Hair Forum.com


hårförlust behandling

 • Förteckning över forum
 • Ändra teckensnittstorlek
 • FAQ
 • galleri
 • registrering
 • tillträde

Håravfall

Håravfall

Lyalya 10 jan 2007, 14:14

Vladislav 10 jan 2007, 19:40

Lyalya 11 jan 2007, 10:27

Vladislav 11 jan 2007, 19:11

Lyalya 12 jan 2007, 12:25

Vladislav 13 jan 2007, 21:28

Lyalya 16 mar 2007, 16:19

Vladislav 16 mars 2007, 23:43

Lyalya mar 20, 2007 10:47

Vem är på konferensen

För närvarande tittar på detta forum: inga registrerade användare och gäster: 3

Med Eutirox, svår håravfall, ökat prolaktin

Relaterade och rekommenderade frågor

13 svar

 1. När det gäller nivån av sköldkörtelhormoner anser jag att dosen av 25 μg Eutirox är tillräcklig. Om du var min patient skulle jag rekommendera att du fortsätter att ta drogen i en dos av 25 mcg och skicka ett blodkontrolltest för TSH och T4 (båda dessa test är nödvändiga, endast TSH kan inte vara tillräckligt inriktad) efter 5-6 veckor. På dagen för kontrolltest donerar du först blod i laboratoriet på tom mage, ta sedan Eutirox och bara 15-20 minuter efter att du har frukost.
 2. Nivået av prolaktin du måste normalisera. Prolactin ökar i dig på grund av monomerprolactin (INTE makroprolaktin). Denna situation kräver intervention. Med tanke på bromocriptins effekt, rekommenderar jag att du börjar ta Dostinex. Du ska ta 1/4 (kvart) tabletter 2 gånger i veckan - på måndag och torsdag. 1 månad efter starten av läkemedlet måste du skicka ett blodkontrolltest för prolactin. Du måste ta analysen i 3-5 dagar efter menstruationscykeln.
 3. Du har en något ökad insulinnivå - detta är en markör för insulinresistens och en av de möjliga orsakerna till viktökning. Jag rekommenderar att du går igenom en ytterligare undersökning om detta ämne - ett blodprov för C-peptid och ett HOMA-index, samt ett fast blodglukosprov. Enligt resultaten av den ytterligare undersökningen kommer det att vara möjligt att prata om behovet av medicinsk behandling och dess form.
 4. Jag rekommenderar att du definitivt rådfråga en gynekolog om nivån på könshormoner (förhållandet mellan LH och FSH).
 5. Bland alla dina hormonella analyser, orsaken till håravfall ser jag inte. Det skulle vara möjligt att "skriva ut" allt på hypothyroidism, men TSH-nivån har redan återgått till normal. Jag rekommenderar att du samråder med en specialiserad specialistkliniker i denna fråga.
 1. "Efter att ha tagit ett blodprov för C-peptid och HOMA-index, vilken läkare ska gå med resultatet av utnämningen?" - till endokrinologen.
 2. "Ökad dos av euthyrox kunde inte prova ökad håravfall?" - nej, Eutirox har ingen sådan bieffekt.
 3. "Kan hår falla ut så här på grund av ökat prolaktin:?" - nej, prolactin har absolut ingen relation till håravfall.

Sök webbplats

Vad händer om jag har en liknande, men annorlunda fråga?

Om du inte kan hitta den information som krävs för att svara på denna fråga eller ditt problem är lite annorlunda från den som presenteras, försök att ställa ytterligare en fråga till läkaren på samma sida, om det är på den viktigaste frågan. Du kan också ställa en ny fråga, och efter en stund våra läkare svara. Det är gratis. Du kan också söka efter information i liknande fråga på denna sida eller genom webbplatsen söksidan. Vi kommer vara mycket tacksam om du rekommendera oss till sina vänner på sociala nätverk.

Medportal 03online.com bär medkonsultatsii genom korrespondens med läkare på nätet. Här får du svar från verkliga utövare på ditt område. För närvarande kan sajten får samråd om 45 områden: allergolog, venereologi, gastroenterologi, hematologi och genetik, gynekolog, homeopat, hudläkare barns gynekolog, barnneurolog, barnkirurgi, barnendokrinolog, näringsfysiolog, immunologi, infektionssjukdomar, kardiologi, kosmetika, logoped, Laura, mamma, en medicinsk advokat, psykiater, neurolog, neurokirurg, nephrologist, onkolog, onkologisk urologi, ortopedi, trauma, oftalmologi, pediatrik, plastikkirurg, proctologist, psykiater, psykolog, pulmonologist, reumatolog, sexolog-andrologist, tandläkare, urolog, apotekare fitoterapevta, phlebologist, kirurg, endokrinolog.

Vi svarar på 95,23% av frågorna.

Ökad prolaktin och håravfall

I själva verket orsakar hormonella obalanser ofta ökad håravfall. Till exempel, med hyperprolactinemia - en ökad nivå av hormonprolactin - allvarlig håravfall är ett av huvudsymptomen. Detta problem uppstår också när hypothyroidism och en överträdelse av förhållandet östrogen (kvinnliga könshormoner) och androgener (manliga könshormoner) i blodet. Prolactinnivåer bestäms i nanogram per liter (ng / l) eller internationella milenheter per liter (mIU / l). Oftast i laboratorietester finns sådana normer: för vuxna kvinnor - 64-396 mIU / l eller 1-29 ng / ml.
Hos kvinnor varierar prolactin i faser av cykeln: i follikulärfasen bör nivån ligga inom 252-504 mIU / l eller 4,5-3 ng / l, i periovulatorisk fas är den 361-619 mIU / l eller 5-42 ng / l, och i luteal - 299-612 mIU / l eller 4,9-40 ng / l.
Om en ökning av prolaktin inte är förknippad med sådana fysiologiska orsaker som graviditet, amning etc., är det i regel en läkemedelsbehandling som föreskrivs för att återställa hormonnivåerna. Huruvida håravfall orsakas av hormonell obalans bör bestämmas av endokrinologen. En sådan diagnos som androgenetisk alopeci måste också bekräftas med ett omfattande blodprov för innehållet av manliga och kvinnliga könshormoner, särskilt testosteron och dihydrotestosteron. Att öka detta hormon i kombination med en genetisk predisposition för skallighet leder ofta till håravfall.

Huruvida ökad håravfall på grund av hormonella orala preventivmedel är svår att säga, eftersom läkaren förskrivit dig behandling av en anledning, och på grund av menstruella oegentligheter, vilket också kan orsakas av hormonella obalanser. Och även om alopeci verkligen associeras med en biverkning av hormonella preventivmedel, är hormonnivåerna i de kombinerade östrogen-progestinpreparaten minimala, därför är sannolikheten för skallighet vid användning av preventivmedel också obetydlig. Dessutom är det en lång mottagning OK. Du var också ordinerad kortsiktig behandling - i 3 månader. Efter avskaffandet av hormonella orala preventivmedel tar upp till sex månader för att återställa hormonnivåerna.

