Hur man kamma hår


Innan det händer det ofta. De hoppade upp på morgonen, tvättades snabbt, nästan borstade tänderna, kammade knappt håret och tog snabbt in i en gris för att skapa en hårliknande look på huvudet. Samtidigt måste vårt hår också kammas ordentligt, liksom tänder för daglig rengöring. När allt kommer omkring kammappar man håret, inte bara för att se bra ut. Men också för att avlägsna smuts från dem, förbättra hårstruktur och stärka.

Combs: typer och funktioner

Hår är en "spegel" av vår hälsa. Och kamma, som vissa inte tas på allvar - proceduren är nödvändig och viktig. I arbetet med att kamma berika håret med syre och massage rötterna, så att de blir vackra, friska, välskötta. Men du måste veta hur och hur man kamma dem.

Låt oss börja med det faktum att inte alla hårborstar är lämpliga för vårt hår. Ja, var och en består av tänder, men materialet från vilket det görs är ofta ifrågasatt om man ska köpa det, för att inte skada håret. Låt oss gå igenom kammartyperna.

Massageborste

Detta verktyg har antingen oval eller kvadratisk form, å ena sidan - ofta placerade vertikala tänder. Att använda en sådan borste hjälper till att påskynda blodtillförseln till hårsäckarna på grund av instrumentets massageåtgärder. Dessutom fördelas subkutant fett över hela längden av håret, vilket ger dem "mat". Naturligtvis bör man föredra penslar med naturliga borstar: från fläsk, häst eller whalebone. Ja, de är mer "löjliga" än borstar med metall- eller plasttänder, eftersom de måste vara noggrant efterfrågade. Men genom att använda dem ständigt kommer du att bli förvånad över att ditt hår blir frodig, frisk och passar perfekt i rätt frisyrstil.

Metallkam

Det här verktyget används ofta för att göra bouffant eller unravel väldigt trassliga trådar. Hon tjänar länge. Men på detta alla "plus" av kam och slut. Färgat hår kan inte kammas med en metallkam alls, eftersom metallen kan reagera med färgen i en kemisk reaktion, och dess resultat är oförutsägbar. Falla inte under kategorin "kan användas" och vått hår. Och om du kamma torrt hår blir de olydiga. 3 signifikanta minus mot 2 tvivelaktiga fördelar.

Träkammer

Yogier tenderar att välja kamar av trä, men högkvalitativt trä, som björk eller ek. Den "första" kommer helt och hållet klara av mjäll, den "andra" kommer att lugna håret. Träkammen tenderar emellertid att spricka, och sedan måste verktyget ersättas med en ny så att sprickorna och grovheten inte skadar hårstrukturen.

Plastkammer

Deras enda plus är cheapness! När du köper ett plastverktyg för kamning tror du förmodligen inte att du måste tvätta det ofta, eftersom fet fett och damm från håret klibbar fast vid plast. Och om du ofta använder en hårtork, riskerar du hälsa med ditt hår, för när du interagerar med varm luft, släpper plast skadliga ämnen.

Kombiner från naturmaterial

Silver, ben, turmalinverktyg är mycket dyrare än plastprodukter. Men deras användning skadar inte, men tvärtom kommer det att förbättra hårets tillstånd.

 • Silverware är ett utmärkt desinfektionsmedel och har en positiv effekt på hälsan hos varje hår. Daglig kamning med silverkam är det bästa sättet att ta bort damm, bakterier, fet fett och andra föroreningar. bli av med seboré, klåda, torr hårbotten och andra hudsjukdomar;
 • Kamben och horn är inte populära, även om de ger skonsam hårvård. Dessa produkter är dyra, men de viktigaste "minus" - du kan skrapa den delikat hårbotten med skarpa tänder.
 • Produkter från turmalin har inga kontraindikationer, men hela "uppsättning" fördelar: förbättrat blodflöde till hårbotten, hårväxt, "motstånd" mot bakterier och svampar, såväl som grå hår och alopeci, lindring av nervös spänning och huvudvärk. Turmalinkammar har inga defekter, men en perfekt platt yta, på grund av vilken hårskada som utesluts.

Tips nummer 1. Välj rätt verktyg

För att inte falla till förfalskningar rekommenderar vi dig att köpa kammar i butikerna av professionella tillbehör till frisörer. Ägare av tjockt långt hår bör få en massageborste med naturliga fibrer med olika längder. För de vars hår inte är för tjockt, är en kam lämplig för daglig kamning. Och om håret "problem" och krullarna har en tråkig och livlös utseende, är det bättre att kombinera hårborstar och borstar med en mjuk "bas" av naturmaterial. Deras användning kommer att påskynda blodtillförseln till hårbotten.

När du väljer en kam, vägledas av följande punkter:

 • På kammarnas tänder och massageborstar måste vara tips.
 • Kammens tänder bör inte repas, annars kan hårbotten skadas.
 • Innan du köper träverktyg måste du kontrollera dem för sprickor och gräv.
 • Produkter med silikon, plast eller gummiinsatser ska inte vara skadade eller defekta.

Tips nummer 2. Följ de grundläggande reglerna för kamning av hår

Med verktyget "rätt" kan du börja kamma. Vanligtvis tar denna procedur tid efter sömnen och före sänggåendet, det är på morgonen och kvällen. Torrt hår kan kammas oftare och fet - mindre. På sommaren rekommenderas att kamma håret på balkongen eller utomhus, så att de "andas".

Den rekommenderade "hållningen" för kamning är att sitta eller stå upp och ner så att håret hänger ner. Förresten, så gör yoga. Denna position ger blodflödet till håret och mild kamning - massage.

Medellång hår bör delas in i strängar och kammade från spetsarna, flytta till rötterna. Håret kan inte dras med en pensel eller kam för att "rasa" eller kamma håret snabbare. Rörelserna ska vara smidiga och när du avslutar proceduren kan du släta håret med händerna. För dem som har långt hår måste de tas i en bulle och kammade försiktigt och långsamt: i början är det bara tipsen, sedan spetsarna ihop med mitten och sedan håret helt. Korthåriga tjejer och damer kan kombinera strängar, från rötterna.

