Hur upprätthåller man balans mellan fördel och kraft? - De bästa psoriasis tabletterna på huvudet


En av de vanligaste sjukdomarna i hårbotten är psoriasis. Det orsakar inte allvarlig hälsorisk, men orsakar stort obehag.

Olyckliga skorpor, irritationer och andra manifestationer av psoriasis gör hans bärare gisslan till hans utseende, för att han alltid måste bära de mest stängda hattarna.

Det är omöjligt att bli av med den här sjukdomen, men med hjälp av läkemedel kan kursen lätt underlättas.

När ska man börja dricka medicin?

Först försummar många människor manifestationerna av psoriasis.

Dess första tecken liknar mjäll, irritation eller allergier.

När sanningen öppnas går sjukdomen i ett försummade stadium, och det är svårt att bota även med läkemedel.

Oftast är denna sjukdom förskriven följande typer av droger:

 1. Lugnande medel. De hjälper till att lugna nervsystemet, eliminera orsakerna till icke-allergisk klåda.
 2. Antihistaminer. Allergiska reaktioner följer hela tiden psoriasis. Om de sänks minskar också det totala antalet skorskor och irritationer.
 3. Vitaminer. Förstärkning av kroppen bidrar till den snabba avlastningen av sjukdomen.
 4. Medel för immunterapi. Stark immunitet bekämpar bättre med alla sjukdomar, inklusive med psoriasis.
 5. Gemodez. Med detta verktyg rensas blodet av toxiner, och området hos den drabbade huden minskar signifikant.

Psoriasis tabletter på huvudet - vilket är bättre?

Läkemedel för denna sjukdom är hormonella och icke-hormonella. De förra är mycket effektivare, de senare är ofarliga för kroppen. Att välja en behandling är det nödvändigt att upprätthålla en balans mellan fördelarna och effekten. De mest populära drogerna är:

 1. Lyusterin. Det är vanligtvis tillgängligt som en salva. Men i form av tabletter är glans inte mindre effektiv. Detta icke-hormonala läkemedel stoppar väl utvecklingen av sjukdomen under perioden av exacerbation och används som huvudmedicin för de primära manifestationerna.
 2. Metotrexat. Oftast används dessa tabletter för att behandla ihålig psoriasis. De är effektiva, men långvarig användning av läkemedlet är skadligt för levern.

 • Diprospan. Ett tidtestat läkemedel som har använts framgångsrikt under lång tid för att behandla en sjukdom. Oftast föreskrivs det endast för de mest allvarliga formerna av sjukdomen, eftersom diprospan har stora biverkningar.
 • Reamberin. Läkemedlet är en ny generation. Det behandlar berusning, vilket medför utseendet på huvudålderna av psoriasis i hårbotten.
 • Silimar. Homeopatisk botemedel, som används för att behålla huvudrätten av behandlingen. Ökar effekten av huvuddrogen.

  Imupsora. Det här verktyget skiljer sig från resten av sitt ursprung. Det produceras i Indien. Effekten bidrar till att regenerera hudens översta lager, läkningskorstar och piller.

  Vitaminer. Den allmänna förstärkningen av kroppen bidrar till den snabba lindringen av sjukdomen.

 • Gemodez. Med detta verktyg rensas blodet snabbt av toxiner och området av den drabbade huden minskar märkbart.
 • Medel för immunterapi. En stark kropp är bättre vid bekämpning av sjukdomar, inklusive psoriasis.

  De flesta av dessa läkemedel ordineras vid första behandlingen. Ibland är de tillräckligt för att stoppa sjukdomen. Om psoriasis inte svarar används kortikosteroider, cytostatika och kalcierat autologt blod.

  Vi tar droger korrekt

  Det är värt att komma ihåg att behandlingen av psoriasis kräver ett integrerat tillvägagångssätt. Applicera salvor och geler parallellt med tabletter för hårbotten, kan du snabbt uppnå en uttalad estetisk effekt. Det finns regler, överensstämmelse som avsevärt ökar effektiviteten av behandlingsförloppet. Så vi accepterar:

   Vitaminer. Att ta emot de nödvändiga makro- och mikroelementen återställer den korrekta metabolismen i kroppen.

  Detta bidrar till att förbättra patientens tillstånd och minska utseendet av psoriasis.

  Huvudregeln att ta droger för psoriasis - de ska inte orsaka allergisk reaktion.

  Om du började dricka vitaminer, var uppmärksam på din kropp. Det fanns nya utslag, ökad klåda - omedelbart sluta ta.

  Det här verktyget passar dig inte. Det kan provocera en ökning av området på den drabbade huden på huvudet. Sorbenter. Dessa substanser, som tränger in i kroppen, absorberar aktivt toxiner. Detta kommer att minska hårbotten irritation.

  Regelbundet intag av dessa kosttillskott bidrar till att stabilisera patientens tillstånd och få honom till eftergift.

  Dessa läkemedel kommer endast att vara effektiva om de tas korrekt. Eftersom de har en stark sugeffekt, bör de inte tas parallellt med de viktigaste drogerna, de minskar styrkan av deras effekter.

 • Viktiga droger. Endast en läkare kan välja den mest effektiva behandlingen för hårbotten i psoriasis. Självtillträde rekommenderas inte. Många av dessa läkemedel har en stark negativ effekt på mänskliga inre organ.
 • Gepatoprotetory. I psoriasis är det mycket viktigt att behålla levern. Glycyrrhizinsyra, som ingår i hepatoprotektorerna, hjälper till att återställa organets funktion. Detta underlättar väldigt patientens tillstånd.
 • Antihistaminer vid behandling av psoriasis krävs. De lindrar klåda och irritation. De tas i enlighet med bruksanvisningen.
 • Modern farmakologi erbjuder många verktyg för att bekämpa hudsjukdomar av olika natur. Korrekt användning av dessa läkemedel minskar signifikant behandlingen och minskar risken för negativa reaktioner från kroppens immunsystem.

  Kontraindikationer och biverkningar

  Läkemedel som används i kampen mot psoriasis, har ofta biverkningar. De kan vara olika - från irritation av slemhinnorna, till de inre organens nederlag. För att undvika dem behöver du bara ta hormonella läkemedel enligt ordination av en läkare.

  Det finns ett antal kontraindikationer, där hormonella medel för psoriasis ska tas med extrem försiktighet:

  • svag immunitet
  • allvarliga kroniska sjukdomar - tuberkulos, hepatit och andra;
  • hypertoni och hypotension
  • alla njursjukdomar (pyelonefrit, nefroptos, etc.);
  • graviditet och planering.

  Patientens allmänna tillstånd påverkar effektivt läkemedlets effektivitet för psoriasis. När denna sjukdom är nödvändig för att särskilt noggrant övervaka sin hälsa.

  Försök att inte börja befintliga kroniska sjukdomar, behandla även en liten förkylning i tid, ta en promenad, stärka immunförsvaret.

