Hur man utför kanelhårfärg?


Mystisk, kryddig arom av kanel, blandad med luktarna av musk och jasmin, framkallar tankar på den heta östern och mörkhåriga skönheter i luftrockar, som går mellan det frodiga grönska bakom det förgyllda staketet i harempalatset.

En integrerad del av den legendariska skönheten hos orientaliska kvinnor är vackert, tjockt, glänsande hår, mjukt som siden och flödande lockar på axlarna. Hårets skönhet är direkt relaterad till användningen av kanel - ett förråd av vitaminer, naturliga balsam och nyanser. Vi kommer att prata om färgkrullar med kanel idag.

Faktum är att denna doftande kryddan är ett naturligt ämne av peroxid, därför kommer dess verkan, som är korrekt förstärkt med hjälp av honung och andra komponenter, att manifestera sig som en lättnad av håret på 1-2 toner. Eftersom användningen av kompositioner med kanel förbättrar hårets övergripande tillstånd, kan sådan färgning säkert tillskrivas en läkning och läkningsprocess (som inte kan sägas om blondning med kemiska färgämnen).

Lär dig att färga grå hår i blond, just nu.

Vad behövs ytterligare?

I vilket fall som helst för "kanel" -ljuset kommer håret att behöva följande produkter och tillbehör:

icke-metallisk behållare och samma blandningssked;

kam med sällsynta tänder;

isolering i form av ett lock eller en film;

avkok av kamomillblommor;

Så låt oss titta på denna process i detalj.

Kanelbaserad hår Brightener Recept

Klassisk och enklare komposition

Komponenter: 3 msk. skedar av mark kanel, honung och vatten.

Smält honungen i ett par, tillsätt de övriga komponenterna och rör om, sätt masken i ett enhetligt tillstånd.

Blötlägga de förtvättade våtsträngarna med en varm blandning, kamma håret noggrant med en nonmetallic kam, linda den med en film eller sätt på ett lock.

Exponeringstiden beror på önskad nyans (ju längre proceduren desto ljusare blir resultatet).

Färgkompositionen håller som regel håret inte mindre än 3 och inte mer än 8 timmar.

Därefter ska du tvätta håret ordentligt, inte bara med vanligt schampo utan även skölja med avkok av kamomill. Detta åtgärdar resultatet. Om håret är benäget för torrhet, då kan denna komposition lägga till rå äggulor.

I följande recept är metoden för framställning av masken och dess tillämpning liknande den ovanstående.

Recept för utsatt för torrt hår

Komponenter: 3 msk. skedar av honung, vatten, balsam, malda kanel och olivolja. Denna komposition innefattar olivolja, vilken har en ytterligare mjukgörande och fuktgivande effekt.

Se bilder av färghårfärg i vår artikel.

Recept med citronsaft och olivolja

Komponenter: 3 msk. skedar av honung, malda kanel, 6 msk. skedar med vatten, 2 msk. skedar citronsaft, 100 ml balsam och olivolja. Torka honung med varmt vatten, ånga blandningen, tillsätt resterande ingredienser. Applicera som beskrivet ovan.

Vilken effekt kan man förvänta sig?

Resultaten av glänsande hår med recept med kanel kommer att vara enligt följande.

Skuggans ljusstyrka och dess mättnad bestäms av den ursprungliga hårfärgen, liksom procedurens varaktighet.

Om din naturliga hårfärg är naturlig blond, då får du en gul nyans som ett resultat av lättnad.

Rött hår kommer att bli en ljus röd och svart kastanj.

Man bör komma ihåg att detta bara är en ungefärlig data, eftersom resultatet i stor utsträckning beror på pigmentets och hårstrukturens egenskaper.

Även om du misslyckades med att uppnå en gyllene vete nyans, förtvivla inte. Tid och pengar var inte förgäves, eftersom håret var garanterat att få god vård.

Applikationsfunktioner

Vid applicering av kompositionen på krullarna bör masken undvikas på ansiktets och huvudets hud, eftersom långvarig kontakt orsakar irritation. Det ideala alternativet skulle vara att göra ett preliminärt test på en separat sträng.

Så, användningen av kanel för färgning av hår har inte bara en lätta effekt, utan också sken, volym, mjukhet och underbar arom till hårets huvud. Om du vill lätta krullarna och inte förstöra dem är kanel ett av de bästa alternativen.

Vi önskar er framgång!

Se ett foto av skärmfärgande hår här.

Recept lättare hår maskerar med kanelolja

Varje frisör kommer att kunna bekräfta att byte av hårfärg på kemisk basis är en oförutsägbar och viktigast skadlig process.

Om du vill kombinera den nya bilden med förbättring av lockar, studera i detalj klargörandet och färgningen av håret med kanel, hur man använder olja och maskrecept, recensioner och foton före och efter.

Spice är lätt att hitta i alla butiker, och processen att byta färg kan göras på kort tid hemma och utan stor ansträngning.

Effekten av ljussättningsförfarandet ↑

Varje hårmask med kanel har en bestående färgningseffekt, men det bidrar även till att stärka strukturen hos trådarna.

En liknande effekt är möjlig på grund av kryddor, som innehåller vitamin PP, beta-karoten, askorbinsyra, retinol, tiamin, tokoferol och även magnesium, kalcium och järn.

Regelbunden applicering av kanelbaserade kosmetiska blandningar till strängar ger en hel lista över viktiga krulförändringar:

 • Kanelhår har stor uppvärmningseffekt. Som ett resultat av sin frekventa användning blir rötterna och folliklarna starkare och strängarna själva börjar växa snabbare. I det här fallet drar snart förlusten av locket sig.
 • Näring av hårbotten med ett vitaminkomplex och väsentliga delar eliminerar känslan av torrhet, klåda och mjäll.
 • Kanelhårfärg garanterar även förvärv av ytterligare glans med silkiness, vilket visuellt visar en voluminös hårklippning.

Hur gör kryddan i lysande masker ↑

Hårmask med kanel och honung är ett av de populära färgämnena. Tricket är att dessa ingredienser fungerar som medel för peroxid av naturligt ursprung. Därför tar de helt bort rester av kemiska färgämnen och henna från krullarna. Ett effektivt tillägg för att ändra färg på trådarna är också en citron.

