Hur man väljer en kam för hår


Varje tjej vill ha hälsosamt hår, men denna aspekt beror på korrekt grundvård. Det inkluderar proceduren för tvättning, torkning och, naturligtvis, kamning. Vård bör utföras i enlighet med alla krav, men först måste du välja en kam. Idag levererar ledande tillverkare en hel del frisörsverktyg på butikshyllor. Vackra damer är förlorade, utan att veta vilken enhet som ska köpas.

Hårkam

Verktyget är en tunn kam, där tänderna är ordnade i en rad. Beroende på material och orientering kan "antenner" monteras på ett visst avstånd från varandra.

Crests huvuduppgift är att urskilja tanglar, skapa ett hår och dela håret i avskiljningar. Enheten kan också korrigera bandet utan att påverka frisyren.

Träkam

 1. Denna typ av verktyg anses miljövänligt och bekvämt att använda. Enheten eliminerar tunt hår från elektrifiering, väl kamning av långa och tjocka trådar.
 2. Träkammer kan distribuera medel för att lägga på hårets huvud, eftersom materialet inte reagerar. Innan du köper, utvärdera hur bra träet är polerat. Det borde inte finnas gräs på tänderna.
 3. Om vi ​​pratar om trä, kamma hår av ek, enbär, björk. Det första alternativet eliminerar huvudvärk, mjäll och elektrifiering. Den andra - har en lugnande effekt. Den tredje - närmar sig hårbotten med syre och väcker folliklarna.
 4. Du kan hitta kamar gjorda av äpple, körsbär eller tall. De är alla bra på sin egen väg. Innan du köper, var uppmärksam på beläggningsmaterialet. Om kammen är belagd med lack, bör fixaren inte ha marker.

Silikonkam

 1. Huvuddragen i verktygen är att tänderna är extremt elastiska. Du kan enkelt unravela koltunen eller kamma ut lockigt hår. I det här fallet kommer håret att få ett minimum av skada.
 2. Silikonkammusslor används på våthår, vilket är en obestridlig fördel. Frisörapparater är mest lämpade för damer med lockiga och orubbliga lås.
 3. Tänderna på åsen ligger nära varandra. Därför kan du enkelt utföra en hemlagad hårklippning, göra en hårklippning, korrigera ditt hår eller färgämne.
 4. Silikonkammar gör det enkelt att avge stilprodukter som mousse, gel eller vax. Hämta verktyget om ditt hårklipp innebär en konstant styling.

Kam med handtag

 1. Verktyg av denna typ används för att dela hår i avskiljningar, vilket skapar snygga mönster på kort hår. Kam med handtag är väldigt bekväm att använda vid målning, och delar upp stapeln i rader.
 2. Om vi ​​pratar om materialet kan själva kammen vara plast eller trä. Spetsen är i vissa fall belagd med en metall som inte oxiderar.
 3. Om du ofta färgar ditt hår hemma, bär ett avsked eller gör komplicerat hår, så borde ett sådant verktyg definitivt vara i arsenalen.
 1. Verktyg av plast orsakar statisk effekt, så tjejer med torrt och tunt hår borde alltid överge sådana kammar.
 2. Alla andra unga damer måste köpa ett antistatiskt medel och sedan spruta dem med en kam före användning. Plastkammusslor är älskade av många människor för bekvämligheten med rengöring och låg kostnad.
 3. Minus av apparaten anses vara en kort livslängd och skaderisk. Många tjejer fortsätter att använda en kam när en tand redan har brutit. En sådan kurs skadar hår och hårbotten.
 4. Ledande frisörföretag började producera kolvfiberkomponenter för att ersätta plastkammar. De är praktiska, hygieniska, lätta att använda. Kol eliminerar elektrifiering och klarar värmebehandling.

Naturlig borstborste

 1. Mjuka borstinstrument anses vara de bästa frisörerna. Fixturen är tillverkad av häst eller pigskinn. Detta drag ger maximal likhet med mänskligt hår.
 2. Naturlig borste är lämplig för tjejer med lockiga, tjocka, raka, tunna och skadade trådar. På grund av sin mjukhet anses enheten vara universell.
 3. En negativ inslag av kamning anses vara en hög prissättningspolicy. Om du väljer att köpa, ta hand om borsten noga.
 4. Tvätta det i tvålvatten, städa det hela tiden. Hårborstar med naturlig nap bör ändras minst 2 gånger om året, vilket inte är mycket praktiskt
 5. Du kan hitta massageborstar med blandade eller konstgjorda borst. Sådana alternativ är lämpliga för tjejer med hårförlängningar.
 6. Kammens mjukhet kan betraktas som inte bara ett plus, men också en minus. Borsten har inte tillräckligt med styvhet för att urskilja knölar och mattor. Men för en sådan nödsituation finns det en kam.

Klassisk massage kam

 1. Som namnet antyder, kamar massan hårbotten på bekostnad av halvcirkelformiga tips. Tänderna själva är gjorda av trä, plast, metall, keramik eller nylon.
 2. Verktyget är den vanligaste massageborsten med en gummibase. Tänderna sätts in i den med tipsdroppar.
 3. Fördelen med denna typ av kam anses vara lågprissättning, bekvämlighet i hygieniska förfaranden, säkerhet. Men om dropparna är skadade börjar de att riva håret och lämna microcracks på dem.
 4. Hårborstar måste bytas 1 gång om 2 månader, även om tipsen ser helt intakta ut vid första anblicken. Vi rekommenderar att du föredrar nylonborsten, i stället för plast. Det är billigare och skadar inte håret.
 5. Det finns också en metallmassage borste utan tips, den borde alltid överges. Verktyget skadar håret, oxiderar snabbt, orsakar en statisk effekt.
 6. Om vi ​​pratar om en pensel med keramisk beläggning, är det här alternativet lika bekvämt som plastapparater. Keramik har en bra effekt på tunt skadat hår, tar bort elektrifiering, klarar av torkning.
 7. Massage kammen kan vara kvadratisk (lämplig för långmattad hår), oval (hjälper till att skapa lätt styling). Välj verktygsbredd. Ju längre strängarna är, desto större ska indikatorn vara.