Tips nummer 3. Från mormor

Avkopplat hår rekommenderas att kamma minst 50 gånger. Men våra farmödrar uppgav att för att håret ska vara frodig och hälsosamt är det nödvändigt att hålla en kam över det minst 100 gånger.

Tips nummer 4. Från yogis

Yogis rekommenderar efter kamning att aktivt "arbeta" huvudet: fram och tillbaka, vänster-höger. Och så vidare 10-20 gånger i varje riktning. I detta fall ska huvudet "lutas" ner och håret lossnar.

Tips nummer 5. Allmänt

Ta hand om ditt hår! Överdriv inte det med en hårtork och heta curlers, massage ditt huvud oftare med dina händer, äta frisk och högkvalitativ mat, särskilt frukt, grönsaker och gröna, ta vitaminer. Och ditt hår kommer att glädja dig med sin skönhet och pomp!

Secrets av det rätta kamma håret och att välja den perfekta kammen

Alla vet att kamma skadar hår. Vi vet också att kammarna vi använder dagligen måste ändras regelbundet. Det finns andra regler för att kamma hår. Till exempel, kamma inte vått hår, borsta håret genom håret är inte aggressiv, men försiktigt. Låt oss prata om allt som är relaterat till kamning: hur man ordentligt kamar håret och vilken pensel som ska väljas för det.

Hur man kamar

Många ägare av långt och lyxigt hår hävdar att du behöver göra minst 100 rörelser med en kam dagligen. Kanske inte hundra, frisörer säger, men du måste kamma håret flera gånger om dagen. Hudolja ska fördelas jämnt genom håret. Frisyr kommer inte att se det bästa sättet, om fettet bara ackumuleras på huden. Gör varje gång flera sådana kamningar som når hårbotten.

Kamma är därför ett hygieniskt förfarande som tar bort vårt hår från damm, fett och keratinerade hudflingor. Men du måste kamma ordentligt:

 • Kamma ditt hår två gånger om dagen i 10 minuter;
 • Kamma i olika riktningar;
 • Våt hår kan inte kamma
 • För att börja kamma kort hår bör vara från rötterna, och länge - från spetsarna, gradvis flyttar till rötterna;
 • Försök att använda kamar och kamar av naturmaterial, undvik metallkammar;
 • Håll kammen ren (det ska tvättas i tvålvatten en gång i veckan) och använd inte någon annans kam.
till innehållet ↑

Varför är hår skadade och brutna?

Combing är en stressfull hårbehandling. Man tror att håret delas och bryts exakt på grund av täta kamningar. Men sådana problem kan förhindras, och det är lättare att göra detta än att hantera konsekvenserna. Så, hur man vaknar med orörligt hår?

För det första rekommenderas att sova på siden eller satinlinne. Denna metod att bibehålla friskt hår är hänfört till Marilyn Monroe, med tanke på att det är hennes hemlighet. Men på siden underkläder sov långt före utseendet på den här berömda blondinen. Hur som helst är vägen effektiv. Om du sover på en kuddeväska av satin eller silke, kommer ditt hår att vara fuktigt, kommer inte att vara trassigt och brutet under sömnen.

För det andra, flätor, svansar och klaser för natten - vad behövs för en kvinna som vill behålla hårets attraktionskraft. Detta underlättar inte bara styling, utan undviker också hårbrott under sömnen. Men flätorna ska inte vara tunna, buntar bör också vara fria, eftersom håret och hårbotten måste "andas".

Tredje, undvik att tvätta håret ofta. Om du till exempel gillar att sova på din sida, är det inte förvånande att din frisyr kan bli asymmetrisk på morgonen. Många i det här fallet, tvätta sina huvuden och göra styling på vanligt sätt. Och du behöver bara ta en hårtork och skicka en ström av varm luft till rötterna av skrynkligt hår. Håret under hårrörens rätning, och en ny styling är inte nödvändig.

Tork Shampoo är en trollstav som sparar hår från täta tvättar. Håret blir oljigt under sömnen. Därför tvättar många dem varje morgon. Om du istället applicerar torr schampo på hårrötterna och fortsätt till varm styling så ser håret inte ut än efter tvätt.

För det fjärde, glöm inte att ta hand om bangs. Det är hon som växer fett snabbare än resten av håret och gör hårets värdinna tvätta huvudet om och om igen. Det är bättre att köpa hårklipp, som inte bryter håret. De slår smällen till sidan medan du sover, och på morgonen häll den med en het hårtork. Då behöver du inte tvätta håret igen.

Välja den perfekta kammen

Det finns flera sorter av kammer. Många väljer det här objektet intuitivt, utan att tänka för mycket. Det är bra om du använder en kam som är lämplig för ditt hår. Du kanske behöver inte en, men flera sorter.

Varianter av borstar och enkla kammer

 • Rund borste

Det är nödvändigt att skapa en volym eller en virvel effekt vid blåstorkning. Dessutom kan du med en rund borste skapa en liten kröning. Om du bestämmer dig för att du behöver en sådan kam, var uppmärksam på de nya objekten med en keramisk bas. De utför värme bättre, vilket innebär att krullen blir elastisk.

Det är bra om det finns ventilationshål i den runda borsten - det skyddar håret från överhettning och leder värmen från håret till hårroten och ökar volymen.

Detta namn matchar exakt kamens utseende. Den är avsedd för daglig användning. Formen på denna borste kan vara platt och bred, oval eller rektangulär. Och om borsten är naturliga kommer håret att bli glänsande.

Flat paddlar borstar är plast, keramiska eller trä. Borsten kan vara syntetisk, blandad eller naturlig (till exempel en vildsvin). Tack vare en platt borste stimuleras hårbotten och fett fördelas jämt över ytan av huvudet och håret.

Joniserad borst - den senaste innovationen. Ioner reducerar stress, stäng näsan.

För första gången föreslogs denna form av specialisterna i Denman. Därför kallas borsten i denna form namnet på företaget. Denman borsten gör en liten krull på hårets spetsar och ger dem glans. Perfekt för hårklippning "bob".

