Torrt och sprött hår är inte ett problem. Vi väljer produkter för torrt hår


Moderna flickor upplever oftast problemet med torrt hår, även friskt hår ser ibland ut slö, har inte elasticitet och glans, och det här är huvudtegen på torrt hår. Torrt hår kan vara av två typer: torrt hår och torr hårbotten och torrt hår, och vid rötterna är utsatta för fett, det är den här typen som oftast förekommer. Minskade ferritinnivåer, vitaminbrist (särskilt grupp B), mikrodelar, otillräckligt vattenintag, felaktig näring, felaktigt utvalda hårprodukter kan orsaka torrt hår. Om du börjar kämpa med torrt hår behöver du inte bara hitta speciella produkter för torrt hår, a och granska de allmänna principerna för hårvård.

Först och främst bör du titta på din tallrik, för det är den del av vårt hårets tillstånd som beror på det. Håret behöver protein dagligen, B-vitaminer, fettsyror, omega-3, fibrer, vitaminer A, E, C, D. I artikeln Produkter som är nödvändiga för hårväxt och hälsa kan du läsa i detalj om de produkter som vårt hår behöver varje dag och baserat på dem att skapa en meny för sig själva.

Hur mycket har det redan sagts om vikten av dricksvatten, men jag upprepar fortfarande att du behöver dricka rent vatten varje dag, experter rekommenderar 30 ml. vatten per 1 kg. vikt - detta är den optimala dagliga vattenhastigheten för människor. Av mig märker jag att om jag dricker lite vatten, reflekterar det omedelbart på huden och håret.

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Glöm inte komplexa vitaminer, kosttillskott som hjälper håret att växa starkt och friskt i början. Biotin och andra B-vitaminer, järn, zink, magnesium, omega-3, kollagen är avgörande för håret, de kan vara i ett komplex eller du kan köpa varje objekt separat. Ibland är det nödvändigt att tillgripa probiotika för att justera arbetet i mag-tarmkanalen, då kommer vitaminerna att jämställas bättre.

Välj själv en högkvalitativ kam, i själva verket är det mycket beroende av det på vägen till friskt och vackert hår. Torrt hår är benägen att haka ihop, så du måste ha en kam som kan hantera den här uppgiften, till exempel Tangle Teezer. Komba inte heller vått hår, det är bättre att kamma håret innan du tvättar huvudet, så efter tvätt kommer det inte vara så rörigt. Försök att inte vrida eller gnugga det tvättade håret, och smutta lite med en handduk.

Om håret är långt är det bättre att fläta det, speciellt på natten. Använd inte tunna elastiska band och metall hårnålar, de dra starkt håret och de kan bryta av.

Naturliga oljor är mycket bra för att ta hand om torrt hår: argan, avokado, linfrö, kokosnöt, kakao, jojoba, broccoli, olivolja, kamelia, sesam. Oljor kan läggas till hemmagjorda hårmaskor, en varm wrap kan appliceras eller helt enkelt appliceras på håret i sin rena form.

I en av artiklarna har vi samlat in de bästa hemmagjorda maskerna för torrt hår, vilket du kan se här.

Daglig vård för torrt hår spelar en nyckelroll i restaureringen, så jag föreslår att jag överväger de grundläggande sätten för torrt hår.

Hur man väljer ett schampo för torrt hår

Väljer ett schampo för torrt hår, men vi får inte glömma det schampo, vi måste först välja vilken typ av hårbotten. Men om håret är torrt måste du också ha ett schampo för torrt hår eller regenerering.

Även om håret är torrt, glöm inte bort djupt rengöringsschampo, det borde vara av någon typ av hår, eftersom det djupt rengör hårbotten och håret av ackumulerade silikoner, stylingprodukter och andra föroreningar, liksom det är oumbärligt om du använder oljor.

Så vi kom fram till att det ska finnas flera schampon i vårt arsenal: använd djupt rengöringsschampo en gång vartannat vecka och alternativt schampo för torrt hår med ett schampo som passar hårbotten, så att du ska bibehålla en balans i vården: se efter långt hår och glöm inte bort hårbotten.

Hydrating Shampoo Revlon Professional Interactive Hydra Rescue Shampoo

Shampoo hjälper till att klara problemet med utarmat torrt hår, på grund av sin unika sammansättning ger shampooen maximal hydratisering och näring, återställer skadat hår, vilket eliminerar deras skörhet och blekning.

Nourishing Shampoo för torrt hår L'Oreal Professionnel Intense Repair Shampoo

Masker, balsam för torrt hår

Jag är för att inte behöva spendera stora pengar på luftkonditionering, det är bättre att köpa en mask från en bra professionell serie. Eftersom balsam inte fungerar för att förbättra hårets tillstånd, är dess huvuduppgift att släta hårvågorna, efter att ha shampat och lindrat skrapan, så att du säkert kan välja balsam som är märkt fuktgivande eller vitaliserande eller närande. Men valet av masken bör närmar sig mer ansvarsfullt.

Nutritious Kerastase Elixir Ultime Vacker oljemaskermask

Maskan har en djup regenererande och närande effekt på håret, vilket ger en brist på glans, väsentligen utjämnar den och normaliserar också den naturliga hydrobalansen. Maskinkomponenterna kan penetrera de djupa skikten av skadat hår, återställa dem, samt eliminera de splittrade ändarna i några få applikationer.

Mask för torrt och skadat hår "Emerald Tuscan" Planeta Organica Toscana Hair Mask

Mask för torrt och skadat hår med organiska oljor av de bästa sorterna av olivolja och druvfrö, som är kända för sina starka och fuktgivande egenskaper, som innehåller oljesyra och vitamin E, masken ger näring och återställer håret från insidan, fyller dem med styrka, elasticitet och glans.

Hårmask med Shea Butter och Avocado Brelil Numero Nourishing Cream Med Shea Butter

Maskens huvudämnen närmar sig och återställer krullarna, läker skador, fuktar och gör strängarna lydiga. Som ett resultat blir krullarna starka, silkeslen, elastiska, lätta att kamma. Håret blir av med ömhet och exfoliating tips.

Mask på basis av Orofluido Maskoljor

Maskinkompositionen innehåller naturliga organiska oljor som är fördelaktiga för hårlinse, argan och tsiperusolja. På grund av en så genomtänkt och balanserad komposition, återställer masken intensivt håret och skyddar det mot yttre faktorer.

Hårmask: Fuktgivande och näring Revlon Professional Pro You Nutritive Mask

Tack vare de unika aktiva ingredienserna fuktar, skyddar och skyddar håret håret, vilket gör det glänsande, mjukt och hälsosamt, och hjälper också till att bekämpa negativa faktorer, återställa skadad hårstruktur och skydda den mot ytterligare skador.

Odelbara torra hårprodukter

Odelbara medel för olja, serum, krämer, vätskor, kristaller, spray - ett viktigt steg i vården av torrt hår. Med hjälp får håret omedelbar glans, mjukhet, elasticitet och vackert utseende. Sådana produkter innehåller oljor, silikoner, och de arbetar huvudsakligen med kosmetisk effekt och inte på terapeutisk nivå.

