Nässla för hårväxt: hur man klarar av skallighet och förbättrar hår


Nettle tar med rätta stolthet som en naturlig stimulans för hårväxt. Till förmån för denna "biting" escape säger dess effektivitet, tillgänglighet och förmåga att använda hemma. Tänk på de mest effektiva sätten att använda nässla för hårväxt.

Princip för verksamheten

Nettle - en riktig gåva av naturen till alla som bryr sig om hårets hälsa. Denna buske är 50-70 cm lång, den kan vara en meter hög. Det växer överallt.

Sammansättning och användbara egenskaper

Dessa gröna skott har den rikaste sammansättningen av de nödvändiga elementen som låter dig växa och hålla lyxiga lockar under lång tid. Växten har följande sammansättning:

 1. Vitamin K återvänder skina och lyser färgerna även till blekt och tråkigt hår.
 2. Vitamin C hjälper till att förbättra blodtillförseln till follikeln, som en aktivator för hårväxt.
 3. Vitamin A är ansvarig för uppvakningen av "sovande" follikel och läkning av huden på huvudet. Eliminerar splittrade ändar, hanterar effektivt det förrädiska gråhåret.
 4. Vitamin B närmar sig hälsa, vilket ger dem en tillväxttakt.
 5. Flavonoider framgångsrikt bekämpar skallighet.
 6. Organiska syror normaliserar metaboliska processer som förekommer i rötterna.
 7. Karoten stabiliserar talgkörtlarna och fuktar hela längden.
 8. Tanniner lugnar hårbotten, vilket ger en "spegelliknande" smidighet av locken.
 9. Klorofyll stärker och närmar dem.
 10. Spårämnen (järn, mangan, barium, svavel, molybden, aluminium) är viktiga för hälsa och tillväxt.

Det här är intressant! Citron är sämre än nässla i närvaro av C-vitamin 10 gånger, vilket gör växten till en utmärkt antioxidant, under lång tid för att garantera krullarnas ungdom. Regelbunden användning av denna ört kommer att göra hårbotten frisk, och följaktligen kommer att accelerera deras tillväxt.

Vilka problem kan fixa

Färsk växtjuice förstärker hårbottencellerna och accelererar alla processer som förekommer i den. Blodet börjar cirkulera i en snabb takt, vilket förbättrar follikelns tillförsel.

Således eliminerar denna medicinska ört i bara 5-6 ansökningar:

 • mjäll;
 • eksem;
 • brittleness och split ends;
 • grått hår

Med hjälp av deckningar eller masker som innehåller nässla kan du:

 • återfå den förlorade glansen;
 • normalisera talgkörtlarna i hårbotten;
 • stärka håret och förbättra strukturen
 • bli av med irritation i hårbotten;
 • återvända lås av hälsa och styrka;
 • påskynda hårväxten.

Observera att du kan använda "brinnande" gräs när som helst på året. På våren är det användbart att använda färskt och eftertorkat. Båda har samma egenskaper.

Kontra

Innan du börjar använda verktyget måste du vara bekant med eventuella kontraindikationer. I annat fall kan detta medföra oönskade komplikationer av existerande patologier. Dessa inkluderar:

 • ökad blodkoagulering
 • graviditet;
 • sår eller sår på huvudet;
 • hårbotten sår eller skador;
 • komponentintolerans
 • njursvikt.

Om användningen av nässla är kontraindicerad för dig, oroa dig inte. Prova andra örter för hårväxt.

Foto före och efter

Kokningsregler

Det mest sanna sättet att stärka, skina och hårväxt är nässelfunktion. För att uppnå önskad effekt är det viktigt att följa följande punkter:

Hur man samlar in

En betydande mängd användbara element i skott av nässla och dess färger. Särskilt många av dem under blomningen. Det är under denna period som växten behöver skördas. Den fullständiga blomningsfasen börjar i juni och varar fram till början av augusti. Det är viktigt att ha tid att förbereda skotten i denna period.

Skärning görs i torrt väder, efter att dögen har torkats fullständigt. Det rekommenderas inte att använda nät från vägkanter, bensinstationer, etc. Det är bäst att använda ett fält- eller trädgårdsverk. Detta kommer att vara den bästa garantin för dess miljövänlighet.

Torkat gräs i skuggan, i varmt väder ute eller på en välventilerad veranda. För att göra detta sprida ut blommorna och lämnar i ett tunt skikt på en trasa eller ett papper.

beredning

 • 200 gram ung eller torkad nässla häll två liter kokande vatten;
 • täcka;
 • sätt på en måttlig eld i 15 minuter;
 • avlägsna från värme och insistera på 30 minuter.

Denna buljong rekommenderas att skölja huvudet varje gång efter tvätt, varannan dag. Blås inte torrt. Fortsätt i 30 dagar. Ta en paus i tre veckor och upprepa. Profylaktisk användning är tillåten.

Rådet. För att ge en blank glans kan du lägga till 2 matskedar till den färdiga nötkötten. loger. 9% ättika.

Var inte upprörd om du inte kunde förbereda nätskott för framtida bruk. Trots allt är det torkade gräset som köpts på apoteket absolut inte sämre än det som hämtats av egen hand och har ingen mindre fördel.

Effektiva medel

Om håret har blivit tråkigt, grop och växer väldigt illa, behöver de en ambulans. Den mask som innehåller nässla kommer att accelerera hårväxten, återuppliva håret, återvända och stärka alla vitala funktioner.

För att uppnå 100% av maskens resultat är det viktigt att följa de grundläggande reglerna för förberedelserna. Förbättring blir märkbar efter första användning av verktyget.

Mask matlagningsregler

 • använd inte metall- eller plasträtter;
 • förvärva de bästa råvarorna
 • blanda ingredienser tills slät
 • appliceras på hårbotten och hela hårets längd;
 • sätt på en plastlock och linda ett näsduk eller handduk.

recept

Äggsmask för tillväxt och glans:

 • 2 hemlagade ägg, slå med 2 matskedar honung;
 • 2 msk näsdekok blandat med 1 st. Av brandy;

Om håret är väldigt torrt kan du lägga 1 msk olivolja, om det är mycket oljigt kan du lägga till 2 msk blå lera.

Allt blandar och appliceras på hårbotten och håret. Att göra före sänggåendet, 2 gånger om 7 dagar. Efter tvättning av huvudet kan du skölja med nätdekok.

Herbal mask för hårväxt och förebyggande av grå hår:

 1. 1 st. Spoon of chamomile pharmaceutical mixa med 1 st. Skednät (hak).
 2. Tillsätt 50 gram varmt vatten och låt det suga.
 3. Tillsätt 1 äggula av hemlagad ägg.
 4. Fördela försiktigt över hela längden.
 5. Tvätta av med vatten efter 45 minuter.

Varning! Denna mask ska göras minst 2 gånger i veckan. Efter några veckor kommer håret att få vitalitet och kommer att gå in i ökad tillväxt.

Vitaminmask mot förlust:

 • 1 msk. nässlajuice;
 • 1 äggula;
 • 1 msk. honung;
 • 1 ampull vitamin B1.

Blanda äggula med vitamin, blanda juice och honung där. Rör om. Använd omedelbart en mask. Tvätta av efter en halvtimme med varmt vatten. Efter den andra appliceringen av denna mask blir håret elastiskt och starkt.

Mot håravfall och för att öka hårväxten kommer följande avkok att ge en fantastisk effekt:

 • 2 msk. hackad burdockrot;
 • 2 msk. marknät
 • 1,5 liter vatten.

Kock och nässla häll kokande vatten och håll på låg värme i 15 minuter. Täck och smörj i 20 minuter. Skölj och skölj huvudet efter tvätt. Kan användas varannan dag.

