Grundläggande regler för att ta hand om lockigt hår och rekommendationer för deras restaurering


Med kompetent organiserad vård för lockigt hår kan du behålla utseendet, bibehålla silken och hälsosam glans.

Strukturella egenskaper hos lockigt hår

När man jämför olika strängar finns det stora skillnader i strukturen. För raka och hårda hårtyper har tvärsnittet en perfekt rund form, då är det för ellips eller ovala för krullningar. Ju mer platta håret desto mer uttalat är det locket.

Påverkar också naturen hos hårsäckar konfiguration. Tack vare den vikta follikeln syns vågor på hårets huvud. Om lampans struktur är platt kommer strängarna att vara raka.

Curly curls är ärvda. Hörlighet kan emellertid uppstå på grund av påverkan av negativa faktorer, till exempel hormonell obalans, allvarlig sjukdom, användning av kemikalier vid tvättning av huvudet.

Så tvätta, torka och kamma strängar

Kunskap om egenskaperna hos lockiga strängar gör att du kan effektivt och i rätt tid ta hand om dem, samtidigt som du behåller elasticitet, silkighet, naturlig glans.

För tvätt får de ett schampo som matchar hårtypen. Följ några viktiga regler:

 • huvudtvätt, även med svår greasiness högst tre gånger i veckan;
 • Applicera den önskade mängden schampo mot rötterna, massage dem lätt för att avlägsna fettinnehållet.
 • Balm eller balsam jämnt fördelad genom hela håret. Inget behov av att använda schampo från "två i ett" -intervallet.

Våt krullar måste torkas noggrant. De gnuggar inte med en handduk och promakivayut varje strand. Om det finns tillräckligt med tid torkas de i luft utan hårtork. Och när du använder enheten, riktas en cool ström till rötterna.

Kamkronor efter torkning. Sällsynta tänder är gjorda av sköldpaddeskal eller trä. Spraysprutning, utformad för att underlätta kamning.

Observera intervallet på tre månader, tipsen ska trimmas. Detta förfarande förhindrar deras tvärsnitt. Frisyrer att bära rekommenderas utan tät vävning. Det är farligt att ofta använda strykjärn för att räta krullarna.

De bästa verktygen för lockigt

Svårigheten att välja medel att ta hand om lockigt hår är att vid rötterna är det oftast oljigt och spetsarna är torra.

Utbudet av speciella professionella verktyg som ger anständigt vård för vågigt hår, slående mångfald. Detta gör att du kan välja dem korrekt, och krullarna lyser och ser välskötta i alla situationer.

Populära produkter för lockigt hår:

Egenskaper av färgning

Syftet med användningen av olika kompositioner för hår är en önskan att dölja grå hår eller ändra bilden.

Det rekommenderas inte att använda färger som innehåller ammoniak. Denna komponent bidrar till utseende av torrhet och ökad bräcklighet hos krullarna.

Det är lämpligt för självfärg att ge företräde åt naturprodukter - henna och basme. Den rätta lösningen är att kontakta skönhetssalongens specialister, som väljer den nödvändiga kompositionen för noggrann färgning.

Se också: hur man ordentligt bryr sig om lockigt hår

Hemmagjorda masker för lockigt hår

Effektivt hemma för att organisera vården för lockigt hår är möjligt med hjälp av självgjorda masker.

Huvudvillkoren för att uppnå ett permanent välsköttsutseende av hår är regelbundenheten hos förfarandena och användningen av endast högkvalitativa ingredienser vid beredningen av masker.

Efter fördelning över hela hårvolymen är huvudet täckt med en fukttät film och sedan inslaget med en varm scarf. Exponeringstid anges i recept. För spolning använd vald speciellt för typen av hårschampo. Utför procedurer två gånger i veckan.

Kontrollerade recept för curls-orienterade masker:

 • Honung och ägg. Lite varm honung (2 msk. L). Gnid det med tre äggulor och häll i under omrörning 1 msk. l. Två typer av oljelastor och solrosor. Häll till en homogen konsistens. Ställ 30 minuter.
 • Gelatin. Placera 30 g gelatin i en fajanskål. Häll 50 ml varmt vatten. Efter 30 minuter tillsätt ättika (6%) (25 ml), olivolja (1 msk.) Till den svullna massan. Rör om med en träspatel, injicera en blandning av eteriska oljor (6 droppar vardera) - mandel och ginseng. Maskens uppehållstid är 20 minuter.
 • Gräddfil. Blötläggt i 50 ml varmvatten gelatin - 20 g. Efter 30 minuter tillsätt fett sur grädde - 40 ml. Med noggrann blandning injiceras majsolja och rågklid - 1 msk. l. Masken tvättas av efter 30 minuter.
 • Glycerol. Häll ättika (9%) med glycerin i en keramikskål - 1 tsk. och ricinolja - 2 msk. l. Gnid blandningen med ägget tills det är smidigt. På håret håller strukturen 45 minuter.
 • Oil. Anslut oljehögtorn och solrosolja, observera en andel av 9: 1. Gnidde in i hårrötterna och låt sköljas i 1 timme.
 • Oliv honung. Med hjälp av ett vattenbad blir honungen något uppvärmd - 100 g till ett flytande tillstånd. Blanda den med olivolja - 3 msk. l. Denna mask rekommenderas att tvättas efter 60 minuter. ansökan.
 • Från avokado. Skalad frukt utan ett ben med en bländare förvandlas till en mush. Blandad med två sorter av smör - mandel (20 g) och oliv (50 g). Håll masken i en timme.

Förebyggande av torrhet

Det är viktigt att förstå att bevarandet av silkiness, elasticitet hos lockiga trådar, förebyggande av torrhet inte bara kräver användning av vårdprodukter utan även livsstilsförändringar.

Vad ska göras:

 • Berika menyn med vitaminer och viktiga mineralelement.
 • i kylan, var noga med att bära hattar av naturliga material;
 • Använd endast järn, hårtork när det behövs.
 • Undvik stark stress, undvik överarbete, observera nödvändig sömnperiod.

Det är användbart att utföra en huvudmassage varje vecka. Om, efter att ha observerat de grundläggande reglerna om vård, förlorar krullarna deras elasticitet, ser dränerade och tråkiga ut, är det lämpligt att vända sig till en terapeut som hjälper till att identifiera eventuella sjukdomar som orsakar detta tillstånd.

Vilken effekt kommer laminering på lockigt, fluffigt, lockigt hår

Lockigt hår - den mest stygga. De är svåra att lägga, de är ofta för torra och spröda, saknar glans. Med dem blir pomp och volym snabbt ett problem när du behöver göra en frisyr. Curly skiljer sig från att bara drivas av sin mycket struktur. Laminering kommer att hjälpa till att lösa problemet med att lägga och matt utseende av naturliga krullar under lång tid.

Varför gör laminering

Lamination - väldigt populärt förfarande i stugan eller hemma. Det är mycket lättare att upprepa det från tid till annan och ha ett smidigt, slät hår än att ständigt spendera tid att kämpa med kamning ensam. Naturligt lockigt hår från utsidan ser attraktivt ut på grund av dess unika, men bara deras värdinnor vet hur många svårigheter de har med dem.

För att behålla sitt vackra och friska utseende är det nödvändigt att lägga mycket ansträngning varje dag. Och till och med spendera mycket pengar, för att på grund av den stora mängden lockigt hår, används utjämning och rätningsmedel snabbt. I det normala vardagslivet bör det finnas speciella schampon, sköljmedel, masker, oljor och serum. Och dessutom är det också nödvändigt att skada hårets struktur genom att ständigt dra ut dem med en strykning.

Krokiga lås är benägna att svälla och torrhet, de får ofta inte tillräckligt med näring längs hela sin längd. Volymen av en mopp är, men den erhölls på bekostnad av fluffighet och styvhet. Laminering av lockigt hår är ett sätt att lösa problemet med utseende och hälsa. Vanligtvis har håren i locken ett skadat nagelband, vilket lamineringen förseglar. Detta skyddar den inre strukturen från ytterligare skador, vilket ger dem möjlighet att återhämta sig.

