Professionell hårolja


Lusten att ha en chock av vackra, vällagda, lydiga, glänsande och lite fuktiga lockar är helt naturligt för varje kvinna och kan vara ganska genomförbart om du använder professionellt hårolja för detta. Toppvärdet av de bästa oljorna ändras varje vecka, så vi kommer inte att markera det bästa för idag, för i morgon får de inte komma överst. Lär känna några av dem.

Londa produkter

Många kvinnor vet redan att produkter från Londas kosmetiska linje är bäst för dem. Det är mer effektivt än andra kan skydda hårets hår från den brännande solen, havsvatten eller floden, kall vind, frost och torr inomhusluft. Den huvudsakliga ingrediensen i Londa beredningar är arganolja, som är framställd av frön från arganträdets frukt.

Dessa träd växer på ett ställe i Marocko, och produktionen av detta råmaterial är en komplicerad och tidskrävande process av manuell arbetskraft hos kvinnor Berberks. Detta, tillsammans med de unika naturegenskaperna, bestämmer den höga kostnaden för arganolja och kosmetika baserat på den.

Sammansättningen av professionell Londa-hårolja innehåller syntetiska silikonpolymerer som minskar produktens viskositet, fördelar den jämnt längs strängarnas längd till ändarna, medan naglarna sticker samman runt stången och därför reflekterar ljusbrunnen vilket ger krullarna en naturlig vacker glans.

Split hår och skadade ändar kännetecknas av skador på naglarna. De öppnar, rynkor och reflekterar inte ljus, håret verkar tråkigt, sammankoppling och svårt att kamma. Sådant hår bryts i mitten eller på spetsarna.

Vilka oljor är bättre och mer fördelaktiga för hår?

Hud och hårvård är mest fördelaktiga med naturliga produkter. En av de mest effektiva och populära är den vanliga vegetabiliska oljan. Enligt recensioner är det mycket lätt att använda hemma för att stärka eller påskynda hårväxten. Inte mindre fördelaktig för hälsan hos hår och eteriska oljor. Men de kan inte användas separat, men bara som en del av maskerna.

Indikationer för användning

Både grönsaker och eteriska oljor kan användas på olika hårtyper. De viktigaste indikationerna för deras användning:

 • ökad bräcklighet;
 • delade ändar;
 • lösa lockar;
 • långsam hårväxt
 • dysfunktion av talgkörtlarna i hårbotten;
 • mjäll;
 • krullar skadade av frekventa färger och krullar;
 • klåda och fläckning av hårbotten;
 • håravfall och skallighet.

Håroljor innehåller vitaminer och näringsämnen. De berika sina lockar med dem, så att de kan förhindra skallighet eller öka tillväxten. Men det finns andra egenskaper:

1. Naturliga oljor kan behålla fukt i hårstrukturen, förhindra dess avdunstning och bekämpa ökad torrhet.

2. Kompositioner baserade på oljebetingelser krullar, så att de inte är så smutsiga och inte behöver frekvent tvättning.

3. Krullarna blir mer elastiska, deras struktur förbättras.

4. Under inverkan av oljeblandningar släpas hårvågorna, täckas med en osynlig tunnaste film. Visas smidig, silkeslen och blank. Strängar skyddas på ett tillförlitligt sätt från negativa miljöfaktorer.

5. Om du använder pengar till krullarnas rötter, är det lätt att uppnå sin förstärkning. Detta gör att du kan kämpa med skallighet.

6. När peeling väljer olja för ändarna av håret. Det kämpar tvärsnitt och bräcklighet.

7. De tillhandahåller vitaminerna A, B, D, E, F med användbara spårämnen, aminosyror och proteiner.

8. Under inverkan av kompositioner förbättras blodcirkulationen i hårbotten.

9. Normalisering av talgproduktionen.

10. Hårväxt stimuleras.

11. Eliminera symtomen på seborré - klåda, peeling, inflammation i huden.

Betyg och nyanser av att använda professionella verktyg

Vid granskningen av de bästa professionella oljorna för hår är det nödvändigt att inkludera följande:

1. Lätt Kerastase Elixir Ultime olja outplånligt lämplig för fint hår. Medlen appliceras på lite våta rena krölar. Bara några droppar räcker. Därefter kan du torka håret och stila det. Strukturen innefattar oljor av kamelia, majskärnor, argan och pracaxi.

2. Kardashian Beauty's Black Seed Dry Oil är svart kumminolja som ger skina, silkiness, närmar sig vitaminer, ger näring till rötterna och förbättrar hårstrukturen. En liten mängd appliceras på händerna och sprids sedan över hela längden på torra eller våta krullarna.

3. L'Oréal outplånlig mytisk olja har regenererande egenskaper och är lämplig för skadat hår. Det gör krullarna mer elastiska, lydiga, fuktar och berikar dem med ett helt komplex av vitaminer och mineraler. Ingredienser inkluderar avokado och druvfröolja. Sätt på rena trådar en minut innan du lägger.

4. MO Behandling från Moroccanoil hjälper till att återställa håret efter perm eller färgning, förhindra bräcklighet, torrhet och håravfall. Produkten är gjord på basis av lin-extrakt och arganolja, tack vare vilket det gör krullarna starka, elastiska och glänsande, vilket effektivt tar bort de splittrade ändarna. Lägg det på trådarna, lindade dem med film och isoleras med en handduk. Underhålla en mask i en timme eller mer och tvätta av.

5. Luxe Olja från Wella, som innehåller mandel, argan och jojobaolja, är avsedd för skadade och överdrogerade krökor som behöver förbättrad näring och restaurering. Det skyddar keratinskiktet, förbättrar strukturen, tar bort porositeten och mättar håret med fukt. Det appliceras jämnt på locken längs hela längden.

6. Macadamia Professional Nourishing Moisture, som beskrivs, innehåller proteiner, stärker, skärmar strukturen och ger elasticitet mot håret. Curls är mjuka, släta, silkeiga och glänsande. Applicera på torra och våta strängar. Tidigare gnidade en liten del av handflatorna och håller dem genom håret.

