Naturliga, medicinska och professionella schampon för mycket torrt hår: Vilken man ska välja, kommer hemlagade recept att hjälpa till?


Sköra, tråkiga, ofta splittrade ändar i ändarna av torrt hår kräver noggrann vård. De behöver ytterligare skydd, mat.

Den vanligaste orsaken till att krullarna och hårbotten är torra i sebaceous körtors svaga aktivitet, som en följd av frekvent användning av hårtorkar, tångar samt efter färgning och andra kosmetiska förfaranden.

Regler av val

Ofta är torra ändar starkt splittrade, mjäll uppträder, hår kamning med en plastkam elektrifieras, och frisyren håller inte länge utan användning av kraftfulla fixeringsmedel. För den kompetenta vården av problemet skapade håret många verktyg: schampon, lotion, balm. Vilket schampo är lämpligt för torrt hår, se nedan.

Behandling av torrt hår med speciella schampon kan vara ganska effektivt med rätt botemedel. Hur man väljer ett schampo för torra och splittrade ändar?

När du väljer det är det viktigt att förstå kompositionen och följa följande regler:

 1. Vanligen innehåller tvättmedelskomponenterna som bildar skummet sulfater: Ammonium Laureth Sulfate, TEA Layril Sulfate. Åtgärden för torra krullar bör inte innehålla ammoniak, som torkar huden och används för att tvätta fet hår.
 2. De främsta försvararna av bräckliga, torra lockar är oljor: olivolja, kokosnöt. Därför är det lämpligt att använda schampon med ett märke av olja för terapeutiska ändamål.
 3. Helst innehåller lösningen komponenter som tänder hårbotten. Till exempel har panthenol, som annars är känt som provitamin B5, förmågan att locka vattenmolekyler till håret.
 4. Om du väljer en produkt bör du föredra varumärken med proteiningredienser. Tack vare dem återställs hårets struktur, en osynlig film som skyddar mot skadliga faktorer bildas. Ett av proteinderivaten, lecitin, fyller det fria utrymmet i nagelbandet hos varje skadat hår. Analogerna betraktas som keratin, propylenglykol, vax.

Grundregeln i vård av hår - tvätta huvudet med det medel som är speciellt utformat för din hårtyp. Till exempel kan ingredienserna i en vanlig typ av hårschampo skada torrt hår.

Tillgängliga Hemlagade Recept

När vanliga medel inte är nöjda kan du förbereda ett schampo för hårdvård i hemmet. Det kommer att innehålla ett mycket mindre antal ingredienser, och när det används kommer det inte att skumma lika mycket som industriproduktion men det kommer att utföra sina funktioner lika effektivt.

För att förbereda ett medel för att tvätta huvudet hemma behöver du ingredienser som ger håret extra fukt: olivolja, kamomillte, tea tree oil, pepparmynta, rosmarin, rosor, ylang-ylang.

Det finns många recept för hemlagad schampo för torrt hår. Här är några av dem.

Chamapun från tvål och eterisk olja

Det kommer att ta: några droppar essentiell olja, en bit babysond som väger 0,2-0,25 kg.

Receptet för schampo för torrt hår är följande: gnid på en rivare tills du helt krossat en bit babysond som väger 200-250 gram.

Tillsätt en liter vatten, några droppar av vilken olja som helst. Du kan tvätta håret med detta schampo på samma sätt som med vanliga medel. För mer information om viktiga och kosmetiska oljor som används för torrt hår, läs den här publikationen.

Äggschampo med vodka

Det tar: ett par äggulor, en kvart kopp vatten, ett halvt glas vodka, 1 tsk. ammoniak.

Citronschampo

Obligatorisk: 2 msk. l. solros eller olivolja, 1 tsk. någon schampo, 1 äggula, 2 tsk. morot och citronsaft.

Blanda de listade komponenterna noggrant. Blandning används som ett vanligt naturligt schampo för torrt hår.

Olje-äggmedel

Krävs: 1 tsk. ricinolja, schampo och olivolja, 1 äggula.

Slå äggula, tillsätt castorca, schampo, olja till den. Blanda noggrant. Tvätta håret med blandningen.

Tansy Shampoo

Krävs: 1.5 Art. l. skum, 0,7-1 liter vatten, 1 tsk. schampo.

Fyll i skålen med kokt vatten, låt det brygga i 10-15 minuter. Lägg till schampo i lösningen och tvätta håret.

Vid beredning av schampon kan kamomillte användas istället för vatten. För att brygga 1 msk. l. plantera blommor 0,7-1 liter kokande vatten och infunderas i 10 minuter. För att få en trevlig arom är det värt att lägga 5-7 droppar av någon essentiell olja.

Utbudet av schampon för mycket torrt hår

Hår- och hårvårdsprodukter visade sig för över hundra år sedan. Då blev inte tjejerna förbryllade av vilken typ av hår de hade, och valet av medel var väldigt liten. Idag fylls apotekens och fönstrenas fönster med olika kosmetiska produkter. Deras utbud och tillämpningsområde är ganska breda.

Apotek och medicinska preparat

Shampoo cream och Vichy system för torrt och skadat hår, som reglerar Vichy Dercos. Komponenterna i dessa produkter återställer hårets struktur, tonar hårbotten.

För terapeutiska schampon är varumärket Hästkrafter. Det är perfekt anpassat för mänskligt hår. Det finns ytterligare en rysk utveckling - Alerans schampo från Vertex-företaget, berikat med växtbaserade ingredienser.

Alla medicinska schampon för torrt hår kan delas in i:

 • Innehåller silikon. På grund av sin närvaro i produktens sammansättning skapas en skyddande film på håret som skyddar den från effekterna av externa negativa faktorer.
 • Sulfatfria produkter. Vi pratar om allergivänliga schampon med en mjuk formel och frånvaron av starka komponenter. De närmar och fuktar krullarna, ger håret en hälsosam utseende.
 • Shampoo med amineksilom. Denna effektiva komponent stärker försvagat torrt hår, hjälper till i de mest allvarliga fallen.

Läkemedelsschampons sammansättning måste innehålla läkande örter, naturliga oljextrakt, vitaminkomplex, proteiner, biologiskt aktiva och fuktgivande ämnen.

Salong professionella verktyg

De hjälper till med professionell hårvård inte bara på skönhetssalongen, utan också hemma.

Populära varumärken är Kerastase, Londacare VitalBooster Shampoo, Bonacure Volume Boost, L'OREAL Intense Repair, Estel Aqua Otium.

Ett kännetecken för professionell kosmetika - den består av högkvalitativa komponenter:

 • tvättas fullständigt efter den första tvätten, silikoner som inte ackumuleras i håret;
 • oljor och andra som är nödvändiga för underhållskomponenterna i hög koncentration, verkar intensivare än när man använder marknadens massa.

Professionella specialister, vanligtvis måste de användas i komplexet. Om du väljer professionell kosmetika fel kan du skada håret.

Massmarknad

De vanligaste hårvårdsprodukterna för denna linje är: Shauma, Shwarzkopf, Neva Cosmetics, Garnier, Clean Line. Du kan enkelt köpa sådana medel i grossist- och detaljhandeln till ett överkomligt pris.

