Hur man väljer schampo med keratin


Keratinschampo kan med rätta betraktas som en av de mest användbara uppfinningarna i kosmetikvärlden. Keratin är ett naturligt protein som är närvarande i människokroppen. Spelar rollen som byggmaterial för naglar och hår. Förresten består det sista ca 80% av det. Han har hållbarhet och extremt högt mekaniskt motstånd, han är ansvarig för styrkan, krillvolymen och för deras naturliga hälsosamma glöd. Om du märker att trådarna blir livlösa och spröda, är det mycket viktigt att regelbundet använda keratinschampo för hår för att återställa och förbättra håret.

Professionella keratin shampoo, liksom hushållsprodukter, producerar nästan alla ledande kosmetiska märken. Skillnaderna mellan dem är inte bara i prissättning, men också i effektivitetsgraden av inflytande på strängar. Tänk på funktionerna i deras ansökan och lista de mest populära varumärkena.

Typer av keratin schampon

Salongkeratinprocedurerna har en hel arm med fans. Och det här är inte överraskande. Trots allt förändras håret efter dem bokstavligen och erkänns och behåller dess attraktivitet i upp till 6 månader. Det är sant att dessa förfaranden inte är billiga.

Vad gör man för dem som helt enkelt inte har pengar för keratinåtervinningskurvor i kabinen? Det finns ett sätt! Det kommer att räcka för att bara köpa ett bra keratinschampo. Han kommer inte bara att rengöra dina strängar djupt, men öppnar också hårkutlet, tack vare vilket keratin lätt tränger in i follikeln.

Keratin schampo är uppdelad i 2 kategorier:

 • Professional. De används vanligtvis före rätningsförfarandet. Öppningen av naglarna gör det möjligt för näringsämnen att gå djupt in i håret. Som ett resultat är håret helt rengjort. Sådana varumärken som Keune, Schwarzkopf, L'Oreal är i hög efterfrågan i denna kategori.
 • För hemmabruk. Sammansättningen av sådana produkter är mycket svagare än professionell. Men schampon i denna kategori är tillgängliga för nästan alla. Bland de mest populära kan man skilja Estel, "Liberderm", "Horse Power", Syoss, Schauma. Ett karakteristiskt inslag i hemmet är effekten av att räta håret, som liknar en salong.

Hur verktyget fungerar

Metoden för applicering av keratinschampo är praktiskt taget inte annorlunda än normalt. Samma sak: Applicera på hår, massage med fingrar, skölj. Den enda skillnaden är i exponeringstid.

Enligt tillverkarens rekommendationer bör keratinschampo hållas på håret i minst 5-7 minuter, vilket är längre än vanligt. Ytterligare tid krävs för att få den förväntade effekten som ett resultat.

När produkten är helt tvättad, är det nödvändigt att behandla trådarna med keratin lotion eller applicera en regenererande mask på dem. Endast en omfattande vård kan fullt ut återuppliva de försvagade, gallrande krullarna, ge dem styrka, samt återställa sin tidigare styrka, hälsosam glöd och vackert utseende.

Urvalsfunktioner

Varje kosmetolog (som en hudläkare, förresten) kommer att erbjuda dig ett brett sortiment av schampon - med sulfater och utan sulfat, organiskt och med vitaminer, med aminosyror, växtekstrakter och värdefulla eteriska oljor.

Tillverkaren kommer att fortsätta annonsera sina produkter. Även om det inte är mycket effektivt. När allt kommer omkring är den viktigaste uppgiften för reklam att ta med produkten till toppen bland konkurrenterna. Därför händer det ibland att det "utmärkta" schamponet som slår ögonen från alla skärmar och tidningar, visar sig vara mycket medioker.

Vad ska man göra i det här fallet? Det är inte alls nödvändigt att prova allt som finns på hyllan i en kosmetikaffär för att bestämma lämpligt schampo. Annonsering kan inte lita på. Men du kan studera recensionerna av dem som redan har lyckats använda en eller annan produkt.

De flesta kvinnor pratar positivt om populära keratinschampon. Det finns emellertid negativa åsikter som indikerar utseende av mjäll, viktkrokar och ökar hårets fettinnehåll. Var därför försiktig och väga för och nackdelar innan du köper.

regler

Om du aldrig använt keratinschampo tidigare är det bäst att börja med en produkt avsedd för hemmabruk. Testa dess effektivitet och bestäm hur det passar dig. För jämförelse kan du gå till en skönhetssalong med professionell rätning. Och först då göra det sista valet.

När du väljer ett schampo själv är det rekommenderat att överväga följande nyanser:

 • Keratin i kombination med aktiva kemikalier ger utjämning av hår. Detta är den förväntade "salong" -effekten.
 • Kulans mjukhet och lydnad ger oliv- och ricinolja, liksom silikon. Var uppmärksam på detta, studera sammansättningen av schampon.
 • Håret är näring med hjälp av extrakt av läkande örter, proteiner av vete och silke och vitaminer.
 • Aminosyror ger skydd mot negativa miljöfaktorer.
 • Natriumlaurylsulfat (en vanlig komponent i kompositionen) har en negativ effekt på håret. Dessutom tvättar han bort keratin. Naturligtvis är det skadligt för håret. Därför är det önskvärt att välja fall där denna olyckliga sulfat saknas.

Vilken är bättre

För att hitta ett lämpligt keratinmedel är det i princip inte svårt. Det viktigaste är att bestämma hur mycket du är villig att donera för hårvård. Det är bäst att köpa professionellt keratinhårschampo. Det är förstås inte en dyr produkt.

Men kom ihåg att kvaliteten på sådana kosmetika som regel är felfri. Ja, och det fungerar nästan direkt. Men "hemlagad" schampon, även om den är överkomlig, är mycket svagare och långsammare.

Vi ger en lista över de mest populära keratinschamponerna. Listan innehåller både professionella produkter och sådana som är avsedda för hemmabruk.

Reparera komplex

För att snabbt och effektivt återställa skadat hår kommer ett keratinschampo (även om det är professionellt) att vara litet. Påverkan måste vara omfattande. Därför är det nödvändigt att komplettera schampon med andra keratink Cosmetics.

Bäst av allt med den här uppgiften klara av att regenerera hårmask. Det på kort tid läker hårstrukturen, ger intensiv fuktighet och näring till krullarna, återvänder dem till ett välskött och städat utseende.

Om du har hårförlängningar rekommenderas att du använder en professionell mask "Estelle Keratin".

