Vilket schampo för att räta håret är bättre


En mängd olika schampon i moderna kosmetiska butiker trivs med glädje ögat. Nu kan du hitta en lämplig vårdprodukt för alla typer av hår och hår. Det finns till och med sådana sådana, efter appliceringen av vilken ingen ytterligare styling behövs, till exempel en rätningsschampo.

Hur fungerar det

Vi gör en bokning omedelbart att smidiga krullar inte kan släpa några spegelmedel till en spegelglans. Även om du gör salongrätning, kommer effekten inte att hålla länge, och håret blir fortfarande inte helt slät. Och effekten av schampo är mycket svagare än speciella professionella verktyg, och justeringen i detta fall är en fysisk process, inte en kemisk, därför är resultatet kortvarigt.

Forskare har länge funnit att hår som är lockigt från naturen skiljer sig från rakt hår i form av en håraxel. Om håret är slät, har det en perfekt perfekt cylindrisk form och i branta krölar är den nästan platt.

För att räta ut håret är det därför nödvändigt att skapa ett extra skal runt dem. Det ska inte vara för tätt, annars kommer håret att bryta, och det blir omöjligt att göra en normal styling. Men mycket tunn kommer inte att ge önskad effekt och tvättas snabbt.

Därför utvecklar välkända tillverkare av schampon i sina egna laboratorier speciella kompositioner, vilket kan innefatta:

 • Sulfater och laurylsulfater är de som alla förbannar schampo. Men det är de som ger en utmärkt tvätteffekt och hjälper till att lätt öppna keratinvågorna, så att andra användbara komponenter tränger in djupare.
 • Natriumsalter, inklusive havsalt - stärka håraxelns struktur och komprimera den. I måttliga mängder är det också användbart för hårbotten, eftersom det främjar snabb läkning av små sår och mikrosår.
 • Silikoner är artificiella kiselföreningar, mycket plast, välsmälta hår och något förtjockande utan betydande viktning. Behöver utmärkt skyddande egenskaper, men med frekvent användning är skadliga.
 • Naturliga oljor: oliv, burdock, castor, kokosnöt - skapa en elastisk film som omsluter varje hår. Det underlättar kamning och styling, liksom skyddar håret mot miljöens skadliga effekter, inklusive ultraviolett.
 • Vete eller silkeproteiner - kan snabbt återställa strukturen av skadat hår, fyllning av de bildade hålen. Gör håret mer tätt, perfekt slät, ge en vacker glans.
 • Herbal extrakt - deras åtgärd riktas mer till hårbotten, som de närmar och fuktar. Hårsäckarna börjar arbeta mer aktivt och producera friska celler och därigenom konsolidera och förbättra hårets struktur.
 • Multivitaminkomplex (vanligtvis med tonvikt på grupp B) - ger glans och elasticitet, ger enkel kamning och utmärkt fixering under styling. Håll ett gott skick i hårbotten, förhindra mjäll.
 • Flytande keratin är en speciell högteknologisk formel, där det finns syntetiska proteiner som helt och hållet kan återställa hårets övre skyddskikt, komprimera och utjämna det. Det fungerar bara när man använder en hel rad professionella produkter.

De mer användbara komponenterna i verktyget, desto snabbare kommer effekten att visas och varar längre. Följaktligen kan ett bra schampo för hårrätning inte vara billigt i princip.

Hur man väljer

Hårets struktur är väldigt individuell. Och när du väljer rätt schampo måste du också ta hänsyn till hårets nuvarande tillstånd. Därför är det först och främst nödvändigt att fokusera på kompositionen och huvudkomponenterna (de är på första plats i listan).

Glöm inte möjligheten till individuell intolerans av enskilda ingredienser och att professionella högteknologiska verktyg inte är avsedda för daglig användning.

Typer av schampon

Baserat på de aktiva ingredienserna kan alla nivelleringsschampon delas in i tre huvudtyper: naturligt, silikon och keratin. Var och en av dem har sina positiva och negativa sidor.

naturliga

I stora mängder innehåller oljor och växtekstrakter. De innehåller ofta sheasmör, argan, aprikos, persika och jojoba. Av de eteriska oljorna har ylang-ylang, rosmarin, kanel, mentol och mintoljor en utmärkt uppfriskande och utjämnande effekt.

Dessa schampon är ett utmärkt budgetalternativ, vilket ger glans, jämnhet och elasticitet för torrt och skadat hår.

Men för dem som är benägen att tjocka, är de inte lämpliga, eftersom de lämnar en ganska påtaglig pudig film. Från frekvent användning av naturliga schampon förlorar håret sin volym och saltas snabbt.

silikon

De var super populära 15-20 år sedan. Sedan öppnade de olika egenskaperna hos silikon endast, och den var närvarande i nästan alla kosmetiska produkter.

Silikon kan verkligen göra håret helt smidigt efter den första applikationen. Fukten hålls väl under den, men håret kan inte andas normalt eftersom silikon helt blockerar luftens tillträde.

Att komma i hårbotten klumpar det på porerna och kan orsaka seborré och till och med alopeci. Det är därför som experter inte rekommenderar det för permanent användning.

Förresten, i de billigaste schamponerna, är den aktiva ingrediensen bara silikon.

keratin

Denna typ av schampo uppträdde relativt nyligen som en extra hårvårdsprodukt efter ett salongrätningsförfarande. Under det behandlas håret med en speciell förening innehållande flytande keratin, som därefter skrivs in i hårsaxelns struktur under efterföljande värmebehandling.

Användningen av keratinschampo förhindrar snabb uttorkning och effekten av rätningen varar längre. Men om du bara tvättar håret med keratinschampo, kommer det att förbli på hårets yta och det blir inget konkret resultat.

Det finns också kombinerade medel, som inkluderar flera aktiva komponenter samtidigt. Som regel ger de inte en snabb uttalad effekt, men kan användas för regelbunden tvättning av huvudet.

Topprankat

Ibland tar det månader för att hitta det perfekta utjämningsschampot, och några får tur från den första. Därför är det inte värt att allvarligt fokusera på betyg på produkter som publiceras i en tidning eller på Internet.

