Diet för friskt hår och ren hud.


Självklart är detta namn villkorat. En diet för hår och hud, som består av produkter med högt innehåll av vitaminerna B, A, E och C, samt spårämnen: zink, selen och koppar, har en komplicerad effekt på hela kroppen. Metabolismen normaliseras och vikten minskas utan allvarliga restriktioner och hälsorisker, höjningen av hemoglobin ökar, det allmänna tillståndet förbättras.

Livsmedel som innehåller fibrer (spannmål och kli, grönsaker och frukter) normaliserar magtarmkanalen och bidrar till utsöndring av slagg och giftiga ämnen som förhindrar absorption av fördelaktiga för kroppen som helhet, och hår och hud i synnerhet fördelaktiga ämnen.

Grunden för en kost för hår och hud är de grundläggande principerna för hälsosam kost: det är nödvändigt att utesluta från menyn kryddiga rätter, stekt, snabbmat, söt läsk, innehållande extra kalorier och skadliga kemikalier.

Måltiderna bör balanseras, uppdelade i 4-5 måltider hela dagen, inkluderar livsmedel som innehåller huvudbyggnadsmaterial för förnyelse av hårfollikelceller och hudproteiner, såväl som fetter, kolhydrater, vitaminer och mineraler.

Användbara produkter för skönheten i hår och hud.

Groats: bovete, havregryn, hirs.

Röda gröda: potatis, betor, morötter, selleri, persilja rötter.

Kött: magert nötkött, kalvkött, kycklingfilé, lever.

Fisk: hälleflundra, kummel, makrill, hästmakrill, fryst sill, rosa lax.

Svampar: mushrooms och ostron svamp.

Kyckling eller vaktelägg

Grönsaker: Bulgarisk peppar, alla typer av kål: vit, broccoli, färg; tomater, gurkor, rädisor. Grön sallad och burgund, med hög jodhalt.

Gröna ärter och gröna bönor.

Gröna: persilja, dill, gröna lökar.

Fullkornlig fullkornsbröd, rågbröd och bullar.

Frön: solros, pumpa, lin. Nötter: valnötter, cashewnötter, hasselnötter, mandlar.

Torkade frukter: russin, fikon, torkade aprikoser, prunes.

Mejeriprodukter: fermenterad mjölk, mager mögelost.

Brewer's yeast tabletter eller kapslar.

Vegetabiliska oljor: olivolja, oraffinerad solros, linfrö.

Frukt: Alla frukter är gul-orange i färg. Ju mer varierat valet av frukter desto mer komplett kommer det att vara en uppsättning spårämnen och vitaminer.

Vete plantor, havre, pumpor. Det är inte svårt att groa fröna, men om du lägger till plantor i menyn med din dagliga frukost, kommer kroppen att ges hela dagen, inte bara med användbara ämnen utan också med energi.

Alla dessa produkter innehåller viktiga vitaminer och mineraler som är användbara för att stärka och växa hår och frisk, ung hud i ansiktet och kroppen.

Balanserad meny för friskt hår och hud.

1 frukost: gröt kokad i vatten. I slutet av tillagningen lägg till lite mjölk och en kub med smör.

Koka gröt, ånga med kokande vatten lite russin och torkade aprikoser. Töm vattnet och blanda de torkade frukterna med 2-3 msk. l. kockost och en liten mängd biolayf eller biokefir.

Grönt te, kaffe eller kakao.

1-2 tabletter av bryggerjäst - detta kosttillskott innehåller alla B-vitaminer.

2 frukost. Fruktjuice och havregrynkakor eller någon frukt.

Lunch: grönsakssoppa eller grönsakspott, grönsaksallad, kycklingbröst.
Tomatjuice eller torkad fruktkompote.

Te tid Nötter, torkad frukt, juice eller grönt te.

Om du vill ha sött: marshmallows, marmelad, mörk choklad. Alla kalorier kommer att ha tid att spendera, och kroppen kommer att få glukos, kakaosmör, gelatin.

Middag. Bovete gröt, braised mushrooms med morötter och lök. Grönsakssallad, i vilken lägg till gröna ärtor och riven sellerirot. Påfyll alla sallader med vegetabiliska oljor som innehåller fördelaktiga fleromättade fetter, spårämnen och vitaminer.

Bedtime: ett glas kefir med kli. Bran ånga med kokande vatten i 15-20 minuter, dränera sedan vattnet och blanda med kefir, tillsätt honung. Detta är den sista dagliga måltiden i en halv eller två timmar före sänggåendet.

Breakfast. Återigen havregryn. Havregryn kan enkelt dampas i 15-20 minuter. Lägg till en

Valnötter eller mandel, honung, riven äpple.

Smörgås med ost och smör.

Grönt te med citron, kaffe.

2 frukost. Kakao och sötost med russin.

Lunch. Ris med fisk, grönsaker. Tomatjuice eller grönt te.

Snack: Som vanligt, frukt, nötter, rugbröd, juice eller te.

Middag. Grönsakspott: gröna bönor, potatis, morötter, kucchini. Grönsakssallad med grönsaker.

Havregryn med torkade frukter, honung, smör.

Höstost med biolife, nötter. Apelsin eller grapefrukt. Grönt te med citron.

2 frukost: juice, frukt, havregryn eller vetebröd.

Lunch. Kycklingbuljong med grönsaker, potatismos med svamp, grönsaksallad.

Tomatjuice eller te.

Te tid Nötter, ost, frukt, juice.

Middag. Lever med bovete gröt, stuvade morötter, betor, lök. Grönsakssallad med grönsaker och selleri, persilja rot.

Breakfast. Hirsgrönsak, kokt på kvällen, russin, torkade aprikoser, honung. Ett glas biolife.

2 frukost. Bananer.

Lunch. Omelett med grönsaksallad, grönsaksoppa med gröna.

Te eller fruktkompote.

Te tid Tillåt själv vad du vill. Lyssna på din önskan - det betyder att din kropp behöver exakt denna produkt och några ämnen som den innehåller.

Middag. Stewed på en "kudde" av morötter och lök, eller havsfisk bakad i folie. Sallad av tång, selleri, persilja och dill.

Breakfast. Havregryn med nötter, honung, riven morötter, ostsmörgås.

2 frukost. Frukt, juice.

Lunch. Bokhete eller risgröt, grönsaksallad. Juice eller te.

Lunch: apelsin eller äpple, svart choklad eller nötter.

Middag. Ångad gröna bönor och blomkål, lever, tomat och gurka sallad med gröna.

