Henna och Basma hårfärgning: intressanta fakta


Hårfärg är ett förfarande som varje kvinna behöver från tid till annan. För vissa är det förknippat med lusten att förändra bilden, och för någon - det är helt enkelt nödvändigt, eftersom grå hår inte dekorerar en kvinna alls. Idag finns det många olika typer av droger som hjälper till att ändra hårfärg. Du kan använda kemiska färgämnen. De är lätta att använda, men extremt skadliga. Ett bra alternativ till kemikalier kan vara naturliga produkter som inte bara ger ditt hår en vacker naturlig färg, men har också en positiv effekt på hårets tillstånd.

Hur man väljer henna och basma?

Har beslutat att färga håret med naturliga färgämnen, som henna och basma, är det viktigt att välja en riktigt högkvalitativ produkt. Lusten att överge effekterna på hår av olika kemikalier är helt berättigad. Naturliga produkter kan dock vara skadliga om de är bortskämda.

När du väljer henna och basma måste du följa vissa regler.

Användbara tips

 • Att välja hårfärg är viktigt att vara uppmärksam på tillverkaren av produkten och hållbarheten, eftersom en utgående produkt kan skada inte mindre kemikalier, och ibland ännu mer.
 • Nästa indikator - priset på färgämnet. Välja den billigaste hårfärgen, du kan göra dig själv en dysfunktion. Alla vet att alltför stora besparingar inte kommer att ge bra resultat. Speciellt gäller denna regel för situationer där köpet direkt påverkar människans hälsa eller utseende.
 • Det är att föredra att stanna på "gyllene medel". Har nekat de billigaste färgerna, bör du inte köpa orimligt dyra produkter. Många köpare är nöjda med kvaliteten på Henna indiska och turkiska tillverkare.
 • En annan viktig indikator - färgämnets sammansättning. När man köper henna är det viktigt att komma ihåg att dess naturliga sammansättning ger en röd nyans när den färgas. Alla andra droger som lovar att uppnå svart och kastanjfärg, har uppenbarligen i sin sammansättning av den kemiska komponenten.
 • Henna av hög kvalitet har en grön (marsh) färg. Om pulvret har en rödaktig eller gulgrön nyans har användningen redan gått ut.

När du köper henna och basma, liksom någon annan produkt, är det nödvändigt att noga kontrollera produktens hållbarhet, eftersom utgått är olämpligt att använda och till och med farligt.

Föredragna naturliga hårfärgämnen, du måste komma ihåg några av nackdelarna med dessa läkemedel: de är inte lika resistenta som kemiska. De färgar ofta inte helt gråhår. Felprocesser kan få sig att känna sig i en oväntad och oönskad hårskugga.

Och processen med att byta hårfärg med henna och basma är ganska mödosam och tar mycket tid. Men de terapeutiska effekterna som dessa ämnen har på håret, gör dem populära och älskade av många kvinnor i många år.

Påverkan av henna och basmas på hår

Effekten av naturliga komponenter som utgör Henna på hår är svår att överskatta. Förutom att ge håret en vacker färg och strålande hälsosam glans, har Henna, liksom Basma, en positiv effekt på hårstrukturen.

Henna och Basma har en positiv effekt på hårets tillstånd.

Fördelarna

 • stärker håret
 • accelererar deras tillväxt
 • förhindrar faller ut
 • tar bort mjäll
 • behandlar hårsäckar
 • skyddar mot sol exponering
 • eliminerar hårbotten sjukdomar

Således, förutom att färga håret i den önskade färgen, vilket hjälper till att ge frisyren en ny glans, hjälper färgning av hår med henna och basma att göra processen att omvandla utseendet till ett riktigt välfärdsprocedur.

De naturliga beståndsdelarna av färgämnen är en riktig mängd näringsämnen och vitaminer som hjälper till att stärka håret, ge det extra volym och låta frisyren få en läcker hälsoskinn.

Använda henna och basma för att läka håret

Naturlig henna är ett ämne som är rik på vitaminer och läkande ingredienser, som har en helande och antimikrobiell effekt. Det har länge varit känt som en stor kosmetologisk och läkemedel.

Henna används därför inte bara som ett material för hårfärgning och tatuering, detta mirakulösa läkemedel används ofta vid behandling av sår, hjälper till att bli av med hudsjukdomar.

Henna hjälper till att förbättra hårstrukturen

Henna är ett underbart verktyg som hjälper till att förbättra hårsäckarna, förbättra och stärka hårstrukturen, bli av med mjäll och sluta håravfall. Det finns ett stort antal masker som hjälper till att ge håret ett hälsosamt och berikat hår med vitaminer.

För terapeutiska ändamål kan både färglös röd och svart henna användas. Valet av läkemedlet utförs beroende på uppnåendet av önskad effekt: förstärkning och behandling av hår eller återvinning, tillsammans med färgning.

Vanligtvis utförs proceduren flera gånger i veckan (om masken innehåller färglös henna), men ofta blir effekten märkbar efter första användningen.

Det enklaste är en mask av färglös henna, utspädd med varmt vatten. Blandningen appliceras på håret i en och en halv timme (huvudet ska vikas med en handduk). Bra effekt har en kefir mask. Detta verktyg ger extra stor volym och glans till hår.

Masken av basma och henna hjälper till att stoppa håravfall, samt ge håret en vacker nyans och gömma det grå håret. Ett dyrt hårlaminering är lätt att göra hemma. För dessa ändamål används en mask av henna och gelatin.

Ett naturligt färgämne kan inte bara vara ett sätt att uppnå "användbar" skönhet som inte skadar håret, men också en riktig hjälpare för att bekämpa olika hår- och hårbottenproblem.

Hårfärg

Innan du börjar omvandlingsproceduren måste du noggrant studera instruktionerna för att använda verktyget. Trots allt är naturliga färgämnen, om än användbara, men i vissa fall mycket oförutsägbara. Felaktig användning av dem kan sluta i extremt obehagliga överraskningar.

Henna och Basma används sällan separat. Henna kommer att ge ditt hår en rödaktig nyans (från gyllene till orange), och Basma garanterar en grönaktig färg. Användningen av dessa färgämnen i komplexet hjälper till att få en mängd olika toner: mörk kastanje och ljusbrun, brons och svart.

Resultatet av färgning beror på flera faktorer:

 • original hårfärg
 • proportioner vid blandning av färgämnen
 • omedelbar färgningstid
 • hårstruktur
 • ytterligare komponent som används för målning

Innan du färgar håret, utför ett experiment på en separat sträng.

Innan färgning är det önskvärt att utföra ett experiment på en separat sträng, eftersom bristen på erfarenhet i denna fråga inte är den bästa vännen. Dessutom kan färgämnen orsaka en allergisk reaktion, och det kommer inte att ge trevliga känslor alls.

Det finns många olika recept för hårfärgning hemma. Men vi måste komma ihåg att ett litet misstag kan leda till ett katastrofalt resultat, vilket är ganska problematiskt att rätta till, eftersom den resulterande färgen kommer att hålla tillräckligt länge och det är inte möjligt att måla det med andra kemikalier.

Därför måste du noggrant studera instruktionerna på förpackningen och annan tillgänglig litteratur innan du utför ett hälsoprocedur. Dessutom skulle det vara tillrådligt att fråga råd från erfarna frisörer som upprepade gånger har utsatt sig för effekterna av mirakelberedningar.

Läs mer om hårfärgning med henna och basma lära av den föreslagna videon.

Fel vid färgning av hår med henna och basma

När du använder sådana oförutsägbara färgämnen som Basma och Henna, måste du komma ihåg att de endast ska användas på "rent" hår, nämligen att håret inte ska färgas med andra kemikalier. Hårfärg bör vara naturlig, i det här fallet kommer det att vara möjligt att undvika oförutsedda reaktioner.

Det är också omöjligt att korrigera den resulterande nyansen med färger innehållande kemiska beståndsdelar. Sådana användbara, men ganska nyckfulla naturliga färgämnen kan vara oförutsägbara när de kommer i kontakt med kemikalier.

Innan håret färgas, behandlas hårbotten med en fet kräm

Innan du börjar måla, är det nödvändigt att behandla hårbotten med all fettkräme. Om detta inte är klart kommer färgpigmentet att se ganska starkt ut i de oskyddade områdena.

Det är nödvändigt att färga rent och fuktigt hår. Innan du börjar med proceduren, är det lämpligt att tvätta håret med barntvål utan att använda ett luftkonditioneringsapparat. Rent hår bör vikas med en handduk och börja omedelbart bereda lösningen.

Under denna tid absorberas överskott av fukt och håret blir precis som det borde vara när det färgas. När blandningen är beredd bör den appliceras på håret. Det är lämpligt att göra detta snabbt, eftersom en varm lösning ger en stabilare och mättad färg än en kyld. För enhetlig färgning är det därför nödvändigt att applicera en massa med en kam eller helt enkelt med handskar.

