Secrets of proper nutrition för hud och hår skönhet


Den moderna rytmen i livet tillåter inte en kvinna att koppla av i en minut. Varje dag måste du ta hand om att alla familjemedlemmar matas, barn samlas och skickas till skolan eller dagis. Förutom hushållsarbetet har kvinnor stora problem på jobbet. Daglig stress och brist på vilotid påverkar utseendet. Vid 30 års ålder börjar unga flickor att märka de första tecknen på åldrande: Rynkor dyker upp runt ögonen, nasolabiala veck blir mer och mer synliga. På grund av konstant styling och färgning blir håret skört och livlöst. Dessutom påverkas kvinnors hälsa av kroniska sjukdomar, dålig näring, sömnbrist och en fast livsstil.

Om du vill vara ung, vacker och hälsosam måste du noggrant närma sig frågan om din kost och bestämma vilka produkter som är bra för din hud och hår och vilka livsmedel som ska uteslutas från kosten.

Rätt produkter

En hälsosam diet ger dig ett tjockt hårhår utan splittrade ändar och spröda lockar. Mat bör balanseras och mätta kroppen med alla nödvändiga spårämnen. Innan du överväger vilka livsmedel som är bra för hälsan bör det noteras att vitaminer inte kommer att absorberas om du har sjukdom i magen eller tarmarna. Innan du väljer en diet och starta en hälsosam livsstil ska återställa tarmmikrofloran. Ett utmärkt och billigt verktyg är utvecklingen av japanska forskare Bio Normalizer.

Fermentationsprodukter av grön papaya återställer skadade celler, förbättrar intestinalmikrofloran, ökar immuniteten och tjänar som profylaktisk mot cancerformationer. Retinol i enzymets sammansättning förbättrar hudens struktur, C-vitamin har antioxidantegenskaper och tar bort fria radikaler från cellerna. Betakaroten påverkar visuellt organet positivt och skärmar synen. Bio Normalizer behandlar dysbakterios och återställer tarmfunktionen helt. När du har passerat en förebyggande kurs med en japansk drog kan du börja utveckla rätt meny.

 • Linfrön. Produkten innehåller fleromättade omega-3 och omega-6 syror, som skyddar mot sklerotiska formationer och renar blodet. Nutritionists rekommenderar att äta tre matskedar frön per dag. Dessutom har fröerna en trevlig smak och läggs ofta till bakverk. Värmebehandling förstör inte de vitaminer som utgör lin, så att äta ordentligt är inte bara hälsosam men också god.
 • Morötter. Vitamin A, som är en del av morotsjuice och beta-karoten, återställer hormoner, stärker naglar och hår. Morotjuice har en diuretisk effekt, eftersom läkare ordinerar det som profylaktiskt mot urolithiasis.
 • Svart kaviar Delikatessen är full av användbara mikroelement som är nödvändiga för någon organism för fullständig utveckling och upprätthållande av immunitet. Kaviar innehåller oljesyra och palmitinsyra. Elementen är ansvariga för blodkärlens elasticitet och förhindrar stroke. De komponenter som utgör kaviar stimulerar produktionen av kollagen i huden, vilket gör det elastiskt och fjädrande. Regelbunden förbrukning av delikatesser kommer snabbt att återställa hårets hälsa. Svart kaviar kan ätas inte bara i mat. Ampulärt serum i Bergamo med kaviar extrakt glattar även djupt rynkor, utspelar hudton och eliminerar rodnad. Läkemedlet kan tillsättas till kräm mot ansiktet, vilket därigenom ökar effekten av komponenterna i en kosmetisk.
 • Sea Kale Läckra och friska delikatesser innehåller spårämnen som jod, kalium, magnesium och järn. Ämnen fuktar håret längs hela längden och förhindrar deras bräcklighet. Jod stimulerar blodmikrocirkulationen i subkutan fett, närmar hårsäckarna och stimulerar hårväxten. Niacin, en del av algerna reglerar talgkörtlarna och eliminerar seborrhea. Kolin stramar porerna och återställer pH-balansen i ansiktets hud, så att akne försvinner snabbt. Regelbunden konsumtion av tång kommer att bidra till att snabbt återställa immunitet och återfå förlorad skönhet. Hudhushållets rynka Supreme Face Serum innehåller tångextrakt, tack vare vilket produkten förhindrar rynkor och eliminerar befintliga brister i huden.

Rekommendationer av specialister

För att behålla din hud och hårs hälsa bör du följa dessa regler:

 • Drick minst 2 liter vatten per dag. En tillräcklig fuktighet i cellerna förhindrar torkning av huden och skyddar håret från brott.
 • Drick färsk gulrotjuice regelbundet.
 • Använd kosmetika baserat på naturliga ingredienser.
 • Ät frön och nötter. I stället för godis och olika godis med hög sockerhalt, ge företräde åt naturprodukter. Forskare har visat att begär för sötsaker orsakas av brist på kolhydrater. Nötter kommer snabbt att fylla bristen på element i kroppen och skydda dig mot extra pounds.
 • Undvik fet, stekt och kryddig mat. Produkter kan orsaka halsbränna och ett brott mot intestinal mikroflora.
 • Ofta i frisk luft och glöm inte bort fysisk aktivitet. Regelbunden motion hjälper till att stödja hjärt-kärlsystemet och förbättra humöret.

Kom ihåg att nyckeln till din skönhet är inte bara rätt näring och kosmetika av hög kvalitet, men också en hälsosam livsstil.

Diet för friskt hår och ren hud.

Självklart är detta namn villkorat. En diet för hår och hud, som består av produkter med högt innehåll av vitaminerna B, A, E och C, samt spårämnen: zink, selen och koppar, har en komplicerad effekt på hela kroppen. Metabolismen normaliseras och vikten minskas utan allvarliga restriktioner och hälsorisker, höjningen av hemoglobin ökar, det allmänna tillståndet förbättras.

Livsmedel som innehåller fibrer (spannmål och kli, grönsaker och frukter) normaliserar magtarmkanalen och bidrar till utsöndring av slagg och giftiga ämnen som förhindrar absorption av fördelaktiga för kroppen som helhet, och hår och hud i synnerhet fördelaktiga ämnen.

Grunden för en kost för hår och hud är de grundläggande principerna för hälsosam kost: det är nödvändigt att utesluta från menyn kryddiga rätter, stekt, snabbmat, söt läsk, innehållande extra kalorier och skadliga kemikalier.

Måltiderna bör balanseras, uppdelade i 4-5 måltider hela dagen, inkluderar livsmedel som innehåller huvudbyggnadsmaterial för förnyelse av hårfollikelceller och hudproteiner, såväl som fetter, kolhydrater, vitaminer och mineraler.

Användbara produkter för skönheten i hår och hud.

Groats: bovete, havregryn, hirs.

Röda gröda: potatis, betor, morötter, selleri, persilja rötter.

Kött: magert nötkött, kalvkött, kycklingfilé, lever.

Fisk: hälleflundra, kummel, makrill, hästmakrill, fryst sill, rosa lax.

Svampar: mushrooms och ostron svamp.

Kyckling eller vaktelägg

Grönsaker: Bulgarisk peppar, alla typer av kål: vit, broccoli, färg; tomater, gurkor, rädisor. Grön sallad och burgund, med hög jodhalt.

Gröna ärter och gröna bönor.

Gröna: persilja, dill, gröna lökar.

Fullkornlig fullkornsbröd, rågbröd och bullar.

Frön: solros, pumpa, lin. Nötter: valnötter, cashewnötter, hasselnötter, mandlar.

Torkade frukter: russin, fikon, torkade aprikoser, prunes.

Mejeriprodukter: fermenterad mjölk, mager mögelost.

