4 fakta om hårfiletering, som du glömde att berätta


Filirovka - tunna strängar med speciell sax för att ge en hårstylvolym och naturliga konturer. Med denna metod kan du uppnå bra resultat, men bara om finjusteringen utförs av en bra mästare med stor erfarenhet och medfödd känsla av proportioner. Det är inte konstigt att många tjejer som en gång föll i händerna på inkompetenta "yrkesverksamma", är denna term förknippad med en bortskämd frisyr. Hur man maler hår, vilka typer av filigationer är och i vilka fall det är kontraindicerat, kommer du att lära dig i den här artikeln.

Vad behövs fililirovaniya

Om du tar en av krullarna i handen och undersöker den noga, blir det märkbart att det består av hår av olika längder. Det här är helt normalt, eftersom hårspetsarna brukar avbryta påverkan av yttre faktorer, och dessutom producerar hårfolliklarna på huvudet regelbundet nya hår, som naturligtvis kommer att vara kortare än de "gamla". Det är denna skillnad mellan längden och ger frisyrens volym, ljushet och naturlig överklagande.

Men när barberaren skär strängarna så att håret får samma längd längs hela skärlinjen, förloras denna effekt. Håret blir grovt och tungt, och övergångar mellan strängar av olika längder omedelbart fångar ögat. Så, filirovaniya - exakt de medel som hjälper till att ge frisyrform och naturligt utseende. Dessutom kan gallring göra håret mer frodigt, vilket är särskilt viktigt för tjejer med sparsamt hår.

Irreplaceable filirovka och modellering bangs. Med hjälp av denna teknik skapas en idealisk kontur, en smidig övergång från bandet till resten av håret bildas, och stylingen underlättas också mycket.

Vilka typer av arkivering är

Det finns två huvudtyper av tunna hår: tunna tips eller gallring vid rötterna. Filirovki tips utförs på flera sätt:

Horisontell - ger dig möjlighet att ge ditt hår naturliga konturer och volym. För att utföra det, är strängen fixerad med index och långfinger och dras ner (horisontell sträng). Därefter skärs ca 4-5 cm av håret vinkelrätt mot strängen med hjälp av gallring.

Vertikal - ger dig möjlighet att ge strängarna en rundhet och mjukna övergången mellan frisyrer av olika längder. I detta fall dras strängen till sidan (vertikal avskjutning) och saxen, utan att vara helt stängd, glider nedåt vinkelrätt mot den.

"Tänder" - brukade göra konturerna av hårklippet något suddiga. För att göra detta är arkivering gjord över huvudet - varje sträng är ritad och klippt ca 5 cm i en vinkel på 45 grader.

Fyllning vid rötterna är ett mer komplicerat förfarande, eftersom det innebär att hela hårvolymen torkas över krullarna. Strängen är visuellt uppdelad i tre lika delar. Först skärs en del av håret vid rötterna, sedan i mitten och i slutet - vid spetsarna. Denna metod för arkivering tillåter dig att skapa volym på gleshår, men kräver en hög grad av skicklighet hos frisören.

Även filirovka kan vara helt eller delvis. Full utspädning utförs på 2/3 av strängarnas längd, om håret är mycket tjockt, och det är nödvändigt att tunna ut det avsevärt. Partiell utspädning innebär bara att tunna ändarna.

Grundläggande regler för hår arkivering

Filler utförs på torrt hår efter huvudklippet. Om tunna strängarna i riktningen från botten uppåt kan du ge dem volymen, och om du gör det motsatta (uppifrån) kommer håret att passa till huvudet.

För att ge håret ett naturligt utseende efter hårklippningen måste du före en procedur ta en godtycklig sträng i handen och komma ihåg hur mycket volymen är vid rötterna och på spetsarna. Samma volymskillnad måste skapas med hjälp av arkivering, efter att ha utfört huvudklippet.

Vid arkivering bör strängens längd delas in i tre lika delar. Om klienten behöver slutföra gallring är det nödvändigt att dra sig tillbaka 1/3 av strängen från roten och behandla resten av håret. Vid partiell uttunning från rötterna ska 2/3 av krökans totala längd dras tillbaka.

För att uppnå en enhetlig strängstruktur efter arkivering är det nödvändigt att upprätthålla samma rytm för att öppna och stänga saxen under hela manipuleringen.

Det är viktigt att mästaren som gör layeringen har en sund känsla av proportioner. Speciellt om håret från naturen, och så inte särskilt skina tjockt. Annars, genom att gå in i smaken, kan han skära av överskjutandet, och istället för en lyxig frisyr kan du få effekten av androgen alopeci.

När arkivering inte är värt att göra

 • Håret är naturligt tunt, gles, med grov struktur.
 • Polosna löses efter en perm eller blekning med hydroperiod.
 • Håret har en lockig struktur, med krullar av olika längder.
 • Om frisyren inte ger upphov till gallring (till exempel en klassisk caret).

Frånvaron av ovanstående kontraindikationer betyder inte att arkiveringen är nödvändig för att genomföra utan misslyckande. Precis som deras närvaro betyder inte att denna teknik helt överges. En erfaren mästare ska självständigt bedöma hur lämpligt utspädningen är i ett visst fall, och vad ska dess intensitet vara. Detta är det enda sättet att uppnå den perfekta estetiska effekten.

© Artikel författare: Daria Mazko

Filirovki tips av håret: effekten av förfarandet

Ofta, efter en hårklippning, föreslår mästaren i salongen att gallringen, vilket borde ge ytterligare volym och släta ut skarpa övergångar mellan strängarna. Men efterbehandling av hårändarna är inte för alla.

Varför försvinner?

Denna procedur syftar till att förbättra utseendet på håret. För flickor med fluffigt och orubbligt hår hjälper hon att tämma krullarna så att de ligger vackert. Den tunna och utan hårvolymen är också användbar för utvinning. Det kommer att ge frisyrstruktur och luftighet.

Oftast föreslås det att man gör en filigran efter att ha klippt ett slag. För smidiga konturer ser inte alltid vackra ut. Ragged kanter hjälper henne att se mer naturlig och ljus ut.

Det bör förstås att effekten beror främst på barberarens skicklighet. Han vet i vilket fall det är möjligt att tunna håret, och när det är absolut kontraindicerat. Under alla omständigheter är det inte längre möjligt att återställa håret som förlorats under hårklippningen och måste växa igen under en längre tid.

Arkiveringsverktyg

Mästare använder speciella utspädningsanordningar i sitt arbete för att uppnå maximal effekt:

 • Bilateral eller ensidig välskärmad sax för att arbeta med torkade trådar.
 • Vanliga eller uttorkande rakhyvlar som bearbetar vått hår.
 • Clippers med speciella typer av munstycken.

Hemma kan du fortfarande försöka enkelt sax, men det finns risk för allvarliga skador på hårstrukturen.

Typer av arkivering

Utför normalt arkivering av olika zoner beroende på kundens önskemål eller hårbehoven. Filirovki-tipsen innehåller olika arbetsmetoder för att göra håret smidiga övergångar och ett naturligt utseende.

