Mask från gräddfil för hår - 5 effektiva recept


En mask som är gjord av gräddfil för hår är ett prisvärt hemhjälpmedel som gör att du kan återställa hårets skönhet och hälsa utan att använda dyra kemi. Det är lätt att tillverka och använda. En sådan kosmetisk produkt har en mångfacetterad inverkan: det beror helt på dess sammansättning.

Grädde för hår - användning

Denna produkt har en rik komposition. Den innehåller mineraler, fetter, proteiner, vitaminer och andra element som strängar behöver. Grädde för hår har följande effekt:

 1. På grund av den retinol som finns i den, behåller den fukt i stavarna, återställer sin struktur och saktar åldrandet.
 2. Nikotinsyra normaliserar mikrocirkulationen och eliminerar toxiner.
 3. Askorbinsyra accelererar tillväxten av strängar.
 4. Järn skyddar hår från tidigt grått hår.
 5. Tocopherol ger strängar vitalitet och ger dem elasticitet.
 6. Kalium återfuktar lockar.

Recept med gräddfil för hår

För att förbättra kosmetikkens effektivitet är det viktigt att överväga följande rekommendationer:

 1. För torr typ av strängar bör masken från gräddfil för hår framställas från hemlagad produkt med hög fetthalt. Du kan använda tjock grädde.
 2. Sour surkräm för hår är bra för feta typer av trådar. Denna produkt normaliserar talgkörtlarna. Han stärker också folliklarna, så det rekommenderas att gräddfilen för fallande hår maskeras.
 3. Denna produkt är inte allergiframkallande. Om kosmetiken innehåller andra ingredienser, till exempel, är det en mask för hår som tillverkats av gräddfil och kakao, måste testet utföras innan det används. Om klåda och rodnad inte är kan du på ett säkert sätt använda.
 4. Hårmask av gräddfil och kanel och andra blandningar innehållande jäst mjölkprodukt ska piskas med en mixer. Detta kommer att bidra till att skapa en likformig emulsion och säkerställa enhetlig penetrering av värdefulla ämnen till alla strängar.
 5. Smetana hårmask hemma är mycket bättre avslöjad under påverkan av värme. Av denna anledning måste du, efter appliceringen, täcka huvudet med polyeten och linda med en vinghandduk.
 6. Skölj den livgivande kompositionen, helst med varmt vatten och schampo.
 7. Det är nödvändigt att göra de revitaliserande förfarandena 2-3 gånger i veckan.

Mask med gräddfil för fet hår

Det är önskvärt för framställning av ett sådant verktyg att ta en produkt med låg fetthalt. Det är dock inte värt att använda butiken, eftersom den innehåller stabilisatorer, konserveringsmedel och andra skadliga komponenter. En gräddfilm från en sådan produkt kommer inte att vara till nytta i bästa fall. För att förbättra verkan av en kosmetisk produkt införs ytterligare ingredienser i dess sammansättning, exempelvis en banan eller råpotatis.

Mask gräddfil och honung för hår

 • protein av 1: a kycklingägget;
 • gräddfil - 2 matskedar;
 • honung - 1,5 matskedar;
 • Mogen banan - 1 st.
 1. Skalad exotisk frukt males med en blandare i en mush.
 2. Tillsätt honung med gräddfil.
 3. Lätt slå proteinet och injicera det i den totala massan.
 4. Komponenterna blandas och massan fördelas jämnt över hela ytan av de våta strängarna.
 5. Håll blandningen i ungefär en timme och tvätta sedan med knappt varmt vatten. Användningen av het är oacceptabelt, eftersom proteinet kommer att kollapsa!

Gräddfil för torrt hår

Denna produkt har en fantastisk effekt på lockar. Till exempel hjälper en mask för hår från gräddfil och salt att bli av med mjäll, vilket ofta observeras bland ägarna av hår av torrtyp. Dessutom eliminerar mejeriprodukter klåda och närmar sig strängarna. Även om huvudkomponenten är gräddfil, för håret är masken förberedd med andra ingredienser. Oftast är det smör, äggulor, kakao.

Hårmask från gräddfil och ägg

 • äggula av en kyckling eller tre vaktelägg;
 • gräddfil - 1,5 matskedar.
 1. Kompositionen blandas med en bländare.
 2. Sprid massan över hela längden på de rena våta krönen.
 3. En halvtimme senare tvättas massan av.

Smetana mask för hårväxt

I kompositionen av denna kosmetika innehåller nödvändigtvis ytterligare ingredienser, till exempel senapspulver, lökgruel, krossade heta paprika. Denna härda kräm hårmask hjälper till att uppnå fantastiska resultat: det bidrar till uppvakningen av "fallande" folliklar, varefter krullarna börjar växa snabbt. Det är emellertid omöjligt att applicera denna komposition om det finns skada på hårbotten.

Hårmask från gräddfil och senap

 • äggula av det 1: e kycklingägget;
 • gräddfil - 70 ml;
 • senapspulver - 1 matsked
 • mandelolja - 1 tsk;
 • Honung - 1 matsked.
 1. Noggrann blandad massa appliceras på rotsystemet och strängarna.
 2. Efter 45 minuter, tvätta av.

Smetanna mask för lättare hår

Denna effekt uppnås på grund av närvaron av organiska syror i sammansättningen av denna fermenterade mjölkprodukt. Ofta används gräddfil för lättare hår i kombination med andra ingredienser. Det är emellertid viktigt att följa följande regler:

 1. Missbruk inte procedurerna för torrt hårtyp.
 2. Ljusa inte färgade trådar.

Mask gräddfil och citron

 • ett kycklingägg
 • gräddfil - 50 ml;
 • schampo - 10 ml;
 • juice av en citron
 • Vodka - 30 ml.
 1. Ingredienserna blandas med en mixer.
 2. Applicera "färg" på de fuktiga krullarna.
 3. Förvara minst 8 timmar.

Grädde för hår - en superväg

Denna produkt kan även ersätta salongprocedurer. Så, smetan mask ger en ytterligare effekt:

 • ökar mängden hår;
 • läker skadade tips
 • tjocknar stavarna.

Mask för hår av gräddfil och gelatin

 • kakaopulver - 1 matsked
 • gräddfil - 100 ml;
 • vatten - ½ kopp;
 • gelatin - 1 påse.
 1. Blanda kakao med vatten och koka på låg värme i 2-3 minuter. Gelatin hälls här och väntar på dess upplösning.
 2. Berik kompositionen med gräddfil och blanda allt grundligt.
 3. Lägg mycket på fuktiga krullar i 40-50 minuter.

Hårmask från grädde för att stärka håret, hjälper det?