7. Argan Oil Plus Moringa Oil från CHI innehåller 2 mest värdefulla håroljor - argan och moring, liksom vitaminerna A, E och ett komplex av fettsyror med föryngrande effekt. Verktyget är lämpligt för dem som lider av överdriven torrhet av strängarna och hårbotten. Värderingar återvänder till livet försvagade, tråkiga och spröda lockar. Du kan använda outplånlig olja dagligen och applicera en liten mängd på rena strängar. Som ett alternativ, gör masker, lämna dem i flera timmar. Tvätta sedan håret med schampo som vanligt.

8. Polynesian Monoi Radiance Olja från Body Shop med tiare blommaxtrakt och kokosnötolja. Verktyget närmar sig locken med näringsämnen, lägger till glans. Applicera om en halvtimme, täck huvudet och tvätta sedan.

9. Argan-6 från Redken är lämplig för tunt och skadat hår, gör dem inte tyngre, kommer att fungera som värmebeskydd vid torkning av hårtork eller med krulljärn. Olja ger näring och återhämtning till försvagade lockar. Applicera det bättre på våta strängar.

10. Koncentrerad olja 6 effekter från Gliss Kur hjälper till att läka försvagade lockar. Det kommer att ge ett välvårdat utseende. Kompositionen innefattar oljor monoi, pecui, argan och marula. Tack vare dem är krökarna lätta att kamma och passa bra. En outplånlig olja appliceras på rent, torrt hår.

Professionella håroljor från välkända märken hjälper till att städa upp krullarna, lindra torrheten och få dem att lysa.

Betyg och egenskaper vid användningen av oljor

Enligt många värderingar är den mest användbara oljan en burk, vilket stärker hårsäckarna, accelererar tillväxten, stoppar håravfall och förhindrar skallighet.

1. Kockolja för håravfall måste gnidas in i rötterna. Huvudet måste värmas så att kompositionen kan tränga in bättre. I genomsnitt är han kvar att agera i en halvtimme. Efter denna tid kramas kullarna, fördelar agenten längs längden och hålles i ytterligare 15 minuter och tvättas sedan av.

2. Olivolja visar bäst på torrt hår. Det kommer att minska sårbarheten, fuktar och närar håret med användbara ämnen.

För masker blandas olivolja med honung, citron eller ägg. Detta är en utmärkt bas för att lägga till eteriska oljor. Dessa masker levererar folliklarna och huden med vitaminer, fettsyror och polyfenoler. De bästa eteriska oljorna anses rosmarin och ylang-ylang. Kompositionen ökar hårväxten och minskar håravfall. Mask håller i ungefär en timme och tvättas av.

3. Almond skyddar väl håret från effekterna av externa negativa faktorer. Verktyget stärker rötterna och accelererar hårväxten. Almond fuktar och närmar sig locken, förhindrar snittets tvärsnitt. Genom att lägga till essentiell olja av tea tree eller eucalyptus, kan du bli av med mjäll. Masker görs var 7: e dag.

4. Den bästa oljan för hårtillväxt kommer att vara castor. Den innehåller mycket ricinolsyra, oljesyra, linolsyra och palmitinsyror. Basera på det, gör läkningsmaskiner som stärker rötterna väl. Att döma av många recensioner är att ricinoljan är dåligt tvättad, så det är bäst att späda det med andra, mindre feta oljor och andra komponenter.

5. Den australiensiska macadamianöternas naturliga olja stärker rötterna, fuktar och påverkar strukturen positivt. Den är lämplig för skadat, färgat och torrt hår, eftersom det innehåller en stor mängd vitaminer, A, E, Grupp B och fettsyror.

6. Jojobaolja är ett flytande vax med fettsyror. Produkten absorberas lätt i huden utan att lämna en film. Det förbättrar tillståndet av torra, färgade och spröda trådar, en utmärkt bas för olika masker och omslag.

7. Kokosolja fuktar och skyddar håret mot skadliga effekter. Det återställer håret efter många fläckar. Det rekommenderas att använda det som en del av masker för att återställa strukturen och eliminera delade ändar. Innan användningen ska smältas, smälter den vid en temperatur på mer än 25 grader. Sätt på hårets längd, men inte på rötterna.

8. Linfrö är en utmärkt mjällolja. Det är valt för behandling av seborré. Verktyget måste värmas upp i ett vattenbad och appliceras sedan på rötterna och längden. Hårbotten masseras och lämnas för att fungera en timme, ibland hela natten. Olja tvättas väl med varmt vatten och schampo. Förfarandet kan göras flera gånger i veckan under några månader för att förbättra tillståndet.

9. Naturlig druvorolja är utmärkt för fet hår, eftersom det normaliserar talgkörtlarna. Den har antioxidanter och fytoöstrogener, vilket ger locken elasticitet och glans. För masker blandas det vanligtvis med andra vegetabiliska oljor och estrar. Det absorberas lätt och lämnar inte en fet film efter sköljning. Det måste användas på rena lockor, så huvudet är förtvättat. För att uppnå en terapeutisk effekt är det nödvändigt att göra 15 förfaranden.

10. Havtornsolja för torrt hår kommer att vara en panacea. Det orsakar inte allergier och kan appliceras på hårbotten. Läker skadade och försvagade lockar, eliminerar splittrade ändar. Masker hjälper till att ta bort inflammation och flaking av huden. Havtornen aktiverar cellregenerering. För att göra detta appliceras kompositionen i form av värme till rötterna och längden. Wrap huvudet med en film och en handduk. Du kan lägga till senap eller örtdekok. Dessa masker slutar håravfall.

Alla medel kan användas som oljor för hårets ändar. De kommer att eliminera tvärsnittet och delaminering. Den enda kontraindikationen är färgade krullar. Detta beror på det faktum att färgpigmenten lätt tvättas bort under påverkan av dessa kompositioner, vilket innebär att färgen snabbt kommer att blekna.

Av de listade oljorna kommer alla att kunna välja den som passar honom och lösa de befintliga problemen med håret. Det är bara nödvändigt att lära sig att använda dem korrekt. Masker med vegetabiliska och eteriska oljor hjälper till att återställa även de mest skadade lockarna. Det tar bara mer tid.

Bästa Professionella Håroljor Betyg

Ett av de oumbärliga verktygen för håråterställning, omfattande vård, skydd mot torrhet och förhindra splittrade ändar är olja.

Det ger också en chic visuell effekt, vilket ger sken och elasticitet mot håret.

Det är naturligtvis bättre att välja denna kosmetiska produkt från beprövade professionella varumärken.

Vilken professionell olja för hår är bättre att välja, kommer att leda till vårt betyg.