Kerastase Elixir Ultime Mångsidig Beautifying Oljebårolja

Moisturizing Hair Cream Moroccanoil Hydrating Styling Cream

Spray-care för hår Estel Professional Versus Winter Curex

Näringsrikt serum för hårglans Revlon Professional Pro Du Shine Seal

Fuktgivande serum LOreal Professionnel Absolut Repair Lipidium Nourishing Serum

Valet av termiskt skydd för torrt hår

Med torrt hår är det önskvärt att eliminera eller minimera användningen av hårtork, strykning, men om det inte fungerar, måste du använda ett bra termiskt skydd: kräm, spray eller olja som inte tillåter håret att överhettas. Torka inte håret med för varmt luft och mycket nära håret, till exempel, du kan torka håret någonstans 80% och låt det torka naturligt.

Om håret är torrt är det bättre att föredra termiskt skydd i form av en kräm, eftersom sprayen innehåller mer alkohol.

Termoskyddande serum för hår Kaaral Style Perfetto Cristalli Värmeskyddsserum

Indola Innova Inställning Termisk Protector Smörjning Termisk Hot-Layer Protector

36 naturläkemedel för att bli av med torrt hår

Upplagt 25 juli 2015. Postat i Alternativ

Om ditt hår ofta utsätts för sol och damm, och du inte kan smörja det regelbundet med olja, så finns det risk för att du kommer att drabbas av torrt hår.

Dessutom blir håret torrt på grund av följande faktorer: sola (solstråle), simma i klorerat vatten, regelbunden / överdriven tvätt med schampo, ärftliga problem, undernäring, uttorkning, dålig konditionering, användning av en bomullspuda under sömnen, anorexi, överdriven användning av en hårtork, problem med sköldkörteln och paratyroidkörtlar, mjäll, användning av varmt vatten under tvätt, hög porositet etc.

Ofta är hårbrott, splittrade ändar, kliande hårbotten och brist på glans tecken på torrt hår. Överdriven styling i detta fall är inte önskvärt, eftersom det kan leda till förstörelsen av strängarnas naturliga skönhet. Använd dessa effektiva naturläkemedel för att bli av med torrt hår och ge det ett glänsande utseende.

1. Sesamolja

Sesamolja är ett aktivt medel för behandling av torrt hår. Kombinera citronsaft och sesamolja i halva. Sprid pastaen i hårbotten och linda håret med en het handduk. Tvätta trådarna om en timme med schampo. Mineraler och vitaminer oljor hjälper till att stärka håret, öka blodcirkulationen.

2. Rå mjölk

Blötlägg en bomullspanna i rå mjölk och sprida sig till hårbotten. Håll i 60 minuter och ta försiktigt bort. Dessutom blanda en liten mängd äggula, olivolja och en sekund kopp socker. Doppa en bomullspanna i mjölken och applicera på hårbotten. Håll dig i tid 15-20 minuter. Applicera nu den beredda äggblandningen på huden och låt den vila i 30 minuter. Rengör sedan med varmt vatten.

3. Yoghurt

Ta det kopp kefir, tillsätt en tesked av någon honung och en tesked äppelcidervinäger. Alla försiktigt slår och gnider i hårets rötter. Eller applicera enkel yoghurt på hårbotten. Håll i ca 30 minuter och rengör sedan med varmt vatten. Du kan också lägga senapolja eller olivolja till yoghurt.

4. Äppelcidervinäger

Doppa en bomullspinne i äppelcidervinäger och applicera den direkt på hårbotten. Dessutom kan du späda äppelcidervinäger med vatten och applicera det efter att ha tvättat håret. Detta är den bästa naturliga behandlingen för torrt hår. Ett annat recept: Koka några löv av rosmarin i tre glas vatten i 5-10 minuter. Stamma denna blandning och tillsätt? koppar äppelcidervinäger, 10 droppar pepparmintolja och rosmarinolja. Applicera blandningen som luftkonditionering. Tvätta håret på 10-15 minuter, om det behövs. Mer: Blanda lite vit vinäger med äppelcidervinäger och skölj dina strängar efter att ha tvättat dem. Det här verktyget hjälper till att stänga naglarna och återställer hårets naturliga glans.

5. Kokosolja

Massera kokosnötolja i hårbotten och lämna över natten. Tvätta av på morgonen. Alternativt: Blanda eventuell mängd kokosnötolja och olivolja. Massage ditt hår med denna blandning. Lämna henne över natten. Tvätta dem på morgonen med en mild schampo för att undvika torrhet och klåda i hårbotten.

6. Ägg

Blanda två ägg med? koppar olivolja och sprida sig på hårbotten. Håll i 60 minuter och ta sedan bort med ett mildt schampo.

Du kan också direkt applicera äggprotein i hårbotten. Koppla av i 60 minuter och rengör sedan med ett mildt schampo.

Blanda 2 matskedar kokosnötsolja / olivolja med 3 ägg. Lägg till en matsked av någon honung och juice av en citron. Sprid denna pasta över hårbotten i 30 minuter och ta sedan av med varmt vatten.

Slå 2 ägg i? koppar fett yoghurt och lägg 1 matsked almondolja. Massage denna textur i hårbotten och täck huvudet med en het handduk. Lämna en minut till trettio, och rengör sedan med ett mildt schampo.

Blanda 3 ägg, en sked olivolja av oliver, ättika, en skedad matsal, en sked stor matsal av kokosnöt och en matsked av rosmarinolja. Slå den här blandningen och sprida den till huvudets dermis i ungefär tjugo minuter.

7. Bananer

Blanda 2 mogna bananer med ett glas honung och ett glas olivolja. Blötlägg massan i hårbotten i ungefär femton minuter och ta av med varmt vatten. Gör också en pasta med 2 mogna bananer och 2 ägg. Tillsätt 2 droppar honung till denna blandning. Applicera på hår, håll det i en timme och ta sedan bort med ett mildt schampo. Rikheten av kalium, magnesium och vitaminer i en banan gör det till ett utmärkt sätt att återställa det naturliga utseendet och glansen av håret.

8. Frön av fenegreek

Blöt 50 g fenugreek frön över natten och gnugga dem på morgonen. Tillsätt 1 matsked yoghurt, olivolja och någon honung. Applicera denna pasta på hårets del av huvudet och håll i en tid av fyrtiofem minuter. Slutligen ta bort med ett mildt schampo. Fenugreek är effektivt vid behandling av mjäll och håravfall.

9. älskling

Blanda 2 matskedar honung med en matsked yoghurt eller kärnmjölk och en sked med en bord kokosnötolja. Smörj dina strängar med denna massa och håll dem i ca 20 minuter. Rengör sedan med varmt vatten. Dessutom kan du kombinera tre matskedar oljebordoljor och? glas honung. Sprid pastaen i hårbotten och linda huvudet med en mjuk handduk. Ta bort masken med shampoo efter 30 minuter.

Eller blanda 4 matskedar olivolja, 2 matskedar glycerin och 2 matskedar honung. Applicera det som en balsam efter tvätt av håret. Ta bort i 10-15 minuter.

Du kan även kombinera honung med din naturliga balsam och skölj sedan med vatten från ditt hår. Det hjälper hårtillväxt och ger glans till ditt tråkiga och livlösa hår.

10. Olivolja

Sprid lite varm olivolja i hårbotten med fingertopparna. Håll i 60 minuter och rengör sedan med ett mildt schampo. Blanda dessutom ett ägg och skalad gurka. Lägg 4 msk olivolja och sprida denna emulsion i hårbotten. Sätt en hatt på huvudet och håll blandningen i ca 15-20 minuter. Efter skölj håret med varmt vatten.

Eller blanda olivolja med äggula i lika stora proportioner. Lägg till lite vatten om det behövs. Masken låter honom vara på huvudets hår i ungefär tjugo minuter. Rengör sedan med varmt vatten. Detta är ett av de bästa sätten att behandla torrt hår.

