Ammoniakfritt hårfärg: en översyn av märken och tips


Om farorna med ammoniakfärger som kändes för länge sedan. Dess obehagliga lukt, förmåga att orsaka allergier, brännskador i slemhinnor och luftvägar är en obehaglig bild. Dessutom kan ammoniak ackumuleras i porerna och förgifta kroppen med giftiga ämnen! Professionell hårfärg utan ammoniak kommer att undvika alla dessa överraskningar!

Fördelar med färger utan ammoniak

Färger utan ammoniak har många viktiga fördelar som förklarar populariteten hos dessa produkter:

 • Gentle färgning. Färgämnen kuver håret - de tränger inte djupt in och brinner inte ut det naturliga pigmentet;
 • En bred färgpalett - mer än 50 nyanser;
 • Ingen obehaglig ammoniak lukt;
 • Användbar komposition. Sammansättningen av ammoniakfria färger innehåller flera komponenter som är fördelaktiga för håret. Dessa är vitaminer, användbara syror, mineraler och extrakt från växter som förstärker glödlamporna, skadar inte hårets struktur och stimulerar blodcirkulationen i epidermis.
 • Inga kontraindikationer. Du kan även använda denna färg för gravida kvinnor.

Med en sådan förteckning över fördelar finns det flera nackdelar med en sparsam färg:

 • Ge kortsiktiga resultat. Tro inte på slagorden att effekten av en sådan färg kommer att pågå i ganska lång tid! Färgen kommer att tvättas med varje huvudtvätt, och efter två veckor blir det matt och dim. Problemet kan dock lösas! Färger utan ammoniak kan ackumulera färger. Om du ständigt använder samma nyans kommer det att bli mycket ljusare;
 • Dålig färg över grå hår. När man själv söker för att bli av med grått hår är det nästan omöjligt. Men om du går till salongen blir resultatet utmärkt. Att använda en speciell gel för att konsolidera effekten av en frisör kommer att kunna måla över grå hår;
 • Dålig förtydligande. Om du vill bli en blondin från en het brunett, är det osannolikt att ett färgämne utan ammoniak kan hjälpa dig. Han kan inte lätta håret;
 • Hög kostnad Jämfört med det vanliga har ett bra färgämne utan ammoniak ett högt pris. Ja, och i skönhetssalongen för det arbete du gör kommer du att ta mycket mer.

Bläddra bland populära märken

För att underlätta ditt val har vi sammanställt en lista över ammoniakfria färger som rekommenderas av erfarna proffs.

Wella-proffs

Professionell icke-ammoniakserie. Wella Professionals försiktiga färgämne bidrar till att skina i hårets hår, rik och likformig nyans, jämnhet och mjukhet. Produkterna i det här märket glädjer sina fans med en tillräckligt stor palett och ett överkomligt pris. Men den största fördelen är Color Touch Plus-serien. Om du blandar denna färg med en väteperoxidemulsion, kan du måla över grått hår.

L'Oreal Casting Gloss

L'Oreal skapade ammoniakfritt professionellt hårfärg för ett par år sedan, men det blev populärt under rekordtid. "Felet" är en användbar komposition och en annan palett (26 nyanser - från blond till svart). Kungliga gelébina ger silkiness till strängarna och närmar dem perfekt. Färgfärgade målarfärger, inklusive grått hår. Färgen på färgen är aromen - bären samlade i skogen.

Chi ilonic

Tillverkaren av denna färg lovar ett resultat som kommer att erövra dig. Motståndskraftig rik färg, ekologisk sammansättning, användbara komponenter - det här är det som är karakteristiskt för Chi Ilonic färgämnen. Färgen är skapad på silke och legering CHI 44, vilket gör den verkligen unik. Det är perfekt för dem som vill lysa upp utan att skada strukturen.

Revlon Professionals

Märkena i detta varumärke har många användbara komponenter (flytande kristaller, fördröjda effektpigment, bioaktiva aktivatorer etc.) som matar in strängarna och återställer deras struktur. Revlon Professionals ger korrekt färgmatchning. Det används ofta för att måla över grå.

Kadus Fervidol Brilliant

Den här fashionabla nyheten har redan lyckats få en hel del kundrespons. Färgen innehåller mineraler, oljekstrakter, naturliga föreningar av salter, naturliga vaxer och aktivatorer med väteperoxid. Aktivatorer färgar trådarna och vaxer dem förseglade. Tack vare detta "arbete" blir håret smidigt och glänsande och färgen blir inte matt i lång tid. Linjen Kadus Fervidol Brilliant har 50 färger - från blond till brunett.

Igora från Schwarzkopf

Professionell bezammiachnaya-färg Igora erbjuder en mångsidig färgpalett. I sammansättningen hittar du två aktiva komponenter (kiseldioxid och biotin), vilket saktar åldrandet av strängarna, såväl som färgförstärkaren. Hår efter färgning blir tjockt, starkt och elastiskt.

Cutrin då

Grunden för denna finska färg är den arktiska tranbärs eteriska oljan, som har ett antal användbara egenskaper. Det förlänger strängarnas ungdom, förhindrar deras bräcklighet, stärker och underlättar kamning.

Selektiv professionell

Italienskt mineralfärgningsfärg Selective Professional skapades speciellt för rättvisa. Hon kommer att tillåta att klargöras omedelbart i flera toner, utan att ha gjort mycket hår.

Estel

Ryska varumärket Estelle uppfyller alla standarder. Det är billigare, men kvaliteten är inte sämre än utländska prover. Färgen innehöll guarana, grönt te och keratinkomplex. Var och en av dessa komponenter närmar sig strängarna och läker deras struktur.

Garnier Color Shine

Den har en krämig konsistens, innehåller tranbärsekstrakt och arganolja. Garnier Color Shine erbjuder 16 toner och gör håret ljus, mjuk och silkeslen.

Londa färg

Londa färg är en färgfärg som erbjuder så många som 37 nyanser. Kärnan i detta verktyg är mikrosfärer som låter dig skapa ljusa färger.

Faberlic

Faberlik har också en palett av färger, vars sammansättning det inte finns någon ammoniak. Det förstör inte håret, och mättar det med glans och stärker rötterna. Detta är möjligt tack vare många extrakt - lotus, aloe, ginkgo biloba och solros.

Ammoniakfritt hårfärg ger endast ett bra resultat om det används korrekt. Kom ihåg några regler!

 • Regel 1. Färgen ska appliceras på förorenade strängar utan rester av stylingprodukter och andra kosmetika. Annars kan skuggan inte vara enhetlig. Det finns möjlighet att färgen blir helt annorlunda, eftersom ingen av oss vet hur färgämnet kommer att verka vid kontakt med hud och lack.
 • Regel 2. Färgen är impregnerad med hela längden så att det inte finns några luckor.
 • Regel 3. Håll kompositionen i en halvtimme, tvätta sedan med schampo.
 • Regel 4. I slutet av processen behöver du en bra balsam som kan förbättra effekten av oljor och vitaminer.
 • Regel 5. När du köper färg, kontrollera dess sammansättning. Om du ser natriumbenzonat eller aminer på förpackningen, kan det inte prata om någon mild färgning.
 • Regel 6. För gravida kvinnor rekommenderar vi att du reducerar tiden något (ungefär 20 minuter). Samma tidsintervall är tillräckligt när håret är för tunt och sparsamt.