Massmarknadsprodukter - "butik" kosmetika, utformad för den allmänna befolkningen. Det produceras i stora mängder, användningen av dyra komponenter i produktionen av uteslutna. I grund och botten utför dessa schampon en hygienisk funktion, som inte löser sig till grunden för globala problem.

Med användbara rekommendationer i behandlingen av torrt hår, läs här.

Hur ofta och korrekt tvätta torrt hår?

Ägare av torra krullar bör inte tvättas för ofta: mer än 1-2 gånger på 7-10 dagar. Daglig tvätt leder till förlust av fukt. Det rekommenderas att följa följande regler:

 1. Använd kosmetika som är utformad för att ta hand om torrt hår.
 2. En timme före vattenbehandlingen kan du gnugga vegetabilisk olja i hårbotten, göra en omslag.
 3. Inget behov av att tvätta håret med för varmt vatten. Den optimala temperaturen är 36 ° C.
 4. Om vattnet är för hårt, bör det mjukas genom att tillsätta en tesked soda till 2 liter vatten.
 5. Efter shampooing hela hårets längd, kan du applicera en liten mängd ricinolja eller skölja dem med en infusion av medicinska örter: kamomill, burdock, salvia, mynta.
 6. Torrt hår kan inte gnidas med en handduk, och kammade dem rekommenderas träkam eller borste med naturliga borst.

För terapeutiska ändamål kan du lägga till eteriska oljor i schamponet. Sandelträ, mandarin, lavendel, rökelse, cederträ, pelargon är väl lämpade för torra lockar.

Tänk på valet av medel för torr hårvård, konsumenten har möjlighet att köpa både billiga shampoo från massmarknaden och dyrare högkvalitativa medicinska produkter.

Om vanliga schampon i grunden bara utför en rengöringsfunktion löser professionella viktiga problem med håret.

Därför rekommenderas professionell utrustning och medicinsk kosmetika för användning av dem som letar efter ett verkligt effektivt botemedel mot behandling av torrt hår och färgar ofta håret och gör en perm.

Användbar video

Ytterligare information om schampon för torrt hår:

10 bästa schampon för torrt och skadat hår: betyg 2018

Skönheten bestäms inte alltid av ansiktets korrekta egenskaper. En kvinna får inte ha dem, men vara välskötta, och därför en vacker person. Det är möjligt att locka uppmärksamhet med ett hälsosamt krillläge, inte för ingenting att det sägs att rena strängar redan är en frisyr. Om de är för torra bör du använda ett fuktgivande hårschampo.

Ljuskronor med silkesstruktur kommer att se bra ut även i den vanliga bunten monterad på baksidan av huvudet. Då måste frisörerna vända sig mindre ofta.

Indikationer för användning

Torra krullar i samband med ärftlighet. Sebaceous körtlar fungerar dåligt och avger liten utsöndring. Varje hår är inte helt täckt med naturligt skydd, så det ser överdriven ut. Det är föremål för de negativa effekterna av solstrålning, frost och dammig luft.

Följande manipuleringar kan provocera ett dårligt arbete i körtlarna:

 • permanenter;
 • felaktig torkning
 • styling curling strykjärn och tang;
 • överdriven användning av geler, skum
 • frekvent färgning.

Tack vare sådana åtgärder blir håret livlöst, sprött. Detta leder till deras förlust.

Om situationen inte är katastrofal och problemet är bara i torr hårbotten, så kan du fixa det själv. Helst hjälper shampoo till torrt och skadat hår. Det normaliserar funktionen av subkutana fettceller, vilket återfuktar krökarna naturligt. Positiv effekt på strukturen hos användbara komponenter som ingår i schampot.

Särskilda funktioner

För att rätta till situationen med mycket torrt hår kan du använda rätt urval av schampo. För detta behöver du noggrant studera instruktionerna.

Följande föremål bör finnas i en kvalitetsprodukt:

 • moisturizers;
 • uppmjukande medel;
 • B-vitaminer;
 • silikoner;
 • olja;
 • extrakt av medicinska växter.

Shampoo är i första hand ett tvättmedel, så det innehåller ytaktiva ingredienser. De är olika. Vissa innehåller soda och dess derivat, ammoniumlaurylsulfater. Detta har en negativ inverkan på hud- och hårstrukturens tillstånd.

Andra produkter består av icke-sulfat rengöringsmedel som handlar försiktigt. Det är önskvärt att välja schampon med polyglukos, betain-kokamidopropyl. Dessa substanser erhålls från betor, majskärnor, kokosnötter. Också var inte rädd för mässingssoda, laurethsulfat. De är inte aggressiva mot folliklar.

Bordet stavade ut de ämnen genom vilka frisyren blir bättre.

Komponenter, ger elasticitet, silkiness

Dessa är inte alla användbara komponenter som används av tillverkarna. Var och en av dem närmar sig cellerna och hjälper till att bekämpa torrhet.

Kriterier för att välja det bästa shampooet

För att göra skört hår starkare kan produkter som har helande egenskaper.

Dessa bör inkludera komponenterna:

 • cyklometanon - avser silikonoljor;
 • Quaternium - har en mjukgörande effekt;
 • glycin, panthenol;
 • växtbaserade extrakt, vitaminer;
 • eteriska oljor.

Inte alla passar vissa komponenter, så du behöver hämta shampoo individuellt. Om en person är allergisk mot grapefrukt extrakt, kommer produkten inte att ge önskat resultat.

En bra produkt ska ha en hög densitet, pärlglans. Detta innebär att produkten innehåller många proteiner.

Bästa torra hårschampon

Typiskt är antalet ämnen som ingår i ett fuktgivande schampo, tillverkaren i fallande ordning. Ju lägre komponenten är på listan desto lägre dosering.

Efter att ha granskat betyg av de bästa schamponerna kan du välja det bästa alternativet för dig själv.

Genomsnittlig kostnad (rub.)

Innova hydrat från Indola

"Skydd och näring" från Natura Siberica

"Intensive Recovery" av Dove

Hårkliniken modverkar av Kerasys

Intensiv reparation från Loreal

Top 10 moisturizers kommer att glömma problemet med torra lockar. Förutom dem kan du använda speciella sköljningar. Vanligtvis skapar tillverkaren en mask eller balsam för varje produkt. Ofta är han redan med i schampot. Inte överflödig kommer att vara uppmärksam på folkmedicinska lösningar.

Andra effektiva lösningar

För att bekämpa torra tips behöver du inte tillgripa professionella medel, men du kan skapa en naturlig produkt hemma.

Fungerar bra med honung och organiska. Blanda en tesked vanligt schampo med samma mängd honung. Lägg till den resulterande massan saften av ett medium citron. Alla ingredienser blandas noggrant och appliceras på kretsens spetsar.

Stöd effekten tillåter enkelt sätt. För att göra detta blanda en tesked äppelcidervinäger med ett glas vatten. Om du har älskling kan du lägga till det (1 tsk). Blandningen är bättre att hälla i burken med schampo. Det skakas grundligt och appliceras på tvättat vått hår.