Var uppmärksam! Efter en viss tid, även efter rätningsförfarandet, börjar håret fortfarande att krulla igen, men samtidigt ser det ut som det är bättre och friskare. Förfarandet i sig har en kumulativ effekt och ju fler sessioner som genomförs, desto mer märkbar är resultatet.

Förutom att avlägsna bult- och rätsträngarna, ger proceduren dem också glans, underlättar kamning, återställer svag volym.

Användningen av dagliga nivelleringsmedel kan minskas, och värmebehandling med järn kan stoppas helt och hållet. Laminering i sig är ett helande förfarande som rekommenderas i många fall av skadat och svagt hår. Så, de viktigaste indikationerna på lamineringskurvor:

 • torr;
 • bräcklighet;
 • slöhet;
 • komplexitet i läggning.

Vad är skillnaden mellan laminering av fluffigt hår och lockigt hår?

Lockigt och lockigt

Vissa hårtyper behöver lamineringsbehandlingar för att upprätthålla ett hälsosamt tillstånd. Dessa inkluderar lockigt. Kroppsformen stör strukturen i sitt eget hår, vilket ofta bryter, oavsett hur försiktig det är. Näring är inte tillräckligt, eftersom den verkliga längden på strängfjädrarna är sådan att näringsämnena helt enkelt inte når sina tips.

Ofta kan man se hur en lockig kvinna med långt hår vid rötterna, de ser ganska bra ut och lyser, men delas samtidigt i ändarna. Lamination hjälper till att lösa detta problem.

En annan viktig punkt på lockigt hårförfarande utförs inte för att räta ut. Lamination är en mild metod för utjämning med användning av vårdande medel och inte ett sätt att ändra hårets struktur. För lockigt skiljer sig det inte från vad de gör för direkta:

 1. Grundlig rengöring av hår och hårbotten.
 2. Appliceringen av lamineringskompositionen på torra krullar.
 3. Skapar en termisk effekt genom att omsluta trådarna med folie.
 4. Spolningskomposition och torkning.

fluffigt

Laminering löser inte problemet med filt hår i sig. På grund av restaureringen av krullarnas struktur, släpas de. Antalet brutna torra hår reduceras avsevärt och resterande blir nästan omärkliga.

Det föreslås att laminera raka eller lockiga lockar som hälls, i de fall då deras struktur är allvarligt skadad och restaureringen kommer att ta en lång period. Sedan spelar proceduren rollen som skydd, vilket gör att håret kan återhämta sig, och även för att inte förlora ännu mer volym under behandlingsperioden.

Det är också nödvändigt att komma ihåg att alla slags hår hälls, beroende på deras skick och miljö. Försvagat, tunnat hår som lider av torrhet kan ha en fluffig volym, men det ser inte ut som att det är attraktivt - tuffa, splittrade hår som sticker ut i alla riktningar. Laminering här kommer endast att hjälpa till som en åtföljande procedur.

Det händer också att håret fluffar och tillfälligt curl i förhållanden med hög luftfuktighet. Därför rekommenderas i salongerna att göra laminering innan de reser till havet eller i tropiska länder. Detta kommer att skydda krullarna från den brännande solen och hjälpa till att bevara sin skönhet visuellt.

Vilken effekt kan uppnås

Hoppas att proceduren är densamma som keratinrätning är inte värt det. Lamination är det bästa alternativet för dem som är nöjda med sitt lockiga hår, men vill att hon ska vara frisk. Hennes utseende blir lyxigare, levande. Smidiga och glänsande lockar kommer inte längre att vara hårda fjädrar, medan kammar vilken del av håret som bryter och bryter ut.

Rådet. Ofta passar lockigt hår inte i separata strängar alls och praktiskt taget sticker varje hår ut separat i någon del av sig själv. Efter laminering sätts de i håret med en tydlig separation i lock.

Denna vård innan du reser till havet - skyddar den redan benägna att torka lockigt hår från uttorkning och slutligen förlusten av vitalitet. Detta är mycket viktigt, eftersom vanliga dagliga produkter som oljor och serum snabbt tvättas i saltvatten och med frekvent duscha. Från lamineringen förblir effekten i ett par veckor. Så det kan förväntas att extrema procedurer för restaurering av hår efter vila inte kommer att krävas.

För och nackdelar med förfarandet

Liksom vid något omhändertagande är laminering av fördelar objektivt mer än nackdelarna. De viktigaste är:

 • slät hår som inte pressar och skrynknar i orubbligt snäva krullar;
 • Ytterligare skydd av den inre strukturen från mekanisk och kemisk skada.
 • öka volymen av tunt och torrt hår;
 • konstant märkbar glans;
 • minska tiden för dagliga vårdförfaranden och som ett resultat deras kostnad.

Det är omöjligt att kalla lamination en panacea. För det första hjälper det inte alla. Det kan vara att håret har blivit mer lättsamt och smidigt, men fortsätter att krulla som det behagar. Fluffiness på samma gång får inte gå, men blir bara lite mindre märkbar. För det andra ökar volymen av varje hår efter laminering, men samtidigt blir det tyngre.

Efter att ha blivit van vid det sväviga huvudet på fluffigt hår, blir det inte lätt att acceptera ett ganska bra men visuellt mycket mindre, jämnare hår. Antalet av dem, naturligtvis, minskar inte, de kommer helt enkelt se annorlunda ut.

Användbara videoklipp

Allt om hårlaminering, fördelar och nackdelar.

Recept på lamineringshår hemma.

Funktionerna sköter torr lockigt och lockigt hår

Torrt och lockigt hår kan vara en riktig katastrof för sina ägare.

De trycker, slår av på spetsarna, ser formlöst ut och orsakar mycket problem i dagvården och installationen.

Hur pacify stygga torra vågor och ge dem en hälsosam utseende?

För att göra detta måste du radikalt ompröva din hårvård och inkludera nya rutiner i den.

Ta hand om torrt lockigt hår

Krulligt hår är särskilt benäget för torrhet. På grund av den inhomogena vågiga strukturen är sebaceoushemligheten ojämnt fördelad längs hårets längd, ändarna berövas skydd och näring.

Oljig hårbotten och rötter i kombination med torra brytningspunkter är en vanlig förekomst bland ägarna av lockiga lås.

I det här fallet måste du ägna särskild uppmärksamhet åt:

 • hydratisering;
 • skydd mot skador
 • ordentlig tvättning
 • förebyggande av torrhet.

Med felaktig vård blir sådant hår fluffigt, poröst och styggt, och deras tips tunna på grund av sektionen och avbrott. Det är nödvändigt att återställa hårets inre struktur, släpa ut oegentligheter och fylla porositeten med speciella medel.

Användbara förfaranden

Hemlagade behandlingar för lockigt torrt hår inkluderar användning av masker och huvudmassage. Masker ska göras minst en gång i veckan. Syftet med masken är att närma och återställa håret, tränger djupt in i sin struktur.

Masken kommer att ge största möjliga nytta om du håller den på huvudet i minst en halvtimme och värmer ditt huvud. Värme ökar blodcirkulationen, så att rötterna får näring särskilt intensivt.

Du kan lära dig allt om hemvård för torrt hår här.

Glöm inte att läsa instruktionerna - vissa masker är utformade för en fem minuters applikation, det är inte meningsfullt att hålla dem på huvudet i timmar. I dessa masker ökar koncentrationen av näringsämnen, och du riskerar att få motsatt effekt om du överdriver det.

Huvudmassage är bra eftersom det främjar tillförseln av näringsämnen till hårsäckarna. För att göra förfarandet mer effektivt, applicera vegetabiliska oljor (kardborre, oliv, linfrön, persika) till dina fingertoppar.

Massage kan göras före varje tvätt av huvudet, i tvättprocessen eller på någon ledig tid.