Hårmask med gräddfil har blivit en riktig frälsning för många ryska kvinnor. Det var på yoghurt, gräddfil eller surmjölk att våra mormor växte så långa och eleganta flätor. Med hjälp av gräddfil i hemlagade recept kan du bibehålla hälsa och skönhet, inte bara av ansiktets och kroppens hud, utan även på krullar.

Den enda nyans som rekommenderas att observera i personlig vård med hjälp av folkmetoder är regelbundenhet och självklart tålamod. Sömmkräm hårmask är speciellt användbar vid vård av torra skadade lockar.

Fördelarna med mejeriprodukter

Mask för hår med mjölk eller andra mejeriprodukter syftar till att eliminera klåda, skalning, snitt och bräcklighet i strängarna. Till exempel kan användningen av vassle med kycklingägg förbättra utseendet på fet, problematiskt hår, såväl som hårbotten täckt med seborré. Med hjälp av sur mjölk elimineras obehagliga svampsjukdomar i huden.

Hårkrämsmassan innehåller ett stort antal positiva bifidobakterier, vitaminer, mineraler och antioxidanter, som syftar till att förbättra hälsan och normaliseringen av epitelens mest metaboliska processer. Det perfekta alternativet skulle vara att använda hemlagade masker inte för gräddfil eller mjölk, utan för bönder. I det här fallet kan vården ske från surmjölk, vassle, tum eller sur mjölk.

Naturliga mjölkprodukter innehåller sådana nödvändiga element för hår som kalium, fosfor, natrium och magnesium, vitaminerna A, E, C, D. De stimulerar aktivt blodcirkulationen i hårbotten, ökar hårsäckens tillväxt och stärker, närmar och fuktar skadade lockar.. Den enda minus masken av surmjölk eller vassla är det höga innehållet av mjölksyra.

Sådana produkter kan inte användas på färgade trådar, eftersom återkopplingen från kvinnor tyder på att de enkelt missfärgar. Men blondiner kommer inte att vägra av denna effekt. Om du fortfarande vill göra en mjölkmaske, använd yoghurt eller gräddfil blandad med någon vegetabilisk olja. Sådana hemlagade recept innehåller en liten mängd syra, och fördelarna med dem är extremt höga.

Recept skönhet och återhämtning krullar

Hårkrämsmjölken fungerar perfekt i kombination med olivolja, kokosnöt och ricinolja. Det är användbart att lägga till en mask av citron, lavendel, tea tree eller patchouli till din mask. Masken med ägg, honung och mjölkvassle ger näring och fuktar håret. Ta 2 kycklingägg, 50 ml naturlig flytande honung och 100 ml vassla - blanda alla ingredienser och värm till 50 grader (var noga med att äggvita inte stryks).

Masken ska känna sig varm men inte varm. Applicera det på hårbotten, gnugga det försiktigt med massagerörelser och sprida det över locken. Om du gör minst 5 av dessa masker kommer resultatet att förvåna dig - håret börjar skina, förvärva jämnhet och elasticitet.

Om du har torr hårbotten, är vasslemasken inte för dig. Ta en gräddfil med en hög procentandel av fett (helst naturliga bönder) och applicera det på alla krusar, såväl som hårbotten. Om håret är långt under axelbladet, blanda sedan gräddfilen med kycklingägget och gör en mask på locken. Varaktigheten av ett sådant hemmet kosmetiskt förfarande är 30 minuter. Därefter tvättas gräddfilen med varmt vatten med en liten mängd schampo och applicera den vanliga närande balmen.

Vi kämpar med förlust av lockor

Hårmask från yoghurt är lämplig för tjejer som klagar över den konstanta förlusten av lockar. Återigen är det perfekta alternativet att genomföra en kurs av läkning av regenereringsmasker från naturlig ekologisk fett yoghurt. Men inte alltid sådan finns i stora städer.

Ta den vanliga affärs yoghurten och blanda den med ett ägg, 2 msk. olivolja, samt med vitamin A och E i en oljelösning. Blandningen ska appliceras på hårbotten och spridas sedan i strängar. Håll masken på hårets huvud i 45 minuter och skölj sedan med varmt vatten.

Om du har ommålat hår, då masken med användning av vassla eller yoghurt med tillsats av 5 droppar salvia essentiell olja och 3 msk. druvfröolja är en idealisk lösning för att förlora hår. Serum kommer att behöva ta 100-150 ml och blanda det med oljor.

Applicera en helande regenererande mask på håret och håll i 1-1,5 timmar. Om du har torrt hår, då surt mjölk eller vassle, ta mindre, men mer olja. Masken med yoghurt utan frukt tillsatser och vegetabiliska oljor är lämplig för alla typer av hår.

Hårmassan av gräddfil och morötter är idealisk för att stärka, närande och regenererande effekten för försvagat och allvarligt skadat hår. Skaka färska morötter på en fin rivare och blanda den resulterande vällan med ett kycklingägg och 4 msk. gräddfil. Applicera masken på locken och täck med en klämfilm.

För att inte bara stärka hårsträngarna utan också att fukta dem bra kan du ta hand om hemvård från gräddfil och persilja. Allt du behöver är att finhacka persiljan och tillsätt 100 ml fet gräddfil till den. Sedan, enligt det vanliga systemet, gäller hårrödorna. Behåll detta maskbehov från 45 minuter.
För att fullständigt återställa skadat, torrt och sprött hår ska minst 3 månader ges till behandlingsförfarandena.

Mask för hår från grädde ger ett positivt resultat på håret efter 2 veckor, men för att fixa det behöver du inte sluta och fortsätta att bry sig. Bara i detta fall väntar du på vackert, vackert och tjockt hår, bländande den omgivande otroliga glansen!

Hårkrämsmassor - recept för tillväxt och förstärkning

När det gäller att bevara hårets skönhet och hälsa utan att använda dyra kemi är det första som kommer att tänka på hårbehandling med populära recept. Det bör noteras att naturkomponenter i detta fall spelar en mycket viktig roll, det är osannolikt att en kvinna kommer att vilja sätta sin egen skönhet och hälsa i fara. Hemvård tar själv tid, men resultaten är mycket bättre. En av de användbara ingredienserna i en hemlagad hårmask är gräddfil. De flesta är vana vid att uppleva denna fermenterade mjölkprodukt som en användbar välsmakande dressing i många rätter, men som det visade sig är det också användbart för hår.

Användningen av gräddfil för hår

Otroligt nog, men gräddfil innehåller i sig en uppsättning användbara ämnen som på bästa sätt påverkar ett hörn.

Rik och användbar komposition:

 • vitaminer: A, C, PP, E;
 • Spårämnen: Ca, Mg, Na, K, P, Cl, Fe, Zn, I, Cu, Mn, Se, F, Mo, Co.

Alla dessa element ger fullständig hårvård hemma.

