Ändra skuggan av strängar med hjälp av populära metoder


Hårfärgsmedel folkmekanismer gör minst skada på håret. Oavsett hur tillverkarna försäkrade, även dyra färger innehåller skadliga kemikalier. Hyppig färgning utarmar håret och förlorar ett hälsosamt utseende. Kvinnor har ett beroende av en viss färg. Efter några veckor ser håret ut friskt och välskött.

Naturliga formuleringar för att ge en naturlig färg

Folkrättsmedel i vår tid inte mindre populär än 20 eller 30 år sedan. Huvudskälet är att håret inte utsätts för några skadliga effekter. Bland de olika naturliga formuleringarna för att måla hår, står de kända ut:

Välj ett folkmålningsverktyg du behöver, beroende på vilken färg du vill få.

Henna är en växt som växer i östra delen av Asien. De kommer främst till Ryssland från Iran och Indien. Växten torkas och bearbetas till ett litet grönbrunt pulver. Naturlig henna används för att måla lockar i kastanjfärg. Resultatet beror på den individuella pigmenteringen:

 • Blondiner - ljus röd, saftig färg;
 • Brunhårig kastanje;
 • Brunetter - mörk kastanje.

I butikerna hittar du väskor med färglös henna, som används för medicinska masker människor med ljusa nyanser av hår. Iransk henna kommer att ge ditt hår en djup och bestående färg och läker dem vidare. Detaljpris från 25 r.

Basma är ett pulver som erhålls från markindigo-växten. Pulvret har en grönbrun färg. Det kommer in i Ryssland, liksom henna, från östliga länder. Endast mörka pigmenteringsägare använder Basma för målning, eftersom det färgar svart hår. Om människor med ljusa krökar bestämmer sig för att använda Basma, kommer håret att få en grön nyans. Visar färgen blir svår.

Natural basma behandlar lockar och mättar dem med mikroelement. Strängarna blir elastiska och tjocka. Prispåse från 25 s.

Kaffe är inte bara en trevlig drink. Krossade korn av naturligt rostad kaffe färgar hår i choklad nyanser. För målning använd endast korn av mörkt rost. Naturmedel är inte lämplig för ägare av svarta trådar, de kommer inte att måla sina kaffe. Resultatet beror på curls ursprungliga färg:

 1. Blondiner - mjölkchoklad;
 2. Brownies - bitter choklad.

Kornen är rik på koffein, som ger näring till håret och ger det glans. Använd inte denna komposition för personer med torrt och sprött hår. Färgen blir ojämn. Lämplig för att måla det billigaste naturliga kaffet. Priset på en påse är 100 g korn från 70 p.

Lökskal - kommer att ge ljusbruna och ljusfärgade strängar en honungskugga. Det är inte själva skålen som används, men infusionen från den. För att göra detta häller 100 g skål 150 g kokande vatten och insisterar 3 timmar. Ju längre buljongen är instruerad, desto mörkare och tjockare blir färgen. Den färdiga produkten filtreras och appliceras på rent hår i 2 timmar. Priset sticker ut från fördelarna med lökfärgning - det är möjligt att hämta hölder gratis på någon vegetabilisk marknad. Av minuserna - saftig infusion kommer inte, kommer huvudet att lukta som lök.

Citron - Citrus, som inte bara innehåller en stor mängd C-vitamin, men också surt. Om du sätter citronsaft på ljuskullar och går ut i den öppna solen, kommer ditt hår att få en ljus nyans. Påminna målningen kommer att brinna något i solkrullarna. Men innan du använder det är det värt att bekanta dig med kontraindikationer:

 • Hos vissa människor, individuell intolerans mot vitamin C;
 • Långvarig hudkontakt kan orsaka rodnad och klåda. Juice kan endast appliceras på hårlängden, utan att påverka rötterna och hårbotten.

Citron torkar strängar, så om du har ömtåliga och ömma lockar rekommenderar vi inte att använda juice för blekning.

Folk recept från våra mormor

För att underlätta läsarna, ger vi exempel på folkmedicin för att färga krullar i olika nyanser.

Mörk kastanje

För matlagning innebär det att du måste ta: 1 del henna, 1 delmalt kaffe. Att fylla strukturen med kokande vatten till en kasheobrazny-stat, blanda väl och låt svalna till 35 grader. Tänk på att henna absorberar vatten väl, så att verktyget bör inledningsvis vara vattenigt. Applicera på trådar längs hela längden och stäng med en plastpåse. Lämna i 1,5 timmar och skölj noggrant med vatten. Tvätta håret med schampo genast rekommenderas inte. Om du håller kompositionen längre blir färgen rikare och mörkare.

Ljusbrun

För att få kompositionen behöver du ta kaffe (malda) 3 matskedar. Häll det med 100 g kokande vatten och insistera. Appliceras på håret och stängt med cellofan och en varm hatt. Håll verktyget 1 timme. Skölj med vatten, torrt hår.
Ljusbrun naturlig färg tar endast ägarna av blonda och lätta trådar.

Mörk choklad

För beredningen av de berömda folkmedicinen måste du blanda: 2 skedar basma, 2 skedar Henna, 1 sked kaffe. Blanda kokande vatten och blanda väl. Kompositionen bör kylas till 35-37 grader och appliceras på håret längs hela längden. Skydda med en cellofantlock på toppen och linda i en handduk. Färgtid 1-2 timmar. Därefter tvättar och torkar huvudet.

Lökskallapplikation

Lök kommer säkert att hittas i varje hem. Metoden för färgning av skinken är känd under lång tid. Lökskal måste hälla kokande vatten och insistera 1 timme. Att applicera struktur på hår och stänga cellofan. Håll färgen 1,5 timmar, skölj och torka. Honung färgning på brunetter och ägare av mörkt blont hår kommer inte att visa sig.
Till kompositionen strömmar inte från håret kan läggas till infusion av lök 1 tsk stärkelse. Kompositionen blir mer tät.

Alla komponenter innehåller en stor mängd goda vitaminer och spårämnen som är lämpliga för beredning av folkmassor. De hjälper till att behålla hårets elasticitet, förbättra deras struktur och stärka rötterna.

Eventuell färg från naturliga ingredienser före applicering måste testas för allergen. För att göra detta, ta lite redo medel och sätta på handleden. Vänta ca 10-15 minuter. Om rodnad och klåda inte visade sig kan du säkert använda kompositionen för att måla huvudet.

Att använda naturliga produkter för att färga hår innebär att bry sig om krillens hälsa. Våra gamla mormödrar hade långt och tjockt hår tack vare populära recept. Och moderna dyra målar ska användas så sällan som möjligt.