Dessa är samma borstar, liksom andra, men på dem finns inget handtag. Namnet på borsten är associerat med USA: s militär, som använde sådana kamar. Detta ansågs vara en gest som är mer modig och bekväm än den vanliga kamningen. När allt kommer omkring så verkade det som att killen bara slätar på håret medan den andra handen förblev helt fri. Som regel är dessa borstar gjorda av naturliga borstar, de är lämpliga för ägare av långt hår. Med hjälp av "militär" är det lämpligt att skapa en frisyr, där håret kammade tillbaka.

 • Kombiner med sällsynta och frekventa tänder

En kam med sällsynta tänder kan försiktigt släta ut vått hår innan det torkas med en hårtork. Hon delar hår i sektioner som är väl i färd med att skapa komplexa frisyrer. En kam med täta tänder är nödvändig för komplicerade hårklippningar och kort hår. Dessutom kan du använda dem för styling "våt effekt".

Vilken kam att välja - syntetisk eller naturlig

Allt naturligt anses vara mer kvalitativt. Men det kan inte sägas om kammen. Valet är gjord beroende på hårtypen. Stylister brukar använda olika typer av kammar. Men syntetiska borstar och kamar är mer lämpliga för tunt och normalt hår och naturligt för tungt och tjockt, starkt och lockigt hår. Regeln är: Ju mjukare och tunnare håret, desto mjukare borst ska vara.

Så att kamma ditt hår: användbara tips

Korrekt utfört kamningsförfarande aktiverar metaboliska processer, berikar hår med syre, eliminerar överskott av dammuppsamlingar. Naturligtvis påverkar allt detta hårets estetiska utseende och deras goda humör. Liksom någon annan typ av vård börjar kammarprocessen med rätt val av verktyg.

Typer av kammönster

 1. Dubbelsidig pensel. Verktyget är en 2-i-1-kam, med naturliga borstar på ena sidan och plast, metall eller trä på den andra. Naturlig stapel är avsedd för läggning och modellering av våta strängar, konstgjorda tänder används för daglig kamning.
 2. Massageborste. Verktyget är ovalt eller kvadratiskt med vertikalt åtskilda tänder. Pensel accelererar blodcirkulationen, masserar hårbotten, väcker folliklarna. Hårborsten gör håret silkeslen och lydigt. Det fördelar utsöndringen av blubber över hela längden, vilket förhindrar effekten av hår av blandat slag.
 3. Klassisk kam. Denna typ av borste är gjord av naturliga borstar med konstgjorda insatser. De kan vara trä, plast och silikon. Verktyget är lämpligt för kamning av våta strängar, eftersom det skiljer sig från noggrann inställning till håret. Klassisk kam - perfekt för hårförlängningar.
 4. Universell rund hårborste. Denna typ av borste är ett bra alternativ för lockigt hår. Hon drar krullar, rät och fixerar dem i en position. Verktyget är tillverkat av naturlig ludd med plastinsatser. Tänderna är sammanflätade, vilket ger ett bra grepp, varigenom håret inte krullar tillbaka när det är blåstorkat.
 5. Brashing. Rundkamcylindrisk form. Tänderna är jämnt fördelade, så de är lika lydiga krullar. Kamman gör det möjligt att skapa krullar av vilken diameter som helst.

Typer av kammaterial

 1. Metal. De är slitstarka och lätta att använda. Starkt inte lämplig för färgat och vått hår.

Hur man väljer en hårborste

Tillverkare producerar så många olika borstar och kammar att många tjejer går förlorade. Hårborstar ska endast köpas i professionella butiker av frisörtillbehör. Dessa butiker ger en garanti på sina produkter, varför varje tjej kan vara säker på att hon kommer att få en bra produkt till rätt pris.

Dam med alltför tjockt och buskigt hår rekommenderas att köpa en massageborste med en stapel av olika längder. Verktyg är vanligtvis gjorda av naturliga borstar i kombination med plasttänder. En platt kam med sällsynta tänder och en massageborste, men utan extra konstgjorda insatser, passar för medelstort hår.

Om du har bräckliga, tråkiga och livlösa lockar, föredra du att mjuka hårborstar med elastiska tänder. De är både naturliga och artificiella. Dessa verktyg åtföljs som regel av silikoninsatser i mitten och på sidorna. Sådana borstar accelererar blodtillförseln och väcker glödlamporna, varigenom håret blir friskt och glänsande med regelbunden skötsel.

När det gäller sköldpaddans skal och träborste är de utformade för fet hår. Dam med lockigt och lockigt hår är bättre att välja kammar med glesa och breda tänder av naturmaterial. Det här alternativet är att föredra för dig, eftersom dessa verktyg inte delar strängarna, så den ursprungliga hårstilen bevaras.

Långhåriga skönheter kommer att använda en massageborste med naturliga borstar med eller utan ytterligare insatser. Hårborstar av denna typ neutraliserar elektrifiering och gör ett utmärkt jobb med uppgiften.

Flickor med kort hår bör föredra trä- eller plastkammar. De låter dig kamma håret från rötterna till ändarna och bidra till jämn fördelning av kosmetika.

 1. När du väljer en kam eller massageborste, var uppmärksam på närvaron av tips på varje tand. De skadar inte hårbotten och kammar vått hår.
 2. Innan du köper, var noga med att köra handen över tänderna. De får inte skrapa eller traumatisera huden.
 3. Om du bestämmer dig för att kamma med närvaron av träinsatser eller kammar som är gjorda av sådant material, kolla efter eventuella gräs.
 4. När det gäller silikon, gummi och plastinsatser bör de inte vara defekta och brutna.

Hur man kammar håret

Den rekommenderade frekvensen av proceduren varierar från 2 till 3 gånger per dag. Resten av tiden behöver du bara rätta håret för hand, justera formen. För att lägga till glans och elasticitet mot hår, rekommenderar professionella att kamma dem utomhus (balkong, loggia).

Bräckligt och torrt hår kammer oftare (ca 4 gånger), observerar noggrannhet. Blandad och benägen för fettigt hår, mindre ofta, för att inte provocera snabba arbeten i talgkörtlarna. Samtidigt för sistnämnda är det viktigt att man inte rör hårbotten för att inte fördela fettet över hela hårets yta. För en vanlig typ av hår är kamning på morgonen och kvällen tillräckligt.