11. Mayonnaise

Applicera en halv kopp fet majonnäs till hårbotten och ta bort efter 30 minuter. Mer: Bland 1/3 kopp mandelolja i? muggar av majonnäs. Tillsätt 1-2 ägg till blandningen och applicera på hårbotten. Använd utspädd ättika för att tvätta håret. Dessutom, ta en huvudmassage med majonnäs, ta bort efter 15 minuter.

12. Öl

Blanda öl med ägg och eterisk olja (några droppar jojobaolja och 8 gram mörk öl). Applicera blandningen i ditt hår och ta bort efter 15 minuter. Tillsätt också 2 matskedar äppelcidervinäger till 2 koppar öl. Shampoo ditt hår och använd denna blandning som en balsam.

13. Avokado

Avokados är en rik källa till vitaminerna A, D, E, K och H (biotin), protein, järn, magnesium, koppar, aminosyror och kalium. De absorberar fetter och proteiner, och är väsentliga komponenter för friskt hår. Mashed inuti avokado. Blanda? koppar mjölk och 1 matsked olivolja eller kokosnötsolja. Applicera denna puré på hårrötterna och rengör med varmt vatten efter 15 minuter. Dessutom blanda majonnäs med en liten mängd avokado massa och applicera sedan direkt på hårbotten.

Applicera kokosnötolja i hårbotten. Sprid den över din hud och vila den i 5-10 minuter.
Blanda en banan och blanda lite avokado i den. Applicera det på hårbotten. Det ska ta 10-15 minuter och rengör sedan med varmt vatten.

Gör en mashad mogen avokado, 1 ägg, 1 matsked olivolja, ricinus, kokosnöt, jojoba eller mandelolja och 1 kopp kefir. Applicera denna mask på ditt hår. Ta bort med varmt vatten efter 30 minuter.

14. Gelatin

Koka ett glas vatten och tillsätt en påse gelatin. Rör det hela tiden för att bilda en tjock gel. Applicera det på dina strängar efter att du har tvättat ditt hår. Håll i fem minuter och rengör sedan med varmt vatten. Du kan också göra en blandning av gelatin, äppelcidervinäger och en liten mängd essentiell rosmarinolja. Sprid över hårbotten efter att ha tvättat håret. Låt på i 15 minuter, rengör sedan med varmt vatten. Gör denna procedur en gång i veckan.

15. Papaya

Ta en kopp papaya, bananer och yoghurt, ett glas honung och kokosnötolja. Blanda alla ingredienser. Applicera denna pasta på trådarna. Håll masken i trettio minuter och ta bort sedan. Denna åtgärd fungerar som en mycket bra balsam och hjälper till att minska torrt hår.

16. Mat rik på omega-3 fettsyror

Inkludera nötter, frön, mejeriprodukter, ägg, nötter, bönor, fisk, olivolja och kött i din kost, eftersom de är alla rika på omega-3-fettsyror. De hjälper till att ge vitala näringsämnen till håret tillsammans med en minskning av torrt hår.

17. Citronsaft

Blanda saften av 1 citron i 1 glas vatten. Applicera på håret efter tvätt. Detta kommer att stärka och lägga till naturlig glans på dina strängar.

18. Pumpa

Puree 2 koppar kokta och skivade pumpor. Lägg till en sked matsked honung, kokosolja och yoghurt. Blanda dessa ingredienser ordentligt och applicera denna pasta på håret i 30 minuter. Avlägsna med vatten. Blanda också 1 glas pumpa och? glasögon kefir. Applicera denna pasta på håret. Ta bort shampoo efter 30 minuter. Pumpa fungerar som ett naturligt fuktgivande medel och ger näring till håret; Därför minskar problemet med torrt hår.

19. Mandelolja

Massage ditt hår med mandelolja. Lämna det på håret i 30 minuter och rengör sedan med kallt vatten. Mer: blanda en rå ägg och? koppar mandel smör. Låt denna blandning ligga på håret i 40 minuter och ta sedan bort det med kallt vatten.

20. Kakaopulver

Förbered en pasta av honung, kakaopulver, äppelcidervinäger och yoghurt. Sprid massan på håret, vänta 5-10 minuter och ta sedan av med ett mildt schampo. Kakaopulver fungerar effektivt för att avlägsna torrt hår.

21. Sockervatten

Lös upp socker i ett halvt glas vatten och applicera sedan på dina trådar. Detta verktyg behandlar idealiskt torrt och skadat hår.

22. Aspirin

Krossa 1-2 tabletter av aspirin och blanda dem med vanligt schampo. Aspirinsalicylsyra återställer den naturliga glansen av dina strängar.

23. Sheasmör

Smält cirka 100 gram sheasmör i en dubbelkedja. Låt det svalna och tillsätt 20 gram aprikosolja, 20 droppar citrongräsolja, 10 droppar rosmarinolja och 40 gram majsstärkelse. Använd denna blandning som luftkonditionering. Detta är en naturlig lösning för att skydda håret från de skadliga effekterna av ultravioletta strålar.

24. Castorolja

Applicera ricinolja med fingertopparna i hårbotten och vila i ungefär trettio minuter. Det här verktyget hjälper till att bli av med en rad olika problem som mjäll, fallande hår, splittrade ändar, torr hårbotten och skada.

25. Ghee

Applicera ghee på håret längs hela längden och på hårbotten. Håll blandningen under en tid och ta bort den. Orefinerade fetter i ghee fungerar som en naturlig balsam som ger näring till håret och hjälper till att minska torrheten.

26. Arganolja

Applicera arganolja i hårbotten och linda huvudet med en varm handduk. Ta bort efter 1 timme med en mild schampo.

27. Svart te

Gör svart te och låt det svalna. Häll detta te på håret efter shampooing. Denna lösning är ett konditioneringsmedel som ger naturlig skinn och mjukhet till håret.

28. Flaska Gourd Juice

Ta bort saften från flaskor och applicera den på hårets rötter. Tvätta håret efter 30 minuter.
Herbal Dry Hair Behandlingar

29. Kamille te

Koka kamille te. Att lägga till? koppar olivolja. Kyl blandningen och skölj håret med det. Kamille - en naturlig lösning som hjälper till att eliminera splittrade ändar och torrt hår.

30. Tea Tree Oil

Lägg till tea tree oil (några droppar) till ditt vanliga schampo eller balsam. Dess antibakteriella och antifungala egenskaper bekämpar kliande hårbotten och torrt hår.

31. Behandling med eteriska oljor

Smörjning är en av de bästa behandlingarna för torrt hår. Gör en blandning av essentiella oljor av sandelträ, rosmarin, pelargon och lavendel, och massera håret med det.

Blanda 1 sked bordsjuice med 1 sked av jojobabordsolja, 1 sked bordolja av oliver, 1 glas äppelcidervinäger, 1 sked bordolja av saflor, äggula, 4 droppar geraniumolja, sandelträ, neroli och eterisk olja. Massage denna blandning av hårbotten i ca 15 minuter och ta sedan av med varmt vatten.

32. Växtbaserad schampo

Ta 250g fenugreek, 500g acacia concinna, 100g tvålbönor (bönor) och en påse med basilika blad och curryblad. Låt det torka i solen i flera dagar, och sedan slipa allt i ett fint pulver. Om nödvändigt, ta en liten del av detta pulver, eller gör en pasta med vatten och använd som en mask.