Med hjälp av medel som innehåller nässla kan du läka håret och klara av skallighet. Regelbunden användning av masker och avkok kommer att ge ett lyxigt hårstycke på en ganska kort tid. En hälsosam hårbotten och starkt elastiskt hår - den bästa garantin för ökad tillväxt.

Drömmer du om långt och vackert hår, men vet inte vart du ska börja? Följande artiklar kan vara användbara för dig:

Hälsa som en viljans insats

Hälsokalender för Olga Smirnova

Stärka hårnätet. Buljong och nässleinfusion för hår

Hej, kära läsare och vänner på bloggen!

Vårt område har våren redan fått sina första användbara greens. Grown nässla ung. Det är dags att använda det i sallader och göra avkok av nässla för hår, eftersom det ligger i toppen av blomman att anläggningen ackumulerar alla de mest användbara sakerna.

Jag har redan kokt soppa med nässlor.

Och även om jag älskade att skölja mitt hår med äppelcidervinäger, men andra recept som naturen själv ger oss är användbara att använda.

Idag ska jag berätta för dig hur jag gör buljong och nässlextrakt för hår och hur man applicerar dem.

Hur användbart nässla för hår

Våra förfäder visste om fördelarna med nässla i hårvård. Det innehåller trots allt skönhets vitaminer C, E, B, kalcium, kisel, vitamin K, vilket är särskilt viktigt för vackert hår, järn, mangan, koppar och andra mikro- och makroelement.

Innehållet i vitamin C-nätet överskrider äpplen var 10 och fem gånger citroner, vitamin A i det mer än i morötter.

K-vitamin, som normal blodcirkulation beror på, har en positiv effekt på håret, vars folliklar får användbara substanser från blodet. Därför gör användningen av nässla håret starkt, starkt, glänsande.

På grund av närvaron av kisel och organiska syror i nätkompositionen stärker håret håret, förhindrar förlusten, håret blir friskt och vackert.

Tanniner minskar irritationen i hårbotten, så avkokning av nässla lindrar klåda, och är också användbart för dem som har problem med mjäll.

Nässla för hår används i form av skölja dem med avkok eller infusion, liksom nässle masker kan göras.

Sköljning av håret med avkok av nässlor minskar deras fettinnehåll, förbättrar hårstrukturen, hjälper till med splittrade ändar, främjar hårväxt.

Hur man samlar och torkar nässlor ordentligt

Torrbladslöv, som redan är färdiga att användas, säljs på apoteket. Bara köpa inte damm i påsar, fördelarna med det är samma som från te i korg, dvs nr.

Ja, och alltid trevligare att samla användbart gräs själv för en promenad i skogen. Tja, om det växer i din sommarstuga. Jag har nässla sida vid sida och jag spottar aldrig ut det, jag använder den i sallader och soppor, liksom för sköljning av hår. På vintern kan du torka näsbladen.

Det är möjligt att samla nässlor, samt alla örter och tesamlingar i torrt soligt väder, helst under första halvåret och väntar på att dögen avtar.

Våt material kan helt enkelt helt enkelt ruttna.

Naturligtvis bör detta göras bort från vägarna, vi behöver inte gräs täckt med avgaser.

Välj buskar med friska löv, täta gröna blad, inte gulgat och utan några insekter.

Nässla är en ganska brinnande växt som kan orsaka brännskador, så glöm inte att ta handskar från ett tjockt tyg. Jag använder vanligt hushåll med gummerad beläggning.

Ruthlessly bryta, och ännu mer att dra en buske från roten är inte nödvändigt. Med en pruner, sax eller en kniv, klippa av kvist med löv ca 10 cm ovanför marken och vik den i en korg. Tamper bör inte vara, låt det ligga fritt och andas luft. De tillgängliga blomställningarna behöver inte slits av, de passar oss också.

Efter att ha tagit hem skär vi bladen och lägger dem på bomullstyg eller pergamentpapper för att torka i skuggan, torkstället ska vara väl ventilerat. En gång om dagen kan bladen vändas upp och ner.

Torkning i friluft tar normalt 5-7 dagar. Du kan torka nässlorna på en timme. För att göra detta sprids det på ett bakplåt, täckt med pergament, i två tunna lager och torkas vid en temperatur av 40-50 grader.

Korrekt torkade löv borde enkelt spridas i dammens händer.

Förvara torkade löv i burkar med locket stängt, i papperspåsar.

Hur man lagar en avkok av nässla för hår

Nå, nu, kommer vi äntligen till receptet för att laga nötköttbuljong för hår.

Gräset används både färskt och torkat. Färskt, naturligtvis, bättre, för att det innehåller den maximala mängd näringsämnen. Skillnaden i beredningen av buljong endast i mängden nässla, färskt gräs bör tas mer.

Nettle avkodning för hår. Enkelt recept

 1. Vi tar tre eller fyra matskedar av torkat gräs eller en halv liter burk med fräscha blad, du kan, tillsammans med stammen (de måste först klippas förstås), häll dem i en liten kastrull.
 2. Häll en liter kokt vatten. Vatten bör tas bara kokt, men inte kokande varmt vatten, och den som träffar den vita nyckeln, exakt samma som vi använder när du brygger te.
 3. Täck krukan med lock och koka, koka i 10-15 minuter över låg värme.
 4. Insistera 20-25 minuter.
 5. Torka buljongen genom ostkotan. Sikten är sämre för töjning, men små partiklar av torrt gräs kan glida genom det.
 6. Tillsätt med varmt kokt vatten till en volym på 1 liter.
 7. Vi väntar lite mer tills buljongen kyler till en bekväm varm temperatur. Det kan ta en och en halv timme, så förbered det i förväg, och inte bara före användning.

Denna buljong visar mörkgrön färg.

För övrigt kan den endast användas med mörkt hår, och blont hår efter applicering av en sådan produkt kommer att förvärva en grön nyans. Även om de säger att du kan försöka tillsätta citronsaft eller kamille till ett avkok av nässla och andra ingredienser som undertrycker färgningseffekten. Men jag skulle inte experimentera, det är bättre att använda i detta fall för sköljning av kamillehår.

Det är att föredra att laga buljongen alltid färskt, under lagring försvinner mycket av de användbara egenskaperna.

Nettle infusion för hår

Förfarandet för att göra njurinfusion för hår är mycket snabbare, fördelarna med det kommer inte att minska mycket, jag tror att det finns ännu större fördel vid infusionen, eftersom det inte finns något behov av att laga mat, vilket innebär att det finns en chans att de fördelaktiga egenskaperna inte kommer att smälta arbeta till det maximala.

Hela processen är att bara hälla kokande vatten över gräset och insistera.

Jag tar lika bra som för avkok tre matskedar torkade eller en halv burk friskt nässle per liter vatten, då är infusionen mer mättad.

Täck tallrikar med gräs, fyllt med kokande vatten, en servett eller ett lock och låt svalna. Och från denna infusion härstammar denna vår-växtbaserade arom!

Sköljning av hår med infusion eller avkokning av nässla

Applicera avkok eller infusion av nässla i form av sköljning efter att ha tvättat huvudet med schampo och använt balsam.

Häll den beredda kompositionen i en skål, sänk huvudet och skölj vårt hår. Du kan vattna huvudet från kruset.

Skölj igen med rent vatten är inte nödvändigt. Handduk torr och allt på den.

Resultatet i form av en hälsosam glans och silkeslen märks omedelbart efter det första förfarandet. De blir så mjuka, flexibla, lydiga, mycket trevliga.

Men att stärka håret och att de slutar falla ut, kan förväntas endast om två till fyra veckor.