Efter varje kamning hittar du hela tufts av lös hår på kammen? Tack vare den här masken kommer du att glömma detta problem!

Välja den bästa icke-ammoniak hårfärgen

På grund av kvinnors lust att alltid se vackert och välskötta, måste de regelbundet göra smink, manikyr, pedikyr, frisyr och styling. De flesta av dem utsätts systematiskt för krullning. Oavsett vilken del som behandlas - bara rötterna, ändarna eller hela längden, kan den frekventa användningen av kemikalier allvarligt skada tillståndet och typen av strängar. För att minimera skadorna rekommenderar frisör-stylister att använda professionell kosmetika på icke-ammoniakbasis.

Vad är den här färgen?

Medel där det inte finns vätenitrid - ammoniak, hör till genereringen av milda pigment. I en annan kallas de också semi-permanent. I början av deras existens klassificerades de av experter som fysiska föreningar, eftersom operationsprincipen var att omsluta håraxeln snarare än genomträngning. Detta hände på grund av den ömsesidiga attraktionen av konstgjorda och naturliga pigment. Men förbindelsen mellan dem var kortlivad, och jonerna tvättades snabbt ut.

Idag fungerar semi-permanenta alternativ enligt samma regler som permanenta (med vätenitrid), det vill säga öppnar de nagelskalorna, ljusnar det naturliga pigmentet och ersätter det med en artificiell. De varar längre och låter dig ändra färgens betydelse. Istället för ammoniak verkar aktiva ämnen här, vilka kan upprepa sina handlingar, samtidigt som de inte skadar eller stör metabolism i stavarna. Aminer (främst monoetanolamin) utför vanligtvis dessa funktioner, och själva färgämnet är alkaliskt.

När det gäller sura halvfasta kompositioner, som fortfarande är efterfrågade och inte upphör att produceras, sker hela processen vid den kutikulära nivån utan djup penetration. Det finns inga destruktiva förändringar i hårets struktur här, och därför kan denna produkt användas även för gravida kvinnor. Det enda negativa: Jämfört med alkalisk ammoniakfri färg (och ännu mer med vätenitridinnehållande) är den mindre resistent. När huvudet tvättas, kommer konstgjorda pigment ersättas av vattenmolekyler, vilket innebär att färgen kommer att förlora sin mättnad varje gång.

Sådana färgämnen maskerar inte helt det grå håret (även om det finns undantag). I stället är det bättre att använda verktygen som är speciellt utformade för att lösa ett sådant ömtåligt problem. Om lusten att försöka lackera utan ammoniak för grått hår är högre än några risker, är det mer rimligt att utföra proceduren i salongen, där befälhavaren hjälper till att fixa effekten med en speciell gel.

Mjukt färgning med halvfasta produkter orsakas inte bara av frånvaron av vätenitrid utan även genom berikning av kompositionen med användbara komponenter: växtekstrakter, oljor och vitaminkomplex. Det är därför, efter att ha målat krullarna med dessa medel, ser de mycket bättre ut - ljusare, mer lysande och, viktigast av allt, levande. Färgpaletten i många märken är inte sämre när det gäller antalet nyanser till pigment, som är baserade på ammoniak. Frånvaron av en skarp, obehaglig lukt är en annan klar fördel.

Vad händer om du använder ammoniakprodukter?

Regelbunden färgning med permanenta medel är fylld med omvandlingen av en jämn kutikula av staven till en struktur som liknar en pensel. Efter att vågorna har ökats med ammoniak i syfte att bosätta sig i dem, förlorar de förmågan att stänga naturligt. Hår förlorar sin elasticitet, tunt, blir skört och torrt, på grund av giftiga ämnen förgiftar intensivt ut. Det är ganska svårt att returnera det ursprungliga tillståndet efter en sådan exponering, men det är möjligt: ​​professionell vård + terapi kan återuppliva dem till livet.

Separat bör det sägas om den specifika lukten. För det första är det så skarpt att det inte bara är svårt att arbeta med det på grund av en tydlig känsla, men det är också möjligt att bränna luftvägarna och slemhinnorna. För det andra är det kvävande och benägen att orsaka allergiska reaktioner.

På grund av sådana negativa stunder, fans av permanenta kompositioner varje år mindre och mindre. Men fler fans syns i färger utan ammoniak. Vad tycker barbers (colorists och stylists) om detta? De rekommenderar att man använder resistenta kemiska pigment för primärfärgning, som "lossar" strukturen och använder halvvariga alternativ i efterföljande procedurer, eftersom de i det här fallet kommer att kunna penetrera djupare och dröja länge.

Vad är inte-ammoniak hårfärger för de bästa?

1. Color Touch från Wella Professionals.

Ammoniakfri serie professionella färger Wella. Förutom det aktiva medlet etanolamin ingår vax och flytande keratin dessutom. Utmärkt behåller fukt i stavarna, och ökar därmed volymen, ökar ljusets briljans och svårighetsgrad. Motståndet är relativt högt: effekten varar upp till 24 gånger vid tvättning av huvudet. Detta uppnås tack vare de omgivande egenskaperna hos samma naturvax.

Color Touch-paletten är ganska varierande och innebär 4 linjer:

 • grundläggande - en uppsättning klassiska nyanser;
 • plus - toner och subtoner av standardfärger;
 • solstrålar - översatt som "solstrålar", det vill säga det betyder alla variationer av blont och ljusbrunt;
 • relights red - från namnet är det klart att denna rad är speciellt utformad för att skapa / underhålla eldiga röda nyanser.

Du kan köpa Wella Color Touch i salongen, dessutom engagerad i försäljningsaktiviteter, affären, via Internet. Priset i alla fall kommer att vara ungefär lika - 650-750 rubel.

2. IGORA Vibrance av SCHWARZKOPF.

Detta professionella, mjuka hårfärg innehåller inte vätenitrid. Den bygger på ett intensivvårdskomplex med lipider och vitaminer, vilket gör det möjligt att uppnå färgjämnhet under färgning samt stärka stavarnas struktur. Enligt tillverkaren är IGORA Vibrance perfekt även för kvinnor vars vikt av gråstrålar är 70-80%.

För älskare av klassisk och fasthållen bild presenterar denna halvfasta färg mycket rosa, mjuka nyanser. Utvecklarna glömde inte tjejerna med ett ljust utseende. Det skapades extremt färgglada vågar (röd, violett, extra koppar) för dem. Priset är ganska överkomligt - cirka 450 rubel.

3. Sense de Luxe från Estel.

Inhemskt varumärke Estelle uppfyller alla allmänt accepterade standarder och är därför efterfrågad bland både affärsverksamma och vanliga tjejer som började måla hemma. Kvaliteten är inte sämre än utländska modeller, och är billig (cirka 300-350 rubel).