Det kommer att ta lång tid att hålla färgen på håret - från en halvtimme till fyra timmar (beroende på önskad färg), så det är lämpligt att sätta en vattentät hatt på huvudet och linda dig ihop med en handduk.

Huvud- och huvudregeln för att använda henna och basma är strikt överensstämmelse med instruktionerna. Färgproportionerna måste observeras strikt och de ytterligare komponenterna måste vara exakt de som krävs av receptet. Eventuella initiativ i detta fall kan visa sig mycket dåligt.

Hur man målar över grått hår?

Det är helt klart att kvinnor oftast inte färgar håret för att förhärda (så många män tror). Faktum är att detta förfarande blir en integrerad del av livet från det ögonblick som det första gråhåret uppträder.

I början, när det finns väldigt få sådana antenner, är kvinnor glada att ändra sin bild varje månad. Men över tiden blir gråheten mer märkbar, och det är inte längre lätt att måla över det.

Konstant användning av resistenta färger som innehåller kemiska komponenter hjälper till att snabbt och enkelt dölja de första tecknen på ålderdom, men kommer inte att ge frisyrhälsan.

Att använda naturkosmetik är svårare, men säkrare

Att använda naturliga färgämnen är mycket svårare, men mycket säkrare. Överensstämmelse med enkla regler och noggrann överensstämmelse med instruktioner kommer att ge ett förstklassigt resultat i processen att hantera grå hår.

Men de viktigaste reglerna för framgång - du måste köpa högkvalitativt färgämne (färskt och inte billigast), vara tålmodig och givetvis gott om ledig tid.

För en vacker skugga kommer att behöva spendera två dagar. Du kan snabbt försöka "skaffa skönhet", men resultatet är troligt att det inte är fantastiskt.

Det finns många recept för att göra grått hår till en frisyr, strålande med vackert och jämnt hår. De mest erfarna "frisörerna" råder att göra färgning i två steg.

Stages av färgning

 • På den första dagen behandlas håret med henna. Du kan göra en blandning av färgpulver och svart kaffe, du kan späda färgämnet brygga te. Det beror helt på den nyans som skulle vara önskvärt att ta emot och på den ursprungliga hårfärgen. En varm blandning appliceras på håret och vänta flera timmar (från 3 till 5). Gråt hår får röd färg och kommer att skilja sig från resten av sin ljusa nyans.
 • Nästa dag måste du utföra färginriktningsproceduren. Behöver Henna och Basma. Deras proportioner kommer att bero på önskad färg. Ju mörkare skuggan behövs, desto mer läggs till basmen. Blandningen appliceras på håret i flera timmar.

Färgning av hår med henna och basma är en process som kräver noggrannhet och viss färdighet, så innan man påbörjar ett sådant förfarande är det lämpligt att begära råd från en specialist eller, som sista utväg, analysera den litteratur som finns tillgänglig om detta ämne.

Hårvård efter färgning

Eftersom henna och basma är agenser som påverkar hårets struktur, närnar och behandlar dem, mättar dem med nödvändiga mikrodelar, är det inte nödvändigt att ta hand om frisyren efter färgning med dessa ämnen.

Dessutom används dessa pulver ofta som ett medel, inte bara för färgning, men också för hårvård. Masker av henna, ofta färglösa, rekommenderas för användning som en hälsovård flera gånger i månaden.

Den enda försummelsen - henna har en torkningseffekt, så använd den på torrt hår bör vara noggrant, och förfarandet för färgning i sig bör minskas till ett minimum.

Henna hjälper till att bekämpa fet hår

För fettigt hår är henna en riktig frälsning. Frisyren blir mer frodig, voluminös och behovet av att tvätta håret kommer att bli mycket mindre.

Före färgning är det lämpligt att trimma spetsarna, för då blir de spröda, torra och suddiga. Dessutom rekommenderas för tunt hår inte att färgas för ofta.

Henna förvandlar hårstrukturen, de blir tyngre och håret kan förlora volymen. Därför är det önskvärt att upprepa proceduren inte mer än 1 gång om 2-3 månader.

Av samma hårvård bör kontaktas ansvarsfullt, oavsett om de är målade eller har sin egen naturliga färg. Shampoo ska alltid användas tillsammans med balsam. Det är nödvändigt att välja den nödvändiga åtgärden baserad på hårets struktur och hårbotten.

Speciella hårmaskor ska användas ständigt. De är särskilt viktiga i alltför varma och kalla perioder. Du kan köpa dem i ett apotek, specialiserad butik. Du kan göra helande blandningar på egen hand - gott om recept för skönhet.

Korrekt och fullständig näring, liksom en hälsosam livsstil, kommer inte att ha någon nytta än kosmetiska produkter. Naturliga vitaminer och de som säljs på apoteket kommer också att ge en ovärderlig service till både håret och hela kroppen.

Henna och basma hårfärgning recept

Varje kvinna har sin egen metod för färgning av hår, speciellt om en sådan procedur utförs regelbundet. Någon lägger till fermenterade mjölkprodukter i blandningen av henna och basma, någon har citronsaft, någon har te eller kaffe. Vissa föredrar olika oljor (kokosnöt, olivolja), vinrank eller lökskal.

Valet av komponenter till masken är strikt individuellt

Välj de lämpligaste formuleringarna på ett sätt: på egen hand har du provat dem. Genom att noggrant observera hårets tillstånd och analysera vilken komponent som ger det bästa resultatet, kan du så småningom skapa ditt eget perfekta recept.

När du utför förfarande för basma och hennafärgning för första gången är det absolut nödvändigt att du förbereder dig bra. Tips från flickvänner och professionella frisörer, artiklar på Internet, instruktioner om produktförpackningen - all denna information kräver en detaljerad studie och noggrann inriktning.

Det grundläggande receptet för framställning av färgkompositionen är ganska enkelt.

beredning

 • Basmu och Henna måste spädas med varmt, men inte kokande vatten, till tillståndet av flytande gruel i rätt proportioner (desto mörkare skuggan behövs, ju mer basmy läggs till).
 • Ytterligare ingredienser kan sättas till blandningen: kaffe, te, citron eller betorjuice, kefir, kryddnejlika och rött vin, saffran, humle och gurkmeja. Det finns inget lämpligt recept för alla, och det kan inte vara.

Om du vill få erfarenhet i sökandet efter de perfekta hårvårdsprodukterna, kan Henna och Basma bli bästa vänner i en sådan spännande process.

Att skapa din egen skönhet är en komplicerad process, men ganska fascinerande. Lite tålamod och en önskan att experimentera - och frisyren blir perfekt. Livligt hårsken och rik rik färg - kanske det bästa sättet att känna andras beundrande blick.

Märkte ett misstag Markera den och tryck Ctrl + Enter för att berätta för oss.

Basma hår: fördelar och skador. Fantastiska hemligheter och recept för användning av basma för hår, dess fördelar och skador

Basma hår är känt för mer än ett århundrade. Kvinnor från hela världen använde det som färgämne och naturligt hårbalsam. Men är basma strömmen i den moderna världen?

För att svara på denna fråga är det nödvändigt att överväga en metod för att applicera basma för hår, liksom dess fördelar och skador.

Vad är basma för hår?

Basma är ett naturligt färgämne som extraheras från de torkade bladen i en indigotillverkning.

Denna buske växer i länder med ett tropiskt klimat, och förutom Basma, ger skugga berömda jeansfärg - indigo.

Basma användes i antiken och användes inte bara för syftet med hårvård, men också för färgning av kläder, tyger och bläck.

Användbara egenskaper hos basma för hår

Basma, som vilken naturlig produkt som helst, har ett antal fördelar, på grund av vilket det väsentligt gagnar kemiska färgämnen.

De viktigaste fördelarna med detta naturliga färgämne är:

• Högt innehåll av C-vitamin

• Ren naturlig produkt

• Desinfektion och sårläkningseffekt på hårbotten

• Innehåll av användbara ämnen

• Positiv effekt på hårbotten

Eftersom Basma är en miljövänlig produkt är det självklart att dess sammansättning inte påverkar håret och hårbotten negativt.

Dessutom har detta färgämne antiinflammatoriska och sårläkningsmässiga egenskaper. På grund av detta neutraliserar produkten hårbottens inflammatoriska processer och förstör olika mikrober och bakterier och desinficerar dess påverkans territorium.

Basma kan också klara av mjäll och håravfall. Färgets sammansättning, rik på harts, vax, såväl som mineral och tanniner, fuktar håret perfekt, ger dem glans och diskret volym.

Vem skulle ha trott att färgämnet skulle kunna ha en sådan rad terapeutiska åtgärder. Basma rekommenderas för personer som är allergiska mot vissa kemiska komponenter i hårfärger och känslig hårbotten.