Brewer's yeast tabletter eller kapslar.

Vegetabiliska oljor: olivolja, oraffinerad solros, linfrö.

Frukt: Alla frukter är gul-orange i färg. Ju mer varierat valet av frukter desto mer komplett kommer det att vara en uppsättning spårämnen och vitaminer.

Vete plantor, havre, pumpor. Det är inte svårt att groa fröna, men om du lägger till plantor i menyn med din dagliga frukost, kommer kroppen att ges hela dagen, inte bara med användbara ämnen utan också med energi.

Alla dessa produkter innehåller viktiga vitaminer och mineraler som är användbara för att stärka och växa hår och frisk, ung hud i ansiktet och kroppen.

Balanserad meny för friskt hår och hud.

1 frukost: gröt kokad i vatten. I slutet av tillagningen lägg till lite mjölk och en kub med smör.

Koka gröt, ånga med kokande vatten lite russin och torkade aprikoser. Töm vattnet och blanda de torkade frukterna med 2-3 msk. l. kockost och en liten mängd biolayf eller biokefir.

Grönt te, kaffe eller kakao.

1-2 tabletter av bryggerjäst - detta kosttillskott innehåller alla B-vitaminer.

2 frukost. Fruktjuice och havregrynkakor eller någon frukt.

Lunch: grönsakssoppa eller grönsakspott, grönsaksallad, kycklingbröst.
Tomatjuice eller torkad fruktkompote.

Te tid Nötter, torkad frukt, juice eller grönt te.

Om du vill ha sött: marshmallows, marmelad, mörk choklad. Alla kalorier kommer att ha tid att spendera, och kroppen kommer att få glukos, kakaosmör, gelatin.

Middag. Bovete gröt, braised mushrooms med morötter och lök. Grönsakssallad, i vilken lägg till gröna ärtor och riven sellerirot. Påfyll alla sallader med vegetabiliska oljor som innehåller fördelaktiga fleromättade fetter, spårämnen och vitaminer.

Bedtime: ett glas kefir med kli. Bran ånga med kokande vatten i 15-20 minuter, dränera sedan vattnet och blanda med kefir, tillsätt honung. Detta är den sista dagliga måltiden i en halv eller två timmar före sänggåendet.

Breakfast. Återigen havregryn. Havregryn kan enkelt dampas i 15-20 minuter. Lägg till en

Valnötter eller mandel, honung, riven äpple.

Smörgås med ost och smör.

Grönt te med citron, kaffe.

2 frukost. Kakao och sötost med russin.

Lunch. Ris med fisk, grönsaker. Tomatjuice eller grönt te.

Snack: Som vanligt, frukt, nötter, rugbröd, juice eller te.

Middag. Grönsakspott: gröna bönor, potatis, morötter, kucchini. Grönsakssallad med grönsaker.

Havregryn med torkade frukter, honung, smör.

Höstost med biolife, nötter. Apelsin eller grapefrukt. Grönt te med citron.

2 frukost: juice, frukt, havregryn eller vetebröd.

Lunch. Kycklingbuljong med grönsaker, potatismos med svamp, grönsaksallad.

Tomatjuice eller te.

Te tid Nötter, ost, frukt, juice.

Middag. Lever med bovete gröt, stuvade morötter, betor, lök. Grönsakssallad med grönsaker och selleri, persilja rot.

Breakfast. Hirsgrönsak, kokt på kvällen, russin, torkade aprikoser, honung. Ett glas biolife.

2 frukost. Bananer.

Lunch. Omelett med grönsaksallad, grönsaksoppa med gröna.

Te eller fruktkompote.

Te tid Tillåt själv vad du vill. Lyssna på din önskan - det betyder att din kropp behöver exakt denna produkt och några ämnen som den innehåller.

Middag. Stewed på en "kudde" av morötter och lök, eller havsfisk bakad i folie. Sallad av tång, selleri, persilja och dill.

Breakfast. Havregryn med nötter, honung, riven morötter, ostsmörgås.

2 frukost. Frukt, juice.

Lunch. Bokhete eller risgröt, grönsaksallad. Juice eller te.

Lunch: apelsin eller äpple, svart choklad eller nötter.

Middag. Ångad gröna bönor och blomkål, lever, tomat och gurka sallad med gröna.

Breakfast. Höstost, torkad frukt, nötter. Färsk fruktjuice.

2 frukost. Kakao med havregrynkakor.

Lunch. Grönsakspot, ångad patties, sallad. Fruktkompot eller te med
en citron.

Te tid Semester är semester. Du kan även det som är omöjligt.

Middag. Fisk och tång, tomatjuice.

Breakfast. Omelett, ost och smörsmörgås med persilja och dill.

2 frukost. Banan eller apelsin och kockost.

Lunch. Grön borsch med gräddfil, bräserad lever med grönsaker.

Te tid är valfri.

Middag. Stewed blomkål, omelett med svamp.

Du kan skapa din individuella meny för veckan, som består av produkter som innehåller nödvändiga vitaminer för hår och hud.

En sådan användbar diet kommer inte bara att återge hårets glans och renhet och elasticitet i ansiktets hud, men normaliserar också excretionssystemets ämnesomsättning och funktion, hjälper till att stärka immunsystemet och förbättra kroppen som helhet.

Hur man lagar bläckfiskfilé med ris.

Bläckfiskfilé - det här är rent protein. Därför är bläckfiskdiskar friska och näringsrika, och de måste inkluderas i den normala hälsosamma matmenyn, men de är mest användbara under intensiv träning. Läs vidare.

Fasta dagar - regler, recept, rekommendationer.

Fasta dagar, om de genomförs regelbundet, hjälper inte bara till att förbättra kroppen, men också för att minska vikten. Och också ge ytterligare mängder av fördelaktiga vitaminer och mineraler. Läs vidare.

Rengör kroppen med örter.

Användningen av medicinska örter för att rengöra kroppen är ett mildt och skonsamt sätt att normalisera rensningssystemet, ta bort toxiner och toxiner från kroppen, tungmetaller, rengör tarmarna. Läs vidare.

Webbsida på sociala nätverk - prenumerera på att lära sig om nya artiklar

Diet för "hud", "hår" och "nagel"

För att vara ung och attraktiv, besöker moderna kvinnor skönhetssalonger, gym, köpa dyra kosmetika för personlig vård.

Genom att utföra samma förfarande är vissa tjejer som redan är i ungdomsåren missnöjda med sitt utseende, medan andra damer genom åren har anpassat sig för att se yngre ut än deras ålder. Vad är hemligheten?

Hur "matar" huden, håret och naglarna?

Sann skönhet och hälsa är inifrån och i stor utsträckning beroende av vad vi äter.

förhindrar håravfall, är ansvarig för hudens elasticitet. Produkter som innehåller den: gul, röd, grön frukt och grönsaker, massor av bär och örter.

B-vitaminer

föryngrar huden, förhindrar bildandet av rynkor, ökar tillväxten av naglar, hår, gör dem starkare, dessutom hindrar de utseendet på vita fläckar på naglarna och minimerar hudutslag:

 • B1 - fläsk, hasselnötter, bönor, ärtor, havre, vetex.
 • B2 - sojabönor och smör, vetekli, äggula, broccoli, ost.
 • B5 - lever, svamp, ris, jäst.
 • B6 - gröna bladgrönsaker, apelsiner, bananer, nötter, ägg.
 • B12 - tång, kaviar, mjölk, stallost, ägg, fisk, kött, jäst, lever.

stimulerar produktionen av kollagen som någon hud behöver. Tack vare honom blir krullarna starka och silkeslika, naglarna är inte längre spröda. Vitamin C finns i citrus, paprika, rädisa, svart vinbär.

