Halvbeständiga färgämnen och färgton och färgfärger


Halvbeständiga färger. Om du vill ändra din hårfärg, men inte har bestämt dig för vilken nyans du ska stanna, måste du använda halvbeständiga färgämnen. Eftersom färgen försvinner delvis vid varje tvättning av huvudet, är det ingen skarp kant mellan färgat och omaintat hår.

Som regel fläckar molekyler av halvbeständiga färgämnen den yttre delen av hårets fibrösa skikt och behålls av nagelflakor. Denna effekt uppnås på grund av att halvbeständiga färger innehåller väldigt liten väteperoxid (ca 3%) och innehåller inte alls ammoniak.

Naturliga pigment avlägsnas inte, så färgämnesmolekylerna kan helt enkelt inte tränga in i håret. Färgkomponenterna av halvfasta färger behålls inte bara av det yttre hårskiktets flingor utan penetrerar även grundligt in i keratinskiktet.

Denna åtgärd medför att det är omöjligt att uppnå en grundläggande förändring i hårets färg med en halvbeständig färg. Dessutom tvättas färgen inom en och en halv till två månader.

Ofta halvbeständiga färgämnen används för att lägga till glans för att göra din naturliga färg mer mättad och saftig. Samtidigt leder den konstanta användningen av ett visst färgämne till ansamling av pigment i håret. Man tror att sådana färger ineffektivt målar över gråhår. Om det grå håret är mer än hälften är det därför lättare att använda resistent färg.

Fördelen med halvfärgade färger ligger i säkerheten, eftersom det är omöjligt att förstöra hårets struktur och göra ett misstag med färgen. Men även om färgen inte liknade den kommer den så småningom att torkas bort.

Men nackdelarna inkluderar ett litet urval av färger för varje person, eftersom håret kan färgas endast i sin egen färg eller "angränsande".

Färgmedel (de är - icke-oxiderande). Beroende på vilken typ av hår du har och tillverkaren, klarar färgämnena från 4 till 8 "tvättar".

Dessa produkter består av färdiga färgämnen, som behålls av nagelskala, utan att penetrera hårets djup. Färg som slips på håret. På blekta hårfärger varar längre. Dessa färgämnen kan inte tända håret, du kan bara ge dem önskad nyans eller göra tonen mörkare. Vid skuggning lyser hårfärgen inte men blir intensivare. Därför måste konstgjord ton vara i harmoni med det naturliga.

Denna nivå av hårfärgning utförs med schampo, balm, aerosolskum och tonik.

Shampoo och balm skapar en mycket stark skugga på håret, som vanligtvis tvättas av när du tvättar ditt hår först. Det är inte svårt att upprätthålla en sådan nyans, det är nog att välja en tintsvamp lämplig för din smak och en balsam balsam och använda dem under en tid. Samtidigt kanske inte mycket aktiv ackumulation av pigment i håraxeln. Detta pigment tvättas bort när du byter ut den vanliga shampoofärgen.

Tonics och skum ger utmärkt hårfärg

Tonics och skum för samma ändamål varar längre. Vanligtvis meddelas 6-8 hårvårdsprocedurer. Skuggmedel innehåller inte ammoniak eller väteperoxid, vilket innebär att de är helt ofarliga för hår. De innehåller färdiga färgämnen. Vid användning av dessa verktyg kan färgämnet inte penetrera djupt in i håret i det kortikala skiktet, det går bara mellan skäftskalorna.

Tja, om du inte gillar den nya nyansen av hår, kan du lätt (och skada) du kan ändra det. I detta fall saknas risken för att förstöra håret.

Färgmedel tvättas av med vatten. Detta innebär att om du utsätts för regn, kan blusens krage hittills inte ses. Detsamma gäller för resor till stranden och poolen. Slutligen, på vintern, lite svettning, kan du förstöra locket med en skilsmässa av din favoritfärg.

Det är viktigt att komma ihåg att talg och svett också "löser upp" färgfärger. Därför, efter skuggning är det nödvändigt att skölja håret flera gånger med vatten. I detta fall försvinner de extra pigmentpartiklarna, och endast fasta fasta kvarstår.

Och ändå, om du bestämmer dig för att använda skuggningsverktyg, bör du inte göra oljemaskor för hår, eftersom oljan tar bort all färg utan spår. Blondiner måste vara försiktiga med att använda nyanser, inte vifta nyanser som är för långt från den ursprungliga färgen. Det är bättre att välja en färgton till ton eller inte så mycket annorlunda i skuggan.

Bästa hårfärg: Top 2018

Varje säsong visas nya färgtekniker som kan överraska och imponera. I huvudet på allt detta är hårfärger, som inte bara innehåller nya nyanser, men också intressanta variationer baserade på grundläggande färger.

Så, vilket hårfärg, enligt experter, kunde uppfylla förväntningarna hos moderna fashionistas? Se en översikt över de mest populära varumärkena av professionella hårfärger och färgämnen för hemmabruk.

innehåll:

Professionell hårfärg topp ranking

Varje mästare väljer ett hårfärg som passar honom. Det är viktigt att färgen var bekväm att arbeta och få ett tydligt och förutsägbart resultat. Denna recension innehåller de mest populära produkterna för 2018 från professionella hårfärgade linjer.

Wella Koleston Perfect - prof. Hårfärg Vella Coleston, Tyskland

Det är resistent färg som gör att du kan få en rik ton. Hon är utförandet av oöverträffad tysk kvalitet. På paletten finns olika nyanser. Naturliga färger är särskilt populära, men exklusiva nyanser ignoreras inte. Hon föredrar inte bara av erfarna stylister, men också av vanliga kunder.

Matrix SoColor - hårfärg från Matrix-linjen, USA

Detta är ett av de favoritfärger som är resistenta hårfärg, som kan skapa rika och rika färger. Den önskade nyansen erhålls genom patenterad teknik ColorGrip. Målaren faller jämnt på det grå håret och håller den resulterande färgen under lång tid. Nyanserna innehåller redan en naturlig bas, förutom att färgerna anpassar sig till hårpigmentet. Därför är resultatet alltid utmärkt. Sammansättningen av den kemiska formeln innehåller näringsämnen som återställer skadad hårstruktur.

Igora Royal (Igora) - prof. färg från tillverkaren Schwarzkopf (Schwarzkopf), Tyskland

Designad speciellt för resistent färgning. Tack vare en speciellt utvecklad formel flödar färgen inte och appliceras jämnt längs hela längden av håret. Trots att serien tillhör den professionella nivån är den lätt att köpa för hemanvändning. Igora Royal-linjen har en ledande position i antalet nyanser, och närvaron av mixtoner gör att du kan skapa unika färger. Det finns ingen skarp och obehaglig lukt av ammoniak. Färgen har en lätt fruktig arom. Produkten innehåller hårvårdsprodukter och olika vitaminer.

Selektiv professionell italiensk professionell färg

Detta är en professionell färg från det italienska varumärket, som presenteras i 100 nyanser. Ger högkvalitativ färg och mottagande ultramoderna färger. Det otvivelaktiga kriteriet för färg är färgfasthet. Permanent färg målar perfekt över grått hår. Serien innehåller vårdkomponenter som släpper upp det porösa hårets struktur.

Farmavita - professionell färg, Italien

Efterfrågat italienskt varumärke i frisörens miljö. Färgämnen baserade på medicinalväxter och växtextrakt färgar håret försiktigt i naturliga nyanser. Resultatet är en rik och djup färg. Färger "Farmavita" har en krämig konsistens, som appliceras jämnt längs hela hårets längd. Näringsämnen som ingår i produkten minskar de negativa effekterna av kemiska element på strukturen hos hår och hud.