Salongbehandlingar är mer mångsidiga än hemma. Vad gäller dem?

  Laminering. Applicera en speciell förening som bildar en skyddande film på varje hår.

De får volym och glans, blir mer lydiga. Det tar flera sessioner, effekten varar ungefär två månader. Överdrags. Ett förfarande som liknar laminering, endast en speciell näringsrik och skyddande glasyr appliceras på håret, vilket är färgat och färglöst.

Effekten varar i en period av två veckor till en och en halv månad.

 • Avskärmning. Kärnan i förfarandet förblir densamma - håret är inslaget med en näringskärande förening. Mängden frisyr ökar betydligt. Den terapeutiska effekten är mer uttalad än i fråga om laminering och glasering, varar ungefär en månad.
 • Vård betyder

  För att eliminera torrhet, effektivt outplånliga vårdprodukter. Dessa inkluderar:

  De innehåller ämnen som tillåter fukt att förbli i håret (fettalkoholer, oljor, glycerin). Eftersom produkten inte tvättas av, håller fuktnivån konstant, håret blir elastiskt, glänsande, levande.

  Tänk på exempel på flera outplånliga medel för vilken effekt de ger och hur de skiljer sig.

  Oljekomplex

  Vilka är fördelarna med hårolja? Till att börja med är de uppdelade i penetrerande och täckande.

  Den första infiltrerar djupt i hårvågorna, vilket ger skydd mot skador under tvätt. Detta är kokosolja, olivolja, avokadoolja.

  Den senare bildar ett skyddande skikt på håret, vilket förhindrar att fukten lämnar dem. Detta till exempel jojobaolja, solros, majs. Efter tvättning rekommenderas att man använder oljor av beläggningstyp.

  Vårdkomplex innehåller flera typer av oljor på en gång och extra kemiska medel kan tillsättas till dem: silikoner, proteiner, glycerin och så vidare. Olja bör appliceras på den torkade ut efter att ha tvättat spetsarna i en liten mängd.

  Oljor är bra för sin naturliga sammansättning och terapeutiska effekter, men att applicera dem är inte särskilt bekvämt. Dessutom måste du experimentera med olika typer av oljekomplex, eftersom vissa av dem kan väga eller limma håret.

  Oljor lämpliga för torrt hår:

  • Natura Siberica, havtorns oljekomplex;
  • Ekologisk butik, jojobaolja;
  • L'Oreal Elseve, extraordinär restaurerande olja;
  • Riche, hårolja Amla;
  • Ciel Parfum, olja 9 i 1, skydd och briljans.

  sera

  Serum samtidigt fuktar och läker hår, och bidrar också till deras enkla styling. Det kombinerar egenskaperna hos balsam, mousse och mask, hjälper till att bilda vackra lockar.

  Strukturen innehåller ett balsamreducerande medel, liksom andra komponenter som syftar till håråterställning: extrakt, proteiner, oljor, biopolymerer, panthenol.

  Serumets komponenter bidrar till mättnaden av hårbotten med syre, accelerera hårväxten, förbättra sin struktur. Vissa serum appliceras på hårets ändar, medan andra (till exempel riktade mot förlust) appliceras på rötterna.

  Exempel på anti-torrsera:

  • Tahe Gold Secret, för att återställa torrt och lockigt hår;
  • Kharisma Spänning Daglig Nutritiv Hår Serum;
  • Kapous Dual Renascence 2-fas, fuktgivande serum;
  • Kapous, fuktgivande med arganolja;
  • Biokon Hårstyrka, för torra och spröda tips.

  Sprayen

  Spray - det här är förmodligen det mest praktiska verktyget. Det appliceras snabbt och enkelt, det verkar omedelbart, det kan bäras runt med dig och stänker på håret under dagen.

  Termiskt vatten eller växtdekok är oftast närvarande vid sprayens botten. Keratin, oljor, silikoner, vitaminer läggs till dem. Kompositionen ska sprutas på rent hår (torr eller våt - beroende på den specifika typen av spray).

  Exempel på sprayer som är lämpliga för torra lockiga lås:

  • Ouidad Botanical Boost Moisture Infusing Uppfriskande Spray;
  • Wella Elements Moisturizing Spray;
  • Shiseido Tsubaki Skada Care Hair Water;
  • L'oreal Hydra Reparation fuktgivande balsam spray;
  • Gul Curly behandling för lockig hårvård.

  Hur man tvättar, torkar och kammer

  Hur bryr du sig om lockigt torrt hår? För tvätt, använd schampo och balsam som passar din hårtyp. Hur man väljer ett schampo för torrt hår, läs här.

  Ge upp handdukar, mikrofiber är lämpligare i kampen mot torrhet och brittleness.

  Du behöver definitivt extravård - masker, serum, elixirer.

  Bland dem väljer du produkter som gör hårets yta mjukare.

  Leta efter hyaluronsyra i kompositionen, det fyller perfekt håret med fukt och låter dem inte bryta.

  Byt ut kammen till höger - med sällsynta tänder och antistatisk effekt. Du kan inte använda metall- och plastkammar, stoppa ditt val på trä eller silikon. För styling, plocka upp produkter utan alkohol, speciellt för lacker och sprayer.

  Nu om tvättproceduren.

  Du måste börja tvätta från rotzonen. Häll lite schampo i dina händer, skum upp det och applicera på hårbotten. Mjuka rörelser, utan att rycka, fördela skummet på håret.

  Slutar nog med den mängd schampo som faller på dem under sköljning. Det är nog att massera huvudet med schampo i 3-4 minuter.

  Nu är det maskens vändning. Efter att ha sköljt håret, pressa dem ut. Det är nödvändigt att avlägsna överskott av fukt innan du applicerar masken - så mer näringsämnen kommer att flöda till håret.

  Börja med att applicera masken med tipsen, gradvis flytta till rötterna.

  Fördela den i snygga kamningsrörelser. För många masker behöver inte appliceras, håret ska inte "simma" i det. Håll masken i 5-10 minuter, skölj sedan.

  Ditt hår har blivit mjukare, inte trassligt, men det är fortfarande tidigt att sluta tvätta på det här steget, eftersom hårvågorna öppnas och du behöver återställa dem till deras tidigare tillstånd. För att göra detta, använd hela längden på luftkonditioneringsapparaten.

  Undvik att få balsam på rötterna för att inte beröva hårets volym.

  Skölj huvudet med kallt vatten i slutet av tvätten. Tryck sedan ut överskott av fukt och handduk över huvudet i ca fem minuter.

  Rusa inte till kam efter tvätt. När det blöts blir håren sårbarare, släcka och riva lätt ut. Börja med att borsta dem med dina händer och ta tag i kammen.

  Om du torkar håret med en hårtork, börja från rotzonen. Hårtork direkt från topp till botten. Torka håret med lite sval luft, inte varm alls.

  Varmluft ökar masken eller serumets verkan. Det är bättre att byta till torkning på ett naturligt sätt, utan hårtork, eftersom termiska effekter strider mot hårets struktur.

  Vad mer kan göras för att bota torrt hår, läs i denna publikation.

  Förebyggande av torrhet

  Så att ditt hår inte lider av torrhet, räcker det inte bara att ta hand om dem. Vi måste göra förändringar i din livsstil och göra en hälsosam kropp.

  Vad ska göras:

  • introducera i din kost mat rik på vitaminerna A, E, grupp B;
  • håll huvudet borta från vind, kall, brännande sol;
  • mindre använda en hårtork, strykning, curling;
  • undvik stress.

  Trimning av torrt hår behöver minst en gång var tredje månad för att bli av med splittrade ändar. Särskilt effektiv skärning "het sax".

  Glöm inte att massera huvudet minst en gång i veckan. Du kan massera dig själv, och du kan ta en kurs på skönhetssalongen var sjätte månad.