Vitamin H (Biotin)

kallas skönhet vitamin. Det fungerar som grunden som bildar hud, hår och naglar. Det finns biotin i nötter, svamp, frön, brunt ris, köttlever, mjölk.

förhindrar mjäll, främjar hår och spik tillväxt, förbättrar blodcirkulationen, ger huden en rodnad. Innehållet i vegetabilisk olja (olivolja, majs, solros), vetex.

Även hud, hår och naglar behöver zink (betor, vitlök, tomater, mjölk), magnesium (frön, nötter, frukter), kalcium (i animaliska produkter, mindre i korn), kisel (i växtstalkar), selen (kokosnöt, biff, havsfisk), folsyra (örter och lövgrönsaker) och andra vitaminer.

Källa för ungdom och skönhet

Naturliga juicer och kompott, hemlagad mjölk och kakao, ört- och fruktteor - alla dessa är oändligt hälsosamma drycker som måste vara i kosten för varje skönhet. Men ingen av dem kan jämföras med vatten.

Det är enkelt rent vatten som fungerar som en aktiv assistent i kampen mot tunt splittret hår, sköra naglar, fläckig hud och tidiga rynkor.

Varje ny morgon måste du börja med ett glas vatten och under dagen för att inte glömma det.

Sju dagars dietmeny för hud, hår och naglar

En balanserad meny är huvudmedicin för charmigt strålande hud, glänsande hår och starka naglar.

Kompetent sammansatt diet är bättre än några balm och masker för att fylla kvinnlig skönhet och ungdom. Det väljs individuellt, och tack vare en rik kost kan du använda en mängd nya rätter varje dag.

Diet alternativ för 7 dagar:

 • frukost: havregryn med honung, russin, torkad frukt och ingefära te.
 • mellanmål: smörgås (fullkornsbröd, mager ost, gurka, sesam).
 • middag: stewed kalkon med potatis, arugula sallad, sallad, spenat och gurka med en sked full gräddfil.
 • mellanmål: apelsin eller grapefrukt.
 • middag: kokt kycklingbröst, mjukkokt ägg, alla grönsaker och lime te.
 • Frukost: kockost med nötter, torkade aprikoser, prunes och ett glas rent vatten med citron.
 • mellanmål: alla frukter att välja mellan (pomelo, mango, nektarin, skiva vattenmelon eller melon).
 • middag: laxbiff, grillad utan olja i stekpanna.
 • mellanmål: fikon, torkade aprikoser, prunes.
 • Middag: brunt ris med bakad aubergine och gröna.
 • Frukost: bovete gröt med stewed lever och grönsakssallad.
 • mellanmål: rädisa med örter, kryddat med olivolja.
 • middag: pumpa soppa och mashed kycklingbröst.
 • mellanmål: säsongsbetonad frukt.
 • Middag: stuvade gröna bönor och ett glas granatäpplejuice.
 • Frukost: hirsgröt med kummin, sesam och en kopp grönt te.
 • mellanmål: ett val av frukt (svart vinbär, kiwi, druvor).
 • lunch: grönsakspott eller kål soppa med färsk kål, drick tomatjuice.
 • mellanmål: medium banan.
 • Middag: jellied fisk och ett glas mager yoghurt.
 • Frukost: äggröra med tomater, persilja, linfrö, sesam och dill.
 • mellanmål: alla nötter (utom jordnötter).
 • Middag: en tallrik med vegetarisk borscht eller kohlrabi och morotsoppa.
 • mellanmål: fullkornsbulle, äpple eller päron.
 • Middag: en del kokt räkor och ett glas äppeljuice.
 • frukost: kockgryta med en sked gräddfil.
 • mellanmål: datum eller fikon.
 • lunch: ris med skaldjur och en kopp grönt te.
 • mellanmål: morotsallad med citronsaft (du kan bara äta en hel morot).
 • middag: stewed torsk med grönsaker och ett glas kefir.
 • Frukost: Fetaost, klädd med olivolja och bulgarsk peppar.
 • mellanmål: mousse gjord av kiwi, hallon och yoghurt med låg fetthalt.
 • Lunch: kokta linser eller sparris med grönsaker.
 • mellanmål: en halv avokado eller medellång granatäpple.
 • Middag: Stekt kycklinghalsband med grönsaker.

Denna användbara diet kommer inte bara att återställa hudens renhet, glans av håret och styrkan av guldfärgade men också förbättra ämnesomsättningen, normalisera funktionen i excretionssystemet, hjälpa dig att gå ner i vikt och bli assistent i kroppens övergripande hälsa.

Menyn är villkorad, det är inte nödvändigt att strikt uppfylla alla sina föremål. Du kan göra din individuella lista över rätter, som består av hälsosamma produkter, styrd av sina egna önskningar och behov av kroppen.

Vad är bättre att vägra

Under kostperioden (och i vardagen) är det inte lämpligt att använda produkter som försämrar ämnesomsättningen och negativt påverkar hår, hud och naglar. Detta är:

 • söta bakverk och vitt bröd;
 • fett kött och ostar;
 • kolsyrade drycker;
 • feta såser, majonnäs och salt;
 • konserverade och halvfabrikat;
 • kaffe och starkt te;
 • alkohol och cigaretter.

Förutom korrigering av näring bör du alltid få tillräckligt med sömn och minimera stressiga situationer.

När kommer resultaten att vara synliga?

Korrekt balanserad näring för frisk hud, hår och naglar ger inte omedelbara resultat.

Men inom en månad kommer de positiva ämnena av de använda produkterna att börja ha en positiv effekt: en rodnad kommer att uppstå på kinderna, håret kommer inte längre att falla ut och kommer att få en naturlig glans och naglarna blir starkare.

Näring för hår och hudhälsa: TOP-7 hälsosamma produkter

Livet förnekar inte den moderna kvinnan med speciell känslomässig komfort och vårdslöshet. Trötthet, problem på jobbet, missförstånd i familjen och olika sjukdomar påverkar omedelbart hår och hud. Och du vill se glad och attraktiv! På många sätt kan situationen fixa väl valda kostvanor. Experter anser att det är tillräckligt att regelbundet inkludera vissa livsmedel i din kost så att ditt utseende inte beror så mycket på olika negativa faktorer och vardagliga problem. Vi kommer att prata om den mest användbara maten i den meningen idag.

Avokadofrukt

Det är inte för ingenting att invånarna i Sydamerika kallar denna frukt "skogsolja": den mogna frukosten smakar som smör med en trevlig nyans av nötter och gröna.

Avokadosmassa är mycket hög i kalorier. Den innehåller en stor mängd fetter, proteiner och kolhydrater, är rik på vitamin E, spårämnen och fleromättade fettsyror, som absorberas perfekt av kroppen. Denna kombination av näringsämnen medger avokado för att optimera hudens elasticitet och oljighet. Att äta denna frukt hjälper till att minska rynkor hos äldre kvinnor och akne hos ungdomar. Inte mindre fördelaktiga frukter verkar på huden lokalt, när de ingår i maskerna för ansiktet och décolleté.

Dessutom är avokado användbart vid vissa sjukdomar i mag-tarmkanalen, diabetes, grå starr. Det rekommenderas för personer som upplever svår fysisk ansträngning eller återhämtar sig från operationer eller infektionssjukdomar.

Avokado har inte en traditionell frukt smak, men mycket framgångsrikt kombinerad med andra produkter (med fisk, nötter, räkor, etc.). Därför används den aktivt vid tillagning av snacks, sallader, soppor, smörgåsar och till och med sushi. Vegetariska dieter använder lätt avokado som ersättare för kött och ägg.