För att kamma trådarna ordentligt, springa dem flera gånger med en pensel eller kam, från tips till rötter. Därefter gör flera rörelser med handen över hela hårets yta, förutom den statistiska effekten. Efter proceduren släpper du håret med dina palmer i några minuter och rör dig långsamt och smidigt.

Långhåriga unga damer är svårare, eftersom krullarna ofta är förvirrade bland dem själva. Håll ner, samla håret i din hand och pressa dem i mitten. Först kamma strängarna från spetsarna till mitten med en kam med sällsynta tänder, ta sedan en massageborste och upprepa manipuleringarna. Släpp håret och flytta till rotzonen, bearbeta krullarna noggrant. Det är viktigt att förstå att med högt blodtryck under lång tid att stanna på den lägsta punkten är omöjligt.

Nu vet du hur man utför kammarproceduren korrekt, liksom vilken typ av borste du ska välja. Våta strängar av kamning rekommenderas inte, men om det finns ett sådant behov, utför proceduren försiktigt. Torka krullarna med en handduk, använd en kam med sällsynta och naturliga tänder, använd inte en strykborste.

Så att kamma håret: Undvik dessa misstag

Det första steget till friska krullar - rätt kamning.

Moderna modekvinnors liv är fylld med olika trender: från färgade strängar till guldfolieadineringsstilning, och ibland glömmer vi de enklaste reglerna om vård - till exempel hur man kammar håret ordentligt.

I den här artikeln kommer vi att återvända till hårvårdens ursprung och prata om sådana enkla saker som att kamma hår och unraveling listiga knutar.

Om du vill göra ditt hår smidigt och hanterbart, fortsätt läsa.

Så att kamma ditt hår: de grundläggande buden

Till att börja med är det nödvändigt att välja en lämplig kam. På samma gång, börja från typen av hår.

För styggt hår

För långt hår som lätt förväxlas, kommer en våt borste, en kam för disentanglande vått hår eller en borste med syntetiska tänder av olika längder att göra. Denna pensel hjälper till att kamma håret utan att skada eller bryta det. Borstens storlek påverkar inte dess effektivitet, men ju större området desto snabbare kommer du att kamma dem.

Redaktörens råd: I kampen mot orörligt hår kommer det att hjälpa till med outplånliga fuktgivare. Vi gillar TIGI Bed Head Ego Boost hårbalsamkräm. Produkten fuktar och mjukar ut trådarna, ger frisyren ett välskämt utseende och hälsosam glans.

För tjockt och tjockt hår

För tjockt och tätt hår kommer en bred platt kam att passa. En bred platt kam bör väljas av ägare av tjockt och långt hår, eftersom det bidrar till att torka trådarna. Våt håret genom att kamma det med en platt kam och gå sedan runt. En platt kam fungerar inte heller om du vill forma ditt hår. Det är nödvändigt att kamma håret långsamt, börja från spetsarna och gradvis flytta till rötterna.

Låt håret torka naturligt. Kredit: Rex av Shutterstock

För kort hår

Ägare av kort hår är inte begränsade i valet av kammar. Undervolymen hjälper till att skapa en liten rund borste, för utjämning av strängar passar träkam. Du kan också använda en manlig kam - till exempel om du har glömt ditt hem.

För lockigt hår

Om du har lockigt, vågigt eller kemiskt krökt hår, prova en stor fyrkantig kamborste. Denna kam kommer inte att fluffa dina strängar (vi vet hur du fruktar det), och låter krökarna behålla sin form.

Redaktörens råd: Det finns en hel del adepter av tanken att lockigt hår inte borde bli kammade alls. Prova det här alternativet: På det torkade håret applicera fuktgivande och definierande TIGI Bed Head Foxy Curl-mousse, retreating 3-4 centimeter från rötterna. Produkten kommer att hjälpa till att ge lockets elasticitet och bli av med oönskade fluffiness. Om du fortfarande vill veta hur man ska kamma håret, läs våra detaljerade instruktioner för ägare av lock och krullar.

För fint hår

Ägare av tunt hår, oavsett längd, passar borsten med täta och tunna tänder. Föredra naturliga material. Denna kam hjälper till att skapa ytterligare volym vid kamning.

Redaktörens råd: Om volymen är ditt mål, kom inte på ett sätt som är bekvämare än Dove's "Spray of Lightness of Oxygen" med Oxyfusion-tekniken. Sprayen är lämplig för att skapa basvolym, eftersom den är speciellt skapad för tunt och skadat hår.

Fråga din mästare om råd om outplånliga hårprodukter. Kredit: Rex av Shutterstock

Så att kamma håret och inte skada det

Låt oss gå igenom de mest grundläggande lagarna av snyggt kammade hår.

Släpp trycket

För att bli en kammare måste du komma ihåg tre ord: fortsätt med försiktighet. Du kan inte dra håret och aggressivt vada kammen genom mattorna - du riskerar inte bara spröda strängar, utan utövar för mycket tryck på rötterna, vilket kan leda till håravfall.

Resultat av vårdslös hantering av kammen? Hårförlust, brittleness, splittrade ändar, en generell sorglig blick av frisyr.

För försiktig kamning dela håret i flera sektioner, åtminstone i två, och varsamt kamma håret, från ändarna. Om du hittar en knut eller koltun - demontera den med fingrarna, attackera inte med en kam. Kammen med sällsynta tänder klarar också bra med knutar. Kom ihåg: Ju mindre ansträngning du gör, desto bättre för dina lockar.

Behandla vått hår med stor försiktighet.

Hår är mer benäget för tvärsnitt och brittleness när det är våt. Undvik att kamma vått hår, om du inte har en speciell pensel som vi diskuterade ovan. Torka dem i stället med en mikrofiberhandduk och låt dem torka naturligt. Bara sedan fortsätt till noggrann kamning.

Nu vet du hur man ska kamma håret!

Använd fuktgivande masker och oljor för enkel kamning.

Använd professionella verktyg och hemlagade recept. Var uppmärksam på möjligheterna att återfukta, återställa och disentangle håret. Torrt och skadat hår behöver särskild vård. Om de bästa maskerna berättar vi här. Oljemaskar hjälper till att hantera oskäligt och poröst hår med disentanglande knutar och fluffiga trådar. De mest effektiva recepten hittar du i vår artikel:

Kombinera ditt hår är en komplett vetenskap!