Grädde för hår är den mest värdefulla produkten som:

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

 1. Fyller bristen på fukt för torrt hår;
 2. Lugnar ont i huden;
 3. Den används för tjocklek och tillväxt, eftersom det återställer skadade folliklar och själva krökets struktur.
 4. Hjälper till att reglera funktionen hos de externa utsöndringskörtlarna, vilket är viktigt för fet hår.
 5. Behandlar splittrade ändar;
 6. Förbättrar blodflödet;
 7. Eliminerar svampar och klåda;
 8. Stoppar alopeci.

Regler för användning av smetanmasker

För att en gräddfilmsmask ska vara användbar är det viktigt att förbereda det korrekt. Det finns några knep som hjälper dig att förbereda användbara hemlagade masker. Denna fermenterade mjölkprodukt ger god näring för svaga krullar, tvättar bort färg, lyser strängar för flera toner.

 • Mask från hemmet gräddfil mycket mer nytta än från snabbköpet. Du kan göra det själv eller köpa det i närmaste by.
 • Fettinnehållet i hemlagad gräddfil för hår är svår att bestämma, men om du använder butiken då: 15% räcker för fett, 25% för torr.
 • Masken kan vara skadlig, innan det är viktigt att testa för allergier som orsakar en droppe av blandningen till armbågen. Om det inte finns någon negativ reaktion efter 15 minuter finns inga kontraindikationer för användning.
 • Applicera grädde hårmask på rena våta strängar. Över sliten cellofan och en varm scarf eller handduk.
 • Näringsmaskens exponeringstid är från 30 till 60 minuter. Efter en tid tvättas den väl med vatten och schampo.
 • Användningsfrekvens - två gånger i veckan, gäller i två månader, efter en paus är värt.

Hemlagade hårmaskor med gräddfil

De bästa maskerna är användbara för problematiska hår som påverkar tillväxten för tillväxt, förutom att denna sura grädde lyser krullarna. Sådana kosmetika kräver inga speciella utgifter och hjälper samtidigt till att lösa många hårproblem.

Hårväxtmask

Resultat: Som tidigare nämnts är gräddfil för hårtillväxt en av de bästa produkterna. Den föreslagna masken stimulerar rötterna och gör den tjockare.

ingredienser:

 • 1 stor sked av gräddfil
 • 1 stor sked senap
 • ett par äggulor.
Beredning och appliceringsmetod:

Vispa med en visp, blanda med andra ingredienser. Den resulterande gröt bearbetar varje sträng och hud, lägg huvudet i en uppvärmd keps. Ta bort det vanliga sättet efter 60 minuter.

Sour Cream Hair Mask

Hårvård kan inte uteslutas från en tjejs liv. Och en del av den här vården tvättar inte bara huvudet utan också användningen av olika masker. Dessa produkter hjälper verkligen till att återställa håret till ett välskött utseende, även om du regelbundet torkar och räker ut dem.

En högkvalitativ surkräm hårmask hjälper dig att återställa ditt välskötta och hälsosamma utseende till ditt hår. Det finns många alternativ för sådana vårdprodukter. I den här artikeln kommer du att lära dig om fördelarna med smetanmasker och funktioner i deras förberedelser.

Vad är användningen

Mejeriprodukter är användbara inte bara som en livsmedelsprodukt. De används ofta för att applicera olika masker på kroppen. Gräddfil är inte ett undantag. Det är en näringsrik och fet produkt som närmar sig locken och mättar dem med olika spårämnen.

Sour cream mask hjälper verkligen till att göra håret mer elastiskt och välskött.

Det är trots allt rik på vitamin A, vilket hjälper till att aktivera keratin. En annan användbar komponent i gräddfil är retinol. Han bryr sig om huden, som gradvis aktiverar blodcirkulationen. På grund av detta börjar curls växa snabbare. Det finns också vitamin E. Det hjälper även livlöst hår att göra mer elastiskt och friskt.

Matlagningsfunktioner

För att gräddfilblandningen bereds hemma för att fungera väldigt bra och effektivt måste den vara ordentligt förberedd. För en början är det värt att komma ihåg att surkräm, som säljs i butiken, är fortfarande annorlunda än de mer användbara hemlagade. För att förbättra ditt hår är det bäst att köpa en mejeriprodukt på marknaden eller från någon du känner.

Flickor med fet hårbotten rekommenderas att ta mindre oljig gräddfil, men för dem som klagar över överdriven torrhet och brittleness i ordningen, tvärtom kan den tjockaste surkräm som kan närma dina curls med användbara vitaminer och mikrodelar göra.

Med förberedelsen av smashed masker har du inga problem. Denna mjölkprodukt passar bra på håret i ett tätt lager och tvättas av, väger inte ner dem och lämnar inte bakom en outplånlig fet film.

recept

Gräddfil, som andra vårdprodukter, kan hjälpa dig med en rad olika problem. Men du måste definitivt välja receptet som passar dig.

För spröd och torr

Tunnat och sprött hår kan återställas med en mask från hemlagad gräddfil. För att göra denna produkt behöver du bara en matsked mjukt sur grädde. I en behållare med gräddfil måste du lägga samma mängd naturlig honung.

Juicen av en potatis riven på en fin rivare hjälper dig att göra masken mer användbar för ditt hår. Det måste pressas och läggas till en behållare med gräddfil och honung. Det är också värt att hälla mer och piskad äggula av ett ägg.

Denna mask appliceras på håret. Det är inte nödvändigt att tvätta håret före det - håret kan väl vara torrt. En plastpåse bör placeras ovanpå denna mask, omsluta den med en varm handduk ovanpå. Du kan hålla det på huvudet i en halvtimme. Efter det ska krullarna tvättas väl med någon schampo.

Masken kan upprepas regelbundet så att håret blir friskt och välskött.

För de svaga och tunna

Denna mask är gjord av två matskedar gräddfil, avokado massa och en sked olivolja. Avokado för det borde mala med en mixer eller bara mash med en gaffel. Komponenterna måste blandas ihop.

Produkten av denna typ som appliceras på håret kommer att göra tjockt och starkt, jämnt trött och skadat hår. Det är speciellt rekommenderat att använda en sådan mask under våren eller hösten när vårt hår saknar vitaminer och stress från en abrupt väderförändring.

Blandningen appliceras företrädesvis på vått hår och hålles i en halvtimme.

För fett

Oljigt hår, som redan nämnts, måste näringas med lättare, fet fet gräddfil. Du behöver två matskedar av produkten. Från mjölkprodukter behöver du lika mycket vanlig yoghurt utan tillsatser. Mjölkblandning måste kompletteras med en banan. Det måste knådas till en tjock uppslamning.

Gräddfil och bananmask är bra för att det inte bara har en tjock konsistens utan också luktar gott. Efter användning blir locken mer välskötta och mindre fet.