De skadliga effekterna av basma på håret

Basma, som är en miljövänlig produkt, kan inte göra mycket skada. Detta färgämne orsakar inte allergiska reaktioner och förstör inte håret eftersom de gör färgämnen med kemisk sammansättning.

Den enda punkten där basma kan skada är dess slutade hållbarhetstid. För närvarande säljs detta färgämne i speciella väskor, som alltid visar produktionsdatum och slutet på hållbarheten. Användningen av bortskämd Basma är fylld med hårt och torrt hår.

Som sagt ovan - Basma är inte skadligt, men det har en allvarlig nackdel - oförutsägbarhet. Utan någon kunskap om färg och frisörens ögonblick, för att bli vacker och viktigast - den önskade färgen lyckas inte många.

Faktum är att Basma har en grön eller blåaktig tinge. För att bli av med det här problemet måste du blanda det med en annan populär färgämne - henna.

Basma uppträder också som ett ganska starkt färgämne. På hår som har genomgått blekning eller perm visas basma för ljus. På naturliga ljuskronor kan färgen vara onaturlig (grön, blå, röd).

Om du lyckades få önskad hårfärg, så kommer håret efter en kort effekt (2-3 månader) fortfarande att förvärva ovanstående nyanser av gröna och blåa färger.

Det är också obekvämt att för nästa färgning (till exempel med ett kemiskt färgämne) måste basmen tvättas fullständigt och ge håret tid att återställa (ungefär 1 månad) för att undvika reaktion av det kemiska färgämnet med ett naturligt färgämne.

Ofta gör färgning med basma håret torrt, sprött, tufft och gör det mycket svårt att kamma.

Faktorer som påverkar resultatet vid basfärgfärgning

Tyvärr ger Basma hårfärgningen inte en universell och känd effekt. Resultatet beror på många faktorer och här är de viktigaste:

1. Naturlig hårfärg

Blont hår blir ofta grönt eller blått.

2. Vattnets temperatur tillsätts till blandningen

Om du lägger till kallt vatten i blandningen kommer proceduren att vara längre.

3. Hårförhållanden

Skador på håret blir lättare.

4. Procedurens varaktighet

Procedurens varaktighet bör väljas i förhållande till den önskade ljusstyrkan hos hårskärmen.

5. Överensstämmelse med proportioner

För varje nyans finns ett förhållande mellan basma och henna. Kunskapen om rätt proportioner är en mycket viktig faktor vid färgningen av basma och henna, eftersom den minsta avvikelsen från det rekommenderade förhållandet är fyllt med utseendet på en helt annan nyans.

Hur bryr man sig om håret efter färgning med basma och henna?

Vilken färg som helst, oavsett färgämnets sammansättning, kan påverka håret negativt. Efter färgning av ditt hår med Basma måste du använda fuktgivande masker och balsam för att behålla önskad färg. Med hjälp av dessa verktyg blir det möjligt att behålla den resulterande nyansen under en längre period.

Ge inte preferens till schampon med stark kemisk sammansättning, vilket kommer att tvätta hårets skugga. Det är bättre att använda schampon avsedda att bibehålla färgning. Det är också nödvändigt att överge den dagliga tvätten av huvudet, eftersom naturliga färgämnen tvättas mycket lättare än kemiska färgämnen.

Det rekommenderas att använda professionell kosmetika för vård av hårbotten och håret. Företräde bör ges för produkter som innehåller panthenol, örter och oljor. Sådana kosmetika kommer inte bara att bidra till att minska skadans effekt efter färgning, utan också återställa hårets hälsa och utseende.

Vid styling av hår med uppvärmda apparater, som ett krusjärn eller en rätare, bör du använda speciella termiska skyddsmedel: spray eller kräm.

Det är också viktigt att ta tid för näringsmask. Efter färgning med basma bör antalet sådana förfaranden vara minst två gånger i veckan. Detta är nödvändigt eftersom ofta basmous färgning är fylld med torr hårbotten, som behöver regelbunden återfuktning.

Hur fixar man ett dåligt resultat efter färgning med basma?

Basma hårfärgning ger inte alltid önskat resultat. Inverkan av många faktorer på målningsprocessen kan kraftigt minska mooden på grund av dåliga resultat.

Det finns ett sätt att inte förstöra ditt humör och korrigera situationen. För att göra detta behöver du bara värma olivoljan och fördela den över hela längden på håret, och lämna 30 minuter. Efter proceduren är det nödvändigt att tvätta oljan med schampo. Om effekten inte passar dig, kan du upprepa proceduren tills ett tillfredsställande resultat uppnås. Det bör noteras att denna metod endast kan hjälpa om, när färgning med basma blandas med henna.

Sammanfattningsvis kan vi säga att Basma är ett underbart naturligt färgämne, som har helande effekter och ett antal positiva egenskaper, men det är bättre för en professionell att förmedla bashårfärgning för att inte uppleva en rad olika nyanser på håret.

Basma, fördelarna och hårskador. Instruktioner för beredning och färgning av hår med henna och basma

Vad är basma?

Basma är ett naturligt färgämne som är känt för mänskligheten sedan antiken. Dess huvudsakliga funktion har alltid varit att färga hår, även om det ibland användes för att ge den önskade färgen till tygerna.

Ämnet i fråga är ett pulver med en gröngrön färg. Den produceras från en tropisk tropisk växt, vars torkade blad är malda för att erhålla önskad konsistens.

Fördel och skada

Bland de positiva egenskaperna hos detta verktyg är:

 • Det är en miljövänlig produkt som inte kan skada hår och hårbotten.
 • Kan läka sår
 • Avlägsnar inflammatoriska processer;
 • Kompositionen innehåller C-vitamin, vax, olika hartser, tanniner, mineralämnen som har en terapeutisk effekt på skadade trådar;
 • Motstår förlust, stärker hårsäckar
 • Förhindrar mjäll
 • Förstör skadliga bakterier som orsakar patogener i hårbotten;
 • Främjar tillväxten av friska och starka krullar;
 • Ökar volymen, vilket ger en känsla av tjockt hår, vilket är viktigt för dem som är naturligt smala och inte särskilt tjocka.
 • Lämplig för känslig hårbotten;
 • Krullarna blir skina, få en rik mörk färg.

När du planerar att färga håret med Basma måste du först veta om den skada den kan orsaka:

 1. Det är svårt att tvätta bort och kräver under en lång tid;
 2. När färgning sker för första gången eller efter användning av andra färger kan basmen förekomma i oförutsägbara färger;
 3. Du kan inte göra en perm för håret, eftersom du kan få i slutändan grön färg på huvudet;
 4. Dåliga färgämnen gråhår, vilket gör dem synliga på den allmänna bakgrunden;
 5. Med frekvent användning gör det strängar torra och spröda.

VARNING! Basma innan du använder kombinerat med henna. Detta skyddar dig från att få en grön, blå nyans på strängarna.

Vilken färg ger naturlig basma?

Utan användning av tillsatser ger naturlig basma en blå eller grön nyans. Det beror på den naturliga hårfärgen. Henna hjälper till att ge dem den nödvändiga nyansen. Det tillsätts till den analyserade färgen i en viss mängd.

Henna och basma kombination

Uppmärksamhet på vilken nyans du vill få på huvudet, du måste observera olika proportioner av dessa två komponenter:

 1. Det kommer att bli möjligt att få en kastanjfärg om du blandar basma med henna i lika stora mängder;
 2. För att få trådarna att få en svart ton med en blå nyans, kombinera en del av henna och exakt dubbelt så mycket basma;
 3. Om du vill göra en bronsfärg, förbered dig mycket av en viss mängd basma och henna, vars mängd ska vara dubbelt så stor.

VIKTIGT! Följ rekommendationerna från experter vid beredning av färg, liksom metoder för dess tillämpning, för att få ett resultat av det önskade resultatet.

För att inte förstöra utseendet, måla en curl med det aktuella organet, utvärdera resultatet och tänk på om du vill se dig själv så här i spegeln.

Hur man förbereder en lösning och väljer en nyans

För att undvika överraskningar på ditt huvud, förbered en blandning av basma och henna och applicera det försiktigt på en liten del av strängarna. Håll i en viss tid och spola. Om du inte vet vad resultatet kan vara efter att du har applicerat färgen, kom ihåg att det blir svårt eller nästan omöjligt att tvätta det. Om den resulterande färgen passar dig, fortsätt färgningsproceduren.

Framställning av lösningen är som följer:

 1. Blanda färger i torr form;
 2. Värm vattnet till 90 grader och tillsätt det gradvis till pulvret.
 3. Om du vill ge ditt hår en intressant nyans, lägg till ytterligare komponenter istället för vatten.
 4. Den färdiga massan ska likna tjock gräddfil;
 5. Tillsätt några droppar av någon essentiell olja så att håret inte är torrt och färgen är lättare att lägga sig ner.