Hur färgar ditt hår hemma med folkmekanismer

Innehållet i artikeln

 • Hur färgar ditt hår hemma med folkmekanismer
 • Hur man färgar ditt hår hemma själv
 • Hur färgar ditt hår hemma

Färgning av ett grått och ljust hår

 • Svart nyans. För att få denna hårskugga är det nödvändigt att blanda henna och basma i den förberedda behållaren i samma proportioner. Efter utspädning av blandningen strängt enligt instruktionerna, applicera den på hårets yta. Efter 30-60 minuter kan naturlig färg tvättas bort.
 • Bronsskugga. Blanda henna och basma i ett 2: 1-förhållande. Efter att ha läst rekommendationerna fyller du blandningen med varmt vatten och sprider det på dina lockar. Håll färgen på håret minst 30, men inte mer än 60 minuter. Efter färgning, ta bort det, skölj med varmt vatten och schampo.
 • Mahogny. För att få färgen på ditt hår en skugga av mahogny, bör du späda hängan av henna tillsammans med 3-4 matskedar kakao. Vid den tiden denna naturliga färg bör hållas på håret exakt samma som andra.
 • Rödbrun nyans. För beredningen av denna naturliga färg måste du kombinera en påse med henna och 2 matskedar av snabbkaffe.
 • Gyllene nyans. Denna färg kan ges till ljust och grått hår med lökskal. Ta 50 gram av denna komponent, fyll den med 200 ml vatten. Sätt på allt på elden, vänta på att blandningen koka, koka den sedan i ytterligare en tredjedel av timmen. Efter kylning av den resulterande bryggan, applicera den på håret och tvätta den inte i 30 minuter.
 • Ljus gyllene nyans. Från en matsked kamille förbereda buljongen på samma sätt som från lökskal. Gå in i hennapåsen i den kylda vätskan. Alla noggrant blandade, du kan börja färga håret.
 • Mörk kastanjebrunt färg. Att färga trådarna i den här färgen kan kallas det enklaste, för att göra det behöver du bara svart te, vilket är i stort sett alla hem. Häll 3 matskedar te med ett glas vatten, koka sedan i exakt 20 minuter, då när buljongen svalnar lite, applicera den på locken i en halvtimme.
 • Blush skugga. Lägg 20 gram rabarber i en lämplig kruka och fyll den med 500 ml vitt vin. Om den andra komponenten inte är kan du ersätta den med vinäger, som späds med vatten i proportionerna 1: 1. Koka blandningen i en halvtimme, färg sedan håret som erhållits med naturligt färgämne.

Hur man lyser mörkt hår

För att ändra den mörka nyansen av hår till ljus, bör du blanda i en skål 50 ml väteperoxid och samma mängd kamilleavkokning. Applicera den resulterande vätskan i håret. Lämna dem i detta tillstånd i ca 30 minuter, skölj sedan med vatten, visst varmt.

Tips för färgning av hår med naturliga färgämnen

Effekten av naturlig färg är mycket svagare än köpet. Om du inte får den önskade nyansen är det därför nödvändigt att upprepa färgproceduren flera gånger.

Det är mest lämpligt att måla lockar med naturlig färg med hjälp av en svamp, och den ska appliceras på hela hårets längd.

Om du ger ditt hår en färgfärg, som inkluderar henna eller basma, lägg sedan till en matsked kefir till den. Lägga till denna mjölkprodukt gör färgen användbar - det hjälper till att stärka håret.

Som tidigare nämnts färgar färgen från naturliga ingredienser ganska svagt färg av håret. Om du vill ge krullarna en mer intensiv nyans kan du inte tvätta bort färgen lite längre, men du bör inte överstiga intervallet, vilket motsvarar en och en halv timme.

Efter att ha färgat håret, får vi inte glömma att skölja dem ordentligt med varmt vatten och låt dem torka med alla medel naturligt.

Du bör också komma ihåg att färgens intensitet beror på den ursprungliga hårfärgen. Till exempel, för att ge en rättvis nyans av blont hår är en kvarts timme tillräckligt. Men ägarna av svart hår för att uppnå ett sådant resultat kommer inte att fungera ens i en hel timme. Om håret är skadat eller missfärgat, tar det mycket lite tid att färga det.

Folkmedel för hårfärgning

Hårfärgsmedel är ett bra alternativ till traditionella kemiska färgämnen. Inte alla kan använda konventionella färger på grund av intoleransen hos enskilda komponenter, allergier och andra kontraindikationer. Folkmetoder kan vara miljövänliga och säkra för att färga håret i en mörk eller ljus färg, gömma grå trådar och ge krullarna önskad nyans.

Egenskaper av färgning med naturliga färgämnen

Nu finns det många som vill färga håret med hjälp av folkmedicin, eftersom det är lätt att göra hemma. Den enda nackdelen med färger av naturligt ursprung är deras instabilitet, målningsproceduren bör utföras igen några veckor. Den tid som färgen kommer att hålla fast vid håret efter färgning hemma beror på de enskilda egenskaperna.

Så, tunt hår håller färgen bättre och kräver mindre tid för färgningsprocessen. Innan du börjar måla hår hemma måste du förbereda de nödvändiga verktygen. Applicera folkmedicinska lösningar bör vara en svamp eller swab, du kan måla och bekväm mjuk borste. Det är också nödvändigt att förbereda ett filt för att skydda axlarna från färg. Innan du målar ska du tvätta håret med vanligt schampo.

Fördelar med naturliga färgämnen

Hårfärg med hjälp av folkläkemedel är bekväm inte bara för att den utförs hemma. Det har också många andra fördelar, inklusive:

 • Noggrann inställning till håret.
 • Brist på irritation i hårbotten.
 • Naturen hos den resulterande färgen.
 • Det är möjligt att regelbundet byta hårfärg.
 • Ger en helande effekt på håret och hårbotten.
 • Lågt pris för naturliga ingredienser.
 • Möjligheten att måla grått hår.

För att få det mest trevliga intrycket av hårfärgningsmedel, bör du komma ihåg några enkla regler. Du kan inte använda naturliga färgämnen omedelbart efter färgning i frisersalongen. Mättnadsprocessen av håret med önskad nyans är ganska lång så att du inte kan skynda och ta bort färgen i förväg. Genom att följa dessa regler kan du enkelt få ett bra resultat hemma.

Henna och basma

För färgning av hår i gyllene färg anses henna vara den bästa folkmedicinen. Det är ett pulver från blad av alkaner eller lavsony. Henna ger inte bara håret en fin färg, men stärker håret från rot till spets på grund av närvaron av tanniner. Användningen i hemmet är ganska enkel, men i hälsosyfte kan det göras varje vecka.

Man måste komma ihåg att henna effektivt bara verkar på brunt och brunt hår. Användningen på blont hår ger en röd-orange färgton. För att ge en mörk färg till håret kompletteras henna med en basma. Andelen av dessa komponenter påverkar slutresultatet. Så, om du tar henna och basma i sådana proportioner kommer det att släppas:

 1. En 1: 1-blandning ger en fin kastanjfärg.
 2. Henna och Basma i ett 2: 1-förhållande ger en bronsfärg.
 3. Henna och Basma i ett 1: 2-förhållande kommer att resultera i en radikalt svart färg.

Dessa siffror kan variera något beroende på den naturliga hårfärgen. För att korrigera mättnaden kan du minska eller öka målningstiden. Dessutom kommer färgen av svart hår folkmedel inte att ge önskat resultat, den mörka och gyllene färgen på dem visas inte.

