Vilka antifungala salvor att välja för behandling av svamphud i kroppen, naglar, huvud och öron?


Svamp sjukdomar är inte bara ett ytligt kosmetiskt problem. Det är värt att lösa inte bara antifungala salvor och geler, men också andra droger. Det är nödvändigt att välja en behandling mot en svamp med en specialist, och det spelar ingen roll vart mykos ligger: på fötternas eller slemhinnans hud.

När behöver du behandling?

Nästan någon märker en liten klåda på huden: mellan fingrarna och tårna, på fötterna, klackarna, bakom öronen, armbågar etc. Endast med en stark och konstant kli börjar vanligtvis att uppmärksamma problemet.

De första symptomen på hudsvamp

Ytterligare rodnad eller färgförändring av det drabbade området, peeling och lossnarhet i huden kan förekomma. Utan en läkare är det uppenbart att en hudsjukdom har uppstått. Och med utseende av härdad hud eller sår kan du vara säker på att du angripit svampen.

Symtom hos smittade personer kan variera av följande skäl:

 • lokalisering (hudtjocklek eller det är en nagelplatta);
 • en svamppatogen (jäst, mögel eller dermatomycet);
 • immunitet, hud.

Svampar (mykoser) kan hänföras till infektioner, eftersom de kan överföras från en person till en annan. Svampen på kroppen kan härdas på två sätt:

 1. Externt (olika sprayer, geler, salvor, fläckar med aktiva antibakteriella, antimikrobiella, antimykotiska ämnen).
 2. Inuti (sirap, tabletter, kapslar).

Det är ofta nödvändigt att kombinera dessa två metoder för att uppnå full terapeutisk effekt. Detta är speciellt nödvändigt om det finns mykos i kroppen - svampens sporer sprider sig i blodet mot alla vävnader i kroppen. Då är antibiotika antibiotika förskrivna.

En sådan form av svampen som versicolor är också farlig - att vara på ytan av huden, det kan expandera sitt område och orsaka patologiska förändringar på huden.

Hur man behandlar

Antimykotiska läkemedel används effektivt vid skadan. Farmakologiska företag erbjuder svampmedel i olika priskategorier. Inhemska - ibland billigare än importerade. Några, nu glömda, åtnjöt fortfarande våra mormor. Till exempel kostar zinksalva ett öre, och dess effektivitet har bevisats genom åren.

Det är möjligt att köpa nödvändiga antimykotiska läkemedel på något apotek, men det finns recept som gör att du kan skapa en effektiv lösning hemma.

Fördelar med salvor mot svampar

Antifungala medel i form av salvor anses vara en av de mest effektiva formerna för frisättning. När allt kommer omkring har de egenskaper att penetrera porerna och bekämpa svampen.

Ett exempel på att applicera en av salvorna

Men åtgärden kommer bara att vara positiv om sjukdomen inte har gått för långt. Salvan, som uppträder klåda och rodnad, kommer snabbt att försvinna, men om andra symptom uppträder (skorpor, grov hud, skarp lukt), kommer salvan inte att vara så snabbverkande.

De positiva egenskaperna kan identifieras:

 • salvor har en relativt överkomlig kostnad;
 • kan användas under lång tid utan risk för missbruk.
 • jämn fördelning av salvan är möjlig, vilket gör att de aktiva ingredienserna kan spridas över hela området av den drabbade ytan;
 • antiallergena, på grund av frånvaron av dofter och ytterligare ämnen som ger vård;
 • Om huden är känslig, så finns det en salva baserad på animaliska fetter. De förstör svampen och orsakar inte irritation.

Det är också lätt att applicera salvan i mitten av svampskadorna, vilket resulterar i att spara pengar och det blir ingen onödig kostnad.

Liknande i struktur är gelén från svampen. Det har också svampdödande komposition, men det lämnar ingen rester på kläder och absorberas lätt. Koncentrationen av aktiva ingredienser är mycket lägre än i salvor eller krämer.

Krämen från svampen är inte mindre populär. De har en lättare, snabbt absorberad struktur och är dessutom (förutom att bli av med mykos) som kan ta hand om huden.

Enligt koncentrationen av terapeutiska komponenter i fondens sammansättning är det maximalt i salvor, lite mindre krämer, minimala geler. Sprays innehåller inte heller stora mängder av en effektiv substans.

Vad ska man välja?

Klassificeringen av antimykotiska medel fylls årligen och expanderas med nya salvor och geler. Men det finns de som har blivit bekanta och beprövade läkare mot svampen. De kan vara ett målinriktat handlingsspektrum (beroende på patogenen) eller de som kan användas för alla typer av mykos.

Populär salva för svamp

I okomplicerade och försummade former av svampsjukdom används icke-hormonella läkemedel. Med en mer allvarlig sjukdom kan hormonella salvor, krämer eller geler inkluderas i behandlingen.

För kroppshud och naglar

Sådana antimykotika hänvisas till bredspektrummedlen (för hud och naglar):

 • Zink, svavelsyra och salicylsalvor finns tillgängliga. I deras effektivitet är de inte sämre än dyrare salvor. Urea (karbamid) är också effektivt, vilket är en del av den populära salvan från svampen.
 • Mikonazol, terbinafin, mikozoral eller clotrimazol. Liknande i verkan av salva som används vid behandling av huden, i ljummen, svamp under armarna eller på benen (onychomycos, till exempel).
 • Novastep. Antifungal kräm, kan användas för hudskador och tånaglar. Novastep består av naturliga ingredienser.

Antimykotiska preparat för tånaglar är relativt billiga om de är av hemligt ursprung. Utländska analoger är mycket högre i värde, även om de har samma effekt.

Bilder före och efter behandling av nagelsvamp

Andra läkemedel för naglar och hud:

 • Bifonazol spray (analoger - Mikospor, Bifon och andra).
 • Tiabendazolkräm. Denna svampdödande grädde är mest effektiv för användning på fötterna: fötter, mellan tårna, klackar.
 • Exifin (spray, kräm) och dess analoger - Lamicon, Lamisil.
 • Exoderil, Itrakonazol, Akriderm spray skiljer sig åt i de aktiva ingredienserna som ingår i dem, men används ofta i olika svampsjukdomar.