Obligatoriska komponenter för komplex återhämtning, med undantag för schampo och mask, är balm och balsam. För att förbättra effektiviteten i vården av strängarna rekommenderas dessa medel att användas regelbundet. De innehåller ett stort antal stimulantia som accelererar hårväxten. Dessa är i regel olika utdrag av medicinska växter, eteriska oljor, vitaminer och andra spårämnen.

Fördelar och nackdelar

Många av oss har upprepade gånger hört att keratin är mycket användbart för hår. Tänk på vad exakt är denna fördel.

 • Läker håret efter att ha torterats med en hårtork, en rätare, ett krusjärn, ammoniak i de produkter som du brukar använda för att färga håret.
 • Återställer håraxeln från insidan längs hela längden. Resultatet är speciellt märkbart när gallringskurvorna - de blir "igen feta".
 • Lös problemet med split ends. Effekten kvarstår även efter avslutad behandling med keratin.
 • Fuktar inte bara strängarna, utan även hårbotten. Oumbärlig för torrt hårtyp.
 • Det förenklar kamningen, ger hår mjukhet och lydnad, vilket gör att stylingsprocessen är mycket förenklad.
 • Ökar hårets attraktivitet och återvänder sin förlorade glans.

När det gäller skador kan keratin inte orsaka håret. Det är trots allt deras naturliga komponent. Men han är ganska kapabel att göra strängarna tyngre.

Om du - ägare till fet hår, är det helt oacceptabelt. Efter att ha applicerat keratinschampo, förlorar curls av denna typ snabbt sin färskhet, "tvättas ut", deras utseende försämras. Och ju oftare kommer du att tvätta dem, ju mer ledsen blir den övergripande bilden. Det är därför det är extremt oönskat att använda keratinschampo med fet hår.

Fördelarna med eller skadorna på keratinschampo, som du har sett, är ett relativt begrepp. Det viktigaste är att korrekt välja och applicera produkten, med fokus på hårtypen. Och köp det också på beprövade ställen, för att inte bli en falsk. Om du ignorerar reglerna för val och användning, kan även ett sådant användbart verktyg skada utseendet på lockar.

Professionella keratinschampon - vilken är bättre att välja för hår

Keratin är en typ av protein som finns i strukturen av naglar och hår. Det kännetecknas av styrkan och det höga innehållet i aminosyran cystin (byggprotein), som stöder proteinets struktur, vilket gör strängarna elastiska, starka och starka. Funktionen hos ett sådant ämne är djup regenerering av stavarna genom att stärka dem från insidan.

Principen för molekylerna är penetrering och fyllning av tomt utrymme i stavarna. På grund av detta krullar blir glänsande och stark. Därför är keratinschampo för hår den bästa lösningen för att upprätthålla den korrekta typen av hår.

Protein utför andra funktioner:

 • återfuktar;
 • skapar en skyddande film (det gör locken elastisk, bulk och glänsande);
 • spelar rollen som antistatisk.

Keratinhaltiga produkter används oftast av kvinnor med skadade lockar.

Sammansättningen av schampon

Marknaden för medel för att återställa och bibehålla friskt hår är rik på ett sortiment av proteinrengöringsmedel. Pris och effektivitet beror på de komponenter som utgörs av. De viktigaste ämnena på förpackningen är:

 • Ceramidfetter - levande, ge sken och jämnhet, vilket ger en terapeutisk effekt på stångens yttre skikt;
 • proteiner - proteiner, speciellt behövs för kvinnor med känslig hårbotten. De tar hand om skadade och torra krullar, skyddar mot de negativa effekterna av yttre miljöfaktorer.
 • Amaranth örtoljor och extrakt och argininaminosyra - förbättra blodcirkulationen, näring, återställa och föryngra håret;
 • bioaktiva molekyler;
 • kemiska beståndsdelar i form av sulfater, dofter och parabener - skada och tvätta användbar keratin (natriumlaurylsulfat, klorid, TEA, etc.).

Typer av keratin schampon

Estel

Produkter av detta ryska varumärke är utvecklade för hårregenerering. De rengör försiktigt, mättar med protein och återfuktar skadade lockar. Kontraindikationsverktyget har inte. Hydrolyserad keratin, som ingår i produkten, ger en likriktande effekt.

Shampoo kan köpas till ett pris av 410 p. för 250 ml av medel.

Produktrecensioner är tvetydiga: vissa är helt nöjda med produkten (den skummar bra, luktar gott, strängarna blir mjukare och friskare), andra tvärtom klagar på försämring av lock.

Bland nackdelarna kan du lyfta fram det höga priset på produkten, liksom det faktum att långvarig användning av schampo leder till beroendeframkallande hår, som gradvis börjar se värre ut och fettinnehållet uppstår efter att ha tvättat håret. Därför måste detta märke kombineras med produkter från andra tillverkare.

Keratin komplimang

Som en del av en komponent av arginin, som ger näring till rotlökarna. Konsistensen av schampo är flytande, det luktar fint. Produkten återställer och förstärker locken. Det är särskilt bra efter masker (även de feta), eftersom det tvättas lätt, utan att förvirra håret.

För det mesta är feedback på produkter positivt. Men vissa säger att kompositionen inte är den mest naturliga komponenten. Du kan köpa produkten för 123 p.

Syoss keratin

Enligt recensioner måste du vänja dig vid detta schampo, men det har en positiv effekt, trots de närvarande kemiska elementen. Bland de användbara komponenterna - panthenol.

Verktyget fungerar djupt, leder till normal metabolism, främjar snabb hårväxt. Glycerin och ricinolja mjuknar och fuktar krullarna. Kostnaden för schampo (500 ml) från 260 p.

Keratinduva

I dess sammansättning finns en skadlig komponent - natriumlaurylsulfat. Köparna bland fördelarna avger en trevlig lukt, tjock konsistens och silkeslena krokar efter att ha använt verktyget.

Nackdelarna är: ett stort antal kemiska element, strängar blir fet och utan volym. Du kan köpa schampo för 330 p. (440 ml).

Kapous magi (Capus)

Mottagen popularitet på grund av närvaron i serumet. Detta schampo klassificeras som icke-sulfat, eftersom det inte innehåller laurylsulfat och parfymerade tillsatser. Produkten är lämplig för hår som ofta färgas och utsätts för kemiska förfaranden. Shampoo utför följande uppgifter:

 • skyddar stavarna från den konstanta effekten av ploek och hårtork, från värme och kyla;
 • återställer ohälsosamma lockar, närmar och rensar dem.