För att göra henna och basma målar hemma borde du ta sina pulver i rätt proportioner. Pulver hälldes i en glasskål och omrördes till en likformig färg. Därefter tillsätts varmvätska till blandningen, det kan vara antingen vanligt vatten eller rött vin eller kaffe. Eventuellt kan du lägga till droppar glycerin.

Ytterligare hårfärgning är uppdelad i följande steg:

 1. Håret tvättas med schampo och torkas något utan att använda en hårtork.
 2. Hårlinjen är täckt med petroleumjelly så att färgämnet inte passerar över i huden.
 3. En blandning av basma och henna appliceras längs skiljelinjerna med en svamp.
 4. För att färga spetsarna måste du lägga lite varmt vatten i resten av blandningen.
 5. Efter noggrann färgning bör håret döljas i en plastpåse, inslagna med en handduk ovanpå den.

Beroende på önskad nyans bör färgen hållas från 15 minuter till en och en halv timme. Efter denna tid tvättas färgen av med varmt vatten utan att använda schampo. Om håret är grått tar det längre tid att måla med dessa folkmedicin, men resultatet blir väldigt bra ändå.

kamomill

Kamille - ett prisvärt och populärt sätt att lätta håret hemma. Den har en lugnande, mjukgörande och regenererande effekt, liksom ger håret glans och minskar överskott av talg. Det finns flera recept med kamomillblommor:

 1. 1 kopp torkade blommor hälls med en halv liter nykokt vatten och åldras i två timmar. I infusionen hällde 3 msk. l. glycerin, varefter det appliceras på håret. Håret är inslaget med en plastpåse och en handduk i en timme. Denna folkmedicin kan målas i en gyllene skugga helt gråhår.
 2. Mörkt hår kan tändas med kamomill på så sätt: en och en halv kopp blommor hälls med 1 liter vodka och insisterade på 14 dagar. Därefter blandas infusionen med 50 ml väteperoxid, appliceras på håret i en halvtimme, skölj därefter med vanligt schampo.

Du kan också regelbundet skölja ljust kamille avkok för att ge en guldfärg till ditt hår.

Lök Husk

Bland folkrättsmedel för att måla hår hemma är lökskalan populär. Förutom den hållbara guldfärgen, lägger skinken skinn och mjäll till håret. För att färga hårlökskal bör du ta:

 • 0,5 koppar finhackad skal
 • 1 kopp varmt vatten
 • 2 tsk. glycerol

Skal behöva fylla med vatten och koka. Håll i brand i 20 minuter från kokpunkten, kyl sedan och filtrera. Tillsätt glycerin i avkoket och applicera det på håret med en ren svamp dagligen tills önskad nyans erhålls.

valnöt

Med den gröna skalen på denna mutter kan du ge en ljus kastanjeskugga till ditt hår, speciellt effektivt kommer det att se på ljusbrunt hår. I det här fallet kan de använda råvarorna torkas och skalskalan används vid vilken tidpunkt som helst på året. Det finns många sätt att måla med valnötter, bland dem är:

 1. Lägg i en halv kopp vegetabilisk olja, tillsätt 1 msk. l. alun, 1 msk. l. jordnötsskal och 50 ml varmt vatten. Blandningen sätts på en svag eld och hålls där i en kvart i timmen. Därefter bör du spänna blandningen och applicera den resulterande kakan mot håret. Blöt kakan i 45 minuter och skölj med varmt vatten.
 2. Detta recept är enklare än det föregående. För det ska du ta skalen, slipas i köttkvarn och blanda den med vatten, vilket ger konsistensen av tjock hemlagad gräddfil. Den på detta sätt erhållna produkten ska appliceras på håret med en borste, håll den i 20 minuter och skölj med vatten utan schampo.
 3. För att få ett stabilt resultat behöver du 2 msk. l. finhackad grön skal häll 100 ml alkohol och lämna en dag. Den resulterande infusionen appliceras på håret och håller upp till en halvtimme. Denna metod ger en märkbar och resistent färg till håret.
 4. Det finns ett annat recept på att måla valnöt hår. För det måste du hälla 100 gammas av skalen med en liter vatten, sätt på elden och koka buljongen tills den når två tredjedelar av den ursprungliga volymen. Den resulterande buljongen filtreras och appliceras på håret, efter en halvtimme, skölj med vatten utan schampo.

Video: Naturlig hårfärgning

rabarber

Rabarber ger aska och ljusbruna nyanser, och medlen från den är välmålad över gråhår. Recept baserade på rabarber har följande:

 1. Två matskedar rabarberrot hälls med ett glas vatten och kokas över medelvärme i en kvart i timmen. Buljongen kyles och filtreras, därefter tillsätts 50 ml äppelcidervinäger eller vin. Blandningen kokas igen och exakt hälften av vätskan indunstas. Buljong används för att skölja håret efter regelbunden tvättning.
 2. Bladen och rötterna av rabarber i mängden 200 gram hälls med vitt osötat vin och kokas med hälften. Broth skölj håret efter tvättning för att ge en ljus nyans av fet och normalt hår.