Rundkam (borstning)

 1. Frisörverktyg används för styling av medelstort och kort längd. Enheten är en cylinder monterad på handtaget. Tänderna är gjorda av plast eller naturliga borstar.
 2. Bössor kan ha olika diameter. Ju större den runda hårborsten är, desto mer omfattande styling blir det. För kort hår måste du välja mellanborstning. För krullar axellängd lämpligt alternativ större.
 3. Det är mer praktiskt att använda en rund hårborste med naturliga borst av häst eller gris hår. Brasning av plast eller kol uppvärms i torkning med hårtork eller andra värmeanordningar.
 4. Tack vare styling av en rund kam, behåller håret sin form under lång tid. Verktyget bör köpas av damerna, som ofta gör rotvolymen.

Skelettkam (fiskben)

 • Verktyget gör att du kan lägga och kamma hår med minimal skada. Kammen är en grov plastbas med hål för luftcirkulation.
 • Mjuka plasttänder med tips sätts in i basen. Tänderna är placerade på avstånd från varandra, så det är inte förvirrad att kamma i håret.
 • Fishbone tillåter kamning av vått hår, även om experter inte rekommenderar det här. Med verktyget kan du smidigt lägga strängar, höja håret på rötterna, krulla ändarna. Hairbrush kan inte skapa lockar, för det finns en borstning.
 • Undersök frisörsutrustningens egenskaper och deras huvudfokus. Plattkam för ägare av tunt hår. En massageborste med en naturlig borste kommer att vara till nytta för kvinnor med en fluffig och lång chock. Brasning kan skapas på korta eller mellanliggande strängar.

  Vilken hårborste är bättre för hår?

  Varje tjej som är upptagen med att ta hand om håret bör veta vilken kam som är bäst för hennes hårtyp. Kombinering är ett dagligt förfarande, så det ska vara så mildt och omtänksamt som möjligt.

  Egenskaper och fördelar

  Felaktigt utvald kam kommer att skada håret, riva tråden och till och med bidra till tipparnas tvärsnitt. Hon kan också elektrifiera sitt hår och göra det mer fluffigt.

  Men en högkvalitativ kam, vald enligt alla regler, tvärtom, kommer att ge ditt hår rätt skötsel.

  Regelbunden borstning ger blodflödet till huvudet, vilket accelererar hårväxten och gör dem hälsosammare.

  Det finns flera typer av kammar. Var och en av dem har sin egen syfte och egenskaper. Det är därför som i denna flickas sortiment inte borde vara en kam, men flera modeller som utför olika funktioner.

  klassisk

  Den vanligaste hårborstklassformen ska vara varje tjej. Men de skiljer sig åt i materialet. Det kan vara artificiellt, naturligt eller blandat.

  Det bästa alternativet är en kam med naturliga borstar. Träkammen masserar massivt huvudet. En tunn kam av denna typ hjälper också till att unravel curls, vilket gör håret snyggt och väl preparerat. Denna kam är för skrymmande att bära med dig. Men det är perfekt för att kamma dina lockar före sänggåendet.

  massage

  En högkvalitativ massageborste är ett annat användbart tillbehör för personlig vård. Det behövs för huvudets massage, vilket i sin tur bidrar till att öka blodcirkulationen och därmed snabbare hårväxt.

  Kombinera ditt hår med en massageborste gör dig mjukare, jämnare och snyggare.

  Det finns olika alternativ för sådana kamar: trä, metall eller plast. Experter rekommenderar att du väljer trä. Massage med en borste av naturmaterial kan ge maximal nytta.

  crest

  Under en längre tid använder skönheter tunna kammar för hårvård. Historien om sådana kammar är så gammal att utseendet på de första kammarna går tillbaka till det antika Romens tider. På den tiden var kammar gjorda av ben, men idag är modeller av trä eller plast mer populär.

  Plastkammar är fortfarande oönskade att använda - de kommer bara att försvåra försvårandet av ditt hår och öka deras elektrifiering.

  kompakt

  En annan viktig variant är kompakta hårborstar, som du kan ta någonstans med dig. Det kan vara små borstar, kamar eller till och med multifunktionella modeller som både är en kam och en spegel. De passar lätt i en väska, så du kan alltid fixa ditt hår under dagen var du än går.

  Branshing

  Brasning är speciella kamar som oftast används för professionell styling. De har en cylindrisk form och ett runt hål rätt inuti väskan. Dessa borstar ska användas för styling av en hårtork. Så du får den vackraste och mest spektakulära stilen hemma. Med hjälp av borstning kan du skapa stora lockar, samt ge en speciell form till korthårigt hårhår.

  Det är bäst att välja borstning med de mest naturliga borsten. I det här fallet kommer ditt hår inte att vara för tungt och elektrifierat.

  Hemligheten med att borsta från en professionell frisör:

  Populära material

  Kombiner skiljer sig inte bara i deras utseende, men också i vilket material de är gjorda av. Låt oss titta på de tre mest populära alternativen som moderna tjejer använder i deras dagliga liv.

  trä

  Kombiner av trä - är i allmänhet det bästa valet för tjejer, oavsett hårtyp. Dessa borstar passar bäst för vård. De elektrifierar inte håret, men släpper det bara på det mest skonsamma sättet. Det är bäst att kombinera sådant hår efter applicering av masker eller olika stylingprodukter. Detta är motiverat av det faktum att alla dessa verktyg inte kommer in i en kemisk reaktion med de element som finns i deras sammansättning.

  Vid val av material värt att uppmärksamma funktionerna hos var och en av dem. Så, björk kam hjälper till att behandla mjäll. Det ökar också effekten av masker på ditt hår. Lugna skadad hårbotten och lindra klåda, med hjälp av en ekkam.

  Ett annat populärt alternativ är enbärkammen. Förutom den trevliga doften av skogen, som ger denna borste, kan dess fördel kallas förmågan att lugna och lindra stress. Men om du har problem med mjäll, bör du köpa en körsbärskam.

  När du väljer träborstar är det bättre att vägra målade modeller. Ditt köp ska vara lika naturligt och därmed kvalitet.

  plast

  Det är bättre att vägra en kam av plast. De bryr sig inte om håret, men ökar bara sårbarheten i strängen och förstör hårets övergripande tillstånd. Kol- eller silikonborstar är mer användbara för hårets tillstånd.

  De används av professionella stylister och frisörer. Använd dem dagligen är inte värt det, men de är lämpliga för vissa förfaranden - skärning, styling eller färgning. I det här fallet separerar tunna plastkammar perfekt strängarna och är lätta att rengöra.

  metall

  Ett annat vanligt alternativ är en metallkam. Det låter dig avlägsna även de mest dämpade lockarna. Men stylister rekommenderar att man inte använder sådana kamar till ägare av färgat hår. Faktum är att metallen kan reagera med de kemiska komponenterna i din färg, ändra hårets skugga.