Enligt experter är de bästa tillverkarna vars produkter verkligen ger snabb utjämning av håret följande:

 1. Gliss Kur "Asiatisk släthet" - ett bra budgetalternativ med fuktgivande och närande ingredienser. Justering upprätthålls till nästa tvätt.
 2. Syoss, Shine Boost - speciellt utformad för att tämja de stygga krullarna. Innehåller reflekterande mikropartiklar som ger extra strålning och naturliga oljor.
 3. Nutrive HS-47 är en utmärkt naturlig lösning baserad på bomullsfröolja, fokuserad på ägare av torrt och kraftigt skadat hår, återställer fasthet och elasticitet och ger näring till hårbotten.
 4. Elseve "Full Recovery" är en billig, men mycket effektiv vårdprodukt som gör ett utmärkt jobb med de splittrade ändarna och ökad brittleness i håret, vilket ger dem jämnhet och elasticitet.
 5. Keratinkomplex Keratin Färgvård är ett utmärkt sulfatfritt schampo som perfekt släpper ut och återställer färgat hår, ger färgfasthet och enkel styling.
 6. Concept Smooth är ett professionellt utjämnande och närande schampo, som innehåller flera naturliga oljor på en gång, användbar för hår som skadas av perm och frekvent färgning av hår.
 7. Sexigt Hair Straight - Effektivt schampo för utjämning av hår med honung, mjölksyra och panthenol, är närvarande i sammansättningen av en hel rad produkter som är utformade för att tämja oroliga krullar.

Listan kan fortsättas - nya kosmetika visas på marknaden varje dag. Och om var och en av dem finns både positiva och negativa recensioner. Priset på professionella schampon är mycket högre, men de ger ett utmärkt resultat efter första användningen.

Att välja keratinschampo är endast för ägare av mycket tunt och kraftigt skadat hår. Tjocka krullar, de kan väga betydligt och göra skört.

Hem rättsmedel

Förbättra effekten av schampo, rak hår, du kan regelbundet använda hemma masker för att släta håret. Det finns många recept, vi presenterar bara några av de enklaste och mest effektiva:

 • Oljeättande: Högkvalitativ naturlig olja (oliv, mandel, kardborre, etc.) skild i hälften med 9% ättika.
 • Äggbrandy: Kycklingblomman, separerad från proteinet, piskas ordentligt med ett bord av falsk honung och 20 gram brandy.
 • Henna med oljor: Henna ångad med varmt vatten (kan färglöst) späds till ett uppslamningstillstånd med druvfröolja med tillsats av 10 droppar orange eller ylang-ylang.
 • Sött te: starka te teblad fylls med en tesked granulatsocker (ger ditt hår en kastanjebrunt färg!).
 • Naturliga oljor med ricinolja: 3 tsk ricinolja sätts till 100 ml naturlig olja uppvärmd på ett vattenbad eller en blandning av dem.
 • Kamille: 100 ml av en stark kamilleavkok blandad med samma mängd kvalitetsbrandy.

Masker appliceras på hårbotten och rötterna och fördelas sedan med en bred kam över hela längden. För att fungera bättre måste du byta håret med cellofan och varma med en handduk. Håll från 15 minuter till 1 timme.

Skölj oljemaskor med varmt vatten med en liten mängd schampo, resten - under en varm ström. För att resultatet ska bli märkbart, ska en mask användas i kurser på minst 10 procedurer 2-3 gånger i veckan och hoppa inte omedelbart från ett medium till ett annat.

Kom ihåg att på färgat hår kommer oljemaskar att bidra till den snabba tvätten av pigmentet. Och på fett kan de prova mjäll och seborré.

Glöm inte rekommendationerna från hårvårdspersonal. Irons och curling ska användas så sällan som möjligt. Detsamma gäller hår hårtorken, speciellt om du har bråttom för att ständigt växla termostaten till maximalt läge. Glänsande och slät hår kan endast ges till att de är friska och välskötta. Annars kan även det bästa schamponet för rätning inte hjälpa dig.

Listan över de bästa schamponerna för rätning av lockigt hår

Curly curls anses vara den mest olydiga och svåra att stilen. För att pacify de olydiga lockarna, använder ägarna av sådant hår dagligen hårtorkar, strykjärn. Men regelbunden användning av sådana anordningar påverkar hälsan hos deras strängar negativt. Och lösa dessa två problem bara schampo för hårrätning. Tack vare det här verktyget kan du släppa lockiga lockar utan att skada dem. Naturligtvis kommer det inte att kunna raka håret helt. Ändå är det önskvärt att veta vad de är och hur de agerar.

Sammansättningen av schampon för hårrätning

Ge bra rätande lockigt hår i schamponet, de aktiva substanserna. Också i deras sammansättning är kemiska föreningar som kan påverka skadade strängar negativt. Men denna åtgärd är helt återbetalad av naturliga ingredienser.

Mycket effektiva schampon innehåller följande ämnen:

De aktiva komponenterna, som tränger in i hårets porer, stärker, ger den vikt. Under sin egen vikt är strängarna inriktade.

Castorolja, panthenol gör håret mer lättsamt. Som extra ingredienser använder tillverkarna silkeproteiner, extrakt av medicinalväxter. Kompositionen kan vara honung, mjölk.

Närvaron av naturliga ingredienser är mycket viktigt eftersom ingen kemikalie kan ge en så mild och effektiv vård. Tack vare dem blir curls lydiga, skaffa glans, silkiness, bli friskare.

Möjligheten att anpassa håret har inte bara kemiska föreningar. Naturliga oljor är inte mindre effektiva: avokado, lotus, lakrits, argan, jojoba. Naturliga ingredienser räta försiktigt krullarna över hela längden, närma dem med användbara ämnen.

Men produkter som innehåller silikon för vård av lockiga trådar rekommenderas inte. Detta ämne väcker vågar på håren, för vilket de är förvirrade, blir mer sårbara mot negativa faktorer.

Hur gör utjämningsschampot

Alla komponenter i nivelleringsschampot tränger snabbt in i folliklarna. Curls märkbart raka, curling blir mindre uttalad, hår curling. Även efter sköljning av medlet förlängs dess verkan på grund av dess aktiva beståndsdelar.

