Lista över schampon efter keratin hårrätning


Idag producerar den kosmetiska industrin tillräckligt med pengar för att få jämnare strängar.

För starkt lockigt hår, erbjuder salonger att genomgå ett förfarande för keratiserande hår. Detta är en process under vilken proteinet i hårstrukturen ersätts av keratin. På grund av detta blir curls tyngre, blir raka och släta.

Mästare garanterar effektens varaktighet från 2 månader till sex månader. Varaktigheten beror på korrekt vård efter proceduren.

Viktiga rekommendationer efter proceduren:

 • 3 dagar tvättar inte ditt hår;
 • Gör inte varm styling;
 • Använd inte gummi, barrettes och andra föremål för att undvika veckor.
 • måla inte minst en vecka;
 • Använd endast schampon som innehåller keratin för vård.

Det finns icke-sulfaterade hårschampon som appliceras efter rätningsproceduren.

Skillnad från vanligt

Konventionella produkter innehåller laurylsulfater och deras beståndsdelar, natriumklorider, parabener, dofter och andra skadliga ämnen. Dessa komponenter bidrar till utlakningen av keratin från krullarnas struktur, vilket reducerar effekten av rätningsförfarandet till noll.

För att undvika detta måste du veta hur man tvätta håret efter proceduren för att förlänga resultatet av raka krullar.

Komponenterna för sådana produkter består uteslutande av naturliga substanser och sulfatesubstitut.

Dessa inkluderar:

 • kokosulfat;
 • sarkosinat;
 • kokoglyukozid;
 • sulfosuccinat.

Sulfatfria schampon efter denna procedur innehåller, förutom sulfatsubstitut, växtbaserade extrakt, naturliga oljor, vitaminkomplex, aminosyror, mikro- och makronäringsämnen, mineraler och glukos.

Den rika kompositionen av organet efter rätning har en fördelaktig effekt på strängarnas inre struktur.

Effekten av schampo för hår efter proceduren:

 • förstärkning och utjämning av kutiklet;
 • förbättrade näringskräm
 • tillförlitligt skydd mot miljöfaror
 • skydd mot torrhet och skada;
 • djupmättnad med fuktgivande ämnen;
 • Efter appliceringen krossas inte krullarna och är lätta att kamma;
 • återställande av skadat hår.

Köp shampoo efter keratin hårrätning kan vara i professionella butiker. De kommer kompetent att ge råd om nya produkter och kommer att erbjuda flera rader professionella produkter baserat på din hårtyp.

Om du har svårt att hitta specialaffärer kan du köpa ett verktyg efter rätthår i nätbutiker över hela landet.

Eftersom keratinisering har blivit ett mycket populärt förfarande, indikerar många skrupelfria företag inte närvaron av skadliga ämnen i produkten. Var noga med att personligen kontrollera hela kompositionen som anges på produktens etikett.

Shampoo efter denna typ av hårrätning är innovativa patenterade produkter som har passerat höga teststandarder. Detta garanterar hög kvalitet, korrekt omsorg och restaurering av strandstrukturen.

Det finns en lista över de bästa icke-sulfatprodukterna efter rätning med namn som har visat sig bra.

Topp 10 bästa

De bästa schampon och sulfatfria produkterna:

 1. Natura Siberika. Skydd och energi baserad på naturliga extrakt och extrakt från växter berikade med mineral och vitaminkomplex. Det rekommenderas att använda för vård och återhämtning.
 2. Kapous Professional Deep (Capus) är lämplig för fet och kombinationshår.
 3. Sulfatfri MATRIX Biolage Keratindose Pro Keratin Shampoo Keratin Shampoo för hår - förlänger perfekt effekten av rätthår.
 4. L'Oreal Professional Delicate Color är designad för färgat hår.
 5. Den Schwarzkopf Professional BC Bonacure Color Freeze ger djup hydrering och skonsam rengöring.
 6. Profi-stil sulfatfritt schampo rekommenderas för torra och skadade lockar.
 7. Selective Feel The Difference är lämplig för fläktar av stylingprodukter, liksom fuktar håret perfekt.
 8. Wella Professionals Element utan sulfater, designade för färgat och torrt hår.
 9. Lakme Teknia Gentle Balance har en unik komposition, rik på röda alger.
 10. Estel Aqua Otium After Shampoo Estelle innehåller en balsam. Designad för prolapse, stärker och främjar tillväxt.

Många väljer ett verktyg och använder det hela tiden, men det finns en kategori kvinnor som ständigt letar efter och gärna lämnar feedback på produkter.

Kvinnor recensioner

"Efter rätning i salongen bestämde Estel att använda produkten utan sulfater, eftersom jag har lite hår att falla ut. En bra billig produkt, men jag älskar verkligen att prova nya saker. Jag vill köpa Lakme. "

"Jag kunde inte hitta en icke-sulfonbehandling som rekommenderas av befälhavaren. Jag köpte ett sulfatfritt schampo från L'Oreal och ångrade inte det. Bra resultat, mitt långa hår är inte längre förvirrat, glänsande, ser vackert ut. Men kanske jag försöker något annat att vänja mig på det. "

"Jag kan rekommendera Lakme - ett dyrt men mycket högkvalitativt verktyg. Jag tror att billiga schampon inte ger ett ordentligt resultat. "

Shampoo efter rätning tillhör den dyra kosmetikkategorin, snarare än vanliga schampon. De är nödvändiga för att inte förstöra effekten av rätning.

Det finns en lösning: Barn och organiska schampon innehåller inte sulfater och är naturliga produkter. För att förbättra effekten av sådana schampon kan du tillgripa populära recept som inte är mindre effektiva än butiken.

Masker för att förbättra utjämningen
 • 100 ml kefir;
 • 30 ml olja av burk eller oliv;
 • 15 ml kanel.
 1. Tvätta håret med baby shampoo.
 2. Blanda alla ingredienser.
 3. Gnid in i rötterna, sprid över hela längden av håret.
 4. Varm med plastlock och handduk.
 5. Håll i en halvtimme.
 6. Tvätta av med varmt (inte varmt) vatten.
 • 30 ml linfrö;
 • 30 ml avokadoolja;
 • 30 ml olivolja;
 • 2-3 droppar lavendel ester.
 1. Blanda alla ingredienser i en glasskål.
 2. Värm lite.
 3. Gnid in i rötterna och applicera på hela längden.
 4. Bär en plastlock och linda en handduk.
 5. Håll i 30 minuter.
 6. Tvätta av utan sulphat eller baby schampo.

Alla komponenter finns i apoteket. Förfarandena är enkla, kräver inte kontanta kostnader och mycket tid. Samtidigt handlar de mycket effektivt, vilket bevisas av positiva recensioner.

Om du gillar det - dela med vänner:

Välja schampon efter keratin hårrätning

Care curls, straightened keratin, bör vara så försiktig och mild. Din huvuduppgift är inte bara att återställa håret utan också för att förhindra att det artificiellt införda proteinet tvättas ut ur det. Att upprätthålla resultatet som erhållits efter salongproceduren kommer att ge rätt schampo efter keratin hårrätning. Tänk på vilka egenskaper det borde ha, vad som kan ingå i och vad som inte borde vara i det.

Kärnan i rätningen

För att förstå hur viktigt det är att ordentligt ta hand om krullarna hemma efter rätning, måste du förstå processens väsen. Keratin är ett protein som konstgjorts införs i strukturen och förseglas i det med hjälp av ett järn. Det fyller alla tomrum, vilket gör strängarna tyngre och jämnare. Frisyren slutar trycka även med hög luftfuktighet, det ser alltid ut snyggt och snyggt.