Den fördelaktiga effekten beror på närvaron av aminosyror och fruktadditiv i kompositionen. Recensioner av detta varumärke varierar mycket: shampoo är inte lämplig för alla, men det har en inverkan. Kostnaden varierar från 320 s.

Gyllene Siden

Det finns sparsamma och användbara komponenter: proteiner, keratinpeptider, hyaluronsyra, kollagener och mjölk. Produkter billigt - 130-160 sid. Du kan bara köpa på apoteket.

Produkten har en behaglig, inte skarp lukt, den skummer lite, men effekten är märkbar efter ett par applikationer - håret blir silkeslen. Köparna rekommenderas att applicera en balsam.

Hästkrafter med keratin

Märket är baserat på aktiva aminosyror utsöndrade från havre, ett starkt koncentrerat protein. Också närvarande är avokadoolja, vars vitaminer ger hårelasticitet och glans. Panthenol släpper och närmar sig strängarna.

Påverkar keratinschampo försiktigt, eftersom det inte innehåller några skadliga sulfater. 250 ml produkt kostar ca 500 r.

Loreal (Loreal)

Användningen av denna typ av professionellt keratinhårschampo hjälper till att läka och stärka lockor. Den innehåller elementen: vete proteiner, frukt extrakt och den användbara aminosyra arginin. Alla komponenter syftar till att återställa skadade krullar på flera nivåer.

Ingredienserna tränger djupt in i varje stav, fyller hålen och täcker den med mikrofilm som skyddar mot biverkningar. Strängar blir starka, lydiga, mjukare.

Kostnaden för schampo är 700 p. för 250 ml.

Shauma (Shauma) keratinstyrka

Billig headwash mycket lättare att kamma strängarna, ger dem glans, skyddar krönorna mot skador. Mer effektivt att använda tillsammans med en mask och balsam. Kompositionen innehåller både naturliga ingredienser och kemikalier och konserveringsmedel (natriumbenzoat). Prisschampo 144 s.

Detta varumärke löser inte allvarliga problem, du borde inte förvänta dig mycket effekt. Håret blir snabbt smutsigt, verktyget väger dem. Möjlig intolerans mot vissa ämnen i produktens sammansättning. Dessutom kan den långa användningen av varumärket skada.

Libridem keratin

Aminosyra havre, kokosoljaxtrakt, ammonium, glycerin, etc. har en gynnsam effekt på sjukt hår. Produkten är konstruerad för svagt och torrt hår. Många uppskattade den trevliga och oskärpa doften av honung. Shampoo gör inte tyngre, inte provar mjäll, rensar rötterna väl.

Köparna till nackdelarna inkluderar främst hög kostnad (550 p.), Små förpackningar och oekonomisk användning (dåliga skum).

Fördelar och nackdelar

Fördelar keratin shampoo:

 • lägga skinn och mjukhet i håret;
 • hydratisering;
 • krullar få styrka, bli lydig;
 • bli av med splittrade ändar.

Dessutom är fördelen med behandling med keratinschampon ett stort urval av produkter i olika priskategorier, säkerhet och användarvänlighet samt en ganska lång effekt - upp till 6 månader efter att ansökan har avslutats.

Se även: Fördelar och nackdelar med keratinrätning (video)

Skada är möjlig om fel val av produkt: individuell intolerans mot komponenterna, innehållet i osäkra ämnen. Det är nödvändigt att se till att det inte finns några sulfater i kompositionen, eftersom de förstör proteiner.

Till och med en bra produkt med rätt ingredienser kan förstöra curls. Om stångens yta efter användning av schampot är övermättad med protein kan då inte sårbarhet undvikas. Bristen på innehåll är lika dämpad som sitt överskott.

Du måste komma ihåg att för normalt hår, utan skador, krävs inte medel med keratin. På förpackningar skrivs det vanligtvis för vem schampon är avsedda.

Översikt över populära verktyg

Tillverkare försöker lägga till hälsosamt protein på alla läkemedel - oljor, balsam, lotioner, närande masker etc.

Effektivt kommer att vara deras användning i samband med att huvudet tvättas med keratinschampo, och det är bättre att använda produkter av samma märke eller liknande i kompositionen.

Tre sorters populära produkter:

 1. Keratinoljor. Grunden för proteinmolekyler. Konsistensen omsluter varje hår. Strängarna blir släta och glänsande. Dessutom återställs stångstrukturen gradvis. Effekten är orsakad av komponenter som medicinalväxter, aminosyror och vitaminer. Oljor har en fördelaktig effekt på hårbotten, om de appliceras på rötterna.

Listan över de bästa (enligt köpare) oljor:

 • Pantene PRO-V;
 • Belita Vitex;
 • CHI-arganolja (100 ml, 2000 r.).

Dessa produkter bör appliceras på rena våta strängar. I detta schampo är det bättre att använda samma serie som oljan - så effekten blir mer märkbar. Belita Vitex är ett budgetalternativ, det kostar 200 rubel, priset på Pantene PRO-V är dubbelt så högt.

 1. Färger. I kompositionen av keratinmedel finns det ingen ammoniak, vilket har en negativ inverkan. Närvaron av protein, proteiner, växtekstrakter och andra näringsämnen gör håret välskött och friskt. Toppfärger av färger:
 • Italienska BBCOS;
 • Kapous (Kapus);
 • L'Oreal.

Kostnaden varierar mellan 300 och 500 p.

Förutom att erhålla en likformig och hållbar färg, skina och bevara hårsilkiness har keratinfärger nackdelar. Dessa inkluderar:

 • färgen är mindre än för vanliga färger;
 • förekomst av allergier
 • du behöver mer färgämne än att använda ammoniakprodukt.
 1. Hårmaskar. Det är möjligt att återställa kraftigt skadade lockar genom att regelbundet tillämpa professionella produkter. De märkbart förstärker strängarnas struktur, gör dem mer täta och friska, antalet fallande stavar minskar, deras tvärsnitt blir omärkligt.

Tre mest effektiva masker:

 • L'Oreal (1500 s.) - 18 aminosyror är närvarande. Produkten ger lång läkande vård;
 • Ammino - innehåller provitamin B5, keratin och proteintillskott. Värt 1075 p.
 • Farmavita Back Bar Cream Plus - en mask som är utformad för att behandla torkade krusar, ger näring livlöst hår. Består av ett komplex av oljor, proteintillskott och protein. Pris - upp till 700 p.