För en märkbar effekt måste du upprepa masken minst tio gånger med en frekvens om en gång i veckan.

För ökad tillväxt

Det är också ganska möjligt att påskynda hårväxten genom att smasha masker. Blanda två matskedar av naturlig gräddfil med två teskedar av burdockolja. Du måste komplettera denna produkt med juice av en lök. På grund av denna komponent accelereras blodcirkulationen och håret börjar växa snabbare.

natt

Ett botemedel mot håravfall som appliceras över natten är ett mycket effektivt sätt att hantera detta problem. För dess förberedelse behöver du ett halvt glas tjock gräddfil och torrt kamillegräs. Från det måste du förbereda ett avkok, vilket kommer att blandas med gräddfil.

Denna mask ska inte falla på håret är för tjockt. Det bör försiktigt gnidas in i rötterna, sedan fördela resterna av fonderna längs hela längden. När du har fördelat sura gräddesblandningen över hårets yta, måste du bära en plastlock på toppen, omsluta denna struktur med en näsduk eller handduk. Om du kan sova normalt med en sådan mask, blir det perfekt. Om några timmar av sömn kommer ditt hår att återhämta sig, bli starkare och mer välskötta.

I detta fall ska masken tvättas av på morgonen med hjälp av din schampo. Verktyget sparar tjejer från håravfall efter flera användningsområden.

För glans

Gör ett hår tjockt och glänsande kan också hjälpa produkten på grädde. Två matskedar gräddfil måste spädas med en matsked olivolja. Om du inte har det - använd solrosor. Det bör värmas i ett vattenbad och blandas med saften av en halv citron. Massan i slutet bör vara homogen.

På grund av den oljiga basen blir håret levande och citron ger dem glans. Produkten återställer håret om du använder det regelbundet.

För återhämtning

Reparation av skadat hår är också en viktig del av vården. Om du ofta använder en hårtork eller styler, hjälper det dig att behålla ditt hår i gott skick. Av ingredienserna behöver du två matskedar gräddfil och hälften av brandy och ricinolja. Det är också önskvärt att komplettera massan med en matsked honung och en slagen äggula.

Äggula, olja och brandy bör blandas ihop. Värm honung och blanda med gräddfil. Det är tillåtet att byta brandy i listan över ingredienser med vodka.

Den resulterande masken återställer håret väl, även efter en radikal förtydligande eller utbrändhet.

Mot splittrade ändar

Split ends är också ett problem som är känt för många. För att verkligen bli av med dem är det inte tillräckligt att bara ha en hårklippning. Efter hårklippningen behöver du också sköta dig ordentligt. För detta ändamål kan du använda en speciell mask baserad på gräddfil. Två matskedar mjölkprodukt måste blandas med en halv kopp naturlig kefir utan tillsatser. I denna blandning måste du gå in i persika, knådas i en gröt. Välj en mogen frukt för att göra det lättare att bli en puré.

Masochka måste tillämpas på tipsen. Det fungerar mycket effektivt på grund av det korrekta valet av komponenter. Sour cream ger näring till hår och frukt fyller lock med vitaminer, glukos och andra användbara element.

Du kommer lära dig mer recept för hårmaskor från grädde från följande video.

recensioner

Hemlagad gräddfilm är en hårvårdsprodukt som användes av våra förfäder. Därför försöker många skönheter idag inte att glömma visdom och förfäder och komplettera vården med hjälp av enkla kosmetiska produkter med sådana hemmetoder.

Gräddfilm är bra för hår och hjälper till att lösa många problem. För att verktyget ska fungera bra måste du välja kvalitativa komponenter. Gräddfil bör inte vara surt. Från gräddfil kommer det inte att användas för liten, såväl som inköpt i snabbköpet. Därför rekommenderar alla tjejerna i sina recensioner att de köper en naturlig produkt eller till och med lagar mat hemma.

Många fruktar att sur grädde för hårt hår eller tvättar bort färgen. Men med korrekt urval av komponenter fungerar produkten bra, eftersom en komponent neutraliserar effekten av en annan.

Därför lämnar inte ens en fet mjölkprodukt fula spår på strängarna. Tvätta bara ditt hår med rent vatten och ditt favoritschampo.

Dessutom orsakar en naturlig mejeriprodukt inte allergier. Så det kan säkert användas av alla utan rädsla för att produkten kommer att orsaka en negativ reaktion av kroppen. Men de andra komponenterna som ingår i masken är bättre att testa.

Gräddebaserade produkter rekommenderas att användas regelbundet. Naturligtvis behöver masken inte göra varje dag, men glömmer att gå i en månad är inte heller önskvärt. Använda masker en gång i veckan, ditt hår kommer att vara tacksam för dig. Och du själv kommer att märka positiva förändringar i en månad av sådant aktivt bekymmer för dig själv.

Hårkrämsmaskar: egenskaper och recept

Idag är det svårt att tro på det, men för hundra år sedan hade ingen några speciella problem med håret. Och skyll inte på stress och dålig ekologi. Våra mormor visste bara hemligheterna om hur man blir en riktig skönhet, med bara de produkter som alltid finns till hands: honung, mjölk, ägg, naturliga oljor. Och gräddfil var definitivt ens i det fattigaste huset! Så varför inte använda sina fördelaktiga egenskaper i hemmet kosmetologi, till exempel för hårvård.

Sammansättningen av gräddfil

Det verkar som ett sådant super användbart i den vanliga grädden? Men vid närmare granskning är dess sammansättning en riktig mängd vitaminer, spårämnen och andra organiska föreningar som är viktiga för friskt hår:

 • Vitamin A - stimulerar syntesen av proteiner, inklusive keratin, accelererar metaboliska processer, reglerar aktiviteten hos talgkörtlarna, främjar snabb regenerering av skadad hud och celler.
 • Vitamin C - det kallas ungdoms vitamin för de starkaste antioxidantegenskaperna, saktar åldringsprocessen, förlänger hårets liv, aktiverar blodcirkulationen, återställer förstörda kapillärer och stärker dem.
 • Vitamin E - parat med askorbinsyra är särskilt aktivt: skyddar huden och håret mot de negativa effekterna av fria radikaler, stimulerar hårväxten, förbättrar snabbt sitt tillstånd och accelererar metaboliska processer.
 • Vitamin PP - nikotinsyra är en aktiv stimulator för subkutan blodcirkulation, det expanderar kapillärer och små kärl, vilket bidrar till att förbättra näring av celler och öka syretillträdet.
 • Kalcium är ett av de viktigaste byggmaterialen för hår, med brist de blir tunnare och blir spröda, de splittras kraftigt.
 • Kalium behövs för att återfuka håret och öka dess elasticitet, med brist på detta element, dimmar håret och kamar illa.
 • Mjölksyra - är främst en utmärkt fuktkräm i huden, har effekten av en lättskalning, kan tända naturligt hår med 1-2 toner med regelbunden användning.
 • Fettsyror - lämna en tunn film runt varje hår, skydda den från de negativa effekterna av miljön, förlust av fukt och ytterligare skador.