Översynen av medel, deras åtgärder, kostnad

L'Oreal Professionnel Mytisk Olja

Universell botemedel som kombinerar de två mest värdefulla typerna av olja: avokado och druvfrö.

En annan egenskap hos L'Oreales mytiska olja är en trevlig blommig doft. Det ska appliceras på rent, torrt hår, utan att påverka roten.

Genomsnittspriset är 1000 rubel.

Kapous arganoil

Näringsrik olja baserad på argannötter, som passar alla hårtyper.

Den har unika egenskaper, hjälper till att återskapa även allvarliga skador, för att ge en naturlig glans, mjukhet och elasticitet.

Kostnad - ca 500 p. för 75 ml.

Kerastase Elixir Ultime

Multifunktionell outplånlig hårolja, som har en ledande position bland andra märkesvaror. Som en del av en kombination av kameliaolja, argan, majs.

Hjälper till att återställa skadad hårstruktur, intensiv näring och eliminera torrhet.

Produkten har 3 metoder för applicering: innan den läggs för att underlätta, efter att ha lagt till sken och mjukhet, under dagen för mat.

Elixiren förpackas i en lämplig flaska med dispenser och för önskad effekt är endast en strängsprutning tillräcklig. Men att betala för detta mirakelverktyg kommer att ha minst 2500 rubel.

Nexxt Amber Drop

Oljelixir, som ger en närande, regenererande och förstärkande effekt. Den består av ett komplex av unika naturliga oljor: olivolja, aprikos, havtorn, mandel, argan och gult pulver.

Tillverkaren anger 3 tillämpningar: före tvätt av huvudet, som en extra komponent i den fuktgivande masken och som outplånligt medel.

Kostnaden för elixir är ganska budget - endast 300 p. för 100 ml.

Matrix Oil Amazonian Murumuru

Verktyget, som har många fördelar: det glattar håret, ger glans och skyddar ändarna från tvärsnittet, är ekonomiskt och luktar bra.

Denna kosmetiska produkt från Matrix kommer särskilt att tilltala ägare av fluffigt och elektrifierande hår. Använd den på rent, fuktigt hår, samtidigt som du inte rör rötterna.

Den genomsnittliga kostnaden för olja - 900 p. för 125 ml.

Moroccanoil Treatment Original

Konditioneringsmedel baserat på arganolja. Det hjälper till att återställa den skadade strukturen, eliminera torrhet, lindra processen att kamma och styling, gör krullarna lydiga och smidiga.

Det finns ett annat sätt att använda det: Lägg till några droppar olja till någon kommersiell mask för djup hårnäring.

Kostnaden för denna olja kan inte kallas billig, eftersom den är minst 2500 r. för 125 ml.

Redken Argan-6

Arganolja från varumärket Redken för omfattande vård för alla typer av hår. Skapad för att bli av brådhet och torrhet, fukt och ge mjukhet.

Det finns så många som 5 sätt att applicera på vått hår för att näring och lätta kamning, att torka för extravård och glans, som en komponent i en mask för djup fuktighet, över natten för intensiv behandling av lockar och innan du går till stranden för att skydda mot UV-strålar.

Genomsnittligt pris - 1500 s.

Urvalsregler och praktiska råd

När du väljer ett verktyg, var noga med att uppmärksamma inte bara tillverkarens löften, men också dess sammansättning. Komponenterna i den är ordnade i fallande ordning.

Om silikon är i ledande positioner, så skapar det här verktyget enbart en tillfällig visuell effekt, men kommer inte att kunna återställa och ordentligt närma ditt hår.

Inte mindre viktigt är oljorna själva, som används av tillverkaren. Den största effekten visas av följande oljor: kokosnöt, argan, macadamia, mandel, avokado.

De har små molekyler som kan penetrera djupt in i hårstrukturen. Dessutom är dessa oljor rik på värdefulla ämnen: aminosyror, fettsyror, vitaminer E, A, B6 och B12.

De absorberas lätt och lämnar inte spår av fett, i motsats till vår vanliga ricin- och burdockolja.

Det är nödvändigt att stoppa valet på verktyget utan parabener och sulfater. Med långvarig användning ackumuleras de i kroppen, prova torrhet och irritation i hårbotten, försvagning av hårsäckarna, del av tipsen.

Och självklart, ta hand om kroppen från insidan, äta rätt och respektera vattenbalansen. Då kommer dina lockar att glädja dig med skönhet och hälsa!

Professionell hårolja - Bästa produktbedömning

För några århundraden sedan var den ryska skönhetens stolthet en hälsosam, frodig, lång, välsmakad flätad fläta. Vid första anblicken, sedan dess har lilla förändrats - tjejerna lägger fortfarande stor vikt vid sina flätor. Skillnaden mellan moderna tjejer och deras avlägsna förfäder är dock storartad: i tiden hade flickor bara tvätta håret i floden och flätat det i en tät fläta, och hon blev den första skönheten.

Den moderna tjejen behöver spendera mer än en timme i salongen för att få henne att låsa ett attraktivt utseende och sedan välja taktik för kvalitetsvård för dem. Varje dag utsätts flickans strängar för helt enkelt ofattbara laster: färgning med kaustiska färger, torkning med en het hårtork, styling med stylers och curling irons, fixering av dem med lack, mousses och skum - allt detta skämmer bort håret, förvandlas till en livlös bast. Lyckligtvis finns det i moderna kosmetiska butiker kraftfulla och högkvalitativa professionella verktyg som kan underlätta hårvård och återställa sitt vackra utseende.

Fördelar och nackdelar

Vilken olja för hår, vare sig det är professionellt eller inte - är ett verktyg som är utformat för att förbättra hårets utseende. Oavsett tillverkarna skriver på etiketterna, oavsett vad de lovar i sina annonser, kan denna produkt av kosmetologi inte bota skadat hår, återställa dem, tjockna eller förbättra strukturen.

Håroljor är ett bra sätt att hålla dina lockar friska. Dessa verktyg tränger inte in i hårstrukturen, de täcker bara dem, men det räcker för att sänka spetsens tvärsnitt avsevärt. Vid det första skedet av hårsektionen störs strukturen, sätorna på håren delas upp, vilket över tid kommer mer och mer att skilja sig från håret och förstör det i flera delar. Oljorna omsluter varje hår och slätar borsten. Samma process leder till det faktum att håret blir matt och sprött, men kosmetiken av denna typ ger sken till krullarna.

