Kombiner för långt hår


Det är ingen hemlighet att långt och vackert hår är en flickas stolthet. Många kvinnor drömmer om sådana krullar. Men i takt med att växa och vårda är det nödvändigt att ta hänsyn till många nyanser. Till exempel, det rätta valet av schampo och balsam, användningen av terapeutiska och närande masker, rätt näring, en positiv attityd etc.

Men förutom ovanstående är det också viktigt att välja rätt kam, i enlighet med pigens egenskaper och typ av hår. Denna punkt glöms ofta, med tanke på det obetydligt. Och förgäves. Det finns trots allt ett stort urval kamar gjorda av olika material och för olika ändamål. Den penseln, som är lämplig för en tjej, den andra kan skada, bryta och försvaga det redan tunna och svaga håret.

Vad är det värt att uppmärksamma när man väljer en kam? Vi kommer att diskutera dessa och andra frågor nedan.

Nyanserna av valet

Vid val av borste är det nödvändigt att analysera sådana egenskaper hos håret som strukturen (tunn, tjock, hård, mjuk, stygg, etc.), längd. Och också för att bestämma syftet med att använda detta verktyg (massage, styling, etc.).

För styling

För hårstyling används i regel den skelettkamma som används. Den är gjord så att den är idealisk för torkning med hårtork. Detta uppnås på grund av att det har stora och samtidigt sällsynta tänder. Och hålen i basen är gjorda på ett sådant sätt att de skapar utmärkt luftcirkulation och därmed skyddar mot brännskador.

Men om du inte bara behöver göra håret skrymmande, men också att runda av ändarna, så är en rund pensel bäst lämpad för detta, annars borstar du. Dessutom kommer det inte bara att göra ändarna av håret rundade, men kommer också att skapa en sådan basvolym, som inte kommer att bli värre än att använda en skelettkamma. Men lockar hjälper inte det, men bara mycket förvirrande hår.

Efter att håret lagts ordentligt, för att fixa resultatet, bör du applicera ett specialverktyg (gel, lack) på frisyren. Kamma sedan med en pensel med glesa tänder. Och din styling ser inte värre ut än Hollywood.

Dessutom är denna kam perfekt för vård av lockigt och vågigt hår. I det minsta rekommenderas det att de börjar kamma hår till ägare av denna typ av hår. Och du kan fortsätta denna procedur med en kam med mer frekventa tänder.

För delade ändar

Välj en kam för split ends är ganska enkelt. Det är viktigt här att materialet nödvändigtvis är tillverkat av trä. Idealiskt, för enkel och säker kamning kan du köpa två borstar, en från trä, den andra från plast och byta dem. Det gäller framför allt tjockt hår. Om de inte är tjocka är det ganska möjligt att endast använda ett trätillbehör.

massage

Den bästa hårborsten för att stimulera tillväxten är en massageborste. Från namnet är det klart att det är utformat för en mjuk massage på huvudet. På grund av den goda stimuleringen av hårbotten får hårrötterna fler näringsämnen, vilket bidrar till deras förstärkning och tillväxt. Basen av denna borste är vanligtvis gjord av gummi. Och det är just det som leder till att tänderna sjunker till det optimala djupet när man stimulerar hårbotten.

Massageborsten passar alla typer av hår. Det ger inte bara en utmärkt massageffekt, men också kammar långt hår perfekt.

Sådana borstar brukar göra en oval eller rektangulär form. Materialet i detta tillbehör kan vara annorlunda: keramik, trä, plast. Tänderna kan vara gjorda av naturmaterial, som hästhår, björnhöga, etc. Men oftast från plast, trä och nylon. På tänderna kan du se små bollar. Det är nödvändigt att skydda håret och huden mot skador.

trä

Tillbehör av material som trä är det bästa alternativet. Eftersom sådana borstar är lämpliga för absolut alla tjejer med olika typer av hår. För mycket tjockt hår är denna kam idealisk - kam.

För sin produktion med trä av olika arter: körsbär, enbär, ek, björk, tall, äpple och många andra. Dessa kamar är inte bara mycket användbara för håret utan påverkar också människans övergripande tillstånd och har en helande effekt, lindrar huvudvärk, stress, depression etc. Men för att tillbehöret inte ska förlora sin starka terapeutiska effekt rekommenderas det inte att belägga det med lack eller färg. Därför är det bättre att välja ett material utan någon speciell beläggning. Men du måste också förstå att träet förstörs tillräckligt snabbt, sprickor kan dyka upp på det, det kan mörkas. I det här fallet är det bättre att kassera en sådan kam och köpa en ny.

Långt hår Vilken kam att välja?

Många kvinnor förstår att deras skönhet beror på vackert och välskött hår. Varje dag tar vi våra lockar i ordning, kammar dem flera gånger och lägger dem. I detta avseende bör representanterna för det svagare könet veta vilken typ av kamma för vad som behövs och hur man väljer rätt produkt för din hårtyp.

Kammönstret är bytbart

De första kammarna gamla människor framställda av djurben och trä. De var ganska primitiva och enkla. Men i gamla Grekland och Egypten började kammusslor se ut som ett konstverk. De illustrerade krigarnas strider, demonstrerade scener av människors liv, berättade för kulturen i en viss region.

Idag på marknaden hittar du originella och eleganta hårborstar, som med vackra dekorativa element, och de som är lätta att vika eller har en speciell öppning för att lagra skämt eller gummiband.

Vilka kamper finns det?

Det finns många alternativ för kamning, som vanligtvis klassificeras enligt material av produktion och syfte. Naturligtvis kan du inte ha viss kunskap om valet av kam, för mycket pengar att köpa en toalett som bara kommer att förstöra och riva ut håret.

Så, de viktigaste typerna av kam:

- kam (har stora tänder, som är avlägsna från varandra) - en sådan kam kan hjälpa till med att fria håret, applicera masker och balsam och kamma våta krullar;

- kam med små tänder och en tunn ände - bäst lämpad för att lägga enskilda strängar;

- skelettkammen (sticker ut stavar på ena sidan och en jämn yta med hål för luftcirkulationen på den andra) används också vid läggning;

- massageborste - lämplig för ägarna av långt hår, eftersom det försiktigt kammar dem, förutom om du regelbundet masserar huvudet av huvudet med ett sådant föremål, kan du öka blodflödet avsevärt och stimulera hårväxten.

- rund hårborste eller med andra ord borstning (den har tänder över cylindern) - den är avsedd att lyfta håret från rötterna och vrida spetsarna under hårtorken.

Vi väljer en kam enligt din hårtyp.

Beroende på hudens sebaceösa sekret och torrt hår, släpps torrt, fet och normalt hår. Dessutom påverkar valet av kamma hårets längd.

