10 bästa hårrätare 2018


Rett hår ser alltid det mest friska och välplexade, särskilt om det inte finns några splittrade ändar och det finns en vacker glans. Men inte varje kvinna kan skryta med sådant hår. Därför många av de rättvisa könshanteringen att räta håret. Denna procedur görs bäst i en skönhetssalong med hjälp av professionella verktyg. Men inte alla har råd med det. Hur räta man håret hemma? Vad ska du använda?

Det finns många alternativ för rätning av hår. Exempelvis är rätning med kemisk sammansättning och keratin en ganska effektiv metod som bevarar en långvarig effekt. Men du behöver bara spendera den i en skönhetssalong. Du kan räta håret med en hårtork eller stryka hemma, men detta förfarande fördärvar ofta friskt hår, och inte alla kvinnor föredrar denna rätningsmetod.

Det finns sätt som är mycket enklare och säkrare, medan de lätt görs hemma - det här är kosmetiska produkter (schampon, geler, sprayer, masker, balm). Om dem kommer att diskuteras i vår artikel. Trots att en sådan kvinna har råd med någon kvinna, måste de också välja rätt. Därför, baserat på kundens återkoppling och expertutlåtanden, har vi sammanställt en bedömning av de bästa hårrengöringsprodukterna.

Hårrätande produkter

Idag tillverkar tillverkare en stor mängd hårrätare. Dessa inkluderar: schampon, masker, balsams, sprayer, krämer och mycket mer. Sådana medel blev snabbt populära bland den kvinnliga hälften av mänskligheten. Men det finns många av dem och ibland är det svårt att göra rätt val. Därför har vi sammanställt en ranking av de bästa hårrengöringsprodukterna som har vunnit många kvinnors förtroende och fått maximal positiv feedback. Preference är bättre att ge professionella verktyg. I deras sammansättning finns silikoner, oljor, sulfater - dessa komponenter fungerar som viktämnen. Som ett resultat får du jämnt hår under lång tid.

Översikt av populära hår straighteners

Föränderliga och motsägelsefulla, kvinnor strävar alltid efter att ändra bilder och förvandla. En av dessa metoder är hårrätning. Ge lockigt hår jämnhet på olika sätt. Detta salongförfarande, och hemmetoder och användningen av folkmetoder.

Kabinvägar

lamine

Allt hår behandlas med en färglös komposition och passerar genom den med ett järn. Resultatet är en skyddande film.

Lämplig för:

 • Fint hår;
 • Spritt, färgat;
 • Försvagad och tråkig.

Under laminering av färgade lockiga trådar uppträder inte bara rätning utan även färgskydd.

Pris: från 1 250 gnid. och över.

Biolaminirovanie

Mycket liknar det tidigare förfarandet. Det rekommenderas särskilt innan du går till havet - för att skydda håret från saltvatten, ljus sol. Biokomponenter i blandningens sammansättning tenderar att läcka ut ojämnt. Därför bör proceduren upprepas regelbundet. Det rekommenderas också att använda det mest neutrala schampot.

Pris: från 1 200 gnid. och över.

glasera

Denna beläggning av strängarna av ceramidkomposition, som även kan färgas. När detta inträffar samtidigt med rätningen av grå hår. Under några veckor, tvättas av och kräver repetition.

Pris: från 1 000 gnid. och över.

Keratinrätning

Detta salongförfarande är inte bara ett yttre resultat, utan också behandling av hår med ämnen som är användbara för det. Kosmetisk effekt - eliminering av fluffiness. I salonerna användes speciella formuleringar av världstillverkare. Beroende på tillverkaren och följaktligen kompositionen, och ändrar användningsmetoden.

De mest populära är:

 • cocochoco;
 • Cadeveu;
 • BrazilianBlowout;
 • GlobalKeratin;
 • Keratin Reseach.

Förutom lockigt är ett sådant förfarande indikerat för torra krullar, sådana som är kraftigt skadade eller regelbundet utsatta för termisk effekt.

Vid den tiden tar keratinrätningen upp till tre timmar. Och inkluderar fasad bearbetning:

 • Professionell djuprengöring;
 • Applicering av keratinkomposition för hela längden;
 • Torka med användning av en hårtork och termiska tang.

Pris: från 3 200 gnid. och över.

Keratinrätning - före och efter proceduren

Straightening Chemicals

Huvudpunkten i förfarandet är appliceringen på lås av potenta kemiska komponenter som räter ut orimliga strängar.

För denna användning:

 • Huvudpunkten i förfarandet är appliceringen av potenta kemiska komponenter till krullarna som räter ut de obotliga trådarna av ammoniumtiogolat. Det här är det mjuka av det presenterade kemiska preparatet för hårbearbetning. Kan ha en negativ effekt på hårets densitet, vilket skadar deras mycket struktur.
 • Guanidhydroxid. Det anses inte starkt aggressivt, även om det torkar lockar som förlorar sin glans och volym efter exponering.
 • Natriumhydroxid. Det andra namnet på läkemedlet - kaustik soda. Kan endast användas på mycket lockigt hår. Det visar sig vara en mycket negativ effekt på keratinhår. Rätning beror på dess förstörelse, som inte bara kan påverka krullarnas hälsa, deras glans och volym.

Hemmet Kosmetika

Att sträva efter smidigheten hos krullarna, kan du göra din uppmärksamhet åt kosmetiska produkter avsedda för hemmabruk. Det finns hela linjer med populära märken. Balmer, outplånliga produkter och masker kan ha en utjämningseffekt på grund av fukt och näring. För starkt lockigt hår kommer dessa produkter inte att räcka.

Mask "Straightening" från KeraSys

En effektiv lösning som har en snabb effekt på krullarnas struktur. Det räcker att gnugga masken i de våta strängarna i 1 minut och skölj sedan med vatten. Håret trycker nästan inte, och den förvärvade glansen gör dem mer spektakulära.

Pris: från 300 gnid. med en volym av 200 ml.

Mask för rätning "Silver" från UrbanTribe

Efter applicering i några minuter tvättas masken av med vatten. Curls som ett resultat av att inte trycka, se frisk ut.

