter.

Mörkbrun hårfärg:

Häll ett glas kokande vatten 3 matskedar svart te. Koka sedan i 15-20 minuter och kyla. Färgen appliceras på håret i en halvtimme.

Ljusbrun hårfärg folkmetoder:

Finkornigt upp roten och blad av avundsjuk (ca 20 gram). Häll i en rabarber 0,5 liter vitt vin. Koka i en halvtimme. Kyl sedan och applicera på håret i 30 minuter.

Vad är så bra folkmedel för hårfärg? Som du har märkt, nej där kemikalier används. Alla komponenter är uteslutande av naturligt ursprung. Det betyder att vi inte skadar håret, men tvärtom bryr vi oss om dem.

Det finns minus hår färgning folk metoder. Du är osannolikt att lyckas att ge rätt färg till ditt hår första gången. Förfarandet måste upprepas flera gånger tills du får önskad nyans.

Användbara tips för de som färgar håret:

 • Det är lämpligt att applicera färgämne i håret med en svamp. Om färgen är tjock kan du använda en pensel.
 • I recept från henna eller basma lägg till 1 bordssked kefir. så du inte bara färgar ditt hår, men gör samtidigt en mask för att stärka håret.
 • Färgintensiteten kan ändras genom att hålla färgen längre eller mindre. Men inte mer än 1,5 timmar.
 • Skölj bort färgen med varmt vatten och schampo, pressa ut håret med en handduk och torka det naturligt.
 • Det är mycket svårt att förutsäga önskad färgfärg om du använder henna. Så försök att måla en liten hårsträng i början.
 • Färga inte grå hår med henna. Resultatet är osannolikt att behaga dig.
 • Är det möjligt att färga locket hår med henna? Svaret är nej, det är omöjligt. Du förstör permen.

Även om vi använde folkmekanismer för färgning av hår, men det är fortfarande stress för dem. För detta, glöm inte att stärka hårmaskor.

Hur färgar hår folkmekanismer?

Håret hos en genomsnittlig kvinna i staden lider varje dag av ekologi, höga och låga temperaturer, beriberi, stress, styling, hårt vatten - listan kan fortsättas under en lång tid, och det är därför inte förvånande att det uppstår olika problem med tiden. Värst av allt, kemiska färgämnen påverkar hårets hår - ovalt valt och applicerat färgämne kan förstöra hårstrukturen, göra krullarna torra, livlösa och främja håravfall. Som ett rimligt alternativ till kemiska färgämnen är det möjligt att överväga färgning med hemmet - folkrecept erbjuder minst ett dussin olika alternativ för både lätta hår och färgning i mörkare färger i olika nyanser.

Hemfärger

Förteckningen över produkter som är tillgängliga hemma som kan användas för att göra lockar behöver skugga är värt att inkludera några punkter:

 • henna och basma;
 • kaffe;
 • kefir
 • valnöt;
 • kamomill;
 • nässlor;
 • lökskal
 • te;
 • salvia;
 • tomater, etc.

Bland professionella frisörer kallas alla dessa produkter för IV-gruppfärger.

Ett märkbart resultat av "färgämne" ges endast på de hår som inte har utsatts för kemikalier för färgning, krökning etc. De ger ingen skada och förutom färg ger de mjukhet, glans och vitaminisering.

Vad är goda hemlagade naturliga färgämnen: De upprätthåller främst hårets hälsa, längs vägen som hjälper till att lösa några problem, till exempel överflödigt fettinnehåll hos lockar.

När det gäller minuserna kan vi notera följande:

 1. Oftast kan ett märkbart resultat uppnås först efter en lång och upprepad användning av produkten. Om den populära färgåtergivningen innebär att färgen omedelbart ändras till flera toner (blixt), är detta alternativ ofta inte harmlöst för håret. Mörka och röda färger och nyanser kan erhållas utan att skada strängarna;
 2. Färgpaletten är ganska begränsad - den innehåller mutter, brun, röd och röd nyanser;
 3. Fläcken är oftast inte ihållande och tvättas bort vid tvätt av hår, med undantag för henna och basma.

Det är värt att komma ihåg att alla naturliga färgkompositioner appliceras på rena krullar med pensel, swab eller svamp. För att få en märkbar effekt är det ofta nödvändigt att bibehålla kompositionen under lång tid på håret under ett värmebad (film + ulllock).

Eftersom det slutliga resultatet är mycket beroende av de enskilda egenskaperna hos strängarna, rekommenderas det att förpröva för en liten sträng av förlorat hår - om resultatet är bra kan du börja färgläggning.

Hur färgar du ditt hår rött?

Ryzhinka i håret är alltid i mode - det ljusa, saftiga, nästan apelsin eller mörkt bronshår ser spektakulärt ut, och på grund av att krullarna inte försämras under färgning ser håret levande och elastiskt ut, vilket lockar uppmärksamheten med en hälsosam glans.

Färgning i ingefära eller rödaktig färg kan göras enligt följande:

 1. Henna. Iranska, indiska, turkiska eller egyptiska henna kommer att ge ditt hår den nödvändiga nyansen av röd färg. Om du inte vill få en ren röd färg kan du experimentera med ytterligare ingredienser i den nationella receptmålsmaskan - rött vin, karcadebuljong, betersaft, buckthorn brew bouillon, tranbärsjuice, kefir och basma blandad med henna kan du få olika nyanser från brons till burgunder, mahogny och till och med körsbär. Det är värt att notera att skuggan kan visa sig annorlunda varje gång, det beror på förhållandet och ursprunget till komponenterna, som ofta tas hem för öga. Färgning med henna är väldigt motståndskraftigt - det här verktyget målar grå hår och håller upp till en och en halv månad. Fördelen med kompositioner med henna är att det gör att du kan färga även gingerlås i ingefära utan missfärgning. Det är uppenbart att det mest slående resultatet kommer att vara på blont hår, men även mörkhåriga unga damer blir framgångsrikt röda med hjälp av detta naturliga färgämne, vilket kan användas utan problem hemma. Man bör komma ihåg att naturliga krullar, som inte är utsatta för kemiska ljusmedel, kan färgas under en längre tid, och resultatet blir en dämpad nyans, men interaktionen mellan henna och blekt hår kan göra håret orangefärgat, även med liten exponering.
 2. Tomat. Otroligt nog, men ägarna av roddhårets natur kan göra deras strängar väldigt ljusa - för att få ljusa röda nyanser måste man sätta tomater på håret och stå under värmebadet i 1 timme.
 3. Lök Husk Den här populära produkten ger dig möjlighet att få en bronsskugga på mörkt hår och från ljusguld, kastanj till kastanj på lätta trådar. Egenskapen hos den erhållna hårfärgen är att i ljuset av krullarna visas vacker rödaktig lek, medan i avsaknad av en ljuskälla, förefaller håret mörkt. Färgens intensitet beror på koncentrationen av avkokningen som används för att skölja håret. Ju längre sköljningen används desto intensivare visas färgen så att du gradvis kan uppnå önskad nyans och behåller den med en svag eller koncentrerad buljong av lökskal.