När det gäller den mängd hårförlust som du har beskrivit anses daglig förlust av 50 till 150 hår som norm. Mekaniska manipuleringar som huvudmassage, kamning och tvättning, förorsakar separation av håret från hårfollikeln. Om du tvättar ditt hår varje dag märker du inte betydande håravfall. Men om du tvättar huvudet 2 gånger i veckan, kan en enda förlust av en betydande mängd hår skada dig. Men du borde inte bli panik. De hår som du ser gradvis föll ut över flera dagar, och vattenförfarandet tog dem bara ihop. En daglig förlust på 80 till 100 hår, som i ditt fall, anses vara normalt.

Däremot bedöms du av den beskrivna situationen du har en förändring i hormonnivåerna. Det är inte känt om din menstruationscykel har förbättrats, men i alla fall rekommenderas att du genomgår en fullständig undersökning av en endokrinolog för att bestämma förhållandet mellan manliga och kvinnliga hormoner och nivån av sköldkörtelhormoner. Om håravfall fortsätter, kontakta en trikolog för att identifiera andra orsaker som påverkar hårets tillstånd.

Veropharm Bergolak Tablets - Review

Jag har bara förlorat hår. Och hitta förhöjd PROLAKTIN. Lite om prolactin och dess effekter!

 • Varför gav jag prolaktin?

Jag visste att det hände något i min kropp, men under lång tid kunde jag inte ta reda på orsaken till misslyckandet. Jag ansåg inte hormonella störningar, eftersom det inte fanns någon anledning. Anledningen är ganska banal. och vart och ett av oss står inför det. Mitt hår föll ut. så mycket så att stående i badrummet tog håret och strängarna föll av. Och du står i badrummet i ett sjunkande hjärta, du ser ut som den här strängen strömmar i avloppet. och tycker att det är en dröm. Jag hade inte kala fläckar, hårförlust kallas "diffus", håret strömmar över huvudet och gallret, att på vissa ställen lyser huden genom. Och jag var 21 år gammal.

 • Hitta ökningen!

Mitt hår epic varade mer än ett år. Wow, vad jag inte gav upp. Och mer än en gång. Hon arbetade och hällde pengar i laboratoriet. testade brister i mikrodelar och vitaminer, sköldkörteln. Och samma prolactin levereras två gånger. Kan ni föreställa er? Vid endokrinologen i statens polyklinik, hos endokrinologen i förlossningskliniken. Och allt var inom det normala intervallet. Och på grund av detta förlorade jag mycket tid. Trichologen berättade för mig att det var möjligt att dubbelkontrollera vissa tester igen och jag gick till ett privat laboratorium. Och så! Har hittat. Vid gränsen till 500 har jag 1150 enheter!

Bara se hur mycket papper med analyser!

 • OM PROLACTIN PÅ EN ENKEL SPRÅK OCH DESS EXPONERING

Prolactin är ett hypofyshormon (hypofysen är i vårt huvud). Hormonet stiger under graviditet och matning, är ansvarig för mjölkproduktion av bröstkörtlarna. Man tror att han inte tillåter flickan att bli gravid medan han matar (men det är inte alltid fallet).

Ökad prolactin påverkar flickans kropp: han undertrycka ägglossning, minskar progesteron kan påverka binjurarna så att de öka Produktionen av androgener leder allt detta till störningar i menstruationscykeln. Orsakar också bröstproblem: bröstsjukdom och andra faror. En icke-gravid tjej kan till och med börja producera kolostrum. Dessutom sade endokrinologen att det påverkar mottagligheten för insulin. I allmänhet, om du har hittat sin befordran, borde du inte skjuta upp behandlingen.

Mitt bröst skadade, men efter att ha minskat prolactin förändrades inget, doktorn kunde inte förklara mina smärtor för mig.

Behandlingsregimen är annorlunda. Små avvikelser försöker minska växtberedningar som "Cyclodinone" och "Mastodinona".

Avvikelser med 2 gånger eller mer med droger. Dessa kan vara: Agalater, Bergolak, Dostinex och andra droger, där den aktiva beståndsdelen är Cabergoline. Dostinex är en importerad läkemedel, därför kostar den mycket mer än Bergolak (1880 rubel per förpackning med 8 tabletter mot 830 rubel). Jag grävde lite vad det är, i själva verket är detta ämne "kemiskt odlat" från ergot. Detta är en parasitisk svamp på spannmål.

Ergot eller fallopiska horn - ett slag av svamp av familjen ergot (Clavicipitaceae), parasitiskt på vissa gräs, inklusive råg och vete. Den ergot är en giftig svamp. Den innehåller giftiga alkaloider.

 • FÖRPACKNING FÖR FÖRPACKNING

Bergolak kan ordineras för att sluta med laktation. De behöver en liten dos, så det finns förpackningar med 2 och 8 tabletter. Jag har ett paket med 8 tabletter. Jag var ordinerad av ett halvt piller i veckor, men enligt analyser insåg jag att jag hade nog fjärdedelar.

Den enda eftersläpningen som jag hade ett par gånger var en blodtryckssänkning, jag är redan knappt levande, och sedan var mitt huvud ett par gånger på jobbet. Och inget mer!

Om indikationer och kontraindikationer kan läsas i citatet.

Indikationer för användning Bergolaka:

 • förebyggande av postpartum laktation
 • undertryckande av redan etablerad postpartumlaktation;
 • behandling av störningar associerade med hyperprolactinemi, inklusive amenorré, oligomenorré, anovulering, galaktorré

prolactinsekretande hypofysadenen (mikro- och makroprolactinom); idiopatisk hyperprolactinemi; tomt turksaltsyndrom kombinerat med hyperprolactinemi.

Kontraindikationer för användning Bergolaka:

 • ålder upp till 16 år;
 • sällsynta ärftliga former av galaktosintolerans, medfödd lapplaktasbrist eller nedsatt glukos-galaktosabsorption (eftersom preparatet innehåller laktos);
 • Överkänslighet mot cabergolin eller andra komponenter i läkemedlet, liksom till eventuella ergotalkaloider.
 • DEN MEST VIKTIGA - MIN RESULTAT!

Läkemedlet minskar omedelbart prolactin. Jag skrev om mina analyser:

Prolactins hastighet: från 102 till 500 enheter

1) 03.03 - 1150 enheter

I början av april tar jag en halv tablett Bergolak

2) 20 april - 77 enheter

ta ett kvartal

3) 08,05-256 enheter

4) 7,09- 291 enheter

då försökte jag avbryta drogen

5) dec 23 -1098 enheter

* För referens, med hår var det verkligen en förbättring, med avskaffandet av läkemedlet förvärrade situationen igen.

Det betyder att det i min kropp finns ett slags fysiologiskt problem och en MR måste göras (kanske en hypofysmikadanom). Och jag kan fortfarande inte komma ihop. Men Bergolak jag dricker på kvart.

Läkemedlet reducerar märkbart prolaktin, det orsakade inte signifikanta biverkningar i mig, lyssna på doktorn och vara mindre nervös! Jag hoppas att informationen var till hjälp! ✿

Hormoner och hår

Yulia Ovcharenko, docent vid institutionen för dermatovenerologi vid Kharkiv Medical Academy of Postgraduate Education (KMAPE), styrelseledamot i European Society for Hair Research, chef för Institute of Trichology Clinic (Ukraina)

Fortsätter cykeln av artiklar om ämnet åldrande hår, vi uppmärksammar ett ämne som beaktar påverkan av kroppens hormonella status på villkoret av håret.