Korrekt kamning av hår av någon typ och väldigt annorlunda längd är av stor vikt vid självomsorgen. Banal, men mycket svår fråga, hur man kammar håret ordentligt, för många är mycket relevanta och till och med smärtsamma.

Någon efter denna procedur kan inte rensa hela strängen från kammen och hänga på den i skrapor. Något så mycket som möjligt fördröjer upplösningen av lockar, som representerar en "kråka bo", men inte en vacker och välskötts frisyr.

För att dessa problem upphörde att vara smärtsamma behöver du bara lära dig hur man ordentligt kamar håret. För att göra detta behöver du ett välvalkt verktyg och kunskap om flera enkla men mycket viktiga regler.

Hårkammarverktyg

En arbetare kan inte vara bra utan ett ordentligt verktyg. På samma sätt, med kamma hår: vad ska man göra med denna procedur?

Den moderna skönhetsindustrin erbjuder ett brett utbud av olika hårborstar, kammar och penslar. Det första du behöver uppmärksamma är materialet från vilket de är gjorda.

trä

Hittills har trä som ett naturligt material för kamning - en av de bästa och bästa alternativen för vilken typ av hår som helst.

Ja, det är svårt att ta hand om en träkam, men jämfört med en metall är det väldigt trevligt för huden, och i motsats till en plast det elektrifierar inte lockar.

Dess huvudsakliga nackdel är att det är svårt att upprätthålla perfekt renhet och ibland för intensiv fuktabsorption gör kammen olämplig för dess ytterligare drift.

Ett annat bra, högkvalitativt, naturmaterial för kamning, vilket är värt att uppmärksamma, är hornet. Den jämför också positivt med plastborstar, eftersom det bidrar till att minska statisk elektricitet i krullar.

Men den viktigaste fördelen med hornet som ett material för kamning är att det är så nära som möjligt i sin kemiska sammansättning till det biologiska material som vårt hår består av.

Han har också en nackdel, som också bör beaktas vid valet av ett sådant verktyg för kamning: med intensiv och frekvent hårvård med varmt eller varmt vatten visas kåt hårkammar på den kåt kammen, vilket skadar hårbotten och strängarna själva när de kammar.

stål

Stålhårverktyg är mycket populära eftersom de är överkomliga och prisvärda. Experter rekommenderar att de kammar med metallborstar innan de kammar håret (detta kan göras genom att placera dem på batteriet eller det heta locket på vattenkokaren, kokkärl).

Detta råd är relaterat till det faktum att den varma metallen ger en lite annorlunda (mer behaglig) känsla än den kalla. Och ändå motsätter sig de flesta specialisterna inom frisör och trikologi metallhårborstar på grund av hårdheten hos tänderna och deras behandling av dålig kvalitet.

plast

De vanligaste verktygen för att kamma hår är plast. Kärlek för dem dikteras av tillräcklig styrka, hygien, enkel vård.

Nackdelen är emellertid också väldigt signifikant: med sådant material kommer du ständigt att elektrifiera ditt hår. Så materialet för kamning valdes.

Nu är det dags att uppmärksamma sina tänder, där processen för korrekt kamning av de mest trassliga trådarna också kommer att bero på:

 • Skarpa och hårda tänder är uteslutna: de skadar hårbotten och leder till olika sjukdomar;
 • idealt sett bör tipsen på tänderna på kammen vara avrundade, inte skarpa;
 • För ofta förvirrad och lockigt hår behöver du välja en kam med sällsynta tänder.
 • Om du behöver koka mjäll, ta ofta tänder.

Korrekt utvald kam är en garanti för att förfarandet för att kamma även det hårdaste håret kommer att passera smidigt och smärtfritt. Det finns emellertid flera väldigt viktiga nyanser som måste hållas i åtanke för korrekt kammning av krullarna.

Viktig rådgivning från förlaget!

En ny studie av hårvårdsprodukter avslöjade en fruktansvärd figur - 98% av de populära schamponerna förstöra vårt hår. Kontrollera sammansättningen av ditt schampo för närvaron av sulfater: natriumlauryl / laurethsulfat, kokosulfat, PEG, DEA, MEA. Dessa aggressiva komponenter förstör hårstrukturen, berövar krullarna av färg och elasticitet, vilket gör dem livlösa. Men det här är inte värst!

Dessa kemikalier tränger igenom blodet genom porerna och sprids till de inre organen, vilket kan orsaka allergier eller till och med cancer. Vi rekommenderar starkt att kassera sådana schampon. Använd bara naturkosmetik. Våra redaktörer genomförde en serie schampontester, bland vilka de identifierade ledaren, Mulsan Cosmetic.

Produkterna uppfyller alla standarder och standarder för säker kosmetika. Mulsan är den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Vi rekommenderar att du besöker den officiella hemsidan mulsan.ru. Vi påminner dig om att naturkosmetik har en hållbarhetstid som inte överstiger ett års lagringsutrymme.

Regler för att kamma hår

För att göra detta, följ helt enkelt de enkla och opretentiösa reglerna.

Med strikt och dagligt vidhäftning till dem kommer du att känna hur dina krullar är fyllda med vital kraft, inte längre förvirra och inte falla ut:

 1. Det är obligatoriskt att kamma håret tre gånger om dagen: på morgonen, omedelbart efter sömnen; på eftermiddagen efter arbetet på kvällen, före sänggåendet. Men detta är inte en begränsning: i gamla tider, enligt gamla rekommendationer, hade en tjej att kamma håret tio gånger hela dagen och för varje kamning var hon tvungen att göra 10 utjämningsrörelser genom håret från topp till botten med en kam. Ur trichologins synvinkel är allting helt sant: sådana dagliga manipuleringar bidrar till förbättrad blodcirkulation, frisättning av subkutant fett av talgkörtlarna och jämn fördelning utmed strängarna.
 2. Det är strängt förbjudet att kamma våta och till och med våta krullar. Först måste du torka dem (bäst av allt - naturligt).
 3. För att ordentligt kamma ditt hår måste du luta huvudet. Detta är möjligt i flera ställen: ligg ner med huvudet hängande ner över soffans kant; sitta på en stol och luta huvudet mellan knäna; Ställ upp det (även om det i detta läge kan många ha en trött rygg). Lutningen behövs för ökat blodflöde till huden. Det finns emellertid en mycket viktig kontraindikation: det är omöjligt att dröja kvar i dessa positioner under lång tid om du har problem med blodtrycket.
 4. Du måste börja kamma håret från baksidan av ditt huvud jämnt, smidigt, långsamt i alla riktningar. Om du gör allt rätt, kommer du att känna värmen efter 3 minuter. Detta är ett tecken på att blodcirkulationen har börjat fungera i en ökad takt: den maximala mängd näringsämnen levereras till rötterna, krullarna förstärks, blir starkare, börjar växa bättre.
 5. När kamma, alternativa rörelser med en kam (borste) med strömmande krullarna med handflatan på den andra (fria) handen. En rörelse gör en kam, den andra - handflatan. Stryk krullarna med händerna i några minuter rekommenderas även efter kamning. Det bidrar till att fördela talg över hela hårplattan jämnare vilket gör dem skina, starka och elastiska.
 6. Inga plötsliga rörelser under denna procedur kan göras: de ska vara smidiga och mjuka.

För att inte förlora hår med hela strängar och inte låta dem röra, behöver du bara kunna kamma dem ordentligt.

Dessa är grunderna för korrekt hårkamming.

Överensstämmelse med vilket bevara skönheten och hälsan hos ditt hår kommer att rädda dem från många sjukdomar och olyckor, göra dem oemotståndliga och fantastiskt vackra.

Hur kamma ditt hår?

För att behaga håret med sitt utseende, lära dig att kamma dem. För att göra detta, välj en lämplig kam och torka krullarna enligt alla regler - då blir det enkla förfarandet en användbar övning.

Låt gå i vinden

Kamma inte vått hår, för i detta tillstånd är de sårbara. Om möjligt, torka håret på ett naturligt sätt. Om du inte har det här alternativet, använd värmebeskyddande krämer eller sprayer. Byt ut het luft med kallt - hårtork ger denna möjlighet.

Det är nödvändigt att torka håret med en varm handduk: detta ska ske i riktning från hårets rötter till ändarna, och du bör inte vara för ivrig. Torka håret i kylan är oönskat, som på en solsträckt strand.

Vår expert:
Lilia Bakulina - kreativ chef för varumärkesutveckling DAVINES i Sibirien, regional tränare, chef för salongen DESENZANO BY DAVINES.

Ingen metall

Tänderna på den perfekta kammen ska vara släta och trubbiga för att inte skada huden. "De bästa kammen är kåta eller trä, och metallkammar skador på huden och det skaliga hårskiktet", säger Lilia Bakulina. Och anteckningar: Det är bättre att använda en pensel med naturliga borst, med förbättrad håravfall - en sällsynt kam.

Enligt experten kan borstar av plast och konstgjorda material orsaka hudirritation. Trollkarlen påminner dig om att kammen ska rengöras regelbundet med varmt vatten och tvål eller en 10% ammoniaklösning.

Anslut händer

Nu - om reglerna om kamning. Rusa inte igenom detta förfarande: Demontera det hårda håret med händerna och använd sedan en kam. "Combing rensar håret, och en hårbalsam massage förbättrar hårsäckens näring", säger experten.

Lilia Bakulina motbeviser myten att du måste göra minst 100 rörelser med en kam under kamningen. Enligt henne är det inte nödvändigt att fokusera på den här siffran - det är viktigt att spendera minst 5-10 minuter dagligen på processen och kamma håret inte bara under tillväxten utan också i andra riktningar.

Hur man kamma hår

Vilken av kvinnorna vill inte ha vackert och lyxigt hår, vars krullar ska glänsande glittra i ljuset och locka uppmärksamhet? Ja, och män som förlorar sitt hår, är ofta oroade över möjligheten att förlora håret helt och bli skallet. Inte konstigt att de säger att en persons hår är hans rikedom och rikedom, som vi vet, måste skyddas. För att göra ditt hår alltid vackert, välskött och lydigt, behöver de inte bara tvättas och formas, utan också kamma, och denna manipulation måste utföras på rätt sätt för att inte skada håret.

När kamma är det flera allmänna regler som du måste följa om du bryr dig om ditt hår. Kamma inte vått eller vått hår, annars kommer de att börja bryta, och antalet delade ändar kommer att öka dramatiskt. Om ditt hår är färgat, bör man kamma dem också mycket noggrant - det är bättre att först massera hårbotten med händerna och börja sedan kamma processen. Borsta inte ditt hår i bråttom - det ska göras långsamt och långsamt. Kom ihåg hur vackra fairy queens borstar sina lockar smidigt och länge, och föreställ dig dig själv.

Har du långt hår? Kombinera dem, troligtvis, kommer att vara nödvändigt i två steg. Detta gäller speciellt för hår som är längre än 25 cm. För att undvika smärta och sprött hår vid kamning, kamma först med en borste och sedan med en kam. Välja det, ge företräde till den vars tänder är sällsynta och avrundade. Du bör starta processen med att kamma långt hår från sina ändar, gradvis rör sig uppåt gradvis - detta kommer att hjälpa dig att minimera förlusten. Om ditt långa hår också är mycket tjockt eller krökt, få ett specialverktyg som underlättar kamning och applicera det före varje procedur.

Kombinera kort hår och medellångt hår har också sina egna egenskaper och regler. Många av någon anledning tror felaktigt att kort hår ofta inte kan kamma. Det här är en felaktig åsikt - hår av någon längd behöver vård, så om du inte vill ha din modiga korta frisyr att se rörigt på grund av det faktum att ditt hår är trasslat, rubbat eller draget ur ditt hår, när du borstar det, följ dessa regler. Börja med att kamma från hårets rötter och försök att klia dem utan ansträngning och utan att dra - det kan skada håret. För att kamma kort hår och medellångt hår behöver du bara en kam.