Breakfast. Höstost, torkad frukt, nötter. Färsk fruktjuice.

2 frukost. Kakao med havregrynkakor.

Lunch. Grönsakspot, ångad patties, sallad. Fruktkompot eller te med
en citron.

Te tid Semester är semester. Du kan även det som är omöjligt.

Middag. Fisk och tång, tomatjuice.

Breakfast. Omelett, ost och smörsmörgås med persilja och dill.

2 frukost. Banan eller apelsin och kockost.

Lunch. Grön borsch med gräddfil, bräserad lever med grönsaker.

Te tid är valfri.

Middag. Stewed blomkål, omelett med svamp.

Du kan skapa din individuella meny för veckan, som består av produkter som innehåller nödvändiga vitaminer för hår och hud.

En sådan användbar diet kommer inte bara att återge hårets glans och renhet och elasticitet i ansiktets hud, men normaliserar också excretionssystemets ämnesomsättning och funktion, hjälper till att stärka immunsystemet och förbättra kroppen som helhet.

Hur man lagar bläckfiskfilé med ris.

Bläckfiskfilé - det här är rent protein. Därför är bläckfiskdiskar friska och näringsrika, och de måste inkluderas i den normala hälsosamma matmenyn, men de är mest användbara under intensiv träning. Läs vidare.

Fasta dagar - regler, recept, rekommendationer.

Fasta dagar, om de genomförs regelbundet, hjälper inte bara till att förbättra kroppen, men också för att minska vikten. Och också ge ytterligare mängder av fördelaktiga vitaminer och mineraler. Läs vidare.

Rengör kroppen med örter.

Användningen av medicinska örter för att rengöra kroppen är ett mildt och skonsamt sätt att normalisera rensningssystemet, ta bort toxiner och toxiner från kroppen, tungmetaller, rengör tarmarna. Läs vidare.

Webbsida på sociala nätverk - prenumerera på att lära sig om nya artiklar

Secrets of proper nutrition för skönhet och hälsa av hår

Effektiv hårvård är inte bara väl valda dyra kosmetika utan också en balanserad kost, som innehåller alla nödvändiga näringsämnen för kroppen. Det är ett integrerat tillvägagångssätt som hjälper dig att uppnå bästa möjliga resultat och hantera problemen med håravfall, torrhet, oljighet eller sprött hår. En särskild diet för vackra och friska krullar bör innehålla mat som är rik på vitaminer och mineraler, och en balans mellan proteiner, fetter och kolhydrater måste bibehållas.

Nutrition Impact

Hårstrukturen är keratinsträngar, täckta med skalor på toppen. De växer från hårsäckar, till vilka alla ämnen går igenom blodet. Relationen är uppenbar: Ju mer näringsämnen som kommer in i blodet, desto friskare blir håret.

För att organisera rätt kost behöver du veta vilka funktioner som utförs av olika ämnen och vitaminer. Det är på grundval av denna kunskap att en diet för hälsosamt hår bildas.

 • Kolhydrater. Detta är "motorn" i vår kropp. På grund av komplexa kolhydrater frigörs energi, vilket spenderas på alla fysiologiska processer, inklusive hårväxt. Det rekommenderade dagliga intaget av 2-3 g per 1 kg vikt per dag. Det är viktigt att räkna en individuell indikator med hänsyn till fysiska och mentala belastningar. Uppmärksamhet måste ägnas åt kvaliteten på kolhydrater som konsumeras, eftersom effektiviteten i alla processer i kroppen beror på den. Källor av komplexa kolhydrater: spannmål, baljväxter, helkornsmjölprodukter, flingor, grönsaker.
 • Fats. En tillräcklig mängd fettsyror påverkar direkt absorptionen av viktiga vitaminer, immunsystemet och hormonbalansen. Följaktligen, i en frisk kropp växer håret bättre, det är starkare och starkare. Fetter har en positiv effekt på hårbotten, hårets elasticitet och deras tillväxt. Dagligt intag - 0,8-1 g per 1 kg vikt. Mättat fett ska ätas 1/3 av det dagliga kravet, och omättat - 2/3 av mängden. Produkter som innehåller friska Omega-3 och Omega-6 fettsyror: vegetabiliska oljor (rapsfrö, olivolja, solros), fisk, nötter, soja.
 • Proteiner. Byggmaterialet från vilket celler, vävnader, organ, naglar och hår bildas. Bristen på detta ämne i kroppen påverkar generellt hälsan och håret blir väldigt ömtåligt och växer inte bra, eftersom protein är grunden för sin struktur. Dagskursen är 1,5 g per 1 kg, cysteinprodukter måste vara närvarande i kosten. Denna aminosyra förhindrar problem med torrhet och skört hår och finns i ägg, fjäderfä, fläsk, vitlök, broccoli, bröstspiraler och mjölk.
 • Vitamin A. Påverkar kvaliteten på hårväxten, deras utseende. Med brist på vitamin observerad torrhet, brittleness, ökad håravfall. Från mat behöver du få minst 700 mikrogram vitamin för kvinnor och 900 mikrogram för män. Den största mängden av detta element finns i fiskolja, lever, äggulor och smör.
 • Vitamin E. Främjar snabbt blodflöde, så att syre och andra fördelaktiga ämnen går aktivt in i hårbotten och folliklarna från vilka håret är näring. De blir mer frodiga och glänsande. E-vitamin är inblandat i syntesen av kollagen, vilket är ansvarigt för hår och hudens elastik. Det rekommenderas att använda 10-20 mg per dag. Produkter med E-vitamin: Vetefrönolja, lax, mandel, ägg, nötköttlever, bovete.
 • Vitaminer från grupp B (B2, B3, B5, B6, B7, B9). Behåll ett friskt och välvårdat utseende av trådarna, stärka hårsäcken, förhindra tidig hårbearbetning och reglera talgproduktionen. Normen för vart och ett av dessa vitaminer har sin egen: B2 - 1,8 mg, B3-17 mg, B5 - 5 mg, B6 - 2 mg, B7 - från 30 till 90 mcg, B9 - upp till 400 mcg. Du kan få hela B vitaminer från nötter, kli, fullkornsprodukter, ost, ägg, grönsaker och mejeriprodukter.
 • Vitamin C. Stärker blodkärlens väggar, vilket förbättrar folliklarnas näring, upprätthåller hudens och hårets elasticitet, stimulerar produktionen av kollagen. Den rekommenderade hastigheten är 75-90 mg per dag. Källor av vitamin C: vildrosa, rotting, vinbär, kiwi, apelsiner, bröstspiror, spenat, sorrel.
 • Järn. Tack vare detta ämne behålls syre i blodet och går in i alla kroppssystem, inklusive huden. Användningen av normen på 10-20 mg gör att du kan glömma bort tråkig och ständigt fallande hår. Järn kan erhållas från torkade svampar, rött kött (fläsklever och nötkött), tång, kli, bovete och äggulor.
 • Kalcium. Ett av huvudbyggnadsmaterialen av hår. Kalcium stärker sin struktur och förhindrar brott. Förbrukningshastigheten varierar från 1000 till 2000 mg. Produkter med ett högt innehåll: vallmo, mjölk, sesam, hård ost, fårost, sardiner.
 • Silikon och svavel. Viktiga element utan vilka fullständig syntes av kollagen är omöjligt. En tillräcklig mängd svavel (500 mg) och kisel (10-50 mg) i kosten ger hårhållfasthet, elasticitet och glans. För att kroppen ska kunna ta emot den svavelhastighet som krävs måste du inkludera i den dagliga menyn med mjölk, ägg, magert nötkött, musslor, kål och bönor. Silikon finns i havregryn, kli, äpplen, selleri, solrosfrön och köttkött.
 • Zink. Zink är viktigt för håret, eftersom det är inblandat i proteinsyntesen och absorptionen av vitaminerna A och B. Det ger glansglans, förbättrar tillväxten och förhindrar förlust. Förbrukningshastighet - 15-20 mg. Mat med zink: Biff lever och tunga, ansjovis, lax, nötter och frön, torkade frukter, avokado, blomkål, svamp, lök.
 • Magnesium. Det tenderar att ackumuleras i håret, varifrån kroppen kan "ta" den i händelse av brist. Detta leder till uttorkning av håraxeln och skada på nagelbandet. Magnesium är också inblandat i kroppens metaboliska processer och proteinsyntes, vilket påverkar hårväxten. Medelhastigheten är 400 mg. Elementet finns i bovete, havregryn och hirs, samt nötter, havskål och baljväxter.