  Kampen mot torrhet av lockigt hår är svårt och långt men fullt möjligt. Stopp inte på bara ett sätt att återfuktas och återställas. Den mest effektiva kommer att vara ett integrerat tillvägagångssätt, vilket innefattar att ta hand om inte bara håret utan även om organismens tillstånd som helhet.

  Användbar video

  Ta hand om lockigt hår och vårdprodukter - i två delar:

  Nyanserna av Botox-förfarandet för lockigt, rakt, tunt och andra typer av hår

  Botox är ett välkänt verktyg som används i kosmetologi för så kallade "beauty shots". Med hjälp av Botox kan du inte bara släpa ut rynkor i ansiktet, utan också återställa hår. Den innehåller många fördelaktiga ingredienser (Vitaminer A, B, C, Keratin, Aminosyror, Maskolja, Nettle, Vete och Mandel Utdrag, Jojobaolja och andra näringsämnen).

  Koncentrerat serum tränger djupt in i hårstrukturen, vilket bidrar till att närma håret med användbara element från insidan. Som ett resultat blir håret slät, glänsande, lydigt. Effekten av Botox liknar effekten av laminering, men till skillnad från den senare tränger kompositionen djupt och främjar läkning och skapar inte bara en extern film.

  Grundläggande information om proceduren

  Valet av typ och tillverkare av serum beror på det problem med vilket du kom till proceduren. Olika formuleringar används om du behöver återställa torra färgade krullar, för att rädda naturligt hår från fluffiness eller för att ge volym till livlöst hår.

  Det finns varmt och kallt botox. Samma serum kan användas för dem (de är alla säkra på att de inte innehåller formaldehyd), men med varmt Botox, efter att kompositionen har applicerats, passerar håret genom järnet. På grund av detta uppnås effekten av rättelse. För mer information om vad kall botox är för hår, kan du ta reda på det här materialet.

  Emellertid blir procedurens varaktighet mycket längre, eftersom varje tunn strand måste strykas. Förfarandet för långa krullar kan vara 3 timmar eller mer. Effekten varar från 2 till 6 månader beroende på vilken komposition som används.

  Vad är funktionerna för olika typer av lock?

  lockigt

  Botox på krusigt hår kallas ibland rätning. Detta är dock inte helt korrekt. Botox räker inte hår, det gör det svårare och mer lydigt, så tunna lockiga krullar blir nästan raka, men slarvlösheten och förvirringen av krullarna kommer att försvinna.

  För att lämna krullarna i sin ursprungliga form, medan du får en friskare look, behöver du använda ett mjukare serum, till exempel Honma Tokyo H-Brush. Tillverkare Kashmir, i sin Botox-produktlinje, Hair Botox, producerar Creen Clay speciellt för lockiga trådar.

  Fluffy curls efter proceduren verkar raka, livlig glans och jämnhet kommer att dyka upp. Kall Botox skadar inte de naturliga lockarna, efter att ha tvättat håret lite mer vågigt än omedelbart efter att ha besökt frisören.

  Om du behöver räta lockar, använd sedan het Botox.

  tunn

  Tjejer som bär naturligt hår drabbar ofta problemet med tunnhet och sårbarhet. För denna typ av lämplig mindre koncentrerad komposition, alltid med ett proteininnehåll som inte gör håret oljigt. Alo och grönt te extrakt ingår i många serum främjar fukt och elasticitet.

  Om du behöver bli av med fluffighet, använd sedan het Botox. När serumet med de aktiva substanserna appliceras på håret, kör de över järnet, med en temperatur av ca 180 grader för tunna trådar.

  Ökade strängar

  Är det möjligt att göra botoxbehandling på utökade strängar? Ja. Men i detta fall, var särskilt uppmärksam på valet av mästare och komposition.

  Det är nödvändigt att välja ett sådant verktyg och dess koncentration för att hjälpa både dina och upplupna strängar. I detta fall har Botox en låg koncentration och appliceringen av kompositionen utförs mycket noggrant.

  Det är bättre att göra Botox på dina lockar och sedan lägga till konstgjorda trådar, eftersom olika reaktioner på färgen och strukturen hos olika hår är möjliga.

  Raklinjer

  För rakt hår använder ofta kall Botox utan strykning, eftersom det inte behöver ytterligare hårrätning. Hårväxten stimuleras, hårlampan är läkt, de splittrade ändarna försvinner.

  Generellt sett kommer frisyren att se snyggare ut och kommer att ge mindre krångel under styling, en livlig glans och volym visas.

  lång

  Ett bra sätt att göra curls lydiga. Du kan utföra en kall och varm version av proceduren. Om du vill uppnå perfekt rakt hår är det bättre att välja hett, men om du bara behöver återställa, är det nog med att applicera kompositionen utan att exponera för temperaturen.

  Som ett resultat kommer krullarna att bli glänsande, fjädrande, livliga och mer lätta när de är stilade.

  kort

  Botox med kort hårklipp är inte mindre effektiv än för långa krullar. Särskilt om håret är lockigt och styggt.

  Förfarandet kommer att underlätta stylingsprocessen, göra färgen mer mättad, eliminera de splittrade ändarna och fluffigheten. Och ger också hårvolymen och densiteten.

  Mer information om Botox för kort hår finns här.

  målat

  Färgning eller missfärgning leder till att skadligt hår blir poröst och torrt. För ett sådant hårhår måste du välja ett komplex med maximal näring och hydratisering. Aminosyror och elastinprotein i detta fall erfordras ingredienser.

  För färgat hår är det bättre att spendera några behandlingar. Blondiner passar ovannämnda Honma Tokyo H-borste, eftersom det inte orsakar yellowness. Andra komplex för skadat hår: Inoar (marknadsledande inom professionell vård bland frisörer), Hårbotox-tillverkare Kashmir Keratin Hair System.

  Som ett resultat får du ett välutrustad, friskt utseende hår, samt att bli av med yellowness av färgen, medan färgen blir mer mättad.

  Mer detaljer om Botox efter hårfärgning finns här.

  Nedan på bilden kan du se hur lockigt hår ser ut före och efter proceduren:

  slutsats

  Botox för hår är ett helt nytt förfarande som aktivt ökar popularitet. Valet av medel är redan bra, och resultatet är verkligen unikt. Till skillnad från många andra välkända rutiner riktar sig Botox specifikt till djup håråterställning och ger näring åt inte bara håret utan också den försvagade hårfollikeln. Vissa rekommenderar även att du använder Botox för skallighet.

  Ett bra tips om att ta hand om lockigt hår från en hårgrå med fyra års erfarenhet. Hej, hej, hej, elastiska och glänsande lockar

  Hej alla!
  Idag vill jag berätta om min omsorg om lockigt hår
  Denna översyn baserar sig bara på min erfarenhet, jag delar med dig vad som verkligen hjälpte mig, så att du inte begår de misstag som jag gjorde tidigare. Jag hoppas att jag ska hjälpa någon
  I mitt inlägg pratade jag om varför curls curl, hur och hur de skiljer sig från rakt och vågigt hår. Där såg vi att det raka och lockiga håret är annorlunda och deras vård är annorlunda.
  Jag tycker att det är ett stort jobb att ta hand om lockigt hår. Jag försökte mycket verktyg, gjorde en massa misstag i vården, men jag gav inte upp! Och nu vill jag dela med dig min omsorg för lockigt hår.

  Om mitt hår: torrt, poröst, tunt, olydigt, lockigt, aldrig färgat, 2 gånger skuren under en torg.
  Färg: Ljusbrun
  Hur många år växer jag: nästan 4 år
  Hur länge vill jag ha: just nu 80 cm.
  Längd nu: 64 cm.

  Jag börjar med bakgrunden
  Som barn var jag väldigt lockig och min mamma kunde inte kamma mitt hår för att jag inte lät henne göra det här (det var smärtsamt för mig, eftersom de alltid fanns ihop).