Endast medicinska dermatologer kommer att kunna bestämma terapeutiska läkemedel som enligt deras klassificering kommer att vara lämpliga för en viss typ av svamp. Att bara läsa instruktionerna i salvan för att vänta på en minskning av sjukdoms manifestationen är inte tillräckligt. Till exempel elimineras mykos av jästkärl av den aktiva substansen - clotrimazol, och ketokonazol i det här fallet kommer inte att vara tillräckligt effektivt.

Efter att ha botat en svamp, är det nödvändigt att bearbeta kläder som kontaktade den drabbade platsen med spray från en svamp eller andra desinfektionsmedel. Det är också nödvändigt att sanera skor (om mycosis observerades på benen). Förutom sprutor kan denna procedur utföras med salvor, även om det inte är mycket praktiskt.

För huvudsvamp

Inte alla som har mjäll är medvetna om att det är ett symptom på svamp på huvudet. Kosmetiska produkter kan inte bota honom, men förklara det bara tillfälligt. Svampen manifesteras av hudens vanliga skurning, vilket i slutändan uppfattas som mjäll.

Vid behandling av en svamp som lokaliserades på huvudet (nämligen under hårbotten) kommer salvor och krämer inte att vara en praktisk lösning. Särskilda serum, schampon, spray från en svamp hjälper till med denna fråga.

Svampdödande tabletter kan också användas i komplexet. Om vi ​​överväger de riktade metoderna, är skället ordinerat Ketoconazol spray, Nizoral och Dermazole (schampon). För läkemedel som används inomhus måste du konsultera en specialist.

För örswampa

Mänskliga öron är också utsatta för svampsjukdomar. Förutom utseendet på obehagliga symtom (desquamation, formning av korst och tillväxt i öron) har han tillgång att tränga in i andra organ - nasofarynx, ögon, hals. Ofta finns det en sjukdom hos äldre män.

Behandlingen av öronsvampen sker både med salvor och med lösningar innehållande antimykösa aktiva ingredienser. Den komplexa behandlingen innefattar administrering av orala svampmedel.

Förbereder salvor hemma

Med brist på förtroende för modern farmakologi kan du förbereda ett effektivt verktyg bara hemma. Komponenterna är enkla och kommersiellt tillgängliga. Det är värt att använda dem tills de är helt återställda.

Recept 1:

Blanda i ett förhållande 2: 1 vinäger, olivolja. Tillsätt 10 droppar tea tree ether. Applicera på drabbade områden på natten, linda dem i polyeten och en trasa av naturligt ursprung (bomull, ull). Nästa morgon, tvätta av, applicera tvål.

Recept 2:

Grind 2 vitlöksklyftor till ett tillstånd av gruel, tillsätt 1 matsked l. olivolja, 1 hk Vaselin. Applicera bättre på natten. Tvätta av med tvål på morgonen.

Recept 3:

I lika delar, ta läsk, tvålspån (gräsklipp i hushållspapper och tjärsåp), tillsätt olivolja (för ögon, för att kombinera alla komponenter). Håll upp till 2 timmar, skölj med vatten.

Traditionella behandlingsmetoder är inte begränsade till användningen av beredda salvor. En del av terapin är användningen av bad (vinäger, tea tree oil, kamomillbuljong med kalendula, etc.) sätts till vattnet.

Gravid och barn

Under graviditeten är sjukdomar i kvinnliga intima områden vanliga. De mest populära av dem är tröst (eller vetenskapligt candidiasis). Efter att ha besökt gynekologin och bekräftat diagnosen (genom laboratorieanalys) föreskrivs anti-svampläkemedel: Clotrimazol (frisättningsform - salva eller vaginala tabletter). Enligt gynekologens beslut kan behandlingen justeras beroende på sjukdomsstadiet och jämförelsen av risker med fördel.

Förutom gravida kvinnor kan candidiasis vara hos unga barn i munhålan i form av vita ostliknande fläckar som omsluter hela mukhinnan i munen, tungan. Att bota det med salvor kommer inte att fungera, barnet erbjuds att dricka en tredjedel av Fluconazole kapselpulver (dos 150 mg) en gång för att döda svampsporerna insidan.

Mykos av fötterna, naglarna, kroppens hud hos gravida kvinnor och barn behandlas mycket noga och endast under överinseende av en hudläkare. Detta beror på en eventuell oväntad reaktion från kroppen till någon del av verktyget.

Regler för applicering av salvor mot svampar

Innan du använder något externt läkemedel ska inte bara svampsvall, hud av fötter, ansikte, händer rengöras. Det är nog att tvätta med tvål. Men det finns knep som hjälper verktyget att penetrera djupare och agera mer effektivt:

 1. Att ånga väl plats med lokalisering av svampen (hett komprimerar med läsk och tvål, bad).
 2. Applicera salva (eller kräm) till ett enhetligt lager, massera i en cirkelrörelse.
 3. Vid applicering av salva är det inte nödvändigt att röra friska områden i huden eller naglarna för att inte sprida sjukdomen.
 4. Tvätta händerna omedelbart med tvål och vatten efter applicering av salva.

I avsaknad av ett resultat efter 2 veckor med att använda salvan är det värt att byta den, med en annan aktiv ingrediens.

Under behandling med salvor rekommenderas inte användning av fuktgivande lotioner, krämer, sprayer, eftersom svampen tycker om en fuktig miljö. Vid behandlingstidpunkten bör man undvika platser för massbesök - simbassänger, bastur, bad, etc. Först kan du "belöna" sjukdomen till andra människor (vilket inte är rätt av etiska skäl). För det andra kan ytterligare en läggas till den befintliga formen av svampen, vilket kommer att förvärra situationen och förlänga behandlingen.

Kontraindikationer för användningen av salvor

Med en svamp sjukdom, bör du inte förvänta dig att salvan kommer att vara lösningen. Det finns en kategori av personer som det bara är kontraindicerat.

 • Gravid och lakterande. Många grupper av salvor med aktiva substanser är inte lämpliga för gravida kvinnor, eftersom de kan ge en teratogen effekt.
 • Mekanisk skada på huden (repor, mikroskärningar).
 • Dermatit, hudsjukdomar av icke-svamp ursprung.

Om du upplever ytterligare symptom efter att du har använt salvan bör du sluta använda det och kontakta en specialist.

