Mjöl för hår: användningen, effektiviteten, recepten


Naturkorn och dess produkter är lagerhuset av naturliga vitaminer och mineraler, som helt enkelt är orealistiska att inte användas i kosmetologi. Allt du behöver för skönhet och hälsa lagras inuti plantornas frön.

Hur kan du göra en magisk näringsrik hårmask som är rik på naturliga hälsosamma ingredienser med egna händer? Om det här nästa.

Spannmål - ett naturligt förråd av hälsa och skönhet

Egenskaper och kvaliteter mjöl som används i kosmetologi

Oljor i spannmål är oumbärliga för skönhet och hälsa.

Allt är fantastiskt - enkelt. Och varför betala för utmärkt förpacknings- och marknadsföringsmärke, om alla nödvändiga komponenter för masken kan köpas på marknaden. Dess kosmetiska egenskaper beror på den växt från vilken mjölet tillverkas, liksom på sorten (se även artikeln "Gurkmeja för hår - naturlig epilering från indiska prinsessor").

Rye - drottningen av ryska fält

Användbarheten av råg, inte bara i kulinariska men även i kosmetiska recept

Det är svårt att föreställa sig, men tvättning av håret med rågmjöl förbättrar krökningarna avsevärt och minskar snabbt saltningen (detta gäller särskilt för ägarna av fet hår). Kosmetologer rekommenderar att barn inte bara gör masker / omslag för hår på basis av rågmjöl under mognad, utan även veckomaskningar.

Råg torkar huden och återställer svettning. Denna mångsidiga produkt är en källa till fiber, stärkelse, B-vitaminer och andra näringsämnen. Du kan uppnå bra resultat, om du en gång i veckan i ett komplex med en maskomslag tvättar håret med schampo med tillsatsen av detta mjöl.

Att lägga ginger till mjöl ger fantastiska toner och eliminerar mjäll.

Hårmask gjord av rågmjöl har följande kosmetiska effekter:

 • Återställer fet hår;
 • Stärker och tonar huden, närmar och återställer hårsäckar.
 • Stör en håravfall och provocerar deras tillväxt
 • Ger strängarna en vacker, hälsosam glöd och silkiness;
 • Efter tvätt med kompositionen på basis av rågmjöl, är krullarna helt enkelt stylade och frisyren är fortfarande vacker och snyggt under lång tid;
 • Med konstant användning av sådana schampon för mjäll och dilemma med hårbotten kan glömmas för alltid.

Effekten uppnås som ett resultat av kontinuerlig införande av mjölmaskar.

Vi erbjuder våra läsare några användbara tips och recept från professionella kosmetologer och kosmetologer:

 • Köpa mjöl för kosmetiska procedurer i grunden rätt att välja en mängd. För shampooing och maskerad lämplig "frö" mjöl av högsta kvalitet, som innehåller hela komplexet av nödvändiga delar och vitaminer.

I grund och botten. Det finns praktiskt taget inget protein och fiber i utsädat mjöl. För att oljigt och krusigt hår är, rekommenderas en sådan produkt inte.

Brutna krullar kan returneras

 • Skalat mjöl av andra klassen är rik på stärkelse, sackaros och ett komplex av vattenlösliga komponenter.

I grund och botten. Mjöl "tapeter" av tredje klass för att erhålla för kosmetiska ändamål, rekommenderar inte abstraktet. En blandning av denna produkt kommer först att vara svår att tvätta bort, och för det andra är det praktiskt taget inget nytt från en sådan procedur.

På bilden - rätt blandning av masker

 • Börja blanda komponenten för tillverkning av schampo eller mask, det är viktigt att komma ihåg att mjöl kan spädas ut med varmt, inte varmt vatten. Om du tar varmt vatten får du en blandning som inte kan tvättas av;
 • Vete mjöl för masker är inte lämplig. Eftersom degen på håret inte gav glädje åt någon, och nyttan också;
 • En blandning av en mask eller schampo ska vara vattenaktig, krämig.

I grund och botten. Skölj av schamponet eller masken ska vara under varmt vatten (inte varmt), vrid försiktigt över strängarna. Massage och piskning, som vi brukar använda shampoo, passar inte.

 • Innan du tvättar håret med rågmjöl, var tålamod, det kan vara helt möjligt att efter en sådan mask i krökorna förblir smulor, men bara kamma dem efter torkning av håret.
 • Om hudens känslighet är för hög, kan deoxideringsreaktioner uppstå. Om schampon ofta användes kosmetika från affären, ackumulerade i huden mycket ytaktiva ämnen och andra skadliga kemikalier. Rågmjöl kommer jämnt att ta bort dem från huden. Eftersom överkänsliga personer kan uppstå kliande efter masken, rodnad blir håret bleknat. Oroa dig inte - kroppen blir av med toxiner.
 • Kosmetologer rekommenderar att man använder masker baserade på rågmjöl en - två gånger i veckan beroende på graden av förorening av håret;
 • Behandlingstiden är en månad. På en månad eller en halv kan rågmjöl vara ris eller havregryn;

Även torrt mjöl sköljer inte bara perfekt, utan ger även hårfolliklar

Rådet. Jag skulle vilja varna dig - man borde inte förvänta sig ett omedelbart resultat från införandet av naturliga komponenter i kosmetiska förfaranden. Var tålamod.

Förloppet av förfaranden minst en månad. Men resultatet kommer att roa den långlivade effekten av friska och starka gnistrande krusningar.

Mycket effektiv maskindläggning på basis av rågmjöl:

 • Tre matskedar av utsädat rågmjöl häll varmt vatten (kokt) och slå med en mixer tills blandningen av vattnär gräddfil, så att det inte finns några klumpar;
 • Applicera på håret i 10 - femton minuter, tvätta av med varmt rinnande vatten;
 • Om du lägger till en sked rismjöl förutom råg, ger detta håret extra volym och kommer att avlägsna överdriven elektrifiering, vilket inte är lämpligt för kontorsarbetare. Kostnaden för sådana produkter för vård av lock är låg, och effekten är helt enkelt fantastisk.