Håroljor är ett utmärkt sätt att skydda dem från yttre irritationer: de underlättar spänningen från användning av plågor, hårtorkar och hårtorkar, skyddar dem mot frost och den brännande solen, veckar sig från snäva gummiband och hårnålar - allt detta uppnås på grund av att oljan blir skyddande barriär på håret.

Högkvalitativ olja hjälper till att öka klyftan mellan hårklippningarna. Om du börjar använda oljan omedelbart efter skärning, kommer det att bidra till att bevara tillståndet för den "färska" skärningen under en lång tid, tack vare vilken nästa skärning kan ta en ganska kort tid.

Bland annat kan sådana kosmetika självjustera lite lockiga lås, vilket eliminerar behovet av exponering för en varm styler. Det är värt att beakta att oljan väsentligt väger håret. Styling ser bra ut, men på tunt hår, kanske inte för skrymmande. Dessutom medför den aktiva användningen av oljor behovet av frekventare tvättning av hår, eftersom de blir mycket snabbare fettiga.

Basen för sådana medel är som regel silikoner. Denna syntetiska komponent kan avsevärt förbättra hårets utseende, men det är beroendeframkallande och samtidigt beroende av liknande produkter. Det är ofta mycket svårt att överge det efter flera månaders användning.

Top Marks Rating

Antalet professionella oljor för vård idag är otänkbart stort, och nya produkter är fortfarande mycket aktiva. Det är ytterst svårt att sammanställa mer eller mindre adekvat betyg av de bästa av dem, för i en sådan situation kan det som är relevant idag bli helt olämpligt i morgon. Att döma av populariteten hos vissa produkter bland professionella frisörer och det faktum att deras kunder försöker köpa dessa produkter kan dock konstateras att vissa märken kommer att hålla sig i en trend för en tid.

Estel Professional produkter är de mest populära bland yrkesverksamma. I sitt sortiment lockas dock en otänkbar uppsättning oljor av mästarnas speciella uppmärksamhet av Curex-linjen. Medlen av denna linje är inte baserad på de vanliga silikonerna, utan på deras följare - siloxan. Denna kemiska industriprodukt har en mycket lättare struktur, uppfattas bättre av hår och är inte beroendeframkallande. Den huvudsakliga oljan som finns i produkterna i denna linje är argan. Det är fantastiskt absorberat, har en ljus struktur, väl kuvert hår, skyddar dem mot exponering för höga temperaturer. Dessa oljor gör också håret lättare att kamma och göra dem silkeslösa och trevliga att ta på. För en burk av denna olja kommer att behöva betala från 1500 till 3000 rubel.

Lätt i stugan hittar du produkter L'Oreal Professional. Samlingen av detta varumärke har cirka 15 typer av professionella håroljor. Nyheten i år är en olja med en blinkande effekt. Produkten är baserad på en högkvalitativ silikonbas och en blandning av sesam, magnolia och mandeloljor. Denna produkt är särskilt älskad av stylister för dess reflekterande egenskaper. Denna funktion skapar en känsla av ljus skimrande hårglans.

Något hårklipp, styling, frisyr efter applicering av denna olja ser mycket effektivare ut, lättare, luftigare, vilket innebär att kunder gillar det mer. Dessutom gör denna produkt inte håret tyngre och accelererar inte deras förorening. Denna olja har goda skyddande egenskaper från exponering för solljus. Produkterna i detta varumärke är patenterade och unika, och därför ganska dyra. För en flaska olja kommer L'Oreal Professional att betala cirka 1500-2000 rubel.

Topp håroljor Betyg

Varje kvinna drömmar om vackert hår. Men inte all natur skänker lyxigt hår. Håret kan vara tunt, torrt, orubbligt, sprött. För att krullarna ska vara friska, måste de vara omhändertagna. För att göra detta, använd inte bara schampon och balsam, en riktig hitta för hår-vegetabiliska oljor. Deras vanliga användning återställer elasticitet och glans, gör håret mjukt och hanterbart. Oljor närma, fuktar och slätar, förhindrar överdryckning av färgat hår, håller ljusstyrka och färgmättnad under lång tid. Med regelbunden användning av olja visas en film på håret som skyddar mot yttre faktorer och höga temperaturer under krökning, styling och torkning.

Vi har sammanställt en lista över de bästa oljorna för hår, baserat på expertbedömningar av experter och feedback från riktiga köpare. Våra rekommendationer hjälper dig att göra ett val, de bästa kraven och önskningarna. Det finns många konkurrenter inom skönhetsindustrin, men vi har valt de bästa tillverkarna och rekommenderar att du uppmärksammar dem särskilt:

 1. Londa professionell
 2. Wella-proffs
 3. Macadamia

6 bästa outplånliga håroljor

Oplösta oljor - en av de mest populära produkterna för hårvård längs hela längden. Tjejer älskar dessa produkter för en uttalad kosmetisk effekt, användarvänlighet och bekväm kompakt förpackning. Särskilt bra kommer sådana oljor att passa ägare av torra, splittrade, brända, porösa, tjocka, färgade och tunna hår.

Hur gör outplånlig olja

För att undvika besvikelse måste du först och främst förstå att de outplånliga kosmetiska oljorna endast ger visuell grooming. För behandling och återställande av hår är de inte avsedda, men som ett profylaktiskt medel - bara perfekt.

I regel är i första hand i sammansättningen av sådana produkter silikoner, och tack vare deras omslutningsförmåga är det de som jämnar håret, ger dem skrynklig jämnhet, silkesmjukhet och glans, tar bort elektrifiering. Dessutom kan silikoner hjälpa andra komponenter att fördelas jämnt längs längden.

Den andra obligatoriska ingrediensen är direkt grundläggande naturliga oljor, av vilka det kan finnas flera. De ger näring och fuktar håret, gör det mer lydigt, förbättrar den naturliga utstrålningen, minskar torkarnas torrhet, tillåter klippningen efter att ha klippt längre för att hålla sig levande och fräsch.

Tillverkarna mättar också produkterna med ytterligare tillsatser - vitaminer, etrar, solskyddsmedel, speciella pärlemorskpigment för en mer glansig glans.