Masker kan appliceras på blekt och målat lock. Det är bättre att genomföra behandlingskursen, eftersom 2-3 gånger inte räcker för en märkbar effekt.

recensioner

Margarita, 23 år: "Mamma har torra strängar, hennes keratinschampon bidrog till att göra dem mjukare. Jag har oljigt och tjockt hår, sådana verktyg är inte lämpliga. Efter att ha torkat huvudet är det ingen volym, frisyren ser smidig ut. "

Alexandra, 29 år: "Jag har lockiga trådar. Shampoo var nöjd. Jag försökte Gliss Chick, sedan Horse Power. Den andra gick mer. Håret är mjukt och lättsamt, kamning har blivit lättare. "

Sveta, 36 år: "Jag väljer bara produkter med keratin. Jag använder olika så att håret inte blir van vid samma märke. Förutom schampo, applicerar jag balsam, lotion och mask, så effekten är mycket märkbar: mjuka, glänsande och "levande" lockar.

Nadezhda, 40 år gammal: "Jag försökte dyra versioner av keratinschampo, men det var ingen mening. En dag är huvudet rent och snyggt. Nästa är redan fettigt hår. Hjälpte billiga shampoo "Shauma". Jag använder ytterligare balsam. Resultatet är glatt.

Keratin Shampoo

Lyxiga glänsande krullar - drömmen om varje tjej. Därför ifrågasätter frågan om att välja ett tvättmedel för hår och hårbotten nästan allt rättvist sex. Skönhetssalonger och kosmetologicenter erbjuder oss olika uppsättningar av procedurer och hårprodukter med keratin. Butiker och kosmetika webbplatser annonserar keratin schampon och vårdprodukter. I det här fallet lovar vi ett frodig, glänsande och lydigt, friskt hår.

Keratin är en typ av protein. Höghållfastt naturligt protein, som utgör grunden för strukturen hos människohår.

Många damer är missnöjda med hårets ömhet och torrhet. Någon testar dagligen sin frisyr för styrka med varma hårtorkar och gardiner. Någon experimenterar ständigt med färgning. Och någon av naturen fick ett svagt och främmande hår. I alla dessa fall är det nödvändigt att ta hand om lämplig vård och näring av håret. Bäst av alla medel och folkmetoder med uppgiften att läka hårschampo klarar av keratin i kompositionen.

Särskilda funktioner

För all den magiska effektiviteten hos sådana tvättmedel finns det en "men". Shampoo som innehåller detta protein är inte lämpliga för alla. En karakteristisk egenskap hos dem är lågt såpigt. Detta komplicerar något användningen av produkter med keratin. Det rekommenderas inte att använda det här rengöringsmedlet varje dag för hårda ägare. Fördelarna med keratin shampoo inkluderar:

 • skonsam rengöring av hårbotten;
 • bevarande av långsiktig effekt från färgnings- och rätningsförfaranden;
 • skapande av ett naturligt skyddande barriär på håret från negativa yttre påverkan;
 • hår lydnad och silkiness.

Med alla fördelar med keratin shampoo fungerar de inte lika för alla. Ofta beror resultatet på rätt sätt för din hårtyp. Alla olika sådana produkter är indelade i två stora kategorier:

 • speciella schampon, som används av mästarna i salongerna före keratinutvinningen (de är mycket djupt rengjorda, bidrar till öppningen av hårnålarna);
 • "Svagare" schampon för daglig oberoende användning (med effekt av utjämning, spegelglans, lätt kamning och styling).

Huvudskillnaden för keratinbaserade produkter är innehållet i naturliga aktiva ingredienser.

De tar inte bara bort allt onödigt från hårbotten, men är inbäddade i hårstrukturen. Keratinmolekyler fortsätter att fungera, även när schamponet redan har tvättats bort. Till skillnad från de flesta andra medicinska koncentrat och masker. Systematisk och regelbunden användning kommer att ge låsen sund skönhet och glans, återställer skadade strängar.

Läs mer om keratinschampo i nästa video.

Princip för verksamheten

Det finns inga speciella egenskaper vid användning av keratinschampon. Behandla dem som om de var ditt vanliga tvättmedel. Den enda skillnaden är exponeringstid. Efter applicering rekommenderas att hålla keratinschampot i sex till åtta minuter. Detta räcker för att keratin klarar av rensning av hud och hår och tränger in i hårvågorna.

Svar på huvudfrågan - hur keratin interagerar med håret och vilken effekt det ger. Som ett resultat av effekten och sammansättningen av detta protein är ett oumbärligt naturligt byggmaterial för hår. Han är ansvarig för smidighet och hälsa, ditt estetiska utseende. Regelbundet i kontakt med skadat hår fyller proteinet skadorna i sin struktur.

Användningen av detergentkompositioner med keratin har signifikanta fördelar:

 • ett brett utbud av verktyg i olika prissegment;
 • bekvämlighet, smärtlöshet och säkerhet;
 • varaktig effekt, varar upp till sex månader.

Sådana medel sparar avsevärt vår tid för att gå till befälhavaren för lämplig procedur.

Det är en värdig analog av salongtjänster, glädjande tilltalande med prisillgängligheten.

Testdrivna schampo med keratin, du kommer att se i nästa video.

struktur

Marknaden för kosmetiska produkter berikad med keratin är fylld med mångfald. Populära märken tenderar att släppa i sin rad verktyg med innehåll. De skiljer sig åt i kostnad och effektivitet, vilket direkt beror på schampons komponenter. Produkter som leder märken av hårfärg innehåller en mängd olika formler och ämnen. Låt oss se vilka som är värdefulla för vårt hår och vilka som bör undvikas.

Huvudkomponenterna som finns på keratinschamponetiketter är:

 • Prokeratiner och ceramider (arbeta för snabb återupplivning av håret, vilket gör det smidigt och glänsande). Hjälpsam.
 • Proteiner. Dessa element är nödvändiga för ägare av känslig hårbotten. På grund av det mjukare tvättmedelskompositionen och multifunktionella proteiner bryr sig intensivt om torrt, skadat och trött hår. Skydda pålitligt mot aggressiva yttre faktorer.
 • Extrakt och oljor av arginin och amarant. Stimulera expansion och tillväxt av blodkärl, förbättra blodcirkulationen. Kör processerna av hårnäring, förlänga deras ungdomar och förbättra återhämtningen.

Förekomsten av bioaktiva molekyler i kompositionen av keratinschampo - oljor, extrakt, aminosyror - ansökan om effektivitet och fördelar med produkten. Kemiska element - parabener, dofter, sulfater - bör undvikas. Deras inverkan på håret negativt.