33. Henna

Ta 3 matskedar henna och blanda den med telikör och yoghurt. Låt blandningen över natten. Applicera det på ditt hår på morgonen. Låt på i 2 timmar och ta sedan bort med ett mildt schampo. Regelbunden användning av henna förbättrar hårets kvalitet och gör den silkeslen, mjuk och glänsande.

34. Curry lämnar

Ta 2 matskedar kokosnötolja och tillsätt 5-6 curryblad. Värm blandningen och applicera sedan oljan på hårbotten efter kylning. Vik en varm handduk och håll i 15 minuter. Denna behandling lugnar hårbotten och gör ditt hår glänsande och mjukt.

35. Hibiskusblommor

Ta 2 matskedar kokosnötolja och lägg till kronblad av en hibiskusblomma. Värm blandningen och applicera i hårbotten när den svalnar. Lämna över natten och tvätta av på morgonen.

36. Aloe Vera

Att dricka aloe vera juice eller applicera denna juice direkt på håret är ett utmärkt sätt att behandla torrt hår. Applicera aloe vera gel direkt i hårbotten, håll den i 10-15 minuter och rengör sedan med vatten. Dessutom blanda 4 msk aloe vera gel, 2 matskedar kokosnötsolja och 3 koppar kefir. Applicera denna blandning i hårbotten och låt i 15-20 minuter.

Kram ut en liten aloe vera gel, tillsätt hackade hibiskusblommor och 1 matsked olivolja till den, gör en pasta och applicera den på ditt hår. Det borde förbli på håret för en tid på 15-20 minuter. Rengör sedan med varmt vatten.

Blanda 2 matskedar ricinolja med en halv kopp aloe vera gel, 2 matskedar av fenugreekfröpulver och 1 matsked basilpulver. Blanda väl för att göra en tjock pasta. Applicera denna pasta på håret före sänggåendet och tvätta det på morgonen. Masken fungerar som en utmärkt fuktkräm och hjälper till med att bli av med torrt hår.

Vad kan:

Använd kallvatten för att skölja håret.
Tvätta håret med intervall om 2-3 dagar.
Trima ditt hår regelbundet.
Ät hälsosam mat, inklusive frukt och gröna bladgrönsaker.
Öva meditation och lindra stress.
Massera håret med olja före tvätt.
Applicera balsam efter varje tvätt.
Täck ditt hår och gå ut i solen.
Använd en satäng eller silke kudde under sömnen.
Tvätta håret med filtrerat vatten, eftersom klorerat vatten är skadligt för håret.
Värm oljan före massage, det leder till bättre absorption.

Vad kan inte:

Bind inte håret för mycket.
Använd inte en plastburstkam.
Kamma inte vått hår.
Massera håret är inte för hårt, eftersom det kan leda till håravfall.
Använd inte en bomullsduk under sömnen.
Undvik att röka.
Använd inte järnet på vått hår.
Undvik frekvent användning av hårtorken.
Minska mängden hår styling till en gång i veckan.
Undvik att använda schampon och balsam som innehåller natriumlaurylsulfat, eftersom de kan irritera hårbotten och orsaka torrt hår.

Om ditt hår är väldigt torrt, vad ska man göra för att få det tillbaka friskt?

Hår är hudanslutningar och har inte några viktiga funktioner i kroppen. Men deras roll i det estetiska utseendet, särskilt hos kvinnor, är oersättligt.

Oljigt eller torrt hår och fet hårbotten kan vara resultatet av dermatologiska sjukdomar, nedsatt organ- och systemfunktion, kroppens hälsa som helhet, miljöpåverkan, felaktig vård för dem etc. Vad ska vara behandling och hur man bryr sig om torrt hår?

Varför håret är torrt

Friskt och välskött hår kännetecknas av strukturens integritet, briljans, mjukhet och elasticitet, en viss grad av motstånd mot påverkan av termiska och mekaniska effekter.

Torrt och sprött hår är resultatet av brist på talgummi på dem, vilket kan bero på att det är alltför mycket avlägsnande av yttre faktorer eller nedsatt funktion hos talgkörtlarna. Samtidigt förlorar de sin glans, mjukhet, elasticitet och blir grova vid beröring, blekade, många avbrott i olika höjder eller ändarna är stratifierade ("splittrade"). Även efter tvättning är de tråkiga, och fin mjäll syns på huvudet och det finns en känsla av "åtdragning" och hudklåda.

Oftast finns det en kombinerad typ, i vilken hårbotten är fet, hårrötterna är överdrivet täckta med fet fett och resten av dem är torra med "splittrade ändar". Hård, avbruten i olika höjder, tråkig och täckt med torr fin mjäll, de är trassliga med varandra, kammade hårt, passa illa, verkar livlösa och ge huvudet ett orubbligt utseende. Vad ska man göra om håret är torrt? De kan bara återupplivas genom att kombinera konstant, korrekt vård och samtidigt eliminera eller minimera påverkan av orsaken som leder till ett sådant tillstånd.

Torrhet kan vara:

 1. Resultatet av sjukdomar eller störningar i kroppen.
 2. Ett av symptomen på sällsynta genetiska avvikelser.
 3. Resultatet av exponering för negativa miljöfaktorer.
 4. På grund av felaktig vård av hårbotten och håret - den vanligaste och vanligaste orsaken.

De viktigaste sjukdomarna och störningarna i kroppen är:

 • endokrina störningar - dysfunktion hos endokrina körtlar under menopausala perioden, hypofunktion av paratyroidkörtlarna (hypoparathyroidism) och särskilt allvarlig hypofunktion av sköldkörteln (hypotyroidism), där mycket torrt hår uppträder;
 • järnbristanemi;
 • sjukdomar i matsmältningssystemet, som åtföljs av försämrad absorption och absorption av näringsämnen, särskilt vitaminer och spårämnen;
 • diabetes mellitus, kronisk njur- eller leverfel, autoimmuna sjukdomar i bindväven (sklerodermi, dermatomyosit, etc.);
 • foci av kronisk infektion i kroppen, kroniska sjukdomar i andningssystemet, inklusive tuberkulos;
 • långvarig användning av vissa läkemedel (glukokortikosteroider, immunosuppressiva medel);
 • felaktig diet och dieter som saknar tillräckligt med proteiner, vitaminer, speciellt "A" och "E", makro- och mikroelement, särskilt kalcium, zink och selen, liksom omega-3-fleromättade fettsyror.
 • anorexia nervosa, vars grund är en neuropsykiatrisk störning, uppenbart obsessivt tillstånd i form av en önskan att minska kroppsvikt eller förhindra dess ökning;
 • uttorkning av hela organismen, förknippad med otillräcklig vattenförbrukning eller signifikant förlust av det i heta klimat eller i vissa tarmsjukdomar;
 • hårbotten i hårbotten.

Genetiska anomalier:

 • spindelformat hår, eller ärftlig distinkt hårplans (moniletrix);
 • bambu hår eller knottig trichoclasia (Netterton syndrom);
 • Trichothiodystrophy;
 • lockig hårsjukdom eller Menkes syndrom.

Dessa störningar manifesteras av patologiska förändringar i hårsaxelns struktur med ökad brittleness eller utan den. Var och en av dem kombineras med en specifik uppsättning symtom, till exempel med dysfunktion i endokrinet, dystrofiska förändringar i tänder och naglar, hudfollikelkeratos, ichthyosiiform erythroderma, urtikaria, mental retardation etc.