Det saknar en skarp, märklig lukt, och tack vare olivekstraktet, avokado, keratinkomplex och panthenol, torkar krullarna inte ut, men får den nödvändiga hydrering. Färgen är garanterad att vara mättad och jämn. Ej tvättad, enligt tillverkaren, 4 veckor. I många recensioner skriver de att det ursprungliga utseendet varar mycket längre. Antalet nyanser i Sense de Luxe kommer också att överraska dig - det finns över 70 av dem.

4. Casting Creme Gloss av Loreal.

En professionell tonfärg till ton ammoniak fri från L'Oreal har vunnit popularitet på rekordtid. Den skyldige var en användbar komposition (royal jelly well nourishes, cares), en trevlig arom (som lukten kommer från vilda bär), samt en bred färgpalett (28 nyanser från blond till harts) och dess högsta naturlighet. Kan köpas för 300 eller fler rubel.

5. FÄRGSHINE av varumärket GARNIER.

Det är osannolikt att det kommer att vara möjligt att radikalt byta nyans, men det är ganska realistiskt att göra den naturliga färgen attraktiv eller att tona de oönskade noterna efter färgning med resistenta pigment. På grund av förekomsten av arganolja, tranbärsekstrakt och frånvaron av ammoniak i det, försvinner inte håret alls, men blir ett välskämt utseende, blir glänsande, mjukt vid beröring. Priset är ganska attraktivt - 150-180 rubel. Garnier kan inte skryta med ett brett utbud av nyanser, men 17 färgvariationer (tidigare 19 år) räcker för att varje tjej kan hitta sin egen ton.

6. Palette ColorGloss Company SCHWARZKOPF.

En annan unik produkt utan ammoniak och väteperoxid. Det skickas för massanvändning, och är därför billigt - ca 100 rubel. Verktyget klarar sig perfekt: det uppfriskar färgen, ger krönorna en glans, skadar inte strukturen och visar motstånd mot utlakning under relativt lång tid (upp till 6-8 veckor). Som en extra bonus är kompositionen australiensisk valnötolja - macadamia. Han andas bokstavligen livet i lös, skadat hår. När det gäller paletten har den ca 20 nyanser, varav några är exotiska, till exempel jordgubbssylt, hallonssocker, röda vinbär.

Hårfärg utan ammoniak - fördelarna och nackdelarna, en översikt över de bästa varumärkena

Långt sedan representanterna för den vackra halvan av mänskligheten har försökt förändra sitt utseende, tillgriper att färglägga hår. Användningen av en mängd olika föreningar skadade kurls hälsa. Lyckligtvis finns idag en sådan uppfinning som professionellt hårfärg utan ammoniak, vilket hjälper till att säkert ändra bilden.

Användningen av ammoniakfri färg gör att du kan hålla ditt hår friskt

Men inte alla kvinnor använder ammoniakfri hårtoning eller hårfärgning, vilket beror på deras dåliga medvetenhet på detta område. Idag kommer vi att berätta i detalj vilken typ av hårfärger utan ammoniak finns och hur man väljer dem korrekt.

Vi är övertygade om att våra ursprungliga instruktioner kommer att vara användbara även för erfarna frisörer, för att inte tala om vanliga konsumenter, som helt enkelt vill ändra sitt utseende och stil med färg.

Fördelar och nackdelar

Att veta hur man väljer hårfärg utan ammoniak bör du veta om alla fördelar och nackdelar med sådana blandningar. Detta gör det möjligt för dig att navigera bättre i olika märken, samt att förstå om du är redo att ändra krullarnas färg, med färg som inte innehåller ammoniak.

Positiva egenskaper

Det viktigaste som måste noteras är en sparsam effekt på håret.

Beståndsdelarna i färgkompositionen förstör inte strukturen, medan användningen av ammoniakblandningar leder till att krullarna blir:

Men icke-ammoniak hårfärger har också en minskad mängd väteperoxid, vilket negativt påverkar krullarnas struktur. När du använder ett sådant verktyg, piggerar pigmentet bara håret, men tränger inte in i.

Kompositionen innehåller naturliga, naturliga ingredienser. Till exempel björk extrakt

Dessutom ger professionell italiensk eller någon annan färg av denna typ restaurering av lockor på grund av det höga innehållet av näringsämnen och spårämnen, inklusive:

 • B-vitaminer;
 • druvfröoljaxtrakt
 • björkekstrakter;
 • hirs extrakt
 • andra grönsakskomponenter.

Det är säkert att den här färgen är nästan naturlig och skyddar krullarna från de negativa effekterna av ultravioletta strålar och garantier:

 • normalisering av sebaceous sekretioner;
 • aktivering av blodcirkulationen i huden;
 • hårfolliklar;
 • stärka rötterna.

Var uppmärksam. Inte konstigt erfarna stylister och frisörer hävdar att ett sådant verktyg kommer att bli en utmärkt restaurator. Det kommer att återge glansglans, silkeslen, ge en naturlig, naturlig nyans.

Dessa färgämnen kommer att möjliggöra att få någon kröningsljud utan att skada hälsan.

Det rekommenderas att använda hårfärg utan ammoniak, även om du bestämmer dig för att experimentera - skuggan tvättas snabbt och du kan färga på samma dag om du inte är nöjd med resultatet. Hårskada kommer inte att vara från detta.

Negativa egenskaper

Naturligtvis kan även det mest moderna, effektiva och högkvalitativa verktyget inte bara ha positiva egenskaper. För större objektivitet måste vi bara påpeka nackdelarna.

En av de negativa egenskaperna är den snabba spolningen av färgkompositionen. Även om tillverkare hävdar att skuggan kommer att ta upp till sex till åtta veckor, men med varje tvättning av huvudet, färgen fortfarande bleknar, även om du inte märker omedelbart.

Var uppmärksam. Det är inte alltid nödvändigt att använda denna färgvariant, om du behöver ta itu med grå hår. Den enda gången du kan använda ammoniakfri färgning vid hantering av grått hår är i kombination med speciella fixeringsgeler.

Det rekommenderas inte att använda sådana preparat även om du vill vända från en brunett till en blondin - du kommer att klara av att klargöra med högst tre toner, inte mer.

Bland de negativa egenskaperna - det höga priset på produkter och snabb spolning.

Dessutom, som experter noterar, använd inte verktyget med egna händer, eftersom det är nödvändigt att ha vissa färdigheter:

 • att förstå nyanserna;
 • har en solid färgapplikationsupplevelse;
 • känna till alla funktioner i användningen av kompositioner av denna typ.

Jo, den sista negativa egenskapen är en högre kostnad jämfört med konventionella färger.

Rådet. Du får inte med glädje ta tag i billig icke-ammoniakfärg från hyllan och rusa till kassan vid alla par. Lågt pris indikerar låg kvalitet.

Även om vi pratar om den skada som vanliga blandningar bär och hur mycket tid, ansträngning och ekonomiska resurser ibland måste spenderas på att återställa skadat hår, är det nog bättre att betala lite mer.