LiveInternetLiveInternet

-Tags

-musik

-Fotoalbum

-okänt

-Alltid till hands

-kategorier

 • *** Semester (263)
 • nytt år (121)
 • bröllop (39)
 • kyrka (26)
 • 10% (0)
 • *** SPA (334)
 • hår (48)
 • övningskomplex (42)
 • smink (37)
 • ben (15)
 • naglar, manikyr (65)
 • parfym och lukt (22)
 • industriell gymnastik (34)
 • händer (2)
 • ansiktsövningar (8)
 • personlig vård (56)
 • *** AUDIO BOOKS (685)
 • detektivhistoria (242)
 • historiska (63)
 • barnrum (74)
 • klassisk (29)
 • memoarer (62)
 • boksökning (27)
 • romaner (108)
 • rolig (29)
 • fiktion (80)
 • *** JURIDISKA OCH BUSINESS Tips (98)
 • *** VIRTUELLA EXCURSIONS (1835)
 • Japan (323)
 • offentliga institutioner - sjukhus etc. (140)
 • Nizhny Novgorod - Bitter (84)
 • polen (31)
 • webbkameror (24)
 • värld genom ryssar / utlänningar (346)
 • museer (149)
 • ovanliga showföreställningar (43)
 • 3D - panorama (212)
 • användbart att veta! (101)
 • motell och rekreation (21)
 • flash mob (22)
 • tidsförlopp, tidsförlopp (81)
 • utflykter (332)
 • *** ALLT FÖR BLOGGEN (489)
 • kalendrar (7)
 • roliga flash-enheter (57)
 • info om dagbok inställningar (37)
 • informatörer (15)
 • Google Map (4)
 • knappar och formler (39)
 • översättare (9)
 • separatorer (33)
 • ramar (73)
 • system och avatarer (107)
 • bord (8)
 • text (20)
 • bakgrunder (12)
 • klocka (23)
 • *** FÖR BARN (671)
 • dikter, låtar, gåtor (108)
 • skola (54)
 • spel - flash-enheter (39)
 • kalejdoskop (3)
 • talterapeut (4)
 • erfarenheter och pedagogiska spel (87)
 • pussel (3)
 • DIY hantverk (175)
 • ritning och ritning (74)
 • platser för barn (22)
 • Psykologens tips (99)
 • *** HUS (820)
 • 3D-programvara (5)
 • balkonger, loggias (13)
 • badrum (34)
 • vardagsrum (3)
 • barnrum (5)
 • reparera idéer och buggar (58)
 • vackra och ovanliga hus (267)
 • kök (59)
 • hall (3)
 • reparation - ändring (45)
 • sovrummet (22)
 • hus och hus tomt (86)
 • jordbruk (217)
 • *** DIVERSE LIV (250)
 • katter (133)
 • Akvarier (14)
 • sköldpaddor (6)
 • *** HISTORIA (1457)
 • Soldater i Ryssland (137)
 • Asien (98)
 • Kläder och liv (50)
 • Afrika (35)
 • Amerika (95)
 • Europa (391)
 • historia rekonstruktion (114)
 • Ryssland (536)
 • *** BILDER - BILDER (1049)
 • bilder gif (93)
 • bilder för glädje (31)
 • vackra platser (185)
 • vackra bilder (71)
 • gamla foton och videoklipp (223)
 • konstnärer (396)
 • *** CINEMA (1625)
 • detektivhistoria (157)
 • barn (59)
 • dokumentärer (233)
 • komedier (218)
 • BBC och andra kostymmelodramor (182)
 • musikaliska (47)
 • teckningar (120)
 • om liv och kärlek (145)
 • av skådespelare (103)
 • på riktiga händelser (41)
 • sökfilmer (18)
 • äventyr (23)
 • danser (75)
 • teater (176)
 • tv-program (4)
 • fiktion (69)
 • cirkus (7)
 • *** BÖKER (327)
 • onlinebibliotek (28)
 • *** DATOR (148)
 • tablett (36)
 • *** PERSONLIGT (83)
 • *** läkemedel (651)
 • världen genom en pensionärs / funktionshindras ögon (40)
 • barn (37)
 • diabetes (50)
 • syn (5)
 • musik och andra sätt - slappna av (106)
 • rökning och alkohol (12)
 • läkemedel och folkmedicin (32)
 • medicinnyheter (40)
 • ryggrad (54)
 • hjälp dig själv (169)
 • gå ner i vikt ka! (106)
 • *** VERDEN Män och Politik (632)
 • *** MUSIK (593)
 • 80 - 90 (52)
 • 30 - 50: e (35)
 • 60 - 70: e (11)
 • fm - radio och musik sökning (16)
 • karaoke (13)
 • konserter (31)
 • opera (57)
 • romanser och folksånger (127)
 • 2000-talet (98)
 • *** PSYCHOLOGY (714)
 • = Krugovort av god natur = (156)
 • Deir (14)
 • man och kvinna (262)
 • NLP (20)
 • simoron (69)
 • maskiner (118)
 • eniologi (18)
 • det är bra att veta! (62)
 • *** RELIGION (185)
 • heliga (39)
 • artiklar och filmer om tro (81)
 • Kyrkor och kloster (51)
 • *** RECIPER (1495)
 • bakverk - kakor, bullar, pepparkakor (94)
 • grönsaksrätter (81)
 • fisk och skaldjur (46)
 • alkoholhaltiga drycker (95)
 • utan att baka (30)
 • läskedrycker (53)
 • bakning - formning och deg (80)
 • bakverk - inte söt (129)
 • bakverk - sött (156)
 • ugn - grill (28)
 • efterrätter och godis (109)
 • gelé, aspik, gelé (15)
 • förberedelser för vintern (66)
 • världens kök (98)
 • pasta, nudlar, gryn (16)
 • mikrovågsugn (49)
 • långsam spis (33)
 • kött, fjäderfä (77)
 • panna och frityrkokare (40)
 • ångbåt (1)
 • dumplings, dumplings, manti (24)
 • kryddor (12)
 • Matlagningswebbplatser, böcker och tidskrifter (20)
 • sallader och snacks (78)
 • special meny (70)
 • soppor (17)
 • ost, stekost, mejeri (32)
 • bakverk - kakor (68)
 • frukt (21)
 • brödtillverkare (43)
 • *** HANDICRAFT (1012)
 • dockhus (100)
 • glasmålning (12)
 • stickning (310)
 • decoupage (16)
 • mattan nål (13)
 • tvål (17)
 • ritning (55)
 • handarbete hörn (132)
 • handarbete webbplatser och böcker (12)
 • örhängen och andra smycken (37)
 • tofflor (59)
 • plattor och andra dockor (14)
 • vi fotograferar oss själva (33)
 • broderi (169)
 • *** GARDENING (280)
 • semesteridéer (17)
 • parker och trädgårdar (67)
 • Trädgårdssidor, böcker och tidskrifter (5)
 • växande teknik (86)
 • blommor i trädgården (42)
 • *** VERSES (228)
 • *** TEST OCH LÄSNINGAR (165)
 • *** LÄR SPRÅK (62)
 • lära sig engelska (35)
 • *** BLOMMOR (355)
 • botaniska trädgårdar och växthus (21)
 • vertikal trädgård (24)
 • skadedjur (7)
 • katalog över växter (122)
 • böcker och webbplatser om blommor (18)
 • orkidéer (78)
 • blomma vård (41)
 • citrusfrukter (28)
 • *** SEWING (543)
 • mönster - barn (81)
 • mönster för kvinnor (154)
 • mönster för män (14)
 • hitta din stil (95)
 • kuddar (9)
 • påsar (9)
 • Storleks matchande tabeller (6)
 • sömnadsteknik (80)
 • färghjul: (16)
 • sy i hemmet (56)
 • gardiner (34)
 • *** DETTA ÄR intressant (132)
 • *** HUMOR (712)
 • anekdoter (125)
 • roliga bilder! (203)
 • rolig video (119)
 • roliga historier (244)

-citat

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9..

Fitness experter spenderar mycket energi att hjälpa.

Ibland i början av 1917, James Maxwell Pringle (James Ma.

Inte alla lyckades behålla ära och värdighet efter nederlaget i inbördeskriget. Några.

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-intressen

-vänner

-Vanliga läsare

-gemenskap

-statistik

Naturlig hårfärgning - du kommer att bli förvånad!

Tror du att kvinnor i gamla tider hade ingenting att färga håret? Jag blev mycket förvånad.

De hade naturliga färgämnen - henna, basma, rabarber, kamille, te, gröna valnötskal, nötterkärnor, lökskal, knoppar och svarta poppelblad, lindblommor...

Pratar om hårfärgning med naturliga produkter, var ska du börja? Först och främst från att färg hår med växtfärger är ofarligt.

Med dessa färgämnen kan du få olika nyanser av hår. Men det bör noteras att naturliga färgämnen kan agera olika beroende på din naturliga hårfärg, på dess tjocklek och på individuell känslighet.

Och så, var börjar vi?

Särskilt bra att använda kamille för att lätta håret. Hon kommer att göra ditt hår lydigt och glänsande. Kamille är bättre att använda för fet hår, liksom för färgning av grått hår.