  Dessutom kan hårda metallkammar skada hårsträngar. Detta gäller särskilt för ägare av tunna och sköra strängar.

  Vilken är bättre

  Valet av kam bör matcha de individuella egenskaperna hos ditt utseende. Först och främst uppmärksamma längden. För ägare av kortklippt hår räcker det med att välja en kvalitetskam. Men om du har långa lockar borde du få två borstar - en för daglig användning, och den andra - för speciella tillfällen när du behöver en spektakulär styling.

  Som en kam för daglig användning är det bäst att plocka upp en klassisk borste med naturliga borstar. Men för styling kan du välja en borstning, vilket gör att du enkelt kan stile ditt hår i önskad frisyr.

  En annan viktig sak att komma ihåg är att en massageborste passar bättre för långt hår, medan ett plant hår blir mer användbart för kort hår. Tänderna längs beror också på hårets längd. Ju längre dina lockor, desto längre, bör vara tänderna på din kammussla. Detta kommer att underlätta kamningsprocessen.

  Om du har torrt eller torkat hår bör borsten kompletteras med de mest mjuka och flexibla tänderna. Du kan också välja en kam med naturliga borst, vilket inte skadar håret. Om du har fet hår, så använder du bättre en trä eller kåt kam.

  För tunt och rakt hår kan du välja någon massageborste. Sådana kamar skadar inte håret och förstör inte deras struktur. Samma borstar är värda att köpa och med håravfall. Om det här problemet är relevant för dig är det bättre att bara köpa en sådan mjuk kam som släpper ut krullarna utan att slita ut dem. Och på grund av att en sådan borste också masserar huvudet, ökar blodflödet till ytan, vilket innebär att håret börjar växa snabbare.

  Men smutsiga och stygga krullar blir enklare att kamma kam med sällsynta tänder. Så krullarna delas in i tunna trådar, och du kommer inte att skada dem.

  För tjockt hår är en bred kam med naturliga borst. Att hon ska kunna effektivt kamma strängarna, skilja dem.

  En populär bloggare berättar om vilken kam som är bättre att välja:

  Hur ofta förändras

  Kombinationer, liksom alla personliga produkter, bör ändras över tiden. Det är värt att göra det regelbundet så snart du märker att borsten du använder börjar misslyckas.

  Om du fortsätter att borsta håret med en borste av dålig kvalitet, kommer det bara att skada håret.

  Dessutom bör kammen ge full dagvård. Minst en gång i veckan bör borsten tvättas. Naturligtvis kan detta göras endast om materialet tillåter. För att göra detta, användes först kokande vatten och sedan tvållösningen. Kammen som tvättades på detta sätt måste sköljas och torkas väl och lägger den på en tjock badhandduk.

  Det är också värt att komma ihåg att kammen, som du använder regelbundet, inte kan överföras till någon. Använd inte en borste för två, även med släktingar, så att ditt hår alltid blir friskt och ser välskötta ut.

  Men även om du sköter din hårborste ordentligt, borde den fortfarande inte tjäna dig i mer än sex månader. Även om kammen fortfarande ser bra ut, bör den ersättas med en ny varannan årstid.

  Det är också värt att byta kammen om du märker minst minimal skada på den. Om spetsarna av kryddnejna spricker, så är det dags för dig att köpa en ny borste - den här kammen kommer bara att skada strängarna mer.

  recensioner

  Under varje typ av remsor är att välja en viss typ av kam. Detta gör det möjligt för dig att underlätta processen med att ta hand om håret och göra dina lock så välskötta som möjligt. Endast om kammen väljs korrekt kommer ett positivt resultat att märkas och kammen får god feedback från användarna.

  Välja bästa hårkammen

  För att ha vackert och friskt hår är det nödvändigt att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt. Din arsenal av vårdprodukter bör inte bara omfatta masker, balsamer och eteriska oljor, men också flera typer av hårstylingskammar. Valet av kam beror på formen och materialet beror på hårets längd och struktur, liksom målet och resultatet som du vill uppnå efter kamning.

  material

  För att kammarna inte ska skämma bort håret, men för att dra nytta av henne, måste du förstå egenskaperna hos materialet från vilket de är gjorda. Vilka material används oftast för kammar och penslar?

  plast

  Dess fördelar är låg kostnad, hygien och förmågan att enkelt hålla det rent, och nackdelarna är elektrifieringen av håret och kammarens korta livslängd. Det minsta slaget, en lång period av drift - alla dessa faktorer lämnar sprickor på plasten som kan förvirra hår.

  metall

  Den största nackdelen med metallen: det kan skada hårbotten. Förutsättning: Varje metallklyftning måste ha en plast-, gummi- eller silikonpärla ovanpå. Det rekommenderas inte att använda en metallkam under hårtorkning med hårtork, eftersom metallen värmer upp under påverkan av hetluft och skadar håren.

  Men metallen har sina fördelar: till exempel är metallkammar lätt att ta hand om, de är slitstarka och tjänar under lång tid.

  Med naturliga borstar

  För tillverkning av sådana produkter användes häst, fläskhår eller whalebone.

  Fördelarna med kamar med naturliga borstar: borttagande av statisk stress, ingen reaktion med kosmetiska och vårdprodukter, hårbottenmassage, fördelning av talg längs längden på strängarna, skydd av hår från skador.

  Minusar: Naturliga borsten tillåter inte att kamma tjockt hår väl, är inte lämpliga för fet hår, kännetecknas av höga priser, behöver daglig rengöring från hår och talg.

  trä

  Trä är ett "levande" material, så kamning från det anses särskilt användbart.

  Positiva egenskaper: gör krullarna skina och silke, låt inte håret bli elektrifierat, kan användas för att kamma vått hår, inte komma i kemisk reaktion med stylingprodukter eller måla, låt inte ändarna skäras. Det är lämpligt att välja en kam av hårt trä (sandelträ, aska, björk, enbär).

  Nackdelar: du behöver ständigt hålla den ren, en svamp kan bosätta sig på en träyta. De är också relativt bräckliga och kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa.

  silikon

  Externt liknar silikonkammar ett kors mellan plast och gummi.