När du bryr dig om ditt hår, kom ihåg reglerna för personlig hygien - låt inte någon använda din kam.

När man kammar hår, rekommenderar experter att växla proceduren för att kamma hår med proceduren att sträcka den med handflatan. I praktiken ser det ut så här: de gjorde en rörelse med en kam - så slog de håret med en handflata. Denna förändring av rörelser bidrar till en jämn fördelning av talg i hela huvudet. Avsluta kammarprocessen rekommenderas också att sträcka hela håret i 2-3 minuter. Efter det kommer håret säkert att bli starkt och glänsande.

När du kammar håret, försök luta huvudet något framåt. Denna position leder till ökat blodflöde till hårbotten. Om du lider av högt blodtryck, rekommenderas det här rådet att ignorera för att undvika en ökning av trycket.

Det är tillrådligt att kamma ditt hår på gatan eller på en unglaserad balkong när du kan - så skall hårbotten andas, vilket kommer att öka tillväxten och stärkandet av ditt hår.

Hur man kamma hår

Många tycker att kamma hår är en enkel och osofistikerad sak. Det verkar som att det kan vara enklare: Jag vaknade, jag borste mitt hår flera gånger med en pensel - det är allt. Men i verkligheten, om du kammar ordentligt, kan denna dagliga och rutinmässiga övning inte bara omvandlas till en kvalitetsvårdsprocess, men förhindrar också utseendet på många hårproblem. Korrekt borstning bidrar till att bibehålla lockets attraktiva utseende, främjar blodflödet till rötterna, tar bort döda celler från hudytan och stimulerar till och med hårväxtprocesser.

Man bör komma ihåg att när man kammar, är inte bara enskilda hår unraveled, som man allmänt tror på, men de rengörs från epidermiska mikropartiklar och damm. Under denna procedur fördelas talg jämnt över ytan av hårbotten och håret själv - från rötterna till spetsarna.

Det rekommenderas att kamma håret två gånger om dagen, det tar cirka 10 minuter på morgonen och kvällen. Långkammar kamning är särskilt användbar, eftersom det är det enklaste och mest effektiva sättet att massera hårbotten. Förvånansvärt var det fortfarande våra förfäder kända: i antiken satt skönheter vid fönstret av en anledning, avfärdade en fläta och kammade den med en kam under en lång tid.

Hur man kamar vått hår

Experter rekommenderar att man inte kamar vått hår, eftersom de är mycket mer mottagliga för mekanisk skada jämfört med torkade. Våt hår bör förbli en viss tid i sitt naturliga tillstånd: i så fall kommer de att ha tid att absorbera den nödvändiga mängden fukt. Men vad ska man göra med styling? Det är faktiskt mycket svårt och ibland omöjligt att skapa en snygg frisyr från torkat matt hår. Om det är fuktigt hår, är det rekommenderat att kamma det med en kam med glesa tänder (som för lockigt hår), men detta bör göras mycket noggrant. Börja från rötterna och flytta smidigt till spetsarna, försök att inte göra plötsliga rörelser. Våt hår förlorar sin naturliga elasticitet, så i detta tillstånd kan du enkelt orsaka dissektion av ändarna eller bara dra ut enskilda hår med en rot. Omedelbart efter tvättning, applicera en balsam eller en balsam över hela längden av håret för att lättare kamma. Verktyget måste hållas i flera minuter, men inte längre än vad som anges i anvisningarna. Efter denna procedur rekommenderas att skölj håret med kallt vatten - händerna på huden kommer att känna det som lite varmt och hårbotten så kallt. Användningen av ett luftkonditioneringsapparat eller en balsam gör håret smidigt, eliminerar statisk elektricitet, skyddar mot negativa yttre påverkan, och ger locken elasticitet och glans.

För korrekt hårvård är det viktigt att inte bara kamma dem försiktigt, men också att göra det med hjälp av kvalitetsverktyg. Idag kan du välja en kam från ett stort utbud av liknande produkter. För att köpa en modell som passar bäst bör du fokusera på hårets tillstånd, först och främst av deras tjocklek och längd. Det rekommenderas att ha flera olika kammar och massageborstar för olika uppgifter.

Först måste du prata om kammarnas tänder, eftersom de indikerar kvaliteten på detta frisörverktyg. Köp inte produkter med spetsiga tänder. De kan bara användas mycket noga, annars finns det risk för skador på hårbotten. Hårborsten med avrundade tänder är mycket säkrare. Det är inte svårt att bedöma graden av skärpa: Dra bara av kammen på baksidan av din hand, det ska inte klia på huden.

Långt hår rekommenderas att borstaras med naturliga borst. Det bästa alternativet - produkter från naturmaterial: ben eller trä. Dessa kamar minskar risken för skada på hårbotten och elektrifierar inte håret. För svagt och sprött hår är kammar med glesa tänder och mjuka borstar lämpliga. Användning av metall- och plastprodukter rekommenderas endast för att skapa viss styling, till exempel en fleece. I andra fall är det bättre att vägra sådana kamar: efter att ha använts är håret mättat med el och bokstavligen "stå i slutet". Massageborsten och kammen ska tvättas ganska ofta, speciellt om ägaren lider av mjäll. Ägare med tjockt och långt hår kan välja en kam med sällsynta tänder för daglig vård. För att lägga till användbar speciell rund borste. Och användningen av en massage kam med tänder, som har runda bollar i slutet, kommer att bidra till att förbättra blodcirkulationen i hårbotten.

Hur man kamar långt hår?

De med långt hår behöver minst ett par kammar: en med brett tänder och en massageborste för daglig vård. Det är nödvändigt att börja kamma långa krökar från ändarna, som gradvis rör sig närmare rötterna. I detta fall minskar risken att bryta håret. Efter att de har rastats över hela längden rekommenderas det att ta en massageborste med naturliga borst och hålla den flera gånger från rot till spets.

Hur man kramar kort hår?

Ägare axellängdshår kan kammas längs hela längden, direkt från rötterna. Rak kort hår är mindre förvirrad jämfört med den långa och vågiga, så massageborsten passar väl för dem. Ju bredare dess arbetsyta är desto bättre. Det viktigaste är inte att använda billig kam med skarpa tänder, skrapa hårbotten.