Naturligtvis är detta inte alla användbara komponenter i den vanliga grädden, men bara de mest grundläggande. Men även från denna lista är det klart att smetana hårmask kan vara en mångsidig och mycket effektiv vårdgivare.

Vem är lämplig

Tack vare sin mångsidighet blir en mask med gräddfil för något hår en mycket trevlig och användbar smink. De har följande helande egenskaper:

 • perfekt fuktar och mjukar huden och håret;
 • snabbt eliminera mjäll, klåda och flaking;
 • främja läkning av sår och mikroskador;
 • normalisera fet hår
 • De återvänder den förlorade elasticiteten;
 • läka bitar;
 • ge håret en vacker hälsosam glans.

Sådana förfaranden är användbara även för helt friskt hår. Och för torkat, färgat och uttömmat varmt hår blir de en riktig frälsning.

Efter att ha rätt tagit upp ytterligare ingredienser kan du få fina bonusar och idealiskt anpassa surkrämkompositionen för alla typer och tillstånd av håret.

Bäst recept

Sömmkräm hårmask är så lätt att förbereda att du kan göra det på några minuter. Det kan inte värmas, som sur grädde rullas upp och förvandlas till stuga ost. Därför är allt som behövs för att blanda ingredienserna väl och lägga dem på håret.

Recept - en hel del. Gräddfil är en ganska neutral komponent som passar perfekt med andra "grannar" i en mask. Här är några av de enklaste och mest effektiva för olika typer av hår.

För torr och färgad

Huvudproblemet hos sådant hår är brittleness och gallring. De behöver återgå elasticitet, återfuktas och skydda mot ytterligare skador. Därför är det användbart att lägga till naturliga oljor, äggula, glycerin till masken. Prova dessa recept:

 1. Med smör och ägg. Efter en sådan mask är håret svårt att komma till liv. Hon blir återigen jämn, lätt att kamma och passar bra in i håret. För en halv kopp gräddfil ta en äggula och en matsked av högkvalitativt naturligt smör: burdock, oliv, persika, ricinus.
 2. Med glycerin. Detta är ett perfekt botemedel mot blekt eller övertorkat hår och ammoniak hårfärg, eftersom det snabbt fyller fuktförlust på grund av glycerins höga hydrofilitet. Han har också förmågan att mjukna hårbotten perfekt och närma den med användbara ämnen. Ett halvt glas gräddfil späds med samma mängd glycerin.
 3. Med avokado. En sådan mask fyller inte bara håret utan också behandlar det på grund av avokadoens unika fördelaktiga egenskaper. Ripe frukter ska skalas och avlägsnas ben. Slå den i en mixer tills en homogen ljusmassa och applicera på håret, gnugga något i rötterna.

För hårt torkat hår, istället för gräddfil, kan du använda vanlig majonnäs - den har en mycket högre andel av fett och vegetabiliska oljor är redan närvarande.

För de svaga

För försvagat hår är extra näring väsentlig. Hårets styrka och styrka beror direkt på hårsäckarnas tillstånd. Om de inte får tillräckligt med vitaminer börjar håret tunna och falla ut. Därför är det i sådana masker nödvändigt att lägga till honung, örtdekok och ämnen som aktiverar blodcirkulationen.

 • Med kanel och honung. Detta är ett utmärkt botemedel mot håravfall och för att stärka håret. Honung närmar sig huden med alla nödvändiga ämnen, och kanel främjar expansion av kapillärerna och deras penetrering i djupet. För ett halvt glas gräddfil måste du ta matsked av kvalitet honung och en tesked med kanel. Allt blanda väl och mjukt massera in i huden.
 • Med senap. En äggsyra grädde mask med senapspulver stimulerar perfekt hårväxten. Men du måste vara försiktig - i närvaro av jämna mikroskador på huden kan det ge upphov till allvarlig irritation. Glas sur grädde ska piskas med två äggulor, och häll sedan i blandningen två teskedar senapspulver. Vanlig färdig senap kommer att göra, men effekten blir svagare. Håll denna mask kan inte vara mer än 20-30 minuter.
 • Med en banan. Denna frukt är en stor kaliumkälla. Det har utmärkta fuktighetsgivande och närande egenskaper, och är också helt ofarligt. En bananmask är en av de få som kan vara kvar på natten och på morgonen njuter av silkeslen och glänsande hår. Ett glas sur grädde ska noggrant krossas med en blender med en mogen banan och appliceras på rötterna och hela längden.

Om du tidigare har gjort hemlaminering av hår med gelatin, kommer gräddmasken att förstöra dess effekt på grund av närvaron av mjölksyra.

För fett

Många tror att syrgasmask är kategoriskt inte lämplig för fet hår. Och det här är en missuppfattning! Här beror allt på ytterligare ingredienser. Som bas kan du ta gräddfil med en låg andel fett eller grädde.

Korrekt användning av en gräddmaske kan reglera aktiviteten hos talgkörtlarna, som ofta ökar på grund av felaktig tvättning eller missbruk av stylingprodukter som innehåller alkohol.

 • Jäst. Normal bryggerjäst har en mycket fördelaktig effekt på hårbotten och hårväxten. Innan du förbereder masken, häll dem med en liten mängd varm mjölk, tillsätt en tesked honung och låt stå i 25-20 minuter vid rumstemperatur så att jästen aktiveras. Blanda sedan med ett glas gräddfil och applicera på håret.
 • Kefir. Det är inte ens en mask, men en närande hårbalsam, som kan användas för att tvätta ett oljigt huvud. Gräddfil och kefir blandas i lika stora proportioner och med denna komposition är håret väl impregnerat. Efter 20-30 minuter tvättas den av med varmt vatten utan schampo. Om du håller en sådan mask i ett par timmar - det kommer att ge en liten ljusning på naturligt hår.
 • Med citron och lera. Detta är en peeling mask som är lämplig för mycket fet hår. På grund av den höga adsorptionskapaciteten hos lera, samlar den försiktigt överskott av talg från hår och hud. Citronsaft är rik på vitamin C och skärper porerna, vilket minskar frisättningen av fett. Ett halvt glas gräddfil kräver en matsked kosmetisk lera (helst vit eller grön) och juice från halv citron.

Men kom ihåg att för oljigt hår är det tillräckligt med smetanmasker en gång i veckan.