  Fördelar: hygien och enkel underhåll, kan användas på vått hår, ingen statisk spänning, oskadligt avskräcker håret, har en lång livslängd, när den värms upp med hårtork när du torkar håret, avger silikon inte giftiga ämnen.

  Nackdelar: jämfört med närmaste analog - en plastkam - en högre kostnad.

  kol

  Kol är en konstgjord legering bestående av mikrofiber av gummi och grafit. Kombiner och kamar av kol är lämpliga för alla typer av hår.

  Fördelar: Antistatiska egenskaper, motståndskraft mot höga temperaturer, hög hållfasthet.

  Nackdelar: relativt hög kostnad.

  nylon

  Nylonborste - billigare ersättningskam med naturliga borstar. Används för styling och rätning av hår.

  Fördelar: lång livslängd, hygien, låg kostnad, väl drar håret, masserar hårbotten, om nylon är mjukt nog, finns det ingen fara att skada hårbotten och strängarna.

  Nackdelar: Ej lämplig för att kamma tjocka krullar.

  ebonit

  Ebonit är ett slitstarkt svart eller brunt material som erhålls genom vulkanisering av gummi. Den har antistatiska egenskaper och används ofta för tillverkning av professionella typer av kammar.

  Fördelar: De avger inte giftiga ämnen när de värms upp av hårtork, de används för färgning av hår och kemisk perm, eftersom ebonitkammar inte kommer i kontakt med kemiska ingredienser, enkel vård av kammen.

  Nackdelar: hög kostnad, mjukgöring vid tvätt i varmt vatten, kan inte lämnas under solens direkta strålar, eftersom ebenholts kam kan ändra färg.

  keramik

  Detta är den bästa kammen, eftersom håret efter det att det inte elektrifieras, blir mjukt och smidigt.

  Fördelar: många moderna modeller har joniseringsfunktionen, påskyndar och underlättar stylingsprocessen, säker enhetlig uppvärmning av den keramiska beläggningen under uttorkning, det är möjligt att köpa en keramisk kam med en turmalinbeläggning.

  Nackdelar: hög kostnad, bräcklighet.

  Typer av kammar

  För att välja en kam för hår måste du inte bara titta på materialet från vilket det är gjort, utan även form, storlek, struktur och syfte. Följande är en lista över de vanligaste hårborstkamalternativen.

  massazhka

  Det är en bas med ett brett handtag, tillverkat av plast eller trä. Arbetsytan är vanligtvis rektangulär med rundade hörn eller ovala. Basen har en gummerad eller textilbeläggning på vilken tänderna är fixerade. Massagekammar kan vara gjorda av naturliga borst, plast eller metall. Tändernas längd varierar från 1 till 2 cm.

  Fördelar: förbättrad blodtillförsel till hårsäckarna på grund av massageeffekten, jämn fördelning av det skyddande skiktet av naturligt fett genom håret och bra kamning.

  Nackdelar: Den gradvisa ackumuleringen av damm och talgummi, för vilket massagekammen måste tvättas och desinficeras ofta.

  Brashing

  Den består av ett handtag som smidigt sätter sig i botten av en cylindrisk form. Basen kan vara tillverkad av trä, metall, keramik eller plast. Tänderna är gjorda av häst / fläsk, nylonborst, metall, plast med bollar i ändarna. Det finns också brasings med blandade tänder: de kombinerar naturliga borst och plasttänder.

  Borstens främsta plus är deras multifunktionalitet: en ökning av basvolymen under torkning och styling, vridning av ändarna, sträckning av trådarna, hjälp vid rätning av vågigt hår.

  Nackdelar: svårigheten att behålla ren, behovet av regelbunden rengöring och avlägsnande av hår, rester av talg och sedimenterat damm.

  halvcirkulär

  Det är en kam med en konvex bas och 7-9 rader tänder. På grund av den halvcirkelformiga basen ligger tänderna på ett avsevärt avstånd från varandra.

  Fördelar: kam hjälper till att lägga korta och medelhårda hårklippningar - som en bob och en fyrkant, en halvcirkelkam som passar för att dra och vrida knölar, masserar hårbotten.

  Nackdelar: om tänderna är gjorda i plast, elektriskt håret.

  Fiskben

  Huvudsyftet med skelettkammen är att lägga till ytterligare volym i håret. Hon fick sitt namn på grund av likheten med fiskskelettet. Det är en platt bas med hål, med plast eller silikon tänder. Används för att torka håret.

  Fördelar: På grund av närvaron av hål i basen är det utmärkt luftcirkulation under torkning, lågt pris, dubbelsidig, unravels av trådarna bra, håll det bara rent.

  Nackdelar: Använd inte med torrt och sprött hår.

  platt

  Dess andra namn är en skovel. Det är en bred rektangulär bas där klyftorna finns. En av de bästa kammen för långt hår.

  Fördelar: En bred bas och täta tänder kamma väl även mycket tjockt hår, perfekt för långt hår, ger en mjuk kamning, drar inte håren.

  Nackdelar: svår att rengöra, kan elektrifiera hår.

  Det andra alternativet flat comb - en kam med en metallspets i slutet.

  Fördelar: Kompakt, stickpinne används för noggrann separering av trådarna vid skärning eller markering.

  Nackdelar: bräcklighet, trauma.

  crest

  Kombiner är gjorda av naturmaterial (trä, horn och ben av djur) och från konstgjorda föreningar (plast, metalllegeringar).

  Fördelar: liten storlek, förmåga att använda för att klippa och trimma sektioner, hjälpa till med en jämn fördelning av masker och eteriska oljor längs hårets längd, vilket skapar bouffant.

  Nackdelarna med kammusslorna är följande: brittleness (speciellt när det gäller plastprodukter), olägenheter när man kammar tjockt hår och krullar.

  borste

  Pensel - det perfekta valet för vård av långa lockar. Det är också lämpligt för utjämning av det färdiga håret. Det kan ha både naturliga och artificiella tänder.

  Nyhet på den ryska marknaden - TangleTeezer hårborste

  Det är en kam av en konvex form som passar bekvämt i handen.

  Fördelar: skadar inte håret, kompakt, kan användas för alla typer av hår - både naturliga och förlängningar, medan kammen inte skadar hårbotten och hårets struktur, frånvaron av statisk spänning, och kammar försiktigt hårt sammanfogade tanglar.

  Den kan användas för torrt och vått hår, ger hårets jämnhet och glans, stimulerar hårväxten genom att massera hårlök, det finns en version av TangleTeezer-kammen för barn.