Granskning av de bästa varumärkena

Särskilt för dig gjorde vi ett slags betyg av hårfärger utan ammoniak - även om vi medvetet inte satte någon i första eller sista platsen, men gjorde en lista med detaljerade egenskaper. Efter att ha studerat det kan du själv bestämma vilken färg som är bäst för dig!

Wella Professionals Color Touch

Detta varumärke har lockat konsumenterna:

 • naturlig komposition
 • rimligt pris - kanske den mest prisvärda bland alla produkter i detta segment.

Efter användningen blir håret:

I fotoprodukterna Wella Professionals Color Touch

Medel lägger idealiskt på håret och ger:

 • likformig färgning
 • långvarig bevarande av den förvärvade nyansen.

Var uppmärksam. I sin uppställning införde tillverkaren en ytterligare blandning. Den är idealisk för full målning av grått hår, om kompositionen lägger till en liten emulsion av väteperoxid.

L'oreal Casting Gloss

Om du letar efter ett varumärke som kan ge dig ett otroligt urval av färger, är det bättre att inte hitta den här tillverkaren. Totalt har serien mer än tjugofem nyanser, allt från svart till ljusblond.

Det unika varumärket är i närvaro av kunglig gelé som ger ditt hår:

 • mjukhet;
 • ömhet;
 • silkeslen;
 • lysa;
 • trevlig arom.

Ingredienser inkluderar royal gelé

Ett annat plus till L'oreal produkter är möjligheten att helt och helt måla över grå hår.

Schwarzkopf Essential Color

Det är svårt att träffa en kvinna som inte hört talas om detta varumärke, som är känt över hela världen.

Om vi ​​pratar om produkter av denna typ, har det förtjänat konsumenternas förtroende på grund av dess sammansättning, vars ingredienser är:

Schwarzkopf produkter är kända över hela världen.

I allmänhet har Schwarzkopf-linjen två dussin nyanser som kan kämpa även med grått hår - beroende på den valda tonen, målar den på 40-100%.

Chi ilonic

Intressant är den här tillverkaren inte så allmänt känd som de föregående tre men garanterar också färgningen av grått hår, för att inte tala om den ihållande färgen.

Produkter av detta märke låter dig ljusa håret med åtta toner.

Men den största fördelen med företagets produkter ligger i det faktum att dess färgkompositioner gör det möjligt att lätta krullarna med åtta toner utan att skada deras hälsa och struktur.

Revlon Professionals

Sammansättningen av färgkompositionerna hos denna tillverkare innefattar:

 • återställa;
 • matningskomponenter;
 • pigment;
 • flytande kristaller.

Det är faktiskt det är inte ens färg, men en slags kräm-gel. Revlon Professionals rekommenderas att använda om det behövs:

 • måla över grå hår;
 • få tonen att matcha;
 • få en ljus, varaktig mättad färg;
 • kommer att ge glans till håret.

Kadus Fervidol Brilliant

Detta varumärke, som har mer än femtio nyanser, är bättre känt för proffs än för vanliga konsumenter.

Blandningen innefattar:

 • extrakt av olika vegetabiliska oljor;
 • naturliga salter;
 • mineraler;
 • vaxer och andra naturliga ingredienser.

Kärnan vid användning av Kadus Fervidol Brilliant är följande:

 • aktivatorn färgas med en krökning;
 • då utförs deras ursprungliga tätning med naturligt vax.

Säker färg som garanterar inte bara färgning, men också utmärkt utseende på lockar

Det här tillvägagångssättet gör det inte bara möjligt att få en stabil, rik färg, utan också ge ditt hår:

I slutet

Förvandlas med säkra metoder!

Som du kan se är en bra hårfärg utan ammoniak en realitet. Det finns ett brett urval av produkter av denna typ, vilket gör att du kan ändra hårets färg, bevara hälsan och skönheten hos curls.

Ytterligare video i den här artikeln hjälper dig att bättre förstå ämnet som diskuteras.

Betyg av de bästa färgerna utan ammoniak för hår

Att ha förmågan att byta hårfärg på hjärtan, utan rädsla för att göra det till livlöst halm - det här är en liten dröm om vilken kvinna som helst. Många vill experimentera och förändras, men skada färgkompositioner för hårets struktur skrämmer bort och gör en sådan önskan inte så attraktiv. Idag finns det ett utmärkt alternativ - icke-ammoniakföreningar, vars användning inte bara har en så uttalad negativ effekt, men hjälper till och med att återställa håret och göra det hälsosammare.

Ammoniakfri färg - vad är det och vad är dess komposition?

Ammoniak används i hårfärger som ett ämne som säkerställer penetration av pigment i hårstrukturen - det höjer skalorna och är fast i dem, vilket ökar graden av känslighet för färgkompositionen. Nackdelen är att efter vågorna helt enkelt inte kan stängas naturligt, och därför är håret slutligen övertorkat och livlöst i utseende. Ammoniakfria formuleringar innehåller inte denna farliga komponent, den ersätts av säkrare och sparsamma substanser (oftast talar vi om monoetanolamin), som inte provocerar så allvarliga destruktiva förändringar i hårets struktur.

Utan tvekan kan det inte sägas att formuleringar utan ammoniak är helt ofarliga - det här är kemiska blandningar, som kan ha en negativ effekt men de skiljer sig åt med märkbart mindre skada. Milda färger innehåller ofta ett stort antal naturliga ingredienser som bidrar till förbättring av hårets tillstånd. Det kan vara en mängd olika oljor, växtekstrakter och vitaminkomplex.

Granskning av de mest skonsamma hårfärgerna och deras paletter

Maskinsäkerhet är ett viktigt argument för att köpa en eller annan låda med verktyget, men tillverkaren och andra produktegenskaper är också viktiga. För köparen är viktig nyans, förmågan att köpa alla komponenter för kompositionen på ett ställe, ytterligare omsorgsegenskaper. För att göra valet enklare, erbjuder vi dig att bekanta dig med listan över de mest populära produkterna i denna kategori.

Estel Sense De Luxe (Estelle)

Måla utan ammoniak professionellt varumärke kosmetika för hår Estelle finns i rör på 60 ml. För att kunna använda, måste du köpa en specialaktivator från samma tillverkare. Resultatet av färgning är helt identiskt med den utlovade färgen i paletten, med förbehåll för färgreglerna, skuggan är mättad och enhetlig. Formeln innehåller bland ingredienserna i vårdkomponenterna: avokado och olivoljor, panthenol, som tillsammans ger ett omfattande skydd mot håret från yttre negativa influenser, ger näring och återfuktar dem, återställer struktur och naturlig elasticitet. Efter färgning blir håret mjukt och glänsande.