Mjöl lätt att laga mat och i en kaffekvarn

 • Du kan i stället för vattenanvändning infusioner av helande örter som behövs för hår - kamille, timjan, burdock rot eller calamus;
 • Torrt mjöl, applicerat på fettigt hår och omtänkt kammas ut med en träkam, tar omedelbart bort fet skinn och tvättar huvudet.
 • För torrt och sprött hår kan du lägga till en hemlagad färsk äggula till masken.
 • Sammansättningen av näringsmasken för skadat hår kan innehålla en matsked vattnig blommihonung, en sked full gräddfil och några droppar burdockolja, en tesked gingerrot och citronsaft.

För tillverkning av kompositionen behöver du använda keramik och applicera blandningen med en trä- eller plastkam.

I grund och botten. Innan masken appliceras är det viktigt att se till att det inte finns någon allergisk reaktion på någon av komponenterna. För att göra detta, använd kompositionen på baksidan av handflatan eller på armen på armen. Om efter femton minuter det inte finns någon rodnad, så kan vi säkert gå vidare till kosmetiska förfaranden.

Ris - naturlig universell rengöringsmedel

Alla vet de helande egenskaperna hos ris, men inte tillräckligt med människor vet att rismjöl används också i kosmetologi. Många moderna förberedelser görs på grundval av denna universella spannmål, rispulver, till exempel, har konstant popularitet.

För att stärka och öka håret, även för problematisk hårbotten med framgång, använd risvatten.

Förbereda det är lätt nog:

 • Det grumliga vita vattnet kvar från tvätten av riset hälls i en glasburk, tätt stängd med lock och infunderas vid rumstemperatur i två dagar på en svart plats.

Näringsrik mask av rismjöl och vaktelägg

I grund och botten. På kompositionen bör inte falla solens strålar och dagsljus, annars kommer många enzymer av konsistensen bara att sönderfalla.

 • Efter två dagar reinkarneras vätskan till en tjock, viskös massa;
 • Masken appliceras för att torka, städa håret och inkuberas i 30 minuter;
 • Kursen är en gång i veckan i 2 månader.

Rådet. Sådana förfaranden rekommenderas till ägare av lätt, tunt hår. Med fortsatt användning av ammoniakbaserade färger är det också bättre att byta masker vikta runt risvatten en gång i veckan.

Ärt är en utmärkt assistent i kampen mot den oförmögna ekologin i storstäderna

Tillsatsen av eteriska oljor ökar läkningseffekten.

Ärtmjöl innehåller karoten, vitaminer av grupper "B" och "C", salter av kalium, järn och fosfor. Det är väldigt nyfiken på att det finns en stor mängd antioxidanter i ärtor, vilket är ovärderligt i de stora städernas kriterier. Selen, som ligger i ärter, är en underbar cancerframkallande.

Det är därför som ärtmjöl i hårmaskinsammansättningen skyddar våra lockar från alla negativa effekter, gör dem raka och välskötta.

Ingredienser tillsättes omväxlande och försiktigt ansluts till en bländare eller en visp

Kinesisk mask för ärtmjölhår:

 • Mala ärterna i en kaffekvarn (det är bättre att få unga ärter, men om inte, då kommer torr att göra);
 • 4 msk mjöl häll varmt vatten till en blandning av tjock grädde och låt för att infilera över natten;
 • Applicera masken i en halvtimme och tvätta av med varmt rinnande vatten. Kursen är en månad med en frekvens på två gånger i veckan.

I grund och botten. Använd inga kosmetika efter denna mask, eftersom den kemiska interaktionen kan vara oförutsägbar.

slutsats

Vi kommer inte att avvisa naturens gåvor

Med hjälp av naturliga komponenter är det möjligt att skapa universalk Cosmetics rik på mineraler och vitaminer, vilka är överlägsna på många sätt till industriella analoger. Och om vi anser att mjöl från ris, råg och ärter ofta finns i nästan alla formuleringar av dyra krämer och balm, då är det värt att förbereda sådana masker utan hjälp av andra (läs också artikeln "Havtorn - Vitaminbom").

Videon som presenteras i den här artikeln hjälper dig att korrekt blanda alla nödvändiga ingredienser och välja rätt konsistens för en mask eller ett schampo baserat på mjöl.

Mjöl hårvård + de bästa hårmaskorna från mjöl

Använd mjöl för hår började många århundraden sedan. I olika delar av världen var värdefulla spannmål de första sätten att rengöra och bry sig om styggt hår. Idag hjälper en återgång till populära recept att återställa och behandla hår. Skapa organisk kosmetika, du kan få starka, friska krullningar, fantastiska extraordinära strålning.

Användbara egenskaper mjöl från olika korn och groats

I kosmetologi används olika slags mjöl i stor utsträckning för matlagning, masker, hembalsam, balsam. Dry shampoo blir allt mer populär på grund av sin snabba rengöringseffekt och lämplig metod för applicering. De rika egenskaperna hos spannmål och korn hjälper till att ge krullar med en brunn av vitaminer, mineraler, syror, stärka längs hela längden.

Rågmjöl för hår

Rågschampo

Tack vare det naturliga botemedlet är det möjligt att påskynda tillväxten, stärka rotsystemet. Att förbereda schampo från rågmjöl är ganska enkelt, och regenereringseffekten överträffar salongförfarandena. Den rika kompositionen ger näring och ger folliklarna viktiga mineraler och vitaminer för tillväxt av tjocka strängar. Hår efter att ha tvättat rågmjöl blir ovanligt mjuk och felfri.

komponenter:
 • 15 gr. rågmjöl;
 • 2 yolks;
 • 50 ml vatten.

Tillsätt varmt rågpulver med varmt vatten, tillsätt yolk. Massa intensivt vispa vispa tills det är smidigt. Använd en pensel, applicera på fuktigt hår, håll i fyra / fem minuter, skölj sedan som vanligt. Användningen av rågmjöl hjälper till att hålla rena, välskötta lockar längre, så du kan ansöka en gång i veckan.

Video recept: Naturligt rågmjölschampo hemma

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Rismjöl

Tvätta håret med mjöl är ett av de bästa sätten att ta hand om färgade och skadade trådar. På grund av att kvaliteten på sorbentriset rensar helt, överdriver inte. Du kan skölja med risvatten, fylla med varmt vatten, grits och sätt på i två / tre dagar. Det är också lämpligt att använda i icke-utspädd form som ett torrt schampo för blondiner. Efter regelbunden användning blir locken elastisk och slät.