Dessutom är masken vanligtvis kombinerad med luftkonditionering eller balsam, vilket gör att kryddor kan ligga kvar på locken. Honung fungerar som en peroxid och en foderhållare på rötterna, och kanel är en viktig peroxidaccelerator.

Jag köper alltid bara äkta Ceylon kanel och slipa i en kaffekvarn. Jag rekommenderar dig det här alternativet, vilket är tillräckligt länge:

Och glöm inte att ange vid registrering en särskild kod WWN114 för att få rabatt.

Hur kanelolja fungerar ↑

Några av recepten till masker istället för traditionella kryddor, innehåller kanelolja för hår i listan. Etern i detta fall är inte sämre än stavarna eller pulveret i kompositionen, men det bör appliceras i en begränsad volym.

 • Kanelolja för hår ackumulerar positiv återkoppling från blondiner, eftersom det lättnar på den hatade yellownessen.
 • Lättnad mörkt hår med kanel kan också användas av brunetter - proceduren är lämplig för att förhindra grått hår, minska splittrade ändar och till och med behandla seborré.

Det är värt att notera att essentiell olja av kanel för hår fungerar perfekt i en standard kombination med honung och klämma citroner. Och om du lägger kokosnöttextrakt i masken i stället för citrus, är det vettigt att applicera kanelolja för att påskynda hårväxten.

Kanelfärgande hår innehåller höga utvärderingsrecensioner, men hoppas inte på en dramatisk förändring av utseendet. Naturligtvis är det omöjligt att ändra bilden av en brunett för en blond, men du kan färga två toner åt gången.

Beviset på hur effektivt kanelbrinnande hår är, är "Före och Efter" fotoet. Förbered dig på att de slutliga resultaten ligger nära en brunaktig röd nyans. I vilket fall som helst bestäms mycket av styrkan hos ditt naturliga pigment på trådarna.

Fördelar och nackdelar ↑

Kanel för hår, om du litar på recensioner, präglas inte bara av otvivelaktiga fördelar, men också av vissa brister. Överväg dem i förväg, för att veta hur man lättar håret med kanel hemma utan onödiga bekymmer och obehagliga konsekvenser.

Kanelfärgning: fördelar med proceduren ↑

När du bestämmer om färgningsträngar, glöm inte fördelarna med kanel:

 • Spice har en mild inverkan på håret. Även om masken är oförutsedda överexponerad, är det maximala som förväntas en mer radikal förändring av färgtonen.
 • Lättnadshår med kanel och honung ger den mest naturliga naturliga färgen, vilket även är svår att skilja från naturligt.
 • De härdande egenskaperna hos kanel i att ofta göra en mask leder till långsiktig förbättring av hårkonstruktioner och hårbotten.
 • Förberedelse av nästan varje kosmetisk produkt tar mycket tid, men hårmaskor med kanel för tillväxt, färgning och förstärkning kräver inga ansträngningar eller ovanliga komponenter, därför tar de inte dem i en timme eller mer.
 • Förutom den trevliga färgen förvärvar varje curl en mycket attraktiv lukt.

Kanelfärgning: brister i proceduren

Nu är det värt att överväga problematiska situationer med kanelhårfärgning.

 • Effektiviteten av förfarandet i början är inte för märkbar. För intensiv färgning måste du utföra minst 6 procedurer.
 • Kanelhårsmasken har utmärkta recensioner, men de nämner sällan hur länge och svårt det är att hålla produkten på huvudet. På dagen för färgning är det osannolikt att kunna planera viktiga händelser.
 • Under utomhusanvändningen av kanel i masksammansättningen med honung är allergiska reaktioner ibland troliga. Om du också har känslig hårbotten kan lättare hår med kanel leda till svåra brännskador och klåda.

Stages av färgning ↑

För att memorera hur man färgar håret med kanel följer du de enkla stegen:

 • Skölj håret med schampongdusch. Torka trådarna naturligt till ett vått tillstånd.
 • Medan ditt hår torkar långsamt, utför ett snabbt test för allergier. Kom ihåg att förtydligande med kanel bara på exemplet på fotot "före och efter" och utan att ta hänsyn till egenheten hos din kropp är en mycket riskabel övning. Applicera därför en mask på området bakom örat och vänta en halvtimme. Om det inte brinner och kliar, kan du gå vidare till nästa steg.
 • Kamma försiktigt krullarna. Det är bättre att använda ett trätillbehör med sällsynta tänder, för att inte riva ut håret och inte förvirra dem ännu mer.
 • Brightening hårmask med kanel appliceras längs hela längden av strängarna. Det är nödvändigt att göra det jämnt, så i taget är det mer lämpligt att sprida produkten i små lockar. För snabb åtgärd kan du använda en borste, kam eller pensel, vilket inte är synd att måla med kanel.
 • Ett separat steg är bearbetningen av huvudets huvudzon. Ljusa ditt hår med kanel och skicka bra bilder "För och Efter" kommer bara att träna ut med mjuka och snygga rörelser. Med andra ord, om du gnuggar en mask i hårbotten, kan du få brännskador, allergier eller repor.
 • När håret är helt täckt med kanelmassa måste du värma huvudet. Detta görs med cellofan eller duschlock. För att göra det lättare att samla krullarna under hatten, fäst dem först med en barformad hårnål. I slutet måste du sätta håret ihop med en stor handduk.
 • Ljussättning med kanel tar lång tid. För en synlig färgning krävs det att man håller masken minst 4 timmar, men inte mer än 8. De första 30 minuterna kan orsaka obehagliga känslor, men gradvis passerar de.
 • Blandningen sköljs med varmt vatten med tillsats av schampo, och du kan repetera detta steg två gånger om du tillsatte olivolja utan balsam. Man tror att det svåraste att tvätta hårfärg - kanel, så det här steget tar upp till 15 minuter.
 • För att fixa, kan du skölja håret med kamomillbuljong. Detta kommer inte bara att understryka den nya nyansen, men också lägga till glans. Verktyget görs enkelt: Ta 2 stora skedar torra blomställningar i ett glas kokande vatten och späd sedan infusionen med en liter vanligt vatten.
 • Du kan torka håret som vanligt, och med hjälp av kallstrålar från under torken. Strängens volym, glans och arom hålls under minst ett par dagar. Lätt hår med kanel kan vara redan efter 2 veckor. Som regel har tjejer tillräckligt med en kurs från 3-10 sessioner.