Majirel - Franskt hårfärg Majirelle från Loreal

Detta är en ny utveckling från företaget Loreal. Den patenterade färgformeln består av en mikrokationisk polymer, Ionen G och en Incel-molekyl, så att färgen inte stör hårets struktur. Revel Color (färgutvecklingssystem) förhindrar att pigmenten tvättar snabbt. Färgens krämiga struktur är mycket bekväm att applicera. Majirel är lämplig för dem som föredrar ljusa och mättade färger eller tvärtom reserverade, närmare naturliga nyanser.

Inoa - Fransk Inoa hårfärg från Loreal

Professionell färg utan ammoniak från det kända varumärket Loreal. Har ingen skarp och obehaglig lukt. Basfärgen är färgämne monoetanolamin. Noggrann utformad färgformel ger högkvalitativ färg över grå hår och jämn färg. Överdriver inte hår och upprätthåller naturlig lipidbalans. Färgen innehåller skyddande komponenter som förhindrar hudirritation och manifestationen av allergiska reaktioner.

Materia - Japansk färg

Det är på äraplatsen i rankningen av hårfärger. Färgtillverkaren är ett japanskt företag Lebel. Verktyget har unika egenskaper. Det ger jämn färg och skydd mot hår. På grund av att produkten innehåller en minsta procentandel ammoniak och väteperoxid, har färgen en sparsam effekt. Det höga innehållet av färgpigment bidrar till djup och varaktig färgning. Lipider och fytosteroler är inblandade i restaurering av hårstruktur.

Keune (Ken) - prof. färg för salonger, Holland

Ett nederländskt företag som producerar färger för professionell färgning. De är uppdelade i: ammoniak, ammoniakfri och produkter för SPA-färgning. På Keune-paletten hittar du 107 nyanser (5 - mixton och 80 - primära färger). Slutresultatet sammanfaller alltid med hårfärgens färgpalett. Färgen utsöndrar diskret arom och irriterar inte hårbotten. Silkeproteinerna i basformeln mjuknar krullarna och gör dem mer lätta.

Cutrin - professionella färger Kutrin SCC-reflektion, reflektion Demi, Reflektion Fyrverkerier, Finland

Populär finländsk färg bland frisörer och stylister. Klarar effektivt med grått hår. Aktiva ämnen tränger intensivt in i håret och ger högkvalitativ färgning. Färgernas sammansättning innehåller en vårdande ingrediens - arktisk tranbärsvax. Han, tillsammans med bivax, ger håret en attraktiv glans. Fördelen med färg är att den inte innehåller konserveringsmedel, silikoner och ammoniak.

Fyrverkerier i rangordningen av hårfärg är inte den sista platsen. Det omfattande färgområdet gör att du kan implementera även djärva experiment med utseende. Tillverkare använde ett försiktigt program vid tillverkning av färger. Håret får en vacker nyans och samtidigt upprätthålla sin sunda struktur.

CHI - professionell salongfärg, USA

Avser en icke-ammoniak-serie av färger. Tillverkaren av produkterna är Farouk Systems Group. I färgpaletten hittar du naturliga, ashy, koppar nyanser. Jonisk färg är lämplig för färgning av grått hår. Trots att färgen inte innehåller ammoniak, kan den lätta krullarna upp till 12 toner. Hårfärgning sker på grund av våg av det långa infraröda spektret, vilket höjer vågorna för pigmentpenetration.

Video: Hårfärg CHI

Estel De Luxe - Estellefärger för professionell användning, Ryssland

Ingår i branschen med professionella färger. Deras utveckling var engagerad i det kända ryska företaget LLC "Unicosmetics". Färgen färgar håret perfekt, ger en jämn färg och hälsosam glans. På grund av den unika formeln målar färgen perfekt över vitt hår. Den krämiga konsistensen är jämnt fördelad genom håret och flödar inte. Färgets sammansättning är skimrande pigment. Ytterligare skydd för lockar ger en omsorgsfull emulsion. Det är baserat på vitaminer, kastanjetrakt och chitosan.

Kapous Professional (Kapus) - hårfärg för salonganvändning från den ryska tillverkaren Kapous Cosmetics

Ryska varumärke som producerar resistenta permanenta färger baserat på naturliga komponenter. Du kan välja mellan 106 nyanser, inklusive 6 färgförstärkare. Recensioner av specialister kokar ner på det faktum att de målade locken blir likformig, mättad färg. Förutom huvudkomponenterna innehåller produkten kakaosmör, som ger näring till håret från insidan, vilket gör dem fina och glänsande.

Kydra - professionell färg, Frankrike

Detta är en linje av mild hårfärg från en fransk kosmetisk tillverkare. Produktens unika egenskap är att dess formel innehåller minsta procentandel ammoniak och andra kemiska element av aggressiv verkan. Kompositionen är berikad med naturliga ingredienser som minskar negativa effekter av kemiska komponenter och skapar en osynlig skyddsfilm. Färgpaletten består av 66 nuvarande nyanser, allt från naturlig till exklusiv. Färger perfekt över grått hår.

LondaColor - professionella hårprodukter, Tyskland

Långvarig krämig hårfärg Londacolor Permanent. Den oxiderande emulsionen skapar en likformig färgämnesblandning och ger ett kvalitetsresultat. Färgen tvättas inte till åtta veckor. Måla perfekt målar grå hår. Sammansättningen av LondaColor innehåller naturligt vax och lipider, vilket ger fullständig hårvård, neutralisering av de skadliga effekterna av kemiska element.

Revlon - professionella färger Revlon-serien Revlonissimo NMT, Young Color Exel, Orofluido

Populär färg bland moderna modeister. Den varierande paletten består av trettio vackra nyanser. Färgen är utvecklad på grundval av nanomolekylära teknologier. Komplexet innehåller vitaminer E, B3, A, H, som ger skydd mot aggressiva yttre faktorer. Färgen fungerar väldigt försiktigt, så det är ganska lämpligt för känslig hårbotten.

Ollin färg - hårfärg Ollin, Ryssland

Permanent färg med ett minimum av ammoniak. Den huvudsakliga färgpalen visar 80 moderna nyanser, det finns också en speciell blond -12 toner och en blandning - 6 toner.

Goldwell - professionell hårfärgsprodukt

Den alltmer populära Goldwellfärgen har vunnit många hailr-masters förtroende. Professionell produkt som kräver träning. I linjen finns tre typer av färg: ammoniakfri, resistent, toning. Produktion Tyskland. Mer än 100 nyanser tillåter att förklara någon fantasi hos klienten.

Det bästa hårfärgen för hemmabruk

Många tjejer föredrar att göra färgning hemma. Särskilt för dig lägger vi en lista över märken av bra hårfärger som är lämpliga för hemmabruk.

Hårfärg Loreal Preference, Loreal Preference, France

Flytande krämfärg ger en bestående effekt. Färger helt över grå hår. Färgpaletten trivs med en mängd olika färger, den innehåller 45 moderna och relevanta färger. För att återställa den skadade hårstrukturen efter färgning tillsatte tillverkaren en speciell balm baserad på naturliga ingredienser.

Garnier Color naturals, Garnier Color Naturals, Frankrike

Kvalitetsfärg av hög kvalitet innehåller tre värdefulla komponenter: avokadoolja, sheasmör och olivolja. Krämig konsistens är bekväm att använda. Färgen flyter inte under färgningsprocessen. Det finns ingen skarp, obehaglig lukt av ammoniak. Tack vare en speciellt utvecklad formel kan färgen effektivt måla över grå hår.

Anthocyanin Second Edition, Anthocyan - en ny färg med ljusa färger och en lamineringseffekt, Korea

Anthocyan - högkvalitativ färg från den koreanska tillverkaren. Basen för produkten är kombinationen av växtekstrakter. De bidrar till att få rika och ljusa nyanser. Färgpaletten består inte bara av kreativa nyanser men också av naturliga mörka färger. Den har en diskret floral doft.