Vissa komponenter kommer att bidra till att diversifiera basmens färg och göra den mer unik:

 • Grönt te hjälper till att få ljus brun kastanj färg;
 • En infusion av lök ger strängarna en brun färg;
 • Elderbärsaft kommer att göra ditt hår rosa eller lila;
 • En blå båge ger en lila nyans;
 • Färskt kaffe kommer att göra trådarna i en brunett choklad.

Rätt proportioner för att få rätt färg.

Det är bara möjligt att få önskad nyans om den önskade andelen av de två komponenterna observeras:

 1. Blanda samma mängd basma och henna och kan få en ljusbrun eller blek kastanjeskugga.
 2. En matsked Henna och två matskedar basma ger en rik brun eller kastanjfärg;
 3. För att ge strängarna en brons eller kopparfärg, kombinera en matsked Basma och två matskedar Henna;
 4. Förhållandet 1: 3 (henna respektive basma) kommer att ge svart med blå nyans.

Henna och Basma hårfärgning

Betraktad naturlig färg är ganska specifik. Det är därför du behöver veta hur man korrekt utför proceduren för att ändra hårfärg hemma.

Målningsmetoder

Det finns två sätt att färglägga:

 1. Blandar komponenterna torra ihop;
 2. Konsekvent applicera och tvätta var och en av dem (används oftast för grått hår för att uppnå en mer likformig färgning).

Hur ofta kan du måla

Det är möjligt att ändra färgen på strängarna av Basma inte mer än en gång i månaden. Annars kan de bli överdriven och förlora styrka.

Färginstruktioner

För att undvika oavsiktliga konsekvenser är det nödvändigt att utföra färgproceduren i enlighet med de grundläggande reglerna och rekommendationerna. Tänk dem mer i detalj:

 • Först måste du tvätta håret med vanligt schampo, utan att använda balsam;
 • Applicera grädden i ansiktet (det underlättar tvättning av fläckarna);
 • Förbered den nödvändiga blandningen, applicera omedelbart den med en speciell borste på trådarna;
 • Börjar att fördela massan på baksidan av huvudet, för det borde vara lite längre att jämnt fläcka;
 • Därefter flyttar vi gradvis till tempel, panna och krona;
 • Borsten borde röra sig mot spetsen av strängarna från rötterna;
 • Torka huden runt håret och allt överskott av materialet.
 • Täck håret med en hatt eller plastpåse.

VARNING! När du är på plats eller ammar, applicera först en liten mängd bläck på huden och vänta några minuter. Med utseende av rodnad, är fläckar eller klåda för att använda detta verktyg strängt förbjudet för dig.

Hur mycket att behålla

Det beror helt på hårets typ, trådens tjocklek och färg. Ju lättare de är desto snabbare kommer skuggan att förändras. Om du vill få en rik färg, måste du hålla färgen längre.

För vackra nyanser är det en viss tid hårfärgen på håret:

 • Blondin - 30 minuter;
 • Blek kastanj - inte mer än en timme;
 • Rika kastanjebruna - en och en halv timme;
 • Koppar eller brons - en och ett halvtimme;
 • Svart, förvärvar en blå nyans - ca 4 timmar.

Hur man tvättar

För tvättning använd endast vanligt varmt vatten. Sköljning av hår inträffar tills vattnet är helt transparent. Shampoo och balsam kan inte appliceras, för att de kan lätta krullets ton.

Om färgen var överexponerad och färgen visade sig vara mycket mörk, kan du försöka tvätta huvudet med tvål. I vissa fall hjälper citronsaft.

Hårvård efter färgning

Efter att återstoden av blandningen har tvättats bort kan strängarna behandlas med en surgjord vätska. Vinäger eller citronsaft läggs till den. De kommer att göra strängarna mer ljusa och glänsande. Försök att torka krullarna med en hårtork så sällan som möjligt för att inte skada eller överdriva dem.

Undersökning: Hur färgar du ditt hår?

Totalt antal röster: 155. Totalt antal medlemmar: 155.

Egenskaper av att måla håret svart

Att nå den aktuella färgen är ganska enkel. För att göra detta, smutsa på henna i 60 minuter, tvätta och färga trådarna med basma. Ju längre det kommer att vara på håret, färgen blir bara svart eller det kommer att få en blå nyans (om procedurtiden når 4 timmar).

Chokladfärg

Denna vackra färg kan erhållas genom att lägga till hönan (högst 25 g) nymalt kaffe i mängden 1 tesked. Du kan förkoka kaffe i 5 minuter, kyla det och tillsätt sedan till torrmassan.

Måla henna och basma grå hår

Jämn färg över vanliga och gråa trådar kommer att ha i flera besök. Först och främst fördela Henna, skölj det och behandla sedan strängarna med basma. Lämna det i enlighet med önskat resultat:

 • Upp till tre minuter - sandfärg;
 • Inte mer än fem minuter - ljusblont;
 • Från 8 till 10 minuter - mörkblond;
 • Ca 20-25 minuter - brunt med en ljus nyans;
 • En halvtimme - naturlig brunhårig;
 • Nästan 40 minuter är mörkbrun;
 • 45 minuter är en vacker chokladfärg;
 • En timme och mer är svart.

I det fallet, om färgen inte ändras efter tiden, och de grå rötterna börjar växa, räcker det bara att tona dem och inte röra hela håret.

Home Coloring Tips

Om du bestämmer dig för att färga ditt hår hemma, glöm inte några knep som hjälper till att uppnå önskad effekt:

 1. Applicera endast på våta strängar. Om de förtorkas på ett naturligt sätt eller med en hårtork, kommer färgen att bli dålig;
 2. Se till att platsen där du ska utföra hela proceduren stängdes med polyeten. Detta förklaras av att en gång på någon yta blir det ganska svårt att torka av verktyget4
 3. Du måste bära handskar och täcka dina axlar med en onödig handduk innan du färgar;
 4. Applicera basma på krullar bara en speciell pensel;
 5. För att hålla färgen strömmande genom ditt hår, lägg till lite glycerin, avkok av linfrön eller vanlig olja. Närvaron av ytterligare komponenter kommer inte att påverka färgen äntligen.
 6. Det är bättre att blanda basma och henna i en glas-, plast- eller porslinbehållare för att inte orsaka oxidation med metallen.
 7. Lämna inte den färdiga massan till nästa gång, eftersom färgen inte kommer att vara som planerat.
 8. När du köper en produkt, studera dess sammansättning. Det måste vara naturligt;
 9. Köp inte utgående färg;
 10. Äppelcidervinäger, som läggs till sköljningsprocessen, hjälper till att göra håret ännu mjukare och mer glänsande.

Recensioner och granskning

Recensioner av Basma är ganska olika. Enligt många, om de används korrekt, enligt alla instruktioner och rekommendationer, kommer du alltid att kunna få den effekt du vill ha.

Vissa användare hävdar att de inte var nöjda med resultatet alls, eftersom håret visade sig vara grönt först efter att ha torkat av färgen, och sedan ändrades skuggan några gånger om dagen.

Iransk basma artcolor

Den har en regenererande, stärkande effekt. Gjord av en unik buske som växer i Iran. Detta färgämne är rikt på vitaminer och spårämnen som skyddar håret mot yttre mekaniska och miljömässiga effekter. Det rekommenderas att använda det för kvinnor i åldern 18 år. Före användning färgas strängarna först med henna och appliceras sedan på basma. Perfekt för alla hårtyper.

Indiska naturliga

Den är gjord enligt det klassiska receptet. Innehåller vitaminer och spårämnen som skyddar lockar och kan inte skada dem. Egenskapen av detta verktyg är att det blandar torrt med henna och appliceras endast i denna form på rena strängar. För att få maximal effekt av färgning, tvätta av blandningen med varmt vatten. För att spara resultatet, tvätta inte huvudet för de närmaste 2-3 dagarna.

Användningen av basma för hår av alla varumärken är en bra lösning för att ge unika egenskaper till sitt utseende. Håret är mättat, vacker färg, blir stark, glänsande. Följ anvisningarna enligt anvisningarna, och du kommer att bli helt nöjd och kommer inte bli besviken i resultatet.

Fördelarna och skadorna på basma och henna för hår

Vad är basma?

Basma är ett naturligt färgämne som är känt för mänskligheten sedan antiken. Dess huvudsakliga funktion har alltid varit att färga hår, även om det ibland användes för att ge den önskade färgen till tygerna.

Ämnet i fråga är ett pulver med en gröngrön färg. Den produceras från en tropisk tropisk växt, vars torkade blad är malda för att erhålla önskad konsistens.