Externa skadliga faktorer:

 • mycket höga eller omvända låga lufttemperaturer och överdriven exponering för solljus i avsaknad av skyddsutrustning;
 • Ökad lufttorkning, som ofta noteras i lokalerna under vintern.
 • Påverkan av industriella faror - "het" butik, närvaron i luften av aerosoler av syror, alkalier och andra kemiska produkter.

Fel vård för hårbotten och håret:

 • perming, överdriven användning av lätta och färgning, alkohol styling produkter, som avfettar och förstör strukturen ännu mer; speciellt ofta, torrt hår efter färgning och perm är resultatet av att ignorera användningen av speciella produkter avsedda att vårda i dessa fall;
 • frekvent och otillbörlig användning av uppvärmda hårvalsar, termiska tang eller hårkrullare, hårrätare och hårtorkar i läget för hettorkning;
 • otydlig hårklippning "split ends";
 • Fel val av kammar och verktyg för skärning;
 • urval av vårdprodukter som är olämpliga för typen av hud och hår eller användning av förfalskade produkter som schampon, balsam, masker, balm, emulsioner och spray.

Hur man återställer torrt och skadat hår

Innan du väljer medel för torrt hår och att behandla dem är det lämpligt att konsultera en trikolog för att försöka fastställa orsaken. Om detta är en dermatologisk sjukdom, kommer trichologen eller dermatologen att ge rekommendationer om hur man behandlar motsvarande patologi. Ytterligare undersökningar och samråd med andra specialister - terapeuten eller endokrinologen kan också krävas.

Utan behandling av samtidiga sjukdomar eller eliminering av andra negativa faktorer kommer några, även de mest korrekta och intensiva insatserna för att återställa torrt hår, bara ett korttids positivt resultat eller kommer att vara helt ineffektivt.

Det är nödvändigt att använda en tillräcklig mängd vätska, att överge dieter som syftar till att minska kroppsvikt om de innehåller en otillräcklig mängd proteiner, vitaminer, makro- och mikroelement. Det är tillrådligt att sluta röka och alkoholhaltiga drycker, frekvent användning av starkt bryggt kaffe och te.

Dessutom är det nödvändigt att ta komplexa vitaminkomplex och näringstillskott som innehåller vitaminer, särskilt "A", "E" och "B" -grupper, kalcium-, järn-, koppar-, magnesium- och spårelementmikroelement, särskilt zink och selen, omega-3- fleromättade fettsyror.

Det är också nödvändigt att undvika hypotermi i hårbotten under hösten och vintern och långvarig exponering för solens strålar - under vårsäsongen. Dessutom är det i rum under uppvärmningsperioden önskvärt att använda luftfuktare.

Vårdregler

Direkt vård för torrt hår inkluderar:

 • shampooing inte mer än 1 gång på 10-14 dagar med varmt (inte varmt) vatten; med en viss svårighetsgrad av torrhet kan du tvätta håret 1-2 gånger i veckan, och om du använder skinn, hårsprayer, geler, måste du minst 2 gånger i veckan;
 • sköljning med rent kokt vatten med rumstemperatur eller vatten med citronsaft;
 • vägran från kemiska permer, minskning till det minsta antalet förfaranden för lätta och färgning av hår med artificiella färgämnen, speciellt färger med ammoniakinnehåll, vilket det är önskvärt att inte alls använda. När färgning är nödvändigt är det bättre att använda naturliga färgämnen (henna, basma, blandningar).
 • eliminering av användning av massageborstar och användning av kamar av naturmaterial (trä, ebonit, ben, borst), men inte av metall, med absolut släta och sällan åtskilda, icke-skarpa tänder;
 • användningen av termiskskyddsmedel i fallet med användning av termiska tang, stylers och strykjärn, vilka i allmänhet inte är önskvärda att använda; om en hård hårtork som en sista utväg används för att torka håret ska den placeras på minst 25 cm avstånd.

Hur fuktar torrt hår i en skönhetssalong

I skönhetssalonger och sjukhus är de tjänster som erbjuds främst avsedda för mycket skadat hår. Därför är behandlingar ofta långa. Specialister använder professionell kosmetika, vilket inte bara bidrar till fukt, utan också till restaureringen av själva strukturen. Huvudschemat för procedurer består i förberedande rengöring, för vilken endast schampo för torrt hår appliceras, applicerar fuktgivande och närande masker eller serum och sedan massage eller värmning med efterföljande användning av en balsam.

Skönhetssalonger är också mycket använda kurser av mesoterapi i hårbotten med hjälp av drinkar innehållande vitaminer, mikroelement, proteiner, aminosyror, växtekstrakter, läkemedel som förbättrar blodcirkulationen och blodtillförsel till hårsäckarna. Dessutom utförs fysioterapi i form av högfrekventa impulsströmmar, kryo-massage, fuktgivande och intensivt närande masker, serum innehållande en hög koncentration av aktiva ingredienser.

Användningen av keratinmaskar ("keratinvård") är populär, och i vissa salonger tibetanska innehåller ayurvediska och andra recept blandningar av exotiska naturläkemedel, vars användning kombineras med effekter på biologiskt aktiva punkter eller med en hårbottenmassage.

Ibland rekommenderas biolaminering med hjälp av speciella biologiskt aktiva blandningar. Med detta förfarande kan du skapa ett "film" som skyddar mot det negativa inflytandet av yttre faktorer, och proteinerna, spårämnena och vitaminerna i lösningen garanterar att dess näring och struktur förbättras med restaureringen av det skyddande skiktet, förhindrar fuktförlust och ger ljusstyrka och skina. Nackdelen med biolamineringsförfarandet är dock att det är ganska dyrt och det är önskvärt att utföra det minst två gånger i veckan.

Mycket effektiva förfaranden beaktas med användning av nanoemulsioner och nanok Cosmetics. Att vara överens om dem är dock bara i kliniker som har ett gott rykte.

Hembehandling

Först måste du raka hårets stratifierade tips: de kommer aldrig att återhämta sig. Schampon avsedda för torrt hår (deras pH bör inte överstiga 7), liksom schampon innehållande extraktet av varmrött peppar (för att förbättra cirkulationen och stimulera talgkörtlarna), kakaosmör, olivolja, jojoba, mandeloljor bör användas för att tvätta huvudet. Du kan använda shampoo varumärken "Schwarzkopf", "Wella Professional", L'Oreal, "Dessange", "John Frieda", "Kanebo" och andra.

Innan du tvättar hår, speciellt färgat, helst inom 10 minuter för att hålla hårbotten själv med massor, kardborre, linfrö, solros eller hampolja. Massage förbättrar blodcirkulationen och stimulerar funktionen hos talgkörtlarna.

I fallet när rötterna blir feta och resten av dem torra, uppmärksammas torrhet. Använd inte schampon för fet hår. För att minska fettinnehållet i rötterna kan du gnugga in lämpliga infusioner av sådana växter som - salvia gräs (1 matsked per halv kopp kokande vatten) eller krossad växtblad (1 matsked) med hackad ekbark (1 tesked) - 200 ml kokande vatten.

För egenvård rekommenderas också länge att tillämpa olika folkmedicin, som är baserade på vegetabiliska oljor, frukter, örter för torrt hår. Efter att ha torkat huvudet kan du använda infusionen (2 matskedar per 1 liter kokande vatten) av gräsuppsamlingen, som inkluderar johannesört, kamomill, yarrow, kalendula, stor växt, poplar knoppar.