Linmjöl

Pulverformiga linfröer förlorar inte sina egenskaper, med regelbunden användning kan du stärka och påskynda tillväxten. För behandling av hår, restaurering efter färgning och borttagning av förlängningar strängar rekommenderas mjöl mask för håret. Det passar alla typer, återställer klippkroppens struktur, skyddar mot torrluft och temperaturförändringar.

Ärtmjöl

En av de bästa produkterna för fet hår, så att du kan ta bort oljig glans, ge pump och volym. Förbättra effekten av en naturlig produkt genom att lägga några droppar eteriska oljor till en mask eller schampo. Detta kommer att accelerera tillväxten och bota mjäll och seborré. Ärter används oftare i schampon och masker, det viktigaste att slå bra upp till konsistensen av gräddfil. Du bör inte vänta på att torka produkten helt, annars kommer det att vara problematiskt efter avlägsnandet från håret.

Jordmjöl

Bönmjöl är oumbärligt för vård av långa krullar, benägna att knyta. Det bidrar till att stärka rotsystemet, gör krullarna smidiga och glänsande. Vitaminer och mineraler i kikärter hjälper till att undvika ömhet och stratifiering av nagelbandet. Lämplig för användning i torr form, du kan utföra massage gnidning eller appliceras för rengöring.

majsmjöl

Samt andra baljväxter på grund av frånvaro av gluten kan den användas i olika kosmetiska formuleringar. Rengör håret med mjöl, du kan blanda det bra med vatten eller med en bred pensel, sprida den på krullarna och efter fem minuter kamma den ut med en tjock kam. Det är användbart för att ta hand om fetttypen, liksom för behandling och förebyggande av mjäll. Vi rekommenderar att du läser om fördelarna med majsolja för hår.

Havregrynsmjöl

Den har ett brett utbud av åtgärder, universella för alla typer. Baserat på det kan du laga fuktgivande balm, häll bara kokande vatten och insistera en timme. De bästa torra schamponerna och närande maskerna kan inte utan huvudbasen - havre. På grund av egenskapen att täcka varje fat med en skyddsfilm, är den effektiv att använda för tråkiga, sköra strängar. Vi skrev redan om användningen av havregryn för hår.

Bovete mjöl

Hjälper till att klara av peeling och långsam tillväxt. Den traditionella receptmasken med tillsats av honung gör att du kan stärka och återställa processerna i follikeln. Den har en stor effekt på strukturen i sig, lägger till glans och silkighet, mjukar även torra blonda strängar.

Vete mjöl

Att tvätta håret med mjöl med utspätt vatten är en mycket problematisk uppgift. Vete pulver används bäst i torra formuleringar, kombinera med ärter eller havre. Den flätiga strukturen låter dig försiktigt avlägsna rester av stylingmedel, damm, epitel, utan att störa stamstrukturen.

Intressant video: Varför jag tvättar mitt hår med mjöl - mjöl tvätt hår

Kokosmjöl

Nötpulver ger näring och fuktighet, återställer glans och elasticitet. Det är inte rekommenderat att använda för rengöring, egenskapen att täcka med en film kan störa processerna i hårbotten, vilket begränsar luftens tillträde. Och för torr, spröd, skadad av färger lockar, kommer att bli en riktig hitta. På grundval av det är möjligt att förbereda närande masker och balm, fylla med varmt vatten och insistera, det är lätt att få ett verktyg att ta hand om tipsen. Det är viktigt att komma ihåg att kokosmjöl behöver tre gånger mindre än normalt på grund av högfiberhalten. Vi rekommenderar att du känner till fördelarna med kokosolja.

Sojamjöl

En typ av bönmjöl, lämplig för rengöring och skötsel för både feta och torra strängar. Rik vitaminkomposition hjälper till att klara av mjäll, öka tillväxten. Det går bra med andra arter, särskilt med råg och havre.

Hemlagad recept mjölmaskar för hår

Olika typer av mjöl används i procedurer, inte bara för att rensa hår. Hemma kan tack vare användningen av olika typer av krullar vara mjuka och elastiska. Det är användbart att stärka rotsystemet, tillväxten av långt glänsande hår.

Hårväxtmask

Låt öka blodcirkulationen, fyll krullarna med näringsmässiga syror mask av linmjöl. Det har en positiv effekt på alla hårtyper, hjälper till att stärka färgade, skadade strumpor. Aktiva element kommer att spara krullar från förlust och förlust av glans. Behöver du fler hårtillväxtmasker? - De är här.

komponenter:

 • 15 gr. linmjöl;
 • 10 gr. ingefära rot;
 • 5 ml grädde.

Linpulver utspädd med mineralvatten, tillsätt grädde, massan ska visa sig som sur grädde. Skala roten, finhacka, blanda med mjölblandningen. Att distribuera den färdiga produkten inom området torra, otvättade rötter, för att hålla ungefär en halvtimme. Spola som vanligt repetitionens regelbundenhet - två / tre gånger i veckan.

Mask för hårvolymen

Det kommer att ge en basal volym, gör krullarna mjuka och fluffiga, ett effektivt folkläkemedel. Curls i flera dagar behåller formen av styling, utmärkt förebyggande av håravfall och mjäll. För tråkiga, tunna trådar är det användbart att utföra återvinningsförfarandet fyra gånger i månaden.

komponenter:

 • 10 gr. kikärmjöl
 • 10 gr. havregryn;
 • 2 ampuller vitamin B12;

Blanda först de torra ingredienserna noggrant, utspädd med örttekok, sätt in vitaminlösningen. Fördela kosmetiskt i basalområdet, håll i trettio / fyrtio minuter. Hårvård att slutföra som vanligt.

Mask av rågmjöl för torrt hår

Det är lätt att tillhandahålla lock med näring, fukt och skydda även mot negativa faktorer med egna händer. Kompositionen kommer att tillåta att hantera styvhet och brittleness, förstärka nagelbandet till de allra bästa spetsarna. Ett tillgängligt tillvägagångssätt hjälper till att undvika att falla ut efter färgning, blondning eller krökning.

komponenter:

 • 10 gr. kokosmjöl;
 • 15 gr. rågmjöl;
 • 70 ml nötköttbuljong;
 • 15 gr. jäst;
 • 5 ml druvolja.