Det är särskilt populärt för pärlor. Befälhavaren håller saken vinkelrätt mot håret och skär av spetsarna så att tunna trådar av olika längder erhålls.

 • Poyntkat

Med denna teknik görs haircut genom att överlagra trådarna. I grund och botten används sådan uttunning för att betona ansiktets form.

Strängar plockade upp på en kam och försiktigt spendera fililirovka sax. Det är nödvändigt att ha hårklippning på medellängd och kortare. Används oftast i en kaskadhårklippning, om nivåerna ligger i hela huvudet.

Tunnningen bör väljas av frisören. Om du har tvivel om behovet av proceduren, och utseendet på den resulterande frisyren är ganska tillfredsställande, är det bättre att vägra ytterligare tjänster.

Kontra

Det här fashionabla förfarandet i många år har nyligen fått fler och fler negativa recensioner. Flickorna gillar inte hårets tillstånd efter det. Men innan man överens om att gallring, måste man överväga huruvida det kan genomföras alls i ett visst fall. Erfaren hantverkare vet att arkivering inte kan göras i vissa situationer:

 1. på skadat, tråkigt hår
 2. när man skapar frisyrer med blekt eller permed curls;
 3. om håret är tonat med någon nyans av rött, för att det kommer att se alltför lurat ut;
 4. På vågiga strängar med ojämn fördelning av lockar, kommer filirationen att leda till kränkningsskador.

Om håret är hälsosamt och lättsamt kan du godkänna denna procedur, men inte nödvändigtvis dra ut för mycket. Under den initiala gallringen, när det fortfarande inte är känt hur slutresultatet kommer att se ut, kan du be guiden att bara göra en lättare version av gallring.

Hemförtunning

Denna självmanipulation är endast tillgänglig på långt hår. Experter ger några rekommendationer för framgång:

 • Du måste skärpa i förväg eller köpa sax i en specialbutik. Också olika clips i form av klipp kommer att vara användbara. Om håret pressas, måste de sprutas med vatten från sprutan i förväg, men inte våt för mycket.
 • När man arbetar med våta pälsar måste man komma ihåg att det i torrt tillstånd kommer att stiga något och bli kortare. Verktyget placeras horisontellt och rör sig från mitten till kanterna.
 • Långt hår samlas i en hög svans, kastas fram och tunna strängar.
 • Curls måste behandlas gradvis, separera de små strängarna och ta bort resten av håret med clips.

Filmering är lätt att utföra hemma. Det viktigaste är att noggrant studera rekommendationerna och om möjligt titta på videolektionerna.

Tunnning underlättar avsevärt vård av hårklippning. Håret blir lydigt och håller gott och bildar vackra lås. Milled tips ser naturligt ut och ibland stiger något. För många är den här proceduren lämplig, men vi måste förstå att håret blir lite tunnare på de tips som inte alla gillar.

Fräsning hår (38 bilder) - spektakulär och frodig frisyr

Vid modellering moderna hårklippningar, kan fyllning ge dig form och volym. I vissa fall kan denna frisörteknik avsevärt förbättra strukturen hos sällsynta lockar. Hårprofilering är avskärningen av enskilda strängar, vilket hjälper till att forma silhuetten och betona alla fördelar med en ansiktsform.

Casual stil - full längd arkivering och asymmetrisk form

Vad är kärnan i processen

Strandutspädningsriktning

Tunna krullar kan vara i rötterna och på spetsarna eller längs hela längden beroende på önskad effekt. Varför fräsa hår? - Tunnning ger volym och fluffighet till någon hårklippning.

Det finns tre typer av arkivering:

 • radikal;
 • "Ragged frisyr" - fyller hårets tips;
 • Tunna i hela.

Vad är skillnaden mellan dessa processer och om det är möjligt att göra dem själv utan att gå till frisören.

Försök först att ladda upp ditt foto och se hur det här klippet kommer att se på dig.

Professionell frisörservice för våra abonnenter helt gratis

Korta hårklippningar och mjuka, lätta krokar

Flerhårig frisyr kort och medellängd

Den mest populära kan betraktas som root arkivering av occipitalzonen, eftersom det oftast är de upphöjda trådarna på baksidan av huvudet som ger frisyrpompen och extra volym.

Hemma kan du som vanligt använda starkt skärpad sax med smala spetsar eller ett speciellt utspädningsverktyg (sax är ensidigt eller dubbelkanterat, beroende på vilken frisyr och avsedd tunning).

Priset på ett professionellt frisörverktyg är betydande, men om utformningen och justeringen av formuläret utförs ofta, är kostnaderna värda det.

Vi fäster på baksidan av huvudet den nödvändiga pumpen

Processen med radikalförtunning utförs enligt följande:

 • Håret lyfts med en kam med glesa tänder från rötterna;
 • Individuella strängar klipps i en höjd av en centimeter, med jämna mellanrum.

Rådet. Innan du gör det själv, är det tillrådligt att gå på flera mästarklasser i frisör eller träna på en gammal docka.

 • Tunnande vertikalt riktad uppåt används för att dekorera frodiga smällar eller lyfta håret på baksidan av huvudet i garcon, kaskad och halvklippta hårklippningar. Kortare lockar längst ner höjer toppen och ger håret den nödvändiga volymen;

Den perfekta formen för tunna och lätta krokar

 • Horisontell filigran utförd på en ansträngd strand, men inte mer. Än fem millimeters krökt längd bidrar till att skapa en fashionabel "avslappnad" effekt - kreativ röra;
 • För att forma håret från rötterna - vi skär ut tunna trådar från roten till mitten och på spetsarna;

Rådet. Innan du torkar dig själv, träna din peruk. Detta gäller särskilt för fashionistas vars krullar växer långsamt.

Tunna över hela längden

På fotokaskaden i kombination med "ragged haircut"

Det rekommenderas att utföra speciell sax, skarpt skärpad, utan hak och tänder. Tekniken "skivning" gör det möjligt att ge tydliga konturer till frisyrer av medellång längd och betona asymmetriska smällar. Instruktionen för denna teknik rekommenderar att man använder denna metod i form av en genomsnittlig bil, kaskad, sida (se även artikeln "Hårförlust på kvinnornas krona: orsaker till fenomenet och dess förebyggande").

Våta strängar tunnas längs hela längden från rot till spets i riktning mot remsor av den utformade formen.

Teknik "Mush" innebär hår, pekar uppåt. Det utförs med hjälp av en bred kam, strängarna tunnas på lika vertikalt avstånd från roten till spetsarna.

Perfekt för tjocka och lockiga lås

Hur mala håret av medellängd och tjocka långa krullar? Lika kort. Med den enda skillnaden att mer uppmärksamhet bör ägnas åt frisyrens form och justering av ansiktskonturerna.

Korrekt tunnat hår kan lätt kammas när det kammas i en magnifik kurvig frisyr.