Anti-aging medicin är engagerad i sökandet och tillämpningen av behandlingsmetoder som syftar till att förändra, försvaga eller sakta ner de framåtskridande åkommorna med ålder. Bland de många teknikerna är specialisterna mycket uppmärksamma på hormonbehandling, baserat på antagandet att den gradvisa minskningen och obalansen hos hormoner med ålder är nära besläktad med åldringsprocessen. I båda könen når nivåerna av tillväxthormoner, melatonin, dehydroepiandrosteron (DHEA) och dess sulfatform DHEAAS sitt maximala liv under det tredje decenniet, och minskar sedan gradvis. Dessutom har män en stadig minskning av produktionen av biologiskt aktiv fri testosteron med ca 1% per år. En kraftig upphörande av produktionen av könshormon för män är inte typiskt, i motsats till kvinnor [1].

Målorgan, som inkluderar hud och hår, signalerar dessa involutionella förändringar. Hårfollikeln (HF) är ett ständigt bytande organ som kan regenerera nytt och annorlunda hår i form av hormonreglering, vilket säkerställer att hårtypen matchar säsongen, åldern eller kön, och är således inte bara den viktigaste markören för åldrandet utan även stigmatiseringen som karakteriserar den endokrina och somatisk status.

Liksom efter identifieringen av hormoner som en viktig faktor i hårtillväxtcykeln, framkom nya terapeutiska möjligheter som medger påverkan av hårväxt genom reglering av hormonella effekter.

Bland de hormoner som påverkar hårets tillstånd, androgener, östrogener, sköldkörtel och paratyroidhormoner, prolactin, kortikosteroider, tillväxthormon och melatonin är av största vikt [2]. I denna publikation föreslår vi att mer detaljerat överväga dessa kliniskt viktiga och ibland paradoxala interaktioner.

EFFEKT AV ANDROGENS PÅ HÅRVÄXT

Androgener är huvudregulatorn för mänsklig hårväxt med paradoxala skillnader i follikulära svar beroende på platsen på kroppen: från skäggstimulering till exempel till att hårväxten sätts i hårbotten men utan någon effekt på ögonfransarna. Samtidigt bestäms HF-androgenernas känslighet i olika områden av hårväxt på huvudet: i kron- och kronområdet är det ökat, vilket leder till en långsam progression av miniatyriseringsprocesser; i området av huvudets nacke är okänsligt för androgenernas verkan. Transplanterade folliklar behåller denna mängd reaktioner, och detta faktum ligger till grund för korrigerande kosmetiska operationer för androgenetisk alopeci (AGA) [3].

En av de första tecknen på puberteten är den gradvisa ersättningen av det finaste duniga håret med större, pigmenterat mellanhårig hår och senare i armhålorna, och producerar så småningom större och mörkare hår. Dessa förändringar sker parallellt med pubertalets ökning i androgener i blodplasma, vilket förekommer tidigare hos tjejer än hos pojkar. Samma metamorfos förekommer också i många andra delar av kroppen hos unga män, vilket leder till skäggets tillväxt, skönhet, hårets utseende på bröstet och en ökning av antalet i extremiteterna - det är lätt att skilja en vuxen man med dessa tecken. Skäggets tillväxt ökar dramatiskt under puberteten och fortsätter att öka till omkring 35-40 år, med terminal hår på bröstet eller i öronkanalerna som bara uppträder några år efter puberteten. Androgener har emellertid inte en uppenbar effekt på många folliklar som producerar terminal hår i barndomen, såsom ögonfransar eller många hårsäckar i hårbotten. Paradoxalt, men hos individer med genetisk predisposition, främjar androgener den gradvisa omvandlingen av stora terminalfolliklar av huvudet till kanon, vilket orsakar AGA. Förutom androgenernas roll är de exakta mekanismerna för sådana svar inom hårfollikeln inte fullständigt förstådda, även om det är uppenbart att dessa svar är individuella och beror på follikelns placering i kroppsregionen [4].

Steroidgruppens hormoner reglerar celltillväxten, deras differentiering och ämnesomsättning. Bortbrott i binjurarna kan leda till ökad glukokortikoidaktivitet och till otillräcklig aktivitet, androgens överdriven aktivitet eller otillräcklig aktivitet.

Ökad androgenaktivitet uttrycks i tidig puberteten hos barn och virilisering hos kvinnor, medan det hos män är asymptomatisk. Överflödiga androgener kan bero på många olika tillstånd av binjurarna och äggstockarna. Dessa inkluderar medfödd adrenalhyperplasi, eller adrenogenitala syndrom, binjurtumörer, Cushings syndrom, polycystiska och äggstockstumörer, liksom andra neoplasmer som inte är relaterade till binjurarna och äggstockarna. Dermatologiska tecken på virilisering är bland annat hirsutism och AHA. Den snabba manifestationen av tecken på virilisering, DHEAS-nivåer över 600 ng / l och fria testosteronnivåer över 200 ng / l, tyder på att det finns en androgenproducerande tumör. Adrenogenitala syndrom är resultatet av genetiskt bestämda störningar av kortisolsyntes. Ökningen av produktionen av ACTH, som provar ökad stimulering av binjurarna, i kombination med blockad av vägen för kortisolproduktion leder till ackumulering av binjure androgener, vilket orsakar virilisering hos kvinnor. Delvis misslyckande av 21-hydroxylas kan manifestera sig som hirsutism, även hos äldre kvinnor.

Hyperkortikoidism eller Cushings syndrom är ett symptom på ökad utsöndring av kortisol av binjurarna av någon anledning. Oftast är detta tillstånd iatrogena på grund av administrering av glukokortikosteroider (GCS), men liknande symtom föreligger hos patienter med endogen hyperkortik, på grund av produktionen av adrenokortikotropiskt hormon (ACTH) vid hypofysen (Cushings sjukdom), binjurstumörer eller ektopisk produktion av ACTH. Hypertoni och viktökning är tidiga manifestationer av sjukdomen, bland typiska hudproblem finns omfördelning av fett, fetma med sediment i torso, ett "måneformat" ansikte och tunna armar, hudatrofi där blåmärken snabbt uppträder, pigmenterad ansiktshypertrikos, en allmän ökning av lanugohår och alopeci. Dessa fenomen kan initialt ignoreras som sekundära till hudens normala åldrande.

Otillräcklig androgenaktivitet kan leda till minskad sexuell lust, förlust av muskelton, torr hud och minskning av vital energi. Utvecklingen av androgenbrist efter puberteten kännetecknas av närvaron av långsamt växande pubhår, eftersom bevarande av redan bildat pubhår är mindre beroende av androgener än deras produktion.

Addisons sjukdom är en kronisk insufficiens av binjurebarken. Det mest framträdande dermatologiska tecknet är en ökning av hudpigmentering, håret kan också bli mörkare [1].

MENOPAUSE OCH HAIR CONDITION

Under klimakteriet slutar äggstockarna producera hormoner som är ansvariga för reproduktion och kan påverka sexuellt beteende. Att minska nivån av cirkulerande östrogen påverkar hela kedjan av reproduktiv funktion hos kvinnor - från hjärnan till huden. En typisk ålder för klimakteriet är intervallet mellan 45 och 55 år. Postmenopausala kvinnor möter dermatologiska problem som atrofi, torrhet, klåda, förlust av hudelasticitet och flexibilitet, ökat hudtrauma, torrt hår och alopeci [5]. För närvarande anses det att dessa fenomen orsakas av låga nivåer av östrogen.