Effekten av nivellering varar upp till 6 månader, men endast på villkor av ett kompetent val av kosmetika. Användningen av sulfatfria schampon för hår efter keratinrätning är nyckeln till varaktiga resultat.

Fördelar med medel

Laurylsulfat är en raffinerad produkt som förbättrar vattenets tvättmedel. Det är han som ansvarar för bildandet av skum när du tvätter håret. Men tillsammans med fett och smuts tar kemikalien bort skyddsskiktet från krullarna och huden, det har egenheten att ackumulera i kroppen, tränger igenom blodet genom porerna i dermis. Använd schampon med detta ämne är strängt förbjudet efter rätning, eftersom de bidrar till utlakningen av keratin.

Sulfatfria produkter tvärtom berikar strängar med användbara ämnen och tillåter att förlänga effekten av salongvård.

De har också ett antal andra fördelar:

 • främja aktiv återhämtning av hår;
 • tvättas väl med vanligt vatten
 • ta hand om hår och hårbotten;
 • ackumuleras inte i kroppen;
 • de renar väl utan att tvätta bort det skyddande skiktet;
 • provocera inte allergiska reaktioner.

brister

Det är mycket användbart att använda sulfatfria produkter efter keratinisering, så de kan försiktigt rengöra krullarna och inte tvätta ut proteinet från dem. Det borde dock komma ihåg att de har droger och vissa nackdelar.

Först och främst kommer professionella schampon, som kommer att ge dig råd i salongen, en ganska hög kostnad. I grund och botten tillverkas de i samma linje som kompositionerna för rätning, och du kommer inte att kunna köpa dem i en vanlig butik.

Men mer tillgängliga analoger har minus:

 • dålig skumning jämfört med sulfatinnehållande medel;
 • inte säljs på alla marknader
 • kanske inte passar din hårtyp
 • Vissa schampon innehåller andra skadliga kemikalier.

struktur

Korrekt skötsel efter krökningar efter keratinisering hjälper till med medel, som endast innehåller användbara ingredienser. Först och främst kommer proteinberika schampon att gynna. De kommer ständigt att upprätthålla en keratinbalans i strängarna och hjälper till att hålla jämn och glänsande lås så länge som möjligt.

Också användbart för hår kommer att vara naturliga oljor, vitaminer, mineraler och växtekstrakter.

Var noga med att vara uppmärksam på listan över ingredienser som anges på baksidan av paketet. Var försiktig - vissa tillverkare på den främre etiketten gör orden "No sulfates" eller SLS-Free, och de är faktiskt närvarande i kosmetika.

Säkra substitut för kemiska tensider är:

 • sulfosuccinat;
 • acylglutamat;
 • sarkosinat;
 • laurylglukosit
 • kokoglyukozid;
 • kokosulfat.

Vad ska man välja?

När du ser till att sulfaterna inte ingår i schampot, är det dags att undersöka andra komponenter. Kemikalier som parabener, som används som konserveringsmedel, förtjockningsmedel, kemiska dofter kan bidra till uttorkning av artificiellt infört keratin och orsaka negativa reaktioner i kroppen.

Hitta kosmetika där det inte finns några skadliga ämnen, det är möjligt i specialiserade ekobutiker, apotek eller på webbplatser för försäljning av miljövänliga produkter.

Vi kommer att överväga listan över schampon som är fritt tillgängliga och professionella verktyg som bevarar resultaten av keratinisering under lång tid.

Professionell inställning

Användningen av professionella schampon är en garanti för att krullarna kommer att glädja dig i sex månader med jämnhet, glansig glans och hälsa. Ofta erbjuder salongpersonal att använda kosmetika från samma tillverkare som producerar rätningssatser. Sulfater i sådana produkter är inte tillgängliga som standard. Istället för dem införs hydrolyserat protein i kompositionen, som ständigt mättar strängar med keratin, naturliga oljor, växtekstrakter och extrakt. Alla komponenter syftar till håråterställning, ytterligare förstärkning och rätning, vilket underlättar kamning.

Förberedelserna mättar de torra ändarna med fukt, förhindrar deras separation, skyddar håret från negativa påverkan av yttre faktorer. Kostnaden för kosmetika är ganska hög, men resultatet kommer säkert att imponera på dig.

Här är de mest populära:

 • Efter behandling av krullarna med CocoChoco-rätningskomposition rekommenderas det att använda CocoChoco Regular Shampoo.
 • Efter rätning med Homna Tokyo använder de Aragan Perfect Care professionell schampo, mättad med värdefull arganolja.
 • Keratiniserande Brasil Cacau innebär användning av Anti-Frizz Shampoo Shampoo.

Det är bäst att köpa professionella förberedelser i salongen själv eller på auktoriserade försäljningsställen. Om du gör inköp på nätet, se till att säljaren säljer certifierad kosmetika.

Tillgängliga schampon

Trots det faktum att professionella verktyg är mest lämpade för att bevara effekten av nivellering, finns det tillgängliga analoger.

Konsumentåterkoppling bekräftar att även billiga skampon gör det möjligt att hålla locken jämn och glänsande mycket längre. De innehåller säkra substitut för sulfater, som inte tvättar keratin. Tillverkare berikar också kosmetika med naturliga ingredienser som stöder hälsan hos lås och hårbotten.

Tänk på vilka alternativ du kan välja bland olika produkter.

 1. Otium Aqua från Estel. En serie av sulfatfria produkter från det ryska varumärket. Bland de främsta fördelarna med kosmetika påpekar konsumenterna sin relativt låga kostnad och effektivitet. I linjen finns inte bara schampo, utan även gel, spray och andra produkter.
 2. Alloton. Franska varumärke som producerar kosmetika för behandling och förebyggande av problem med hår och hårbotten. I samlingen finns sulfatfria produkter som inte bara hjälper till att hålla keratin, men också närma strängarna med användbara komponenter, förhindra torrhet och brott.
 3. Regnskog från Body Shop. Polsk sulfatfri kosmetiklinje är inte så stor, men den innehåller schampon som passar alla typer av krullar. De har komponenter som på ett tillförlitligt sätt skyddar keratinskiktet från utlakning och hår - från veckor, skador och delaminering.
 4. Delikat färg av L'Oreal. Sulfatfri lösning från det kända franska varumärket, som används för vård efter keratinisering och färgning. Skyddar på ett tillförlitligt sätt mot tvättning av protein och färgpigment, förhindrar spets tvärsnitt.
 5. Bonacure Color Save från Schwarzkopf. Shampoo är lämpligt för vård efter applicering av nyans och rätning. Det skyddar på ett tillförlitligt sätt pigment och keratin från att tvätta ut, mättade lås med aminosyror, gör dem mjukare, mer elastiska och elastiska.
 6. Natura Siberica. En annan inhemsk tillverkare som erbjuder kosmetika, utvecklad med hänsyn till de särskilda klimatförhållandena i vilka vi lever. Lämplig för skonsam rengöring, toning hårbotten, ge hårvolymen och skydda mot förlust av protein.
 7. "Recept mormor Agafi." Helt prisvärda och säkra schampon gjorda av naturliga ingredienser. I ett brett sortiment finns produkter för alla typer av hår. Lämplig för daglig användning.

Alla noterade varumärken producerar inte bara sulfatfria, men även sulfathaltiga kosmetika. Innan du köper pengar, noggrant studera sammansättningen av etiketten!