En ansökan är tillräcklig för att märka det första resultatet. Strängar är mindre tryckande vilket gör läggningsprocessen mindre tidskrävande. Dessutom innehåller schampoen värmebeskyttande komponenter som förhindrar hårskador. De blir resistenta mot fukt, frisyren upprätthålls även med hög luftfuktighet.

Granskning av effektiva lockiga hårschampon

Varaktigheten av resultatet av rakt hår beror på sammansättningen och kvaliteten på schampot. Till salu är många olika medel olika i åtgärd. Det är svårt för en person att förstå sådant överflöd.

En bedömning av de bästa lockiga hårvårdsprodukterna hjälper till att välja ett nivelleringsschampo:

 1. Sexigt hår - mildt schampo som förbättrar hårets tillstånd. Det innehåller inte salt, gluten och sulfater. Fluffy strands blir mjukare och mer lydig. Det blir lättare att packa dem och hålla håret med det här verktyget. Effekten uppnås på grund av honung och panthenol. Genomsnittspriset för en volym på 300 ml är 1500 rubel.
 2. Smooth / Concept - detta schampo kan räta ut håret. Innehåller mandel, ris och olivolja, silikon, silkeproteiner. Förbättrar ståndarnas tillstånd, ger dem glans och jämnhet. En flaska på 300 ml kostar cirka 200 rubel.
 3. Gliss Kur - effektivt keratinschampo. Väl rengör håret, lätt att skölja och smälter något hår. Det gör strängarna mer lätta och smidiga för styling. Med regelbunden användning är håret mindre tryck och glans. Innehåller bambuxtrakt, vanilj, aprikosolja, keratin och panthenol. Den genomsnittliga kostnaden per 250 ml är 120 rubel.
 4. Loreal - kända varumärke shampoo, som är mycket populär bland ägare av lockiga högar. Det ger fullständig vård. Naughty curls efter första användningen är helt slät. Förutom kemikalier innehåller produkten naturlig argan och olivolja. De gör håret lydigt, skyddar och närnar det. Mjuk arom kommer tillfredsställa även den mest krävande konsumenten. Genomsnittspriset för ett 1,5 liter shampoo-rör är 1200 rubel.
 5. Ta Home Smoothing kit / Paul Mitchell - utjämnande schampo. Den kan användas varje dag. Det renar rent krullarna, inte överdriver dem. Den innehåller jojobaolja, aloe, kamomill, alger och henna. Efter första användningen blir håret silkeslen, slät och glänsande. Kostnaden för ett schampo på 300 ml - 1000 rubel.
 6. Brelil - komponenterna i produkten omsluter håren, eliminerar fluffigheten, återställer strukturen från insidan. Håret är täckt med en film som skyddar dem mot skador och fuktförlust. 250 ml schampo kostar 750 rubel.
 7. Kemon Silky Feel Shampoo - ger jämnhet och glans till hår. De får ett hälsosamt och välvårdat utseende. Särskilda komponenter i produktens sammansättning skyddar trådarna från negativ effekt av yttre faktorer, förhindrar torkning av spetsarna. Curls är justerade. Kostnaden per flaska 250 ml - 500 rubel.
 8. Syoss "Shine boost" - det här billiga shampooet är utformat för att ta hand om tunt och tråkigt hår. Den innehåller naturliga oljor. Smoothes strängar och ger dem en bländande glans. Priset på 500 ml schampo - 200 rubel.
 9. Farmavita - "Smoothing" - baserad på grönt teextrakt. Produktens huvudkomponent ger krullar med bra rengöring och hälsa. Särskilda filter i sammansättningen av schampon skyddar mot skadliga effekter av UV-strålar. Naughty och tunt hår blir slät och silkeslen.
 10. Londa Professional / Slick Smoothare - ett utjämnande schampo som ger känslig hårvård. Det tränger igenom hårstrukturen, släpper vågorna och närmar sig från insidan. Priset på en 250 ml flaska schampo är 400 rubel.

Detta perech populäraste nivelleringsschampon i olika priskategorier. För dem som är begränsade i fonder är det värt att välja ett budgetalternativ. Dessa inkluderar: Nivea, Sunsilk, Schwarzkopf, Dove. De säljs i varje butik. Deras kostnader varierar från 120 till 250 rubel per flaska. Du borde inte förvänta dig en fantastisk effekt från dem. Men efter att ha använt dem blir det lättare att sätta lockar i en vacker frisyr.

Hemma kan du också använda professionella schampon. De hjälper bättre att anpassa krullarna. Bland dem är populära hudvårdsprodukter: Super mager dagligen / Paul Mitchell, Straight Sexy Hair, Farmavita Smoothing. De används som vanliga schampon, men resultatet är fantastiskt. Ett särdrag hos dessa medel är den kumulativa effekten.

Se även: recension av populära remsorvårdsprodukter (video)

Användningsfrekvensen beror på slutresultatet. För två applikationer kommer strängarna att bli släta, stoppa curling, även i en våt miljö. Kostnad - 1000 rubel och över. Men alla ekonomiska kostnader som uppstår kommer att löna sig med ett fantastiskt resultat.

Hemlagad recept för hårrätning

Stor popularitet vunnit naturligt schampo, kokt med egna händer. Fördelen med sådana medel är att de är helt naturliga och hjälper bättre i kampen mot styggt och fluffigt hår.

Shampoo med keratin för hårrätning: vad man ska välja

I den kosmetiska industrin varje dag finns det ett ökande antal produkter för att räta ut uraktiga, lockiga lås. Vilken typ av hårrätande schampon finns, deras egenskaper och vilka av de mest effektiva som kommer att diskuteras i detta material.

Vad är

Omedelbart bör det noteras att sådana produkter som schampon, masker, balm inte hjälper till att uppnå perfekt släta strängar. Sådana droger hjälper bara till att pacify olydiga lockar och hjälpa till med styling.

Essensen av schampon för hårrätning är att de har utvecklat ett speciellt komplex av ämnen som tränger djupt in i hårstrukturen och släpper vågorna och splittrar ändarna. Dessutom skapas en effekt som skyddar håret från ytterligare vridning. Också bland ingredienserna kan du ofta se vegetabiliska oljor som kan vikta locken.