Faberlic Krasa - Faberlic krämfärg från det rysk-franska företaget Faberlic

Durable cream paint som hjälper till att uppdatera bilden utan att håret skadas. De resulterande nyanserna motsvarar paletten. Håller mycket lång tid, smälter inte och tvättas inte av. De aktiva ingredienserna i färger är amlaolja och arginin. På grund av dessa komponenter blir curls oöverträffad mjukhet. Färgerna innehåller ingen skadlig kemisk komponent PDD, vilket ofta är orsaken till allergiska reaktioner.

Casting Creme Gloss-hårfärgning Casting, L 'Oreal, France

Hårfärg med en unik formel utan ammoniak. Tack vare den milda sammansättningen orsakar den inte irritation, klämmer inte vid färgning och ger en jämn färg. Färgpaletten presenteras i 28 nyanser. Här kan du välja både naturliga och extrema färger. Färgen har inte en obehaglig, akrid lukt. Trevlig konsistens ger enkel applicering på håret. För att återställa hårstrukturen har tillverkaren utvecklat en speciell balm baserad på kunglig gelé.

Avon Advance Techniques, Avon Salon Care Hårfärgskräm, USA

Cream hårfärg, vilket möjliggör en salong effekt i levnadsförhållanden. Huvudpaletten innehåller populära nyanser av blond, choklad och svart. Advance Techniques dye ger ett 3-stegs hårfärgningssystem. Den innehåller: skydd, effektiv färgning, inklusive grått hår, högkvalitativ vård.

Palette, Palet - färg för hemmabruk, tillverkare Schwarzkopf, Tyskland

Paletten är ett populärt varumärke av färger för hemmabruk. Den rika färgpaletten består av 32 moderna nyanser. Färgerna är uppdelade i tre huvudtyper beroende på resistansnivå: lättfärgning, halvbeständig färgning och resistent färgning. Tack vare det innovativa "färgskyddskomplexet" smälter inte färgen till och med efter två veckor.

Syoss, Ciec - hårfärg från tillverkaren Schwarzkopf, Tyskland

Färg från den tyska tillverkaren SchwarzkopfHenkel är idealisk för användning hemma. Det innehåller olika naturliga ingredienser som har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd, såsom: aloe vera, vitaminer från grupp B och veteproteiner. Färgpaletten består av tjugo primära färger.

Rowan, tillverkare Acme Color, Ukraina

Beständig krämfärg med ett extrakt av bergaska. Ger högkvalitativ färg och mild omsorg för hår av vilken typ som helst. I sin produktion används naturliga ingredienser och högkvalitativa färgämnen. Paletten är representerad av trettio olika nyanser.

Fördelar: överkomligt pris, resistent. Nackdelar: Vätskekonsistens, torrt hår, obehaglig lukt.

Gör din egen färgbedömning

Delta i undersökningen, rösta på ditt favoritmärke och gör ditt betyg på hårfärger. Vi kommer också att vara tacksamma för kommentarer om erfarenheten av att använda en viss färg.

Ta till din vägg:

Läs detsamma:

Lägg till en kommentar

Som mästare säger jag Goldwell! Jag gillar färgen väldigt mycket, jag målar mig själv och jag målar klienterna, alla är glada!

Erfarenhet med hjälp av Lebel Materia 2 år. Varför varade så länge - ville inte byta befälhavaren själv. Färgen gjorde ursprungligen ett bra intryck, särskilt korrekt, de inrättade en marknadsföringskampanj. Men efter 2-3 gånger insåg jag att håret lämnar mycket att önska. Jag bestämde mig för att sluta på det en stund för att vänta på den lovade effekten. Miraklet hände inte. Om du inte använder massor av mycket dyra vårdprodukter med färg, blir ditt hår bara en handduk. Jag hade ingen sådan erfarenhet förrän även med budgetfärger. Lebel bara riktigt bra, och då var jag tvungen att prova en hel del sätt att komma till någonting. Jag kan ge råd om serumproedit (använd komplex). Som ett salongförfarande är det mycket dyrt.
toga:
- färgen i sig ger inte alls sken (det är endast möjligt i salongläge eller med speciella stylingverktyg, men med en sådan arsenal kan denna effekt uppnås med vilken färg som helst)
- dehydrerar håret
- Hårstruktur utan extra medel - släp
- tvättas snabbt. 2-3 toner på 3 veckor (min varannan dag)
-Att måla längden ofta råder jag inte alls. Håret återställs inte
- behandlas inte som angivet Även lätta produkter lämnar inte mycket bra resultat.
- dyrt (prisklass börjar från: rötter upp till 100 U.e - lång -200 cu.)

- bred palett och vacker färg, försett kompetent guide
- enhetlig fyllning
-klarar sig bra med grått hår
-ingen lukt
-brinner inte hårbotten (men om du överdriver det till och med 5 minuter finns det obehag)

Jag har dött mitt hår med Goldwell-produkter i 13 år nu. Användte hela paletten av sina produkter - topchic, colorance, elumen, nectaya. Jag har länge letat efter en sådan färg som inte skadar mitt hår, medan det blir motståndskraftigt för att måla dem. Ingen loreali, londa, snygga inte komma ikapp med det här märket. Och detta känns igen av frisörerna själva. Det enda... om du verkligen vill ha ett fantastiskt resultat - gå till salongen för befälhavaren. Real Goldwell-mästare lär sig ständigt. de har många seminarier och workshops, de vet mycket nyanser och tricks som beror på hur håret, strukturen, färgen, dina önskemål är. Och därför, när jag läser recensioner som: "... jag gick och köpte färg, jag smorde det - ingen effekt..." blir det löjligt, jag är nästan 50 år gammal men mitt hår ser mycket bättre ut och vackrare än många unga tjejs hår.....

Angela, tack för en kommentar. Tillagde hårfärgen rekommenderat av dig till vår ranking av de bästa hårfärgerna för 2018.
Låt oss göra det mest ärliga betyget! Rösta på dina favoritprodukter som presenteras i artikeln och rekommendera nya produkter eller beprövade produkter för färgning. Din feedback är mycket värdefull för oss!

De bästa mjuka hårfärgerna utan ammoniak

Vackert färgade lock är nyckeln till framgångsrik reinkarnation, men vanliga rutiner för tonning av rötter eller längder kan allvarligt skada strängarnas tillstånd. Professionell mild hårfärg utan ammoniak är idealisk för gravida kvinnor och tjejer som bryr sig om frisyrens tillstånd.

Översikt över populära icke-ammoniakfärger

Utan en noggrann jämförelse är det svårt att säga vilken ammoniakfri färgämne som är det bästa håret, men efter att ha analyserat många recensioner kommer vi att försöka hitta svaret på denna fråga.

Innan du väljer ett visst företag måste du noggrant se över sammansättningen av de produkter som den representerar. Faktum är att ammoniak i vanliga färger är en brightener, som drar ut det naturliga pigmentet av hår, det är naturligt att kosmetika är mer resistenta mot det. Dessutom kan du färga mörka trådar i en ljusare ton, till exempel brunhårig i röd eller mörkbrun i ljus.

Casting Cream Gloss från Loreal (Casting Creme Gloss from Loreal) - den mest kända, nästan ofarliga hårfärgen, som produceras utan ammoniak. Innehåller inte väteperoxid, men kompletteras med kemiskt verksamma ämnen. Berikad med bismjölk, på grund av att den djupt närmar sig strängarna och ger dem mjukhet. Färger effektivt över grått hår, presenterat i naturliga nyanser. För mer dramatiska förändringar är L'Oreal Professionnel DIA Richesse från Diacolor-serien lämplig.

Casting creme gloss

För blondor eller ljusning är L'Oreal Inoa ODS2 (ODS) mer lämplig - det är en ljusfärg för blondiner utan hårda kemiska komponenter. Det bästa av det bästa, men dyra målarfärgen. Hon kan till och med göra en tjej med blonda strängar från en naturlig brunett. Nu används denna nyhet aktivt för hemfärgning ombra, nedbrytning, etc.