Avokadosmassa har en ganska stark allergiframkallande effekt. Dessutom finns det ofta orsakssamband för sjukdomar som listeriose. Därför bör frukt inte ätas av gravida kvinnor, ammande mödrar, småbarn och människor med försvagad immunitet.

linfrö

Linfrö är en erkänd ledare bland växtbaserade produkter när det gäller fleromättade omega-3 och omega-6 fettsyror. Den är rik på vitaminer, mineraler, fibrer (speciellt den mest användbara sorten - gelbildande eller vattenlöslig). Dessutom innehåller välsmakande guldfrön extremt viktigt för mänskliga ämnen - lignaner, som kan ge ett kraftfullt skydd mot blodkärl från härdning.

Den kosmetiska effekten av linfrö uttrycks för att öka hårväxten, minska seborrésymtom, läkning av blekande hud. Förbättra hårets tillstånd kan uppnås genom att äta cirka 3 matskedar markfrön per dag. Experter säger att de användbara egenskaperna är bevarade i sådana fall när linfrö får värmebehandling (till exempel när de läggs till bakmjöl).

Användningen av en stor mängd linfrö kan orsaka förvärring av sjukdomar i mag-tarmkanalen, liksom med gallsten och urolithiasis.

Morotjuice

Färskpressad morotsjuice innehåller en chockmängd beta-karoten, som i kroppen omvandlas till vitamin A. Detta ämne är involverat i sköldkörteln och påverkar starkt tillståndet för den hormonella bakgrunden. Brist på vitamin negativt påverkar synnätet, huden, håret, tänderna och benen.

Morotjuice normaliserar torr hud; Det är användbart för en mängd dermatit och andra hudskador. I ammande mödrar förbättras mjölkens egenskaper, mätta den med substanser som är användbara för att stärka barnens immunitet. Gravida kvinnor rekommenderas att dricka morotsjuice för anemi och trötthet.

Vitamin A, som kroppen får genom att konsumera morotsjuice, är fettlöslig. Detta innebär att för en mer fullständig absorption av den positiva substansen bör juiceintag kombineras med feta livsmedel.

Morotjuice har en liten diuretikum och koleretisk effekt, vilket måste beaktas när det tas regelbundet. Långtidsanvändning av juice kan bidra till utseendet på en gulaktig hudton.

Rå äggula

Fågelens äggula är en av de naturliga formationerna mest mättade med mikroelement, vitaminer och näringsämnen. Detta är inte förvånande: det är utformat för att ge embryot allt som behövs under utvecklingen. Från en äggula kan en person få en daglig mängd av många vitaminer, fosfor, magnesium, järn, kalium, svavel och andra spårämnen. Dessutom innehåller äggulan "bra" kolesterol, fosfolipider, kolein, förhindrande av utveckling av maligna tumörer och lecitin.

Att äta äggulor i mat har en positiv effekt på tillståndet för nästan alla system och organ, inklusive hud och hår. Det är omöjligt att inte notera en irriterande egenskap: ojämnheter som inte har kokats har samma effekt, men alla experter är enhälliga att äta råägg är mycket farliga, eftersom de kan smittas med salmonella. Problemet löses helt enkelt: du behöver bara äta råoljor av vaktelägg. I detta fall är risken minimal (det finns ingen salmonella i vaktelägg).

I kosmetologi används äggulor aktivt i sammansättningen av masker som ökar hudens elasticitet, blandningar för att stärka håret och eliminera mjäll etc. När du äter äggoljor för mat, kom ihåg att de kan orsaka allergisk reaktion och förvärring av gallstenssjukdom.

oliver

Olivträdets färska frukter innehåller upp till 80% hälsosamma fetter, inklusive monoättade syror, som är nödvändiga för att förstärka slemhinnor och cellmembran. Olja härrörande från oliver hjälper till att rengöra kroppen av toxiner och sakta ner åldringsprocessen.

Inrikeshandel erbjuder uteslutande konserverade (saltade) gröna och svarta oliver. I motsats till populär tro är de svarta sorterna inte mer mogna: de är bara frukter med en särskilt fast mörk färg. För att fixa färgen används järnföreningar, vilka i små koncentrationer inte skadar kroppen. Man tror att den måttliga användningen av konserverade oliver (3-5 stycken per dag) har en extremt fördelaktig effekt. Användningen av dessa frukter i mat har praktiskt taget inga kontraindikationer.

I kosmetologi används kallpressad olivolja. Till exempel skärper en mask av en matsked olja och äggulor mycket snabbt och tonar huden.

Fet fisk

Oleiska, palmitiska, fleromättade omega-3 och omega-6 fettsyror är avgörande för kroppen, men kan endast erhållas med mat. Deras huvudsakliga källa är marina fettsorter. Användningen av sådan fisk minst tre gånger i veckan ger förutsättningar för att bibehålla friskt hår och hud, vaskulär elasticitet, för att minska inflammatoriska processer och minska puffiness.

Lax, sill, makrill, sardin, flundra och hälleflundra är särskilt användbara.

Nötter och frön

De innehåller användbara oljor, proteiner och vitamin E. Användningen av frön har en positiv effekt på villkoret av naglar, hår och hud, hjälper till att bibehålla hälsa och ungdom, förbättra hjärnans aktivitet, förbättra minnet. För att uppnå optimal effekt måste du äta 25-50 gram nötter eller frön per dag.

Det är nödvändigt att föredra frön som inte har värmebehandlats: de innehåller mer näringsämnen. Det måste dock komma ihåg att många nötter har en allergiframkallande effekt.

Hälsa i hud och hår säkerställs inte bara av en väl vald diet utan även av en hälsosam livsstil. Det är omöjligt att se bra ut utan att få tillräckligt med sömn, inte vara ute och föredra att sitta vid en dator för fysisk aktivitet. Genom att kombinera måttlig sport, hälsosam mat och en normal daglig behandling kan du uppnå bra hud- och hårförhållanden utan att tillgripa dyra kosmetiska förfaranden.

Diet för friskt hår, hud och naglar

Vår skönhet är direkt beroende av vad vi äter. Friskt och glänsande hår, slät hud och starka naglar - allt detta inte bara tack vare generna, men också en hälsosam balanserad diet. Vi erbjuder dig den perfekta kosten för att återställa skönheten i hår, naglar och hud.

Näringsämnen är de viktigaste faktorerna för tillväxt och återställande av hår, naglar, vacker hud och klar hud. Först och främst är det: proteiner, fettsyror, vitaminer A, grupper B, speciellt B12, C, E, zink och den dagliga vattenhastigheten.

Protein är byggmaterialet av hår och naglar, det är direkt inblandat i bildandet av kollagen och keratin, så varje måltid bör innehålla kött, fisk, fjäderfä, ägg, ost, baljväxter eller nötter.

Fettsyror - ett annat element som är involverat i framställning av kollagen och keratin, dessutom stöder de hormonbalans, vars tillstånd direkt påverkar hårets tjocklek och jämn hud. Dessa substanser som vår kropp inte producerar, och klarar av med mat. Därför utesluter du inte en diet, utesluter inte solros och majsolja, som är de viktigaste källorna till fettsyror.

Vitaminen med huvudtillväxt är A eller retinol. Det finns i stora mängder i animaliska produkter - fiskolja, lever (särskilt nötkött), kaviar, mjölk, smör, margarin, gräddfil, kesost, ost och äggula. Även en källa till detta vitamin kan tjäna som karotener, som finns i morötter, rödpeppar, gröna lök, sallad, pumpa och tomater. Men de kan inte helt ersätta retinol, så dessa grönsaker rekommenderas att använda med en liten mängd olja.

C-vitamin är en kraftfull antioxidant som spelar en avgörande roll vid framställning av kollagen och blodkärlens hälsa. Det finns i stora mängder i citrusfrukter, svarta vinbär, vildrosa, paprika och bovete.