Expert tips

Innan du bestämmer dig för justeringen måste du ta hänsyn till några nyanser om att ta hand om krullarna direkt efter proceduren. Det är viktigt att inte bara välja rätt schampo och kom ihåg sitt namn, men också att följa vissa regler som hjälper till att hålla resultatet så länge som möjligt.

Experter rekommenderar följande riktlinjer:

 • Uteslut eventuell kontakt av hår med vatten under de första 72 timmarna efter keratinisering, så att proteinet inte tvättas.
 • Använd inte hårnålar, gummiband, hoops, huvudband och andra tillbehör under de första tre dagarna, vilket kan leda till bildandet av veck i hårets huvud. Du kan inte ens fylla i strängarna.
 • Använd åtminstone en likriktare så att du inte överdriver curls.
 • Tvätta och skölj håret med filtrerat vatten.
 • Applicera varje gång efter shampooing masker och balsams, som inkluderar keratin.
 • Färga inte håret minst 2 veckor efter rätningen.
 • Gå inte till sängs med vått eller vått hår.

rön

Shampoos, som inte innehåller sulfat och andra ämnen som är skadliga för kroppen och locken, är idealiska för vård efter keratinutjämning. De förhindrar snabb tvätt av proteinet och hjälper till att återställa strängarnas hälsa, behålla dem i en snygg form, underlätta kamning. Du kan välja både professionella och prisvärda produkter.

Noggrant studera kosmetikkompositionen, välj bara sulfatfria droger och njut av rak glansigt hår i upp till sex månader.

Hur shampoo tvätta håret efter keratin hårrätning

Varje år blir kosmetiska produkter bättre. Det finns fler och fler märken och tillverkare av olika kompositioner, så en modern tjej har ett stort utbud av verktyg till sitt förfogande. Nyligen har icke-sulfat schampon efter keratinrätning blivit populär. Efter denna procedur blir håret slät, glänsande och väl preparerat.

Vad är keratin hårrätning

Detta förfarande återupplivar och stärker håret. Arrangemanget syftar till att skydda mot de negativa effekterna av miljön och olika behandlingar. Processen passar bäst för tjejer med vågigt hår och ägare av hår med skadad struktur.

Du bör dock inte tillgripa proceduren för sådan rätning för gravida kvinnor och kvinnor med allvarliga hälsoproblem. Alla andra kan säkert använda den. Hon har ingen åldersgräns. Dessutom åtgärdades operationen efter en misslyckad perm.

Keratin hårrätning

För att bevara effekten efter processen under en lång tid, bör följande recept inte brytas:

 • Tvätta inte eller fukt håret i 72 timmar efter operationen.
 • i tre dagar, använd inte stylingprodukter, det vill säga lacker, geler, masker, etc.;
 • samla inte krullar i svansen eller tätt bandage;
 • Använd inte tillbehör på huvudet: glasögon, huvudband, hattar;
 • försök att inte falla under regnet;
 • begränsa bad och bastu
 • måla endast hår efter 2 veckor;
 • Det är önskvärt att utföra hårvård med sulfatfria schampon.

Vad är farligt och vem är kontraindicerat keratinrätning

Man måste komma ihåg att det finns en nackdel för denna mirakulösa teknik. För vissa passar det bara inte. Funktioner av processen:

 1. Det rekommenderas inte att tillgripa ett sådant botemedel om trådarna är för tunna, svaga eller skadade. I det här fallet är utsikterna inte uppmuntrande: krullarna kan bryta sig och ändarna splittras. Dessutom är en minskning av tjocklek och volym möjlig.
 2. Evenemanget brukar inte vara längre än några timmar. Men mycket beror på strängarnas kvalitet och hälsa. Med en stor längd räcker inte en resa till salongen.
 3. Eftersom formaldehyd är i likriktarens sammansättning kommer inte känslorna att vara trevliga. Därför måste vi vara beredda på irritation av slemhinnor och riklig riva.

Naturligtvis använder tekniken vissa skadliga ämnen, utan vilka helt enkelt inte kan. Ofta är detta den främsta anledningen till att inte gå till salongen. Dessutom bör man inte ta onödiga risker i närvaro av sår och irritationer på ytan av hårbotten.

En annan negativ effekt av denna anpassning är hårets fettinnehåll. Om det finns ett sådant tillstånd kommer användningen av sulfatfria schampon att vara den bästa vägen ut ur denna situation.

Varför använda sulfatfritt schampo

Under 20-talet användes schampon, som skapades på basis av sulfater, som hårvårdsprodukter. Deras användning började efter slutet av andra världskriget. Dessa ämnen är baserade på raffinerad petroleum. De fick sin popularitet på grund av deras låga pris. Dessutom är de väl borta av smuts och skummade väl.

Men trots deras positiva egenskaper har de negativt påverkat hälsan hos hårbotten. Sulfater korroderade folliklarna, vilket ledde till att trådarna förlorade sin elasticitet och föll i stora mängder. Krullarna såg tråkiga och torra ut. Även petroleumsprodukter provocerar ofta en allergisk reaktion och minskar kroppens immunitet generellt.

Ibland används formaldehyd i schampon för konserveringseffekten - ett starkt läkemedel som negativt påverkar den allmänna hälsan, försämrar syn, andning och accelererar åldrandet av huden. Alla dessa faktorer talar för sulfatfria schampon.

struktur

På grund av de många positiva effekterna av dessa verktyg kan du enkelt rekommendera professionella makeupartister. De består huvudsakligen av naturliga ingredienser som normalt stöder keratinbalansen. De ger maximal glans och hälsa mot håret. I sådana fonder lägger man till oljor, vitaminer, mineraler och växtbaserade ingredienser.

Petroleumprodukter och konserveringsmedel ersätts av följande ämnen:

 • sulfosuccinat;
 • acylglutamat;
 • sarkosinat;
 • laurylglukosit
 • kokoglyukozid;
 • kokosulfat.

När du väljer ett sulfatfritt rengöringsmedel, uppmärksamma först och främst märket "nej SLS", vilket indikerar frånvaron av kemiska beståndsdelar.

Se även: keratin hårvård (video)

Fördelar med sulfatfria schampon

För att bibehålla hälsokvaliteten på tvättmedel lägger man alltid till komponenter: oljor, växter, vitaminer och mineraler. Tack vare dem har tvättmedelskompositioner följande fördelar:

 1. Säkerhet. De skadar inte krullarna och provocerar inte utvecklingen av en allergisk reaktion.
 2. Förstärkning. Strängar blir starkare, slutar falla ut, få hälsosam glans och kan motstå effekterna av negativa miljöfaktorer.
 3. Bevarande av friskhet och ljusstyrka i flera dagar.
 4. Fragilitetsminskning.
 5. Inte en irriterande effekt. Sådana föreningar orsakar klåda eller rodnad.
 6. Förhindra mjäll.
 7. Bli av med mycket fluffiness efter att ha tvättat ditt hår.
 8. Bevarande av mjukhet och silke.

De rekommenderas också att användas efter färgning av håret, eftersom de färgar djupare och bättre tränger in i håret och inte tvättas länge.

brister

Mästare varnar för att i början sådana läkemedel kan orsaka avstötning, eftersom de inte skumar tillräckligt, och håret ofta verkar tråkigt och livlöst. Men var inte rädd. De kommer att återvända till sitt vanliga tillstånd och kommer igen att få sitt utseende. Vidare kan följande nackdelar identifieras vid användning av denna metod:

 • individuell intolerans
 • Med hjälp av sådana verktyg är det nästan omöjligt att bli av med lack eller gel;
 • Det är ganska svårt att ta hand om långa lockar med hjälp av sådana schampon. Du måste tvätta håret flera gånger;
 • droger har ett högt pris.