I många recept rekommenderas av traditionell medicin ingår nässla som en integrerad del av samlingen eller som en självständig infusion. Detta beror på det höga innehållet av karotenoider, vitaminer, organiska element och phytoncider i den. Men för sköljning är det nödvändigt att använda inte färska löv (de torkar huden), men torkade. Infusionen av torrbladslöv med grönt te och avkok av kullrot för sköljning har en bra effekt, maskerna av en blandning av ekbark avkok med extraktet av torrbladslöv och med tillsats av olivolja (applicerad på hårsträngar i 1 timme).

Masker från en blandning eller kombination av vegetabiliska oljor med tillägg av retinol och vitamin "E" kan också användas för att näring och fuktar hår. Oraffinerad ricin, burdock, mandel och olivolja, samt jojoba, kokosnöt, vetex och havtornoljor anses vara de bästa.

En bra fuktgivande och återställande hårstruktur tillhandahålls av masker i form av "phyto-wrappings":

 • Ett lager av uppvärmd yoghurt appliceras, då huvudet måste täckas med cellofanfilm och på toppen av det med en handduk. Efter 30 minuter upprepas proceduren i ytterligare en halvtimme, varefter masken tvättas av med infusion av grönt eller svart te.
 • Samling av örter i en mängd av 100 gram. (3 matskedar av varje ingrediens), som består av moderkruka ört, johannesört, näsblad och björk, kamomillblommor, nasturtium och vitklöver, måste infunderas i ½ kopp olivolja på en mörk plats och i en noggrant stängd burk i en vecka med jämna mellanrum skakning. Spänn sedan, värm och applicera på håret med uppvärmning i 2 timmar, skölj sedan med schampo.
 • En varm blandning bestående av 2 matskedar ricinolja, en tesked glycerin, en rå äggula och en tesked äpple eller vinäger appliceras med uppvärmning i 40 minuter.

I folkmedicin finns det fortfarande många olika recept, men för att förhindra eller bota torrt och sprött hår är det bara möjligt att eliminera eller minimera påverkan av faktorer som skadar deras struktur och med rätt konstant vård för dem.

Masker för torrt hår hemma

Överdriven torrhet av håret kan vara ett verkligt problem, om håret saknar fukt, kommer de att se tråkiga, svaga, livlösa.

Frälsning för torrt hår kan vara hemlagade masker gjorda av naturliga ingredienser. Vilka är fördelarna med sådana masker, hur de förbereds och används - vi kommer att berätta i den här artikeln.

Vilken vård behöver torrt hår?

 • I tid för att klippa delade ändar.
 • Det är nödvändigt att överge hårets färg, eller välja bara ammoniakfria färgkompositioner.
 • Använd om möjligt inte en hårtork och varma strykjärn.
 • Blandläggningen betyder att det är bättre att föredra skum, snarare än geler.
 • Att tvätta håret inte för ofta är 2-3 gånger i veckan tillräckligt.
 • Vård av denna frisyr ska vara omfattande vård, du behöver applicera fuktgivande balsam, balsam och masker.

Vilka komponenter kan användas för hemma masker?

Huvuduppgiften för masken för sådant hår är att berika håraxeln med fukt, fuktar hårbotten och gör tråkiga och spröda strängar glänsande och elastiska. För beredning av läkande masker hemma kan du använda följande komponenter:

 • Basa naturliga oljor.
 • Surmjölk och kefir.
 • Bee Honey
 • Majonnäs, yoghurt utan fyllmedel eller gräddfil.
 • Lökjuice och aloejuice.
 • Medicinska örter, såsom skägg, calamus eller nässla.
 • Frukt, särskilt banan och avokado
 • Äggula.

Populära recept maskerar mot torrt hår

Även en amatör i kosmetiska verksamheten kommer att kunna förbereda en närande och fuktgivande mask hemma. Vi kommer att berätta för de enklaste och mest effektiva maskuppskrifterna.

Näringsblandning

Masken för närande torrt hår består av en blandning av kycklingägg, en tesked vanlig glycerin och samma sked äppelcidervinäger samt två matskedar ricinolja.

Alla komponenter måste blandas noggrant och masken appliceras enbart på hårrötterna, lite senare fördelar den med en kam över hela längden på locken. Täck sedan håret med en handduk och håll i denna form i minst en halvtimme.

Tvätta av den näringsmässiga sammansättningen rekommenderas äggschampo.

Oljemask

Häll några matskedar olja i en liten behållare, ju längre ditt hår, desto större, för medellängd, fem matskedar kommer att räcka till. Använd en juicepress eller manuellt få juice av ett stort citron och häll det i en behållare med olja. Applicera en oljekomposition på ditt hår, du kan tvätta bort det efter en halvtimme.

För att masken skulle ha en positiv effekt måste den appliceras minst två gånger i veckan.

Honungssammansättning med vitlök

Denna mask anses vara den mest effektiva i kampen mot torra krökningar och gör det enkelt: Blanda en sked full flytande honung och en äggula. Då måste du torka vitlöksklyftan och blanda alla ingredienser.

Honung välfukerar hårskakan och vitlök väcker hårsäckarna, vilket gör att de intensivt närmar varje hår. Detta maskerar lite i hårbotten, men trots detta är det nödvändigt att hålla det i minst två timmar.

Skölj det först med rinnande vatten och sedan starkt njurinfusion.

Yoghurtmaske

Som en del av den naturliga byn yoghurt många värdefulla ämnen och användbara spårämnen som hjälper till att rädda håret från torrhet.

Om du använder den här masken regelbundet blir krullarna mer elastiska och starka på en månad. Blanda bara färsk yoghurt med plantainblad, som ska hakas i förväg.

Applicera blandningen i hela längden av håret, var särskilt uppmärksam på rotzonen, skölj blandningen med varmt vatten efter 30 minuter.

Cognac mask med henna

Denna näringsrika blandning kommer att vitalisera även det minsta håret. Förberedelse: Blanda en äggula, vegetabilisk olja i mängden en tesked, lägg till en tesked Henna, brandy och honung.

Applicera blandningen, wrap huvudet med en handduk, och på toppen också med en plastlock, tvätta av kompositionen efter 50 minuter. Om så önskas kan du omedelbart tvätta håret med schampo.

Lök-vitlök mask

Torrt hår kan bero på brist på svavel och fosfor i kroppen, och dessa värdefulla spårämnen i överskott finns i lök- och vitlökssaft. För att få en mask baserad på lök eller vitlök, är deras juice nödvändig. Effekten av vitlök är starkare, men observera att det är inte så lätt att bli av med den skarpa lukten.

Lökjuice är mer godartad, blanda den med vanlig vegetabilisk olja, samt juice av en citron. Alla komponenter tas i ungefär samma volym. Denna blandning ska inte bara appliceras på håret, det är bättre att göra en huvudmassage med den i en cirkelrörelse.

Skölj av kompositionen är minst 20 minuter, då behöver du skölja håret med en svag lösning av äppelcidervinäger.

Så vi berättade för dig de mest populära recepten för hårmaskor mot torrhet, du måste bara välja "din" mask och applicera den minst en gång om 10 dagar.

Hur bli av med torrt hår hemma

Torrt hår kan helt förstöra din utseende. När allt håret är uttorkat sticker de i olika riktningar som en tvättduk, tryck och se på oss snyggt. Ofta är torrt hår åtföljt av klåda, mjäll och splittrade ändar, som du också vill bli av med så snart som möjligt. Till en början, låt oss ta reda på vad som leder till detta hårstil, när krullarna blir bokstavligen döda?