Effektiva lösningar - salvor och piller för behandling av huvudsvamp

När en person diagnostiseras med en svamp i hårbotten riktar sig en behandlingskurs för att eliminera inte bara den estetiska defekten som orsakas av ohälsosamt hår och mjäll. Korrekt behandling med ett botemedel mot hårbotten gör att du kan behålla frisk hud och hår, vilket förhindrar komplikationer.

För behandling av huvudsvamp behöver piller och salvor som säljs i apotek. I de inledande stadierna är topiska medel effektivare och tabletter hjälper om störningen startas.

Vad ska man tänka på när man väljer läkemedel?

Det är inte möjligt att säga vilken lösning för hårbotten svampen är den mest effektiva. På apotek är tabletter och salvor representerade av ett brett utbud, men till en början är det bättre att rådgöra med en tricholog eller en hudläkare. Specialisten kommer att undersöka dig, hänvisa till analys och bestämma patogenerna.

Svampen är en snabbt utvecklande patologi, och utan att ta vissa åtgärder kommer mycosis att passera in i de djupa hudlagren och täcka frisk hud, inklusive slemhinnor. Att bekämpa mycosis är en lång process som kräver tålamod.

Antifungala piller och salvor är potenta medel som är giftiga. När du väljer dem ska historiken beaktas. Bland kontraindikationerna känns vanligtvis metaboliska störningar, njursvikt, blodsjukdomar, kärlsjukdomar och tumörer.

Vilken typ av salvor behandlar huvudsvampen?

Effektiva lösningar för hårbottensvamp är salvor som säljs i alla apotek. De bör användas noggrant och strikt enligt instruktionerna, annars kan du förvärra situationen istället för en positiv effekt eller förlora värdefull tid.

Clotrimazolsalva

Denna salva mot svampen i hårbotten har ett brett spektrum av effekter och hämmar utvecklingen av patogen mikroflora, speciellt jästliknande svampar. Läkemedlet är särskilt effektivt för mycosis i hårbotten orsakad av utvecklingen av Candida svampar. Doseringen och varaktigheten av användningen av salvor bör bestämmas av den behandlande läkaren, med hänsyn till olika faktorer och utvecklingsstadiet av sjukdomen.

Betamatezon

Denna gel från svampen i huvudet är bra som ett hjälpmedel för att minska inflammation. Salva lindrar klåda, tar bort skalning, har en positiv effekt på lokal immunitet. Med betydande svampinfektioner på den håriga delens hud används Betamatezon som ett självständigt medel. Det är också lämpligt för att komplettera antifungal behandling med tabletter.

ekzoderil

En effektiv salva som inte bara hjälper till att bekämpa svampen i hårbotten, utan också eliminerar patogener i andra delar av kroppen. Den helande effekten beror på en aktiv ingrediens som kallas naftifinhydroklorid. Drogen penetrerar djupt in i huden och börjar samlas inuti den. Överdosering är utesluten, eftersom de aktiva komponenterna inte absorberas i blodet. Hudskador försvinner inom 2-6 veckor.

Mikozan

Den terapeutiska effekten av denna salva på svampen på huvudet beror på en aktiv substans som kallas ketokonazol. Verktyget lindrar obehaglig klåda och rodnad. Behandlingsförloppet kan nå en månad, och efter det att symtomen har eliminerats ska användningen av salvan inte stoppas. Mikozan hjälper till att bekämpa många svampinfektioner, men det är högt giftigt, därför är det inte lämpligt för kvinnor under graviditet, amning såväl som barn.

Lamisil

Tidtestat antifungalt medel för hårets huvud. Den kommer i form av en kräm med aktiv substans terbinafin. Läkemedlet appliceras på de platser som drabbats av svampen en gång om dagen, och ett märkbart resultat kommer bara att visas efter några veckor. Denna salva har en bra analog kallad Terbinafin, vilket inte är mindre effektivt, men det är mycket billigare i apotek.

Mikozolon

Denna kräm hjälper till att bekämpa svampen på huvudet och andra delar av kroppen. Sammansättningen av det lokala medlet svampdödande komponenten och glukokortikosteroider. Den unika kombinationen av dessa ämnen gör att du kan bekämpa en mängd olika svampskador, inklusive de som kompletteras med bakterieinfektioner. Verktyget är lämpligt även i fall där andra droger från svampen inte ger resultat med en lång behandlingstid.

Salicylsalva

Denna botemedel mot svamp av huvudet är effektiv för svampen i hårets del av huvudet. Du kan använda den, orsaka ömma fläckar eller använda i form av kompressor. I det andra fallet börjar de drabbade områdena flyta starkt, men vanlig soda med tvål hjälper till att spola ut flakande epitel från håret. Salicylsalva är en av de billigaste antimykotiska drogerna som säljs i apotek.

Vilka tabletter kan jag använda?

Tabletter för behandling av hårbottensvamp ger också bra resultat, inte sämre än salvor, krämer och geler. Bland de mest effektiva tabletterna, som är mest positiva på Internet, är:

 • Ketokonazol. Detta verktyg skapar antifungala och antiparasitiska effekter. Du måste ta en tablett per dag i två eller tre veckor, och sedan behöver du en paus.
 • Miconazol tabletter tar upp till fyra stycken per dag.
 • Flukonazol. Detta läkemedel är lämpligt för behandling och förebyggande av hårbottenskador i hårbotten. Per dag behöver du inte ta mer än ett piller.
 • Nystatin. Kraftfullt antifungalt läkemedel med antibakteriell effekt.
 • Griseofulvin. Dessa tabletter från svampen i hårbotten kombineras med vegetabilisk olja. Det är nödvändigt att beräkna dosen enligt ett enkelt schema: en tablett per tio kilo kroppsvikt. Barn upp till två år, kvinnor under graviditet och amning, dessa piller är kontraindicerade.

Kom ihåg för framtiden, än att behandla svampen i huvudet, och du kan också försöka använda folkmedicinska lösningar.

Vilka folkrättsmedel hjälper till med huvudsvamp?

Folkmekanismer kan behandla huvudets svamp i de första stadierna av utvecklingen. Det enklaste sättet är förberedt från två liter vatten, en sked läsk och samma mängd ammoniak. Skölj huvudet med denna vätska var 2-3 dagar.

Behandling av svampen med salt och jod är ett gammalt bevisat botemedel, vi berättade om det på vår hemsida.