L'Oreal Creme Gloss (L'Oreal)

Produkten är placerad av tillverkaren som en färgvård, som inte bara ger en vacker färg med naturlig glans, men också ett hälsosamt utseende av hår. Formeln utan ammoniak ger ett bestående resultat, vilket hålls upp till 30 gånger användningen av schampo. Lämplig för vilken typ av hår som helst och på grund av förekomsten av bee royal gelé ger dem näring och ger en vacker hälsosam glans. Kompositionen målar också över grått hår. Paletten är ganska bred och består av naturliga, naturliga nyanser, vilket gör att du kan få det mest bekväma resultatet. Kraftig konsistens av kompositionen under användning av färgen fördelas lätt av hårets vikt och flödes inte.

Matrix Socolor Beauty (Matrix) för grått hår

Professionellt färgämne tack vare författarens teknik kan du få en tydlig och likformig nyans på håret, som anpassar sig till det naturliga: självjusterande pigmenten interagerar med det naturliga i hårstrukturen.

Det är möjligt att måla med hjälp av alla typer av hår med ett innehåll av grått hår upp till 50 procent. På paletten med ett stort antal nyanser kan du välja det lämpligaste alternativet från rika mörka till stilfulla ljustoner. Jojobaolja ingår i vårdkomplexet, vilket har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd, vilket understryker dess naturliga glans.

MATRIX Färgsynkronisering för blondiner

Cream utan ammoniak är lämplig för korrigering av hårfärg, som tidigare målades och för bildandet av en ny nyans för håret, vilket inte har klargjorts. Du kan använda färg för att återställa färgen på tidigare använda resistenta färgämnen, men med en säkrare metod. Kompositionen innefattar ceramider för att ta hand om hårets struktur, som kan fylla de porösa ytorna, jämföra ytan och därmed främja likformig färgning och efterföljande slående glans.

Garnier färg Shine (Garnier)

Tillverkaren lovar att den här ammoniakfria kompositionen inte bara ger håret den önskade färgen utan också skadar den, vilket ger en naturlig och hälsosam glans. Ingredienserna innehåller naturliga ingredienser: Tranbärsekstrakt och arganolja, som har en omtänksam och regenererande effekt. Verktyget är lämpligt för att måla partiellt grått hår, samtidigt som de mjukgör de ändrade håren. Paletten är representerad av nästan två dussin vackra nyanser som mest effektivt kan betona en kvinnas naturliga skönhet.

Syoss Oleo Intense (Cieces) resistenta

En innovativ konceptprodukt från Ciez är en färg med en bestående effekt, vars effekt är baserad på införlivandet i en speciell oljeaktivator. Färgens sammansättning använder naturliga rena oljor som förbättrar färgens effekt, ger en djupare penetrering av färgpartiklarna i hårets struktur och tillåter även att uppnå mjukhet och glans. Färgen är homogen och mättad, och färgfärgsprocessen ger inga besvär, det har en krämig konsistens och det finns ingen obehaglig ammoniaksmak. Denna produkt är också lämplig för färgning av grått hår.

Förteckning över bra ammoniakfria färger

Förutom de ovan beskrivna bläcken finns också många inte mindre kvalitativa kompositioner utan ammoniak, vilket medger att uppnå utmärkta resultat av färgning. Det är också värt att uppmärksamma:

 • Kapus botemedel med ginseng extrakt och risproteiner;
 • professionell färg från goldwell;
 • krämfärg från Faberlik;
 • Schwarzkopf Igor för intensiv färgning ton-on-tone, etc.

Instruktioner för färgning av hår hemma

Hårfärger kan användas hemma, och det spelar ingen roll om en professionell komposition från Matrix eller en vanlig från Vella köps - båda kan användas, det viktigaste är att veta hur man gör det. Korrekt val av färger och genomförande av färgningsprocessen i sig kommer att uppnå det bästa resultatet även utan stor erfarenhet.

Hur man gör hårmålning

Färgprocessen i sig och dess egenskaper beskrivs i instruktionerna, vilka är fästa vid varje rör av färg från något företag. Villkoren kan variera även bland liknande tillverkare, till exempel krävs vissa formuleringar på torrt hår och vissa på vått hår. Därför är det absolut nödvändigt att läsa instruktionerna, även om du redan har målade huvudet mer än en gång.

Förfarandet i sig innefattar flera steg:

 1. hår förbereda efter behov
 2. då är det nödvändigt att blanda färgkompositionen med ett oxidationsmedel (de kan vara i samma förpackning, som till exempel i Londa-produkter eller säljs separat, som i den professionella Estelle-serien);
 3. en fet kräm appliceras på huden längs hårlinjen för att skydda den mot färgning;
 4. hårmassan är uppdelad i sektioner och applikationen startas med en speciell borste - först med hjälp av de skapade partitionerna från pannan till baksidan av huvudet;
 5. sedan fördelas kompositionen över hela längden av håret, och detta bör göras noggrant så att färgämnet läggs jämnt;
 6. Efter applicering är produkten åldrad på huvudet (tiden anges i anvisningarna), varefter den tvättas av;
  håret måste dessutom behandlas med balsam.

Så tvättar du snabbt av oönskade färger

Ammoniakfria färger är mindre resistenta i jämförelse med klassiska färgkompositioner, därför tvättas de av något snabbare. Om den resulterande nyansen inte passade omedelbart, och det finns ingen önskan att gå med honom i ungefär en månad, kan du använda sådana medel:

 • speciella kemiska tvättar;
 • folkrättsmedel (vegetabiliska oljor, öl, kefir, vatten surgjord med citron eller vinäger, etc.).

Hur ofta kan du färga ditt hår

Med tanke på kompositionens relativa osamhet och dess fördelaktiga egenskaper för hårets tillstånd är det inte förvånande att det kan användas mycket oftare än konventionella föreningar med ammoniak. Experter rekommenderar att återanvändning av färger när skuggan börjar förlora sin intensitet för att upprätthålla ett oemotståndligt utseende eller det finns en önskan om att ändra den i en eller annan riktning.

Kan gravida färga deras hår ammoniakfri färg?

Vid färgning av hår med normal färg är det inte föreningar som kommer på huden, men farliga ammoniakångor som frigörs under proceduren är skadliga. Således är det möjligt att använda produkten utan ammoniak under graviditeten, men det rekommenderade förfarandet är fortfarande omöjligt att namnge. Innan du fattar ett sådant beslut bör du rådgöra med din läkare. Det är också nödvändigt att undvika färgning under första trimestern när fostret är mest utsatt för yttre påverkan.

recensioner

Tanya: Jag var färgad på salongen med Matrix hår, först var jag helt nöjd med resultatet. Men för mig, redan för snabbt, tvättas färgen ut och blir på något sätt oförståelig, ingen klarhet och mättnad i den bevaras.

Irina: Jag hade en italiensk färg utan ammoniak, tyvärr, jag kommer inte ihåg namnet nu, och det var bara bra. På något sätt gav de mig några packar och jag målade bara länge till henne. Nu försöker jag hitta en ersättare, och hittills passar bara Estels mig i mina kvaliteter.

Marina: Jag vill säga att resistent Ciez är bara ett mirakel! Jag vet inte hur och var de uppfann det, men det utför alla sina uppgifter till det maximala - färgen är vacker, jämn och väldigt resistent. Och samtidigt som du inte applicerar någon vild lukt!