B-vitaminer, särskilt B12 - påverkar celltillväxt och uppdelning, vilket direkt påverkar hårväxt och hudförnyelse. Dessa vitaminer finns i fullkorn och mejeriprodukter, jäst, bönor, lever, gröna grönsaker, skaldjur, magert kött, ägg, nötter, frön och torkade frukter.

Zink är ett viktigt element i kvinnors hälsa. Håller huden ung, förhindrar skörhet av naglar och hår. Mest zink finns i ostron och pumpa frön. Också i tillräcklig mängd finns det i andra mjölk, kräftdjur och spannmål.

Järn är ett viktigt spårämne som påverkar hudfärgen och blodets tillstånd. Innehållet i magert rött kött, vilt, äggulor, baljväxter och mörkgröna grönsaker.

Komponera en balanserad meny, inkludera alla dessa ämnen i din kost eller ta särskilda tillskott. Det är nödvändigt att äta 4-5 gånger om dagen i små portioner. Med en speciell diet förbättras tillståndet av hår, naglar och hud efter 2-3 månader.

För att förbättra effekten av rätt näring rekommenderar vi att du masserar hårbotten. Det ökar blodcirkulationen och förbättrar hårväxten.

Förutom de allmänna reglerna bör man också ta hänsyn till de enskilda problemen i samband med hår. De enskilda egenskaperna och typen av hår bestämmer också effektmönstret.

Torrt och sprött hår - konsumera mer matrika med fettsyror: fet fisk (tonfisk, lax, sill), spannmål, nötter, oliver, avokado. Dessutom behöver sådant hår tillräckligt med vatten - drick 1,5 - 2 liter vatten eller grönt te per dag.

Oljigt hår - var särskilt uppmärksam på vitamin B, det är hans brist som bryter mot fettmetabolismen i huden). Ät mer flingor, mejeriprodukter, nötter, ägg, bönor, örter och grönsaker.

Tråkigt och obekvämt hår - en eventuell avsaknad av zink. Inkludera även mat som är rik på tyrosin, en aminosyra som är ansvarig för hår och hudfärg, i din kost. Det hjälper också till att förhindra grått hår. Tyrosin är rik på avokado, bananer, mejeriprodukter, mandelnötter och pumpafrön.

Förbjudna produkter

Under kosten rekommenderas inte produkter som försämrar ämnesomsättningen, vilket påverkar håret, huden och naglarna negativt. Det är stekt mat, konserver, godis, bakverk och snabbmat.

Användbara produkter

I din arsenal av produkter bör alltid vara spannmål, grönsaker och frukt, magert kött och lever, fisk, kli, kyckling eller vaktelägg, baljväxter, grönsaker, rågbröd, pumpafrön och nötter, torkade frukter, kesost, ost och bryggarsjäst tabletter och vete, havre eller pumpkål.

Typisk vecko-meny

Måndag.

1: a frukost: Havregryn på vatten med smör. Höstost med ångad torkad frukt och kefir. Grönt te, kaffe eller kakao. 2 tabletter öljäst.

2: a frukost: frukt och havregrynkakor.

Lunch: grönsaksoppa eller gryta, grönsaksallad och kokt kycklingbröst. Tomatjuice eller torkad fruktkompote.

Lunch: nötter, torkad frukt, grönt te.

Middag. bovete gröt, braised mushrooms med morötter och lök. Grönsakssallad med gröna ärter, sellerirot och olivolja.

Innan sängen: ett glas kefir eller mager yoghurt med ångad kli.

Den sista måltiden ska vara två timmar före sänggåendet. Om du vill ha söt kan du låta lite marshmallow, marshmallow, marmelad eller mörk choklad.

Tisdag.

1: a frukost: Havregryn med nötter och honung. Ett äpple Smörgås med ost och smör. Grönt te med citron eller kaffe. 2 tabletter öljäst.

2: a frukost: kakao och söt ost i chokladis

Lunch: Ris med fisk, grönsakssallad. Tomatjuice eller grönt te.

Lunch: frukt, nötter, rågbröd och grönt te.

Middag: grönbönsgrönsakspott, potatis, morötter, ketchup. Grönsakssallad med grönsaker.

Innan sängen: ett glas kefir eller mager yoghurt med ångad kli.

Onsdag.

1: a frukost: Havregryn med torkad frukt, honung och smör, nötter, apelsin eller grapefrukt. Grönt te med citron. 2 tabletter öljäst.

2: a frukost: frukt, havregryn eller vetebröd, grönt te.

Lunch: kycklingbuljong med grönsaker, potatismos med svamp, grönsaksallad. Grönt te.

Lunch: nötter, ost, frukt.

Middag: biff eller kycklinglever med bovete gröt. Grönsakssallad med grönsaker, selleri och persilja rot.

Innan sängen: ett glas kefir eller mager yoghurt med ångad kli.

Torsdag.

1: a frukost: hirsgröt med torkad frukt och honung. Ett glas kefir. 2 tabletter öljäst.

2: a frukost: banan.

Lunch: äggröra med grönsaksallad, grönsaksoppa med gröna grönsaker. Grönt te eller torkat fruktkompote.

Lunch: lyssna på kroppen och äta vad du verkligen vill ha.

Middag: fisk stuvad eller bakad med grönsaker. Sallad av tång, selleri, persilja och dill.

Innan sängen: ett glas kefir eller mager yoghurt med ångad kli.

Fredag.

1: a frukost: Havregryn med nötter, honung. Ostsmörgås. Färsk morot med en droppe olivolja. 2 tabletter öljäst.

2: a frukost: frukt och grönt te.

Lunch: bovete eller ris med fisk, grönsakssallad. Grönt te och kompote.

Lunch: apelsin eller äpple, svart choklad eller nötter.

Middag: Stekt grönsaker med gröna bönor och blomkål, lever, tomat och gurka sallad med gröna.

Innan sängen: ett glas kefir eller mager yoghurt med ångad kli.

Lördag.

1: a frukost: cottage cheese med russin och nötter, nypressad juice från morötter och äpplen. 2 tabletter öljäst.

2: a frukost: kakao med havregrynkakor.

Middag: grönsaksgryta, ångad patties, sallad. Grönt te.

Lunch: Allt du vill ha i små kvantiteter.

Middag: fisk och tång, tomatjuice.

Innan sängen: ett glas kefir eller mager yoghurt med ångad kli.

Söndag.

1: a frukost: äggröra med persilja och dill, en smörgås med ost och smör. Grönt te. 2 tabletter öljäst.

2: a frukost: banan eller apelsin och cottage cheese.

Lunch: grön borsch med gräddfil, bräserad lever med grönsaker.

Lunch: nötter, torkad frukt, mörk choklad.

Middag: stewed blomkål och äggröra med svamp. Tomatjuice.

Innan sängen: ett glas kefir eller mager yoghurt med ångad kli.

Denna diet är inte bara avsedd för skönheten i hår, naglar och hud, men också för normalisering av excretionssystemets metabolism och funktioner, samt för att förbättra kroppen som helhet och stärka immunförsvaret.

Hur man använder produkterna för att bevara skönheten i huden?

Om du äter rätt produkter för ansiktets skönhet så kommer du definitivt se resultatet. Kroppen fylls på med alla nödvändiga vitaminer och mineraler, och därför krävs det mycket mindre för att korrigera skönheten. Hårglans. Naglarna är starka och exfolierar inte. Tänderna är bra. Huden lyser.