Bilder - L'Oreal Inoa ODS2

Faberlic presenterar en annan liknande produkt - Faberlic persistent ammoniakfri krämfärg. Det förstör nästan inte det naturliga pigmentet, så det är väldigt mjukt och säkert, men samtidigt har det en betydande nackdel - det fläckar inte grått hår. Trots de mörka nyanser som presenteras i paletten kommer denna produkt att färga ash hår lite ljusare än bara naturligt, för vilket du kan få en slags framhävande effekt.

Till skillnad från sina kamrater är Estel Sense De Luxe (utan ammoniak) från Estels varumärke utmärkt för färgning av grått hår. Kompositionen innehåller avokadoolja och olivekstrakt. Detta är ett unikt alternativ som lämpar sig för toning av tipsen och för en full målning. Färgerna presenteras i röda, svarta, askiga toner, det finns också korrigatorer av gröna, blå och gula nyanser. Trots att det är oljigt, lämpat för att måla någon typ av hår, är det relativt ofarligt. Hennes motsvarighet är Estel Celebrity.

En analog av L'Oreal är Olia från Garnier (Garnier) - det här är en bra resistent krämfärg utan ammoniak, vilket stänger värderingen av de mest kända produkterna. Olia ingår i listan över de populäraste färgerna från 2015, dessutom kompletteras det med vitaminer och naturliga ingredienser. Mjuka färger som minimerar hårets hår, lämpar sig för frekvent användning. Dessutom mycket billigare än uttalade medel.

Olia av Garnier

Tänk på vad som annars är färgat färg för hår utan ammoniak:

Hur man väljer rätt hårfärg?

Att färga kvinnornas hår uppmanas av olika anledningar: någon tror att den inhemska hårfärgen är ett grymt skämt i naturen; andra, törst efter förändring i bilden, bestämmer sig för att experimentera med utseende. Ganska tråkiga faktorer medför också en färgförändring: grå hår och problem på en personlig front. "Här ser han mig i en snygg klänning, på hans klackar, med en ny frisyr och kommer att bli död med glädje, kommer att falla på knä och, blyg, fråga efter hans händer!" Ett välbekant tänkande är det inte?

I allmänhet vilken av faktorerna som inte skulle vara avgörande är resultatet här är detsamma. Och missnöjd med naturlig hårfärg och ivriga att torka näsan av den förra, och tidigare och otillbörligt gräva, står inför samma fråga: "Hur man väljer rätt hårfärg?" Svaren följer.

Vad är hårfärger?

Kunskap om denna aspekt kommer utan tvekan att bidra till att göra rätt val.

Konventionellt kan alla hårfärger delas in i fyra grupper: nyans, halvbeständig, beständig och blekning. Nu, för att inte förvirra någon, kommer vi att titta på varje art i detalj.

Färgmedel

Dubbelspets: Sådana färgämnen är de säkraste och minst resistenta. Inte ett spår av ammoniak här, naturligtvis nej. Därför målar de ytligt, i ordets ordalydelse. Ämnen fungerar endast på det skaliga hårskiktet utan att påverka dess inre struktur. Som ett resultat, efter 6-8 shampooing kommer all skönhet att tvättas bort.

tabu

Avstå från användningen av sådana färgämnen bör givetvis ägare av grått hår. Här är de mest oförutsägbara resultaten möjliga.

Jag kommer ihåg historien från personlig erfarenhet. En vän bestämde sig för att tona sin mans civila make, ägaren av ädelgråt hår vid templen, med ett smidigt verktyg. Som ett resultat förvärvade grå hår en lila glans, och manlig ilska blev enorm.

Vi rekommenderar också starkt att du undviker och drömmer om en dramatisk förändring av hårfärgen. Om du är en brunett, och du drömmer om att hitta ett hår, som Sobchak, tonafärger, tyvärr, inte utvägen.

Vem är lämplig?

Övervägande färgad färg är vald av damer som vill ge håret en djupare ton. Dessutom används dessa verktyg för att behålla färgen på färgat hår. Här, till exempel, Wella CF ASID NEW tillåter dig att behålla färgens ljusstyrka i intervallet mellan färgningsresistenta medel. För övrigt ger denna nyansserie hår med lyxig glans!

Halvbeständiga hårfärger (ammoniakfri)

I folket heter sådana färgämnen också sparsam. Är den här avundsvärda titeln sann? Så säker.

Färgerna som ingår i denna grupp kan också skryta med brist på ammoniak. Detta faktum är både en dygd och en nackdel. Sådana färgämnen i genomsnitt tvättas bort efter en och en halv månad, men samtidigt påverkar de försiktigt håret.

Tabu.

Om mängden grått hår överstiger 50% markeringen, är inte ammoniakfärger inte din assistent.

Dessutom, som det är fallet med nyansverktyg, borde kvinnor som drömmer om en radikal färgförändring välja en annan metod.

Vem är lämplig?

Idealisk - en tjej med förskadat hår. Dess avsikt är att ändra färgen med en ton, utan att slutligen förstöra håret. På färgämnena bör man också uppmärksamma alla som vill betona djupet av den tillgängliga färgen, vilket ger håret en naturlig glans.

Mycket positiv feedback från en icke-gulfärgad färg från Milano. FarmaVita B. Life Color är anmärkningsvärt för sin komponent, arganolja. Som ett resultat blir färgningen, restaurering av hårstrukturen,... hjälpsam. Precis som det. Creamfärg, som klarar av sin huvudsakliga uppgift - färgvariation, samtidigt som man förhindrar håravfall och föryngrar dem. Och även B.life Color har en fantastisk fruktig arom!

Sammanfattningen av samtalet om halvfärger, man kan inte misslyckas med att nämna en ytterligare serie, MATRIX Color Sync. Vad är hon bra på?

Enhällig allmän åsikt. Besökare Jag rekommenderar.ru, de största recensionerna, glada över resultatet. Sällan vilken typ av krämfärg kan läsa så många löjande kommentarer.

Produkter hjälper till att anpassa de porösa områdena av hår, vilket bidrar till enhetlig färgning. Eftersom Color Sink gör att du kan tona håret utan att avgöra färgen i vissa områden är det helt ofarligt. Tja, och hår efter färgning blir mjukt, som silke, de lyser som en diamant.

Motståndskraftigt (permanent) hårfärg

Detta är tung artilleri. Men allt är inte så hopplöst som det kan tyckas vid första anblicken.

Permanenta färgämnen är mer resistenta och påverkar håret, de tränger in i sina inre lager. Under färgningsprocessen ersätts det naturliga pigmentet i håret med en artificiell.

Men skada är lätt att minimera. Du kan göra detta genom att föredra permanent krämfärg från den professionella serien. Jämfört med massmarknadsprodukter ökar antalet användbara komponenter i färgämnen avsedda för salonger.

Här är exempelvis den italienska Farmacolor från FarmaVita ett riktigt förråd av naturliga ämnen. Cream färg innehåller frukterna från Medelhavet buske Mackis, immortelle, eucalyptus, malurt, nässla och rosmarinolja. Sådana ingredienser ger håret en riktigt kunglig vård, närande och skyddar det ordentligt.

Den överflöd av naturliga ingredienser är inte den enda fördelen med krämfärger från den professionella serien. En annan viktig nyans - andelen ammoniak reduceras. Men denna lista över rikedom slutar inte där. De så kallade frisörhårfärgerna säljs utan oxidant, vilket måste köpas separat. Låt oss förklara varför det här är bra.

Alla färger, utbudet av stormarknader och hushållskemikalier är utrustade med ett oxidationsmedel med högt innehåll av väteperoxid - 9-12%. Och genom att köpa professionella produkter är du fri att ta den oxidant som krävs här och nu. Som praktiken visar, i många fall, 3% eller 6% lösning är tillräcklig.

Tabu.

Om håret är mycket skadat är det bättre att föredra ammoniakfria eller toningfärger, åtminstone tills du har behandlat det långvariga hårhåret. Detsamma gäller för kvinnor som bara vill ändra en liten färg (ton) eller ge håret en rikare nyans.

Vem är lämplig?