  Jag gick alltid med flätor till skolan tills jag var 11, eftersom det var det enklaste sättet att pacify my mane (och håret från flätan var rakare). Jag brukade ha mitt huvud tvättat med vanligt schampo, jag hade inga masker eller balm, jag kammade håret mycket hårt, drack dem hela tiden.

  Och en gång under sommarsemestern i Tiraspol (som det är hemskt värme) bad jag min mamma att skära mig under torget (jag var ungefär 11 år gammal). Det var ett hemskt misstag! Jag ångrar fortfarande. Det är synd att det inte finns något foto. Då förstod jag inte hur vackert mitt hår var. Men jag var galet kär i denna kara, och jag tyckte om det så mycket att jag efter ett par år upprepade det i min egen stad, men utan framgång. Hittills, med en skakning, minns jag mina "stubbar" av hår, mina tårar efter denna "hårklippning". På bilden nedan är de redan 4 centimeter centimeter. Så tänk vad som hände tidigare. Mardröm!
  Jag började ha hårvård bara år 2012 i slutet av 2: a året på universitetet. Efter att jag trimmade tipsen gick jag till apoteket och köpte min första olja - jojobaolja. Då lärde jag mig att apotekoljor inte är av bästa kvalitet och började beställa dem online.
  Mina favoritföretag: Olesya Mustayeva och Spivaks verkstad (men de är inte meganaturala heller).
  Jag började återställa håret med hjälp av oljor. Jag försökte massor av olja, det är ingen mening att måla allt.
  För närvarande är mina favoriter från basoljor:
  -kokosnötolja
  -arganolja
  -linolja
  -mono de taichiolja
  -broccoliolja
  -sheasmör
  -kakaosmör
  -mandelolja
  -hampolja
  -jojobaolja
  Favorita eteriska oljor:
  -lavendel
  -Ylang-ylang
  -beat (för tillväxt)
  -salvia
  -rosmarin (för tillväxt)
  -kanel (för tillväxt)

  Hemlagad masochki
  När jag började återställa håret gjorde jag oljemaskor 3-4 gånger i veckan, en gång i veckan lämnade jag alltid masken för natten. Nu gör jag oljemaskar 2 gånger i veckan (och ibland 1) innan du tvättar mitt hår och det räcker för mig.
  Det är tillrådligt att lämna oljemaskan över natten, men ska endast appliceras på längden.
  På hårets rötter är sådana masker bättre att inte hålla i mer än 2 timmar, eftersom de kan täppa till porer, och som ett resultat kommer håravfallet att öka, de kommer att bli fetare snabbare.
  VIKTIGT: Essentiella oljor ska inte blandas med en metallsked! Endast trä eller i extrema fall plast.
  Det viktigaste är att göra masker regelbundet och inte vara lat!

  1. Mask med kokosnötolja
  Vi behöver: kokosnötolja
  Jag kamar mitt hår, tar lite olja (smältpunkten på oljan är 25˚), gnugga den i mina handflator och applicera den på mitt hår med "klumpiga" rörelser, som om man trycker på olja på mitt hår (jag applicerar bara längden). Jag kamar mitt hår med en hårborste så att oljan är bättre fördelad över håret (det gör jag för alla oljemaskor). Sedan vrider jag mitt hår i en bulle, lägger på en väska, en hatt och lägger mig (men oftare flätar jag bara mitt hår eller gör en bulle, lägger jag en handduk på en kudde och sover). På morgonen tvättar jag allt.
  Nyligen bara gör det.

  2. Kefir mask
  Vi behöver:
  - 1 kopp kefir (bättre fetare)
  - 7 droppar lavendel eterisk olja
  - 7 droppar salvia essentiell olja
  - Lägg ibland kakao
  Jag värmer kefir i ett vattenbad (du kan värma upp det i en mikrovågsugn), tillsätt eteriska oljor till det och blanda det. Jag lägger denna blandning på rötterna och hela längden på håret, snurra bullen, lägg på påsen, hatten och gå tills jag blir trött (minst en timme, vanligen ca 3 timmar). Efter att ha tvättat allt med varmt vatten och mitt huvud som vanligt.
  P.S. Masken strömmar.

  3. Gräddfil med kakao
  Vi behöver:
  - 1 kopp gräddfil
  - 7 droppar lavendel eterisk olja (eller någon annan essentiell olja)
  - Kakaopulver
  Principen är densamma som med kefir mask.
  Gräddfil + kakao uppvärmd i ett vattenbad (kan värmas i mikrovågsugn), tillsätt eteriska oljor till blandningen och blanda. Jag lägger masken på rötterna och längden på håret, snurra bunken, lägger på förpackningen, locket (jag går ca 3 timmar). Efter att ha tvättat allt med varmt vatten och mitt huvud som vanligt.
  P.S. Masken strömmar.

  4. Äggsmask med honung och aloe
  Som du vet, hur bra håret bildas i glödlampan kommer så bra hår att vara i framtiden. Det betyder att du måste ta hand om hårbotten, dricka vitaminer så att håret initialt bildas starkt och friskt.
  Vi behöver:
  - aloe-massa (eller aloe-gel)
  - 2 matskedar honung
  - 2 äggulor
  - burdockolja (eller någon basolja)
  - 7 droppar ylang-ylang eterisk olja
  - 6 droppar rosmarin eterisk olja
  - 1 tsk vitamin A och E
  Massa eller aloe gel blanda med honung, äggula, burdock olja, essentiell olja av ylang-ylang och rosmarin + vitaminer A och E. Applicera blandningen på hårrötterna, snurra bunten, sätt på påsen och locket.
  Jag går med henne i en timme, tvätta sedan med varmt vatten och mitt huvud som vanligt.

  5. Supermix oljor
  Vi behöver:
  - 2 matskedar linfröolja
  - kakaosmör
  - Sheasmör
  - mandelolja
  - Hampaolja
  - jojobaolja
  -valnötolja
  -olivolja
  -pumpa olja
  -essentiell olja av lavendel, salvia, rosmarin (ibland lägger jag till en annan patchouli och ylang-ylang)
  Smält kakaosmör och sheasmör, när blandningen svalnar (knappt varm), tillsätt följande oljor: mandel, hamp, jojoba, valnöt, olivolja, pumpa. Alla mixar. Lägg sedan till oljor av lavendel, salvia, patchouli och ylang-ylang (ca 5 droppar vardera). Återigen rör om.
  Applicera på hårets längd under 2 timmar (och helst vid 3, det är möjligt på natten). Masken blir mycket fet, men effekten är fantastisk.

  6. Havtornsolja
  För att ge näring till hårrötterna gillar jag att göra en sådan mask:
  -havtornsolja
  -rosmarin eterisk olja
  - 1 tsk vitamin A och E
  Jag blandar allt, lägger en mask på rötterna (du kan också vara lång), ta på en väska, en keps och gå en timme. Sedan tvättar jag det med varmt vatten och mitt huvud som vanligt.
  Försiktigt är havtornsolja mycket välmålad!

  Tjejer, förvänta dig inte mirakel från oljor efter den första ansökan! För att vara resultatet måste du använda oljor regelbundet (åtminstone i två eller tre månader). Jag återställde mitt hår som dödades genom misshandel med oljor under mycket lång tid (mer än ett år säkert). Och ett litet resultat tycktes, personligen för mig, bara om ett halvt år! Men när jag såg honom var jag väldigt glad. Resultatet var värt all min insats.
  Oljor ger förhindrande av tvärsnitt och brott. Det ger, och behandlar inte redan skadade och delade ändar. Du behöver bara klippa av det klippta håret och inget annat! Och först då behandla med oljor och andra medel (om det nedan)
  VIKTIGT! Om du har helt dött hår på ditt huvud (felaktig ljussättning, färgning, kemisk vinkning, strykjärn och liknande), kommer INGET att spara ditt hår! Det finns bara en väg ut - att skära av allt och börja växa.