Men alla dessa brister bleknar framför fördelarna med dessa mycket effektiva schampon.

Listan över de bästa schamponerna efter keratinrätning

Nu är marknaden full av olika medel för kosmetiska förfaranden. Listan över en av de bästa schamponerna efter keratin hårrätning:

 1. L'Oreal Delikat Färg. Behållar effekten perfekt och färgar inte ditt hår. Den bygger på en innovativ vattenavstötande teknik som hjälper till att upprätthålla normal vattenbalans. Sammansättningen av schampo-taurin (naturlig antioxidant), vitamin E och magnesium. Deras kombinerade åtgärd skyddar håret från brådhet och skadliga effekter av solljus, som är mest relevanta på sommaren. Pris: från 500 r. för 250 ml.
 2. Estel Otium Aqua. Omhändertas omsorgsfullt och lockar dem med vitaminer och mineraler som är nödvändiga för deras tillväxt. Det har inga kontraindikationer, eftersom huvudkomponenten är vatten. Pris: från 400 r. för 250 ml.
 3. "Recept mormor Agafi." Rysk produkt som lätt kan konkurrera med kända varumärken. Den består uteslutande av naturliga ingredienser. Det hjälper från att falla ut och återställer strukturen, samtidigt som man har ett litet pris bland analoger. Pris: från 40 s. för 50 ml.
 4. Känd märke. Perfekt för färgat hår. Skyddar mot utbrändhet, minskar förlusten. Men kostnaden för denna produkt är inte liten. Pris: från 500 r. för 250 ml.
 5. "Nature Siberika." En annan produkt av inhemsk produktion. Skummet, som i kompositionen, finns inga skumkomponenter. Passar alla hårtyper. Tack vare de örter som samlas på Sibiriens territorium, orsakar verktyget inte allergier, rodnad eller klåda. Det närmar och fuktar huden. Relativt inte dyrt. Pris: från 160 s. för 500 ml.

Extra försiktighet

Effekten av keratinrätning kan förlängas med hjälp av hemmetoder, utan att tillgripa kostsamma förfaranden. Shampoo för vårdkrullar kan beredas hemma från improviserade medel. Dessa är kända folkliga recept som används av våra mormor. Några av dem är listade nedan:

 1. Shampoo från kycklingägg. Denna produkt var allmänt känd som en effektiv hårtvätt. Den är perfekt för torra strängar. För långa krökor behöver du 3 äggulor, och för medelstora och kortare. Det vore trevligt att lägga till några droppar essentiell olja för att bli av med den obehagliga lukten.
 2. Medel från protein, citronsaft och olivolja. Denna produkt för flera tillämpningar eliminerar överskott av fett. I ett protein av 1-2 ägg, tillsätt citronsaft och 2 matskedar olivolja. Detta ämne fördelas över hela hårets yta och lämnas i 15 minuter. Efter det är det nödvändigt att skölja dem under en varm dusch.
 3. Läkemedlet är glycerol och flytande tvål, den bör inte innehålla sulfater. De blandas i lika stora proportioner. Slutresultatet liknar ett vanligt schampo, men vad gäller egenskaper är det inte alls sämre än dyra motsvarigheter.

Ibland om budgeten inte tillåter, kan du göra utan professionella produkter och använda testade recept. De hjälper till att hantera problematiskt hår ännu bättre än dyra schampon, dessutom är de mycket säkrare. Det är nödvändigt att ta hänsyn till den individuella intoleransen hos vissa ämnen som kan framkalla en allergisk reaktion.

recensioner

Irina: "Efter keratinrätning är Estelle shampoo bra. Jag använder det länge. Hår började trycka mindre efter tvätt, så att de blev lättare att lägga sig. Dessutom hjälpte han sig att bli av med det långlivade fettet. "

Olga: "Tack vare schampot kunde L'Oreal äntligen bli av med splittrade ändar. Inget annat märke hjälpte. Jag försökte allt. De flesta produkterna gjorde håret tyngre och löste inte mitt problem. Som ett resultat uppmärksammade denna produkt. Redan efter 2 doser förbättrades spetsens tillstånd, och håret fick en behaglig ljusstyrka. "

Veronika: "Jag bestämde mig för att prova något nytt för mig själv och kom över vårt verktyg" Farmor Agafi's Recipes ". Resultatet vann mig bara över. Håret blev tjockare, och tipsen upphörde att delas. Dessutom har schampon en trevlig lukt och som en del av exakt inga kemiska komponenter. Allt enligt folkrecipes från mormor Agafya! Tack! "

Trevligt att ha vackert och tjockt hår. Keratinrätning är ett av sätten att förbättra läget på dina lockar, och ett välvalgt schampo kommer bara att konsolidera resultatet.

Vilken typ av schampo behöver du tvätta håret efter keratinrätning

Under de senaste åren har keratin blivit extremt populärt. På hyllorna i affärer kan du hitta många kosmetika med honom - schampon, masker, balsam, balsam. Dessutom användes keratin i stor utsträckning vid salongprocedurer. Så, till exempel, keratin hårrätning idag anses vara en av de säkraste procedurerna för lockiga lås. Men som efter någon annan rätning behöver håret särskild vård. Non-sulfat schampon är bra för detta ändamål. Men första saker först.

Fördelar och nackdelar med keratin hårrätning

Keratin är i sin natur ett protein, aminosyror i dess komposition påverkar positivt hårets utseende, deras elasticitet och jämnhet. Vår kropp är kapabel att producera keratin i sig, men i vissa situationer är det nödvändigt att artificiellt hjälpa proteinsyntesen. Således kan vissa livsmedel, särskilt de som är rika på B-vitaminer, liksom vissa spårämnen - kisel, magnesium och selen, förbättra produktionen av protein. Komponenten som ingår i kosmetika, erhållen genom konstgjorda medel, är emellertid av användbara egenskaper, det är inte sämre än den naturliga motsvarigheten.

Att rätta håret med keratin förtjänat rättvist statusen för det säkraste salongförfarandet. Men som alla andra metoder har det sina fördelar och nackdelar.

godsaker

 • keratin hårrätare har inga kontraindikationer. Vissa experter anser att det inte är nödvändigt att utföra proceduren under graviditeten, såväl som under amning, men en negativ effekt har ännu inte identifierats.
 • efter rätning med keratin, håller resultatet mycket lång tid. Effekten liknar laminering, men dess längd är upp till fyra månader, oavsett hårets färg och hälsa.
 • under förfarandet uppnås inte bara den önskade effekten av rätat hår, utan även krullarna mättas med ett nästan koncentrerat protein som kommer in i cellerna på molekylär nivå;
 • efter keratinrätning noteras att håret blir lydigt, lättare att stila;
 • hår efter proceduren är skyddad mot fysisk och värmeexponering under lång tid. Dessutom elimineras hårsektionen och blir mindre spröda.

cons

 • Den största och viktigaste minus keratinrätning är dess kostnad. I vissa butiker är prislappen för denna procedur helt enkelt kosmisk, men kvaliteten måste alltid betalas mer.
 • mycket strikta vårdregler för att fastställa resultatet efter förfarandet. De människor som är vana att leda en aktiv livsstil, kommer inte att vara enkla. När allt kommer omkring kan du inte använda olika tuggummi och hårnålar. Maximalt möjligt - ta bort lös hår bakom öronen. Dessutom kan du inte blötlägga håret ofta och stanna på platser med hög luftfuktighet. Därför är förfarandet knappast lämpligt för älskare av bastur och pooler.