  Undvik stress och höga belastningar. Om du röker - försök att sluta med denna vana.

  Medicinsk behandling kan vara annorlunda. Många droger tas tills fullständig försvinnande av psoriasis symptom. Men de flesta droger har begränsningar av administrationsvaraktigheten:

  • sorbenter - från 14 till 21 dagar;
  • mamma - 30 dagar;
  • potenta läkemedel - från 7 till 30 dagar;
  • hepatoprotektorer - 30 dagar.

  Antihistaminer tas vanligtvis tills symptomen på allergi helt försvinner.
  Hantering av psoriasis i hårbotten endast med hjälp av läkemedel erhålls inte alltid.

  Psoriasis är en mycket obehaglig sjukdom, men om du måste ta itu med det, bör du inte ge upp dig. Vägen går genom att gå. Följ läkarens instruktioner, led en hälsosam livsstil, äta rätt, vara mindre nervös - och sjukdomen kommer att minska.

  Användbar video

  Titta på följande video om behandling av psoriasis, inklusive med piller:

  Hur man behandlar psoriasis i hårbotten

  Behandling av psoriasis i hårbotten kräver uttag av läkemedel med lokal och systemisk verkan. Den farmakologiska industrin erbjuder ett brett utbud av läkemedel för behandling av psoriasis i hårbotten.

  Effektiva lösningar för behandling av hårbotten hos psoriasis ligger i kategorin läkemedel och traditionell medicin. Behandling av psoriasis kräver deltagande av en specialist som kan ge en korrekt bedömning av effektiviteten av ett visst botemedel.

  Drogbehandling av hårbottenpsoriasis

  Psoriasis är en komplex, svår att behandla, systemisk sjukdom. Dess manifestationer kan lokaliseras på huden på något område av kroppen, inklusive hårbotten. Skorpor bildas i de drabbade områdena, sebaceous körtlar störs, och håravfall observeras ofta. För behandling av sjukdomen med medicin och folkmedicin.

  När självbehandling kan misstas och användas för behandling av medel som har svamp och antibakteriell effekt. De kan hjälpa till med seborré, men de är värdelösa mot psoriasis.

  Denna sjukdom åtföljs ofta av smärtsamma leder, skador på nagelplattorna. Med psoriasis passerar plack på hårbotten inte länge, huden flingar, kliar bekymmer. Vid behandling av detta tillstånd med användning av läkemedel med lokal och systemisk verkan. Den första inkluderar salvor som appliceras på de drabbade områdena i hårbotten. Till den andra, läkemedel för pre-oral, intramuskulär och intravenös administrering.

  "Naftalan salva"

  "Naftalan salva" har en uttalad antiinflammatorisk effekt. Gjord på grund av svart viskös olja med en specifik lukt. Läkemedlet har ett andra namn: "Psori-Naft", har ett brett spektrum av terapeutiska effekter:

  • immunokorrektiruyuschee;
  • smärtstillande medel;
  • stimulerar hudcellsförnyelse.

  Förberedelser med liknande effekt:

  • "Zink-naftalansalva."
  • "Naftaderm".
  • "Ihtiola-Naftalan".

  Salva appliceras på lesioner 2 gånger om dagen, utan att gnugga i plack och hud. I genomsnitt varar behandlingsförloppet 21-28 dagar. Dessa läkemedel används som föreskrivet av en läkare.

  "Reamberin"

  "Reamberin" - en färglös lösning avsedd för intravenös dropp. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är bärnstenssyra.

  Doseringen och behandlingsförloppet bestäms individuellt för varje patient.

  "Methotrexate"

  Läkemedlet är indicerat för den atypiska formen av psoriasis, måttlig och svår grad av denna sjukdom. Behandling med metotrexat kan utföras både före oralt och injektion. Doseringen bestäms utifrån patientens vikt och området av hudskadorna. Läkemedlet eliminerar manifestationerna av psoriasis, har en immunosuppressiv effekt.

  "Diprospan"

  "Diprospan" är ett hormonellt läkemedel som föreskrivs vid ineffektiv behandling av psoriasis med andra läkemedel. Finns i form av suspensioner för injektion. Det har anti-chock, immunosuppressiva, antitoxiska effekter. De viktigaste aktiva ingredienserna är betametasonnatriumfosfat och betametasondipropionat. Läkemedlet har en ganska bred lista över kontraindikationer och biverkningar.

  Antihistamin och antiinflammatoriska läkemedel

  För lokal drogbehandling av psoriasis i hårbotten förskrivs antihistaminsalvor:

  Dessa åtgärder eliminerar klåda, hudallergiska reaktioner, har smärtstillande och antiinflammatorisk effekt. Förbättra hudens tillstånd och öka dess skyddsfunktioner.

  Potent salva för psoriasis i hårbotten

  Sammansättningen av potenta läkemedel för behandling av psoriasis bör innehålla ämnen som betametason, prednison, fluokortonol, dexametason, triamcinolon. Bra recensioner om följande salvor:

  För att uppnå en snabb terapeutisk effekt är det nödvändigt att använda medicinska läkemedel som föreskrivs av en läkare. När du väljer ett botemedel bör du inte fokusera på rekommendationer från okända och okända personer. Psoriasis kräver kompetent och ofta långvarig behandling.

  Recept av traditionell medicin för behandling av psoriasis

  Med hjälp av traditionell medicin är det svårt att bota psoriasis, men du kan ta bort förvärringen, eliminera symtomen på sjukdomen och orsaka dess långvariga eftergift. Det finns ingen universell botemedel mot behandlingen av denna sjukdom.

  Vissa patienter får hjälp av de läkemedel som är ineffektiva för andra. Mycket beror på sjukdomens form och svårighetsgrad. "Eget", det mest effektiva receptet för en viss person, letas efter genom att söka olika medicinska läkemedel för hårbottenpsoriasis. Vid behandling av sjukdomen enligt folkmetoder är det önskvärt att agera i två riktningar samtidigt: Ta de rekommenderade infusionerna / dekokterna och applicera salvor och krämer på den drabbade huden.

  Psoriasisbehandling med natron

  Traditionella läkare erbjuder två sätt att behandla psoriasis med hjälp av drickningslos: genom sitt intag och med hjälp av bad. Båda dessa metoder har sina anhängare och motståndare. Föredragandena motiverar användbarheten av bakpulver genom att den har ett brett spektrum av terapeutiska effekter:

  • eliminerar klåda;
  • lindrar hudirritation
  • ökar blodcirkulationen och lymfrörelsen
  • tar bort toxiner.

  För beredning av ett terapeutiskt bad krävs 250 g soda, som är upplöst i vatten, vars optimala temperatur är 36-38 ° C. Procedurens varaktighet är 20 minuter. Bad tas på varannan dag, efter slutet av sessionen tvättar de inte kroppen med rent vatten.