Tunna tips

Spetsarna är justerade för både lång och kort hårklippning.

Nästan alla färdiga hårklippningar kräver slipade hårändar. Du kan tunna ut med speciell sax eller en rakhyvel. Beroende på det valda alternativet kan tipsen vara raka eller vinklade.

För bob och medelhårda frisyrer brukar tunna tipparna oftast användas. Det erforderliga avståndet är två centimeter bred och fem centimeter långt.

Tips mästare för användning hemma

Nödvändiga verktyg (rak sax, tunna saks, ensidig, kam med sällsynta och breda tänder, klämma)

Om det är ett behov av att snabbt göra en fashionabel frisyrning, och det finns ingen tid att gå till frisören, måste du ha följande verktyg till hands:

 • Särskild professionell sax för arkivering (ensidig eller dubbelsidig);
 • Hår rakhyvel för att klippa hår - användbart för ägare av korta hårklippningar;
 • Pier-room - för att se resultatet av processen från alla håll;
 • Sprayflaska med varmt vatten för styling och fuktning av trådarna.

"Ladder" är populär med naturliga blondiner med tunna, fina krullar

Ofta hemma vill du göra mer tjock på baksidan av huvudet eller ändra formen på ansiktet med snedställda hängslen och tempel.

Efter att ha dragit en tunn strand från roten, utför vi gallring, skär inte mer än fem millimeter från roten till mitten. För att öka frisyrens volym kommer det att hjälpa till med "ragged haircut" - gallring utförs horisontellt och skär av stegen av en stege, fem millimeter mindre än strängen ovanpå.

Hur man målar hår och huruvida det kan ske självständigt? Om du önskar är ingenting omöjligt, men du kan också skylla resultatet endast på dina färdigheter.

slutsats

Tilldela utseende och prestanda av frisyrer till proffs.

Teknikens tunna strängar som används i nästan alla varianter av moderna hårklipp, och måste utföra det som en professionell mästare. Det är ganska svårt att uppnå en bra effekt. Den föreslagna videon i den här artikeln ger dig möjlighet att bekanta dig med användandet av fileteringstekniker av strängar på både långt och kort hår (läs också artikeln "Balayazh-hår - modern färgningsteknik").

Hur går arkiveringen, vem går det och vem gör det inte?

Som regel klipper kvinnor i salonger, där det finns mästare som kan erbjuda att göra en filigran. Den här proceduren innebär att håret torkas med sax utformat för detta ändamål (även om du kan använda vanliga verktyg). Tack vare henne ser styling väldigt annorlunda ut - stilfullt, välskötta och bilden blir perfekt.

Det är sant, inte alltid, arkivering behövs - med vissa frisyrer ser det olämpligt ut. För att förstå huruvida du ska göra gallringssträngar när du går till salongen, måste du bekanta dig med den här proceduren.

effekt

Vad ger filirovaniya? Din frisyr blir mer volymetrisk, attraktiv, kommer att få en form. Med sådana strängar kan du enkelt vinna andras uppmärksamhet.

Så vad behövs och vilka resultat att förvänta sig av hårförtunning?

 • Ursprunglig frisyr. Tunnning gör att du kan uppnå en unik frisyr, även om det i sig är okomplicerat. "Ripped" curls kommer att lägga sig på ett speciellt sätt, ändra hela bilden av dess ägare;
 • Förbättra utseendet på bangs. Denna del av krullarna tunnas oftare. Införandet av ett knopp innebär som regel att man bara arbetar med sina tips (om inte skärstilen kräver ett annat tillvägagångssätt). På grund av detta bildas en smidig övergång från hängslen till resten av krullarna, och stylingen ser alltid snygg och mild ut. Med hjälp av gallring skapas den perfekta konturen av bandet, och även när den växer lite fortsätter den att hålla den önskade formen och passar harmoniskt i bilden.
 • Fluffighet. Tunnning gör att du kan göra krullarna visuellt mer voluminösa, frodiga. Med denna teknik ändras frisyrens form, oavsett om radikal utspädning är klar eller om ändarna av trådarna är filmade.

För att uppnå alla dessa resultat är det nödvändigt att en erfaren mästare gör frisyren. Tunna är inte så enkelt som det kan tyckas.

Beroende på exekveringstekniken kan två grundläggande typer av arkivering särskiljas.

På tipsen

I sin tur är denna typ av hårförtunning indelad i följande typer:

 • Horisontell. Utförandetekniken är att strängen är fixerad med mitten och indexfingrarna, och med hjälp av speciell sax klipps den av ca 4-5 mm vinkelrätt mot den. Denna typ av gallring gör att du kan göra håret fluffigt, voluminöst;
 • Vertical. Fäst mellan mitten och indexfingrarna dras strängen till sidan, och saxen "vinkelrätt" glider ner. I så fall stängs saxen som används för arkivering inte helt, så att inte hela håret, utan endast en del av det, är avskuret. Med denna manipulering ges vanliga strängar oftast;
 • "Clove". Spetsarna på strängarna dras ut och klippas sedan i en vinkel på 45 grader på ett avstånd av ca 5 mm.

Vid rötterna

Denna typ av gallring utförs över krullarna. För det första manipuleras det vid själva rötterna, sedan i mitten av strängarna och slutligen vid rötterna. Filirovka hår, producerat vid rötterna, gör att du kan göra hårvolymen.

För proceduren används olika verktyg, valda beroende på vilken typ av hårklippning som utförs och vilken typ av hår dess ägare har. Vanligtvis är manipuleringen gjord med uttorkning sax, och en rak rakhyvel kan användas för rakt hår.

Använd i vissa fall vanliga saxar. Det här alternativet är svårare när det gäller teknikimplementering, så en specialist kräver hög kompetens, annars kommer frisyren att bli bortskämd.

Tunna olika hårtyper

Trollkarlen väljer tekniken beroende på typen av strängar. Tal i det här fallet handlar vanligtvis inte om torrhet eller fettinnehåll:

 • Om de är tjocka, tjocka, voluminösa, glänsande, tunnas de ut så att de blir ljusare. Används för detta, som regel rakhyveln. Denna expertgrupp omfattar svarta och röda lockar. Samma teknik används för tunna, men friska och glänsande trådar. Ofta föreslår trollkarlen att en sådan gallringsmetod görs till ägare av blonda krullar;
 • Curly, styggt hår är fräsat endast med rak sax på torra strängar.

När är det värt att tunna håret och när är det olämpligt?

Denna procedur är inte lämplig för alla kvinnor. Det är bättre att överge det om:

 • Curls är tunna, sällsynta grova till beröring. Som regel har de inte en hälsosam glans och en ljus ton;
 • Strängarna färgades med hydroperit eller begicks till en perm, för vilka kemiska blandningar vanligen användes;
 • Röd färgkrullar. Mästare tror att de vanligtvis inte är tjocka, och om hårändarna är fileterade, kommer strängarna att förvärva en oestetisk, sjukt utseende;
 • Hårkrullar och krullar har olika storlekar. Om de tunnas ut kommer de inte längre att passa i rätt ordning. De börjar trycka, och den "trevliga röra" på huvudet kan bli skurig. Att sätta dem i ordning blir svårt utan att använda speciella stylingverktyg.