Hur många studier har utförts, experiment! Hur många rekommendationer görs av hudläkare, nutritionists, nutritionists, för att hålla din hud frisk och vacker! Och priset på effektiv kosmetika baserad på naturprodukter är... utan kommentar. Ett antal studier av amerikanska forskare som hanterar problemet med "renhet" bekräftar att rynkor, hyperpigmentering, akne och till och med torr hud "behandlas" billigt och med smak. I ordets bokstavliga mening - "med smak". När allt kommer omkring bidrar vissa livsmedel i kosten till att bevara friskheten i ansiktets hud eller hjälpa till att "återhämta sig". Vi erbjuder några tips, vad ska du äta produkter för ansikts skönhet.

Pigment fläckar

Oftast förekommer de på händer, ansikte och bröst. Deras färg är från blekgul till mörkbrun.

Varför finns det ett problem?

En möjlig orsak är vitaminbrist, i synnerhet - B12, och några mineraler. Som ett resultat - en metabolisk störning. Intoxikation och stressiga situationer är också bland de "provokatörer" av hyperpigmentering.

Pigmentfläckar förekommer speciellt om du bor länge i solen. Skydda huden från skadliga ultraviolett bidrar till produkter rik på antioxidanter.

Vad ska man inkludera i kosten?

Det är värt att uppmärksamma sådana produkter för ansiktsskönhet:

Kött - den huvudsakliga källan till vitamin B12, som omvandlar kolhydrater till energi.

Citrusfrukter (grapefrukt, citron, lime, apelsiner) är rika på vitaminer och mineralset. Bidra till produktionen av kollagen och minska innehållet av melanin i huden.

Bär. Kalina, blåbär, hallon, svarta vinbär - en källa till vitamin C och antioxidanter. Jordgubbsellasyra minimerar effekterna av destruktiv ultraviolett strålning. Havtorn är en champion i vitamin E.

Kål. I det vita C-vitamin är det många gånger mer än i citrus. Broccoli - en leverantör av vitaminer och mineraler i "stora kvantiteter" och en normaliserare av hormonnivåer. Bryssel - lågt kaloriinnehåll, innehåller fosfor, kalium, järn. Leaf (Beijing) - en källa av vitamin D.

Gröna bladgrönsaker. Förutom C-vitamin innehåller den också kiseldioxid, vilket är viktigt för syntesen av bindväv.

Tomater. Lycopenröda grönsaker - skyddar huden mot fria radikaler och ultraviolett strålning.

Hudfett

Vetenskapligt beprövad: ökad utsöndring av talgkörtlarna bidrar till livsmedel med högt glykemiskt index. Vitamin A-brist går sida vid sida med järnbrist, vilket också är en samtidig faktor för fet hud.

Varför finns det ett problem?

Oljig glans i huden - ett brott mot talgkörtlarna. För att minska sebumsekretionerna, äta mat som är höga i vitamin A. Lean på apelsin och gul frukt och grönsaker - de är en källa till retinol, beta-karoten (vitamin A).

Vad ska man inkludera i kosten?

Äggula. Dess vitamin A är en vävnadsregenerator. D-vitamin - detox. Nuvarande och anti-aging antioxidant - vitamin E. Det finns linolinsyra, kolin, melatonin.

Nötköttlever är en källa till vitaminer från nästan alla grupper och en "järn" förråd. Det finns mycket selen i den.

Mango. Exotisk dietfrukt, rik på vitaminer och mineraler, essentiella och organiska syror, naturliga antioxidanter. Mango karatinoider förbättrar hudfärgen och tonen, vilket gör det "glödande".

Pumpa är en icke-kalorisk källa till beta-karoten, som i kroppen omvandlas till vitamin A. Det är mer i pumpa än i morötter. Det finns en sällsynt vitamin T (karnitin). Pumpa frön - en källa till zink, som är involverad i reglering av talg.

Minimera användningen av livsmedel med ett högt glykemiskt index. Både hud och kropp är användbara.

Finnar, akne, akne

Ägare av fet hud drabbas ofta av dessa "brister".

Varför finns det ett problem?

Sebaceous körtlar är mycket aktiva. I detta fall är hudporerna igensatta. De börjar snabb reproduktion av bakterier och inflammatoriska processer.

Livsmedel med högt glykemiskt index, gluten och glutenhalt är den indirekta eller direkta orsaken till akne och akne.

Orsaken kan vara en hormonell obalans och dålig absorption av mejeriprodukter eller andra produkter.

Vad ska du äta produkter för ansikte skönhet?

Diet - ett sätt att lösa problemet. Ät mat som innehåller många fleromättade fettsyror som lindrar hudinflammation. Och också

Valnötter. Källa av alfa-linolsyra, vitamin E, lecitin, jod, mangan, koppar.

Linfrön (linolja). Kraftfull superfood, en av egenskaperna är en antiinflammatorisk effekt. Omega-3 fettsyror frö bidrar till snabb läkning av sår. Hudutslag, rodnad, irritation vid användning av lin minimeras. Läs mer om egenskaperna hos linfrön på vår hemsida.

Fisk och skaldjur. De innehåller mycket fettsyror, som är nödvändiga för absorption av vitamin A och för att skydda hudens membranmembran. Förbättrad blodtillförsel och ökad elasticitet finns också på listan över verktyg.

Tång. Oumbärlig i dektoxprogram och porrrensning från insidan.

Torr hud

Det outtalade näringsmotot för torr hud är balans och mycket vatten. Lågkalori dieter är inte välkomna.

Varför finns det ett problem?

Överdriven torrhet i huden kan utlösas av ett överskott av vitamin E, vitamin A-brist, kolesterolbrist.

Vad ska man inkludera i kosten?

Öka koncentrationen av enkelomättade fettsyror i kroppen. På grund av de produkter som smälter med dem bäst. Om vegetarianism inte är din starka punkt - äta kött och fisk (lax, makrill, öring, tonfisk). 2 matskedar olja om dagen (helst olivolja) är en bra "hjälp" för huden.

Beans. Låg i kalorier. Källa av enkelomättade fettsyror, proteiner, värdefulla aminosyror, fiber.

Ägg. Rik på svavel, vilket förhindrar torrhet och flaking av huden. Stimulerar ämnesomsättningen.

Kött. Ger lejonets andel av kolesterol för kroppen.

Avokado. Mycket fiber och en uppsättning omättade fetter, sällsynta vitaminer (K, F), zink, kraftfulla antioxidanter. En värdefull källa till biotin, avgörande för ämnesomsättningen av fetter, proteiner, kolhydrater.

Druvor. Förutom den rika vitamin- och mineralkompositionen - en bra källa till ytterligare fukt för huden.

Jordnötter. Den har många användbara enomättade och omega-3 fetter som arbetar för att återfuka och bibehålla hudens elasticitet.

rynkor

Ett tecken på åldrande hud. Studier visar att antioxidanter är ett effektivt verktyg i kampen mot åldrande.

Varför finns det ett problem?

En orsak till rynkor är närvaron av socker, eftersom glukosen i den minskar hudens elasticitet. Genom att skada kollagenfibrer gör socker dem inte i stånd att reparera sig själv.

Att dricka alkohol, som orsakar uttorkning, påverkar allvarligt rynkets svårighetsgrad. Selenbrist är en annan anledning.

Vad ska man inkludera i kosten?

Ge upp alkohol, minska konsumtionen av sötsaker till ett minimum. Prova dessa ansikts skönhetsprodukter:

Aubergine. De är kalorier med låg kalori (28 kcal per 100 g produkt). Främja produktionen av kollagen, normaliserar metaboliska processer.

Mörk choklad. Dess antioxidanter nivåer huden, skydda mot skadlig UV.

Gröna bladgrönsaker. Rik på kiseldioxid, ansvarig för hudens elasticitet och friskhet. Zink närvarande i sammansättningen av alla enzymer och hormoner. E-vitamin, folsyra.