Även mycket problematiska hår skadade av kemiska och naturliga faktorer kommer till liv med keratin exponering.

Det viktigaste är att välja ett verktyg som passar dig och kommer att arbeta för att lösa problemet - att stärka, återfuktas, mätta, räta ut eller återställa. Med systematisk användning av schampo med keratin lipidbalans och fukt i håret återställs.

Vissa misstänker i tron ​​att hästkeratin används vid framställning av sådana schampon. I verkligheten får tillverkare för detta ändamål ett ämne från fårull. Formeln för vissa märken av schampo innehåller, förutom keratin, hästolja.

Hur man väljer

Hitta rätt keratinschampo för dig. Det är viktigt att självklart definiera det resultat som borde ge oss medel. Det är naturligtvis bättre att välja professionella shampoo linjer. Sådana verktyg har utvecklats i speciella laboratorier och har en verkligt "fungerande" effekt. Deras största nackdel är priset. Eftersom kvaliteten på sådana produkter är hög och resultaten kommer inte vara långa i kommande. Medlen "enklare" garanterar inte blixt och synlig recoil. Men här hittar du en kvalitetsmodell.

För att få resultatet av schampo med keratin, måste kompositionen vara verkligt sulfatfri. Inskriften på etiketten "utan sulfater" är inte en garanti för deras frånvaro. Läs noga kompositionen. Ett säkert tecken på en dålig schampo - håret efter det är inte slät, det ser ut och känns smutsigt, passar inte bra och borst som halm. Sulfater - de ämnen som ger "soapy" schampo och låter dig tvätta av föroreningen. Därför kan de inte klara sig utan dem. Följande delar påverkar hårets hälsa väldigt negativt och dess innehåll bör undvikas:

 • Natrium Lauret Sulfat;
 • Dinatrium Laureth sulfosucinat;
 • Natriumklorid;
 • Diethanolim (DEA);
 • Monoetanolamin (MEA);
 • Trietanolamin (TEA).

Alla dessa är aggressiva ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen), som påverkar huden och håret negativt. De dehydrerar dem och kan utlösa inflammatoriska processer.

De viktigaste negativa egenskaperna hos ytaktiva ämnen - de orsakar utlakning av keratin från håret.

Att undvika produkter med dessa ämnen på etiketten, i en stormarknad är det lätt att hämta schampon som inte kommer att skada hälsan utan att dra nytta av. Efter att ha läst den här artikeln kan du enkelt hitta ett verktyg som återställer balansen hos spårämnen, kommer att få en helande effekt på hårbotten.

Du kommer att lära dig mer om keratin hårrätning och hårvård efter proceduren från följande video.

Översikt över populära verktyg

Kända kosmetiska märken producerar professionella keratinschampon och analoger för hemmabruk. Låt oss lära känna de mest populära varumärkenas medel.

 • Estel "Keratin". Särskilt schampo med hydrolyserat keratin och aminosyror. Det tränger in i hårvågorna och mättar dem. Den känsliga kompositionen tar försiktigt bort föroreningar från hårbotten.
 • Komplimang. Innehåller arginin, biotin och panthenol. Shampoo för regenerering av skört, matt hår med delade ändar. Bioaktiva komponenter i komplexet berika och skydda hår, ger jämnhet och styrka. Forma en skyddande barriär och progressiv regenerering av hårstrukturen.

Hur man väljer ett keratinschampo för hemmabruk?

Kvinnors och flickors dilemma är inköp av schampo, speciellt när håret har lider av kemiska förfaranden och miljö.

Keratin - vad är det?

Keratin är ett starkt protein eller ett komplext protein som inte bara finns i håret utan även i tänder, naglar och hud. Från dess innehåll i håret beror på elasticitet, elasticitet och glans av lockar.
Shampoos innehållande protein är konstruerade för torrt och skadat hår.

Ägare av fettigt hår kan bara dra nytta av sådana produkter för att ersätta den fasta tillgången under en tid. Dess effektivitet kan förbättras med ytterligare hårmask, serum, balsam.

Skönhetsbehandlingar och hudläkare erbjuder ett stort urval schampon med olika tillsatser och kompositioner, till exempel vitaminer, biotin, glycerin, protein, keratin etc. till hårtransplantation. Tillverkaren annonserar sina produkter, men inte alltid den är effektiv.

För att välja det bästa keratinhårschampot måste du därför referera till kundrecensioner. De flesta kvinnor är nöjda med valet, men det finns de som skriver att efter upprepad intag av mjäll framträder krängningsgraden, växer snabbt, blir oren.

Shampoo är indelade i två typer:

 • Professionella schampon med keratin för hår. De är vana vid keratinrätning. De hjälper halsbettarna att öppna, vilket gör det möjligt att penetrera näringsämnen djupt in, helt städa håret. Följande märken är populära: L'Oreal Professionnel Pro-Keratin Refill Shampoo, Schwarzkopf, Keratin Smoothing Shampoo Keune och andra.
 • Inte professionell, det är det som används hemma. Deras komposition är mycket svagare än de tidigare och tillgängliga för alla kunder. Utsläppen av en sådan linje är engagerad i välkända företag och producerar schampo under namnet: Estel, Libredem, Compliment Keratin, Golden Silk, Cies, Capus, Dav. Shampoos av denna riktning produceras med effekten av hårrätning. Det rekommenderas inte att använda dem hela tiden, särskilt med fet hår.

För att förstå vilket keratinschampo som är bättre bör du prova provet för hemmabruk. Titta på dess effektivitet, oavsett om det passar dig. Du kan försöka räta krullarna i salongen med professionella verktyg. Och gör sedan ett val.

Hur man väljer rätt

 • Glatt hår aktiva kemikalier och keratin.
 • Så att de är mjuka och kompatibla i kompositionen måste vara silikon, ricinus, olivolja.
 • För näring införs vitaminer, proteiner av siden och vete och örttextrakt.
 • Miljöskyddsmedel - aminosyror.
 • Natriumlaurylsulfat har en negativ effekt på håret och har funktionen att tvätta ut keratin. Därför är det nödvändigt att välja kopior av schampo med keratin utan sulfater.

Estel

Produkter från den ryska tillverkaren. Designad för alla hårtyper. Estel keratin shampoo är mycket populärt bland köpare (83%).

Kompositionen innehåller hydrolyserat keratin, som verkar på effekten av rätning och återställning av det drabbade håret. För att förbättra effekten är det bra att använda vatten och en keratinmask.

Aminosyror skyddar lockar efter tvätt.