Konsekvenser av skadlig mat

Fet rötter

Problemet med snabbt förorenat hår orsakas oftast av hormonella störningar eller en ärftlig faktor, men kan också vara förknippad med överdriven konsumtion av kryddiga livsmedel.

Kryddor, som kommer in i blodet, orsakar att kroppen släpper ut mer värme, och processen med sebaceous exacerbation intensifieras, på grund av vilket hår blir förorenat mycket snabbare.

En annan orsak till att arbetet med talgkörtlarna är aktivt är bristen på vitamin B2, vilket är involverat i reglering av sebumsekretion.

Lösning: minska mängden kryddiga och kryddiga livsmedel i kosten. inkludera i kosten de viktigaste källorna till vitamin B2 (pinjenötter, mandlar, kalvlever, makrill, stallost, ägg).

Torrhet och mjäll

Torrt hår bryter ofta och ser livlöst ut, situationen kan förvärra användningen av stylingverktyg utan värmeskydd. Strängar är snabbt utarmade med brist på magnesium eller A-vitamin, otillräcklig sebumsekretion utvecklas på grund av brist på vitamin B6 och fettsyror. Även med bristen på dessa ämnen kan mjäll förekomma.

Lösning: Använd lever, ägg, fiskolja, bovete, kelp, spenat; Ge hårstöd från styling, använd alltid ett skyddsmedel för höga temperaturer.

Hår sårbarhet

Håret försämras och bryter med kalciumbrist eller otillräcklig kollagenproduktion. Vitaminerna E, C, kisel och svavel är ansvariga för dess syntes, men bristen på dessa ämnen påverkar låsens hälsa negativt.

Lösning: oftare finns det skaldjur, lax, kli, citrusfrukter, magert nötkött, mejeriprodukter, ägg, krydda sallader med vetegroddarolja.

Riklig håravfall

I genomsnitt faller cirka 50-120 hår ut per dag - det här är en normal fysiologisk process, nya kommer att växa i sin plats med tiden.

Om mängden förlorat hår överstiger normen, har kroppen inte tillräckligt med A-, zink-, järn-, folsyra- och nikotinsyror.

Lösning: Ät pumpa frön, vita bönor, kycklinglever, jordnötter, ta fiskolja.

Graying hår

Tidigt grått hår orsakas av otillräcklig pigmentbildning. Vitamin B3, eller nikotinsyra, är ansvarig för denna process.

Lösning: fyll i elementets brist från levern, potatis, morötter, vild ris.

Klåda och irritation i hårbotten

Smärtsamma känslor kan uppstå med brist på vitaminer A och E, fettsyror, som är ansvariga för hudens normala näring.

Lösning: För att öka utbudet av nödvändiga delar med konsumtionen av ägg, lever, bovete, fisk, vegetabiliska oljor.

Diet för friskt hår

Till skillnad från viktminskning dieter, har kraftplanen för att stärka håret inga stränga begränsningar. Det bygger på principerna om en hälsosam och balanserad kost.

Näring för hår och hudhälsa: TOP-7 hälsosamma produkter

Livet förnekar inte den moderna kvinnan med speciell känslomässig komfort och vårdslöshet. Trötthet, problem på jobbet, missförstånd i familjen och olika sjukdomar påverkar omedelbart hår och hud. Och du vill se glad och attraktiv! På många sätt kan situationen fixa väl valda kostvanor. Experter anser att det är tillräckligt att regelbundet inkludera vissa livsmedel i din kost så att ditt utseende inte beror så mycket på olika negativa faktorer och vardagliga problem. Vi kommer att prata om den mest användbara maten i den meningen idag.

Avokadofrukt

Det är inte för ingenting att invånarna i Sydamerika kallar denna frukt "skogsolja": den mogna frukosten smakar som smör med en trevlig nyans av nötter och gröna.

Avokadosmassa är mycket hög i kalorier. Den innehåller en stor mängd fetter, proteiner och kolhydrater, är rik på vitamin E, spårämnen och fleromättade fettsyror, som absorberas perfekt av kroppen. Denna kombination av näringsämnen medger avokado för att optimera hudens elasticitet och oljighet. Att äta denna frukt hjälper till att minska rynkor hos äldre kvinnor och akne hos ungdomar. Inte mindre fördelaktiga frukter verkar på huden lokalt, när de ingår i maskerna för ansiktet och décolleté.