Varför blir håret torrt

 1. Om du ofta färgar håret med starka kemiska föreningar leder det oundvikligen till torrt hår. Särskilt om du är ommålad från en brunett till en blondin. När allt kommer omkring, för att ändra hårpigmentet måste du byta struktur. Sådana experiment passerar inte utan spår. För att undvika detta, välj ett mer mildt färgämne och gör regelbundet naturliga regenererande hårmaskor.

Eliminering av orsakerna till överdriven torrhet av hår kan vara avgörande för deras återhämtning. Men om håret behöver akutvård måste du återställa det med hjälp av kosmetiska oljor och naturliga masker.

Kosmetiska oljor mot torrt hår

Om ditt hår förvandlas till torra tows - skynda inte för att bli av med dem. De kan härdas med kosmetiska oljor. Oljor kan köpas i apotek till ett attraktivt pris. Här är en approximativ algoritm för applicering på håret av någon användbar kosmetisk olja.

 1. Först måste du välja hur man återställer hår med olja. Mot torrhet, kokos, mandel, persika och olivolja är bäst. Om du vill påskynda hårväxten, använd ricinus och burdockolja. Oljor kan användas ensam eller kombinera flera kompositioner i en mask. Före proceduren bör oljan förvärmas i ett vattenbad till ett varmt tillstånd.
 2. Håret kan vara både torrt och vått. Men det är mycket lättare att applicera olja på vått hår.
 3. Borsta strängarna noggrant före proceduren. Om du applicerar oljan på dig själv är det bättre att böja huvudet över badet för att inte droppa på golvet.
 4. Fukta först fingertopparna i oljan och tränga in i hårbotten. Olja väl håret rötter. Doppa sedan en kam med glesa tänder i oljan och kamma håret längs hela längden. Därefter blottar hårets ändar i den återstående oljan. Bunt håret och säkra strängarna på toppen.
 5. Täck huvudet med klädesfilm, frisörshatt eller plastpåse. Vik en varm handduk och lämna i en timme.
 6. Skum oljeproppen med schampo före sköljning och exponera sedan håret under en ström av vatten. Faktum är att schampo klibbar olja och tvättas väl. Och om vatten kommer i håret för tidigt blir det svårt att tvätta oljan ut ur dem. Tvätta huvudet några gånger så att det inte finns någon fet, oljig rester på dina hårrötter. Låt strängarna torka sig, utan en hårtork.

Efter den första proceduren kommer du att märka att håret har blivit mycket mjukare, mjukare och silkeslen. En sådan mask ska göras ett par gånger i veckan och inom en månad kommer du att kunna återställa de sjuka strängarna helt.

Hår fuktgivande masker

Här är några recept och ingredienser som återfuktar håret och återställer sin hälsosamma struktur.

 1. Äggulor kommer att hjälpa näring håret med vitaminer. Flera äggulor måste piskas och appliceras för hela längden av håret, och sedan lämna i 40 minuter. Tvätta som vanligt.
 2. En av de bästa naturkosmetik för hud och hår är honung. Det är bäst att ta de naturliga bergsorterna, som samlat in de flesta vitaminerna. Innan honingen appliceras måste den upphettas i ett vattenbad. Du kan inte bara använda älskling, men också andra biprodukter. Masken av propolisktinktur är mycket effektiv för att återställa smärtsamma lockar.

Vackert hår är inte en gåva av naturen. Ofta bakom de vackra strängarna finns det ett antal livsregler och principer som syftar till att bevara krillens hälsa. Ta hand om ditt hår, eftersom det är friska strängar anses vara en symbol för kvinnlighet, ungdom och stil.

Fuktgivande hårmaskor hemma - de bästa recepten

Torka, gloslösa lockar vem som helst medför mycket besvär. För att lösa ett sådant ömtåligt problem krävs ett integrerat tillvägagångssätt. Du kan kontakta salongen där mästaren väljer dyra vårdprodukter.

Men om drömmarna är silkeslen och hälsosam krullning, och du vill inte verkligen spendera pengar på en resa till en mästare eller har du ingen tid för det? Fuktgivande hårmask, som görs av dig själv hemma - förmågan att återställa den skadade strukturen med minimal kostnad.

En hemgjord fuktgivande hårmask hjälper till med att återställa fuktbalansen.

Orsaker till torrhet

Torrhet kan korrigera hemberedningar.

Varje hår består av 3 huvudlager: nagelband, cortex och medulla. Cuticle hjälper till att behålla fukt och skyddar andra skikt från skador.

Om det börjar bryta ner, är dess förmåga att ackumulera och behålla fuktighet förlorad. Strukturen blir torr och spröd. Strängar utstrålar och börjar falla (den här länken kan hittas varför det här händer och vad man ska göra).

Problem med uttorkning av nagelbandet beror på ett antal anledningar. Detta kan vara graviditet, långvarig exponering för solen och simning i klorerat vatten (frekventa besök i poolen). Andra orsaker är:

 • miljöförhållanden (torrt och varmt eller kallt och blåsigt klimat);
 • vanor för vård av krullar (användning av strykjärn och stylers, kemiska medel för krökning / rätning);
 • livsstil (överarbete, ohälsosam kost);
 • hälsoproblem (anorexi, hormonellt misslyckande på grund av nedsatt sköldkörtelfunktion).

Strukturen omfattar tre huvudlager.

Om det är svårt att eliminera en faktor, till exempel klimat, då kan alla göra resten. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt eventuella problem i kroppen, vilket kan leda till andra komplikationer.

BETALA ATTENTION! Ofta tvätt eller val av ett schampo med en aggressiv formel bidrar till det faktum att naturliga fetter tvättas ut ur håraxeln. Alternativet luftkonditionering mjukar en sådan åtgärd. Det är inte värt att spara på det - det här är den bästa vänen av torrt hår.

Effektiva och överkomliga fuktgivande masker

Hemmagjorda fuktgivande hårmaskor hjälper bättre än att lagra produkter, eftersom de är gjorda av naturprodukter.

Sortimentet av vårdprodukter är lätt att bli förvirrad - valet är verkligen fantastiskt. Men priset på effektiva produkter kan också överraska dig obehagligt. De självtillverkade kompositionerna från de produkter som alltid finns tillgängliga kommer att vara en rimlig väg ut.

Den största fördelen i jämförelse med butiksvarianterna är att endast naturliga ingredienser är närvarande i recepten. Masker som görs hemma kan vara mer effektiva än köpobjekt. När allt kommer omkring väljs komponenterna utifrån det befintliga problemet.

En fuktgivande hårmask, skapad i hemmet och korrekt vald, kommer att ha en positiv effekt på tråkiga, skadade lockar. Det förbättrar sitt tillstånd bokstavligen inför våra ögon. Följande recept kommer att föra dig närmare drömmen om en lyxig glödande häl med hjälp av naturliga produkter, som samlats in i mirakelelixirer.

Olivolja, ägg och honung mot torrhet

Fuktgivande hårmask från ägg, olivmala och honung hjälper till att återställa strukturen

Denna vårdblandning kan användas i dubbel kvalitet - som en tillväxtbooster och som en balsam. Olivolja omvandlar torrt lås magiskt, läker hårbotten på grund av dess kraftfulla fuktighetsegenskaper. Många recensioner för att bekräfta.

Ett råägg är fylligt med fetter, proteiner och näringsämnen. Enzymer i det rensar huvudets hud från bakterier och överflödigt fett. Honung har helande och återbildande egenskaper, eftersom det innehåller mineraler (kalcium, järn, koppar, magnesium) och B-komplex vitaminer.