Se även: snabbt fuktgivande hår (video)

Håll näringslösningen ska vara högst två minuter, skölj sedan med vatten. Lukten av ättika kommer inte att förbli, och krullarna blir silkeslika och glänsande. Vinäger mjukar vattnet.

Metod för tillämpning av medel

Skydd mot torrhet, direkt solljus, andra negativa faktorer kommer att bli effektivare om de används korrekt.

 1. Applicera produkten på handflatan, skum med vatten, fördela jämnt genom håret.
 2. Ljus massera rörelser i 1-2 minuter.
 3. Tvätta bort rester med varmt rinnande vatten.
 4. Upprepa proceduren om det behövs.

Torka inte krökarna omedelbart med en hårtork. Låt dem torka sig. I sällsynta fall är det tillåtet att använda varm luft på ett avstånd av 10-15 cm från håret.

Kontraindikationer för användning av fuktgivande schampon

Även den mest användbara lösningen kan orsaka allergisk reaktion på huden. Att fukta var effektiv måste du kontrollera frånvaron av allergier. För att göra detta, använd bara ett litet schampo på armbågen, vänta 10 minuter och skölj. I avsaknad av rodnad kan den användas för sitt avsedda ändamål.

Kontraindikationer för användning av fuktgivande medel:

 • huvud sår;
 • svampskador
 • individuell intolerans av en av komponenterna.

Efter att ha identifierat ett problem med ett visst schampo borde du sluta använda det. Bara det rätta urvalet av produkten kommer att låta dig glömma bort torra, orörliga krullar.

recensioner

Kosmetikmarknaden är överväldigad med erbjudanden som ger hälsa och glans till torrt hår. Effektiviteten hos ett visst verktyg är mest känt genom jämförelse.

De flesta konsumenter uppmärksammar följande faktorer:

 1. Kostnad. Ett läkemedel på ett naturligt sätt kan inte vara billigt, men dyrt är inte alltid mer effektivt.
 2. Komposition. Några av de dyra och billiga schamponerna matchar nästan alltid namnen på komponenterna.
 3. Flavor. Öppnande av flaskan är trevlig att njuta av blommiga anteckningar. Ännu bättre, om efter torkning av håret kommer de att utstråla en lätt behaglig lukt.
 4. Rensning. Det är viktigt för en person att efter att ha tvättat huvudet kvarstår en känsla av friskhet och renhet.
 5. Mjukhet. Känslig vård är viktig för känslig hårbotten.
 6. Glans. Många förväntar sig av det sätt att krullarna kommer att lysa i vilket ljus som helst. Detta är en av indikatorerna på deras hälsa.
 7. Lätt och vikt. Vissa schampon gör krullar luften. Men det finns människor som föredrar effekten av viktning, för med honom går läget bättre.
 8. Behovet av balsam. Inte alla gillar att efter tvättning behöver du dessutom använda ett annat sätt.
 9. Densitet. Närvaron av hyaluronsyra bidrar till att håret blir tjockare. Detta ska liknas av kvinnor med sparsamt hår.
 10. Löddrig. När du tvättar är det bättre att schampongen blir luftig och liknar inte gelé, vilket är svårt att tvätta bort.
 11. Hårstruktur Företrädesvis såg krullarna naturliga och strykade, tipsen var vackra.

Konsumenterna säger att tillverkarens rekommendationer om användning av schampo och sköljning i satsen är motiverade. De kompletterar varandra, vilket ökar användningsgraden. Men det finns de som försöker rädda. De får inte dyrt schampo och kompletterar det med balsam från en högre priskategori. Denna anslutning ger utmärkt resultat till en överkomlig kostnad.

Fuktgivande schampo

Uppgiften att fukta håret hanteras inte bara av masker, balm och speciella håroljor, utan också av ett bra välvalgt schampo för varje hårtyper. Utan korrekt fuktgivande ser håret inte så bra ut som vi skulle vilja: de kommer att vara torra och livlösa. Det perfekta verktyget är att det innehåller naturliga ingredienser och det är inte nödvändigtvis en dyr schampo. Som praxis visar är det möjligt och från billiga sätt att välja värdig.

Indikationer för användning

Utseendet på torrt hår kan orsakas av olika faktorer: arv, hårt vatten, väderförhållanden, alltför ofta användning av aggressiva stylingverktyg (hårtorkar, strykjärn, geler, lacker). Torra trådar förstör inte bara hårets utseende. Hårets struktur, såväl som folliklarna, lider som följd av vilket krullarna blir värre och kan till och med falla ut. Om du inte startar behandling kan obehag bara förvärras.

Om problemet med torrt hår och hud inte är kritiskt: de faller inte ut, det finns inga andra allvarliga manifestationer, då kan du försöka hantera detta problem själv, med hjälp av en högkvalitativ fuktighetskräm. Detta kommer att bidra till att normalisera arbetet med subkutant fett, vilket ger naturliga fuktkräm och ger också ytterligare näring på grund av de fördelaktiga komponenterna som ingår i dess sammansättning.

Kompositionens egenskaper

Torrt, livlöst och tunt hår gör många kvinnor seriöst att tänka på valet av fuktgivande schampon. För att göra detta bör du veta några av komponenterna i högkvalitativ fuktighetskräm.

I fuktgivande schampon bör vara närvarande:

 • silikoner;
 • fuktgivande ingredienser;
 • uppmjukande medel;
 • vitaminkomplex av grupp B;
 • bas och eteriska oljor;
 • växtbaserade extrakt.

Det är oönskade att köpa schampon som innehåller:

 • mineraloljor;
 • parabener;
 • formaldehyd.

Alla dessa komponenter är raffinerade produkter och kan påverka försvagade hårsäckar negativt.

Av de ytaktiva ämnen som är ansvariga för rengöring, bör fuktgivande schampon inte innehålla ammonium och soda laurylsulfater och läsk. Det är bättre att föredra schampon som inkluderar icke-sulfaterade milda polyglukos rengöringsmedel och kokomidopropylbetain. De härrör från kokosnötter, majs och betor. Icke-aggressiva tensider innefattar mässingssoda, lauryl eller laurethsulfater.

Perfekt återställa de skadade områdena i hårsäckarna keratin och naturligt kollagen. Gör håret friskt, elastiskt och silkeslen:

 • lanolin;
 • hydrolyserad silke;
 • skuvolan;
 • ceramider;
 • hyaluronsyra;
 • kitosan.

Goda schampon bör alltid innehålla ingredienser av naturligt ursprung. Ju mer av dem desto mer organiska och naturliga fuktgivande schampo. För sådana produkter för vård av torrt, försvagat hår lämpliga extrakt:

 • fern;
 • gagamelisa;
 • eukalyptus;
 • morötter;
 • grapefrukt.

De förstärker hårsäcken och normaliserar talgkörtlarna.

Oljorna bildar en tunn film som skyddar håret, matar dem med mineraler och vitaminer, gör dem silkesleka. Följande oljor är mest lämpade för fuktgivande hår:

 • oliv och jojoba;
 • ricinolja och avokado;
 • frön av druvor och vetegroddar.

Örter hjälper till att stimulera tillväxten. Det är bättre att välja produkter med koncentrat av följande örter:

 • salvia;
 • fälthästsail
 • rölleka;
 • rosmarin.