Gråt hår

1 kopp torkade kamomillblommor räcker för att brygga med 0,5 liter kokande vatten, lämna i 2 timmar och tillsätt sedan 3 matskedar glycerin. Sedan applicera kompositionen på håret, sätt ett plastlock på huvudet och linda en handduk för att värma den. En timme senare, tvätta av. Gråt hår kommer att vara med en gyllene nyans.

Hur tänder håret med kamomill?

För att göra detta häller 150 g torkade blommor 0,5 liter vodka, insisterar i 2 veckor, spänning och pressning. För att förbättra förtydligandet kan du tillsätta 50 g väteperoxid till kompositionen (som du kan se, kemi inte gjordes här). Att applicera strukturen på håret och att behålla 30-40 minuter, sedan skölja bort vatten med schampo. Håret blir gyllene.

Om du har ditt hår blont,

Använd kamomill som sköljning efter varje shampooing. Ditt hår blir också gyllene.

Och om håret är mörkt?

Sedan bryter 1 kopp torkade blommor 1,5 koppar kokande vatten, insisterar i 1 timme, stam, sedan tillsätt 50 g väteperoxid. Applicera nu kompositionen för att rengöra torrt hår, blöt i 30-40 minuter och skölj med schampo vatten. Ditt mörka hår kommer att bli ljusare.

Du kan färga håret med en blandning av kamomill, henna och te.

Värm 400g vatten till koka och tillsätt 10g svart te, 50g kamomill, 40g henna. Koka i 5 minuter, låt sedan svalna, tillsätt 200g vodka, lämna i 2 - 3 dagar. Spänn sedan blandningen, pressa ut resten. Att fukta håret med denna blandning och att lämna, utan att torka, i 30-40 minuter, sedan för att tvätta upp schampo.

Lök Husk för hårfärgning

Lökskal är en användbar hårvårdsprodukt som inte bara kan färga, men också stärka håret och bli av med mjäll. En speciell förening hittades i lökskal - quercetin, som färgar håret i orangefärgade nyanser. Hennes buljong, du kan helt enkelt skölja hår.

Tänk på några recept.

Blont hår

Du kan måla i en mörk kastanjfärg om du torkar håret varje dag med en stark buljong av lökskal.

Om du vill att ditt blonda hår ska bli ljusgyllt, torka varje dag med en svag buljong av lökskal.

Sedin på mörkt hår.

Använd en stark buljong av lökskal. Ett halvt glas skal häll ett glas kokande vatten, koka i 20 minuter, påfrestning, tillsätt 2 tsk glycerin. Denna komposition måste torkas hår varje dag tills du ser resultatet.

Te för hårfärgning

I tebladen finns samma förening - quercetin, som i lökskal. Te ger en rödbrun nyans.

För att förbereda färgen räcker 2 -3 matsked te till att koka i 200 gram vatten i 15-20 minuter, låt det stå. Och sedan använda samt lökskal, det vill säga den resulterande tinkturen kan antingen sköljas eller appliceras på håret, håller den en stund och sköljs sedan med varmt vatten.

Gråt hår

Det är nödvändigt att brygga 4 tsk svart te i 1/4 kopp vatten. Koka den här bryggan i 40 minuter över låg värme, påfrestning och tillsätt 4 tsk. Kakao eller snabbkaka. Blanda blandningen tills den är jämn. Applicera på håret med en pensel, sätt sedan ett plastlock på huvudet och linda huvudet med en handduk för uppvärmning. Låt blandningen stå på håret i en timme, skölj sedan med varmt vatten.

Gråt hår blir halmgult om det sköljs med starkt bryggt svart te efter varje tvätt!

Hårfärgning med rabarber är ganska gammal metod.

Denna växt har orangefärgad chrysophan syra, vilket ger ditt hår guld nyanser. Beroende på hårets färg kan du ha strågul eller ljusbrun nyanser. Rabarber rötter minst tre år för att gräva på våren, hugga och torka i skuggan. Om det är mycket svårt, köp färdiga på apoteket.

För kort hår tar det 10g, för långt hår - 20g,

för mycket lång - 30g torr rabarber.

Hackad rot Häll 200 g kallt vatten, koka i 15-20 minuter, rör om hela tiden för att inte brinna. En tjock massa bildas. Det ska kylas och låt det bryggas lite. Ibland läggs en nypa bakpulver för att ge en mörkbrun nyans. Rabarber-extrakten läggs till ren henna, så att den ljusa färgen som är inneboende i henna blir mer dämpad. I så fall behåll proportionerna - 30g rabarberpulver och 70g hennapulver.

Om du har blont hår,

och du vill ha en blond med en gyllene eller kopparfärg, sedan skölj håret, skölj håret med följande sammansättning: Häll 2 msk. skedar av krossade rabarberrötter med 1 kopp kallt vatten, sätt på elden och ständigt omrör, koka i 15-20 minuter, sedan svalna och spänna.

Om du vill färga blont hår i ljusbrun färg, sätt sedan lite vitt torrt vin eller äppeläger till den ovan beskrivna buljongen (100 g vin eller vinäger per 0,5 liter vatten). Hela kompositionen kokas och åldras sedan över låg värme tills halva lösningen erhålles. Skölj håret endast efter rengöring.

För normalt eller fettigt hår.

För att få en ljusbrun nyans kan du använda ett annat recept: krossa 200 g rabarber (löv och rötter) och koka den i 0,5 liter vitt druvvin tills hälften av originalvolymen erhålls.

Gråt hår

Om du använder rabarber för att färga grå hår, få en ljusbrun nyans.

Valnöt har länge använts för hårfärgning. Du kan få en mängd olika kastanj nyanser. För att göra detta, samla gröna valnötskal, den kan användas, både fräsch och torkad.

För att göra ditt hår brunt,

Blanda 0,5 koppar olivolja, 1 msk. sked alun och 1 msk. sked krossad valnöt skal. Hela kompositionen fylls med 1/4 kopp kokande vatten och sätts på långsam eld i 15 minuter, varefter det kyls och vrids ut. Applicera på håret i 40 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Applicera med en pensel, annars kommer fingrarna att målas.

Och detta recept ger det mest varaktiga resultatet.

2 matskedar av den gröna huden av valnötter per 100 g alkohol. Få en kastanjfärg. På håret bör hållas 10 - 30 minuter.

Ett annat färgalternativ:

Koka 100 g grön valnötskal i 1 liter vatten till 2/3 av originalvolymen, applicera sedan på håret och håll i ca 20-40 minuter.

Linden färgat hår fortfarande i det antikens Ryssland. Denna färg inte bara färger, men stärker också håret. Linden fläckar hår i kastanj eller brun nyans.

Tänk på några recept.

1,5 matsked lindblommor häll 1,5 koppar vatten, sätt på en långsam eld och rör hela tiden tills 100 ml vatten indunstar. Det borde vara ca 1 kopp buljong. Kyl sedan buljongen och spänningen. Den erhållna vätskan appliceras på håret och upprätthålles tills önskad nyans.

Du kan göra ett avkok av lind kvistar och löv. Förbered blandningen och använd den som i första receptet. Bli brun.