Hur färgar du ditt hår med folkmedicin i en mörk färg?

Hem hårfärgning med naturliga färgämnen:
Naturliga eller naturliga hårfärgämnen är Henna och Basma, Valnöt, Lökskal, Te, Kaffe, Kamille etc. Färgämnen av vegetabiliskt ursprung bland frisörer kallas IV-gruppfärger.

Sådana färgämnen rekommenderas att användas på naturligt hår, där det inte finns några spår av perm eller någon form av kemisk färg. Naturliga färgämnen orsakar ingen hårskada. Tvärtom, de ger den naturliga färgen av hårglans, silke och olika nyanser.

Den främsta fördelen med naturliga färgämnen är att de bibehåller friskt hår. Minus naturliga färgämnen - deras brist på resistens, varje gång efter hårets nästa tvättning, tvättas en del av färgpigmentet bort. Därför, om du bestämmer dig för att färga håret med naturliga färgämnen, måste du efter håret appliceras igen efter varje tvätt. Undantaget är henna och basma, deras färg varar längre.

Alla naturliga färgämnen appliceras på rent och fuktigt hår med en svamp, pensel eller bomullspinne.

För att få en enhetlig färg bör du ta hänsyn till andelen grå hår, den ursprungliga naturliga färgen och de enskilda egenskaperna hos håret. Tunt och sparsamt hår färgat med naturliga färgämnen snabbare, kräver mindre färg. Tjockt, tjockt, långt hårdförslitande hår kräver mer långvarig exponering och mer naturligt färgämne.

Börja med att färga hår med naturligt färgämne, glöm inte att kasta en kappa oljelampa eller polyeten på axlarna, använd gummihandskar. Håret är uppdelat i partiklar och smörjs med naturlig färg från rötterna till ändarna. När de växer, måla bara rötterna.

Efter applicering av det naturliga färgämnet i håret, linda huvudet med cellofan och värm det med en frottéhandduk ovanpå. Därefter måste du försöka öka blodcirkulationen i hjärnkärlen (så att färgen blir bättre med håret). För detta behöver du dricka lite varm dryck: te med citron, kaffe, mulledvin. Du kan helt enkelt dricka 20 gram cognac eller en kopp kaffe med konjak.

Hem hårfärgning är alltid lite spel, för Det är omöjligt att förutse hur ditt hår ska uppträda. För att rädda dig mot obehagliga överraskningar, rekommenderar vi dig att se till att du försöker måla först över en liten strand innan du färgar hela håret.

Henna och Basma hårfärgning:

Henna och Basma hårfärgning är det äldsta sättet att byta hårfärg. Henna - torkade och krossade blad av alkaner, som har en gulgrön färg eller löv av Lawsonia, som har en röd-orange färg. Egenskaperna hos dessa typer av henna är desamma. Basma - krossade blad av indigo som har en gröngrå färg. Henna och Basma har tanniner i sin komposition, de ger näring till hårbotten, främjar hårväxten, stärker håret och återställer vitalitet och glans.

Hemlagad kosmetika påminner om att henna rekommenderas att färga naturligt, naturligt brunt eller naturligt mörkt blont hår. Blekt eller blekt hår efter färgning med henna blir morotrött, guldbrunt hår blir ljusrött och naturligt svart hår är inte alls färgat. Varning bör behandlas med den tidigare utsatta för kemisk perm hår, eftersom de omedelbart "grip" en ny färg. Följaktligen bör exponeringstiden för henna på kemiskt krökt hår vara minimal.

Basmafärger hårgrön eller grönblå, så den används inte i sin rena form. Men i kombination med henna, ger Basma olika nyanser av brunt. Basma appliceras på rent, fuktigt hår med henna eller efter hennafärgning. Hemmagjord hårfärgning med henna och basma används separat för att producera svart (första henna, då basma).

Helt klart anses henna och basma vara de bästa och mest resistenta grönsakerna. Henna ger nyanser från gyllene till rödaktiga. Med torrt och normalt hår är det bättre att späda henna inte med vatten, men med kefir eller yoghurt - det gör det möjligt att färga långsamt och jämnare hår. att värma kefir eller clabber behöver inte.

Det är möjligt att färga hår hemma med henna eller henna och basma varje vecka, eftersom det inte bara är en underbar färg, men också ett utmärkt sätt att stärka och förtjocka håret.

Beroende på hårets längd tar de från 25 till 100 g torrt hennapulver och basma. Förhållandet mellan dem varierar beroende på önskad ton och färgintensitet. Så, lika delar av henna och basma kommer att ge kastanjfärg, 1 del henna och 2 delar basma - svart, 2 delar henna och 1 del basma - en bronsskugga.

Henna och Basma-pulver males omsorgsfullt i en glasfat med en träsked med varmt vatten eller med varm infusion av starkt naturligt kaffe eller med uppvärmt rött vin till en uppslamningstäthet. Linfrö-avkok, glycerin eller schampo kan också sättas till henna-lösningen. Dessa är bindande komponenter som hjälper till att applicera färgämne i håret jämnare.

Den framställda kompositionen appliceras på skiljeväggarna på tvättat och något handdukstorkat hår. I hårväxten smudde huden med petroleumjelly. Om du inte, då någon gång efter proceduren, kommer din panna att "dekorera" en ljusgul rand.

Resterna av vattnet späds 1 / 3-1 / 4 med varmt vatten och lägger färg på ändarna av håret. Håret avlägsnas under plastfolien och toppen värms med en handduk.

Färgen hålls från 10-40 minuter (för att få en ljuston) till 1-1.5 timmar (för att få en mörk ton). Därefter sköljs håret med varmt vatten. Shampooing rekommenderas inte. Sköljning med surgjort vatten kan endast utföras på en dag.

1) Hemmagjord hårfärgning med ren henna ger en ljus röd färg.

2) För att få en ljusbrun färg i Henna-lösningen, kan du lägga till ett starkt te-avkok med en hastighet på 2-3 teskedar av torr bryggning per kopp vatten eller starkt kaffe (bara inte lösligt!).

3) Om du gillar kastanjfärg med en ledtråd av körsbär, lös sedan Henna inte med vatten, men värm till 70 grader Cahors.

4) För att få kastanjfärg, mycket nära naturlig färg, tillsätt 3 g pulveriserad torr rabarberblad till Hennapulver.

5) Mörkkastanjfärg erhålls om henna används för att häll buljongbark: 100 g bark för 2,5 glas vatten. Koka buljong i 25 minuter., Stam och sval.