Min granskning är bara entusiastisk, speciellt jag gillar att mitt lockiga hår, som jag inte har med, efter sköljning med nässlor, är rakt som om de strykades. Så jag ångrar att jag inte använde nässlor innan jag var rädd för att bränna mig själv.

Hur ofta ska man använda

För att förebygga och skämma bort ditt hår med ett användbart förfarande kan du använda ett avkok av nässla för hår i en kurs om 10 dagar i intervaller om 2-3 dagar.

För intensiv behandling med håravfall kan du använda en avkok och infusion av nässla varje dag.

Koka och använd ett avkok av nässla för hår! Jag gör det med nöje, och mitt hår tycker verkligen om att skölja med avkok av nässla.

Nässla för hår

En av de medicinska örterna, som är ett livräddande medel mot många sjukdomar, anses vara en nässla. Denna växt är bekant för alla sedan barndomen, men inte alla vet om listan över positiva effekter som nässlor har på kroppen när de tillämpas korrekt (se fördelarna med nässla). Ett viktigt inslag i denna ört är förmågan att läka håret.

Vad är användbart nässla för hår?

Vad är nätet rikt på?

 1. Klorofyll, som hindrar håravfall, förhindrar utvecklingen av senil alopeci.
 2. En stor mängd vitaminer (vitamin A, K, C, B2 och andra vitaminer i denna grupp, E och andra).
 3. Växten innehåller många spårämnen som har en positiv effekt på hår och hårbotten: järn, kisel, koppar, kalium, kalcium, krom, jod, magnesium och andra.
 4. Dessutom är nässla berikat med tannin, karoten, tanniner, sekretin, phytoncider och många syror.

Denna komposition gör denna ört till en "naturlig läkare" som inte bara är lämplig för håråterställning och förbättring av tillväxten utan också för behandling av olika sjukdomar. En ytterligare användbar egenskap av nätet är dess "brinnande". När man använder dekokationer och infusioner kommer det inte att förekomma några obehagliga känslor, men även om de kan öka blodflödet, sätta ihop hårbotten med syre och prova hårlampans aktivitet och väcka de "sovande" folliklarna.

Säkerhetsåtgärder

Som andra örter kan nässle orsaka allergisk reaktion. Speciellt i fallet när det appliceras regelbundet, under lång tid och inte bara för att skölja håret, men också som te, avkok inomhus. Och det här är inte den enda nyansen.

Varför använda nässla för hår med försiktighet?

För det första klarar denna medicinska ört med fett, men det torkar håret väldigt mycket. Eftersom människor som har naturligt krullar torra, bör noggrant appliceras.

För det andra har det en färgande effekt. På mörkt hår kommer detta inte att märkas, men på blonda och blonda krullar över tiden kan det förekomma en oönskade grön nyans. För att undvika ett sådant resultat är det nödvändigt att använda stingnät i kombination med andra ingredienser, såsom citronsaft eller avkok av vanlig kamomill.

Hur man använder nässla för friskt hår?

Det finns många alternativ, i vilken kvalitet detta brinnande gräs kan appliceras. Till exempel, på grundval av nässla är det inte alls svårt att förbereda hemma de förstärkande behandlingsmaskerna, vars effekt kommer att märkas i 3-5 applikationer.

Dessutom används nässla i följande former:

 • som en tinktur eller tinktur, inklusive kokt med alkohol;
 • i form av en särskild avkok, som kan bryggas från både torrt och friskt gräs;
 • i form av juice från färskt nässla;
 • Gäller i medicinsk kosmetologi
 • Du kan också använda en slam av löv, rötter.

Sköljning av hår med nässla

Den terapeutiska effekten av sköljning av hår med nässla kommer att märkas nästan omedelbart, men denna procedur bör bli en vana. Applicera hem rättsmedel baserat på detta stickande gräs bör regelbundet och minst 2-4 veckor.

Du kan använda för sköljkrullar:

 • infusion av färska näsblad
 • avkok och infusioner av torra råvaror, inklusive tillsats av växtens rötter eller med andra ingredienser.

Hur sköljer du hår med nässlor?

Alternativ en. Hemmagjord botemedel tvättas noggrant, rent hår. I denna utföringsform används en infusion eller avkokning efter schampo och i stället för ytterligare vårdkosmetika. Inget behov av att spola.

Alternativ två. Med hjälp av en sprutpistol sprutas rötterna generöst, och sedan hela håret, appliceras denna metod på torkade men rena krullar. Efter att ha använt nässla är det inte nödvändigt att tillgripa en hårtork eller en handduk, och också att tvätta av "sprayen".

I båda fallen är det önskvärt att naturläkemedlet inte är fullständigt kallt.

"Kurs" sköljkrullar kommer att tillåta:

 1. Stärka inte bara hår, utan även hårlökar.
 2. påskynda hårväxten, öka volymen
 3. göra oärligt och smutsigt hår smidigare, glänsande, smidigt;
 4. bli av med problem med hårbotten;
 5. skydda håret från de negativa effekterna av solen, frosten;
 6. mata krullarna från insidan, helt friskare dem;
 7. eliminera problemet med håravfall.

Nettle decoction - en assistent i kampen för hårets hälsa

Den vanligaste användningen av nässla för läkningskräm, vilket ger dem större styrka, liksom för påskyndad hårväxt är växtbaserade avkok. Det är lätt att laga mat hemma. Även detta avkok ger dig möjlighet att bli av med mjäll, torr hud och hår, från klåda.

Förbered en avkok med endast bladens blad på något av följande sätt:

 1. Upp till 10 skedar torra eller nyhackade örter hälls i en liter kastrull och hälls med vatten till hela behållarens volym. Ett avkok av nässla för håret efter kokning bryggdes i ytterligare 60 minuter på låg värme med locket stängt. Då ska det försiktigt tömmas för att lämna inga små gräspartiklar och kan användas för sköljning.
 2. Mer användbara komponenter kommer att förbli i hemmet, om du bryter nässlor med ett vattenbad. Vid 0,5 liter vatten behöver 200 ml hackat grönt eller torrt gräs. Ett avkok görs inom en halvtimme, efter det att den filtreras, kyls och ytterligare 0,5 liter varmt vatten tillsätts säkert till det. Sedan applicerade han sig för att skölja håret.

Nässla infusioner

Herbal infusion - det näst mest populära verktyget som är förberedt hemma. Dess huvudsakliga skillnad från avkok är att det tar lite tid för sin slutliga beredskap.

Metoder för beredning av växtbaserade infusioner

 1. Tillsätt en sked torrbladslöv till en 200 ml bägare och täck med varmt vatten. Glas lock och sätta på en mörk plats i en timme. Efter behandling behandlade den resulterande växtbaserade infusionen fuktigt hårrödor, tvätt behövs inte.
 2. 5 stora skedar torkade örtblad behöver hälla 0,5 liter kokande vatten. Kapaciteten med infusion stänger locket och infunderar i mörkret i ca 30 minuter.
 3. Torr mynta, kolfoot, nässla tas i en mängd av 4 skedar av varje planta. Efter blandning av samlingen hälls den med en liter kokande vatten och bryggs under ett tätt slutet lock i ungefär en timme. Verkar som en infusion av uppstramning, som är tillämplig för regelbundet sköljning av hår i 2 månader.
 4. Kockrot och nässla tas i ett 1: 1-förhållande, det totala antalet är 200 g. Blandningen hälls med 2,5 koppar kokande vatten. Kapacitet krävs för att stänga locket, brygga nässla för håret i en halvtimme. Detta verktyg kommer positivt att påverka krokarnas tillväxt och densitet.
 5. 20 gram torr kamilleblandning med näsblad och rötter (40 g). Efter blandningen häll kokande vatten (1 liter) och håll i en tätt sluten behållare i mörkret i en timme.