Kaffe innehåller i sin sammansättning många färgämnen, så det kan användas för färgning av hår.

Lättaste sättet

Brew starkt kaffe och skölj håret efter shampooing, skölj sedan med vatten inte nödvändigt. Håret kommer att få en ny nyans.

Om håret är ljusbrunt,

Du kan få en rik kastanjfärg.

För att göra detta, ta 4 teskedar malet kaffe, häll 1 glas vatten och koka i 5 minuter. Efter att kaffet har svalnat något, häll 1 påse henna in i den. Alla blanda och applicera på hår hela längden. Lägg nu på en plastlock och en uppvärmningshandduk ovanpå. Beroende på önskad nyans håller du blandningen i 10 till 40 minuter.

Vilka naturläkemedel kan fortfarande användas?


Kakao.

Ta 3 - 4 matskedar av kakao, blanda med 25g henna och brygga enligt tekniken som anges på hennapåsen. Applicera på rent hår i 20 till 30 minuter. Således är det möjligt att få en nyans av mahogny på mörkt hår.

Blackberry Juice

kommer att ge ditt hår en rödbrun nyans. Detta är det enklaste sättet att färga - Applicera saften på rent, torrt hår och håll i minst 1 timme. Var försiktig, blackberry juice kan förbli på dina händer och kläder.

Bark åt hårfärgad svart.

För att göra detta måste du slipa barken i pulver i pulver, koka det med kokande vatten och applicera det på ditt hår. Det är nödvändigt att stå emot minst 1 timme.

Sage decoction

4 msk. sked torr salvia brygga ett glas vatten. Om du dagligen applicerar infusionen till hårrötterna, kommer även det grå håret att målas. Sage färgar håret mörkt.

Citronsaft

Håret kan tändas. För att göra detta, kläm citronsaften, blanda den i en 50:50 andel med vodka, applicera på vått rent hår, torka sedan håret i solen, som de gamla romerska kvinnorna gjorde. Efter håret tvätta med varmt vatten. Denna metod bör inte användas av de som har torrt hår.

När det gäller sådana medel som henna och basma är detta ett separat ämne som bör diskuteras. ))


Här tittar på nyanserna -

Naturliga färgämnen för hår ger naturen

I alla butiker kan du köpa hårfärg med en favoritskugga. Men många tjejer, som försöker skydda sina lockar från de skadliga effekterna av industriella färgämnen på strukturen, ställer ofta frågan om det finns ofarliga folkmedicinska lösningar som kan användas för att lösa problemet med färgning.

Våra mormor och mormor drömde också om att vara ung och vacker så länge som möjligt. Och de kände till hemligheten av lätta och färgande hår med folkmedicinska lösningar. Vissa hemligheter har bevarats till vår tid och används aktivt hemma.

Röda och röda nyanser

Vårt hår behöver konstant vård, men om vi bestämmer oss för att ge dem en ny nyans kommer folkrättsmedel att komma till räddningen.

Om du bestämmer dig för att färga dem i en rik mahognyfärg, måste du förbereda en påse naturlig henna, blanda den med tre skedar kakaopulver och späd sedan dessa ingredienser med varmt vatten till en tjocklek gräddfil. Blandningen appliceras i en timme. Därefter tvättas det av med varmt vatten med lite naturligt (icke-alkaliskt) schampo.

Du kan mycket enkelt, om du vill, färga blont hår i röd färg. Du måste blanda en påse med indisk naturlig henna med fem skedar kaffe. Ingredienserna utspädda med vatten till en kasheobrazny stat, håll och håll inte mindre än 45 minuter, säkert ha täckt huvudet med en cellofanfilm eller en hatt för en dusch.

Kastanjkärnor kan erhållas med gröna valnötskal. Förbered färgen: 1 liter olivolja (en annan grönsak kan också användas), två matskedar alun, två matskedar finhackad skal blandas noggrant och 100 ml kokande vatten tillsätts. Kompositionen kokas på elden i 10 minuter, kyls. Denna blandning fördelas jämnt och lämnas till färg i 1 timme. Tvätta av färgen med varmt vatten. Det ger inte bara en vacker nyans, men ger också glans, torkar fet hår.

Ge en gyllene nyans

Med hjälp av lökskal gav våra förfäder håret en gyllene nyans. Det är nödvändigt att hälla ett glas (det är möjligt och mer) med 500 ml vatten, koka det, och när buljongen har svalnat och infunderat, applicera i 20 minuter på rena krullar. Efter proceduren sköljs huvudet med varmt vatten.

För att få en gyllene eller ljusröd nyans kan du göra följande. Fyra skedar av kamomillblommor hälls med kokande vatten i en mängd vatten. Låt infusera, och sedan appliceras ett folkmedel mot håret. Proceduren upprepas flera gånger i rad.

Ett annat kamille recept. Du kan få en gyllene nyans med detta recept. Häll ett glas kamilleblommor med tre glas vodka, insistera i två veckor på en mörk plats, och tillsätt sedan 80 ml peroxid till infusionen. Kompositionen appliceras jämnt på håret och inkuberas i högst 1 timme. Därefter tvättas strängarna noggrant med varmt vatten och schampo.

Den ljusa guldtonen ger Henna, blandad med avkok av kamille. Det kommer att ta en henna packet, den är uppfödd med het kamille avkok. Kashoobraznuyu blandning för att hålla minst en timme.

En mycket vacker bronsfärg erhålls genom att utföra följande åtgärder. Blanda två delar av naturlig henna och en del av basma. Blandningen späds med varmt vatten till ett krämigt utseende och appliceras på håret i 45 minuter. Tvätta av med varmt vatten med ett schampo.

Färgat grått hår

Gråt hår kan sköljas med stark infusion av svart te. De kommer att få en naturlig strågul färg.

Mörka lockar kan målas i ljusbrun med rabarber. För att förbereda färgämnet, 30 gram av växtrot och löv tas, råmaterialet krossas i en fin massa och hälls med en halv liter vin (naturligtvis vit). Lägg sedan behållaren med ingredienserna på spisen och koka allt i en halvtimme vid lägsta temperatur. Den kylda blandningen appliceras på håret i 45 minuter.

Mörka toner

Älskare av svarta färgsträngar, du kan absolut inte skada användningen av denna färg. Späd i vatten i lika delar henna och basmu, blandningen appliceras och hålls i en timme, vikar huvudet med film och en handduk. Tvätta det med varmt vatten, applicera schampo för mörkt hår.

Brun ton i husförhållandena får, har förberett en sådan färg. Tre matskedar svart te hälls med ett glas kokande vatten, lägg på en lugn eld i 25 minuter. När blandningen är kall appliceras den i 20 minuter på rent hår. Tvätta av med varmt vatten.

Mörk hårlättnad

Ljusa de mörka trådarna genom att använda ett avkok av kamomill. 1,5 koppar blommor av växten hälls med två koppar kokande vatten och kokas på elden i 5 minuter. Sedan ge buljongen att infusera en annan timme, filtrera och häll i det 50 ml 3% lösning av väteperoxid. Denna komposition appliceras på torrt och rent hår. Håll det i en halvtimme och skölj med schampo vatten.