Bland de positiva egenskaperna hos detta verktyg är:

 • Det är en miljövänlig produkt som inte kan skada hår och hårbotten.
 • Kan läka sår
 • Avlägsnar inflammatoriska processer;
 • Kompositionen innehåller C-vitamin, vax, olika hartser, tanniner, mineralämnen som har en terapeutisk effekt på skadade trådar;
 • Motstår förlust, stärker hårsäckar
 • Förhindrar mjäll
 • Förstör skadliga bakterier som orsakar patogener i hårbotten;
 • Främjar tillväxten av friska och starka krullar;
 • Ökar volymen, vilket ger en känsla av tjockt hår, vilket är viktigt för dem som är naturligt smala och inte särskilt tjocka.
 • Lämplig för känslig hårbotten;
 • Krullarna blir skina, få en rik mörk färg.

När du planerar att färga håret med Basma måste du först veta om den skada den kan orsaka:

 1. Det är svårt att tvätta bort och kräver under en lång tid;
 2. När färgning sker för första gången eller efter användning av andra färger kan basmen förekomma i oförutsägbara färger;
 3. Du kan inte göra en perm för håret, eftersom du kan få i slutändan grön färg på huvudet;
 4. Dåliga färgämnen gråhår, vilket gör dem synliga på den allmänna bakgrunden;
 5. Med frekvent användning gör det strängar torra och spröda.

VARNING! Basma innan du använder kombinerat med henna. Detta skyddar dig från att få en grön, blå nyans på strängarna.

Vilken färg ger naturlig basma?

Utan användning av tillsatser ger naturlig basma en blå eller grön nyans. Det beror på den naturliga hårfärgen. Henna hjälper till att ge dem den nödvändiga nyansen. Det tillsätts till den analyserade färgen i en viss mängd.

Henna och basma kombination

Uppmärksamhet på vilken nyans du vill få på huvudet, du måste observera olika proportioner av dessa två komponenter:

 1. Det kommer att bli möjligt att få en kastanjfärg om du blandar basma med henna i lika stora mängder;
 2. För att få trådarna att få en svart ton med en blå nyans, kombinera en del av henna och exakt dubbelt så mycket basma;
 3. Om du vill göra en bronsfärg, förbered dig mycket av en viss mängd basma och henna, vars mängd ska vara dubbelt så stor.

VIKTIGT! Följ rekommendationerna från experter vid beredning av färg, liksom metoder för dess tillämpning, för att få ett resultat av det önskade resultatet.

För att inte förstöra utseendet, måla en curl med det aktuella organet, utvärdera resultatet och tänk på om du vill se dig själv så här i spegeln.

Hur man förbereder en lösning och väljer en nyans

För att undvika överraskningar på ditt huvud, förbered en blandning av basma och henna och applicera det försiktigt på en liten del av strängarna. Håll i en viss tid och spola. Om du inte vet vad resultatet kan vara efter att du har applicerat färgen, kom ihåg att det blir svårt eller nästan omöjligt att tvätta det. Om den resulterande färgen passar dig, fortsätt färgningsproceduren.

Framställning av lösningen är som följer:

 1. Blanda färger i torr form;
 2. Värm vattnet till 90 grader och tillsätt det gradvis till pulvret.
 3. Om du vill ge ditt hår en intressant nyans, lägg till ytterligare komponenter istället för vatten.
 4. Den färdiga massan ska likna tjock gräddfil;
 5. Tillsätt några droppar av någon essentiell olja så att håret inte är torrt och färgen är lättare att lägga sig ner.

Vissa komponenter kommer att bidra till att diversifiera basmens färg och göra den mer unik:

 • Grönt te hjälper till att få ljus brun kastanj färg;
 • En infusion av lök ger strängarna en brun färg;
 • Elderbärsaft kommer att göra ditt hår rosa eller lila;
 • En blå båge ger en lila nyans;
 • Färskt kaffe kommer att göra trådarna i en brunett choklad.

Rätt proportioner för att få rätt färg.

Det är bara möjligt att få önskad nyans om den önskade andelen av de två komponenterna observeras:

 1. Blanda samma mängd basma och henna och kan få en ljusbrun eller blek kastanjeskugga.
 2. En matsked Henna och två matskedar basma ger en rik brun eller kastanjfärg;
 3. För att ge strängarna en brons eller kopparfärg, kombinera en matsked Basma och två matskedar Henna;
 4. Förhållandet 1: 3 (henna respektive basma) kommer att ge svart med blå nyans.

Henna och Basma hårfärgning

Betraktad naturlig färg är ganska specifik. Det är därför du behöver veta hur man korrekt utför proceduren för att ändra hårfärg hemma.

Det finns två sätt att färglägga:

 1. Blandar komponenterna torra ihop;
 2. Konsekvent applicera och tvätta var och en av dem (används oftast för grått hår för att uppnå en mer likformig färgning).

Hur ofta kan du måla

Det är möjligt att ändra färgen på strängarna av Basma inte mer än en gång i månaden. Annars kan de bli överdriven och förlora styrka.

Färginstruktioner

För att undvika oavsiktliga konsekvenser är det nödvändigt att utföra färgproceduren i enlighet med de grundläggande reglerna och rekommendationerna. Tänk dem mer i detalj:

 • Först måste du tvätta håret med vanligt schampo, utan att använda balsam;
 • Applicera grädden i ansiktet (det underlättar tvättning av fläckarna);
 • Förbered den nödvändiga blandningen, applicera omedelbart den med en speciell borste på trådarna;
 • Börjar att fördela massan på baksidan av huvudet, för det borde vara lite längre att jämnt fläcka;
 • Därefter flyttar vi gradvis till tempel, panna och krona;
 • Borsten borde röra sig mot spetsen av strängarna från rötterna;
 • Torka huden runt håret och allt överskott av materialet.
 • Täck håret med en hatt eller plastpåse.

VARNING! När du är på plats eller ammar, applicera först en liten mängd bläck på huden och vänta några minuter. Med utseende av rodnad, är fläckar eller klåda för att använda detta verktyg strängt förbjudet för dig.

Det beror helt på hårets typ, trådens tjocklek och färg. Ju lättare de är desto snabbare kommer skuggan att förändras. Om du vill få en rik färg, måste du hålla färgen längre.

För vackra nyanser är det en viss tid hårfärgen på håret:

 • Blondin - 30 minuter;
 • Blek kastanj - inte mer än en timme;
 • Rika kastanjebruna - en och en halv timme;
 • Koppar eller brons - en och ett halvtimme;
 • Svart, förvärvar en blå nyans - ca 4 timmar.

För tvättning använd endast vanligt varmt vatten. Sköljning av hår inträffar tills vattnet är helt transparent. Shampoo och balsam kan inte appliceras, för att de kan lätta krullets ton.

Om färgen var överexponerad och färgen visade sig vara mycket mörk, kan du försöka tvätta huvudet med tvål. I vissa fall hjälper citronsaft.

Hårvård efter färgning

Efter att återstoden av blandningen har tvättats bort kan strängarna behandlas med en surgjord vätska. Vinäger eller citronsaft läggs till den. De kommer att göra strängarna mer ljusa och glänsande. Försök att torka krullarna med en hårtork så sällan som möjligt för att inte skada eller överdriva dem.

Egenskaper av att måla håret svart

Att nå den aktuella färgen är ganska enkel. För att göra detta, smutsa på henna i 60 minuter, tvätta och färga trådarna med basma. Ju längre det kommer att vara på håret, färgen blir bara svart eller det kommer att få en blå nyans (om procedurtiden når 4 timmar).

Denna vackra färg kan erhållas genom att lägga till hönan (högst 25 g) nymalt kaffe i mängden 1 tesked. Du kan förkoka kaffe i 5 minuter, kyla det och tillsätt sedan till torrmassan.

Måla henna och basma grå hår

Jämn färg över vanliga och gråa trådar kommer att ha i flera besök. Först och främst fördela Henna, skölj det och behandla sedan strängarna med basma. Lämna det i enlighet med önskat resultat:

 • Upp till tre minuter - sandfärg;
 • Inte mer än fem minuter - ljusblont;
 • Från 8 till 10 minuter - mörkblond;
 • Ca 20-25 minuter - brunt med en ljus nyans;
 • En halvtimme - naturlig brunhårig;
 • Nästan 40 minuter är mörkbrun;
 • 45 minuter är en vacker chokladfärg;
 • En timme och mer är svart.

I det fallet, om färgen inte ändras efter tiden, och de grå rötterna börjar växa, räcker det bara att tona dem och inte röra hela håret.