När ska en filigran tillämpas?

 • Den är lämplig för ett runt ansikte, eftersom det gör att du kan gömma puffiga kinder och andra imperfektioner i utsidan. Experter rekommenderar smarta tjejer som är långa, svagt formade smalar, vilket gör det möjligt att justera ansiktets form. Det betyder inte att ägare av andra typer av ansikten inte kan använda det här alternativet. Kolla med befälhavaren, vilken kommer inte bara att ge råd om frisyrstilen, utan också hur man ska tunna krullarna. Till exempel, om du har en triangulär ansikte typ, kommer en stark gallring passa dig;
 • Denna teknik är utmärkt för hår av någon längd. Om du föredrar en kort hårklippning, kommer utspädningen att göra det mer raffinerat och elegant. Med denna teknik kan du, om så önskas, uppnå en annan effekt - skada och lekfullhet. Vad som kommer att vara ditt utseende beror till stor del på trollkarlens arbete.
 • Förtunning bör riktas till ägare av utökade krullar. Med den kommer de att se så naturligt ut som möjligt. Ökade strängar över tiden, förlorar sin attraktion på grund av förlusten av estetiska tips, och gallring ger dem ett nytt utseende, form.

Hemma

För att förfarandet för att få det önskade resultatet behöver du en erfaren mästers hand, men vissa tjejer föredrar att bära den på egen hand. Oftast experimenterar de med smällar. Efter att du fått erfarenheten kan du försöka göra manipuleringar på de återstående krökorna.

Vilka steg behöver man göra för att smala? Tvätta, och torka därefter noga krullarna. Detta är nödvändigt för att håret ska "hoppas", och du kan klippa strängarna till önskad längd. Bangs måste separeras, och det återstående håret stickas för vilka clips som används.

Kamma strängarna med en våt kam, dela dem i tre lika delar, och börja skära krullarna med den i mitten om pärlorna är raka. Varje bunt är inslaget i ett bunt och skär saken mot dem och skär av spetsarna.

För att få sminken snett, markera inriktningen och vinkeln i mittlinjen för att rita linjen. Efter det, borsta av de återstående locken.

Det är bättre att inte använda vanliga saxar - det finns speciella typer av verktyg för proceduren. Som regel använder du ett verktyg med skarpa tänder för proceduren, vilket gör att du kan mala strängar vackert och noggrant. Förvärv av sådan sax är tillrådligt om du tänker använda dem ofta. I det här fallet måste du köpa professionella verktyg i specialaffärer.

Om du behöver göra arkivering med vanliga saxar, var uppmärksam på hur starkt de skärps - ju skarpare desto bättre, annars riskerar du att skada strängarna och den önskade effekten kommer inte att uppnås.

Förtvivlan inte om den här metoden för att ändra bilden inte passar dig - säkert kommer din herre att ge dig en hel del andra alternativ att göra detta.

Hur man gör fräschhår hemma: 2 bästa sätt

Filirovka eller filirovaniehår är en konstgjord gallring av hårvolymen. Varje tjej har en annan täthet och struktur av lockor, och omtanke för dem är annorlunda. I slutet av hårklippningen frågar mästaren: "Ska vi arkivera?". Vad ska du svara på en sådan fråga, och vem behöver arkivering, och vem är det bättre att klara av det?

Vad är gallring

Hår av samma längd blir till en slags monolit, de är tunga, rusar ner och håller inte form. Med arkivering kan du skapa ett naturligt förhållande mellan långa och korta strängar. Detta kommer att underlätta håret, understryka krullarnas skönhet och tillåta en lång tid att hålla frisyrens form. Till exempel, förtunning av långt hår kommer att underlätta strängar, de blir smidigare och fluffiga, kommer att hålla ditt hår bättre. En gallring av hårets spetsar gör hårklippningen mer naturlig och komplett.

Vad gör filigranhåret och deras tips

 1. justera krökans volym, gör håret mer frodigt eller tvärtom minska volymen;
 2. göra smidiga linjer och övergångar mellan skikt av hårklippningar;
 3. förbättra texturen på tipsen.

Det är nödvändigt att förstå att det är omöjligt att vända resultatet, och det är svårt att korrigera en misslyckad arkivering. Skärpa strängar kan inte längre returneras eller förlängas. Du måste kontrollera graden av gallring och var noga med att varna frisören, om du inte vill förlora tjockleken och volymen av håret. En erfaren mästare kommer dock inte att göra det förfarande som kommer att skada kunden.

Håret kan formas både för att underlätta trådarna och minska hårvolymen och ge volym och fluffighet. I det andra fallet, korta hår under stöd och lyft längre strängar.

Vad man kan förvänta sig av förfarandet och till vilket det är kontraindicerat

För att förstå hur man mår håret korrekt måste du veta vilket resultat du vill uppnå. Det kan vara:

 • Mjuka linjerna. Spetsarna på smällen är frästrade för att det ska bli mjukt och naturligt.
 • Lätta vägar. Proceduren utförs i rotzonen, korta hår skapas som kommer att stödja långa strängar.
 • Rippade tips. Genom att filetera ändarna skapas moderna tornade ändar.

Oavsett om hår styling görs hemma eller i frisersalong, måste du behandla det på ett ansvarsfullt sätt. Förfarandet kräver kunskaper och färdigheter. Det finns fall när hon bara förstör håret.

Undvik arkivering är nödvändig för ägare av tunna och sällsynta krullningar, förfarandet för att få önskad volym hjälper inte dem. Strängt kontraindicerade thinning-ägare lockar, korta hår sticker ut i alla riktningar. Försiktigt bör den naturliga volymen referera till långhåriga tjejer, annars sträcker sig svansen risken för att bli en mus.

Typer av gallring och verktyg för tjockt hår

Filming producerad med olika metoder. Det finns flera typer av hår arkivering:

 • radikal bearbetning;
 • längs stångens längd;
 • tips behandling.

Syftet med den radikala bearbetningen är att underlätta för täta och tjocka krökningar, valet av enskilda strängar. I denna teknik klipps enskilda hår nästan till roten.

Spetsen av spetsarna mjukas med gallring. Det finns flera varianter av proceduren - peka, punktkatt och stationering.

Strukturens struktur och elasticitet förvärvas tack vare att stången lämnas längs hela längden med hjälp av skiv- och mush-teknikerna. Denna procedur förenklar läggandet för tjocka och tunga krullar, ger form och riktning mot strängarna.

Befälhavaren kan använda rakhyvel, vanliga saxar eller speciella tunna saxar som verktyg. Tunna saksar är inte som vanliga. En av bladen ser ut som en kam med täta tänder. Sålunda skärs de strängar som fallit på spetsen, medan de som har passerat in i spåret förblir intakta.