Våra mormor brukade måla sina lyxiga lockar i en vacker brunfärg - lindblomställning. Det ska vara 4 matskedar råvaror häll ett glas varmt kokande vatten och sätt i en lugn eld. När vätskan i tanken kommer att förbli 2/3 avlägsnas buljongen från värmen och får svalna. Det resulterande naturliga färgämnet appliceras i fyra steg på rent hår. Håll upp till önskad nyans. Tvätta inte, men torka bara.

Med naturliga färgämnen kan du inte vara rädd för att experimentera. De kommer inte att ha en skadlig effekt på håret, utan tvärtom kommer att ge dem hälsa, stärka och göra dem starkare. Men glöm inte att dessutom näring och fuktar dina strängar med livgivande masker med vitaminer. De kommer att ge dina lockar en lysande glans, ge lyxig volym och ge silkeslen mjukhet.

Undvik frekvent användning av torkning och styling med hårtork och strykjärn. Torka dem naturligt. Kom ihåg att färgat hår kräver en noggrannare inställning till sig själv och speciell vård.

Färga ditt hår med folkmekanismer - de bästa recepten

Vi tjejer älskar att experimentera med vårt utseende. Och om du köper en ny outfit är det komplicerat genom att spendera pengar och gå till affären, så kan vi när som helst ändra hårfärgen. Få tjejer älskar sin naturliga färg. Detta är ett intressant fenomen som ligger i oss natur. Det är en önskan att experimentera och förändra som driver framsteg, får en person att utvecklas.

I kosmetiska butiker bara ett stort urval av olika hårfärger. Men nästan alla färger är mycket skadliga för hårets tillstånd. Och här kommer frågan om hur man färgar håret med folkmekanismer.

När allt kommer omkring, många naturliga färgämnen. Våra mormödrar och probabushki och visste inte om några hårfärger, och använde folkmedel för färgning. Här kommer vi att prata om sådana underbara recept i den här artikeln.

Hur färgar du ditt hår i olika färger med folkmetoder?

Färgrecept för bronsfärg:

Lös upp 2 delar av henna och 1 del av basma i varmt vatten. Applicera färg i 30 minuter till hår. Skölj sedan med varmt vatten med schampo.

Svart hårfärg populärt recept:

Ta lika delar av henna och basma och rör dem i varmt vatten. Applicera också i 30 minuter.

Hur man får en nyans av mahognyhår:

Blanda i varmt vatten 1 påse Henna och 3-4 msk. kakao skedar. Applicera färgen på håret i 30 minuter.

Rödaktig blond hårfärg:

Blanda 2 matskedar av snabbkaffe och 1 påse henna i varmt vatten.

Gyllene hårfärg folk sätt:

Häll 50 gram lökskal i 200 ml vatten. Sätt sedan tanken på elden och koka den. Efter att färgen har svalnat, applicera den i 30 minuter på håret.

Ett annat populärt färgrecept för gyllene färger, 2-3 matskedar av kamomillblommor (du kan köpa på apoteket), häll liter kokande vatten och låt det brygga i ungefär en timme. Sedan filtrerar vi och gnider infusionen i håret.

Ljus guld, solig hårfärg:

Blanda 1 bordssked av kamomill och 1 påse Henna i varmt vatten. Färg appliceras i 30 minuter.

Mörkbrun hårfärg:

Häll ett glas kokande vatten 3 matskedar svart te. Koka sedan i 15-20 minuter och kyla. Färgen appliceras på håret i en halvtimme.

Ljusbrun hårfärg folkmetoder:

Finkornigt upp roten och blad av avundsjuk (ca 20 gram). Häll i en rabarber 0,5 liter vitt vin. Koka i en halvtimme. Kyl sedan och applicera på håret i 30 minuter.

Vad är så bra folkmedel för hårfärg? Som du har märkt, nej där kemikalier används. Alla komponenter är uteslutande av naturligt ursprung. Det betyder att vi inte skadar håret, men tvärtom bryr vi oss om dem.

Det finns minus hår färgning folk metoder. Du är osannolikt att lyckas att ge rätt färg till ditt hår första gången. Förfarandet måste upprepas flera gånger tills du får önskad nyans.

Användbara tips för de som färgar håret:

 • Det är lämpligt att applicera färgämne i håret med en svamp. Om färgen är tjock kan du använda en pensel.
 • I recept från henna eller basma lägg till 1 bordssked kefir. så du inte bara färgar ditt hår, men gör samtidigt en mask för att stärka håret.
 • Färgintensiteten kan ändras genom att hålla färgen längre eller mindre. Men inte mer än 1,5 timmar.
 • Skölj bort färgen med varmt vatten och schampo, pressa ut håret med en handduk och torka det naturligt.
 • Det är mycket svårt att förutsäga önskad färgfärg om du använder henna. Så försök att måla en liten hårsträng i början.
 • Färga inte grå hår med henna. Resultatet är osannolikt att behaga dig.
 • Är det möjligt att färga locket hår med henna? Svaret är nej, det är omöjligt. Du förstör permen.

Även om vi använde folkmekanismer för färgning av hår, men det är fortfarande stress för dem. För detta, glöm inte att stärka hårmaskor.

Att färga ditt hår mörkt med folkmedicinska lösningar

Tidigare fotvakt av Elizabeth II, Paul Burrell, talade om den besvärliga situationen som han en gång stött på.

HÄR HÄR HÄLSAR NÄR DU ANVÄNDER ICE CUBEEN TILL PUNKTEN AV FENG-FU.

Det kan tyckas lite galet.

Den mest effektiva enligt experter var kosten Protasov. Detta är en unik kost som gör att du kan gå ner i vikt och.

Plastikkirurgi i ett annat land leder till problem med repatriering. Tre kinesiska medborgare kunde inte.

Ögonen, som du vet, är en spegel av själen och inramning i form av mörka halvcirklar är inte alls till deras smak. Hur bli av med.

Hur många gånger har världen blivit tillsagd. och rake där igen. Folkets Artist av Sovjetunionen, 82-årige armen Dzhigarkhanyan lämnade.

Adaptogener - Medicin för friska Om användningen av adaptogener som är kända sedan antiken. Adaptogens hjälp.

Nya blogginlägg

Horoskop tecken på zodiaken

Horoskop för 2018

Medicinsk portal

Bildgalleri

De mest intressanta artiklarna om kvinnors internetresurs

Hemlagad hårfärgning med improviserade medel

Varför färgar ditt hår med folkrättsmedel, om sortimentet av industriella färgämnen är så brett att du kan hämta dem i vilken färg som helst och vilken plånbok?

Om en historia av polyvalenta allergier kan kontakt med kemikalier sluta dåligt - måste återställa hälsan, glömma hårets skönhet.

Och ibland händer det att hårets värdinna leder en hälsosam livsstil och använder i grunden bara naturliga ämnen. Sedan antiken vet kvinnor hur man byter hårfärg hemma med färger från naturliga ingredienser, så uppgiften att inte använda kemiska komponenter är löslig. Om folkmedicinen används som färg ska huvudet isoleras med plastfolie och en terrycloth-turban.