Shampoo egenskaper

Egenskaper hos shampooen för hårrätning är i sin speciella komposition. Bland de viktigaste kemikalierna är följande:

 • natriumlauretsulfat;
 • natriumhydroxid;
 • silikon;
 • pantenol;
 • ricinolja.

Observera att silikon-, panthenol- och ricinoljan mjuknar strängarna, vilket gör dem mer hanterbara.

Ofta finns det flera naturliga ingredienser, till exempel:

 • keratin;
 • veteproteiner;
 • växtbaserade extrakt
 • avokadoolja, olivolja;
 • provitamin B5;
 • aminosyror.

Oliv- eller avokadoolja är extremt användbar för hår. Närvaron av dessa ämnen i kompositionen indikerar en kvalitetsprodukt på butikshyllan. Aminosyror och provitaminer skyddar trådarna mot effekterna av väder och miljön hjälper också till att förlänga anpassningsresultatet.

Enligt varans omfattning kan vara uppdelad i professionell och produkter för hemmabruk. Professionella droger används oftare i komplexet under hårinriktningsproceduren. Produkter för hemmabruk har inte sådana egenskaper, men med hjälp kommer håret att bli mer lättsamt och silkesligt.

Förutom de likriktande egenskaperna har de goda värmebeskyttningsegenskaper. Även de torraste, olydiga krullarna efter att ha använt det här verktyget blir mer lätta och enkla att vikas.

pris

Kostnaden för en huvudtvätt med en rätningseffekt varierar beroende på faktorer som användningsomfång (professionell eller hushållskosmetik), komposition, varumärke, effektvaraktighet. Därför börjar priset från 200 rubel och kan nå 3000-4000 rubel.

Kontraindikationer och rekommendationer för användning

Det är förbjudet att använda sådana verktyg för personer som lider av hårbotten, överkänslighet, allergiska reaktioner på komponenterna.

När du använder en kosmetisk produkt för rätning, bör du inte glömma följande regler:

 1. Använd inte hårtork eller annan värme för torkning.
 2. För bästa effekt, använd en speciell kam med glesa tänder.
 3. Använd droger i kombination för större effekt.

Keratin Shampoos

 1. En serie ryskgjorda schampon Liberderm är representerad av ett brett utbud av produkter för vård av lock. För rätning presenteras schampo med keratin för hår och panthenol. Libridermkeratin 5% består av 5% keratin. Det kommer att hjälpa till att återställa skadat hår, återvända glans, elasticitet, silkiness.
 2. Kapousprodukterna representeras av en speciell professionell serie produkter för raka smidiga krullar. Verktyget ger inriktning okränkliga strängar, ger glans, jämnhet, enkel vård.
 3. Magic Keratin-serien representeras av olika professionella produkter baserade på keratinkomponenter. De är utformade för att näring, återställa, skydda skadat hår.
 4. Komplementkeratin avser professionell kosmetika. Shampoo med keratin för hår innehåller också D-panthenol, arginin. De mättar trådarna med näringsämnen, återställer och stärker håret.
 5. Schauma Keratins kraft avser läkemedel för hemmabruk. Ger smidiga krullningar, mjukhet, silkiness, återhämtning.
 6. Global keratin tillhör den professionella produktserien. Shampoo för keratinrätning innehåller proteinkomplex, återställer krullarnas struktur, omhändertar dem noggrant. Det ger glans, mjukhet.
 7. Syoss keratin är konstruerad för torra, livlösa strängar. Kompositionen innehåller ett berikat protein, vitamin, mineraler. Det återställer lockar på mobilnivån och ger dem en strålande glans.
 8. Ukrainska varumärket Doctor Sante erbjuder en serie keratin för tråkiga, sköra krullar. Medlen innehåller inte SLS och parabener. I kompositionen är förutom keratinkomplexet arginin och kollagen. Verktyget ger glans, ljushet, volym och återställer också djupt.
 9. Det vitryska företaget "Vitex" har skapat en produkt Belita-Vitex med keratin. Det ger näring och återställer strängar. Eliminerar problem med split ends, mjukar och mjuker dem.
 10. Nexxt Keratin Shampoo är avsedd för rekonstruktion och utjämning av hår. I kompositionen finns ett proteinkomplex som omsluter strängen och gör det tungt och smidigt. På grund av dess fördelaktiga organiska ingredienser är beredningen lämplig för daglig användning i händelse av lockiga, orubbliga krullar.
 11. Kosmetika "Golden Silk" Keraplastica konstruerad för torra, tunna trådar. På grund av närvaron av hyaluronsyra, kollagen i keratinelementets sammansättning fylls de skadade områdena av krullarna med ämnen och återställs.
 12. Professionnel Pro-Keratin Refill Shampoo är ett speciellt restaurerande preparat i L'Oreal-varumärket. Med skadade, svaga krullningar tränger den djupt in i håret och fyller på den skadade strukturen och täcker dem med mikrofilm. I detalj om serien för rätning och återställning av håret L'Oreal Professionnel Pro-Keratin Refill rekommenderar vi att läsa på vår hemsida.
 13. Kallos Hair Botox Shampoo rensar försiktigt krullarna, vilket ger silke, glans, mjukhet, elasticitet. I kompositionen finns en speciell formel för Botox hårhår - keratin, kollagen, hyaluronsyra.
 14. Ollin produkter tillhör den professionella kosmetiken. Den regenererande beredningen baserad på biologiska komponenter regenererar skadade strängar, ger dem elasticitet, elasticitet, glans. En detaljerad beskrivning av Ollin betyder för keratin hårrätning finns på vår hemsida.
 15. Konditioneringsschampo med lanolin och kollagen "Hästkrafter" skapar effekten av biolaminering av lockar, tar hand om splittrade, tråkiga lockar, vilket ger dem glans och välskötta utseende.