Funktioner vid användning av outplånliga oljor

Under inga omständigheter appliceras sådana oljor på hårrötterna och hårbotten! Detta kan leda till blockering av porer och förhindra att syre i rätt mängd kommer till lamporna.

Dessutom är det nödvändigt att följa dosen - det är lätt att överdriva oljan med outplånlig olja, och i stället för de snygga krullarna för att få de feta hängande fettisarna. Vanligtvis tar det två eller tre klick på pumpen, men här beror allt på hårets typ och längd och graden av skada. Varje tjej kommer att få ett försök att bestämma sin individuella engångsandel av fonderna.

Silikonoljor fördelas längs ungefär från mitten av vått eller torrt hår, rör sig mot spetsarna och uppmärksammar dem. Du kan förvärma massan något i handflatorna.

Och för att bestämma vilken tillverkares olja som bör föredras, kommer vårt betyg på de bästa outplånliga håroljorna, baserat på expertrecensioner och recensioner från vanliga användare, att hjälpa dig.

Vilken olja för hårtips är bättre? Vad man ska välja: Professionella oljor vs. Massmarknad?

God dag!
För att uppnå långt, välskötta hår och behålla sin skönhet, använder många av oss ofta silikonoljor. Men hur man gör ett val om deras stora utbud är fantastiskt? Ska jag lita på professionella varumärken eller budgetanaloger är inte värre att bry sig om hårets tips? Vi kommer att försöka förstå i detalj!

Jag tror att det inte har varit någon hemlighet för någon länge - silikonoljor, eller helt enkelt "outplånliga", hjälper verkligen till att växa långt hår, om nödvändigt, vara en bra förebyggande åtgärd för att förhindra tvärsnitt, blöda och spröda hår. Förutom dessa, som är bekant för nästan alla skönheter, kan du hålla en ny klippning efter en hårklippning i ett tätt och tätt tillstånd, vilket ger utseendet på hela frisyren.

Naturligtvis har dessa oljor ingen terapeutisk effekt på håret. Detta blir allt mer uppenbart om vi förstår vårt hårs natur. Men den visuella, rena kosmetiska effekten från dem är kolossal.

Min första silikonolja eller vätska (namn kan variera) var en reparationsgel för skadade hårändar. Faberlic Renovateur des pointes des cheveux. Dessa är de vanligaste silikondropparna. Idag, liknande massa, för alla krävande smaker. Men det var inte alltid fallet. Jag köpte den vid tidpunkten för utseendet på en smal målinriktad hårkosmetik, när ett sådant verktyg var en riktig hitta och, som det visade sig, utmärkt stöd för tillståndet och deras utseende.

Droppar av Faberlic hjälpte till att spara tips och huvudlängd under varm styling, många fläckar. Jag började ha en hårklippning, verkligen mindre ofta, och trots bristen på ett tydligt utvecklat hårvårdssystem, ganska frekventa experiment, kunde jag vara glad att mitt hår levde och inte liknade en torr kvast.

Vidare började utbudet av silikonoljor expanderas snabbt. Nu kan du prova något nytt. Intäkterna ökade med önskan att uppnå utmärkta resultat på eget hår.

Idag är det redan ganska svårt att utesluta någon form av kosmetik märke som inte skulle släppa silikonolja för tipsen under en viss period av dess utveckling. Vissa erbjöds till försäljning flera på en gång, för varje serie efter hårtyper.

Silikonoljor, icke-tvätt- eller vätske- / serumvård är brett representerade inte bara bland professionella kosmetika (även om jag tror att det var en slags pionjär), finns sådana produkter nu tillgängliga i ett brett utbud och inom massmarknadssegmentet.

Men hur man förstår vad som är bättre? Finns det några signifikanta skillnader, skillnaden i handling, komposition, verklig effekt? Skulle professionell olja föredras till billigare, budget eller är det slöseri med pengar? Om det är en mening, och vad?

För dig ska jag försöka beskriva i detalj flera produkter av samma typ från 2 prissegment: professionell och massa

Till exempel har jag valt oljor som har använts från en månad till 3 år.

Och jag börjar kanske med budgeten:

✦Oil-Elixir Transfiguration Fructis Triple Recovery
Ungefärlig kostnad: 230-250 rubel för 150 ml
Tillverkare: Frankrike
Hårtyp: för vilken typ som helst.
Förekomsten av naturliga oljor i kompositionen förutom silikoner och dofter: 2 positioner
Tid i bruk: ca 2 år
Min poäng på 5-punktsskala: 5
Kvalitet och överensstämmelse med löftet om verkliga resultat: Olja är en av de mest ekonomiska och effektiva i sin kategori. Inte tjock, medelhög konsistens. Den har en ljus, blommig doft. Perfekt fördelat och mjukar håret. Det torkar inte vid långvarig användning, vilket ger glans, jämnhet och märkbart underlättar hårvård.
Skulle köpa igen: Ja, har redan upprepat köpet.

✦ Havtorns oljekomplex OBLEPIKHA Siberica Professional för hårspetsar
Ungefärlig kostnad: 180-250 rubel för 50 ml
Tillverkare: Ryssland
Hårtyp: För alla hårtyper.
Förekomsten av naturliga oljor i kompositionen förutom silikoner och dofter: 7 positioner
Tid i bruk: ca 2 år
Min poäng är på en 5-punkts skala: själva oljan är inte så mycket ett klagomål om ett paket. Därför är endast 4 av 5.
Kvaliteten och konsistensen av löften till det verkliga resultatet: oljan är koncentrerad, utan alkohol och med en stor mängd naturliga oljor i kompositionen, tjock, starkt aromatisk. Lukten av havtornsolja är intensiv och beständig. Det har termoaktiva tillsatser, behåller hårets elasticitet under varm styling. Det ger glans, mjuknar och förhåller håret. Men på grund av den rika kompositionen är det lätt att överdriva det. Förpackning med konstant användning avslöjade besväret. Ganska viktiga, hala i hand, en glasflaska och en pipett - om än en icke trivial men inte det bästa alternativet.
Jag skulle köpa igen: Jag har inga klagomål om kvaliteten, men kanske inte.