Ton är guld

Hur målar man strängarna för att få en gyllene nyans?

 1. Det är nödvändigt att fylla glaset med helt torrlökskal, och häll det sedan i brant kokande vatten - 0,5 l. Koka i 5 minuter, insistera på mörk färg, spänning och applicera sedan på rena krullar i 30 minuter. Samtidigt stärkningsförfarande och färgförändring;
 2. Om håret är fet, då är det bättre att ersätta lökskalan med torra kamomillknoppar. Proportionerna är lite annorlunda - för samma mängd vatten, 4 matskedar vegetabiliska råvaror. Återstående åtgärder är likartade. Förfarandet kan upprepas ett obegränsat antal gånger tills du uppnår önskad nyans;
 3. Du kan noggrant lätta kamille om du använder ett medicinskt verktyg - väteperoxidtinktur. Ett glas blomställningar insisterar på en flaska mörk glas vodka i 2 veckor, tillsätt en bubbla av peroxid. Appliceras som vanligt måla, tål inte mer än en timme.

Vid användning av väteperoxid används shampoo för att spola ut färgen, i andra fall räcker det med att skölja huvudet med varmt vatten.

Redhead redhead

Ge en intensiv röd färg utan att Henna inte fungerar. Det är nödvändigt att köpa irländsk henna utan tillsatser, konserveringsmedel och förbättringsmedel. Sådana naturliga råvaror packas vanligtvis i 200-250 g i papperspaket utan en vacker bild av en tjej. Breda henna enligt instruktionerna, men inte på vattnet, men på vatteninfusion av kamomill.

Du kan göra en bronsfärg hemma genom att blanda henna och basm 1/2. Sätt på våta rena strängar, håll i mindre än 30-46 minuter.

Om håret är naturligt lätt, hjälper rabarber hjälpa till att ändra färgen till röd. En emaljad behållare placeras på elden, där 2 msk finhackad rabarber hälls med ett glas kallt vatten. Smäll i 20 minuter och omrör hela tiden. Innan du applicerar på håret, svalna till kroppstemperatur och påfrestning.

Med en valnöt kan du få en ädel kastanjeskugga.

Färgämnen:

 • Alum - 1: a. sked;
 • krossad valnötskal - 2 msk. skedar;
 • Solrosolja - 1/2 kopp.

Allt blandar upp, häller kokande vatten på -1/4 glas - det kokar, omröring i 15 minuter. På håret håll 45 minuter, tvätta av med äggula. Färg valnöt kan tillverkas utan olja. För att göra det, skalla skalnoten i en pasta, kokt vatten till ett krämigt tillstånd, sätt på huvudet som att måla och håll i 20 minuter. Tvätta av utan schampo. Du kan använda receptet för grått hår.

Bekämpa grått hår

Hur man färgar grå hår folk remedier?

Om gräset inte är totalt, används basma och henna. Med blandning, för att uppnå önskad ton måste du själv experimentera. Om endast henna används, blir den gråfärgen koppar. Inte varje kvinna kan bestämma sig för ett så djärvt experiment.

Grå mer än den naturliga färgen?

I det här fallet kommer rabarberdekok som framställts enligt receptet som redan beskrivits hjälpa till igen.

Håret blir som melirovannaya - gråstrålar kommer att få en nyans av guld, deras eget - kommer att mörkas.

Om hela huvudet är grått, kan du ge det en ädelblå nyans med vanlig bläck - bara de måste spädas väl. Naturlig gul färg erhålls om du regelbundet sköljer huvudet med en infusion av starkt svart te och rödaktigt - om du använder blackberry juice.

Ljusbrun

Rabarber hjälper till att bli blond. I det här fallet måste du inte bara använda bladen, utan växten till växten och brygga allt i vitt vin. 2 matskedar vegetabiliska råvaror koka över låg värme i 2 glas vin. På huvudet håller de en akademisk timme.

Sage färgar något hår - naturlig färg och grå. Brew ett glas vatten 4-5 matskedar av torkade och krossade växter. Appliceras som en färg - från rötterna till ändarna av håret. Shampoo tvättas inte. Proceduren upprepas tills önskad ton uppnås.

Mörka toner

Sätt att göra håret mörkare hemma, många:

 1. Applicera basmu med henna i en timme, utspätt i lika stora proportioner;
 2. Brant infusion av svart te, som regelbundet sköljde strängar;
 3. Grenar och limeblad roteras i köttkvarn, 5 matskedar vatten hälls med ett glas vatten och sätts i brand. Koka tills hälften av vattnet förångas. På huvudet appliceras som färg.

Denna folkmedicin hjälper inte bara att göra håret mörkare, men också att färga det svart. Barken av granen torkas, malsas i mjöl, till en krämig stat.

Sätt på separata trådar, håll i en timme.

Linden färg kommer att ge en mörkbrun hårskugga. 6 matskedar grönsaksråvaror hällde 400 ml kokande vatten, indunstas över eld, tills mängden vätska halveras. Sedan appliceras avkoket på håret med en pensel i en timme.

klargörande

Ljusa håret med ett avkok av kamomill, ständigt applicera en kall infusion för sköljning. Råd för "rush". Brew chamomile decoction - 1,5 koppar vegetabiliska råvaror för 2 koppar vatten, koka i 3 minuter. Stam, kyla och häll 2 skedar av väteperoxid i buljongen.

Om strängarna är oljiga kan du torka och lätta på samma gång med hjälp av citronsaft. Det appliceras rikligt över hela längden och det torkade huvudet i solen.

Vad mer kan du färga håret?

Rabarbra, Linden, Kamille, Henna, Basma, Te, Barkad - Listan över hemmetoder för hårfärgning är långt ifrån fullständig. Förutom björnbär och citronsaft används tranbär och fågel körsbärsjuice. En intressant färg kan läras vid applicering av kaffegrund på håret eller sköljningsträngarna med starkt kaffe.

Om Henna är upplöst med naturligt starkt kaffe kommer det att visa ut kastanjens färg av en överraskande mättad färg. När kaffe i samma recept ersätter kakao blir håret färgen på "mahogny".

Fördelar och nackdelar med hemlagade recept

Innan du färgar håret med folkläkemedel bör du veta de positiva och negativa egenskaperna hos denna teknik.

De viktigaste nackdelarna:

 • svårigheten vid tillverkning och användning av hushållssammansättning
 • Resultatets oförutsägbarhet - särskilt i fall där tidigare använda kemiska färgämnen;
 • Behovet av att upprepa proceduren.

Men det finns många fler fördelar:

 • Färgen på strängarna förändras inte radikalt, och om något inte är liknat, sätter de inte på produkten igen, och den naturliga nyansen återvänder snabbt.
 • det är inte bara hårfärgning - det är också en förstärkning;
 • du kan ändra nyanser dagligen;
 • ingen anledning att spendera pengar - ingredienser för färg kan hittas i ditt kök.

Den viktigaste fördelen med hemmet är att de bryr sig om håret, förstör inte strukturen och irriterar inte hårväxtzonen - hårbotten. Ingen hälsoskada!Nästa Artikel
Vilket keratin är bäst för rätning av hår