Foto före och efter

Fördelar och nackdelar

Först lyfter vi fram de positiva aspekterna av fonderna, bland annat:

 • i kompositionen finns naturliga ingredienser, oljor, vitaminer;
 • skydda mot värmeexponering
 • räta krullar;
 • hjälpa till att lägga lockar snabbare, mer effektivt.

Bland bristerna är följande:

 • hjälper inte att lösa problemet med starkt lockigt hår;
 • strängar kan bli fet från den frekventa användningen av medel.

Sammanfattningsvis kan vi säga att hårrätningsschampo är ett bra alternativ, men med starka krullar är det maktlös. På marknaden finns det många droger som hjälper till att klara det stygga håret. Varje tjej kommer att kunna leta efter en lämplig produkt.

Professionella och långsiktiga hårrätningsmetoder:

Användbar video

Straightening Shampoo Sweet Professional Hair.

Hur man använder professionella schampon.

Shampoo för hårrätning

Ägare av lockigt vackert hår inte i ord vet hur svårt det är att bry sig om lockar, så att de ser vackra och elastiska ut.

Krokigt hår hör till den olydiga hårtyperna, så det är svårt att klara av dem, och om du ofta använder en hårtork och ett strykjärn, kan du snabbt göra dem sköra, torra, förvirrade. Mer sistnämnd har en unik alternativ hårrätningsmetod visats, vilken är tillgänglig för varje kvinna och är lämplig för daglig användning. En underbar mild metod är att använda ett speciellt keratinschampo för hårrätning. Vad ska vara en del av ett sådant tvättmedel?

För att uppnå maximal effekt av schampot bör det inkludera aktiva kemikalier som har förmåga att släta håret. För att uppnå mjukhet och lydnad måste kosmetiska produkter innehålla ricinolja, silikon och det kan dock vara överraskande att det är - panthenol. Dessutom måste sådana naturliga ingredienser som extrakt av olika örter, provitamin B5, proteiner av vete och silke också finnas närvarande. Ingen kemisk komponent kan ge håret noggrann omsorg som substansen skapad av naturen själv. (Se även hemlagade schampo recept från naturliga produkter).

Det är inte bara kemikalier som kan räta på sig, men även naturliga ingredienser som avokadoolja och olivolja bidrar också till detta. Dessa unika i deras kompositionoljor kan smidigt släta varje hår, genomsyras med användbara vitaminer och mineraler.

Förutom de komponenter som redan är listade måste etiketten hos hårglättande schampo innehålla de aminosyror och keratin som är nödvändiga för att skydda håret från de skadliga effekterna av miljön och förlänga effekten av rätningen. Priserna för sådana kosmetika bör inte vara för låga, eftersom deras komponenter är dyra.

Keratinrätning: schampon och andra medel

För professionell och långsiktig utjämning av lockar används ett speciellt keratinschampo för hårrätning, såväl som serum och kräm. Alla de listade kosmetika används i komplexet, vilket gör att du kan få fullt rakt, friskt hår i slutet av proceduren.

Effekten av keratin på håret varar upp till tre månader. Det viktigaste är att ordentligt ta hand om håret, för att inte provocera sin curling. En frisör ska berätta för dig hur du stylar och tvätta håret, han kommer att rekommendera schampo efter keratinrätning.

I början av proceduren är håret djupt rengjort från rester av stylingprodukter och smuts med hjälp av ett speciellt schampo som kan förbereda sig för effekterna av keratin. Sedan sker cirka tre timmar hårrätning och behandling. Efter avslutad hela processen erbjuds kunden att köpa ett icke-sulfat shampoo efter keratinrätning och en mask eller balsam som kan användas efter två dagar, eftersom håret måste skyddas noggrant från någon påverkan under denna tid.

Populära varumärken av schampon för hårrätning

Den bästa effekten av hårrätningsproceduren kan endast erhållas med användning av professionell kosmetika. För närvarande finns ett stort antal tillverkare som erbjuder hårbehandlingskomplex.

De mest kända varumärkena är:

 • Global Keratin Hair Treatment;
 • QOD;
 • Nanokeratin;
 • Kokoskeratin;
 • Copola;
 • Global keratin;
 • Sunliss;
 • och andra.

Det viktigaste att veta vilket schampo efter keratinrätning bäst kombineras med det valda komplexet. Tack vare keratinbehandling tränger små partiklar av keratin in i hårcellerna och berikar dem.

Shampoo för hårrätning hemma

Nästan i någon butik kan du köpa schampo för självrätande hår, men det är viktigt att veta att det här inte är en panacea. Dessa medel kan göra livet enklare för ägare av lockigt hår, men inte rätta dem helt. Shampoo kan göra håret mer hanterbart.

När du använder denna typ av schampo bör du veta att håret inte kan torkas med hårtork efter tvätt. Våt krullar bör sättas i ordning med en kam med sällsynta tänder och låt dem torka naturligt.

Följande är de mest effektiva hårrengöringsschamponerna:

 • Farmativ utjämning;
 • Gliss Kur "Asiatisk jämnhet";
 • Glatt från Zone Concept;
 • Ta Home Smoothing kit av Paul Mitchell;
 • "Perfekt jämnhet" från Kemon;
 • Sexigt hår.

Schampo recensioner

Tack vare keratinrätningen kan jag sova längre och spendera mindre tid framför en spegel.

Svetlana, 28 år gammal

Jag använder ofta olika schampon och det kan jag säkert säga till var sin egen. Försökte mycket, slutade på PaulMitchel.

Jag är trött på att bekämpa mina hemska krullar, jag hoppas att keratinkomplexen hjälper mig.

Till efterrätt, video: Keratin hårrätning hemma

Hair straightening shampoo: ett fashionabelt trick eller en riktig hjälpen

Naturligt lockiga lås ser romantiskt och väldigt vackert ut. Det är emellertid inte alltid möjligt att skapa den önskade frisyren från ett sådant hårhår, därför gör många tjejer sina strängar raka, med olika metoder. En av dessa - schampo för att räta håret hemma.

Rak hår är väldigt lätt och passar bra.

Vilka medel kommer att lindra från olydiga lockar?

Egenskaper av lockiga huvuden

Krokigt hår ger sina älskarinnor många problem.