Först av allt, naturligtvis, till ägarna av grått hår. Permanenta färger klarar av kamouflagefunktionen på 100%. Inte ett enda grått hår!

Dessutom kan uthålliga färgämnen drastiskt förändra hårfärgen, vilket gör det möjligt att till exempel brunhårda kvinnor bli röda, blondiner - brunetter etc.

Sammanfattningsvis är det värt att nämna att även vid täta hårtvättar tvättas inte permanenta färgämnen bort. Härifrån följer följande krav smidigt: För att behålla en jämn färg måste du tona rötterna varje månad.

Förresten, återvänder till konversationen om hårets mognad, för att inte tala om Igora Royal Absolutes, som utvecklats av Schwarzkopf Professional. Creamfärg rekommenderas först och främst till hår med något% innehåll av grått hår. Och produktformeln berikas med användbara komponenter. Proteinerna i Moringa Oleifera-växten, som en personlig livvakt, skyddar håret mot luftföroreningar och UV-strålning, och BIOTIN-S-komplexet fyller in hålen i håret och stimulerar tillväxten. I ett ord är det Schwarzkopf!

Blekning hårfärger

I krig är alla medel bra. Och hur annars kan du ringa den dagliga kampen för skönhet som utförs av kvinnor? Så, om du jämnar flickvänliga tricks med militära drag, är blekning färgämnen tanks, kraftfulla och hotande. Med andra ord representerar de den starkaste gruppen av färgämnen.

Blont pulver och blekningspulver - det här är effektiva sätt att få blond hårfärg.

Sådana färgämnen verkar enligt följande: avsiktligt att torka ut det naturliga pigmentmelaninet från håret, de tillåter dig att fylla hålrummet med hästfärg.

För att minska den skadliga effekten har konditioneringsmedel tillsatts till de flesta blekmedel. Exempelvis finns sådana vårdkomponenter i Ultra Blond De Luxe-pulvret som erbjuds av ESTEL Professional. Dessutom inkluderar produktkompositionen även en bisabolol-antiseptisk, som har en antiinflammatorisk effekt.

Det är ett misstag att anta att blondrande droger är oersättliga bara när de lätta håret. De används också som en hjälpanordning för kreativ färgning, liksom för att markera.

I allmänhet, utan dem i frisörskunsten, kan det inte! Och de senaste vetenskapliga resultaten kan avsevärt minska skadorna på håret. Ett antal företag erbjuder ljuskrämer som verkar mycket mjukare än vanligt blont pulver och pulver. Här är det först och främst viktigt att markera Color System CREAM-V från den italienska tillverkaren Helen Seward. Denna grädde med gula effekt, skapad på basis av flytande paraffin, är känslig men effektiv, så att du kan lätta håret upp till 7 toner.

Också på internet, många positiva recensioner och grädde Wella BLONDOR. Preparatet innehåller lipider som skyddar håret mot fuktförlust.

Tabu.

Om mängden hår lämnar mycket att önska och kvaliteten är bättre rekommenderar vi starkt att avstå från missfärgning. Negativ påverkan kan minskas, men tyvärr inte 100%.

Vem är lämplig?

Brittiska forskare tror att ogiftiga tjejer "på utlämning." Som en följd av en ny studie avslutade de: de brukar gifta sig med blondiner. Med andra ord, om du tror att manlig uppmärksamhet inte räcker, kanske det är dags att byta hårfärg?

Välja optimal hårfärg

Om du inte helt bestämt önskad ton, kommer följande rekommendationer, vi tror, ​​att hjälpa till.

För nybörjare som bestämmer sig för att färga för första gången, är det lämpligt att använda färgton eller halvresistenta medel. I det här fallet, om den nya färgen inte är din smak, kommer en återgång till den "tidigare" snart. Här är emellertid en nyans: resultatet på mörkt hår kommer inte att vara särskilt märkbart. Så detta sätt bör endast antas av rättvisa damer.

Nästa tips är ålder. Mörk färg, tyvärr, lägger till visuellt år. Därför är det föredraget att välja en ljus nyans för kvinnor som har klivit över "balzac-åldern". Men här, som i många delar av livet, är det viktigt att inte överdriva det. För ljusa färger kan spela ett grymt skämt - huden kommer att se onödig ut.

För att undvika detta är det bättre att vidta vissa åtgärder i förväg, till exempel, lita på det allmäktiga Internet. Nätverket har speciella och allra viktigaste program som hjälper dig att välja vilken färg som passar dig. Ingenting komplicerat: ladda upp bilder och "prova" olika frisyrer, som klänningar i en butik.

Om du av någon anledning inte litar på webben, är den här metoden redan från offline. Gå till affären där perukerna säljs och, efter att ha mätt alla möjliga alternativ, ser du vilken färg som skapas speciellt för dig.

Och slutligen, de som ofta rodnar eller är benägna att allergiska reaktioner i ansiktet, bör avstå från några röda nyanser. Annars, i ögonblick av oroligheter och livsbrist kan du se ut som en mogen tomat.

P. S eller hur man gör färgen mer resistent och håret - friskare?

Så, grattis till det faktum att den optimala färgfärgen äntligen väljs. Vad nästa? För att börja, läs bara följande rekommendationer.

Om ditt hår - ägarna av mycket splittrade ändar, stör inte en hårklippning. Skaddat hår absorberar färg mer intensivt, så färgen kan vara ljusare än vad som behövs.

Det verkar som om alla har upprepade gånger hört att endast otvättat hår ska färgas. Men få människor vet vad som orsakade denna efterfrågan. Så är det nödvändigt att minimera skador: det naturliga fettet som produceras av talgkörtlar är ett ganska effektivt skydd för hår.

Det tredje tipset är nära relaterat till det föregående. Håret måste vara otvättat, men fritt från stylingprodukter. Låt lacken och moussesna vila lite!

Sammanfattningsvis - en liten hemlighet som hjälper till att fixa färgen, gör den mer resistent och samtidigt minimera skadorna från färgämnet. För de som efter färgning tvätta huvudet med schampostabilisator, färgen är rikare och håret är friskare! Handlingsprincipen är som följer: produkten, stoppar oxidationsprocesserna i hårstrukturen och fixar därigenom färgen. Dessutom innehåller dessa schampon ingredienser som förhindrar utlakning av färgämnet, liksom många vitaminer. Färgstabilisatorer erbjuds av ESTEL Professional, Helen Seward och Wella.

Hur man behåller hälsan hos färgat hår?

Det är enkelt: ta hand om dem. Nu dechiffrera.

 • Solens strålar, torkar det färgade håret, liksom att byta färg, är uppenbarligen inte det bästa sättet. Men det finns en lösning: Du bor på stranden, du bör stänga håret eller använda solskyddsmedel, till exempel MEDITER SUNCARE från Helen Seward. Produkter, förresten, gjorda i Italien, blockerar effekterna av fria radikaler, skyddar hår från UV-strålar. Dessutom en serie produkter intensivt närma håret, mätta dem med vitaminer, samt underlätta kamning.
 • Varning bör vara ännu mer med daglig installation. Det är inte nödvändigt att kasta ut hårtorken (strykning / krusningsjärn), detta är redan extremt, men se, det är nödvändigt att applicera ett termiskt skydd mot håret.
 • Vi kan rekommendera Estel AIREX spray. Produkten skyddar på ett tillförlitligt sätt håret från de höga temperaturerna som oundvikligen följer hårtorken och krullningen. Men dessa är ännu inte användbara funktioner. Sprayen gör också håret mjukare och ger en vacker glans.
 • För färgat hår är det att föredra att använda speciell kosmetika.
 • Förresten, idealiskt, om schampo och balsam är från samma tillverkare som färgen. I detta fall kompletterar de ingredienser som utgör färg och kosmetika varandra - så ökar effekten.