  Nackdelar: hög kostnad, det finns en chans att köpa en falsk.

  Hårrätning kam

  Kam med ett långt klipp, så att du enkelt kan fixa strängen för rätning. Tillverkare rekommenderar att du använder det när du torkar håret med en hårtork.

  Fördelar: skadar inte håret, kompakt, strängen är ordentligt fastsatt och glider inte under rätningen.

  Nackdelar: kortlivad effekt, vissa modeller är gjorda av lågkvalitativ plast som värmer upp under torkning med hårtork och kan till och med smälta, inte lämplig för rätning av frodiga krullar.

  Specialiserade kammar

  • Infraröd. När man använder en infraröd kam, är hårsäckens näring optimerad, mjäll och oljig seborré försvinner, strängarna blir starkare och starkare, deras tillväxt förbättras, det rekommenderas att användas för håravfall. Men vi måste komma ihåg att du bör konsultera en läkare innan du använder den.
  • Ion. Kombiner med effekten av jonisering är utformade för att lindra statisk spänning, utjämna hårflingor, vilket gör krullarna smidiga.
  • Laser. Bidrar till accelerationen av deras tillväxt, kämpar med skallighet, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper till att bli av med mjäll. Laserkam har kontraindikationer, så du bör rådgöra med din läkare innan du köper.
  • Med effekten av rätning (järnkam). Utåt ser det ut som ett vanligt järn, på var och en av arbetsytorna som det finns kryddnejlika. Fungerar från ett elnätverk. För att förhindra att håret splittras, applicera värmebeskydd på dem före användning.
  • Hårtork kam (termobrashing). I utseende liknar det vanligt bråk. Men i motsats till honom, när man använder termisk omvandling, behöver man inte använda en hårtork. Kammtorkarens ihåliga botten är gjord av keramik. Det har en mindre aggressiv effekt på håret jämfört med en enkel hårtork.
  • Med effekten av massage. Kammassagerare förstör inte och skadar inte hår, aktiverar vilande hårlökar, strider mot elektrifiering av håret, normaliserar talgproduktionen, hjälper till att klara huvudvärk, normaliserar trycket.

  Vi väljer en kam för dig själv

  Av hårtyp

  • Long. Lämplig för borstar och massage, skovlar, med 12-15 rader tjocka tänder. För att vrida spetsarna och ge frisyrvolymen i rotzonen, använd stora brasningar. Men från tunna kammar med täta tänder måste man överge, eftersom det är svårt att kamma sitt långa hår ordentligt.
  • Average. Användning av en halvcirkelformig borste borstning med medelstor diameter rekommenderas.
  • Kort. Använd tillbehör med korta tänder. För att lägga till volym, använd "fiskben" eller liten borstning.
  • Vågig. Borstning ger ditt hår ännu mer charm. Om vågorna drar dig, använd en kam-likriktare.
  • Curly. Kamma lämplig med långa och sällsynta tänder. Det rekommenderas att överge "fiskbenet" och kammen med frekventa korta tänder.
  • Raklinjer Vilken kam som helst kommer att göra.
  • Mjuk, tunn, fluffig. Borsta ditt hår och borstar för daglig användning.
  • Tjock och hård. Använd produkter med sällsynta och flexibla tänder. Kammen ska vara tillverkad av ett hårt men känsligt material: silikon, ebonit, kolmodeller kommer att göra. Från tjocka naturliga borst måste överges.
  • Sällsynta. Kamma ditt ansikte med en massage: det kan vakna sovande hårlökar. För att ge den visuella volymen lämplig "fiskben", halvcirkelformad och borstning.
  • Fatty. Det är tillrådligt att undvika överdrivet stimulering av hårbotten, för att inte öka produktionen av talg. Vi måste överge massage och kammen med en naturlig tupplur.
  • Torr, spröd. Bli av med metallkammen, byt ut den med en produkt med naturliga borstar eller silikontänder, med hjälp av en trolltunnel.
  • H aroshchennye. Kammaren med en naturlig borst eller genomsnittlig stor tänder, en borste rekommenderas.

  Av ändamål

  • Kam för hår styling. En halvcirkelformad, borstning av en lämplig diameter, "fiskben".
  • För volym. Använd borstning och fiskben.
  • Ta bort elektrifieringen. Idealisk - jonisk, trä, ebonit, kolsyra.
  • För glans och polering. Det finns speciella enheter - till exempel, SplitEnder combs. Även för extra glans och polering passar en platt borste med massor av naturliga borst eller tänder.
  • För mjuk kamning. Använd en silikonborste eller TangleTeezer.
  • För hårrätning. Rekommenderat kamjärn, termobrashing. Det är bättre att vägra en borste, eftersom det inte ger tillräckligt med spänning på håret när man kammar.
  • För bouffant En tunn kam med långa, tunna och täta tänder passar. Det andra alternativet kam för kam - kam med tänder av naturliga borstar av olika längder, belägna i 2-3 rader.
  • För disentangling. Det säkraste alternativet är att använda en borste med flexibla tänder: det här kan vara en TangleTeezer eller en silikonkam. Om fläckarna är väldigt förvirrade, försök inte kamma dem med en kam med täta tänder.
  • För lockar. För att vrida krullar, använd borstning eller termobrashing.
  • Våt hår. Om du behöver kamma ditt hår omedelbart efter shampooing, använd fiskben eller TangleTeezer.

  Viktiga nyanser

  Att välja rätt kam är hälften av slaget. För att tjäna dig länge och inte skada håret, måste du hålla det i fungerande skick. Nedan hittar du några tips om hur du bryr dig om kammen:

  • Ta alltid bort hår som sitter fast mellan tänderna.
  • Tvätta kammen minst en gång i veckan i en mild tvållösning.
  • Förvara inte träprodukter nära radiatorer eller i rum med hög luftfuktighet.
  • Om en kam uppträder fett och damm, behandla den med peroxid eller utspätt med flytande ammoniak.
  • Ebony kamar kan inte tvättas i mycket varmt vatten, eftersom detta leder till mjukning och deformation av materialet.
  • Om det finns sprickor och tärningar på tänderna, byt ut kammen.

  Att hitta rätt kam är inte en lätt uppgift. Men om du med säkerhet surfar på olika material och former av dessa hårtillbehör, kan du enkelt välja det bästa.