Pris: ca 1700 rubel. för volymen 500 ml.

KeratinSmooth Behandling av Marc Anthony

Det här verktyget är lämpligt även för starkt lockigt hår, vilket inte bara ger jämnhet, utan också lyser. Vid fortsatt användning kommer effekten att fortsätta. Annars, efter nästa shampooing kommer håret att börja curl lite igen.

Pris: från 2 200 gnid. för 100 ml.

Liss Ultime Cream av L'Oreal Professional

Oplastlig vård för orubbligt hår. Smoothes, omslutande skyddsfilmen. Det skyddar mot yttre faktorer. Det har en helande effekt på grund av det patenterade komplexet. Krullarna pressar inte. Sammansättningen av ceramider närmar och fuktar.

Pris: från 700 rubel till 150 ml.

Folkmetoder

Balsam "Cognac"

Kamilleavkok och brandy blandas i lika stora proportioner. Den resulterande balsammen ska appliceras separat för varje sträng med en svamp. Efter ½ timme tvätta av.

Balsam "Vinäger"

mix:

 • 2 msk. l. mineralvatten;
 • 2 msk. l. äppelcidervinäger;
 • 1 tsk. mandelolja.

Blandningen appliceras på strängarna gnugga. Efter ½ timme tvätta av.

Balsam "olja"

mix:

Du kan värma blandningen i ett vattenbad under omröring. Applicera försiktigt på hela ytan av håret, försök att inte falla på rötterna. Täck huvudet med en wrap, och på toppen av en handduk. Skölj med shampoo efter 60 minuter. För att uppnå resultatet rekommenderas att upprepa var 3-4 dagar.

Te Balsam

 • Brew 1 kopp svart te.
 • Blanda med 1 tsk. socker.
 • Applicera på våta strängar.
 • Balsam "öl"

Applicera mörk öl på våta lås mycket noggrant. Samtidigt kamma dem hela tiden tills de blir helt släta. Om du vill påskynda processen kan du använda en hårtork.

Gelatinlaminering

 1. Soak: 1 msk. l. gelatin med 3 msk. l. varmt vatten.
 2. Låt svalna, undvik klumpar.
 3. Till blandningen tillsätt 1 msk. l. hårmaskor eller balsam.
 4. Applicera hela längden, inte nå några centimeter från rötterna.
 5. Wrap huvudet i en wrap och handduk.
 6. För att bibehålla 40 minuter.
 7. Tvätta av med vatten.
 8. Du kan skölja ett avkok av örter.

Obs: kan upprepas var 7: e dag.

Medel för utjämning av hår: kosmetika och folk

Håret kan vara annorlunda: lockigt, lockigt, rakt, racket och så vidare. Men vad som än är, kommer en tid när deras ägare vill ändra bilden och ha jämn glansande strängar. För detta finns ett verktyg för rätning av hår.

Rätningsmetoder

Strängt taget, resultatet, vilka skönheter vill få, motsvarar inte riktigt epitheten rakt. Den senare kan vara tråkig och torr och splittrad. Det kräver exakt slät och glänsande hår, det vill säga genom rätning menas också en viss vård, eller åtminstone avsaknaden av skada.

Det finns tre grupper av metoder:

 • instrumentala - specialverktyg används för nivellering: strykjärn och curling i grunden. Du kan lyckas med hjälp av en vanlig hårtork och en kam, även om den här metoden kräver mycket erfarenhet. Hår genomgår värmebehandling, vilket inte är särskilt säkert.
 • procedur-keratin-rätningskurvor, till exempel. I detta fall uppstår en viss kemisk reaktion, på grund av vilken vissa bindningar i strukturen är trasiga och hårskenet förlorar sin form. Några av dem är ganska aggressiva, vissa rekommenderas till och med för skydd med för ömtåliga strängar;
 • nivelleringsmedel - balms, styling geler, serum, speciella masker och så vidare. Operationsprincipen är vanligtvis här: substansen omsluter håret längs längden och bildar en film. Och eftersom denna film har stor vikt för den, är den nivån under den extra vikten.

Det tredje alternativet är säkert säkrare: Denna sammansättning påverkar inte strukturen, utan ger en rent mekanisk effekt. En sådan film är emellertid snabbt förorenad, produkten måste tvättas bort några timmar efter appliceringen. Dessutom, för försvagat hår kan övervikt vara katastrofalt.

Hemma kan du framgångsrikt använda både populära och professionella medel med undantag för procedur.

Instrumentala metoder

Verktyget är baserat på värmebehandling. Vid en tillräckligt hög temperatur förlorar hårsken sin styvhet och blir mycket mer felfri och elastisk. Om det i ett sådant "avslappnat" tillstånd ges en annan form, kommer den att hålla den under en tid.

Beroende på strängarnas karaktär - tunn, torr, hård, jämna temperatur bör vara annorlunda. Under alla omständigheter bör man föredra enheten som kan fungera under olika temperaturförhållanden. Om detta inte är möjligt måste du välja ett verktyg som matchar din hårtyp.

Strukturen av enheternas vikt är uppdelad i tre huvudgrupper.

 • Iron - en klassisk version. Den består av två metallplattor mellan vilka en sträng är placerad. Strömmen appliceras på plattorna, de värmer upp och håret blir mer lättsamt under temperaturens verkan. Stryka långsamt tillbringa under längden på krullen och få en jämn slät strand.

Fördelen med denna lösning är universalitet och tillgänglighet. Och för tunna, och för de hårdaste krullarna, kan du hämta det lämpliga verktyget. De kan arbeta som professionell och amatör. Kostnaden för modeller varierar mycket. Minus - håret är laddat med el och med frekvent användning stryks starkt torkar. Den första nackdelen kan korrigeras om du köper ett verktyg med keramisk beläggning, den andra nackdelen är tyvärr nackdelen med själva metoden.