Korrekt applikation

För att få maximal nytta av smetannykh-masker, bör du ha råd från professionella, som också anser dem som ett mycket bra verktyg för aktiv hemvård för hår:

 1. Torkaren Shag, desto högre procentandel av fett i basprodukten. Och för mycket oljig kan du använda 10% grädde.
 2. Försenad gräddfil, där serumet redan har separerats, är ännu bättre för skadat hår, så skynda inte att tömma kylskåpet.
 3. Hemgjord gräddfil är alltid att föredra för butiksprodukten, som ofta tillverkas av mjölkpulver.
 4. Till sur grädde flöde inte, välj en tjock produkt. Du kan använda som förtjockningsmedel havremjöl eller rismjöl, kli, kosmetisk lera, vilket gör masken ännu mer användbar.
 5. Det är nödvändigt att stå emot masken i minst en timme, och bättre till två. Efter applicering måste huvudet vikas in i cellofan och välisoleras.
 6. För framställning av blandningar med frukt och andra täta komponenter är det önskvärt att använda en bländare så att maskstyckena inte fastnar i håret.
 7. Skölj grädde ska vara behagligt varmt vatten - från varmt det kan locka och kamma ut resterna av masken i det här fallet kommer inte vara lätt.
 8. Den mest effektiva syrgasmassan appliceras på att rengöra vått hår. Det är användbart att försiktigt gnugga den i huvudets rötter, och sedan med en bred kam att borsta i ändarna.
 9. Om masken är torr och har bildat en skorpa på håret, innan du tvätter huvudet är det nödvändigt att fukta det med en sprayflaska och vänta 5-10 minuter.
 10. Det är nog att göra smetanmasker 1-2 gånger i veckan - det här är ett mycket kraftfullt näringsämne.

Glöm inte att ingen mask kommer inte rädda håret, för vilken skötsel inte finns. Välj endast högkvalitativa schampon, lämpliga för hårtyperna och var noga med att använda luftkonditioneringsapparater.

För tips minst 1-2 gånger i veckan, använd oljor som förhindrar deras tvärsnitt. Missa inte heta styling och stylingprodukter. Och glöm inte att skydda ditt hår mot de skadliga effekterna av ultraviolett spray med UV-filter.

Hemlagad smetanie maskerar för hälsa och skönhet av hår

Gräddfil innehåller proteiner, organiska syror, fetter och vitaminer med mineralsalter. Denna komposition gör att du kan använda den inte bara för mat, men också för beredning av kosmetika. Maskor med gräddfil för hår har en närande, fuktgivande effekt, som återupplivar skadade lockar. Efter 3-4 ansökningar blir frisyren mjuk, snyggad, blir frisk. Hårförlusten slutar, hudskalning sker.

Fördelarna med smetanmasker

Syrkräm närmar och fuktar övertorkat hår, som med fördel påverkar inflammerad hårbotten. Det återställer skadade rötter, struktur, normaliserar talgkörtlarna. Mjölken av gräddfil för hår, när den appliceras ordentligt, förbättrar blodcirkulationen i huden, ökar tillväxten av friska strålningslås. Dessutom stryker klåda, intensiv avbrott stoppas.

Gräddfil behandlar hår på grund av dess sammansättning:

 • Aktiva komponenter med spårelement fördelas över strukturens yta, vilket återställer hårskador.
 • Kalium återfuktar strängar, upprätthåller vattenbalans. Detta spårmineral är användbart för hårskador vid rötterna och på spetsarna.
 • Retinol (vitamin A) tar bort gamla döda celler, ansvarar för syntesen av elastin, kollagen.
 • Vitaminer C, E är ansvariga för metaboliska processer, förbättrar blodcirkulationen, syreförsörjningen till folliklarna.
 • Vitamin PP återställer den skyddande filmen, vilket ger kretsens elasticitet, glans.

Grädde på hår appliceras i form av masker, som aktivt samverkar med ägg, lera, oljor, senap och honung. Användbarheten av en sådan blandning märkbart efter 4-5 tillämpningar. Behandling av försvagade eller överdrogerade krökningar ger effekt med regelbunden användning av kompositioner av gräddfil eller färsk produkt med hög andel fett. Förutom behandling, smetana mask ljusnar hår, återställer hälsosam glans.

Tips för matlagning och användning

Till smetannuyu masken har tagit ett bra hårhår, det måste vara ordentligt förberett. Det finns flera hemligheter om hur man gör effektiva formuleringar av denna feta mjölkprodukt hemma. Sour cream återställer och närmar sig strängarna, tvättar bort färgen från håret, lätta håret med 1-2 toner.

Regler för användning av masker:

För recept, ta en hemlagad produkt från byn eller gräddfilens egen matlagning. Store motsvarigheter har inte den önskade effekten, eftersom de består av kemiska komponenter, konserveringsmedel.

Andelen fett är vald utifrån hårets typ. För fettlås ska det vara minimalt (upp till 15%), torra krullar kräver en massfraktion av fetthalt på minst 20-25%. Minskar blandningen gjord av gräddfil eller fräsch, med oförutsedd hållbarhet.

Den färdiga blandningen applicerades för första gången på armbågens hud. Om en allergisk reaktion inte identifieras efter 10-15 minuter, använd denna komposition utan rädsla.

Huvud innan ansökningsförfarandet ska tvättas. Spinning ska vara lite våt, ren. På toppen sätt sedan på en väska med tjock cellofan, tjock terryhandduk.

Tiden för interaktion av komponenter med strukturen är från 25 till 50 minuter. Därefter tvättas strängarna med varmt vatten och schampo.

Regelbundenhet - 2 gånger i veckan. Kursen hålls minst två månader.

Recept för lätta sträng

Glödande hår med grädde hemma är möjligt med hjälp av ingefära och apelsinskal:

 1. Blanda halv krossad gingerrot med samma mängd torkad apelsinskal i en behållare, häll 1,5 koppar kokande vatten.
 2. Hälften av infusionen blandas med 200 gram gräddfil, 10 droppar citronolja.
 3. Den tjocka vätskan fördelas i strängar.
 4. Två timmar senare sköljs återstoden med återstående infusion och tvättar sedan huvudet.

Om låsningarna är torra, med skadade eller splittrade ändar, tar tjockleken i fettinnehåll minst 25%. För normala krullar är det tillräckligt med fetthalt på 15-20%.

Det finns också ett recept på hur man tvättar färgen från håret med gräddfil efter en misslyckad färgning. För att göra detta häll det i ett glas, något uppvärmt. Fördela det till krullarna, tvätta av efter 2 timmar. Lämplig för detta ändamål kefir, färsk yoghurt. Huvudet under maskins handling värms med en tjock handduk. På så sätt tvättas inte bara färgen utan också Henna.