Motståndskraftigt hårfärg - bästa medelvärdet

Motståndskraftigt hårfärg är en av de mest populära kosmetika, så den moderna industrin erbjuder ett stort utbud av olika färger. För att inte gå vilse i denna mångfald behöver du veta vilka kriterier som ska hjälpa till att göra rätt val av medel.

Typer av hårfärger

Det finns flera klassificeringar av typer av hårfärg. En av dem är med färgämne ursprung:

 1. Naturlig bezammiachnye-färg - Henna, Basma. Dessa färger ger ett brett spektrum av naturliga färger, men slutresultatet är inte alltid förutsägbart. Färgens hållbarhet är låg - de tvättas snabbt bort. Användning av naturliga färger är inte alltid bekvämt - de måste ofta vara speciellt beredda, hållas länge och tvättas mycket noga. Naturfärger är lämpliga för dem som vill betona en naturlig nyans utan stora förändringar.
 2. Fysiska målarfärger - tintsalmer, tonics, schampon. Färger av dessa produkter tränger inte in i håret, men inramar det som en film. Fysiska färger ger håret vackra ljusa nyanser, men de bör användas ofta. En grundläggande färgförändring med sådana färger kan inte uppnås.
 3. Kemiska färger - permanent (resistent) och halvfast (halvfast). Beständiga färgämnen innehåller väteperoxid eller ammoniak, så de tränger in i hårets djup och kvarstår länge. Finns i form av krämer, mousses, geler och innehåller ofta komponenter som fuktar och närnar håret för att bevara frisyrens skönhet. Halvbeständiga färger innehåller aggressiva komponenter i mycket små mängder eller innehåller inte alls. Halvvariga färgämnen tränger in i grunden, därför tvättas de över tiden.

Vilken hårfärg är resistent?

Långvariga ammoniakhårfärger produceras av världens ledande företag Schwarzkopf, L'Oreal, Estel och många andra. Fördelarna med resistenta färger är att de är tillgängliga i ett mycket brett spektrum av färger, ger hållbar färg, helt gömmer grå hår, gör det möjligt att helt ändra hårfärgen eller lätta upp dem till 4 toner. Nackdelar med resistent hårfärg:

 • ammoniak eller väteperoxid kan skada håret eller hårbotten, orsaka allergier eller kemiska brännskador;
 • en stark lukt av färg;
 • under återväxt finns det en märkbar gräns för hårövergången från naturlig till färgad;
 • behovet av att tona rötterna;
 • Övergångens komplexitet från mörk till ljus.

Professionellt resistenta hårfärger

Svaret på frågan vilken hårfärg är mest resistenta, du kan svara på att det är en professionell resistent hårfärg. Professionella produkter är en garanti för en vacker färg som kommer att fortsätta efter frekvent tvätt och efter exponering för solen. Tillverkare av denna kategori av resistenta färger erbjuder ett mycket brett spektrum av färger - från naturliga till extravaganta. Färgerna på en rad kan blandas för att få ovanliga nyanser. Professionell resistent hårfärg - en lista över de bästa:

 • Selective Professional Evo - Italiensk professionell färgämne, som inte bara färgar hår, utan också återställer sin struktur, nackdelen är den höga kostnaden.
 • L'Oreal Professionnel Majiblond ultra - det mest stabila hårfärgen med dubbelvårdsteknik av franskt ursprung, vilket gör det möjligt att få varma och kalla nyanser av blond, inte lämplig för kvinnor med mycket grått hår.
 • Kaaral Silk Hydrolyzed Hair Color Cream är en hållbar kräm hårfärg med silkeproteiner och koncentrerade mikropigment, i en palett på mer än 80 nyanser och 7 korrigatorer.

Beständig färg för grå hår

Motståndskraftigt hårfärg med grått hår kan inte vara mjukt - att måla över silversträngarna behöver ett starkt färgämne. För att få en bra effekt - det är bättre att överge extravaganta nyanser och välja en naturlig färg. Var noga med att presentera i färgen för grå hår och vårdkomponenter. Vilken färg för grå hår är det mest resistenta:

 • Kapous Professional - Rysk professionell färg, färgar perfekt grå hår och närmar sig håret på grund av näringsämnen och kakaosmör det innehåller;
 • L'Oreal Professionnel Color Supreme - denna färgämne innehåller en speciell innovativ substans som stärker och tätar håret, färgen är lämplig även om den gråa berör mer än 80% av håret.
 • Keune - professionellt hårfärg med grått hår från Holland, innehåller silkeproteiner som ger näring till håret, varumärket är också känt för det faktum att färgresultatet alltid motsvarar den angivna.

Den mest mjuka resistenta hårfärgen

Sparsamma färger är nu i stor efterfrågan eftersom de innehåller en lägre andel ammoniak, eller denna ingrediens är helt utesluten. På grund av avvisandet av aggressiva komponenter är håret mindre skadat, brutet och splittrat. Mjukt hårfärg - lista:

 • Chi Ilonic är en professionell lackfri ammoniak som effektivt bryr sig om hår, återställer dem. Den extra fördelen med denna färg är mycket god hållbarhet.
 • Wella Professionals Koleston Perfect - det mest skonsamma resistenta hårfärgen innehåller lipider som ger håret en livlig glans och elasticitet och färgpigment ger en rik färg.
 • L'Oreal Inoa ODS2 - ett professionellt färgämne som inte innehåller ammoniak och skadar inte håret, målar grå hår väl och berikar hår med aktiva element.

Naturbeständig färgning

För dem som vill utföra ett naturligt färgningshår, kan du råda färgämnen som innehåller naturliga färgämnen:

 • Logona är ett tyskt företag som producerar naturliga ekoskemikalier, inklusive hårfärger, vilket ger stativet ett resultat av färgning och vård av håret.
 • Biokap - Italienska produkter baserade på växtextrakt, håller på länge, målar över gråhår, nackdelen är inte för mycket färgpalett;
 • Khadi är en indisk organisk örtbaserad hårfärg, utan kemiska komponenter, den här ayurvediska produkten är mycket populär i Europa.

Motståndskraftigt hårfärg - betyg

När det mest resistenta hårfärgämnet väljs ut, styrs kvinnor ofta av experternas åsikter och åsikter.

Här är en lista över resistenta färger från ledande hårmästare och färgämnen:

 1. Matrix SoColor är ett favoritfärgverktyg som låter dig skapa fantastiska nyanser.
 2. Igora Royal - färg från Schwarzkopf, motsvarar professionell nivå, ger dig möjlighet att skapa unika färger och bryr sig om hår.
 3. Farmavita - Italiensk färgämne med en naturlig komposition, mycket mild mot håret och ger dem en djup strålande färg.
 4. Materia - Japansk färg, ger en djup och varaktig färgning, men det skyddar håret.
 5. Cutrin är ett finskt färgämne som innehåller arktiskt tranbärsvax som målar grå hår och tar hand om hår.

Hur man väljer hårfärg?

Hållbar hårfärgning kan förändra bilden av en kvinna, men du måste välja färgen klokt. Colorists rekommenderar:

 1. Håll fast vid rimliga kanter när du väljer en ny färg och ta hänsyn till ålder, hårförhållanden, ögon och hudfärg.
 2. Det nya utseendet ska vara harmoniskt och hårfärgen ska matcha bilden och inte komma ut ur den.
 3. Ljusa eller färga håret mörkt.
 4. Det är nödvändigt att använda en ny färg noggrant, före första användningen är det nödvändigt att utföra ett känslighetsprov.

Vad är det bästa hårfärgen?

Idag fylls disken av kosmetikaffärer med ett brett utbud av hårfärgprodukter. Och det är ganska svårt för kunderna att förstå varans olika varor för att bestämma vilken produkt - professionell eller vanlig, att föredra.

Det bästa hårfärgen bör uppfylla olika krav. För att vara tillräckligt resistent är det bra att ligga på håret och ha en minimal traumatisk effekt på trådarna. Professionell kosmetisk uppfyller dessa krav mer, vilket framgår av många undersökningar och kundrecensioner. Låt oss ta reda på vilket hårfärg är bättre, och hur man väljer rätt färgverktyg.