 • Krympjärn - i första hand är utformad för curling, och för rätning hemma är ganska lämplig. Operationsprincipen är densamma: Strängen hålls i klämman och sedan rörs järnet längs längden. Det här kan klä ut hårt hår, eftersom en sådan effekt är svagare, och med ökande temperatur är det lätt att bränna lockar.
 • Hårtork - endast het luft har en utjämningseffekt. För förfarandet plockas strängar upp av en kam och sakta kammas, vilket riktar en ström av hetluft till den. Efter rätning är det nödvändigt att behandla håret med kall luft.

Återigen är denna metod kraftlös med tjockt, hårt hår. Tunn och mjuk är det ganska möjligt att anpassa sig. I jämförelse med järn- eller krusningsjärn är en hårtorks verkan mycket säkrare.

Procedurella metoder

Huvudskillnaden i salongproceduren är hållbarheten i resultatet. Om regelbunden rätning med hjälp av en strykning ger effekten av rakt hår i 1 dag, maximalt fram till den första tvätten, efter det att du har tillämpat professionella verktyg och tekniker, hålls resultatet i upp till 1 till flera månader.

 • Keratinrätning - kosmetiska förfaranden av detta slag kombinerar mekaniska och kemiska effekter. I detta fall behandlas trådar efter grundlig djuprengöring, vilket i sig gör håret mjukare, behandlas med en speciell förening som innehåller en stor mängd keratiner. En sådan "glut" gör håret mjukt och lättsamt. Verktyget appliceras på ett litet avstånd från roten, annars kommer de raka krullarna att förlora volymen och torkas sedan med en hårtork och dras ut med ett strykjärn vid en temperatur av 230 C.

Med en så stark värmekeratin, absorberad i nagelbandet, viks och fixar den form som ges till håret. Strängar blir mycket släta, till och med som keratin bland annat fyller stötarna. Resultatet, beroende på hårets styvhet och mästarens erfarenhet, hålls från 1 till 5 månader.

 • Brazilian straightening - faktiskt är förfarandet detsamma, men keratinkompositionen är berikad med extrakt av brasilianska örter och olika oljor. Denna komposition ger inte bara justering utan även näring och hydratisering av håret. Dess effektivitet ökar med upprepningen av förfarandet. I genomsnitt hålls resultatet från 3 till 6 månader.
 • Japanska - likriktande medel används i detta fall mest potent. Huvudkompositionen är berikad med proteiner och vitaminer, så förfarandet påverkar inte bara krokarnas hälsa utan ger också jämnhet och glans. Tekniken används i princip lika, men tack vare många specialkomponenter är prestationen av den japanska metoden betydligt högre - minst 2 år.

Proceduren är lång upp till 8 timmar, beroende på vilken typ av strängar. Denna teknik garanterar dock rätningen av de mest envisa krullarna.

 • Kemisk - baserad på användningen av natriumhydroxid eller ammoniumtioglykolat. Vid bearbetning av hårmedlet förstörs partikeln partiellt. De tränger in i det kortikala skiktet och gör det mer fräckt. Följaktligen räker håret, men blir skört och torrt och behöver extra omsorg. Natriumhydroxid är mer aggressiv, men resultatet blir längre.
 • Biolaminering - proceduren består av flera steg: först tvättas håret med ett speciellt schampo för laminering, sedan appliceras kräm på strängarna. I detta fall krullar behandlas med en ström av varm luft i minst 20 minuter. Krämen tvättas av, en luftkonditionering appliceras, vilken hålls i ytterligare 10 minuter, och den fuktgivande masken fullbordar proceduren. Kärnan i biolaminering är att skapa en ånggenomsläpplig film runt varje hår. Det stör inte passagen av syre eller vatten, men smälter samtidigt kutiklet och räta krullarna.

Utjämningseffekten av laminering är inte bara längre än 4-5 månader, men också säker. Dessutom fungerar filmen som ett bra skydd för lösa strängar.

Kemiska metoder

Dessa inkluderar alla alternativ, både folk och professionella, där effektiviteten av förfarandet är baserat på kemikalieverkan. Dessutom kan "kemi" av detta slag vara den mest neutrala och säkra - till exempel en gelatinmask.

Professionella verktyg

Den kemiska effekten av masker, krämer och lotioner är ganska villkorlig men ganska effektiv. Oftast är det baserat på införandet av ämnen i näsan i syfte att åstadkomma en hög jämnhet i håret och å andra sidan - att väga det och tvinga det att räta upp under sin egen vikt.

De flesta tillverkare av kosmetika för hår, naturligtvis, producerar och denna typ av medel. Det bästa av dem är svårt att välja, allt beror på krullarnas tillstånd, graden av krökning och jämn färg. De mest kända inkluderar följande.

 • Moroccanoil är ett israeliskt företag som producerar en hel rad produkter för nivellering: schampo, mask, balsam och jämn outplånlig lotion. Deras struktur innehåller ett komplex av aminosyror - AminoRenew, vilket ger sken och mjukhet av trådarna i 72 timmar. Kostnaden för olika fonder sträcker sig från 2420 till 3200 p.
 • Elegant Mjukare Rettbehandling av Londa Professional - Mask för lockar. Som en del av dess avokadoolja och vetex. De skapar inte en känsla av klibbighet, men tvingar samtidigt håret till jämnt ut. Dessutom behåller oljan perfekt fukt. Maskpris - 1292 sid.
 • Berika från Wella Professionals - kräm innehållande silkeproteiner. Applicera grädde på hela längden av trådarna innan du lägger den, hålls effekten i ungefär en dag. Kostnaden är ganska överkomlig - 685 sid.
 • Taming Elixir från Sebastian Professional - Serum som används före läggning, framförallt innan du använder strykning. Förutom det faktum att det ger mjukheten i strängarna och gör dem mer lätta, har serumet värmebeskyttande egenskaper. Värt serum 1791 s.
 • Paul Mitchel - innehåller schampo, balsam, masker, balm och andra medel för rätning. Den används både vid tvättning av huvud och före läggning. Alla produkter skyddar håret från verkan av ultraviolett strålning. Shampoo och balsam kostar från 365 till 675 p.