Tja hjälp mask från huvudets svamp. Du behöver 2 koppar vatten och 50 g pepparmynta. Koka på låg värme i tio minuter, och sedan spänna. Efter kylning lägg till tre skedar morotjuice, en sked citronsaft och samma ättika till avkoket. Denna åtgärd bör gnidas i hårbotten efter tvättning och lämnas i en halvtimme eller en timme och sköljas sedan med varmt vatten.

Eteriska oljor är också ganska bra folkmedicin för huvudsvamp. Särskilt bra mot soppa tea tree oil, rosmarin, cederträ och citron. Varje dag måste du gnugga olja i hårbotten före sänggåendet, och på morgonen tvätta håret med antimykotisk schampo.

Svampdroger för huvudet

Behandling av mykos i hårbotten

I många år försöker man bota MUSHROOM?

Institutets chef: "Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är att bota en svamp genom att ta varje dag ett botemedel mot 147 rubel.

Många människor oroar sig för kroppens tillstånd, särskilt deras huvuden. Förändringar som brittleness, hårförlust i huvudet, inflammatoriska processer uppstår ofta på grund av mykotiska skador. I den här artikeln kan du ta reda på vad som är mykos i huvudet, vilka symtom som följer med sjukdomar, orsaker, sjukdomsförloppet, behandlingsmetoder.

Allmän beskrivning, klinisk bild

För behandling av nagelsvamp använder våra läsare framgångsrikt Tinedol. Med tanke på populariteten hos det här verktyget bestämde vi oss för att erbjuda det till er uppmärksamhet.
Läs mer här...

Mykos i hårbotten är en grupp sjukdomar, vars orsakssamband är svampar, som ofta påverkar barn och ungdomar, men är också vanliga bland vuxna. När en person är smittad börjar svampen utvecklas, multiplicera, i början finns det en känsla av överarbete.

Symptomen på mykos beror på patogenen, svårighetsgraden av sjukdomen. Symtom är typiskt för de flesta svampskador i hårbotten:

 • hudskalning
 • en förändring i hårets allmänna tillstånd (överdriven torrhet, håret blir tråkigt);
 • alltför stora mängder mjäll;
 • håret blir skört (brott på 2-5 mm avstånd från hårbotten), faller ut;
 • På huden finns det inflammationsfält som inte har tydliga kanter, i vilken perforerade korstformer, bubblor fyllda med genomskinlig vätska.

Efter svampens penetration i hårbotten, utvecklas infektionen dold, det är svårt att upptäcka. En signal om att en person har utvecklat mycosis i hårbotten kan vara en betydande mjäll, om detta inte har märkts tidigare.

Orsaker till infektion och sätt att överföra svampinfektion

Orsakerna till ringmaskar som påverkar hårbottenområdet är många. Veta orsakerna till svamphudsjukdomar är nödvändiga för den efterföljande behandlingen av sjukdomen.

Orsaker kan delas in i två grupper:

 1. endogen;
 2. Exogena.

De vanligaste endogena orsakerna till ringorm:

 • patologiska sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, direkt blod;
 • låg ton i kroppens immunförsvar;
 • onkologiska sjukdomar;
 • sjukdomar som påverkar kroppens metaboliska system;
 • hög svettning;
 • nervsystemet (frekvent stress, depression).

Bland de exogena orsakerna kan identifieras:

 • Dåligt ekologiskt tillstånd på bosättningsorten;
 • Överhettning, överkylning av kroppen
 • Signifikant mänsklig exponering för ultraviolett strålning;
 • Bristande överensstämmelse med personlig hygien.

Mykos av huvudet kan uppstå som ett svar på antibakteriell hormonbehandling.

Sjukdomsförloppet

Beroende på patogenen kan mycosen i hårbotten påverka hudens ytliga, djupa lager. I början av sjukdomen utvecklas svampen, multiplicerar. När stora kolonier dyker upp, börjar små infektionsfält. Med skada på hårbotten ökar fokuset gradvis i storlek, sällan mer än 1 fokus (om 2 eller fler - de slår inte samman). Håret blir skört på platsen där det bryts, faller ut, det finns svarta prickar som kännetecknar ringmask.

När den når en signifikant storlek, blir kärnans periferi täckt med en torrskorpa, rivning som öppnar ett nytt sår med mindre blödning. I periferin förekommer tunna väggar som fylls med en halvtransparent vätska. Med tiden kan en tallrik bildas som täcker hela elden.

behandling

Behandling av mykotiska skador på huden beror på patogenen, svårighetsgraden av sjukdomen, förekomsten av en sekundär infektion och andra komplikationer.

Typisk terapi inkluderar:

 • raka håret runt sjukdomsfokus (om det behövs);
 • användning av topiska medel;
 • användning av tabletter, orala medel;
 • påläggning av antiinflammatoriska kompressor (hjälper till att ta bort purulenta skorskor smärtfritt).

Med hjälp av komplex terapi kan du snabbt bota svampen. Bland de terapeutiska medlen kan man urskilja salvor, krämer, schampon, tabletter.

Salvor, krämer som har anti-mykotiska egenskaper är vanligtvis harmlösa mot kroppen, appliceras på det drabbade området, hjälper till att ta bort inflammation, brännande, klåda, om någon.

Antifungala schampon innehåller aktiva ingredienser, såsom: ketokonazol, bysulfid, zinkpyriotin. Ämnen har en skadlig effekt på svampinfektionen, stärker håret.

Antifungala medel för mykos innefattar ofta antimykotiska tabletter. Användningen av tabletter beror på att en fullständig botemedel mot mycosis inte kan användas, vilket sitter i hudens djupa globar med hjälp av medel för yttre användning. Itrakonazol och ketokonazol används oftast.

Det är värt att komma ihåg att endast en läkare kan ordinera läkemedel för behandling av mykos. Självbehandling kan leda till utveckling av drogresistens hos svampen på grund av valet av ineffektiva läkemedel, övergången av mykos till svårare former.

Folkmekanismer

I milda former av mykos av huvudet är användningen av traditionell medicin tillåten, inklusive avkok, tinkturer som kan användas för yttre, internt bruk (oralt).

Speciellt effektiva infusioner och avkroppar baserade på:

 • mint;
 • lila;
 • milkweed;
 • skräppa;
 • ekbark;
 • medicinsk förfalskning;
 • ringblomma;
 • fräken;
 • Kalanchoe.