Home Coloring Tips

Om du bestämmer dig för att färga ditt hår hemma, glöm inte några knep som hjälper till att uppnå önskad effekt:

 1. Applicera endast på våta strängar. Om de förtorkas på ett naturligt sätt eller med en hårtork, kommer färgen att bli dålig;
 2. Se till att platsen där du ska utföra hela proceduren stängdes med polyeten. Detta förklaras av att en gång på någon yta blir det ganska svårt att torka av verktyget4
 3. Du måste bära handskar och täcka dina axlar med en onödig handduk innan du färgar;
 4. Applicera basma på krullar bara en speciell pensel;
 5. För att hålla färgen strömmande genom ditt hår, lägg till lite glycerin, avkok av linfrön eller vanlig olja. Närvaron av ytterligare komponenter kommer inte att påverka färgen äntligen.
 6. Det är bättre att blanda basma och henna i en glas-, plast- eller porslinbehållare för att inte orsaka oxidation med metallen.
 7. Lämna inte den färdiga massan till nästa gång, eftersom färgen inte kommer att vara som planerat.
 8. När du köper en produkt, studera dess sammansättning. Det måste vara naturligt;
 9. Köp inte utgående färg;
 10. Äppelcidervinäger, som läggs till sköljningsprocessen, hjälper till att göra håret ännu mjukare och mer glänsande.

Recensioner av Basma är ganska olika. Enligt många, om de används korrekt, enligt alla instruktioner och rekommendationer, kommer du alltid att kunna få den effekt du vill ha.

Vissa användare hävdar att de inte var nöjda med resultatet alls, eftersom håret visade sig vara grönt först efter att ha torkat av färgen, och sedan ändrades skuggan några gånger om dagen.

Iransk basma artcolor

Den har en regenererande, stärkande effekt. Gjord av en unik buske som växer i Iran. Detta färgämne är rikt på vitaminer och spårämnen som skyddar håret mot yttre mekaniska och miljömässiga effekter. Det rekommenderas att använda det för kvinnor i åldern 18 år. Före användning färgas strängarna först med henna och appliceras sedan på basma. Perfekt för alla hårtyper.

Den är gjord enligt det klassiska receptet. Innehåller vitaminer och spårämnen som skyddar lockar och kan inte skada dem. Egenskapen av detta verktyg är att det blandar torrt med henna och appliceras endast i denna form på rena strängar. För att få maximal effekt av färgning, tvätta av blandningen med varmt vatten. För att spara resultatet, tvätta inte huvudet för de närmaste 2-3 dagarna.

Användningen av basma för hår av alla varumärken är en bra lösning för att ge unika egenskaper till sitt utseende. Håret är mättat, vacker färg, blir stark, glänsande. Följ anvisningarna enligt anvisningarna, och du kommer att bli helt nöjd och kommer inte bli besviken i resultatet.

Vad är basma?

Basma Naturligt färgämne (grågrönt pulver), som erhålls från de torkade bladen av en tropisk indigofer busk (Indigofera). Från denna växt erhålls två grundläggande färgämnen - indigo (ljusblå färg), som länge har målats tyg och basma.

Färga håret försiktigt i basma

Ren basma, som används utan henna, kan ge ditt hår oönskade blå eller grön reflux. Särskilt starkt visas det på ett rättvist hår.

Det är oönskade att sätta Basma på blont hår. Skadat eller blekt hår blir mycket intensivt färgat. Tunt, mjukt och torrt hår fläckar mycket lättare och snabbare än tjockt och tufft.

Basma är ganska kraftfullt färgämne. Efter den första färgen kan en oförutsägbar färg visa sig, vilket då blir mycket svårt att tvätta bort, och i vissa fall, om färgen är fast fastsatt på håret, kommer det inte att lyckas alls.

Det är mycket svårt att fastställa proportionerna av vegetabiliska färgämnen och varaktigheten av färgning, eftersom de beror på mycket många faktorer - önskad skuggaintensitet, tjocklek, längd och färg på håret samt hårets förmåga att färgas.

Färgning i basma varar vanligtvis i flera månader, men kan gradvis förvärva en röd eller blåviolett nyans, så för att behålla önskad färg är det nödvändigt att göra hårfärgning i tid.

Med frekvent användning kan Basma göra hårtork.

Det naturliga färgämnet av basma måste helt tvättas av innan färgning av håret med en syntetisk färgämnesammansättning, annars kan ett ganska oförutsägbart resultat visa sig - blått, grönt, jämnt rosa. För att inte få kemisk reaktion med vegetabiliskt färgämne är det därför nödvändigt att motstå minst en månad efter färgning med basmoy eller för att bearbeta håret hos en specialist vid förfarandet för dammning

Basma kan torka håret med mycket frekvent användning. På grund av närvaron av syror och tanniner i det, visar hårets sammansättning sig att vara väldigt torr, medan håret i vilket fall som helst kräver fuktighet. Några klagar på att håret blir svårt och oskärligt, dåligt kammade, men det beror fortfarande på många faktorer, inklusive hårets tillstånd före färgning, strukturens individuella känslighet, Basmas kvalitet, korrektheten av kompositionen.

Basma användning för hår

Basma är en miljövänlig produkt som innehåller biologiskt aktiva substanser och vitaminer. Basma samt Henna innehåller tanniner, mineraler, hartser och vax, C-vitamin, som har antiinflammatorisk, astringent, sårläkningseffekt, vilket ger en terapeutisk effekt på håret och hårbotten.

Tack vare dessa kosmetiska egenskaper försvinner mjäll och håret slutar falla ut. Basma, läker inte bara sår och lindrar inflammation, det bekämpar de skadliga bakterierna som orsakar det. Sådana egenskaper hos Basma gör det till ett underbart verktyg för färgning och samtidigt behandling av hår. Det kan användas i form av infusioner, sköljningar, uppslamningar.

Basma närmar sig hårbotten och stärker hårrötterna

Basma närmar sig hårbotten, stärker sina rötter och stimulerar därmed hårväxten och förhindrar håravfall.

Dessutom ökar Basma volymen av hår, vilket är särskilt bra för ägare av tunt och inte mycket tjockt hår. För torrt, skört hår eller hudsjukdomar bör grönsaksfärger användas.

Basma är ett naturmedel, så det är särskilt lämpligt för personer med ökad känslighet för kemiska komponenter i syntetiska hårfärger.

Basmo hårfärgning

Det är tillrådligt att använda basma för hår inte mer än en gång i månaden. I synnerhet bör Basma användas noggrant (ofta utan att transporteras bort) av dem vars hår är benäget för torrhet, och lägger lite av någon kosmetisk olja (oliv, mandel, jojoba, druvfrö, etc.) till färgen för att fukta.

Växa indigofer färgning

Du behöver bara köpa naturlig Basma, utan ytterligare färgämnen. Vissa tillverkare förvirrar konsumenter med namn som "svart basma" - men det har ingenting att göra med indigo naturligt pulver. Därför är det alltid värt att kontrollera produktens sanna sammansättning.

Basma och Henna: proportioner

Proportionerna av basma och henna väljs beroende på önskad ton- och nyansintensitet.

 • Om pulverna späds 1: 1 får du en rik kastanjebrunt färg.
 • Blå svart, hår - Andelen ska vara 1: 2 (henna: basma)
 • För att få brons nyanser måste du ändra andelen av komponenterna till (1: 2 basma: henna).

Det är bäst att göra ett test på en sträng innan färgningen hår - det här låter dig exakt bestämma hur länge lösningen ska förbli på håret. Ju lättare håret är desto snabbare fungerar färgen.

Basmo hårfärgning

Hårfärg basma och henna

Basma-färgning är densamma som hennafärgning. Först efter att kompositionen applicerats för att täcka huvudet med ett uppvärmningslock är det inte nödvändigt. Efter den tilldelade tiden, skölj håret med vatten utan schampo.

Basmassan bör vara nyberedd. Långvarig lagring är inte tillåten, eftersom blandningen oxideras i luft och kan ge oförutsägbara resultat.

Färg från Basma flyter lätt, speciellt med kort hår. Därför kan du lägga till en bindande komponent till den, till exempel linfrö-avkok, glycerol, olja etc. - En sådan blandning bibehålls bättre på håret och tvättas lätt och oljan kommer att förhindra att kompositionen torkar.

Innan färgning av håret, så att färgen inte smittar huden, kan du slå nackan med en servett eller linda den med bomullsull och smutta pannan och templen med petroleumgel eller någon fettig grädde som skyddar huden mot färgning. Men se till att petroleumjelly inte kommer på ditt hår, eftersom platser som är täckta med fett inte kommer att fläcka.

Färgens varaktighet beror på önskad färg och nyans.

Färgprocessen kan variera från flera minuter till två timmar eller mer - allt beror på önskad nyans och dess intensitet. Vissa lämnar blandningen på håret hela natten - folk som övar det hävdar att färgen då blir mer mättad.