  Vilken kam är bättre. Hur man väljer en kam

  Valet av hårborstar spelar en viktig roll i hårets hälsa och skönhet. Hårborstar och hårborstar rastar och kamar inte bara håret utan har också en massageeffekt på hårbotten, vilket stimulerar blodtillförseln till hårbotten och hårrötterna, vilket i sin tur har en positiv effekt på hårväxten. Hårborstar avlägsna gatstoft, statisk elektricitet, kom inte i kontakt med användbara ämnen vid applicering av en mask för hår, hårborstar från naturligt lint tillfoga glans till hår.

  Det är därför valet av kam bör närma sig med stor flitighet och uppmärksamhet.

  Hur man väljer en kam?

  Det finns flera kriterier för att välja en kam för hår - typen av hår, hårbotten, det material från vilket kammen är gjord, de uppgifter som tilldelats den. Kam bör inte ha skarpa kanter, tänderna ska vara avrundade, polerade, polerade, eftersom skarpa kanter riva lätt och bryta håret och kan skada hårbotten.

  Vilken kam att välja

  De som bryr sig om håret borde säkert ha en uppsättning flera hårborstar avsedda för olika hårvårdsuppgifter. Kombiner med glesa tänder kommer att vara lämpliga för lockigt och tjockt hår. Träkammen är lämpliga för tunt och sprött hår, och för hår med delade ändar, välj hårborstar med naturliga borst. Metallhårborstar kan kraftigt elektrifiera, bryta håret och skada hårbotten.

  Vilken kam är bättre?

  Det finns följande typer av hårborstar för hår: trä, metall, plast, keramik, ben. Inte så länge sedan fanns en ny klass av kam-silikon (en legering av plast och silikon). Dessa hårborstar elektrifierar inte håret, de är lätta att tvätta. Silikonkammar är vanligen krämfärgade och har en antistatisk gravyr.

  Trähårborstar

  En träkam med glesa tänder är idealisk för kamning av vått hår, eftersom det gör ont håret mindre än andra, fördelar jämnt masken genom håret och är utmärkt för att kamma långt hår längs hela längden.

  Trä massage borstar är lämpliga för nästan alla, men sådana kamar är att föredra för tunt och sprött hår.

  Hårborstar från björk förbättrar näringsämnenas funktion. Ek - har en antistatisk effekt. Juniper hårborstar lindra stress. Men för att träkammen ska fullt ut avslöja dess användbara egenskaper ska den inte vara lackerad.

  Men det finns också minus-lackade trähårborstar. Dessa kamar absorberar talg och smuts, varför träet ska poleras ordentligt. Särskilt uppskattade träkammer, klippt för hand, vad ska vara motsvarande märke på förpackningen.

  Borstar med naturliga borstar

  Att köpa en pensel från en naturlig borste, är det nödvändigt att vara uppmärksam på vilket material handtaget i denna hårborste är gjord av. Det är bättre om det är gummerat eller silikon grepp (det ger bekväm användning och glider inte ur dina händer under hårtorkning).

  Borstar med naturliga borstar

  Det viktigaste kriteriet för valet av sådan kam är borst. Helst bör det vara naturligt (hög vildsvin). Det är mycket lätt att avgöra om det är naturligt eller konstgjort - när den naturliga högen uppvärms av en hårtork börjar den avge en falsk lukt. Naturliga borsta hårborstar är dyrare än vanliga plasthårborstar, men värt det. Detta är de mest skonsamma hårborstarna för ditt hår. De skadar inte håret, skadar inte hårbotten, rinner håret väl utan att elektrifiera det.

  Om du av en eller annan anledning valde en kam av plastburst, är det viktigt att hålla en sådan pensel i handflatan för att försäkra dig om att den inte kliar på huden och inte skadar håret. Om inte, kan du säkert köpa en sådan kam, men kom ihåg att detta borst misslyckas snabbare och faller.

  Det är att föredra att köpa någon hårborste i specialaffärer för frisörer för att undvika förfalskningar. I sådana butiker finns det ett säkerhetscertifikat för varje varuförsändelse som, om så önskas, kan kontrolleras.

  Ytterligare fördelar med naturlig borstkam:
  - Utmärkt massage hårbotten
  - ge hår glans och jämnhet
  - förebyggande av splittrade ändar
  - jämnt fördela talg över hela längden på håret, vilket är bra för torrt och normalt hår, men tyvärr inte det bästa sättet kommer att påverka fettigt hår. Håret ser inte snyggt ut och mer tjockt än vanligt.

  Smala naturhårpenslar är inte utbytbara för att skapa hårklippningar och smidigt kamma håret i svansen.

  Nackdelar med naturliga borstar:
  - Med en pensel från en naturlig borste är det problematiskt att kamma tjockt, lockigt och förvirrat hår. Sådana hår kommer att kombineras optimalt med naturliga borstborstar med plasttänder - de kommer att kamma håret och få det att skina;
  - Som nämnts ovan är sådana borstar inte lämpliga för fet hår, eftersom de distribuerar talg till alla hår, vilket ger en inte snygg look till ditt hår. Men du kan inte röra hårrötterna med sådana penslar, vilket gör att ditt hår lyser;
  - Naturliga borsthårborstar kräver ofta egenvård. De måste tvättas minst en gång i veckan.
  - priset på naturliga borsthårkam är mycket högre än andra hårborstar.

  Hårborstar för lockigt hår

  Hårborstar för lockigt hår

  Lyckliga ägare av lockar kan bara inte klara sig med en kam med mycket sällsynta tänder för att enkelt och enkelt kamma dina lockar. Störa inte sådant hår och massageborste. Denna kam är idealisk för kvälls användning. Den rätta massageborsten i ändarna av varje tand har en boll som inte repa hårbotten och ger en utmärkt massage. Det ökar blodcirkulationen i hårbotten, förbättrar ditt hårs näring och tillväxt. Särskilt denna procedur är användbar före sänggåendet. Men missbruk inte sådana förfaranden till representanter för den vackra hälften av mänskligheten som har fet hår.

  För styling en rund kam är bättre, ju längre ditt hår, desto mer voluminöst borstar borde vara. Det är mer bekvämt att kamma och utforma långt hår, vilket förhindrar att det blir trasslat.