  För förtäring upplöses ½ h av en sked läsk i 50-100 g vatten och dricker denna lösning på morgonen på en tom mage. Behandlingen utförs för att eliminera symptomen på hårbotten hos psoriasis.

  Under behandling av psoriasis rekommenderas folkmedicinska läkemedel att hålla sig till en diet som utesluter kryddor, feta kött, rökt kött. Det är nödvändigt att minimera mängden söt, honung, choklad, konfekt. Läkare varnar för farorna med alkohol, vilket kan orsaka återfall av denna sjukdom.

  Linfröbuljong

  Den terapeutiska effekten av linfrö-avkok är baserat på att stimulera processen att rensa kroppen från toxiner och toxiner, vilket leder till eliminering av psoriasisskador. Preparatet av kompositionen är enkelt: på kvällen brygga 1 matsked linfrön med 1 kopp kokande vatten. Vik en behållare med ett avkok av en handduk eller använd en termos. På kvällen, ta 2 tabletter av aktivt kol, på morgonen - ett glas buljong. Behandlingsförloppet är 1-2 månader.

  Björkbärbaserade produkter

  Björk tjära är ett effektivt antibakteriellt och antimikrobiellt medel med en rengörande och helande effekt. Traditionell medicin erbjuder flera recept baserat på den.

  Recept nummer 1

  Blanda 3 delar björktjära och 1 del träaska. Den resulterande blandningen utrycker de drabbade platserna. Samtidigt med den pågående lokala behandlingen, ta in ett avkok av björkpinnar. För att förbereda, brygga 2 hl av njure med ett glas kokande vatten, infusera i en halvtimme. Ta 3 gånger om dagen för 1/3 kopp före måltiderna. Med denna buljong kan du göra kompressor som kommer att ha en antipruritisk och helande effekt.

  Recept nummer 2

  Björk tjära används i sin rena form för att smörja den drabbade huden. Lämna i 1 timme och skölj med varmt vatten. Därefter appliceras en avkok eller infusion av celandine på dessa platser. Behandlingsförloppet innehåller 15 dagliga procedurer.

  Oljor för behandling av hårbottenpsoriasis

  För behandling av psoriasisskador med linfrö, gran eller cedarolja. De smeder plack flera gånger om dagen. Behandling utförs tills fullständig eliminering av symtomen på sjukdomen.

  Örter vid behandling av psoriasis

  2 msk horsetail häll 700 ml varmt vatten, tillsätt i 3-5 timmar och filtrera. Ta ett bad med avkok, gör kompressor. Procedurer utförs dagligen tills fullständig återhämtning. Effektiva bad med decoctions av örter: celandine, salvia, calendula, kamomill, klöver.

  Psoriasis är en allvarlig sjukdom, vars oberoende behandling måste överenskommas med hudläkaren. Endast en specialist kan bedöma effektiviteten hos ett särskilt folkmedicin, rekommendera de mest användbara förfarandena och förberedelserna i ett visst fall.

  Hur man behandlar psoriasis i hårbotten

  En av de vanligaste artsspecifika formerna av sjukdomen är psoriasis i hårbotten. Sjukdomen i sig utgör inte en smittsam process, men ändå fortsätter sjukdomen i en inflammatorisk natur.

  Symtom på psoriasis är mycket karakteristiska för svampsjukdomar - röda eller rosa fläckar bildas på huvudet, som har en annan form.

  Förutom bildandet av singel- eller multipelskador på huden uppträder kliande, brännande och inflammation.

  Orsaker till psoriasis

  Varför sker psoriasis på huvudet och vad är det? Läkare vet fortfarande inte varför vissa människor utvecklar psoriasis i huvudet. Läkare lägger periodiskt fram nya teorier och avvisar de gamla. Orsakerna till sjukdomen är ofta associerade med en genetisk predisposition, och de faktorer som orsakar deras utseende innefattar:

  1. Genetisk förvärring - det har visat sig att föräldrar med psoriasis har större sannolikhet att få barn med denna diagnos.
  2. Brott mot bildandet och mognad av epidermis celler, enligt en hypotes, är den huvudsakliga grunden för sjukdomsutvecklingen.
  3. Det finns också ett antagande att orsaken inte finns i epidermis, utan i kroppens immunitet, vilket ger onormala faktorer som påverkar huden.
  4. Störning i det endokrina systemet bidrar också, enligt vissa forskare, till utvecklingen av sjukdomen.

  Den mest sannolika orsaken till psoriasis idag anses vara autoimmuna processer i en sjuks kropp.

  Faller håret ut?

  Ofta är patienter som lider av sjukdomen intresserade av frågan - kan håravfall observeras i psoriasis? Det bör noteras att masshaltighet inte händer. Om en sådan process uppstår är den i obetydliga mängder, eftersom hårsäckarna är djupa och sjukdomen påverkar inte dem.

  Är psoriasis smittsam?

  Denna rädsla är förknippad med det ovanliga utseendet på psoriasis och dess historia. I antiken antogs psoriasis felaktigt som en form av leprosyens hemska sjukdom. Av ovanstående skäl för förekomst av psoriasis är det uppenbart att denna sjukdom inte kan omfattas av kategorin infektiös. Därför är svaret på frågan huruvida det är möjligt att ingå psoriasis, en-nej.

  symptom

  Psoriasis i hårbotten åtföljs av utseendet på huden av ett karakteristiskt utslag, representerat av fläckar eller oftare plack från blekrosa till brunrött. I de flesta fall infiltreras elementen av utslaget från en minimalt palperbar palpation av höjd över halterna av frisk hud till svår infiltration på mer än 1 mm.

  Vid de inledande stadierna är det möjligt att endast ha diffusa, utan inflammatoriska manifestationer och tydliga gränser, riklig desquamation i form av mjäll. Det har en stor likhet med andra dermatoser i huvudet, vilket i hög grad komplicerar differentialdiagnosen och behandling av psoriasis på huvudet.

  Det mest typiska symtomet för psoriasis är "psoriasis corona" - övergången från processen från hårig del till den släta huden i de angränsande områdena av pannan, till områdena ovanför auriklarna och bakom dem, till öronloppens baksida, occipitala regionen och baksidan av nacken.

  Beroende på området och svårighetsgraden av symtom finns det 3 grader skada på hårbotten:

  1. Ljus - dess huvudsakliga manifestation är utseendet på huvudet av små enkla lesioner, täckta med tunna vågar av liten storlek;
  2. Svårt - psoriasis påverkar hårbotten helt, storleken på skalorna är mycket större, och de är mycket tjockare än med mild sjukdom.

  Kliniska studier visar att det i de flesta patienter är omöjligt att utesluta en enda faktor som kan förklara sjukdomsuppkomsten. Oftast finns en kombination av flera av dessa skäl, vilket ger skäl att tillskriva psoriasis till en poliologisk sjukdom.