Fyllbladet är inneslutet i ett plastfodral som förhindrar eventuell skada. Det praktiska plasthandtaget är fastsatt på kroppen. Strängarna som rör bladet skärs. Saxar och ett blad kan köpas i en specialaffär.

Hur man gör en filigran längs hela hårets längd hemma

Förfarandet kräver en erfaren mästers hand, men många tjejer bestämmer sig för att tona hårets tips på egen hand. Hur profilerar du hår hemma? Först bestämmer du vilket resultat du vill få. Om du kommer att utföra proceduren hela tiden, kommer det att vara bekvämare att omedelbart köpa personliga gallringar.

Oftast behöver gallringen smälla. Du kan ta hand om det och ha erfarenhet, försök att arbeta med långa trådar. Hur torkar du ditt hår hemma? Tvätta och torka därefter noggrant. Separera pärlorna och fixa de resterande trådarna med hårnålar.

Kamma håret med en våt kam med glesa tänder och dela in i tre delar. Börja arbeta med den centrala strängen. Vrid det i en flagellum och skär av ändarna av gallring sax. Verktyget måste vara skarpt, annars kommer håret att skadas och ändarna börjar splittras.

Om det inte finns några specialverktyg kan du göra gallringen med vanliga saxar. Hur utförs proceduren i det här fallet? Saxar ska vara mycket skarpa, med långa tips. Tunna ändarna av trådarna behöver hålla saxen strikt vertikalt.

Filirovka är ett utmärkt sätt att forma håret för tjejer som kan skryta med tjockt hår. Tunnning kommer att göra strängarna naturliga och klara. Men en erfaren mästare måste utföra proceduren, annars kommer frisyren att bli bortskämd.

Filirovka hår, foto före och efter. Hur man gör för tunna, lockiga korta krullar längs hela längden när det skjuvas, hur det ser ut, vem det passar

Ofta gör man hår och hårklippningar i specialiserade salonger och frisörer. Många rekommenderar att fräshår beror på att du kan uppdatera bilden och göra något nytt och original. Om du tvivlar på behovet av hårarkivering, kommer bilderna som tas före och efter att hjälpa dig att fatta ett beslut.

Typer av arkivering och deras syfte

Filirovka hår - detta är skärning av enskilda strängar i olika höjder. Tack vare arkivering kan du göra hårklippningen mer volym på det glesa håret, ändra formen eller till och med ändra frisyrens utseende, gör det mer lyxigt. Filler hår gör på rötterna, tipsen eller längs hela längden. För att bestämma hur och var du ska göra en hårklippning kan du granska fotot före och efter.

Tunna på rötterna görs för extra volym. Sådana manipuleringar utförs huvudsakligen på baksidan av huvudet och på kronan. Trimning görs med hjälp av en kam, i vilka sällsynta kryddnejlika. Strängen måste höjas från roten och skära flera tunna strängar i en höjd av 1 cm.

Det anses vara vanligt att avsluta ändarna, i vilket fall håret ser naturligt ut och konturen blir mjukare. De använder både raka och tunna skjuvar, liksom en farlig kamp för arkivering. För att skapa en fullvärdig bild brukar mastern hela längden på håret. Det kommer att ta bort hårda och tunga hår som gör att du radikalt kan ändra utseendet.

Professionella rekommenderar fräsning, då förvärvar det ett aristokratiskt utseende, och bilden blir snyggare, mer ömtålig.

När du behöver tunna hår och vem lämpar sig för gallring

Om man bestämde sig för att ändra frisyrens utseende på frisören, så skulle herren verkligen rekommendera hårrätning. Bilder före och efter tidigare arbete är tillgängliga för nästan alla frisörer, så du kan på förhand bestämma mästarens erfarenhet och kvalifikationer. Han kommer också att ge bra råd när han väljer en ny bild.

Trots detta måste du veta vem arkivering är lämplig för, och vem ska hitta något annat:

 • Denna frisyr kommer att bli knubbig, eftersom den kan gömma plumpa kinder och många andra brister. Långa, smalformade smällar förlänger visuellt ansiktet och korrigerar dess form.
 • För en triangulär ansikte typ skulle stark uttunning av håret vara perfekt.
 • Filirovka lämpar sig för kort hårklipp och ger bilden av fullständighet och lekfullhet.
 • För hårförlängningar kommer ett nytt utseende att ge ditt hår ett naturligt utseende och form.

De grundläggande reglerna för långt hårförtunning

För frisyr såg volymen och håret låg på rätt sätt måste du följa följande regler:

 1. Fyllmedel behöver endast göras efter skärning och när håret är torrt. Med en längd från rötterna till botten kommer en volymökning att erhållas, och från spetsarna till rötterna kommer håret att slickas.
 2. Under arkivering är längden på krullen uppdelad i 3 lika delar. För en fullständig gallring av roten, lämna 1/3 av krullen och gör proceduren, för en del, lämna 2/3 av längden.
 3. För att jämnt placera trådarna efter skjuvning måste befälhavaren utföra proceduren i samma rytm för öppning och stängning av saxen;
 4. Befälhavaren måste ha en känsla av proportioner;
 5. Innan du går och profilerar håret, måste du bekanta dig med fotot, vilket avbildar personer före och efter arkivering.

Korta hårfyllningsregler

Det rekommenderas inte att klippa för kort hår. Resultatet kan vara oförutsägbar (det beror på vilken typ av hår) eller hår slicked antingen stiga, bildar en manlig frisyr "igelkott". För att säkerställa att strängarna är rätt placerade måste du mala whiskyen och kronan.

Filigree teknik över hela hårets längd

En hårklippning med denna teknik kommer att göra styling snabbare och enklare, samt ger lätthet och lätthet. En erfaren mästare utan några problem kommer att kunna rätta ansiktets form om det görs korrekt.

Långt hår kan fräsas av flera tekniker: Mush-metoden, en turné och en glidskärning. Tack vare sele-metoden kommer håret att få extra volym från rötterna till spetsarna. Du behöver bara vrida strängarna i form av rep och skära dem längs hela längden.

En glidskärning används på något fuktigt hår med gallringsax från rot till botten. Saxar ska vara parallella med håret och inte trycka igenom dem. Klippet görs på ett avstånd av 1-1,5 cm. Mästarna använder även raka eller rakhyvlar. Håret skärs i höjd för 5-7 rörelser. Rakgen placeras parallellt med håret.

Mush teknik används för att tunna enskilda strängar längs hela längden. För korrekt prestanda måste du ta sax utan hak och bred kam. I de vertikala avdelningarna väljs breda krökar och placeras mellan den lätt öppna saxen, vars ändar ser ner. Saxar under arbetet gör en halvcirkel - från topp till botten.

Radikal arkivering

Radikal uttunning görs över strängarna. Först och främst utför de åtgärder nära rötterna, sedan i mitten och igen vid rötterna. Denna frisyr kommer att se spektakulär och magnifik.