Under proceduren finns det ett obehagligt ögonblick - håret med den applicerade substansen måste vara noggrant kammade, vilket kan vara ganska smärtsamt.

Regler för vård av krullningar efter förfarandet

Den viktigaste perioden efter keratinrätning är de första tre dagarna. I den här tiden är resultatet löst om du följer alla nödvändiga rekommendationer. Med rätt vård kommer håret att hålla resultatet för kvart. Så vad kan och vad som inte kan göras under de första 72 timmarna efter proceduren:

 • Förmodligen den svåraste tingen att gå igenom i de första dagarna är ett förbud mot att tvätta huvudet inom 72 timmar efter keratinrätning.
 • När du besöker poolen, badet eller bastun måste du använda en gummikåpa som skyddar håret mot fukt.
 • Under inga omständigheter får man inte använda termiska apparater för att lägga - hett hårtork, järn eller likriktare. I framtiden finns det ingen sådan begränsning, men i första hand kan exponering för värme störa absorptionen av protein;
 • hår rekommenderas inte att läggas med gummiband, stift, hårnålar. Du kan bara bära löst hår, annars kan det bli veckningar på håret som kommer att hålla länge.
 • Under de första dagarna av varje dag är att applicera en keratinmask för hår. Det hjälper till att fästa resultatet snabbare och göra det så beständigt som möjligt.
 • Efter keratin hårrätning är det önskvärt att få ett schampo utan sulfater och natriumklorid i kompositionen. Det är dessa substanser som kan klyva keratin och därigenom reducera hela resultatet till noll.

Funktioner av valet av schampon

Som regel innehåller kosmetiska schampon olika sulfatderivat, såväl som natriumklorid. Deras negativa effekt är nästan inte märkbar i vardagen, men efter exponering för keratin kan de väsentligt påverka resultatet. Faktum är att dessa kemikalier förstör proteinets struktur och därigenom tvätta hela effekten av rätningen. Sulfatfri kosmetika kommer att bli mycket mer mild på håret efter proceduren.

Sammansättningen av dessa schampon är bara naturliga ämnen som är lätta att tvätta lockar, väl tvättas bort, förstör inte utseendet. Vid val av sulfatfria motstycken rekommenderas att läsa kompositionen noggrant.

Först och främst bör du vara uppmärksam på frånvaron av följande komponenter:

 • alla laurylsulfatderivat;
 • laurethsulfat, liksom alla dess föreningar.

När man väljer ett tvättmedel efter keratinrätning är det bäst att föredra endast naturliga formuleringar. Dessutom kan de innehålla följande säkra föreningar:

 • sulfosuccinater;
 • glukosider;
 • sarkosinater;
 • acylglutamater.

I de flesta fall innehåller sulfatfria kosmetika bara naturliga ingredienser, så phytoshampoos är det bästa valet efter keratinrätning.

Priset på sådana schampon varierar mycket beroende på varumärke, tillverknings- och sammansättningsland. Keratinrätning ökar popularitet, så nästan alla större märken har lanserat en hel rad icke-sulfat schampon, vilket gör att du kan välja ett verktyg beroende på din budget och dina preferenser.

Topp märken av sulfatfria formuleringar

Från sortimentet i vilken kosmetisk butik som helst sprids ögonen. Nyligen på hyllorna kan du hitta ett stort antal olika icke-sulfatfonder, men för vissa är varumärket inte det sista värdet när du väljer en produkt. Här är de bästa tillverkarna av sulfatfri kosmetika.

 • Estel är ett ryskt företag som länge har avvecklat marknaden med sina högkvalitativa och relativt billiga produkter. Företaget erbjuder inte ett mycket stort sortiment av produkter utan sulfater, till exempel är Estel Otium Aqua non-sulfat shampoo det vanligaste. Produkten kan köpas som en spray, eller som en gel;
 • Alloton är en fransk kosmetik tillverkare känd för håravfall och skada. Dessutom erbjuder de flera sulfatfria schampon, som bara innehåller naturliga ingredienser. Så, naturliga oljor i sina kosmetika hjälper inte bara hårvård, utan också näring krullarna, förhindrar utseende av mjäll, hjälper till att klara avitaminos;
 • Kroppsaffären - Polska kosmetika med ett litet sortiment, men mycket älskad av den vackra halvan av mänskligheten. Regnskogslinjen innehåller inte sulfater, passar nästan alla hårtyper och skyddar perfekt keratinskiktet och krullarna från veck.
 • L'Oreal är en av de mest eftertraktade tillverkarna av kosmetika, ursprungligen från Frankrike. Bland de L'Oreal-sulfatfria schamponerna är Delicate Color den mest populära. Det bidrar till en delikat tvättning efter keratinrätning, dessutom bidrar det till att bibehålla färg och förhindrar hårsektionen.

Detta schampo har en speciell effekt - det skapar ett speciellt filmskikt på håraxeln som hjälper till att hålla keratin, dessutom innehåller vitamin E och magnesium i kompositionen näring och återställer hårbotten.

 • Natura Siberica är ett ryskt varumärke som producerar naturliga produkter. Egenheten hos produkterna i detta företag i skapandet av kosmetika, lämplig för olika livs- och klimatförhållanden. I linjen av icke-sulfatprodukter i detta företag finns ett stort val, här hittar du medel för fuktgivande, närande, rengöring och volymen krullar;

Läs mer om orsakerna och behandlingen av håravfall hos kvinnor som läser här.

video

De grundläggande reglerna för hårvård efter keratinrätning, se videon nedan.

slutsats

Keratinrätning är en unik procedur. Det är helt säkert för lockar, men ger samtidigt en ojämförlig effekt. Skönheten kräver dock offer, så under de första tre dagarna efter det måste du begränsa dig lite. Dessutom, efter att ha interagerat med keratin, är det ofta nödvändigt att byta vanligt schampo, men hälsan och välskötta håret är värda det. Därför blir icke-sulfatprodukter alltmer populära. Men å andra sidan är de helt ofarligt för hår och de fördelaktiga egenskaperna hos naturliga ingredienser påverkar håret mest fördelaktigt, därför är dessa schampon lämpliga för regelbunden användning.

Shampoo efter keratin hårrätning

Många tjejer och kvinnor med lockar drömmer om att få rakt, jämnt hår. Hjälper perfekt i detta salongförfarande - keratinrätning. Det gör inte bara oroliga krökningar utan också läker dem, lägger till glans och gravitation mot dem. För att effekten ska vara längre måste du ordna rätt vård för dem. Det är särskilt viktigt att hitta ett kompetent schampo efter keratin hårrätning.

Varför behöver du vård efter denna procedur?

Låt oss först hantera processen självriktning och ta reda på vad det är:

 • applicering på huvudet av en speciell protein-keratinblandning som tränger in i foderet hos varje hår;
 • värmebehandlingsträngar, som säkert tätar näringsämnena (keratin) inuti.

Arbetskompositionen består av samma element som håret själv, varför det har en fördelaktig effekt (är andra komponenter skadliga?). Dessutom krullarna räta ut, vilket ger sin ägare önskad jämnhet. Beroende på vegetationens struktur, varar effekten från 2 till 6 månader. För att vara maximal och lång behöver särskild vård behövas. Försiktighet bör vidtas för att hålla blandningen inne i håret så länge som möjligt och inte att skölja bort det. Listan över sulfatfria schampon som nämns nedan hjälper oss.

De första tre dagarna är de viktigaste.