Proceduren för applicering av en mask, även utan färgning, är inte användbar, eftersom kryddan bidrar till att gradvis avlägsna kemin från strängarna och göra dem mindre mättade. Kanelhårfärgning, om så önskas, kan alterneras med citronfärgning.

Hur man gör en lättare hårmask ↑

För att lätta håret med kanel kan du använda vilken receptmask som helst, men handlingen är fortfarande densamma.

Hur man gör en mask: viktig om ingredienserna ↑

För en färgning session krävs tre stora matskedar, kryddad eller hackad. Dessutom tillsattes naturlig honung i mängden 70 gram.

 • En lättningsmask med kanel passar perfekt med akacihonung, men det är viktigare att produkten inte pastöriseras.
 • Glöm inte att alltid spätta honung med destillerat vatten i förhållandet 2 till 1: det gör det svagt peroxid och stimulerar syrgasproduktionen, vilket missfärgar hårpigmentet.
 • Eventuellt sätt också en balsam eller balsam i mängden 3 stora skedar.
 • Torrt hår i det här verktyget behöver också ett par råoljor.
 • Mask med kanel för håret i receptet börjar alltid med mjukning av honung, om den är tjock eller sugrad. Detta kan göras i en mikrovågsugn på avfrostningsläge eller med ett traditionellt vattenbad. När honungen är varmare, kombinera den med kanel och blanda den försiktigt. Sedan kan du lägga till en kosmetisk bas för hår. Blandningen måste lämnas i 60 minuter för maximal infusion.

I vilken maträtt att förbereda masken ↑

Kanalen i kanel för att lätta håret, som det framgår av många recensioner, kan blandas i alla tallrikar: trä, keramik eller plast.

Det är bättre att vägra andra lättmålade material av varor. En metallskål kommer att vara farlig alls, eftersom det börjar oxidationsprocessen och ger blandningen en grön nyans som överförs till krullarna.

Recept kanel masker för förtydligande

Du vet redan huvudingredienserna, men resten av näringskomplexet väljs utifrån flickornas preferenser och hårets egenskaper. Kom också ihåg att hemmagjord kanelblont hår kan alltid kräva en extra portion av produkten om du har mycket långa trådar.

 • Blanda 2,5 stora skedar av blommihonung med samma mängd kanel. Tillsätt samma mängd balsam och olivolja.
 • Lättnad med kanel utan honung är också möjligt. Blanda en matsked med kanel med destillerat vatten eller hårbalsam i lika stora proportioner. Det kommer att visa sig inte för tjock pasta.
 • Placera två matskedar av kanel i en kopp varm och utspädd honung med destillerat vatten. Häll i en liten sked citronsaft och en kopp fuktighetsgivande balsam.
 • För att blanda kanelhår med kraften i trådarna kombinera en halv kopp balsam med samma mängd olivolja. Häll 4 matskedar kanel och tillsätt saften av en citron i slutet.

Du kan använda recepten av masker, som syftar till att öka längden på lockar. Sådana verktyg ger också en bra färgningseffekt, om du håller dem länge.

Hårmask med kefir och kanel ↑

Ett bra recept för att öka hårvolymen. Pund en äggula med en sked av kryddor och häll långsamt i en icke-kall jäst mjölkprodukt.

Massage i rena strängar och lämna i 40 minuter.

Hårväxtmask med kanel: recept med olivolja ↑

Är det möjligt att lätta håret med kanel och samtidigt säkerställa sin aktiva tillväxt? Självklart

 • Olivolja i mängden 5 msk blandas med flytande honung (en tredjedel av ett glas) i ett vattenbad.
 • Häll sedan en tesked klödespulver, lika mycket kanel och en tredjedel av en sked stor varm peppar.

Gnugga masken i torrt hår, linda en handduk och tvätta av efter en halvtimme med schampo.

Hårmask med kanelolja och honung ↑

Lightening med honung och kanel har bra recensioner och om det finns exotiska ingredienser i masken. Så, för vilken typ av hår som helst, är en regenererande och närande blandning lämplig, vilket släpper ut trådarna och gör dem mer lätta.

 • Värm en tesked kokosolja i ett vattenbad och lägg till 3 stora skedar flytande honung.
 • Häll samma mängd kanelpulver, sätt en tesked macadamiaolja och 5 droppar kaneleter.

Applicera på torrt hår och tvätta av efter 40 minuter.

Färgläggning med schampo och kanel samlar också recensioner med bra betyg. I genomsnitt kräver 2 stora skedar av din favorithårprodukt 4 droppar essentiell kanelolja. Vi genomför sessioner en gång i veckan, och effekten kommer inte att hålla dig väntar.

Tips för att lysa kanelhår ↑

 • Torrt hår i masken kommer att vara användbart inte bara olivolja, men också någon pressning på en växtbaserad, till exempel mandelolja eller jojobaolja.
 • För en intressant effekt tillåts en ombra hemma att applicera en lysande förening endast i ändarna av håret.
 • Det är mycket farligt att oavsiktligt droppa på ansikte eller nacke. Om du under färgningsprocessen märker att kanel inte slår på håret, ta bort det omedelbart med en vadderad skiva som är nedsänkt i vatten.
 • Lightening hår med kanel har många recensioner från bilder på Internet. Men kom ihåg att krullarna börjar att aktivt ändra sin färg gradvis, efter kontakt med ultravioletta strålar. Varje gång proceduren kommer att få större framgång, och strängarna kommer att förvärva nya höjdpunkter.
 • Om brännningen i maskens process är mycket stark för dig, välj recept med olivolja för din egen komfort.
 • Det är lämpligt att färga håret när du delar allt hår i tre zoner, som frisörerna gör. Om du inte är säker på att måla varje sträng, upprepa masken omedelbart.
 • Honung och kanel för lättare hår vänder ibland strängar till hårda lockar. Denna effekt är verkligen möjlig, men bara omedelbart efter masken. När håret är helt torrt blir det mjukt.
 • Utför inte proceduren på skadat hår. Kanel är den aktiva ingrediensen, och det kan förvärra ditt hårproblem. Samma förbud gäller under veckan till strängar som har genomgått kemisk perm i kabinen. Använd inte heller en mask för de som nyligen färgade håret med naturliga medel: salvia, basma, lökskal.