Hemlagade masker

För att få jämn och jämn tråd, kan du använda och folkmekanismer. Det finns en hel del sådana recept, effektiviteten hos vissa tillåter dig att klara de mest olydiga krullarna. Men till skillnad från salongprocedurer ger sådana metoder inte långsiktiga resultat.

Oftast kombineras hemmagjorda masker och balsam med instrumentalmetoden: du kan använda en hårtork eller krusjärn hemma med samma framgång. Men när svaga och smala krullar rekommenderas att göra utan att stryka.

De flesta recepten är baserade på effekterna av smör eller låg alkohol. Oljor gör håret tyngre och tvingar det att jämnt ut under egen vikt. Alkohol, impregnerar nagelbandet och när det torkas ger håret större styvhet. Ibland kombinerar båda verktygen.

 • Oljemaskor - använd burk, hjul och jämn olivolja. Faktum är att det här är en vanlig oljemask, samtidigt som man bryr sig och rätar. Rekord för rätning är sheasmör, det används av afrikaner att klara av små krullar.

Européer brukar använda andra utjämningsämnen: 2 matskedar ricinolja, 3 teskedar burdock blandade, fuktade varje sträng utan att röra huvudet. Då är håret inslaget med en varm handduk och en timme senare tvättas masken av med varmt vatten och schampo. Förfarandet upprepas två gånger i veckan.

 • Sköljning baserat på äppelcidervinäger är populär. Blanda honom en tesked vinäger, samma mängd alkohol, en halv matsked äppeljuice och en matsked citronsaft. Koncentratet utspädes i 0,5 liter vatten. Skölj sedan håret efter varje tvätt. Produkten är lämplig för lätta krölor, eftersom citronsaft har en vitare effekt.
 • Och äppelcidervinäger och alkohol, eller snarare, brandy, du kan använda "solo" som en mask. Vätskan appliceras på hårbotten, kammade strängar och håll masken i 1 timme. Tvätta sedan av med varmt vatten. Förutom smidigheten av kompositionen kommer att ge glansglans och elasticitet.

En blandning av 2 msk äppelcidervinäger, samma mängd mineralvatten och en tesked mandelolja kan vara olivolja, men effekten blir svagare, applicerad på trådarna och hålls i 40 minuter. Tvätta sedan av.

 • Rätta krullar kan vara en balsam baserad på brandy: lika stora proportioner kamille och brandy decoction blandas, swab läggs på lock och håll i 30 minuter.
 • Ett mycket enkelt sätt - ett glas starkt svart te med en tesked socker. Te appliceras på våta lockar och får torka. Både temasken och konjakmasken är mer lämpliga för mörkt hår, eftersom båda ämnena ger håret en brun nyans.
 • Öl är ett verktyg som även professionella frisörer tillgriper. Beroende på färgen är mörk eller lätt öl grundligt mättad med lite fuktigt hår och får torka. I detta fall knippas strängarna ständigt och drar lite. Som ett resultat får du mycket jämnt hår.

Öl kan blandas med olivolja - en halv kopp 2 matskedar. Denna mask hålls i minst 45 minuter, var noga med att värma med en handduk och tvätta av med varmt vatten.

Tips för att säkert räta ut håret och göra det smidigt hemma:

recensioner

Lusten att förändra ditt utseende är inneboende i människan från naturen. Och folk recept, och speciella kompositioner från olika tillverkare tillåter det ganska. Recensioner av olika verktyg finns på alla kvinnors forum.

 • Katarina, 35 år gammal: "Mitt hår är inte så lockigt, men helt enkelt främmande. För daglig styling med konventionell gel eller vax. Men när jag seriöst vill bli av med krullar använder jag en ölmaske: det är väldigt lätt att göra, och effekten är lång. Den enda nackdelen: När det tvättas med öl luktar det mycket. "
 • Irina, 43 år: "För att bli av med lockiga lås använder jag produkter från Wella. Krämen är väldigt lätt, strängarna håller sig inte ihop, det finns ingen oljig glans. Effekten varar en dag, men jag behöver inte mer. "
 • Marina, 23 år: "Håret är bara lite lockigt, men fluffig, för lätt och snabbt förvirrad. 2 gånger i veckan gör jag en mask med mandelolja och för daglig vård föredrar jag oföränderlig olja: den är väldigt lätt, tar hand om lockar och räknar den. "
 • Veronica, 28 år: "Jag älskar Londa Professionella masker: Jag behöver vård för både rakt och lockigt hår. Om du har tid, gör de gelatinöst lamination hemma. Naturligtvis kan det inte jämföras med brasilianskt, men effekten varar en vecka. "
 • Svetlana, 33 år: "Jag har gjort biolaminering ett par gånger för att göra mitt hår perfekt jämnt. Resultatet hölls i 4 månader - jag har hårt hår. Jag använder också ett järn med en joniseringsfunktion och för styling - en komposition från Sebastian Professional. Den är termiskt skyddad. "

Medel för rätning och jämnering av hår kan vara mycket annorlunda. Gör krullarna smidiga och lydiga, du kan med hjälp av verktyg, och använda kosmetika av alla slag och tillgripa salongprocedurer.

Se även: egenskaper och nackdelar med keratin hårrätning (video)

Allt betyder hur man räta ut håret utan att stryka hemifrån till professionellt

Oavsett hur mycket den naturliga skönheten främjades och det hävdades inte att det var dumt att följa mode, men kvinnor har alltid utövat och kommer att kämpa mot sig själva. Lusten att räta lockigt eller bara orubbligt hår haunts majoriteten av det fina könet.

 • Snabbnavigering på artikeln:
 • Hemmagjorda hårrätare
 • Hair straightening
 • Utjämning av gelvax
 • Kosmetiska produkter
 • Keratin hårrätning
 • Biolaminirovanie
 • recensioner

Om i skönhetens arsenal finns ett järn, är problemet löst men vad ska man göra om det saknas? Låt oss försöka identifiera det effektivaste sättet att räta håret utan att stryka.

Alternativ 1: Användning av hemmetoder för hårrätning

Hemmetoder för att räta håret utan att använda strykning inkluderar hårmaskor baserade på oljor, mejeriprodukter, ättika, te och till och med brandy. För att maskera arbetat till maximalt och resultatet var nöjda måste du följa ett antal regler.