De bästa recepten för hemanvändning

För att göra hemma masker har önskad effekt, bör du överväga vilken typ av lockar, graden av skador och torrhet av tipsen. Beroende på syftet väljs de nödvändiga komponenterna. Beredningar ska användas omedelbart, det rekommenderas inte att lagra dem.

För tillväxt och hårdhet

Nourishing mask av gräddfil och honung. För matlagning behöver du lite värmd honung, gräddfil med en fetthalt på minst 25%. Komponenterna blandas i lika stora proportioner, vilket ökar tillväxten av friska och glänsande trådar när de appliceras i en halvtimme.

Från gräddfil och senap för att stärka håret. På grund av maskinsammansättningen blir frisyren tjock, ökningen av håret ökar. Vi blandar de angivna komponenterna, har tagit dem på en sked. Senap måste först spädas med vatten. Tillsätt 3 piskade äggulor, en tesked äppelcidervinäger och tranbärsjuice. Lämna kompositionen i 20 minuter före spolning.

Med kefir för tjocka krullar. Kefir gräddfilm maskeras mycket enkelt. Beståndsdelarna blandas i samma proportioner, appliceras i 50 minuter. Regelbunden användning gör håret tjockare, främjar strängtillväxt. För effektivitet rekommenderas att hälla 10 ml kokosnötolja i blandningen.

Håravfall

Från morotjuice mot förlust. Grate riven morot, pressa juice genom gasbindning. Lägg till 2 skedar tjock hemlagad gräddfil, använd kompositionen på lock. Tvätta av efter 20 minuter med varmt vatten och balsam.

Med avkok av burdock. För att förbereda receptet görs en infusion av kullrot först. Fyll 50 gram krossade rhizomer med ett glas kokande vatten, insistera att kyla under ett lock. Tillsätt 3/4 kopp gräddfil, rör om och applicera på våta strängar. Vi tvättar med en kvart timmes schampo. Om håren faller kraftigt, applicera dessutom en hårmask med vitamin C.

Från olivolja. Gräddfil-oljeblandning är tillverkad av komponenter som tas i lika stora proportioner. Vi gnuggar flytande i rötter, då kör vi i hår i hela längden upp till tips. Förvara cellofan i en timme.

För torrt hår

Fuktgivande mask med gräddfil och ägg. För receptet behöver du honung, gräddfil, ägg och ricinolja. Vi blandar äggpiskmassan med de andra komponenterna, tar dem 2 skedar vardera. Applicera på våta strängar, lämna i en timme.

Äggula för fuktgivande trådar. Slå 2 äggulor, kombinera med 2 skedar sur grädde piskad massa. Vi distribuerar längs hela längden i 20 minuter, isolerad med en plastpåse.

Med riven potatis. Vi gnider en stor potatis på ett galler, pressar vätska genom gasbindning. Häll i ett slagen ägg, tillsätt en sked full av honung och fet gräddfil. Håll masken under handduken i 40-50 minuter.

För normalt och fet hår

Gräddfil och yoghurt. Vi blandar ingredienser i lika stora proportioner, vi smörjer en hårborste. Resten av gnides i huden vid rötterna. Håll masken ska vara minst en timme. Yoghurt tas sallad, utan tillsatser och smaker.

Med bananmassa. Knippa en halv banan med en gaffel, blanda med en jäst mjölkprodukt med en fetthalt på 15-20%. Om så behövs häll den piskade äggulan. Vi tvättar resterna efter en halvtimme med ett närande schampo.

Honung + lera. I ett halvt glas jäst mjölkprodukt med en fetthalt av 20% lös upp 2 matskedar blå lera, samma mängd flytande honung. Applicera kompositionen, tvätta av efter 30 minuter. Om så önskas kan blå lera ersättas med grön eller rosa.

För försvagat hår

Från färsk persilja. Ta en massa färsk persilja, finskuren med en kniv eller hacka med en mixer. Vi kombinerar med samma mängd vispad gräddmassa, fördela från rötterna till ändarna i en halvtimme.

Med massan av avokado. Vi tar mogen avokadofrukt, 4 msk gräddfil och 30 ml olivolja. Blanda komponenterna med en bländare, ansök om en halvtimme. För bättre fuktgivande tillsätt massan av 1 gurka till masken.

Ägg och brandy mask. Kombinera 2 matskedar honung, brandy, hemgjord gräddfil och ricinolja. Häll 1 ägg. Värm den färdiga blandningen, ansök om 1,5 timmar. Vid allvarlig skada är en mask dessutom gjord av kakao för hår som är benägen för brott och förlust.

Smetannye masker, kokta hemma, har en närande och regenererande effekt. Frisyren efter förloppsförloppet blir glänsande och silkeslen, blir elastisk, voluminös. Om du känner till andra recept med tillägg av denna användbara mejeriprodukt, dela dem i kommentarerna till artikeln.

Grädde för hår - fördelar och metoder för användning

Alla mejeriprodukter används effektivt inom hårvård, gräddfil är inte ett undantag. Med hjälp kan du förbereda masker som eliminerar olika hårproblem. Bland de vanligaste indikationerna för användning är torrhet, förlust, oljighet, tvärsnitt, matthet, etc. För att bättre förstå hur gräddfil fungerar, låt oss överväga fördelarna och användningsalternativen.

Användningen av gräddfil för hår

Sour cream ackumulerar mycket värdefulla ämnen som är extremt fördelaktig effekt på hårets tillstånd.

 1. Så är produkten rik på fosfor, kalcium, natrium och protein. I kombination är alla ovanstående element nödvändiga för att bygga rätt hårstruktur, fixa glödlamporna på deras ställen, ta bort svampen och förhindra den.
 2. Det gör inte utan deltagande av askorbinsyra, retinol, vitamin PP, vitaminer från grupp B. Dessa ämnen är ansvariga för hårets elasticitet och styrka, näring av deras struktur, utjämning av skalor.
 3. Gräddfil har ett omfattande användningsområde. Det används lika effektivt som att förbättra tillståndet av fet hår och torka. I det första fallet utförs normaliseringen av fettproduktionen i den andra fullständiga hydrering från rot till spets.
 4. Sour cream är bra för att den har möjlighet att stänga hårvågorna. Denna kvalitet gör att jäst mjölkprodukt är oumbärlig för att återställa naturlig pigmentering, samt förlänga effekten och bibehålla sken efter färgning.
 5. Dam med tunt hår från naturen och en "flytande" frisyr kommer att vara användbar att veta att med en systematisk användning av gräddfil på håren bildas en osynlig skyddsfilm. Det gör inte tyngre, men ger volymen vid rötterna, gör håret mer frodigt. Visuellt ser håret tjockare ut.
 6. Om ditt hår ofta påverkas av apparater som arbetar vid hög temperatur måste smetan masker ingå i systematisk vård. På bekostnad av samma osynliga film är chocken skyddad mot uttorkning.
 7. Tjejer som regelbundet färgar och krullar strängar, kan inte heller utan maskerad gräddfil. Du kan applicera en jäst mjölkprodukt i sin egen form, men fördelarna med sådana åtgärder minskar inte.
 8. Sour cream penetrerar djupt in i folliklarna, aktiverar dem och vaknar från sömnen. Mot denna bakgrund ökar hårväxten, förlusten slutar. Hemmetoder med fermenterade mjölkprodukter är lämpliga för män som lider av alopeci, och flickor upplever allvarlig håravfall efter födseln.
 9. Värdet av gräddfil är dolt i sin förmåga att eliminera mjäll, seborré, torr och oljig. Om du står inför liknande problem är det bättre att använda en jäst mjölkprodukt i form av en skrubb i kombination med socker. Effekten kommer att märkas nästan omedelbart.