Basmo fläckar svart

 1. Applicera Henna på håret först och låt det stå i 1 timme.
 2. Tvätta sedan och torka håret.
 3. Efter applicera basma och blöt i 30 minuter för ljusbrunt hår; 1,5 timmar för brunt hår; 3 timmar för svart hår.

Du kan förbättra effekten av Basma (till exempel om Basma inte är fräsch) genom att tillsätta några droppar flytande ammoniak till den, men då måste du förkorta hållningstiden för Basma på håret.

Lösningen tvättas med varmt vatten utan att använda schampo och andra tvättmedel tills vattnet är klart. För de första sex timmarna kommer håret att mörkas. I början kan det finnas en liten grön nyans, men den kommer att försvinna om en dag eller två, när basmen oxiderar. Efter 2 dagar blir håret helt svart. Färgprocessen i hårstrukturen under påverkan av syre fortsätter i ungefär en dag.

Med hjälp av Basma kan du få en resistent svart varm färg

Men om väntan inte var i dina planer - kan du tvätta av färgen med schampo. Eller, utan att få det önskade resultatet, kan du klämma citronsaft på håret och efter 5-10 minuter skölj med vatten.

Nyanser kan varieras beroende på vilket naturligt färgämne som ska blandas med - kakao, kaffe, te, betesaft mm Till exempel ger en djup och rik chokladfärg en blandning av Henna, Basma och Usma-färgning.

Många beundrar orientaliska skönheter, som bara uppträder i fantasin med svart och vackert hår. Men inte alla naturer ger en sådan brinnande färg, många kvinnor har länge för att uppnå en sådan fantastisk effekt. Vissa väljer kraftfulla färger med en lista över kemiska komponenter för att uppnå detta mål. För att inte skämma bort din naturliga skönhet kan du använda ett verktyg som är gjord av växtmaterial - det här är basma för hår.

Färgningsområde

Tack vare Basma kan du inte bara säkert byta den naturliga färgen utan också förbättra hårväxten och permanent bli av med mjäll. Du kommer att märka hur ditt hår kommer att få en naturlig och naturlig glans, bli starkare, deras struktur kommer märkbart att förbättras.

Den används som henna för sköljning. På så sätt kan du behålla önskad färg och kompensera för färgens låga hållbarhet, jämfört med huvudsakligen kemiska medel.

Basma hår hjälper, som de säger, att döda två fåglar med en sten. Som ett resultat av användningen erhålls både en kraftfull färgförmåga och en skonsam omsorg för ditt hår. Därför väljer ett stort antal kvinnor för detta färgämne.

Obligatoriska användarvillkor

Basma och Henna är två komplementära medel. Utan det sista kommer ditt hår att få en fruktansvärd blåaktig grön färg. Om du kombinerar de två delarna av Basma och en henna, kommer håret bokstavligen att vara hartsartat. Det kan göras annorlunda. Ta en del basma och två henna. Resultatet är en vacker bronsfärg.

Det händer att tillsammans med henna och basma de lägger betor juice och kaffe (marken). Sådana tillägg påverkar avsevärt den slutliga färgen.

Basma för hår i närvaro av procadat används efter färgning med henna.

Säkerhetsåtgärder

Var försiktig och försiktig. När du har börjat använda färgämnen av vegetabiliskt ursprung kan du få ett helt annat resultat från kemikalier. Innan du använder sådana färger måste du vänta tills de naturliga färgämnena är helt tvättade.

Basma kan inte användas på hår med curling eller färgat med kemisk färg. Om du bestämmer dig för en perm efter färgning med basma, kommer det att påverka skuggan negativt. Först och främst måste du överväga längden och den naturliga hårfärgen. Det är väldigt viktigt att uppnå den önskvärda välskötta nyansen.

Efter färgning rekommenderas det inte att tvätta håret med schampo i tre dagar.

Vad är ett färgämne?

Basma för hår är ett naturligt färgämne. Ursprungen till hennes grönsaker. Den är gjord av indigoblad, som bara växer i tropiska klimat. Pulvret i sig har en grågrön nyans.

Färgen har en lång historia. Förr i tiden gjorde kända hantverkare kända bläck från basma. Vid den tidpunkten ansågs det vara en mycket värdefull produkt. För sin produktion arbetade hundratals människor. Råvaror samlades på plantagen av buskar med det ursprungliga namnet - indigofer. Basm användes inte bara av kvinnor, det var också efterfrågan bland män.

Basma hårfärg kan ha en vitaliserande och fördelaktig effekt på locken. Dessa egenskaper beror på dess höga innehåll av biologiskt aktiva substanser och viktiga vitaminer.

Vi måste dock komma ihåg att hårfärgning med detta verktyg är ganska besvärligt och långt ockuperat. Tyvärr, för att noggrant förutse den slutliga färgen är nästan omöjlig. Mycket beror på längd, struktur, tjocklek, naturlig hårfärg och andra liknande faktorer.

Basmas fördelar och skador

Användningen av basma för hår är som följer:

 • Miljövänlig produkt.
 • Förekomsten av biologiskt aktiva spårämnen och ämnen
 • Innehållet av mineral och tanniner, harts och vax.
 • Det finns vitamin C.
 • Det har en sårläkning, astringent och antiinflammatorisk verkan.
 • Det har en helande effekt på både hårbotten och håret.

På grund av ovanstående egenskaper hos Basma slutar håret falla ut, och mjäll försvinner och stör inte mer. Färgen eliminerar inte bara inflammation och läker sår, men leder också till aktiv kontroll av skadliga mikrober som orsakar dessa problem.

Dessa funktioner gör det till ett utmärkt verktyg. Självfallet är det bästa valet basma för hår. Svart färg med en unik glöd kan erhållas enkelt och under lång tid. Basma kan användas i form av masker, tinkturer och sköljningar.

Det kan endast orsaka skada i ett fall - om pulvret har gått ut. Det kan inte användas i alla fall! Det finns bara en väg i sådan färg - en papperskorgen. I annat fall kommer det att bli obehagliga konsekvenser, såsom torr hud på huvudet, en ful skugga och så vidare.

Basma för hår: applicering

Man bör komma ihåg att detta är ett mycket starkt färgämne. I detta avseende måste du skydda dina kläder till det maximala och täcka henne med en kappa. Samma sak gäller huden vid hårväxtens kant. Det är nödvändigt att smöra tillräckligt med fettkrämer.

Hur man planterar basma för hår? Häll pulvret i en djup skål av porslin eller glas. Fyll sedan det med kokande vatten (temperaturen ska vara 90%). Vatten bör vara så mycket att färgen på konsistensen liknade gräddfil. Rör sedan grundligt den resulterande blandningen, medan mycket väl knådar klumparna. Om du vill ha mindre färg att flöda, lägg till kosmetisk olja eller glycerin till den. Applicera utspädd basma krävs när det är varmt, det vill säga omedelbart efter beredningen. Håret kan vara vått eller torrt. Det är viktigt att de är rena. Det rekommenderas att applicera det med en lämplig borste.

Börja färgning från occipitalzonen, gå sedan till parietalen, och därefter - till den tidiga regionen. Bang bör målas sist. Efter applicering av produkten, sätt på en plastpåse eller en speciell keps och linda huvudet med en handduk.

Färgen blir mer mättad om du håller basaren på håret längre. När en viss tid har passerat, tvätta av färgen tills du ser klart vatten. Inget behov av att använda schampo.

Basma för hår. recensioner

Många säger att färgen ger hår hälsa och gör färgen vacker och rik. Det visar sig vara ett underbart sortiment av färger, håret blir starkt. Röd färg kan hon måla bättre än någon professionell frisör.

Med hjälp av henna och basma bildas den mörkaste färgen. Det kommer att färga även blekt hår inte värre än något kemiskt färgämne. Tack vare Basme finns ytterligare hydrering och näring. Med den kan du returnera den "inbyggda" ljusbruna färgen. Håret blir mjukt och upphör att splittras. Du kan få en vacker choklad nyans. Resultatet överstiger alla förväntningar - och allt detta är basma för hår. Recensioner av tjejer och kvinnor om henne är som regel mest positiva.

slutsats

Således kommer basmen för hår att hjälpa till att ändra färgen, stärka håret, göra dem mjuka och silkeaktiga. Resultatet kommer att glädja varje. Ditt utseende kommer säkert att locka upp manlig uppmärksamhet. Basma används i kombination med henna. Detta bidrar till att uppnå målet i förhållande till den valda nyansen. När du använder ett färgämne måste du vara extremt försiktig och försiktig. Skydda hårbotten med en speciell cape kläder.

Förutom målning används verktyget mot mjäll, håravfall och andra liknande problem. Det finns ingen skada från Basma - om du inte använder utgående pulver. Det finns vissa regler för odling av basma och dess tillämpning. Torka färgen i mycket varmt vatten (ca 90%) och använd omedelbart. Många positiva recensioner bekräftar att detta är den bästa hårvårdsprodukten. Och viktigast av allt, naturligt!