Krullarna är som regel olika:

 • olydnad;
 • torr;
 • bräcklighet;
 • överdriven elektrifiering.

Krullar dåligt hållet hår och förvirras ofta, vilket leder till allvarlig skada. Den porösa strukturen hos sådana krullar reagerar omedelbart på den minsta fuktigheten. När du blöter upp vattnet bokstavligen, håren, försiktigt vikta med egna händer, ändrar sig de olika formerna: de vrider sig i olika riktningar och kommer ut ur styling.

Krulligt hår kräver särskild vård

Det är därför som många moderna tjejer väljer speciella tvättmedel med en likriktande effekt.

Vad gör shampoorätning

När du väljer, var uppmärksam på ingredienserna som ingår i schampot: hårrätning, det måste innehålla speciella kemiska element. Naturligtvis har deras inflytande inte alltid en positiv effekt på porösa och försvagade strängar. Men effekterna av kemikalier kompenseras ofta av fördelaktiga naturliga ingredienser.

Som en del av en bra likriktare bör det vara:

 • natriumlaurylsulfat;
 • natriumhydroxid;
 • natriumlauretsulfat.

Dessa komponenter penetrerar genom hårets porösa, rivna mantel och gör den tyngre. Under denna vikt faller strängarna av och upphör att curl starkt. Kompositionen av tvättmedlet kan innefatta alla tre ingredienser, och vilken som helst.

Räkning av hårschampo bör också innehålla ingredienser som har en viktningseffekt på utsidan.

Till exempel kan dessa vara:

Var uppmärksam! Castorolja gör inte bara håret tyngre, utvecklar det, men ger också utmärkt vård.

Av stor betydelse och hjälpkomponenter. De förbättrar inte bara effekten av direkthet utan ger även högkvalitativ hårvård.

Typiskt är dessa ingredienser:

 • aminosyror;
 • växtextrakt
 • B-vitaminer;
 • proteiner av vete, silke;
 • olika oljor.

Närvaron av användbara ytterligare komponenter kommer att förbättra kvaliteten på lockigt hår, göra dem mjukare och mer lätta. Regelbunden användning av högkvalitativa rätschampor ger bra resultat och har en positiv effekt på hårets tillstånd.

Oljor väger håret, räta ut dem

Var uppmärksam! Tuffa, starkt lockiga hårschampon har ingen effekt. Hår med en sådan struktur för rätning behöver mer radikala åtgärder.

Likriktaröversikt

Straightening curls shampoos idag njuter av stor popularitet. De väljs inte bara av tjejer med lockiga strängar utan också av ägare av något lockigt, vågigt och orubbligt hår. Dessa rengöringsmedel förenklar processen för styling med egna händer och hjälper till att pacify håret.

Det finns två kategorier av kosmetika på marknaden idag som erbjuder schampon för rätning:

 • budgetposter
 • professionella linjer.

Budgetalternativ

Populära kosmetiska märken uppmärksammade problemet med lockigt hår. De fortsatte om tjejerna och skapade en speciell linje för att hjälpa till att övervinna styggt hår.

Till exempel har de nödvändiga fonderna:

 • Schwarzkopf (Gliss Kur);
 • Garnier;
 • Sunsilk;
 • duva;
 • Nivea, etc.

Bilder av utjämningslinjen för medel från Schwarzkopf

Dessa märken kan köpas på nästan alla kosmetiska butiker och även i snabbköpet. Priset på medel varierar i intervallet 120-250 rubel per flaska, så de kallas budget.

Du bör inte förvänta dig en fantastisk smidighet från dessa schampon. De kommer helt enkelt att göra lockigt hår mer lättsamt och mjukt, vilket kommer att underlätta den efterföljande stylingen. Lite stärka effekten av ytterligare köpta balsam från samma serie.

Fonder för jämnhet från Nivea har bra recensioner

Professionella verktyg

Medel för att tvätta professionella linjer kommer bättre att klara problemet med lockor. Dramatiskt raka strängar med deras hjälp fungerar inte heller, men det visuella resultatet är mer uttalat än i budgetposter.

Följande droger har fått särskilt positiv feedback:

 • Rak Sexigt Hår;
 • Supermager dagligen (av Paul Mitchell);
 • Farmavita utjämning;
 • "Perfekt jämnhet" (från varumärket Kemon).

Shampoo från varumärket Sexy Hair

Var och en av dessa schampon har sina egna nyanser, unik sammansättning och rekommendationer för användning.

Till exempel är panthenol, honung och mjölk en del av det amerikanska medlet av Sexy Hair. Ingredienser av naturligt ursprung har en positiv effekt på varje hår. De blir lydiga, lätta och lätta att passa.

Bruksanvisning är vanligast:

 1. Fuktar ditt hår väl.
 2. Slå lite shampoo i dina händer och massage tipsen.
 3. Sprid skummet längs längden och håll i 2-3 minuter.
 4. Tvätta av med varmt vatten. Upprepa vid behov.

Sexigt hår har förmågan att ackumulera. Ju oftare du använder det, ju rakare ditt hår blir. Efter den första tiden ser frisyren dock mycket bättre ut och påverkas inte av en fuktig miljö.

Super mager dagligen, utgiven av det kända varumärket Paul Mitchell, kännetecknas av sin skonsamma vård och värme skyddskvalitet. Detta verktyg gör strängarna elastiska, avbryter bunt och fluffiness.

En av fördelarna är en intressant sammansättning:

 • henna;
 • extrakt av romersk kamomill, alger;
 • aloe vera;
 • jojobaolja

Paul Mitchell Straightening Shampoo

Denna produkt är lämplig för tjejer som aktivt söker efter ett speciellt schampo: vilket räter ut håret och skyddar mot överhettning. Efter tvätt kan du utan problem och ytterligare vårdprodukter fixa resultatet med en hårtork eller strykning.

Farmavita Smoothing Shampoo ger jämnhet med glukos, grönt te och glycerin. Dessutom innehåller verktyget UV-filter, vilket gör det oumbärligt under sommarsemestern. Efter användning skiner håret bra, är lydigt och mjukt.