  7 steg för ditt hårs skönhet.
  Låt oss nu titta på vad som ska vara rätt vård för vårt hår.
  Jag tror att många människor vet, men jag upprepar fortfarande att det i vård av någon typ av hår är bäst att tillämpa flera lagervård, som bör vara inriktad på näring (till exempel oljor), fuktgivande (innebär att hyaluronsyra, -panthenol, glycerin, aloe-extrakt, betain, marinkollagen etc., till exempel en spray från Librederm, återvinning (produkter som innefattar: proteiner, keratin, kollagen, elastin, etc., till exempel lundenilona 3 nattmask 1) och hårskydd (produkter som inkluderar: aminopropylfenyltrimetikon, fen yl trimeticon, etc.) Om det här kommer jag snart att göra en separat recension.
  Så det första steget - rensande hår. Det innehåller schampon.
  Det andra steget är en mask (balsam, balsam).
  Den tredje etappen - ampoule care.
  Den fjärde etappen - sprayer. De behövs för att återfuktas, skydda håret från solen, lätt kamma...
  Femte nivån - mjölk (grädde) för hår.
  Det sjätte steget - olja (någon nesmyvashka), termiskt skydd för hårets tips.
  Sjunde etappen - väl vald kam.
  Nedan kommer jag att beskriva varje steg mer detaljerat.

  Mina hemligheter för att bry sig om lockigt hår:

  1. Kombinera (7: e steget).
  Om hur man kamar skrev jag i den här artikeln. Jag tror att jag inte kommer att upprepa mer.

  2. Korrekt shampooing.
  Mitt hår är upp och ner.
  Jag tycker att det är rätt att tvätta mitt hår så här: Först urinerar jag grundligt mitt huvud varmt! vattna, häll sedan shampooet på handflatan, skumma det och sätt sedan det på rötterna! hår, massera noga hårbotten (skum strömmar ner genom håret, håret är inte ett gnid!). Sedan häller jag igen schamponet i handflatan och upprepar proceduren, det vill säga, jag tvätter huvudet 2 gånger (första gången smutsen tvättas bort, stylingprodukterna från håret...). Därefter sköljer du håret från schamponet med varmt vatten och kläm sedan försiktigt vattnet från håret för att applicera masken (balsam, balsam), behåll den tilldelade tiden så att masken (balsam, balsam) fungerar och sköljer håret med kallt vatten (med denna åtgärd stänger vi hårflingorna, vilket gör vårt hår smidigt och glänsande).
  Men om jag gjorde oljiga oljemaskor eller stylade mitt hår med många stylingprodukter, eller om jag tvättade mitt huvud med djuprengöringsschampo (SHGO), spred jag försiktigt skummet längs hårets längd.
  VIKTIGT! Du kan inte tvätta håret med varmt vatten, eftersom talgkörtlarna på huvudet börjar fungera aktivt, och håret blir mycket snabbt oljigt och kan fortfarande förlora sin glans.
  Det är nödvändigt att tvätta håret endast i föroreningar!

  2,1. Schampo. (Första etappen)
  Mina krav på schampon:
  Det första och viktigaste är att de ska rengöra sitt hår väl.
  För det andra bör inte existera existerande problem.
  Tredje, passa min skalp typ.
  Fjärde, för varje säsong bör det finnas ett schampo.
  Jag försöker använda ekologiska schampon och ersätta dem före varje shampooing (mina favoriter: Solid Amla och Chamomile Shampoo från Olesya Mustayeva Workshop; Organisk Tai Shampoo "Frangipani"; ChocoLatte "White Grape" Shampoo, "Jordgubbe", "Citrus").

  Men i vissa masker har jag Amodimethicone. Efter att ha använt dessa masker (till exempel är masken från Angel orange), tvättar jag mitt huvud med en profampampoon.
  Amodimetikon tenderar inte att skapa starka lager, löses inte i vatten, men det tvättas fullständigt med schampon med Lauryl sulfat (laurylsulfat), Laurethsulfat (laurethsulfat) eller Cocamidopropil Betaine (kocamidopropylbetain).
  För sommaren köpte jag mig ett par professionella schampon: Angel Professional shampoo Solar serien och djupt rengöringsschampo (GOSH) också från Angel Professional, som jag kommer att använda en gång i månaden, eftersom jag använder masker med silikon.
  GOSH (eller SHGO) - är avsedd för djupt rensning av hår från olika föroreningar som har ackumulerats i dem. Om ditt hår är infunderat med masker och andra vårdprodukter (lack, skinn...), hänga istappar, bli tråkiga, då behöver du en djup rengöringsschampo. Vanliga schampon tvättar bara ytan smuts och smutsen inuti håret fortsätter att ackumuleras.

  2,2. Masker, balm, balsam. (Andra steget)
  Nu använder jag professionella masker i längd och organiska masker på rötterna (jag brukade bara älska organisk vård, han återställde mitt hår väldigt bra, men nu är de för långa (64 cm), det finns lite fukt och skydd mot organiskt material. Därför är ca 1, 5 år sedan bytte jag till prof).
  VIKTIGT! Inget behov av att klättra in i masken med våta händer (som bad eller dusch, vatten kommer in i masken), det är bättre att använda en träsked eller en spatel eller försök att torka händerna.
  Mina favoritprofiler är:
  a) Ängel Professionell hårmask Instant återvinning med Arganolja;
  b) ANGEL Professional Hair Mask Nourishing Hair Cream;
  c) Cream mask för hår Brelil NUMERO med havre
  d) Masker från Kaaral (Hydra och med royal gelé - jag tog det för att tappa)
  Min favorit organiska masker
  a) Sunshine Mask Cream Minoxidil 1% klyftolja + te träd med havtorn (och andra kräm masker i denna serie) - stimulerar hårväxt på grund av innehållet av Minoxidil i det - sätt det på rötterna;
  b) Balsam-hårbalsam Olesya Mustaevas verkstad med broccoliolja - applicera på en längd.
  Jag gillar också Angel Professional MARINE DEPTH SPA CONDITIONER hårbalsam.
  Jag applicerar masker (balsam, balsam) enligt följande: Efter att ha tvättat mitt huvud 2 gånger, kläm jag försiktigt (vrid inte) håret för att avlägsna överskott av fukt som kommer att störa masken (eller balsam) suga bra (du kan lägga dem i en handduk absorbera detta överskott av fukt), och applicera sedan en organisk mask på rötterna och en professionell mask på längden. Jag klarar av den nödvändiga tiden, tvätta av med kallt vatten (igen, kallt för att stänga hårvågorna).
  Mitt huvud, jag 2 gånger i veckan på natten (men ibland vid viktiga händelser att locka sig bättre på morgonen). För första gången (onsdag) lägger jag en mask på längden och andra gången (söndag) balsam. Jag lägger en organisk mask på rötterna varje gång.
  Efter varje shampooing försöker jag skölja mitt hår med örter.
  Min favorit: salvia, kamomill, nässla, lind, mint.

  3. Ampoule care. (Tredje steget)
  Även om håret är i utmärkt skick behöver de särskild vård. Modern kosmetologi erbjuder ampuller för hår restaurering. I regel innehåller flerkomponentvårdsprodukter ett stort antal användbara aminosyror, vitaminer, mineralkomponenter, antioxidanter. En sådan "cocktail" av näringsämnen stärker inte bara, men tränger också djupt in i hårstrukturen. Ampoule care - om än en sällsynt men oumbärlig vård för mitt hår. Med honom kommer håret bara levande! Jag använder ampullen en gång varannan vecka.
  Jag försökte bara 3 ampuller (från Selective, Dikson och Lakme). Den sista jag älskade mest.
  Hur man använder ampullen från Lakme
  Jag använder ampullen efter schampo, applicera produkten i ca 15 minuter på vått handduk-vriden hår. När du häller produkten på handflatan känner du omedelbart värmeeffekten. Det är nödvändigt att hälla mycket noggrant så att inte spillas. Maslitse över hela hårets längd måste försiktigt fördelas (ca 15 centimeter bort från rötterna), slå skummet med "zhamkam" -rörelser (var noga med att slå till skum, annars kommer det inte att bli resultatet! Kontrollerat!) Oljan är mycket bra skumning.
  Efter applicering av luftkonditionering (eller balsam). Jag håller 5-10 minuter och tvättar mig svalt! vatten. Jag spenderar proceduren varannan vecka och jag tror att det här räcker för mitt hår.
  Som ett resultat blir mitt hår mjuk, silkeslen, elastisk och mycket väl fuktad.
  Resultat från ampuller + totalvård

  4. Torka håret
  Efter att jag tvättade mitt huvud (punkt 2), lindade jag mitt hår med en handduk (som en turban) och gick en minut eller två (högst 5) så att överskott av fukt absorberades.
  Sedan spolar jag försiktigt turbanen och blöt mitt hår hårt, gnid inte dem.
  Tips: Om du blåser torrt hår, torka det bättre med kall luft med hjälp av diffusorfäste och var noga med att applicera termiskt skydd (och om du räta ut håret kommer det att vara värmeskydd utan att det finns risk för hårdskada)! Detta är min personliga åsikt.