Bio-rätande hårmaskor ska göras regelbundet.

Hemligheter om korrekt applicering av masker

Det finns ingen universell botemedel.

Det perfekta receptet är bara av erfarenhet.

Vilken som helst, även den mest beprövade masken kan anpassas till en specifik situation:

 1. Komponenter läggs till eller tas bort, proportioner förändras.
 2. Du kan inte utesluta risken för en allergisk reaktion, så testa den på handleden innan du applicerar masken på håret.
 3. Masken appliceras på nyligen tvättade, något torkade, välkammade hår.
 4. Efter appliceringen av masken, knippas strängarna och stansas igen för att undvika fladdring.
 5. Huvudet måste vikas så att masken inte torkar ut och var varm.
 6. Masken varar från 20 minuter till en timme. Tiden bestäms individuellt.
 7. Tvätta av masken helst utan schampo.
 8. Att använda torken för torkning är omöjlig. I processen med naturlig torkning kamma ditt hår flera gånger.

Cognac mask

Ett utmärkt verktyg för att räta håret utan att stryka är en mask baserad på 100 ml brandy och kamillebuljong. För stark infusion tas kamille 2 msk. skedar på ett glas vatten. Gräset kokas, filtreras efter kylning. Nästa läggs till brandy.

Kamille och brandy - komponenter i balsam för hårrätning.

Nackdelen med denna mask är en flytande konsistens. Den mest lämpliga användningsformen är användningen av en spruta. Blondesmask passar inte, för Cognac gör hårskärmen mörkare.

Oljemask

Väl tames obetydlig hår massa av en blandning av oljor: oliv, burdock och hjul. Du kan lägga till jojobaolja.

Rekommenderade proportioner: 1 msk. sked - olivolja, 2 msk. skedar - ricinus och 3 tsk ricinolja. Kompositionen kan dock ändras enligt situationen.

Innan oljan blandas måste den värmas upp. Håll masken upp till en timme. Skölj med en liten mängd schampo. Denna mask kommer att vinna krullarna, och stärka håret, släta splittrade ändar.

Gelatinmask

Applicering av en mask med gelatin är besläktad med salongförfarandet för laminering av hår. Gelatin anses vara ledare bland hårrätare hemma utan att stryka.

Gelatinlösning - klassiskt hårlamineringsmedel

För att utföra proceduren för rätning av hår med gelatin hemma, är det nödvändigt att förbereda det: för 3 msk. skedar av pulver för att ta ett glas förvärmt vatten nästan till kokning. Efter noggrann blandning bör inte förbli klumpar.

Kompositionen bör brygga lite, vid den här tiden måste du tvätta håret. En liten balm för hår läggs till det svullna gelatinet för att göra det lättare att tvätta av masken efteråt. Det färdiga verktyget appliceras på hela längden av håret med undantag av rotzonen. Hårförpackning och kompositionen förblir på huvudet i 45 minuter. Skölj med kallt vatten.

För att förbättra effekten av masken kan det vara med hjälp av medicinska örter.

Kamille, hoppa kottar och nässla löv kommer att göra. Om gelatin hälls inte bara med vatten, men med avkok av dessa örter, då förutom att räta ut håret, kommer det också att vara deras förstärkning.

Om du lägger till ett par teskedar äppelcidervinäger och droppar lavendelolja till baslösningen av gelatin, kommer den resulterande masken perfekt att klara av torrhet och sprött hår.

Masker och sköljningar med ättika

För kosmetiska förfaranden är det önskvärt att använda äppelcidervinäger. Huvudegenskapen är vattenmjukgöring, därför kommer vanlig sköljning av hår med tillsats av ättika (1 matsked per liter vatten) att göra håret mer lättsam, tung och strålande hälsa. För en ytterligare helande effekt och ger håret en delikat arom, bör ett par droppar ylang-ylang olja sättas till sköljningen.

Ylang-Ylang-oljan har positiva effekter på håret.

På basis av äppelcidervinäger kan du göra masker för hårrätning. För detta till Art. en sked vinäger bör tillsättas med en tesked mandelolja och utspätt med en liten mängd mineralvatten. Masken appliceras som vanligt. Resultatet är inte långt framöver.

Kefir Masks

Kefir är en utmärkt jäst mjölkprodukt rik på en stor mängd vitaminer och spårämnen. Den enkla appliceringen av kefir på strängarna som en mask gör dem redan friskare och mjukare, men om kefir kombineras med andra magiska komponenter blir håret oemotståndligt.

Du kan blanda kefir och lätt öl i lika stora proportioner. I kefir kan du tillsätta upplöst gelatin. Dessa masker ger ett smidigt och snyggt utseende till något hår.

Det är viktigt att komma ihåg! Kefir för masker ska väljas efter deras hårtyper. Ju färre håret är desto lägre är fetthalten i kefir.

Te Mask

Te kan inte bara dricka, utan appliceras också på håret. Denna procedur har en fördelaktig effekt på hårets konsistens och gör den mjukare.

För en stark teinfusion behöver du 2 msk. skedar av torrt te löv häll 1 kopp kokande vatten. I te lägg till 2 msk. skedar av socker. Denna mask fungerar som ett hårklipp. Efter appliceringen måste håret vara kammat och torkat i naturligt tillstånd.

Svart te är effektivt som hårbalsam.

När håret är helt torrt ska det sköljas försiktigt med varmt vatten. Hår som utsätts för denna procedur för ett par dagar kommer att förbli jämn och kommer inte att krulla i lock.

Var uppmärksam! Alla masker som ett medel för att räta håret utan strykning bör användas regelbundet. Därefter blir deras handling mer uttalad och ihållande.

Alternativ 2: hårrätning hårtork

Om en kvinna inte alltid har ett speciellt järn i sin arsenal, så finns det en hårtork för alla. Med en viss skicklighet och liten övning kan du uppnå smidigt hår, med bara en hårtork för styling.