Innan du använder folkläkemedel är det bäst att konsultera en läkare.

förebyggande

Åtgärder för att förhindra mykos i huvudet:

 • begränsad direktkontakt med gatumjur
 • personlig hygien
 • Användning av personliga hushållsapparater (handdukar, hårborstar, hårnålar);
 • användningen av personliga hattar;
 • minimal stress på kroppen, nervsystemet;
 • Undvik överdriven exponering för ultraviolett strålning.

Minimal kontakt med personer som lider av svampsjukdomar.

Om symtomen på mykos i huvudet uppträder bör behandlingen påbörjas så snart som möjligt så att svampen inte blir svår. Du borde inte hoppas att processen kommer att elimineras, symptomen kommer att passera, svampen kommer att försvinna utan spår. Det bästa är att ta hand om dig själv, dina släktingar, hålla sig till förebyggande åtgärder och svampen kommer inte att störa personen.

Antifungal hudsalva. Den mest effektiva

Någon vill vara ägare till en vacker, ung och hälsosam hud. Sådana människor ser mer framgångsrika och roliga ut i social interaktion. Det är inte förvånande att när mikoser eller andra neoplasmer som uppträder på kroppen visas på kroppen, försöker vi bli av med dem så snart som möjligt.

Lyckligtvis är modern medicin rik på produkter som snabbt och effektivt kan hantera svampinfektioner, både på huden och inuti kroppen. Att välja rätt läkemedel och inte överbetala, bör du studera i detalj den mest populära och effektiva salvan mot svampen.

Vad är en svamp

Dermatomycosis - svamphudsskador på kroppen. De är på andra plats bland hudsjukdomar. Konventionella hudsvampar är extremt vanliga. Nästan varje person på hans epitel bär en stor mängd av dessa mikroorganismer tillsammans med bakterier. Ätstörningar, sjukdom, för kallt och vått väder, eller omvänt, för varmt väder försvagar kroppens försvar. Under dessa perioder börjar svampar aktivt reproduceras. Bäst av allt växer de under förhållanden med hög luftfuktighet och värme. De tränger djupt in i huden och berör nerver, orsakar klåda.

Det finns följande metoder för infektion:

 • Fysisk kontakt med en person som lider av mykos i huden
 • Användningen av föremål som tidigare använde en person med svampinfektion;
 • Kontakt med stridiga och sjuka djur;
 • Rör på sadelbackarna i kollektivtrafiken.

Hur man behandlar svampar

Svamp sjukdomar i huden är mycket resistenta. För att bli av med dem krävs ett integrerat tillvägagångssätt för behandling. Du måste kontakta sjukhuset för att ta reda på vilken typ av patogen som slog huden. En kompetent hudläkare kommer att kunna hämta salvor för mykos, liksom andra antifungala medel och immunostimulerande läkemedel.

Om en svampinfektion detekteras i början, kan den härdas genom att använda en salva mot svampen på huden. Efter att ha märkt peeling och klåda på huden (särskilt fötterna på huden är mottagliga för detta) bör anti-svampmedel startas.

Överensstämmelse med följande regler hjälper till att förbättra behandlingen effektivitet:

 • Innan du använder salva måste du rengöra huden på föroreningar med varmt vatten och tvål, torka noggrant.
 • Det är nödvändigt att byta dagligt underkläderna, som är i direkt kontakt med ytan av huden infekterad med mykos.
 • Det är nödvändigt att behandla den inre ytan av en patients skodon med mykos av fötterna (till exempel gnidning med ammoniak, klorhexidin, miramistin);
 • Oftast är det nödvändigt att ta antimykotisk verkan av systemisk drog;
 • Du måste följa användningen av salvor från hudsvampen. Normalt ordinerad av läkarmodus sammanfaller med den som föreslås i anvisningarna för läkemedlet. Men ibland kan specialisten, beroende på situationen, rekommendera en annan frekvens och varaktighet av behandlingen. I regel varar mykos terapi från flera veckor till flera månader;
 • Ibland är det nödvändigt att fortsätta behandlingen under några veckor efter härdning av mykos;
 • Vid val av läkemedel är det nödvändigt att ta hänsyn till dess biverkningar;
 • Det är värt att byta till salvor med kortikosteroider i dess sammansättning först efter det att det testats och har inte givit ett positivt resultat behandlingen med vanliga svampskyddande krämer och salvor.

Den mest kända antifungala hudsalvan

Lokalt applicerade läkemedel, såsom salvor, krämer, geler, sprayer, kan vara mycket effektiva, speciellt om ett litet område av huden utsätts för mykos vid det första skedet av sjukdomen. Efter att ha blivit bekant med sammansättningen och insatserna för medel för behandling av mykos kan du få din egen uppfattning om vilken salva som bäst hjälper till med svampen.

Nedan är en lista över de mest populära verktygen på hemmamarknaden:

 • Sebozol - kräm, salva med ketokonazol. Demonstrerar fungicidal och fungistatisk verkan. Det uppvisar aktivitet mot lav-färgade patogener, candidiasis, några ringmaskar och systemiska mykoser. Människor som är känsliga mot ketokonazol kan uppleva irritationsreaktioner på huden. I denna situation måste ansökan stoppas och med hjälp av läkaren att välja ett annat läkemedel. Pris - cirka 115 rubel;
 • Exoderil är ett schweiziskt läkemedel som är effektivt mot ett brett spektrum av svampar och deras sporer. För att behandla hudsvamp används den i form av en kräm. Penetrerar in i olika skikt av huden, skapar i dem koncentrationen av den aktiva substansen som är nödvändig för antifungal effekt. Denna grädde av svamp på kroppens hud appliceras på det infekterade området, efter tvättning med tvål och noggrant torkning. Tillverkaren rekommenderar att man smörjer omkring 1 cm av det omgivande friska epitelet runt det skadade området. Behandling av hudmincosis med Exoderil tar från 2 till 4 veckor. Det rekommenderas att fortsätta behandlingen ytterligare 14 dagar efter att svampens synliga försvinnande har försvunnit. Den genomsnittliga kostnaden för en grädde (15 g) är 450 rubel;
 • Mikospor - antimykotisk grädde, kännetecknad av en omfattande antimykotisk effekt. Aktiv mot jästliknande svampar, dermatofyter, mögelsvampar, orsaksmedel av seborré, erythrasma. Mycosporus botar framgångsrikt dermatofytos orsakad av kontakter med infekterade djur, candidiasis i huden, naglar, könsorgan och mångsidiga lavar. En engångsdos för ytbehandling av ca 10 kvm är en remsa av kräm 1 cm lång. Preparatet appliceras på det drabbade området 1 gång per dag - helst över natten. Behandlingen varar från 2 till 4 veckor beroende på typen av mykos. Läkemedlet anses vara säkert. Behandling av barn och gravida kräver dock medicinsk övervakning. Den genomsnittliga kostnaden för 15 g - 500 rubel;
 • Nizoral - grädde mot svamp med aktiva ingrediensen ketokonazol. Det är effektivt vid behandling av de flesta svampinfektioner i huden, slemhinnorna och naglarna. Användningen av Nizoral beror på sjukdomen. Det appliceras vanligtvis 1-2 gånger om dagen på det drabbade området och ett område runt det. Krämen är lämplig för behandling av seborrheisk dermatit, olika dermatofytinfektioner, idrottare, hudkandidatsis, flerfärgad lava. Lämplig för män med tröst. Behandlingstiden är cirka 2-4 veckor, följt av underhållsbehandling i upp till 14 dagar. Genomsnittspriset för 15 g - 540 rubel;
 • Lamisil - grädde och gel från svampen. Den aktiva substansen är terbinafin. Droger är desamma i effektivitet, men gelén tränger igenom huden bättre och absorberas snabbare. Detta är ett bredspektrum verktyg. Lämplig för behandling av de flesta mykoser. Godtagbar användning från 12 års ålder. Cream eller gel appliceras 1 gång per dag till det infekterade området i 1 vecka. I närvaro av blöjautslag - täcka med gasbindning. Genomsnittspriset för 15 g - 570 rubel;
 • Pimafukort är ett kombinationsläkemedel. Finns i form av kräm och salva. Närvaron av neomycin och natamycin i kompositionen förklarar aktiviteten hos denna salva med ett antibiotikum mot gram-positiva och gramnegativa bakterier, jäst- och jästliknande svampar, särskilt släktet Candida. Hydrokortison eliminerar klåda och inflammation i dermatoserna. Salva från mykos appliceras på det drabbade området 2-4 gånger om dagen. Behandlingstiden överstiger normalt inte 14 dagar. Godtagbar användning hos gravida kvinnor och barn under strikt övervakning av en läkare. Använd inte för personer med ökad känslighet mot läkemedlet. Medelpriset på Pimafukort (15 g) är ca 500 rubel;
 • Terbizil - svampdöd med terbinafin. Extern användning av grädden tillåter dig att motstå dermatofyter, jästliknande svampar, patogener av pityriasis. Läkemedlet används 1-2 gånger om dagen, något gnugga. Den genomsnittliga varaktigheten av mykosbehandling är 2-4 veckor. Pris Terbizil (15 g) - 300 rubel;
 • Ifenek - grädde med antimykotisk och antibakteriell effekt. Kompositionen har ekonazolnitrat. Krämen är aktiv mot många myogenas patogener. Används för att behandla svampinfektioner i huden, slemhinnor, hårbotten, manstrup, flerfärgade lavar. Cremen appliceras 1-2 gånger om dagen på den rensade, drabbade ytan. Fortsätt behandlingen i ytterligare 2 veckor efter att ha uppnått en synlig effekt av läkning. Priset för 30 g - 130 rubel.

Billig salva mot svamp

Terapi av svampsjukdomar är en lång process som kräver noggrant urval av droger och ibland deras växelverkan. Ibland fungerar en billig salva från svampen på kroppen lika bra som dess dyra motsvarighet. Följande verktyg är billiga men effektiva:

 • Svavelsalva (40 rubel) är ett säkert läkemedel som är lämpligt för behandling av gravida kvinnor och barn från 2 års ålder. Innebär en obehaglig lukt, starkt jordkläder. Salvan används för att behandla seboré och sjukdomar orsakade av parasitiska svampar. Applicera på huden i 3-4 timmar, sedan tvättas av, som regel, med hjälp av vegetabilisk olja;
 • Terbinafin (70-80 rubel) - svampmedel i form av kräm, salva. Det används för behandling av candidiasis, trichophytosis, microsporia, idrottare och flerfärgade lavar. Regelbunden användning är nödvändig för att förhindra spridning av infektionen. Applicera på den drabbade ytan 1-2 gånger om dagen i 7-14 dagar;
 • Clotrimazol är en extremt billig kräm från en bredspektret svamp (kostnad 20 till 140 rubel). Finns i form av kräm och salva. Den har en antimykotisk effekt på dermatofyter, formar och jästliknande svampar, erythrasmakatogener och flerfärgade lavar. Det har en uttalad antimikrobiell verkan. Används för att behandla svampsjukdomar i huden, hudveck och fötter. Salva är lika bra för både män och kvinnor att bli av med tröst. Som regel kommer botemedel mot infektioner orsakade av Candida svampar efter en vecka när den appliceras på det drabbade området 2 gånger om dagen. Detta är ett lågt giftigt läkemedel som kan användas för att behandla gravida kvinnor (förutom första trimestern) och barn.

Efter behandling, glöm inte reglerna för förebyggande av svampsjukdomar: Undvik att använda andras personliga ägodelar (handdukar, kamar, nageltillbehör, skor, etc.); torka dina fötter efter tvätt plocka upp skor där benen inte svettas. Vid behandlingstidpunkten utesluts inte besökande bad, bastu och simbassänger. Stärka immuniteten, bli av med dåliga vanor, skapa en hälsosam kost och behandla samtidiga sjukdomar. Dessa åtgärder hjälper till att säkra resultatet och spara mot mykoser i framtiden.

För behandling av nagelsvamp använder våra läsare framgångsrikt Tinedol. Med tanke på populariteten hos det här verktyget bestämde vi oss för att erbjuda det till er uppmärksamhet.
Läs mer här...

Hur snabbt bli av med svampen i hårbotten? Granskning av de bästa schampon, medicinska och folkmedicinska lösningar

En frisk och välskött frisyr glädjer alltid ögat. Men ofta ser inte håret ut som vi skulle vilja, och orsaken är många faktorer, särskilt problem med hårbotten.

Enligt statistiken är svampen i hårbotten den vanligaste sjukdomen i epidermis, vilket inte bara leder till en fruktansvärd frisyr, men orsakar också obehag för en person. I den här artikeln tar vi en närmare titt på vad en hårbottensvamp är, vad är dess symtom och hur den kan behandlas mest effektivt.