Vad ska man leta efter när man väljer

För torra och färgade krullar är produktens sammansättning av liten betydelse. Kompositionen bör innehålla följande ämnen:

 • silikonoljor (cyklometanon);
 • mjukgörare (kvaternium);
 • fuktighetsgivande medel (glycin, bioten, panthenol);
 • eteriska oljor;
 • extrakt och vitaminer.

Observera att pH-värdet är högre. Ju högre det är desto mindre fukt kvarstår i locken, det är mycket viktigt för torrt och färgat hår. Den optimala gränsen är 2,5-3,5. Det är bättre att välja växtekstrakter som huvudkomponenter, deras antal bör betydligt överstiga de kemiska ämnena. Högkvalitativ fuktgivande schampo på grund av närvaron av proteiner ska ha pärlglans och hög densitet.

Det är viktigt att veta att mängden av alla ämnen som utgör ett botemedel är ordnade i fallande ordning. Följaktligen ju längre denna eller den komponenten är desto mindre är den i hårprodukten.

Top Marks Rating

Bedömningen av fuktgivande schampo hjälper till att välja en produkt som passar för varje typ av hår. Idag är de mest populära fuktgivarna av följande tillverkare: Matrix, Kerasys, Emolium, Londa, Estel, Hair Natural Light, Dove, Ollin, Indola, Tsubaki, Bonacure, Wella och Nivea.

Estel "Aqua Otium"

Professionella produkter inom detta sortiment är utformade speciellt för allvarligt skadade torra krullar. Medlen gör dem inte tyngre, vilket är mycket viktigt när man väljer ett schampo med liknande effekt, och hjälper också till att behålla fukt och bevara kompositionen. Detta läkemedel anses vara sulfatfritt, därför rekommenderas de kvinnor som har gjort keratinrätning. Förutom intensiv återfuktning hjälper produkten till att lösa några problem med hårbotten. Med många betyg är detta verktyg ledande bland liknande produkter.

Natura Siberica "Skydd och näring"

Utmärkt schampo som inte innehåller silikoner och sulfater. Det är också lämpligt för älskare av hårrätning.

Kosmetiken i detta företag skiljer sig i naturligheten hos dess komponenter och hypoallergena egenskaper. Produkten har en liten lamineringseffekt som är idealisk för skadade lockar. Det återställer försiktigt strukturen, samtidigt som den skyddar mot värmeeffekter under läggning. Visuellt gör håret tätare och lättare att kamma.

Vichy "Dercos"

Nourishing regenererande schampokräm. Det kostar mycket mer än tidigare produkter, men är lika populärt. Effektivt fyller även mycket torra och illa skadade lockar. Produkten består av stärkande tillsatser (ceramider) och tre fuktgivande och närande oljor. Tack vare denna kombination av element anses det vara ett utmärkt verktyg med en tydlig effekt efter de första applikationerna.

Designad speciellt för att lösa problemen med bräckliga, torra strängar, stimulerar deras tillväxt och regenerering, fungerar som ett medel för att förhindra förlust av krullar. Detta är en helt allergivänlig produkt, lämplig för frekvent användning.

Ekologisk köksägg "Ultra Restorative Egg"

Till skillnad från föregående produkt är det mycket billigt, vilket gör det billigt för ett brett utbud av konsumenter. Lämplig för närande och fuktgivande krullar och klarar av sina uppgifter. Kompositionen innefattar följande komponenter:

 • ägglecitin, som läker skador på trådarna;
 • macadamiaolja avlägsnar torrhet och bräcklighet i strängarna, underlättar kammarprocessen:
 • Keratin förhindrar tvärsnittet av krullhuvudet och skyddar mot negativa värmeffekter.

Dove "Lätthet och hydratisering"

Detta är en relativt billig massmarknadsprodukt, till skillnad från de ovan nämnda verktygen. Behandlar högkvalitativa medel, hjälper till att bekämpa torrhet av lås. Förutom de yttre effekterna på håret, har effekten att återställa från insidan, vilket gör dem glänsande och välskötta, förhindrar bräcklighet. Skyddar mot yttre påverkan. Det innehåller ett komplex av vård med glycerin och nutria-keratin.

När det gäller dess sammansättning och effektiva inverkan på problemsträngar uppskattas det nästan lika professionellt.

Bielita-Vittex "ShineNutrition"

Belita-Viteks Shine Nutrition "Glitter and Nutrition" med arganolja är perfekt, inte bara för dess kvalitet, men också på grund av priset: det är en billig vitrysk kosmetisk produkt som våra kvinnor älskar. Dess aktiva ingredienser inkluderar:

 • Arganolja - en näring och fuktkälla;
 • flytande silkemolekyler som fyller skadorna;
 • aprikosolja - ger ljus och silkighet mot håret.

Produkten rensar försiktigt och ger en noggrann kosmetisk vård. Gradvis blir krullarna skina, starka, återställda snabbt efter kemisk skada.

Matrix "Biolage"

Sammansättningen av det fuktgivande matrisschampot innehåller aloe vera komplexa alger som hjälper till att återställa hårets vattenbalans.

Shampoo är mycket mjuk, renar perfekt (även oljemaskorna tvättas av första gången). Färg pärla, schampo konsistens är ganska flytande, bra pris. Lukten är väldigt trevlig, växtbaserad, finns kvar på håret under lång tid.

Efter att ha använt detta schampo blir krullarna mer hydratiserade och levande, lättare att kamma.

Kerasys

Sjampoen innehåller växtbaserade extrakt: alpinextrakt, panthenol och hydrolyserat protein, vilket återfuktar och aktiverar skadat hår. Shampoo fuktar och närmar sig de krullar som har blivit torra som ett resultat av täta användning av hårtorkar och stylingprodukter.

Emolium

Shampoo kombinerar effektiva återfuktande, regenererande och antioxidantkomponenter av naturligt ursprung. Emollients moisturize, berika huden med essentiella lipider och aminosyror, minska irritation och klåda.

Därför används mjukgörare för att ta hand om torr och känslig hårhår.

Londa

Fuktgivande professionellt schampo - Frälsning för torra och benägna rätningssträngar. Det är en produkt baserad på extrakt av mango och honung, som försiktigt rensar och återfuktar krullarna, normaliserar talgkörtlarna och gör håret mjuk och silkeslen. Resultatet är friska glänsande krullar som är lätta att kombinera.

Hår Naturligt Ljus "linfrö"

Shampoo fuktar och mjukar håret, vilket gör det smidigt. Perfekt för lång, kemiskt krökt, naturligt lockigt, poröst och blekt hår. Berikad med proteiner från silke, soja och vete (för förstärkning), liksom avokado och jojobaoljor (för fuktgivande hår). Smoothes hårvågar och förhindrar utseendet på små, stygga stickande lockar.

Ollin

Fuktgivande schampo rensar försiktigt och fuktar torra lockar. Perfekt för långt hår. Högkoncentrerad fuktgivande tillsats, som ingår i produktens sammansättning, mjukar och närnar håret.

Det berikade provitaminet B5 återställer strukturen, återställer jämnhet och plasticitet i håret.