Bra kraftfull joniserande torktumlare

För att uppnå hårets jämnhet visar inte nödvändigtvis frisörens underverk, det räcker för att ha råd att köpa en professionell hårtork med jonisering. Jonic märkta hårtorkar har en integrerad negativ jonproducent.

Ioniserade hårtorkar finns i många tillverkare.

Konventionella hårtorkar ojämnt torrt hår, vilket ökar deras grovhet. I närvaro av joniseringsfunktionen uppstår torkning som om den är i luften efter åskväder. Joner smidigt släta varje hår, hårets struktur är jämn, strängarna förlorar överdriven statisk elektricitet och frisyren blir jämn.

Hårrätning med hårtork och borstning med stor diameter

Om hårtork inte är utrustad med en jongenerator, måste du arbeta hårt för att uppnå ett jämnt hår.

Professionella råd för optimal prestanda för att välja kraften hos torken som motsvarar hårets längd. Korta hår kan blåsas i 1000 watt, för långa 2000 watt behövs.

För hårrätning, en hårtork räcker inte, en stor rund borste behövs. Helst bör det vara tillverkat av naturliga borst. Metall under uppvärmningsprocessen kommer att vara för skadligt för håret.

För att bevara hårets skönhet när du stylar med hårtork rekommenderas det att du inte försummar värmebestämmelserna: spray eller geler.

Regler för hårrätning hårtork:

 • tvätta håret;
 • torra strängar på ett naturligt sätt;
 • kamning är inte en frekvent kam;
Sällsynt kam gör det möjligt att fördela håret i tunna trådar.
 • Applicera termiska skyddande och läggande medel;
 • dela håret i flera zoner. Det är nödvändigt att starta styling med trådar i ansiktet, det är bekvämare att fixa resten av håret med en hårnål;
 • Borstborstning startar upp under en hårsträng och under en ström av varmluft går hårets ände, som om man drar ut det. Det är nödvändigt att upprepa denna manipulation flera gånger tills håret är helt torrt;
 • blåsa på den långsträckta strängen med kall luft för att öka frisättningen av frisyren.

Hårtorken ska hållas på ett avstånd av 30 cm från huvudet så att luften blåser från topp till botten.

Omedelbart en stor hårsträng är svår att räta ut, så det är bättre att dela håret i små sektioner. Det rekommenderas att vrida ändarna av strängarna lite för att ställa ett välskämt utseende på frisyren.

Hårrätning med hårtork är ett mer försiktigt förfarande än att använda strykjärn och krullar. Det bästa resultatet uppnås med tillräcklig träning och korrekt val av relaterade stylingprodukter.

Alternativ 3: Paul Mitchell Straight Works Smoothing Gel

Paul Mitchell Straight Works är en effektiv hårrätare utan strykning.

Detta gelvax produceras i USA. Den innehåller naturliga ingredienser: kamille, aloe vera, henna, rosmarin och jojobaolja. Gelvax hanterar lätt även de mest motståndskraftiga lockarna, vilket ger strängarna en spegelglans och silkiness.

En uppsättning verktyg för hårrätning Paul Mitchell Straight Works

På grund av lufttexturen är verktyget mycket bekvämt i applikation: gelvax gnids mellan palmerna och appliceras sedan med ett tunt skikt till vått hår. Strängarna måste torkas med hårtork.

För att uppnå maximal effekt rekommenderar specialister att använda Straight Works gelvax tillsammans med en produkt som Gloss Drops - det här är en hårglans.

Alternativ 4: Hårutjämning Kosmetika

Rätande föreningar

Om du vill bli av med lockor under lång tid, är det nödvändigt att tillämpa tuffa åtgärder. Utan en hårrätare kan du tillgripa följande åtgärd: att påverka krullarna med likriktande kemiska föreningar.

Förfarandet är inte enkelt, kräver ett kompetent tillvägagångssätt. Först är håret förberedt för anpassning - kompositionen appliceras för att lossa håren. Sedan används en rätningsförening speciellt vald för en viss typ av hår.

Du ska inte vara involverad i verktyg som aggressivt verkar på håret för att räta ut dem.

Dessa kan vara preparat med ammoniumtioglykolat, med natriumhydroxid eller med guanidinhydroxid. Kompletterar rätningsprocessen - applicerar en fixeringskomposition.

Varning! Vilken kemisk effekt som helst utöver dess beständiga effekt har en signifikant nackdel: det orsakar stor skada på hår och hårbotten.

Shampoo och balm med funktionen att räta håret

Du bör inte engagera sig i självbedrägeri och tro att bara ett mirakulöst schampo kommer att lindra från upproriska krökningar. Shampoo och balm med markeringar för hårrätning är först och främst hjälpare för den efterföljande stilen av orubbligt hår. Dessa produkter gör håret mjukare och smidigare, och skyddar också lockigt, löst hår från de skadliga värmekänslorna av en hårtork.

Sammansättningen av dessa schampon innehåller ofta panthenol och silikon. Naturliga oljor och extrakt tillsätts också för att bota och skydda hår.

Det finns ett brett sortiment av dessa kosmetika på marknaden, så du kan välja något som passar dess egenskaper och pris.

Cream för rätning

Denna kosmetiska som masker från naturliga ingredienser kan räta ut håret utan att stryka. Applicera grädden, som en mask, på vått hår. Deras fördel är en lämplig form av frisättning: flaskor med dispensrar.

Krämer är effektiva inte bara som en rätare, men också som ett medel för att skydda och närande hår. Det enda som krämet inte är lämpligt för färgat hår, eftersom de inte kan påverka deras struktur.

Spray Rectifiers

Lätt att använda och väl beprövade alla typer av spray för hårrätning. De är transparenta, ljusa som vatten, de känns inte på håret, men i svåra fall kommer de definitivt inte att fungera. Sprayer appliceras endast på tunt hår.

Alternativ 5: Rakning av keratinhår

Denna procedur består av att applicera på hårspecialformuleringarna med keratiner och silikon, som bokstavligen gör varje hår tyngre och räta ut det.