Kombinera två typer av pulver, häll hett buljong, insistera i tjugo minuter. Efter, utan att skaka upp sedimentet sedimenterat till botten, häll den resulterande basen i en annan maträtt, blanda med jäst och druvolja. Sprid den kokta produkten längs tillväxtlinjen i rena, våta strängar. Komplett i en timmes åtgärd.

Mask för fettigt hår

Ta bort fettet från håret, ge dem glans och volymen kommer att hjälpa till med prisvärda procedurer som skapas hemma. När körtlarna arbetar hårt, uppstår mjäll och skalning ofta och tillväxten saktar ner. En naturlig botemedel gör att du kan rengöra dig, återställa alla intracellulära processer.

komponenter:

 • 10 gr. majsmjöl;
 • 10 gr. ärter mjöl;
 • 60 ml öl.

Kombinera grönsakspulver, häll en varm dryck, blanda kraftigt tills den är jämn. Distribuera verktyget på torra, otvättade strängar i rotområdet, du kan tvätta av efter tjugofem minuter. Det är nog att applicera en mjölkmask för hår en gång i veckan för att bli av med greasiness och dullness.

Användningsrecensioner

Jag var tvungen att tvätta mitt hår med vanligt rismjöl efter förlossningen, inte ett enda schampo kunde stoppa förlusten. Första gången var inte särskilt framgångsrik, istället för flytande, gjord för tjock komposition. Efter en månads användning kan jag säkert säga att jag hittade min produkt, som fortfarande hjälper till att mjukna och fuktar, jag tyckte om att rengöra den med torrt mjöl.

Valeria, 43 år gammal

Ofta använder jag naturlig kosmetika, jag måste färga mitt hår för att avlägsna grått hår. Masken från rågmjöl försökte nyligen, effekten är synlig omedelbart. Mycket mjuk och passiv, håll volymen jämn utan att lägga på hårtork.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Hur man gör hårmaskar från mjöl

Artikelns innehåll:

 1. Användbara egenskaper
 2. Kontra
 3. Recept från olika typer av mjöl
  • råg
  • linne
  • bovete
  • kikärter
  • vete

 4. Hur man ansöker

Mjöl är en välkänd produkt för att göra bröd och bakverk. Trots detta kan den användas vid blandning av hårmasker. Det fuktar och närnar håret, och hjälper också att bli av med ett antal sjukdomar.

Användbara egenskaper för mjöl för hår

Det mest användbara är rågmjöl, eftersom det innehåller mycket vitaminer och näringsämnen. Men seborré, överdriven torrhet och känslighet i hårbotten kan elimineras med hjälp av vete eller kikärtmjöl.

Tänk på vad hennes fördelar är:

  Avlägsnar föroreningar. Många tycker att denna produkt kan orsaka bindningskurvor, och de kan inte tvättas. Det är faktiskt inte. Mjöl är absorberande och absorberar helt sopor. Under rinnande vatten tvättas produkten väl med strängar.

Avlägsnar oljig glans. Mjöl, som ett mjukt adsorbent, absorberar överflödigt fett. På grund av detta blir håret glänsande, kretsarnas fettighet minskar avsevärt. Produktionen av subkutan fett reduceras.

Sats med vitaminer. Curls blir glänsande och välskötta. Detta är möjligt tack vare proteinerna i spannmålen. Det är proteiner från vete som används för att laminera lockar.

Gör curls lydiga. Strängarna blir mjuka och silkeslen. Detta beror på limning av skalor i hårkutiklet.

 • Minskar mjäll. Mjöl hjälper till att ta bort torrhet, dessutom förstör den svampar. Mjölk med regelbunden användning av produkten försvinner.

 • Kontraindikationer för användningen av mjöl

  Råg, vete och havregryn - alla naturliga produkter, erhållna genom slipning av kornen. Trots miljövänlighet och naturlighet kan de inte användas av alla. Det finns sjukdomar som du inte kan använda denna produkt för att återuppliva håret.

   Torr seborré. Det bör vara försiktigt när man applicerar mjöl till lock. Faktum är att en del av pulvret kan bli igensatt i hudvågorna. Följaktligen kommer det vara svårt att tvätta mjöl helt. Det är nödvändigt att klia på epidermis, vilket kommer att öka irritation och klåda.

  Omedelbart efter färgning av håret. Detta kan orsaka missfärgning av krullarna.

  Tselikaliya. Detta är glutenintolerans. Naturligtvis går ämnet genom huden in i kroppen i små mängder. Men trots detta bör du undvika användning och användning som masker av produkter som innehåller gluten.

 • Ökad kroppstemperatur. I det här fallet kan man, när man tvätter mjölet, omvandlas till degen som är svåra att ta bort från locken.

 • Recept för hårmaskar från olika typer av mjöl

  Naturligtvis används varje typ av mjöl för vissa sjukdomar och ett krillläge. För de svaga och torra kan kikärter och linmjöl anses vara idealiska. De innehåller många proteiner och oljor som mättar trådarna med vitaminer.

  Rågmjöl hårmaskor

  I råg mjöl innehåller mycket jod, masken med denna produkt rekommenderas för användning med inflammerad hårbotten. Dessutom minskar dessa verktyg produktion av fett. Detta är möjligt på grund av fiberns höga innehåll. Medelens sammansättning, förutom mjöl, kan innefatta honung, ägg, mejeriprodukter och decoctions av örter.

  Recept för hårmaskar med rågmjöl:

   Med älskling. Krossa halva ingefärarot på en fin rivare. Blanda den med 20 ml citronsaft. Torka 3 matskedar rågmjöl med varmt vatten. Det är nödvändigt att göra en mörk gröt. Blanda den resulterande produkten med citron och ingefära. Ange 30 ml varm bovete honung. Applicera på rötterna och sträck de resterande fonderna över hela längden med hjälp av en kam med stora tänder. Wrap huvudet i plast och en handduk. Procedurstiden är 65 minuter. Skölj med kallt vatten.

  Med ett ägg. Slå ett ägg till ett flytande skum. Blanda med mjöl tills en pastamassa erhålls. Ange 30 ml bin nektar. Applicera ett tjockt lager endast på rötterna. Håll blandningen under locket i 65 minuter. Skölj med kallt vatten. Mel kan krulla när det appliceras varmt. Denna mask hjälper till att bli av med mjäll och ökar kullens tillväxt.