Produktens sammansättning innefattar natriumlaurylsulfat, vilket inte kombineras med keratin.

Estels keratinschampo kan köpas för ca 450 p. Du kan köpa den i prof. lagrar eller beställer online.

fördelar:

 • Återställer och stärker håret,
 • Trevlig arom,
 • Skum väl.

nackdelar:

 • oekonomiskt;
 • Det provoserar förlust av lockar;
 • Strängar blir feta.

Estelle keratin (Estel keratin) har blandade recensioner om keratinhårschampo - någon gick "med ett slag", medan andra provocerade ytterligare problem i form av håravfall och alltför fetthalt.

Libridem keratin

Förutom huvudkomponenten finns havreaminosyror, ammonium, destillerat vatten, kokamidopropylbetain (ett extrakt av kokosnötolja), natriumklorid, glycerin etc. i Libredoms schampons sammansättning.

Den används för torrt, svagt och sprött hår.

Kapaciteten på 250 ml är 417 p. Produkten är förpackad i en pappkorg, på vilken det är möjligt att tydligt läsa kompositionen.

produkter:

 • Medium konsistens,
 • Trevlig honungs arom.
 • Skumning är inte stark, vilket tyder på ineffektivitet.
 • Blandningen tvättas av utan att skaka och ger håret en behaglig och mjuk känsla.
 • Om brutna strängar borde du använda en balsam. Eftersom schampo inte klarar av detta.

Värdighet: Håret väger inte, det finns ingen mjäll, rensar rötterna, överdriver inte längden.

Bedömning av recensioner, Shampoo Liberderm keratin liknade många, från dem som har upplevt sin effekt. Den enda nackdelen som noterades var det höga priset och småförpackningen.

Komplimanger Keratin

Basen av Keratin Compliment-shampoo förutom huvudkomponenten innefattar D-panthenol, arginin. Egenskaperna hos denna komponent (arginin) är näringsmättnad av rotlökar.

Budgetprodukten kostar 98 rubel, har en flytande konsistens, trevlig lukt. Återställer, stärker håret. Väl tvättar huvudet efter maskerna, inte krossar håret.

Recensioner av schampo Komplimentera keratin i de flesta fall positiva, det enda negativa som noterades - det är inte sammansatt av de mest naturliga ingredienserna.

Guld silke med keratin

Sammansättningen av schampon Guld silke fylls till det maximala med naturliga produkter och uppsättningar milda element:

 • Silkeproteiner;
 • Hyaluronsyra;
 • Keratinpeptider;
 • kollagener;
 • Mjölkproteiner.

Priset på detta schampo med keratin är ca 150 rubel.

Du kan bara köpa den på apotek.

Produkten har en ny lukt, som kvarstår på krullarna efter appliceringen, skummer lite, men efter två behandlingar blir håret slät och silkeslitet. Det finns ingen prilliness effekt.

I recensioner av schampo Gold silk keratin rekommenderas köpare att använda en balsam efter tvätt.

SYOSS (Cieces) KERATIN Hair Perfection

Varor Ciez är ett budgetalternativ. Sjampoen innehåller också panthenol, som har en reducerande effekt på cellulär nivå och normaliserar ämnesomsättningen och stimulerar tillväxten av krullar. Förlust av hår är frånvarande.

Närvaron av ricinolja och glycerin låter dig hantera torrt hår och stimulerar också tillväxten.

Aprikosoljekomponenten fuktar och mjukar håret.

Direktschampo Cies patenterade.

Bedömning av recensionerna för Cies-schampon med keratin, du behöver vänja dig, men det gör sitt jobb, trots sin kemiska sammansättning.

Capus (Kapous) med keratin

Populär bland köpare varumärke Kapus (90%) gör det på grund av komponenten i serumet. Detta keratinschampo klassificeras som icke-sulfat. Eftersom det inte innehåller natriumlaurylsulfat och parfymerade tillsatser.

Kapous professionellt keratinschampo är perfekt för försvagade lockar som har förlorat sin vitalitet som ett resultat av frekventa färgnings- och kemiska förfaranden.

Shampoo löser flera problem på en gång:

 • Skyddar mot aggressiv torkning och obehagliga effekter av naturen (värme, frost).
 • Skadade krullar återhämtar sig över tiden.
 • Det närmar sig håret.

Rening av hår beror på kombinationen av aktiva substanser i kompositionen. Kroppens vitalitet förvärvar tack vare fruktsyror. Mat uppstår på grund av fleromättade aminosyror.

Åsikt om Kapus-schampo med keratin delades i användarrecensioner, det här verktyget är inte lämpligt för alla, men det finns fortfarande resultat.

Om håråterställning efter kemoterapi ytterligare.

Duva med keratin

Inte mindre populär bland köpare är företaget Dove. Om du tittar på dess sammansättning kan du se de negativa komponenterna av natriumlaurylsulfat.

Bland fördelarna, som bedömdes av recensioner av Dove Shampoo med keratin, noterade konsumenterna:

 • Trevlig arom;
 • Konsistensen är tjock;
 • Perfekt skum.
 • Krullarna är silkeiga och glänsande.

nackdelar:

 • Återvinning omärkbart
 • Överflödiga kemiska komponenter;
 • Kappan blir fet.
 • Tyngre hår.
 • Ingen volym.

Innan du köper produkter analysera noga kompositionen. Endast i det här fallet är du garanterad framgång.

För att få maximal effekt från det förvärvade keratinschampot måste du förstå hur det passar din hårtyp. Och om hur man väljer shampoo för hår, kan du lära av videon:

Professionella hårschampon: betyg av det bästa, recensioner, pris, var du kan köpa

Varje flicka drömmar om en vacker stil, men hemma är det svårt att uppnå effekten, som i frisörsalonger. Där använder professionella stylister specialiserade förberedelser.

Varför är det omöjligt att uppnå det önskade resultatet på konventionella sätt? Saken är att i motsats till konventionella tvättmedel är de aktiva substanserna, som innehåller professionella, mer koncentrerade. På grund av den ökade koncentrationen av diskmedel tar man lätt bort fett, mjäll och andra partiklar från hudytan. Som ett resultat ser håret ut friskt och lätt att stila.