För proceduren används tunna saksar, och vid rakt hår - en farlig rakhyvel. Trots att mästarens inställning är individuell beror allt på hårets typ och struktur. Om frisören är professionell i sitt fält kan han använda vanliga saxar. Denna teknik kräver mycket ansträngning och träning.

Filirovki tips

Fräsningstips är indelade i tre typer:

 1. Horisontellt: Låset är fixerat mellan mitten och indexfingrarna, sax avskurna en del av håret vinkelrätt (0,5 cm). Frisyren visar sig storslagen och elegant.
 2. Vertikal: Krullen är fast såväl som horisontell, endast vinkelrätt glidning är gjord med sax. Saxar för arkivering kan inte vara helt stängda, du behöver bara klippa en del av håret. Hår, gjord i denna teknik, visar det sig avrundet.
 3. "Klöver": Spetsarna på låsningarna dras ut och skärs sedan i en vinkel på 45º i en höjd av 0,5 cm.

Det är svårt att göra rätt val i förhållande till hårfyllning. Bilder före och efter hjälper till att bedöma resultatet av frisyren.

Fililiki bangs

Bangs kräver korrekt vård: regelbunden trimning, läggning etc. Lägg krullar som är tunna, enklare och snabbare. Milled bangs passar inte alla tjejer.

Det är värt att neka dem som:

 • lockigt hår (de kommer att hålla sig i alla riktningar);
 • hår målade i röda nyanser;
 • fina hår.

Lämpliga fräsna pärlor för ägare av triangulär ansikte. Innan proceduren börjar är det att tvätta och torka håret. Det är omöjligt att utföra filigran på våta strängar, för då blir det mycket kortare än vad som behövs.

Att profilera bang behöver:

 • att ta bort krullen från huvud håret, allt som återstår är att sticka barret;
 • Använd järnet för att rikta in det och smutta lite på spetsarna.
 • Bang uppdelad i 3 identiska strängar;
 • haircut för att börja med en mittkrulle;
 • Innan du börjar trimningen måste strängarna vridas i buntar och göra skär längs hela längden med sax.

Funktioner som tunna tunt hår

I allmänhet rekommenderar trollkarlen inte att fräsa tunt hår. Denna procedur kommer inte att ge håret den önskade pompen, utan gör den gles och ger håret en svag look.

Om det var beslutat att göra proceduren, då var filingen lätt, lätt märkbar. Ett bra alternativ skulle vara att hantera de övre locken, och på sidorna och botten för att göra en rak klippning.

Trots välfylld arkivering måste volymen skapas manuellt med hjälp av en kam, hårtork eller strykjärn.

Funktioner som filmar tjockt hår

På tjockt hår kan du göra en djup och grundlig läggning. Det hjälper till att distribuera volymen ordentligt och göra håret enklare.

För tjockt hår lämpligt radikalfilament. Det kommer att minska volymen och skapa intrycket av individuella, eleganta lockar. Hårpartiklar skärs längs hela längden från roten, diagonalt 3-4 mm bred. Avståndet för varje steg är ungefär 1-2 cm.

Utsökt till denna teknik och för att rätta ansiktet. För att uppnå målet måste du använda någon av följande metoder: tappning, glidskärning, mush.

Egenskaper av lockigt hårfiletering

Filirovka - det här är en bra lösning för dem som har vågigt hår. Förfarandet gör dem flexibla och lydiga.

För tunna krusigt hår använder frisörerna aldrig gallringsaxlar. I grunden är de frästrade med rak sax, och pekning anses vara en idealisk teknik. Formen på hårklippningen spelar ingen roll, det beror helt på kundens önskan. Stylisten kan bara uttrycka sin åsikt om hur denna eller den här formen kommer att se ut beroende på huvudets form, figur etc.

Filirovka påverkar hårets hälsa negativt - endarna lider mycket.

Saks arkiveringsteknik

Att tunna curls med vanlig sax kräver stor erfarenhet. Krullen sträcker sig i en liten vinkel, de öppnade saxarna är placerade vinkelrätt mot hårets tillväxt. Utför omedelbart 2 operationer: sätt ihop änden av saxar, skift dem kraftigt till ändarna av håret. Metoden kräver noggrannhet och omsorg, annars kan du klippa mer än nödvändigt eller en hel sträng.

Sätt att arkivera med rak sax

 1. Gear cut. Sax har en liten vinkel mot håret. Resultatet är en triangel med flera linjer. Filmering gjort under frisyren.
 2. Plockning. Saxar är vinkelräta mot krullen och skär de små strängarna på samma avstånd. På så sätt kan håret fräsas både under klippningen och efter det.
 3. Skjutskärning. Saks ska öppnas och placeras i mitten av hårbunten, ner till botten i små sektioner. Handen måste trycka på instrumentet för att undvika oönskade följder. Malt efter skärning
 4. Glidskärning med gallring. Resultatet av en resa till gallringen med en rakhyvel. Saxen är något öppen och glider ner håret. Verktyget är placerat parallellt med krullen. Denna teknik används efter skjuvning.

Tunna tunna saksar

Saxar för arkivering används för skuggning och gallring. De är singel eller bilaterala. I de första tänderna placeras de endast från ena kant, i dubbelsidiga - längs båda bladen. Vid användning av sådana verktyg är håret som faller på tänderna avskuret och alla andra hår är hela.

Fräsning gör på torrt, rent hår. För att skapa volym på ett knäpp eller på toppen av huvudet väljer mästaren vertikala krullar och kvarnar från botten till toppen. Således kommer korta nedre hår att höja de övre. För att skapa en frodig frisyr med ett känsligt utseende, använd "saw teeth" -metoden. Frisören skär håret med 2-3 cm från rötterna.

Med hjälp av tekniken med en glidskärning (sax skära håret från mitten till ändarna), görs en frisyr med olika längder. Slutresultatet är synligheten av volymen.

"Plocka" - klippa strängar på samma längd och avstånd, sax "arbeta" vinkelrätt. Så du kan uppdatera frisyrens utseende, lägga ljus på bilden. Du kan torka spetsarna i vertikalt och horisontellt läge på saxen.

Horisontellt: håret är rakt och ca 5 mm är skuren över. Vertikala: Strängar placeras i en vinkel på 30 ° och skär av duken till botten. För att tunna hårrötterna måste du räta ut och klättra små strängar över: först och främst - i själva rötterna (5-10 mm), i mitten och på spetsarna.

När man arbetar med gallring saxar är nödvändig för att uppmärksamma den typ av hår, till exempel fräsning grovt hår är inte önskvärt - de kommer att sticka ut i alla riktningar, och tjock och mjuk bör tunna ut djupare, då håret kommer att vara mycket mer genomarbetade. Fräsning av hår med rakhyvel är säker på att göra vått hår.

Arkivering av rakmaskin

Fräsning av hår med rakhyvel är säker på att göra vått hår.