  Skillnaden mellan psoriasis och seborrheisk dermatit

  Differentiella diagnostiska tecken på psoriasis och seborrheisk dermatit:

  1. För psoriasis, till skillnad från diabetes, som kännetecknas av en mer uttalad infiltrering av elementen i utslaget på grund av akantos och hyperproliferation av epidermis.
  2. Utspott i psoriasis går ofta utöver hårig delen av hårbotten, på pannan (den så kallade "psoriasiskronan") på nacken, auriklar.
  3. Peeling i psoriasis är torr, med diabetes är vågorna fetare.
  4. Mer uttalad klåda uppstår med diabetes.

  Det är också nödvändigt att noggrant undersöka och ifrågasätta patienten för skador på naglarna och lederna, vars närvaro kan vara till fördel för psoriasis och väsentligt påverka ytterligare terapiens taktik.

  Behandling av psoriasis i hårbotten

  När psoriasis i hårbotten diagnostiserades tillämpas en uppsättning åtgärder för syftet med behandlingen, inklusive:

  • allmän terapi;
  • lokal behandling;
  • sjukgymnastik;
  • Spa behandling.

  I milda fall av psoriasis i hårbotten och frånvaro av progression är i de flesta fall förskrivningen av lokala preparat för behandling - schampon, geler, salvor, tjära, etc. - tillräcklig. Samtidigt kan behandlingen av en ständigt progressiv inflammatorisk process kräva användningen av en bredare arsenal av farmakologiska preparat av olika grupper och fysioterapeutiska tekniker.

  Hur man behandlar psoriasis med medicinering?

  Läkare kan inkludera sådana droger i komplexet av allmän terapi:

  1. Vitaminkomplex och vitaminer C, A och Grupp B;
  2. Medel för icke-specifik immunterapi: Pyrogenal, ATP, Aloe;
  3. Aromatiska retinoider: Acetritin, Etretinat, Neotigazonom;
  4. Cytostatika: cyklosporin A, metotrexat;
  5. Hemodez-lösning;
  6. Enterosorbenter: Enterosgel, Sorbex;
  7. Monoklonala antikroppar: Adalimumab, Efalizumab, Thymodepressin;
  8. Immunodulatorer: Dekaris, Taktivin, Metyluracil, Leacadin, Splenin;
  9. Antihistaminer: cetirizin och andra;
  10. NVPS - indometacin, naproxen, diklofenak;
  11. lugnande medel;
  12. Kalcifierat autologt blod.

  Inklusion av kortikosteroider och cytostatika under behandling är tillrådligt vid allvarlig psoriasis och signifikant svårighetsgrad av symtom i hårbotten. De måste tillämpas mycket noggrant: Sådana medel kan ge upphov till en försämring av sjukdomsförloppet.

  Shampoo för psoriasis i hårbotten

  Är det möjligt att bota psoriasis på huvudet med schampon? Som regel är det inte tillräckligt att använda ett mycket effektivt schampo. Användningen av specialläkemedel i komplex terapi är dock en förutsättning för framgången med behandlingen.

  1. Friderm tjärmedicinskt dermatologiskt schampo innehållande raffinerad koltjära.
  2. Neutrogenas T / Gel innehåller även tjära, har samma egenskaper som Friderm tjära. Det är detta schampo som har de mest positiva recensionerna.
  3. Shampoo "Tanah tjära" innehåller mycket renad björktjära, ett komplex av bioadditiver - provitamin B5, allantoin.
  4. Squafan S Laboratories Biorga shampoo är konstruerad för hårbotten hygien under akut desquamation (peeling). Innehåller salicylsyra, resorcinol, eterisk olja av röd enbär.
  5. Ducray Curtiol S - kerato-regulerande schampo innehållande curtiol, salicylsyra, zinktiosalicylat. Eliminerar desquamation, lugnar klåda. Kan användas i kombination med keratoreguleringskräm Curtiol S.

  Alla dessa schampon hjälper till att minska inflammatorisk process, lindra eller minska klåda, men användningen av schampon är inte effektiv - behandlingen bör vara omfattande.

  Topisk behandling bidrar alltid till läkemedlets effektivitet. I det progressiva stadiet av psoriasis kommer salicylsyra och salinsalverol salva 2%. Om det finns en exudativ komponent och uttalad inflammation, så behöver du utnämning av krämer och salvor med kortikosteroider.

  1. hydrokortison;
  2. Lorinden;
  3. Lokoid;
  4. Prednizolovaya;
  5. Advantan;
  6. sinaflana;
  7. Travokort;
  8. Dermoveit (den starkaste).

  Dessa salvor består av björk, tall, enbär och koltjära. Kan göras i form av salvor och klistra in.

  Diet för huvudets psoriasis

  Mat bör vara enhetlig. Delar av mat bör vara små, enligt principen "bättre är mindre men oftare". Den sista måltiden ska vara senast 19.00 timmar, på kvällen får man dricka ett glas kefir eller yoghurt.

  1. Du måste helt överge alkoholhaltiga drycker. Deras användning under eftergivningsperioden kan orsaka förvärring.
  2. Det bör uteslutas från kosten av feta, kryddiga och röka rätter.
  3. Godis rekommenderas inte - kakor, bakverk, choklad, socker - alla ska vara förbjudna för psoriasis. Det är endast tillåtet i små kvantiteter användningen av honung.

  Av dryckerna kommer det att vara användbart te med havtorn, vildrosa eller svarta vinblad.

  Spa behandling

  Under din vistelse på sjukhus är det nödvändigt att delta i följande förfaranden:

  • HELIOTERAPI;
  • mudterapi;
  • vätesulfidbad och simma i hydrosulfuriska källor.

  Behandlingen utförs i orterna Krim, Pyatigorsk, Sochi, de hjälper till att minska frekvensen av återfall och uppnå långsiktig eftergift.

  PUVA-terapi

  PUVA-terapi är en fysioterapeutisk behandlingsmetod, inklusive användning av ett fotoaktivt läkemedel (psoralen) och bestrålning av huden med UV-strålning med långvågor.

  Tillräckligt lång erfarenhet av applicering och återkoppling från experter visar effektiviteten av PUVA-terapi vid behandling av olika dermatologiska sjukdomar (inklusive psoriasis), särskilt vid fortsatt behandling och med ineffektivitet hos andra terapeutiska metoder. Enligt statistiken uppnås en positiv effekt på cirka 80-85% av fallen.

  Hårvård regler

  För att få bättre hår och hårbotten måste du följa de grundläggande reglerna för vård, samt rekommendationer från läkaren:

  1. Att tvätta huvudet endast med rekommenderat specialschampo.
  2. Kamma ditt hår med en naturlig borstkam.
  3. Behandla hårbotten systematiskt med desinfektionsblandningar.
  4. Kamma håret noggrant, försiktigt, utan att skada hårbotten.
  5. Försök att torka håret naturligt utan att använda en hårtork.
  6. För huvudets psoriasis måste komplicerad styling som kräver användning av olika stylingprodukter undvikas.