6) För att få mahognyfärg, tillsätt tranbärsjuice till henna, och håret innan färgning smutsas ut med samma saft och torkas.

7) För ommålning av mörkt hår i ljus med en gyllene nyans, tillsätt kamilleinfusion med 1 msk mat till en varm hennagran. sked av torkade blommor 0,5 koppar kokande vatten.

Hårfärg hemma. Kamille för hår. Kamille hårlättnad

Kamille används ofta för hårfärgning i hemmet. Kamille är särskilt bra för att lätta håret. Kamille gör håret lydigt, glänsande. Kamille är mer lämplig för ägarna av fettigt hår.

1) I hemlagad kosmetika används kamomill ofta för att färga grå hår. För att måla grått hår bryste en kopp torkade kamilleblommor 0,5 liter kokande vatten. Kompositionen infunderas i 2 timmar, varefter den tillsätter 3 msk. skedar av glycerin. Kompositionen appliceras på håret, en polyetenhatt och ett uppvärmningslock läggs på huvudet. Kompositionen åldras på håret i 1 timme. Kamille läkemedlet målar grå hår i en gyllene nyans.

2) Kamille hårlättnad är möjligt med hjälp av detta recept: 1,5 koppar torkade kamomillblommor hälls med 4 glas vodka. Kompositionen infunderas i 2 veckor, därefter tillsättes 50 g väteperoxid till den. Kompositionen appliceras på håret i åldern 30-40 minuter och tvättas av med schampovatten. Ljusat hår med denna färg kommer att ha en gyllene nyans.

3) Kamillehår kan användas som sköljning efter varje shampooing. Blont hår kommer att få en gyllene nyans.

4) För att lätta mörkt hår med kamomill: 1 kopp torkade kamomillblommor bryggs med 1,5 koppar kokande vatten. Kompositionen infunderas i 1 timme, filtreras och 50 g väteperoxid tillsättes till den. Applicera kompositionen för att rengöra torrt hår i åldern 30-40 minuter. och tvättas av med schampo vatten.
Lök Husk för hår. Hur man målar hårlökskalven. Naturlig hårfärgning.

Naturlig hårfärgning är möjlig med lökskal. Lökskal själv är mycket användbar för att stärka hår och mjäll, om dess buljong bara sköljer hår. Men även lökskal är en underbar naturlig hårfärg. Hur färgar hårlökskal? I hemmet kosmetika finns det flera recept.

1) För att ge blont hår en mörk kastanjfärg, torkas håret varje dag med en stark buljong av lökskal.

2) För att ge en ljus gyllene nyans till blont hår gnids håret varje dag med en svag buljong av lökskal.

3) En avkok av lökskalfärg över grå hår på mörkt hår. För dessa ändamål är det bäst att använda en stark buljong - häll en halv kopp lökskal med ett glas kokande vatten, koka i 20 minuter, dränera, tillsätt 2 tsk glycerin.

För att färga håret på ett sådant sätt hemma gnides de varje dag med en bomullspinne eller svamp med avkok av lökskalan tills önskad nyans visas.

Rabarber för hår. Hårfärg hemma

Hårfärgning hemma är möjligt med rabarber. Rabarberhår användes av våra mormor för att ge håret en ashy eller ljusbrun färg. Recept Hårfärg Rabarbra:

1) Efter att ha tvättat håret ska du skölja håret med följande komposition: 2 msk. skedar av krossade rabarberrötter fylls med 1 kopp kallt vatten, med konstant omrörning, kompositionen kokas i 15-20 minuter, kyls sedan och filtreras.

2) För att måla blont hår i ljusbrun färg, i den ovan beskrivna buljongen, tillsätt lite torrt vitt vin eller äppelcidervinäger (100 g vinäger eller vin per 0,5 liter vatten). Kompositionen kokas och hålls på låg värme tills kokande hälften av vätskan kokas. Den resulterande buljongen sköljer rent hår efter tvätt.

3) Ett annat sätt att få en ljusbrun nyans på håret: 200 g rabarber (löv och rot) bör kokas i 0,5 liter vitt druvvin tills hälften av originalvolymen erhålls. Rabarber för hår som är framställt på detta sätt är lämpligt för normalt och fet hår.

4) Rabarberhår är bra för att måla gråhår. Vid färgning av grått hår med rabarber hemma, erhålls en ljusbrun nyans.
Hårfärg hemma. Valnöt hårfärgning.
I de södra regionerna används valnöt ofta för hårfärgning i hemmet. Valnöt hårfärgning lägger en brunt hår i håret. Valnötskal för färgning kan användas både fräsch och torkad. Endast gröna skal används i valnöt hårfärgning!

1) För att ge håret en kastanjeskugga, ska du blanda följande komponenter: 0,5 koppar olivolja (eller andra grönsaker), 1 msk. sked alun, 1 msk. sked krossad valnöt skal. Alla komponenter hälls 1/4 kopp kokande vatten. Kompositionen sätts på en långsam eld och hålls i 15 minuter, varefter den kyls, vrids ut och den resulterande vattnet appliceras på håret med en pensel. Kompositionen åldras på håret i 40 minuter. och tvättas av med varmt vatten.

2) Det finns ett annat recept på hemlagad kosmetika som gör att du kan uppnå samma resultat. Skal av en valnöt krossas i köttkvarn och blandas med vatten tills tjock gräddfil. Gruel appliceras på håret med en borste i åldern 15-20 minuter. och tvättas av med varmt vatten.

3) Kombination 2 msk. skedar av juice av gröna valnötter per 100 g alkohol ger en kastanjetang. Applicera kompositionen på håret. Håll 10-30 min. Med denna metod för hemhår färgning ett bra, uppnås resultat.

4) Du kan också ta 1,5 Art. skedar av krossad skal och alun, rör om 50 g vatten och 70 g vegetabilisk olja, varma upp blandningen, applicera på hår och inkubera i 40 minuter.

5) Ett annat sätt att färga valnöthår hemma är att minska 100 g grön valnötskal i 1 liter vatten till 2/3 av den ursprungliga volymen, applicera på hår. Håll ca 20-40 minuter.
Hårfärg folk remedies. Linden för hår.
Linden för färgning av hår användes i antika Ryssland. Dessa recept har inte förlorat sin relevans i våra dagar, och de bekräftar att hårfärg med hjälp av folkmedicin ger inte bara skönhet utan också fördelar för håret. Lipa ger håret en brun eller brun färg.

1) Så, för att ge ditt hår en kastanjeskugga - det finns ett utmärkt folkmedel av lime. 5 msk. skedar av lindblommor hällde 1,5 koppar vatten. Kompositionen sätts på långsam eld och ca 100 ml vatten indunstas med konstant omrörning för att lämna ca 1 kopp buljong. Buljongen kyles och filtreras. Den resulterande vätskan appliceras på håret och åldras till önskad nyans.