Fotoverktyg för rätning från varumärket Farmavita

En av de viktigaste positiva åtgärderna i produkten Farmavita Smoothing-tjejer anser möjligheten, om den inte är rakad, så "tömma" även det mest lockiga håret. Som ett resultat kan den läggas med en strykningstryck. Resultatet kommer att pågå hela dagen.

"Perfekt jämnhet" från det italienska varumärket Kemon rättfärdigar fullständigt sitt djärva namn. Verktyget förändrar hårets struktur och rätnar det väl.

Shampoo hjälper också till att klara de populära problemen curly curls:

 • styvhet;
 • stark elektrifiering
 • sammanblandning av.

För att förbättra och fixa resultatet hjälper du en speciell gel från samma serie.

Det enda hindret kan vara kostnaden för professionella rakningsschampon. De flesta priser börjar vid ca 700-900 rubel per flaska.

sammanfattning

Inte varje likriktare kommer att göra sitt jobb perfekt. De flesta glättande schampon kommer bara att förenkla stylingen något. Men vissa verktyg kan verkligen förbättra krullarnas kvalitet och ha en inverkan på deras struktur (se även artikeln "Brasiliansk hårrätning - Frälsning för" trötta "lockar).

Mer intressanta nyanser presenteras i videon i den här artikeln.

För rätning och jämnhet

Professionella schampon för rätning och utjämning av håret hjälper till att hantera orubbligt hår. Ge ditt hår en lyxig glans och härlig jämnhet!

 • Visa av
 • 30
 • 60
 • 90
HAIR COMPANY DA Reparera schampo för rakt hår 250 ml

HC DA Shampoo restaurering d. 250 ml finns nu i din kundvagn

KAARAL MARAES Regenereringsschampo för direkt skadad in.

KAA MARAES Regenerating Shampoo för rakt, skadat hår 300 ml finns nu i din kundvagn

CONCEPT Shampoo för att bibehålla effekten av laminering 250ml

CONCEPT Shampoo för att bibehålla effekten av laminering 250ml finns nu i din kundvagn

Shampoo för hårrätning

KAARAL

Perfekt för att fuktar hårbotten, gör håret starkt och bibehåller färgen på blekt och färgat hår. Detta krämiga sulfatfria schampo rengör försiktigt och ger hälsa, styrka och strålning till hår. Mättad med silkehydrolysater och keratin, återställer perfekt hår.

ALFAPARF MILANO

Keratin Shampoo-Smoothness Lisse Design Maintenance Shampoo är ett effektivt sätt att rengöra och ta hand om hår. Sköljets känsliga tvättbas rengör håret försiktigt, medan de omtänksamma ingredienserna hjälper till att öka den kosmetiska effekten av keratinhårrätning. Formeln betyder.

FARMAVITA

Menthol Back Bar Shampoo - en professionell produkt för användning i salongen. Det har ett neutralt pH. Shampoo för alla hårtyper. Lämplig för daglig användning. Idealisk rengör håret, förbereder dem optimalt för vidare bearbetning - djup rengöring före kemikalier.

KAPOUS

Straightening shampoo för oskärlig hår rensar håret och hårbotten försiktigt. Bomullolja ger hårets vitalitet och stärker strukturen längs hela längden. Bomullsproteiner och tvättmedelskomponenter av vegetabiliskt ursprung rengör inte bara effektivt hår från föroreningar, utan också medför dem.

FARMAVITA

Amethyste Hydrate fuktgivande schampo för torrt och svagt hår hjälper till att återställa hårstrukturen och reglerar den naturliga balansen av fukt. Håret blir mjukt, lätt och glänsande. Innehåller Nutri-Cashmere-komplexet som ger intensiv glans, förbättrar hårets och texturens struktur.

MIRIAM QUEVEDO

Genomskinlig White Caviar Moisturizing Shampoo MQ GLACIAL WHITE CAVIAR HYDRA-PURE Shampoo Med fuktgivande och föryngrande egenskaper är detta schampo idealiskt för trötthet, överkänsligt hår (mottagligt för färgning, rätning, exponering för höga temperaturer eller.

OLLIN PROFESSIONAL

Proceduren med 4 steg för att återställa och mätta förlusten av vitalitet, skadat hår. En uppsättning produkter speciellt konstruerade för hemmabruk, lätt att använda och är utformad för flera procedurer. Användning av produkter är möjlig omedelbart efter färgning, rekommenderas för.

OLLIN PROFESSIONAL

Shampoos mjuka konsistens bevarar effekten av utjämning och rätning av håret efter Keratin System-salongförfarandet. Aktiva ingredienser: hydrolyserad keratin, Olivem 300, D-panthenol, nalidon, Mirustyle MFP PE. Hur man använder: Applicera på vått hår jämnt.

MACADAMIA PROFESSIONAL

Macadamia Professional shampoo ger balanserad näring, återställer fuktbalansen mellan normalt och torrt hår. Det exklusiva PRO OLJE COMPLEX-komplexet med macadamia och arganoljor ger fuktighet, förstärkning och återställning av hår. Avokado, hasselnötolja och vitaminer A, C, E.

SCHWARZKOPF PROFESSIONAL

BC Keratin Smooth Perfekt Micellar Shampoo Special Smoothing Shampoo är en riktig upptäckt i kampen mot oönskad curling och överdriven hårporositet. Det hjälper till att göra krullarna så raka, elastiska och fjädrande som möjligt, och styling snabbt och säkert. Hög.

FARMAVITA

Menthol Back Bar Shampoo - en professionell produkt för användning i salongen. Det har ett neutralt pH. Shampoo för alla hårtyper. Lämplig för daglig användning. Idealisk rengör håret, förbereder dem optimalt för vidare bearbetning - djup rengöring före kemikalier.

FARMAVITA

Shampoo med keratin K.LISS. Omstrukturering (omstrukturering av hårstruktur) schampo med keratin. Den har en exklusiv sulfatfri formel. Konstruerad för intensivvård, håller hårstrukturen i perfekt skick och mättar dem med fukt. Rengör och försörjer försiktigt.