I forntiden användes sådana växter som henna och basma för skönhet och hårstärkning. Dessa produkter är naturliga, som naturen själv ger dem, därför anses de vara säkra. Dessutom kan de stärka hårrötterna, förbättra sin struktur, bli av med mjäll.
Om du bestämmer dig för att måla huvudet på detta sätt, använd inte basma separat från henna, eftersom färgen kommer att vara med en grön nyans.
När du väljer färgämnen, kom ihåg att dålig kvalitet och utgått produkt kan orsaka hårskador.

Positiva och negativa sidor av vegetabiliska färger

Liksom andra färgämnen för hår har henna och basma positiva och negativa egenskaper. Fördelarna och skadorna på dem kommer att beskrivas nedan.
Henna hårfördelar:
- Den största fördelen med den här produkten är att den behandlar håret sparsamt.
- Henna kan inte förstöra hårpigmentet, tvärtom, det omsluter varje hår, gör hårvolymen och skapar ett skyddande skikt.
- Om du använder henna, kommer frisyren att skyddas mot yttre inflytande - det här är solens, havsvattnet, temperaturfallet etc.
- Med regelbunden användning av henna får håret glans, elasticitet och ser friskare ut.
Vilken skada kan vara från henna:
- Om du använder Henna för ofta, kommer håret att bli torrt och sprött, den motsatta effekten kommer att uppstå.
- En annan skada från henna - det försvinner över tiden. Om du har grått hår, kan hon inte färga håret när hon färgas. Som ett resultat, mot bakgrunden av sin egen färg ser de gråmålade områdena oförskämdare ut än resten.
- Om du använder henna för färgning, kommer den andra färgen inte att falla på ditt hår. Vi måste vänta en stund när Henna kommer att komma ner i sig själv.
Basma fördelar för hårstruktur
- Har fastigheten att stärka hårsäckarna, förbättrar deras struktur.
- Behandlar mjäll.
- Ge håret ljusa färger som inte medger något för kemiska färgämnen.
- Varje hår blir glänsande och friskt.
- Färgen förblir på håret under lång tid.
Basma Skada för hårstruktur
- Om du är trött på hårets mörka färg blir det svårt att bli av med det.
- Om du använde kemisk färg innan du maler med Basma, bör du inte riskera det, eftersom det inte är känt vad som kommer av det.
- Efter applicering basma tillåter inte.
- Om du bestämmer dig för att färga grå hår, kommer de att stå ut i färg, skiljer sig från det naturliga.
Applicera vegetabilisk färg, kom ihåg att dess frekventa användning kan omvänt skada håret, torka dem och tunna.

Henna och Basma hårfärgning, huvuddrag

Det finns två sätt att färglägga - mixa henna och basma eller applicera färg i sin tur.
Tekniken för att blanda henna och basma beskrevs ovan. Dessutom kommer den resulterande frisyrfärgen att bero på ytterligare faktorer:
1. Från din egen naturliga hårfärg.
2. Från att förbereda dina flätor till färgning.
3. Från funktionerna i ditt hårs struktur. Till exempel är färgen bättre placerad på tunt och torrt hår än på tjockt och fet. Om du har blekt hår och ett halvt år har gått sedan färgning, i detta fall kommer vegetabiliska färgämnen ge ditt hår en rik skugga.
4. Från kvaliteten på henna och basma. Produkterna får inte utgå, annars kommer denna färg endast att orsaka skada.
5. Vattentemperaturen, som är utspädd färg. Ju kallare det är desto mindre intensiv blir färgen.
6. Påverkan av färg beror också på hur lång tid det är att hålla det på huvudet. Ju längre tid spannmål desto bättre kommer färgen att ta.
7. Beroende på vilken färg du vill se i slutet, bör du välja rätt proportioner av henna och basma för hår.
Och självklart beror det slutliga resultatet av färgning på taktiken att applicera färgen, dens likformighet och den tid det tar att hålla färgen på huvudet.
Det är bättre att överlämna ditt huvud till professionell färgning.

Hur man förbereder en lösning

Om du föredrar en varm svart färg är det bäst att blanda 1 del henna med två delar av basma. Om du vill få en ljusare nyans, till exempel kastanj, Basma och Henna tas i lika delar. Om du föredrar frisyrens bronsfärg tas 1 del Basma i 2 delar av henna.
Beroende på hårets längd och tjocklek tas volymen gräs. Ofta anges det på förpackningen.
Före appliceringen av färgen oljas huden på pannan, tempel, med en oljig grädde, så att dessa områden inte är färgade.
Kunniga människor råder inte att tvätta håret innan de målas, undantaget kan vara för smutsigt hår. I det här fallet är det bäst att applicera schampo i ändarna av håret, utan att röra rotdelen.
Sekvensen för framställning av lösningen:
• Beroende på vilken färg du föredrar, blanda hönan och basma i rätt mängd och gnugga dem väl.
• Häll gradvis in i sammansättningen av kokande vatten, vattnet ska värmas till 80 grader.
• När man häller vatten ständigt blandar blandningen, ska den likna gräddfil i konsistens.
• Den resulterande kompositionen bör svalna lite, 3-4 minuter är tillräckliga.
Vid tidpunkten för framställning av blandningen och efterföljande färgning, använd gummihandskar, eftersom henna kan fläcka dina händer länge. Förbered också en pensel i förväg. Så dina händer kommer inte att målas. Färgen kan kvarstå länge på huden, och det blir svårt att bli av med det.

Sekvensen för färgapplikationsprocessen

Arbetssekvensen är som följer:
1) Kyl den beredda lösningen till en behaglig temperatur. Om du har en kort hårklippning, kommer 50 gram pulver att räcka, med långt hår 200 gram pulver.
2) För att inte fläcka blusen kastar du onödigt material över axlarna, eftersom Henna inte tvättar bra. Håret ska vara torrt före appliceringen.
3) Kamma ditt hår och dela dem i strängar, försök att färga varje sträng.
4) När du har applicerat massan, gå igenom håret med en kam med sällsynta tänder, så färgen kommer att tränga in i alla delar av ditt hår.
5) Sätt ett cellofantlock på huvudet, lägg upp huvudet med en handduk.
6) Åldrig färg på håret, beroende på syftet med färgning. Om du behöver en rik färg, tar det 1-1.5 timmar. Om du vill skugga hår, blötlägg henna och basma på huvudet i en halvtimme. Om du bestämmer dig för att bara stärka rötterna, lämna lösningen i 10-15 minuter.
7) Henna och Basma tvättas ordentligt under rinnande vatten. Efter tvättning, applicera en balsam på huvudet och skölj sedan huvudet igen.

Giving färg: proportioner och tid av åldrande

Vi har redan sagt lite om detta, men det är värt att stanna mer i detalj. Genom att blanda de två färgerna kan du ge ditt hår en annan nyans: röd, brun, koppar, ljusbrun och mörk, rik färg.
För att ge ljusbrun färg henna och basma tas i lika stora proportioner. Håll klockan en halvtimme.
Kastanjfärg i ljusa färger. Andelen är densamma, åldringstiden ökar till 1 timme.
Kastanj. Mer basma är redan här, för 2 av dess delar finns en del av henna. Åldringstiden ökar till en och en halv timme.
Kopparfärgat hår. Tvärtom, på 2 delar av henna finns en del av en basma. Det är också värt att uthärda en och en halv timme.
Skapar bilden av en brinnande brunett. Henna och Basma färg tas i ett förhållande mellan 1 och 4. Åldringstiden varar 4 timmar.
Och till sist några tips. Om du bara använder basma för färgning, rekommenderas det sällan att torka bort färgen utan att använda schampo, även om det sällan appliceras utan henna. Tvätta håret med schampo, som förväntat, bättre för nästa dag. Så färgen kommer att falla bättre. Men om du inte gillar för mörk färg efter färgning, använd citronsaft. Han tar bort mörkningen något. Kom ihåg att frisyrens färg efter färgning med basma håller på länge, och om du inte vill ha en mörk skugga, är det bättre att underskatta det lite på huvudet.

Om du använde en blandning av henna och basma för färgning, kommer citronsaft för sköljning att ge ditt hår en extra glans och hälsosam utseende. För detta behöver du två matskedar juice per liter varmt vatten. De användbara egenskaperna hos dessa målar mer än skadan från dem.

Således är det återigen värt att notera fördelarna med naturliga färger. Förutom att ge hårfärg, stärka henna och basma sina rötter, gör håret silkeslen och stark, lägg till glans. Volymen av frisyr medan den ökar, och hårbotten får extra näring.
kommentarer drivna av HyperCommentsNästa Artikel
Hemmasker för täthet och skönhet av hår - de bästa recepten