Läkemedlet appliceras på håret och åldras under en viss tid. Det erhållna resultatets beständighet beror på det procentuella innehållet i aldehydprodukten och kan vara upp till sex månader.

Kompositioner för keratinrätning existerar nu i tillräcklig mängd i olika priskategorier. Jaga inte ett lågt pris. I den här frågan är det bättre att använda kvalitetsdroger.

Alternativ 6: biolaminering

Ett utmärkt alternativ till kemisk hårrätning är biolaminering. I stället för destruktiva föreningar appliceras aminosyror på håret, som försiktigt ändrar hårets struktur, räta ut det. Förfarandet förutsätter ett stabilt resultat upp till sex månader.

Förutom rätning bör du inte glömma daglig hårvård och rätt näring.

Biolaminering utförs i stugan och den här proceduren tar lång tid, men resultatet är värt det. Håret får otroligt jämnhet och glans, som enkelt underhålls utan att använda extra verktyg.

Du kan få ganska många alternativ för hårrätning utan traditionell strykning. Du kan alltid välja något för din hårtyp och ekonomiska möjligheter. Det viktigaste är självkärlek och lusten att vara vacker.

Vilka billiga medel kan användas för att räta håret. Titta på videon:

För att lära dig att rätta håret utan att stryka och hårtork, lära av videon:

Ett annat oväntat sätt att räkna ut det frodiga håret. Titta på användbar video:

5 hårrätare

Din dröm - idealiskt slät flytande strängar som skulle ligga ett hår till ett hår? Kan du lita på reklam för produkter, vi förstår nu själv.

Hårrätningsprodukter: hårjärn

Enkla och bekväma medel för rätning av hår, vilket har obestridliga fördelar:

 • snabbt nog, du kan göra en slät frisyr;
 • detta tillbehör är alltid till hands
 • rimligt pris och lång livslängd
 • med korrekt urval av enheter kommer en negativ effekt på lock att minimeras.

Nackdelar som du också bör veta:

 • om du har mycket lockigt hår, då kommer järnet inte att klara av uppgiften;
 • Effekten av rätningen varar inte lång - fuktig luft, dimma etc. returnera håret till sitt ursprungliga skick
 • Du kan inte använda strykning ofta.

Tips för att välja:

1. När du köper en strykning var uppmärksam på modellen med förmågan att variera temperaturen.

2. Tillgänglighet av joniseringsfunktion.

3. Arbetsytan ska vara teflon eller turmalin.

Användningen av en hårtork kan skapa ett mirakel?

Endast ett litet lockigt hår kan tömmas med en hårtork. Om du är ägare av elastiska spiraler på ditt huvud, då är det här alternativet svagt för dig.

För att effekten ska vara till och med en dag är det nödvändigt att applicera mousse för styling på en något fuktig sträng och använd endast en hårtork.

Detta arrangemang har sina positiva aspekter:

 • ganska litet pris trots att livslängden är mycket stor;
 • Om du justerar för tillförsel av kall luft kan den negativa effekten minimeras.
 • Som du vet kommer det här installationsalternativet endast att vara i torrt väder.

Hårrätning: "kemi" motsatsen

Vet du att det finns sätt att räta krullar som ser ut som en perm, men agera tvärtom - räta håret? Detta är naturligtvis ett skadligt förfarande och dyrt (från flera tusen till flera tiotusentals rubel), men effekten är ganska lång. Den delen av håret som har genomgått behandling kommer att förbli platt för evigt.

Även om du verkligen vill, kan den här metoden inte användas under graviditeten, med en tendens till ökat tryck, seborré, etc. Kompositionen är mycket skadlig, skadlig för hårstrukturen själv.

Keratinrätning är modernt, men är det ofarligt?

Sådan rätning är baserad på användningen av flytande keratin, vilket ger strängarna jämnhet och extra glans. Och han kan inte räta ut håret och fungerar som en fuktgivande komponent i blandningen.

Slutsatsen är ledsen: Keratinrätning är faktiskt kemisk rätning, det finns aldehyder i kompositionen av rätningsvätskan, och oftast formaldehyd. Gör eller inte räta på det här sättet - du bestämmer dig. Hur bestämmer man hur aggressiv kompositionen frisören ska använda? Och hur länge är effekten du lovar? Ju längre termen desto mer skadlig kompositionen är.

Kan en mask eller schampo göra ett mirakel?

Använda kosmetika endast under en kort tid ger en jämn, och till och med då inte perfekt. Och de kommer säkert inte att kunna tämja de onda krullarna.

Vad är pluset, frågar du? Dessa verktyg förändrar inte hårets struktur, men om de till exempel är förpackade med silikon, kan de göra håret mycket tyngre och därigenom räta ut dem.

Skadligheten hos denna typ av medel är relativ, eftersom den endast innehåller kemiska element.

Folkmedel för rätning av hår - folket!

Med rättelse kommer folkrecept inte att hjälpa oss mycket. Vi säger omedelbart att resultatet av denna typ av manipulation inte kommer att vara absolut och kommer inte att vara länge. Dessa är masker baserade på vegetabiliska oljor (oliv, burdock och ricinolja), det här sköljer håret med sött te (för en kopp te, 1 tsk socker).

Vilket alternativ att välja? Varje kvinna har sitt favorit sätt. Det är synd att det inte finns något ideal bland dem. Om du vill prova kemisk hårrätning, se först om mästarens och salongens professionella rykte.

© Artikel författare: Irina Belyaeva

Mot perfekt hår jämnhet: rätare

På inkonsekvensen av kvinnlig natur utgör inte bara legender, utan också anekdoter. det raka håret måste vara krökt och krusigt hår - rätat, alla hörde. Men vad man ska göra om ibland vill du verkligen ha något nytt, eller av vissa skäl visade det sig att med de nuvarande frisyrkrullarna verkligen inte ser lika intressant ut som släta strängar. Är det möjligt att göra utan salongprocedurer och plocka upp effektiva medel för att räta håret hemma?