  Med senap. Denna blandning används för att öka tillväxten av strängar. Tack vare henne förbättrar blodcirkulationen i hårbotten. Det är nödvändigt att blanda 3 matsked senapspulver och rågmjöl i en djup behållare. Torka blandningen med varmt vatten. Det är nödvändigt att få mycket krämig konsistens. Applicera den bara på rötterna. Undvik att få blandningen på spetsarna, det kan torka dem. Håll verktyget under duschlocket i 35-45 minuter. Du kan känna en liten brännande känsla i början av proceduren. Skölj blandningen bättre, kyla kamilleavkokning.

  Med gräddfil. Blanda 3 matskedar rågmjöl med gräddfil för att göra gröt. Ange 20 ml honung. Det bör förvärmas i förväg. Detta verktyg hjälper till att återfuka krullarna och eliminera splittrade ändar. Applicera ämnet på trådarna, rötterna behöver inte röra. Håll blandningen under locket vara 45-50 minuter. Skölj med varmt vatten och applicera en balsam eller olja för splittrade ändar.

  Med nässla. Tre skedar torr kakor häll 220 ml kokande vatten. Stäng av värmen och lämna underkåpan i 2 timmar. Torka buljongen och lösa upp rågråvaror. Rör om för att få en mycket tjock deg. Ange äggulan och rör om. Applicera på rötterna och hela längden på strängarna. Wrap med polyeten och håll under handduken i 50-55 minuter. Tvätta av utan schampo.

 • Med citron. Denna produkt är avsedd för mycket fet skalp. Det är nödvändigt att blanda 3 skedar av huvudkomponenten med äggvita, efter att den har blivit in i skum. Tillsätt 20 ml citronsaft i pastaen och försiktigt medelvärdet. Applicera på rötterna och fördela resten över hela längden på locken. Sätt på ditt hår ett duschlock och varma med en handduk. Lämna i 60-65 minuter. Skölj krullarna noggrant med varmt vatten.

 • Linmjöl hårmaskor

  Lin mjöl mjukar och fuktar lockar. Detta är särskilt viktigt med torra och färgade trådar. Vid framställning av denna produkt är linfrö slipad till ett pulver och avfettat. Således visar det sig värdefull och näringsrik fiber, rik på vitaminer.

  Recept för linhårsmaskar:

   Med kefir. Häll 3 skedar av råmaterial i en skål och lägg till några kefir i den. Det borde finnas en massa, som pannkakor. Lägg till ett par droppar lavendelolja till blandningen. Applicera på rötterna. Sätt en hatt på toppen och linda en handduk runt huvudet. Håll blandningen på krullarna i 60 minuter. Skölj utan schampo, massera hårbotten. Blandningen skummar mycket väl och tar bort smuts och överskottsfett. Följaktligen kan den användas istället för schampo.

  Med kalendula. Förbered ett avkok av kalendula. Häll två matskedar torkade blommor med 250 ml kokande vatten och låt i 30 minuter. Stryk vätskan och späd linfrösmjölet med det. Medel massan och tillsätt ett par droppar tea tree olja till den. Fördela jämnt på håret. Lämna under påsen och handduk i 55 minuter. Skölj utan schampo, noga massera huden. Det här verktyget hjälper till att lägga sken på locken och tar bort mjäll. Kan användas för fet seborré.

 • Med kamomill. Häll en matsked av blommor med kokande vatten och låt i 40 minuter. Stryk teet och lösa upp det markerade linfröet. Det är nödvändigt att få en krämig massa. Sätt det på locken och sätt på en duschlock. Lämna i 60 minuter. Ta bort utan shampooing. Skölj med surgjort vatten. Denna mask är utformad för att förbättra folliklarnas näring och minska krullarnas torrhet.

 • Bokhvedemjölkrullar

  Bovete innehåller mycket järn. Det hjälper till att bli av med mjäll och torr seborré. Dessutom införs ägg, mejeriprodukter och oljor i maskerna. Dessa verktyg ger hår glans och elasticitet. Curls kommer att bryta mindre.

  Recept hårmaskar med bovete mjöl:

   Med yoghurt. Denna mask används för torr hårbotten och hjälper till att göra epidermis mindre känsliga. För att göra blandningen, lägg till tre matskedar mjöl till skålen och tillsätt lite yoghurt. Välj mjölkprodukt utan frukt och smaker. Idealisk kan betraktas som hemlagad yoghurt kokad i en långkokare eller yoghurtmakare med hjälp av bakterier. Applicera den beredda produkten på de smutsiga och torra krullarna. Lämna i 45 minuter, täcker ditt huvud med en cellofanlock. Skölj med schampo och balsam. Upprepa varje gång innan du tvättar håret.

  Med en banan. Detta verktyg ger näring till rötterna och hjälper till att minska skelningen. Masken är lämplig för personer med mycket torra epidermier. Sätt tre matskedar mjöl i en skål och tillsätt lite vatten. Tillsätt potatismoser som erhållits genom att mala bananmassan. Applicera gröt på rötterna och gnugga blandningen. Sätt på en hatt och en handduk. Lämna på håret i 45 minuter. Skölj med schampo.

 • Med jordgubbar. Denna produkt är avsedd för fet hår. Det hjälper till att reglera mängden talg. Häll 3 matskedar mjöl i skålen och tillsätt lite varm mjölk. Ta bort från handen av jordgubbsfransar och vrid bären till en puree. Blanda ingredienserna tills en smidig pasta erhålls. Applicera på rötterna, massage lite och lämna i 35 minuter, sätta påsen på huvudet. Skölj med schampo.

 • Kikärthårsmaskar

  Kikärmjöl är framställd av lamb ärter. Dess huvudsakliga skillnad från vete och råg är att den inte innehåller gluten. Kikärter innehåller en stor mängd proteiner som mättar lås med styrka. I grund och botten används detta verktyg för att få dem att lysa.

  Kikärter Hår Mask Recept:

   Med peppar. Denna mask aktiverar metaboliska processer i huden och förbättrar krulans tillväxt. Det är nödvändigt att blanda en handfull mjöl med vatten för att få en homogen krämig blandning. Skriv in det resulterande verktyget 5 ml peppartinktur. Applicera blandningen uteslutande på hårbotten innan du tvättar den. Lämna i 20 minuter. Om den brinner illa, tvätta den omedelbart. Använd en gång i veckan.