  5. Ej tvättbara produkter (4, 5 och 6 steg) och hår styling
  När mitt hår torkar ut lite (det är inte vått, det är vått!), Jag borstar det med Tangle Angel kammen (om mitt huvud är på morgonen)
  eller jag delar håret i två svansar (jag gör det här för natten), som om jag ska väva två flätor, spraya spetsarna och längden på håret med spray (till exempel Librederm - 4: e steget) och applicera outplånliga medel på dem för längden (till exempel kräm - 5: e steg), sedan på tipsen (till exempel outplånligt från CHI - 6: e steget). Sedan lutar jag mitt huvud och börjar "mumla" mitt hår så att krullarna blir bättre. Jag sover med en sådan "frisör" på mitt huvud.
  Så tydligt dåligt förklarar jag: Jag lutar mitt huvud ner, skjuter mitt hår i tuggummit, som om jag ska knyta en svans, jag gör en tur och jag skjuter inte mitt hår till den andra vändningen av tandköttet. Enligt denna princip är hårets frisyr vävda.
  På morgonen klarar jag bara försiktigt av det, fuktar mitt hår med vatten, "zhamkayu" hår och får färska och vackra lockar. Jag stylar mitt hår det enda sättet.
  Om håret börjar trycka på dagen, så glattar jag dem bara med vatten, eller sprutar dem med pshikayu.
  Förutom grädde och outplånligt stackar jag inte mitt hår (med dessa två produkter ligger mitt hår redan bra), eftersom jag är rädd att sådant som mousse, gel kommer att torka mitt hår eller limma dem, men jag vill fortfarande prova Angel foam ).
  Nedan är ett exempel på mina favorit outplånliga medel.

  Odelbara medel för längd
  a) Ängel Professional Paris Nourishing Hair Cream med tång (outplånlig) - min favorit;
  b) MoltoBene Milk för hår är också ett bra verktyg.
  c) Londa cream - för sommaren för att skydda håret från solen
  Odelbara produkter för hårspetsar
  a) Hårreparationsmedel CHI Silk Infusion;
  b) Arganolja för hår med guldpartiklar Tahe Keratin guld. Jag har det nyligen, men jag har redan lyckats älska honom
  c) Reparera hårolja Dancoly Angel Professional;
  Ingen av dessa produkter torkar mitt hår.

  Hårsprayer
  a) Librederm Hyaluronic Fluid Hair Conditioner;
  b) Fuktgivande serum KAPOUS DUAL RENASCENCE 2-fas;
  c) Angel Spray från Sun Series
  De fuktar helt håret.

  Hår efter komplex vård:

  6. Hårnålar.
  Jag använder elastiska ledningar, de är mycket bekväma och kommer inte att riva håret.

  7. Medel för hårväxt
  Eftersom mitt hår växer mycket långsamt stimulerar jag hårväxten med masker.

  Hemlagade verktyg

  1. Hemlagad klyftaolja
  Jag gillade aldrig burkolja i ett apotek, så jag bestämde mig för att laga det själv, det är så enkelt!
  För dess förberedelse behöver vi:
  -burdock rötter
  -senapsolja
  -calamus rötter
  Senapsolja hälls i en kruka där du smutsar in smöret. Häll sedan kockrotor och kalamusrötter in i det (hur mycket att hälla, beror på din burk, jag ströde ca 2 matskedar på ögat), skaka burken så att rötterna är helt i olja och sätta det på en varm plats i 10 dagar. Efter 10 dagar, filtrera oljan och du kan smarta hårrötterna.

  2. Nettleolja
  För dess förberedelse behöver vi:
  -nässla löv
  -senapsolja (eller oliv)
  Det gör detsamma som burdockolja:
  Senapsolja hälls i en kruka där du smutsar in smöret. Häll sedan näsblad i det, skaka burken så att löven är helt i olja och lägg den på en varm plats i 10 dagar. Efter 10 dagar, filtrera oljan och du kan smarta hårrötterna.

  3. Senapsmask
  Denna välkända mask hjälper väldigt bra i hårväxten, eftersom det perfekt bakar hårbotten. Men det måste användas noggrant, det kan brinna huden, liksom torka håret.
  För att förbereda denna mask behöver vi:
  - 1 matsked senapspulver
  - 1 matsked socker (om senap inte bakar, kan du lägga till 2 skedar)
  - avkok av nässla (med ögat)
  - 1 äggula
  - 1-2 matskedar burk (senap) olja
  -5 droppar rosmarin eterisk olja
  En avkok av nässla, senapspulver och socker blandas tills en homogen, inte för flytande konsistens, då lägger vi till oljor och äggula och applicerar det strikt på rötterna. Hårets längd måste smörjas med oljor, annars kommer senapet att torka hela håret! Sedan lägger vi på påsen, hatten och går i 15-30 minuter (beroende på hur det bakar) eller ännu mindre, titta på dina känslor (om du bager starkt, lider inte, annars kommer du att brinna hårbotten, mjäll kan dyka upp!). Skölj är inte varmt vatten och ljummet, annars kommer det att bli eld på huvudet.
  Försiktigt, försök när du tvättar blandningen bort, inte komma i ansiktet, på näsan eller i ögonen! Gör en mask med bättre kurser (till exempel 1 månad 1 gång per vecka).

  4. Skruva i hårbotten med eteriska oljor
  Vi behöver:
  - finmalt havsalt
  -6 droppar essentiellt oljeblott
  -5 droppar rosmarin eterisk olja
  -lera
  Jag blandar alla ingredienser och skrubbar noga hårbotten innan du tvättar håret (jag lägger alltid olja på längden och spetsarna så att saltet inte torkar ut dem).
  Varför lägger jag till lera?
  Om du skrubba hårbotten bara med salt och tillsatt eteriska oljor, är saltet starkt flakat (kanske någon har tur och det går bra), och när jag lägger till ler, appliceras allt perfekt. Leran är också mycket användbar för hår.
  Saltskrubb för hårbotten:
  - accelererar hårväxten (som blodcirkulationen i hårbotten förbättras);
  - förhindrar håravfall
  - hår efter det är mindre fet
  - tar bort döda celler
  - rensar hårbotten

  5. Peppermask
  Vi behöver:
  - Tinktur av chili peppar
  -hårbalsam (naturligt, utan hud)
  En sådan mask appliceras enbart på rötterna, det är obligatoriskt att applicera en oljemask till längden, eftersom peppervodkan kan torka håret, jag lägger en påse och ett lock på toppen. Hårbotten bör vara väl bakad. Jag brukar gå med henne i ungefär en timme, skölj sedan försiktigt med varmt vatten, sedan mitt huvud som vanligt. Hon, som senapsmask, görs bäst med kurser.