Regler för att göra hårklipp:

 • hårsträngar sträcker sig kraftigt, annars kommer kniven inte att skära dem;
 • Maskinen under hårklippningen placeras parallellt med det sträckta håret, och den skarpa kanten ska se nedåt;
 • När bladet nästan har nått det avsedda klippets plats, öka dess lutning;
 • med vanliga arkivering görs 2-3 sektioner på varje sträng;
 • För ytterligare hår görs ytterligare 3-5 snitt på håret.

Poyntings

Punktmetoden används i nästan alla hårklippningar, och arkivering är inget undantag. Huvudmålet med poyting är att forma hårets tips. I en rörelse skärs längden och håret skärs. Den färdiga hårklippningen ser ut som en frans, den blir frodig och bilden är mjukare. Viktigt - poiting är gjort på rent och torrt hår.

Tekniken är enkel: du måste lyfta strängen i en liten vinkel och lämna någon hårlängd. Klippet är bäst utfört på djupet med 1 cm. Djupspetsning rekommenderas för tjockt eller hårt hår.

Skäret är gjord med saxens spets, som placeras i vinkel mot tillväxtlinjen. Ju skarpare det är att göra, desto mindre arkivering kommer att märkas.

Point Cut Point

Ofta används det för att göra geometrisk frisyr. Denna hårklippning och gallring på samma gång. Det ursprungliga resultatet av en sådan teknik är texturerad kanter av lockar. Håret ska trimmas med saxens kanter, som är vinkelräta mot trådarna. Skärdjup inte mer än 2-3 mm.

Nackdelarna innefattar en lång procedur.

stationering

Lämplig för korta hårklippningar, ger hårets tips rätt position. Att utföra tekniken för att klippa håret över kammen. Curls kammade mot tillväxt. De som ser ut bakom kammarens tänder skärs med verktygets tips i en vinkel på 50 °.

Harness Method

Applicera för att ge volymen. Håret är uppdelat i flera små lockar, snodd i form av ett rep och små snitt görs längs hela längden.

Klipp metod

Det är vanligt att göra håret fantastiskt. Tipsen faller naturligt och enkelt efter proceduren. Skär krullar av olika längder. Saxar placeras vinkelrätt.

Skjutskärning

Hår, trimmad av tekniken att skära, få ett vackert, elegant utseende, bli lydig. I processen att skära skärformen en oval hår på kontur av ansiktet. Används för att kombinera zoner, uppnå volym och korrekt strängtextur.

Tekniken är lämplig för fileteringspansar. Applicera skarpa vanliga saxar. Före proceduren är håret lite fuktigt. Dra en liten strand med din vänstra hand. Flytta från toppen ner med sax skar de små delar av strängen. Med en kort hårklipp bör saxa röra på huvudet.

Tack vare tekniken kan du göra en raggad eller smidig skärning.

Mush teknik

Denna teknik används för texturering av enskilda strängar och för en fullskärning. Ett karakteristiskt kännetecken för metoden är att efter manipulering är själva håret uppdelat i lås, vars ändar är något bundet upp.

Saxar tas utan hak. Det är önskvärt att kamma håret och dela upp de vertikala partierna i strängar. Var och en av dem placeras mellan saxens blad, vars kanter rör sig neråt. En glidskärning görs från topp till botten i en halvcirkel.

Sätt att göra ditt eget hår arkivering

Du kan göra någon av ovanstående arkiveringstekniker med egna händer. Några av dem kräver skicklighet, så du måste börja med enkla metoder för att tunna håret.

Filirovka hår, foto före och efter. Hur man gör det enkelt att göra det själv utan att skada håret

Innan hårfiler börjar, kan du ta ett foto av sitt tillstånd och sedan jämföra det ursprungliga och sista utseendet. På så sätt kan du välja en metod som lämpligen kommer att användas i framtiden för en självständig frisyrning.

Innan du skickar in måste du förbereda verktygen: sax eller rakhyvel, kam, barrettes och en spegel.

 1. Du måste ta en hårsträng i handen och göra skär med en sax i en vinkel på 90 °. Kammen är parallell med verktygets spets. Med hjälp av metoden kan du tunna det långa håret delvis eller längs hela längden. Efter en full filigran kan du förlora 2/3 av håret.
 2. För att klippa bandet måste du lite våta det. Sax måste placeras vinkelrätt. Trim bangs, börjar från mitten, kant för att korrigera förra.
 3. Ägare av sällsyntt hår kan delas upp genom sin avskiljning, hälften för att kasta framåt och klippa den längd som krävs. Gör detsamma med andra halvleken.
 4. Slå lång, voluminöst hår på toppen av huvudet, sträck det framåt och lätt det. Verktyget är placerat vinkelrätt mot kroppen. Klippet är gjort i flera olika tillvägagångssätt.
 5. På curling av lockigt hår tar mycket tid och ansträngning. Behöver klippa små trådar. Att knäcka huvuddelen av håret och börja klippa med små lockar. Plus lockigt hår - lockar gömma små brister efter arkivering.
 6. Det blir lätt att bli av med lösa ändar - det är tillräckligt att vrida håret i en bulle och skära av den skadade delen.

När arkivering inte är värt att göra

Filmning rekommenderas inte om:

 • håret är gles, grov och tunn i struktur
 • det var en perm;
 • av naturen lockar krullen;
 • Hon passar inte håret.

För det slutgiltiga beslutet kan du titta på fotoet av fräst hår som gjordes i strid med ovanstående argument och jämföra resultatet före och efter proceduren.

Filirovka borde passa ansiktet, hårtypen, bilden av en kvinna. Överensstämmelse med reglerna under arkivering av hår, kommer att betona bilden. Du kan ta ett foto före och efter, vilket gör att du kan jämföra resultatet av hårklippningar och analysera fel.

Hårfilettvideo

Korrekt hår arkivering:

Hur man skär ditt hår hemma om 10 minuter:

Ingen arkivering, snälla! Vem är vem? Gå djupt in i detaljer

Alla herymanyachkam varma hälsningar från Prag, där på kvällarna hörs luktarna på hösten Jag gillar inte värmen, även om du brister!.

För några dagar sedan, för första gången i mitt liv, tänkte jag på det faktum att jag vet väldigt lite om en sådan procedur som hårfiltrering. Nästan varje gång under frisyren, när mästaren frågade om man skulle mala håret, svarade jag positivt, för jag fick en gång i tiden veta att tjockt hår måste males (vilket betyder hårets ände). Mycket ofta allt som en person som sagt är påstås affärsfördelar, du uppfattar som den ultimata sanningen. Och det skulle vara bra om det verkligen fungerade, men tyvärr. Lita på men verifiera.

Jag bestämde mig för att genomföra debriefing på grund av att jag hade en frisyr i salongen. Och jag bestämde mig själv för att jag skulle förstå väsentligheten i frågan, och min "ja, vi gör arkivering" / "nej, vi inte" kommer att stödjas av viss kunskap. Påverkade av framtida diplomskrivning åh nej! Jag delade villkorligt in posten i en teoretisk del för att bekanta mig med herrännen i posten Fililirovka och praktiskt, där jag försöker kortfattat presentera yttrandena från dem som har gått igenom denna procedur, med stöd av sin egen erfarenhet. Låt oss räkna ut det tillsammans.