Till glädje för tjejer, inte idag säljs professionella hårprodukter i många butiker, och alla som vill ha det har möjlighet att köpa dem. I artikeln lär du dig allt du behöver om professionella hårschampon:

innehåll:

Professionella schampon för hår: ranka bäst, recensioner

Professionella schampon har tre funktioner: tvättmedel, balsam och wellnessmask. Sammansättningen av absolut alla schampon inkluderar: ceramider, panthenol, vitaminer och växtekstrakter. Professionellt verktyg väljs individuellt, för att hjälpa till att bestämma varumärket har vi sammanställt en ranking av de bästa professionella hårschamponerna. Recensioner, bilder, egenskaper hos ansökan kommer att berätta vilka medel som är mer effektiva. TOP-listan innehåller följande märken:

Vella

Öppnar rankningen av den bästa Wella Professional shampoo. Märket är ganska populärt bland konsumenterna och har länge fått sitt förtroende.

Det tyska handelsbolaget producerar en serie läkemedel som hjälper till att ta hand om hår. Vellas professionella linje innehåller schampo, spray, balsam, balsam, mask och mycket mer.

Näringsämnen inkluderar: E-vitamin, glyoxylsyra, silkextrakt och panthenol. Formeln med medel Vella minimerar riskerna för eventuella hudirritationer, klåda och skalning. Verktygsledningen lämplig för tjejer med hög känslighet i huden.

Dostointsva

 • Förekomsten av E-vitamin, vilket stärker håret.
 • Kostnadseffektiv användning.

brister

  Närvaron av silikoner.

I skönhetssalongen gav mästaren mig en miniatyrburk. Shamput gav krullstyrka och elasticitet. Medger perfekt skum. Efter tvättning är krullarna fuktiga och mjuka. I allmänhet tyckte jag om verktyget. Men kompositionen är i tvivel, eftersom det finns färre naturkomponenter än kemikalier

Londa

Produkter som tillverkas av det tyska företaget Londa, är gjorda speciellt för skickliga hantverkare. Företaget producerar flera produktlinjer för att återställa sjukt och svagt hår.

Shampoo har en traditionell komposition som innehåller silikon och SLS. Dessutom tillförde tillverkaren passionsfrukt bär extrakt, apelsinskal lipider. Shampoo har en tjock konsistens, en liten mängd av produkten är tillräckligt för att få en stor mängd skum.

Verktyget rengör perfekt håret från det omgivande damm och smuts. Effekten av renhet förblir hela veckan.

Dostointsva

 • Långtidseffekt.
 • Kvalitativt tar bort överskott av talg.

brister

 • Förekomsten av kemiska komponenter.

Hela tiden tvättade jag mitt hår med ett visst märke. Men med tiden märkte jag missbruk av verktyget. I skönhetssalongen rekommenderade mästaren schampo och balsam Londa. Jag är glad över pengarna. Håret började skina och ser mycket hälsosammare ut. Shampoo förvirrar inte håret och är lätt att kamma. Stort märke, nu köper jag bara det.

Schwarzkopf

Det tyska varumärket Schwarzkopf producerar både konventionella och professionella schampon. Företaget producerar produkter som är lämpliga för alla typer av hår och därför är de universella.

Shampoo innehåller en stor mängd naturliga oljor: marulovoe, argan och andra. Förutom dem innefattar kompositionen konditioneringskomponenter. Detta möjliggör användning av schampo utan ytterligare balsam och balsam.

Dostointsva

 • Silikonfri.
 • Förekomsten av UV-filter.

brister

Vi har använt Schwarzkopf-schampo i två år nu. Det stärker locken väl, vilket gör håret mer voluminöst och lysande. Lämplig för små barn och orsakar inte allergiska reaktioner. Alla rekommenderar detta märke

Loreal

Företaget L'Oreal tillverkar produkter som säljs på massmarknaderna. Det är fritt tillgängligt, och köp det är inte svårt.

Bland de många hårvårdslinjerna producerar L'Horeal en professionell - Pro-Keratin Refill Shampoo. Verktyget stramar håraxlar och glödlampor. Syftet är att täcka håret med en tunn film som skyddar locken mot yttre negativa influenser.

Sammansättningen av tvättmedelskosmetik innehåller: incellmolekyler, prokeratiner, veteprotein, fruktsyror och arginin. Loreal - det bästa verktyget för hårvolymen.

Dostointsva

 • Mjukar håret och tar bort överflödighet.
 • Väger inte ner håret.

brister

 • Läker inte delade tänder.

Jag använder schampo i en månad. Under denna tid blev håret starkare och återfåde tonen. Jag led av mjäll, men verktyget eliminerade problemet. Shampoo skum rengör lätt och omedelbart håret från föroreningar. Inget behov av att tvätta igen

matris

Matrix Moisturizing Shampoo är den bästa rengöringen från den amerikanska tillverkaren. Det är mycket effektivt för fint hår, återställer hårsäckar och skyddar håret från utsidan, återställer sin naturliga styrka och styrka.

Matrisen innehåller ceramider, bulk vitaminkomplex och andra aktiva ingredienser. Sammansättningen absorberas i försvagat hår, näring dem med medicinska ämnen och berikar med vitaminer. Som ett resultat av denna inverkan uppträder nya glödlampor som förhindrar sårbarhet och förlust.

Dessutom innehåller schampot aminosilikon, vilket återställer hår från insidan. Aminosilikonelement penetrerar hårstrukturen, fyller och limar hålrummet i det skadade håret.

Top 10 Keratin Hair Products

Overdried curls och split ends är ett problem som varje andra tjej står inför under hösten-vintern. Oftast beror detta på en otillräcklig mängd keratin i håret: och du kan hjälpa till att krulla inte bara med keratinrätning utan också med speciellt utvald vård.

Keratin är ett fibrillärt protein från vilket hårstrukturen är sammansatt ca 85%. Den innehåller ett stort antal zinkaminosyror, vilket ger hårets elasticitet, styrka och hälsosam glans. Vegetabiliskt proteinkeratin kan få dem lite mat, såsom magert kött, fjäderfä, mjölk, ost, äpplen, päron och ananas. Det är användbart att veta att för att förbättra smältbarheten hos proteiner behöver kroppen B6, som är rik på nötter och lever.

Men kom ihåg att även en ration av keratin så rik som möjligt inte kan ge den effekt som kosmetika med keratin i komposition kan klara av. Vi har valt de tio bästa keratinprodukterna för försvagat hår.

Mist Infra Keratin, CHI

Mist - eller en uppfriskande spray - är en oumbärlig produkt för ansiktet, speciellt när det gäller sommarvärme eller ett stupat kontor. Men myst, mättad med keratin, kommer inte att vara mindre användbar för hår under blåsiga och frostiga årstider. Konditioneringshållaren för håret Infra Keratin från det amerikanska varumärket CHI utför flera viktiga funktioner samtidigt: det eliminerar överdriven hårporositet, gör dem starka och lätta, ger naturlig glans vilket underlättar kammarproceduren. Förresten kan en hel del näringsämnen i kompositionen rädda dig från att behöva köpa en speciell produkt mot elektrifierande hår.