Underlägsnandet av användningen av smetanmasker

 1. Använd om möjligt hemlagad gräddfil, det har en mycket effektivare effekt på håret och leder dig till resultatet snabbare. När det gäller den köpta produkten, ge företräde för gräddfil med en fetthalt av 15-25%.

Gräddfil för håravfall

Masker av riktningsverkan bör göras för män och kvinnor som lider av alopeci av olika arter.

Burdock och kefir
Förbered ett avkok av burdock, låt det stå, filtrera sedan och mäta 100 ml. Rör om i 20 g. gelatin, låt svälla i en halvtimme. Smält i en mikrovågsugn för att få en flytande massa, skriv 60 gram. gräddfil.

Applicera masken för att rengöra hår och hårbotten. Gör en kort massage av rotsektionen för att ytterligare värma dermis. Värm upp filmen, tvätta den av efter en timme (du kan lämna den för natten).

Gräddfil med ägg
Quail ägg är mest effektiva, men om de inte är, kommer kycklingägg att göra. Kyl dem, separera proteinerna, de behövs inte. Slå 3 äggulor i skummet och sätt in 70 gr. gräddfil.

Sprid produkten jämnt genom håret, massera rotdelen samtidigt. Vik upp dig med folie, ovanifrån, bygg en handdukslock, vänta en timme.

Gräddfil för hårväxt

Senap och äggula
För att göra håret tjockt och öka hårväxten måste du använda en enkel mask. Medlen förbereder sig från 35 gr. hemlagad gräddfil, 30 gr. senap och 2 äggulor. Rör tills mjuk.

För enkelhets skyld kan du använda vispen. Dela håret i trådar och bearbeta varje färdig mask. Bygg en värmekorka, vänta en timme. Tvätta av kompositionen på det klassiska sättet.

Gurkajuice och gräddfil
Verktyget syftar till att bekämpa försvagad chock och skallighet. Blanda 12 gr. torr senap, 35 gr. gräddfil, äggula och 20 ml. färsk gurkajuice. Rör om produkten till en jämn konsistens.

Vispa masken med en mixer eller annan tillgänglig metod. Applicera produkten på hårrötterna med massörrörelser. Dra ut resterna till spetsarna. Sätt en kosmetisk hatt på huvudet, vänta 50 minuter. Tvätta av produkten.

Gräddfil för att stärka håret

 1. Persilja och gräddfil. Tvätta en massa persilja och hugga fint. Anslut gröna med 90 gr. gräddfil. Gnid produkten i hårbotten och sträck över hela längden. Vik håret med en film, lägg dig till vila. Skölj av på morgonen efter att ha vaknat. Masken stärker och närmar sig håret med väsentliga spårämnen.
 2. Avokado olivolja. För fuktgivande och starkt hår kan du använda en mask baserad på en halv avokado, 30 gr. gräddfil och 20 ml. olivolja. Passera produkterna genom en mixer. Behandla rikligt med hårsträngar och rötter. Värm det klassiska sättet. Vänta en timme, tvätta håret noga.

Grädde för att mildra håret

Ingefära och citron
Verktyget gör att du kan lätta krullarna i 2 toner. För att förbereda kompositionen behöver 20 gram. ingefära gingerrot, 20 ml. citronsaft, 80 gr. gräddfil och 0,5 liter. renat vatten.

Häll kokande vatten över ginger och citruszest. Insistera på komponenter 4 timmar. Stryk infusionen, anslut 100 gr. färdiga produkter med resterande komponenter.

Applicera masken i ett jämnt lager över hela längden på locken. Wrap huvudet med klämfilm och en terry handduk. Vänta 2 timmar, skölj med kamilleavkokning. Torka håret naturligt.

Vetex och citronsaft
För att lätta sköljningen och göra det smidigare och glänsande måste du förbereda en mask på 15 gram. vetegroddarolja, 30 ml. citronsaft och 55 gr. jäst mjölkprodukt.

Få en homogen massa. Ta försiktigt ditt hår med en färdig komposition, massera huvudet. Värm det klassiska sättet. Ta bort verktyget efter 40 minuter.

Gräddfil mot fet hår


Gräddfil och banan
Den systematiska användningen av råmaterial förbättrar aktiviteten hos talgkörtlar och eliminerar ökad fettproduktion. Kombinera en kopp med en halv banan och 60 gr. gräddfil. Vrid maten till en homogen mush med hjälp av en mixer. Gnugga masken i hårbotten. Vänta 1 timme, skölj av med schampo.

Honung och Calendula
Växten klarar av ökad fettproduktion. Dessutom verkar produkten på huden som ett antiseptiskt och antiinflammatoriskt medel. Som ett resultat är håret mindre mottagligt för olika sjukdomar.

Blanda i en behållare 50 gr. mager gräddfil, 60 ml. buljongkalendula och 15 gram. honung. Fortsätt sedan på vanligt sätt. Ta bort agenten efter 30 minuter. Masken rekommenderas att hålla två gånger i månaden.

Gräddfil mot torrt hår

Vispa alla ingredienser med en vispa tills det är slät. Behandla hela hårlängden med ett botemedel. Wrap ditt huvud på den klassiska tekniken och vänta ca 1 timme. Tvätta av produkten med vanligt sätt.

Kakaosmör och Sour Cream
För att helt fuktiga håret och ge det extra volym, måste du blanda 150 gram. gräddfil och 15 ml. kakaosmör. Få från komponenterna med en enhetlig konsistens. Liberalt täcker varje sträng. Sätt på en kosmetisk hatt, värm upp. Ta bort verktyget efter 1 timme.

Gräddfil anses vara en universell produkt. Kompositionen har funnit ansökan inom olika områden. Med hjälp av en naturlig produkt kan du uppnå bra resultat vid behandling av hår och eliminera de flesta problem. Använd masker regelbundet för att uppnå önskat resultat.Nästa Artikel
Bästa mjällschampo