2) Brun ger ett avkok av kvistar och lövblad. Allt annat, som i första receptet.

Te för hår. Färga håret med te. Folk kosmetika

Har du märkt att om du dricker starkt svart te blir våra tänder gula? Så med håret! Te för hår används huvudsakligen för färgning. Hårfärgning te är enkelt: te säljs i varje butik, prisvärd, lätt att använda och effektiv i färgning av hår. Från upplevelsen av folkkosmetik - tefärger hår i nyanser av brunt.

1) För hemfärgning brunt hår i rödbrun färg 2-3 msk. skedar av svart te bryggs i 1 glas vatten. Teet ska kokas i 15 minuter och därefter infuseras. Den resulterande tinkturen eller sköljning av håret eller på håret, stå under en liten tid och tvätta av med varmt vatten.

2) För att färga hemma grått hår brunt, bröts 4 tsk svart te i 1/4 kopp vatten. Tebladen kokas i 40 minuter, filtreras och 4 tsk kakao eller snabbkaffe läggs till det. Kashitsa omrördes till en homogen massa och applicerades på håret med en pensel. En polyetenlock och ett uppvärmningslock läggs på huvudet. Kompositionen åldras på håret i 1 timme och tvättades av med varmt vatten.

3) Du kan färga grått hår med te på annat sätt. Gråt hår kommer att bli en halmgul nyans om den sköljs efter varje tvätt med ett starkt bryggt svart te!

Hårfärg kaffe. Hur färgar kaffe hår

Hemma används ofta hårfärgning av kaffe. Tillsammans innehåller kaffe många pigment, det är synd att inte använda dem i hårfärgning! Hur färgar hår kaffe?

1) Du kan enkelt brygga starkt kaffe och skölj håret efter att ha tvättat håret utan att tvätta. Håret kommer att få en ny nyans.

2) Kaffe ger brunt hår en rik kastanjfärg, om du använder följande recept på hemlagad kosmetika: Häll 4 koppskedar malet kaffe med 1 kopp vatten och koka i 5 minuter. 1 påse henna hälls i bryggt kaffe i lite kallt till 80-90 ° C. Alla blandar, lägg på håret längs hela längden, bära en plastlock, ovanpå isoleringslocket. Förvara 10-40 minuter beroende på önskad nyans.

Hemlagad hårfärgning. Färga din hårkakao

Hemmagjord hårfärgning kan diversifiera folkmedicin från kakao. För att ge mörkt hår en skugga av mahogny, 3-4 msk. Kakao skedar blandas med 25 g Henna och bryggas med Henna-teknik. Applicera på rent hår i 20-30 minuter. beroende på önskad nyans.
Naturlig hårfärgning med björnbär bär:
Vad bara inte använda skönhet i hemmet hårfärg! Till exempel, björnbär. Applicera blackberry juice på rent, torrt hår, håll minst 1 timme. Björnbär kommer att ge ditt hår en rödbrun ton.
Naturlig färgbark åt:
Home Cosmetics använder granbark för naturlig hårfärgning. Det är nödvändigt att mala pulvret från barken av gran, brygga med kokande vatten, applicera på håret. För att bibehålla inte mindre än 1 timme. Håret är svartmålat.
Sage för hår. Hårfärg salvia.
Naturligt hårfärg - salviadekok. 4 msk. sked torr salvia brygga ett glas vatten. Daglig infusion av hårrötter. Även grått hår är målade. Som ett resultat ger hårfärgning salvia en trevlig och rik mörk färg.

Hur tänder håret med citron

Du kan lätta ditt hår med en citron. Du måste pressa citronsaft, blanda i ett 50/50 förhållande med vodka, applicera på vått rent hår och torka håret i solen. Tvätta sedan håret som vanligt. Håret blir lättare med minst 1 nyans. Graden av förtydligande beror på den ursprungliga hårfärgen och hårstrukturen. Att lysa håret med citron rekommenderas inte för dem som har mycket torrt hår. När du använder och reprintar materialets aktiva länk till webbplatsen

Hårfärgsmedel folkmekanismer gör minst skada på håret. Oavsett hur tillverkarna försäkrade, även dyra färger innehåller skadliga kemikalier. Hyppig färgning utarmar håret och förlorar ett hälsosamt utseende. Kvinnor har ett beroende av en viss färg. Efter några veckor ser håret ut friskt och välskött.

Naturliga formuleringar för att ge en naturlig färg

Folkrättsmedel i vår tid inte mindre populär än 20 eller 30 år sedan. Huvudskälet är att håret inte utsätts för några skadliga effekter. Bland de olika naturliga formuleringarna för att måla hår, står de kända ut:

Välj ett folkmålningsverktyg du behöver, beroende på vilken färg du vill få.

Henna är en växt som växer i östra delen av Asien. De kommer främst till Ryssland från Iran och Indien. Växten torkas och bearbetas till ett litet grönbrunt pulver. Naturlig henna används för att måla lockar i kastanjfärg. Resultatet beror på den individuella pigmenteringen:

 • Blondiner - ljus röd, saftig färg;
 • Brunhårig kastanje;
 • Brunetter - mörk kastanje.

I butikerna hittar du väskor med färglös henna, som används för medicinska masker människor med ljusa nyanser av hår. Iransk henna kommer att ge ditt hår en djup och bestående färg och läker dem vidare. Detaljpris från 25 r.

Basma är ett pulver som erhålls från markindigo-växten. Pulvret har en grönbrun färg. Det kommer in i Ryssland, liksom henna, från östliga länder. Endast mörka pigmenteringsägare använder Basma för målning, eftersom det färgar svart hår. Om människor med ljusa krökar bestämmer sig för att använda Basma, kommer håret att få en grön nyans. Visar färgen blir svår.

Natural basma behandlar lockar och mättar dem med mikroelement. Strängarna blir elastiska och tjocka. Prispåse från 25 s.

Kaffe är inte bara en trevlig drink. Krossade korn av naturligt rostad kaffe färgar hår i choklad nyanser. För målning använd endast korn av mörkt rost. Naturmedel är inte lämplig för ägare av svarta trådar, de kommer inte att måla sina kaffe. Resultatet beror på curls ursprungliga färg:

 1. Blondiner - mjölkchoklad;
 2. Brownies - bitter choklad.

Kornen är rik på koffein, som ger näring till håret och ger det glans. Använd inte denna komposition för personer med torrt och sprött hår. Färgen blir ojämn. Lämplig för att måla det billigaste naturliga kaffet. Priset på en påse är 100 g korn från 70 p.