Mörka hårljusresultat ↑

Kanelburkning av blondiner har mer positiva recensioner. Detta beror på att förvärvet av blondinen inte är attraktiv rödaktig i lockar. Men i verkligheten är spice färgpalet mycket bredare.

 • Svart hår efter en eller två sessioner får en ljusbrun ton och efter 5-6 behandlingar kan du se röda sedlar.
 • Kan kanel ljusa mörkt chokladhår? Visst, men var beredd på ljusbrun och ingefära färger. Samma resultat, men med större uttryck, förväntar sig ägare av ljusbruna krullar.
 • Kastanjkärnor förvärvar kopparfärg i 5-10 sessioner, och röd eller brun nyans börjar råda i rött. Regelbunden användning leder till gyllene toner.
 • Lightening med kanel på video visar oftast brunt hår. Dessa nyanser är bäst målade på en gång i flera toner och förvärva en spektakulär guldglitter. Men lätt blont hår kan få en kopparskugga.
 • Rödaktiga blondiner efter kanel blir ägare av bruna strängar. Men för lätta tjejer kan man verkligen få röda nyanser av lockor.

Lätta ditt hår med kanel är ett säkert sätt att känna dig själv i en ny bild. Naturligtvis förväntas inte en radikal förändring av färgning med ett sådant verktyg, men hans hjälp med att stärka håret är mycket bra.

Hur tänder håret hemma med kanel?

Det är ingen hemlighet för någon att någon förändring i curls naturliga nyans är en process som är långt ifrån harmlös. För att komma in, lyfter färgämnet hårvågorna och blekar sedan det naturliga pigmentet. Detta är en verklig stress för hela kroppen, vilket leder till att trådarna ofta blir livlösa, tråkiga, för torra, spröda och långsamt växande. Någon efter ett sådant förfarande börjar processen att falla ut, och frisättningen och volymen hos frisyren kan inte sägas säkert. Mot denna bakgrund sker ett ökat intresse för naturliga färgmedel i modern kosmetologi. Speciellt populärt idag är att lysa kanelhår hemma. Men hur effektivt är det, och hur kan detta ske självständigt?

Exponering för kanelprodukter

De flesta källor säger att lätta hår med kanel kan du göra strängar på en gång två nyanser lättare. Detta är ett tvivelaktigt uttalande, för att inte alla starkt aktiva substanser, även av syntetiskt ursprung, kan göra detta. Lightening ett par toner är endast möjligt som ett resultat av långsiktig och regelbunden användning av kanel för färgning. Första gången kan du bara göra strängarna något ljusare än den ursprungliga färgen. Mycket beror också på personens individuella egenskaper: någon har melanin (ett naturligt pigment) som lätt kan förstöras av kanelens verkan, och någon kommer att stå fast för att motstå. Processens hemlighet är att färgämnet av denna krydda inte fungerar utan honung. Bara i tandem kan de tacka dig med deras resultat:

 • Vanligtvis säger receptet för att klargöra kompositionen att honung ska spädas med destillerat vatten: endast i det här fallet börjar det fungera som en svag peroxid; syrgas släpps, vilket omvandlar det naturliga hårpigmentet till en färglös substans;
 • men tack vare kanel accelereras denna process och resultatet är ganska uttalat: strängarna blir mycket ljusare jämfört med deras ursprungliga färg;
 • ibland kanel för att förbättra effekten av komplementerande citron, vilket också har en ljusande effekt;
 • nästan alla recept innehåller också luftkonditionering: det behövs för att konsolidera effekten.

Hemlagad hårlättnad med honung och kanel var möjlig efter att forskare inom skönhetssalonger upptäckte att dessa två produkter är säkra, naturliga, naturliga ämnen av peroxid. De är inte ofarliga: kanel är en skattkruv av vitaminer (karoten, retinol, tiamin, riboflavin, pyridoxin, tokoferol, niacin, folsyra och askorbinsyra), vilket kommer att förbättra snarare än att förstöra håret. Att se till att blekningskurvor på detta sätt är exakt vad du behöver, du kan gå vidare till själva förfarandet.

Steg för steg Färgningsinstruktioner

För att kanelhårfärgning ska vara som förväntat och effektivt, måste du tänka igenom varje steg i detta förfarande och agera strikt enligt anvisningarna.

 1. Ljushår med kanel rekommenderas för mörkhåriga unga damer, eftersom sådana produkter kan göra en rödaktig färg till blondiner.
 2. Hitta önskat recept, blanda ingredienserna i den, i trä, plast eller keramiska rätter (men inte i metall, vilket kan oxidera lösningen och ge en grön nyans). Efter tillagning lämnas blandningen bäst i en timme så att den är närvarande.
 3. Om du är ägare till torrt hår, lägg till ett par rå äggulor till ditt valda recept.
 4. Applicera blandningen på huden bakom örat för att se hur huden reagerar.
 5. Den andra förberedande åtgärden kommer att applicera blandningen till en separat sträng för att utvärdera effektiviteten hos kanelfärgämnet. Och först därefter kan du gå direkt till själva förfarandet.
 6. Tvätta håret med schampo, torka trådarna med en hårtork tills de är våta, kamma dem.
 7. Använd en pensel eller en kam, applicera blandningen på krullarna så att den täcker huvudet och håret helt och mycket generöst, då blir ljusningen jämn.
 8. Pierce strängarna i form av en stråle på huvudet med en hårnål.
 9. Sätt på en polyeten duschlock så att hårljuset sker i en mer intensiv varm.
 10. Under den första halvan en timme kan en stark brinnande känsla börja, vilken måste uthållas: efter en kort tidsperiod kommer den att passera.
 11. Minsta varaktigheten av blandningen är tre timmar, maximalt är åtta (dvs hela natten).
 12. Det är nödvändigt att tvätta av med schampo, och det är bättre att göra det två gånger, för att inte lämna kvarvarande aktiva substanser på krullarna. Om receptet innehåller luftkonditionering, tvättas masken lätt, om oljan är svårare.
 13. Gör den sista sköljningen med kamilledekokning (två matskedar torkade kamomillblommor per kopp kokande vatten - ett glas sådan buljong per liter vatten).
 14. Frekvensen av sådana förfaranden kan bestämmas för dig själv: ljussättning varannan vecka är det bästa alternativet för att uppnå en stabil, uttalad effekt. Varje gång håret blir ljusare och lättare.