- För kort hår är det bäst att välja en skelettkamma, vars avrundade spetsar inte skadar hårbotten, välkamat hår.

- Om du köper en extra borste för att installera en hårtork, skulle det bästa alternativet borsta med termiskt skydd eller keramisk beläggning. Denna version av kammen gör att du kan skapa din frisyr så bekvämt som möjligt och skydda låsen från att torka ut;

- För fettigt hår är det bäst att välja en pensel med en naturlig borste. Även om sådana borstar och hårdt rasa håret, men kammade fettet från rötterna, fördelar det jämnt över hela längden, vilket ger krönorna likformighet och glans.

- Silikon- eller träkam rekommenderar att ägare av långa krullar används. Han unravels håret helt utan att skada strukturen. Men vi rekommenderar inte att kamma vått hår med en kam av trä, eftersom verktyget snabbt sväller och blir oanvändbart.

- för krusigt hår, en kam med långt uppsatta tänder - precis rätt, det försiktigt unravels curls utan att skada deras struktur;

- Massageborste ska användas för tunt och långt hår eller ägare av känslig hårbotten.

Korrekt användning av hårborste vid hårväxt

När du växer hår är det bäst att använda en massagekam, vilket stimulerar blodflödet under applicering. Välj inte för grova och hårda borstar, eftersom det kan skada hårbotten och riva ut håret. Om på borstskyddsbollarna försämras, bör du ändra kammen. Med en sådan toalettartiklar kommer din epidermis att skadas, och dina hårsäckar kommer att försvagas, vilket innebär att du riskerar att förlora hår.

Börja alltid att kamma långa strängar från ändarna, inte från rötterna, så de kommer inte att vara så splittrade eller sönderdelade. Stryk aldrig håret, behandla dem med försiktighet.

Om du vill att ditt hår växer snabbare, kamma ditt hår med en mjuk borste och fokusera på hårrötterna. Försök att utföra proceduren 3-4 gånger om dagen och alltid före sänggåendet. Dessutom vara beredd att aktivera arbetet med talgkörtlar och bildandet av fett på håret. Men för chic längdens skull kan du lida.

När dina krullar är tillräckligt långa, men du vill bli ännu längre, kan strängarna gå fel eller montera i mattor. Självklart behöver de unravel. I det här fallet rekommenderar vi att du använder luftkonditionering och en mask som gör krullarnas struktur mjukare. De behöver appliceras inte på vått, men lite fuktigt hår.

Och slutligen om vården av kammen. För att kammen ska tjäna dig i många år utan att förlora dess driftsegenskaper behöver du ordentligt ta hand om det. Det är därför många kvinnor är intresserade av frågan: "Hur man rengör en kam?"

För fet hår ska du tvätta kammen nästan varje dag, för andra hårtyper - minst en gång i veckan. Om du är ägare till en naturlig borstborste, är det bättre att använda schampo och borsttorkning till botten för rengöring.

Trä eller metallkam kan rengöras med alkohol applicerad på en bomullspinne. Efter rengöring, torka omedelbart enheten med en hårtork. Du kan också hålla blötläggning och regelbundna borstar i en tvållösning eller vatten utspädd med schampo. Håll verktyget 8-10 minuter. För att avlägsna smuts från en runda eller massageborste, använd en tandpetare, du kan också använda en gammal tandborste för detta ändamål.

Efter varje kamning behöver du eliminera de återstående håren (du kan pry dem med pincett och ta bort dem med din hand). Kom ihåg att kammen är ett medel för individuell hygien, varför du inte borde använda någon annans pensel eller ge din egen på begäran.

- vilken kam är bäst för din hårtyp

- i sin arsenal borde varje kvinna ha 2-3 olika kamper - för kamning, för massage, för styling;

- För att förbättra kamningen behöver långt hår bara en balsam och en mask;

- det är nödvändigt att börja kamma långa strängar från ändarna, inte från rötterna;

- Kategoriskt är det omöjligt att "låna" din kam även till din bästa vän;

- kammen bör rengöras regelbundet och bytas till en ny i tid.

Välja bästa hårkammen

För att ha vackert och friskt hår är det nödvändigt att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt. Din arsenal av vårdprodukter bör inte bara omfatta masker, balsamer och eteriska oljor, men också flera typer av hårstylingskammar. Valet av kam beror på formen och materialet beror på hårets längd och struktur, liksom målet och resultatet som du vill uppnå efter kamning.

material

För att kammarna inte ska skämma bort håret, men för att dra nytta av henne, måste du förstå egenskaperna hos materialet från vilket de är gjorda. Vilka material används oftast för kammar och penslar?

plast

Dess fördelar är låg kostnad, hygien och förmågan att enkelt hålla det rent, och nackdelarna är elektrifieringen av håret och kammarens korta livslängd. Det minsta slaget, en lång period av drift - alla dessa faktorer lämnar sprickor på plasten som kan förvirra hår.

metall

Den största nackdelen med metallen: det kan skada hårbotten. Förutsättning: Varje metallklyftning måste ha en plast-, gummi- eller silikonpärla ovanpå. Det rekommenderas inte att använda en metallkam under hårtorkning med hårtork, eftersom metallen värmer upp under påverkan av hetluft och skadar håren.

Men metallen har sina fördelar: till exempel är metallkammar lätt att ta hand om, de är slitstarka och tjänar under lång tid.

Med naturliga borstar

För tillverkning av sådana produkter användes häst, fläskhår eller whalebone.

Fördelarna med kamar med naturliga borstar: borttagande av statisk stress, ingen reaktion med kosmetiska och vårdprodukter, hårbottenmassage, fördelning av talg längs längden på strängarna, skydd av hår från skador.

Minusar: Naturliga borsten tillåter inte att kamma tjockt hår väl, är inte lämpliga för fet hår, kännetecknas av höga priser, behöver daglig rengöring från hår och talg.

trä

Trä är ett "levande" material, så kamning från det anses särskilt användbart.

Positiva egenskaper: gör krullarna skina och silke, låt inte håret bli elektrifierat, kan användas för att kamma vått hår, inte komma i kemisk reaktion med stylingprodukter eller måla, låt inte ändarna skäras. Det är lämpligt att välja en kam av hårt trä (sandelträ, aska, björk, enbär).

Nackdelar: du behöver ständigt hålla den ren, en svamp kan bosätta sig på en träyta. De är också relativt bräckliga och kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa.

silikon

Externt liknar silikonkammar ett kors mellan plast och gummi.

Fördelar: hygien och enkel underhåll, kan användas på vått hår, ingen statisk spänning, oskadligt avskräcker håret, har en lång livslängd, när den värms upp med hårtork när du torkar håret, avger silikon inte giftiga ämnen.