Lökskal - kommer att ge ljusbruna och ljusfärgade strängar en honungskugga. Det är inte själva skålen som används, men infusionen från den. För att göra detta häller 100 g skål 150 g kokande vatten och insisterar 3 timmar. Ju längre buljongen är instruerad, desto mörkare och tjockare blir färgen. Den färdiga produkten filtreras och appliceras på rent hår i 2 timmar. Priset sticker ut från fördelarna med lökfärgning - det är möjligt att hämta hölder gratis på någon vegetabilisk marknad. Av minuserna - saftig infusion kommer inte, kommer huvudet att lukta som lök.

Citron - Citrus, som inte bara innehåller en stor mängd C-vitamin, men också surt. Om du sätter citronsaft på ljuskullar och går ut i den öppna solen, kommer ditt hår att få en ljus nyans. Påminna målningen kommer att brinna något i solkrullarna. Men innan du använder det är det värt att bekanta dig med kontraindikationer:

 • Hos vissa människor, individuell intolerans mot vitamin C;
 • Långvarig hudkontakt kan orsaka rodnad och klåda. Juice kan endast appliceras på hårlängden, utan att påverka rötterna och hårbotten.

Citron torkar strängar, så om du har ömtåliga och ömma lockar rekommenderar vi inte att använda juice för blekning.

Folk recept från våra mormor

För att underlätta läsarna, ger vi exempel på folkmedicin för att färga krullar i olika nyanser.

Mörk kastanje

För matlagning innebär det att du måste ta: 1 del henna, 1 delmalt kaffe. Att fylla strukturen med kokande vatten till en kasheobrazny-stat, blanda väl och låt svalna till 35 grader. Tänk på att henna absorberar vatten väl, så att verktyget bör inledningsvis vara vattenigt. Applicera på trådar längs hela längden och stäng med en plastpåse. Lämna i 1,5 timmar och skölj noggrant med vatten. Tvätta håret med schampo genast rekommenderas inte. Om du håller kompositionen längre blir färgen rikare och mörkare.

Ljusbrun

För att få kompositionen behöver du ta kaffe (malda) 3 matskedar. Häll det med 100 g kokande vatten och insistera. Appliceras på håret och stängt med cellofan och en varm hatt. Håll verktyget 1 timme. Skölj med vatten, torrt hår.
Ljusbrun naturlig färg tar endast ägarna av blonda och lätta trådar.

Mörk choklad

För beredningen av de berömda folkmedicinen måste du blanda: 2 skedar basma, 2 skedar Henna, 1 sked kaffe. Blanda kokande vatten och blanda väl. Kompositionen bör kylas till 35-37 grader och appliceras på håret längs hela längden. Skydda med en cellofantlock på toppen och linda i en handduk. Färgtid 1-2 timmar. Därefter tvättar och torkar huvudet.

Lökskallapplikation

Lök kommer säkert att hittas i varje hem. Metoden för färgning av skinken är känd under lång tid. Lökskal måste hälla kokande vatten och insistera 1 timme. Att applicera struktur på hår och stänga cellofan. Håll färgen 1,5 timmar, skölj och torka. Honung färgning på brunetter och ägare av mörkt blont hår kommer inte att visa sig.
Till kompositionen strömmar inte från håret kan läggas till infusion av lök 1 tsk stärkelse. Kompositionen blir mer tät.

Alla komponenter innehåller en stor mängd goda vitaminer och spårämnen som är lämpliga för beredning av folkmassor. De hjälper till att behålla hårets elasticitet, förbättra deras struktur och stärka rötterna.

Eventuell färg från naturliga ingredienser före applicering måste testas för allergen. För att göra detta, ta lite redo medel och sätta på handleden. Vänta ca 10-15 minuter. Om rodnad och klåda inte visade sig kan du säkert använda kompositionen för att måla huvudet.

Att använda naturliga produkter för att färga hår innebär att bry sig om krillens hälsa. Våra gamla mormödrar hade långt och tjockt hår tack vare populära recept. Och moderna dyra målar ska användas så sällan som möjligt.

I dag erbjuder skönhetsindustrin ett stort utbud av hårfärgprodukter. På hyllorna hittar du nästan vilken färg som helst - från traditionella till syra nyanser. Men trots detta är mormors hårfärgningsrecept fortfarande populära, och nya, ovanliga metoder framträder, till exempel hårfärgning med kondenserad mjölk och nutella.

Vad gör tjejerna att föredra traditionella och icke-standardiserade recept till märkesvaror? Vissa strävar efter naturlighet och en hälsosam livsstil, förkastar "kemi". För andra blir färgning med handgjorda förberedelser ett annat experiment på ens eget utseende. Och fortfarande andra sparar pengar, eftersom hemlagade recept är mycket billigare än att köpa färg.

De är också mycket förtjust i ammande mödrar och gravida tjejer och kvinnor.

Prova och åtminstone en gång ett liknande experiment, och du kommer se att laudatory recensioner om hemfärgning berätta sanningen.

Henna och basma

De mest kända vegetabiliska färgämnena är Basma och Henna. Med sin hjälp behöll våra mammor i det sovjetiska förflutet sin skönhet. Och nu blir hårfärgning med henna och basma i chokladfärg hemma i popularitet. Men denna metod är endast lämplig för naturlig hårfärg, annars kommer resultatet av interaktionen av färgämnen att vara oförutsägbar.

Innan du målar må du tvätta håret. Tja, om du har möjlighet att använda för detta inte schampo och tvål. Du kan inte heller tvätta bort färgämnet med ett kemiskt medel, bara rent vatten. Du kommer att kunna använda balsam och schampon du är van vid endast några dagar.

Receptet för att bereda färgen beror på din naturliga nyans:

 • Bright. Blanda 1 del henna, 3 delar basma och 1 msk. l. kaffe.
 • Average. Bland 1 del henna, 1 del basma, 2 msk. l. kamilleinfusion.
 • Mörk. Blanda 1 del henna, 3 delar basma. Håll blandningen på håret i minst 2 timmar.

Fyll blandningen med vatten och blanda tills en slät krämig massa. Applicera färg på håret och håll i 1-4 timmar. Ju mer tid passerar desto rikare blir din chokladfärg.

Lök Husk

En avkok av lökskal var från århundraden känd i Ryssland som ett sätt att ge hårskönhet. Men moderna studier har visat att hårfärgad lökskal är verkligen användbar. Det förbättrar blodflödet till hårsäckarna och normaliserar talgkörtlarna, stoppar håravfall, normaliserar fett, gör dem starkare, ger sken. Jämför ditt hårs utseende före och efter färgning lök, och du kommer att bli mycket förvånad.

Detta recept är lämpligt för alla tjejer, men blondiner får ett mer märkbart färgresultat. På mörkt hår kommer färgning med lök att ge en ljus rödaktig nyans synlig i ljuset.

Till att börja med måste du förbereda lökskal. Gamla lök är bäst målade, men ytan ska vara jämn och jämn, utan fläckar och tecken på sjukdom. Ta bort endast de två översta lagren av torkt skal.