Ytterligare medel

Nettle juice eller extrakt hemma. Det visar sig när man använder blad av en växt som är krossad i vattnet som måste pressas ut. Juiceen smutsas försiktigt in i huden och hårrötterna, huvudet är täckt med klädesfilm eller plastpåse, liksom en varm scarf eller handduk. Förfarandet varar en timme efter att håret tvättats med rent vatten vid rumstemperatur.

Örterolja. En torrväxt i 100 g fylls med olivolja (300 g). Behållaren är stängd och indragen i ett mörkt, kallt rum där det är åldrat i 14-20 dagar. Då kan den användas som en extra ingrediens till masker eller som en självständig botemedel mot håravfall, klåda, skalning.

Nässelbehandling hårmaskor

Du behöver:

 • yoghurt utan tillsatser, naturligt - 100 ml;
 • näsblad (helst färskt) - ca 5 skedar;
 • Mintbladen (även färska) - 1 sked.

Hur man gör?

Grind gröna till uppslamning, blanda. I kompositionen tillsätt yoghurt. Då är det nödvändigt att låta blandningen stå i kylan i minst 8 timmar.

Applicering: masken appliceras på fuktigt hår, varar i 20-25 minuter, sedan tvättas det med varmt vatten utan att använda en balsam eller balsam.

ingredienser:

 • torr kakor - 2-3 skedar;
 • äggvita - 1-2 ägg;
 • Kamille torr - 2-3 skedar.

Maskrecept: båda torra örterna krossas och blandas, sedan tillsättes protein till dem, och hela blandningen blandas noggrant igen.

Applicering: Applicera kompositionen på något torkat rent hår, håll i 5-10 minuter och skölj noga med varmt rinnande vatten, men utan att använda tvål.

Vad du behöver:

 1. extrakt eller njurjuice;
 2. tesked havsalt.

Hur man gör?

Till den färdiga örtjuice eller extrakt, tillsätt en sked salt, mixa bra.

Applicering: Den resulterande blandningen försiktigt, massage rörelser rubbed i hårrots och hud, då huvudet måste vara inslaget med cellofan och en varm scarf. Saltmasken håller inte mer än 30-35 minuter. Efter tvättning av med vatten utan schampo.

Många hårvårdstips med nät, video

Nässla är en värdefull växt, vars fördelar aldrig får glömmas bort. Och det kan appliceras inte bara som en terapeutisk, men också som ett profylaktiskt medel för hår. Detta kommer att behålla skönhetens skönhet och hälsa under lång tid, liksom eliminera risken för mjäll och för tidigt grå hår.

Nettle avkok för att skölja håret mot håravfall. Recept och användning

Nettle - en känd växt som älskar våtmark och skumma ställen, anses vara en ogräs av många människor. Trots varningsförbränningen av bladen används växten i stor utsträckning inom produktion, medicin och matlagning.

Från stjälkarna vävda rep, vävde en solid duk, sysade skjortor. Juice behandlade sår, matsmältningsbesvär och "kvinnliga" sjukdomar. Också, bladen - den viktigaste ingrediensen i ett antal rätter, de mest kända är gröna shchi.

Användbara egenskaper hos nässla för hår

Nettle för hår (sköljning mot håravfall, fuktgivande masker, lotioner, etc.) användes även av våra mormor. Växtens huvudsakliga rikedom är "skönhets vitaminer" (K, E, C och B). Nettle överträffar även citrusfrukter i mängden askorbinsyra.

Dessutom lämnar plantens löv phytoncider (aktiva substanser som dödar bakterier), mättade med eteriska oljor och syror. Nettle innehåller kalcium, jod, kalium, järn, mangan och andra spårämnen.

Allt detta har en positiv effekt på hår- och hudcellerna. Näsjuice används i synnerhet:

 • att stärka rötterna och förhindra skallighet;
 • att eliminera orsaken till mjäll;
 • att stimulera tillväxten av strängar;
 • från fettinnehållet hos lockar;
 • för att återställa en hälsosam utseende - strängar blir släta, starka, glänsande.

Nettle - en riktig källa till hälsa och skönhetskräm. Att skörda eller köpa örter är inte svårt: nässle växer i sommarstugor och säljs i nästan alla apotek.

För en märkbar positiv effekt är sköljnätet mot håravfall tillräckligt för att göra 3 gånger i veckan

Ett intressant faktum! I naturen finns det 50 arter av nässla som finns i olika delar av världen. Nässla användes för att göra dukar i Kina, Indonesien, Korea, Japan och Filippinerna. I Ryssland är dioecious och stickande nässla vanligt.

Nässle använder regler för hår

För att uppnå önskat resultat och förhäfta förbipasserande med hårets pomp bör du följa vissa regler för att använda nässlor för olika hårtyper.

Var uppmärksam! Nässle för hår (sköljning mot håravfall, närande masker, infusioner) appliceras efter eller istället för att tvätta huvudet och kräver periodisk upprepning av proceduren. Dessutom beror effekten i stor utsträckning på strängarnas initiala tillstånd.

Nettle Hair Mask Recept

Nettle för hår är inte bara sköljande lösning mot håravfall, men också effektiva masker, beredda av malda blad med tillägg av naturliga produkter. Några enkla recept kommer att bevara curls skönhet och ge dem en hälsosam utseende.

Användbara nätmaskar för torrt hår

Med henna

 • torkad nässla - 100 g;
 • färglös henna - 10 g;
 • kokande vatten - 200 ml;
 • äggula.

Nudel och Henna ånga med kokande vatten, coolt. Tillsätt äggula, blanda.

Blötlägg blandningen på håret i 2 timmar, tvätta trådarna.

I stället för henna per 100 g nätdekok, kan du lägga till flytande vitaminer B1 och B6 (i ampuller). I det här fallet måste håret med masken vara förpackat med plast och en handduk.

Efter en timme av proceduren, tvätta av blandningen med schampo. Äggula och vitaminer ger näring till håret.

Jästmaske

 • avkokning av nässla (ej filtrerad) - 250 ml;
 • jäst - 50 g;
 • honung - 60 g;
 • olivolja - 60 g

Fördela komponenterna blandade i buljong på huvudet, håll i 20 minuter och skölj med schampo.

Nettle masker för fet hår

Med kamomill och protein

 • fräsad fräsk - 30 g;
 • markfärsk kamille - 30 g;
 • protein av 2 ägg.

Blanda alla ingredienserna och fördela masken på håret. För att bibehålla 7 minuter (högst 10 minuter).

Med mint och kefir

 • färskhackad mint - 30 g;
 • kefir (0%) - 1 kopp;
 • färsk marknät - 40 g.

Mynt ger en kylande effekt och sänker fettproduktionen, stärker rötterna (håll masken i 15 minuter).

Saltmask (havs- eller bordsalt)

Riktat till hårets rötter. Behåll denna mask måste vara 30 minuter. Det rekommenderas att upprepa proceduren var tredje dag. proportioner:

 • näsjuice - 50 g;
 • salt - 3 g

Firming masker mot håravfall

För att stärka och stimulera hårsäckar rekommenderas det att använda koncentrerad njurjuice. För att få det måste du mala med en bländare, fräscha blad eller rötter (60 g).

Juiceen gnids i hårväxten och åldras under cellofan och en handduk i högst en timme. Skölj med varmt vatten för att slutföra proceduren.

Bli av med mjällhår och gör dem starka och glänsande recept hjälper till med svartbröd och äppelcidervinäger. För detta behöver du förbereda:

 • bröd kött;
 • njurinfusion - 60 ml;
 • Äppelvinäger - 30 ml.