Vad är en sjukdom?

Hårbottensvamp är en patologi av epidermis i hårbotten orsakad av trichophyton och microsporum patogener. Det vanliga namnet på denna sjukdom för alla är berövas. En annan patogen är malassezia furfur, som infekterar det övre lagret av epidermis och orsakar seborré.

symptom

Nederlaget för hudpatogenerna trichophyton och microsporum åtföljs av manifestationen på huden av vissa områden med avrundad form, med klart definierade gränser. Hudens epidermis är mycket fläckig och har en ljus röd färg. I vissa fall visas skorpor eller små bubblor på gränserna för de drabbade områdena.

De drabbade områdena kommer att öka i storlek om inga åtgärder vidtas för att behandla dem. För varje patogen har sina egna symtom som är inneboende endast i denna svamp, nämligen:

 1. Malassezia furfur - orsakar allvarlig klåda, huden blir röd och fläckig. Ofta finns det skorpor på de drabbade områdena. I vissa fall kan suppuration inträffa, såväl som en sekundär infektion.
 2. Trichophyton - påverkar epidermis, liksom hår. Håret börjar bryta vid basen (2-3 mm från roten). Sjukdomen åtföljs av obehaglig klåda och rodnad i huden.
 3. Microsporum - denna patogen påverkar huvudets epidermis, vilket skapar ett eller flera drabbade områden. Med utvecklingen av patologi blir håret tråkigt, börjar bryta vid basen, förvärva en grå färgton.

De vanliga tecknen på svamphudsskador är följande:

 • Den manifestation av blekt röda fläckar på huden.
 • Håravfall i de drabbade områdena.
 • Obehaglig klåda i de drabbade områdena.
 • Stark hudskalning.
 • Försvagning av hårets allmänna tillstånd (förlust av glans, matthet, överdriven torrhet).
 • I vissa fall - manifestationen av suppurations (oftast med ringorm).

Vad ska beaktas vid val av behandling?

Vid de första symptomen är det nödvändigt att konsultera en läkare (dermatolog eller tricholog), vem ska genomföra en undersökning, göra en noggrann diagnos och förorda en effektiv behandling med hänsyn till alla patientens egenskaper.

Faktum är att vissa droger innehåller giftiga substanser som effektivt undertrycker olika svampar. Deras koncentration är låg och kan inte skada en hälsosam kropp, men för människor som lider av vaskulär patologi hos händerna, med blodsjukdomar, njursvikt och onkologi är det bättre att avstå från att använda dessa medel genom att välja ett annat alternativ behandlingsalternativ.

Behandlingstiden tar vanligen 4-6 veckor, men i vissa fall kan läkaren förlänga behandlingen genom att förskriva antibiotika och hormoner.

Shampoo mot hårbotten svamp

Ett av de effektiva verktygen i kampen mot olika svampsjukdomar i hårbotten är en helande schampo. I apoteksnätet hittar du många sorter av det här verktyget, så vi valde den mest effektiva, används av miljoner människor (beskrivning nedan).

Mikozoral

Genomsnittspriset i Ryssland är 390 rubel.

Indikationer: Detta verktyg är utformat för att effektivt undertrycka dermatofyter och olika hudsvampar.

Åtgärd: Mykosarol eliminerar mykos, rodnad, peeling och klåda i huden, liksom normaliserar talgkörtlarna.

Ansökan: Medicinsk schampo appliceras på håret och huden på huvudet, gnides med massage rörelser i 1-2 minuter, sedan tvättas av.

Kontraindikationer:

 • individuell intolerans
 • allergisk reaktion på produktens sammansättning.

Nizoral

Genomsnittspriset i Ryssland är 690 rubel.

Indikationer: Nizoral är effektivt för att bekämpa olika hudsvampar och används också för seborréexem (i alla stadier).

Åtgärd: Kompositionens aktiva komponenter penetrerar helt igenom hårcellens cellulära struktur, undertryckande av svamppatogener på kort tid. Redan efter den första applikationen försvinner klåda, huden blir mjukare, rödhet minskar.

Applicering: Shampoo appliceras på huvudet, churn och lämnar i 3-5 minuter, sköljdes sedan med varmt rinnande vatten. Användningsfrekvens - 3 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 1 månad.

Kontraindikationer:

 • allergisk mot komponenter i kompositionen;
 • graviditet och amning.

Sebazol

Genomsnittspriset i Ryssland är 480 rubel.

Indikationer: schampo är utformat för att snabbt och effektivt undertrycka olika svampsjukdomar, i synnerhet - åtföljd av suppuration.

Åtgärd: Sebasol eliminerar rodnad, inflammation och skalning av den drabbade huden. De aktiva ingredienserna förstör effektivt svampen, återställer de drabbade områdena.

Ansökan: en liten mängd medel som appliceras på vått hår, churn och tvättas efter 5 minuter. Applicera med en frekvens av 2-3 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 3-5 veckor.

Keto plus

Medelpriset på detta schampo mot svampen i hårbotten i Ryssland är 750 rubel.

Indikationer: hanterar effektivt seborrheisk dermatit, pityriasis versicolor och olika skillnader i mjäll.

Åtgärd: har keta-reglerande och antiseptisk effekt. Spränger svamppatogenen, mjukar på huden, lindrar klåda och rodnad.

Ansökan: Applicera en liten mängd pengar på håret, skölj med massagebevegelser i 2-3 minuter, skölj sedan.

Kontraindikationer: individuell intolerans.

mediciner

ketokonazol

Genomsnittspriset är 260 rubel.

Indikationer: Hudskador med mögel eller jästliknande svampar.

Åtgärd: hämmar den vitala aktiviteten hos svamppatogener, genom att förstöra deras cellulära struktur.

Applicering: på 1 tablett på morgonen och på kvällen efter mat, tvätta ner med mycket vätska.

Kontraindikationer:

 • allergi mot drogen;
 • graviditet och amning
 • njursvikt.

mikonazol

Genomsnittspriset är 180 rubel.

Åtgärd: Mikonazol bekämpar effektivt olika patogena svampar, eliminerar inflammatoriska processer och reducerar klåda.

Applicering: 1 tablett 4 gånger om dagen, mycket pressad vätska. Behandlingsförloppet ordineras av den behandlande läkaren.