  Hur man kammar håret

  Hur man kamma hår

  Några hemligheter om att kamma hår:
  - I inget fall kan vått hår kammas, eftersom vått hår när det är kammat ut sträcker sig kraftigt, strukturen störs, flingor exfolieras och håret börjar splittras (läs på vår hemsida hur man förhindrar hårsektion).
  - Håret måste torkas med en handduk eller en hårtork, men det bästa alternativet för att torka håret är rumstemperatur. När håret torkas, hårtorkas och bryts, när det gnuggar håret med en handduk, börjar hårets ändar dela upp sig.
  - börja kamma håret bättre från ändarna, flytta smidigt till hårrötterna. Så de är bättre och snabbare kammade utan bildandet av trassliga klumpar.
  - Häftiga hårbollar ska inte försökas avlägsnas om och om igen, efter en fläckig hårborste. Hår igen, bryta och dela i detta ögonblick. Det är bättre att försöka avlägsna hårets första händer och hjälpa sedan kammen.

  slutsats

  Öka inte hårets hårda och smala gummiband. Detta leder till en stark sammandragning av håret, vilket skadar hårfollikeln och börjar falla ut. Det är bättre att använda mjuka och breda hårband. Användningen av metallbågar påverkar inte heller hälsan hos håret och det är bättre att vägra dem.

  Välj rätt kammar som passar ditt hår och låt ditt hår utstråla hälsa och glans, glädje dig och de där omkring dig med sin skönhet!

  Hur man väljer en kam för hår

  Kam - ett tillbehör, utan vilket vi inte kan göra. Kom ihåg hur det känns obehagligt när du kommer till jobbet, vill rensa och upptäcka att du har glömt att kamma ditt hår hemma. Som ingen händer är det?

  Kammarnas historia

  De första primitiva kammen uppträdde i stenåldern. De gjordes av tillgängligt material - fiskskelett, djurben, bambu, palmblad och andra improviserade medel.

  De första europeiska combs-combsna fanns på territoriet av det forntida Rom. Oftast gjordes de på detta sätt: de tog ett kohorn, ångade det, klippte det i halv längd, torkade det och rätade ut det och såg ut tänder av önskad storlek. Det sista steget var polerat. Används även som djurben, sköldpaddor och koraller. Kombinerna var överdådigt dekorerade med carvings och ädelstenar som skildrade mönster och mytiska varelser.

  Egyptierna använde kam av elfenben och ibenholt. Du kan beundra dem i New York Metropolitan Museum. Förmodligen, att få sådana kammar i din arsenal skulle inte ha vägrat och moderna modekvinnor.

  I slutet av medeltiden uppfann de kamar för hår från igelkottnålar och fläskborstar. Det är sant, från någonstans har en dum tro visat sig att kammade hår med en kam berövar en person av charm eller orsakar huvudvärk.

  Slavs vapen ansågs föremål för magisk kraft. Kom ihåg de ryska folksaga: hjälten, för vilken en ond kraft jagar, kastar hennes vapen, och en tät skog växer på denna plats. Kammen var också en oumbärlig egenskap hos olika magiska ritualer. Trä blev tillverkningsmaterialet.

  I Japan gjorde en ung man i kärlek kammen själv och gav den till sin älskling. Om hon pinnade honom till håret, gick hon med på att gifta sig med honom. Det är roligt att kammarna ibland inte bara fungerade som en hårdekoration, men också som ett vapen - små hårnålar i form av styletter blev kasta knivar.

  I Frankrike och Spanien betraktades vapen som ett lyxartiklar. Och inte konstigt - kammar var överdådigt dekorerade med ädelstenar, de beställdes från kända mästare. Om föräldrarna ville gifta sig med sin dotter, måste hennes brudgumma ha dyra kammar.

  År 1862 visade forskaren Alexander Parks på London-utställningen världen sin stora uppfinning - plast. Sedan den tiden, epoken av plast hårborstar.

  Typer av kammar

  Nu i butikerna ser vi ett stort antal kammar. Olika former, material, storlekar och, viktigast av allt, mål. Låt oss se vilka kamar och vad som behövs.

  Kombiner för daglig användning

  Enligt försäkringar av yrkesverksamma, hårets hälsa påverkar det rätta valet av kam direkt hårets hälsa. Ett bra alternativ för varje dag skulle vara en borste med naturliga borst. Många förstår inte från vilken skapelse denna naturliga borste skars. Så - det här är stubb av vildsvin, hästhår, baleen och fläskhårstång.

  Fördelarna med denna borste:

  • Bara kamma ditt hår, du masserar hårbotten, som hjälper till att förbättra hårets näring.
  • En borste med naturliga borstar försiktigt och försiktigt kammade trassigt hår, och efter ett par dagar av användning blir strängarna mjukare och mer glänsande.
  • Ej elektrifierad.

  nackdelar:

  • Ej lämplig för lockigt, vått och tjockt hår.
  • Det är nödvändigt att tvätta och rengöra efter varje användning, eftersom hudpartiklar och talg sätter sig på dem.
  • Kostnaden är ganska hög, och marknaden är mättad med förfalskningar. För att skilja mellan naturliga borstar på en pensel eller artificiellt, dra ut flera ludd och sätt i elden. Om villi krulla in i en boll, och det är en otrevlig lukt av syntet, betyder det att du har en falsk.

  Att ta hand om tunt, mjukt och trassigt hår är bra penslar med en gummipanna, den så kallade massage. Tack vare gummitåget masseras huden, borsten är väl fjädrande och tårar inte tunt hår. Se till att tänderna inte är för skarpa.

  Trähårborsten har en positiv effekt på hårbotten och håret. Curls blir släta och glänsande. Men sådana kamar absorberar helt smuts och svett, de måste tvättas var halva månaden och bytas var sjätte månad.

  Hår styling borstar

  Detta inkluderar runda och halvcirkelformade brasingar av olika diametrar och storlekar för styling bangs och hårändar, skapa en basal volym, vrida strängarna och skapa skrämmande lockar. Basen är oftast gjord av metall, men plast och keramik finns också. Borsten kan vara både naturlig och artificiell.

  Dessutom används de så kallade skeletthårborstarna, deras direkta ändamål - liggande med en hårtork. Det finns plast eller metall

  Kombiner för att skapa effekter

  Vanligtvis används i frisör. Det här är plasthårborstar med brett glesa tänder för att lägga på hängslen och separera krullar som krullade till curlers; metallisk eller plast kam för en hög; kamma med sällsynta tänder för att fördela gelén eller moussen över hela huvudet.