  Hårbottenpsoriasis: behandling och granskning av droger

  Psoriasis i hårbotten är vanligast, och det är den här sjukdomen som kan bli den första fasen av utvecklingen av andra, svårare och komplexa former av psoriasis. Denna sjukdom ger mycket olägenheter och obehag, och för dess behandling är det nödvändigt att använda många droger och tekniker.

  De viktigaste kliniska egenskaperna hos denna patologi är rosa-röda, skaliga och kliande fläckar som är lokaliserade uteslutande under håret. Hitta dessa symptom, var noga med att söka läkarhjälp och börja omedelbart behandla. I vår artikel kommer vi att bekanta dig med de grundläggande principerna för behandling av psoriasis i hårbotten och droger som kan användas för att bekämpa denna obehagliga och progressiva sjukdom, som sorgar många män och kvinnor i olika åldrar.

  Grundläggande principer för behandling av hårbottenpsoriasis

  Den grundläggande principen för behandling av psoriasis syftar till att undertrycka hudens inflammatoriska respons och mekanismerna som utlöser dessa processer. Tillvägagångssättet vid behandling av denna sjukdom är alltid komplext och individuellt. Det tar hänsyn till

  • prevalensen av den patologiska processen;
  • stadium av sjukdomen
  • ålder och kön hos patienten
  • orsaker till psoriasis;
  • förekomsten av samtidiga patologier.

  Komplexet av terapeutiska åtgärder kan innefatta:

  • lokal behandling;
  • allmän terapi;
  • sjukgymnastik;
  • Spa behandling.

  I milda fall av hårbottenpsoriasis och i avsaknad av progression är i de flesta fall tillräcklig förskrivning av lokala preparat (schampo, geler, salvor, tjära etc.) och behandling av en ständigt progressiv inflammatorisk process kan kräva användningen av ett bredare utbud av farmakologiska preparat av olika grupper och fysioterapeutiska metoder..

  Läkemedel för lokal behandling

  Beroende på scenen i hårbottenpsoriasis kan keratoplastiska och glukokortikoidläkemedel för lokal användning förskrivas till patienten.

  För extern terapi kan användas sådana keratoplastiska läkemedel och lokala medel:

  • Salicylsalva 1-2% - dess aktiva beståndsdel har en antiseptisk och antiinflammatorisk effekt, ger mer skalningsvåg och läkning av huden;
  • läkemedel baserade på tjära (Dithranol, Anthralin, Anthraro-bin, Tsignnolin, Tsigoderm, Psorax, Dietratik, Phytoderm Tar) - Dessa läkemedel bidrar till att undertrycka celltillväxt, snabbare exfoliering av skalor och hudläkning.
  • Ichthyolsalva - har smärtstillande, antiseptisk och antiinflammatorisk effekt;
  • Naftalan salva 10-20% - accelererar och stimulerar återställandet av hudens integritet, har en antiseptisk, antiinflammatorisk och smärtstillande effekt;
  • Solkoseryl - har en helande effekt;
  • droger med panthenol (D-panthenol, Bepanten) - har en regenererande, fuktgivande, närande, mjukgörande effekt och har svaga antiinflammatoriska egenskaper;
  • antihistaminer (Psilo-balsam, Fenistil-gel) - har antiinflammatorisk, antipruritisk och analgetisk effekt;
  • salva med vitamin D3 (Dayvoneks, Psorkutan) - hämmar tillväxten av keratinocyter, förbättrar hudimmuniteten, har antiinflammatorisk effekt;
  • Skin-Kap preparat (kräm, aerosol) - eliminera klåda och skalning, har antiinflammatorisk och fuktgivande effekt;
  • retinoider (Tazorak, Retinovaya salva, Isotrexin) - sakta ner mognad av hudvågor;
  • kosmetika med växtbaserade ingredienser (Aisida, Zosterin, etc.) - har en fuktgivande, sårläkning och antiinflammatorisk effekt;
  • antisvampmedel (Lamisil, Nizoral och andra) - Hjälp en viss patientgrupp, eliminera desquamation och inflammation i huden.

  I svårare fall av hårbottenpsoriasis kan patienten rekommenderas att använda lokala preparat baserat på glukortikoidhormoner. Några av dem, förutom hormoner, innehåller också ytterligare komponenter som har en fördelaktig effekt på huden.

  Till glukortikoida läkemedel för lokal användning inkluderar sådana droger:

  • Hydrokortison salva;
  • Prednisolonsalva;
  • Belosalik;
  • Vipsogal;
  • tselestoderm;
  • Sinalar;
  • Ksamiol;
  • Futsinar;
  • Soderm et al.

  Glukokortikoidbaserade salvor har en mer uttalad systemisk effekt och kan endast ordineras av en läkare efter uteslutande av alla möjliga kontraindikationer.

  schampon

  För behandling av psoriasis i hårbotten används speciella medicinska schampon baserade på olika komponenter.

  Hudlock

  Den aktiva ingrediensen i detta schampo (zinkpyrition) har antiinflammatorisk, antibakteriell och antifungal aktivitet. Dess användning bidrar till normalisering av aktiviteten hos ett antal enzymer, stabilisering av cellmembran, snabbare rengöring av huden från peeling, normalisering av dess fettinnehåll och fukt. Detta verktyg kan användas av vuxna och barn.

  Friderm tjära

  Sammansättningen av detta schampo innefattar koltjära, som kan utöva en astringent, vasokonstriktor, antisvamp, torkmedel och keratoplastisk effekt. På grund av det faktum att det här verktyget kan torka ut hårbotten, rekommenderas att det inte används mer än två gånger i veckan.

  Friederm Zink

  Den aktiva ingrediensen i detta schampo (zinkpyrition) och dess andra komponenter eliminerar hudens avskalning, har antiinflammatorisk, fuktgivande och antipruritisk effekt. Dessutom har detta verktyg en positiv effekt på håret och kan användas för att behandla seborré, alopeci, dermatit och andra sjukdomar i hårbotten.

  Squafan S

  Sammansättningen av denna schampo innefattar salicylsyra, röd enbärolja och resorcinol. Dessa komponenter eliminerar irritation och klåda i huden, eliminerar effektivt desquamation. Efter shampoo kan du använda ytterligare hjälpmedel för hårbotten och hår - Squafan mask.

  Tana tarry

  Den aktiva komponenten av denna lösning är renad björktjära, allantoin och provitamin B5 är ytterligare. Det kan användas för att eliminera skalning och klåda, har svamp och astringent effekt.

  T / gel

  Detta tjärschampo har samma egenskaper som Tana tjära tjära. Enligt många recensioner av patienterna ansågs detta verktyg vara det mest effektiva.