1. Kärnan i förfarandet

Filirovka - ett förfarande där uttunning av hårets tjocklek. För att göra detta använder frisörerna professionella gallringsskjuvar eller gallringsskärmaskiner.
Denna procedur utförs alltid i slutet av hårklippningen, det ger ditt hår ett komplett utseende och jämnhet av bilden, den här tekniken syftar till att "utjämna" de små oregelbundenheterna hos frisyren. Kan utföras delvis eller över hela huvudet. Vad är det, om det är i enkla ord? Detta är vystriganie-strängar, som förekommer i olika höjdhåror. Förresten kan arkivering användas inte bara för att minska tjockleken, men också för att öka volymen av sällsynt hår.

Det finns flera typer av arkivering:

Filirovki tips av håret, enligt experter, är det nödvändigt att ge hårlättnad, och hårklippning - smidiga övergångar. Ibland används denna typ av arkivering vid bearbetning av smällar.

Radikal uttunning används för att skapa volym (på grund av utseendet på korta strängar vid rötterna). På huvudets parietala eller övre occipitala område kan håret inte skäras, annars kommer hedgehog-effekten att erhållas.

Filirovka längs hela längden behövs för att skapa trasiga, asymmetriska hårklippningar, samt att ge ljushet till tjockt hår.

2. Filirovka och olika typer av hår

Villkorligt hår kan delas in i fyra typer:

Typ 1 Hälsosam, tjock, ganska tjock, med stor massa. Håret av den första typen är oftast glasögon och glänsande. Denna grupp innehåller rött och svart hår.

Typ 2 Lysande, hälsosam. De är tunnare och mindre ofta än den första typen. Ljusbruna trådar kan tillskrivas denna grupp.

Typ 3 Sällsynt, grovt och tunt. Denna typ av hår har i de flesta fall ingen glans. De flesta är nyanser av ljus nyanser.

4 typ. Hår som har behandlats med hydroperiod eller annan kemisk sammansättning för krökning.

När det gäller den första och andra typen av hår är det inte kontraindicerat att tunna för dem om du vill ge håret mer ljushet. För den första typen av sax eller rakhyvel används för den andra - speciella eller raka saxen.

Den tredje och fjärde hårtyperna ska INTE fräsas, eftersom håret kan tunna ut avsevärt och därmed förlora i volymen.

Det rekommenderas inte att mala hårt lockigt hår, det är fylligt med raggt och fluffigt hår.

3. För och nackdelar med arkivering

(inte min åsikt, läs på Internet)

Bangs ser mer exakt ut, blir "dyrt" utseende

Filirovka tillåter lockar att vara mer frodiga, inte viktiga

Vissa hårklippningar, på grund av sin kreativitet, kräver uttunning längs hela längden.

Efter det kan det börja splittra håret

Fint hår börjar se tunnare ut.

Hår restaurering efter dålig kvalitet arkivering tar lång tid.

Vid första anblicken verkar det som att arkivering är en enkel teknik som kan utföras självständigt. Det bör dock komma ihåg att den verkliga mästaren kommer att ta hänsyn till hårtyperna, deras tjocklek och hårtyperna och några andra nyanser, som endast är kända för proffs. För att göra hårförtunning efter hårklippning blir det därför en garanti för sin skönhet och attraktionskraft, bara en beprövad och erfaren frisör behöver förtroende för utförandet.
Det verkar som om negativa konsekvenser lätt kan undvikas om du följer alla rekommendationer och väljer en bra mästare (eller var tålmodig och nyansera konsten hemma). Men är allt strålande i verkligheten?

4. Praktisk delundervisning

Ett par timmars grävning i nätverket ledde mig till slutsatsen: det finns långt färre människor som är nöjda med förfarandet för arkivering än de som inte är nöjda. Blanda anhängare är främst de som tyckte om smällning av smällar och de som inte kan föreställa sig sitt liv utan en kort ragged frisyr och är tvungna att ständigt uppdatera den.

Motståndare (de som har sina knä darrande vid ordet "filarika", står grön med raseri och som är redo att riva händerna på några hantverkare av frisörskonst med samma sminkande sax och dessutom att bryta undan, som mästaren avbröt de olyckliga ändarna av deras hår) är vanligare bland tjejer med långa hår, oavsett hårets densitet.

Så vad är orsaken till misslyckanden, om allt i teorin är ganska rosigt? Nedan följer en sammanfattning av vad som har lästs och setts, inklusive några väldigt roliga förklaringar:

Vissa skyller mästarens analfabetism, användningen av verktyg av dålig kvalitet, felaktig arkiveringsteknik.

Klandra allt - frisörernas önskvärda önskan att strimla allt som kommer till hands, utan att ta hänsyn till din hårtyp och det faktum att du inte delar denna önskan. Just. Strimla. Ja, jag gillar det.

Oerfaren mästare Ja, och erfaren, det där ofta fräsas i onödan för att dölja sina brister.

Förespråkare av konspirationsteorier tror det stora och resursfullt Skönhetsindustrins sinnen med sikte på att riva pengar från kundkretsen och hålla det på en kort koppel: Efter inlämning får håret en ganska anständig look, men då kommer ändarna till ett ännu sämre tillstånd än det var innan frisyren. Klienten undrar varför håret förstörs, trots att den omsorgsfulla vården, går tillbaka till salongen, betalar, kvarnar på mästarens krav (ond cirkel).

Några mästare är så vana vid att fräsa hår med varje hårklipp som de frivilligt gör det, även när en klient tårar ber om ett snitt utan arkivering. Vissa lyckas göra det med vanliga saxar, vilket gör att den experimentella personen är borta från spegeln. Skrikande på demonstranterna kränks och argumenterar för att åtgärderna "att det skulle bli bättre" ("tack för en gång!"). Det finns inga kommentarer alls.

Vad tycker jag om detta? Som redan nämnts åtföljdes nästan varje klippning av mina ändar. Märkte jag försämring av hårkvaliteten? Mitt hår är tjockt nog, men under lång tid undrade jag varför i ändarna var de livlösa och mycket tunnare än huvudlängden. Kanske är det felet, om än en liten, men filiration.

Jag förstår inte riktigt varför tjockt hår ska fräsas, varför plötsligt skulle en rak klipp av sådant hår utan arkivering se grovt ut. Jag tror verkligen att en platt tjock klippa är underbar! Och taktila känslor från att röra den är en glädje! Igår upplevde jag det äntligen på mig själv. Nu kommer jag att observera hur hårändarna kommer att uppträda.

Och nu vill jag verkligen veta din åsikt:

Hur känner du dig om arkivering?
Om det finns en liknande erfarenhet har han förvandlat din frisyr?
Ägarna smäller, gör du det?

Tack för att du tog mig tid! Vi ses snart.Nästa Artikel
Regler för lättare hår med citron