Kliniskt bevis på effekten av östrogen på hårväxten erhölls under observationen av effekterna av graviditet, hormonella mediciner som påverkar östrogenmetabolism och klimakteriet på villkoret av hår. Under andra halvan av graviditeten ökar andelen anagenhår från 85% till 95% [6], medan andelen hår med en större stamdiameter också är högre än för kvinnor av samma ålder som inte förbereder sig för moderskap. Efter födseln sker en snabb övergång av folliklar från den förlängda anagenfasen till catagenfasen och därefter till telogen, följt av ökad håravfall, märkbar efter 1-4 månader (postpartum effluvium). Den ökade håravfall som observerats hos många kvinnor från 2 veckor till 3-4 månader efter avbrytande av orala preventivmedel påminner om håravfall, vanligen observerad efter födseln. Kontraceptiva piller eller hormonell ersättningsbehandling med progestogener, som har androgen aktivitet (noretisteron, levonorgestrel, tibolon), är mer benägna att orsaka generell skallighet i genetiskt predisponerade kvinnor. Det har föreslagits att förhållandet mellan östrogener och androgener med en genetisk predisposition kan utgöra en utlösande faktor för håravfall hos kvinnor [7]. Håravfall som orsakas av predisponerade kvinnor genom behandling med aromatashämmare i bröstcancer motsvarar detta [8]. Slutligen visar postmenopausala kvinnor en ökad tendens till håravfall av manlig typ [9].

Östrogener har naturligtvis en viktig funktion i många delar av människans hud, inklusive epidermis, dermis, kärlsnät, hårfollikel samt i talg- och svettkörtlarna, som spelar en viktig roll för åldrande hud, pigmentering, hårväxt och utveckling av hudsebum [10]. Förutom att ändra transkriptionen av gener med hjälp av östrogenresponsiva faktorer, förändrar 17-beta-östradiol (E2) androgenmetabolism i pilosebationskomplexet, vilket i sig visar en märkbar aktivitet av aromatas, ett nyckelenzym vid omvandlingen av androgener till E2. Således är hårfollikeln samtidigt ett mål för östrogener och deras källa. Östrogener har visat sig påverka hårfollikeltillväxten och cykliciteten genom att binda till lokalt uttryckta östrogenreceptorer (RE) med hög affinitet. Upptäckten av den andra intracellulära östrogenreceptorn (ERbeta), som utför cellfunktioner som skiljer sig från den klassiska östrogenreceptorn (ERalpha), liksom identifieringen av östrogenmembranreceptorer i hårfollikeln, blev de områden som är föremål för ytterligare forskning för att förstå östrogenmekanismen på hårväxt [11].

EFFEKT AV THYROTOTISKA HORMONER

Sköldkörtelhormoner påverkar tillväxten och differentieringen av många vävnader och kroppens totala energiutgifter, cirkulationen av många substrat, vitaminer och andra hormoner. Sköldkörtelns aktivitet påverkar syreförbrukning, proteinsyntes och mitos och är därför av stor betydelse för hårets bildande och tillväxt. I människohårsfollikeln har uttryck av beta-1-sköldkörtelhormonreceptorn visat sig. Det visades att triiodotyronin ökar signifikant överlevnadshastigheten för humant hår in vitro [12]. Effekten av sköldkörtelhormonaktivitet på hår är mest märkbar när det finns brist eller överskott. Shell (Schell) et al. [13], genom att analysera DNA för första gången med hjälp av flödescytometri, visade effekten av sköldkörtelhormoner på in vivo-dynamiken i cellcykeln hos hårbotten i hårbotten. Kliniskt är effekten av sköldkörtel sjukdom på hår ospecificerad, men de associerade symtomen och tecken på brist eller överskott av sköldkörtelhormoner kan vara en källa till viktiga data för detektering av sköldkörtelsjukdomar.

Hypothyroidism är resultatet av en brist på sköldkörtelhormoner. Oftast förekommer det som ett resultat av kronisk autoimmun sköldkörtelit (Hashimoto-sjukdom) eller iatrogen ablation av sköldkörteln (natriumbehandling med jod-131 eller kirurgisk thyroidektomi). Hypothyroidism hos kvinnor observeras ungefär tio gånger oftare än hos män, och är särskilt vanligt vid 40-60 års ålder. Patienterna har torr, grov hud, i allvarliga fall kan tillståndet likna ichthyosis. Ansiktets hud är svullet, med ett ökat antal rynkor, ansiktet kan ha ett "tomt" monotont uttryck. Håret blir tråkigt, grovt och sprött, och diffus alopeci kan uppstå med gallring av de laterala ögonbrynen. Hårtillväxten saktar ner, andelen telogena hår ökar. Alopeci kännetecknas av en gradvis inverkan. I genetiskt predisponerade personer kan långvarig hypotyroidism åtföljas av AGA. Den föreslagna mekanismen beror på en ökning av fritt androgener i plasma [1].

Hypertyreoidism orsakas av ett överskott av cirkulerande sköldkörtelhormoner. Den vanligaste orsaken till hypertyreoidism idag är Graves sjukdom. Den uppskattade prevalensen i populationen av patienter i åldern 60 år och äldre är 5,9%. Denna sjukdom är av autoimmunt ursprung, vilket drabbar kvinnor oftare än män. De vanligaste symtomen på hypertyreoidism är systemiska, inte hud och orsakas av tillstånd av hypermetabolism, känd som tyrotoxikos. Emellertid observeras diffus håravfall i 20-40% av fallen och axillär håravfall - i 60% [14]. Hårdhetens svårighetsgrad korrelerar inte med svårighetsgraden av tyrotoxikos. Håret i sig är tunt, mjukt, rakt och det sägs, inte tillåtet för permanent perm.

Man bör komma ihåg att orsaken till håravfall kan vara läkemedel för behandling av sköldkörtelsjukdomar eller läkemedel som stör sköldkörtelmetabolism: karbimazol, tiamazol, metyltiuracil, propyltiuracil, jod, levotyroxin, litium och amiodaron [2].

Hypoparathyroidism observeras oftast i den geriatriska befolkningen efter oavsiktlig borttagning av parathyroidkörtlarna under operation på sköldkörteln eller radikal excision i nacken i cancer. Patienter upplever anfall av hypokalcemi med tetany. Tunna eller fullständiga hårförluster kan uppstå. Horisontella fördjupningar (Bo-linjer) bildas ofta på naglarna, som förekommer i naglarna ungefär tre veckor efter den tetaniska attacken. Förstöring av tandemaljen kan misstolkas som oöverensstämmelse med oral hygien, särskilt hos äldre [1].

PROLAKTIN OCH HÅRFALL

Prolactin är ett laktotropiskt hormon från den främre hypofysen, som stimulerar tillväxten av bröstkörteln, leder till laktation och instinkt av vård av avkommor (inklusive hos män). Prolactinsekretion sker i enlighet med cirkadianrytmen genom mediatorsubstanser i hypotalamus, prolactin-frisättande hormon (PRH +), prolactin-frisättande inhiberande hormon (PRIN-), dopamin (-).