Nackdelar: jämfört med närmaste analog - en plastkam - en högre kostnad.

kol

Kol är en konstgjord legering bestående av mikrofiber av gummi och grafit. Kombiner och kamar av kol är lämpliga för alla typer av hår.

Fördelar: Antistatiska egenskaper, motståndskraft mot höga temperaturer, hög hållfasthet.

Nackdelar: relativt hög kostnad.

nylon

Nylonborste - billigare ersättningskam med naturliga borstar. Används för styling och rätning av hår.

Fördelar: lång livslängd, hygien, låg kostnad, väl drar håret, masserar hårbotten, om nylon är mjukt nog, finns det ingen fara att skada hårbotten och strängarna.

Nackdelar: Ej lämplig för att kamma tjocka krullar.

ebonit

Ebonit är ett slitstarkt svart eller brunt material som erhålls genom vulkanisering av gummi. Den har antistatiska egenskaper och används ofta för tillverkning av professionella typer av kammar.

Fördelar: De avger inte giftiga ämnen när de värms upp av hårtork, de används för färgning av hår och kemisk perm, eftersom ebonitkammar inte kommer i kontakt med kemiska ingredienser, enkel vård av kammen.

Nackdelar: hög kostnad, mjukgöring vid tvätt i varmt vatten, kan inte lämnas under solens direkta strålar, eftersom ebenholts kam kan ändra färg.

keramik

Detta är den bästa kammen, eftersom håret efter det att det inte elektrifieras, blir mjukt och smidigt.

Fördelar: många moderna modeller har joniseringsfunktionen, påskyndar och underlättar stylingsprocessen, säker enhetlig uppvärmning av den keramiska beläggningen under uttorkning, det är möjligt att köpa en keramisk kam med en turmalinbeläggning.

Nackdelar: hög kostnad, bräcklighet.

Typer av kammar

För att välja en kam för hår måste du inte bara titta på materialet från vilket det är gjort, utan även form, storlek, struktur och syfte. Följande är en lista över de vanligaste hårborstkamalternativen.

massazhka

Det är en bas med ett brett handtag, tillverkat av plast eller trä. Arbetsytan är vanligtvis rektangulär med rundade hörn eller ovala. Basen har en gummerad eller textilbeläggning på vilken tänderna är fixerade. Massagekammar kan vara gjorda av naturliga borst, plast eller metall. Tändernas längd varierar från 1 till 2 cm.

Fördelar: förbättrad blodtillförsel till hårsäckarna på grund av massageeffekten, jämn fördelning av det skyddande skiktet av naturligt fett genom håret och bra kamning.

Nackdelar: Den gradvisa ackumuleringen av damm och talgummi, för vilket massagekammen måste tvättas och desinficeras ofta.

Brashing

Den består av ett handtag som smidigt sätter sig i botten av en cylindrisk form. Basen kan vara tillverkad av trä, metall, keramik eller plast. Tänderna är gjorda av häst / fläsk, nylonborst, metall, plast med bollar i ändarna. Det finns också brasings med blandade tänder: de kombinerar naturliga borst och plasttänder.

Borstens främsta plus är deras multifunktionalitet: en ökning av basvolymen under torkning och styling, vridning av ändarna, sträckning av trådarna, hjälp vid rätning av vågigt hår.

Nackdelar: svårigheten att behålla ren, behovet av regelbunden rengöring och avlägsnande av hår, rester av talg och sedimenterat damm.

halvcirkulär

Det är en kam med en konvex bas och 7-9 rader tänder. På grund av den halvcirkelformiga basen ligger tänderna på ett avsevärt avstånd från varandra.

Fördelar: kam hjälper till att lägga korta och medelhårda hårklippningar - som en bob och en fyrkant, en halvcirkelkam som passar för att dra och vrida knölar, masserar hårbotten.

Nackdelar: om tänderna är gjorda i plast, elektriskt håret.

Fiskben

Huvudsyftet med skelettkammen är att lägga till ytterligare volym i håret. Hon fick sitt namn på grund av likheten med fiskskelettet. Det är en platt bas med hål, med plast eller silikon tänder. Används för att torka håret.

Fördelar: På grund av närvaron av hål i basen är det utmärkt luftcirkulation under torkning, lågt pris, dubbelsidig, unravels av trådarna bra, håll det bara rent.

Nackdelar: Använd inte med torrt och sprött hår.

platt

Dess andra namn är en skovel. Det är en bred rektangulär bas där klyftorna finns. En av de bästa kammen för långt hår.

Fördelar: En bred bas och täta tänder kamma väl även mycket tjockt hår, perfekt för långt hår, ger en mjuk kamning, drar inte håren.

Nackdelar: svår att rengöra, kan elektrifiera hår.

Det andra alternativet flat comb - en kam med en metallspets i slutet.

Fördelar: Kompakt, stickpinne används för noggrann separering av trådarna vid skärning eller markering.

Nackdelar: bräcklighet, trauma.

crest

Kombiner är gjorda av naturmaterial (trä, horn och ben av djur) och från konstgjorda föreningar (plast, metalllegeringar).

Fördelar: liten storlek, förmåga att använda för att klippa och trimma sektioner, hjälpa till med en jämn fördelning av masker och eteriska oljor längs hårets längd, vilket skapar bouffant.

Nackdelarna med kammusslorna är följande: brittleness (speciellt när det gäller plastprodukter), olägenheter när man kammar tjockt hår och krullar.

borste

Pensel - det perfekta valet för vård av långa lockar. Det är också lämpligt för utjämning av det färdiga håret. Det kan ha både naturliga och artificiella tänder.

Nyhet på den ryska marknaden - TangleTeezer hårborste

Det är en kam av en konvex form som passar bekvämt i handen.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, kan användas för alla typer av hår - både naturliga och förlängningar, medan kammen inte skadar hårbotten och hårets struktur, frånvaron av statisk spänning, och kammar försiktigt hårt sammanfogade tanglar.

Den kan användas för torrt och vått hår, ger hårets jämnhet och glans, stimulerar hårväxten genom att massera hårlök, det finns en version av TangleTeezer-kammen för barn.

Nackdelar: hög kostnad, det finns en chans att köpa en falsk.

Hårrätning kam

Kam med ett långt klipp, så att du enkelt kan fixa strängen för rätning. Tillverkare rekommenderar att du använder det när du torkar håret med en hårtork.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, strängen är ordentligt fastsatt och glider inte under rätningen.

Nackdelar: kortlivad effekt, vissa modeller är gjorda av lågkvalitativ plast som värmer upp under torkning med hårtork och kan till och med smälta, inte lämplig för rätning av frodiga krullar.