Hemlagad klargöring med kanel och honung är ett säkert och trevligt förfarande. Förutom den önskade nyansen kan du njuta av förbättringen av deras krullningstillstånd. De kommer att vara glänsande, släta, mer voluminösa. Som ett resultat av regelbunden användning av sådana masker kan acceleration av hårväxten observeras. Välj rätt recept, fortsätt och njut av resultaten.

Kanel Mask Recept

Eventuellt recept för lättnad med denna metod måste innehålla två huvudingredienser: kanel och honung. Utan dem kommer färgning inte att fungera. Och resten av ingredienserna kan du variera redan i enlighet med deras hårtyper. Doseringen är baserad på hårfärgning i medellång längd, så du kan öka eller minska proportionellt för långa eller korta hårklippningar.

 • Recept med olivolja

Jag växte ryska spytt! Enligt by receptet! +60 cm i 3 månader.

Blanda kanelpulveret med honung, tidigare utspätt med destillerat vatten i förhållande 2: 1, balsam och olivolja. Alla produkter tar samma mängd - 3 matskedar.

Kanelpulver (3 msk) blandat med honung, tidigare utspätt med destillerat vatten i ett förhållande av 2: 1 (250 ml), en fuktighetsgivande balsam (250 ml), citronsaft utan skal (en matsked).

 • Klassiskt recept med smör och citron

Blanda kanelpulver (3 msk) med honung, tidigare utspätt med destillerat vatten i förhållande 2: 1 (3 msk), balsam (100 ml), citronsaft utan torkad skal (2 msk) och olivolja (100 ml).

 • Det mest effektiva receptet

Blanda kanelpulveret med honung utspätt med destillerat vatten i samma förhållande (tre matskedar). Värm i ett vattenbad.

Du behöver inte vara upprörd om den första ljusningen med hjälp av kanelprodukter visade sig vara misslyckad och du fick inte den nyans du behöver. Kanske är melanin i ditt hår väldigt resistent mot dessa produkter och kräver omfärgning. Om emellertid och upprepade procedurer inte ger något, bara njut av effekten av masker med kanel, som har en fördelaktig effekt på håret. Och hemlagade metoder för färgning kan hittas, och andra - det finns ingen brist på dem.

Lätta olika typer av hår med kanel

Blont hår har länge ansetts vara ett tecken på otrolig skönhet, men få människor kan skryta med naturliga ljussträngar. Färgning är ofta farlig och fylld med många biverkningar, så det är viktigt att lätta håret med kanel även idag.

Fördelarna med kanelhår

Kanel är en mycket användbar ingrediens. Det luktar gott, berikas med fördelaktiga föreningar och ger en färgningseffekt, för vilken den används allmänt i kosmetologi. Kanel - en källa till vitaminer A, C, PP, liksom element av magnesium, järn och zink.

Verktyget används inte bara som medicinskt och kosmetiskt, det hjälper håret att lysa säkert.

Effekt av krydda på håret:

 • förbättring av hårbotten;
 • berikning av hårrötter med näringsämnen
 • uppvärmningseffekt, vilket bidrar till att förbättra blodcirkulationen;
 • bevarande av en trevlig lukt;
 • stärka hårrötterna, bekämpa håravfall
 • shine frisyrer.

Cinnamon brightening är också förknippad med vissa olägenheter. För att färga håret måste du spendera mer än 5-6 procedurer. Detta är en nackdel eftersom metoden orsakar bränning och stickningar, masken kommer att behållas på huvudet i flera timmar.

Denna metod rekommenderas inte för personer med känslig hårbotten. Av denna anledning finns det så många frågor om du kan lätta ditt hår. Om det finns en stark allergi mot denna eller andra produkter kan lättnad orsaka irritation och rodnad i huden.

På frågan om ljuset lyser kanelhår finns det ett rimligt svar. Vetenskapen förklarar sådana krydds fantastiska förmågor genom att vara ett naturligt peroxidmedel. Det finns många exempel där strängarna faktiskt klargjordes med detta verktyg.

Effekten av ljusmask med kanelpulver kommer att bero på den ursprungliga färgen, strukturen och typen. I genomsnitt krävs mer än 5 procedurer för att byta till flera toner. I vissa fall förstörs pigmentet, vilket skapar en naturlig färg, andra, men behöver mer tid.

Hur tänder håret hemma

Det finns många sätt att lysa kanelhår hemma. Man tror att verktyget är mest effektivt för mörkt hårda människor. I blondiner blir de mer röda under inflytande.

Rekommendationer för förtydligande:

 • använd inte mer än 3 msk kanel;
 • om du vill lätta håret längre, bör du ta in två glada mer pulver;
 • För att inte skada huden behöver du bara använda färska och naturliga ingredienser.
 • masken ska inte kokas i en metallrätt (ingredienserna kan oxidera);
 • du måste noggrant förbereda masken, eftersom den oxiderade blandningen kan ge en grön nyans och den rätta dosen av ingredienser kan brinna hårbotten;
 • hårmask måste infunderas i 60 minuter före användning.

Vid tillverkningen av masken behöver du blanda blandningen noggrant tills den är jämn. Före användning måste du göra ett känslighetsprov: prova en hårmask hemma på ett litet område av huden bakom örat eller på armbågen. För försökets renhet måste du hålla masken i en halvtimme (förutsatt att det inte finns något obehag i processen). Testet visar möjligheten till en allergisk reaktion och sparar dig från en kemisk huvudskada. Om huden efter en halvtimme inte ser irriterade ut, det finns ingen klåda och smärta, du kan applicera en mask.