Gör en mush, suga det smuliga brödet i infusionen och ättikan. Sprid den resulterande massan i en masserande rörelse längs strängarna och linda i matfilm och en handduk. Efter en timme skölj krullarna med vatten.

Hur man förbereder en lösning av nässla för att skölja håret

Nettle behåller sina egenskaper under ganska lång tid, så friskt och torrt nässla är lämpligt för lösning.

Det enda villkoret är insamlingsperioden - maj och juni. Vid en senare tid spenderar nässlarna näringsämnen och blir mindre effektiva.

Det är viktigt att komma ihåg! Torkat nässla lagras i 2 år. Därför köper du örter i ett apotek bör du vara uppmärksam på insamlingsperioden och kontrollera utgångsdatumet.

För applicering av lösningen på krullarna rekommenderas att använda en spray eller bomullspinne (lotion).

Instruktioner kokar njurinfusion för hår

Infusionen görs utan kokning men kräver långvarig exponering. Förbered det, häll 60 g torkat nässla med kokt vatten (500 ml). Den resulterande lösningen infunderas i 7 timmar (natt).

Om så önskas kan honung (5 ml) sättas till kokande vatten. Det ger näring krullarna, ger dem en hälsosam glans och elasticitet.

Rent nettlextrakt (utan tillsats av andra örter och oljor) används för att stimulera tillväxt och stärka lockor. För att göra proceduren effektiv bör du upprepa det varannan dag.

Hur man lagar en avkok av färskt nässla

Om maj är ute, räcker det med att välja en handfull näsblad. Sommarväxter behöver mer. Det är bäst att samla de bästa saftiga bladen. För avkok och lämpliga frön och blomställningar. Undvik endast skadade och sjuka blad.

Nässla är mycket användbart för hår från antiken. På grund av sina egenskaper, våra mormor hade segel, elastiska flätor.

Ett avkok av nässla för hår (sköljning mot håravfall) bereds enligt följande instruktioner:

 • skölj färskt plockad nässla, skaka och torka;
 • sätt de beredda växterna i potten och häll kallt vatten (500 ml);
 • lägg krukan på spisen och värm i 15 minuter;
 • stäng av värmen och töm buljongen.

Utan att sakna en enda dag sköljdes krullarna i 10 dagar med en kyld buljong.

Instruktioner kokar en avkok av bladen och rötterna på nässla

Nettle kan användas för hår (sköljning mot håravfall) helt: löv och rötter är perfekta för avkokning.

Vanligen malda eller hackade rötter blandas med löv.

Så här lagar du ett avkok:

 1. till marken rhizomer och löv (60 g) tillsätt vatten (200 ml);
 2. koka över låg värme;
 3. utan att lägga till värme, koka i en halvtimme;
 4. stäng av värmen, låt svalna och spänna.

Buljong används för att skölja eller gnugga i hårbotten (skölj inte).

Nudel och ättikafokning: recept

Vinäger - ett effektivt verktyg för att bekämpa mjäll. Kombinationen av en njurbuljong med en bit bidrar till att snabbt uppnå ett synligt resultat: håret blir elastiskt, mjuk och silkeslen.

Nettle avkok av färska eller torkade örter blandade med 9% eller äppelcidervinäger. Proportionerna är följande:

 • nässla - 100 g;
 • Eddik (9%) - 500 ml per 1 liter vatten;
 • Äppelcidervinäger (6%) - 500 ml per 500 ml vatten.

Först är strimlad nässla fylld med vatten. Sedan tillsätts ättika, och behållaren med framtida avkok placeras på spisen. Lösningen måste kokas i 30 minuter och dekanteras.

Strängarna tvättas med buljong i utspädd form utan att använda schampo varje dag i 4 veckor.

Hur man förbättrar effekten av nässla: användbara örter för avkok och infusioner

Effekten av nässla för hår rekommenderas att stärka med hjälp av naturliga produkter. Till exempel, när sköljning mot håravfall i en njurlösning lägger mint, växtät, burdock, St John's wort (i samma proportioner med nässla).

För att förbättra rötterna och mot fettinnehållet i buljongen med havtornsjuice, använd efter tvätt.

Det är nödvändigt att koka buljongen i 30 minuter. komponenter:

 • nässla - 60 g;
 • havtornsjuice - 0,25 ml;
 • vatten - 0,5 l.

Ett recept med burdockrötter hjälper till att eliminera mjäll och ge sken en hälsosam glans. Vad du behöver:

 • nässla - 25 g;
 • lyng - 25 g;
 • burdock rhizom - 25 g;
 • hoppkeglar - 25 g;
 • kokande vatten - 1 l.

Gör en blandning av örter och tillsätt varmt vatten. Värm över låg värme i 10 minuter. Stäng av kaminen och lämna i en halvtimme. Tvätta håret och skölj med buljong.

Med hjälp av ett vattenbad (10 minuter) framställs ett avkok med kamille, vilket effektivt kan skölja trådarna efter tvätt. För buljong behöver:

 • nässla - 50 g;
 • kamilleblommor - 50 g;
 • varmt vatten - 500 ml.

Ett avkok med coltsfoot och airom bereds från fettinnehållet i strängarna och appliceras varannan dag.

För avkoket måste du förbereda:

 • nässla - 40 g;
 • coltsfoot - 40 g;
 • calamus root - 40 g;
 • varmt vatten - 1 l.

Gräs täckt med kokande vatten, håll på låg värme i ca 10 minuter, lämna i 1 timme.

Nettle - naturlig vård för hår från rot till spets. Vilken hostess som helst kan enkelt förbereda en tinktur eller avkok utan stor svårighet, och effekten av agenten kommer inte ta lång tid att vänta.

Lär dig av videon om fördelarna med nässlehår:

Sköljning med avkok av nässla mot håravfall:

Nettle avkodning för hårväxt: vad är användbart, hur man brygger, recept

Hår är utan tvekan huvudargumentet hos en kvinna vid "daglig brudens brud". Vackert fluffigt hår eller en snygg kort frisyr - Modetrender förändras, men efterfrågan på glans och hälsa hos håret är oförändrat. Idag erbjuder många kosmetiska företag en ökande mängd pengar för att ta hand om kvinnans främsta visuella vapen. Du kan ändra hårfärg, curl eller räta ut stygga krullar, öka volymen eller smidighet och spegelglans, det är även möjligt att öka längden (en absolut prestation sedan perukerna). Men alla dessa manipuleringar skador hårstrukturen, gör den livlös och med tiden ger permanent håravfall. Skulle det inte vara bättre att vända sig till traditionella folkvårdsmetoder så att skönhet manifesterar sig i all sin ära? Kanske bör du lyssna på råd från den äldre generationen, som inte hade så mycket kemi och syntetiska tillsatser i deras kosmetiska arsenal?

Jag skulle vilja börja en granskning av naturliga produkter för vård av lock med det vanliga och samtidigt ovanliga nässeln. Vad är användbart nässla för hår? Hur man gör håret tjockt och glänsande, såväl som hälsosamt och lätt att kombinera? Ta reda på det just nu.

Nässla: Läkande egenskaper för hår

Brännande gräs är bara en butik med vitaminer och spårämnen som förbättrar hårets struktur. Men först vill jag prata om de områden där näsan våra rimliga förfäder använde.