Professionella färger: egenskaper och sorter

Alla hårfärger kan delas in i tre huvudkategorier:

 1. Motståndskraftig färg;
 2. Semiproof färgämnen;
 3. Färgmedel.

Hållbar färg. Denna grupp är i sin tur indelad i 2 undergrupper: permanent och halvvarig.

 • Ammoniak och väteperoxid finns i permanenta färger. Detta komplex av aktiva substanser och är ansvarig för färgstabiliteten. Väteperoxid lyser aktivt hårets naturliga pigment och ammoniak säkerställer penetrationen av färgkomponenten i hårets axel. Med hjälp av permanent färg kan du radikalt ändra hårfärgen och helt eliminera grått hår, vilket ger håret en rik färg. Sådan färgning är ganska resistent, färgen tvättar inte under en lång tid och förlorar inte ljusstyrkan. Samtidigt förstörs de aggressiva verkningarna av de aktiva substanserna hårets struktur, de blir tråkiga, torra och livlösa.
 • Halvvariga färgämnen påverkar håret mycket noggrant, men deras effekt är inte lika långlivad. Därför kallas de ofta färgtoner, eftersom de kan uppdatera den huvudsakliga hårfärgen väl eller byta den till 1-2 toner. Sådana färgämnen innehåller inte väteperoxid, därför är de inte lämpliga för lättnad, de kan måla grått hår om deras antal inte överstiger 50%.
 • Halvbeständiga färgämnen anses vara det säkraste håret. De ger en vacker och jämn skugga, men kan inte radikalt ändra färg eller högkvalitativ färg över grå hår, eftersom de innehåller minsta mängd ammoniak. Till följd av avsaknaden av skadlig effekt förblir strängarna starka och friska.
 • Färgmedel. Sådana färgämnen innehåller inte alls ammoniak, vilket påverkar hållbarheten hos färgning. Färgen tvättas snabbt ut och den ursprungliga hårfärgen återkommer efter flera schamponeringsprocedurer. Sådana produkter ger emellertid en naturlig färgmättnad, och tack vare den säkra sammansättningen kan de användas oftare, behålla önskad nyans.

Hur man väljer en kvalitet, bra hårfärg?

Många av oss tycker om att titta på det riktigt populära programmet "Testköp". Dess skapare hjälper ryssarna att välja högkvalitativa varor. Ett av diagrammen i detta program var tillägnad professionella hårfärger. Under överföringen valdes flera prover av populära färgämnen och skickades till ett specialiserat laboratorium för forskning.

Som ett resultat visade det sig att det bästa hårfärgen i "Testköp" -programmet är professionella produkter från välkända kosmetiska märken L'Oreal och Cios. I samma program fick potentiella köpare instruktioner om hur man väljer rätt färgfärg. Så, när du väljer ett färgämne, följ några viktiga regler:

 • Innan du köper, gå till tillverkarens officiella hemsida, kolla in färgpalettens färg och välj det lämpliga alternativet för dig själv.
 • Försök att köpa hårfärg i specialiserade butiker av professionell kosmetika. Vid inköp, kontrollera integriteten av förpackningens täthet hos ett rör av färg. Dessutom måste paketet innehålla batchnummer. Om det behövs, begära ett intyg om överensstämmelse som garanterar äktheten och kvaliteten på produkterna.
 • Var uppmärksam på priset. Bra färg kan inte vara billigt! Professionella verktyg är 2 till 3 gånger dyrare än konventionella färgkompositioner.
 • När du väljer en färg, använd tjänster från en säljare-konsult, han borde berätta om alla nyanser om att använda denna produkt, dess sammansättning, styrkor och svagheter och hjälpa till att hitta det bästa alternativet i "priskvalitet" -förhållandet.

Välj ett färgämne enligt hårtyperna och dess tillstånd. Var uppmärksam på färgämnets sammansättning. Om håret är skadat och torrt, är det bättre att överge användningen av aggressiva, vidhängande färgämnen och gå för mjukare och mer skonsamma alternativ. I ett stort sortiment av kosmetika är det lätt att bli förvirrad, en professionell frisör - stylist eller vårt betyg på de bästa hårfärgerna som vi tar upp till er uppmärksamhet kan hjälpa till med ett val.

Granskning av de bästa hårfärgerna

Experter genomförde nyligen en undersökning bland 700 ryska kvinnor i olika åldrar. Syftet med studien är att ta reda på vilken är den bästa hårfärgen och vilka kända varumärken kvinnor föredrar.

Enligt undersökningsresultaten kom Garniers produkter överst, L'Oreal var andra och Schwarzkopf var på tredje plats. Låt oss dölja mer detaljerat om de grundläggande egenskaperna och fördelarna med de färgämnen som ingår i betyget på de mest populära kosmetika.

1. Garnier

Nutrisse Crème-serien. Det välkända kosmetiska företaget har utvecklat en rad färgämnen, vars palett representeras av 14 nyanser. Det är en hållbar grädfärg med en känslig krämig textur som underlättar appliceringen på håret. Färgämnets sammansättning innefattar fruktoljor, keratin och näringsämnen.

Den unika patenterade formeln skyddar väl mot uttorkning och bryr sig omsorgsfullt för hår och bibehåller sitt hälsosamma och strålande utseende. Inkluderat med färgen är en speciellt utformad balmvård med avokadoolja, vilket ger strängarna jämnhet, mjukhet och silkighet.

Creamfärg har en trevlig, känslig lukt och målar väl grått hår. Många kunder tror att dessa är de bästa hårfärgerna för blondiner. Och det är sant att i denna serie presenteras huvudsakligen mättade, naturliga nyanser (gyllene, blonda, koppar, honung).

Color Naturals. Verktygslinjen påverkar riken i olika nyanser (mer än 30) och hållbarhet. Färgens ljusstyrka försvinner inte ens 8 veckor efter färgning. En innovativ formulär av kosmetika skapad på basis av naturliga ingredienser - olivolja, karit och avokado. De ger näring till håret och behåller sin mjukhet och naturlig glans.

Olia-serien. Dessa är beständiga krämfärger, vars främsta fördel är avsaknaden av ammoniak och andra aggressiva ämnen. Paletten består av 25 olika toner. Den speciella formeln för färgämnen innehåller fyra naturliga oljor: kamelia, solros, passionflower och alba.

De ger intensiv hydrering, främjar djup penetration av färgpigmentet, släpper och tätar vågorna i skadat hår. Denna omfattande vård skapar effekten av laminering, skyddar håret effektivt mot skadliga effekter och garanterar 100% resultat av färgning.

2. L'Oreal

Preference-serien. Paletten av färgämnen från L'Oreal presenteras i mer än 30 nyanser. Dessa är de mest varierade alternativen - från ljusblond till rika röda och lysande svarta färger. Färger av denna serie ger vidhäftande färgning som upprätthåller färgmättnad upp till 8 veckor.

Mikrosfärer med pigment ger liknande hållbarhet, deras miniatyrstorlek gör det möjligt att penetrera djupt in i hårstrukturen och uppnå jämnhet och färgdjup. Sammansättningen av färgverktyg innefattar näringsämnen, vitaminkomplex och keratiner, som ger näring, fuktgivande och skydd av hår. Levereras med en vårdbalsam som fixar färgen och gör håret mjukt och hanterbart.

Casting Creme Gloss är en populär serie färgämnen bestående av 28 nyanser. Dessa är ammoniakfria färger som ger mest skonsam och mild färgning. Den speciella formeln med vård och näringskomponenter ger djup färg och samtidigt skyddar och stärker håret från utsidan och insidan.

Användningen av färg ger rika, ljusa färger och 100% grå hårfärgning samtidigt som hårhälsan upprätthålls. Produkter från denna serie är lätta att använda hemma. Deras ljusa, krämiga konsistens passar bra på håret och överskottet avlägsnas lätt.