Hur tänder håret med kanel:

 1. Före proceduren måste du tvätta håret väl. Du kan torka naturligt eller använda en hårtork. Det viktigaste är att trådarna förblir fuktiga nog, men utan att droppa vatten.
 2. För kamning är det bättre att ta en träkam med sällsynta tänder.
 3. Maskan är mest lämplig att applicera med en speciell pensel. Så blandningen fördelas jämnt. Masken ska appliceras nästan från rötterna. Det rekommenderas inte att använda svampen: När man gnuggar blandningen i hårbotten kan brännskador, trauma, allergisk reaktion och till och med normal irritation uppstå.
 4. När du har applicerat masken behöver du samla in strängar i en massa.
 5. För större effektivitet måste du täcka huvudet med plast eller cellofan (du kan köpa ett speciellt duschlock). Detta är nödvändigt för att bevara värmen i vilken kanel fungerar bäst.
 6. Du kan ta bort locket efter 40 minuter.
 7. I allmänhet bör masken hållas i 3-8 timmar. Lightening kan orsaka stickning, bränning, men vid låg intensitet är de inte en signal om irritation.
 8. Det är nödvändigt att tvätta av masken med schampo, eftersom de extra komponenterna gör strängarna alltför fet.
 9. För att stärka det färgade håret efter en dusch kan du skölja dem med kamilleavkokning.
 10. Efter masken behöver du bara torka håret på ett naturligt sätt.

Recept med kanel för blekning av hår

Nästan alla recept för förtydligande inkluderar också honung. Denna ingrediens fungerar som en peroxid (peroxid), ger en färgningseffekt. Olivolja kommer att förbättra och påskynda effekten av kanel och honung.

Eventuella ljussmaskar ska användas inte mer än en gång i veckan. Kursen kan innehålla 3-10 sessioner.

Klassiskt recept

Denna mask med kanel för lätta är den mest populära, eftersom det är en kombination av de bästa färgämnena. Kanel och honung är naturliga ljussmedel och olivolja bidrar till att mildra de aggressiva effekterna på rötter och tips. Olja i detta fall kommer att ta bort obehaget att brinna och sticka.

Maskan ger inte bara ljuset hår med kanel och naturlig honung, men gör dem också glänsande och silkeslen. Det är beredd ganska snabbt, ingredienserna är tillgängliga för alla tjejer.

 • 3 msk kanelpulver;
 • 3 matskedar honung (utspädd i 6 skedar destillerat vatten);
 • 2 skedar citronsaft;
 • 100 ml olivolja;
 • 100 ml högkvalitativ balsam.

Denna klassiska hårmask med honung är väldigt lätt att förbereda. Du måste blanda kanel och honung (honung ska tillsättas långsamt). Behållaren för blandningen bör vara plast eller glas, och kompositionen är homogen. Citronsaft, olja och balsam läggs till. Efter noggrann blandning applicera på huvudet och spara i 3-8 timmar.

Kanel och citron

Denna mask appliceras bäst på lätta frisyrer. Citron hjälper till att förbättra den naturliga färgen. Lättnadshår med kanel och citron är inte det mest effektiva, men det säkraste.

 • 3-4 matskedar kryddor;
 • juice från en citron
 • 5 msk balsam.

Efter flera timmars användning ska masken tvättas noggrant. Tjejer noterar de olika effekterna av kanel med citron, men de mest effektiva visar sig vara ljusbrunt och blont hår. Brunetter kan använda denna mask för att stärka hårstrukturen. Resultatet är en toning effekt med ljusbruna trådar och guldöverflöde.

Mask med kanel och balsam

Denna mask kräver lite ingredienser, det är väldigt lätt att förbereda. Kanelhårfärg med hjälp av en balsam ger en färgbyte utan hot mot frisyren.

 • 3 msk kryddor;
 • 70 g honung;
 • 3 matskedar balsam.

Först måste du smälta honungen: i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn (upptining). Honung ska vara mjuk och varm. Du kan inte använda överhettad honung, den saknar fördel.

Honung måste blandas med krydda, tillsätt balsam. Principen att använda en hårmask med honung och kanel liknar ovanstående steg.

Kanel och kefir för lättare hår

Masken av kanel och kefir för lätta hår anses vara mycket användbar. Kefir själv är en utmärkt klarare. Det används ofta för att ändra skuggan. I kombination med kanel fungerar det inte bara som en klarare, men också som ett botemedel: stärker rötterna, förhindrar håravfall och läker tråden.

Den här ljusande hårmaskan med kanel beredas enkelt: för 4 matskedar yoghurt måste du ta 2 matskedar kryddor, blanda och applicera. Du bör också använda ett lock, hålla i upp till 8 timmar, skölja med kefir och schampo.

Mask med kanel och ägg

Detta recept för lättare hår är användbart för tjejer med ohälsosamt hår. Blandningen med äggulor förhindrar perfekt spetsdelen, ger håret en hälsosam glans, vilket gör dem mjukare. Med tillsättning av kanel blir det ett bra sätt att lysa upp trådarna.

 • 2-3 matskedar kryddor;
 • 1 äggula
 • 3 matskedar honung (helst blommig);
 • 1 matsked olivolja;
 • 1 msk citronsaft.

Först måste du kombinera kanel med honung, tillsätt äggula och blanda väl. De återstående produkterna kan inkluderas i den homogena blandningen. Om i detta recept ersätt kryddan med senap och tillsätt en sked socker, får du ett utmärkt verktyg för att stimulera hårväxten.

Kanel och kardemumma

Kardemumma är en allergivänlig botemedel som kommer att minska effekterna av peroxid. Detta kryddor fungerar som en katalysator för andra ämnen.

 • 1 teskedspice
 • ½ sked kardemumma;
 • 1-2 matskedar honung.

Komponenterna blandas, företrädesvis i en återförslutningsbar behållare, som kan omröras. Vid spolning behöver du använda ett sulfatfritt schampo.

Lighteningresultat

Brightening hår med kanel kommer att vara lång. Detta garanterar metodens säkerhet. Vid användning av masker i 1-1,5 månader blir resultatet inte bara märkbart, men också mycket ihållande.

Sådana masker kommer inte bara bidra till att klargöra trådarna, de gör dem mjuka och glänsande och stärker också rötterna.