JUNGLE FEVER

Rik komposition som innehåller sheasmör, macadamia, argan och aloe vera. Djupren rengör och närmar sig håret, stabiliserar orubbliga lockar. Efter att ha applicerat shampoohårstackarna bra skapar inte ytterligare volym och rätnar lättare. Shampoo med fuktgivande, lugnande och närande.

MIRIAM QUEVEDO

Detta schampo är speciellt utformat för att ta hand om torrt, främmande och lockigt hår. En del av keratinproteinerna, som tränger djupt in i strukturen hos det stygga håret, ger inte bara en likriktande effekt utan reglerar också fukt och intensivt närar från insidan, såväl som att minska.

JUNGLE FEVER

Rik komposition som innehåller sheasmör, macadamia, argan och aloe vera extrakt, känt för dess fuktighetsgivande, mjukgörande och närande egenskaper. Djupren rengör och närmar sig håret, stabiliserar orubbliga lockar. Efter att ha applicerat shampoohårstackarna väl skapar inte ytterligare volym och.

OLLIN PROFESSIONAL

OLLIN-keratinsystem - keratinkomplex för rätning, även det mest orubbliga håret. Noggrant hårstruktur, ger en uttrycklig glans, djupt fuktar och närmar sig, smidigt och försiktigt smälter håret, återställer naturlig glans och silkighet. Håret är lätt.

ESTEL PROFESSIONAL

Professionellt schampo rengör håret intensivt från föroreningar. Avlägsnar effektivt stylingprodukter, förbereder håret optimalt för vidare arbete. Främjar anpassningen av hårstrukturen, ger den elasticitet. Det har konditioneringsegenskaper. Metod för användning.

Lakme

Speciellt utformad schamponformel underlättar vården av kemiskt rakt hår. Främjar utjämning av naturligt lockigt hår. Rengör och rengör försiktigt håret, återställer sin naturliga mjukhet. Innehåller pennisk ängolja, tränger in i strukturen och skyddar.

Sjampoen är berikad med näringsämnen som innehåller vita tryffel och pärlor. Shampoo skapar ett ultratydt, skumt skum med fuktgivande ingredienser. Detta berikade komplex ger näring till håret, samtidigt som färgen på färgat hår upprätthålls. Shampoo rengör försiktigt håret från föroreningar.

Sjampoen är berikad med näringsämnen som innehåller vita tryffel och pärlor. Shampoo skapar ett ultratydt, skumt skum med fuktgivande ingredienser. Detta berikade komplex ger näring till håret, samtidigt som färgen på färgat hår upprätthålls. Shampoo rengör försiktigt håret från föroreningar.

WELLA SP

Det gör håret lydigt och mjukar upp sin struktur. Det ger starkt hår mjukhet och silkiness. Håret är lätt att kamma. Det unika CASHMERE-komplexet som innehåller kashmerextrakt och avokadoolja kommer att omvandla dåligt styling hår till anbud, mjuk och verkligt.

OLLIN PROFESSIONAL

Shampoo bryr sig perfekt för hår, vilket gör det perfekt jämnt, samtidigt som det hålls elastiskt och elastiskt. Den speciella formen av hydrolyserad majsstärkelse Mirustyle MFP PE, som ingår i den, bildar en skyddande mikrofilm, tätar ytan på varje hår, skyddar den från skador och.

GRÖN LJUS

Shampoo rensar, närmar sig, discipliner urrörligt torrt hår, utjämnar dem, neutraliserar "curling effekten." Lämplig för daglig användning. Aktiva ingredienser: bomullsfröoljaxtrakt, citronsyra. Hur man använder: Applicera schampo på vått hår, massage och.

Lakme

Speciellt utformad schamponformel underlättar vården av kemiskt rakt hår. Främjar utjämning av naturligt lockigt hår. Rengör och rengör försiktigt håret, återställer sin naturliga mjukhet. Innehåller pennisk ängolja, tränger in i strukturen och skyddar.

SCHWARZKOPF PROFESSIONAL

BC Keratin Smooth Perfekt Micellar Shampoo Special Smoothing Shampoo är en riktig upptäckt i kampen mot oönskad curling och överdriven hårporositet. Det hjälper till att göra krullarna så raka, elastiska och fjädrande som möjligt, och styling snabbt och säkert. Hög.

HONMA TOKYO

Förbereda plasthår Bixyplastia-schampo med en behaglig citrusdoft. Rengör håret djupt och förbereder sig för steg 2. Systemet för rätning av alla typer av hår. Formeln består av ädla Amazoniska oljor och mjuk citrusfärg, den perfekta kombinationen för rätning och.

HONMA TOKYO

Förbereda plasthår Bixyplastia-schampo med en behaglig citrusdoft. Rengör håret djupt och förbereder sig för steg 2. Systemet för rätning av alla typer av hår. Formeln består av ädla Amazoniska oljor och mjuk citrusfärg, den perfekta kombinationen för rätning och.

Moroccanoil

Utjämning av Moroccanoil-shampoo räknar genast och unravelsar håret, rengör försiktigt och gör dem lydiga. När de används tillsammans, återställer schampo och balsam patenterad ingrediens AminoRenew ™ den naturliga balansen mellan aminosyror, vilket bidrar till att stärka det naturliga.

Moroccanoil

Utjämning av Moroccanoil-shampoo räknar genast och unravelsar håret, rengör försiktigt och gör dem lydiga. När de används tillsammans, återställer schampo och balsam patenterad ingrediens AminoRenew ™ den naturliga balansen mellan aminosyror, vilket bidrar till att stärka det naturliga.

Moroccanoil

Moroccanoil revitaliserande fuktgivande schampo har en mycket effektiv formel som smutsar och svalar håret, mättar varje sträng med antioxidantrik arganolja, keratin, fettsyror och andra näringsämnen. Dessa ingredienser arbetar samtidigt.

företaget
hjälpa
produkter
Sociala nätverk:
Prenumerera på nyhetsbrev:

nyheter, erbjudanden, specialerbjudanden

"Cosmetics Gallery" © nätverk av skönhetssalonger och professionella kosmetikaffärer, som arbetar sedan 2007

Moskva, m. Kinas stad, Lubyansky passage, hus 25Nästa Artikel
Jag vill veta hur man får hår på en öl?