Hur man kamar lockigt hår?

Vågigt hår ser väldigt imponerande ut, men de kräver särskilt noggrann vård. Det största problemet är att de blir förvirrade mycket enkelt. För att mest effektivt kamma lockar, för dem, som för långa krullar, behöver du använda en kam med sällsynta tänder. Börja proceduren från rötterna och gradvis gå ner till tipsen. Om du behöver packa ditt hår i vackra vågor, bör du vägra en massageborste. I detta fall, för vård och skapande av vardagliga frisyrer, är två kammar tillräckligt - med sällsynta (för disentangling) och medelstora tänder.

Om du regelbundet följer dessa rekommendationer för kamning kommer du att märka att håret snart blir mer hälsosamt och vackert. Ta hand om dem med nöje, och krullarna blir silkeslen och mjuk!

Hårvård: Kamma och tvätta mitt huvud korrekt

Hur tvättar du håret? Hur kamma ditt hår?

Vårt hår är också mottagligt för åldrande, eftersom håret växer på grund av celldelning av hårfollikeln (eller folliklarna) in i hårrotet och över tiden förlorar den sin förmåga att dela.

I botten av folliklarna ligger papillan, som består av bindväv och blodkärl, som kontrollerar hårets tillstånd och tillväxt. Således lever livet medan papillan lever.

Håret kan klippas, färgas, krulla, raka - om papillan är intakt kommer den att växa tillbaka. Dödsfallet av papillan leder emellertid oundvikligen till hela hårets död, och hårpappillens "massiva död" leder till skallighet.

C läser att mängden hår hos människor bland annat beror på deras färg. Forskare har funnit att blondiner är ägarna till det tjockaste håret: de har cirka 120 000 hår som växer på huvudet. För det andra är mörkhårda människor med 100 000 hår, listan är kort, de har cirka 80 000 hår.

Åldersrelaterade förändringar leder till försämring av håret. De förlorar sin glans, blir tunn, torr, men samtidigt grov som tråd. Den senare förklaras av bristen på melanin. Dessutom leder upphörandet av produktionen av detta pigment till utseendet av grå hår.

Naturligtvis är kompetent hårvård viktig i alla åldrar, men genom åren tar det mer och mer tid och ansträngning att behålla sin skönhet och hälsa. Håret ska vara ordentligt kammat, tvättat och periodiskt skämma bort med olika kosmetiska produkter: masker, lotioner, sköljmedel.

Hur man kamma hår

♥ Combing påverkar allvarligt hårets hälsa. Kanske har du inte tänkt på det här innan du gnuggar håret med en kam eller en massageborste. Med ålder blir sådan vårdslöshet en oöverträffad lyx. Det är dags att lära sig att kamma ordentligt.

♥ Combing slänger inte bara ut och släpper hår med en kam, det är också den enklaste typen huvudmassage som stimulerar blodcirkulationen, reglerar hårbotten i hårbotten och ger syre och näringsämnen. Allt detta har den mest fördelaktiga effekten på hårets hälsa.

♥ Ett viktigt steg i att kamma hår är det rätta valet av en kam, eftersom hårets tänder har samma funktion som håret för håret för håret. Kombinera tänder, när du kammar, rengör ditt hår från mikroskopiska partiklar av damm, smuts, sebaceous körtel sekretioner och keratinerade vågar.

Tips för att välja en hårkam:

✓ Det är att föredra att använda kamar av naturmaterial, som trä eller horn. Observera dock att träkammen måste vara av hög kvalitet, välbehandlad, annars kan du splittra huden.

✓ Plastkammar är i andra hand, som också kamar håret ganska försiktigt, men på grund av friktion på dem bildas statisk elektricitet.

✓ Metallkammar är det mest oönskade alternativet, eftersom de kan skada hårbotten.

✓ Välj kammar med trubbiga tänder: de skadar inte huden.

✓ Använd aldrig någon annans kam: genom dem kan du få olika sjukdomar.

✓ Håll ditt eget hår rent: regelbundet välj hår från det, skölj med rinnande vatten

♥ Håret måste kamma minst två gånger om dagen. Vidare är det önskvärt att förfarandet varar från 5 till 10 minuter. Vid kamning är det nödvändigt att utföra kammen i alla riktningar.

♥ Kort hår är kammade från rötterna, långt hår kräver steg-för-steg-kamning: du bör börja från spetsarna och gradvis flytta till rötterna.

♥ Börja aldrig, under några omständigheter, ditt våta hår!

♥ Få en kam och en massageborste för hår. Kombinera dem, tillämpa dem växelvis.

Så tvätta håret

♥ Ta reda på hur ofta du behöver tvätta håret. Den allmänna principen är detta: Tvätta håret som nödvändigt för deras förorening. Normalt hår tvättas 1 gång om 2-3 dagar, torr - en gång i 6-8 dagar, fet - varje dag eller varannan dag, och blandad - 1 gång i 3-4 dagar.

♥ Använd endast högkvalitativa schampon. Välj de produkter som passar din hårtyp.

♥ Innan du tvättar, måste du kamma håret.

♥ Vatten får inte vara för varmt: höga temperaturer orsakar håravfall. Det rekommenderas att börja tvätta med mer varmt vatten och slutföra det med måttligt varmt vatten.

♥ Det är önskvärt att tvätta skadat och försvagat hår inte med vanligt kranvatten, utan med kokt eller till och med mineralvatten utan gas.

♥ Shampoo hällde i handflatan och applicerades sedan på håret längs hela längden. Du kan tvätta håret från 1 till 3 gånger beroende på graden av förorening.

Shampoo tvättas med varmt vatten. Och skölj håret bör vara särskilt försiktig så att de inte har tvättmedel.

♥ Efter shampoo kan du applicera en balsam eller en mask på ditt hår som släpper ut hårvågorna som har öppnats under varmt vatten, gör ditt hår glänsande, gör dem mer lätta.

♥ Det rekommenderas inte att använda både en mask och en balm samtidigt, eftersom ett överskott av näringsämnen påverkar håret så illa som bristen.Nästa Artikel
Hemlagade hårväxtmaskor - beprövade recept