Specialiserade kammar

 • Infraröd. När man använder en infraröd kam, är hårsäckens näring optimerad, mjäll och oljig seborré försvinner, strängarna blir starkare och starkare, deras tillväxt förbättras, det rekommenderas att användas för håravfall. Men vi måste komma ihåg att du bör konsultera en läkare innan du använder den.
 • Ion. Kombiner med effekten av jonisering är utformade för att lindra statisk spänning, utjämna hårflingor, vilket gör krullarna smidiga.
 • Laser. Bidrar till accelerationen av deras tillväxt, kämpar med skallighet, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper till att bli av med mjäll. Laserkam har kontraindikationer, så du bör rådgöra med din läkare innan du köper.
 • Med effekten av rätning (järnkam). Utåt ser det ut som ett vanligt järn, på var och en av arbetsytorna som det finns kryddnejlika. Fungerar från ett elnätverk. För att förhindra att håret splittras, applicera värmebeskydd på dem före användning.
 • Hårtork kam (termobrashing). I utseende liknar det vanligt bråk. Men i motsats till honom, när man använder termisk omvandling, behöver man inte använda en hårtork. Kammtorkarens ihåliga botten är gjord av keramik. Det har en mindre aggressiv effekt på håret jämfört med en enkel hårtork.
 • Med effekten av massage. Kammassagerare förstör inte och skadar inte hår, aktiverar vilande hårlökar, strider mot elektrifiering av håret, normaliserar talgproduktionen, hjälper till att klara huvudvärk, normaliserar trycket.

Vi väljer en kam för dig själv

Av hårtyp

 • Long. Lämplig för borstar och massage, skovlar, med 12-15 rader tjocka tänder. För att vrida spetsarna och ge frisyrvolymen i rotzonen, använd stora brasningar. Men från tunna kammar med täta tänder måste man överge, eftersom det är svårt att kamma sitt långa hår ordentligt.
 • Average. Användning av en halvcirkelformig borste borstning med medelstor diameter rekommenderas.
 • Kort. Använd tillbehör med korta tänder. För att lägga till volym, använd "fiskben" eller liten borstning.
 • Vågig. Borstning ger ditt hår ännu mer charm. Om vågorna drar dig, använd en kam-likriktare.
 • Curly. Kamma lämplig med långa och sällsynta tänder. Det rekommenderas att överge "fiskbenet" och kammen med frekventa korta tänder.
 • Raklinjer Vilken kam som helst kommer att göra.
 • Mjuk, tunn, fluffig. Borsta ditt hår och borstar för daglig användning.
 • Tjock och hård. Använd produkter med sällsynta och flexibla tänder. Kammen ska vara tillverkad av ett hårt men känsligt material: silikon, ebonit, kolmodeller kommer att göra. Från tjocka naturliga borst måste överges.
 • Sällsynta. Kamma ditt ansikte med en massage: det kan vakna sovande hårlökar. För att ge den visuella volymen lämplig "fiskben", halvcirkelformad och borstning.
 • Fatty. Det är tillrådligt att undvika överdrivet stimulering av hårbotten, för att inte öka produktionen av talg. Vi måste överge massage och kammen med en naturlig tupplur.
 • Torr, spröd. Bli av med metallkammen, byt ut den med en produkt med naturliga borstar eller silikontänder, med hjälp av en trolltunnel.
 • H aroshchennye. Kammaren med en naturlig borst eller genomsnittlig stor tänder, en borste rekommenderas.

Av ändamål

 • Kam för hår styling. En halvcirkelformad, borstning av en lämplig diameter, "fiskben".
 • För volym. Använd borstning och fiskben.
 • Ta bort elektrifieringen. Idealisk - jonisk, trä, ebonit, kolsyra.
 • För glans och polering. Det finns speciella enheter - till exempel, SplitEnder combs. Även för extra glans och polering passar en platt borste med massor av naturliga borst eller tänder.
 • För mjuk kamning. Använd en silikonborste eller TangleTeezer.
 • För hårrätning. Rekommenderat kamjärn, termobrashing. Det är bättre att vägra en borste, eftersom det inte ger tillräckligt med spänning på håret när man kammar.
 • För bouffant En tunn kam med långa, tunna och täta tänder passar. Det andra alternativet kam för kam - kam med tänder av naturliga borstar av olika längder, belägna i 2-3 rader.
 • För disentangling. Det säkraste alternativet är att använda en borste med flexibla tänder: det här kan vara en TangleTeezer eller en silikonkam. Om fläckarna är väldigt förvirrade, försök inte kamma dem med en kam med täta tänder.
 • För lockar. För att vrida krullar, använd borstning eller termobrashing.
 • Våt hår. Om du behöver kamma ditt hår omedelbart efter shampooing, använd fiskben eller TangleTeezer.

Viktiga nyanser

Att välja rätt kam är hälften av slaget. För att tjäna dig länge och inte skada håret, måste du hålla det i fungerande skick. Nedan hittar du några tips om hur du bryr dig om kammen:

 • Ta alltid bort hår som sitter fast mellan tänderna.
 • Tvätta kammen minst en gång i veckan i en mild tvållösning.
 • Förvara inte träprodukter nära radiatorer eller i rum med hög luftfuktighet.
 • Om en kam uppträder fett och damm, behandla den med peroxid eller utspätt med flytande ammoniak.
 • Ebony kamar kan inte tvättas i mycket varmt vatten, eftersom detta leder till mjukning och deformation av materialet.
 • Om det finns sprickor och tärningar på tänderna, byt ut kammen.

Att hitta rätt kam är inte en lätt uppgift. Men om du med säkerhet surfar på olika material och former av dessa hårtillbehör, kan du enkelt välja det bästa.

Tips för att välja en annan typ av hårkam

Varje tjej vill ha vackert hår, och för det här behöver du ordentligt ta hand om dem. Det handlar inte bara om rätt shampoo, masker, men kammen är inte mindre viktig. Kombination är ett förfarande som utförs dagligen, vilket innebär att det ska vara så försiktig och noggrant som möjligt. Om tillbehöret hämtas felaktigt kommer det att skada håret och även bidra till dissektion av sina tips.

Regelbunden högkvalitativ kamning ger det nödvändiga blodflödet till huvudet, och detta accelererar tillväxten av lockar och hjälper också till att upprätthålla sitt hälsosamma tillstånd.

Så, överväga hur man väljer en kam för en viss typ av hår.

Naturlig borstborste

För tillverkning av borstar med naturliga borstburkar används whalebone, häst eller fläskborste.

fördelar:

 • tar bort statisk stress
 • reagerar inte med vårdprodukter eller kosmetika;
 • ger en bra massage effekt
 • fördelar talg över hela längden av trådarna;
 • kam skyddar hårbotten och håret från skador.

nackdelar:

 • tillåter inte högkvalitativ kamning av tjockt hår;
 • passar inte ägare av fettigt hår;
 • behöver daglig städning;
 • högt pris.