Dessutom är avokado användbart vid vissa sjukdomar i mag-tarmkanalen, diabetes, grå starr. Det rekommenderas för personer som upplever svår fysisk ansträngning eller återhämtar sig från operationer eller infektionssjukdomar.

Avokado har inte en traditionell frukt smak, men mycket framgångsrikt kombinerad med andra produkter (med fisk, nötter, räkor, etc.). Därför används den aktivt vid tillagning av snacks, sallader, soppor, smörgåsar och till och med sushi. Vegetariska dieter använder lätt avokado som ersättare för kött och ägg.

Avokadosmassa har en ganska stark allergiframkallande effekt. Dessutom finns det ofta orsakssamband för sjukdomar som listeriose. Därför bör frukt inte ätas av gravida kvinnor, ammande mödrar, småbarn och människor med försvagad immunitet.

linfrö

Linfrö är en erkänd ledare bland växtbaserade produkter när det gäller fleromättade omega-3 och omega-6 fettsyror. Den är rik på vitaminer, mineraler, fibrer (speciellt den mest användbara sorten - gelbildande eller vattenlöslig). Dessutom innehåller välsmakande guldfrön extremt viktigt för mänskliga ämnen - lignaner, som kan ge ett kraftfullt skydd mot blodkärl från härdning.

Den kosmetiska effekten av linfrö uttrycks för att öka hårväxten, minska seborrésymtom, läkning av blekande hud. Förbättra hårets tillstånd kan uppnås genom att äta cirka 3 matskedar markfrön per dag. Experter säger att de användbara egenskaperna är bevarade i sådana fall när linfrö får värmebehandling (till exempel när de läggs till bakmjöl).

Användningen av en stor mängd linfrö kan orsaka förvärring av sjukdomar i mag-tarmkanalen, liksom med gallsten och urolithiasis.

Morotjuice

Färskpressad morotsjuice innehåller en chockmängd beta-karoten, som i kroppen omvandlas till vitamin A. Detta ämne är involverat i sköldkörteln och påverkar starkt tillståndet för den hormonella bakgrunden. Brist på vitamin negativt påverkar synnätet, huden, håret, tänderna och benen.

Morotjuice normaliserar torr hud; Det är användbart för en mängd dermatit och andra hudskador. I ammande mödrar förbättras mjölkens egenskaper, mätta den med substanser som är användbara för att stärka barnens immunitet. Gravida kvinnor rekommenderas att dricka morotsjuice för anemi och trötthet.

Vitamin A, som kroppen får genom att konsumera morotsjuice, är fettlöslig. Detta innebär att för en mer fullständig absorption av den positiva substansen bör juiceintag kombineras med feta livsmedel.

Morotjuice har en liten diuretikum och koleretisk effekt, vilket måste beaktas när det tas regelbundet. Långtidsanvändning av juice kan bidra till utseendet på en gulaktig hudton.

Rå äggula

Fågelens äggula är en av de naturliga formationerna mest mättade med mikroelement, vitaminer och näringsämnen. Detta är inte förvånande: det är utformat för att ge embryot allt som behövs under utvecklingen. Från en äggula kan en person få en daglig mängd av många vitaminer, fosfor, magnesium, järn, kalium, svavel och andra spårämnen. Dessutom innehåller äggulan "bra" kolesterol, fosfolipider, kolein, förhindrande av utveckling av maligna tumörer och lecitin.

Att äta äggulor i mat har en positiv effekt på tillståndet för nästan alla system och organ, inklusive hud och hår. Det är omöjligt att inte notera en irriterande egenskap: ojämnheter som inte har kokats har samma effekt, men alla experter är enhälliga att äta råägg är mycket farliga, eftersom de kan smittas med salmonella. Problemet löses helt enkelt: du behöver bara äta råoljor av vaktelägg. I detta fall är risken minimal (det finns ingen salmonella i vaktelägg).

I kosmetologi används äggulor aktivt i sammansättningen av masker som ökar hudens elasticitet, blandningar för att stärka håret och eliminera mjäll etc. När du äter äggoljor för mat, kom ihåg att de kan orsaka allergisk reaktion och förvärring av gallstenssjukdom.

oliver

Olivträdets färska frukter innehåller upp till 80% hälsosamma fetter, inklusive monoättade syror, som är nödvändiga för att förstärka slemhinnor och cellmembran. Olja härrörande från oliver hjälper till att rengöra kroppen av toxiner och sakta ner åldringsprocessen.

Inrikeshandel erbjuder uteslutande konserverade (saltade) gröna och svarta oliver. I motsats till populär tro är de svarta sorterna inte mer mogna: de är bara frukter med en särskilt fast mörk färg. För att fixa färgen används järnföreningar, vilka i små koncentrationer inte skadar kroppen. Man tror att den måttliga användningen av konserverade oliver (3-5 stycken per dag) har en extremt fördelaktig effekt. Användningen av dessa frukter i mat har praktiskt taget inga kontraindikationer.

I kosmetologi används kallpressad olivolja. Till exempel skärper en mask av en matsked olja och äggulor mycket snabbt och tonar huden.

Fet fisk

Oleiska, palmitiska, fleromättade omega-3 och omega-6 fettsyror är avgörande för kroppen, men kan endast erhållas med mat. Deras huvudsakliga källa är marina fettsorter. Användningen av sådan fisk minst tre gånger i veckan ger förutsättningar för att bibehålla friskt hår och hud, vaskulär elasticitet, för att minska inflammatoriska processer och minska puffiness.

Lax, sill, makrill, sardin, flundra och hälleflundra är särskilt användbara.

Nötter och frön

De innehåller användbara oljor, proteiner och vitamin E. Användningen av frön har en positiv effekt på villkoret av naglar, hår och hud, hjälper till att bibehålla hälsa och ungdom, förbättra hjärnans aktivitet, förbättra minnet. För att uppnå optimal effekt måste du äta 25-50 gram nötter eller frön per dag.

Det är nödvändigt att föredra frön som inte har värmebehandlats: de innehåller mer näringsämnen. Det måste dock komma ihåg att många nötter har en allergiframkallande effekt.

Hälsa i hud och hår säkerställs inte bara av en väl vald diet utan även av en hälsosam livsstil. Det är omöjligt att se bra ut utan att få tillräckligt med sömn, inte vara ute och föredra att sitta vid en dator för fysisk aktivitet. Genom att kombinera måttlig sport, hälsosam mat och en normal daglig behandling kan du uppnå bra hud- och hårförhållanden utan att tillgripa dyra kosmetiska förfaranden.