Indola

Fuktgivande schampo ger skonsam rengöring av normalt och känsligt hår under schamponering. Innehåller ett speciellt komplex med mjölk av bambuskott, aminosyror och vitaminer B, som gör att du kan behålla en normal vattenbalans oförändrad eller, om nödvändigt, lägga fukt i håret.

Efter att ha använt schampokrullarna blir de elastiska och friska.

"Tsubaki"

"Tsubaki" - hårvårdslinjen av det kända japanska varumärket Shiseido. Namnet på schampon och balsam i denna serie gavs för att hedra den ovanliga ljusa röda japanska kamelien. Japansk kameliaolja är också en av huvudämnena i schamponet, vilket gör det möjligt att effektivt lösa ett antal uppgifter som tilldelats den. Bland dem - rengöring och fuktgivande hår.

Dessutom ger shampooen noggrann vård för hårbotten, eliminerar irritation och tar bort smuts och döda partiklar delikat.

Bonacure "Intensiv fuktgivande"

Fuktgivande schampo för normalt torrt, sprött eller lockigt hår. Intensivt återfuktar låsen, innehåller inte silikon, rensar noga hårbotten, ger ytterligare hydrering och förhindrar uttorkning. För maximala resultat rekommenderas att du använder linjen "BC Moisture Kick" med vårdprodukter.

Wella

Moisture Moisture Moisturizing Shampoo ger hår mjukhet, vilket gör den silkeslen och glänsande. Det skyddar mot uttorkning och eliminerar bräcklighet och torrhet av hår som uppstår från yttre aggressiva miljöfaktorer.

Nivea "Moisturizing and care"

Med långvarig och regelbunden användning återställs strängarnas struktur, näring och gör dem friska och lydiga. Shampoo är ganska ekonomiskt att använda, gelén har en tät struktur. Plus innebär att det inte torkar håret även med daglig användning.

Andra effektiva lösningar

Förutom professionella schampon kan du snabbt förbättra hydrering av håret och hårbotten genom att förbereda sjampongen själv. Som regel är de flesta kvinnor oroade över förekomsten av torra tips.

För att hjälpa till med att återställa längden på grund av fuktgivningen av spetsarna kan hemlagad schampo på honungskanalen.

Det kommer att ta en tesked av något schampo och en honung, lägg till en matsked med ricinus eller burdockolja till dem samt citronsaft (från en citron). Alla komponenter ska blandas noggrant, då måste du sätta dem i ändarna av håret. I hårbotten behöver verktyget inte användas för att återfuka det, och rötterna kommer att vara tillräckligt högkvalitativa schampo.

Du kan lära dig mer recept från videon.

recensioner

Idag erbjuder den kosmetiska marknaden ett brett utbud av hårvårdsprodukter från olika tillverkare. Varje märke har sin egen grundnivå, som innehåller en mängd olika fuktgivande, skyddande och närande naturliga ingredienser.

Användare väljer noggrant en hårtvätt: de tittar på kompositionen, jämför pris och kvalitet på produkten. Enligt recensioner gör kunderna sitt val till förmån för billiga alternativ för fuktgivande schampon, eftersom deras sammansättning inte skiljer sig mycket från kompositionen av dyra schampo. Dessa användare gynnas av följande tillverkare: Nivea, Wella, Dove, Organic Shop, Natura Siberica och Bielita-Vitex "ShineNutrition".

De som väljer dyra märken av schampon, ger sina preferenser till tillverkare som Tsubaki, Estel, Indola. Ofta, tillsammans med en fuktgivande schampo, köpa en mask för hår och balsam av samma företag. Man tror att håret är bäst restaurerat endast genom omfattande vård.

8 bästa schampon för torrt hår

Torrt hår får otillräcklig näring och skydd, de är tråkiga, spröda, splittrade vid tipsen. Detta beror både på hårfödda egenskaper hos hårbotten (svag aktivitet hos talgkörtlarna) och som ett resultat av färgning, användning av tång och andra kosmetiska procedurer. Men vi skyndar oss att glädjas - håren som är försedda med kompetent och försiktig vård är sällan torra. Och grunden för sådan vård - naturligtvis det bästa schampot för torrt hår.

Kriterier för att välja bästa shampoo för torrt hår

Huvuduppgiften för ett torrt slags schampo är att fukta håret och hårbotten och skydda det från att torka ut. Därför kolla in det:

 • icke-aggressiv tvättbas, exempelvis på basis av glukosider (Coco Glucoside, Lauril Glucoside, etc.) och glutamater (TEA Cocoyl Glutamat, etc.);
 • fuktgivande och närande tillsatser: panthenol, glycerin, sojabönnsglycin, aloe vera-extrakt, sheasmör, macadamia, argan, mandel, etc.
 • stärkande ingredienser: keratin, silke, vete och risprotein.
 • silikoner. De skyddar inte bara håret från extern exponering utan ger också sken och lätt kamning. Men när den används i samband med en närande mask eller balsam, kan silikonen i schampot redan vara överflödig.

Experter noterar att schampon med lågt pH är bäst för torrt hår: från 2,5 till 3,5, men tyvärr tillverkare sällan visar denna egenskap på sina produkter.

Bra hårhårshampoo tillverkare

För att lösa problemen med torrt hår arbetar en hel rad skönhetsindustrin. Goda produkter finns på butikshyllan (Dove, Elseve), inom avdelningarna för professionell kosmetika (Estel, Kapous, Loreal Professionel) och apotek (Klorane, Vichy, Alerana). Priset bestämmer samtidigt inte allt: ett gott fuktgivande schampo kan köpas för 100 rubel.

Under de senaste åren har inhemska tillverkare framgångsrikt konkurrerat med utländska varumärken. Anständiga produkter för torrt hår erbjuds av Natura Siberica, Organic Shop, Planeta Organica, Love2 Mix Organic, liksom den vitryska frågan Belita-Vitex. I allmänhet rekommenderar Expert priser att när du väljer ett schampo mot torrt hår, var uppmärksam på produktens sammansättning, och inte på "främjandet" av varumärket.

Topp shampoo för torrt hår - TOP-8

"Price Expert", efter att ha undersökt kompositionerna av olika schampon för torrt hår och recensioner av dem, valde flera produkter som var värd vår uppmärksamhet.

Namn på schampo

Ungefärligt pris, gnidning.

9 bästa schampon för torrt hår

Egenskaper i rankningen

Torrt, livlöst hår är ett problem för många tjejer. De blir så på grund av den ogynnsamma miljön, användningen av produkter av dålig kvalitet eller olika hälsoproblem. Skönhetsindustrin erbjuder många förfaranden för att återställa och stärka krullarna. Men experter rekommenderar att du börjar försöka välja rätt skötselprodukter för ditt hår, och bara sedan tillgripa olika salongtjänster.

Shampoo - vårdprodukt, utan vilken ingen kan göra. Dess huvuduppgift är att rengöra håret från smuts. Men nu är det sällsynt att hitta en produkt som endast utför den här funktionen. Oftast lägger tillverkarna speciella ingredienser som tillåter schampon att ha mycket olika effekter: återfuktar, närnar, lägger till, mättar färg, återställer struktur etc. Det finns många alternativ, men inte alla har en positiv effekt på lockar.