Kliniskt manifesteras hyperprolactinemi av ett symtomkomplex av galaktorrhea amenorré med håravfall, galaktorré (30-60%), abnormiteter i menstruationscykeln, sekundär amenorré, seborré, akne och hirsutism. Samspelet mellan prolaktin och hårväxt är komplicerat, med prolactin som verkar på hårsäcken inte bara direkt, men också indirekt, genom en ökning av paraandrogenhalten i binjurskortet. Följaktligen kan hyperprolactinemi orsaka inte bara diffus telogen håravfall, utan även AGA och hirsutism [15]. Schmidts arbete pekar på den möjliga effekten av prolactin på AGA hos kvinnor [16].

VÄRDEN AV VÄXT HORMON

Hårtillväxthormon eller somatotropin är också viktigt för hår, vilket framgår av klinisk observation av tillstånd med ökat eller minskat innehåll. Om tillväxtfaktorreceptorn har förändrats på grund av mutationer, reagerar cellerna svagare på somatotropin. Detta tillstånd kallas somatotropinresistens, eller Larons syndrom. Förutom proportional dvärg, som manifesterar sig i barndom, hypotricos, för tidig alopeci och håraxelavvikelser är karaktäristiska för detta syndrom [17]. I detta fall manifesteras effekten av GH indirekt, den binder till tillväxthormonreceptorn, som är en transkriptionsfaktor och ökar uttrycket av insulinberoende tillväxtfaktor - 1 (IGF-1). IGF-1 är en tillväxtfaktor som strukturellt liknar insulin och, som tillväxtfaktor, påverkar celltillväxt och differentiering. IGF-1 spelar också en bestämd roll i utvecklingen av hårsäckar och i hårväxt. Itami och Inui upptäckte att IGF-1 produceras i dermal papilla. Eftersom närvaron av IGF-1-receptormatrisen RNA i keratinocyter har bevisats, är IGF-1 från dermala papillofibroblaster inducerade hårväxt, vilket stimulerar proliferationen av hårsäckar keratinocyter [12]. Med akromegali utvecklas hypertrichos [2] tvärtom.

MELATONIN I HÅRLIV

Ursprungligen upptäckt som en neurohormon som bildas och frigörs av tallkörteln under cirkadiska rytmer [18] reglerar melatonin olika fysiologiska processer: säsongsbundna bioritmer och dagliga sömn- och våtscykler - och påverkar åldringsprocessen [19]. Ändå är den mest anmärkningsvärda i melatonin dess skyddande och anti-apoptotiska effekt, som kan säkerställa funktionell integritet hos icke-tumörceller, på grund av dess starka antioxidantegenskaper och förmågan att aktivt fånga fria radikaler [20, 21]. De beskrivna kraftfulla antioxidantegenskaperna hos melatonin (N-acetyl-5-metoxytryptamin) gör att vi kan betrakta det som ett möjligt sätt att motverka oxidativ stress i samband med allmän håravfall, liksom AGA, och som förebyggande åtgärder för gräsning [22].

Enligt de senaste uppgifterna är många perifera organ inte bara målet för melatonins biologiska aktivitet utan också en samtidig del av syntesen av extrapineal melatonin, dess reglering och metabolism. Det har visats att människans hud har ett melatonergiskt enzymsystem som helt uttrycker specifika enzymer som är nödvändiga för melatoninbiosyntes. Dessutom har keratinocyter, melanocyter och fibroblaster funktionella melatoninreceptorer som är involverade i fenotypiska effekter, såsom cellproliferation och differentiering. Ett aktivt melatoninergt antioxidantsystem har identifierats i huden, vilket skyddar mot skador som orsakas av exponering för ultravioletta (UV) strålar.

Liksom huden, syntetiserar mänskliga folliklar melatonin och uttrycker receptorerna, och det finns också en effekt på hårtillväxtcykeln [23].

HORMONAL BEHANDLING FÖR STRÖM MOT ÅTGÄRDEN AV ÅLDNING

Resultaten av studien av klimakteriet och hormonersättningsterapi, som genomfördes av kvinnors hälsoinitiativorganisation [24], ledde till att många kvinnor började ha en negativ inställning till systemisk östrogenersättningsterapi. Under studien av aktuella östrogentillskott med E2 eller dess stereoisomer 17-alfa-östradiol (alfa-tradition), registrerades endast en viss terapeutisk effekt [25].

Under användningen av anti-aging hormonpreparat innehållande rekombinant human GH rapporterade Edmund Chein från Palm Springs Life Extension Institute om förbättring av hårtjocklek och struktur hos 38% av patienterna, samt vissa fall av brunning hår och förbättra sin tillväxt [26].

Hos individer med androgenisk alopeci kan hormonbehandling med androgener, androgenprekursorer (DHEA) eller androgena progestiner (noretisteron, levonorgestrel, tibolon) orsaka håravfall.

Blockering av androgenreceptors aktivering av antiandrogener i teorin utgör ett användbart men opraktiskt tillvägagångssätt i praktiken eftersom antiandrogener blockerar alla androgenåtgärder, vilket leder till oacceptabla biverkningar på svårighetsgraden av manliga symtom hos män och den möjliga feminiseringen av manfetret hos en gravid kvinna. Men cyproteronacetat, ett progestogent antiandrogen, som visas i hirsutism och akne [27], används också för kvinnor med AHA, vanligtvis i kombination med östrogen som ett oralt preventivmedel för premenopausala kvinnor. Denna behandling stabiliserar tillståndets progression. I USA används ofta spironolakton - en aldosteronantagonist med en måttlig antiandrogen effekt [28].

Det mest framgångsrika moderna terapeutiska medlet för behandling av AHA hos män är oral finasterid, en hämmare av typ II 5-reduktas, vilket blockerar omvandlingen av testosteron till 5a-dihydrotestosteron [29]. Finasterid, utformad för att behandla godartad prostatahypertrofi, saktar utvecklingen av typiskt håravfall Det är också användbart för äldre män. Det är inte känt om hämmaren verkar centralt eller inuti folliklarna, eftersom plasmanivåerna av 5a-dihydrotestosteron sänks [30]. Tyvärr är finasterid inte effektiv hos postmenopausala kvinnor [31] och dess användning hos premenopausala kvinnor begränsas av analogi med antiandrogener. Nyligen visade en kortvarig studie av dutasterid, en dubbelhämmare av 5'-reduktas typ I och II, en liknande och möjligen bättre effekt [32].

Melatonin, som är huvudprodukten av pinealkirtelsekretion, är känd för att modulera hårväxt och pigmentering, antagligen verkar som en nyckel neuroendokrin regulator som binder fenotypen av hår och dess funktion med miljö och reproduktiv status beroende på fotoperiodicitet. Det har nyligen visats att det finns en viktig syntese av melatonin, i vilken melatonin kan funktionellt delta i reglering av tillväxtcykeln genom att deaktivera apoptos hos humana anageniska hårbottenhalsfolliklar (utanför pinealkörteln). För att studera effekten av lokal användning av melatonin på hårtillväxt och håravfall hos 40 friska kvinnor som klagade på håravfall, genomfördes en dubbelblind, randomiserad, placebokontrollerad studie. En lösning av melatonin 0,1% eller en placebo-lösning applicerades i hårbotten en gång om dagen i sex månader, ett trichogram utfördes. Denna pilotstudie var den första som demonstrerade effekten av lokal melatonin på in vivo mänsklig hårväxt. Handlingsprincipen är antagligen att aktivera anagenfasen. Eftersom melatonin har ytterligare egenskaper för friradikalavskiljare och DNA-reparationsaktivator kan en anagenisk hårlampa, kännetecknad av hög metabolisk och proliferativ aktivitet, använda melatoninsyntes på plats som sin egen cytoprotektiva strategi [20, 21, 23].