Diet för "hud", "hår" och "nagel"

För att vara ung och attraktiv, besöker moderna kvinnor skönhetssalonger, gym, köpa dyra kosmetika för personlig vård.

Genom att utföra samma förfarande är vissa tjejer som redan är i ungdomsåren missnöjda med sitt utseende, medan andra damer genom åren har anpassat sig för att se yngre ut än deras ålder. Vad är hemligheten?

Hur "matar" huden, håret och naglarna?

Sann skönhet och hälsa är inifrån och i stor utsträckning beroende av vad vi äter.

förhindrar håravfall, är ansvarig för hudens elasticitet. Produkter som innehåller den: gul, röd, grön frukt och grönsaker, massor av bär och örter.

B-vitaminer

föryngrar huden, förhindrar bildandet av rynkor, ökar tillväxten av naglar, hår, gör dem starkare, dessutom hindrar de utseendet på vita fläckar på naglarna och minimerar hudutslag:

 • B1 - fläsk, hasselnötter, bönor, ärtor, havre, vetex.
 • B2 - sojabönor och smör, vetekli, äggula, broccoli, ost.
 • B5 - lever, svamp, ris, jäst.
 • B6 - gröna bladgrönsaker, apelsiner, bananer, nötter, ägg.
 • B12 - tång, kaviar, mjölk, stallost, ägg, fisk, kött, jäst, lever.

stimulerar produktionen av kollagen som någon hud behöver. Tack vare honom blir krullarna starka och silkeslika, naglarna är inte längre spröda. Vitamin C finns i citrus, paprika, rädisa, svart vinbär.

Vitamin H (Biotin)

kallas skönhet vitamin. Det fungerar som grunden som bildar hud, hår och naglar. Det finns biotin i nötter, svamp, frön, brunt ris, köttlever, mjölk.

förhindrar mjäll, främjar hår och spik tillväxt, förbättrar blodcirkulationen, ger huden en rodnad. Innehållet i vegetabilisk olja (olivolja, majs, solros), vetex.

Även hud, hår och naglar behöver zink (betor, vitlök, tomater, mjölk), magnesium (frön, nötter, frukter), kalcium (i animaliska produkter, mindre i korn), kisel (i växtstalkar), selen (kokosnöt, biff, havsfisk), folsyra (örter och lövgrönsaker) och andra vitaminer.

Källa för ungdom och skönhet

Naturliga juicer och kompott, hemlagad mjölk och kakao, ört- och fruktteor - alla dessa är oändligt hälsosamma drycker som måste vara i kosten för varje skönhet. Men ingen av dem kan jämföras med vatten.

Det är enkelt rent vatten som fungerar som en aktiv assistent i kampen mot tunt splittret hår, sköra naglar, fläckig hud och tidiga rynkor.

Varje ny morgon måste du börja med ett glas vatten och under dagen för att inte glömma det.

Sju dagars dietmeny för hud, hår och naglar

En balanserad meny är huvudmedicin för charmigt strålande hud, glänsande hår och starka naglar.

Kompetent sammansatt diet är bättre än några balm och masker för att fylla kvinnlig skönhet och ungdom. Det väljs individuellt, och tack vare en rik kost kan du använda en mängd nya rätter varje dag.

Diet alternativ för 7 dagar:

 • frukost: havregryn med honung, russin, torkad frukt och ingefära te.
 • mellanmål: smörgås (fullkornsbröd, mager ost, gurka, sesam).
 • middag: stewed kalkon med potatis, arugula sallad, sallad, spenat och gurka med en sked full gräddfil.
 • mellanmål: apelsin eller grapefrukt.
 • middag: kokt kycklingbröst, mjukkokt ägg, alla grönsaker och lime te.
 • Frukost: kockost med nötter, torkade aprikoser, prunes och ett glas rent vatten med citron.
 • mellanmål: alla frukter att välja mellan (pomelo, mango, nektarin, skiva vattenmelon eller melon).
 • middag: laxbiff, grillad utan olja i stekpanna.
 • mellanmål: fikon, torkade aprikoser, prunes.
 • Middag: brunt ris med bakad aubergine och gröna.
 • Frukost: bovete gröt med stewed lever och grönsakssallad.
 • mellanmål: rädisa med örter, kryddat med olivolja.
 • middag: pumpa soppa och mashed kycklingbröst.
 • mellanmål: säsongsbetonad frukt.
 • Middag: stuvade gröna bönor och ett glas granatäpplejuice.
 • Frukost: hirsgröt med kummin, sesam och en kopp grönt te.
 • mellanmål: ett val av frukt (svart vinbär, kiwi, druvor).
 • lunch: grönsakspott eller kål soppa med färsk kål, drick tomatjuice.
 • mellanmål: medium banan.
 • Middag: jellied fisk och ett glas mager yoghurt.
 • Frukost: äggröra med tomater, persilja, linfrö, sesam och dill.
 • mellanmål: alla nötter (utom jordnötter).
 • Middag: en tallrik med vegetarisk borscht eller kohlrabi och morotsoppa.
 • mellanmål: fullkornsbulle, äpple eller päron.
 • Middag: en del kokt räkor och ett glas äppeljuice.
 • frukost: kockgryta med en sked gräddfil.
 • mellanmål: datum eller fikon.
 • lunch: ris med skaldjur och en kopp grönt te.
 • mellanmål: morotsallad med citronsaft (du kan bara äta en hel morot).
 • middag: stewed torsk med grönsaker och ett glas kefir.
 • Frukost: Fetaost, klädd med olivolja och bulgarsk peppar.
 • mellanmål: mousse gjord av kiwi, hallon och yoghurt med låg fetthalt.
 • Lunch: kokta linser eller sparris med grönsaker.
 • mellanmål: en halv avokado eller medellång granatäpple.
 • Middag: Stekt kycklinghalsband med grönsaker.

Denna användbara diet kommer inte bara att återställa hudens renhet, glans av håret och styrkan av guldfärgade men också förbättra ämnesomsättningen, normalisera funktionen i excretionssystemet, hjälpa dig att gå ner i vikt och bli assistent i kroppens övergripande hälsa.

Menyn är villkorad, det är inte nödvändigt att strikt uppfylla alla sina föremål. Du kan göra din individuella lista över rätter, som består av hälsosamma produkter, styrd av sina egna önskningar och behov av kroppen.