Kontraindikationer:

 • ålder upp till 12 år
 • amning och graviditet.

flukonazol

Det är ett billigt, men mycket effektivt, tidtestat antifungalt läkemedel. Genomsnittspriset är 20 rubel.

Indikationer: Effektiva vid bekämpning av olika hudsvampar, inklusive manifestation av mjäll, lava och candidiasis.

Åtgärd: verktyget penetrerar effektivt hudstrukturen, hämmar aktiviteten hos svampcellens enzymer.

Ansökan: Den appliceras strikt enligt doktors recept, som beräknar dosering och appliceringsfrekvens.

Kontraindikationer:

 • amning och graviditet
 • ålder upp till 4 år
 • allergisk mot komponenter i kompositionen.

nystatin

Medelpriset på drogen är 100 rubel.

Indikationer: agenten har antiinflammatorisk verkan, bekämpar effektivt jästliknande svampar.

Åtgärd: har antiinflammatoriska och antimikrobiella effekter, lindrar klåda, eliminerar desquamation.

Applicering: 1-2 tabletter 3-4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 14 dagar.

Kontraindikationer:

 • överkänslighet mot komponenterna i kompositionen;
 • pankreatit.

griseofulvin

Genomsnittspriset är 220 rubel.

Indikationer: olika svampskador i huden.

Åtgärd: Drogen förstör den cellulära strukturen hos svamppatogenerna, vilket inte tillåter dem att växa och föröka sig. Lättnar klåda, svullnad och rodnad.

Applicering: 1-2 tabletter 4 gånger om dagen.

Kontraindikationer:

 • ålder upp till 14 år;
 • graviditetsperioden och amning
 • överkänslighet.

Antifungal salva

klotrimazol

Genomsnittspriset är 130 rubel.

Indikationer: Effektiva vid bekämpning av olika svamppatogener (jästliknande, mögel, etc.).

Åtgärd: Drogen förstör syntesen av ergosterol - grunden för den cellulära strukturen hos svamppatogener.

Tillämpning: Svampdödande salva appliceras på den drabbade huden 2-3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 1 månad.

Kontraindikationer:

 • svangerskapstid
 • överkänslighet.

betametason

Genomsnittspriset är 120 rubel.

Indikationer: Läkemedlet har en utmärkt absorberande effekt på kort tid, genomträngande till platsen för inflammation.

Åtgärd: lindrar svullnad, rodnad och inflammation, eliminerar klåda.

Applicering: salva mot svampar appliceras på problemområden 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 10-14 dagar.

Kontraindikationer:

 • diabetes mellitus;
 • åderbråck
 • akne;
 • oral dermatit typ.

ekzoderil

Genomsnittspriset är 560 rubel.

Indikationer: Hudskador med mögel eller jästliknande svampar.

Åtgärd: läkemedlet lindrar inflammation, rodnad och klåda, förstör effektivt svamppatogenen.

Applicering: salva applicerad på problemområden av huden 1 gång per dag. Behandlingsförloppet är 2-4 veckor.

Kontraindikationer:

 • överkänslighet;
 • graviditet och amning.

Lamisil

Genomsnittspriset är 670 rubel.

Indikationer: Effektiva i kampen mot laven och svampens trichophyton, som hämmar tillväxt och utveckling på ett tidigt stadium.

Åtgärd: eliminerar klåda, skalning och inflammation. Det har antiseptiska egenskaper.

Ansökan: medel appliceras på de drabbade områdena 1-2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.

Kontraindikationer:

 • vaskulära sjukdomar;
 • lever- och njursvikt;
 • komponentallergi.

Mikozan

Genomsnittspriset är 890 rubel.

Indikationer: Effektiva vid bekämpning av alla typer av svampar.

Åtgärd: eliminerar klåda och skalning, lindrar puffiness och rodnad. Det har antibakteriell verkan.

Applicering: Mikozan appliceras en gång om dagen till det drabbade området. Behandlingsförloppet fortsätter tills fullständigt försvinnande av symtom men bör inte överstiga 1 månad.

Kontraindikationer:

 • graviditet och amning
 • ålder upp till 14 år;
 • njur- och leverfel.

Salicylsalva

Genomsnittspriset är 30 rubel.

Indikationer: Effektiva mot svampar malassezia furfur och microsporum.

Åtgärd: lindrar inflammation och eliminerar desquamation. Effekten på svampen är svag, för effektiv behandling är det därför nödvändigt att ta det med svampdödande medel.

Applicering: salva applicerad på det drabbade området 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 2-4 veckor.

Kontraindikationer:

 • ålder upp till 7 år
 • överkänslighet.

Behandling av fungus folkmekanismer

De recept som våra förfäder använt för 3-4 generationer sedan är fortfarande relevanta idag. Sammansättningen av sådana medel inkluderar naturliga produkter och komponenter som lätt kan erhållas i någon butik eller apotek. Inte undra på att behandlingen av hårbottensvampmedel är den mest lättillgängliga.

Komprimera lök och vitlök

 1. En lök och 3-4 vitlöksklyftor vrids i köttkvarn (du kan använda en mixer).
 2. Den erhållna blandningen fördelas jämnt över huvudets hud och täckes sedan med polyeten.
 3. Tvätta av kompositionen om 20-25 minuter (med en stark brinnande känsla, tåla mindre tid).

Kamillebaserad Balsam Conditioner

Kamilleblommor (4 ssk. Skedar) häll 500 ml kokande vatten och låt sätta i en timme. Verktyget används efter varje shampooing, sköljning av dem vått hår.

Medicinsk oljebaserad mask

Blanda i lika stora proportioner kock och ricinolja (2 msk. Skedar), tillsätt 1 msk till dem. sked av honung (flytande) och blanda noggrant. Den resulterande massan appliceras på problemområdena i huden och lämnas i 25-35 minuter, tvättas sedan av med varmt vatten.

slutsats

Som du förstod från artikeln: en svamphudsjukdom är inte en mening, det behandlas fullständigt på olika sätt. Det viktigaste är att starta behandlingen i rätt tid, och inte skjuta upp den för senare, ju mer sjukdomen fortskrider desto hårdare behandlas det och orsakar allvarligare skador på människors hälsa. Nu känner du till de olika sätten i kampen mot denna sjukdom.Nästa Artikel
Kaffemaskor för hår - ansökan recensioner