  6. Mask med essentiell olja av kanel (eller beat)
  Vi behöver:
  -kanel eterisk olja (eller viken)
  -basolja (burk, senap, havtorn)
  I basoljan droppar ca 5-6 droppar essentiell olja av kanel (eller ca 10 droppar eterslag), rör om och applicera på hårbotten. Varning! Kanel bakar mycket! Det är bättre att börja lägga till till exempel 3 droppar kaneleter, och då, om det inte är bra att baka, öka antalet droppar. Jag håller ungefär en halvtimme (ibland en timme), tvätta bort.

  Köpta medel

  1. Minoxidil

  Jag använder Minoxidil nyligen (sedan april 2016). Jag applicerar den för att rengöra hårbotten (inte mer än 18-22 pressningar) en gång om dagen och tvätt inte av det.
  Bottom line: många små hår uppträdde.
  Men mer nyligen övergav jag honom, eftersom rötterna med det här verktyget blir djärvare.

  2. Mask ryska fält med peppar
  Alla känner till masken.
  Jag lägger den på rötterna och på längden av oljemaskan, för isolering lägger jag på förpackningen, sedan locket. Masken kan värmas upp med hårtork. Jag går med henne i en timme, tvätta sedan vattnet och mitt huvud som vanligt.

  8. Hårskärning, heta saxar
  Jag går till frisören ett halvt år (jag råder dig att få en frisyr efter behov), men jag skar regelbundet mitt hår med flagella hemma regelbundet en gång i månaden för att ta bort hela klippet. Jag anser att det inte är nödvändigt att förklara att det splittrade håret inte kan limmas ihop, de behöver bara avskuras. Om du inte får en hårklippning, blir det splittrade håret bara större, håret kommer att bryta av, längden står stilla.
  Därför är det mest framgångsrika alternativet en frisyr med flagella, eftersom de klippta håren avlägsnas både på längden och på spetsarna, och håren fortsätter att växa, längden läggs till.
  Nyligen gick till proceduren: hårskärning med het sax. Jag gillade det verkligen. Först rätade jag mitt hår och trimade sedan hårets längd och tips med flagella. Det här är mycket bättre än att jag skär mig själv hemma, för på rakt hår är taket klart synligt, och på lockigt hår är det nästan osynligt. Håren var galen mjuk, smidig. Nu ska jag alltid gå på den.
  Men det finns ett par men:
  1) Jag tvättade inte huvudet och sätta på några masker före förfarandet, och det borde ske (men jag visste det, jag varnar dig bara i förväg);
  2) Före rätningen fick jag inte något termiskt skydd på mitt hår och ånga kom från dem. Men det här är en allvarlig försummelse!
  Jag tror att jag ska leta efter en annan mästare, och innan jag registrerar frågar jag honom vad han ska göra och hur.

  9. Vitaminer för hår
  Varje dag (morgon och kväll) tar jag linfröolja. Jag planerar också att köpa andra oljor (cederträ, pumpa) och dricka dem varje dag.
  Jag tog också Perfectil-vitaminerna, jag tyckte om dem, men min faster undrade att hennes bekanta (också en galning) planterade sina mage och jag bestämde mig för att sluta dricka dem.
  Sedan juni har jag druckit Amway - NUTRILITE Double X-vitaminer med vitaminer, mineraler och fytonäringsämnen.
  Ibland dricker jag en vitamin pentovit kurs. Vid hösten planerar jag att köpa vitaminer för hår, hud och naglar 21st Century Health Care Biotin för Ayherb eller vitaminer för hår, hud och naglar Silettum.


  10. Aromaterapi.
  Jag gör sällan aromaterapi, men jag gillar verkligen att göra det med lavendelolja.
  Jag gör det på följande sätt: På en träkam (eller ben) dricker jag några droppar essentiell olja och grundligt, och viktigst noga, kamma mitt hår i minst 5 minuter (helst att inte röra vid rötterna). Aromaterapi är endast gjord på rent hår (inte utsmält med någonting!). Det är lämpligt att ventilera rummet före och efter proceduren.
  VIKTIGT! Innan du använder oljan, se till att du inte är allergisk mot den och att du luktar bra.
  Aromaterapi behöver göras med naturliga eteriska oljor (jag gillar etrar från Olesya Mustaeva Workshop, ibland tar jag från Spivak, även om de inte är så naturliga). Men de eteriska oljorna från apoteket är inte helt naturliga.
  Jag planerar att köpa mig mycket läckra oljor och ta upp denna fråga noggrant.
  Jag försöker också göra en huvudmassage varje dag.

  Några mer nyanser
  - Rätt näring - nyckeln till hälsosamt hår! Och deras näring börjar från insidan. Försök att äta mer hälsosamma livsmedel.
  - Alkohol (rökning) - hårets fiende. Det berövar ditt hår (naturligtvis och inte bara dem) av makt, glans.
  - Behöver få tillräckligt med sömn.
  - Drick 1,5-2 liter vatten per dag.

  Skillnaden i längd mellan lockigt och rakt hår är 11 centimeter (plus eller minus ett par centimeter. Det beror helt på stylingen). Nu är min hårlängd 64 centimeter (rak) och ca 53 centimeter i lockigt hår.
  Det är så som våra krullar "stjäl" längden

  Mina misstag i vården av lockigt hår:
  1. Kombinera.
  -Alla vet att krullarna inte kan kammas, för att det blir fluff. Och jag kämpade trots allt till universitetets 2: a år och samlade dem i svansen. Horror.
  "Jag använde en dålig kam som bara rev mig i håret.
  2. Felaktig tvättning.
  -Jag tvättade hela hårets längd och shampooen gniddes inte i palmerna, men hällde den direkt på huvudet.
  - Jag gnidde mitt hår längs hela längden och masserade massivt hårbotten med mina naglar.
  Bottom line: hårtorkat, började skära.
  3. Torka håret med en handduk.
  Gnid inte ditt hår med en handduk! Härifrån är de mycket förvirrade, skadade och börjar splittras.
  4. Låt inte ditt hår torka.
  Innan min hårvård tänkte jag inte på några sprutor, masker och andra saker att återfuka. Men lockigt hår - torrt hår.
  5. Kombinera vått hår.
  Jag brukade kamma mitt våta hår och kamma det med sådana kamar som skulle riva ut mina hårstrålar. Kom ihåg att vått hår inte kan kamma! Men vått hår, med fuktgivande medel som appliceras på dem, är möjligt, vilket jag ibland gör.
  6. Hårtork, strykjärn, krulljärn.
  Jag torkar alltid mitt hår naturligt, använder hårtork mycket sällan (när jag har bråttom någonstans och bara kall luft) räkte jag mitt hår i salongen en gång i mitt liv när de skar min flagella. Jag använde inte gardinen en gång.
  7. Elastiska band, hårnålar.
  - Du kan inte använda gummiband, med järninsatser, de sönder hår! Och även du kan inte använda snäva gummiband.
  8. Måla
  Jag har aldrig målade mig själv, för jag anser det vara skadlig för lockar (tills jag har grått hår, kommer jag definitivt inte att måla). Men när jag måste göra det, så använder jag bara bra professionella färger.

  Tja, ett par tips:
  1. Gör aldrig keratinrätning. Det är mycket skadligt för håret! (Personligen, min åsikt)
  2. Välj en frisör mycket noga (helst vem vet hur man ska arbeta med din hårtyp). Jag tror att många har läst om fall som barberaren i stället för en centimeter hår, skär av 5 centimeter (det här är någon som tur). Så att detta inte händer för dig behöver du en beprövad mästare med en lätt hand. Du kan antingen klippa ditt eget hår (jag klipper ofta mitt hår med flagella) eller fråga släktingar.
  3. Sova inte med håret lös, eftersom de är mycket förvirrade (det är bättre att samla dem i en "ananas" eller i en fläta).
  Mitt råd är min personliga erfarenhet och jag delar bara med dig.
  Jag har skrivit denna recension under en mycket lång tid och noggrant, och jag hoppas att det är användbart för dig!  Nästa Artikel
  Vilken hårborste är bättre för hår?