Vad är bättre att vägra

Under kostperioden (och i vardagen) är det inte lämpligt att använda produkter som försämrar ämnesomsättningen och negativt påverkar hår, hud och naglar. Detta är:

 • söta bakverk och vitt bröd;
 • fett kött och ostar;
 • kolsyrade drycker;
 • feta såser, majonnäs och salt;
 • konserverade och halvfabrikat;
 • kaffe och starkt te;
 • alkohol och cigaretter.

Förutom korrigering av näring bör du alltid få tillräckligt med sömn och minimera stressiga situationer.

När kommer resultaten att vara synliga?

Korrekt balanserad näring för frisk hud, hår och naglar ger inte omedelbara resultat.

Men inom en månad kommer de positiva ämnena av de använda produkterna att börja ha en positiv effekt: en rodnad kommer att uppstå på kinderna, håret kommer inte längre att falla ut och kommer att få en naturlig glans och naglarna blir starkare.

Diet för friskt hår, hud och naglar

Vår skönhet är direkt beroende av vad vi äter. Friskt och glänsande hår, slät hud och starka naglar - allt detta inte bara tack vare generna, men också en hälsosam balanserad diet. Vi erbjuder dig den perfekta kosten för att återställa skönheten i hår, naglar och hud.

Näringsämnen är de viktigaste faktorerna för tillväxt och återställande av hår, naglar, vacker hud och klar hud. Först och främst är det: proteiner, fettsyror, vitaminer A, grupper B, speciellt B12, C, E, zink och den dagliga vattenhastigheten.

Protein är byggmaterialet av hår och naglar, det är direkt inblandat i bildandet av kollagen och keratin, så varje måltid bör innehålla kött, fisk, fjäderfä, ägg, ost, baljväxter eller nötter.

Fettsyror - ett annat element som är involverat i framställning av kollagen och keratin, dessutom stöder de hormonbalans, vars tillstånd direkt påverkar hårets tjocklek och jämn hud. Dessa substanser som vår kropp inte producerar, och klarar av med mat. Därför utesluter du inte en diet, utesluter inte solros och majsolja, som är de viktigaste källorna till fettsyror.

Vitaminen med huvudtillväxt är A eller retinol. Det finns i stora mängder i animaliska produkter - fiskolja, lever (särskilt nötkött), kaviar, mjölk, smör, margarin, gräddfil, kesost, ost och äggula. Även en källa till detta vitamin kan tjäna som karotener, som finns i morötter, rödpeppar, gröna lök, sallad, pumpa och tomater. Men de kan inte helt ersätta retinol, så dessa grönsaker rekommenderas att använda med en liten mängd olja.

C-vitamin är en kraftfull antioxidant som spelar en avgörande roll vid framställning av kollagen och blodkärlens hälsa. Det finns i stora mängder i citrusfrukter, svarta vinbär, vildrosa, paprika och bovete.

B-vitaminer, särskilt B12 - påverkar celltillväxt och uppdelning, vilket direkt påverkar hårväxt och hudförnyelse. Dessa vitaminer finns i fullkorn och mejeriprodukter, jäst, bönor, lever, gröna grönsaker, skaldjur, magert kött, ägg, nötter, frön och torkade frukter.

Zink är ett viktigt element i kvinnors hälsa. Håller huden ung, förhindrar skörhet av naglar och hår. Mest zink finns i ostron och pumpa frön. Också i tillräcklig mängd finns det i andra mjölk, kräftdjur och spannmål.

Järn är ett viktigt spårämne som påverkar hudfärgen och blodets tillstånd. Innehållet i magert rött kött, vilt, äggulor, baljväxter och mörkgröna grönsaker.

Komponera en balanserad meny, inkludera alla dessa ämnen i din kost eller ta särskilda tillskott. Det är nödvändigt att äta 4-5 gånger om dagen i små portioner. Med en speciell diet förbättras tillståndet av hår, naglar och hud efter 2-3 månader.

För att förbättra effekten av rätt näring rekommenderar vi att du masserar hårbotten. Det ökar blodcirkulationen och förbättrar hårväxten.

Förutom de allmänna reglerna bör man också ta hänsyn till de enskilda problemen i samband med hår. De enskilda egenskaperna och typen av hår bestämmer också effektmönstret.

Torrt och sprött hår - konsumera mer matrika med fettsyror: fet fisk (tonfisk, lax, sill), spannmål, nötter, oliver, avokado. Dessutom behöver sådant hår tillräckligt med vatten - drick 1,5 - 2 liter vatten eller grönt te per dag.

Oljigt hår - var särskilt uppmärksam på vitamin B, det är hans brist som bryter mot fettmetabolismen i huden). Ät mer flingor, mejeriprodukter, nötter, ägg, bönor, örter och grönsaker.

Tråkigt och obekvämt hår - en eventuell avsaknad av zink. Inkludera även mat som är rik på tyrosin, en aminosyra som är ansvarig för hår och hudfärg, i din kost. Det hjälper också till att förhindra grått hår. Tyrosin är rik på avokado, bananer, mejeriprodukter, mandelnötter och pumpafrön.

Förbjudna produkter

Under kosten rekommenderas inte produkter som försämrar ämnesomsättningen, vilket påverkar håret, huden och naglarna negativt. Det är stekt mat, konserver, godis, bakverk och snabbmat.

Användbara produkter

I din arsenal av produkter bör alltid vara spannmål, grönsaker och frukt, magert kött och lever, fisk, kli, kyckling eller vaktelägg, baljväxter, grönsaker, rågbröd, pumpafrön och nötter, torkade frukter, kesost, ost och bryggarsjäst tabletter och vete, havre eller pumpkål.

Typisk vecko-meny

Måndag.

1: a frukost: Havregryn på vatten med smör. Höstost med ångad torkad frukt och kefir. Grönt te, kaffe eller kakao. 2 tabletter öljäst.

2: a frukost: frukt och havregrynkakor.

Lunch: grönsaksoppa eller gryta, grönsaksallad och kokt kycklingbröst. Tomatjuice eller torkad fruktkompote.

Lunch: nötter, torkad frukt, grönt te.

Middag. bovete gröt, braised mushrooms med morötter och lök. Grönsakssallad med gröna ärter, sellerirot och olivolja.

Innan sängen: ett glas kefir eller mager yoghurt med ångad kli.

Den sista måltiden ska vara två timmar före sänggåendet. Om du vill ha söt kan du låta lite marshmallow, marshmallow, marmelad eller mörk choklad.

Tisdag.

1: a frukost: Havregryn med nötter och honung. Ett äpple Smörgås med ost och smör. Grönt te med citron eller kaffe. 2 tabletter öljäst.