  Med oljor. Blanda 4 msk kycklingmjöl med varmt kokt vatten. Tillsätt 10 ml olja av burdock och ricinolja. Det är nödvändigt att göra en flytande pannkaka degen. Häll det över huvudet och massera det. Lämna i 30 minuter. Ta bort med schampo. Skölj håret flera gånger med varmt vatten. Denna åtgärd är dåligt borttagen från krullarna. Använd 2 gånger i veckan.

 • Med en persika. Fruktsyra hjälper till att bli av med fettinnehåll och minskar sebumsekretion. Tillsätt lite vatten i en liten mängd mjöl. Det är nödvändigt att göra en tjock deg. Tillsätt mosad persika i den. Frukten är förskalad och maldad i en mixer eller riven. Applicera blandningen på våta strängar och handduk över huvudet. Lämna i 40 minuter. Tvätta av med schampo.

 • Vete Mask masker

  Vete mjöl i sammansättningen av masker för hår används sällan. Detta beror på dess komplexitet från krullarna. Men mjölkens sammansättning från vetekorn är imponerande. Detta verktyg kan mätta krullarna med proteiner, vilket gör dem flexibla och glänsande.

  Recept för vetemjöl hårmaskar:

   Med kaffe. Denna mask aktiverar blodcirkulationen och bidrar till att förbättra krulans tillväxt. Blanda i en liten skål tre matskedar mjöl med varm mjölk. Ange en sked av malda kaffebönor eller kaffegrund. Torka noggrant pasta och borstar hårrödorna med den. Wrap huvudet med ett paket och en handduk, lämna i 45 minuter.

  Med propolis. Detta verktyg hjälper till att bli av med mjäll och tätar håret. På grund av att dessa krullar blir mindre tråkiga, och de är lätta att lägga. Blanda i en kruka tre matskedar mjöl med varmt vatten och tillsätt 5 ml propolisktinktur. Detta verktyg kan köpas på apoteket. Applicera kompositionen på krullarna. Lämna i 35 minuter. Skölj med schampo.

 • Med honung och lök. Denna pasta är utformad för att öka krulans tillväxt. Med hjälp kan du göra trådar tjockare och tjockare. Häll tre matskedar mjöl i en kruka med keramik och tillsätt potatismos av en lök. Häll i 30 ml uppvärmd honung. Applicera på rötterna och linda med cellofan. Lämna i 45 minuter. Skölj flera gånger med schampo. För att eliminera löklukten, skölja locken med vatten och citronsaft.

 • Hur man applicerar hårmaskar från mjöl

  Naturligtvis är dessa verktyg inte riktigt bekanta, eftersom de är förknippade med klibbighet och mattor. Men iakttagande av vissa regler för deras förberedelse och tillämpning, kan du enkelt undvika obehagliga stunder.

  Regler för beredning och applicering av masker med mjöl för lock:

   Använd inte metallbehållare för blandning. Perfekt plast eller keramik. Metallen kan oxideras, mätta masken med partiklar av järn eller aluminium.

  Råg och linmjöl skummer väl, så de kan användas istället för schampo. Sådana föreningar tvättas bort utan tvättmedel. Vete, bovete och kikärtmjöl kan hålla sig till krullarna. Därför tvättas de av med shampoo.

  Använd aldrig hett vatten för att ta bort masker. Det främjar bildandet av en skal, och sedan avlägsna blandningen från håret är mycket svårt.

  Gör masker med mjöl 1-2 gånger i veckan. Detta är det optimala antalet förfaranden.

  Lämna inte produkten på huvudet hela natten. På morgonen kan du inte ta bort det från krullarna.

 • Var noga med att använda polyeten, plastfolie eller duschlock. De förhindrar att blandningen torkar ut.

 • Hur man gör en mask av mjöl för håret - se videon:

  Hur man använder ett enkelt hårmjöl?

  Rågmjöl är en välkänd matprodukt, som erhålls genom att slipa frön från råg, är en oumbärlig komponent för att göra rågbröd. Få människor vet att hon tvättar håret från smuts bättre än någon, även den mest märkta shampooen.

  Speciellt användbart för ägare av feta trådar, eftersom mjölet för denna typ av hår verkar samtidigt i tre roller - schampo, balsam och mask.

  Lite ovanligt headwash, men mycket effektivt: det finns mycket mer positiva recensioner om det än negativa. Hemligheten till mjölkens fördelaktiga egenskaper är i sin kemiska sammansättning.

  Användbara egenskaper för mjöl för hår

  Enligt studier innehåller rågmjöl fiber, B-vitaminer, niacin och tokoferol. Det visar sig att det här är tillräckligt för att håret ska bli vackert och glänsande.

  Rågmjöl i sammansättningen av schampon och hårmaskor skapar riktiga underverk:

  • tvättar noga föroreningar av något slag;
  • eliminerar oljig glans med feta trådar;
  • närmar sig rötterna med vitaminer, stärker dem och eliminerar förlusten;
  • läker hårbotten och håret själv;
  • Externt omvandlar krullarna: De ser välskötta, vackra, skina;
  • strängar blir inte smutsiga under en lång tid, processen för bildning av en fet film fördröjs nu i 2-3 dagar;
  • lockar lätt och behagligt att kamma;
  • nu finns inga problem med styling: de olydiga strängarna är färdiga för alltid;
  • vid beröring håret liknar en trevlig, slät siden;
  • Rågmjöl, enligt många experter, är ett pålitligt skydd mot hårbotten mot olika sjukdomar (inklusive mjäll).

  Inte varje butikshjälp har sådana förmågor som rågmjöl med avseende på hår. Dessutom har den en sådan effekt på trådarna och hårbotten, inte bara som ett schampo, utan även masker, som många är så vana vid.

  Vad du precis ska använda är upp till dig, men resultaten är värda det tålamod som behövs för att förbereda och applicera rågmjöl för hår.

  Viktig rådgivning från förlaget!

  En ny studie av hårvårdsprodukter avslöjade en fruktansvärd figur - 98% av de populära schamponerna förstöra vårt hår. Kontrollera sammansättningen av ditt schampo för närvaron av sulfater: natriumlauryl / laurethsulfat, kokosulfat, PEG, DEA, MEA. Dessa aggressiva komponenter förstör hårstrukturen, berövar krullarna av färg och elasticitet, vilket gör dem livlösa. Men det här är inte värst!