Mousse för att lägga K-Pac, Joico

När det gäller keratinberikad kosmetika, återkallar erfarna unga kvinnor omedelbart det amerikanska varumärket professionell kosmetika för håret Joico. Deras K-Pac-linje består av ett stort antal produkter med keratin, inklusive schampo och balm, masker och balsam, spray och krämer, tvättbart och outplånligt skydd. K-Pac styling mousse är en av de mest intressanta alternativen som mättar håret med keratin i stilprocessen och precis tills du tar bort produkten från locken. Dessutom skyddar ett osynligt skum med en medelhög fixeringsgrad på håret hårstrukturen från temperaturförändringar och miljöövergrepp och ger dem samtidigt glans och ytterligare volym.

Spray Kera Labo, Yanagiya

Nyligen är japanska kosmetika, som följer koreanska, alltmer populär bland europeiska tjejer. Bland de japanska favoriterna är Yanagiya, ett kosmetiskt företag som använder traditionella formuleringar och naturliga ingredienser i formlerna. Silikonfri keratin spray Kera Labo från Yanagiya lovar att bokstavligen "reparera" skadade lockar. Efter första användningen blir håret tjockare och tätare, blir jämn och silkeslen utan viktning. Sprayens huvudsakliga aktiva ingrediens är keratin, som presenteras här i två former samtidigt (hydrolyserad och naturlig), kompletterad med naturligt vax, oljor, aminosyror och algenextrakt.

Shampoo Pro-Keratin Refill, L'Oreal Professionel

Pro-Keratin Refill, en vård för försvagat hårschampo, är en del av L'Oreal professionella produktlinje och är utformad för att försiktigt rengöra håret, vilket gör det mjukt och hanterbart. Formeln bygger på den innovativa tekniken i Pro-Keratin-komplexet och Incell-molekylerna. Det kompenserar för förlusten av hårets inre material och återskapar det skyddande ramen på dess yta, förhindrar exponering för aggressiva miljöfaktorer. I svåra fall rekommenderar L'Oreal Professionals specialister att upprepa tvätten upp till tre gånger i ett förfarande, samt att använda shampoo i kombination med tvätt och tvättbar mask.

Luftkonditionering SM Frizzdom, Revlon Professional

Keepin conditioner SM Frizzdom från Revlon Professional är utformad för både daglig vård och fixativ effekt efter keratinbehandlingar (då måste du använda den 2-3 gånger i veckan). Verktyget närmar håret med näringsämnen och återställer dem, och skyddar dessutom krullarna mot de skadliga effekterna av höga temperaturer under varm styling. Balsammen innehåller VPDMAPA-akrylat-sampolymer, vilket skapar en vattentät film på hårets yta som skyddar mot fukt, hjälper till att hålla håret och ger mjukhet under lång tid. Det är viktigt att den här filmen lätt tvättas av med något schampo.

Thermo-Care Keratin Thermique, Kerastase

Den främsta funktionen av skyddande mjölk för disciplinen och jämnheten av Keratine Thermique urörligt hår från Kerastase är att styra formningen av lock och intensivt skydd mot fukt. Termo-tätningstekniken släpper hårets material, gör att den lyser och gör styling enklare, och utjämningspolymererna täcker omedelbart krullarna med en speciell hydrofob film. Produktens sammansättning kan hittas och keratinkomplexet Morpho-Kératine, som återskapar hårstrukturens jämnhet och ger elasticitet. Verktyget rekommenderas att appliceras längs hela längden av håret, med särskild uppmärksamhet på tipsen och, utan tvättning, fortsätt till den vanliga stylingen.

Shampoo Maraes Color Nourishing, Kaaral

Formeln av det näringsrika Maraes Colour Nourishing shampoo från det italienska varumärket innehåller Kaaral inte bara naturligt keratin, vilket är livgivande för håret, men även Monoya de Tahiti-olja (Tiare-blommor infuserade med kokosnötolja), som intensivt ger näring och återställer håret. Skapat speciellt för färgat hår, håller Maraes schampo kosmetisk hårfärg under lång tid och har en trevlig doft av gardenia. En trevlig bonus för fläktar av organisk kosmetika: Produkten innehåller inte silikon och parabener, har det internationella biocertifikatet Ecocert och placeras i en biologiskt nedbrytbar förpackning.

Balsam Conditioner Advanced Keratin Repair, Pantene Pro-V

Balsam balsam Pantene Pro-V Advanced Keratin Reparation är en del av premium-produktlinjen Expert Collection, skapad på grundval av kosmetiska traditioner i Schweiz. En speciell formel, inklusive tre aktiva näringsämnen, omsluter varje hår och skapar en skyddande film som ger jämnhet och hälsosamt utseende på locken. "Reparera två års skada om två minuter", säger experter på Pantene Pro-V-laboratorierna. Och med tanke på den demokratiska kostnaden för linjen är det värt att kolla in.

Shampoo med högt innehåll av keratin, Librederm

Shampoo "Keratin" från Librederm passar för alla typer av hår, återställer skador och återställer naturlig jämnhet och glänsar till locken. Bland de främsta fördelarna med produktens sammansättning: högt innehåll av keratin (upp till 5%), panthenol, lugnande hårbotten och stärka rötterna, frånvaron av silikoner och parabener i kompositionen. Keratin omsluter varje hår, vilket förhindrar att proteinet tvättar ut proteinkedjorna och återställer kryddans passform till håraxeln. Allt detta kommer att ha en positiv effekt på utseendet på lockar efter 2-3 applikationer.

Keratinvatten för hår, Estel

Estel Termokeratin vatten för hår från det ryska varumärket Estel är ett innovativt, men mycket bekvämt sätt att applicera. Å ena sidan är keratinvatten avsedd för slutstadiet av keratinrätningsförfaranden i salonger, och å andra sidan för professionell hemvård. Vatten bidrar till att förbättra tillståndet av försvagat hår (inklusive efter kemisk exponering), hantera splittrade ändar, göra hårkrullar lydiga och skydda dem mot exponering för höga temperaturer vid styling och UV-strålar. Varje Estel Termokeratin produkt kan användas separat, men det bästa resultatet uppnås med kombinerad användning av schampo, mask och keratinvatten.Nästa Artikel
Massage hårmask