Klassisk massage

Borste med ett brett handtag, som kan vara tillverkat av plast eller trä. Arbetsbasen kan ha en textil eller gummibelagd beläggning. När det gäller borsten själv kan de vara av olika längder, gjorda av naturliga borst, trä, metall eller plast.

fördelar:

 • På grund av massageeffekten förbättras blodcirkulationen i hårbotten, vilket har en positiv effekt på glödlamporna.
 • enhetlig fördelning av skyddsskiktet längs hela längden av strängarna;
 • bra kammar även tjocka krullar.

Nackdelarna är följande - damm och sebum ackumuleras för snabbt på arbetsyta, så denna kam kräver frekvent tvätt och desinfektion.

crest

En träkam är ett utmärkt alternativ för daglig hårvård. Det elektrifierar inte, skadar inte locket. Denna kam kan användas säkert vid applicering av masker eller stylingprodukter, eftersom träet inte reagerar med komponenterna i produkterna.

 • björkkam behandlar effektivt mjäll
 • enbärkammar närmar sig hår med behaglig doft, lindrar stress
 • ek förbättrar hårets tillstånd, en positiv effekt på hårbottens irritation.

Plastkammar är endast lämpliga för frisörer, eftersom de inte är lämpliga för daglig användning - de bryter håret, skär av ändarna.

Silikon, kolborstar är också verktyg för frisör. De används vid färgning eller skjuvning. Varje dag att använda dem är inte önskvärt.

En metallkam kan även kamma strängar eller tätt lockiga lås. Men det kan inte användas för att bry sig om färgat hår. När metall kommer i kontakt med färg, sker en kemisk reaktion som kan ändra färg. Dessutom är det oönskat att använda det dagligen - metallet kan skada hårbotten. Det är inte heller lämpligt för vård av fallet hår, eftersom det kommer att förvärra deras dåliga tillstånd.

Rundkam (borstning)

Brasning är en rund borste med hjälp och med vissa färdigheter kan du arbeta underverk - räta ut håret, krulla ändarna, skapa mjuka vågor. Fördelen med denna stil är den absoluta effekten av naturlighet - inga skarpa linjer, krullarna är mjuka, naturliga.

Brasar har ingen negativ inverkan på lock, såsom krullning eller styling.

Dessa kamar skiljer sig åt i typen borst, det kan vara naturligt, nylon eller en kombination. För att dra det är det bättre att använda borstning med naturliga borstar - det gör dem glänsande, och nylon eller kombinerade kamningar rekommenderas för att ge basvolymen.

De skiljer sig i diameter - ju längre krullarna är desto större kommer kammen att krävas. Dessutom finns det värmebeständiga brasningar, de har en perforerad bas, vilket gör att torkningsprocessen kan utföras snabbare.

Skelettkam

Produkten fick sitt namn på grund av att den har en lättnad som liknar en persons revben. Tänderna och kammarens kropp är oftast gjorda av plast.

fördelar:

 • brett arrangemang av tänder gör att du snabbt kan tvätta tillbehöret;
 • hålen och penselens form hjälper till att snabbt torka hårtorken;
 • lågt pris;
 • unravels tricks väl;
 • ger rotvolymen;
 • skyddar mot överhettning av hårbotten.

nackdelar:

 • kan ge giftiga ämnen vid uppvärmning
 • statisk stress skapas på produktens yta;
 • bräcklighet - plast tänder snabbt rast.

Halvcirkelformig hårborste

Produkten har en konvex bas, där det finns 7-9 rader tänder. Tandtänderna ligger långt ifrån varandra, liksom på skelettborsten. Denna kam används för styling medium eller korta frisyrer, det är bra för att dra, vrida knoppar, när du lägger en bob eller bob.

specialiserade

Den infraröda hårborsten optimerar lökens näring. Samtidigt elimineras mjällens skörhet, tillväxten förbättras. Denna pensel är omplacerad för att ta hand om problem, nedrullningsböjningar. Men innan du använder det är det nödvändigt att samråda med en specialist, eftersom förlusten och försämringen av hårlinjen kan vara förenad med hälsoproblem.

Joniska läker epidermis, stärker det övre lagret av hår, påverkar positivt lökarna, förstör bakterier, återställer strukturen. Tack vare det uppstår desinfektion, fuktmättnad, rätning. Det rekommenderas för kvinnor med tunt hår som är mycket mottagliga för statisk stress. För att produkten ska få en helande effekt, måste du vara uppmärksam på följande när du köper den:

 • kraften - ju tjockare håret, desto högre måste vara kraften.
 • form - platt användning för daglig vård, rund - för varm styling;
 • storlek - ju större diametern är desto större krullarna är.

Laserkammen ökar blodcirkulationen, vilket leder till uppkomsten av hårsäckarna, vilket leder till att de växer bättre och har ett hälsosamt utseende. Indikationerna för användning är följande:

 • skallighet, stickad med stress;
 • migrän;
 • utmattning av lock med frekvent färgning
 • stärka torrt och svagt hår
 • åldersförändringar
 • androgen alopeci.

Kontraindikationer:

 • onkologi;
 • neurit i ansiktsnerven;
 • hemofili;
 • dermatologiska sjukdomar;
 • hårbotten skador och brännskador;
 • graviditet;
 • ålder upp till 12 år.

Fen-comb (borstning) i utseende liknar den vanliga borsten, men denna modell ersätter torken. Basen är gjord av keramik, så produkten har inte så aggressiv effekt på håret som hårtork.

Kam med en massageffekt skadar inte håret, men aktiverar glödlamporna som är i latent tillstånd. Dessutom lindrar den statisk stress, en positiv effekt på produktion av talg. Det rekommenderas för personer med högt blodtryck och huvudvärk.

Långt hår kam

Ägare av långt hår vet att sådana krullar kräver mycket noggrann och noggrann vård. Förutom alla slags schampo och balm bör i varje flickers arsenal vara högkvalitativ kam för långt hår.

Om du ser allvarligt på valet av kam för långt hår kan du undvika problem som splittrade ändar eller skadade lockar. Med tanke på att du måste kamma ditt hår varje dag, då verktyget för den här uppgiften ska vara annorlunda med enkel användning och mild inverkan på håret.

Funktioner av valet av kam för långt hår

Om en kam eller borste för långt hår valts felaktigt, ger de inte bara den önskade effekten, men kan också skada de sårbara krökorna. Användning av högkvalitativa verktyg garanterar normal blodcirkulation, vilket stimulerar hårväxten, och gör dem också starka och friska.

Du bör också förstå att inte bara verktyget för att kamma långt hår, men också genomförandet av detta förfarande förtjänar särskild uppmärksamhet. Det är värt att börja med att ta bort spetsarna, långsamt förflytta sig till basen av locken. För att förhindra att håret faller ut måste du hålla strängarna under proceduren.