  Dessa kemikalier tränger igenom blodet genom porerna och sprids till de inre organen, vilket kan orsaka allergier eller till och med cancer. Vi rekommenderar starkt att kassera sådana schampon. Använd bara naturkosmetik. Våra redaktörer genomförde en serie schampontester, bland vilka de identifierade ledaren, Mulsan Cosmetic.

  Produkterna uppfyller alla standarder och standarder för säker kosmetika. Mulsan är den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Vi rekommenderar att du besöker den officiella hemsidan mulsan.ru. Vi påminner dig om att naturkosmetik har en hållbarhetstid som inte överstiger ett års lagringsutrymme.

  Funktioner av användningen av mjöl

  Rågmjöl är inte en vanlig produkt som ska användas som kosmetisk och negativ återkoppling efter att hemanvändningen inte är så liten.

  De flesta beror emellertid på att skönheterna helt enkelt ignorerar råd från erfarna människor som vet hur man använder schampon och masker gjorda av mjöl.

  Du kommer att följa deras rekommendationer - och allt kommer att bli perfekt:

  1. Rågmjöl är annorlunda, så när du köper väljer du den som säger "seeded", eftersom det är högsta kvalitet, det har mycket stärkelse, socker och vattenlösliga ämnen, men det finns praktiskt taget inget protein och fiber. Den har en vit färg med en blåaktig kant. Den andra klassen av rågmjöl är "skalad", det finns också många användbara element för hår, färgen är vitgrå med en brunaktig nyans. Det är bättre att inte ta den tredje klassen "tapeter" mjöl för kosmetiska ändamål, eftersom resultatet inte kan ses, men du torteras för att tvätta detta bindemedel från ditt hår. Den tredje klassens mjöl är vit i färg, men med en uttalad grå och ibland jämn gul eller grön nyans.
  2. Använd aldrig vetemjöl för kosmetiska ändamål, vilket blir en deg på håret, det är svårt att tvätta bort och knappast kammade ut från strängarna.
  3. Blanda inte rågmjöl för att göra shampoo eller masker med varmt vatten: du får gröt, vilket också är mycket svårt att tvätta av.
  4. Rör mjöl med vatten är bättre med en vanlig visp tills en vattnig konsistens, som lätt faller på håret.
  5. Förbered dig för vissa svårigheter att använda rågmjöl för hår. Det är till exempel mycket svårt att skölja ur strängarna. Det är bara att när det är tvungen är det inte nödvändigt att slå upp krångens bo på huvudet. Det är nödvändigt att skölja produkten försiktigt, under rinnande varm (inte på något sätt varmt!) Vatten, när håret växer, vrider det försiktigt med händerna.
  6. Om mjölksmjölen kvarstod i krullarna, även efter sköljning, vänta tills håret har torkat helt och enkelt kammat ut dem.
  7. I vissa fall reagerar håret inte omedelbart på ett sådant mirakelmedel och kan ge en obehaglig överraskning: efter rågmjöl förlorar de sin glans, blir matt, hårbotten kan börja klia något, en känsla av komfort framträder. Var inte orolig: det här är inte alls allergiskt mot rågmjöl, eftersom kroppen avgiftar. Om du använde butikshampor hela ditt liv före denna procedur finns det många olika toxiner i hårbotten och håret, nu är det dags att lämna de "välbekanta platserna", låt oss säga. Om du har tålamod och tål denna process utan att ge upp rågmjöl som ett naturligt schampo, kommer resultaten alltid att glädjas åt dig. Avgiftning är långt från att ta plats alls, så du borde inte oroa dig för mycket: kanske kommer det inte att röra dig alls.
  8. Shampoo och masker gjorda av rågmjöl kan användas som håret blir smutsigt: 1-2 gånger i veckan, utan att ändra sina vanor. Det är möjligt att antalet sådana vattenförfaranden kommer att minska till och med, eftersom håret kommer att bli förorenat mycket mindre ofta.
  9. Så att hårbotten och krullarna inte är vana vid samma sammansättning rekommenderas att efter en månad aktiv användning av rågmjöl för hår, byt den till en annan naturlig produkt (men inte för att shoppa produkter).

  Kosmetika för hår med rågmjöl är inte så vanligt, eftersom många människor har ett skeptiskt leende och negativ feedback är inte ovanligt.

  För att uppnå önskat resultat (glänsande, vackert, friskt, rent hår under lång tid) måste du följa ovanstående rekommendationer och ha tålamod - det är allt som krävs av dig. Nåväl, och självklart, är valet av recept kvar för dig.

  Recept för hårmjöl

  Den mest populära hårprodukten gjord av rågmjöl är ett schampo - både i flytande och torr form. Emellertid producerar denna produkt lika effektiva hårmaskor, som utmärks av deras näringsvärde för försvagade rötter.

  De bryr sig omsorgsfullt för smutsiga lockar, så att de kan göra utan en oljig glans under lång tid. Vilken av de många produkterna från rågmjöl du väljer är upp till dig.

  Klassiskt schampo (mask) från rågmjöl

  Häll rugmjölet (3 msk) med varmt kokt vatten (ungefär samma mängd), vispa med en visp tills en homogen massa utan klumpar.

  Mängden vatten kan varieras efter eget gottfinnande för att uppnå den konsistens du behöver. Applicera på rötterna och håret, lite tvätt och lämna på huvudet som en närande mask i 10 minuter.

  Shampoo + balsam

  Om du lägger till rismjöl till föregående recept, kommer ditt hår att få extra glans, volym och kommer inte längre att elektrifiera.

  Andel: 2 matskedar råg och 1 matsked rismjöl. Resten är allt - enligt receptet.

  Healing Shampoo

  Om det finns allvarliga problem med hårbotten (seborrhea, alopeci) eller uttråkad med splittrade ändar, späd inte mjölet med vatten, utan med avkok av eventuella medicinska örter som är användbara för hår: nässla, kamomill, kullrot eller kalamus.

  Torka schampo

  För oljigt hår finns det en hälsosam kardinalt åtgärd, hur man tar bort fet skina med trådar om 10 minuter. Stänk rötterna och håret med rågmjöl (lätta!). Kombinera noggrant huvudet med en kam.

  Shampoo för torrt hår

  Om håret är väldigt torrt, till och med torkat ut, sätt i äggula till det klassiska schampot receptet.