Med lökskal kan du få olika nyanser:

 • Lätt gyllene. Häll 50 g skinka med 1 kopp kokande vatten, koka blandningen i 15-20 minuter.
 • Guldbrun. Häll 70 g skinka med 1 kopp kokande vatten, koka blandningen i 20 minuter.
 • Orange Röd. Häll 100 g skinka 1 kopp kokande vatten, koka blandningen i 20 minuter.
 • Red. Fyll på pannan med 3 liter lökskål nästan till brädan. Häll 1,5 liter varmt vatten i potten. Koka blandningen i ytterligare 30 minuter, omrör regelbundet.

Avlägsna det färdiga avkoket genom ostklaven. Applicera den endast på tvättat hår. Beroende på hur rik du vill få färgen, behåll färgen från 30 minuter till 2 timmar, skölj sedan med varmt vatten utan schampo. När du inte kan torka huvudet med en hårtork.

Den resulterande färgen kommer ganska snabbt, så du måste upprepa proceduren 2 till 3 gånger i veckan. Buljongen bör beredas varje gång, under förvaring, förlorar den dess egenskaper.

Se även: folkmekanismer för mjäll

kanel

Inte alla vet att kanel kan användas inte bara som ett krydd i köket, men också för att lätta håret med en naturlig nyans. Första gången resultatet blir knappt märkbart, men genom att utföra proceduren regelbundet kan du uppnå en förtydligande av en eller två toner.

Kanelhårfärgning för blondiner rekommenderas inte, eftersom det ger en naturligt rödaktig färg till naturligt hår.

Receptblandningar för färgning baserat på kanel:

 1. Blanda 250 ml honung och 500 ml destillerat vatten, tillsätt 3 msk. l. kanel, balsam och olivolja.
 2. Blanda 250 ml honung och 500 ml destillerat vatten, tillsätt 3 msk. l. kanel och balsam, samt 1 msk. l. citronsaft.
 3. Blanda 250 ml honung och 500 ml destillerat vatten, tillsätt 3 msk. l. kanel, 100 ml balsam och olivolja, samt 2 msk. l. citronsaft.

Efter blandningen enligt något recept måste det värmas upp i ett vattenbad till en behaglig temperatur för dig. Applicera blandningen med ett rikt lager på rent, torrt hår och lämna i 3 - 8 timmar. Under den första halvan timmen kan hårbotten tweak lite, det här är normalt.

Efter målning tvätta håret med schampo 2 gånger i rad och skölj med kamilleavkokning (1 msk kamomill, 1 kopp kokande vatten, 1 liter kallt vatten). Det rekommenderas att upprepa kanelfärgning efter 2 veckor.

Ek bark

Att färga håret med ekbark ger det en kastanj eller mörk färg med en vacker glans. Regelbunden färgning med avkok av ekbark minskar håravfall, accelererar tillväxten, minskar mängden talg och mjäll. Men denna metod är inte lämplig för hår med kemisk våg.

För buljong bör du bara ta färsk ekbark, i lay är det mycket färre färgämnen. Det finns flera recept för matlagningbuljong:

 • Blanda 2 msk. l. bark och 1 msk. l. te, tillsätt 200 ml vatten och koka i 20 minuter.
 • Blanda 2 msk. l. bark och 1 msk. l. lökskalar, tillsätt 200 ml vatten och koka i 20 minuter.
 • Blanda 2 msk. l. bark och 1 msk. l. kaffe, tillsätt 200 ml vatten och koka i 20 minuter. Skölj sedan denna blandning noggrant.
 • Tillsätt 4 msk bark till 1 liter kokande vatten.
 • Vänta på att färgämnet svalnar. Den bästa effekten kan uppnås om du insisterar buljong 5 timmar. Applicera blandningen på otvättat hår, lämna i 1 timme och skölj sedan med schampo.

Använd inte hårtorken under dagen efter färgning. Besök inte poolerna förrän färgen är helt tvättad, annars klor i vattnet kommer att reagera med färgämnet och förstöra färgen.

Bra kaffe kan uppmana inte bara dig, utan också din frisyr. Brunt hår kommer att bli vacker kaffefärg; hos brunhåriga kvinnor blir de några toner mörkare. Frisyr brunetter efter att ha färgat kaffe ändrar nästan inte färg, men det kommer att få glans och silke. Men det är bättre för blondiner att inte experimentera med kaffe, det kommer att falla ojämnt på blont hår och göra det smutsigt brunt.

För att utföra kaffe hårfärgning, köp bara högkvalitativ malet kaffe. Efter att ha försökt använda en billig snabbdrink kommer hälsoeffekterna av ditt hår att bli oförutsägbara.

Recept för kaffebaserade blandningar:

 • Häll 2 msk. l. henna varmvatten för att erhålla våt. Lägg till 2 msk. l. kaffe. Låt blandningen stå i 30 minuter.
 • Blanda 4 msk. l. kaffe, 4 msk. l. näsolja, 1 msk. l. havtornsolja.
 • Blanda 1 msk. l. kaffe, 1 msk. l. Cognac, 2 msk. l. varmt vatten, 1 tsk. vegetabilisk olja, 2 råoljor.
 • Brew i ett glas 6 msk. l. kaffe, blanda med 2 msk. l. henna, 1 msk. l. Basmy, 1 msk. l. olivolja, 1 msk. l. honung. Börja färgning omedelbart innan lösningen har svalnat.

Varning! Buljonger ska endast appliceras på smutsigt hår. Blandningen kan hållas på huvudet i 30 minuter till 2 timmar och skölj med vanligt schampo. Om håret kvarstår klibbigt, lägg till lite balsam för receptet nästa gång.

En infusion baserad på vanligt te kan ge håret en behaglig ljus kastanjfärg. Hårfärgande te läker och förstärker hårsäckar, läker hårbotten, ger glans hår.

För att förbereda lösningen för färgning brygga du 2 msk. Kvalitets svart te för 1 liter kokande vatten. Koka sedan buljongen i ytterligare 15 minuter, var noga med att stänga locket. Låt det stå i ytterligare 20 minuter, och dra sedan av det från tebladet. Om du lägger till några valnötblad till receptet blir ditt hår koppar.

Håll färgen på håret i 20-40 minuter. Varning! Inget behov av att skölja bort telösningen efter färgning! Torka huvudet med en handduk eller hårtork.

Nutella och kondenserad mjölk

Den första som använde en blandning av Nutella med kondenserad mjölk för färgning av hår var ägare till en av skönhetssalonerna i Beirut. En anteckning om detta träffade tidningarna, och snart en linje av människor som vill försöka söta färgningen för sitt hår lined upp vid dess dörr. Ny trend uppkallad av stylister runt om i världen, och han blev snabbt fashionabla.