Först publicerad i "Les Nouvelles Esthetiques Ukraine" (# 3 (2015))

håravfall med cholecystit eller ökande prolaktin?

Bra dag. Tidigare har jag beskrivit min situation med håravfall. Idag har jag ett genomskinligt hår, jag kan inte gå ut utan hatt, folkmaskar av täthet och återhämtning ger inte, vitaminer hålls bara i energiplanen. månader till denna dag. Men det som är intressant är att jag märkte en minskning av håravfall för en vecka sedan och jag är rädd för att jinx den eller tro det. Faktum är att jag började hugga järn med 2 ml + vitamin C 2 ml, jag tror att det kan sluta falla eller inte? Ta kontakt med situationen, jag förstår inte något, för jag testade för ferritin och allt var normalt. Titta på dem och kommentera tack. 15.08.2011


07-001 Järn i serum [biochem]

Prolactin och håravfall

Typer av sjukdom

Delvis eller fullständig skallighet kallas annars alopeci. Orsakerna till detta fenomen anses vara fel i arbetet med inre organ och negativa effekter av yttre faktorer.

De exakta orsakerna till denna sjukdom har inte identifierats. Det finns ingen unik klassificering av alopecia sorter, även om typerna av alopeci är kända.

Brännvikt

Tilldela brännbarhet, orsakande skallighet i vissa områden, diffus eller svår skaldethet. Full håravfall kallas total skallighet.

Av naturen av sjukdomsförloppet är uppdelat i medfödda, seborrheiska, symtomatiska, häckande och för tidiga former. I varje undergrupp finns flera typer.

Medfödd skallighet

Medfödd alopeci är genetiskt ärvt. Pälsen saknas helt eller delvis.

Anledningen är ett brott mot aminosyraproduktionen. I denna form är sjukdomen extremt sällsynt.

Seborrheisk alopeci

Orsaken till seborisk patologi är misslyckandet av talgkörtlarna. Det provar utseende av mjäll, seborré, och som ett resultat orsakar baldhet. Ungefär en fjärdedel av ungdomar under puberteten är föremål för denna sjukdom. Peak kommer till tjugofem eller sju år.

När seborrhep prolaps kännetecknas av klåda, smärta i hårbotten. Håret ser väldigt slarvigt, fettigt hår som limmade ihop. På rötterna - oljiga vågar av gråaktiga eller gulaktiga blommor. Förändringen av håret är störd, nya växer inte på plats. Det finns kala fläckar. Sådana symtom på alopeci behöver ingen ytterligare diagnos.

Normalisering av hormonnivåer uppträder vanligen vid 30 års ålder och funktionen hos talgkörtlarna återställs. Men man borde inte förvänta sig en lycklig lösning på situationen. Det är viktigt att börja behandlingen så snart som möjligt. Och det bör startas med ett besök hos en tricholog eller en hudläkare. Självmedicinering kan göra håravfall oåterkallelig.

Traktionalopeci

Långvarig stress på håret i håret leder till traktionalopeci. Orsaken till håravfall kan vara snäva pigtails, fäst med peruker och lim, frekvent användning av curlers och höga svansar med täta elastiska band.

Sådana metoder orsakar konstant rotspänning. Håret blir tunnare oftast bakom öronen och vid templen och börjar falla ut.

Kosmetisk alopeci är håravfall på grund av frekvent exponering för det med tång, en varm hårtork och stylingprodukter. Återställ håret efter en sådan chock är svår, eftersom hårets struktur också försämras.

Autoimmun Alopeci

Orsaken till olika sjukdomar, inklusive autoimmun alopeci, är immunförsvarets misslyckande. Kroppen tar folliklarna för främmande kroppar och börjar attackera dem, vilket orsakar en nedfall.

Direkt sådan skallighet är förknippad med hormonavbrott eller med problem i sköldkörtelns arbete eller med extremt allvarlig förgiftning av kroppen. Han försöker bli av med gifter, och eftersom håret lockar toxiner, börjar man bli av med dem börjar i första hand.

Symtomatisk alopeci

Symtomatisk eller diffus alopeci uppträder mot bakgrund av komplikationer av vanliga allvarliga sjukdomar, som ett resultat av förgiftning, kemoterapi, strålning eller cytoterapi. Det nya håret växer inte vid den utfällda platsen, och den normala tillväxten återställs först efter fullständig avslutning av kemisk exponering. Och dessa är viktiga, men inte de första tecknen på skallighet (alopeci).

Fenomen som leder till utvecklingen av cicatricial alopeci, isolerad separat:

 • Viral.
 • Bakteriell.
 • Svamp.
 • Ärftliga sjukdomar.
 • Svamp.
 • Protozo.
 • Dermatoser.
 • Några neoplasmer.

Metoden för behandling av cicatricial alopeci är bara en: hårtransplantation.

Formen av sjukdomen

För framgångsrik behandling av symptomatisk skallighet är det viktigt att ta reda på orsaken till det i de tidiga stadierna. Huvudskador och endokrina störningar kan orsaka näsa prolaps. Skadorna är avrundade. Det finns flera grupper av sjukdomen:

 • totalt, utan hår
 • Subtotal förlust (alopeci), med frånvaro av mer än fyrtio procent av hårets totala vikt;
 • lokal (alopeci), med flera rundade foci med tydliga gränser;
 • diffus, med synligt gallrande hår;
 • ophiasis, med hårskador på kanten, på baksidan av huvudet, på templen, på pannan;
 • universell, med fullständig brist på hår på kroppen och huvudet;
 • ringmask, med skallighet på kronan och pannan, avbruten vid centimeternivån från hårbotten.

Sjukdomsförloppet är omöjligt att förutsäga. Visas plötsligt kan foci växa över sex månader, men nya kan förekomma i deras plats. För att göra en noggrann diagnos kräver en serie test och forskning.

Orsaker till alopeci

Med naturlig håravfall orsakas håravfall av kroppens allmänna åldrande. Detta är inte en patologi eller en hälsorisk. Dock orsakar sjukdomen obehag och en hårtransplantation erbjuds i bulk som en effektiv behandling.

vanligt

På grund av ackumulering av skadliga ämnen utvecklas giftig skaldethet. Orsaken till detta fenomen kan vara potenta läkemedel. Utvecklingen av sjukdomen är intermittent. Vid rening av toxiner finns det stor sannolikhet för förnyad hårväxt.

När man ersätter enskilda områden i hårbotten med bindväv eller ärrvävnad börjar cicatricial alopecia. Ärrvävnad ersätter oftast huden efter dermo-sjukdomar, neoplasmer, skador eller efter smittade tidigare sjukdomar.

Androgen alopeci är också associerad med hormonella störningar. Sjukdomen börjar i vuxen ålder och kan vara mer än tio år. Dess progression är förknippad med överskjutandet i den kvinnliga kroppen hos manliga hormon testosteron.

Hormonprolactin och håravfall är relaterade. Fokal alopeci utvecklas gradvis, och i frånvaro av behandling är fullständig skallighet möjlig.