 • Först av allt vävade gräset hela tyg som blev seglar för slaviska skepp.
 • För det andra gjordes tyg av det. I Ryssland var naturligtvis lin föredragen, men i Kina (Celestial Empire), Filippinerna, Japan och Indonesien, var det nässle som blev det huvudsakliga råmaterialet för mastyakläder.
 • För det tredje hjälper en infusion av nässla till sanna blommodlare att hantera bladlöss (skadedjur som slukar blommor och träd);
 • För det fjärde blev samurajsköldar gjorda av torra grässtjälkar och snodda fibrer gjordes av en bågstring för sina bågar.

Vi kommer inte längre att lista industriella, farmaceutiska och till och med parfymeringsegenskaper, låt oss fortsätta att diskutera den organiska sammansättningen av örter. Användning av nässla för hår på grund av närvaron av:

 1. Vitamin A, som läker repor och sår kvar i kammen. Detta vitamin främjar metaboliska processer och orsakar inaktiva glödlampor att öppna, "frisläppa" nya hår utanför;
 2. Vitamin C, som hjälper cellerna i huvudet att ta emot syre, vilket i sin tur lägger en längd på krullarna;
 3. Vitamin K, som fyller varje hår med glitter;
 4. Betakaroten, som är ansvarig för att sebaceous körtlar normalt fungerar. Snabbt smutsigt hår kommer att vara en sak i det förflutna om nätet går in i listan över groomingprodukter;
 5. Tanniner som limar hårflakor, vilket gör det smidigt och mer elastiskt;
 6. Flavonoider som stärker glödlamporna själva och säkerställer hårets styrka i dem, så att du kan glömma håravfall;
 7. Organiska syror som är nödvändiga för hårväxt.

Idealisk nässla för att stärka håret, eftersom det också är en viktig faktor i hårets skönhet och hälsosamma utseende.

Någon form av nässla kan användas:

 • torkades;
 • färska;
 • Som en separat komponent;
 • I kombination med andra örter;
 • Nettle juice;
 • Infusioner och avkok av örter.

Vilka problem kan lösas med nässla

Faktum är att deras lista är enorm, så vi kommer att lista de viktigaste "bonusarna" som är omöjliga att inte märka.

 • Bli av med mjäll
 • Stopp av håravfall
 • Eliminering av bräcklighet;
 • Ackumuleringen av kraft och färg;
 • Ökning av densitet
 • Leveling eksem och dermatit
 • Förebyggande av hudsjukdomar;
 • Aktivering av blodcirkulationen;
 • Restaurering av strukturen hos varje enskilt hår;
 • Förbättra immunförsvaret;
 • Förstärkning av blodkärlens väggar;
 • Eliminering av klåda och flaking.

Split ends - det här är problemet med moderna tjejer. Ekologi, sola och brännskador, miljöförorening, bilgaser och avgaser bidrar inte till hårets hälsa. Lägg till obalanserad mat till någon kontorsarbetare, och krullarna har ingen chans att vara attraktiva och starka. En avkok av nässla för hår tar lätt bort alla konsekvenser av vardaglig stress och ger vitalitet och glans till lock.

Hur man gör självskördande nässla

Även om nässlor kan köpas på något apotek, kommer det nu att vara en fråga om hur man korrekt samlar och torkar gräset med egna händer. För det första är det en bra idé för dem som vill vara säkra på kvaliteten på råvarorna. För det andra finns det flera nyanser som bör beaktas vid insamling och som påverkar det framtida resultatet.

 • Den ideala tiden att samla är från majhelgen till slutet av juni;
 • Ta inte löv och stjälkar om de är skadade.
 • Glöm inte handskar, för att inte vara som Elise från Christian Andersens berättelse;
 • Färskt gräs bör tvättas noggrant, helst med varmt vatten.
 • Det är nödvändigt att torka inomhus eller under en baldakin så att direkt solljus inte brinner gräset.
 • Torkningstid - från en och en halv till två veckor;
 • Den mest användbara 0 är löv, men stammarna kan krossas för ytterligare lagring;
 • Hållbarhetstid - högst två år, i en separat papperspåse.

Hur man gör en självständig skörd, du har lärt dig. Nu lär vi oss att brygga nässlor för hår.

Hur man brygger nässlor för hår

Till att börja med är det nödvändigt att bestämma målen, eftersom det finns flera sätt hur man använder nät. Du kan göra:

 • Nettle avkodning för hår;
 • Infusion av nässla för hår;
 • Mask för gnidning i;
 • Huvudtvätt vatten.

Naturligtvis är koncentrationen av näringsämnen i varje fall annorlunda. Vi kommer att prata om alla alternativ för att fullt ut avslöja det användbara nätet för hår. Så, gå till praktiska råd.

Hur man gör nässla för hår

Samlade blad (ca 250 gram torra och 500 gram färska) fylls med rent vatten (ungefär 2 liter) och lägger på en liten eldstuga. Du måste vänta tills blandningen kokar, varefter den kokande lösningen filtreras genom en fin sil och får svalna till en behaglig temperatur.

Hur man gör en infusion

Det är bättre att ta torkade löv, i en mängd av 400 gram. Häll bladen behöver kokande vatten och lämna i 3 timmar. Stryk sedan infusionen, som i den första utföringsformen;

Nettle Mask Recept

Hur man brygger gräs för att göra en mask, ställs ofta på kvinnors forum. Svaret är: bladen och stjälkarna av torrnet måste krossas till det maximala (möjligt i en mixer). Sedan hälls 200 gram gräs med ett glas kokande vatten och lägger på låg eld. Koka minst en halvtimme. Den tjocka blandningen kyls och gnids i huden vid rötterna. En sådan mask kan vara på huvudet upp till en halvtimme, varefter det tvättas av utan att använda schampo. Vi lärde oss att brygga gräs för en mask, nu ska vi flytta till sköljning.

Hur man förbereder en infusion för sköljning

Sköljnät hår är en av de äldsta ritningarna. Ja, det är precis vad våra mormor behandlade. Först sköljde hjälpte kam långt hår. För det andra användes nässla mot håravfall hos gravida kvinnor (under graviditeten försvann moderns immunitet). För det tredje lärde sig även små värdinnor hur man tvättar håret med nässlor så att håret i flickvän kan flätas in i en 12-tråds flätan (tecken på bruden). Så, hur man gör en infusion för sköljning? Du måste ta 500 gram torkat gräs, eller 15 levande stjälkar med löv. Häll 6 liter vatten och sätt i brand. Tidigare användes hinkar för detta, och dagens modeskvinnor måste allokera en separat panna. Vänta tills buljongen blir brunaktiggrön och ta bort från värme. Stam och du kan lägga till mer vatten i förhållandet 1 till 4. Tvätta håret med schampo, och häll sedan bara utspädd buljong på den. Vinäger tillsattes ibland för att få håret att lysa mer.

Hur man kombinerar infusioner och avkok

Hur man gör nässlor på håret korrekt, har redan lärt sig. Men ännu bättre recensioner förtjänar multikomponentdecklingar med nässla. Här är några bevisade recept:

 • För tillväxt: 50 gram vodka blandas med färskpressad gräsjuice i lika stora proportioner. Gnidde in i huden och lämnade i några timmar, värmdes med en handduk;
 • För feta rötter: Blanda blå lera (2 st / l) och nätdekok till tjock, applicera sedan på håret och låt det torka. Skölj nätvatten för större effekt;
 • För torrt hår: Den första blandningen är ett avkok av nässla och kamille som tas för sköljning. Den andra - Applicera avkok av ekbark, mamma och styvmor, kamille och stingnät (allt är koncentrerat) på lock och håll det i ett par timmar utan att tvätta det.

Recensioner av varje recept är bara positiva, så du kan försöka utan rädsla. Nu vet du hur man brygger nässlor för hår och använder den för att behålla sin egen skönhet.