Men för att göra hårfärgning med nutella och kondenserad mjölk är det inte nödvändigt att gå till en dyr salong. Du kan göra en fashionabel husfärgning med egna händer, eftersom dessa sötsaker säljs i varje butik.

Tekniken för sötfärgning är väldigt enkelt, du applicerar Nutella på ditt hår och smörjer sedan dem med ett tunt lager kondenserad mjölk. Vik in trådarna i folie i två timmar, och tvätta sedan ditt hår. Beroende på den ursprungliga hårfärgen får du choklad, karamell eller kaffeskugga.

konjak

Bra konjak kommer att ge dig nöje, inte bara för det inre, men också för den externa användningen. Hårfärgcognac orsakar blodkörning till hårbotten, vilket accelererar tillväxten. Alkohol tvättar bort överflödigt fett, vilket gör din frisyr mer snygg och lägger till glans.

Ta 4 ssk. cognac, 1 msk. l. kaffe och 2 ägg. Smaka ingredienserna tills det är slät. Applicera blandningen på håret i 1 timme. Efter färgning med konjak kommer ditt hår att få en nyans från choklad till mörk och kommer att lukta gott som en blandning av karamell och kaffe. För att behålla färgen på proceduren måste upprepas 1-2 gånger om månaden.

Alla naturliga färgämnen håller inte länge, färgen måste uppdateras minst en gång varannan vecka. Men naturliga produkter för hårfärgning ger dem ingen skada, men tvärtom gör dem tjockare, starkare och skinnigare.

Därför är färgning av hår enligt hemlagade recept lämpliga för de tjejer som ofta ändrar sin bild och drömmer samtidigt som man behåller ett friskt och vackert hår.

Hårfärgsmedel folkmekanismer:

Med tanke på vikten av ett allergiskt problem vid applicering av kosmetika i samband med användningen av kemiska färgämnen är det användbart att återigen återkalla vilken natur som ger oss.

Grönsaker färgämnen är helt ofarliga, dessutom, när de används ordentligt, de stärker håret, förbättra deras konsistens och tillväxt, eliminera mjäll. Vegetabiliska färgämnen kan emellertid inte lysa hår, de kan bara ge dem en "livlig" glans, färgning från ljusbrun till svart beroende på typ av färgämne.

Om någon inte vet kan du ge ditt hår den önskade nyansen med henna, basma, rabarber, kamille, lökskal, grön valnötskaljuice, kaffepulver.

Henna är en miljövänlig växtprodukt (består helt och hållet av krossade unga blad av den härdande subtropiska Lawsonia inermisen).

Besitter anmärkningsvärda egenskaper: förbättrar strukturen och förhindrar håravfall, stärker sina rötter, eliminerar mjäll och klåda. Glattar håret, underlättar kamning. Speciellt rekommenderad för överkänslighet mot de kemiska komponenterna i konventionella hårfärger.

Naturligt henna är ett perfekt sätt att färga, stimulera tillväxt, tillstånd och skina hår. Och du kan också använda färglös henna, direkt för att stärka håret.

Förberedelse: 25-50 g henna (beroende på hårets längd) för att placera i en lämplig lergods eller plastfack och gradvis tillsätta varmt vatten (90-100 grader), knäda tills en homogen massa (gruel). Lätt svalna massan jämnt med en borste för att applicera på håret som tidigare tvättats och handdukstorkat hår och sätt på ett uppvärmningslock. Efter färgningstiden vald från bordet skölj håret väl med varmt vatten.

Användning av tvål, schampo för tvättning av huvudet rekommenderas 3 dagar efter färgning.

Den föreslagna tabellen är vägledande, den resulterande färgen beror på struktur, tjocklek och initial hårfärg. Vid färgning med henna är paletten av de erhållna nyanserna olika: från rödaktig till mörkbrun. För mörkare (mörk kastanj eller svart) rekommenderas henna att användas i en blandning med basma.

Det rekommenderas inte att färga håret med henna i två veckor före och efter användning av kemiska hårfärger, blekning eller perming.

Henna färgning kombinerad med basma:

Basma är en miljövänlig växtprodukt som innehåller biologiskt aktiva substanser och naturliga vitaminer (består helt och hållet av krossade unga blad av den medicinska subtropiska anläggningen Indigofera Argentea).

Naturlig basma är en idealisk naturlig lösning för färgning av hår i mörka färger (från lätt kastanj till svart). Den används i kombination med henna.

Innebär anmärkningsvärda kosmetiska egenskaper: det stimulerar tillväxt och ger naturlig glans till hår, förbättrar strukturen och stärker rötterna, eliminerar mjäll. Glattar håret, underlättar kamning.

Speciellt rekommenderad för överkänslighet mot de kemiska komponenterna i konventionella hårfärger.

Om du tar lika delar av henna och basma får du en kastanjetang. Förhållandet mellan henna och basma 1: 2 ger en mörkare, nästan svart färg. Bronsfärg kan uppnås om du blandar 2 delar av henna och 1 del av basma.

Henna pulver och basma bryggdes med varmt vatten tills konsistensen av vattnet och grundligt omrördes för att undvika klumpar. En vacker nyans fås om du använder en infusion av naturligt kaffe istället för vatten. I form av värme appliceras gruel på håret och delar dem i partiklar. För att inte fläcka händerna på huden, bära sedan latexhandskar på förhand.

Före applicering av henna är det fettigt hår att skölja med schampo, torr kan tvättas utan schampo efter färgning. Huden av Henna och Basma håller från 1 till 1,5-2 timmar beroende på vilken färg de vill få. För grå hår bör färgningstiden ökas till 2,5-3 timmar.

Men kvinnor är så vana vid att använda utländska henna att de har glömt bort andra hårfärgsprodukter.

För blont hår, ta 100 gram torkade kamomillblommor, för mörka - 200. Koka 0,5 liter kokande vatten och låt koka i 5-10 minuter vid låg värme. Insistera i en förseglad behållare i ungefär en timme, sedan belastning. Lätt fuktiga håret (omedelbart efter att huvudet har tvättats), fukta den resulterande infusionen. Torka inte. Låt håret torka. Blötlägga dem varje dag - i två veckor. Tills du får önskad nyans

Blont hår får en vacker gyllene nyans om den sköljs med kamillextrakt med glycerin: 100 g av apelsinkamomillens blommor bryter ½ liter kokande vatten, lämnar i ungefär en timme, filtreras och tillsätts 3 g glycerin.

Jag rekommenderar flera mer komplexa recept för lättare hår, som också inkluderar kamille:

Recept 1: du behöver 200 g kamomill, 100 g iransk henna, 400 g vodka och 300 vatten.

Kamille måste insistera på vodka i en vecka. Späd hennaen med varmt vatten och lämna i 1-1,5 timmar. Häll sedan den kylda lösningen i en ej filtrerad kamille-tinktur och låt i ytterligare 1,5-2 veckor. Spänn blandningen, vrid ut resterna. Fuktar det förvasket håret med blandningen och lämnar i 30-40 minuter.