 • När ljuset mörker håret är strängarna choklad;
 • Om du fortsätter proceduren blir håret mer rött;
 • naturliga bruna frisyrer kanel missfärgad till koppar och rött;
 • När man använder kryddor på ingefära slingor, blir krullarna av en röd eller brun nyans;
 • Om du lyser den blonda frisyren får du en gyllene färg.

Mask med kanel att lätta håret gör mestadels naturliga naturliga strängar. Om du försöker använda produkten på färgat hår, kommer färgen att tvättas ut. Sålunda blir strängar färgade med färg eller tonisk omättad.

För att lätta svarta krullar till kastanjfärg måste du använda en blandning med henna. Kryddan kommer inte bara att bidra till förtydligandet, utan dränka också den skarpa lukten av henna. Kanel rekommenderas också att mildra yellowness på frisyrer som misslyckades färgade.

Kanelfärgande hår är ett riktigt sätt att ändra frisyrtonen. Det passar tjejer som inte vill experimentera mycket, men vill säkert ändra bilden. Fördelen med verktyget är att det nästan aldrig förstör färgen och kanske några biverkningar.

Hur lättar håret med kanel

Vackra lockar är kort och stolthet hos någon kvinna. Men av någon anledning utsätts de oftare för några förändringar. I de flesta fall är detta färgning eller missfärgning. Allt beror på modetrender. Blondiner skulle alltid vara i mode. Därför tänker många tjejer på lätta hår. Det finns många metoder, men mestadels är de relaterade till användningen av kemikalier.

Resultatet är omedelbart. Dock är håret mycket skadat. De blir som halm och förlorar sin naturliga skönhet. För att undvika detta kan du använda folkmedicinska lösningar. Inte många vet att användningen av kanel är ett av de säkraste sätten. Den användes i tsaristiska tider. Det bidrar till att förändra skuggan i dig själv och inte bara. Och du kan inte bara använda pulver, men också eterisk olja.

Låt oss titta på bilderna före och efter tändning med kanel.

Fördelarna med att använda kanel

Kanel är en aromatisk och kryddig krydda, som inte bara används i köket när du lagar utsökta rätter, men används också aktivt i kosmetisk och traditionell medicin. Det innehåller mycket vitaminer i grupperna A, B, E, K, mineraler, antioxidanter (karoten, magnesium, kalcium, zink, pyridoxin, tokoferol, retinol, askorbinsyra, tiamin, etc.).

Tack vare dem förvärvar håret silkiness, mjukhet, volym, splittrade ändar och grått hår försvinner, tillväxten förbättras, strukturen längs hela längden, förlustavbrott, cellprocesser förnyas, blodcirkulationen i huden och hårsäckarna stimuleras, som börjar andas. I allmänhet blir håret friskt.

Och självklart förvärvas en otroligt trevlig arom, som kommer att pågå länge. Bland annat är detta alternativ attraktivt för sin enkelhet, tillgänglighet och säkerhet. Alla ingredienser för beredning av masker kan enkelt köpas i någon butik och apotek. Samtidigt behöver du inte spendera mycket. Men för att uppnå önskat måste du spendera mycket tid och ta 10-14 procedurer och ta pauser mellan dem. Så det är nödvändigt att få styrka och tålamod.

Beskrivning av förtydligande metoden

Det bör omedelbart noteras att denna metod inte är mycket lämplig för färgat hår. Det blir praktiskt taget inget resultat. Ändringar kan bara visas med konstant och regelbunden användning. Men de kommer att vara obetydliga och är osannolikt att behaga dig. Det är nödvändigt att förbereda blandningen i förväg enligt receptet som valts. Var noga med att tvätta håret med schampo och torka håret lite. De borde vara lite våta.

Kamma, dela in i strängar och applicera en mask med en färgborste, från rötterna och längs hela längden. Periodiskt måste du kamma till kanel ligga jämnt. Samla hår i en bulle, sätt på en mössa eller plastpåse (du kan använda matfolie), rulla upp med en handduk och lämna i minst 3 timmar. Ju längre håll, desto bättre effekt.

Hur klargörs

 • Honung utspädd med vatten fungerar som en svag peroxid: som ett resultat frigörs syre, vilket långsamt missfärgar det naturliga pigmentet;
 • Kombinationen av kryddor med balsam eller balsam fixar färgen;
 • Spice med honung fungerar som en naturlig peroxid, som låter dig ta bort rester av kemisk färgning.
 • Kanelolja eliminerar yellowness;
 • Kanel gör processen lättare: håret blir mycket lättare;
 • Citronsaft ökar effekten: blixten är snabbare;
 • Tack vare vitaminer, en ökning av epidermala celler och läkning av sår.

Vilken hårfärg kommer att vara när lätta kanel

 • Ljusbrunt hår kommer att ha en gyllene eller ljusrött nyans;
 • Ingefära hjälper till att betona sin naturliga färg;
 • Blondiner kommer att ha en rödaktig nyans;
 • Svarta kommer att bli kastanj, och med regelbunden användning, röd;
 • Brunetter kommer att få skuggan av mjölkchoklad.

rekommendationer

 • För att förstärka effekten kan du pakka in trådarna i folie;
 • Vid applicering, arbeta med handskar för att undvika irritation och brännskada;
 • Honung är bäst att ta flytande, inte candied;
 • Det är bäst att använda kanelstänger, självpulverade;
 • Inget behov av att gnugga kanel i huvudets hud när det appliceras;
 • Applicera blandningen på vått hår;
 • Använd en träkam;
 • För att inte överdrippa håret, upprepa proceduren efter 8-10 dagar;
 • Gör masker inte mer än två gånger i veckan;
 • Med torrt hår tillsätt 1-2 yolks;
 • Använd inte hårtork, tång etc. på en gång. Håret behöver tid att vila;
 • Om huden skadas är det bättre att överge denna metod.
 • Överför proceduren i minst en vecka, om en perm har gjorts, färgning med lökskal, basma eller salvia.

Recept för förtydligande och restaurering

Innan du använder ett recept, är det viktigt att göra ett test för känslighet för komponenter! Man måste komma ihåg att resultatet beror på hårets egenskaper och struktur.