  Node K

  Sammansättningen av detta schampo innefattar ichthyol, salicylsyra, enbärolja och zinkpyrition. Denna åtgärd har en lugnande, antipruritisk, antiinflammatorisk och keratolytisk effekt. Efter användning av schampon rekommenderas att använda Nodet K-emulsion.

  Curtiol S

  Sammansättningen av detta verktyg innefattar: curtiol, salicylsyra och zinktiosalicylat. Användning av schampo hjälper till att eliminera flingning och klåda. Efter applicering kan Curtiol S-kräm användas.

  Vid behandling av hårbottenpsoriasis kan även svampsvampskampor användas: i vissa fall är de effektiva och ger betydande lättnad.

  Allmän terapi

  Med svårare kurs och progression av hårbottenpsoriasis kan patienter rekommenderas läkemedel för intern eller parenteral användning. I de flesta fall är terapin komplex och behandlingsregimen är vald för varje patient individuellt.

  I komplexet av allmän terapi kan läkare inkludera följande droger:

  • Hemodez-lösning;
  • enterosorbenter: Enterosgel, Sorbeks;
  • vitaminkomplex och vitaminer C, A och grupp B;
  • medel för icke-specifik immunterapi: Pyrogenal, ATP, Aloe;
  • immunodulatorer: Dekaris, Taktivin, Metyluracil, Leacadin, Splenin;
  • antihistamin droger: cetirizin och andra;
  • Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel - Indometacin, Naproxen, Diklofenak;
  • lugnande medel;
  • aromatiska retinoider: Acetritin, Etretinat, Neotigazon;
  • cytostatika: cyklosporin A, metotrexat;
  • monoklonala antikroppar: Adalimumab, Efalizumab, Thymodepressin, Alefacept, Infliximab, Ustekinumab;
  • kalcifierat autologt blod.

  Med infektion av skadad hud och associerade sjukdomar som kan orsaka förvärring av psoriasis (pyoderma, tonsillit, tonsillit) kan patienten rekommenderas att ta antibiotika.

  Sjukgymnastik och spa behandling

  Sjukgymnastikbehandling av hårbottenpsoriasis kan ordineras vid olika stadier av sjukdomen. I komplexet av medicinska förfaranden kan läkare inkludera:

  • Kryoterapi: Psoriasisfokuserna påverkas av låga temperaturer (under 196-269 ° C), vilket bidrar till normalisering av ämnesomsättningen och minskar manifestationerna av inflammation, smärta och klåda.
  • laserterapi: exponering för en laserstråle säkerställer destruktion av psoriasisplakor och normaliserar ämnesomsättningen i hudcellerna;
  • PUVA-fototerapi: En fotosensibiliserare appliceras på huden med fokus på psoriasis (vissa av dessa läkemedel tas oralt) och ultraviolett strålning utförs, i vissa fall kombineras denna teknik med administrering av retinoider (Re-PUVA-terapi);
  • Fototerapi: bestrålning av psoriasisfoci utförs med användning av ultravioletta källor;
  • hirudoterapi: har en immunostimulerande, analgetisk, antipruritisk och antiinflammatorisk effekt.

  Goda resultat vid behandling av psoriasis ger klimatbehandling. Patienter med denna sjukdom kan rekommenderas sådana orter:

  • Ungern - utväg Harkany;
  • Israel - utväg Döda havet;
  • Slovakien - Smrdaky resort
  • Kroatien - Naftalan resort
  • Turkiet - Kangal resort
  • Ryssland - orterna Pyatigorsk, Evpatoria, Anapa, Gelendzhik och Sochi.

  Sanatorium-utvägsbehandling av psoriasis utförs under sjukdomsperioden och kan innefatta:

  • thalassoterapi;
  • luftterapi
  • HELIOTERAPI;
  • balneoterapi;
  • dietterapi;
  • mudterapi, etc.

  För att uppnå ett effektivare resultat bör behandlingen av sanatorium-utväg vara minst 28 dagar.

  Behandling av psoriasis i hårbotten kan ta ungefär en månad eller mer: Dessa indikatorer är strikt individuella och beror på sjukdomsstadiet och förekomsten av comorbiditeter. Tidig igångsättning av terapi och efterlevnad av alla rekommendationer från läkaren hjälper patienter med denna obehagliga sjukdom att uppnå en stabil remission och förhindra sjukdomsframsteg.

  Vilken läkare ska kontakta

  När utslag förekommer i hårbotten, kontakta en hudläkare. Dessutom kommer samråd med trichologen (hårbehandling specialist), kosmetolog för val av schampo och andra vårdprodukter vara användbar.

  De bästa salvorna och krämerna för psoriasis i hårbotten

  Det händer att på grund av vissa faktorer uppträder psoriasis på håret, vilket åtföljs av bildandet av foci av död hud som liknar en paraffinfilm. Sjukdomen åtföljs av klåda och rodnad i hårbotten. Hur är det i det här fallet? Är det möjligt att behandla sjukdomen lokalt med speciella krämer och salvor för psoriasis? I detta kommer vi nu att räkna ut det och hjälpa dig att hitta den salva som passar bäst för varje enskilt fall.

  Vad ska vara psoriasis salva

  Naturen av psoriasis har inte studerats fullt ut av läkare. Experter kan inte komma till ett otvetydigt svar, vilket provar utvecklingen av sjukdomar.

  Bland orsakerna är:

  • hormonella förändringar (särskilt i ung ålder och under graviditet);
  • autoimmuna störningar i samband med överföring av allvarliga infektionssjukdomar;
  • konstant stress och nervchocker;
  • utveckling av svamp i hårbotten;
  • kränkning av metaboliska processer;
  • genetisk predisposition;
  • ohälsosam diet, särskilt styva dieter;
  • och några andra faktorer.

  Därför eliminerar den ursprungliga källan att bli av med sjukdomen för alltid. Men för att rengöra hårbotten i hårbotten, lindra inflammation eller övervinna svampen behöver du bara använda speciella geler, salvor och krämer, gnidade i hårets dermis.

  Intressant att veta: Uppdelningen av vanliga celler tar 28-30 dagar. I psoriasis uppfattar immunsystemet cellerna som främmande, därför uppträder deras accelererade regenerering på bara 4-5 dagar. På grund av den starka skiktet i vissa områden, i synnerhet i hårbotten, bildas plack - vissa foci på vilka huden är mycket grov och fläckig.

  Hittills, i landets apotek för att bekämpa psoriasis, finns det två alternativ för kosmetika:

  • Icke-hormonella aktiva beståndsdelar är växtextrakt, zink, salicylsyra och borsyra, svavel. Sådana verktyg är lämpliga för de som har psoriasisförändringar i hårbotten i början. På grund av sin ofarliga sammansättning är nästan alla typer av sådana kosmetika lämpliga för gravida kvinnor, ammande mödrar, småbarn och personer med svår lever- och njursjukdomar.
  • Hormonala droger. Dessa suspensioner är mycket snabbare från sina naturliga prekursorer för att lindra sjukdomen (inom några veckor). Men tyvärr kan många orsaka allergiska reaktioner, och deras resultat av kontraindikationer är imponerande.