Endast högkvalitativa schampon som inte innehåller skadliga ingredienser kan verkligen bli av med problem med hår. Den vanligaste av dessa är torrhet och brittleness. För att bekämpa sådana obehagliga fenomen finns det ett antal specialverktyg. De kan produceras i olika länder, har olika kostnader etc. Men det finns egenskaper som är värda att ägna stor uppmärksamhet åt innan de köper:

 • Komponenterna i kompositionen måste vara ofarliga. De säkraste produkterna anses vara utan parabener, sulfater och silikoner;
 • Närvaron av oljor och andra fuktgivande tillsatser krävs;
 • Positiva kundrecensioner kommer att påpeka de mest effektiva schamponerna;
 • Ge företräde för produkter som innehåller panthenol eller bioter. De återställer vattenbalans och mjuknar strängar;
 • Köp endast produkter från pålitliga tillverkare - det här garanterar produkter av hög kvalitet.

Vi valde de bästa effektiva schamponerna enligt köpare och specialister.

De bästa billiga torra hårschamponerna

3 Elseve Luxury 6 Oljor

Den populära tillverkaren av kosmetika L`oreal är ett närande komplex av 6 oljor Elseve, speciellt konstruerat för torrt och sprött hår. De viktigaste fördelarna med verktyget - djup näring och ger otroligt glans. Kompositionen innehåller unika komponenter: lotus, solros, kamille, rosolja etc. Tack vare dem har schampon en aktiv effekt på lockar, vilket gör dem friska och vackra. Den har en genomsnittlig tjocklek och en trevlig lukt. Effekten känns redan efter den första sköljningen - håret är omedelbart mjukt, inte mattat och fuktat, som efter en mask. Volymen 250 ml räcker för en månad för daglig användning.

 • utjämningseffekt;
 • ger mjukhet och silkiness;
 • ger lätt kamning
 • oljetextur;
 • trevliga känslor efter användning;
 • bra recensioner
 • stora skum
 • lågt pris;
 • konsumeras långsamt.
 • icke-naturlig komposition;
 • efter ett tag upphör att agera.

2 GARNIER Botanisk Legendary Olive

GARNIER torrt skadat hårschampo är en ny produkt av 2017. För ett så litet intervall har verktyget redan lyckats vinna många flickars kärlek. De markerar slät hår efter användning, diskret lätt doft och bekväm applicering. Förpackningen är gjord på ett sådant sätt att schampot används till sista droppen. Skum väl, rensar snabbt föroreningar. Tillverkaren har utvecklat en speciell formel som ger sken, mjukhet och skönhet att krulla. "Legendary Olive" ger super lätt kamning efter första användningen. Konsistensen betyder mer fet, vilket är väldigt trevligt att känna vid applicering.

 • gör inte tyngre;
 • håret blir genast mjuk och silkeslen
 • stor glans;
 • tätt tätt skum;
 • bra pris;
 • mycket lätt att kamma;
 • tvättar snabbt
 • bekväm dispenser.

1 Natura Siberica Tuva

Natura Siberica Tuva shampoo är speciellt konstruerad för torrt och sprött hår. Dess sammansättning är berikad med honung, mjölk, extrakt av gran, bergsaska, karväv, etc. Deras åtgärd riktar sig till djup näring av skadat hår och ger dem ett hälsosamt utseende. Förpackning med en bekväm dispenser tillverkas, den har en volym på 400 ml, vilket är tillräckligt för flera månader av daglig användning. Shampooen skumar väl, tvättar snabbt ditt huvud och det garanterar långsam förbrukning. Den ser vit ut med en behaglig doft och tjock konsistens. Efter att ha använt produkten är krullarna mjuka för beröring och lätt att kamma.

 • bra pris;
 • konsumeras långsamt
 • rensar försiktigt håret
 • har en närande effekt
 • positiv återkoppling efter användning
 • trevlig naturlig lukt;
 • användbara ingredienser i kompositionen.

De bästa torra hårschamponerna i den genomsnittliga priskategorin

3 OLLIN Professional Megapolis

Professionell hårvård är möjlig även hemma tack vare Megapolis shampoo från OLLIN Professional. Den är gjord på basis av en unik komponent - svart risoljaxtrakt. Ger den mest försiktiga vården, för innehåller inte sulfater och parabener. Håller effekt efter keratinrätning under lång tid. Perfekt för daglig användning. Spolas snabbt även de mest förorenade krullarna, men gör dem inte tyngre. Den har antioxidantegenskaper, gör håret smidig och mjuk. Den har en aktiv regenererande effekt på hela längden.

 • innehåller inte parabener och sulfater;
 • den mest skonsamma rensningen;
 • professionell vård hemma;
 • klarar sig väl med sin uppgift;
 • välsmakande lukt;
 • känslig hydratisering
 • väger inte ner.
 • svårt att tvätta tjockt hår
 • snabbt konsumeras.

2 Londa Professional Deep Moisture

Den främsta fördelen med shampoo från Londa Professional är mycket intensiv fuktgivande. Penetrerar in i hårstrukturen, det mjukar och mjukar dem längs hela längden. Redan under spolning känner kunderna omvandlingen av sina lockar. Finns i en elegant flaska med flip-top lock och en bekväm dispenser. Den har en ganska flytande konsistens av en genomskinlig vit nyans. Bland komponenterna finns ett mango-extrakt och naturlig honung. De hjälper till att göra håret hanterbart och ger den enklaste kamma. Regelbunden användning ger utmärkt resultat - sken, hälsosamt utseende, bli av med matthet och mjukhet längs hela längden. Har positiv feedback från kunderna.

 • djup fuktgivande
 • snabb effekt;
 • Tysk kvalitet;
 • har ett bekvämt skydd
 • lätt diskret doft;
 • mjukar perfekt
 • bra recensioner.
 • många silikoner i kompositionen.

1 ESTEL Otium Unique

ESTEL företaget i många år producerar en rad professionella schampon Otium. Under den här tiden har många kunder redan lyckats älska de verktyg som inte bara klarar av olika problem, utan också är relativt billiga. En framträdande representant för linjen är Otium Unique shampoo. Det är utformat för att normalisera arbetet med talgkörtlarna i hårbotten, liksom fuktar torrt hår. Innehåller kalamavärande extrakt, vilket har en fördelaktig effekt på hudens lipidbalans. Förpackningen är utrustad med den mest praktiska dispensern, vilket inte kräver mycket tryck. Volymen är 250 ml, varar i genomsnitt 1,5 månader. Det har en kumulativ effekt från applikationer - efter en tid blir låsningarna vid rötterna mindre feta och resten av längden är mindre torr.

 • fuktgivande och mjukgör torrt hår;
 • elegant förpackning;
 • professionell vård;
 • bästa pris;
 • den mest praktiska dispensern;
 • kämpa mot fett vid rötterna.
 • inte alla tycker om lukten;
 • inte perfekt komposition.