Vitlök. Det innehåller mycket selen, vilket aktiverar vitamin E, vilket förhindrar bildandet av fria radikaler. Vitamin A förnyar celler.

Mörka ringar under ögonen

Kan förekomma inte bara på grund av utmattning eller brist på sömn.

Varför finns det ett problem?

Matallergi eller intolerans. Om symptom på mörka cirklar är "långspel", kontakta en läkare och analysera matintolerans. Eliminera potentiellt farlig mjölk, snabbkaffe, sötningsmedel.

Brist på järn och lågt hemoglobin, uttorkning - bland orsakerna till mörka cirklar.

Vad ska man inkludera i kosten?

Vatten. Drick mycket av det. Missa inte kaffe.

Kött. Fyll järnbristen och öka hemoglobin.

Tonfisk Den är rik på fleromättade fett- och omega-3-syror, järn. Zink - en del av processerna för cellulär regenerering underlättar manifestationen av allergier.

Orange eller röd sötpeppar. Dess C-vitamin är en kraftfull antioxidant. Minskar pigmentering, kvällsfärg. Stimulerar kollagenproduktion. Ökar hudens motståndskraft mot miljön.

Länket mellan mat och hudhälsa är obestridligt. Vår kropp, som naturen, älskar harmoni och mått i allt. Var uppmärksam på din meny, och huden kommer att tacka dig.

Rätt näring för feminin skönhet. Användbara produkter för skönhet och hälsa hos huden och håret

Kvinnlig skönhet är en hemlighet bakom sju sälar. Denna artikel kommer att lyfta mörkets slöja, skingra myter och ge dig svar på många frågor.

Kvinna skönhet är ett mycket abstrakt koncept. Ingen kan tydligt säga vad det är. Varje person har sina egna idéer om hur en kvinna ska se ut. Varje person är unik, respektive kvinna är vacker på sitt eget sätt.

Du kan uppnå ett vackert utseende på olika sätt: bra kosmetika, välvalkade kläder, välskötta hår. Men det betyder extern användning. Kläderna maskerar vanligtvis bristerna i figuren, kosmetika - akne och utslag i ansiktet, och hårets skönhet uppnås genom användning av alla slags balm och masker.

Näring och produkter för kvinnors ungdom och skönhet. Hälsosam mat för skönhet

För att ögonen ska lysa, glände huden med hälsa, håret var jämnt - du måste justera din diet. Det är ingen hemlighet att det finns produkter som positivt påverkar kvinnlig skönhet. Dessa inkluderar alla typer av frukter, bär, grönsaker, örter, oljor, fisk, spannmål.

Dessa produkter innehåller en stor mängd användbara vitaminer, mineraler, antioxidanter. I oljor och fisk finns det fettsyror som är nödvändiga för kvinnor, där det kvinnliga reproduktionssystemet hänger ihop.

Förutom införandet i kosten av hälsosamma livsmedel måste man avlägsna raffinerat socker, fett och stekt mat, vitt bröd och i allmänhet alla bakverk och konditorivaror innehållande vitt mjöl, snabbmat, flis, kakor och sötvatten, alkohol. Dessa produkter kommer inte bara att ge någon fördel för kroppen, men kommer också att skada det väsentligt.

Hår skönhetsprodukter

Hårets tillstånd beror på många faktorer. Bland dem är ekologi, mat, klimat. Men de underliggande faktorerna är en hälsosam kost och kompetent vård. Om du "brinner" hår med en het hårtork, kommer de aldrig att vara friska. Om du bara äter hamburgare och cola kommer ditt hår att vara fet och tunt.

Bland de mest användbara matvarorna för hårskönhet ingår:

 • Kallpressad orefinerad vegetabilisk olja. Dessa oljor läggs till sallader, de värms inte.
 • Gröna grönsaker och gröna grönsaker. Magnesium och kalcium i gröna är avgörande för att behålla håret i utmärkt skick.
 • Oljig fisk. Den är rik på omega-3 fettsyror. Från en brist på dessa syror i människokroppen sker allvarliga förändringar: håret faller ut, huden torkar ut, immunförsvaret försvagas och kvinnornas reproduktiva funktion tappar bort
 • Nötter. Nötter är en källa till hälsosamma vegetabiliska fetter. Egenskaperna hos varje mängd olika nötter är unika. Det är tillräckligt att ta med en handfull nötter i kosten i minst två veckor, och du kommer att märka hur ditt utseende förbättras. Men du bör inte missbruka nötterna, de är mycket höga i kalorier och tunga för magen.
 • Morötter. Den här ljusa hösten grönsaken är rik på vitamin A, så regelbunden konsumtion av morötter har en positiv effekt på hälsan hos huden, håret och synskärpan.

Diet för skönhet och hälsa hos hår

Människor går på en diet inte bara för att gå ner i vikt, utan också för att återhämta sig. För att hålla ditt hår frisk, finns det ett speciellt näringssystem, vars huvudkomponenter är: grönsaker, frukter, spannmål, nötter, fisk.

 • Frukost: Havregryn / bukvete / korngröt och 1-2 frukter (äpple, banan, persimmon, persika) eller 2 äggomellett med grönsaker och en skiva utan jästbröd
 • Snack: 30 g nötter eller torkad frukt / 1-2 frukter / 1 ägg
 • Lunch: bakad fisk med en liten mängd riven ost och grönsaker, en stor skål med grönsaksallad, helst med råa grönsaker (utan potatis) / grönsaksoppa med en skiva osyrad bröd / grönsakssallad
 • Lunch: liten skål med grönsaksallad / ägg / 100 g stektost eller kefir
 • Middag: 200 g höstost med nötter. Du kan lägga till lite honung och torkad frukt / 100 g stuvad eller kokad fisk eller kycklingbröst och en skål sallad

Som en användbar tillsats tillät användningen av linfrön. Sallader kan fyllas på 2 tsk. orefinerad vegetabilisk olja.

Var noga med att lägga till salatkål: blomkål, vitkål, broccoli eller Peking. Detta är en värdefull källa till vitaminer som är nödvändiga för kvinnlig skönhet. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt användningen av broccoli.

Med sådan näring är stekt och fet mat, socker (tillåtet frukt och honung), majonnäs, ketchup och andra skadliga såser förbjudna. Det är nödvändigt att minska konsumtionen av salt, kaffe och te. På dagen måste du dricka minst en liter rent vatten.

Produkter för skönhet och ungdomlig hud

Hudförhållandena är tarmarnas tillstånd. När tarmen fungerar "som en klocka" finns det inga utslag, rodnad och andra "trevliga" saker på huden. För att normalisera tarmarnas hälsa måste du inkludera följande produkter i din kost:

 • Med. Den innehåller många vitaminer och har antibakteriella egenskaper.
 • Grönsaker: morötter, broccoli, kål. Det finns mycket vitamin A i morötter och vitamin C i kål
 • Fermenterade mjölkprodukter. De rensar försiktigt tarmarna.
 • Oljor och nötter - källor till vegetabiliska fetter
 • Frukter. Detta är huvudkällan till antioxidanter efter grön. Det är dessa ämnen som hjälper huden att hålla sig elastisk längre.

Dessutom tolererar huden inte uttorkning, destruktiva vanor som att röka och dricka alkohol, felaktig vård.

Det finns olika typer av hud: torr, fet, normal, problem och kombination. Varje typ av hud behöver särskild vård. Använd inte produkter som inte är avsedda för din hudtyp. Detta kan orsaka ännu fler problem.

Diet för skönhet och hudhälsa

En diet för att behålla huden i perfekt skick bygger på en smidig rening av tarmarna, liksom på adekvat användning av friska fetter och vitaminer.

Du kan ta en mängd vitaminkomplex. Detta kommer att förbättra kostens effekt.