Eftersom långt hår gör att du kan skapa en mängd frisyrer, kommer det att vara en liten kam i arsenalen av verktyg för hårvård. Det är nödvändigt att ha minst två eller tre verktyg som låter dig få utrymme för att förverkliga de mest intressanta idéerna. I det här fallet kan en kam användas för daglig hårvård, och den andra kan endast användas för en specifik styling, och så vidare.

Vilka är de bästa kammen för långt hår?

Kammar, oberoende av vilken typ av hår de är avsedda för, kan i princip delas in i tre huvudgrupper:

 • Kombiner för styling;
 • kammar;
 • Massageborstar.

När du väljer en kam, är det nödvändigt att ta hänsyn till typen av ditt hår, tjockleken och materialet från vilket hårvårdsmaskinen är gjord.

Ledande stylister ger några användbara tips:

 • De så kallade kamskeletterna är som regel gjorda av plast och används av tjejer för att torka håret med en hårtork, liksom deras styling. Tack vare de långa och tunna tänderna är det möjligt att noga separera strängarna från varandra. På bekostnad av det sänker sannolikheten för torkning på en viss plats avsevärt. Dessa kamar är bäst för rakt hår.
 • Rundkamrar används oftast för hår styling. Deras fördel är att de är bra för tjockt och fint hår. Den här kammen gör att du snabbt kan räta ut krusiga krökningar och ge utrymme för att skapa effektiv styling. På grund av det faktum att sådana kamar presenteras i olika diametrar, kan du bekvämt styra storleken på lockar och lockor.
 • Massagekammar hjälper inte bara att lägga lockar, men har också en fördelaktig effekt på huvudets hud. Under användningen av en sådan kam förbättras blodtransportprocessen avsevärt, vilket har en positiv effekt på hårväxten liksom deras tillstånd.

Det är värt att notera att de bästa kammen för långt hår kommer att hjälpa till att klara av med det mest orubbliga håret, men inte orsaka förlust eller skada. Valet av verktyg som ska användas för hårvård måste närma sig mycket ansvarsfullt. Att besvara frågan vilken typ av kam långt hår som är bäst att kamma, måste du bestämma själva kammets material, för det här ögonblicket påverkar också resultatet av förfarandet väsentligt.

Kombiner för långt hår, beroende på tillverkningsmaterial

 • Plast. Deras största fördel är låg kostnad, hygien och användarvänlighet. När det gäller bristerna är det värt att nämna en kort driftsperiod, speciellt om det är slarvigt att använda verktyget, samt att det finns statisk spänning när verktyget används.
 • Wood. För tillverkning av sådana kamar använd trädet av äpple, ek, tall och andra träd som har en fördelaktig effekt på huvudets hud. Presenteras i ett stort antal alternativ, så träkammer kan väljas, både under kort och under långt hår.
 • Silikon. Dessa kammar är det bästa valet för ägare av tunt och sprött hår. Att använda silikonkammar är ett nöje. Det är väldigt trevligt att röra, har en mjuk och mild inverkan på locken och om det är lätt att rengöra.
 • Keramik. Med tanke på att keramiska produkter är värmebeständiga, är sådana kammar ett bra val för hår styling med en hårtork.
 • Metal. För att tänderna på sådana kamar inte ska skada huvudets hud, är det nödvändigt att föredra modeller som skiljer sig åt i gummi eller silikon tips.
 • Carbon. De kostar mycket mer än plastkammar, men de är bra för olika typer av hår.
 • Nylon. Bra alternativ till plastkammar. Materialet är ganska tåligt, lätt att rengöra, och är också ett utmärkt verktyg för rätning av lockigt hår.
 • Ebonit. Denna kam kan skryta med antistatiska egenskaper och är väldigt bekväm och praktisk att använda. Det är omöjligt att rengöra sådana borstar under varmt vatten, eftersom materialet börjar deformeras och kollapsas på grund av hög temperatur.

Att ställa frågan - vilken hårborste är bättre för långt hår är det omöjligt att ge ett entydigt svar, eftersom valet i många avseenden kommer att bero på hårets struktur, såväl som deras tillstånd. Inte desto mindre kokar experter sig på den uppfattningen att för denna typ av hår massage borstar samt platta kamar skulle vara det bästa valet.

Kombiner för långt hår

Lyxigt långt och tjockt hår kräver konstant och noggrann vård. Detta känner till någon representant för det fina könet. En bra schampo, mask, balsam eller balsam hjälper dig att hålla krullarna skina, mjuka och silkeiga, men det här är inte det enda sättet att ta hand om ditt hår.

Korrekt vald pensel hjälper till att undvika utseende av splittat, sprött och skadat hår. Kombination är ett vanligt förfarande, så kammen ska vara så mild som möjligt för vilken typ av hår som helst.

Särskilda funktioner

Felkorrigerad kam, massageborste eller hårborste kommer inte bara att användas för långt hår, men kommer också att skada det mycket. Kvalitet av hög kvalitet stimulerar blodflödet till hårbotten, hjälper till att stärka hårväxten och gör dem hälsosammare, mjukare och mer glänsande.

Förfarandet med att kamma långa lockar skiljer sig också från att kamma kort hår. Processen börjar med disentangling av spetsarna, som gradvis flyttas till rötterna. I det här fallet måste strängarna hållas för att förhindra att hår tränger och hinder dem.

Förutom vissa svårigheter i grooming och combing, ger långt hår sina glada ägare riktigt utrymme för att skapa alla slags frisyrer. För detta kommer en kam inte räcka, därför finns det minst 2-3 eller ännu fler av dem i arsenalen av modekvinnor. En är utformad för daglig vård, den andra kommer att hjälpa till med styling, den tredje är användbar för att skapa en festig frisyr eller frisyr.

Toppmodeller

Alla kammar kan vara väldigt villkorligt uppdelade i tre stora grupper:

 • kammar;
 • massage borstar;
 • kammar för styling.

Valet av en lämplig modell beror på längden på krullarna, deras tjocklek och skick. Det material av vilket kammen är gjord, antal och längd av borst, beaktas även produktens kvalitet.

Hairbrush skelett Oftast gjord av plast och är avsedd för torkning och styling av hårtork. Tunna långa tänder hjälper till att skilja strängarna från varandra och utesluter möjligheten att torka ut och skada dem. Denna modell är lämplig för rakt hår.

Rundkam används främst för styling. Med hjälp kan du enkelt skapa så vackra frisyrer som en bob, bob, sida och andra modeller. Den är lika väl lämpad för både tunt och tjockt hår. Med hjälp kan du skapa lyxiga vågor, stora krullar, raka orubbliga strängar. Rundkam finns i flera diametrar, så att du med hjälp av modeller av olika storlekar kan försöka experimentera och skapa krullar, lockar, krullar.