2: a frukost: kakao och söt ost i chokladis

Lunch: Ris med fisk, grönsakssallad. Tomatjuice eller grönt te.

Lunch: frukt, nötter, rågbröd och grönt te.

Middag: grönbönsgrönsakspott, potatis, morötter, ketchup. Grönsakssallad med grönsaker.

Innan sängen: ett glas kefir eller mager yoghurt med ångad kli.

Onsdag.

1: a frukost: Havregryn med torkad frukt, honung och smör, nötter, apelsin eller grapefrukt. Grönt te med citron. 2 tabletter öljäst.

2: a frukost: frukt, havregryn eller vetebröd, grönt te.

Lunch: kycklingbuljong med grönsaker, potatismos med svamp, grönsaksallad. Grönt te.

Lunch: nötter, ost, frukt.

Middag: biff eller kycklinglever med bovete gröt. Grönsakssallad med grönsaker, selleri och persilja rot.

Innan sängen: ett glas kefir eller mager yoghurt med ångad kli.

Torsdag.

1: a frukost: hirsgröt med torkad frukt och honung. Ett glas kefir. 2 tabletter öljäst.

2: a frukost: banan.

Lunch: äggröra med grönsaksallad, grönsaksoppa med gröna grönsaker. Grönt te eller torkat fruktkompote.

Lunch: lyssna på kroppen och äta vad du verkligen vill ha.

Middag: fisk stuvad eller bakad med grönsaker. Sallad av tång, selleri, persilja och dill.

Innan sängen: ett glas kefir eller mager yoghurt med ångad kli.

Fredag.

1: a frukost: Havregryn med nötter, honung. Ostsmörgås. Färsk morot med en droppe olivolja. 2 tabletter öljäst.

2: a frukost: frukt och grönt te.

Lunch: bovete eller ris med fisk, grönsakssallad. Grönt te och kompote.

Lunch: apelsin eller äpple, svart choklad eller nötter.

Middag: Stekt grönsaker med gröna bönor och blomkål, lever, tomat och gurka sallad med gröna.

Innan sängen: ett glas kefir eller mager yoghurt med ångad kli.

Lördag.

1: a frukost: cottage cheese med russin och nötter, nypressad juice från morötter och äpplen. 2 tabletter öljäst.

2: a frukost: kakao med havregrynkakor.

Middag: grönsaksgryta, ångad patties, sallad. Grönt te.

Lunch: Allt du vill ha i små kvantiteter.

Middag: fisk och tång, tomatjuice.

Innan sängen: ett glas kefir eller mager yoghurt med ångad kli.

Söndag.

1: a frukost: äggröra med persilja och dill, en smörgås med ost och smör. Grönt te. 2 tabletter öljäst.

2: a frukost: banan eller apelsin och cottage cheese.

Lunch: grön borsch med gräddfil, bräserad lever med grönsaker.

Lunch: nötter, torkad frukt, mörk choklad.

Middag: stewed blomkål och äggröra med svamp. Tomatjuice.

Innan sängen: ett glas kefir eller mager yoghurt med ångad kli.

Denna diet är inte bara avsedd för skönheten i hår, naglar och hud, men också för normalisering av excretionssystemets metabolism och funktioner, samt för att förbättra kroppen som helhet och stärka immunförsvaret.

Secrets of proper nutrition för hud och hår skönhet

Den moderna rytmen i livet tillåter inte en kvinna att koppla av i en minut. Varje dag måste du ta hand om att alla familjemedlemmar matas, barn samlas och skickas till skolan eller dagis. Förutom hushållsarbetet har kvinnor stora problem på jobbet. Daglig stress och brist på vilotid påverkar utseendet. Vid 30 års ålder börjar unga flickor att märka de första tecknen på åldrande: Rynkor dyker upp runt ögonen, nasolabiala veck blir mer och mer synliga. På grund av konstant styling och färgning blir håret skört och livlöst. Dessutom påverkas kvinnors hälsa av kroniska sjukdomar, dålig näring, sömnbrist och en fast livsstil.

Om du vill vara ung, vacker och hälsosam måste du noggrant närma sig frågan om din kost och bestämma vilka produkter som är bra för din hud och hår och vilka livsmedel som ska uteslutas från kosten.

Rätt produkter

En hälsosam diet ger dig ett tjockt hårhår utan splittrade ändar och spröda lockar. Mat bör balanseras och mätta kroppen med alla nödvändiga spårämnen. Innan du överväger vilka livsmedel som är bra för hälsan bör det noteras att vitaminer inte kommer att absorberas om du har sjukdom i magen eller tarmarna. Innan du väljer en diet och starta en hälsosam livsstil ska återställa tarmmikrofloran. Ett utmärkt och billigt verktyg är utvecklingen av japanska forskare Bio Normalizer.

Fermentationsprodukter av grön papaya återställer skadade celler, förbättrar intestinalmikrofloran, ökar immuniteten och tjänar som profylaktisk mot cancerformationer. Retinol i enzymets sammansättning förbättrar hudens struktur, C-vitamin har antioxidantegenskaper och tar bort fria radikaler från cellerna. Betakaroten påverkar visuellt organet positivt och skärmar synen. Bio Normalizer behandlar dysbakterios och återställer tarmfunktionen helt. När du har passerat en förebyggande kurs med en japansk drog kan du börja utveckla rätt meny.

 • Linfrön. Produkten innehåller fleromättade omega-3 och omega-6 syror, som skyddar mot sklerotiska formationer och renar blodet. Nutritionists rekommenderar att äta tre matskedar frön per dag. Dessutom har fröerna en trevlig smak och läggs ofta till bakverk. Värmebehandling förstör inte de vitaminer som utgör lin, så att äta ordentligt är inte bara hälsosam men också god.
 • Morötter. Vitamin A, som är en del av morotsjuice och beta-karoten, återställer hormoner, stärker naglar och hår. Morotjuice har en diuretisk effekt, eftersom läkare ordinerar det som profylaktiskt mot urolithiasis.
 • Svart kaviar Delikatessen är full av användbara mikroelement som är nödvändiga för någon organism för fullständig utveckling och upprätthållande av immunitet. Kaviar innehåller oljesyra och palmitinsyra. Elementen är ansvariga för blodkärlens elasticitet och förhindrar stroke. De komponenter som utgör kaviar stimulerar produktionen av kollagen i huden, vilket gör det elastiskt och fjädrande. Regelbunden förbrukning av delikatesser kommer snabbt att återställa hårets hälsa. Svart kaviar kan ätas inte bara i mat. Ampulärt serum i Bergamo med kaviar extrakt glattar även djupt rynkor, utspelar hudton och eliminerar rodnad. Läkemedlet kan tillsättas till kräm mot ansiktet, vilket därigenom ökar effekten av komponenterna i en kosmetisk.
 • Sea Kale Läckra och friska delikatesser innehåller spårämnen som jod, kalium, magnesium och järn. Ämnen fuktar håret längs hela längden och förhindrar deras bräcklighet. Jod stimulerar blodmikrocirkulationen i subkutan fett, närmar hårsäckarna och stimulerar hårväxten. Niacin, en del av algerna reglerar talgkörtlarna och eliminerar seborrhea. Kolin stramar porerna och återställer pH-balansen i ansiktets hud, så att akne försvinner snabbt. Regelbunden konsumtion av tång kommer att bidra till att snabbt återställa immunitet och återfå förlorad skönhet. Hudhushållets rynka Supreme Face Serum innehåller tångextrakt, tack vare vilket produkten förhindrar rynkor och eliminerar befintliga brister i huden.