✦ Oljeförstärkt briljans Essence Ultime Diamond Color
Ungefärlig kostnad: 230 rubel för 75 ml
Tillverkare: Slovakien
Hårtyp: för färgad och markerad.
Förekomsten av naturliga oljor i kompositionen förutom silikoner och dofter: 2 positioner
Tid i bruk: 1,5 år. Men appellerade till honom endast sporadiskt.
Mitt betyg är på 5-punktsskala: 4
Kvaliteten och konsistensen av löften till det verkliga resultatet: medium tjock olja, med ovanligt rik och söt arom, som snabbt blir trött och dödar din välbekanta parfym. Plus i frånvaro av alkohol. Resultatet liknar de tidigare typerna av oljor, men en minus i den överskattade kostnaden.
Skulle köpa igen: knappast imponerad lite. Snarare drev en stark parfym.

Sch Schauma oljebehandling för daglig vård
Ungefärlig kostnad: 115-130 rubel för 50 ml
Tillverkare: Slovakien
Hårtyp: För torr och skadad.
Förekomsten av naturliga oljor i kompositionen förutom silikoner och dofter: 8 positioner
Tid i bruk: 3 år
Min poäng på 5-punktsskala: 5
Kvalitet och överensstämmelse med löftet om verkliga resultat: Olja är en av de rikaste i sin sammansättning. Det finns praktiskt taget bara oljor och silikoner i den. Den har en inte ljus, blommig doft, inte påträngande, ganska lätt och behaglig i sin konsistens. Den lätta fördelen är den lilla och otroligt bekväma förpackningen med en sprutdispenser. Olja har inte tid att bli uttråkad, flaskan är inte tung och ganska transportabel, även i den minsta handväskan. Effekten på håret är mycket bra: glans, jämnhet, mjukgöring, skydd mot höga temperaturer, brittleness och brist på torrhet av spetsarna, även vid långvarig användning.
Skulle köpa igen: Ja, det här är inte den första flaskan på min hylla.

✦ L'Oreal Elseve Extraordinär olja för alla hårtyper
Ungefärlig kostnad: ca 300-350 rubel per 100 ml
Tillverkare: Frankrike
Hårtyp: för alla typer.
Förekomsten av naturliga oljor i kompositionen utöver silikoner och dofter: 6 positioner
Tid i bruk: ca 1 år
Min poäng är på 5-punktsskala: totalpoäng och reducerad för upprepad negativ erfarenhet 3
Kvalitet och överensstämmelse med löftet om verkliga resultat: Inledningsvis presenteras för kunderna i en glasviktig flaska. Det var i denna form som jag förvärvade det. Olja är inte det enklaste, med en rik orientalisk smak. Lukten är persistent och kan störa parfym. Jag använde olja från tid till annan och glädde mig i glaset (förutom sötmen av doftande parfym). Vad hände efter det har jag ingen aning om. Men i plastiken har oljan blivit katastrofalt torra ändar och hårlängd. Ingen mjukhet efter 2-3 timmar, hårdråd.
Skulle köpa igen: nej

✦ Gliss Kur Million Gloss Crystal Oil
Beräknad kostnad: 200-250 rubel för 75 ml
Tillverkare: Ryssland under kontroll av Henkel, Tyskland
Hårtyp: torr och tråkig.
Förekomsten av naturliga oljor i kompositionen förutom silikoner och dofter: 1 position
Tid i bruk: 1 månad
Min poäng på 5-punktsskala: 5
Kvaliteten och konsekvensen av löften till det verkliga resultatet: ljus, flytande, absolut transparent olja. Den har en behaglig doft av körsbärssylt, som hittills gynnar mig och förstör inte intrycket från produkten. Med en ganska dålig komposition (endast 1 naturlig olja och silikon), klarar det här verktyget att ge en fantastisk glans, glans och jämnhet till håret. Torkar inte och är inte fet. Bekväm dispenser, som Schauma-olja, är funktionell och ger ekonomisk konsumtion (bara ett klick är tillräckligt för ett komplett förfarande för en genomsnittlig hårlängd).
Skulle köpa igen: ja

Och nu är professionell vård:

✦ Ollin Care återställer serum med linfrö - Restaurering av serum med linfrö
Ungefärlig kostnad: 400-500 rubel för 150 ml
Tillverkare: Astoria Cosmetic, LLC är en distributör av professionell hårk Cosmetics i Ryssland och CIS-länderna. Hårtyp: för alla typer.
Förekomsten av naturliga oljor / extrakter i kompositionen förutom silikoner och dofter: 1 position
Tid i bruk: 2,5 år
Min poäng på 5-punktsskala: 5
Kvaliteten och konsekvensen av löften till det verkliga resultatet: den tjockaste oljevätskan jag någonsin har träffat. Enligt de yttre egenskaperna liknar den en tjock, klibbig sockersirap med en blekguldfärg. Oljig och mycket doftande outplånlig. Lukten är ljus, icke trivial. För mig personligen är detta ett godis hjärta godis. Otroligt ekonomiskt, bara evigt på grund av dess densitet. Underbar mjuka, skyddar håret under styling och kamning, förhindrar bräcklighet och delaminering av spetsarna. Men med dosen måste du vara extremt försiktig. Endast 1-2 droppar, inte mer, annars kommer håret att hålla ihop i separata lås! Mest av allt är enligt min mening lämplig för tjockt och hårt hår, eller mycket torr och uttorkad.
Skulle köpa igen: nej, det kommer inte sluta.

✦ Matrix Biolage utsökt olja - Matrix Biolazh Firming Hair Oil
Beräknad kostnad: 680-700 rubel för 92 ml
Tillverkare: Spanien
Hårtyp: För vilken typ, allmänt närande vård.
Förekomsten av naturliga oljor / extrakter i kompositionen utöver silikoner och dofter: 4 positioner
Användad tid: 9 månader
Min poäng på 5-punktsskala: 5
Kvaliteten och efterlevnaden av löftet om verkliga resultat: lätt blommolja, mycket trevlig, diskret. Jag använder det oftast de senaste månaderna på grund av den instabila, blekande doften och fantastiska vårdegenskaperna. Väger inte ner, torkar inte hårlängden. Det är väl kompletterat med spray eller grädde hela dagen om det behövs. Håret gör det jämnare och mer strålande.
Skulle köpa igen: ja

Egy Egyptisk Hibiscus Matrix Olja undrar färgad hårolja

Ungefärlig kostnad: 700-770 rubel för 125 ml
Tillverkare: Kanada
Hårtyp: för färgat hår.
Förekomsten av naturliga oljor / extrakter i kompositionen förutom silikoner och dofter: 3-4 positioner
Tid i bruk: ca 7 månader
Min poäng på 5-punktsskala: 5
Kvalitet och överensstämmelse med löften om verkliga resultat: tjock, färglös oljebehandling för färgat hår med UV-filter. Strukturen är mer tät i jämförelse med den tidigare oljan. Den har en ljus och rik arom av jasmin, som kan störa mot parfymen. Båda dessa och andra produkter har liknande förpackningar med en funktionell droppdispenser. Flaskans form och lätta material är också mycket framgångsrik. Torkar inte håret, skyddar och ger glans. Men ibland kan den väga.
Skulle köpa igen: nej, Matrix Biolage utsökt olja gillade mer.