  Nourishing mask för fet hår

  Häll rugmjölet (3 msk) med varmt kokt vatten (ungefär samma mängd), vispa med en visp tills en homogen massa utan klumpar.

  Lägg till hackad gingerrot, honung, citronsaft (1 tesked av var och en av de listade ingredienserna).

  Fuktgivande mask för torrt hår

  Häll rugmjölet (3 msk) med varmt kokt vatten (ungefär samma mängd), vispa med en visp tills en homogen massa utan klumpar. Tillsätt fet gräddfil (1 matsked), honung (2 matskedar), slå vattnet eterisk olja (2-3 droppar).

  Den teoretiska kursen av bekantskap med rugmjöl som en kosmetik för hår är över: det är dags att fortsätta träna. Var noga med att använda ett av dessa recept för att skämma bort dina lock med ett naturligt rengöringsmedel utan några laurylsulfater och parabener.

  Resultatet kommer att behaga, eftersom du äntligen ser hur vacker, glänsande och elastisk ditt eget hår kan vara utan användning av någon kemi.

  Rågmjöl i stället för schampo

  I ca 9 månader har jag tvättat mitt huvud med exklusivt rågmjöl.

  Det är väldigt bekvämt och miljövänligt: ​​håret tvättas väl, slutat splittras, blev hälsosamt, lätt, mildt, lättsamt. Hårbotten är inte längre kliande, ingen irritation. Håret perfekt kammade utan "balsam", blev tjockare och mer aktiv att växa, de hade en mycket mjuk naturlig glans. Nedgångar - ibland mindre.

  Rågschampo recept:

  3-6 Art. l. rågmjöl utspätt med varmt vatten till konsistensen av gräddfil med medeltjocklek.
  Lämna ett tag (helst blanda mjöl på kvällen, och på morgonen tvätta huvudet på den resulterande kvasha).
  Applicera den resulterande blandningen till mycket välvattnat hår, gnid, massage, låt det gå ett par minuter, sedan suga igen med vatten (Dada, råg "schampo" suger upp!), Och slutligen skölj håret noggrant.

  Och här är uppmärksamheten.

  Tvättning är en snygg och mild process. Det beror på hur lätt håret kommer att kamma.
  Du behöver inte hela högen "knäda" upp som ett bo. Det är bättre att luta huvudet tillbaka, tvätta håret enligt deras naturliga läge.

  Personligen gillar jag att tvätta mitt hår så här: Jag lägger mig i ett bad med vatten så att huvudets huvud är i vattnet, uppåt. Och försiktigt, försiktigt promakivayu hår med fingrarna. Från tid till gång huvudet enväg, sedan den andra, vzhzhuh-vzhzhuh! - som om linne i en flod jag sköljer. Håret är inriktat, varje hår blir "i sin plats".
  Skölj sedan med en dusch. Jag kastar mitt huvud tillbaka, vatten från duschen om pannan, tvättar det genom mitt hår och hjälper mig försiktigt.

  Det är viktigt:
  Tvätta inte håret med vetemjöl!

  För schampo lämplig råg, inte vetemjöl. Jag försökte... Vete blir till flytande plastin i håret, limer håret i mattan, tvätten var omänskligt svårt... Jag håller tyst om kamning - det tog mycket tid (och hår!) För att extrahera allt vetegummi.

  Kostnaden för råg "schampo" är ca 21 rubel / 1 kg.
  Råg "schampo" är en priori utan SLS, parabener och sulfater.

  Han är också 100% organisk,
  100% vegan
  och absolut inte testad på djur

  förhistoria
  (Det är viktigt att läsa de som har rågschampo "kommer inte att gå" med de första tiderna)

  Redan före övergången till råa matar försökte jag hitta en ersättare för traditionella schampon: jag kände att det var fel att tvätta mitt hår med att "du inte kan äta". Dessutom desto mer märkligt blev det vana vid hårbotten till vissa schampon. Jag tvättade mitt hår på morgonen - och vid klockan 16 började mitt hår bli tjockt.

  Hon tvättade ett tag med huvudbröd och äggula - ingen av dem passade mig. Efter bröd blev håret tungt, fett (det är inte känt att "råg" bröd läggs till detta bröd). Gulden tvättade håret ganska bra, men efter det luktade huvudet obsessivt av varma, råa ägg i det första "svällande" steget. Och eftersom jag inte kunde tvätta mitt hår upp till mitt idealiska tillstånd vid den tiden var jag ständigt "förlorad" på butiks "naturliga" schampon. Tills jag förstod med min tarm: det var väldigt "glasigt", håret var artificiellt knäckt efter schampo, plus hårbotten blev repad. Och på kvällen började håret oundvikligen hänga...

  Har redan gått över till en rå matdiet, i flera månader använde jag "torr schampo" - en blandning av rågmjöl och örter. Tyvärr fungerade jag inte med honom. Men orsaken är inte alls ett schampo, men en vanlig avgiftning - det kommer oundvikligen när du tar bort giftiga ämnen från ditt liv för alltid. Slutligen är det möjligt att rensa hårbotten, extrahera alla avlagringar av kemisk smuts, som har täppts i åratal i årtionden - ett rikt "arv" från alla nymodiga superdupschampon, balsam, geler, lacker och hårfärger. Under den här tiden tvättades mitt hår sämre, det var som om det var pulveriserat, något visköst, luktade långt ifrån det trevligaste sättet, ibland även efter badning...

  Rågschampo visade bara ärligt hur mitt hår faktiskt ser ut - på kemisk "rengöring", torterad av artificiell "dammning"...

  Denna period behöver du bara gå igenom, och för allt går det annorlunda. Mitt huvud, som det visade sig, var "fullt" - detoxet varade i mer än sex månader. Någon tar en månad att göra det, någon tar två, någon tar ett par veckor - det beror helt på kroppens individuella egenskaper och det kemiska "bagaget".

  All pesten upphörde omedelbart, eftersom jag började använda endast rågmjöl. Mest sannolikt föll perioden framgångsrikt med slutet av detox. Två eller tre gånger badande - och se och se! - mitt hår lukter lugnt av råg, gräs, sol.
  Och nu med varje gång kämpar de allt lättare, ser friskare och bättre ut.

  Om du har egna försökt-och-sanna hårvård recept med naturliga och miljövänliga produkter, dela din erfarenhet. :-)  Nästa Artikel
  Effekten av vått hår hemma