Rekommendationer av specialister

För att behålla din hud och hårs hälsa bör du följa dessa regler:

 • Drick minst 2 liter vatten per dag. En tillräcklig fuktighet i cellerna förhindrar torkning av huden och skyddar håret från brott.
 • Drick färsk gulrotjuice regelbundet.
 • Använd kosmetika baserat på naturliga ingredienser.
 • Ät frön och nötter. I stället för godis och olika godis med hög sockerhalt, ge företräde åt naturprodukter. Forskare har visat att begär för sötsaker orsakas av brist på kolhydrater. Nötter kommer snabbt att fylla bristen på element i kroppen och skydda dig mot extra pounds.
 • Undvik fet, stekt och kryddig mat. Produkter kan orsaka halsbränna och ett brott mot intestinal mikroflora.
 • Ofta i frisk luft och glöm inte bort fysisk aktivitet. Regelbunden motion hjälper till att stödja hjärt-kärlsystemet och förbättra humöret.

Kom ihåg att nyckeln till din skönhet är inte bara rätt näring och kosmetika av hög kvalitet, men också en hälsosam livsstil.

Korrekt näring för friskt hår

"Visa mig ditt hår... och jag ska berätta vad du äter." Förvånad? Vi är faktiskt vana vid det faktum att hårprodukter är schampon, balsam, geler, masker och allt som behövs är att sätta dem på huvudet enligt anvisningarna. Och i själva verket beror hårets tillstånd också på vad som händer inom kroppen.

Vi är unika och vi ser naturligtvis annorlunda ut. Krokigt eller rakt, färgat eller naturligt, hårstylat eller helt rakat, hårspeglar vår individualitet. Men vad alla experter är överens om är en riktig balanserad kost - en garanti för friskt hår.

Huvudkomponenten av hår (såväl som tänder, naglar och jämn horn och hovar i djur) är keratin, ett protein från proteinfamiljen. Håret består av cirka 95% keratin! Det är därför det är så viktigt att ha tillräckligt med protein i din kost. Varje kvinna hade verkligen erfarenhet av att följa en viss diet, som råddes av antingen en vän eller någon namnlös på ett forum på Internet. Du tar bort ett antal produkter från den dagliga kosten - och plötsligt märker du att du förlorar hår! Detta kan bara bero på brist på protein. Förutom protein behöver hår också en rad andra spårämnen. Dessa är järn, koppar, magnesium, selen - de är inblandade i produktion av keratin, så det är viktigt att övervaka deras närvaro i kosten också.

Lyckligtvis är kosten - och närvaron av proteiner och andra spårämnen i den - lätt att reglera. Ät kyckling, kött, ägg, fisk, nötter och välj också från den breda Herbalife produktlinjen med proteiner: Protein Shake "Formula 1", Protein Bars "Formula 1 Express", Protein Mix "Formula 3", Turbo-drink. Se till att några av dessa livsmedel finns i din kost varje dag.

För att sammanfatta: Hårvård bör bestå av två riktningar - från utsidan och insidan. Du vet förmodligen vilka vårdprodukter som är perfekta för hårtyperna och har använt dem under en längre tid. Nu är det dags att ta hand om håret från insidan, genom att balansera maten och lägga till en tillräcklig mängd nödvändiga element.

Korrekt näring för friskt hår och hud

Vilken tjej drömmer inte om tjocka, vackra lockar och frisk hud? Vid reklam för alla typer av schampo och vårdprodukter hör vi ofta frasen: "mat för ditt hår". Skönhetsbehandling är verkligen mycket viktigt, men de verkliga fördelarna finns i din tallrik.

Boka "The Wrinkle Cure" ("rynkor behandlingar")

I sin bok "The Wrinkle Cure" ("Wrinkle Treatments"), säger Dr Nicholas Perricone att källan till evig ungdom lagras i lax. Den här fisken, enligt hans mening, hjälper kroppen att producera substanser som saktar åldringsprocessen, tonar upp musklerna och bekämpar hudsläckning. Därför måste lax äts flera gånger i veckan. Även om du inte riktigt tror på oljerika fiskens antioxidantförmåga. Förse inte henne. Läkare har bevisat att det minskar mängden skadliga fetter i kroppen och rensar blodkärlen.

Brasilien nötter

Brasilmuttrar är rik på selen, vilket skyddar huden från skadlig solstrålning och förhindrar utseendet av pigmentfläckar. Om du inte har möjlighet att skämma bort dig med brasanötter, ersätt dem med bröd berikat med selen.

Sötpotatis

I sötpotatis, mycket beta-karoten, som en gång i kroppen omvandlas till vitamin A. Med vitamin A måste du vara försiktig: Bristen på hår leder till torrhet och sprött hår, men om du överdriver det, kan ditt hår falla ut alls. Därför är det mer korrekt att avstå från konstgjorda vitamintillskott, inklusive fler morötter, pumpor och aprikoser i din kost.

ostron

Ostron innehåller stora mängder zink. Utan det blir håret livlöst, och hårbotten flår av. Andra typer av skaldjur är också rik på zink, samt kött och kli.

Rött kött

Rött kött är en bra källa till järn, vars brist leder ofta till anemi. Anemi orsakar i sin tur torr hud och håravfall. Kli, vete spannmål till frukost, äggulor, bönor och deras groddar - detta är vad du behöver för att undvika sådana problem.Nästa Artikel
Ovanliga apotek verktyg som kan användas för hår. Del I