Bästa Premium Dry Hair Shampoos

3 Kerastase Nutritive Bain Satin 2

En av företrädarna för regenereringslinjen Kerastase, Nutritive Bain Satin 2 shampoo syftar till intensiv näring av försvagade lås. Det skumar väl, har en gelkonsistens med en trevlig salonglukt. Djupt närmar och fuktar torrt sprött hår, gör dem mjuka. En viktig fördel är mycket långsam förbrukning. För att tvätta även långa lockar måste du ansöka lite pengar. Det skummar väl och rensar snabbt upp. Finns i volymer på 250 ml. Ett paket varar mer än sex månader. Lämplig för känslig hud, orsakar inte klåda och irritation. Efter några veckor med konstant användning elimineras splittrade ändar.

 • berövar inte volymen;
 • eliminerar splittrade ändar;
 • fyller med näringsämnen
 • återställer det försvagade håret;
 • återfuktar;
 • tillräckligt länge.
 • kan elektrifiera hår
 • inte lämplig för alla
 • mycket högt pris.

2 L'Oreal Professionnel Nutrifier Glycerol + Coco Oil

Linjen Nutrifier framträdde nyligen hos tillverkaren L'Oreal Professionnel. Alla medel som ingår där är utformade för intensivvård för skört och torrt hår. Nutrifier Glycerol + Coco Oil Shampoo är lämplig för daglig skadestyrning. I sina recensioner noterar kvinnliga kunder följande fördelar med produkten över de andra: det gör det inte tyngre, strukturen överensstämmer med hela längden, skyddar den från att torka ut, mjukas omedelbart, etc. Kompositionen utan silikon ger försiktig försiktighet mot försvagade lås. Samtidigt skummer den väl och rensar snabbt. Den har ett behagligt blommigt arom och optimal textur. Efter applicering finns det lätthet och jämnhet i håret, vilket också är otroligt glänsande. Efter några veckor stoppar Nutrifier utfallet och eliminerar splittrade ändar.

 • innehåller inte silikoner;
 • bryr sig helt om håret;
 • strider torrhet;
 • näringspåverkan
 • mycket trevlig arom;
 • skyddar mot torrhet;
 • bra recensioner.

1 Vichy Dercos Anti-mjäll Dry Hair

Tillverkare av professionell kosmetika Vichy utmärkt rykte bland köpare runt om i världen. Dercos torra hårschampo skapas av ett unikt recept speciellt för den mest aktiva påverkan på spröda livlösa krölar. Verktyget kan kallas terapeutiskt, eftersom det bekämpar mjäll och torr hårbotten och eliminerar också klåda. Vichy Dercos levererar professionell kvalitetsvård och skiner och skiner till skadat hår. Efter flera användningsområden blir de mjuka, silkeslen och får gradvis en hälsosam utseende. En viktig fördel med schampo - den fullständiga frånvaron av sulfater och parabener. Påverkar djupt på strukturen. Rekommenderas för användning 2-3 gånger i veckan.

 • säker sammansättning;
 • hög effektivitet;
 • bra recensioner
 • medicinska egenskaper;
 • hjälper till att återställa livslöst hår;
 • fuktar och närmar
 • ger den mest försiktiga vården.

7 bästa schampon för torrt hår

Hållare av torrt hår är mer benägna att möta ett stort antal problem. Brist på fukt orsakar skador på hårstrukturen, brott, splittringstips och förlust av glans. Sådant hår ser ofta ut tråkigt, otrevligt och livlöst. För att lösa alla dessa problem kan väl vald shampoo för torrt hår.

Efter att ha granskat vårt betyg baserat på kundrecensioner kommer du att lära dig vilka schampon i denna kategori som är värd att betraktas som bästa.

Vilket företag ska välja shampoo för torrt hår

Medel för att tvätta torkat och skadat hår finns i nästan alla märken, men enligt konsumenter presenteras de bästa produkterna inom följande varumärken:

CUTRIN Professional

Linjen av professionella hårvårdsprodukter från den finska tillverkaren Lumene. Ett kännetecken hos produkter som tillverkas under detta varumärke tar hänsyn till klimatets påverkan på krillens tillstånd.

Alla produkter är tillverkade i Finland, ett land nära väderförhållandena för Ryssland, vilket innebär att de är perfekta för våra kunder. Dessutom innehåller produkterna inte mineralolja, parabener och ämnen som orsakar allergier.

Garnier

Varumärket är medlem i den internationella kosmetikanställningen L'Oreal. Det tillhör massmarknadskategorin. Ett kännetecken för varumärket - frisläppandet av vårdande kosmetika, som kombinerar den senaste utvecklingen av forskare, naturliga ingredienser och låg kostnad.

Goldwell

Hårprodukter skapade av professionella frisörer. Produkter med samma namn på det tyska kosmetikföretaget, den officiella distributören i Ryssland är företaget av sångaren Lima Vaikule. Tillverkaren är beroende av effektiva verktyg som är utformade för att lösa olika problem i håret och hårbotten.

Chocolatte

Varumärket för det inhemska bolaget "Aromacik", som specialiserat sig på produktion av organisk kosmetika. Produkterna tillverkas på grundval av utvecklingen av den ryska vetenskapsakademins Novosibirsk-gren uteslutande av naturliga komponenter. En särskiljande egenskap av alla medel i linjen är låg kostnad.

Belita-Vitex

Produkterna från den mest berömda vitryska kosmetiska oro behöver inte introduceras. Syntes av natur och vetenskap, råmaterial av bättre kvalitet, ett omfattande komplex av egna forsknings- och testlaboratorier gör det möjligt för företaget att producera effektiva verktyg till överkomliga priser.

Kosmetika från direktförsäljningsföretaget Avon Products, allmänt känt i vårt land och i världen. Företaget erbjuder kunderna dekorativa och omtänksamma kosmetika av hög kvalitet, vilket kombinerar låg kostnad och hög effektivitet.

Toppschampon för torrt hår: utvärderingskriterier

Efter noggrann granskning av kundrecensioner har vi sammanställt en lista över de bästa schamponerna för torrt hår, med hänsyn till flera faktorer:

 • Kompositionens användbarhet - finns ingredienser bland ingredienserna som kan förbättra hår och hårbotten.
 • Tvättningskvaliteter - hur bra gör produkten sin huvuduppgift
 • Fuktighetsgivande och närande egenskaper - torrt hår som ingen annan behöver fuktmättnad;
 • Möjligheten till biverkningar i form av allergiska reaktioner eller intolerans
 • Användarvänlighet - där flaskan är schampo, om det finns en dispenser;
 • Priskategori av produkten;
 • Arom betyder.

De bästa professionella schamponerna för torrt hår

Salons kosmetika är skapad för yrkesverksamma inom skönhetsindustrin, trichologer, stylister och frisörer. Sådana verktyg präglas av hög effektivitet, kvalitet och tillgänglighet endast i specialutbud.

Sådant schampo produceras i både vanliga volymer hos den genomsnittliga köparen och i stora flaskor med en volym av 1 liter eller mer. Priskategori för denna typ av medel ligger över genomsnittet.

Cutrin Premium fuktschampo - Cutrin Premium fuktgivande schampo

Även om injektionsflaskan betyder och det indikeras att det är konstruerat för färgat hår är shampoo en fuktgivande typ, vilket betyder att den är perfekt för ägare av torrt hår.