Metoden för framställning av en sådan fuktgivande hårmask:

 1. Ta 5 teskedar olja (beräknad på medellängden). Du bör inte vara avundsjuk med honom: för det första är den fylld med alltför fetthalt, och för det andra kommer lukten av sallat att erodera hela dagen.
 2. Lägg till ägg (2 st), honung (2,5 teskedar), blanda allt i en kopp. Ta porslin eller glas för att undvika onödig oxidation.
 3. Gnugga blandningen i torra lockar, täcka med en plastpåse eller ha på sig ett duschlock. Försök att inte röra på din mun - i ägget kan det innehålla patogena mikrober.
 4. Skölj noggrant med vatten efter 15 minuter. Kompositionen kan förbli längre. Så krullarna blir jämnare mjukare.

TIPS! Ägget kan ersättas med kanel (2 matskedar pulver), om det förutom torrhet finns ett faktum av förlust. Genom att lägga till 1 matsked nypressad citronsaft, kan du lösa problemet med mjäll och kliande i hårbotten.

Havregrynsmask Recept på mjölk, mandelolja för jämnhet och silkeslen

Havregryn, mjölk och mandel smör för fuktgivande väl hjälp.

Denna handgjorda åtgärd syftar till att förbättra hårbotten, skydda folliklarna och ta bort överflödigt fett. Havre innehåller tiamin, riboflavin, niacin, kalcium, folsyra. Tack vare dessa ämnen ökar tillväxten.

Användningen av mjölk för krullningar på grund av närvaron i dess sammansättning av vitamin A, biotin och kalium. Kraftfull fuktighetsgivande effekt på grund av närvaron av mandelolja. Den innehåller vitamin E, som garanterar strängarnas styrka och glans.

 1. Ta en tsk havregryn, mjölk och mandelolja och blanda noggrant och ingredienser tills en homogen tjock pasta.
 2. Kamma torra trådar och fördela den resulterande produkten på dem.
 3. Vänta en tredjedel av en timme och skölj huvudet med varmt vatten med en mild schampo för daglig användning.
till innehållet ↑

Banan och honung gör krullarna starka och friska

Banan och honung fuktgivande mask mättar perfekt strukturen med fukt. Det är förbjudet om du är allergisk mot dessa komponenter.

Denna blandning för att fukta hemma kommer dessutom att eliminera ökad bräcklighet. Banan har många fördelaktiga egenskaper på grund av närvaron av kalium och järn, vitamin A. Denna goda och friska frukt är en riktig upptäckt för skadade strängar.

Banan-honung blandning kommer att göra håret tjockare, kommer att ge förebyggande av splittrade ändar. Om de mirakulösa egenskaperna hos honung, fylld med vitaminer, mineraler och naturliga fuktgivande ämnen som nämns ovan.

 1. Ta 1 mogen banan och hugga väl i en mixer. Inte en enda bit ska förbli. En banan som sitter fast i håret är ganska svårt att tvätta.
 2. Lägg till honung (tillräckligt tesked) till smoothie och blanda.
 3. Sprid kompositionen på torrt hår och täck dem med ett duschlock.
 4. För åtgärden tillräckligt med kvart i timmen (du kan hålla lite mer, 20 minuter).
 5. Tvätta huvudet med varmt vatten och schampo.

BETALA ATTENTION! Trima ditt hår oftare - det kommer att växa snabbare och se bättre ut. Deras tips torkar ut snabbare, därför är de mer skadade. Tack vare de frekventa hårklippningarna ser krullarna fräscha och friska ut. Och inga split ends!

Yoghurt och ägg med torrhet och skada

Fuktgivande mask för hår av yoghurt och ägg med stark torrhet appliceras med oliv.

För att lösa problemet, än att fukta håret, kommer de mest prisvärda produkterna som kan köpas i snabbköpet till undsättning. En blandning av osötad yoghurt och ägg kombinerar de fördelaktiga egenskaperna hos två naturliga ingredienser. Denna komposition är mycket effektiv för torr och påverkad av yttre påverkan lockar.

I mjölksyra finns mjölksyra och zink som är nödvändiga för hårväxt, och ägget innehåller proteiner och fetter som är viktiga för dem. Förutom att fuktighetskoncentrationen kontrollerar blandningen överflödig fet hud i hårbotten. Det rengör effektivt håret, mjukar dem och fungerar som en luftkonditionering.

 1. Ta 1 ägg och piska till ett skum.
 2. Tillsätt 1/4 kopp yoghurt och vispa noggrant med äggskum.
 3. Massage i hårbotten, gnid den i hår. Bär en plastpåse för att förbättra effekten.
 4. Glöm huvudet i ungefär en timme och tvätta det med varmt vatten och en mild schampo. Du kan uppnå extra glans genom att skölja håret med kallt vatten.
till innehållet ↑

Avokado och djup konditionering

Det är tillåtet att använda mandel istället för olivolja.

Fuktande hår hemma med denna frukt är ett förfarande som är känt för folket i Sydamerika i tusentals år. Avokados innehåller vitamin E och proteiner, vilket ger krökningar jämnhet och silkighet.

Dess föryngring och fuktgivande egenskaper i denna mask förbättras av honungens närande effekter (kan ersättas med ett ägg) och oliv. En sådan "kombination" av vitaminer och mineraler är idealisk för att förbättra tillståndet för torrt och grovt hår, vilket minskar håravfall och en positiv effekt på hårbotten.

 1. Ta 1 färsk avokado och hacka.
 2. Tillsätt honung (1 tesked) och olivolja (2 teskedar) till den resulterande "gruel". Sprid ingredienserna till krämens tillstånd.
 3. Den resulterande kompositionen med mjuka rörelser masserar i hårbotten. Sprid överskottsprodukten jämnt över hela hårlängden. Täck huvudet med plastfolie för att förbättra effekten.
 4. Skölj av med varmt vatten och mild schampo efter 20 minuter.
till innehållet ↑

Kokosolja för alla problem

Kokosolja är ett utmärkt hår fuktkräm.

Detta ämne kan vara en komponent i vårdande medel och en självständig närande mask. Fuktande hårspetsarna med kokosolja är ett mycket effektivt förfarande. Tack vare mättade fetter, laurinsyra, vitaminer E och D och körteln i sammansättningen får du tjocka, friska och glänsande lockar.

Åtgärden av huvudkomponenten i denna mask kan förbättras genom tillsats av olivolja. Det fuktar håret helt.

 1. Blanda kokosnötsolja (2 teskedar) och olivolja (1 tesked) i en liten kopp.
 2. Sprid näringsblandningen försiktigt över strängarna och linda filmen runt huvudet.
 3. Lämna i 15-20 minuter. Vid svår hårskada, vänta lite längre.
 4. Tvätta av med en mild schampo.

Hårskön börjar från kroppens insida. Drick mycket, behåll huden fukt. Berika kosten med omega-3 fettsyror - de finns i lax, skaldjur, nötter och frön.

I havremjöl, linser och nötkött är mycket selen och järn. Leafy greener rik på vitaminer, kalium och kalcium kommer inte att störa. Allt detta är nödvändigt för hår för sken och tillväxt.

slutsats

Masken används enligt något av de beskrivna recepten en gång i veckan. Så du kommer att återställa hårets fukt, glans och välvårdad utseende. Ta dig tid till korrekt vård, din hälsa och näring. Tja, i videon finns ett annat unikt recept för ett super fuktgivande alternativ. Du kan använda den.Nästa Artikel
Kockolja för hår: hur man gör det hemma och lagras ordentligt?