De bästa mjuka hårfärgerna utan ammoniak

Vackert färgade lock är nyckeln till framgångsrik reinkarnation, men vanliga rutiner för tonning av rötter eller längder kan allvarligt skada strängarnas tillstånd. Professionell mild hårfärg utan ammoniak är idealisk för gravida kvinnor och tjejer som bryr sig om frisyrens tillstånd.

Översikt över populära icke-ammoniakfärger

Utan en noggrann jämförelse är det svårt att säga vilken ammoniakfri färgämne som är det bästa håret, men efter att ha analyserat många recensioner kommer vi att försöka hitta svaret på denna fråga.

Innan du väljer ett visst företag måste du noggrant se över sammansättningen av de produkter som den representerar. Faktum är att ammoniak i vanliga färger är en brightener, som drar ut det naturliga pigmentet av hår, det är naturligt att kosmetika är mer resistenta mot det. Dessutom kan du färga mörka trådar i en ljusare ton, till exempel brunhårig i röd eller mörkbrun i ljus.

Casting Cream Gloss från Loreal (Casting Creme Gloss from Loreal) - den mest kända, nästan ofarliga hårfärgen, som produceras utan ammoniak. Innehåller inte väteperoxid, men kompletteras med kemiskt verksamma ämnen. Berikad med bismjölk, på grund av att den djupt närmar sig strängarna och ger dem mjukhet. Färger effektivt över grått hår, presenterat i naturliga nyanser. För mer dramatiska förändringar är L'Oreal Professionnel DIA Richesse från Diacolor-serien lämplig.

Casting creme gloss

För blondor eller ljusning är L'Oreal Inoa ODS2 (ODS) mer lämplig - det är en ljusfärg för blondiner utan hårda kemiska komponenter. Det bästa av det bästa, men dyra målarfärgen. Hon kan till och med göra en tjej med blonda strängar från en naturlig brunett. Nu används denna nyhet aktivt för hemfärgning ombra, nedbrytning, etc.

Bilder - L'Oreal Inoa ODS2

Faberlic presenterar en annan liknande produkt - Faberlic persistent ammoniakfri krämfärg. Det förstör nästan inte det naturliga pigmentet, så det är väldigt mjukt och säkert, men samtidigt har det en betydande nackdel - det fläckar inte grått hår. Trots de mörka nyanser som presenteras i paletten kommer denna produkt att färga ash hår lite ljusare än bara naturligt, för vilket du kan få en slags framhävande effekt.

Till skillnad från sina kamrater är Estel Sense De Luxe (utan ammoniak) från Estels varumärke utmärkt för färgning av grått hår. Kompositionen innehåller avokadoolja och olivekstrakt. Detta är ett unikt alternativ som lämpar sig för toning av tipsen och för en full målning. Färgerna presenteras i röda, svarta, askiga toner, det finns också korrigatorer av gröna, blå och gula nyanser. Trots att det är oljigt, lämpat för att måla någon typ av hår, är det relativt ofarligt. Hennes motsvarighet är Estel Celebrity.

En analog av L'Oreal är Olia från Garnier (Garnier) - det här är en bra resistent krämfärg utan ammoniak, vilket stänger värderingen av de mest kända produkterna. Olia ingår i listan över de populäraste färgerna från 2015, dessutom kompletteras det med vitaminer och naturliga ingredienser. Mjuka färger som minimerar hårets hår, lämpar sig för frekvent användning. Dessutom mycket billigare än uttalade medel.

Olia av Garnier

Tänk på vad som annars är färgat färg för hår utan ammoniak:

Bäst icke-ammoniak hårfärger

Ammoniak är en kemikalie som avger skadliga rök och kan orsaka brännskador (med ökad hudkänslighet). Ammoniakfritt hårfärg ger en säker och mild färgning. Ammoniak är också en billig klarare, eftersom den innehåller väteperoxid.

Är det möjligt att färga hår med icke-ammoniakfärg?

Färg utan ammoniak har sina egna fördelar och nackdelar. Dessa verktyg är inte lämpliga för alla kvinnor, eftersom de inte målar över gråhår och återvunna rötter. På grund av användningen av ammoniakfri färg kan håret färgas ojämnt, särskilt om de redan har målats med ammoniak före.

Fördelar med färger utan ammoniak:

 • ingen skarp, obehaglig lukt;
 • mild färgning utan traumatiserande lock eller hårbotten;
 • En stor palett av färger (ammoniakprodukter leder fortfarande i detta avseende);
 • inga kontraindikationer

Professionell färg utan ammoniak är inte billig. Oavsett hur kvalitativt ett sådant verktyg är, kommer det fortfarande inte att ge ett långsiktigt resultat. Färgning, producerad utan ammoniakprodukt, varar inte mer än 2-3 veckor. Produkter som inte innehåller ammoniak, tillåter inte heller att lätta håret några toner åt gången.

Är icke-ammoniak hårfärg skadligt?

Innan du använder någon färg, testa för en allergisk reaktion. För att göra detta, applicera först produkten på någon del av huden och sedan på en tunn hårsträng. Denna procedur hjälper till att undvika obehagliga incidenter i framtiden.

Professionella produkter som inte innehåller ammoniak är inte skadliga för håret. De kan användas av gravida och ammande kvinnor. Produkten blir automatiskt skadlig om den innehåller toxiska komponenter (Syoss Oleo Intense).

Hur är färgningen utan ammoniak?

Ljus nyanser av ammoniakfri färg är inte avsedda för mörka lockor. Om en kvinna från en brunett vill bli blondin, måste hon förkrossa håret. Men lättnadsproceduren förstör märkbart krullarnas tillstånd, så den positiva effekten av det ammoniakfria färgen kommer inte att märkas. Måla utan ammoniak i sådana situationer krävs för att inte skada håret ännu mer.

Ammoniak öppnar hårporer, varför krullarna blir stygga och fluffiga. Efter att ha använt ammoniakfria remedier ändras inte hårstrukturen.

Korrekt färgsparande produkt bör ske enligt följande:

 1. Färg appliceras på obehandlat hår. Samtidigt bör det på krullarna inte finnas några andra medel (geler, lacker, mousser). Först ska verktyget fördelas över rötterna och efter 10-15 minuter appliceras över hela längden av håret.
 2. Skölj inte produkten i 30-40 minuter. Den exakta tiden beror på önskad nyans: Om en kvinna vill få en stark intensiv färg, behöver hon behålla produkten längre.
 3. Sammanfattningsvis måste du sätta på krullarna. Det rekommenderas starkt att låta håret torka naturligt så att det lyser och fluffar inte.

Färgen fungerar snabbare om du sätter huvudet i en handduk (efter att du har lagt på en speciell polyetenhatt).

Hur snabbt tvättar en ammoniakfri färg?

Färger utan ammoniak tvättas snabbt, maximalt i en månad. Vissa produkter, som Garnier, linger inte på håret alls. Högkvalitativ och professionell produkt utan ammoniak håller lite mindre än ammoniakfärg. Det är möjligt att permanent tona håret med en sparsam produkt, eftersom det inte kommer att orsaka skada.