Produktfördelar:

 • Produkten har en tjock konsistens och är ekonomiskt förbrukad;
 • har en neutral smak;
 • bildar en stor mängd skum;
 • tvättar hårt håret utan att tömma dem;
 • kompositionen innehåller hyaluronsyra - den mest effektiva av alla kända fuktgivare;
 • verktyget har ett UV-filter, förhindrar skadliga effekter av solljus, skyddar färgat hår från förlust av färg och "brinner ut";
 • kuver hår, minskar brott
 • närmar sig tipsen;
 • lämplig för känslig hårbotten;
 • injektionsflaskan med en praktisk dispenser.

nackdelar:

 • svårt att hitta i offline-butiker.

Enligt de flesta användare som har använt detta schampo har verktyget en kumulativ effekt, vilket innebär att håret ser bättre ut vid varje bruk.

Goldwell Dualsenses Rich Reparation Cream Shampoo - Goldwell Reparera Shampoo Cream för torrt och skadat hår

Verktyget är speciellt konstruerat för torrt hår, vilket kräver restaurering och näring. Tillverkad i Tyskland.

Produktfördelar:

 • Shampoo koncentrerad, har en krämig konsistens, konsumeras ekonomiskt;
 • har söt "godis" arom;
 • bildar tjockt och starkt skum;
 • det tvättas lätt av;
 • noggrant, men tvättar noga håret, lämnar ingen torrhet;
 • löser helt enkelt problemet med lätt förvirrad hår - fuktar och närnar dem
 • tappar inte hårbotten
 • schampo är innesluten i en flaska som öppnas med en finger rörelse;
 • har en dispenser.

nackdelar:

 • säljs endast i skönhetssalonger.

I de flesta av recensionerna noterar kunderna att efter skamponering krävs ingen balsam eller balsam, krullarna ser skina, mjuka och friska ut.

Bästa budget hårda schampon

Kosmetika för massförbrukning (den så kallade massmarknadskategorin) är den mest tillgängliga. Dessa medel är enklaste att köpa, de är inte bara representerade i de flesta kosmetiska butiker, utan även i stormarknader. Eftersom den här kategorin är den mest populära, är den i vårt betyg representerad av flera produkter samtidigt.

Garnier Ultra Doux Shampoo "Nutrition and Smoothness" med kakao och kokosnötoljor för torrt och orubbligt hår

fördelar:

 • verktyget har en medeltjocklek konsistens, det är enkelt fördelat och tvättat
 • schampo ger mycket skum, på grund av vilket det är ekonomiskt spenderat;
 • Som del av inga silikoner och parabener finns det naturliga oljor;
 • har en trevlig söt doft av kokosnöt och choklad, som kvarstår på håret efter användning av produkten;
 • rensar försiktigt utan att torka ut strängarna;
 • gör kamningen enklare
 • fyller den skadliga hårets porösa struktur, näring och näring
 • ger glans.

nackdelar:

 • shampoo gör håret tyngre, gör dem tätare och därför måste du tvätta huvudet oftare än vanligt;
 • i vissa fall kliande hårbotten efter användning.

Sammantaget är kundens återkoppling på denna produkt positiv. Konsumenter noterar uppfyllandet av löften från tillverkaren, en trevlig arom och låg kostnad.

Belita-Viteks Hårvård - neutralt schampo för normalt och något torrt hår

Produktfördelar:

 • volymen av en flaska i 1000 ml;
 • Närvaron av pumpdispenser;
 • det skumar väl
 • tvättar hårt håret utan att lämna torrhet;
 • normaliserar ph-hårbotten, lugnar klåda, lämpar sig för känslig hud;
 • mättar och närnar håret, medan de inte gör dem tyngre;
 • D-panthenol och veteproteiner är närvarande.

nackdelar:

 • serien är dåligt representerad i butikerna.

De flesta köpare noterar sjampens mjuk rengörande egenskaper som sin främsta fördel.

Timotei Precious Oils - Timotei Precious Oils Shampoo

Produktfördelar:

 • komposition utan färgämnen och parabener;
 • Bland de aktiva ingredienserna finns argan, kokosnöt och söt mandelolja, jasmin-extrakt;
 • trevlig söt doft;
 • flaska med dispenser;
 • schampo bildar mycket skum;
 • tvättar hårt håret, vilket gör det smidigt och fuktat
 • kräver inte användning av balsam eller balsam efter användning.

nackdelar:

 • verktyget har en ganska flytande konsistens, så förbrukar sig snabbt.

I allmänhet noterar kunderna effektiviteten hos schamponet som ett fuktgivande och närande medel för torrt och sprött hår.

Avon Advance Techniques Shampoo "BB Secret of Perfection 10-i-1"

Produktfördelar:

 • betyder försiktigt rensar håret, gör det smuligt och silkesligt;
 • gör håret mer tätt och tungt, fyller den skadade porösa strukturen;
 • ger synlig glans och jämnhet;
 • gör kamningen enklare
 • Den har en trevlig arom.

nackdelar:

 • Med tanke på hårets uppenbara kraft och viktning måste du tvätta huvudet oftare än vanligt.
 • Även om verktyget tillhör massmarknadskategorin kan det endast köpas via en företrädare för företag.

De flesta av dem som testat noterar också den vackra förpackningen av produkten, som ser dyra och snygg ut.

Bästa organiska torra hårschampo

Organiska kosmetika är vägran att använda vid framställning av skadliga kemiska föreningar, aggressiva tvättmedel baser, silikoner, parabener, färgämnen och konserveringsmedel.

Huvudingredienserna här är naturliga oljor, växtextrakt och avkok av örter. Det är anmärkningsvärt att prisnivån för inhemsk ekologisk kosmetika inte överstiger kostnaden för produkter i massmarknadskategorin.

ChocoLatte mousse för att tvätta håret "Creamy"

Produktfördelar:

 • ovanligt tjock luftkonsistens - gelmousse;
 • Den söta doften av vaniljglass;
 • endast naturlig sammansättning (vegetabilisk tvättbas, havsalt, växtekstrakter, mjölkpulver, D-pantenol, 7 oljor, propolis och vax);
 • det skumar väl
 • tvättar hårt håret;
 • lämplig för tvättning av oljeblandningar och masker, sköljt med vatten lätt;
 • fuktar hår och hårbotten.

nackdelar:

 • förbrukar sig snabbt
 • Det säljs i nätbutiker, i offline-butiker är dåligt representerade.

I allmänhet är kundernas feedback på denna produkt endast positiv. Konsumenter noterar sina omsorgskvaliteter, naturlighet och hypoallergenicitet.

Vad shampoo för torrt hår att köpa

När du väljer hårrengöring är det bäst att gå vidare med följande tips:

1. Om torrhet är det enda problemet med lockar, kan du lita på lämpligt schampo från massmarknadskategorin;

2. Om håret inte bara är torrt, utan också ett antal andra problem, bör du vara uppmärksam på effektiv professionell kosmetika eller hämta en uppsättning produkter i ekologiska märken.Nästa Artikel
Hårbottenpsoriasis är den vanligaste formen av sjukdomen.