  Vi bör också nämna laserkammen. Med hjälp av laserstrålar stärker det håret, aktiverar tillväxten och läker huden. Håret blir tjockt, mjäll försvinner.

  resultat

  Så kom ihåg några enkla förhållanden för att välja en bra kam:

  • Om håret är tjockt och hårt, kan du använda borstar av hårda material. Följaktligen är mjuka och försvagade silikon- och gummikammar mer lämpliga.
  • Om håret är skadat - delat, brutet, för torrt - tänderna på borsten ska vara sällsynta.
  • Naturmaterial är mer användbart än syntetisk.
  • Metall- och plasthårborstar ska endast användas för styling eller avlägsnande av hår, de repor hårbotten och håret splittras och elektrifieras.

  I allmänhet kan kammarens ämne prata oändligt, all information ingår inte i en artikel. Läs därför, studera, konsultera med proffs, försök. Och då väljer du ett sådant alternativ att ditt hår alltid kommer att förbli frisk och välskött.

  Hur man väljer en kam för hår

  Hairbrush - ett ämne utan vilket det är omöjligt att göra. Men hur man väljer det, för att inte skada håret och hårbotten? Vi berättar vilka kammar som är. Vilket hår passar de för? Vilka material gör kammarna?

  Vad gör en kam?

  Kammarens egenskaper beror direkt på materialet. Hårvårdsprodukter är gjorda av olika material: metall, plast, naturliga eller konstgjorda borst, silikon, elfenben och till och med ädelmetaller.

  Den mest hållbara typen kammar, inte elektrifierande hår. Samtidigt är metallkammar inte lämpliga för alla hårtyper och anses vara de farligaste.

  Med analfabeter av metallkam finns det risk för skada på hår och hårbotten. Därför är de kontraindicerade för användning av tunt, svagt, skadat och färgat hår.

  Metallhårborste SUERMEI, 595 rubel

  Kammen från ett träd, såväl som metall, elektrifierar inte hår. Tack vare sin trästruktur, bryr kammen omsorgsfullt för hår och hårbotten.

  Som regel, för tillverkning av kamar med tall, bok, enbär, aska, etc., vilket ger ämnets estetik.

  Den enda nackdelen med träkammer är bräckligheten och i vissa fall den höga kostnaden.

  Olivia Garden, 485 rubel

  Den vanligaste och billigaste typen av kammar. Köpare lockas av olika former och sorter.

  I vissa fall, plast kam - en oumbärlig egenskap när du skapar styling.

  Bristen på en kam av plast är att den hellre elektrifierar håret och i sällsynta fall bidrar till hårets tvärsnitt.

  ToniGuy, 165 rubel

  Slå på alla träffar i ett rivaliserande kambolag. Silikon ej elektrifierar inte bara håret, utan hur ingen klarar av smutsiga strängar. Denna kam kan enkelt sättas i ordning, även vått hår, utan att skada texturen.

  Tangle Teezer, 870 rubel

  Naturliga borstkammar

  Namnet på materialet talar för sig själv. Säker för hår och hårbotten. Nästan elektrifierar inte håret.

  Oftast gjord av fläskhår eller vildsvin. Det finns också borstar från hästhår och whalebone.

  BLUEBEARDS REVENGE, 1175 rubel

  Det kan säkert hänföras till den första kammen, som användes av våra förfäder. Inte för ingenting. Kam - ett bra alternativ för daglig användning. Han kamar bra strängar och klarar av mattorna.

  Beroende på längden på tänderna och materialet är lämpligt för nästan alla typer av hår.

  VORTEX, 164 rubel

  Vem har inte hört talas om massageborsten? Det är inte bara lämpligt för nästan alla typer av hår, det stimulerar också blodcirkulationen i hårbotten på grund av ganska korta tänder som är nära åtskilda från varandra.

  Men om du har hår som är benäget för fett, är det bättre att avstå från att använda en sådan pensel. Massage effekten stimulerar överdriven talgproduktion. Därför blir huvudet snabbt smutsigt.

  Milen Classic, 338 rubel

  Ergonomisk beuty-gadget, som vid första anblicken inte ser ut som en kam i den vanliga presentationen.

  Men det här föremålet det året är efterfrågan, som bland vanliga kunder, och bland de utvalda, inklusive Rihanna och Victoria Beckham.

  Tack vare tänderna av olika längder och elasticitet, när kammar Tangle Teezer unravels tanglarna och inte sönder håret.

  Lämplig "gadget" för alla typer och hårlängder.

  Därför är det inte av en slump att han för närvarande har blivit en universell assistent även bland ägarna av lockigt hår.

  Tangle Teezer, 833 rubel

  Kombiner för styling

  De står lite bortsett från kammen, penslarna och Tangle Teezer, eftersom de oftast används av proffs eller personer som vet mycket om styling.

  Brashing - cylindriska kammar. Alla såg förmodligen dessa fina cylindrar på frisörens bord.

  Med hjälp av borstning skapar stylisten eller frisören volymen vid rötterna eller vrider strängarna med en hårtork.

  Hemma, med en sådan borste för en nybörjare blir inte lätt att hantera. Det finns risk för dåligt trassigt och skadat hår. Därför, om du fortfarande vill göra styling hemma, rekommenderar vi att du uppmärksammar följande typ av kammar.

  Moroccanoil Brush Ionic, 1620 rubel

  Skelettkammar eller kam "fiskben"

  På grund av de sällsynta spikarna av olika längder, som ligger på ena eller båda sidorna, är en sådan kam en uppsättning för att skapa volym vid rötterna och effekten av kreativ oaktsamhet i hemmet.

  Dewal, 310 rubel

  Med det här verktyget kan du dra eller vrida pärmarna, sätta ett hårklipp, räta håret.

  Salon Professional, 380 rubel

  En sådan kamas särdrag är att den har olika tjocklek på tänderna: hälften av mitten och halvan av tänderna.

  Lämplig för användning på tunt och medelhårt hår.

  Solinberg Eco linje, 138 rubel

  Varje hår har sin egen kam

  Så, om du har tjockt och tjockt hår, är det bäst att välja kamar med stora tänder, borstar med styva borstar eller kamar av metall.

  Tunt, fluffigt, lockigt och försvagat hår är väl ordnat med hjälp av en massagekam, en pensel med silikon eller mjuka borstar (helst naturligt).

  Hår, benäget för fett, bra kam hår från ett träd.  Nästa Artikel
  De viktigaste metoderna för behandling av håravfall för sköldkörtelsjukdom