Färgen luktar gott, flödar inte och tvättas endast efter 5-6 veckor. I förpackningen finns inbyggd balsam med royal gelé, vilket ger håret en jämn och glansig glans.

Excellence Creme-serien utmärker sig för sin maximala mjuka effekt, vilket uppnås tack vare ett speciellt skyddande serum. Det bör appliceras på håret omedelbart före färgning. Färgets huvudkomposition berikas med värdefulla pro-ceramider, som på ett tillförlitligt sätt förstärker håret och närnar det längs hela längden. Satsen innehåller även en balsam och en mask, de fixar resultatet av färgning och gör håret levande och glänsande.

3. Schwarzkopf

Viktig färgserie. Produkter från Schwarzkopf representeras av en rad ammoniakfria krämfärger baserade på naturliga växtkomponenter. De innehåller extrakt av vitt te och litchi, vilket garanterar mild färgning, näring och skydd av hår.

Som ett resultat är krullarna förvandlade, ser jämna och glänsande och glädje i en rik, djup färg. I denna serie presenteras mer än 20 olika nyanser.

Varje förpackning med färg kompletteras med en förstärkt balsam, som appliceras efter huvudfärgen, skyddar och förstärker håret säkert från rot till spets och gör det lydigt och voluminöst. Färgspektrumet är livligt och naturligt, valfri nyans är ganska resistent och håller på håret under ganska lång tid.

Perfekt Mousse. I denna serie av icke-ammoniakfärger presenteras 22 nyanser. De ger en djup, ljus färg och ger håret en lyxig, glansig glans. Kosmetika berikas med orkidé och sojabönekstrakter, som är ansvariga för att skydda och närma sig strängarna.

Produkterna i denna serie kännetecknas av deras ekonomiska användning och delikat, diskret arom. Färgen kommer med en speciell balm, vars volym är tillräcklig för att bearbeta även de längsta strängarna.

4. SYOS

Professionell prestation. Denna gräddgrå utvecklades av ett tyskt kosmetikföretag speciellt för effektiv hårfärgning hemma. För enkel användning är färgflaskorna utrustade med speciella applikatorer. Färgämnets sammansättning innefattar ett särskilt komplex av näringsämnen berikade med veteproteiner och provitaminer.

Färgpigmentet tränger djupt in i håraxeln, ger intensiv, bestående färgning och lång retention av mättad färg.

ProNature. Detta är det bästa professionella hårfärgen från varumärket SYOSS, eftersom det har ett minsta ammoniakinnehåll och garanterar en mild och försiktig vård. Paletten i denna serie innehåller 12 naturliga nyanser från en kall blond blond, till en glödande blå av svart.

Färgämnen innehåller en ökad koncentration av färgpigment, vilket säkerställer ljusstyrka och färgstabilitet, medan naturliga växtekstrakter av ginkgo och aloe vera återställer strukturen hos trådarna från insidan och säkerställer deras mättnad med vitaminer och näringskomponenter.

5. Wella

Beständig kräm - färger från företaget Vella är skapade på ett innovativt syrebasis, vilket garanterar långvarig bevarande av färgmättnad och ger mjukhet, elasticitet och naturlig glans av hår.

Kokosnötxtrakt, som ingår i produkten, omsluter varje hår med en osynlig biobeskyddande film som skyddar mot yttre och mekaniska influenser och stöder strängarnas hållfasthet och hälsa.

Färgens trevliga och känsliga konsistens gör det enkelt att fördela det över hela hårets längd, garanterar bestående färgning och skydd mot de skadliga effekterna av ultraviolett strålning.

6. Estelle (Estel)

Professional DeLuxe - en serie professionella färgämnen, som ger effektiv vård och skydd av hår. Färger av denna serie kan användas både för huvudfärgning och som färgämne.

Den patenterade formeln baserad på krom-energi-komplexet gör det möjligt att uppnå perfekt hårjustering, restaurering av deras struktur och skyddar strängarna från eventuella negativa effekter.

Efter färgning är håret starkt, mjukt och blir mättat med färg och livlig glans. Färgen är perfekt för att avlägsna grått hår, det är lätt att använda hemma, eftersom dess mjuka struktur gör det enkelt att applicera och jämnt fördela på strängarna.

7. Londa

Londacolor Professional är en färglinje med mikrosfärer som tränger djupt in i hårstrukturen och ger hållbarhet och ljusstyrka i färg. Produkter från Londa har det rikaste utbudet av färger.

Färgpaletten är representerad av mer än 90 olika nyanser, inklusive de mest otänkbara tonerna som kan tillfredsställa den rikaste fantasin. Färgämnena berikas med naturliga oljor och vaxer, vilket ger tillförlitligt skydd och vård och gör håret starkt, friskt och glänsande.

Lätt, krämig struktur säkerställer jämn applicering av färgämne, fyller fylligt grå hår, garanterar varaktiga resultat och lång hållbarhet av djup, mättad färg.

Recensioner om de bästa hårfärgerna bekräftar deras effektivitet och hållbarhet. Användarna är imponerade över det faktum att de bästa professionella färgerna inte bara ger en radikal färgförändring och komplett färgning av grått hår, utan också stöder hårets hälsa och skyddar dem från skadliga effekter.

Som ett resultat förändras hårets utseende dramatiskt, de ser välskötta, släta, starka och glänsande, lätta att kombinera och passar in i en frisyr.

Naturligtvis är allas preferenser olika, men bland produktens överflöd kan alla välja den produkt som bäst passar hårets typ och struktur och ger ett märkbart och varaktigt resultat av färgning.

Titta på videon: Vilken hårfärgning är bättre? Garnier, Syoss, Palette. översikt

Titta på videon: Berättelsen om mitt hår, hårfärg-jämförelse och mitt val

Ansökningsrecensioner

Granska №1

I flera år har jag använt L'Oreal hårfärger. De har en speciell serie produkter utan ammoniak, vilket är perfekt för mitt tunna och torra hår. Min färg är ljusblond, utan färgning, jag ser ut som en grå mus. Men efter att färgen just har förvandlats.

Jag väljer alltid glödande guld nyanser, vilket innebär att mitt hår ser bara lysande ut, och jag blir en mycket intressant blondin.

Färgen passar perfekt på håret, jag applicerar det själv, det orsakar inte irritation och strängarna ser välskötta och voluminösa ut. Naturligtvis är färgen utan ammoniak inte lika hållbar och snabbt tvättad, men den är säker och du kan tona håret oftare.

Granska nummer 2

Jag ständigt tonar mitt hår, för vilket jag bara använder professionella och högkvalitativa färgämnen. Färgproduktion i hytten hos hans fasta mästare. Hon rekommenderade dessa produkter till mig som det mest skonsamma och säkra håret för hälsan.

Jag föredrar produkter från företaget Schwarzkopf, deras färgområde är perfekt för mig. I produktlinjen hittade jag den perfekta nyansen för mig själv och de torkar hela tiden sitt hår i en guld-chokladton.

Färgen är ganska motståndskraftig, den har en delikat och känslig lukt, en balm appliceras på den, varefter håret börjar skina, som efter laminering. Som ett resultat är håret fullt av styrka och hälsa och ser bra ut.

Granska nummer 3

Nyligen upptäckt Estellefärg. Före detta färgade hon hela tiden håret med billig, genomhärdad färg, från vilken de blev torra och spröda, förlorade sin styrka och såg ut som en svamp.

Frisören rådde mig att läka mitt hår hemma med masker och sedan byta till färgning med professionella produkter från Estelle. För första gången färgade hennes hår med denna färg i salongen. Jag var nöjd med resultatet, mitt hår hade en vacker, rik färg och såg lyxig ut.

Det var en levande glans, de blev släta och mjuka. Nu ska jag använda Estelle hela tiden, och jag själv kommer att färga mitt hår hemma.Nästa Artikel
Är det möjligt att återställa hårsäckar hemma? Ja, du kan, med effektiva folkmedicinska lösningar.