Om du gör en särskild rating av medel kommer de ledande positionerna att tas av produkter från Kapous, Matrix, Estel. De är resistenta och deras användning är inte begränsad till enkel färgning. Med dessa färger kan du vackert tonat hår, utan att ändra skuggan dramatiskt. Se vad nyanser Matrix förberedd för blondiner, brunhåriga kvinnor och brunetter här.

Översynen av färger från de bästa tillverkarna

Var kan man köpa? Nedan är en lista över ammoniakfria färger som är populära med det rättvisa könet. För att köpa kan du gå till tillverkarens officiella hemsida. Professionella produkter (Kapous, Matrix) kan också hittas i professionella kosmetikaffärer. Hur de ser ut kan ses på bilden.

Syoss Oleo Intense

Tillverkaren hävdar att Cies Oleo Intens innehåller olika vitaminer och oljor. I kompositionen finns det verkligen användbara ämnen, inklusive - argonolja som ger näring till håret. Men verktyget har en signifikant nackdel: närvaron av giftiga komponenter. Produkten innehåller sulfater (SLS), linalool (ett ämne som kan orsaka dermatit), aminofenol. Ammoniakfärg kan vara mycket säkrare än Syoss Oleo Intense.

Produkten rekommenderas inte för kvinnor med överkänslighet i huden, liksom för dem vars hår är i dåligt skick. Svett kundrecensioner, vi kan dra slutsatsen att färgen inte är resistent, något målar över grå hår och kan torka ut lock. Priset varierar från 286 till 409 rubel.

Estel Sense De Luxe

Estelle är ett kvalitetsmärke som är populärt inom skönhetsindustrin. Produkter som tillverkas av detta företag används i nästan alla frisörsalonger. Estel Sense De Luxe kännetecknas också av sin trevliga kvalitet och hög hållbarhet. Ljust pigment tvättas i 3-4 veckor, men skuggan varar upp till 2 månader. Med hjälp av produkten kan utföras som en fullständig färgning och toning.

För att tona håret, bör färgen hållas högst 15-20 minuter.

Estel Sense De Luxe är en bra, mild färg som passar för svagt, tunt hår. Produkten innehåller keratin och vitaminer, så verktyget stärker och återställer lockar. Den genomsnittliga kostnaden är 270 rubel.

Matrix Socolor Beauty

Professionell färg Matrix Socolor Beauty har en rik palett av nyanser och bra hållbarhet. Matris hårprodukter används i salonger. Detta italienska företag har länge etablerat sig inom skönhetsområdet.

Paint Matrix Socolor Beauty har en stor fördel - den är lämplig för att måla grå. Produktens sammansättning kännetecknas av närvaron av 3 användbara oljor: burdock, oliv och jojoba. Produkten innehåller ceramider R, som skyddar hårbotten och gör håret starkare. Det kostar från 336 till 505 rubel.

Matrix Color Sync

Tinting Matrix Color Sync cream-paint perfekt passar inte bara för färgning utan också för huslaminering. På paletten finns en färglös produkt som gör krullarna skina och släta. Färgen innehåller också närande oljor och ceramider R (ämnen som erhålls konstgjort från naturliga ingredienser). Produkten är lämplig för livslöst tråkigt hår. Väl målar över grå hår. Pris - 620 rubel.

Londa

Londa-företaget producerar billiga produkter för hår. Färgpaletten utan ammoniak innehåller både ljusa och mörka nyanser. Dessa medel är inte av hög kvalitet, men de ligger i ett överkomligt prisklass. Ammoniakfria produkter från Londas företag kan torka ut hår, det ger inte glans och silke. Ej lämplig för initialt torrt och livlöst hår. Ljus nyanser från paletten innehåller ett oxidationsmedel (väteperoxid), som härrör från ammoniak. Kostnaden varierar från 270 till 350 rubel.

Kapous

Capus är ett företag som tillverkar professionella hårprodukter. Företaget Kapous har en populär palett av färger, som heter Non Ammonia (without ammonia). De innehåller olika närande och regenererande oljor (jojoba, argon trä) och vitaminer. Non Ammonia skadar inte hår alls. Linjen innehåller en stor palett av färger. Produkterna innehåller inte heller parabener och SLS. Färger från Kapus är väl lämpade för både hem- och salongmålning. Det genomsnittliga priset är 300 rubel.

Garnier färg Shine

Oljig färg, som perfekt målar över grå hår och ger ett ljust pigment till hår. Garnier färg Sken närmar sig lockarna, vilket gör dem silkeslösa och glänsande. Färg är lämplig för experiment. Vissa kvinnor med sin hjälp korrigerar det olyckliga resultatet efter färgning med Tonics. Denna produkt från Garnier är bra för alla utom uthållighet. En ljus färg kommer inte att vara längre än 2 veckor, varefter den gradvis kommer att blekna. Garnier färg Shine innehåller närande oljor och tranbärsekstrakt. Sammansättningen är naturlig och ofarlig, det är därför pigmentet tvättas ut så snabbt. Kosta Garnier ca 200 rubel.

Schwarzkopf Nectra Color

Företaget Schwarzkopf positionerar linjen av krämfärg Nectra Color, som resistent och ofarligt. Pigmentet tvättas verkligen länge från krullarna (inom en månad), medan själva verktyget inte innehåller ammoniak och derivat. Paletten är liten, ljusa färger kan gå ojämnt. Mörka nyanser är av högsta kvalitet och utmärkt pigmentering. I allmänhet är verktyget lämpligt för kvinnor som vill målas i svart eller kastanjfärg. Produktens sammansättning innefattar biooljor och blomnektar.

Faberlic

Faberlic tillverkar produkter för kropp, ansikte och hår. Företaget har en rad ihållande icke-ammoniakkrämfärger. Ammoniakfria produkter från företaget Faberlic utstrålar lukten av billig ammoniakfärg. Detta är den första punkten som är alarmerande. Efter färgning och under det kan huvudet klämma fast. Denna hudreaktion talar också om en onaturlig komposition.

Verktyget rekommenderas inte för personer med känslig hud eller sprött, försvagat hår. Priset i katalogen är 179 rubel.

L'Oreal

Måla utan ammoniak från företaget L'Oreal kallas CASTING Creme Gloss. Paletten innehåller mycket attraktiva nyanser. Produkterna innehåller både naturliga ingredienser (royal gelé, oljor) och kemikalier. Paint Casting Creme Gloss kommer inte att skada håret, men det kommer inte att göra dem bättre. Huvudvårdseffekten kommer från balsam som finns i satsen. Färgverktyg från ammoniakfri linje målarfärligt över grå hår. Produkten är inte dålig, men är endast lämplig för kvinnor med relativt friskt hår. Ungefärlig kostnad - 500 rubel.

I allmänhet är ammoniakfria färgämnen en bra lösning för personer med överkänslighet i hårbotten. Och även för dem som helt enkelt inte vill skämma bort sina hår och ändra sin struktur.