Förutom att räta ut och urhängande hår har en massagekamma en stimulerande effekt på hårbotten. På grund av massage tänderna förbättras mikrocirkulationen, hårväxten förbättras.

Modeller kan ha en annan form (oval eller rektangel) och vara gjorda av olika material (trä, plast, keramik).

Beroende på materialet från vilket tillbehöret är tillverkat, är kammen indelade i:

 1. Wood. Passar till krullar av någon längd, kommer med långa och korta, frekventa och sällsynta tänder. Vedet av äpple, tall, björk, ek, enbär och andra träd har en fördelaktig effekt på hårbotten.
 2. Silikon. Perfekt lämpad för lätt kamning, därför rekommenderas det för tjejer och kvinnor med tunt, sprött, försvagat hår. Silikon är inte elektrifierad, mjuk, behaglig att röra, perfekt tvättbar.
 3. Keramik. Keramik - värmebeständigt material, så dessa kamar används vanligen vid läggning med hårtork.
 4. Plast. Fördelarna med sådana kamar kan tillskrivas deras låga kostnader, låg vikt, hygien och praktisk vård. Nackdelar - bräcklighet, ackumulering av statisk spänning.
 5. Metal. Det är bäst att föredra modeller med rundade silikon eller gummibollar på tänderna. De skadar inte hårbotten och håret.
 6. Med naturliga borstar. Fördelar: Brist på statisk elektricitet, mjuk, mild hårvård, brist på interaktion med kosmetika. Dessa kamar är inte lämpliga för mycket tjockt hår.
 7. Av kol. Hårborsten är gjord av en legering av grafit och gummi. Idealisk för lås av olika typer.
 8. Tillverkad av nylon Hygieniskt, slitstarkt, billigt alternativ för rätning av lockigt hår och styling.
 9. Från ebonit. Materialet har antistatiska egenskaper, enkla och praktiska i vård och användning.

Kam för långt hår: hur man väljer det bästa

Här kommer du ta reda på vilken hårborste som är bättre för långt hår och hur man kan kamma det ordentligt. Långt hår är en anledning till stolthet. Endast ägare av sådan rikedom känner till sitt sanna värde. Bakom en spektakulär längd är permanenta, timmar långa vårdförfaranden. Läkare trichologer hävdar att kamning spelar en viktig roll i frågan om tillväxtintensitet och hälsan hos curlsna i allmänhet.

Bredt sortiment

En bra kam är värt sin vikt i guld. Trots apparatens tillgänglighet och förekomst är det svårt att hitta en kvalitet. För långt hår kam - ett extremt viktigt verktyg. Om du väljer det korrekt, förbättrar du inte bara hårets tillstånd utan minimerar risken för eventuella problem.

Tillbehör behövs för:

 • kammade trassliga krullar;
 • skapa styling;
 • hårborttagning;
 • som ett verktyg för aromaterapi.

Kammar presenteras idag med många variationer. Enligt materialet särskiljer trä, metall, ben, plast, kombinerade och andra. Vilken kam är bättre att kamma långt hår? Konventionellt finns det två typer av verktyg för kamning - en kam och en borste. Vi kommer att prata mer om dem.

Trä och benkam

En kam är ett ämne med vilka gamla skönheter kammade strängar. Den äldsta åsen som finns av arkeologer stammer från den gamla Romens tid. Det är känt att det var gjord av ben och bestod av 8 tänder.

En karm är en tallrik med ett antal tänder som kan vara sällsynta eller frekventa. De finns med handtag och utan, med ett dekorationselement, i vilket fall kammen används som dekoration.

För långa krullar är det oönskat att använda plast, eftersom det ökar statisk spänning, liksom metallisk, försvårande förträngning och utdragning av hår.

Tillverkad av trä har en enkel massering och avkopplande effekt. Träarten lägger till helande egenskaper för kammarprocessen:

 • körsbär förhindrar mjäll
 • ek minskar elektrifiering
 • enbär lugnar hårbotten.

När du köper en träkam, se till att dess integritet är, kan eventuella sprickor orsaka att håren klämmer fast och drar ut.

Det är bättre att välja modeller som inte är målade eller polerade. Om håret är tjockt bör tänderna vara glesa, och vätskan ska vara frekvent. Om håret är långt måste tänderna vara långa. För kort passform någon längd.

Ett bra alternativ till trä är en kam tillverkad av djurben. Trots namnet inkluderar dessa inte bara ben, utan även skal och horn. Kombinera med ett sådant verktyg är helt säkert. Betydande nackdelar inkluderar sårbarheten hos denna typ av kam och dess ökade kostnad.

Massageborste

Den andra vyn är en borste. En borste är en bas där flera rader tänder finns. Den mest populära massageborsten, i slutet av tänderna som bollarna ligger på. Massage effekten förbättrar läget i hårbotten och glödlamporna, vilket stimulerar mer intensiv blodcirkulation.

För långt hår är speciella borstar med mer än ett dussin rader. Naturligtvis är det mest gynnsamma alternativet en kam för hår med naturliga borst.

Bedömning av recensioner av långhåriga skönheter, ett bra alternativ är en massageborste av trä.

Ta försiktig om strängar av penslar gjorda av djurull. Deras plus i att ge till lås av glans och jämnhet. Betydande nackdelar: ökad elektrifiering och medföljande förfarande för att kamma en obehaglig lukt.

För att öka volymen och unravel krullarna kommer att hjälpa en kombinerad borste, som inkluderar naturliga och konstgjorda borst. Denna borste är bra vid borstning.

En metallborste med plastbollar i slutet av tänderna, limmade till en gummibase är en populär produkt, men att öka den statistiska spänningen efter proceduren minskar dess effektivitet.

Ny generation

Moderna kammar som kombinerar en kam och en borste, till exempel, TangleTeezer (TangleTeezer) anses vara den mest optimala för långt hår. Unika Tangle Teaser ligger i penselens mjuka tänder, genom vilka strängarna är snyggt åtskilda. Aktivering av tillväxt bidrar till massageeffekten. Visuellt liknar borsten en kam, som har en halvcirkelformad form. Denna kam underlättar kammarprocessen, håret är inte skadat och klämmar inte fast.

Varför är Tangle Teezer perfekt för långt hår?

Vanliga kammar som ofta är dåligt unraveling strängar, riva ut hår, ökar antalet delade ändar. Detta gäller särskilt långhåriga skönheter. Och allt eftersom de flesta tjejer fortfarande inte är medvetna om vilken kam som är bättre att kamma långt hår.