På grund av fullständig eller partiell frånvaro av folliklar utvecklas medfödd alopeci. Kanske oberoende utveckling och som en del av en annan patologi.

När häckning av alopeci är extremt svårt att bestämma orsaken till sjukdomen. Men orsaken till att behandlingen av hårbaldighet börjar hos kvinnor är en verklig panik om förlusten av lock.

På hårets huvud förekommer "bon", fickor utan hår. Men självöverväxt av sådana kala fläckar är också möjligt. Därför är det svårt att utse en effektiv behandling.

Orsaker till baldness hos kvinnor

De mest undersökta underarterna kan betraktas som för tidig alopeci. Dess orsak kallas ärftlighet, vilket framkallar anomalier av exponering för androgena hormoner. Hos män utvecklas sjukdomen till 30 års ålder, som börjar i ungdomar. Alla typer av skallighet hos män orsakar inte panikfasa. Därför, för att börja behandlingen är det starkare könet inte bråttom.

Kvinnor är benägen för den vanligaste sjukdomen senare, på sextio. Håret faller inte ut helt. Långt hår ersätter pistolen, förlusten kommer på kronan och pannan. Processen rör sig till andra områden, och håret förblir på kanten av huvudet.

Tunnad hud är mer blank och hålen från förlorat hår är osynliga. I de flesta fall är det omöjligt att uppnå restaureringen av håret, men för att sakta ner håret. Men en intensiv förstärkande behandling, som valts individuellt, bidrar till att sakta ner bristen på håravfall.

Orsaken till håravfall är olika. Men nästan alltid den främsta "orsaksmedlet" av skallighet kvarstår stress. Det är lika farligt för både kvinnor och män. Fel schema, överbelastning, känner negativt, vilket leder till håravfall.

Nästan alltid faller håret ut efter kemoterapi. Baldness provoceras av frekventa temperaturförändringar. Använd alltid skönhetsverktyg utan värmeskydd för att hålla skönheten farlig för håret.

Hälsan påverkas negativt av bristen på fördelaktiga spårämnen. Detta hänvisar till utseendet, i synnerhet håret. Och oftast lider de av en sådan brist hos kvinnor.

Brott mot den hormonella bakgrunden medför balding. Ofta orsakas de av höga testosteronnivåer hos kvinnor. Men håret faller ut och när prolaktin är förhöjt.

Orsaker till manlig mage skallighet

Män präglas av felaktighet för problemet med hormonella störningar. Återställandet av håret är möjligt utan behandling, och därför förblir tecken på baldhet hos män obehindrade.

Efter att ha lidit sjukdomen kan alopeci också utvecklas. Dess möjliga orsak är en sjukdom som påverkar folliklar, ringorm, till exempel. De kan inte återhämta sig även efter behandling. Skadliga vanor, som alkohol och rökning, förhindrar absorptionen av B-vitaminerna som är nödvändiga för vackert, friskt hår och som ett resultat av denna bristskallhet.

En stor roll av genetiska skäl. Med tidig skallighet i släktträdet hos manlinjen för att hjälpa till att övervinna alopeci är det nästan omöjligt. Orsaken till håravfall hos män i ung ålder har inte studerats. Men det är klart att genetiken inte har någon direkt relation till detta.

Utvecklingen av aktivt testosteron leder till skallighet. Hårfolliklarna är extremt känsliga för det höga innehållet av dihydrotestosteron, och därför med aktiveringen av dess produktion aktiveras även hårbearbetningsprocessen.

Skälen till tidig skaldnad hos män är fortfarande okända. För att hjälpa till med håravfall kommer det att kunna innehålla terapi och hormonella droger. Men behandling med traditionella medicinmetoder har inga effekter i sådana fall.

Orsaker till skallighet hos barn

Överdriven stress och nervstopp, sjukdomar i matsmältningssystemet, brist på spårämnen som är nödvändiga för tillväxt och hälsa - det här är de främsta orsakerna till baldness hos barn. Det provoceras av avbrott i det endokrina systemet, problem med binjurarna, hormonella förändringar i kroppen och ANS-störningar. Minskad immunitet, allergier och ärftlighet ingår också i listan över orsaker till skallighet.

De faktorer som utlöser skallighet hos barn är olika. Även en tätt huvudbonad eller schampovaskning av otillräcklig kvalitet kan prova de första tecknen på skallighet. Efter de allvarliga sjukdomar som överförts av barnet kan bala fläckar bildas på huvudet. Men håret återställs efter återhämtningen. Men den skallighet som orsakas av medfödda anomalier kan inte botas.

Under alla omständigheter, med omsorg om håret, kommer hon att förbli frisk och vacker under lång tid. Men när skallighet inte behöver panik och rusar till självmedicinering. Det är viktigt att samråda med en specialist för att välja en effektiv intensiv behandling individuellt.

I själva verket orsakar hormonella obalanser ofta ökad håravfall. Till exempel, med hyperprolactinemia - en ökad nivå av hormonprolactin - allvarlig håravfall är ett av huvudsymptomen. Detta problem uppstår också när hypothyroidism och en överträdelse av förhållandet östrogen (kvinnliga könshormoner) och androgener (manliga könshormoner) i blodet. Prolactinnivåer bestäms i nanogram per liter (ng / l) eller internationella milenheter per liter (mIU / l). Oftast i laboratorietester finns sådana normer: för vuxna kvinnor - 64-396 mIU / l eller 1-29 ng / ml.
Hos kvinnor varierar prolactin i faser av cykeln: i follikulärfasen bör nivån ligga inom 252-504 mIU / l eller 4,5-3 ng / l, i periovulatorisk fas är den 361-619 mIU / l eller 5-42 ng / l, och i luteal - 299-612 mIU / l eller 4,9-40 ng / l.
Om en ökning av prolaktin inte är förknippad med sådana fysiologiska orsaker som graviditet, amning etc., är det i regel en läkemedelsbehandling som föreskrivs för att återställa hormonnivåerna. Huruvida håravfall orsakas av hormonell obalans bör bestämmas av endokrinologen. En sådan diagnos som androgenetisk alopeci måste också bekräftas med ett omfattande blodprov för innehållet av manliga och kvinnliga könshormoner, särskilt testosteron och dihydrotestosteron. Att öka detta hormon i kombination med en genetisk predisposition för skallighet leder ofta till håravfall.

Huruvida ökad håravfall på grund av hormonella orala preventivmedel är svår att säga, eftersom läkaren förskrivit dig behandling av en anledning, och på grund av menstruella oegentligheter, vilket också kan orsakas av hormonella obalanser. Och även om alopeci verkligen associeras med en biverkning av hormonella preventivmedel, är hormonnivåerna i de kombinerade östrogen-progestinpreparaten minimala, därför är sannolikheten för skallighet vid användning av preventivmedel också obetydlig. Dessutom är det en lång mottagning OK. Du var också ordinerad kortsiktig behandling - i 3 månader. Efter avskaffandet av hormonella orala preventivmedel tar upp till sex månader för att återställa hormonnivåerna.

När det gäller den mängd hårförlust som du har beskrivit anses daglig förlust av 50 till 150 hår som norm. Mekaniska manipuleringar som huvudmassage, kamning och tvättning, förorsakar separation av håret från hårfollikeln. Om du tvättar ditt hår varje dag märker du inte betydande håravfall. Men om du tvättar huvudet 2 gånger i veckan, kan en enda förlust av en betydande mängd hår skada dig. Men du borde inte bli panik. De hår som du ser gradvis föll ut över flera dagar, och vattenförfarandet tog dem bara ihop. En daglig förlust på 80 till 100 hår, som i ditt fall, anses vara normalt.