SNABB ARTIKEL NAVIGATION

Så här räker du håret själv

VIKTIGT ATT VET! Ett medel för att stärka och växa hår som används av stjärnor av showbranschen Läs mer >>>

Att vrida sig i en helt platt duk hemma utan värmeexponering är nästan omöjlig, så den enda tillgängliga tekniken drar med en hårtork och en borste eller använder strykning. Alla tjejer är bekanta med sistnämnda: krullen är fastklämd mellan kokplattorna och sträckts sedan i slutet 2-3 gånger. Metoden är nästan problemfri, den fungerar även på en afrikansk-amerikansk styv struktur, men den är ofta märkt som inte för säker på grund av mycket höga temperaturer genom direktkontakt. Ofta genomförandet av det på skadat, svagt hår leder till deras bräcklighet.

En alternativ metod, som gör mycket mindre skada, är vad yrkesverksamma kallar en hårtork, men inte varje tjej förstår hur man gör det korrekt för att få helt släta strängar vid utgången.

För hemhår som drar med hårtork behövs en rund hårborste med naturlig borstning, vilket slätnar, stänger nagelbandet och ger en livlig glans till krullarna. Dessutom måste torken ha ett munstycke med ett smalt munstycke.

Dessutom hävdar frisörerna att det är absolut nödvändigt att använda speciella smoothing kosmetika som är utformade för att underlätta styling processen. Lyckligtvis är de idag tillgängliga i vanliga butiker, inte bara i skönhetssalonger, men deras effektivitet är fortfarande i tvivel. Kan de göra detsamma som järnet på aktivt lockigt hår?

Redaktionskommitté

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder.

En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer.

Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem.

Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Fungerar kosmetiska utjämningsprodukter?

Detta är ett av de vanligaste frågorna från konsumenter som ser nästan alla professionella (och inte bara) märken "Slank" -linje. Om det inte fanns någon efterfrågan på sådana produkter skulle tillverkarna inte skapa dem, men om de inte gav någon effekt alls skulle de förmodligen ha tagits bort från försäljning för länge sedan. Så är det värt att tro på effektiviteten hos en hårrätare?

Nästan alla märken har en vård, som förmodligen ger håret en perfekt jämnhet. De inkluderar schampo, balsam, mask och balsam eller outplånligt serum / olja. Shampoo, per definition, bör inte och kan inte ha några andra effekter än rengöring. Följaktligen kan det inte prata om att räta med honom. Vad med de andra produkterna?

Balsams, masker och outplånliga produkter kan verkligen ge en viss utjämningseffekt på grund av näring och hydratisering.

Om man tittar på strängen som lider av torrhet, kan man se att de enskilda håren i det sticker ut i olika riktningar, och hon låter sig enkelt förvandlas till deformation och stelnar i en sådan trasig position. Så snart håret är mättat blir det mer lättsamt, nagelbandet stängs, vilket säkerställer inte bara visuell briljans utan även taktil jämnhet.

Kulorna som inte är bristfälliga i vatten och näring liknar sålunda en hel hälsosam vävnad, vilket skapar ett riktigt utseende av rätning. Om dessutom produkten har en förtjocknings- och viktningseffekt, är det troligt att ljusvågorna verkligen kommer att släta ut, eftersom spetsarna ständigt kommer att sjunka nedåt. Tillsammans med detta kan den radikala volymen försvinna.

Det likartade resultatet av "rätning utan strykning" är emellertid bara möjligt på mjukt vågigt hår: det är inte värt att förvänta sig att krullarna plötsligt blir till en otroligt jämn duk.

Betyg av de bästa produkterna för rätning enligt konsumenterna

För att noggrant kunna svara på frågan huruvida det är värt att köpa kosmetiska rätningsmedel eller det är bättre att omedelbart börja spara pengar för ett salongförfarande med långvarig effekt, undersöktes konsumentrecensioner och en bedömning av professionella produkter från korrigeringslinjer sammanställdes utifrån dem.

Masks ledande position "Straightening" från varumärket KeraSys. Trots det faktum att detta inte är den mest kända tillverkaren, vars prissättningspolitik är nära låg, har den mycket framgångsrika produkter, och denna mask är bland dem.

I sina recensioner betonade kvinnorna att produkten bör användas strikt enligt anvisningarna: Håll inte håret i 7-10 minuter, som vanliga masker, men gnugga 60 sekunder i våta strängar, skölj sedan med varmt vatten.

Effekten av näring och utjämning är verkligen närvarande, håret är mindre påtryckande och får hälsosam glans. Kostnaden för 200 ml av medel - 300 rubel.

"Silver" av rätningsmasken av det inte alltför vanliga professionella varumärket UrbanTribe. Det är en mycket tjock vit kräm som appliceras i några minuter och tvättas av med varmt vatten. Det är attraktivt att det inte bara återfuktar krökarna utan också minskar sannolikheten för curling vid hög luftfuktighet. Även om 100% av det inte kommer att skydda. Kostnaden för en burk i 500 ml - 1600-1700 rubel.

Topp tre är färdiga med produkten av märket Marc Anthony - Keratin Smooth Treatment, lovande jämnhet upp till 30 dagar. Eftersom det var möjligt att lära av recensionerna, kommer effekten inte att räcka för en månad, för då skulle det inte behövas salongprocedurer, men resultatet av användningen är märkbart även på aktivt lockigt hår: de blir jämn och glänsande. Men redan efter den nya shampooen förlorar de gradvis smidigheten, därför måste produkten användas hela tiden. Kostnaden för ett rör i 100 ml - 2200 rubel.

Utanför bedömningen bör nämnas utjämningslinjen hos den amerikanska tillverkaren Matrix, liksom L'Oreal Professional, som verkligen har en positiv effekt på håret, förhindrar att den blir trasslig, underlättar frisör, så att du får smidiga strängar efter att du har använt borstning utan strykning.

Sammanfattningsvis vill jag betona att inga kosmetika för hemmabruk inte kommer att vända elastiska lockar till en helt slät duk. Alla är inriktade på den initiala benägen att räta krullarna, och efter någon av dem är det nödvändigt att utföra den klassiska sträckningen med en borste och varmluft.Nästa Artikel
Hur man återställer hår efter blekning? Salong, professionell och folkmedicin