Kort sammanfattning:

Från priskategori "Massmarknad"För närvarande är mina favoriter Schauma Oil-Care och Oil-Elixir Fructis Transfiguration. Den första beror på den anmärkningsvärda kompositionen, omsorgskvaliteten och otroligt funktionell liten förpackning. Den andra - för mjukhet till håret och effektivitet. Det här är kanske vinnarna bland alla budgetanaloger.

Från kategorin "professionell vård" Jag valde Matrix Biolage Exquisite Oil som det bästa för mitt hår. Jag tillgriper hans hjälp oftare. En hand når för det, och håret är silkeslöst och smidigt, utan överbelastning även efter ytterligare produkter när du använder den. Den är lätt, viktlös, perfekt skyddande och inte riva med arom.

Odelbara silikonvätskor är likartade. De är uppenbarligen mycket till salu. Varianter är inte bara i paket, vilka representerar deras varumärken, men även i komposition (om än mindre), betydande, ändå i pris. "Vilken ska jag välja, dyr eller billig? Här bestämmer varje enskilt, beroende på specifika preferenser, såsom hår och ekonomiska möjligheter.
Men trots den uppenbara likheten i användning och effekt på håret är små skillnader i sådana oljor - det är doft, närvaron av naturliga komponenter, högkvalitativa silikoner, som kan skydda håret och viktigast, men tyvärr bestämt experimentellt. - Ingen torkningseffekt på håret. Vi använder trots allt odelbar oljebehandling, målet att skydda håret genom att minska tvärsnittet och sårbarheten, och inte vice versa.

Jag hoppas på din personliga framgång och för att informationen jag har lämnat och några av mina egna tankar om detta ämne kommer att ge dig påtagligt stöd när du väljer nästa kosmetiska!

Vackert, friskt hår och en bra pre-semester humör!

TOP 10 oljor för hår

Det är svårt att utmana fördelarna med håroljor - de har alla läkande egenskaper, stimulerar tillväxt och ger maximal näring. Många kvinnor är rädda för att använda naturliga oljor, eftersom de gör tråden något tyngre och orsakar accelererad förorening. Kosmetiska företag erbjuder sin lösning - lättvätska oljor. De har tagit över de fulla fördelarna med naturliga oljor, men de är mjukare och påverkar inte hårets smidighet. Om du letar efter det bästa håroljan, föreslår vi att du använder våra TOP av utmärkta produkter från populära tillverkare.

Biofarma Silk-n-Shine

Split ends - ett estetiskt problem som ägare av någon typ av hår står inför. Både oljig och normal, och särskilt torrt hår med delade ändar, ser orörda ut och är svåra att utforma. Silke-n-Shine-olja för ändarna av håret är utformad för att lösa problemet. Produkten är gjord på basis av fruktämnen, rik på vitaminer och spårämnen. Verktyget har en positiv effekt på håret i allmänhet:

 • återställer skadad struktur
 • stärker rodens rod
 • ger underbar glans
 • kämpar med sprött hår
 • gör kamningen enklare.

Verktyget fungerar som ett effektivt skydd vid värmeprocessen. Oljan ska appliceras på vått hår och fortsätt sedan med styling med hårtork, strykjärn eller tång.

Kunder noterar ett snabbt konkret resultat, förbättring av hårbotten och ett litet fluidflöde. Det hjälper till att få dunkelt och skadat hår tillbaka till livet, vilket balms och masker inte hjälper.

Garnier Fructis "Transformation"

Även om många användare kritiserar Garnier-produkter för överflöd av silikoner i kompositionen, blev denna oljelixir positivt överraskad av alla. Åtgärdens medel motsvarar helt sitt namn. Curls verkligen förvandlas bokstavligt inför våra ögon. Från torr, spröd och stygg blir de mjuk, smidig och flytande.

Och allt tack vare fruktoljor och extrakt av kinesisk kamelia. De vitaminiserar torkade strängar, mjuknar och närnar hela längden. Oljemolekyler avsätts på hela axelns yta, vilket ger en tillförlitlig barriär mot avdunstning av vatten. Strängar upphör att förlora dyrbar fukt och lider av skadliga yttre faktorer. Elixir ger håret en fantastisk sken och ett attraktivt utseende. Produkten innehåller inte skadliga kemiska föreningar, dess konsistens är lätt och aromen är trevlig och diskret. Med denna olja kan du säkert neka dyra maskor - Garnier Fructis klarar framgångsrikt näring och hydratisering.

Matrixolja undrar Indian Amla förstärkande olja

Amla eller indiska krusbär - exotiska bär som kan balansera kroppen, mätta cellerna med näringsämnen. Huvudegenskapen hos växten är antioxidant. Det eliminerar vävnader från giftiga föreningar och fria radikaler, förhindrar åldringsprocessen. Matris specialister valde amla att skapa sin fantastiska vätska med en delikat orientalisk smak.

Vad är resultatet av att använda detta verktyg:

 • stimulerar folliklar, ökar tillväxten;
 • toner hårbotten och bekämpar mjäll
 • minskar risken för grått hår;
 • eliminerar splittrade ändar;
 • stärker hårrötterna.

Denna produkt för hårväxt gör att du kan se perfekt även det svagaste och tunna håret. Med regelbunden användning kan du uppnå fantastiska täthet och styrka av strängar.

Kvinnor som har provat botemedlet på sig ger sådana råd. Det är bättre att applicera olja innan du tvättar huvudet - så komponenterna börjar fungera kraftfullare och intensivare.

Echosline seliar

Produkten från det italienska företaget Echosline är en naturlig raffinerad arganolja. Det finns inget överflödigt i produkten - endast användbara föreningar som skapas av naturen själv.