  Således är det bättre att överlåta valet av medel för lokal terapi av psoriasis till en dermatolog eller tricholog. Högspecialiserade läkare kommer att ordinera leveransen av flera tester, bestämma sjukdomsfasen och välj de bästa och effektiva drogerna, vars aktiva komponenter inte kommer att ingå i en konfrontation mellan sig och din kropp.

  Kompositionen av pastan och salvor av hormonella läkemedel inkluderar triamycinolon, vars styrka syftar till att eliminera inflammation och klåda, flumetason, som bekämpar allergiska manifestationer, klobetasol, betametason och många andra komponenter i antibakteriell verkan. Tack vare kemikalier syntetiserad av kemisk industri, efter 3-4 ansökningar kommer du att märka en signifikant minskning av rodnad och komplett klåda.

  I de tidiga skeden av sjukdomen, när det finns rodnad, klåda och flaking kan du dricka ett vitaminkomplex, gå på diet och ta till lugnande medel med lugnande effekt.

  En viktig punkt! Om du märker bildandet av en skorpa och en ökning av antalet lesioner, använd först non-hormonal terapi och använd sedan steroidkosmetik.

  Fördelar och nackdelar

  Användningen av salvor som eliminerar symptomen på psoriasis:

  • bidrar till eliminering av inflammatoriska processer och etablering av hudregenerering;
  • ger en lokal effekt (till skillnad från tabletter, kommer de aggressiva komponenterna av salvorna inte i blodet, vilket minimerar påverkan på arbetet hos enskilda organ och system i kroppen).
  • eliminerar ögonkontakt och slemhinnor, eftersom krämer och salvor appliceras direkt på plack;
  • förhindrar ytterligare spridning av papper, liksom förekomsten av en allergisk reaktion;
  • är relativt billiga och lätta att använda.

  Nackdelarna med krämer, geler, pasta och salvor inkluderar överdriven hud, behovet av att skölja av med vatten (annars finns det en stark oljig glans) och möjligheten till några biverkningar.

  Kontra

  Icke-steroida läkemedel ska användas med försiktighet, speciellt om du ofta lider av allergier. Du kan sakna det friska området på huden på handleden och låt salvan aktiveras i en halvtimme. Om klåda, urtikaria, ödem är frånvarande, kan helande suspensionen användas på de drabbade områdena av dermis.

  Läs alltid anvisningarna noggrant, eftersom vissa krämer är kontraindicerade under graviditet, amning och barn upp till en viss ålder.

  Hormonala salvor, som tillhör gruppen glukokortikosteroider, undertrycker produktionen av hormoner, är därför förbjudna under graviditet, menstruation och amning av barnet.

  De har följande lista med negativa effekter:

  • kan producera njurstenar;
  • bilda kolesterolplaketter, förvärra den vaskulära permeabiliteten;
  • ge beroendeframkallande hud till drogen;
  • de förvärrar ett dermatologiskt problem (hudatrofi, bildning av pigmentfläckar, dermatit, etc;
  • negativt påverka immuniteten (kontraindicerat för personer med hiv och de som har haft svåra sjukdomar);
  • kan förvärra situationen i närvaro av maligna tumörer;
  • och några andra negativa manifestationer.

  Det bör noteras att så snart du slutar använda steroidläkemedel kommer hormonerna att stabilisera igen.

  För psoriasis är det bäst att bli testad av en hudläkare. Efter en viss undersökning kommer en kompetent specialist att föreskriva en omfattande behandlingskurs, som innehåller ett vitaminkomplex, diet, salvor och lotioner för lokal användning. Kom ihåg att vissa komponenter i medicinsk pasta kan vara inkompatibla med andra droger. Därför engagera dig inte i obehörig behandling och överlåta din hårspecialist.

  Vid inandning av hormonella medel i matsmältningssystemet är det nödvändigt att framkalla kräkningar och skölj magen. Läkare rekommenderar också att du använder absorberande medel, till exempel aktivt kol.

  Regler för ansökan

  Tyvärr kan du inte helt återhämta sig från psoriasis med hjälp av salvor, pasta, geler, krämer, eftersom dessa läkemedel bara lindrar symtom och lindrar patientens tillstånd.

  Följ dessa riktlinjer:

  1. Fukta hårbotten med varmt vatten innan du applicerar produkten. Detta gör det möjligt att eliminera talg och föroreningar, vilket säkerställer direkt kontakt med dermis med de aktiva substanserna.
  2. Läs noggrant instruktionerna, för att någon salva ska appliceras med en tjock och några med ett tunt skikt.
  3. Efter att produkten har fördelats i hårbotten, massera försiktigt suspensionen i hårbotten. När du har slutfört proceduren, var noga med att tvätta händerna eller skydda dem med cellofanhandskar.
  4. Sakta upp salva sikt, som anges av tillverkaren (som regel 20-30 minuter).
  5. Skölj av med vatten, i vissa fall behöver du en bra sköljning när du använder schampo.

  Behandlingsförloppet är rent individuellt. Om dessa är icke-hormonella läkemedel ska de användas 1-2 månader innan symptomen elimineras. Starka steroidprodukter bör inte användas i mer än 7 dagar. I de flesta fall utförs proceduren två gånger om dagen (på morgonen och på kvällen).

  Översikt över de mest populära verktygen

  Vad är att smärta huvudet med psoriasis? Denna fråga ställs nästan varje person som vill bli av med obehagliga klåda, oestetiska områden på huvudets dermis, liksom andra komplikationer i samband med sjukdomen.

  När du väljer kvalitet bör kosmetika fokusera på:

  • fungicida och antibakteriella effekter av läkemedlet;
  • förmågan att förbättra hudens mikrocirkulation och säkerställa epitelförnyelse;
  • förekomsten av komponenter som är konstruerade för att lindra inflammation
  • biverkningar, liksom din tendens till allergiska reaktioner;
  • stadium av sjukdomen (första skedet, remission eller exacerbation);
  • kostnaden för medel och dess effektivitet.

  Mycket ofta förvirras psoriasis med en svampinfektion som utlöses av en mikroorganisma av släktet Candida. Spridningen av candida kan också vara förknippad med ett försvagat immunförsvar som orsakas av själva psoriasis. Därför måste du köpa komplexa salvor och krämer, som också bekämpar svampen.