Om du använde keratin av den gamla generationen (till exempel cocochoco), då efter 72 timmars procedur kan du inte blöta ditt hår! Detta är huvudvillkoren. Huvudet ska förbli torrt: det får inte tvättas, sköljas, fuktas även med flytande eller vårdande sprayer. Dusch måste ta in en gummerad hatt, bastu och pool - avboka. Du bör också överge håret och inte göra komplicerade frisyrer. Det bästa du kan göra för håret efter att ha gått till frisören: Lämna dem ensamma och bara kamma. Efter tre dagar kan du säkert göra med dem någonting.

Efter proceduren talar trollkarlen först och främst om hur man tvättar håret med schampo efter keratinrätning. Detta är en extremt viktig punkt, eftersom effektens varaktighet beror på dess överensstämmelse. Ett oumbärligt tillstånd: Produkten bör inte innehålla sulfater - aktiva substanser som läggs till i många kosmetika för tvättmedel. Det är "ansvarigt" för skapandet av luftskum, för övrigt att äta bort keratin och tvätta det ur håret. Idag försöker många kosmetiska tillverkare att ge upp sulfater, medan det är ganska svårt att köpa icke-sulfat shampoo efter keratinrätning.

Den farligaste och billigaste substansen är laurylsulfat (förpackningsbeteckning: natriumlauretsulfat). Om frågan uppstår: vilken typ av schampo att tvätta efter ett keratinrätande hår, då måste vi överge medel med en sådan komponent. Ofta tillsätts ett derivat till tvättmedelskompositionen - laurethsulfat. Det är mer mildt, men inte mycket annorlunda i dess effekter från "föräldern". Var också försiktig med ammoniumsulfat.

Vad kan ersätta sulfater för högkvalitativ tvättning av huvudet och inte tvätta ut keratin?

Här är vi rädda droger-sulfat substitut, baserat på växter eller glukos:

 • sulfosuccinater;
 • sarkosinater;
 • acylglutamat;
 • kokoglyukozid;
 • laurylglukosid;
 • kokosulfat.

Schampon som innehåller dem ger mindre skum, men de tvätta håret väl och tvätta inte keratinet från hårkutiklet.

Keratinrätningsschampo lista: professionella schampon

Tillverkare som producerar professionella produkter för keratinrätning, inkluderar i alla fall speciella schampon i linjen. De är bäst för hårvård efter proceduren. De har en funktion: ett bra pris. Men om ekonomin tillåter, är det bättre att tvätta håret med dem. Detta garanterar den långsiktiga effekten av rätningsförfarandet. I sådana kosmetika ingår aktiva ingredienser som specifikt påverkar håret: de rätar dem dessutom, stärker, återställer strukturen och underlättar kamningen. Sulfater är vanligtvis frånvarande. Vanligtvis rekommenderar frisörerna att använda schampon från samma serie som innehöll korrigerande medel för rätningsproceduren.

För CocoChoco professionell schampo är Cocochoco Regular Shampoo:

För Honma Tokyo kommer detta att vara Argan Perfect Care:

För att räta ut Brasil Cacau från Cadiveu-schampo rekommenderas det att använda Anti Frizz Shampoo från samma rad:

Det är extremt svårt att hitta dessa schampon till salu nära huset eftersom de säljs i specialaffärer för frisörer, onlinebutiker och skönhetssalonger. Därför har vi förberett dig följande lista med schampon som lätt kan hittas i butiker och samtidigt spara.

Förteckning över Keratin Rettande Shampoo: Enkel Non-Sulfate Shampoo

För att bevara effekten av keratinrätning är det ganska möjligt att tvätta håret med vanliga schampon som inte innehåller sulfater. Men du måste förstå att effekten av proceduren inte kommer att vara så lång som möjligt när du använder dessa schampon, eftersom de, till skillnad från professionella schampon, inte innehåller högmolekylärt keratin för att mata det som redan finns i ditt hår.

Den mest prisvärda av dessa: "Natura Siberica" ​​neutral shampoo för känslig hårbotten, säljs överallt i kosmetiska butiker och kostar billigt (från 200 rubel):

  • Från Schwarzkopfs professionella varumärke - Färgssäker Shampoo med Sulfat Free, pris från 300 gnid.
  • Från varumärket "Organix" - schampo Vaniljsilke, pris från 300 rubel.:
  • Från varumärket "Sexy Hair Organics" färgsäker volymiserande schampo shampoo, pris från 300 gnid:
  • Från varumärket "Barex Aeto" (i butikerna kommer du sällan att möta det, men kan köpas via nätbutiker), pris från 600 rubel.
  • Från varumärket Lakme (det säljs ofta i butiker för frisörer), priset är från 600 rubel.
 • Från varumärket "Senscience" schampo kallas silke fuktschampo, pris från 600 rubel.

Om du inte kunde hitta någon av dessa schampon i närheten av ditt hem, fråga eventuellt icke-sulfat shampoo på apoteket.

Var noga med att titta på beteckningarna på flaskorna, eftersom dessa företag är engagerade i produktion av schampon med och utan sulfater. Om förpackningen är "innehåller inte laurethsulfat och parabener" eller "sulfatfri", kan produkten tas säkert. Du kan vara uppmärksam på märket av organiska, naturliga och barnens kosmetika: nästan alla innehåller inte skadliga ämnen. För att förstå vilken typ av schampo efter keratin hårrätning är rätt för dig, behöver du tid och använda olika verktyg. Men det är värt det: det rätta valet kommer att bidra till att hålla värdefulla strängar raka, tjocka och glänsande under lång tid.

När man tar hand om ett keratinhuvudstycke bör flera rekommendationer följas:

 • Måla inte dem i 2-3 veckor efter sessionen.
 • hårklippning är tillåten efter 5 dagar;
 • Använd masker, balsams och balsam med keratiner.

Överensstämmelse med dessa villkor kommer inte bara att rädda hårets rakhet utan även deras hälsa.

Shampoo efter keratinrätning

Keratin hårrätning är en modern procedur, varefter håret får ett glatt, glänsande och välvårdat utseende. Efter keratinisering behöver hårvård specialvård, annars kommer effekten av keratin inte att göra dig glad i lång tid. Efter keratinrätningshampo behöver du använda sulfatfri, det hjälper ditt hår att hålla sig jämnt och smidigt längre.

Vad händer under förfarandet för keratiniserande hår

Den första generationen medel för rätning innehöll också formaldehyd på 6-7% - det här är en mycket farlig dos för en person, speciellt för mästare som regelbundet andas kemi. "Denna procedur åtföljdes av en skarp lukt och mycket rök. Mästare hade då svår huvudvärk och illamående. Även om rätningseffekten själv var fantastisk, säger Christina.

Forskare började arbeta för att skapa mer godartade medel, och en andra och tredje generationens keratinrätning uppträdde. Kompositionen innehåller inte heller formaldehyd eller formalin eller innehåller 0,2% (tillåten hastighet).

Keratinet i sig bryts nu av fårull. Kompositionen av organ för rätning tillför olja (vissa innehåller upp till 14 olika oljor). Mästare Christina konstaterar att modern rätning är säker och fördelaktig för hår.

Förfarandet börjar med en djup rensning av hår med ett speciellt schampo (det kallas tekniskt). Håret tvättas två gånger, det gör att du kan rengöra dem från smog, cigarettrök, smuts, stylingprodukter (allt detta hår absorberas mycket bra som en svamp). Efter teknisk schampo blir håret mycket svårt och ovanligt att röra vid.

Håret torkas med 80%, och keratinkompositionen appliceras på dem, sträng vid sträng. Håret torkas igen. Och börjar stryka strykning (styler) vid en temperatur av 220 grader. Keratin i sig är ett protein, på grund av vilket det under hård temperatur påverkas, samtidigt som hårstrukturen hålls i ett direkt tillstånd.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Subtiliteter av vård

Vad är rätt hårvård efter keratinrätning?