Kam för Rapunzel

Den brittiska frisörfärgaren Shawn Palfrey var trött på att se hur kunderna förstöra resultatet av sitt arbete med den "fel" kammen och uppfann sig själv, vilket inte skadar håret.
Sedan 2007 har Tangle Teezer comb fått stor popularitet, inte bara i sitt hemland, men över hela världen. Dess fördelar:

 • Perfekt för långt tunt hår.
 • Den har en antistatisk effekt. Håret efter kammar elektrifierar inte alls, ser smidigt och snyggt ut.
 • Enkelt eliminerar enskilda strängar.
 • Gentag massage effekt.
 • Bekväm form.
 • Lätt att applicera balms och masker

Vad är hemligheten för mirakelkammen?

Den ursprungliga modellen Tangle Teezer är en kam för långt hår, oregelbunden oval form. Den har en liten hack på sidan, så att det är bekväm att hålla i handen. Själva äret är av plast, tänderna är gjorda av plast, så mjuka att det verkar som om de är gjorda av gummi. Men trots sin flexibilitet är tänderna gjorda av högkvalitativa material och efter kamning återvänder de till sin tidigare position och bryts inte.

Hemligheten är att korta och långa tänder bildar rader som alternerar med varandra. Det fungerar så här: de hår som inte kan kamma under den första rörelsen är avskräckta av nästa rader tänder under kamens nya rörelse. På grund av detta kan du börja omedelbart kamma från rötterna, och inte från ändarna, för att Tangle Teezer-tänderna inte drar håret i knutar.

Vilken Tangle Teezer Comb att välja?

The Tangle Teezer lineup har flera alternativ:

 • De klassiska modellerna för att ta bort långt hår är Original och Salon Elite. Den andra kammen är lite större och lämpar sig för långt tjockt hår, det föredras ofta av tjejer med voluminöst lockigt hår.
 • Alternativet för att kamma vått hår - Aqua Splash, som kan användas omedelbart efter en dusch, skadar inte håret.
 • Kompakt Styler. Det är bekvämt att ta med dig, det här är en mini-version, den passar i alla väskor.
 • Tangle Angel har ett handtag och denna modell ser ut som en vanlig kam. Designen är gjord i form av vingar.
 • Den Blow-Styling Full Paddle hairbrushen är speciellt utformad för styling och blåstorkande olydigt, mycket fläckigt eller lockigt långt och medelhårt hår. Det skiljer sig från andra varianter av styva tänder med särskild form, arrangerade i ett förskjutet mönster i 4 rader. Bra för rätning.

Alla Tangle Teezer kamar av ljusa färger, snyggt utseende och eliminera problemet med trassigt hår. Detta är ett bra alternativ för en present, inte en skönhet kommer att förbli likgiltig.

Långa flätar är andras avundsjukhet och svår och noggrann vård. Många tjejer med kort hår och antar inte hur svårt det är att ta hand om sådant hår. Även för att hitta en bekväm kam är det ibland inte en lätt uppgift.

Hairbrush Macadamia (Macadamia) för långt hår

Tillverkare av tillbehör och hårvårdsprodukter Macadamia Natural Oil producerar flera typer av kammar. En populär rad kammar som heter "Macadamia" kännetecknas av ett innovativt tillvägagångssätt för det vanliga tillbehöret. I brandkårens arsenal, impregnerad med arganolja och macadamia, massage, borstborstar och andra. För långt hår är "No Tangle Styler brush" föredragen. Det är en pensel designad med flexibel borstteknik. Med den här kammen är krökt och jämnt vått hår enkelt upplöst.

 • Massage hårborste No Tangle Brush. Tillverkad av högkvalitativ plast. Form - en böjd droppe. Tänderna är ordnade i tydliga horisontella och vertikala rader. Utformad för att avlägsna vått, långt, orubbligt hår. Hårborsten masserar noga hårbotten och stärker folliklarnas näring, vilket gör håret smidigt och glänsande.
 • Kam med macadamia mutterolja. Denna kam är utformad för ägare av vågiga tjocka krullar. Gjord av ett speciellt poröst material som blötläggs i Macadamia-nötolja. Med kammen matar du samtidigt krullarna, vilket gör dem smidiga, välskötta och skina. Impregnering varar i 2-4 månader, beroende på hår och längd.
 • Penslar för styling eller borstning kam. De har en massageffekt, som förbättrar näring av folliklar och förhindrar deras förlust. Borstmaterial - special plast. Finns i 4 borstdiametrar.
 • Kamborstning för att ge volymen. Denna typ av borste är utrustad med hål i kroppen, vilket gör att luftflödet enkelt kan passera genom kammen. Detta minskar torkningstiden, och krullarna tar lätt den föreslagna formen. Borsten eliminerar dessutom den statiska effekten som uppstår när håret torkas av en hårtork.
 • Plattborste från Macadamia. Platt bred kam. Konstruerad för att avlägsna långt, tungt och tjockt hår. Utrustad med mjuka, men elastiska borstar. Lossar enkelt krullarna utan att skada de enskilda håren. Kropp med borstningseffekt, du kan använda en borste när du lägger på hårtork. Elektrifierar inte hår. Rekommenderas inte för att kamma fuktiga strängar, men när det är avlägsnande av vått hår är denna pensel oumbärlig.
 • Macadamia bambu borste. Borsten är gjord av speciell plast impregnerad med naturliga oljor av argan och macadamia mutter. Tillbehörsfoderna krullar under kamning. Håret blir slät, glänsande och fuktad.


Hairbrush - ett osynligt men oumbärligt föremål för hårvård. Priset på produkter under varumärket "Macadamia" är högt, men varför inte skämma bort dina lockar! Och de kommer att svara dig i gengäld!

Gyllene reporegler

Långt hår, som ingen annan, måste borstar regelbundet. Experter tog flera regler:

 1. För att vara mindre förvirrad bör krullarna delas upp i små strängar och alternerande kammade i bottenriktningens riktning. Det är först ändarna, sedan mitten, efter rotområdet.
 2. Av alla möjliga borstar är den som har en massageffekt bättre. Löpande blodcirkulation bidrar till aktiveringen av huvudets blodkärl, som i sin tur transporterar blod till folliklarna. På grund av detta får håret den nödvändiga näringen, därför blir den starkare och vackrare.
 3. Ägare av fint hår måste välja en kam för varje dag borstning, och med en borste en gång om dagen, helst vid sänggåendet, massera hårbotten.
 4. En kam med glesa långa tänder och ett handtag föredras för lockigt hår.

Kam är inte så enkelt som det verkar. Ur det hon ser ut och vad det består av beror på hårets hälsa. Ta hand om dem korrekt, och sedan kommer ditt långa hår att se lyxigt och spektakulärt!Nästa Artikel
Hur man odlar hår per månad: 4 populära recept