  Non-hormonella läkemedel

  • Cream "Dawn" på basis av floralisin förbättrar metaboliska processer på cellulär nivå, fuktar huden perfekt och läker de sprickor som bildas. Använd verktyget 2 gånger om dagen, applicera ett tunt lager på de drabbade områdena. Behandlingsförloppet - tills fullständig läkning. Kostnaden för drogen är låg, bara 100 rubel.
  • "Antipsoriaz" eller annars Ivanovsalva. Denna lösning på basis av petrolatum, fett, lin och kitin har en fungicid (antifungal) effekt på huvudets dermis. Dessutom lugnar det och läker sår perfekt och förbättrar även hudens regenerering. Behandlingsförloppet är från 10 dagar till 4 veckor. Priset på salva börjar från 850 rubel per rör på 120 ml.
  • "Kartalin". Denna härdande suspension baserad på honung och fast olja med tillsats av kamilledekok, eukalyptusblad, löv och salicylsyra har en antiinflammatorisk effekt. När du använder läkemedlet ska det inte djupt gnidas in i scaly plaques, men behöver bara appliceras två gånger om dagen på ytan med ett tunt skikt. Terapi varar 10 dagar. Priset för Kartalin varierar i intervallet 890-1000 rubel.
  • "Naftaderm". Verktyget är framställt på basis av olja, emulgerat vax och alkohol. Det har en skalning av kornade partiklar, desinficerar applikationsplatsen, eliminerar klåda och minskar rodnad. På huvudets dermis ska appliceras med ett tunt skikt. Naftaderm tömmer din plånbok för 550 rubel.

  Hormonala droger

  Hormonala droger kan påverka det endokrina systemet, vilket minskar produktionen av vissa hormoner. Det är möjligt att den aktiva användningen av sådana kosmetika kan leda till ett antal biverkningar. Därför rekommenderar experter att använda dessa produkter i högst 7 dagar.

  Intressant att veta: Dermatologer delar upp steroider mot psoriasispapper i 4 kategorier: från de svagaste till de mest potenta. Först ordinerar läkaren en salva från 1-2 kategorier. Om den helande suspensionen inte ger den önskade effekten, tillgripa starkare droger med 3-4 grupper (till exempel celestoderm, flucinar).

  • "Candide". Det har ett brett utbud av åtgärder. Det är främst ett anti-svamp läkemedel. Visas med färglåg och eksem. Rekommenderas inte för användning under graviditet, under amning och under menstruation. Priserna för mirakelsalven börjar från 200 rubel.
  • "Belosalik". Salvan på basis av betametason och salicylsyra redan efter 2-3 veckor tas för att eliminera symptomen på psoriasis. Det tar bort inflammation, förbättrar lipidbalansen i hårbotten, eliminerar allergier. Denna produkt av inhemsk produktion kostar dig 400 rubel.
  • "Daybovet" från Danmark. Betametason är som i föregående salva nyckelkomponenten. Men paraffin och kalcipotriol sättes till huvudkomponenterna. För att eliminera inflammation är det nödvändigt att applicera behandlingen endast en gång om dagen. För ett rör av grädde i 15 gram måste du betala 1100 rubel.
  • "Prednisolon". Den har antiinflammatorisk effekt och eliminerar klåda. Sätt en krämig suspension på platsen för lokalisering av papper. Kostnaden för en 5 milliliter tuba är 100 rubel.
  • "Hydrocortisone". Nyckelkomponenten är hydrokortisonacetat. Avlägsnar inflammatorisk process, eliminerar puffiness, förhindrar vidare utveckling av psoriasispapper. Ett rör i 10 ml säljs i apotek för endast 35 rubel.
  • "Celestoderm". Läkemedlet tillhör kategorin potent, eftersom det minskar permeabiliteten hos kärl intill huvudets hud. Den aktiva substansen är betametason, som snabbt och lätt lindrar inflammation. Dessutom förhindrar verktyget allergiska manifestationer på huden. Applicera ett tunt lager på de drabbade områdena 2 gånger om dagen. Kostnaden per rör i 15 ml är 300 rubel.
  • "King of Skin". Kinesiska kosmetika baserade på ketokonazol och clobetasol avlägsnar rodnad och klåda, och har också mykotisk effekt. Bidrar till den snabbaste återhämtningen av huden. Det kostar bara 250 rubel.
  • "Flutsinar". Det hör till kategorin starka kosmetika. Den används inte mer än 2 gånger om dagen under veckan. För att förbättra behandlingsproceduren ovanpå salvan rekommenderar tillverkaren att applicera ett sterilt gasbindbandage. Medelpriset för ett rör med en kapacitet på 15 g är 240 rubel.

  Anti-inflammatorisk salva

  Under eftergivningsperioden eller i de första stadierna av psoriasis kan du prova andra medel som snarare eliminerar inflammatoriska processer. Dessa inkluderar:

  • svavel-salicylsalva som dödar mikrober (kostnaden för ett rör börjar från 30 rubel);
  • Vishnevsky salva, som fungerar som en utmärkt antiseptisk och förbättrar blodcirkulationen (du betalar ca 40 rubel för ett litet rör);
  • zinksalva, som kommer att torka de drabbade områdena, samt kunna lindra klåda (kostar 50 rubel)
  • klistra och salva Sulsen, normalisering av talgkörtlarna och regenerering av epidermis (kostar cirka 85-100 rubel).

  Som du kan se är ett överflöd av medel i kampen mot psoriasis slående i sin skala. Nästan alla säljs på apotek över hela landet utan recept.

  Home Cooking Recept

  Det är inte nödvändigt att lägga ut en snygg summa för inköp av utländsk salva. Du kan använda några av ingredienserna från kategorin traditionell medicin och förbereda salvan hemma. Här är några av de mest populära och effektiva recepten:

  1. På basis av fett. Du måste blanda 100 g fett, 10 g torrmark, 30 g krossad ekbark. I den resulterande slammet, skriv in äggvita. Insistera några timmar. Behandlingsförloppet är 2 veckor. Efter varje användning, var noga med att tvätta av masken med knappt varmt vatten.
  2. Kombinera 10% syntomycin liniment med propolisktinktur i förhållandet 3 till 1. Den resulterande uppslamningen används 1 gång per dag tills symptomen på psoriasis försvinner.
  3. Dampa huvudet med varmt vatten, sprid på toppen av den finhackade löken (medfört nästan i läget). Utför en aktiv dermismassage och lindas i håret med polyeten och sedan med en handduk, låt den aktiveras på hårets huvud i 30-40 minuter. Spola massa behöver tjära tvål.

  När man väljer salvor och krämer som bekämpar symptomen på psoriasis är det bäst att konsultera en hudläkare eller tricholog. I apotek i landet kan du idag köpa produkter baserade på naturliga ingredienser som praktiskt taget inte orsakar biverkningar och påverkar inte organens och systemens funktion.

  Om du tänker återhämta sig snabbt måste du förvärva potenta suspensioner som snabbt kan eliminera inflammatorisk process och förbättra regenerering av huden.  Nästa Artikel
  Mask för att återställa livlöst och torkat hår