Det första, och kanske det viktigaste villkoret är behovet att avstå från att tvätta huvudet de första tre dagarna efter proceduren. Detta beror på det faktum att håret efter keratin inte absorberas tillräckligt med rätt mängd protein. Om du bryter mot denna regel kommer längden av keratinrätningen att minskas flera gånger.

Ett utmärkt sätt ut ur situationen kan betraktas som en balsam och keratin schampo, som inte innehåller sulfater och deras komponenter.

Keratin hårrätande schampo

Många ägare av lockigt hår försöker uppnå raka, smidiga krullar på olika sätt. Men under vått väder blir det helt omöjligt. Den kosmetiska industrin producerar idag tillräckligt med medel för att lösa detta problem. För starkt lockigt hår erbjuder salonger att genomgå ett förfarande för keratiniserande hår. Detta är en kraftfull process, under vilken proteinet i strandstrukturen ersätts av keratin. På grund av detta blir curls tyngre, blir raka och släta. Mästare garanterar effektens varaktighet från två månader till sex månader. Varaktigheten beror på korrekt vård efter proceduren.

Viktiga rekommendationer efter keratinisering:

 • Tre dagar tvättar inte ditt hår;
 • Gör inte varm styling;
 • Använd inte gummi, barrettes och andra föremål för att undvika veckor.
 • måla inte minst en vecka;
 • Använd endast schampon som innehåller keratin för vård.

För detta finns det icke-sulfathårschampon som appliceras efter keratinisering.

Till skillnad från vanliga schampon

För att undvika detta är det nödvändigt att veta hur man ska shampoo håret efter keratin hårrätning för att förlänga resultatet av raka krullar. Komponenterna för sådana produkter består uteslutande av naturliga substanser och sulfo-substitut. Dessa inkluderar: cocosulfat; sarkosinat; kokoglyukozid; sulfosuccinat. Sulfatfritt schampo efter keratin hårrätning, förutom sulfatsubstitut, innehåller växtbaserade extrakt, naturliga oljor, vitaminkomplex, aminosyror, mikro- och makronäringsämnen, mineraler och glukos.

Fördelar och nackdelar med icke-sulfat schampon

Fördelarna med sulfatinnehållande schampon efter keratinrätning kan innefatta: deras låga pris i förhållande till andra "rivaler"; omedelbar utplåning av smuts Bekväma konsistens av sjampoen själv (skummet tvättas väl och klibbar huvudet); En stor lista över tillgängliga märken på butikshyllor. Men här kanske allt.

Nackdelarna är uppenbara: tillsammans med den aktiva utlakningen av fett tvättas det skyddande skiktet i hårbotten och håret i sig, varför håret börjar snabbt förorenas igen och igen; Sulfater klassificeras som mycket allergiframkallande ämnen, om de släpps ut i blodet genom yttre epitelet, är biverkningar möjliga.

Vanliga schampon skyddar inte bara dig, utan tvärtom, förstör den naturliga skyddsfilmen som finns på alla dina hår. I detta avseende förlorar håret förmågan att försvara sig från den elektriska tränans kalla och höga temperaturer och blir sköra. Därför slutar flickor redan vid tidig ålder uppsägning sluta. Fortfarande mycket ofta börjar håret falla, och ingen läkare kan ge dig anledningen. Mest troligt är poängen detta.

Även efter keratinrätning kan sådana schampon inte användas, eftersom det aktiva ämnet keratin reagerar med sulfater och resultatet av rätningen minskar märkbart.

Vad är det bästa sulfatfria shampooet?

Tänk på de positiva effekterna som saknar sulfatschampo. Sulfatfria schampon lämnar inte "otvättbara" spår. Sådana medel tvättas lätt av med vanligt varmt vatten utan ökad mekanisk spänning. De naturliga komponenterna i dessa schampon stöder styrkan hos varje hår, stärker dem. Sådana produkter är relevanta för färgat hår - deras egenskaper är bevarade och förlorar inte deras egenskaper under en längre tid.

För att konsolidera och stärka resultatet av användningen av ett sådant verktyg kan du kortfattat göra en berömd äggmask. Blanda bara två äggulor med olivolja eller ricinolja (honung kan läggas till) och spridas över hela hårets längd i 30-50 minuter. Skölj med varmt vatten. Det görs snabbt och enkelt, och ditt hår kommer att vara mycket tacksamt för dig.

Vilka tillverkare kan du lita på?

Till sulfatfria schampon kan tillskrivas en lista:

 • "Farmor Agafias recept" (se avsnitt om icke-sulfatschampo, för att det finns sulfatinnehållande schampon);
 • Schampo "Natura Siberika";
 • Schwarzkopf professionell;
 • Estel;
 • Ekologisk butik;
 • Belita;
 • Lakme;
 • Senscience;
 • Logona;
 • Lavera hår.

Det finns också barns schampo utan sulfater, det vill säga de som inte innehåller många andra kemikalier.

Här är en lista:

 • Ja till baby morötter doft;
 • Avalon Organics Gentle Tear-Free Shampoo;
 • Bebis schampo.

Vad är bättre att köpa - hemma eller utomlands?

Idag erbjuder ett stort antal tillverkare sina produkter på den ryska marknaden. I stort sett gör det ingen skillnad vilken tillverkare du väljer - ryska eller utländska. Kom ihåg att i varje självförsvarande butik finns en avdelning med icke-sulfat schampon. Du kan alltid välja den produkt som passar dig. Men var uppmärksam inte bara på närvaron eller frånvaron av sulfater, men också till andra skadliga kemikalier.

Förteckning över sulfatfria hårschampon

I kosmetiska butiker finns det många icke-sulfat schampon av olika märken och märken. Nedan är en lista över de mest populära produkterna som är lämpliga för att lösa vissa hår- och hårbottenproblem.

Keratinrätningsschampo lista: professionella schampon

Tillverkare som producerar professionella produkter för keratinrätning, inkluderar i alla fall speciella schampon i linjen. De är bäst för hårvård efter proceduren. De har en funktion: ett bra pris. Men om ekonomin tillåter, är det bättre att tvätta håret med dem. Detta garanterar den långsiktiga effekten av rätningsförfarandet. I sådana kosmetika ingår aktiva ingredienser som specifikt påverkar håret: de rätar dem dessutom, stärker, återställer strukturen och underlättar kamningen. Sulfater är vanligtvis frånvarande. Vanligtvis rekommenderar frisörerna att använda schampon från samma serie som innehöll korrigerande medel för rätningsproceduren.

 • För CocoChoco professionell schampo är Cocochoco Regular Shampoo:
 • För Honma Tokyo kommer detta att vara Argan Perfect Care:
 • För att räta ut Brasil Cacau från Cadiveu-schampo rekommenderas det att använda Anti Frizz Shampoo från samma rad:

Det är extremt svårt att hitta dessa schampon till salu nära huset eftersom de säljs i specialaffärer för frisörer, onlinebutiker och skönhetssalonger. Därför har vi förberett dig följande lista med schampon som lätt kan hittas i butiker och samtidigt spara.

Förteckning över Keratin Rettande Shampoo: Enkel Non-Sulfate Shampoo

För att bevara effekten av keratinrätning är det ganska möjligt att tvätta håret med vanliga schampon som inte innehåller sulfater. Men du måste förstå att effekten av proceduren inte kommer att vara så lång som möjligt när du använder dessa schampon, eftersom de, till skillnad från professionella schampon, inte innehåller högmolekylärt keratin för att mata det som redan finns i ditt hår.