Hur man brygger nässlor för hår - användbara recept

Hej, kära läsare. Örter används ofta inte bara i traditionell medicin, men också i hemmet kosmetologi. Och resultatet av deras användning motiverar, ofta, även de vildaste förväntningarna. Särskilt nöjd med dess effektivitet nässla för hår. Den kan användas som den enda ingrediensen för beredning av medicinska dekoktioner och infusioner, som därefter används för att skölja hår och i kombination med andra komponenter, såsom burdock, humle, ekbark och så vidare. Ofta används och masker som behöver appliceras på håret, deras strängar. Här tar nässle också sin äraplats, gör ditt utseende bättre och ökar hälsan hos håret och hårbotten till en fundamentalt ny nivå.

En annan fördel med nässla, efter, naturligtvis, effektiviteten av dess användning - är tillgången på råmaterial. För många finns det inget att gömma sig, den ekonomiska faktorn kommer nästan i förgrunden, även när det gäller behandling eller skönhet. Nettle - kommer inte att svika.

Det kan enkelt köpas på nästan alla apotek. Dessutom skördas det självständigt.

Hur man använder nät, för att uppnå ett hållbart och mest uttalat positivt resultat, hur man förbereder pengar på det, vad du bör uppmärksamma, vilka försiktighetsåtgärder finns - om det här lär du dig allt idag.

Nässla för hår - fördelar och helande egenskaper

För hårbotten, liksom för håret, kan nässle ge många fördelar. Jag själv sköljer regelbundet mitt hår med infusion eller avkok av denna ört. Alla fördelar med nässla är:

Torra krullar får så välkommen fuktgivande

Detta kommer att hända tack vare de positiva effekterna av myrsyra, acetylkolin och histamin. Dessa substanser ger nässla zhguchest.

Men i färd med att förbereda en växt för ett speciellt kosmetiskt recept, kommer de inte längre att brinna, samtidigt som de behåller sina helande egenskaper.

Fuktgivande på hår och hud kommer att fungera och en annan komponent: karoten. Han kommer att utesluta hårets fetthalt omedelbart efter att ha tvättat dem, vilket är mycket bekant för många människor genom hörsel.

Bli av med överflödigt fet hår

Håret blir mycket renare och kan bli av med oljig glans. Koldioxid, som är koncentrerad i nässlor, kommer att ge en sådan effekt, förskjuta föroreningar från ytan av hårbotten och håret.

Återställer hårstruktur

Hårets struktur kommer att återställas, och skadorna i hårbotten kommer att läka snabbare. Vitamin A, som finns i ganska höga koncentrationer i nässla, kommer att bidra till detta.

Tack vare honom får de sin andra chans och hårsäckar. Förresten finns det officiella bevis på att många "dormanta" folliklar kan aktiveras, vilket bidrar till att återställa hårlinjen på grund av den vanliga användningen av nässla för håret.

Håret blir mjukare, fjädrande, fjädrande.

De kommer att få styrka. I detta hjälper de C-vitamin, känt för sina unika fördelaktiga egenskaper för kroppen. Han är en kraftfull antioxidant som förlänger ungdommen i hud och hår.

Hårbotten näring

På grund av samma C-vitamin kommer mikrocirkulationen av blod i de övre skikten i hårbotten att märkbart förbättras, vilket kommer att ha en positiv effekt på hårets näring med vitaminer, mineraler och syre. Och det här är det bästa sättet att återspegla i sitt övergripande skick.

Kroppens inre hälsa och yttre skönhet kommer att nå en ny nivå. Organiska syror som är aktivt involverade i metaboliska processer, kommer att ge en sådan effekt garanteras.

Håret kommer att hitta en rik jämn färg

Deras pigmentering är normal. K-vitamin kommer att bidra till detta. Och det kommer också att ge ditt hår en hälsosam glans och naturlig glans, vilket många människor saknar så mycket.

Problem med klåda och irritation i hårbotten

Huden blir av med irritation och blir mindre mottaglig för negativa effekter av negativa miljöfaktorer. Dessa egenskaper har tanniner, som är fulla av njurväxter.

Dessa helande egenskaper hos nässla gör det möjligt att stoppa överdriven håravfall, förbättra sin färg, eliminera glans, göra dem lydiga, starka och friska, lindra de flesta dermatologiska problem och så vidare.

Gräs, som näsblad är användbara inte bara för hår, men också för behandling av olika sjukdomar, vi har redan talat om detta flera gånger på bloggen.

Hur man brygger nässlor för hår - avkok och infusion

Varje recept är olika tekniker för att förbereda ett visst verktyg för det. Och du bör strikt följa den så att den (verktyget) blir riktigt användbar och säker.

Men du kan ta med ett universellt recept bryggnät för användning på hår. Vad ska man göra för detta?

1. Häll nätet (friskt eller torkat) med kokande vatten. Ungefärligt förhållande: 1 liter vatten per 100 gram råvaror.

2. Sätt i en emaljskål över medelhög värme, koka och koka i ca 20 minuter.

3. Avlägsna från kaminen, insistera ca 15-20 minuter.

4. Stam och kyl, eller använd omedelbart som avsedd.

Viktiga tips - hur man applicerar detta avkok

Men man borde veta att inom en timme efter lagringens kvalitet faller dess kvalitet, som dess helande egenskaper. Därför är det bäst att applicera en nyberedd lösning.

Det är viktigt! Avkoket kan förvaras i kylskåpet i högst en dag.

✔ Buljong kan användas för att förbereda en mask som en av dess ingredienser. För att göra detta bör du strikt följa receptet för att göra en viss mask.

✔ För sköljning måste ett glas buljong spädas med en halv liter rent vatten, förkokas och kyles till önskad temperatur.

✔ Vatten, om det är för svårt, kan mjukas märkbart genom att helt enkelt lägga till en sked vanlig sodavatten.

✔ Du kan skölja håret omedelbart efter att ha tvättat det, inklusive med schampo, utan att först skölja ut det. För att göra detta, häll långsamt en lösning på dem (vatten med soda plus nätdekok).

Hela proceduren ska ta minst 5 minuter. Under denna tid bör nettlebuljongen vara i kontinuerlig kontakt med håret.

✔ Efter proceduren ska håret torkas ordentligt. Använd inte en hårtork för detta! Torka inte krullarna under den strålande solens direkta strålar.

De måste torka antingen på egen hand - naturligt (efter en preliminär pressning), eller de kan torkas med en bomullsduk.

✔ Du kan skölja håret med en nässlebehandling varannan dag, regelbundet i 30-40 dagar. För att uppnå en snabbare, uttalad effekt kan detta ske under den första veckan varje dag.

✔ Efter det önskade resultatet uppnås, kan sköljning med nässleavfall, utspätt med vatten, fortsättas var 3-4 dagar.

Nettle för håravfall - de bästa recepten och proportionerna

Nettles rekommenderas ofta att användas som en separat ingrediens, utan att lägga till något "överflödigt" till det. Men från håravfall gillar jag nässla och burdock i kombination.

Det anses att egenskaperna hos detta gräs ensamt är tillräckliga för att få håret i full ordning, förmedla dem med styrka inuti och med oöverträffad skönhet externt.

Är det värt att lägga till nätet något mer ämne - en öppen fråga. Nästa kommer att finnas recept som innehåller tillägg av ekbark, kardborre och andra ingredienser.

Och just nu - de bästa recepten från nässla, som en självständig ört, för hår.

Nettle avkodning för ditt hår och hårbotten

Proportioner. Det är nödvändigt att ta torrt gräs eller färskt, grönt, gräs. För en liter buljong behöver du 100-120 gram nässla.