Recept 2: du behöver 10 g långblått te, 50 g kamomill, 40 g iransk henna, 2 glas vodka och 1 kopp vatten.

Häll vatten i en kastrull, värm den till kokpunkten. Sätt i rätt mängd te, kamille, henna och koka i 5 minuter. Då coolt. Lägg till vodka och lämna i 2-3 dagar. Stamma, pressa resten. Ansökan liknar ovanstående i 1: a receptet.

Recept 3: 150 g kamille insisterar 2 veckor i 0,5 liter vodka. Spänn sedan och tillsätt 50 ml väteperoxid. Metoden för tillämpning är densamma.

Recept 4: (för mörkt hår): Ta 100 g kamille och häll 1,5 koppar kokande vatten. Insistera 40-60 minuter, sedan belastning. Tillsätt 50 ml 30% väteperoxid till infusionen. Använd som i 1: a receptet.

Hårfärgning med buljong av lökskal:

Om håret färgas med lökskalor får de en ljusare guldton. För att göra detta måste skal 2-3 lök koka i 200-250 g vatten i 20-25 minuter, och spänna sedan buljongen.

Dagligen med en bomullspinne för att smörja infusionen av håret för att erhålla önskad nyans. Samtidigt är även grått hår färgat. För mer intensiv färgning bör denna procedur utföras under lång tid.

För färgning av ljusgråt hår rekommenderas en annan metod för att använda lökskalningsavkokning: 25 g skink hälls med ett glas vatten och kokas i 15 minuter, filtreras, 10 g glycerin tillsätts och det dagliga håret smittas.

Hårfärgande pil vit:

Folk kallar det vetla. Ta 10-20 gram torra pilbark. Dela det fint och häll ett glas kokande vatten över det. Koka under 30 minuter över låg värme under ett tätt lock. Töj sedan. Dampa håret (utan att torka det med en handduk) i 2-3 veckor tills du får önskad gyllene färg.

Linden hårfärgning:

Lipa hjälper till att ge blont hår en underbar brun nyans. Förbered ett avkok av kvistar och löv av lime. För detta 5 ssk. skedar av finhackade kvistar och löv av växten koka i 1,5 koppar vatten tills dess, tills det finns 1 kopp vätska. Fuktar håret med en bomullspinne eller borste, tills önskad färg visas.

Hårfärg från valnöt:

Den som samlat valnötter vet att deras skal är "inslagna" i grön skal, efter att det är mycket svårt att tvätta händerna på bruna fläckar. Men få människor vet att skinnets tinktur kan ge ett ljusbrunt och mörkt brunt hår en underbar kastanjebrunt färg.

Det finns flera recept att välja mellan:

1. Häll 15 g krossad skal med 50 g vatten, tillsätt 25 g bränd alum och 75 g olivolja. Rör om och låt blandningen stå över en låg värme i 15-20 minuter. Skölj det tvättade håret med tinkturen och låt det torka.

2. Koka valnötens gröna skål med 1 liter vatten (vid låg låga) tills 2/3 av den ursprungliga volymen kvarstår. Använd samma som i föregående recept.

3. Ta 2 msk. skedjuice, pressad från grönsallan av valnötter och blanda med 100 ml alkohol. Borsta håret med blandningen. Speciellt lämplig för fet hår.

4. Fyll i valnötterna med vatten (1-1,5 l) och koka i 3-4 timmar tills den mörkbruna vätskan erhålls. Torka sedan blandningen och indunsta för att bilda ett tjockt extrakt. Tillsätt olja till det (i förhållandet 1: 2) och under kokning koka över låg värme tills vattnet avdunstar. Kyl och lagra på en sval plats.

5. Det finns ett annat bra recept med gröna valnötsaft. Av dessa behöver du göra en tinktur: ta 50 g vatten, 75 g smör, 25 g alun och 10-15 g hackad grön nötskal.

Du kan borsta håret med en muttertinktur och lämna blandningen i 40 minuter, skölj håret noggrant med varmt vatten och skölj det med vatten och ättika (1 msk per 1 liter varmt vatten).

Vanligtvis används detta verktyg framgångsrikt för grått hår.

6. Receptet är enklare att genomföra: Valnötterna kan finhackas med en köttkvarn (spridare), späd det med vatten tills konsistensen av vattnet och applicera på håret i 15-20 minuter. Om du arbetar med dina händer, är det bättre att använda latexhandskar för att skydda dina händer.

7. 150 g valnötter, 4 msk. l. olivolja, 50 ml vatten.

Hak nötterna, tillsätt olivolja, blanda och tillsätt vatten. Koka upp, minska sedan värmen och fortsätt värma på låg värme i 20 minuter. Vänta tills färgkompositionen har svalnat och jämnt fördelat genom håret, från rötterna. Kamma håret först med en frekvent kam, då gles. Huvudlocket är inte värt det. Skölj håret med mycket varmt vatten efter 20-30 minuter.

För att få en mörk kastanjfärg kan du använda infusionen av löv eller grönt valnötskal. Färgens intensitet beror på proportionerna - ju mer vatten desto svagare är färgen.

Hårfärgning med teblad:

Kan ändra hårfärg, samt förbättra sitt utseende och långblå svart te. Vetenskapen har länge varit känd för sina toniska och helande egenskaper.

Om det regelbundet blivit vått ljusbrunt och mörkt blont hår fast bryggt infusion av te, blir de en rödbrun nyans. Häll 2-3 matskedar te med ett glas vatten, koka och simma i 15-20 minuter över låg värme. Låt det stå. Skölj håret med denna buljong.

Gråa hårfärger väl brun eller kastanjfärg, om du fortsätter enligt följande: Förbered starkt bryggt te (1 tesked te infusera i 30-40 minuter under locket i 1/4 kopp kokande vatten och därefter stam).

Blanda med samma mängd kakaopulver eller snabbkaka, blanda noggrant och applicera omedelbart den färska blandningen i håret. Sätt en plast kosmetisk hatt på huvudet och linda den med en handduk. Efter 1-1,5 timmar, skölj håret med surgjort vatten.

Denna färg är kortlivad, men tillåter dig att maska ​​ditt gråa hår väl i några dagar.

Nettle - grå mörk underbarhet:

Häll 100 g nässla i 1 liter vatten, lämna i en dag. Den resulterande infusionen med gräs gniddes i hårbotten. Skölj inte 2-2,5 timmar, skölj sedan huvudet med varmt vatten utan schampo. Efter 1,5 månaders dagligt skräp kommer du att se hår växa vid rötterna med nästan inget grått hår, en mörk askfärg.Nästa Artikel
Lavendel eterisk olja för hår