Den mest prisvärda av dessa: "Natura Siberica" ​​neutral shampoo för känslig hårbotten, säljs överallt i kosmetiska butiker och kostar billigt (från 200 rubel):

 • Från Schwarzkopfs professionella varumärke - Färgssäker Shampoo med Sulfat Free, pris från 300 gnid.
 • Från varumärket "Organix" - schampo Vaniljsilke, pris från 300 rubel.:
 • Från varumärket "Sexy Hair Organics" färgsäker volymiserande schampo shampoo, pris från 300 gnid:
 • Från varumärket "Barex Aeto" (i butikerna kommer du sällan att möta det, men kan köpas via nätbutiker), pris från 600 rubel.
 • Från varumärket Lakme (det säljs ofta i butiker för frisörer), priset är från 600 rubel.
 • Från varumärket "Senscience" schampo kallas silke fuktschampo, pris från 600 rubel.

Om du inte kunde hitta någon av dessa schampon i närheten av ditt hem, fråga eventuellt icke-sulfat shampoo på apoteket.

Var noga med att titta på beteckningarna på flaskorna, eftersom dessa företag är engagerade i produktion av schampon med och utan sulfater. Om förpackningen är "innehåller inte laurethsulfat och parabener" eller "sulfatfri", kan produkten tas säkert. Du kan vara uppmärksam på märket av organiska, naturliga och barnens kosmetika: nästan alla innehåller inte skadliga ämnen.

För att förstå vilken typ av schampo efter keratin hårrätning är rätt för dig, behöver du tid och använda olika verktyg. Men det är värt det: det rätta valet kommer att bidra till att hålla värdefulla strängar raka, tjocka och glänsande under lång tid.

När man tar hand om ett keratinhuvudstycke bör flera rekommendationer följas:

 • Måla inte dem i 2-3 veckor efter sessionen.
 • hårklippning är tillåten efter 5 dagar;
 • Använd masker, balsams och balsam med keratiner.

Bäst icke-sulfaterade schampon för färgat hår

Färgat hår behöver speciellt skydd och vård, eftersom det redan är skadat. Därför är sulfatfria schampon vad du behöver ta hand om dem.

För färgat hår rekommenderas att använda sådana verktyg:

 • Sulfatfri L'Oreal Delikat Färgschampo. Produktens sammansättning är baserad på en innovativ vattenavstötande teknik, som under tvätten omsluter varje hår och upprätthåller vattenbalans i den. Med hjälp av schampon kommer du inte bara att hålla effekten länge efter keratinrätning, men också resultatet av färgning. Den aktiva ingrediensen taurin är en naturlig antioxidant som skyddar hårfärgen. Vitamin E ingår i sammansättningen av Delikat Färg, liksom magnesium, vilket förstärker hårstrukturen, förhindrar håravfall och utseendet på delade ändar. Dessutom innehåller schampot speciella filter från ultravioletta strålar. Håret kommer att skyddas mot utbränd nyanser och skadliga effekter av solen. Detta gäller särskilt på sommaren.
 • Sulfatfri Estel Otium Aqua Shampoo. Verktyget ska inte bara ge noggrann omsorg för krullarna efter rätningen, men även under appliceringen mättar håret med fukt och väsentliga näringsämnen.

Den aktiva komponenten i produkten är True Aqua Balance-komplexet av naturliga element. Detta schampo har inga kontraindikationer. Med regelbunden användning aktiveras hudreceptorer, vilka är ansvariga för hårväxt, deras struktur förbättras.

 • Schwarzkopf Bonacure Color Save Shampoo utan sulfater. Huvudsyftet med denna produkt är att försiktigt rengöra håret, återvänder sin elasticitet och mjukhet, som förloras på grund av frekvent färgning. I produktens formel finns ett komplex av aminosyror som utmärkt återställer skört och tunt hår som tränger djupt in i cellnivån. Skärmen av ditt hår kommer inte att förlora ljusstyrkan även efter trettio applikationer. Shampooet tillåter inte att pigmenten i håret faller samman på grund av de UV-filter som finns.
 • Shampoo CHI Ionic Color Protector. Denna linje av kosmetika för hårvård innehåller i sin sammansättning unika silverjoner, vilket inte tillåter pigmenter av färgade krullar att tvätta ut. Dessutom stärker detta sulfatfria schampo perfekt, återställer och skyddar håret under och efter olika kemiska och termiska förfaranden. Efter applicering av schamponet från hårstrukturen kommer keratinkompositionen inte att tvättas bort. Verktyget är perfekt för tjejer med tunt och orubbligt hår: Silkeproteiner mjuka krullarnas struktur, ge dem volymen och glansen som kommer att fortsätta tills nästa tvätt.
 • Svavelfria schampon för fet hårbotten

  Sulfatfria schampon gör ett bra jobb för den oljiga hårbotten. Med tiden, när håret anpassar sig till denna typ av tvättmedel, kommer det att vara möjligt att tvätta det mindre ofta än tidigare.

  Vilka schampon klara av fet hårbotten - se nedan:

  1. "Recept mormor Agafi." En serie av sulfatfria hushållsskampor för ömtålig rengöring av fet hår och hud. Prispolitiken för varumärket är demokratisk och resultatet efter användning överträffar alla förväntningar. Shampoo skiljer sig i noggrann och mjukvård av ringor. Verktyget är lämpligt för daglig användning.
  2. Oljiga hårprodukter från varumärket Weleda. Detta är en kombination av höga krav på kvalitet och ekologisk produkt. De naturliga komponenterna i komponenterna ger högkvalitativ hårvård: försiktigt rengöras av smuts och återställer skadad hårstruktur. Verktyget har ingen kontraindikationer.
  3. Brand Natura Siberica. Medel är avsedda att rengöra fet hud och hår. Huvudkomponenterna är laurylglukosid och kocamidopropylbetain. Dessa schampon är ganska populära, de tonar upp och uppdaterar hårbotten, sänker sebumsekretionen.

  Hur man använder schampon utan sulfater

  Användning av icke-sulfat hår rengöringsmedel är i allmänhet lätt. Förfarandet med shampooing med organiskt schampo har dock flera funktioner:

  • Först och främst rekommenderas det att värma produkten något. Ofta måste organiska schampon lagras i kylskåpet. Om det finns naturliga växtkomponenter i basen kan de snabbt försämras om de står på hyllan i badrummet. Ta rätt mängd produkt och ge det några minuter för att värma upp till en acceptabel temperatur eller värma några droppar i dina händer.
  • Håret ska tvättas med mycket varmt (jämnt varmt) vatten. Om du använder knappt varma så kommer inte sulfatfria schampon att skumma alls, och som ett resultat kommer deras rester inte att tvättas från håret.
  • Håret ska vara väl fuktat med vatten och applicera schampo på de områden som är mest fet. Massage bra.
  • Applicera lite mer schampo på ditt hår och gnugga det igen i huden med massagerande rörelser. Skölj med vatten.
  • Och det sista steget med att applicera shampooet (den här gången borde det redan skumma): Lämna produkten på håret i fyra till fem minuter och skölj krullarna bra.
  • Om du har en kort hårklippning, är en applicering av schampo tillräckligt, och om håret är medelstort eller långt, måste du ansöka två eller tre gånger.
  • Ständigt använda organiska schampon kan inte. Efter en tid rekommenderas att man byter dem med vanliga sulfat.


  Nästa Artikel
  11 enklaste styling på natten