Däremot bedöms du av den beskrivna situationen du har en förändring i hormonnivåerna. Det är inte känt om din menstruationscykel har förbättrats, men i alla fall rekommenderas att du genomgår en fullständig undersökning av en endokrinolog för att bestämma förhållandet mellan manliga och kvinnliga hormoner och nivån av sköldkörtelhormoner. Om håravfall fortsätter, kontakta en trikolog för att identifiera andra orsaker som påverkar hårets tillstånd.

Effekt av hormoner på håravfall:

På alla stadier av livet styrs hårväxten av hormoner, så det är ingen slump att hårfollikeln är så känslig för alla hormonella förändringar.

Aristoteles noterade att "... av alla djur blir bara man skaldad, för att han har den största och våtaste hjärnan. Kvinnor blir inte skalliga, för att de i sin natur liknar barn: både de och andra utsöndrar inte ett frö. Och euppen blir inte skallig, när han blir en kvinna... "

Androgener är en typiskt manlig hormongrupp som produceras av könkörtlarna. Hos män stimuleras håret i områden som en mustasch, skägg, bröst, armar och buk.
Det kan emellertid hämma tillväxten av folliklar på huvudet och orsaka skallighet.

Östrogener, däremot, ger hårväxt i hårbotten.
Hos kvinnor utsöndras samma hormoner som hos män, endast i mycket små mängder.
Östrogener är vanligen kvinnliga könshormoner och produceras i stora mängder.

Estradiol (ett hormon från östrogenfamiljen) skapar en klassisk kvinnlig fenotyp och är nödvändig för ägglossning.
För hår förlänger östradiolen anagenfasen. Det vill säga fasen av aktiv hårväxt.

Också för att östrogener har en positiv effekt på hårtillväxten framgår det av det faktum att hårtillväxten förbättras under graviditeten och förvärras med ankomsten av klimakteriet.

Progesteron är ett steroidhormon som produceras av en kvinna i äggstockarna och i moderkakan under graviditeten. I manliga testiklar.

Liksom östrogen, det bygger en kvinnlig typ kroppsbyggnad, har en positiv effekt på hårväxten.
Patologi av sköldkörteln nämns ofta som en orsak till håravfall.

Samtidigt observeras en förändring av hårets struktur, torrhet och sårbarhet hos 90% av patienterna med hypothyroidism och den uppenbara hårförlusten är mer än 30%.

Vid varje fjärde patient med hypofunktion av sköldkörteln, är utspädning av de yttre yttre hörnen av ögonbrynen planerad.

Samtidigt är det intressant att med ökad sköldkörtelfunktion faller hår i armhålan ofta och växer mindre ofta.

Hårfollikeln är också känslig för sköldkörtelhormoner.
Håravfall kan uppstå som med hypo- och hypeireios.
Sköldkörtelhormonerna T4 och T3 utsöndras av sköldkörtelns celler och innehåller jod.
Hårförtunning med hypothyroidism är ojämn.
En del av håret kan vara betydligt tunnare, en del av håret reagerar något.

Prolactin är ett hormon, den ökade utsöndringen som kan observeras under graviditeten, amning, efter manipulation på bröstkörteln, hypotyreoidism, fysisk ansträngning, stress, fastande, antidepressiva medel, östrogen, samt dricka stora mängder öl.

Dermatologer noterar ofta en koppling mellan ett överskott av prolaktin och hudpatologier: akne, seborré, håravfall, en ökning av antalet talgkörtlar och utvidgning av deras kanaler.
Prolactin är involverat i patogenesen av psoriasis och alopeci.
Att ta droger för att minska prolaktin ledde till en synlig förbättring i samband med psoriasis.

Varför faller håret ut?

Orsaker till ökad håravfall kan vara ganska varierad.
Störningar i de endokrina organen, mag-tarmkanalen, psychovegetative och immunsjukdomar kan påverka utvecklingen av denna patologi.

Det är värt att uppmärksamma effekterna av aggressiva yttre faktorer: strålning, kemikalier, förorenad luft.
Även hår kan falla ut efter en skada och konstanta mekaniska influenser.
Trichologisten behandlar baldnessproblemen, eftersom det är mer av ett medicinskt problem, men vissa skönhetssalonger ger hjälp till personer som lider av håravfall.

Självklart innebär skönhetssalongens arsenal inte något allvarligt ingripande, eftersom de främst innebär att inflytande ytligt, men ändå kan en erfaren frisör eller kosmetolog påpeka det befintliga problemet i tid och föreslå sätt att lösa det.

Tillfälligt håravfall:

Även om kvinnor nästan hela året klagar över ökad håravfall, drabbas endast 1% av sann håravfall.

Men nästan alla kvinnor lider av tillfälligt håravfall orsakat av stress, säsongsmässighet, hormonella fluktuationer, inre sjukdomar eller svampinfektioner.

Tillfälliga håravfall:

Telogen håravfall.
(håravfall med vila eller vila).

Telogen håravfall kan vara symptomatisk och resultera i en follikel (intern eller extern), med försvinnandet av orsaken, håravfallet stannar och tillväxten fortsätter.
Denna typ av fallout kan börja med olika stressorer - fysisk eller känslomässig.
Det kan utlösas av viktminskning och en strikt diet. Alla dessa faktorer påverkar follikeln och orsakar plötsligt upphörande av hårtillväxten, vilket fortfarande skulle vara i tillväxtfasen under lång tid.

De folliklar som effekten manifesterar går omedelbart in i catagenfasen (tillväxtstopp) och sedan till telogen (sovande). I slutändan slår folliklarna bort håret, varefter de går in i en ny livscykel.

Varaktigheten av en sådan cykel kan vara normal och kan förkortas om den negativa effekten upprepas.

Telogen håravfall kan uppstå 1-4 veckor efter stress.

Om det inträffar senare är stress inte orsaken till håravfall.

I regel förekommer förlusten genom hela huvudet och leder inte till en synlig gallring av håret.
Utseendet på förlorat hår under dagen kan emellertid negativt påverka emotionellt tillstånd och vara en källa till ytterligare stress.

Det bör noteras att kvinnor i allmänhet är benägna att telogen håravfall.
Ibland, även visuellt, är det möjligt att bestämma en liknande blankett enligt kundens beteende, hennes intryckbarhet och känslomässigt beteende.

Anagen håravfall (håravfall i tillväxtstadiet)

Anagen håravfall är en plötslig hårförlust orsakad av försvagningen av "hårfixeringszonen".
Sådan plötslig håravfall kan observeras 1-3 veckor efter exponering för kemikalier eller strålning.
Detta händer under kemisk behandling av maligna tumörer.
I detta fall finns det upp till 90% håravfall. Kanske 100% skallighet.

Men kemoterapi-relaterad håravfall är tillfällig och helt reversibel.
Ibland har även hår som vuxit upp igen blivit hälsosammare och starkare.
Det är ibland noterat att hårets struktur förändras (raka linjer ersätts av lockiga och vice versa), liksom missfärgning.Nästa Artikel
Vad ska man göra om håret pressas - de viktigaste metoderna för kamp