 1. Med honung och kanel. Ingredienser: 5 msk. skedar av honung, 5 msk. skedar av mark kanel, 5 msk. skedar balsam.

Honung sätta i flytande tillstånd i ett vattenbad. Häll i en trä- eller plastskål. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Honung förbättrar ljusning, regenerering och närande effekt.

 1. För torrt, svagt, skört och skadat hår. Ingredienser: 3 msk. skedar av kanel, 3 msk. skedar av honung, 1 äggula, 1 msk. Sked olivolja, 1 msk. Sked färskpressad citronsaft.

Du kan använda en annan olja. Perfekt mandel- och jojobaolja. Det skadar inte aloe juice.

 1. Med citron och olivolja. Ingredienser: 1 citron, 1 msk. Sked olivolja, 3 msk. skedar av honung, 3 msk. skedar av mark kanel.

Denna mask hjälper inte bara att lätta håret utan också bli av med mjäll.

 1. Den enklaste masken. Den är endast beredd från vatten och kanel. Beräkna mängden av blandningen är nödvändig, baserat på hårets längd. Kort sagt, två matskedar med mark kanel är tillräckliga, för en genomsnittlig längd behövs 4 skedar, och för långa minst 6. Blanda ingredienserna tills konsistensen av gruel. Låt på i 15 minuter, värm sedan i ett vattenbad och applicera på håret. I stället för vatten kan du använda hårbalsam.
 2. Från håravfall. Det kommer att ta: 5 droppar kanelolja, 1 äggulla, 1 tsk honung, 1 tsk kalendula tinktur, 1 tsk brennvin, 1 tsk lökjuice, 1 tsk paprikontinktur.

Honung, tinkturer, konjak och lökjuice mix, tillsätt äggula. Rör om igen och tillsätt smör. Applicera hela längden i 1 timme och skölj sedan med vatten.

 1. För tillväxt. Ingredienser: 3 tsk honung, 5 droppar kanelolja, 1 tsk macadamiaolja, 1 tsk kokosnötolja.

Blanda allt och värm till rumstemperatur. Applicera på håret, linda i en handduk och håll i 40 minuter. Efter tvätta håret med schampo.

 1. För volym. Ingredienser: 1 äggula, 1 msk. sked av kanel, 1 kopp hemlagad kefir.

Mala äggula med kanel, tillsätt kefir vid rumstemperatur. Sprid över hela längden av rent hår och låt i 30-40 minuter. Tvätta av med varmt vatten med schampo.

 1. Mask med kanel och ägg. Ingredienser: 2 ägg, 1 msk. sked av honung (eller kefir), 2 msk. skedar av kanel.

Ägg behöver slå. Lägg till dem den uppvärmda honungen, kanel och slå igen. Applicera från rot till spets och lämna i 45 minuter. Skölj med varmt vatten.

 1. Ett annat alternativ att aktivera tillväxt. Ingredienser: 2 tsk kanel, 4 tsk terapeutisk lera, 2 tsk burdock eller ricinolja, 1 äggula, 4 droppar av någon essentiell olja.

Lera blandas med vatten för att erhålla en tjock uppslamning. Tillsätt kanel, blanda. Tillsätt oljan med äggula och blanda igen. Applicera på håret och lämna i 30 minuter. Tvätta av med varmt vatten. Denna mask kan användas för ansiktet.

Varning!

 • Innan du börjar proceduren är det nödvändigt att göra ett test för en allergisk reaktion. Detta är sällsynt, men ändå bättre för att vara säkert. För att göra detta, applicera en liten mängd av blandningen på baksidan av handflatan eller på armbågens insida och lämna i några minuter. Om en brännande känsla började, så visade rodnad och klåda, då är denna mask inte lämplig.
 • Det bör noggrant appliceras mask på håret, för att inte falla på nacken. Detta kan orsaka irritation
 • Rekommenderas inte för användning på känslig hårbotten;
 • Med en stark brinnande känsla tvättas du omedelbart av masken.
 • För hår med en ljus nyans, använd inte den här metoden. Annars blir håret rött;
 • Använd endast plast eller glas. Annars får du en grön nyans;
 • Om kompositionen kommer in i ögonen, skölj dem omedelbart med te och kontakta en läkare.

Kanel har nästan inga kontraindikationer, vilket gör att du kan experimentera experimentellt och inte vara rädd för att skada din hälsa. Efter proceduren kommer håret att få en vacker utsikt, strålning och utsökt doft.

Ljusa håret i två toner kanel i videotransmissionen, se till att titta.

Kvinnor recensioner

Catherine: "Jag läste mycket om det och bestämde mig ändå. Håret har blivit märkbart lättare. Alla tror att jag målade.)))) "

Olga: "Jag hade brunt hår. Efter att masken var rödguld. Mycket glad !! "

Svetlana: "Färgen har inte förändrats (((Det gjorde 4 gånger. Men hårets tillstånd förbättrades märkbart. De blev glänsande och mjällen försvann. Och doften är trevlig."

Christina: "Vi måste experimentera. En vän gjorde det här, hon tyckte om allt. "

Oksana: "Jag vet att honung kan klargöras, men jag hör först om kanel för första gången."

Larisa: "Jag vill berätta vad som kom ut ur mitt experiment. Mitt hår är mörkt blont. Jag gjorde en mush enligt receptet med en citron. Har lagt på hår direkt med händerna. Jag försökte inte komma i hårbotten. Och det är bra att jag kunde. Och sedan rodnade huden på öronen och nacken. Jag gick ca 3 timmar om. Färgen visade sig vara en nyans ljusare. Sanningen tvättas bort torterad. Även shampoo hjälpte inte. Och när det med det våta flytande håret liknade blev axeln röd. Uppenbarligen tvättade mig väldigt hårt. Och så passade resultatet mig fullständigt. "

Angelina: "Och jag gillade masken för volymen. Håret verkade verkligen som mer. Och förlusten är mycket reducerad. "

Marina: "Kanel hjälpte mig inte med lättnad (((Men villkoret har märkbart förbättrats. Håret har blivit mjuk och glänsande"

Video recension av en tjej som känner till alla subtiliteter i lätta hår med kanel.Nästa Artikel
Hur accelererar hårväxten hemma