Professionell hårfärg utan ammoniak

Hårfärg utan ammoniak har ersatt aggressiva färgkomponenter som inte bara kan skada hårstrukturen utan också skada kroppens övergripande tillstånd. Att välja icke-ammoniakprodukter är att föredra att föredra professionella varumärken. De är skapade av speciell modern teknik som kan ge en bra effekt, utan att håret skadas.

Ammoniakfritt hårfärg: fördelar och nackdelar

Innan vi går till listan över de mest populära och högkvalitativa märkena är det värt att ta reda på vad som är fördelen med att använda ammoniakfria färgämnen. Dessa inkluderar:

 • omfattande vård, eftersom produkten innehåller användbara oljor, vaxer, mineraler som förhindrar torrhet, brittleness och matthet;
 • Vid färgning tränger pigmentet inte in i hårets struktur, utan inramar det utanför, vilket också bevarar hårlampans naturliga tillstånd.
 • lämplig för tråkiga och spröda krökar, som snabbt återställs när de utsätts för vitaminkomplexet.
 • ofarlig under graviditet och amning
 • med flera färgningar i samma ton får håret en permanent färg, varefter det är nödvändigt att bara tona rötterna.

Nackdelarna med sådana färgämnen innefattar följande:

 • det är omöjligt att förutsäga hur håret kommer att verka under graviditeten och laktationsperioden, det finns en stor sannolikhet att krullarna blir bleka och oattraktiva färger;
 • Med hjälp av sådana färger är det svårt att byta färg drastiskt, trots möjligheten att färga trådar med 5-7 toner som deklarerats av tillverkarna.
 • Effekten av snabb och märkbar lättnad ges endast av färgerna märkta CHI;
 • en ganska snabb spola, med varje tvätt kommer du att märka hur snabbt färgen ändras;
 • Vid spolning kan ljustoner bli något rödaktiga;
 • få icke-ammoniakmärken kan måla över grått hår, vanligtvis kan detta endast göras med 75%;
 • i de flesta fall krävs specialisthjälp för att uppnå önskat resultat.

Typer av professionella färger

Wella Professionals Color Touch och Touch Plus

Professionellt verktyg till ett attraktivt pris och ger ett utmärkt resultat. Efter proceduren ser håret väl preparerat och lyser i solen. För att måla över grå rekommenderas tillverkaren att använda 4% oxidationsmedel samt att välja ett märke som Touch Plus. För andra förfaranden är klassisk färg och 1,9% oxidant tillräcklig. Det här varumärket rankas först bland frisörer och stylister i Ryssland, vilket bara visar sin effektivitet och säkerhet. Kostnaden för färgen tillsammans med oxidationsmedel är cirka 1100 rubel.

Reflektion Demi av Cutrin

Märket vann respekt för köpare tack vare sitt mycket överkomliga pris. För ett rör av färg och oxidant måste betala endast 500 rubel. Detta pris är fullt motiverat av ett unikt vårdkomplex. Färgens sammansättning innefattar bivax, ett medel för att skydda mot sol exponering och komponenter som förhindrar torrhet och överdriven fraglighet. 4,5% oxidationsmedel används för gråhår, 2% för andra typer av frisörstjänster.

Kadus Fervidol Brilliant

Finns i två variationer - 1,9% och 3% väteperoxid. Om du vill bli av med gråa hår är att ta en stark oxidant. På grund av närvaron av naturlig olja och vax i kompositionen är pigmentet förseglat vilket gör det möjligt att behålla färgen längre. Priset på komplexet är ca 800 rubel.

Martrix Color Sync

En egenskap hos varumärket är närvaron av endast en typ av väteperoxid. Ett oxidationsmedel med ett innehåll av 2,7% väte gör det möjligt att färga nästan 90% gråhår och få den önskade färgen. I det här fallet tillåter de komponenter som ingår i färgen att jämföra hårets yta, eliminera delade ändar och brittleness. Priset på satsen är ca 900 rubel.

Revlon Professionals

Det huvudsakliga syftet med färgpigmentet är att måla grå hår och ton-till-färgning. Om du vill kan du försöka lätta håret, men du måste vara beredd på misslyckande. Tillverkaren producerar två oxidanter - 2% och 4%. Ett kännetecken för detta märke är närvaron i sammansättningen av silkkristaller, vilket ger en flimrande effekt, liksom att bidra till att förbättra kretsens totala tillstånd. Priset på färg tillsammans med en oxidator är ca 1200 rubel.

Hur väljer man rätt oxidationsmedel?

Färgens effekt blir försumbar om du inte väljer rätt oxidant. För mer försiktig användning måste den vara av samma märke som den inköpta färgen.

När du väljer en aktivator bör du fokusera på vad du vill få i slutet av färgningen.

Den mjuka oxidationsmedlet, som kan vara från 1,9% till 2,7%, väljs för att markera, färglägga i en mörkare ton eller en som redan finns på huvudet, för enkel målning av grått hår och lätt förtydligande.

När du väljer en oxidator med en stor andel, är de 3% - 4,5%, du kan uppnå nästan fullständigt bortskaffande av gråstrålar, lätta krullar med 1-2 nyanser och få röda, mycket mörka eller röda nyanser.

Hur applicerar du färg på håret?

Välja ett icke-ammoniak hårfärg och bestämma sig för att måla dig själv, du borde strikt följa arbetsalgoritmen:

 • Förbered ett glas eller plastbehållare, handskar och en bred borste;
 • blanda färg med aktivator;
 • kamma försiktigt och separera håret i strängar;
 • börja färga håret från baksidan av huvudet, gå sedan till de gråa håren och i slutet färga resten av huvudet;
 • Färgprocessen bör utföras strängt i riktning från rötterna till spetsarna för att förhindra brådhet och skada på hårytan.
 • För bättre effekt kan krullarna lätt kamma efter färgning.
 • lämna i 10-30 minuter och skölj med varmt vatten med schampo och applicera balsam.

Exponeringstiden beror på hårets struktur och önskad färg. Ju längre du håller färgen, desto mörkare är färgen. Med en tunn hårtyp är det viktigt att inte överdriva färgpigmentet för att undvika överdriven exponering för hårytan, i det här fallet är 10-15 minuter tillräckligt.

Användbara tips för bra färgning

För ett bra resultat, följ dessa tips:

 • Tvätta inte håret en dag före förfarandet.
 • Använd inga stylingprodukter dagen före färgning.
 • färgar rötterna, det är nödvändigt att först sätta pigmentet på dem, och efter 20 minuter för att fördela hela längden på locken, och sedan efter samma tidsperiod tvätta håret med schampo;
 • För att få den önskade färgen är det viktigt att bibehålla en högre kroppstemperatur, för detta kan du dricka varmt te, linda upp huvudet med en handduk eller ligga under en varm filt;
 • köpa färg, bör du inte föredra billiga alternativ, eftersom risken att skada håret är mycket stor, och behandling kan ta flera månader.


Nästa Artikel
Eteriska oljor för torrt hår