Sammansättningen och fördelaktiga egenskaper hos arganolja för hår:

 • på grund av den höga koncentrationen av vitamin E återställer den skadade strukturen hos lockar;
 • Essentiella fettsyror skyddar och närnar hår med energi;
 • organiska syror eliminerar inflammation, mjäll, desquamation och klåda;
 • polyfenoler och steroler släta hår och förbättra blodcirkulationen i folliklarna.

Fluid argans rekommenderas att inkludera i regelbunden vård för alla ägare av matt, torrt, livlöst och bränt hår. Den kan gnidas in i rötterna och fördelas över hela längden, som används på torrt och fuktigt hår.

L'Oreal Professionnel Liss Unlimited Blow-Dry Oil

I rankningen av de bästa hårvätskorna kan man inte misslyckas med att inkludera ett märkligt professionellt verktyg från L'Oreal. En serie omhyggliga kosmetika Liss Unlimited skapar riktiga mirakel med frisyr. Tillverkaren betonar att verktyget är avsett främst för oskärligt hår. Under inverkan av olja förändrar de motstridiga strängarna radikalt deras "beteende" - de förvärvar lätthet och tillförlitlighet, de blir mjuka och fuktiga.

En annan viktig egenskap hos produkten är skyddande. Kosmetisk produkt skyddar hår från sådana faktorer:

 • höga temperaturer under styling;
 • ultraviolett strålning;
 • låga omgivande temperaturer;
 • hög luftfuktighet;
 • saltvatten och vind.

Verktyget är en utmärkt kompanjon för en strandferie. Efter semestern behöver du inte återställande kosmetiska procedurer och långvarig regenerering.

Chandi kokosnötolja

En utmärkt vårdslösning erbjuder det indiska företaget Chandi. Tekniker av varumärket bestämde sig för att kombinera kompositionen för hår och kroppsvård i en flaska. Kokosolja är en klassisk version av naturkosmetik med beprövade fördelaktiga egenskaper. Produktens sammansättning innehåller en enda komponent - 100% högkvalitativ kokosnötolja.

Produktets särdrag ligger i sin täta konsistens, vilket förhindrar att hår och hud förlorar protein. Som ni vet är det proteinmolekylerna som tjänar som byggnadsgrund för huden och strängarna och är ansvariga för deras hälsa. Omsluta håret försiktigt, oljan överensstämmer med ytan, ger en livlig glans och ökar barriäregenskaperna. När det appliceras på huden minskar antalet rynkor och sträckmärken, ökar elasticiteten och elasticiteten hos dermis.

Verktyget rekommenderas inte för hårbotten. På grund av oljens höga densitet skapas en film som gör håret slarvigt och gammalt.

CHI Argan Oil Plus Moringa Olja

CHI Argan Oil är en lätt näringsämnesammansättning av oljor med hög penetrerande effekt. Vid utvecklingen av formeln fokuserade varumärket på ägare av matt och skadat hår, vilket krävde föryngring och fuktgivande.

Stålkompositionens huvudkomponenter:

 • Arganolja - regenererar och släpper håret, ger en spegelglans;
 • Moringiolja - har antibakteriella egenskaper och stimulerar metaboliska processer.

Elixiren är rik på antioxidanter och E-vitamin, som bryr sig om strängarnas hälsa, ger maximal näring och hydratisering. Med detta verktyg blir håret smidigt och friskt och styling - rörligt och glänsande. Omedelbart efter appliceringen får krullarna kraftigt skydd mot höga temperaturer och ultraviolett strålning. Frisyr kommer inte vara rädd för omväxlingarna av vädret och de aggressiva effekterna av styling-enheter.

Joko Blend Squalane Oil

Kosmetisk olja från företaget Joko Blend - en universell produkt som är lämplig för hudvård och hår.

 • Olive Squalane - behåller fukt i håret och förhindrar åldersrelaterade förändringar;
 • jojobaolja - ger celler med näring och maximalt skydd
 • vitaminkomplexet - förbättrar hårrots metabolism, stimulerar tillväxt och ökar densitetens täthet.
 • extrakt av grönt kaffe - stärker glödlamporna, främjar tillväxten av starkt hår;
 • Vaniljens essentiella olja - skapar effekten av släta glänsande krullar.

Oljemedicin kommer att vara en utmärkt grund för omfattande vård för skadat hår. Alla komponenter i emulsionen har en ljus konsistens, inte skapa en klibbig film och väger inte håret. Oljan absorberas väldigt snabbt, vilket gör behandlingar enkla och enkla.

L'Oreal Paris Elseve Oi

Extra stor olja är idealisk för torrt hår - det kan användas efter shampooing och efter styling. Komplexet av estrar betyder noggrant balanserad för omfattande vård av strängarna. Användbara komponenter påverkar hela längden på håret:

 • normalisera metaboliska processer i roten;
 • släta ytan av stången;
 • förbättra villkoren för spetsarna, lödningsskalorna.

Extra försiktighet tillhandahålls av extraktet av kamomill, ros, kornblomma, tiara och lotusblommor. De kan tränga djupt in i nagelbandet och regenerera det från insidan.

Om håret är lös är det bättre att använda olja före stylingproceduren. På så sätt skyddar du dem från den skadliga värmen och upprätthåller en sund struktur. Verktyget är lämpligt för frekvent användning, det lägger sig mycket smidigt, skapar inte en känsla av fett och klibbighet. Parfym doft håller på håret hela dagen och skapar en trevlig delikat aura.

Dr. Sante macadamia hår

Listan är färdig med en outplånlig hår restaurering och restaurering från varumärket Dr. Sante. Varumärket producerar kosmetika i budgetsegmentet, men sparar inte på ingrediensernas kvalitet. Sammansättningen av detta verktyg innehåller dyrbar macadamiaolja, extremt användbar och effektiv för att bibehålla strängarnas hälsa. Den har utmärkta regenererande, mjukgörande, skyddande och närande egenskaper.

Fettsyror tränger djupt in i håraxeln, återställer sitt lipidskikt och släpper ut tyget. De fördelaktiga egenskaperna hos macadamia förbättras i närvaro av olivolja, som tjänar som näringsämnen för rötterna.

För att produkten ska kunna appliceras enkelt är det nödvändigt att värma och gnida några droppar i palmerna.Nästa Artikel
10 orsaker till håravfall: tips och tricks