Före frukost, var noga med att dricka 2 glas vatten. Det är lämpligt att göra detta 15 minuter före varje måltid.

Breakfast.

Alternativ 1: Stekt havremjöl med vatten eller mjölk för natten, 1 äpple och en tesked honung.

Alternativ 2: 2 skivor fullkornsbröd med ost (10-15 g vardera) och en smal remsa smör.

Alternativ 3: Ett glas kefir och cottage cheese med honung och banan.

Underbett.

Alternativ 1: 20 g nötter eller torkade aprikoser.

Alternativ 2: Banan.

Alternativ 3: kokt ägg.

Lunch.

Alternativ 1: bovete gröt med tomater och örter utan salt och en bit kokt kycklingbröst.

Alternativ 2: äggröra med grönsaker och ost och en skiva med rågbröd.

Alternativ 3: Kokad, inte särskilt fet fisk med grönsaker och bovete utan salt. Du kan lägga till kryddor.

Te tid

Alternativ 1: Ett paket med stallost 5%.

Alternativ 2: 300 g surkål eller råkål.

Alternativ 3: 2 hårdkokta ägg.

Middag.

Alternativ 1: Kokt kycklingbröst med en stor del morötter och broccoli.

Alternativ 2: Stugaost med ett äpple eller päron och ett glas kefir.

Alternativ 3: Braised magert fisk med broccoli, morötter och lök. Du kan lägga till ost. 1-2 bröd är tillåtet.

Skönhet och viktminskning för hälsa

Övervikt är alltid skadlig för människors hälsa och dess utseende. För att uppnå harmoni inom och utanför, måste du bli av med extra pounds. Det är nödvändigt att göra detta klokt, för att inte skada dig ännu mer.

Tydligt sinne, livliga, piggiga ögon, ren hud och friskt hår - allt detta kan gå vilse om du är överviktig.

Om du inte bryr dig om din hälsa, bör du oroa dig åtminstone den estetiska sidan av problemet. Det finns situationer när en person är sjuk och inte kan kontrollera sin vikt. Men oftast är orsaken till att mage och celluliter på benen banal lat och självliknande.

Att bli av med det är ganska svårt, men ingenting är omöjligt när det finns ett mål. Om ditt mål är att vara vackert och friskt måste du göra allt för att uppnå det.

Hälsa och skönhetsdiet: meny

Denna diet hjälper dig att gå ner i vikt med 4 kg per månad, samtidigt som det ger dig enorma fördelar: förbättra hälsa, välbefinnande och utseende.

Dietens regler är enkla:

 • Minst 2 liter rent vatten per dag. Citronsaft kan läggas till
 • "Gastronomisk skräp" bör helt uteslutas från kosten. Och detta: kakor, bakverk, kakor, korv, glass, vitbröd, smält och korvost, ostmassa, fet och stekt i smörrätter, socker, salt (i stora mängder)
 • Lägg till gröna och grönsaker till din kost.
 • Frukt och honung - den bästa källan till socker. Kom ihåg kvantiteten. Eventuellt överskott av läkemedel blir gift
 • Håll koll på din norm. KBSTU (kalorier, proteiner, fetter och kolhydrater). Det ideala förhållandet BJU är 40/20/60. Kaloriintag bör inte falla under baren i 1200 kcal
 • Mejeriprodukter innehåller fördelaktiga bakterier, vilket i sin tur bidrar till att tarmen fungerar väl.
 • Glöm inte oljan! Du kan inte helt utesluta fett från kosten. Det är mycket dåligt för din hälsa. Först och främst kommer din kvinnliga hälsa, hud och hår att lida.
 • Gå in för sport! Detta är en förutsättning. Sport snabbare upp metabolism, förbättrar utbudet av celler med syre. Det är helt enkelt nödvändigt för utmärkt hälsa.
 • Bröd ersättas på fullkorn eller rug. Företrädesvis utan jäst. Kom ihåg en enkel regel: Ju enklare brödets sammansättning, desto friskare är brödet
 • Frukost får äta frukt, grönsaker, spannmål, omeletter.
 • Lunchen bör innehålla spannmål eller grönsaker och protein. Dessa kan vara kokt ägg eller äggomellett. Fisk också med grönsaker. Du kan och borde äta olika soppor
 • Middag är fiber + protein. Slå på fantasin och gör din middag varierad.

Proteiner, fetter och kolhydrater bör fördelas enligt följande:

 • De flesta kolhydrater till frukost
 • För lunch bör kolhydrater också överstiga proteinet
 • Vid middagen är det bäst att äta protein + komplexa kolhydrater och fibrer
 • Fett kan distribueras under hela dagen.

Hälsosam sömn och skönhet

 • Den rätta dagliga rutinen kommer att rädda kroppen från stress. Och påfrestningar leder till för tidig åldrande
 • En särskild plats ska ges för att sova. Helst måste du sova minst 6 timmar. Mest användbar för att sova i ett förluftat rum. Att sova i ett täppt rum är den första orsaken till brist på sömn. Roten till problemet är brist på syre. För att få tillräckligt med sömn behöver du lufta rummet 15 minuter före sänggåendet.
 • En annan hemlighet med god sömn: du behöver sova på en hård madrass och på en låg kudde. Eftersom blodcirkulationen inte störs är denna position approximerad i kroppens naturliga läge.
 • Du behöver sova på tom mage. Ibland före sänggåendet kan du dricka ett glas kefir eller ryazhenka utan socker. Den sista måltiden ska äga rum 4 timmar före sänggåendet.

Gå aldrig till sängs i dåligt humör. Det kommer att överföras till nästa dag, och på morgonen kommer du att vara oändlig.

 • Innan sängen rekommenderas att ta en promenad och ta en varm dusch. Detta lugnar nerverna och sinnet och förbereder dem för sömn.

Nutrition för skönhet: tips och recensioner

 1. Ät aldrig något som är föremål för sekundär värmebehandling. Endast de mest färska produkterna
 2. Överdriv inte det: allt behöver en "gyllene" mitten. Överskott av protein är lika illa som överskott av fett eller kolhydrater.
 3. Fördela mat hela dagen! Planera dina måltider
 4. Drick mer vatten
 5. Älska citrusfrukter - det här är en källa till vitaminer.
 6. Diversifiera din meny med ovanliga produkter. Så "diet" verkar inte tråkig.
 7. Det är bättre att äta oftare. Samtidigt bör portioner placeras på en liten tallrik.

Marika, 19 år gammal, Kaliningrad.

Hela mitt liv var det problem med näring. Hon åt allt. Naturligtvis fanns det övervikt och problemhud. Jag tittade på det här. Jag kom ihåg om rätt näring, när det i bokstavlig mening kom håret ut. Läkaren sa att det är från ett överskott av skadliga kemikalier i kroppen, rekommenderade "ren" mat. Jag har ätit så här i ett år nu, i ett halvår har jag inga hudproblem. För hår gör jag masker av olika oljor. Nya hår växer smidigt och glänsande.

Olga, 30 år gammal, Dnepropetrovsk.

Jag älskar frukt och grönsaker sedan barndomen. Men glass och kondenserad mjölk är favoritbarn av barndomen. Tyvärr förstod jag bara i vuxen ålder behovet och betydelsen av rätt näring. Läkare har förbjudit att föda på grund av övervikt. Vid tidpunkten för besöket på kliniken vägde jag 120 kg. Det var min anti-rekord. Tre år har gått och jag väger 70 kg trots att jag födde en månad sedan. Det är fortfarande att bli av med de sista kilo, det kommer inte bli svårt, med min kunskapsbas. Min kropp för mina insatser sa "tack."Nästa Artikel
Hur man behandlar oljetorka ändar av hår