Om det är friskt, då alla 140-150 gram, eftersom det har en högre vattenkoncentration i förhållandet 100 gram råmaterial, vilket du definitivt bör ta hänsyn till.

Som regel, för ett förfarande för sköljning av hår, är 2 liter vätska tillräckligt.

Därför, i samband med sköljning från nässla, överväga detta, ta lämplig mängd både vatten och vegetabiliska råmaterial.

Beredning. Lägg nätet i en emaljskål, häll varmt vatten över det, lägg det på elden och koka.

När vatten kokar - minska värmen till ett minimum så att det kan stödja kokningsprocessen. Så stew nettle i 15-20 minuter.

Efter det måste det avlägsnas från värmen, insistera ytterligare 13-14 minuter, dränera. Denna buljong behöver inte använda koncentrerad.

Det är bättre att späda det i varmt rent vatten i förhållandet 1 till 1.

Nettle Healing Infusion

Det finns en enklare, men inte mindre effektiv lösning för dina lockar - det här är en infusion. Buljong, vars recept presenteras för dig ovan, har mer uttalade förstärkningsegenskaper, men infusionen kan i sin tur bättre rengöra håret från fett och närma det med användbara substanser, varav många helt enkelt förstörs i buljongen. Hur man lagar mat och hur man använder infusionen?

Proportioner. 4 matskedar av torra råvaror (torkat gräs) ska sättas i en porslinteapot. Om det inte finns någon kina kan glas användas, inklusive en vanlig glasburk med lock.

Beredning. Det är nödvändigt att koka 1 liter vatten, häll råmaterialet med det, insistera på det under locket i ca 45 minuter, spänning, späd med vatten som kylt till en temperatur på 35-40 grader Celsius, som tidigare kokades. Förhållande: 1 till 1.

Application. Fonder från infusion och avkok kan appliceras en gång var 2-3 dagar i 1,5 månader. Som en förebyggande åtgärd, använd dem en gång i veckan, löpande.

Nettle mask för hår

Oljekaka, som kvarstår efter tillagning av avkok eller infusion, liknar ett ämne som inte är lämpligt för vidare användning. Det är dock bara vid första anblicken.

Faktum är att jag inte rusa för att bli av med honom. Det kan användas för att förbereda en hårmask.

Hur många gånger i veckan applicerar en mask? Dessutom är den samma masken redan framför dig i färdig form. Du kan använda den 1-2 gånger i veckan.

Maskapplikation. Kakan är enkelt gnidas med lätta massagebevegelser i hårbotten, sedan läggs en polyetenpåse på håret och allt är kvar i en halvtimme.

Nästa - masken ska tvättas av med varmt rinnande vatten, håret ska torkas och kammade.

Nettle och hårhopp i kombination

Kombinationen av nässla med andra växtbaserade ingredienser är inte heller så sällsynt. Så, nässla med humle kan göra riktiga mirakel med ditt hår.

Många anställer endast humle med bageriet eller bryggeriet. Men dess användning i kosmetologi är inte mindre omfattande.

För att förbereda ett avkok av humle och nässla för att läka och stärka håret, bör du följa ett enkelt recept.

Vad behövs, förberedelse, ansökan:

Det första som behöver göras är att mäta 50-60 gram torra kottar, tillsätt 40-50 gram torrt nässla till dem. Häll råvaran med en liter vatten. Hon måste vara kall.

Sätt på elden, koka, koka i 20 minuter. Ta bort, vänta tills det kyler lite (10-15 minuter), spänning.

Och sedan späd med rent, förkokt och kyldt vatten i ett 1 till 1-förhållande.

Skölj håret en gång var tredje dag i en månad, därefter 1-2 gånger i veckan med jämna mellanrum.

Stärka håret - nässla och burdock

Burdock är känd för sina otroliga fördelaktiga effekter på håret. Det har ett antal helande egenskaper, inklusive: desinfektion, acceleration av regenereringsprocesser, hårstärkning, aktivering av "sovande" follikeln, förbättring av utseendet på lockar och så vidare och liknande.

Nettle med burdock kan accelerera hårets tillväxt med 10% efter 4-6 ansökningar av preparatet, vilket förberedelsemetod som kommer att avslöjas för dig nu.

Ingredienser. Blanda nässlor med välskalade burdockrötter. Per 100 gram råvaror måste ta 1200 ml vatten.

Tillagningsprocessen. Häll kokande vatten över råmaterial i en emaljpanna, koka i 25 minuter. Därefter - låt buljongen svalna vid normal rumstemperatur, vilket tar cirka 20 minuter.

Application. Skölj håret behöver oförtunnad buljong. Kursen är 2 månader, mångfalden av ansökan - 2-3 gånger i veckan.

Recept - nässla och ekbark för hår

Barken av det ökända träträet har också en mycket fördelaktig effekt på håret, och i kombination med effekten av nässla ökar effekten omedelbart flera gånger.

Sådana lösningar, som ekbark för hår, har desinficerande och antiinflammatoriska egenskaper, tar bort skadliga ämnen från huden, torrt oljigt hår, optimerar aktiviteten hos speciella talgkörtlar, stärker blodkärlen och så vidare.

Allt detta är extremt positivt visat på hårets utseende och deras fysiska tillstånd. Hur man förbereder ett medel för att skölja hår från barken av ek och nässla?

Hur man applicerar nässlor och ekbark - köksbuljong

30 gram hackad ekbark (det kan köpas utan problem på apoteket), 40 gram nässla, vatten - de tre huvudsakliga och endast komponenterna i buljongen.

Råmaterial blandas, hälls 1,5 liter vatten, kokas på elden i en halvtimme, infunderas så mycket, filtreras.

Volym upp till två liter. Allt kan användas. Detta bör göras var tredje dag under månaden.

Är nässla lämplig för fet hår, torrt och normalt?

Denna anläggning kommer att gynna vilken hårtyper som helst. Det perfekta sättet för det, som används för att förbättra håret - är en naturlig vattenbaserad balsam.

För oljigt och normalt hår, för sköljning, måste du ta nässle två gånger så mycket som för torrt hår.

Detta beror på det faktum att fonderna från det kan torka krullorna något, att det för redan torrt hår är oacceptabelt.

När och hur man samlar nässlor för hårbehandling

I officiell farmakologi används alltid näsblad, utan undantag. Men i vardagen är användningen av stickande nässla, eller en kombination av dioecious och stinging nettle, tillåtet.

✔ Råmaterial skördas 15 dagar efter att nässlor blomstrar.

✔ I olika regioner faller denna period vid olika tidpunkter.

✔ Detta är i regel början av mitten av sommaren.

✔ Löv ska samlas upp från plantans topp. Du kan klippa toppen av hela.

Nettle kan användas för hår med kvistar, stjälkar och rester av blomställningar.

Kan jag använda färskt nässlor?

Ja du kan. Men för att hålla den i en torkad form är det mycket lättare, därför är det vanligt att torka det. Färska växter kan användas under säsong.

Hur torkar man gräset?

Att torka råmaterialet är enkelt: det måste läggas ut på ett ark i 1-2 lager, vänta en vecka tills plantorna är helt torra.

Gör det inte i den öppna solen. Endast i skuggan i välventilerade områden. Förvara torra råmaterial som behövs i glasburkar eller i speciella naturpåse.

Säkerhetsåtgärder

1. Nässla kan ge ljus hår en lite grön, knappt märkbar nyans.

2. Nettle kan förbättra blodkoaguleringen. För de som har problem med detta kommer det inte vara överflödigt att samråda med en läkare innan du börjar använda pengar från den.

3. Var försiktig med att använda nässla i fall där din hud är känslig för den eller utsatt för torrhet.Nästa Artikel
Hårförlängningar